Deltagere: Steen Bording Andersen, Lars Bornæs, Martin Lundsgaard-Leth, Paw Ø. Jensen, John Larsen, Hanne Pigonska. Referent: Michel Steen-Hansen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Deltagere: Steen Bording Andersen, Lars Bornæs, Martin Lundsgaard-Leth, Paw Ø. Jensen, John Larsen, Hanne Pigonska. Referent: Michel Steen-Hansen."

Transkript

1 Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde TID: onsdag den 14. marts 2018, kl MØDESTED: Vartov, København. REFERAT Deltagere: Steen Bording Andersen, Lars Bornæs, Martin Lundsgaard-Leth, Paw Ø. Jensen, John Larsen, Hanne Pigonska. Referent: Michel Steen-Hansen. Afbud: Kirsten Boelt, Inge Dines, Hans Skou, Claus Højrup. Dagsorden: 1. Godkendelse af referat Godkendelse af referat fra forretningsudvalgsmøde den 27. oktober Se dagsorden, referat og bilag på db.dk/fu Referatet godkendes. Referatet godkendt. 2. Valg Kommunevalget betyder at Danmarks Biblioteksforening skal have nyt repræsentantskab og forretningsudvalg. Og at der skal være valg til formandspost og de to næstformænd på Det Bibliotekspolitiske Topmøde den 12. og 13. april 2018 i Herning. Den første del af valget har vi netop afsluttet. DB har nemlig afholdt valgmøder i alle fem regioner, hvorfra der skal vælges fem byrådsmedlemmer pr. region. Det har været positivt at opleve interessen for biblioteksområdet på valgmøderne. Der var tale om bred politisk interesse fra Liberal Alliance til DF, og der var deltagelse fra Hjørring til Ærø. Det betød, at vi i fire af de fem regioner oplevede egentlige kampvalg mellem de opstillede kandidater. Et par steder var der også omfattende debat og en livlig og intens valghandling. (Der skal også vælges 10 tillægsmandater, hvilket landsorganisationerne er i gang med).

2 Det politiske valg ser ud som følger:

3 I valggruppe B (faglige repræsentanter) skal der vælges 12 personlige valggruppe-b medlemmer til repræsentantskabet for perioden De valgte er: Pga. stemmelighed er der foretaget lodtrækning om den 12. plads. Ikke valgt personlige medlemmer: Britta Thuun-Petersen Mia Sørup Steffen Andresen Nissen Annette Brøchner Lindgaard Martin Lundsgaard-Leth Der var kun 4 kandidater til institutionsmedlemmer, som alle er valgt. Det samlede resultat meldes ud den 12. marts. En udfordring i valghandlingen blandt de faglige har været at der i vedtægterne står, at stemmeberettigede hver har 1 stemme og vælger blandt deres medlemmer 12 repræsentanter og 4 suppleanter, hvilket betyder at der skal meget få stemmer til at være udslagsgivende og i denne valghandling var der flere kandidater som kun opnåede meget få stemmer, flere blot 1 eller 2.

4 I kategorien personlige medlemmer blev udsendt 151 valgkort til stemmeberettigede. Der blev afgivet 75 stemmer, heraf 1 blank. Derfor har næstformand Kirsten Boelt bedt om at få en drøftelse af om man bør foreslå en vedtægtsændring, således at man ændre paragraf 11 stk. 4: Forslag til ændring: Forinden den første generalforsamling efter et kommunalvalg vælger valggruppe B 17 repræsentanter til Repræsentantskabet. a. 2, stk. 2 a-1-medlemmer har hver op til 12 stemmer, og vælger blandt deres medlemmer 12 repræsentanter og 4 suppleanter b. 2, stk. 2 b-medlemmer har hver 3 stemmer og 2, stk. 2 c-medlemmer har hver 1 stemme.. Direktøren foreslår at man ikke fremsætter ændringsforslaget nu, men i stedet iværksætter en proces, hvor hele vedtægtsgrundlaget revideres, og strukturen for DB sættes til debat i den kommende valgperiode, da der jo er 4 år til næste valghandling iværksættes. At sagen drøftes, og man udsender orientering om valgresultatet, samt at der arbejdes med at skabe et nyt sæt vedtægter, der skaber en anderledes valghandling i forbindelse med at DB s organisering sættes til debat inden næste valg. Det nye FU opfordres til at iværksætte en strukturdebat og at arbejde med at reformulerer vedtægterne. I 2018 påbegyndes en evaluering af valgsystemet, således at man inden Topmødet 2020 kan have et oplæg til eventuelle nye vedtægter. Særlig opmærksomhed omkring bestemmelserne om fremmøde ved valghandlingen. Den regionale opdeling og tidspunktet for afholdes af valget. Det bør tages under overvejelse, hvordan repræsentantskabet vælges, herunder hvordan stemmeproceduren formuleres som foreslået at Kirsten Boelt. I forhold til de politiske medlemmer bør overvejes, om man fortsat skal sikre en geografisk repræsentation ved regionale valgmøder, og om man skal møde frem personligt for at vælges. 3. Strategier Siden sidste FU møde har DB arbejdet på at skabe et strategisk oplæg til den fremtidige debat om statslige strategier på biblioteksområdet, ud fra kulturministerens udmelding om at der er Biblioteksundersøgelse på vej da»digitaliseringen og ændrede brugervaner udfordrer vores traditionelle måde at tænke biblioteker på«. Det har ministeren siden gentaget i forskellige udgaver. Senest på bibliotekschefforeningens årsmøde i februar, hvor hun sagde, at undersøgelsen nok først blev i gang sat lige før sommerferien. På den baggrund har DB sammen med firmaet Rud Pedersen og Kingstreet PR arbejdet på et oplæg der skal lægge grunden for FU kan udpege de strategiske punkter der skal arbejdes med. Oplægget indeholder:

5 Interessentanalyse Rud Pedersen gennemfører en analyse blandt bl.a. politikere, embedsmænd og centrale meningsdannere. Målet er bl.a. at kortlægge politiske processer at identificere relevante interessenter og beskrive deres positioner i forhold til danske biblioteker. Analysen skal blandt andet identificere: - de politikere, der blander sig i debatten og de embedsmænd, politikere og øvrige beslutningstagere, der forventes at have reel indflydelse på rammerne for fremtidens biblioteker. - relevante eksterne interessenter, der har indflydelse på beslutningsprocesser m.m. Interessentanalysen struktureres, så der er fokus på så hurtigt som muligt at afdække den politiske situation omkring oplægget Fair Konkurrence og et kommende oplæg til undersøgelse af bibliotekerne i kulturministeriet. Udviklingsretninger Den anden del vil indeholde oplæg til tre/fire mulige udviklingsretninger for fremtidens biblioteker og Danmarks Biblioteksforenings oplæg til en fremtidig biblioteksstrategi eller egentlig bibliotekslov. Udviklingsretningerne beskriver hver deres retning for, hvad der kan karakterisere fremtidens biblioteker og kan anvendes som grundlag for udviklingen af en ny grundfortælling om fremtidens danske biblioteker. Til grund for retningerne ligger en analyse af det mediebillede der er tegnet af bibliotekerne i de seneste år, samt relevante analyser og indsigter fra ind og udland. I overskrifter er der arbejdet med disse udviklingsretninger. Det lokale centrum hvor brugeren engageres til lokal aktivitet Det visionære bibliotek - hvor brugeren tager del i samfundsudviklingen Dem der samler op hvor alle får muligheder Det demokratiske projekt - hvor brugeren bliver en del af samfundet På baggrund af disse valg skal der prioriteres og besluttes, hvilket produkt der skal fremlægges på topmødet 12. april i Herning. På mødet vil Christian Grandjean, Seniorrådgiver fra Kingstreet PR, og Jacob Blomgren, Public Affairs Director fra Rud Pedersen fremlægge deres analyse og oplæg til mulige veje. På mødet træffes afgørelse om hvilket udviklingsretning der arbejdes videre med, samt hvordan det skal præsenteres på Det Bibliotekspolitiske Topmøde. Der arbejdes videre med oplægget og formuleringen af strategien, som på mødet blev kaldt Hub for de nysgerrige til Topmødet, som foreslået af Rud Pedersen/Kingstreet. I den videre proces bør der tænkes på formuleringer af forslag til egentlig lovtekst som der lokal kan arbejdes med, i samarbejde med de andre biblioteksinteressenter f.eks. i biblioteksparaplyregi. FU kom også med bud på væsentlige budskaber i Formandens tale til Topmøde f.eks.: Vi kunne forestille os at loven indeholder. og så en række eksempler fra Hub formuleringer. Også gerne konkrete Lov idéer fra Norge og Sverige.

6 4. Topmøde 2018 Det har været nødvendigt at lave en del ændringer i årets program, da bl.a. kulturministeren har ændret planer og ikke længere indleder mødet, men kommer til debat senere på førstedagen. Men nu er alle elementer på plads og der er p.t. ca. 400 tilmeldte deltagere. Se hele programmet Vi har sat følgende tema op: Sæt kursen for fremtidens biblioteker Hvilken rolle spiller bibliotekerne for udviklingen af fremtidens samfund, for det enkelte menneske, for den demokratiske deltagelse og for folkestyrets udvikling? Det får du svar på, når det Bibliotekspolitiske Topmøde finder sted, for der er brug for en grundig diskussion af, hvad fremtidens biblioteker skal være, når man ude i kommunerne udvikler landets mest besøgte kulturinstitution. For to år siden tog Danmarks Biblioteksforening for alvor fat i debatten om hvorvidt biblioteksloven er tidssvarende. Dette års topmøde vil over to dage belyse og diskutere bibliotekernes udfordringer den kommende tid som måske fører en revision af loven med sig. En række politikere vil undervejs tage biblioteksloven under kærlig behandling, ligesom kulturminister Mette Bock på Topmødet giver sit syn på sagen, herunder det serviceeftersyn, som ministeren sidste år annoncerede. På det Bibliotekspolitiske Topmøde i Herning kaster vi os over denne nødvendige debat, og afkræver både fagfolk og politikere svar, som skal beskrive hvilken vej vi skal gå. Er bibliotekerne på rette vej er biblioteksloven? Kom med til to dages intense debatter med en perlerække af fremtrædende politikere og andre beslutningstagere, som er med til at sætte kursen for fremtidens folkebiblioteker, også hvis du er ny politiker på biblioteks- og kulturområdet. Det Bibliotekspolitiske Topmøde er STEDET hvor kulturfolk og fagfolk mødes, og i fællesskab diskuterer rammerne for fremtidens biblioteker. FU drøfter deres rolle på Topmødet, samt hvilke politiske udspil der skal prioriteres. Direktøren anbefaler at der sættes fokus på National Læsestrategi som er beskrevet andet sted i dagsordenen, og som kan bruge en del af elementerne fra den nationale kampagne ORD, som også er beskrevet andet sted i dagsordenen. Sagen drøftes med henblik på hvilke politiske udspil DB skal prioritere. Sagen drøftet og der arbejdes videre på de endelige formuleringer af det politiske udspil fra formanden.

7 5. Regnskab Bilag: Ledelsens regnskabserklæring, Revisionsprotokol, Årsrapport 2017 Regnskab kontra opdateret budget 2017 Regnskab for 2017 viser et bedre resultat end budgettet. Der er budgetteret med et underskud før renter og afskrivning på kr. mens der realiseres et underskud på kr., som er kr. bedre end budget. Underskuddet efter renter i alt kr. bliver modregnet i foreningens formue, som herefter udgør kr. Formuen er opbygget med henblik på, at foreningen skal være konsolideret for at imødegå kommende års udfordringer inden for foreningens virkeområder. Repræsentantskabet har i de sidste år budgetteret med underskud, da de har fokuseret på at foreningens opgave er at skabe aktiviteter og man vurderer at formuen ikke skal vokse. Indtægter Der er i 2017 en afvigelse i Dækningsbidrag (salgs- og driftsindtægter, tilskud, annonce og direkte udgifter) på kr., hvilket primært skyldes en fald i annonceindtægter. Foreningens investering i værdipapirer har i 2017 givet et bedre afkast i form af udbytter og kursstigninger på kr. end budgetteret. Udgifter I 2017 har omkostningerne til kampagner oversteget budgettet med , hvilket skyldes at Forretningsudvalget har iværksat arbejdet med at skabe en strategi med at udvikle input til undersøgelse af biblioteksområdet, som kulturministeren har berammet, hun vil iværksætte i foråret Dette arbejder beløber sig ca kr. Omkostningerne vedr. interne og eksterne udvalg er kr. mindre end budgetteret. Dette skyldes primært, at udgifterne til internationalt arbejde og repræsentantskabsmøder var mindre end forventet, da der har været færre, der har deltaget i IFLA konferencen end budgetteret. Endvidere var udgiftsbehovet til EBLIDA konferencen, som Danmarks Biblioteksforening var vært for i Aarhus, kr. mindre end budgetteret. Igen i 2017 har udgifterne til repræsentantskabsmøder været mindre end budgetteret, da færre har deltaget og haft rejseudgifter, samtidig med mødeudgifterne har været mindre end forventet. Udgifterne til regionale aktiviteter har været omkring kr. højere end forventet, grundet højere aktivitetsniveau på Folkemødet, til gengæld er der en tilsvarende besparelse på udviklingsprojekter. Andre eksterne omkostninger er kr. mindre end budgetteret, hvilket primært skyldes lavere EDBudgifter. Pensionsomkostninger overstiger budgettet, idet der er foretaget efterregulering af pensionsbidrag til fastlagt overenskomst. Efterreguleringen vedrører årene 2015 til 2017 og udgør kr Forventet udvikling I 2017 har foreningen kunnet byde Svendborg og Egedal velkommen, dog har der samtidig været udmeldelse fra Næstved Kommune. Det samlede antal medlemskommuner er herefter 77 plus Flensborg.

8 I 2018 betyder de øgede indtægter, at budgettet med en stigning i omkostninger til honorar og aktiviteter til repræsentantskabet særligt i forlængelse af kommunevalget. Der er i budgettet 2018 indregnet kr. til "Tænketanken Fremtidens Biblioteker", som er det grundbeløb foreningen bidrager med. Tænketanken Fremtidens Biblioteker forventes at fortsætte med mange eksternt finansierede projekter, hvorfor det forventes at projektleder til disse fortsætter i det kommende år. Danmarks Biblioteksforening har valgt at fortsætte med at stille lokaler og kontorhold til rådighed for Tænketanken, samt at købe konsulentydelser hos dem. Ud over dette er der fortsat afsat midler til regionale aktiviteter, så kontoen i alt udgør kr. I forhold til regionale aktiviteter udtrykker det ønsket om at markere de nationale indsatser med lokalearrangementer. Der vil også fortsat blive arbejdet med at placere bibliotekerne i centrale debatter på Folkemødet, BogForum og Kulturmødet. Der er afsat kr. til kampagner, betinget af arbejdet med at skabe fælles nationale kampagner, der skal kunne tones og bruges lokalt. Det er en halvering af kampagnebudgettet for 2017, men skal ses som et udtryk for at konceptet nu er løbet i gang og kan konsolideres i de kommende år. Ud over dette er der tale om status quo. I budget 2018 er der ikke lavet pris- og lønfremskrivning på driftskonti ud over på kontingent og lønkonto, som er fremskrevet med de af KL anbefalede 2,2%. Dette giver et forventet driftsresultat på kr. Dette skal dog ses i lyset af, at der ydes kr. i støtte til Tænketanken samt at der er afsat midler til kampagner på kr. samt en stor formue på 4,9 mio. kr. At regnskabet oversendes til repræsentantskabets godkendelse. Regnskabet oversendt med anbefaling til repræsentantskabets godkendelse. 6. Kampagne 2018 #ORD Igen i år planlægger DB at gennemføre en landsdækkende kampagneuge, ligesom vi gjorde sidste år i uge 41 med temaet DEMOKRATI, hvor 91 kommuner deltog i kampagnen. Formand og direktør har besluttet at starte planlægningen, ud fra FUs tidligere drøftelser om at kampagnen i 2018 skulle handle om læsning. Pga. kommunevalg og at FU ikke har mødtes siden oktober 2017 har den første workshop været afholdt i sidste uge. Her deltog medarbejdere fra 52 biblioteker. I år bliver temaet ORD Danmarks Biblioteker kører kampagnen i uge 37. Startskuddet lyder på FN s læsedag den 8. september og så fylder vi hele den næste uge med ORD.

9 Efter lidt forvirring om tidspunktet har vi nu fået kordineret med alle de andre landsdækkende kampagner, og er klar samtidig når børn og unge er kommet godt i gang efter sommerferien. DB har beskrevet setup her db.dk/bibliotekskampagne Og selve kampagnesitet vil være danmarksbiblioteker.dk/ På mødet vil direktøren præsenterer kampagnen og de ideer der arbejdes med. FU drøfter kampagnen, og der arbejdes videre med at lave en præsentation på årets Topmøde. At kampagnen gennemføres som planlagt i uge 37 og tilpasses FU prioriteringer. Sagen taget til efterretning, med opfordring til at lave en Facebook profil eventelement.

10 7. National læsestrategi Danmarks Biblioteksforening foreslår undervisningsministeren og kulturministeren at de sammen med skoler, biblioteker og forældre skaber en national læsestrategi, for at få flere børn og unge til at læse. Baggrunden er at Tænketanken Fremtidens Biblioteker den 28. februar på en konference med undervisningsministeren fremlægger en analyse af børns læse- og medievaner som viser, at børn generelt læser mindre i fritiden i 2017 sammenlignet med 2010, ligesom børn generelt bruger mere tid på sociale medier og med web-tekster end på at læse bøger. DB udsendte pressemeddelelse i forlængelse af konferencen Forslag om national læsestrategi, der skal styrke børn og unges læsning Bibliotekerne arbejder konstant på at fremme børns lystlæsning og sprogudvikling. Det gør skoler og institutioner også, men ingen kan gøre det alene. Danmarks Biblioteksforening opfordrer derfor undervisningsministeren og kulturministeren til sammen med skoler, biblioteker og forældre at skabe en national læsestrategi, sådan at Danmark også i fremtiden er en læsende nation. Undervisningsministeren deltog i konferencen og inviterede på kaffe for videre drøftelse af ideen. Forslaget er fremsendt til kulturministeren. Som analysen fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker pointerer, så er en af de vigtige inspirationskilder til læsning forældrene, og ikke mindst mor har en helt central rolle i at få de unge til at fastholde fritidslæsningen. En national læsestrategi bør have dette for øje, sammen med erkendelsen af, at det er en fælles opgave at hjælpe børn ind i en læse- og bibliotekskultur. Ingen kan gøre det alene. Der er brug for, at både skoler, pædagogiske læringscentre, forældre og biblioteker vejleder og giver inspiration til læsning, fungerer som læsende rollemodeller og gør noget aktivt for at åbne bibliotekets og læsningens verden af muligheder for børn. I pressemeddelelsen skrev vi at: Derfor arbejder Danmarks Biblioteksforening med ideen om at nedsætte en task force med fagprofessionelle på tværs af skoler, biblioteker og forskere, samt naturligvis forældreorganisationer, som kan danne grundlag for en læsestrategi. Samt at Danmarks Biblioteksforening arbejder videre på at skabe en national læsestrategi, og ser frem til et konstruktivt samarbejde med alle parter, ministerier, organisationer og andre interessenter, sådan at Danmark fortsat er en læsende nation.

11 På den baggrund drøfter FU hvordan en sådan strategi udvikles og hvilke parter der skal inddrages, samt hvordan forslaget skal præsenteres på Det Bibliotekspolitiske topmøde. Sagen drøftes og FU anbefalinger beskrives og implementeres i den videre proces. Formand og direktør holder møde med undervisningsministeren den 18. april, hvorefter sagen genoptages. 8. Fremtidige møder Vi skal have planlagt møder i overgangen til et nyt FU. Det foreslås at FU holder møde som optakt til Det Bibliotekspolitieks Topmøde onsdag den 11. april i Herning kl Det Bibliotekspolitiske Topmøde, den 12. og 13. april i Herning Det nuværende Repræsentantskab holder møde den 12. april kl i Herning Det konstituerende repræsentantskabsmøde holdes 4. maj kl på Vartov, Farvergade 27, København K., hvor foreningen også har sit landskontor. Det anbefales at FU holder møde mellem topmøde og det konstituerende repræsentantskabsmøde, for at forberede mødet og vedtage oplæg til struktur. Alternativt skal det presses ind på mødet den 11. april. Under punktet tages også en kort drøftelse af planerne om deltagelse i Folkemøde og Kulturmødet på Mors, hvor det besluttes hvem der deltager. Direktøren orienterer om de foreløbige planer, ud fra tidligere drøftelser i FU. Der tages stilling. Der afholdes FU møde som optakt til Det Bibliotekspolitiske Topmøde onsdag den 11. april i Herning. Vi starter med spisning kl Mødestart kl med emnet konstituering og udvalgssammensætning. 9. Internationalt Bilag: Nordic Statement Da vi har en omfangsrig dagsorden, har vi valgt at sætte det internationale arbejde på som en kort orienteringssag. Der er IFLA årsmøde august i Kuala Lumpur i Malaysia. I forbindelse med at DB har afholdt Nordisk møde i januar med formænd og direktører fra de andre nordiske lande, har vi udarbejdet en

12 Nordisk Statement hvor vi gør opmærksom på de manglende menneskerettigheder for LGBT-personer i Malaysia. Den er vedhæftet som bilag. Formand og chefkonsulent Hellen Niegaard deltager i IFLA. Der er EBLIDA generalforsamling i Strassburg maj, hvor formand og direktør deltager. Formanden vil orientere om tema og valg til bestyrelsen. Orienteringen tages til efterretning. Sagen udsat Med venlig hilsen Steen Bording Andersen Formand Michel Steen-Hansen Direktør

Der er særligt tre fokusområder, der med baggrund i beretningen lægges op til at arbejde videre med.

Der er særligt tre fokusområder, der med baggrund i beretningen lægges op til at arbejde videre med. Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab TID: Torsdag den 12. april fra kl. 12.30-ca. 13.30, der vil blive serveret frokost under mødet MØDESTED: Herning Kongrescenter, Østergade 37, 7400 Herning

Læs mere

1. Godkendelse af referat

1. Godkendelse af referat Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde TID: onsdag den 14. marts 2018, kl. 9.30-13.30 MØDESTED: Vartov, København. Deltagere: Steen B. Andersen, Kirsten Boelt, Lars Bornæs,

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde 04.11.2015 Indkaldelse og dagsorden TID: fredag den 18. november kl. 11.00 15.00 MØDESTED: Børnenes Bibliotek, Hans Jensensvej 6, 7190 Billund. På årets

Læs mere

4. DB s fremtidige struktur Bilag: strukturoplæg en styrket biblioteksforening i en ny organisation

4. DB s fremtidige struktur Bilag: strukturoplæg en styrket biblioteksforening i en ny organisation DB s Forretningsudvalg Torsdag den 7. juni 2012, kl. 11-15 DB, Vartov, Farvergade 27 D, 1463 København K. REFERAT Til stede: Vagn Ytte Larsen, Hanne Pigonska, Kirsten Boelt, Lars Bornæs, Carl Gustav Johannsen

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag.

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Referat Til stede: Steen B. Andersen, Hanne

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg

Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg 22.08.18 TID: 3. september kl. 10-14. STED: Meldahls Rådhus, Vendersgade 30D, 7000 Fredericia. AFBUD Er du forhindret, send venligst en mail

Læs mere

Fredag 4. maj kl på Vartov, Farvergade 27, København K Præsentation af virksomheden, sekretariatet og formalier

Fredag 4. maj kl på Vartov, Farvergade 27, København K Præsentation af virksomheden, sekretariatet og formalier Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab Der indkaldes hermed til repræsentantskabsmøde 20. april 2018 Fredag 4. maj kl. 10.30-14.00 på Vartov, Farvergade 27, København K. 10.30 Velkomst 10.40 Repræsentantskabs

Læs mere

En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur

En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur Vedtaget af forretningsudvalget juni 2012 1 Strukturoplæg 2013 For at være en slagkraftig moderne interesseorganisation, er det

Læs mere

En styrket biblioteksforening. i en ny. Organisation

En styrket biblioteksforening. i en ny. Organisation En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Ny struktur 2013 1 Formål For at være en slagkraftig moderne interesseorganisation, er det nødvendigt at være omstillingsparat og hele tiden tilpasse

Læs mere

En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur

En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur Oplæg til FU juni 2012 1 Strukturoplæg 2013 For at være en slagkraftig moderne interesseorganisation, er det nødvendigt at være

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde 13.11.2015 Indkaldelse og dagsorden TID: Fredag den 27. november 2015, kl. 11-15. MØDESTED: DBC, Tempovej 7-11, 2750 Ballerup. DBC byder velkommen DBC

Læs mere

DB s Forretningsudvalg

DB s Forretningsudvalg DB s Forretningsudvalg 30. august 2012 Torsdag den 7. september 2012, kl. 11-15 Aarhus: Mødet bliver afholdt i besøgscenteret på byggepladsen for Urban Mediaspace Aarhus. Besøgscenteret ligger lige ved

Læs mere

DB s Forretningsudvalg

DB s Forretningsudvalg DB s Forretningsudvalg Torsdag den 7. september 2012, kl. 11-14.50. Aarhus, Besøgscenteret på byggepladsen for Urban Mediaspace Aarhus. Til stede: Vagn Ytte Larsen, Kirsten Boelt, Steen B. Andersen, Henrik

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde 13.11.2015 REFERAT Deltagere se afbudslisten. TID: Fredag den 27. november 2015, kl. 11-15. MØDESTED: DBC, Tempovej 7-11, 2750 Ballerup. DBC byder velkommen

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab 20. april 2018

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab 20. april 2018 Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab 20. april 2018 Møde, fredag den 4. maj kl. 10.30-14.00 på Vartov, Farvergade 27, København K. 10.30 Velkomst 10.40 Repræsentantskabs møde valg af dirigent

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde

Forretningsudvalgsmøde Forretningsudvalgsmøde Dato: Mandag den 22. oktober 2018 kl. 12.00-16.00 Mødested: Aarhus, DOKK1, Undervisningslokale 2 Deltagere: Steen Bording Andersen Jane Jegind Evan Lynnerup Kim Valentin Paw Ø. Jensen

Læs mere

Vedtaget på repræsentantskabsmøde november 2012. Indstilles til generalforsamlingen 2013. En styrket biblioteksforening. i en ny.

Vedtaget på repræsentantskabsmøde november 2012. Indstilles til generalforsamlingen 2013. En styrket biblioteksforening. i en ny. Vedtaget på repræsentantskabsmøde november 2012. Indstilles til generalforsamlingen 2013. En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Ny struktur 2013 1 Formål For at være en slagkraftig moderne

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde

Forretningsudvalgsmøde Forretningsudvalgsmøde Dato: Mandag den 22. oktober 2018 kl. 12.00-16.00 Mødested: Aarhus, DOKK1, Undervisningslokale 2 Deltagere: Steen Bording Andersen Jane Jegind Evan Lynnerup Kim Valentin Jakob G.

Læs mere

Torsdag den 15. maj 2014, kl. 10.00-14.00 Kl. 14-16 vil der være afskedsreception for den afgående formand Vagn Ytte Larsen

Torsdag den 15. maj 2014, kl. 10.00-14.00 Kl. 14-16 vil der være afskedsreception for den afgående formand Vagn Ytte Larsen Til DB s Repræsentantskab 28. april 2014 Der indkaldes hermed til repræsentantskabsmøde Torsdag den 15. maj 2014, kl. 10.00-14.00 Kl. 14-16 vil der være afskedsreception for den afgående formand Vagn Ytte

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2012

VIRKSOMHEDSPLAN 2012 VIRKSOMHEDSPLAN 2012? Udkast til Repræsentantskab På mødet 18. november lægges op til en proces, hvor repræsentantskabet udpeger de kommende års indsatsområder, som forretningsudvalget efterfølgende fylder

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Biblioteks- og Kulturforeningen for Region Midtjylland. Fredag den 21. august 2015 14:00-16:00

Bestyrelsesmøde i Biblioteks- og Kulturforeningen for Region Midtjylland. Fredag den 21. august 2015 14:00-16:00 BIBLIOTEKS- OG KULTURFORENINGEN I REGION MIDTJYLLAND Rådhuset, Aarhus Tlf. 89409310 CVR. nr. 30167139 www.dbf.dk/midtjylland Formand: Steen B. Andersen sba@aarhus.dk Næstformand: Britta Thuun-Petersen

Læs mere

Seminar for Forretningsudvalget

Seminar for Forretningsudvalget Seminar for Forretningsudvalget TID: Søndag den 24. juni kl. 12.00 til mandag den 25. juni kl. 12.00. MØDESTED: Odense by, First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense. Evt. afbud bedes meddelt til

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: Danmarks Biblioteksforening

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: Danmarks Biblioteksforening DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: 33 25 09 35 WWW.DB.DK db@db.dk 2 Danmarks Biblioteksforening INDHOLD 4 VISION 5 INDSATSOMRÅDER 2017 & UDVALGSARBEJDSOMRÅDER

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: Danmarks Biblioteksforening

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: Danmarks Biblioteksforening DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: 33 25 09 35 WWW.DB.DK db@db.dk 2 Danmarks Biblioteksforening INDHOLD 4 VISION 5 INDSATSOMRÅDER 2017 & UDVALGSARBEJDSOMRÅDER

Læs mere

Danmarks Biblioteksforening. UDKAST Strategi

Danmarks Biblioteksforening. UDKAST Strategi Danmarks Biblioteksforening UDKAST Strategi 2011-2015 København, 18. maj 2009 Strategi for Danmarks Biblioteksforening 2011 Danmarks Biblioteksforening har udarbejdet første udkast til strategi gældende

Læs mere

STRATEGI MISSION VÆRDIER VISION INDSATSOMRÅDER

STRATEGI MISSION VÆRDIER VISION INDSATSOMRÅDER STRATEGI 2011-2015 MISSION VÆRDIER VISION INDSATSOMRÅDER STRATEGI FOR DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING 2011-2015 FRA DB er en konsensusorganisation, der skaber indflydelse ved at udsende meldinger om, hvordan

Læs mere

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Digitaliseringsudvalget Fredag den 10.02 2012 kl 11.00 13.00 Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Til stede: Steen B. Andersen, Marc P. Christensen, Lars Bornæs, Claus Vesterager, Michel

Læs mere

SSP Samrådets vedtægter

SSP Samrådets vedtægter Gældende vedtægter SSP Samrådets vedtægter Forslag til ændringer 1. NAVN. Foreningens navn er SSP-Samrådet. Foreningens navn er SSP-Samrådet. 2. FORMÅL. At være kontaktorgan mellem medlemmerne. At holde

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

2 Danmarks Biblioteksforening

2 Danmarks Biblioteksforening 2 Danmarks Biblioteksforening VIRKSOMHEDSPLAN INDHOLD 4 VISION MISSION VÆRDIER 5 ARBEJDSGANGE 6 INDSATSOMRÅDER 2015 UDVALGSARBEJDSOMRÅDER LÆRING DIGITALISERING BIBLIOTEKSRUMMET 7 HANDLEPLANER 8 ÅRETS GANG

Læs mere

GUIDE. Sådan starter I en ny forening

GUIDE. Sådan starter I en ny forening GUIDE Sådan starter I en ny forening Udskrevet: 2016 Sådan starter I en ny forening Et formål, en bestyrelse, et sæt vedtægter og et stiftende møde - det er alt, hvad I behøver for at starte en forening.

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Biblioteksforening 2010 ff (venstre spalte). Vedtægtsforslag 2013 (højre spalte)

Vedtægter for Danmarks Biblioteksforening 2010 ff (venstre spalte). Vedtægtsforslag 2013 (højre spalte) Vedtægter for Danmarks Biblioteksforening 2010 ff (venstre spalte). Vedtægtsforslag 2013 (højre spalte) 1 Formål 1. Foreningens formål er at fremme dansk biblioteksvæsen og virke for samarbejde og udveksling

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Biblioteksforening 2015 ff

Vedtægter for Danmarks Biblioteksforening 2015 ff Vedtægter for Danmarks Biblioteksforening 2015 ff 1 Formål 1. Foreningens formål er at fremme dansk biblioteksvæsen og virke for samarbejde og udveksling af erfaringer og ideer inden for hele kulturområdet

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

På nuværende tidspunkt er der endnu uforbrugte midler til projekter, som planlægges anvendt til aktiviteter i forbindelse med kommunevalget.

På nuværende tidspunkt er der endnu uforbrugte midler til projekter, som planlægges anvendt til aktiviteter i forbindelse med kommunevalget. 24. september 2013 DB s Forretningsudvalg Mandag den 23. september 2013, kl. 11-13.45 DB, Vartov. REFERAT Til stede: Vagn Ytte Larsen, Hanne Pigonska (deltog ikke i behandlingen af pkt. 1-7), Kirsten Boelt,

Læs mere

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2 DB s Digitaliseringsudvalg Mandag den 6. december 2010 kl. 10.30 12.30 Hovedbiblioteket, Århus, Møllegade 1, 8000 Århus C lokale B på 2. sal Mødet startede ca. en time senere end planlagt pga. forsinket

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF 18. JUNI 2018 // KL. 10.00-15.00 // KULTURØEN I MIDDELFART Til stede: Pia Henriette Friis, Erik Thorlund, May-Britt Diechmann og Henrik Zacho, Jakob Heide Petersen Afbud:

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR»

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Dato: 16. april 2015 Sted: Varde Fritidscenter, Lerpøtvej 55, 6800 Varde Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg

Læs mere

VEDTÆGTER. for Mino Danmark 1 / 8

VEDTÆGTER. for Mino Danmark 1 / 8 VEDTÆGTER for Mino Danmark 1 / 8 1 FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED... 3 2 FORENINGENS FORMÅL OG AKTIVITETER:... 3 3 MEDLEMSKREDS OG KONTINGENT... 3 4 EKSKLUSION... 4 5 GENERALFORSAMLING... 4 6 EKSTRAORDINÆR

Læs mere

2 Formål 1. At virke for en styrkelse af medlemmernes faglige og kollegiale fællesskab.

2 Formål 1. At virke for en styrkelse af medlemmernes faglige og kollegiale fællesskab. Vedtægter Dato: 15/11-2012 Vedtægter for Børne- og Kulturchefforeningen 1 Navn Foreningens navn er: BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN Stk. 2: Foreningen er tilsluttet Paraplyorganisationen Kommunale Chefforeninger

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING ÅRSRAPPORT

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING ÅRSRAPPORT Tlf: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 70 DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING ÅRSRAPPORT 2018 Årsrapporten

Læs mere

Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved.

Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved. Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved. 1. Foreningens navn, formål og hjemsted Foreningens navn er FrivilligCenter Næstved. Hjemsted er Næstved Kommune. Foreningens formål er at skabe de bedst

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK VEDTÆGTER for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK Indholdsfortegnelse 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål... 3 2. Medlemskab... 3 3. Bestyrelsen... 4 4. Årsmødet... 4 5. Udmeldelse og eksklusion...

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING ÅRSRAPPORT

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING ÅRSRAPPORT Tlf: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 70 DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING ÅRSRAPPORT 2013 Årsrapporten

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Vedtægter for Den selvejende Institution. Ændringsforslag: X-Huset. i Vester Hæsinge. 1 Navn og hjemsted:

Vedtægter for Den selvejende Institution. Ændringsforslag: X-Huset. i Vester Hæsinge. 1 Navn og hjemsted: Vedtægter for Den selvejende Institution X-Huset Ændringsforslag: i Vester Hæsinge 1 Navn og hjemsted: Den selvejende institutions navn er: X-Huset. Den har hjemsted i Vester Hæsinge, Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

Dansk e-damper Forening Vedtægter af den

Dansk e-damper Forening Vedtægter af den Dansk e-damper Forening Vedtægter af den 13.11.2015 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Dansk e-damper Forening eller forkortet DADAFO. Den forkortede version har lige gyldighed med det fulde navn.

Læs mere

Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark Februar 2016 pbr

Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark Februar 2016 pbr Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark 1. Navn, hjemsted, baggrund og formål Stk. 1: Foreningens navn er Fortællere i Danmark. Foreningens hjemsted er Odense. Fortællere i Danmark er en forening

Læs mere

#læsløs DANMARKS BIBLIOTEKER

#læsløs DANMARKS BIBLIOTEKER DANMARKS BIBLIOTEKER #læsløs HVAD? TEMA: LÆSNING Årets bibliotekskampagne sætter fokus på læsning. Læsning er helt centralt for vores liv og vores hverdag, og for vores evne til at deltage i et demokratisk

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 10.-12.-2014 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 10. december 2014 Tidsrum 10.00 12.00 (med efterfølgende spisning

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag Forslag Indkomne forslag til til Folkebevægelsen mod EUs landsmøde 30.-31. oktober 2010 på Jellebakkeskolen ved Århus Forslag vedr. vedtægter Forslag A1 Forslag om nye vedtægter for Folkebevægelsen mod

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING ÅRSRAPPORT

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING ÅRSRAPPORT Tlf: 39 15 5200 koebenhavn@bdo.dk www.bdo.dk BDD Statsautoriseret revisionsaktieselskab Havneholmen 29 DK-1561 København V CVR-nr. 20222670 DANMARKS BIBLITEKSFRENING ÅRSRAPPRT 2016 Årsrapporten er fremlagt

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING ÅRSRAPPORT

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING ÅRSRAPPORT Tlf: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 70 DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING ÅRSRAPPORT 2014 Årsrapporten

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Udgifter: Der er opnået en besparelse ved ikke at igangsætte udgiftskrævende projekter, hvorfor der

Udgifter: Der er opnået en besparelse ved ikke at igangsætte udgiftskrævende projekter, hvorfor der DB s Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde Fredag den 30. september 2011, kl. 11-14.30. DB, Vartov, Farvergade 27 D, 1463 København K. REFERAT Til stede: Vagn Ytte Larsen, Hanne Pigonska, Kirsten Boelt

Læs mere

Fjernes. Ændres til: At give kollegial sparring til

Fjernes. Ændres til: At give kollegial sparring til Nuværende formulering Ny formulering 1 Navn Klubbens navn er klub for privatpraktiserende ergoterapeuter. Klubbens navn dækker grundlæggende over de ergoterapeuter, der ønsker at starte egen virksomhed,

Læs mere

Gribskov Ældreråds forslag til vedtægtsændringer

Gribskov Ældreråds forslag til vedtægtsændringer Gribskov Ældreråds forslag til vedtægtsændringer Gældende vedtægt Forslag til ny tekst i vedtægt 1 Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. Hjemstedet er København, Danmark. 2 Medlemskreds Som medlemmer

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde TID: onsdag den 13. april 2016, kl og efterfølgende middag på hotel Opus. MØDESTED: Hotel Opus, Horsens

Forretningsudvalgsmøde TID: onsdag den 13. april 2016, kl og efterfølgende middag på hotel Opus. MØDESTED: Hotel Opus, Horsens Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Referat Forretningsudvalgsmøde TID: onsdag den 13. april 2016, kl. 17-19.30 og efterfølgende middag på hotel Opus. MØDESTED: Hotel Opus, Horsens Afbud: Hans

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2018 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 06-04-2018 09:30 Sted: KL, lokale S-02 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og referat... 4 1.1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl. 10.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Orientering om Midttrafik

Læs mere

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C FreelanceGruppen bestyrelsesmøde Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C Dagsorden Deltagelse: Referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Vi konstituerer ny sekretær og mødeleder,

Læs mere

DATS - landsforeningen for dramatisk virksomhed (herefter kaldet DATS) har til formål at fremme, udvikle og styrke scenekunsten i Danmark.

DATS - landsforeningen for dramatisk virksomhed (herefter kaldet DATS) har til formål at fremme, udvikle og styrke scenekunsten i Danmark. DATS Vedtægter 01: NAVN OG HJEMSTED DATS - landsforeningen for dramatisk virksomhed, Jernbanegade 5, 6230 Rødekro. 02: FORMÅL DATS - landsforeningen for dramatisk virksomhed (herefter kaldet DATS) har

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 25. november 2015 kl. 10 13. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

Referat HB 04. Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl

Referat HB 04. Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl Referat HB 04 Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl. 10.00 16.00 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Jeanette Lund Clausen, Bredde- og Udviklingsansvarlig Kenneth Larsen,

Læs mere

VALGHÅNDBOG. for valg til skolebestyrelser i Århus Kommune 2010

VALGHÅNDBOG. for valg til skolebestyrelser i Århus Kommune 2010 VALGHÅNDBOG for valg til skolebestyrelser i Århus Kommune 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 INDLEDNING... 3 VALG TIL SKOLEBESTYRELSER - ET OVERBLIK... 4 VALG TIL SKOLEBESTYRELSER: IDÉLISTE

Læs mere

NORDIC MARINE THINK-TANK

NORDIC MARINE THINK-TANK Vedtægter 1 1. Navn, sammensætning og hjemsted 1. Tænketankens navn er Nordic Marine Think-Tank. 2. Tænketanken er et netværk af personer i de nordiske lande med erfaring i hav- og fiskerispørgsmål og

Læs mere

VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea

VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea 1 VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Tænketanken Cevea. 1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Foreningens virke er af landsdækkende karakter. 2 Formål

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011

Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011 Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011 Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning 3. Forslag til vedtægtsændring 4. Forslag fra bestyrelsen

Læs mere

Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor

Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Midtjyllands EU-kontor subsidiært Central Denmark EU Office. Foreningens hjemsted er Viborg. Formål 2 Foreningens

Læs mere

Dagsorden for Overlægeforeningens repræsentantskabsmøde den 6. oktober 2018 kl på Munkebjerg Hotel, Vejle

Dagsorden for Overlægeforeningens repræsentantskabsmøde den 6. oktober 2018 kl på Munkebjerg Hotel, Vejle Dagsorden for Overlægeforeningens repræsentantskabsmøde den 6. oktober 2018 kl. 10.00 på Munkebjerg Hotel, Vejle 1. Valg af dirigent 2. Formandsberetning 3. Udvalgsberetninger 4. Evaluering af OK 18 5.

Læs mere

#læsløs DANMARKS BIBLIOTEKER

#læsløs DANMARKS BIBLIOTEKER DANMARKS BIBLIOTEKER #læsløs HVAD? TEMA: LÆSNING Årets bibliotekskampagne sætter fokus på læsning. Læsning er helt centralt for vores liv og vores hverdag, og for vores evne til at deltage i et demokratisk

Læs mere

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Det er stort at være medlem af FDB Gør hverdagen bedre Brugsforeningsbestyrelsens arbejde Bestyrelsen for en brugsforening har ansvar for brugsforeningens drift og

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

3. Regnskab til generalforsamlingens godkendelse

3. Regnskab til generalforsamlingens godkendelse Referat fra Generalforsamlingen 2019 Den 10. april 2019, kl. 14.00 Afholdt ved DDV, Købmagergade 86, 7000 Fredericia Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Regnskab til generalforsamlingens

Læs mere

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer.

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer. 4.1 1/6 EMNE Forslag til budget for 2017-18 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB X BUDGET RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRING UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2017-18

Læs mere

DATS Vedtægter

DATS Vedtægter DATS Vedtægter 2019-2020 01: NAVN OG HJEMSTED Dansk Amatør Teater og Scenekunst Vindegade 34, 5000 Odense C 02: FORMÅL Dansk Amatør Teater og Scenekunst (herefter kaldet DATS) har til formål at fremme,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6,

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Torsdag den 17. juni 2010 på Experimentarium kl. 15.00 18.00 Deltagere: Nils O. Andersen, Randi Brinckmann Wencke, Claus Hviid Christensen og Wenche Erlien, Gitte Bailey

Læs mere

Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro.

Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro. Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro. Pkt. 1. Erik Lund og Astrid Vestergaard blev valgt som stemmetællere. Edith Nikolajsen og Gunhild Svanevik blev

Læs mere

Formanden bød velkommen til de fremmødte. Formanden bød kl velkommen til de fremmødte medlemmer og foreslog Leif Nielsen som dirigent.

Formanden bød velkommen til de fremmødte. Formanden bød kl velkommen til de fremmødte medlemmer og foreslog Leif Nielsen som dirigent. Referat fra generalforsamlingen i BRT Golf Klub Søndag den 29. november 2015 kl. 13.00 i Golf-Indoor, Trippendalscentret Trippendalsvej, Herstedøster, 2600 Glostrup. Dagsorden for den ordinære generalforsamling:

Læs mere

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer)

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer) Referat af Kredsbestyrelsesmøde, FSL, kreds 5. Sted: Det Kongelige Vajsenhus Dato: Onsdag d. 4/5 kl. 15.00 19.30 Kredsbestyrelsen: Jens Bjørklund (JB), Torben Falkenberg (TF), Annika Larsen (AL), Kristine

Læs mere

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd Om bestyrelsesmødet Mødedato: Onsdag den 25. juni 2014 Mødested: Ungehuset, Bredahlsgade 3C, 4200 Slagelse Starttidspunkt: 18:00 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Christopher Trung Paulsen, Jen Noel

Læs mere

Biblioteket. På dagsordnen

Biblioteket. På dagsordnen Biblioteket På dagsordnen Biblioteket Bliver bibliotekerne ramt hårdt af konjunktursvingninger? stedet hvor du bliver et helt menneske Interesseorganisationens skal vise - resultater på lang sigt - og

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1. Navn: Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt med hjemsted i Nyborg. 2. Formål: 1. Dansk Skoleidræt har som mål at fremme folkesundheden ved:

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Nyborg, d. 18. marts. 2016 j.nr. 16-004i/FK/ng Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1 Navn Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt. 2 Formål Dansk Skoleidræt har med skolen som ramme

Læs mere

Fredag den 23. november 2012, kl Danmarks Biblioteksforening, Vartov, Store sal, opgang H, 1463 København K.

Fredag den 23. november 2012, kl Danmarks Biblioteksforening, Vartov, Store sal, opgang H, 1463 København K. DBs Repræsentantskab Repræsentantskabsmøde Fredag den 23. november 2012, kl. 11.00-15.00. Danmarks Biblioteksforening, Vartov, Store sal, opgang H, 1463 København K. Til stede: Valggruppe A: Steen B. Andersen

Læs mere

Vedtægter for Dansklærerforeningen

Vedtægter for Dansklærerforeningen Vedtægter for Dansklærerforeningen I. Navn og formål 1 Dansklærerforeningens navn er Dansklærerforeningen. 2.1 Dansklærerforeningens formål er at tjene og udvikle faget dansk alle steder hvor danskundervisning

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...!

Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...! Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...! Oplæg v/ Elise Lund Larsen, TV2 Fiktion. Foreningen er vært ved et

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde i Alabu Bolig. 1. Godkendelse af referat af 7. april 2016, se pkt. 3 (forslag fra Ursula). Bilag

Organisationsbestyrelsesmøde i Alabu Bolig. 1. Godkendelse af referat af 7. april 2016, se pkt. 3 (forslag fra Ursula). Bilag Referat Organisationsbestyrelsesmøde i Alabu Bolig Tid: Tirsdag, den 17. maj 2016 kl. 16.30 Sted: Brohusgade 2B, 9000 Aalborg Deltagere: Laila Thomsen (LT) Susan Jørgensen (SJ) Søren Thomsen (ST) John

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

1 NAVN, STIFTELSESDATO, HJEMSTED OG MEDLEMSKAB.

1 NAVN, STIFTELSESDATO, HJEMSTED OG MEDLEMSKAB. 1 NAVN, STIFTELSESDATO, HJEMSTED OG MEDLEMSKAB. 1.1 Foreningens navn er: Aarhus Døveforening 1.2 Tidligere navne: 1903-1904: Døvstummeforeningen,,Effata" Aarhus 1904-1950: Døvstummeforeningen,,Hephata"

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 05.-04.-2017 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 05. april 2017 Tidsrum 10.00 ca. 12.30 Deltagere Connie Jensen,

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland

Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland Tirsdag d. 25.01.2010 kl. 19.00 Deltagere: Klubben har pt. 24 medlemmer. Heraf deltog 17 medlemmer i generalforsamlingen. Dagsorden. Der var

Læs mere