Forretningsudvalgsmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forretningsudvalgsmøde"

Transkript

1 Forretningsudvalgsmøde Dato: Mandag den 22. oktober 2018 kl Mødested: Aarhus, DOKK1, Undervisningslokale 2 Deltagere: Steen Bording Andersen Jane Jegind Evan Lynnerup Kim Valentin Paw Ø. Jensen Jakob G. Lærkes Lars Bornæs Anette W. Godt Sekretær for udvalget: Michel Steen-Hansen Afbud: Thomas Angermann (modtaget 23. august) Inge Dinis (modtaget 29. september) Kl under behandling af punkt 4, deltager direktør Jane Wiis, DBC A/S og Partner Søren Grinsted, Public. 1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og udkast til referat fra mødet den 20. august godkendes. Godkendes. 2. Debatten om bibliotekerne med KL og Kulturministeren FU har løbende drøftet det initiativ som Kulturministeren har præsenteret bl.a. på Det Bibliotekspolitiske Topmøde om at debattere rammerne for fremtidens biblioteker. Kulturministeriet og KL har aftalt en møderække med fire debatmøder om fremtidens folkebiblioteker. Dette blev oplyst på debatten mellem Kulturministeren og formanden for KL s Erhvervs- og Kulturudvalg, som vi havde arrangeret på Folkemødet og efterfølgende uddybet på vores debat på Kulturmødet på Mors. Efterfølgende har Danmarks Biblioteksforenings formand og direktør holdt møde med Kulturministeren, for at drøfte debatform og samarbejde. På mødet blev det klart, at KL og Kulturministeriet ikke ønsker at inddrage bibliotekerne direkte i at arrangere

2 debatterne. Debatterne vil ikke blive offentlige, men med et indbudt publikum fire forskellige steder i landet. På mødet blev vi stillet i udsigt at få oplyst emner, datoer og sted, hvilket de gjorde samtidig med offentliggørelsen af de fire debatter den 9. september. Denne debat er også centralt punkt for Bibliotekernes Dialogforum (samarbejdsorganet for alle biblioteksorganisationerne i Danmark, tidligere kaldt Biblioteksparaplyen). Her har man i fællesskab skabt fem pejlemærker for fremtidens biblioteker, som er sendt som åbent brev til Kulturminister og formanden for KL s Kultur- og Erhvervsudvalg. Efter afsendelse af det åbne brev med pejlemærkerne, har de tre formænd for Bibliotekarforbundet, Bibliotekschefforeningen og Danmarks Biblioteksforening, sammen skrevet et indlæg i Altinget den 2. oktober, under overskriften Sådan kan vi udløse bibliotekernes fulde potentiale Den 9. september blev KL og Kulturministeriets første fire debatmøder som nævnt offentliggjort. Samtidig med dette blev Danmarks Biblioteksforening i en mail stillet et møde i udsigt om, hvordan man kan skabe gode rammer for, at resultaterne af borgerdebatten i efteråret, kan give input til den debat ministeren og udvalgsformanden gerne vil have med bibliotekssektoren i foråret. Det er vi i gang med at planlægge.

3 Debatmøderne Ministeriet skriver til Danmarks Biblioteksforening at til debatmøderne udelukkende er inviteret ansatte/studerende fra det pågældende sted, og formålet er at få dem til at bidrage med deres input igennem en række mindre aktiviteter og en efterfølgende dialog med minister og udvalgsformand. Enkelte steder kan der også dukke en lokalpolitiker op. Det væsentlige er, at borgerne har mod på at give deres mening til kende uafhængigt af om de er biblioteksbrugere eller ej. Dog har Danmarks Biblioteksforening fået lov at sende én observatør til alle møderne. Møderne afholdes således: 26. oktober For Ansatte på den private virksomhed Meko-print og borgere fra Rebild Kommune 1. november For Elever på Svendborg Erhvervsskole 1. november For Studerende i Kolding 8. november I dialog på tværs af generationer mellem ældre og gymnasieelever i Hvidovre. De fire dialogmøder kombineres med en parallel digital debat via Facebook, hvor alle har mulighed for at bidrage med deres synspunkter. Til foråret er det planen, at debatten skifter fokus og inddrage selve bibliotekssektoren. Danmarks Biblioteksforenings direktør har den 30. oktober aftalt et møde med embedsmænd fra ministeriet, KL og DBC om bibliotekernes involvering i denne debat.

4 Sagen drøftes. 3. National Læsestrategi Danmarks Biblioteksforening har taget initiativ til at formulere en national læsestrategi for børn og unge. Baggrunden er blandt andet undersøgelsen Børns læsning 2017: Overblik og indblik. Dette initiativ igangsættes også i efteråret, hvor Tænketanken Fremtidens Biblioteker har til opgave at gennemføre et forløb, der skal skabe grundlaget for en national strategi, og som på vegne af Danmarks Biblioteksforening havde inviteret til en arbejdsdag den 26. september. Drøftelser og pointer fra dagen vil blive opsamlet i et katalog med input til den videre proces, som vil danne udgangspunkt for debat på repræsentantskabets møde fredag den 26. oktober. Direktøren vil på mødet præsentere hovedpunkterne fra processen og ideer til det videre forløb. Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg har arbejdet med den nationale strategi som fokusområde, samt at skabe en stor national konference om emnet i Det anbefales at delegere arbejdet til dette udvalg. Danmarks Biblioteksforenings formand og direktør har afholdt møde med både Undervisningsminister og Kulturminister om ideen, som begge var positive. Det aftaltes med Kulturministeren medio september at fremsende oplæg til hende om læsestrategi. Som herefter vil indkalde til fælles møde med undervisningsminister og Danmarks Biblioteksforening. Der fremlægges ideer til det videre forløb, og tages stilling til i hvilken form de skal præsenteres for Repræsentantskabet. Lærings- og Digitaliseringsudvalget arbejder videre med at arrangerer et forløb frem mod en større konference om emnet i Muligt samarbejde om PR- og kampagneaktivitet for bibliotekerne DBC har arbejdet på et oplæg til en fælles branding kampagne for bibliotekerne. Adm. Direktør Jane Wiis, DBC A/S og Partner Søren Grinsted, Public, deltager under punktet og vil på mødet fremlægge prospekt for DBC s planlagte landsdækkende pr- og kampagneaktivitet for bibliotekerne og samtidig invitere til drøftelse af muligheder for Danmarks Biblioteksforenings engagement som medafsender og samarbejdspartner.

5 Sagen drøftes og der tages stilling til det videre forløb. 5. Evaluering af kampagnen ORD Uge 37 var Danmarks Biblioteksuge '18 og en stor del af Danmarks Biblioteker var hele ugen være fyldt med ORD på helt anderledes og kreative måder. Der var 89 kommuner, der havde tilmeldt en kampagneambassadør, som stod for at koordinere de lokale aktiviteter. Det er dog vanskeligt at danne sig et samlet overblik over hvor mange aktiviteter der er gennemført lokalt, men Danmarks Biblioteksforening er ved at lave en undersøgelse blandt alle de tilmeldte. På mødet vil direktøren gennemgå resultaterne, samt vise gennemslaget i den landsdækkende presse. Specielt konkurrencen om Danskernes Yndlingsord fik en del omtale i lokale og nationale aviser, samt i DR P1 eftermiddag, P1 Morgen, TV2 Aftenshowet, Go Morgen Danmark, TV2 22 Nyheder m.m. Se mere her På mødet samler vi op og evaluerer, med henblik på at tegne skitsen for hvordan vi skal gribe kampagner an næste år. Direktøren har efter kampagnen afholdt møde med alle Centralbibliotekslederne med henblik på at skabe et overblik og måske etablere et årshjul for bibliotekernes forskellige kampagner. Det vil der blive arbejdet videre med og direktøren holder endnu et møde i januar med CB erne for at lave en færdig skitse til et årshjul. Der tages stilling til hvordan der arbejdes med kampagner i 2019.

6 6. Partnerskab med ABC for mental sundhed Danmarks Biblioteksforening er inviteret med i partnerskabskredsen for ABC for mental sundhed. ABC for mental sundhed bygger på en partnerskabstankegang, hvor indsatsen løftes i fællesskab af foreninger, organisationer og kommuner. På den måde bliver ABC for mental sundhed udviklet og tilpasset behov og ønsker i lokale foreninger, organisationer, kommuner etc. ABC for mental sundhed er den første forskningsbaserede mental sundhedsfremme indsats, der retter sig mod hele befolkningen. Indsatsen går ud på at gøre befolkningen opmærksom på, hvad man selv kan gøre for at fremme egen og andres mentale sundhed. Samtidig har ABC for mental sundhed et stærkt fokus på at skabe de bedste rammer og betingelser for danskernes trivsel. Mental sundhed er noget, vi skaber sammen. Danmarks Biblioteksforenings bidrag er, at få biblioteker til at deltage og skabe fundament for at Mental Sundhed også er en del af deres hverdag og aktiviteter. Direktøren har holdt møde med projektlederen og anbefaler at indgå i partnerskabet, samt udpege en fagperson til at deltage i en styregruppe. At indgå i partnerskabet og udpege en fagperson til at indgå i styregruppe. 7. Høring over Europa-Parlamentets holdning til direktivforslag om ophavsret på det digitale marked Bilag: Danmarks Biblioteksforenings Høringssvar - Europa-Parlamentets holdning til dirforslag om ophavsret på det digitale marked den 3. oktober 2018 Europa-Parlamentet har den 12. september 2018 fastlagt sin position til direktivforslaget om ophavsret på det digitale indre marked. Med henblik på at forberede de kommende forhandlinger om direktivforslaget har Kulturministeriet derfor sendt Europa-Parlamentets forhandlingstekst i høring. Både i IFLA, EBLIDA og Danmarks Biblioteksforening har vi arbejdet en del med hele komplekset omkring Det digitale Indre Marked, da det kan få stor betydning for bibliotekernes muligheden for at købe, opbevare, bruge og udlåne digitale materialer. Materialet i forbindelse med den oprindelige høring kan findes her:

7 Forslaget har siden været forhandlet i Rådet og Europa-Parlamentet, der begge har fastlagt deres respektive positioner til forslaget. Både Europa-Parlamentet og Rådet mener, at flere af Kommissionens forslag skal ændres i visse tilfælde væsentligt. Holdningerne indeholder herudover en række nye regler, som ikke var en del af Europa- Kommissionens oprindelige forslag, Med henblik på at forberede de kommende forhandlinger om direktivforslaget vurderer Kulturministeriet, at der er behov for at sende Europa-Parlamentets holdning i høring. Europa-Parlamentets holdning kan findes på dansk og engelsk Danmarks Biblioteksforening og følgende øvrige organisationer i Bibliotekernes Dialogforum - Bibliotekarforbundet, Bibliotekschefforeningen, Danske Fag-, Forsknings- og Uddannelsesbiblioteker og Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre - takker for muligheden for at afgive høringssvar i forbindelse med parlamentets holdning til direktivforslag om ophavsret på det digitale marked. Det er generelt overordentligt velkomment, at copyright nu også styrkes i en digital kontekst. Det bør dog samtidig sikres, at videns- og informationstilgængelighed for såvel studerende, forskere som borgere generelt via biblioteker og bibliotekstjenester ikke forringes, men også tilgodeses, ligesom bibliotekers effektivitet og arbejdsvilkår i relation til copyrightbestemmelser fortsat sikres. På baggrund af det fremsendte høringsmateriale på engelsk sendes vores kommentarer tilsvarende på engelsk, formuleret i samarbejde med vore internationale copyrightrådgivere i de internationale biblioteksforeninger, IFLA og EBLIDA, og til brug for de kommende forhandlinger. Se bilag Danmarks Biblioteksforenings Høringssvar - Europa- Parlamentets holdning til dir-forslag om ophavsret på det digitale marked den 3. oktober På mødet orienteres om sagen og det drøftes hvordan vi skaber en bredere politisk dialog om sagen. Der tages stilling til, hvordan der skabes politisk opmærksomhed om sagen både i EU og blandt de danske politikere om embedsmænd. 8. IFLA IFLA s årsmøde fandt i år sted i Kuala Lumpur, Malaysia. Fra Danmarks Biblioteksforening deltog formandskabet, som på mødet vil orientere om mødet.

8 Tænketanken Fremtidens Biblioteker havde en udstilling om deres læsevaneundersøgelse på IFLA-kongressen, finansieret af Danmarks Biblioteksforenings Fond. For den udstilling vandt de Best IFLA Poster 2018 med temaet 'Childrens Reading Habits in a Digitized World' Stort tillykke til Tænketanken og dens leder Lotte Hviid Dhyrbye! Læs mere om temaet. Sagen drøftes. 9. Drøftelse af repræsentantskabsmøde Bilag: Strategi 2030 og Dagsorden til repræsentantskabsmødet På fredag den 26. oktober afholdes repræsentantskabsmøde i Bellacentret i København. Det sker mens der er Bogforum, så der vil samtidig blive afholdt en del debatter på Danmarks Bibliotekers Stand. En stand og program som Danmarks Biblioteksforening koordinerer, med støtte fra en række biblioteker, foreninger og virksomheder. På selve repræsentantskabsmødet vil Strategi 2030 blive fremlagt, som det fremgår af dagsordenen til mødet, som er medsendt til dagsordenen sammen med oplægget til Strategi Sagen drøftes. 10. Folkeoplysning og biblioteker Sidste år vedtog Danmarks Biblioteksforening og Dansk Folkeoplysnings Samråd at lave et samarbejdspapir, der beskriver, hvordan de folkeoplysende organisationer og landets folkebiblioteker i fællesskab i endnu højere grad kan skabe en aktiv demokratiudvikling, som kan styrke den lokale debat og deltagelse om at opfordre kommunerne til at skabe udviklingsplaner for området. Det blev sendt til alle de nyvalgte lokalpolitikere, samt alle folkebibliotekerne og oplysningsforbundene, med opfordring om at skabe fælles udviklingsplaner. I de seneste uger er der imidlertid igen opstået en debat om manglen på samarbejde og bibliotekerne er blevet beskyldt for konkurrenceforvridning. En debat som ikke er ført i det mest frugtbare tone. Politiken havde i sidste uge denne artikel Biblioteker stjæler fritidstilbud Videncenter for Folkeoplysning har efterfølgende udgivet en kommentar af John Meinert Jacobsen, direktør i AOF Aftenskolerne bløder, mens bibliotekerne skummer fløden

9 Formand og næstformand arbejder i skrivende stud på svar, men vil gerne drøfte sagen med Forretningsudvalget med henblik på, at skabe yderlige dialog mellem folkebiblioteker og folkeoplysning. Formand og direktør planlægger møde med Dansk Folkeoplysnings Samråd for at styrke dialogen yderligere. Til drøftelse. 11. Bibliotekerne og verdensmålene Nogle danske folkebiblioteker arbejder med FN s verdensmål, men meget forskelligt i de forskellige kommuner. Danmarks Biblioteksforening har haft fokus på verdensmålene bl.a. i forbindelse med Det Bibliotekspolitiske Topmøde se mere Danmarks Biblioteksforenings direktør har også har arbejdet med verdensmålene i UNESCO sammenhæng se mere På samme vis har man i IFLA løbende arbejder med målene se mere På opfordring af næstformand Jane Jegind tager vi en drøftelse af hvordan Danmarks Biblioteksforening kan arbejde mere systematisk med verdensmålene. Bl.a. på baggrund af inspiration af den Norske Biblioteksforenings udrulning af et overblik over, hvordan bibliotekerne arbejder med FN s verdensmål og hvilke af dem. Se mere Norges Biblioteksforenings udrulning af et overblik over, hvordan bibliotekerne arbejder med FN s verdensmål og hvilke af dem. Her kommer et link til inspiration:

10 Sagen drøftes, og der tages stilling til om der skal afsættes et temamøde i FU regi eller hvordan der skabes mere fokus på FN s verdensmål i bibliotekerne. 12. Fremtidige møder Repræsentantskabsmøde i Bella Centret København Lærings- og Digitaliseringsudvalget :00-17:00 Forretningsudvalgsmøde, Vartov København Nordisk møde i Helsinki Det Bibliotekspolitiske Topmøde i Esbjerg 13. Eventuelt Steen Bording Andersen Formand Michel Steen-Hansen Direktør

Forretningsudvalgsmøde

Forretningsudvalgsmøde Forretningsudvalgsmøde Dato: Mandag den 22. oktober 2018 kl. 12.00-16.00 Mødested: Aarhus, DOKK1, Undervisningslokale 2 Deltagere: Steen Bording Andersen Jane Jegind Evan Lynnerup Kim Valentin Jakob G.

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg

Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg 22.08.18 TID: 3. september kl. 10-14. STED: Meldahls Rådhus, Vendersgade 30D, 7000 Fredericia. AFBUD Er du forhindret, send venligst en mail

Læs mere

Der er særligt tre fokusområder, der med baggrund i beretningen lægges op til at arbejde videre med.

Der er særligt tre fokusområder, der med baggrund i beretningen lægges op til at arbejde videre med. Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab TID: Torsdag den 12. april fra kl. 12.30-ca. 13.30, der vil blive serveret frokost under mødet MØDESTED: Herning Kongrescenter, Østergade 37, 7400 Herning

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag.

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Referat Til stede: Steen B. Andersen, Hanne

Læs mere

4. DB s fremtidige struktur Bilag: strukturoplæg en styrket biblioteksforening i en ny organisation

4. DB s fremtidige struktur Bilag: strukturoplæg en styrket biblioteksforening i en ny organisation DB s Forretningsudvalg Torsdag den 7. juni 2012, kl. 11-15 DB, Vartov, Farvergade 27 D, 1463 København K. REFERAT Til stede: Vagn Ytte Larsen, Hanne Pigonska, Kirsten Boelt, Lars Bornæs, Carl Gustav Johannsen

Læs mere

Fredag 4. maj kl på Vartov, Farvergade 27, København K Præsentation af virksomheden, sekretariatet og formalier

Fredag 4. maj kl på Vartov, Farvergade 27, København K Præsentation af virksomheden, sekretariatet og formalier Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab Der indkaldes hermed til repræsentantskabsmøde 20. april 2018 Fredag 4. maj kl. 10.30-14.00 på Vartov, Farvergade 27, København K. 10.30 Velkomst 10.40 Repræsentantskabs

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2012

VIRKSOMHEDSPLAN 2012 VIRKSOMHEDSPLAN 2012? Udkast til Repræsentantskab På mødet 18. november lægges op til en proces, hvor repræsentantskabet udpeger de kommende års indsatsområder, som forretningsudvalget efterfølgende fylder

Læs mere

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2 DB s Digitaliseringsudvalg Mandag den 6. december 2010 kl. 10.30 12.30 Hovedbiblioteket, Århus, Møllegade 1, 8000 Århus C lokale B på 2. sal Mødet startede ca. en time senere end planlagt pga. forsinket

Læs mere

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Digitaliseringsudvalget Fredag den 10.02 2012 kl 11.00 13.00 Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Til stede: Steen B. Andersen, Marc P. Christensen, Lars Bornæs, Claus Vesterager, Michel

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Biblioteks- og Kulturforeningen for Region Midtjylland. Fredag den 21. august 2015 14:00-16:00

Bestyrelsesmøde i Biblioteks- og Kulturforeningen for Region Midtjylland. Fredag den 21. august 2015 14:00-16:00 BIBLIOTEKS- OG KULTURFORENINGEN I REGION MIDTJYLLAND Rådhuset, Aarhus Tlf. 89409310 CVR. nr. 30167139 www.dbf.dk/midtjylland Formand: Steen B. Andersen sba@aarhus.dk Næstformand: Britta Thuun-Petersen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF 18. JUNI 2018 // KL. 10.00-15.00 // KULTURØEN I MIDDELFART Til stede: Pia Henriette Friis, Erik Thorlund, May-Britt Diechmann og Henrik Zacho, Jakob Heide Petersen Afbud:

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: Danmarks Biblioteksforening

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: Danmarks Biblioteksforening DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: 33 25 09 35 WWW.DB.DK db@db.dk 2 Danmarks Biblioteksforening INDHOLD 4 VISION 5 INDSATSOMRÅDER 2017 & UDVALGSARBEJDSOMRÅDER

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab 20. april 2018

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab 20. april 2018 Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab 20. april 2018 Møde, fredag den 4. maj kl. 10.30-14.00 på Vartov, Farvergade 27, København K. 10.30 Velkomst 10.40 Repræsentantskabs møde valg af dirigent

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: Danmarks Biblioteksforening

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: Danmarks Biblioteksforening DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: 33 25 09 35 WWW.DB.DK db@db.dk 2 Danmarks Biblioteksforening INDHOLD 4 VISION 5 INDSATSOMRÅDER 2017 & UDVALGSARBEJDSOMRÅDER

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde 04.11.2015 Indkaldelse og dagsorden TID: fredag den 18. november kl. 11.00 15.00 MØDESTED: Børnenes Bibliotek, Hans Jensensvej 6, 7190 Billund. På årets

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde Referat

Forretningsudvalgsmøde Referat Forretningsudvalgsmøde Referat 09-01-2019 Dato: mandag den 7. januar 2019, kl. 13.00-17.00 Mødested: Danmarks Biblioteksforening, Farvergade 27D, mødelokalet på 2. sal, 1463 København K. Deltagere: Steen

Læs mere

2 Danmarks Biblioteksforening

2 Danmarks Biblioteksforening 2 Danmarks Biblioteksforening VIRKSOMHEDSPLAN INDHOLD 4 VISION MISSION VÆRDIER 5 ARBEJDSGANGE 6 INDSATSOMRÅDER 2015 UDVALGSARBEJDSOMRÅDER LÆRING DIGITALISERING BIBLIOTEKSRUMMET 7 HANDLEPLANER 8 ÅRETS GANG

Læs mere

1. Godkendelse af referat

1. Godkendelse af referat Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde TID: onsdag den 14. marts 2018, kl. 9.30-13.30 MØDESTED: Vartov, København. Deltagere: Steen B. Andersen, Kirsten Boelt, Lars Bornæs,

Læs mere

DB s Forretningsudvalg

DB s Forretningsudvalg DB s Forretningsudvalg 30. august 2012 Torsdag den 7. september 2012, kl. 11-15 Aarhus: Mødet bliver afholdt i besøgscenteret på byggepladsen for Urban Mediaspace Aarhus. Besøgscenteret ligger lige ved

Læs mere

Danmarks Biblioteksforening. UDKAST Strategi

Danmarks Biblioteksforening. UDKAST Strategi Danmarks Biblioteksforening UDKAST Strategi 2011-2015 København, 18. maj 2009 Strategi for Danmarks Biblioteksforening 2011 Danmarks Biblioteksforening har udarbejdet første udkast til strategi gældende

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde 13.11.2015 Indkaldelse og dagsorden TID: Fredag den 27. november 2015, kl. 11-15. MØDESTED: DBC, Tempovej 7-11, 2750 Ballerup. DBC byder velkommen DBC

Læs mere

Deltagere: Steen Bording Andersen, Lars Bornæs, Martin Lundsgaard-Leth, Paw Ø. Jensen, John Larsen, Hanne Pigonska. Referent: Michel Steen-Hansen.

Deltagere: Steen Bording Andersen, Lars Bornæs, Martin Lundsgaard-Leth, Paw Ø. Jensen, John Larsen, Hanne Pigonska. Referent: Michel Steen-Hansen. Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde TID: onsdag den 14. marts 2018, kl. 9.30-13.30 MØDESTED: Vartov, København. REFERAT Deltagere: Steen Bording Andersen, Lars Bornæs,

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde 13.11.2015 REFERAT Deltagere se afbudslisten. TID: Fredag den 27. november 2015, kl. 11-15. MØDESTED: DBC, Tempovej 7-11, 2750 Ballerup. DBC byder velkommen

Læs mere

STRATEGI MISSION VÆRDIER VISION INDSATSOMRÅDER

STRATEGI MISSION VÆRDIER VISION INDSATSOMRÅDER STRATEGI 2011-2015 MISSION VÆRDIER VISION INDSATSOMRÅDER STRATEGI FOR DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING 2011-2015 FRA DB er en konsensusorganisation, der skaber indflydelse ved at udsende meldinger om, hvordan

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: Danmarks Biblioteksforening

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: Danmarks Biblioteksforening DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: 33 25 09 35 WWW.DB.DK db@db.dk 2 Danmarks Biblioteksforening INDHOLD 4 VISION 5 INDSATSOMRÅDER 2016 & UDVALGSARBEJDSOMRÅDER

Læs mere

Seminar for Forretningsudvalget

Seminar for Forretningsudvalget Seminar for Forretningsudvalget TID: Søndag den 24. juni kl. 12.00 til mandag den 25. juni kl. 12.00. MØDESTED: Odense by, First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense. Evt. afbud bedes meddelt til

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl. 10.30-15.00 Sted: Lokale 3 på 5. sal REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Kim Herforth Nielsen (pkt.1-12),

Læs mere

DB s Forretningsudvalg

DB s Forretningsudvalg DB s Forretningsudvalg Torsdag den 7. september 2012, kl. 11-14.50. Aarhus, Besøgscenteret på byggepladsen for Urban Mediaspace Aarhus. Til stede: Vagn Ytte Larsen, Kirsten Boelt, Steen B. Andersen, Henrik

Læs mere

Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora

Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora som senest revideret den 24. august 2019 Ifølge vedtægterne påhviler det hovedbestyrelsen sammen med forretningsudvalget

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde

Forretningsudvalgsmøde Forretningsudvalgsmøde REFERAT 03.07.2019 Dato: mandag den 17. juni, KL 10.00-13.30. Mødested: NYT MØDESTED: Odense Slot, Nørregade 36, 5000 Odense C. Mødelokale "Salen", 1. sal - benyt indgang C i indre

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Referat 18. maj 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen, Jakob Heide Petersen, Jytte

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2012

VIRKSOMHEDSPLAN 2012 VIRKSOMHEDSPLAN 2012 INDHOLD 3 MISSION VÆRDIER VISION 4 INDSATSOMRÅDER ÅRETS GANG PROJEKTER 5 INDSATSOMRÅDER 2012 BIBLIOTEKET - indgangen til læring BIBLIOTEKET - indgangen til Det digitale Danmark BIBLIOTEKET

Læs mere

Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010

Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010 Referat Dato: 02-02-2010 /FO Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010 Mødedeltagere: Flemming Olsen, Jørgen Sprogøe Petersen, Joan Kamstrup, Kai

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Notat om borgerinddragelse

Notat om borgerinddragelse 13. maj Sagsbeh.:PS J.nr.: 00.15.10-G01-11-17 Vej Park og Miljø Notat om borgerinddragelse Som en del af arbejdet med at udforme en handlingsplan for, hvordan Frederiksberg skal integrere FNs verdensmål

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Til stede: Lars Vermund (LV), Karsten Munkvad (KM), Bo Overgaard (BO), Gitte Melph (GM), Torben Dan Pedersen (TDP), Niels

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 7. maj 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente Ankersen

Læs mere

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt Europaudvalget Til: Dato: Udvalgets medlemmer 8. oktober 2014 Europaudvalget (EUU) Europaudvalget holder normalt møde om fredagen kl. 10.00 eller kl.

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. juni 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Helmut Madsen og Lilly Meisner Pedersen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. juni 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Helmut Madsen og Lilly Meisner Pedersen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Helmut Madsen Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Bemærkning: Afbud:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden DB s Forretningsudvalg 28. februar 2012 Fredag den 24. februar 2012, kl. 10.00 DB, Vartov, Farvergade 27 D, 1463 København K. Referat Afbud: Jørn Rye Rasmussen, Tine Vind, Kirsten Westh Dagsordensforslag:

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2012

VIRKSOMHEDSPLAN 2012 VIRKSOMHEDSPLAN 2012 INDHOLD 3 MISSION VÆRDIER VISION 4 INDSATSOMRÅDER ÅRETS GANG PROJEKTER 5 INDSATSOMRÅDER 2012 BIBLIOTEKET - indgangen til læring BIBLIOTEKET - indgangen til Det digitale Danmark BIBLIOTEKET

Læs mere

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt.

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 13. juni 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

Godkendt af Djøfs bestyrelse den Referat af bestyrelsens møde den 19. juni Fra bestyrelsen deltog:

Godkendt af Djøfs bestyrelse den Referat af bestyrelsens møde den 19. juni Fra bestyrelsen deltog: BESTYRELSEN FOR DJØF Godkendt af Djøfs bestyrelse den 12.08.2019 Referat af bestyrelsens møde den 19. juni 2019 Fra bestyrelsen deltog: Henning Thiesen Sara Gundelach Vergo (til pkt. 5) Karsten Boye Rasmussen

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

Skolebestyrelsen - Bjørnehøj

Skolebestyrelsen - Bjørnehøj Placering: Bjørnehøjskolen» Skolebestyrelsesmøder - Bjørnehøjskolen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: 2017-09-07 Skolebestyrelsen - Bjørnehøj MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus:

Læs mere

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Mandag 28. maj 2018 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sagsnr.: University College Lillebælt,

Læs mere

Til behandling på repræsentantskabsmøde november 2012 VIRKSOMHEDSPLAN 2013

Til behandling på repræsentantskabsmøde november 2012 VIRKSOMHEDSPLAN 2013 Til behandling på repræsentantskabsmøde november 2012 VIRKSOMHEDSPLAN 2013 INDHOLD 3 MISSION VÆRDIER VISION 4 INDSATSOMRÅDER ÅRETS GANG PROJEKTER 5 INDSATSOMRÅDER 2012 BIBLIOTEKET indgangen til det digitale

Læs mere

Udgifter: Der er opnået en besparelse ved ikke at igangsætte udgiftskrævende projekter, hvorfor der

Udgifter: Der er opnået en besparelse ved ikke at igangsætte udgiftskrævende projekter, hvorfor der DB s Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde Fredag den 30. september 2011, kl. 11-14.30. DB, Vartov, Farvergade 27 D, 1463 København K. REFERAT Til stede: Vagn Ytte Larsen, Hanne Pigonska, Kirsten Boelt

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 30. august 2017 Tid: Kl. 08.30 10.00 Sted: Deltagere: Afbud: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale 1-03, ligger på første sal, til højre for lokalet hvor

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde

Forretningsudvalgsmøde Forretningsudvalgsmøde 22.02.2019 Dato: Fredag den 1. marts 2019 kl. 9.30 12.30 afsluttende med frokost. Mødested: First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense C. Deltagere: Steen Bording Andersen Evan

Læs mere

Referat fra møde mellem UBU-netværket og den tværministerielle gruppe for FN's tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling

Referat fra møde mellem UBU-netværket og den tværministerielle gruppe for FN's tiår for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling Den internationale enhed Vester Voldgade 123 1552 København V. Tlf. 3392 5600 Fax 3395 5411 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat fra møde mellem UBU-netværket og den tværministerielle

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 8. januar 2018 Mødetidspunkt: 8:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Henrik Zimino, Carsten Fuhr, Einer Lyduch, Frants

Læs mere

Referat Integrationsrådet's møde Mandag den Kl. 15:30 Store mødelokale

Referat Integrationsrådet's møde Mandag den Kl. 15:30 Store mødelokale Referat Integrationsrådet's møde Mandag den 23-04-2007 Kl. 15:30 Store mødelokale Deltagere: Peter Ramanandan Sithamparappillai, Kim Nguyen, Enis Mallopolci, Fadil Bucan, Kobra Karimi, Laith Sardest, Ahmet

Læs mere

1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/

1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/ 1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/032012 Oplæg Lene og Mari Kulturregionalt projekt Politisk projekt Ovenstående gør at organiseringen er lidt speciel! 8 kommuner har lavet en politisk aftale

Læs mere

Hareskov Skole. Dagsorden. Skolebestyrelsesmøde. Onsdag den 4. december 2013, kl ORIENTERING OM AKTUELLE SAGER: 1. GENEREL ORIENTERING

Hareskov Skole. Dagsorden. Skolebestyrelsesmøde. Onsdag den 4. december 2013, kl ORIENTERING OM AKTUELLE SAGER: 1. GENEREL ORIENTERING Hareskov Skole Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 4. december 2013, kl. 17.00-20.00 Dagsorden Møde nr. 37 Fraværende: Claus Goldberg, Hanne Hedeman fra pkt. 3 Mødeleder: Susanne Pihl Hansen ORIENTERING OM

Læs mere

Torsdag den 15. maj 2014, kl. 10.00-14.00 Kl. 14-16 vil der være afskedsreception for den afgående formand Vagn Ytte Larsen

Torsdag den 15. maj 2014, kl. 10.00-14.00 Kl. 14-16 vil der være afskedsreception for den afgående formand Vagn Ytte Larsen Til DB s Repræsentantskab 28. april 2014 Der indkaldes hermed til repræsentantskabsmøde Torsdag den 15. maj 2014, kl. 10.00-14.00 Kl. 14-16 vil der være afskedsreception for den afgående formand Vagn Ytte

Læs mere

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv Projektbeskrivelse for udviklings- og forskningsprojektet: Forskning i og praksisnær afdækning af digitale redskabers betydning for børns udvikling, trivsel og læring Baggrund Ifølge anbefalingerne fra

Læs mere

REFERAT. Møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 14. december 2016 kl Sted: Københavns Rådhus, Snapstinget

REFERAT. Møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 14. december 2016 kl Sted: Københavns Rådhus, Snapstinget REFERAT Møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 14. december 2016 kl. 10.00 12.30 Sted: Københavns Rådhus, Snapstinget Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Referat af Forretningsudvalgets møde 3. Høring

Læs mere

En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur

En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur Vedtaget af forretningsudvalget juni 2012 1 Strukturoplæg 2013 For at være en slagkraftig moderne interesseorganisation, er det

Læs mere

Vedtaget af repræsentantskabsmøde oktober 2013 VIRKSOMHEDSPLAN 2014

Vedtaget af repræsentantskabsmøde oktober 2013 VIRKSOMHEDSPLAN 2014 Vedtaget af repræsentantskabsmøde oktober 2013 VIRKSOMHEDSPLAN 2014 INDHOLD 3 MISSION VÆRDIER VISION 4 INDSATSOMRÅDER ÅRETS GANG PROJEKTER 5 INDSATSOMRÅDER 2014 BIBLIOTEKET indgangen til det digitale samfund

Læs mere

Biblioteket. På dagsordnen

Biblioteket. På dagsordnen Biblioteket På dagsordnen Biblioteket Bliver bibliotekerne ramt hårdt af konjunktursvingninger? stedet hvor du bliver et helt menneske Interesseorganisationens skal vise - resultater på lang sigt - og

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune FORMÅL At udarbejde forslag til revision af Kolding

Læs mere

Beslutning Dagsordenen blev godkendt, idet et udvalgsmedlem gerne ville have tilføjet et dagsordenspunkt vedrørende ensomhed.

Beslutning Dagsordenen blev godkendt, idet et udvalgsmedlem gerne ville have tilføjet et dagsordenspunkt vedrørende ensomhed. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 3. september 2018 kl. 10-12 Sted: Sjællandsgade 40, bygning I, lokale 102 Medlemmer: Birthe Mørck (formand), Pia Weise Pedersen (næstformand),

Læs mere

Referat - af møde i Forretningsudvalget 18 19. november 06 på Sekretariatet

Referat - af møde i Forretningsudvalget 18 19. november 06 på Sekretariatet Referat - af møde i Forretningsudvalget 18 19. november 06 på Sekretariatet Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Justering af dagsorden 3. Godkendelse af referater 4. Status på Forretningsudvalget

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde

Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde Nye veje til lokale succeser - øget styrke via samarbejde DANSK ERHVERVSFREMMES ÅRSMØDE 2019 København, den 31.10 1.11.2019 Velkommen til Årsmødet 2019 Siden seneste årsmøde er der sket rigtig meget i

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Styrke relevansen af uddannelsesudvalgenes arbejde ved at sikre eksternerepræsentanternes indflydelse på mødernes dagsorden og mødeformen

Styrke relevansen af uddannelsesudvalgenes arbejde ved at sikre eksternerepræsentanternes indflydelse på mødernes dagsorden og mødeformen Bilag 6.1.1 20160614 Dato 7. juni 2016 Initialer Ledelses- og Kommunikationssekretariatet Tagensvej 18 2200 København N Tlf. nr. 72 48 75 00 info@phmetropol.dk www.phmetropol.dk CVR. 3089 1732 Koncept

Læs mere

En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur

En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur Oplæg til FU juni 2012 1 Strukturoplæg 2013 For at være en slagkraftig moderne interesseorganisation, er det nødvendigt at være

Læs mere

Dagsorden. Pkt. 1. Godkendelse af dagsordenen. Pkt. 2. Økonomi. Pkt. 3, Høringssvar. Pkt. 4. Orientering fra formanden.

Dagsorden. Pkt. 1. Godkendelse af dagsordenen. Pkt. 2. Økonomi. Pkt. 3, Høringssvar. Pkt. 4. Orientering fra formanden. MødeNr 10 Mødetype Ordinært møde Dato - Tidspunkt 24. oktober 2014 kl. 9.30 12.30 Sted Grønnegadecentret 1. sal Nellike Deltagere Alle med undtagelse af Finn Frandsen Referent Birgit Vejby Afbud Finn Frandsen

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019

Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019 BILAG 1 Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019 Model A Punkter jf. Politik- og styringsprocessen Dato/periode Aktivitet 2. Tirsdag d. 8. januar Økonomiudvalget behandler forslag til tids-

Læs mere

Referat fra skolebestyrelsesmøde 14. januar 2015 kl. 17.30-19.00 Administrationsmødelokalet på 2. sal, fløj B via Paradisgården/Ny Carlsberg Vej

Referat fra skolebestyrelsesmøde 14. januar 2015 kl. 17.30-19.00 Administrationsmødelokalet på 2. sal, fløj B via Paradisgården/Ny Carlsberg Vej København V, den 14. januar 2015 Deltagere: Anette Dybdal Fenger formand (afbud) Henrik Mønsted Larsen næstformand Karen Grubbe forældrerepræsentant (afbud) Steffen Harpsøe forældrerepræsentant Catja Friis

Læs mere

Ungdomsskolebestyrelsen

Ungdomsskolebestyrelsen Ungdomsskolebestyrelsen Dagsorden møde nr. 1 Perioden 2018-2021 Mødedato: 13. marts 2018 Mødetidspunkt: Kl. 18.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.00 Mødelokale: C.F. Tietgensvej 7C Der serveres mad under mødet.

Læs mere

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL 4.8.2011 Den Europæiske Unions Tidende C 229/1 II (Meddelelser) MEDDELELSER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER EUROPA-PARLAMENTET Forretningsorden for Konferencen af

Læs mere

En styrket biblioteksforening. i en ny. Organisation

En styrket biblioteksforening. i en ny. Organisation En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Ny struktur 2013 1 Formål For at være en slagkraftig moderne interesseorganisation, er det nødvendigt at være omstillingsparat og hele tiden tilpasse

Læs mere

#læsløs DANMARKS BIBLIOTEKER

#læsløs DANMARKS BIBLIOTEKER DANMARKS BIBLIOTEKER #læsløs HVAD? TEMA: LÆSNING Årets bibliotekskampagne sætter fokus på læsning. Læsning er helt centralt for vores liv og vores hverdag, og for vores evne til at deltage i et demokratisk

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet udføres til

Læs mere

REFERAT af den 7. maj 2015

REFERAT af den 7. maj 2015 REFERAT af den 7. maj 2015 Hovedbestyrelsens ordinære møde 19. maj 2015 Tid 09.45 16.15: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (13.00-14.00 frokost) Sted Snaregade 10A - 1205 København K. Deltagere Fra Hovedbestyrelsen:

Læs mere

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde april 2017

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde april 2017 Dagsorden Deltagelse: FreelanceGruppen bestyrelsesmøde 26.-27. april 2017 Referat Mødt: Anne Anthon Andersen Jørgen Laurvig Katrine Nadia Jørgensen Lise Møller Schilder Marianne Bækbøl Marie Bille Morten

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 30. marts, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 30. marts, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat 19. april 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 30. marts, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Helle Kolind Mikkelsen (KL),

Læs mere

Afbud: Bjarne Larsen, Jørgen Lange, Vicky Holst Rasmussen, Henning Christensen. Per Veise deltog i punkt 1-5

Afbud: Bjarne Larsen, Jørgen Lange, Vicky Holst Rasmussen, Henning Christensen. Per Veise deltog i punkt 1-5 Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 5. Mandag d. 02.05.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.05.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.10 Egedal Rådhus

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sekretariatet orienterer 3. Bestyrelsens arbejde i 2015 4. Årsrapport 5. Symposium 2015 6. Kendskab

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018

REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018 REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018 BESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING I bestyrelsens mundtlige beretning vil jeg kort omtale den skriftlige beretning samt behandle de ting, der er sket siden den skriftlige

Læs mere

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Formål og opgaver 1. Udsatterådet, benævnt Rådet i det følgende, skal være et samlet talerør og en formel indgang til medindflydelse på de kommunale indsatser

Læs mere

#læsløs DANMARKS BIBLIOTEKER

#læsløs DANMARKS BIBLIOTEKER DANMARKS BIBLIOTEKER #læsløs HVAD? TEMA: LÆSNING Årets bibliotekskampagne sætter fokus på læsning. Læsning er helt centralt for vores liv og vores hverdag, og for vores evne til at deltage i et demokratisk

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT Den 20. januar 2005 Tidspunkt : Torsdag den 6. januar 2005, kl. 16.30 ca. 20.00 Sted : Dir. s kontor 2. sal, Arkitekternes Hus Tilstede : Mette Carstad, Hans Chr. Kirketerp-Møller,

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde nr.13

Referat for bestyrelsesmøde nr.13 Referat for bestyrelsesmøde nr.13 Torsdag den 29 marts 2012 kl. 15.00-18.00 med efterfølgende spisning. Mærsk Mc- Kinney Møller videncenter, Akademigrunden 18, 4180 Sorø Deltagere Harald E Mikkelsen, Brian

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 HOVEDBESTYRELSEN I. Hovedbestyrelsens rolle 1. Hovedbestyrelsen udgør sammen med kongressen Dansk Magisterforenings

Læs mere

Dialogforummet er nedsat fordi B&M ønsker en dialog med folkebibliotekerne om perspektiverne i projektideerne set fra kundernes

Dialogforummet er nedsat fordi B&M ønsker en dialog med folkebibliotekerne om perspektiverne i projektideerne set fra kundernes Referat 30. november 2009 Kamma Kirk Sørensen Konsulent ksk@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33 73 33 39 Udviklingsopgaver af overbygningskarakter Referat af møde i B&M s dialogforum Tirsdag den 10.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I medfør af 4, stk. 2, i lov nr. 553 af 18. juni 2012 om Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution, hvorefter institutionens bestyrelse

Læs mere

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 7. december 2015 Kl.: 17-19.00 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 11. januar 2016 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Lillian Skjødt ( ) Vibeke Frej ( ) Annette Kjærsgaard ( ) Mogens Lehd

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde - Referat

Forretningsudvalgsmøde - Referat Forretningsudvalgsmøde - Referat 12.03.2019 Dato: Fredag den 1. marts 2019 kl. 9.30 12.30 afsluttende med frokost. Mødested: First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense C. Deltagere: Steen Bording

Læs mere

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat til 3. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 12. juni 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere