1. Centrets opgaver og målgrupper. 2. Centrets kritiske funktioner og situationer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Centrets opgaver og målgrupper. 2. Centrets kritiske funktioner og situationer"

Transkript

1 Delplan for Center for By, Erhverv og Miljø til samlet beredskabsplan 1. Centrets opgaver og målgrupper Center for By, Erhverv og Miljø opgaver er at sikre en rimelig forsynings- og infrastruktur til kommunens borgere, herunder at sikre fremkommelighed og en god og rimelig forsyning inde for vand- og spildevandsområdet for kommunes borgere. Endvidere skal C-BEM sikre, at miljøet ikke lider unødig overlast ved uheld og hændelser, hvor der sker spild eller udslip af miljøfarlige stoffer. Dertil har C- BEM har mange andre opgaver i relation til virksomheder, byplanlægning, tilsyn med de almene boliger, affald m.v., der berører både virksomheder og kommunens borgere generelt. 2. Centrets kritiske funktioner og situationer Center for By, Erhverv har en række kritiske funktioner, hvoraf en del sagtens kan håndtere i den daglige drift. Det er først, når centret ressourcer ikke rækker eller når hændelsen har alvorlige konsekvenser for borgere og virksomheder, at centret skal håndtere hændelsen som en del af beredskabet. Drikkevand Levering af rent drikkevand er kritisk for alle borgere og virksomheder og særlig kritisk for udsatte borgere i eget hjem, som ikke kan komme til udleveringssteder og derfor er i risiko for at dehydrere eller drikke forurenet drikkevand. Manglende rent drikkevand kan ligeledes resultere i kritiske hygiejneforhold hos udsatte borgere. Svigt af levering af drikkevand kan skyldes brud på ledningsnet eller forurening af drikkevand. Fremkommelighed For at afhjælpe problemer med fremkommelighed som følge af fx skybrud, snestorm, isvinter, storm (nedfaldne træer) og sikkerhedsrisiko i forbindelse med nedfaldne træer har Centeret et Action card for varsling og indkaldelse af ekstra mandskab ved vejrlig. Det ekstra mandskab kan køre ud og afhjælpe problematiske situationer på de

2 større hovedveje, der er helt centrale for fremkommelighed for beredskab samt andet udrykningspersonel. Afhentning af affald Manglende bortskaffelse af affald kan medføre uhygiejniske forhold. Ved manglende bortskaffelse af affald, vil der blive fortaget en prioritering af, hvilket affald der først fjernes og hvilket der holdes midlertidig på den enkelte ejendom. Prioriteringen og håndteringen vil ske i tæt samarbejde mellem Ballerup Kommune, vognmænd og Vestforbrænding. Spildevand Manglende afledning af spildevand kan medføre uhygiejniske forhold, hvor spildevand vil stuve op på terræn eller op af afløbsinstallationer i borgernes bolig. 3. Kritiske faktorer, der skal opretholde de kritiske funktioner For at kunne opretholde kritiske funktioner i forhold til fortsat drift er Center for By, Erhverv og Miljø afhængig af: At der er tilstrækkeligt med mandskab til rådighed i centret og hos vores leverandører. At der er det fornødne materiel til at løse opgaven også ved større hændelser. At leverandørerne orienterer og samarbejder med kommunen under hændelser med forsyningssvigt, ulykker og ekstremt vejrlig. At Beredskab Øst bistår Kommunen ved ekstreme hændelser og ulykker. At leverandørerne samarbejder med kommunen om at etablere alternativer og løsninger i forskellige krisesituationer. 4. Risikofaktorer, der kan påvirke de kritiske funktioner Center for By, Erhverv og Miljø kritiske funktioner kan blive påvirket af en række faktorer, der hurtigt kan få konsekvenser for borgerne i kommunen. Skybrud Skybrud kan resultere i problemer med fremkommelighed på veje på særligt udsatte steder, opskudte kloakdæksler, overløb af kloakvand til søer og vandløb samt vand i kældre. Håndtering af skybrud er beskrevet i Kommunens Skybrudsplan, der er udarbejdet i samarbejde med Novafos. Novafos har ansvar for, at det almene kloaksystem styres optimalt i en skybrudssituation, mens Materielgården tager sig af afspærringer og skiltning, der er nødvendig som følge af vand på veje og terræn.

3 Strømsvigt Strømsvigt kan i kortere eller længere perioder betyde, at pumpestationer til vandforsyning og spildevand sættes ud af kraft, hvilket kan betyde, at det ikke vil være muligt at tappe vand eller Sprinkler anlæg til brandslukning. Vandtårnet i Ballerup kan dog mindske perioden, hvor der ikke vil være tryk i ledningsnettet. Drikkevandsforurening Drikkevandsforureninger kan bevirke, at der i en periode ikke er muligt at pumpe drikkevand ud til forbrugerne eller at drikkevandet skal koges før, det kan bruges til mad og drikke. Ballerup Kommune forsynes i dag af både lokale og regionale vandværker, hvorfor generne ved, at man er nødt til at lukke et vandværk ned, kan kompenseres af vand fra andre vandværker, så afbrud i vandforsyningen kun vil være ganske kortvarig, hvis kilden til vandforureningen er kendt. Der er på de primære vandforsyninger etableret alarmer, der får anlæggene til at lukke ned ved indbrud og hærværk, hvorfor der ikke planlægges for overlagte forureninger af drikkevand. Brud på kloakledninger eller vandledninger Et brud på en kloakledning eller vandledning kan helt eller delvist afbryde de forsyningsmæssige forhold i et område i kommunen. Derudover kan større ledningsbrud give anledning til trafikale gener, hvis enten vejen oversvømmes eller at store dele af vejen skal afspores som følge af renoveringsarbejde på ledningen. Miljøuheld Miljøuheld på vejene kan betyde, at vejstrækninger i kortere eller længere periode vil blive lukket, som oftest vil trafikken kunne afvikles via andre veje eller særlig skiltning. Miljøuheld kan også i særlige tilfælde betyde, at borgere i en periode må evakueres eller holdes væk fra området, hvor uheldet er sket, indtil der er ryddet op og det igen er sikkert at færdes i området. Renovationsstrejke En renovationsstrejke kan medføre, at renovatøren i en kortere eller længere periode ikke afhenter affald i kommunen. Særligt i sommerperioden kan der opstå uhygiejniske forhold, hvis madaffaldet står for længe uafhentet hos borgeren eller hvis affaldet ikke længere kan opbevares tilstrækkeligt hygiejnisk i det materiel, der er opstillet i kommunen.

4 5. Resumé af Center for Børne- og Ungerådgivnings indsatsplaner Center for By, Erhverv og Miljø har udarbejdet indsatsplaner, der planlægger for, at borgerne fortsat kan modtage en basal forsyning, selvom der er svigt i et forsyningsforhold eller at fremkommeligheden er påvirket af enten miljøuheld eller ekstrem vejrforhold. Indsatsen vil blive prioriteret med særligt fokus på sårbare borgere og kritiske institutioner i kommunen. Indsatsplan vedr. svigt af drikkevandsforsyning Der er lavet en samlet indsatsplan for, hvordan borgerne skal forsynes med drikkevand i forbindelse med enten svigt i drikkevandsforsyningen eller forureningen af drikkevandet. Af planen fremgår, hvordan C-BEM i samarbejde med NOVAFOS vil forestå den samlede kildeopsporing af mulige forureningskilder, således at den kritiske funktion kan videreføres med mindst mulig gene for de berørte borgere. Planen beskriver håndtering af forurening, kildesporing af en forurening eller brud, kommunikation om leveringssvigt og udleveringssteder for rent vand til borgere og institutioner. Hændelser inden for drikkevandsområdet løses i samarbejde forsyningsselskabet Novafos samt Styrelsen for Patientsikkerhed, der rådgiver kommunen om, hvilke tiltag der skal igangsættes i forbindelse med en evt. drikkevandsforureninger. Indsatsplanen sikrer: At borgere kan forsynes med rent drikkevand via tankvogne i de berørte områder At kildeopsporing igangsættes hurtigst muligt Berørte ejendomme og institutioner varsles At Kommunikationen til berørte borgere koordineres. Indsatsplan vedr. skybrud eller svigt i kloakpumper Der er udarbejdet en samlet Skybrudsplan for, hvordan C-BEM vil agere i forbindelse med en hændelse, hvor oversvømmelser opstår som følge af enten kloakstop eller ekstreme vejrforhold i kommunen. Oversvømmede arealer kan blandt andet påvirke fremkommeligheden i kommunen på grund af vand på vejbanen. Skybrudsplanen skal blandt andet sikre: At borgere og værdier i kommunen sikres mod ødelæggelse ved oversvømmelse At borgerne informeres om hændelsens påvirkning i kommune At berørte vejstrækninger skiltes og sikres At væsentlig offentlig infrastruktur sikres. At materielgårdens beredskab aktiveres.

5 Indsatsplan vedr. miljøuheld Der er udarbejdet en samlet indsatsplan for, hvordan C-BEM skal agere i forhold til et miljøuheld med mindst mulig påvirkning af de kritiske funktioner, så som drikkevand, samt for at mindske de mulige miljøskader. Miljøuheld koordineres i samarbejde med Beredskab Øst, Materielgården, samt Dansk Miljø Rådgivning, der er Ballerup Kommunes Miljøvagt uden for normal arbejdstid. Indsatsplanen sikrer: At miljøskader på søer og vandløb mindskes mest muligt At generne hurtigst muligt afhjælpes og minimeres En plan for, hvordan der skal ageres såfremt en drikkevandsforsyning er truet af et miljøuheld. Indsatsplan for fremkommelighed Der er udarbejdet en samlet plan for, hvordan C-BEM skal sikre den fortsatte drift, så borgerne kan færdes på kommunens veje og stier efter stormfald, snestorm e. lign. Det prioriteres, at fremkommeligheden påvirkes mindst muligt på de større og nødvendige veje samt at der sikres fremkommelighed til kommunens kritiske institutioner, såsom fx plejehjem, under og efter en ekstrem vejrsituation. Driftsteamet har et Action card for varsling og indkaldelse af ekstra mandskab ved vejrlig, der kan køre ud og afhjælpe problematiske situationer. Det er kommunes opgave at stå for oprydningen på offentlige veje, stier samt grønne kommunale områder. Beredskabet står for at sikre fremkommeligheden for ambulancer og beredskabskøretøjer, der skal frem. Ved hændelser på statsveje, er det Vejdirektoratet, der står for fremkommeligheden. Ved hændelser på private fællesveje, er det vejejer, der skal stå for snerydningen og oprydningen efter stormfald. indsatsplanen sikrer: At der rekvireres rigeligt med mandskab til at sikre fremkommeligheden At gener efter vejrlig mindskes, så veje og stier sikres Indsatsplan for affald Der er udarbejdet en samlet indsatsplan for, hvordan C-BEM og Vestforbrændingen skal agere i forhold til en længerevarende periode, hvor der ikke kan afhentes husholdnings- eller farligt affald i kommunen.

6 Planen beskriver, hvordan gener kan mindskes indtil der igen er genoprettet normal afhentning af renovation i kommunen. Hændelser inde for affaldsområdet løses i samarbejde med vognmanden og Vestforbrændingen. Indsatsplanen sikrer: At borgerne orienteres om mulighederne for at håndtere deres affald i overgangsperioden indtil at normal drift er genoprettet. At der anvises særlige steder, hvor farligt affald kan afleveres. At alternative modtageanlæg varsles om øgede affaldsmængder, så de også kan modtage affaldet. For alle centrets indsatsplaner gælder, at hændelser på Kriseniveau 1 og 2 løses internt i centeret med assistance fra de leverandører som C-BEM har indgået kontrakter med. Om det er nødvendigt at opskalere beredskabet og evt. aktivere Den Tværgående Kriseledelse afhænger af, hvor længe hændelsen varer, hvilke grupper (børn eller ældre) der påvirkes, og hvor mange der vil blive påvirket. 6. Hvordan centret håndterer indkommende information om hændelser Der er flere indgange til Center for By, Erhverv og Miljø alt afhængig af, hvor henvendelsen/hændelsen kommer fra eller hvad den drejer sig om: a. Vedr. hændelser inde for miljøuheld, drikkevand samt affald kontaktes Klima, Natur og Miljøteamet, der har det faglige ansvar på disse områder. b. Vedr. hændelser om fremkommelighed kontaktes Driftsteamet. Teamet står for vinterforanstaltninger for de offentlige veje, rydning efter stormfald og udveksler information med Vejdirektoratet ift. statsveje. c. Vedr. hændelser i forbindelse med skybrud eller kloaksvigt koordineres hændelsen mellem Klima, Natur og Miljøteamet, Driftsteamet, samt Novafos. Driftteamet koordinerer med Materielgården, som kan bistå i løsningen af mindre hændelser. Klima, Natur og Miljø koordinerer indsatsen med NOVAFOS ved større hændelser, hvor der er et særligt behov for materiel eller indsats som Ballerup Kommune ikke selv kan bistå med. Teamet koordinerer indsatsen med afsnitslederen og kontakter Kommunikation, når det vurderes at være nødvendigt, dog altid fra Kriseniveau 1 og op. Centerchefen inddrages ved tværgående og/eller vidtrækkende hændelser.

maj 2018 Delplan for Center for Social og Sundhed under samlet beredskabsplan

maj 2018 Delplan for Center for Social og Sundhed under samlet beredskabsplan maj 2018 Delplan for Center for Social og Sundhed under samlet beredskabsplan Indholdsfortegnelse 1. Kort beskrivelse af centret opgaver og målgrupper 2. Beskrivelse af centrets kritiske funktioner 3.

Læs mere

Beredskabsplan for XXXX Vandværk

Beredskabsplan for XXXX Vandværk Beredskabsplan for XXXX Vandværk Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en beredskabsplan? 2. Hvordan sker alarmeringen? 3. Telefonlister vandværkets bestyrelse, driftspersonale, håndværkere, materiel 4. Telefonliste

Læs mere

Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Vissenbjerg-Bred Vandværk Glasvænget 26 5492 Vissenbjerg

Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Vissenbjerg-Bred Vandværk Glasvænget 26 5492 Vissenbjerg Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Vissenbjerg-Bred Vandværk Glasvænget 26 5492 Vissenbjerg Informationerne er udarbejdet d.01/03/2009 og sidst revideret d.14/05/2014 Informationerne

Læs mere

Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Højrup vandværk Højrupvej Glamsbjerg. Informationerne er udarbejdet d.

Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Højrup vandværk Højrupvej Glamsbjerg. Informationerne er udarbejdet d. Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Højrup vandværk Højrupvej 19 5620 Glamsbjerg Informationerne er udarbejdet d. 01/05/2016 Informationerne skal ajourføres efter vandværkets årlige generalforsamling

Læs mere

Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Melby-Kærum Vandværk Kærumvej Assens

Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Melby-Kærum Vandværk Kærumvej Assens Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Melby-Kærum Vandværk Kærumvej 15 5610 Assens Informationerne er udarbejdet d. 21.04.2009 og sidst revideret d. 21.04.2009 Informationerne skal ajourføres

Læs mere

Beredskabsplan for XXXX Vandværk

Beredskabsplan for XXXX Vandværk Beredskabsplan for XXXX Vandværk Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse 2. Alarmeringsplan 3. Telefonlister vandværkets bestyrelse, driftspersonale, håndværkere, materiel 4. Telefonliste følsomme forbrugere

Læs mere

Beredskabsplan for ARNØJE VANDVÆRK

Beredskabsplan for ARNØJE VANDVÆRK Vejledning nr. 001 Manuelt LED SYS Internt PLN 13 Beredskabsplan for ARNØJE VANDVÆRK Kilde: Beredskabsplan for vandværker ARNØJE VANDVÆRK BEREDSKABSPLAN 1. januar 2017 (Træder i kraft når normaldrift af

Læs mere

Beredskabsplan for I/S Vester Sottrup Vandværk

Beredskabsplan for I/S Vester Sottrup Vandværk Beredskabsplan for I/S Vester Sottrup Vandværk Indhold Indledning... 2 Alarmering... 2 Alarmplan... 3 Organisering... 4 Telefonlister til vandværkets bestyrelse og driftspersonale... 6 Telefonliste til

Læs mere

Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Kerte og Omegns Vandværk Kertevej 65, Kerte 5560 Aarup

Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Kerte og Omegns Vandværk Kertevej 65, Kerte 5560 Aarup Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Kerte og Omegns Vandværk Kertevej 65, Kerte 5560 Aarup Informationerne er udarbejdet d. 01/05/2009 og sidst revideret d. 27/11/2014 Informationerne

Læs mere

1. Formål og arbejdsdeling vedr. modtagelse,

1. Formål og arbejdsdeling vedr. modtagelse, Indsatsplan vedr. modtagelse, indkvartering og forplejning under delplan for Center for Ejendomme maj 2018 1. Formål og arbejdsdeling vedr. modtagelse, indkvartering og forplejning I forbindelse med større

Læs mere

Brand & Redning Køge Kommune vil i tilfælde af oversvømmelse kunne få assistance og materiel fra Energiforsyningen og entreprenørvirksomheden ETK..

Brand & Redning Køge Kommune vil i tilfælde af oversvømmelse kunne få assistance og materiel fra Energiforsyningen og entreprenørvirksomheden ETK.. I Køge Kommune varetages beredskabet af Brand & Redning, som udover at assistere ved ekstreme klimahændelser også varetager brandslukning og redningsopgaver, som navnet antyder. Dette notat har til formål

Læs mere

Beredskabsplan for Nedre Hvam Vandværk

Beredskabsplan for Nedre Hvam Vandværk Beredskabsplan for Nedre Hvam Vandværk Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse 2. Alarmeringsplan 3. Telefonlister vandværkets bestyrelse, driftspersonale, håndværkere, materiel 4. Telefonliste følsomme forbrugere

Læs mere

Revideret Gladsaxe Kommune Indsatsplan for Skybrud

Revideret Gladsaxe Kommune Indsatsplan for Skybrud Revideret 23.10.2017 Gladsaxe Kommune Indsatsplan for Skybrud Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 1 1.1 Planens formål og indhold 1 1.2 Sammenhæng med andre beredskabsplaner 1 1.3 Forberedelse til skybrudssæsonen

Læs mere

Beredskabsplan for xx vandværk

Beredskabsplan for xx vandværk Beredskabsplan for xx vandværk Planen omfatter følgende kapitler: 1. Vurdering af krisen/forureningen 2. Hedensted Kommunes beredskab 3. Ekstern telefonliste 4. Intern telefonliste 5. Alarmering udover

Læs mere

Støvring Vandværk A.M.B.A.

Støvring Vandværk A.M.B.A. Beredskabsplan For Støvring Vandværk A.M.B.A. Vandværk under Vandråd Randers 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Indledning.3 A. Vurdering af beredskabssituationen 4 B. Intern telefonliste 5 C.

Læs mere

Beredskabsplan for Rinkenæs Vandværk

Beredskabsplan for Rinkenæs Vandværk Beredskabsplan for Rinkenæs Vandværk Sidst revideret: 191115 Indhold Indledning... 2 Alarmering... 2 Alarmplan... 3 Organisering... 4 Telefonlister til vandværkets bestyrelse og driftspersonale... 6 Telefonliste

Læs mere

Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Kådekilde-Orte Vandværk Ladegård Mark Aarup

Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Kådekilde-Orte Vandværk Ladegård Mark Aarup Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Kådekilde-Orte Vandværk Ladegård Mark 48 5560 Aarup Informationerne er udarbejdet d. 02/06 2015 og sidst revideret d. 02/06 2015 Informationerne skal

Læs mere

Retningslinjer for Vandværk i tilfælde af drikkevandsforurening og vandmangel.

Retningslinjer for Vandværk i tilfælde af drikkevandsforurening og vandmangel. Retningslinjer for Vandværk i tilfælde af drikkevandsforurening og vandmangel. 1 Indholdsfortegnelse Vandforsyningens retningslinjer... 2 Ansvar og kompetence for driften af vandværket... 4 Alarmeringsplan...

Læs mere

Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Aarup vandværk Gl. Aarup Aarup

Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Aarup vandværk Gl. Aarup Aarup Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Aarup vandværk Gl. Aarup 1 5560 Aarup Informationerne er udarbejdet d. 30/03/2009 og sidst revideret d.07/04/09 Informationerne skal ajourføres efter

Læs mere

Beredskabsplan for Knudstrup Vandværk a.m.b.a

Beredskabsplan for Knudstrup Vandværk a.m.b.a Beredskabsplan for Knudstrup Vandværk a.m.b.a Indholdsfortegnelse. 1. Anvendelse 2. Alarmeringsplan 3. Telefonlister vandværkets bestyrelse, driftspersonale, håndværkere, materiel 4. Telefonliste følsomme

Læs mere

Beredskabsplan for Nørskovlund Vandværk. AMBA.

Beredskabsplan for Nørskovlund Vandværk. AMBA. Beredskabsplan for Nørskovlund Vandværk. AMBA. Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse 2. Alarmeringsplan 3. Telefonlister vandværkets bestyrelse, driftspersonale, håndværkere, materiel 4. Telefonliste følsomme

Læs mere

Beredskabsplan for Herslev Vandværk

Beredskabsplan for Herslev Vandværk Beredskabsplan for Herslev Vandværk 1 / 15 Beredskabsplan for Herslev Vandværk I henhold til Beredskabsloven (nr. 660 af 10/06/2009, https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=123670) skal der

Læs mere

Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Søllested-Vedtofte Vandværk Vistorpvej Glamsbjerg

Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Søllested-Vedtofte Vandværk Vistorpvej Glamsbjerg Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Søllested-Vedtofte Vandværk Vistorpvej 16 5620 Glamsbjerg Informationerne er udarbejdet d. 30/03/2015 og sidst revideret d. 30/03/2015 Informationerne

Læs mere

Beredskabsplan for Glamsbjerg Vandværk. Glamsbjerg Vandværk Vandværksvej Glamsbjerg. Planen er udarbejdet d.13/ Revideret juni 2015

Beredskabsplan for Glamsbjerg Vandværk. Glamsbjerg Vandværk Vandværksvej Glamsbjerg. Planen er udarbejdet d.13/ Revideret juni 2015 Beredskabsplan for Glamsbjerg Vandværk Glamsbjerg Vandværk Vandværksvej 2 5620 Glamsbjerg Planen er udarbejdet d.13/8 2009 Revideret juni 2015 Informationerne skal ajourføres efter vandværkets årlige generalforsamling

Læs mere

Beredskabsplan for Flade Vandværk A.m.b.a.

Beredskabsplan for Flade Vandværk A.m.b.a. Beredskabsplan for Flade Vandværk A.m.b.a. 2015 Eksemplar nr. 1 Tilhører Flade Vandværk 2 Indhold Side 3: Formål med beredskabsplanen Side 4: Generel handling i beredskabssituationer Action Card 1: Forurening

Læs mere

Politik for Fortsat Drift Silkeborg Kommune

Politik for Fortsat Drift Silkeborg Kommune Politik for Fortsat Drift Silkeborg Kommune 2014-2017 Direktionen Indledning Silkeborg Kommune har ansvaret for at drive en række kritiske funktioner med direkte påvirkning af borgere og virksomheder.

Læs mere

Emne: Beredskabsplan for vandværker

Emne: Beredskabsplan for vandværker Vejledning nr. 300 05/2008 Gammelt nr. 29 Emne: Beredskabsplan for vandværker Denne vejledning er tænkt som hjælp til vandværkerne, når de skal i gang med at udarbejde beredskabsplaner. Den beskriver meget

Læs mere

Indhold af beredskabsplan

Indhold af beredskabsplan BEREDSKABSPLAN Indhold af beredskabsplan 1. Kort om beredskabsplaner. s. 2 2. Generel ansvarsfordeling. s. 2 3. Generel handling i beredskabssituationer. s. 3 4. splan ved akut forurening af kildeplads.

Læs mere

Indsatsplan for udbrud af særlig farlige sygdomme og større ulykker (herunder epidemier, pandemier og CBRNE hændelser)

Indsatsplan for udbrud af særlig farlige sygdomme og større ulykker (herunder epidemier, pandemier og CBRNE hændelser) maj 2018 Indsatsplan for udbrud af særlig farlige sygdomme og større ulykker. Herunder epidemier, pandemier og hændelser med kemiske, biologiske eller radioaktive stoffer, nukleart materiale og, eksplosive

Læs mere

GRØNT REGNSKAB 2016 TEMARAPPORT. Vand

GRØNT REGNSKAB 2016 TEMARAPPORT. Vand GRØNT GRUNDVAND... 3 Mål for området... 3 Opgørelser af vandforbrug... 3 Opgørelser af ledningstab...4 Konklusion...5 Årets aktiviteter...5 HERNING VAND A/S... 6 Miljø- og fødevaresikkerhedspolitik...

Læs mere

BEREDSKABSPLAN FOR VISSENBJERG-BRED VANDVÆRK

BEREDSKABSPLAN FOR VISSENBJERG-BRED VANDVÆRK BEREDSKABSPLAN FOR VISSENBJERG-BRED VANDVÆRK Informationer til den overordnede beredskabsplan fra: Vissenbjerg-Bred Vandværk Glasvænget 26 5492 Vissenbjerg Informationerne er udarbejdet d.01/03/2009 og

Læs mere

Beredskabsplan. Generelt 1. Beredskabsplan, Skjellerup Vandværk I/S. 2. Generel ansvarsfordeling

Beredskabsplan. Generelt 1. Beredskabsplan, Skjellerup Vandværk I/S. 2. Generel ansvarsfordeling Beredskabsplan Generelt 1. Beredskabsplan, Skjellerup Vandværk I/S Denne beredskabsplan for Skjellerup er udarbejdet med henblik på at sikre opretholdelse af vandværksdrift i forskellige former for krisesituationer,

Læs mere

Borgermøde 28. maj Forslag til risikostyringsplan for stormflod

Borgermøde 28. maj Forslag til risikostyringsplan for stormflod Forslag til risikostyringsplan for stormflod 2015-2021 Velkomst v/henrik Stuckert, Formand for Teknik- og Miljøudvalget Risikostyringsplanens overordnede perspektiv v/louise Grøndahl, Naturstyrelsen og

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018 Bornholms Regionskommune Generel beredskabsplan 2018 Maj 2018 1 Indholdsfortegnelse 0.0 Indledning 0.1 Formål 0.2 Ansvar for beredskabsplanlægning 0.3 Beredskabssamarbejde 0.4 Regionskommunens daglige

Læs mere

4. Risikofaktorer/hændelser, der kan påvirke de kritiske funktioner. 6. Centret håndtering af indkommende information om hændelser

4. Risikofaktorer/hændelser, der kan påvirke de kritiske funktioner. 6. Centret håndtering af indkommende information om hændelser Delplan for Center for Ejendomme til samlet beredskabsplan Indholdsfortegnelse 1. Centret opgaver og målgrupper 2. Centrets kritiske funktioner 3. Kritiske faktorer i relation til at opretholde disse funktioner

Læs mere

Orientering vedr. myndighedsforhold. Ved Kristine Lohmann Pedersen og Lene Milwertz.

Orientering vedr. myndighedsforhold. Ved Kristine Lohmann Pedersen og Lene Milwertz. Orientering vedr. myndighedsforhold Ved Kristine Lohmann Pedersen og Lene Milwertz. Underretningsforpligtigelse Hvis vandets kvalitet ikke er i overensstemmelse med de fastsatte krav, skal Vandværket straks

Læs mere

Beredskabsindsats for oversvømmelse ved ekstremt vejrlig Vallensbæk Kommune, 2015

Beredskabsindsats for oversvømmelse ved ekstremt vejrlig Vallensbæk Kommune, 2015 Beredskabsindsats for oversvømmelse ved ekstremt vejrlig Vallensbæk Kommune, 2015 Endelig projekt version, 2015. 1 Indholdsfortegnelse AC oversvømmelser ved ekstremt vejrlig 5 Lokale indsatsplaner for

Læs mere

Beredskabsplan. Vandværkets bestyrelse har det generelle ansvar overfor forbrugerne mht. levering af tilstrækkeligt og rent drikkevand.

Beredskabsplan. Vandværkets bestyrelse har det generelle ansvar overfor forbrugerne mht. levering af tilstrækkeligt og rent drikkevand. 1. Beredskabsplan, Ryomgård Vandværk Beredskabsplan Denne beredskabsplan for Ryomgård Vandværk er udarbejdet med henblik på at sikre opretholdelse af vandværksdrift i forskellige former for krisesituationer,

Læs mere

Generelt ------------------------------------------------ 2. Alarmeringsliste - telefonnumre------------------ 3

Generelt ------------------------------------------------ 2. Alarmeringsliste - telefonnumre------------------ 3 Indholdsfortegnelse Generelt ------------------------------------------------ 2 Alarmeringsliste - telefonnumre------------------ 3 Akut forurening af kildeplads---------------------- 4 Forurening af forsyningsanlæg--------------------

Læs mere

Kvik guide til Høje-Taastrup Kommunes beredskabsplan

Kvik guide til Høje-Taastrup Kommunes beredskabsplan Kvik guide til Høje-Taastrup Kommunes beredskabsplan http://beredskab.htk.dk November 2010 1 Beredskab Alle myndigheder skal kunne opretholde og videreføre deres daglige funktioner i tilfælde af ulykker,

Læs mere

Ballerup Kommunes Beredskabsplan 2017 den generelle del

Ballerup Kommunes Beredskabsplan 2017 den generelle del Ballerup Kommunes Beredskabsplan 2017 den generelle del Indholdsfortegnelse Forord...3 Del 1: Anvendelse...4 1.1 Formålet med Ballerup Kommunes beredskabsplan...4 1.2 Principper i beredskabsplanlægning...4

Læs mere

Beredskabspolitik for Viborg Kommune

Beredskabspolitik for Viborg Kommune Beredskabspolitik for Viborg Kommune Sidst opdateret [21.5.2014] Version 2 Beredskabspolitik Indledning Viborg Kommune ønsker, at sikre borgernes og virksomhedernes tryghed i såvel hverdagen som i krisesituationer.

Læs mere

Høj drikkevandskvalitet - høje krav til hygiejnen

Høj drikkevandskvalitet - høje krav til hygiejnen Høj drikkevandskvalitet - høje krav til hygiejnen Vand er en fødevare Vi vægter drikkevandskvaliteten højt, og vi betragter vand som en fødevare. Derfor stiller vi høje hygiejnekrav til alle - medarbejdere,

Læs mere

BEREDSKABSPLAN. Sommersted Vest Vandværk

BEREDSKABSPLAN. Sommersted Vest Vandværk BEREDSKABSPLAN for Sommersted Vest Vandværk Udgave af december 2010 Side 1 Indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Alarmerings- og telefonliste Forholdsregler og handleplan Kortmateriale/Foto

Læs mere

En introduktion til risiko- og sårbarhedsanalyse på 60 minutter. Vejledning

En introduktion til risiko- og sårbarhedsanalyse på 60 minutter. Vejledning En introduktion til risiko- og sårbarhedsanalyse på 60 minutter Vejledning Revideret 2008 Formål og udbytte af ROS60 ROS 60 er en gruppeøvelse, som enkelt og hurtigt introducerer de centrale begreber i

Læs mere

Beredskabsplan for oversvømmelse i Aarhus Kommune - beredskabsplanlægning i praksis samt overvejelser om sektoransvar

Beredskabsplan for oversvømmelse i Aarhus Kommune - beredskabsplanlægning i praksis samt overvejelser om sektoransvar Beredskabsplan for oversvømmelse i - beredskabsplanlægning i praksis samt overvejelser om sektoransvar Jakob Larsen, Aarhus Brandvæsen Lone Mossin, Natur og Miljø Kontekst: Kontekst: Skybrud i Lystrup

Læs mere

Politik for Fortsat Drift Silkeborg og Viborg kommuner. Gyldig fra 1. januar 2018

Politik for Fortsat Drift Silkeborg og Viborg kommuner. Gyldig fra 1. januar 2018 Politik for Fortsat Drift Silkeborg og Viborg kommuner Gyldig fra 1. januar 2018 Indledning Silkeborg og Viborg kommuner har ansvaret for at drive en række samfundsvigtige og kritiske funktioner med direkte

Læs mere

Spildevandsberedskab. Faaborg- Midtfyn Kommune Dato : 16-11-2011

Spildevandsberedskab. Faaborg- Midtfyn Kommune Dato : 16-11-2011 Spildevandsberedskab i Afsnit : Side : 1 Faaborg- Midtfyn Kommune Dato : 16-11-2011 FØRSTE DEL Indledning Beredskabsplanen for spildevand er en del af kommunes overordnede beredskabsplan. Denne beredskabsplan

Læs mere

Fælles koncept for beredskabsplan for vandforsyninger --- Region Syd - 14. maj 2008 Annette Raben

Fælles koncept for beredskabsplan for vandforsyninger --- Region Syd - 14. maj 2008 Annette Raben Fælles koncept for beredskabsplan for vandforsyninger --- Region Syd - 14. maj 2008 Annette Raben Køge-sagen: Forurening giver opmærksomhed! 2 Med pressen i hælene 3 Hektisk aktivitet i Kommandocentralen

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE BEREDSKABSPLAN FOR SKYBRUD

GLADSAXE KOMMUNE BEREDSKABSPLAN FOR SKYBRUD GLADSAXE KOMMUNE BEREDSKABSPLAN FOR SKYBRUD BEREDSKABSPLAN FOR SKYBRUD Dato 2011-04-18 Udarbejdet af LSC Kontrolleret af HSO, ANR Godkendt af HSO Ref. 10776109 Rambøll Hannemanns Allé 53 DK-2300 København

Læs mere

Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger

Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger Det nye landkort for beredskaber fra 2016 En kommune ét beredskab Beredskabet er en del af forvaltningen typisk i teknik og miljø Beredskabskommission med

Læs mere

Politik for Fortsat Drift Holstebro, Skive, Lemvig og Struer kommuner

Politik for Fortsat Drift Holstebro, Skive, Lemvig og Struer kommuner Politik for Fortsat Drift Holstebro, Skive, Lemvig og 2019-2021 Indledning Holstebro, Skive, Lemvig og har ansvaret for at drive en række samfundsvigtige og kritiske funktioner med direkte påvirkning for

Læs mere

Bilagsrapporter Grønt Regnskab 2012 - Herning Vand A/S

Bilagsrapporter Grønt Regnskab 2012 - Herning Vand A/S Bilagsrapporter Grønt Regnskab 2012 - Herning Vand A/S Herning Vand A/S Herning Vand A/S er et selvstændigt forsyningsselskab, der transporterer og renser spildevandet i Herning Kommune, samt indvinder

Læs mere

Beredskabsplan for Lindbjerg Vandværk

Beredskabsplan for Lindbjerg Vandværk Beredskabsplan for Lindbjerg Vandværk Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse. 2. Alarmeringsplan 3. Telefonlister vandværkets bestyrelse, driftspersonale, håndværkere, materiel 4. Telefonliste følsomme forbrugere

Læs mere

Beredskabsplan for. Thyholm Private Fællesvandværk A.m.b.a

Beredskabsplan for. Thyholm Private Fællesvandværk A.m.b.a Beredskabsplan for Thyholm Private Fællesvandværk A.m.b.a Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en beredskabsplan? 2. Hvordan sker alarmeringen? 3. Telefonlister vandværkets bestyrelse, driftspersonale, håndværkere,

Læs mere

Beredskabsplan for Svennerup Vandværk 2018.

Beredskabsplan for Svennerup Vandværk 2018. Beredskabsplan for Svennerup Vandværk 2018. 1 Indhold: side Indledning... 1 Det kommunale beredskab... 1 Vandværkets beredskab... 1 De vigtigste elementer i beredskabsplanen... 3 Beredskabets organisering

Læs mere

Solvarmeanlæg - Miljø og myndighedsbehandling

Solvarmeanlæg - Miljø og myndighedsbehandling Solvarmeanlæg - Miljø og myndighedsbehandling Solvarmeanlægget og miljøet Hvis man vil opføre et solvarmeanlæg dialog med kommunen Peter Erfurt, miljømedarbejder, Haderslev Kommune Solvarmeanlæg og miljøet

Læs mere

POLITIK FOR FORTSAT DRIFT

POLITIK FOR FORTSAT DRIFT Version 11.01.2017 POLITIK FOR FORTSAT DRIFT for Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommuner Baggrund for politikken Når alvorlige hændelser som hackerangreb, større forsyningssvigt, forulykket skolebus,

Læs mere

Oversigt over decentrale planer

Oversigt over decentrale planer Oversigt over decentrale planer Administrationen (centre på rådhuset i Støvring, administrationsbygninger i Terndrup og Nørager samt Center Sundhed) Brand og evakuering fra rådhus og administrationsbygning

Læs mere

Beredskabsplan for. I/S Asgilhøje Vandværk

Beredskabsplan for. I/S Asgilhøje Vandværk Beredskabsplan for I/S Asgilhøje Vandværk Indhold 1. Hvornår bruges beredskabsplanen?... 2 2. Ansvarlig... 2 3. Logbog... 2 4. Telefonliste... 3 4.1. Bestyrelse... 3 4.2. Driftspersonale... 4 4.3. Nabovandværker...

Læs mere

Beredskabsplan for Hjerm Vandværk

Beredskabsplan for Hjerm Vandværk Indholdsfortegnelse 1 Kort om beredskabsplaner... 2 2 Generel ansvarsfordeling... 2 3 Generel handling i beredskabssituationer... 2 4 Handleplan ved akut forurening af kildeplads... 4 5 Handleplan ved

Læs mere

København den 2. juli 2011

København den 2. juli 2011 København den 2. juli 2011 Lykke Leonardsen Områdechef Teknik- og Miljøforvaltningen Sonia Sørensen Sektionsleder Københavns Energi Skybrud Hvad gør vi nu? 2011-10-06 Ekstrem skybrud lørdag aften 2. juli

Læs mere

Skybrudssikring af Sankt Annæ Plads

Skybrudssikring af Sankt Annæ Plads Skybrudssikring af Sankt Annæ Plads 2015-2016 Her planlægger vi at adskille regnvand og spildevand i fremtiden og koble regnvandet til skybrudsledningerne under Sankt Annæ Plads. Efter planen skal der

Læs mere

DDER. s pildevand. Klar til styrtregn i Hundslund, Ørting og Gylling

DDER. s pildevand. Klar til styrtregn i Hundslund, Ørting og Gylling DDER s pildevand Klar til styrtregn i Hundslund, Ørting og Gylling Klimaet ændrer sig, og vi vil fremover opleve flere og kraftigere regnskyl. Der venter i de kommende år husejere, kommuner og forsyningsselskaber

Læs mere

Gladsaxe Kommune. Beredskabsplan - Plan for Fortsat Drift. Vedtaget af Gladsaxe Byråd xxxxxxxxxxx 2017

Gladsaxe Kommune. Beredskabsplan - Plan for Fortsat Drift. Vedtaget af Gladsaxe Byråd xxxxxxxxxxx 2017 Gladsaxe Kommune Beredskabsplan - Plan for Fortsat Drift Vedtaget af Gladsaxe Byråd xxxxxxxxxxx 2017 Udkast af 24.10.2017 1 Indhold 1 Om Gladsaxe Kommunes Beredskabsplan - Plan for Fortsat Drift... 3 1.1

Læs mere

BEREDSKABSPLAN Udgave 3 / 19.11.2015

BEREDSKABSPLAN Udgave 3 / 19.11.2015 FEJRUP STRAND VANDVÆRK A.M.B.A. BEREDSKABSPLAN Udgave 3 / 19.11.2015 INDHOLD. 1. Formål. 2. Ansvar 3. Beredskabssituationer 4. Handlings procedurer Bilag: A Alarmeringsliste B Dokumentationsskema 1 FORMÅL.

Læs mere

Beredskabspolitik. for Ballerup Kommune. Beredskabspolitik for Ballerup Kommune

Beredskabspolitik. for Ballerup Kommune. Beredskabspolitik for Ballerup Kommune Beredskabspolitik for Ballerup Kommune. Beredskabspolitikkens formål er at beskrive kommunens overordnede retningslinjer for, hvordan beredskabsopgaver skal løses. Derudover skal beredskabspolitikken bidrage

Læs mere

Velkommen til. IshØjFORsyning. Vi sikrer dig rent vand i hanerne

Velkommen til. IshØjFORsyning. Vi sikrer dig rent vand i hanerne Velkommen til IshØjFORsyning Vi sikrer dig rent vand i hanerne og leder spildevandet bort www.ishøjforsyning.dk Det eneste, vi har i hovedet, er vand! Ishøj Forsyning A/S blev etableret i 2010 som følge

Læs mere

Investeringsaftale 2019 Egedal Bilag 1, Oversigt over indsatser, mål, handlinger og resultatkrav

Investeringsaftale 2019 Egedal Bilag 1, Oversigt over indsatser, mål, handlinger og resultatkrav Investeringsaftale 2019 Egedal Bilag 1, Oversigt over indsatser, mål, handlinger og resultatkrav Vand V1.0 Ledningsnettet for drikkevand skal være velholdt og udbygges i takt med behovet. Renoveringsmodne

Læs mere

Regler for hygiejne Når du arbejder med drikkevand

Regler for hygiejne Når du arbejder med drikkevand Regler for hygiejne Når du arbejder med drikkevand Version 01 december 2018 2 Hvor finder du hvad? Generelle regler for hygiejne... 4 Når du arbejder på produktionsanlæg... 6 Arbejde med vandledninger...

Læs mere

Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2014

Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2014 Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2014 Energistyrelsen 27. november 2014 2 1. Indledning Denne nødplan er udarbejdet af Energistyrelsen i samarbejde med Energinet.dk som følge af de vurderinger,

Læs mere

Bilagsrapporter Grønt Regnskab 2011 - Herning Vand A/S

Bilagsrapporter Grønt Regnskab 2011 - Herning Vand A/S Bilagsrapporter Grønt Regnskab 2011 - Herning Vand A/S Herning Vand A/S Herning Vand A/S er et selvstændigt forsyningsselskab, der transporterer og renser spildevandet i Herning Kommune, samt indvinder

Læs mere

Fælles beredskabsplan for oversvømmelser Usserød Å

Fælles beredskabsplan for oversvømmelser Usserød Å Fælles beredskabsplan for oversvømmelser Usserød Å Version 0 22. marts 2011 Rudersdal Kommune Hørsholm Kommune Fredensborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning...3 2 Normalt beredskab før regnen /oversvømmelsen...5

Læs mere

Vejledning om opbevaring og håndtering af kemikalier, olie og farligt affald

Vejledning om opbevaring og håndtering af kemikalier, olie og farligt affald Vejledning om opbevaring og håndtering af kemikalier, olie og farligt affald Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00 Juni 2012 Forord Denne vejledning henvender

Læs mere

Beredskabsplan for I/S Ans Vandværk

Beredskabsplan for I/S Ans Vandværk Beredskabsplan for I/S Ans Vandværk Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse 2. Alarmeringsplan 3. Telefonlister vandværkets bestyrelse, driftspersonale, håndværkere, materiel 4. Telefonliste følsomme forbrugere

Læs mere

Dato 05/ Evaluering af vinteren 2010 / 2011

Dato 05/ Evaluering af vinteren 2010 / 2011 Dato 05/05-2011 Evaluering af vinteren 2010 / 2011 Indhold Borgerhenvendelser...3...3...3 Økonomi...4...4...4 Udførelse...5...5...5 Salt / grus...6...6...6 Materiel...7...7...7 Borgerhenvendelser Svendborg

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bork Havn Surfstrand, Bork. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Bork Havn Surfstrand, Bork. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Bork Havn Surfstrand, Bork Ansvarlig myndighed: Ringkøbing-Skjern Kommune Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing www.rksk.dk Email: post@rksk.dk Tlf.: 99 74 24 24 Hvis der observeres

Læs mere

Arbejdsark til By under vand

Arbejdsark til By under vand Arbejdsark til By under vand I Danmark regner det meget. Men de seneste år er der sket noget med typen af regnvejret i Danmark. Måske har du set i TV Avisen, hvor de snakker om, at det har regnet så meget,

Læs mere

Informationsmøde Projekt Piledybetnye. spildevandsledninger

Informationsmøde Projekt Piledybetnye. spildevandsledninger Informationsmøde Projekt Piledybetnye vand- og spildevandsledninger Eftermiddagens program Velkomst ved direktør Lars Birk Rasmussen Renovering af vand- og spildevandsledninger Piledybet ved projektleder

Læs mere

Samarbejde mellem Falck og Varde Kommune

Samarbejde mellem Falck og Varde Kommune KOMMUNEABONNEMENT Samarbejde mellem Falck og Varde Kommune Varde Kommune ABN-NR 00573000 Assistancer rekvireres på tlf. 70 10 20 30 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 3 2. KOMMUNEABONNEMENT 4 2.1. BASISYDELSER

Læs mere

Ventilplan Forsyning Ballerup. November Forsyning Ballerup, Michaela Bloch Eiris Forsyning Ballerup.

Ventilplan Forsyning Ballerup. November Forsyning Ballerup, Michaela Bloch Eiris Forsyning Ballerup. Ventilplan Forsyning Ballerup November 2016 Forsyning Ballerup, Michaela Bloch Eiris mbe@forsyningballerup.dk Forsyning Ballerup Måløv Vandværk Skovvejen pumpestation Import Pilegård Vandværk Lautrup Vandværk

Læs mere

Hygiejnepjece. Hygiejnepjece

Hygiejnepjece. Hygiejnepjece Hygiejnepjece Hygiejnepjece Hvem skal kende retningslinjerne for hygiejne? Hvad skal du vide noget om? Som medarbejder hos Nordvand kan du have direkte eller indirekte indflydelse på kvaliteten af drikkevandet,

Læs mere

Beredskabsplan for Hjerm Vandværk

Beredskabsplan for Hjerm Vandværk Beredskabsplan for Hjerm Vandværk Indholdsfortegnelse 1 Kort om beredskabsplaner 2 Generel ansvarsfordeling 3 Generel handling i beredskabssituationer 4 Handleplan ved akut forurening af kildeplads 5 Handleplan

Læs mere

Skabelon til indsatsplaner

Skabelon til indsatsplaner Skabelon til indsatsplaner Indsatsplan SMITSOMME SYGDOMME i Handicap Situation Socialområdets tilbud adviseres om udbrud af en særlig smitsom sygdom. En særlig smitsom sygdom udgør specielt en trussel

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Høje Taastrup Kommunes sundhedsberedskabsplan.

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Høje Taastrup Kommunes sundhedsberedskabsplan. Sundhedsstyrelsens rådgivning til Høje Taastrup Kommunes sundhedsberedskabsplan. Med mail af 28. juni 2017 har Høje Taastrup Kommune fremsendt kommunens sundhedsberedskabsplan til Sundhedsstyrelsen med

Læs mere

Översämningerna i Köpenhamn, vad gör man när det som ikke får hända händer?

Översämningerna i Köpenhamn, vad gör man när det som ikke får hända händer? Norrlandsmöte 2012 d. 1. februar 2012 Översämningerna i Köpenhamn, vad gör man när det som ikke får hända händer? Carsten Cronqvist Københavns Energi A/S 1 Full scale test af et afløbssystem!! xx-xx-2010

Læs mere

Beredskabsplan for Janderup Vandværk

Beredskabsplan for Janderup Vandværk Beredskabsplan for Janderup Vandværk Der er lavet actioncards som en del af Beredskabsplanen for offentlig og private vandforsyninger i Varde Kommune. Hensigten er, at actioncardet kan bruges af vandværket

Læs mere

Organisering af arbejdet med miljøvurdering i Aalborg Kommune

Organisering af arbejdet med miljøvurdering i Aalborg Kommune Organisering af arbejdet med miljøvurdering i Aalborg Kommune v/lone Pedersen Teknik & Miljø Rådmand Mariann Nørgaard Ledelsessekretariat Udviklings- og adm. chef Frede Aagren Direktør Christian Bjerg

Læs mere

Beredskabsplan. for. Læborg Vandværk

Beredskabsplan. for. Læborg Vandværk Beredskabsplan for Læborg Vandværk Ver. 1.1 Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse 2. Alarmeringsplan 3. Telefonlister vandværkets bestyrelse, driftspersonale, håndværkere, materiel 4. Telefonliste følsomme

Læs mere

Krav til ledelsessystem (Krav og anbefalinger) Temalørdag 24.1.2015

Krav til ledelsessystem (Krav og anbefalinger) Temalørdag 24.1.2015 Krav til ledelsessystem (Krav og anbefalinger) Temalørdag 24.1.2015 Hvorfor ledelsessystem: Myndighederne Handleplan Uddannelse Risikovurdering Dokumentation Sidegevinster Hvorfor ledelsessystem: Myndighederne

Læs mere

Forslag til. Handlingsprogram. for frivillige ved. Lolland-Falster. Brandvæsen

Forslag til. Handlingsprogram. for frivillige ved. Lolland-Falster. Brandvæsen Forslag til Handlingsprogram for frivillige ved Lolland-Falster Brandvæsen Indledning og organisation Lolland-Falster Brandvæsen etableres d. 1. januar 2014, som en sammenlægning af Lolland Brandvæsen

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmøde d. 14. maj 2013

Spørgsmål og svar fra informationsmøde d. 14. maj 2013 Dato Ansvarlig Sags ID. 16. maj 2013 Frits Klemmensen USG-2013-00007 Spørgsmål og svar fra informationsmøde d. 14. maj 2013 Spørgsmål Kloak: Hvorfor laver man ikke regnvandskloak alle steder? Hvor skelner

Læs mere

BEREDSKABSPLAN FOR HÅNDTERING AF SKYBRUD

BEREDSKABSPLAN FOR HÅNDTERING AF SKYBRUD BEREDSKABSPLAN FOR HÅNDTERING AF SKYBRUD Alternative title s LISE COLD, PROJEKTLEDER INDHOLD Formål med beredskabsplanen Planlægningsproces og parter Beredskabsplanens indhold og opbygning Værktøjer i

Læs mere

Emne: Beredskabsplan for vandværker

Emne: Beredskabsplan for vandværker Vejledning nr. 300 2013 Verninge Vandværk Lundgårdsvej 3 5690 tommerup Emne: Beredskabsplan for vandværker Denne vejledning er tænkt som hjælp til vandværkerne, når de skal i gang med at udarbejde beredskabsplaner.

Læs mere

BEREDSKABSPLAN FOR RØRBY-ÅRBY VANDVÆRK I/S

BEREDSKABSPLAN FOR RØRBY-ÅRBY VANDVÆRK I/S BEREDSKABSPLAN FOR RØRBY-ÅRBY VANDVÆRK I/S 2014 2 BEREDSKABSPLAN FOR RØRBY-ÅRBYS VANDVÆRK I/S Planlægningsgrundlag for beredskabsplanen: Beredskabsloven, lov nr. 1054 af 23. december 1992. Lov om vandforsyning,

Læs mere

Beredskabsplan for Oxby Ho Vandværk

Beredskabsplan for Oxby Ho Vandværk Beredskabsplan for Oxby Ho Vandværk Telefon og alarmeringsliste m.m.: Bilag 1 Denne beredskabsplan indeholder en beskrivelse af overordnede forhold og principper for beredskabet samt en beskrivelse af

Læs mere

Samarbejde mellem Falck og Guldborgsund Kommune

Samarbejde mellem Falck og Guldborgsund Kommune KOMMUNEABONNEMENT Samarbejde mellem Falck og Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune ABN-NR 00376000 Opdateret 26-07-2018 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 3 2. KONTAKTPERSONER 3 3. KOMMUNEABONNEMENT

Læs mere

Sommerhusområderne Marielyst og Gedesby. Information om forebyggelse af skader forvoldt af oversvømmelser GULDBORGSUND FORSYNING

Sommerhusområderne Marielyst og Gedesby. Information om forebyggelse af skader forvoldt af oversvømmelser GULDBORGSUND FORSYNING Sommerhusområderne Marielyst og Gedesby Information om forebyggelse af skader forvoldt af oversvømmelser GULDBORGSUND FORSYNING En række områder i Danmark har i sommeren 2011 været ramt af monsterregnvejr,

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE BEREDSKAB. Beredskab. Værd at vide om beredskab

SOLRØD KOMMUNE BEREDSKAB. Beredskab. Værd at vide om beredskab SOLRØD KOMMUNE BEREDSKAB Beredskab Værd at vide om beredskab Indledning Alle myndigheder skal kunne opretholde og videreføre deres daglige funktioner i tilfælde af ulykker, katastrofer og andre ekstraordinære

Læs mere

Greve Kommunes overordnede strategi imod oversvømmelser

Greve Kommunes overordnede strategi imod oversvømmelser Greve Kommunes overordnede strategi imod oversvømmelser Civilingeniør, Hydrauliker Birgit Krogh Paludan, Greve Kommune Civilingeniør, Hydrauliker Lina Nybo Jensen, PH-Consult Baggrund Greve Kommune har

Læs mere