K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL og VFL Vejle Spildevand A/S. Mod

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL og VFL Vejle Spildevand A/S. Mod"

Transkript

1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL og VFL Vejle Spildevand A/S Mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelser af 12. december 2013 og 3. oktober 2014 fastsat prisloftet for henholdsvis 2014 og 2015 for Vejle Spildevand A/S (herefter Vejle Spildevand). Vejle Spildevand har den 2. januar 2014 og den 21. oktober 2014 indbragt afgørelserne for Konkurrenceankenævnet. For Konkurrenceankenævnet drejer klagerne sig om, hvorvidt udgifter til arealleje kan anses for en 1:1-omkostning, samt om den offentlige grundværdi for de lejede arealer kan anvendes ved beregningen af tillægget til nettovolumenmålet for husleje. Forsyningssekretariatet har påstået afgørelserne stadfæstet. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelser. Parternes påstande Vejle Spildevand har nedlagt påstand om, at omkostninger til arealleje ved fastsættelsen af prislofterne for 2014 og 2015 skal anses for en 1:1-omkostning. Vejle Spildevand har endvidere nedlagt påstand om, at Forsyningssekretariatet skal anerkende, at tillægget til nettovolumenmålet for husleje skal beregnes på grundlag af markedsværdien for de lejede arealer.

2 - 2 Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om stadfæstelse af afgørelserne af henholdsvis 12. december 2013 og 3. oktober De påklagede afgørelser I afgørelse af 12. december 2013 fastsatte Forsyningssekretariatet i medfør af vandsektorlovens 6, stk. 2, selskabets prisloft for 2014 til 40,48 kr. pr. m 3. Om individuelle effektiviseringskrav fremgår bl.a. følgende af afgørelsen: Særlige forhold Selskabet har angivet følgende særlige forhold, som er behandlet i det nedenstående: Biogasanlæg Leje af bygninger og grunde Leje af bygninger og grunde Selskabet anfører i dets indberetning samt mail af den 14. maj, 24. juni, 10. juli 2013 og telefonsamtale af den 16. august 2013, at det har omkostninger til leje af bygninger/grunde. Ligesom ved behandlingen af prislofterne for 2012 og 2013, vurderer Forsyningssekretariatet, at selskaber, som lejer bygninger/grunde til brug for selskabets primære aktiviteter, ikke behandles på samme vilkår i prisloftsreguleringen, som selskaber, der ejer sine bygninger/grunde. Det bemærkes, at selskaberne i prisloft for 2012 og 2013, fik tillagt hele omkostningen til leje af bygninger/grunde til netvolumenmålet. Forsyningssekretariatet har imidlertid vurderet dette på ny, for at sikre, at selskaberne stilles så lige som muligt. Selskaber, som ejer sine bygninger/grunde, opnår tillæg til prisloftet for afskrivninger på bygninger (ej grunde) og eventuelle nettofinansielle omkostninger til bygninger/grunde. Selskaber, der udelukkende lejer bygninger/grunde, opnår ikke tillæg, men må i stedet afholde driftsomkostninger hertil. På den baggrund vurderer Forsyningssekretariatet, at tillægget til netvolumenmålet bør svare til de omkostninger, selskabet ville have haft til afskrivninger og finansiering, såfremt selskabet havde ejet bygninger/grunde. Tillægget baseres på de af selskabet oplyste værdier for bygninger/grunde samt årstal for opførsel/anskaffelse. Ud fra disse oplysninger beregnes de årlige afskrivninger samt finansielle omkostninger, som tillægges netvolumenmålet, hvorved selskabet kompenseres for lejeforholdet Forsyningssekretariatet har derfor øget selskabets nettovolumenmål med kr.

3 - 3 Høringssvar Selskabet angiver i høringssvar d. 10. oktober 2013, at huslejeomkostningerne bør være en 1:1 omkostning. Der kan i denne forbindelse henvises til Konkurrenceankenævnets kendelse af 31, maj 2012 i Rødovre Vand sagsnr , hvor Konkurrenceankenævnet ikke finder, at omkostninger til leje af grunde er 1:1 omkostninger, idet et vandselskab har mulighed for at påvirke omkostningerne hertil. Omkostningen er derfor ikke medtaget som en 1:1 omkostning. I afgørelse af 3. oktober 2014 fastsatte Forsyningssekretariatet i medfør af vandsektorlovens 6, stk. 2, selskabets prisloft for 2015 til 39,42 kr. pr. m 3. Af afgørelsen fremgår om korrektion for individuelle effektiviseringskrav, herunder særlige forhold bl.a.: Særlige forhold Selskabet har angivet følgende særlige forhold, som er behandlet nedenfor: Leje af bygninger/grunde Leje af bygninger/grunde Selskabet anfører i dets indberetning samt mail af den 13. august 2014, at det har omkostninger til leje af bygninger/grunde. Forsyningssekretariatet vurderer, at selskaber, som lejer bygninger/grunde til brug for selskabets primære aktiviteter, ikke behandles på samme vilkår i prisloftreguleringen, som selskaber, der ejer sine bygninger/grunde. Selskaber, som ejer sine bygninger/grunde opnår tillæg for prisloftet for afskrivninger på bygninger (ej grunde) og eventuelle nettofinansielle omkostninger til bygninger/grunde. Selskaber, der udelukkende lejer bygninger/grunde opnår ikke tillæg, men må i stedet afholde driftsomkostninger hertil. På den baggrund vurderer Forsyningssekretariatet, at tillægget til nettovolumemålet bør svare til de omkostninger, selskabet ville have haft til afskrivninger og finansiering, såfremt selskabet havde ejet bygninger/grunde. Tillægget baseres på de af selskabet oplyste værdier for bygninger/grunde samt årstal for opførsel/anskaffelse. Ud fra disse oplysninger beregnes de årlige afskrivninger samt finansielle omkostninger, som tillægges nettovolumemålet, hvorved selskabet kompenseres for lejeforholdet Der kan forekomme forskelle i tillægget i år i forhold til sidste år. Dette kan skyldes, at vi har ændret opdelingen af kategorierne for bygninger, samt at der er en ændring i renten, jf. bilag 5.

4 - 4 Ud af de 120 grunde, selskabet lejer, var der 24 grunde, hvor der ikke var angivet en grundværdi. Disse grunde er blevet skønnet af Forsyningssekretariatet, ved brug af data på de omkringliggende grunde. Forsyningssekretariatet har derfor øget selskabets nettovolumenmål med kr. Selskabet angiver i mail af den 25. juni 2014, at det tillæg, der beregnes af Forsyningssekretariatet, er en stor kontrast til virkeligheden for selskabet. Selskabet peger på, at den grundværdi som Forsyningssekretariatet lægger til grund for beregningen af tillægget er opgjort ud fra pris- og levetidskataloget. Det understreges, at grundværdien på de ,17 kr. (ekskl. de skønnede grunde), ikke er beregnet af Forsyningssekretariatet ved brug af pris- og levetidskataloget, men i stedet er det de offentlige grundværdier. Den offentlige grundværdi er den, der lægges til grund ved beregningen af tillægget, og bliver ikke fastsat af Forsyningssekretariatet. At der er tale om den offentlige grundværdi bekræftes ligeledes pr. telefon af Jesper Villumsen den 15. august Forsyningssekretariatet har valgt at bruge den offentlige grundværdi, da det er det der giver den mest objektive vurdering. Høringssvar Selskabet oplyser i sit supplerende høringssvar af 23. september 2014, at den estimerede grundværdi er kr., hvilket væsentligt overstiger grundværdien på kr., som Forsyningssekretariatet har anvendt. Forsyningssekretariatet bemærker hertil, at sekretariatet ved beregningen af tillægget til nettovolumenmålet anvender den offentlige vurdering. Denne værdi er valgt, idet den offentlige vurdering efter Forsyningssekretariatets vurdering er den mest objektive værdi, og idet man ved at anvende den samme metode for alle selskaber, der ikke ejer egne bygninger/grunde, ligestille disse selskaber bedst med de selskaber, der selv ejer bygninger/grunde. Det fremsendte høringssvar ændrer således ikke på det allerede beregnede tillæg til nettovolumenmålet. Supplerende sagsfremstilling Konkurrenceankenævnet satte den 27. februar 2014 klagen vedrørende prisloft for 2014 i bero, idet der endnu ikke var truffet afgørelse om prisloft for 2012 og Konkurrenceankenævnet traf afgørelse i sagerne den 23. juni 2014 (sag nr. VFL og VFL ). Det fremgår bl.a. af afgørelsen, at Konkurrenceankenævnet fandt, at omkostninger til leje af grunde ikke er 1:1-omkostninger, idet et vandselskab har mulighed for at påvirke omkostningerne hertil.

