K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod"

Transkript

1 1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr Struer Forsyning Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet (Kontorchef Carsten Smidt) Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. oktober 2010 truffet afgørelse i en sag, der drejer sig om fastsættelse af prisloft i 2011 for Struer Forsyning Spildevand A/S (herefter Struer Forsyning). Det fremgår af afgørelsen, at Forsyningssekretariatet skønsmæssigt har fastsat værdien af Struer Forsynings stik og brønde, idet Struer Forsyning efter Forsyningssekretariatets opfattelse ikke i tilstrækkelig grad har redegjort for, at selskabets anvendte skøn for anskaffelsestidspunkter for stik og brønde var retvisende. Ved klageskrift af 22. november 2010 har Struer Forsyning indbragt denne afgørelse for Konkurrenceankenævnet, idet Struer Forsyning mener, at Struer Forsynings stik og brønde burde være prissat i overensstemmelse med de anskaffelsestidspunkter, som Struer Forsyning har anslået. Struer Forsynings klage støttes navnlig på, at Forsyningssekretariatets skøn klart afviger fra de faktiske forhold, og at Forsyningssekretariatet burde have sikret, at skønnet i højere grad svarede til de faktiske forhold.

2 2 Forsyningssekretariatet har navnlig gjort gældende, at Struer Forsyning ikke i tilstrækkelig grad har oplyst sagen, hvorfor Forsyningssekretariatet efter prisloftsbekendtgørelsen er berettiget til at foretage et skøn. Forsyningssekretariatet har i svarskriftet tilkendegivet, at værdien kan sættes anderledes ved fastsættelsen af prisloftet for 2012, såfremt der i tilstrækkelig grad redegøres for, hvorfor der skal foretages en anden opgørelse, og at dette er af væsentlig betydning for selskabets prisloft. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelse. Det bemærkes at sagen er behandlet på skriftligt grundlag. Parteres påstande Struer Forsyning har nedlagt påstand om, at Konkurrenceankenævnet skal fastsætte Struer Forsynings prisloft for 2011 til 30,35 kr. pr. m 3. Subsidiært har Struer Forsyning nedlagt påstand om, at beregningen af prisloft for 2011 hjemvises til fornyet behandling ved Forsyningssekretariatet. Forsyningssekretariatet har påstået stadfæstelse. Den påklagede afgørelse Afgørelsen vedrører spørgsmålet om det prisloft, som i medfør af vandsektorlovens 6 fastsættes af Forsyningssekretariatet. Et element i prisloftet er Tillæg for historiske investeringer, hvor Forsyningssekretariatet værdiansætter bl.a. forsyningsselskabets stik og brønde, og det er denne værdiansættelse, der er uenighed om. Struer Forsyning indsendte den 31. maj 2010 selskabets reguleringsmæssige åbningsbalance i overensstemmelse med prisloftsbekendtgørelsens 23, stk. 1. Selskabets revisor havde afgivet revisorerklæring uden forbehold. Revisoren havde dog som supplerende oplysning henvist til selskabets ledelsesberetning, hvoraf det fremgik, at opgørelsen af åbningsbalancen på visse områder var forbundet med usikkerhed. Revisoren var enig i denne usikkerhed.

3 3 Af ledelsesberetningens side 2 fremgår, at selskabets registreringer ikke indeholdt en fuldstændig detaljeringsgrad over typer og alder af ledningsnettet samt en fuldstændig optælling af stik og ventiler (ventiler er i denne forbindelse det, der omtales som brønde af Forsyningssekretariatet og i denne afgørelse i øvrigt). Forsyningssekretariatet opfordrede på denne baggrund Struer Forsyning til at redegøre nærmere for usikkerheden, og Struer Forsyning indsendte en supplerende redegørelse. Idet Struer Forsyning efter Forsyningssekretariatets opfattelse ikke i tilstrækkelig grad havde redegjort for, at selskabets anvendte skøn for anskaffelsestidspunkter for stik og brønde var retvisende, fastsatte Forsyningssekretariatet værdien af stik og brønde på baggrund af et skøn. Skønnet blev sendt i høring hos Struer Forsyning, og efter modtagelse af høringssvaret traf Forsyningssekretariatet den 15. oktober 2010 afgørelse om spørgsmålet. Følgende fremgår af Forsyningssekretariatets afgørelse om værdiansættelse af stik og brønde: Det fremgår af det indsendte materiale, at registrering af brønde og stik er fremkommet ved løbende meter ledninger fratrukket trykrør og divideret med 50 meter. Dette er ikke en retvisende metode for bestemmelse af antal stik og antal brønde. Forsyningssekretariatet har derfor i udkast til afgørelse af 3. september 2010 fjernet alle brønde og stik fra prisog levetidskataloget. Dette medfører, at åbningsbalancen reduceres med kr. Selskabet ser i høringssvar af 13. september sig ikke enige i sekretariatets udkast til afgørelse vedrørende selskabets brønde og stik. Selskabet har dog i høringssvar ikke eftersendt metoderedegørelse eller yderligere dokumentation til grund for indførslen af stik og brønde i dets reguleringsmæssige åbningsbalance. Som følge heraf finder sekretariatet, at de pågældende stik samt brønde genindføres i selskabets reguleringsmæssige åbningsbalance i den periode, hvor selskabet har foretaget sine første registreringer af brønde og stik. Det vil sige, at der for brøndenes vedkommende indføres i alt 872 brønde i perioden i landzonen, mens der registreres i alt brønde i perioden i byzonen. For stikkenes vedkommende registreres i alt 861 stik i perioden i landzonen, mens der registreres i alt stik i perioden i byzonen. Dette giver en samlet reduktion af selskabets reguleringsmæssige åbningsbalance på kr. Til brug for sagen her har Struer Forsyning fremlagt notat af 18. september 2009 fra Lars Fischer Nielsen, Orbicon, hvor antallet af stik i Struer Kommune opgøres til 3.254, samt

4 4 af 17. januar 2001 fra Charlotte Schow Jensen, Orbicon, hvor antallet af stik i Thyholm angives til Der er enighed mellem sagens parter om, at Forsyningssekretariatet er berettiget til skønsmæssigt at fastsætte værdien af Struer Forsynings brønde og stik, i det tilfælde at Struer Forsyning ikke i tilstrækkelig grad har indsendt de fornødne oplysninger til brug for Forsyningssekretariatets afgørelse. Der er derimod ikke enighed om, hvorvidt Struer Forsyning har indsendt tilstrækkelige oplysninger, og om det af Forsyningssekretariatet foretagne skøn er sket på bedst muligt grundlag. Parternes argumentation Struer Forsyning har til støtte for den principale påstand gjort gældende, at Struer Forsyning af historiske årsager ikke er i besiddelse af alle de nødvendige oplysninger til præcist at kunne dokumentere antallet af stik og brønde, samt deres respektive anlægsår, hvorfor Struer Forsyning er berettiget til at foretage et skøn. Der er ved skønnet med rette taget udgangspunkt i erfaringsværdi i bymæssig bebyggelse, idet tætheden af stik og brønde ikke vil afvige væsentligt fra bymæssig bebyggelse, da en stikledning i bymæssig bebyggelse ofte modsat i landområder er dimensioneret til flere husstande. Det anslåede antal stik og brønde sandsynliggøres i øvrigt ved den ingeniørmæssige vurdering fra Lars Fischer Nielsen, Orbicon, samt ved mail fra Charlotte Schow Jensen, ligeledes Orbicon. For så vidt angår anlægsår kan det utvivlsomt lægges til grund, at alle brønde og stik ikke kan være anlagt i 30 erne og 40 erne, og dermed før det øvrige ledningsnet. Anlægsår for stik og brønde må rent logisk følge anlægsårene for etablering af ledningsnet i de pågældende områder. Til støtte for påstanden om hjemvisning har Struer Forsyning gjort gældende, at Forsyningssekretariatet ikke har sikret, at skønnet over antal og anlægsår vedrørende brønde og stik bliver så virkelighedsnært som muligt.

5 5 Det følger derudover af officialprincippet, at Forsyningssekretariatet har pligt til at sikre, at de fornødne oplysninger foreligger, for at skønnet kan blive virkelighedsnært. Forsyningssekretariatet er i den forbindelse forpligtet til aktivt at arbejde for fremskaffelsen af de nødvendige oplysninger. Forsyningssekretariatet har til støtte for stadfæstelsespåstanden gjort gældende, at Struer Forsyning ikke har redegjort for, at selskabets skøn for anskaffelsestidspunkter for stik og brønde er retvisende, idet det hverken fremgår af revisorerklæring, ledelsesberetning eller andre oplysninger fra selskabet, hvorledes selskabet har skønnet anlægsårene. I konsekvens heraf har Forsyningssekretariatet med rette skønsmæssigt fastsat anlægsårene for stik og brønde i medfør af 7 i bekendtgørelse nr. 143 af 9. februar 2010 om prisloftregulering m.v. af vandsektoren (prisloftbekendtgørelsen). Skønnet er i den forbindelse fastsat således, at det ikke kommer forbrugerne til skade, at Struer Forsyning ikke har redegjort for selskabets opgørelse af stik og brønde, og at Forsyningssekretariatet derfor har foretaget værdiansættelsen skønsmæssigt. Afgørelsens begrundelse og resultat Det fremgår af vandsektorlovens 6, stk. 2, at Forsyningssekretariatet skal fastsætte et prisloft for vandforsyning og et prisloft for spildevandsforsyning omfattet af lovens 2, stk. 1. Reglerne om prisloftets fastsættelse findes i bekendtgørelse 143 af 9. februar 2010 om prisloftsregulering. Forudsætningerne for prisloftet fremgår af 4 i bekendtgørelsen, og af 4, stk. 4, fremgår, at der skal korrigeres for historiske investeringer. I overensstemmelse med prisloftsbekendtgørelsens 23 skal vandselskabet udarbejde åbningsbalance, hvor de historiske investeringer opgøres, og denne skal indsendes til Forsyningssekretariatet. Som sagen er oplyst, finder Konkurrenceankenævnet i overensstemmelse med Forsyningssekretariatets afgørelse, at Struer Forsyning ikke havde indsendt tilstrækkelige oplysninger til at Forsyningssekretariatet kunne sikre, at Struer Forsynings værdiansættelse af stik og brønde i åbningsbalancen var korrekt.

6 6 Det er i denne henseende Struer Forsyning som skal fremkomme med tilstrækkelige oplysninger, idet det direkte fremgår af prisloftsbekendtgørelsens 7, at Forsyningssekretariatet er berettiget til skønsmæssigt fastsætte de manglende oplysninger, i det omfang et vandselskab ikke indsender de fornødne oplysninger til Forsyningssekretariatet til brug for fastsættelse af prisloft. På denne baggrund finder Konkurrenceankenævnet, at Forsyningssekretariatet har været berettiget til at foretage skøn over værdien af Struer Forsynings stik og brønde. Konkurrenceankenævnet har i den forbindelse tillagt det vægt, at Forsyningssekretariatet er forpligtet til at afgøre sagen inden for en frist, og således hverken havde mulighed for at sende afgørelsen i høring et yderligere antal gange eller selv foretage undersøgelser til brug for den skønsmæssige fastsættelse. Konkurrenceankenævnet finder ikke, at det er godtgjort, at Forsyningssekretariatets skønsmæssige ansættelse af værdien af Struer Forsynings stik og brønde ligger uden for rammerne af Forsyningssekretariatets skønsbeføjelse, hvorfor Konkurrenceankenævnet ikke finder anledning til at ændre Forsyningssekretariatets afgørelse eller at hjemvise sagen til fornyet behandling. Herefter B E S T E M M E S Forsyningssekretariatets afgørelse af 15. oktober 2010 stadfæstes. Jens Fejø Ole Jess Olsen Suzanne Helsteen Christian Hjorth Andersen Jon Stokholm

7 7 Udskriftens rigtighed bekræftes. Konkurrenceankenævnet den 28. april Susanne Winther-Nielsen Ekspeditionssekr.

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod 1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr. 2010-00223365 GribVand Spildevand A/S (Direktør Mette Therkildsen og Jakob Hamburger Hansen, COWI) mod Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/ i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/ i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/7 2013 i sag nr. 2010-0023350 Furesø Vandforsyning a.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 1. oktober

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023444 Stevns Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. oktober

Læs mere

- 2. Forsyningssekretariatet har påstået stadfæstelse.

- 2. Forsyningssekretariatet har påstået stadfæstelse. K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023439 Slagelse Kommune mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 27. oktober 2010

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030 Hjørring Vandselskab A/S (Spildevand) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28/ i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28/ i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28/11 2012 i sag nr. VFL-1-2012 Faxe Spildevand A/S (advokat René Frisdahl Jensen) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. Om opsættende virkning. afsagt af Konkurrenceankenævnets formand den 11/ i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. Om opsættende virkning. afsagt af Konkurrenceankenævnets formand den 11/ i sag nr. VFL mod K E N D E L S E Om opsættende virkning afsagt af Konkurrenceankenævnets formand den 11/7 2013 i sag nr. VFL-3-2013 Kværndrup Vandværk mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL Mod. Forsyningssekretariatet

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL Mod. Forsyningssekretariatet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-2-2014 Gørlev Vandforsyning a.m.b.a. Mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelse

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/ i sag nr og mod

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/ i sag nr og mod KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/7 2013 i sag nr. 2010-0023428 og 2010-0023429 Rudersdal Forsyning A/S (advokat Line Markert) mod Forsyningssekretariatet (fuldmægtig Mette Clausen) Resume

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr. 2010-0023435 Silkeborg Vand A/S og Dansk Vand- og Spildevandsforening (advokat Rikke Søgaard Berth) mod Forsyningssekretariatet

Læs mere

KENDELSE. mod. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelse af 27. oktober 2010 af de af sekretariatet nævnte grunde.

KENDELSE. mod. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelse af 27. oktober 2010 af de af sekretariatet nævnte grunde. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 27/6 2013 i sag nr. 2010-0023426 Ringkøbing-Skjern Vand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Ringkøbing-Skjern Vand A/S har ved brev af 26.

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/6 2013 i sag nr. 2010-0023320 Andelsselskabet Vejgaard Vandværk mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Andelsselskabet Vejgaard Vandværk har ved

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 30/ i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 30/ i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 30/1 2014 i sag nr. VFL-3-2013 Kværndrup Vandværk ved Foreningen af Vandværker i Danmark mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-029 og VFL-2013-023. Forsyning Helsingør Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume Forsyningssekretariatet har

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023273 Andelsselskabet Gørlev Vandforsyning mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023391 Kalundborg Overfladevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15.

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 21. juni 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 21. juni 2018 i sag nr. VFL mod 1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 21. juni 2018 i sag nr. VFL-5-2017 Vejle Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. december

Læs mere

KENDELSE. Lolland Vand A/S. mod. Forsyningssekretariatet. (Fuldmægtig Mette Clausen)

KENDELSE. Lolland Vand A/S. mod. Forsyningssekretariatet. (Fuldmægtig Mette Clausen) 1 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 31. maj 2012 i sag nr. 2011-0025977 Lolland Vand A/S mod (Fuldmægtig Mette Clausen) 1. Resume af afgørelsen har den 14. oktober 2011 truffet afgørelse i en

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-21-2017 Vandforsyningen Brovst og Omegn mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL og VFL Vejle Spildevand A/S. Mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL og VFL Vejle Spildevand A/S. Mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-1-2014 og VFL-3-2014 Vejle Spildevand A/S Mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelser

Læs mere

KENDELSE. Ringkøbing-Skjern Vand A/S (advokat Jacob Christensen) mod. Forsyningssekretariatet (Fuldmægtig Mette Clausen)

KENDELSE. Ringkøbing-Skjern Vand A/S (advokat Jacob Christensen) mod. Forsyningssekretariatet (Fuldmægtig Mette Clausen) 1 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 31. maj 2012 i sag nr. 2011-0025506 Ringkøbing-Skjern Vand A/S (advokat Jacob Christensen) mod Forsyningssekretariatet (Fuldmægtig Mette Clausen) 1. Resume

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Halsnæs Kommunale Spildevandsforsyning A/S Att.: Driftschef Finn Ellegaard Undalsvej 3 3300 Frederiksværk 2. juli 2012 Sag 12/05020 / CGA Deres ref. fiel@halsnaesforsyning.dk Afgørelse om forøgelse af

Læs mere

Afgørelse Forsyningssekretariatet afviser, at der er grundlag for at forhøje Vesthimmerland Vand A/S (spildevand) prisloft for 2011 og senere.

Afgørelse Forsyningssekretariatet afviser, at der er grundlag for at forhøje Vesthimmerland Vand A/S (spildevand) prisloft for 2011 og senere. Vesthimmerlands Vand A/S (spildevand) Th. Eriksensvej 28 9640 Farsø 17. juli 2014 Sag 13/07117 /cga (herefter selskabet ) Afgørelse om forhøjelse af indtægtsrammen i prisloft Vesthimmerland Vand A/S (spildevand)

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 13. januar 2012 i sag nr. 2011-0025026. Hellers Yachtværft ApS (advokat Ejner Bækgaard) mod

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 13. januar 2012 i sag nr. 2011-0025026. Hellers Yachtværft ApS (advokat Ejner Bækgaard) mod l KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 13. januar 2012 i sag nr. 2011-0025026 Hellers Yachtværft ApS (advokat Ejner Bækgaard) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Majken Bang Ditlevsen) Biintervenient

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023460 Tune Vandværk A.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 22. oktober

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-22-2017 Lindholm Vandværk A.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 12.

Læs mere

Anlægsværdier i. vand- og spildevandsforsyningerne

Anlægsværdier i. vand- og spildevandsforsyningerne Anlægsværdier i vand- og spildevandsforsyningerne Forsyningssekretariatet februar 2011 Anlægsværdier i vandog spildevandsforsyningerne 1. INTRODUKTION OG RESUME Alle kommunale vand- og spildevandsforsyninger

Læs mere

KENDELSE. mod. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om, at afgørelsen af 15. oktober 2010 vedrørende Støvring Vandværk skal stadfæstes.

KENDELSE. mod. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om, at afgørelsen af 15. oktober 2010 vedrørende Støvring Vandværk skal stadfæstes. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/7 2013 i sag nr. 2010-0023454 Støvring Vandværk a.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. oktober 2010

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Bornholms Vand A/S Att.: Tommy Jensen Industrivej 1 3700 Rønne Den 10. september 2014 Sag nr. 14/03991 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Kalundborg Vandforsyning A/S Att.: Susanne Lüthgens Holbækvej 189B 4400 Kalundborg Den 10. juli 2014 Sag nr. 12/17510 Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Borup Vandværk Att.: Willy Larsen Stenhøjparken 41 4140 Borup Den 26. august 2014 Sag nr. 14/03992 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Thisted Drikkevand A/S Att.: Helle Korsgaard Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Den 20. maj 2014 Sag nr. 13/10130 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014 efter korrektion af åbningsbalance

Afgørelse om prisloft for 2014 efter korrektion af åbningsbalance HOFOR Vand København A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 17. november 2014 Sag nr. 14/07147 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2014 efter korrektion

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr. 2010-0023424. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr. 2010-0023424. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr. 2010-0023424 Odder Vandværk A.m.b.a. og Dansk Vand- og Spildevandsforening (Danva) (advokat Rikke Søgaard Berth) mod (Kontorchef

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023457. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023457. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023457 Thisted Drikkevand A/S (advokat Jakob Christensen) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse Egedal Spildevand A/S Att.: Eiko Sølby Steinhauer Knud Bro allé 1 3660 Stenløse Den 10. september 2014 Sag nr. 13/09840 Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg fra bebyggelsen Bakkegårdsparken

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023430 Rødovre Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 22. oktober

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Midtfyns Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Hans La Cour Lombjergevej 22 5750 Ringe Den 5. marts 2014 Sag nr. 13/05438 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Samsø Spildevand A/S Att.: Per Even Rasmussen Slagterivej 28 Brundby Mark 8305 Samsø Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02430 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Lejre Spildevand A/S Att.: Lars Thaulow Højbyvej 19 4320 Lejre Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03779 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Brønderslev Spildevand A/S Att.: Thorkil Neergaard Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 21. december 2015 Sag nr. 15/02566 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Kerteminde Forsyning Vand A/S Att.: Lisa Larsen Kohaven 12 5300 Kerteminde Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/ 04240 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes Vej 16 3460 Birkerød Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03985 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Frederikshavn Vand A/S Att.: Lone Pedersen Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Den 10. september 2014 Sag nr. 14/04173 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Kolding Spildevand A/S Att.: Gunnar Hansen Kolding Åpark 1. st. tv 6000 Kolding 13. december 2011 Sag 4/1020-0600-0049 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Vejen Spildevand Att.: Gitte Schmidt Grønhøjgade 45 6600 Vejen Den 22. januar 2016 Sag nr. 15/02491 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Hjørring Vandselskab A/S Att.: Bjarne Træholt Sørensen Åstrupvej 9 9800 Hjørring Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02319 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Støvring Vandværk a.m.b.a. Att.: Kurt Rasmussen Højdedraget 107 9530 Støvring Den 22. august 2014 Sag nr. 14/04301 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Herning Rens A/S Att.: Lene Bach Kjær Ålykkevej 5 7400 Herning Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02567 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Syddjurs Spildevand A/S Att.: Søren Lynge Pedersen Tyrrisvej 14 8410 Rønde Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03825 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Verdo Vand A/S Att.: Jesper S. Sahl Agerskellet 7 8920 Randers NV Den 26. august 2014 Sag nr. 14/04385 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Andelsselskabet Gørlev Vandforsyning Att.: Erling Rasmussen Kirkestien 3 A 4281 Gørlev Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03846 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Esbjerg Spildevand A/S Att.: Flemming Andersen Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03731 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Svendborg Spildevand A/S Att.: Michael Jørgensen Ryttermarken 21 5700 Svendborg Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02455 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr. 2010-0023462. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr. 2010-0023462. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr. 2010-0023462 VandCenter Syd A/S (spildevand) (advokat Rene Frisdahl Jensen) og Dansk Vand- og Spildevandsforening (Danva)

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Aarhus Vand A/S Att.: Asbjørn Vagner Rasmussen Bautavej 1 8210 Aarhus V Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02514 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-5-2013. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-5-2013. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-5-2013. Gladsaxe Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelse af

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Hadsten Vandværk a.m.b.a. Att.: Bjarne Larsen Granvej 12a 8370 Hadsten Den 10. september 2014 Sag nr. 14/04191 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Energi Viborg Spildevand A/S Att.: Mette Urup Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03730 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 VSK Att.: Camilla Kjær Jensen Vandværksvej 25 9280 Storvorde Den 21. december 2015 Sag nr. 15/10430 (herefter benævnt selskabet ) Indledning Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Nybrovejens Vandværk a.m.b.a. Att.: Max M. Christensen Nybrovej 15 3550 Slangerup Den 19. september 2014 Sag nr. 14/04263 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Frederikssund Vand A/S Att.: Jørgen Skaarup Marbækvej 2 3600 Frederikssund Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04175 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023393. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023393. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023393 Kalundborg Vandforsyning A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15.

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Galten Vandværk Att.: Astrid Vølund-Regnskabsfører Låsbyvej 1 8464 Galten Den 10. september 2015 Sag nr. 15/02261 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-016 og VFL-2013-012. Vejle Spildevand A/S. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-016 og VFL-2013-012. Vejle Spildevand A/S. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-016 og VFL-2013-012 Vejle Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har

Læs mere

Korrektion af prisloft for 2011

Korrektion af prisloft for 2011 Billund Spildevand A/S Varde Landevej 40 7200 Grindsted 7. oktober 2011 Sag 4/1020-0600-0006 / KST Indledning Korrektion af prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de vandforsyninger

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2012 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v.

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2012 i henhold til 8, stk. 2, nr. 1, i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. Greve Spildevand A/S Att.: Anne-Mette Mølholt Løvmosen 2 2670 Greve Dato: 10. september 2013 Sag: Vand-12/05063-6 Sagsbehandler: /MAR Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2012 i henhold til 8, stk.

Læs mere

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen Hedensted Spildevand Att.: Ole Pedersen Ørumvej 48 8721 Daugård Den 17. april 2015 Sag nr. 14/12676 Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Holbæk Spildevand A/S Att.: Mette Hauge Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03763 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023364 Greve Vandværk A.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 1. oktober

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Ringkjøbing-Skjern Vand A/S Att.: Søren Jakobsen Østergade 130 6900 Skjern 14. september 2012 Sag 12/10270 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Fonden Djurs Vand Att.: Tonny Sædam Frandsen Hans Winthers Vej 13 8400 Ebeltoft Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02247 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Vandcenter Djurs a.m.b.a. Att.: Henrik Harregaard Jordalen Teknologivej 2 8500 Grenaa Den 3. september 2014 Sag nr. 14/04376 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Sydals Øst Vandforsyning Att.: Ejvind Thorstensen Gammelhave 14 B 6470 Sydals Den 24. september 2015 Sag nr. 15/02458 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Hørsholm Vand ApS (spildevand) Att.: Gitte Benner Storm Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm 13. december 2011 Sag 4/1020-0600-0051 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HALSNÆS VAND A/S Att.: Ivor Jørgensen Gjethusparken 3 1 3300 Frederiksværk Den 11. september 2015 Sag nr. 15/02307 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Sagsfremstilling 2/17

Sagsfremstilling 2/17 Assens Spildevand A/S Att.: Bent Hvam Pedersen Skovvej 2B 5610 Assens 7. juli 2014 Sag 13/06287 Afgørelse om prisloft for 2013 som følge af spaltning af Assens Spildevand A/S Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Afløb Ballerup A/S Att.: Frank Bennetsen Ågerupvej 84-86 2750 Ballerup Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02187 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013 efter fusion med Kølvrå Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2013 efter fusion med Kølvrå Vandværk Att.: Mogens Brems Knudsen Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 12.januar 2015 Sag nr. 13/10503 Afgørelse om prisloft for 2013 efter fusion med Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringsted Vand A/S Att.: Catharina Schulz Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02421 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Solrød Spildevand A/S Att.: Jeanette Berg Fasanvej 18 2680 Solrød Strand Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03820 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Faxe Spildevandscenter A/S Att.: Jette Walbum Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02242 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Solrød Vandværk a.m.b.a. Att.: Carsten Tornbo Engvangen 14 2680 Solrød Strand Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02445 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Hadsund Vandværk a.m.b.a. Att.: Dorthe Revsbæk Bonde Vandværksvej 17 9560 Hadsund 7. september 2012 Sag 12/10206 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse

Læs mere

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning.

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning. Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C 10. december 2010 Sag 4/1020-0389-0005 / VAND Deres ref. Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringsted Centralrenseanlæg A/S Att.: Catharina Schulz Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02419 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-17-2017 Assens Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 13. oktober

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Mariagerfjord Vand a/s Att.: Ida Jørgensen Islandsvej 7 9560 Hadsund Den 24. september 2015 Sag nr. 15/02391 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Skovlund/Ansager Vandværk Att.: Svend Aage Maden Lundvej 14 - Skovlund 6823 Ansager Den 29. januar 2016 Sag nr. 15/02441 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Kvarmløse-Tølløse Vandværk Att.: Lis Madsen Sofievej 11 4340 Tølløse 5. februar 2013 Sag 12/ 10749 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om prisloft

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HTK Vand A/S Att.: Kim Rene Hansen Lervangen 35 D 2630 Taastrup Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02344 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015 Andelsselskabet Marielyst Vandværk Att.: Neel Ploug Olsen Cypresvej 20 4873 Væggerløse Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03971 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Vandfællesskabet Nordvestsjælland Att.: Jørgen Høj Vognserup 6 4420 Regstrup Den 24. september 2015 Sag nr. 15/02485 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr Videbæk Vand A/S. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr Videbæk Vand A/S. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023471 Videbæk Vand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 22. oktober 2010

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Sønderborg Vandforsyning A/S Att.: Erik Renner Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Den 17. september 2015 Sag nr. 15/02461 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen Vordingborg Spildevand A/S Att.: Kristian Schou Brovejen 10 4760 Vordingborg 15. juli 2013 Sag 12/06519 Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vordingborg Spildevand A/S Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Odder Vandværk a.m.b.a. Att.: Lars Overgaard Lisberg Skovsdalsvej 8 8300 Odder 28. september 2012 Sag 12/10267 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse

Læs mere

Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning

Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning Aalborg Forsyning, Kloak A/S Att: Bjarne Nielsen Stigsborg Brygge 5 Postboks 169 9400 Nørresundby 22. maj 2013 Sag 13/03714 Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26. september 2011 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26. september 2011 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26. september 2011 i sag nr. 2010-0023357 Gladsaxe Spildevand A/S (Carsten Nystrup) og Dansk Vand- og Spildevandsforening (Danva) (advokat Rikke Søgaard

Læs mere