5 - 5 Forsyningssekretariatet har i forbindelse med sagernes behandling anmodet Vejle Kommune om at oplyse grundlaget for fastsættelsen af lejen for de arealer, kommunen udlejer til Vejle Spildevand. Af brev af 23. marts 2014 fra Vejle Kommune fremgår bl.a.: Fastlæggelse af leje Ved fastlæggelsen af lejen for de arealer, Vejle Spildevand skulle råde over, blev der udarbejdet en model med bistand fra statsautoriserede ejendomsmæglere. Modellen er grundlæggende baseret på gængse vurderingstemaer for markedsleje ud fra en alternativbetragtning. De relevante arealer i forhold til Vejle Spildevand A/S blev inddelt i syv forskellige kategorier, alt efter deres beliggenhed. De syv kategorier er følgende: Kategori 1: Landzone i nærheden af byområder. Kategori 2: Landzoneareal, mark eller lignende. Kategori 3: Byzoneareal industriarealer i Vejle Kategori 4: Byzoneareal boligområder i Vejle Kategori 5: Byzoneareal øvrige industriområder i centerbyer Kategori 6: Byzoneareal øvrige boligområder i centerbyer Kategori 7: Særlige arealer Denne inddeling har således udgjort grundlaget for fastsættelsen af lejen ved kontraktens indgåelse. Vejle Kommune er imidlertid løbende i dialog med Vejle Spildevand A/S om lejens størrelse samt omfanget af de lejede arealer. Omfanget af den samlede arealleje bliver således løbende korrigeret i takt med ændringer i omfanget af arealer, i sammensætningen af arealer eller i værdien af de anvendte arealer. Justeringerne sker med afsæt i den aftalte kategorisering af arealerne. Parternes argumentation Vejle Spildevand har navnlig anført, at areallejen skal anses som en 1:1-omkostning ved fastsættelsen af prislofterne for 2014 og Omkostningen har væsentlig betydning for selskabet og vedrører selskabets primære aktiviteter, da de lejede arealer er en forudsætning for selskabets drift. Selskabet har ikke indflydelse på omkostningen, idet der er tale om en byrådsbeslutning, og da centralrenseanlægget er placeret på en af de lejede grunde. Det ville koste et trecifret millionbeløb at flytte anlægget, hvorfor en flytning af anlægget ikke er realistisk.

6 - 6 Grundværdien for de lejede arealer er af Forsyningssekretariatet fastsat til henholdsvis kr. for 2014 og kr. for Den estimerede reelle grundværdi for de lejede arealer var imidlertid kr. for såvel 2014 som 2015, og denne værdi bør derfor lægges til grund ved beregningen. Da Vejle Spildevand ikke har indflydelse på fastsættelsen af areallejen, vil anvendelse af markedsværdien ved opgørelsen af tillæg til nettovolumenmål ikke fjerne selskabets incitament til at påvirke størrelsen på huslejen. Da Vejle Spildevand ikke kan påvirke areallejen, og da selskabet er unikt i forhold til størrelsen af den betalte arealleje, kan selskabet ikke sammenlignes med andre selskabet, hvorfor der ikke er grundlag for at behandle Vejle Spildevand efter de samme retningslinjer, som anvendes over for andre selskaber. Forsyningssekretariatet har navnlig anført, at betaling af leje ikke er en 1:1-omkostning, idet selskabet har mulighed for at påvirke omkostningerne hertil, jf. eksempelvis Konkurrencenævnets afgørelse af 23. juni 2014 vedrørende prislofterne for 2012 og 2013 for Vejle Spildevand. Hvis selskabernes omkostninger til leje kunne indregnes i tillægget som 1:1-omkostninger, ville selskabet ikke have noget incitament til at forsøge at begrænse disse driftsomkostninger, jf. f.eks. Konkurrenceankenævnets kendelse af 23. juni 2014 vedrørende Forsyning Helsingør A/S. Tillægget til nettovolumenmålet for husleje skal beregnes ud fra den offentlige grundværdi, da denne værdi er den mest objektive. Den offentlige vurdering udtrykker en bygnings eller en grunds værdi ved kontant handel, og SKAT anvender som offentlig myndighed samme principper. Anvendelse af den samme metode over for alle selskaber, der lejer bygninger/grunde, medfører, at selskaberne bedst ligestilles med de selskaber, der selv ejer bygninger/grunde. Tillæggene for lejeomkostningerne beregnes herved på den mest ensartede måde, hvilket er med til at sikre en gennemskuelig og retvisende benchmarking. Det ville være forbundet med et betydeligt ressourceforbrug, hvis Forsyningssekretariatet i stedet skulle anvende den af Vejle Kommune estimerede markedsværdi som grundlag for tillægget, idet det ville være nødvendigt at verificere værdierne ved f.eks. at forelægge værdierne for en uvildig sagkyndig. Brugen af markedsværdier ville endelig give selskaberne et mindre incitament til at forhandle lejen og ville derfor modvirke formålet med vandsektorloven og benchmarkingen.

7 - 7 Afgørelsens begrundelse og resultat Konkurrenceankenævnet finder, at omkostninger til leje af grunde ikke er 1:1-omkostninger, idet et vandselskab har mulighed for at påvirke omkostningerne hertil. Det forhold, at anlægget ikke umiddelbart kan flyttes, kan ikke føre til et andet resultat. Det bemærkes, at Konkurrenceankenævnet ved kendelse af 23. juni 2014 (VFL og VFL ) fandt, at Vejle Spildevands omkostninger til leje ikke er en 1:1- omkostning, og selskabet har ikke oplyst, at de faktuelle forhold skulle have ændret sig siden denne kendelse. Det fremgår af Forsyningssekretariatets afgørelser, at tillægget til nettovolumenmålet for husleje i forhold til alle selskaber beregnes ud fra den offentlige grundværdi. Vejle Spildevand har anført, at tillægget for Vejle Spildevand i stedet skal beregnes ud fra den af kommunen fastsatte markedsværdi. Konkurrenceankenævnet finder, at Vejle Spildevand ikke har godtgjort, at anvendelse af den offentlige grundværdi ikke er retvisende, ligesom det ikke er godtgjort, at Forsyningssekretariatet ved anvendelse af de offentlige grundværdier har tilsidesat vandsektorloven, prisloftbekendtgørelsen eller forvaltningsretlige principper. Herefter B E S T E M M E S Forsyningssekretariatets afgørelser af henholdsvis 12. december 2013 og 3. oktober 2014 stadfæstes. Klagegebyret tilbagebetales ikke. Palle Bo Madsen Claus Berg Birgitte Sloth John Christensen Jon Stokholm

8 Udskriftens rigtighed bekræftes. Konkurrenceankenævnet, den 6. marts Tina Delvig Fuldmægtig

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 21. juni 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 21. juni 2018 i sag nr. VFL mod 1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 21. juni 2018 i sag nr. VFL-5-2017 Vejle Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. december

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/ i sag nr. VFL og VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-029 og VFL-2013-023. Forsyning Helsingør Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume Forsyningssekretariatet har

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL Mod. Forsyningssekretariatet

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/ i sag nr. VFL Mod. Forsyningssekretariatet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-2-2014 Gørlev Vandforsyning a.m.b.a. Mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelse

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023444 Stevns Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. oktober

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-030 Hjørring Vandselskab A/S (Spildevand) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-016 og VFL-2013-012. Vejle Spildevand A/S. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-016 og VFL-2013-012. Vejle Spildevand A/S. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2012-2-016 og VFL-2013-012 Vejle Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-22-2017 Lindholm Vandværk A.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 12.

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-21-2017 Vandforsyningen Brovst og Omegn mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-5-2013. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-5-2013. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 6/3 2015 i sag nr. VFL-5-2013. Gladsaxe Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har ved afgørelse af

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/6 2013 i sag nr. 2010-0023320 Andelsselskabet Vejgaard Vandværk mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Andelsselskabet Vejgaard Vandværk har ved

Læs mere

KENDELSE. mod. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om, at afgørelsen af 15. oktober 2010 vedrørende Støvring Vandværk skal stadfæstes.

KENDELSE. mod. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om, at afgørelsen af 15. oktober 2010 vedrørende Støvring Vandværk skal stadfæstes. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/7 2013 i sag nr. 2010-0023454 Støvring Vandværk a.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. oktober 2010

Læs mere

- 2. Forsyningssekretariatet har påstået stadfæstelse.

- 2. Forsyningssekretariatet har påstået stadfæstelse. K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023439 Slagelse Kommune mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 27. oktober 2010

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 30/ i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 30/ i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 30/1 2014 i sag nr. VFL-3-2013 Kværndrup Vandværk ved Foreningen af Vandværker i Danmark mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. Om opsættende virkning. afsagt af Konkurrenceankenævnets formand den 11/ i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. Om opsættende virkning. afsagt af Konkurrenceankenævnets formand den 11/ i sag nr. VFL mod K E N D E L S E Om opsættende virkning afsagt af Konkurrenceankenævnets formand den 11/7 2013 i sag nr. VFL-3-2013 Kværndrup Vandværk mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023273 Andelsselskabet Gørlev Vandforsyning mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-17-2017 Assens Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 13. oktober

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023393. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023393. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023393 Kalundborg Vandforsyning A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15.

Læs mere

KENDELSE. mod. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelse af 27. oktober 2010 af de af sekretariatet nævnte grunde.

KENDELSE. mod. Konkurrenceankenævnet har stadfæstet Forsyningssekretariatets afgørelse af 27. oktober 2010 af de af sekretariatet nævnte grunde. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 27/6 2013 i sag nr. 2010-0023426 Ringkøbing-Skjern Vand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Ringkøbing-Skjern Vand A/S har ved brev af 26.

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023430 Rødovre Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 22. oktober

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Esbjerg Spildevand A/S Att.: Flemming Andersen Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03731 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Ishøj Spildevand A/S Att.: Erik Friis Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03770 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023391 Kalundborg Overfladevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15.

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HTK Vand A/S Att.: Kim Rene Hansen Lervangen 35 D 2630 Taastrup Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02344 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023364 Greve Vandværk A.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 1. oktober

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/ i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/ i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/7 2013 i sag nr. 2010-0023350 Furesø Vandforsyning a.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 1. oktober

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 TÅRNBYFORSYNING Spildevand Att.: Raymond Skaarup Gemmas Alle 39 2770 Kastrup Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02473 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28/ i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28/ i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28/11 2012 i sag nr. VFL-1-2012 Faxe Spildevand A/S (advokat René Frisdahl Jensen) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HOFOR Spildevand Dragør A/S Att.: Lise Tarp-Johansen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02322 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Frederikssund Vand A/S Att.: Jørgen Skaarup Marbækvej 2 3600 Frederikssund Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04175 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-011. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-011. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23/6 2014 i sag nr. VFL-2013-011. BIOFOS Lynettefællesskabet A/S (tidligere Lynettefællesskabet I/S) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod 1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr. 2010-0023449 Struer Forsyning Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet (Kontorchef Carsten Smidt) Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023457. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023457. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. april 2013 i sag nr. 2010-0023457 Thisted Drikkevand A/S (advokat Jakob Christensen) mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk Hurup Vandværk Att.: Torben Nielsen Nygade 22 7760 Hurup 10. oktober 2017 Sag 16/13378 KONKURRENCE- OG Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Energi Viborg Spildevand A/S Att.: Mette Urup Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03730 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 HOFOR Vand Rødovre A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 26. august 2014 Sag nr. 14/04218 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A og Bjerndrup Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A og Bjerndrup Vandværk Padborg Vandværk A.M.B.A Att.: Børge Vestergaard Nielsen Toldbodvej 1 6330 Padborg 10. oktober 2017 Sag 16/05324 KONKURRENCE- OG Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/ i sag nr og mod

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/ i sag nr og mod KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/7 2013 i sag nr. 2010-0023428 og 2010-0023429 Rudersdal Forsyning A/S (advokat Line Markert) mod Forsyningssekretariatet (fuldmægtig Mette Clausen) Resume

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 9. november 2018 i sag nr. VFL-24-2017 BIOFOS Spildevandscenter Avedøre A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015 HOFOR Spildevand Albertslund A/S Att.: Lise Tarp-Johansen Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 10. marts 2016 Sag nr. 14/03757 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2015

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 HOFOR VAND DRAGØR A/S Att.: Lise Tarp-Johansen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 11. september 2015 Sag nr. 15/02329 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr Videbæk Vand A/S. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr Videbæk Vand A/S. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023471 Videbæk Vand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 22. oktober 2010

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Forsyning Helsingør Vand A/S Att.: Morten Timmermann Haderslevvej 25 3000 Helsingør Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04169 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg. fra bebyggelsen Bakkegårdsparken i Slagslunde. Indledning. Afgørelse Egedal Spildevand A/S Att.: Eiko Sølby Steinhauer Knud Bro allé 1 3660 Stenløse Den 10. september 2014 Sag nr. 13/09840 Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med kloakanlæg fra bebyggelsen Bakkegårdsparken

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HOFOR SPILDEVAND BRØNDBY A/S Att.: Lisbeth Nybro Christensen Park Allé 160 2605 Brøndby Den 14. juli 2017 Sag nr. 16/00057 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 TÅRNBYFORSYNING Vand Att.: Jørn Leth-Espensen Gemmas Alle 39 2770 Kastrup Den 5. oktober 2015 Sag nr. 15/02474 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 NK-Vand A/S Att.: Peter Hougaard Ved Fjorden 18 4700 Næstved Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04845 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Jyllinge Vandværk a.m.b.a. Att.: Vini Lindberg Kometvej 61 4040 Jyllinge Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02358 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand Albertslund A/S Att.: Lisbeth Nybro Christensen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00137 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Halsnæs Kommunale Spildevandsforsyning A/S Att.: Driftschef Finn Ellegaard Undalsvej 3 3300 Frederiksværk 2. juli 2012 Sag 12/05020 / CGA Deres ref. fiel@halsnaesforsyning.dk Afgørelse om forøgelse af

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HOFOR Spildevand Hvidovre A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00134 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Hørsholm Vand ApS (Vand) Att.: Gitte Benner Storm Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04229 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Thisted Drikkevand A/S Att.: Helle Korsgaard Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Den 20. maj 2014 Sag nr. 13/10130 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand

Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand FORSYNINGSSEKRETARIATET JUNI 2015 VERSION 2 Indholdsfortegnelse Begrundelse for tillægget Udregning af tillægget 2.1 Afskrivninger...

Læs mere

Afgørelse Forsyningssekretariatet afviser, at der er grundlag for at forhøje Vesthimmerland Vand A/S (spildevand) prisloft for 2011 og senere.

Afgørelse Forsyningssekretariatet afviser, at der er grundlag for at forhøje Vesthimmerland Vand A/S (spildevand) prisloft for 2011 og senere. Vesthimmerlands Vand A/S (spildevand) Th. Eriksensvej 28 9640 Farsø 17. juli 2014 Sag 13/07117 /cga (herefter selskabet ) Afgørelse om forhøjelse af indtægtsrammen i prisloft Vesthimmerland Vand A/S (spildevand)

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Guldborgsund Spildevand A/S Att.: Anette Krøll Rasmussen Gaabensevej 116 4800 Nykøbing Falster Den 13. oktober 2017 Sag nr. 16/00110 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Glostrup Spildevand A/S Att.: Bo Nørbjerg Ørnebjergvej 7 2600 Glostrup Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/03746 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Esbjerg Vand A/S Att.: Eric Lauridsen Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04159 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Kalundborg Vandforsyning A/S Dokhavnsvej 15 4400 Kalundborg Den 29. august 2018 Sag nr. 18/13970 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HOFOR Spildevand Herlev A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 10. august 2018 Sag nr. 18/13923 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Verdo Vand A/S Att.: Jesper S. Sahl Agerskellet 7 8920 Randers NV Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00301 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Kolding Spildevand A/S Att.: Niels Mandøe Kolding Åpark 1. st.tv 6000 Kolding Den 17. december 2013 Sag nr. 13/11854 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 HOFOR Vand Albertslund A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04209 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand København A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00142 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 HTK Kloak A/S Att.: Sebahat Turan Bygaden 2 2630 Taastrup Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03765 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Egedal Spildevand A/S Att.: Gitte Godsk Dalgaard Knud Bro allé 1 3660 Stenløse Den 11. november 2014 Sag nr. 14/03729 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Sønderborg Vandforsyning A/S Att.: Erik Renner Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Den 12. december 2013 Sag nr. 13/11776 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Kerteminde Forsyning Spildevand A/S Att.: Lisa Larsen Kohaven 12 5300 Kerteminde Den 17. december 2013 Sag nr. 13/11853 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Karen Stadsgaard Nielsen Europavej 2 7430 Ikast Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00158 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederikssund Vand A/S Att.: Jørgen Skaarup Marbækvej 2 3600 Frederikssund Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00093 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

K E N D E L S E Berigtiget udgave

K E N D E L S E Berigtiget udgave K E N D E L S E Berigtiget udgave afsagt af Konkurrenceankenævnet den 8/10 2013 og berigtiget den 21. oktober 2013 i sag nr. VFL-3-2012 (2013-016) Hørsholm Vand ApS mod Forsyningssekretariatet Resume af

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 HOFOR Vand København A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 19. december 2013 Sag nr. 13/11730 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013 efter fusion med Kølvrå Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2013 efter fusion med Kølvrå Vandværk Att.: Mogens Brems Knudsen Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 12.januar 2015 Sag nr. 13/10503 Afgørelse om prisloft for 2013 efter fusion med Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Kalundborg Vandforsyning A/S Att.: Susanne Lüthgens Holbækvej 189B 4400 Kalundborg Den 10. juli 2014 Sag nr. 12/17510 Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand Rødovre A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00143 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand 2014

Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand 2014 Bilag 5: Tillæg for leje af bygninger og grunde drikkevand og spildevand 2014 FORSYNINGSSEKRETARIATET OKTOBER 2013 Indholdsfortegnelse Begrundelse for tillægget Udregning af tillægget 2.1 Afskrivninger...

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 23. september 2011 i sag nr. 2010-0023435 Silkeborg Vand A/S og Dansk Vand- og Spildevandsforening (advokat Rikke Søgaard Berth) mod Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Vejle Spildevand A/S Att.: Jesper Villumsen Toldbodvej 15 7100 Vejle 18. november 2011 Sag 4/1020-0600-0048 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 29/7 2014 i sag nr. VFL-4-2013. mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 29/7 2014 i sag nr. VFL-4-2013. mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 29/7 2014 i sag nr. VFL-4-2013 Hillerød Spildevand A/S mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet fastsatte ved afgørelse

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 17. maj 2013 i sag nr. 2010-0023460 Tune Vandværk A.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 22. oktober

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Frederikshavn Vand A/S Att.: Lone Pedersen Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Den 10. september 2014 Sag nr. 14/04173 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Frederikshavn Spildevand A/S Att.: Karsten Nellemann Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Den 12.december 2013 Sag nr. 13/11715 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske ramme for 2018 efter fusion

Korrigeret afgørelse om økonomiske ramme for 2018 efter fusion Din Forsyning Vand A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Den 7. juni 2018 Sag nr. 18/06947 Korrigeret afgørelse om økonomiske ramme for 2018 efter fusion Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Lejre Spildevand A/S Att.: Lars Thaulow Højbyvej 19 4320 Lejre Den 30. september 2014 Sag nr. 14/03779 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012

Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Ishøj Vand A/S Att.: Erik Friis Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Den 19. december 2013 Sag nr. 13/11737 Ny korrigeret afgørelse om prisloftet for 2012 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Verdo Vand A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV Den 24. august 2018 Sag nr. 18/06416 samt 18/13994 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 efter fusion Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Vandfællesskabet Nordvestsjælland Att.: Jørgen Høj Vognserup 6 4420 Regstrup Den 24. september 2015 Sag nr. 15/02485 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Syddjurs Spildevand A/S Att.: Søren Lynge Pedersen Tyrrisvej 14 8410 Rønde Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03825 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for TÅRNBYFORSYNING Vand Att.: Jørn Leth-Espensen Gemmas Alle 39 2770 Kastrup Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00281 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr mod 1 K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 28. april 2011 i sag nr. 2010-00223365 GribVand Spildevand A/S (Direktør Mette Therkildsen og Jakob Hamburger Hansen, COWI) mod Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Ringsted Vand A/S Att.: Catharina Schulz Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 1. oktober 2015 Sag nr. 15/02421 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Kloak A/S Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13920 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Nybrovejens Vandværk a.m.b.a. Att.: Max M. Christensen Nybrovej 15 3550 Slangerup Den 19. september 2014 Sag nr. 14/04263 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Andelsselskabet Gørlev Vandforsyning Att.: Erling Rasmussen Kirkestien 3 A 4281 Gørlev Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03846 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Verdo Vand A/S Att.: Jesper S. Sahl Agerskellet 7 8920 Randers NV Den 26. august 2014 Sag nr. 14/04385 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Borup Vandværk Att.: Willy Larsen Stenhøjparken 41 4140 Borup Den 26. august 2014 Sag nr. 14/03992 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Midtfyns Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Hans La Cour Lombjergevej 22 5750 Ringe Den 5. marts 2014 Sag nr. 13/05438 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning.

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning. Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C 10. december 2010 Sag 4/1020-0389-0005 / VAND Deres ref. Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Gribvand Spildevand A/S Holtvej 18 C 3230 Græsted Den 14. september 2018 Sag nr. 18/13889 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Svendborg Spildevand A/S Att.: Michael Jørgensen Ryttermarken 21 5700 Svendborg Den 25. september 2015 Sag nr. 15/02455 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere