Hvor bliver havørrederne af i Gudenå?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvor bliver havørrederne af i Gudenå?"

Transkript

1 Antal Hvor bliver havørrederne af i Gudenå? Analyse af Fangst af havørred på BSF s del af Gudenå sammenholdt med udsætning af yngel og smolt i Gudenå nedstrøms Tangeværket til Lilleåens udløb i Gudenå Udsætningstidspunkt havørred smolt i Gudenå Bestandsanalyse rapport fra og 211 hvordan ser det ud er der fremgang eller tilbagegang i de enkelte vandløb? PFV, 11.marts 218, version 2. Havørreden er voldsomt presset i Gudenå. Dette ses via nedgang i fiskeriet med de udarbejdede fangststatistikker på BSF s fiskeri over de seneste god 2 år indikerer at bestanden er ved at vælte, og er inde i en kritisk negativ spiral. BSF har derfor efter anbefaling fra DTU Aqua s eksperter på området valgt at frede havørrederne i Gudenåen. I denne delrapport ser vi på udsætning og sammenholder dette med fangster. Desuden ses detaljeret på de seneste 3 bestandsanalyser i de væsentligste gydeke mellem Tangeværket og Lilleåens udløb i Gudenå Fangster Havørred BSF Gudenå BSF Ørred Poly. (Ørred) Fig: Havørred fangster i BSF s del af Gudenå Signifikant nedgang over de seneste 25 år, der sammen med den kraftige formodning om at der mangler moderfisk i de eller fine gydeke indikerer at havørred bestanden er ved at vælte, og er inde i en kritisk negativ spiral.

2 Fangst [stk] Udsætning [stk] Fangst af havørred på BSF s del af Gudenå sammenholdt med udsætning af yngel og smolt i Gudenå nedstrøms Tangeværket til Lilleåens udløb i Gudenå Havørredfangst BSF sammenholdt med udsætning af yngel og smolt (Tange-Lilleå) Havørred fangst Smolt udsætning År Yngel udsætning Poly. (Havørred fangst) Fig: Havørredfangst 1993 til 217 på BSF s del af Gudenå sammenholdt med udsætning af yngel og smolt i området nedstrøms Tangeværket til Lilleåens udløb i Gudenå Der er tilsyneladende en god sammenhæng mellem den kraftige reduktion på 63% yngel fra 1995 og det efterfølgende kraftige dyk i antal fangster af havørreder i Gudenå fra Der er ligeledes en mulig sammenhæng mellem de generelt meget lave fangster fra 211 til 217 og den kendsgerning, at der i årene 21, 212, 213 og 216 kun blev udsat ca. halvdelen af den normale mængde havørred smolt i Gudenåen. Udsætning af yngel I alle årene er pligtudsætningen opfyldt mht. antal yngel der er udsat. I alle årene har Gudenåcentralen forestået udsætningen under kontrol af fiskerikontrollen. Ifølge udsætningsplanener for Gudenå 156 delområde 3 nedstrøms Tangeværket er der følgende udsætninger af yngel i tilløb til Gudenå nedstrøms Tange til Lilleåens udløb i Gudenå Baggrund er rapporter fra 1994 (FFI)-23 (FFI)- 211(DTU):

3 Antal [stk] Yngel udsætning 1988 til 217 Gudenå Mellem Tange og Lilleå År Yngel ialt Figur: Graf viser det totale antal yngel udsat i tilløb til Gudenå nedstrøms Tangeværket til Lilleåens udløb. År Skibelund Kettinghøj Gullev Stærkær Danstrup Kjeld Hagenstrup Mølle Brandstrup Bæk Tjær Mø Trine Sdr Vinge Torup Mølle Yngel ialt Figur: Antal yngel udsat i de forskellige tilløb til Gudenå nedstrøms Tangeværket til Lilleåens udløb i Gudenå.

4 Antal [stk] Udsætning af smolt Smoltudsætning fra Skibelund Havørredopdræt er vist i nedenstående graf Smolt udsætning 23 til 217 Gudenå År smolt Figur: Antal smolt udsat i de forskellige tilløb til Gudenå nedstrøms Tangeværket til Lilleåens udløb i Gudenå. (Data fra før 23 kan findes frem når jeg kommer i arkiverne næste gang) Udsætningstidspunkt havørred smolt i Gudenå DTU Aqua anbefaler at havørred smolt udsættes mellem 9.april til 29.april svarende til uge Af nedenstående graf fremgår udsætningstidspunktet i perioden 24 til 217. Smoltene er traditionelt frodelt mellem Bjerringbro-Åbro og Langå selvom det er mundingsudsætninger der egentlig bør udsættes helt ude ved udmundingen (for Gudenå må dette være ved Randers) Det er bemærkelsesværdigt at er udsat væsentlig senere end øvrige udsætninger, men fint indenfor det anbefalede vindue. Smoltvinduet er defineret således at smolten udsættes så den kan nå at trække til havs når den er smoltificeret. Det er en balance da tidspunktet for udtræk afhænger af temperatur i fjorden og vi skal helst ikke have smolten til at gå for længe i åen hvor den er udsat for prædation. Måske er det bedre hvis vi udsætter fiskene i større portioner så de kan følges ad og dermed mindske dødeligheden. Jeg vil forsøge at få fat i temperatur målinger fra Randers Havn

5 År GØF udsætningstidspunkt smolt Gudenå Mar 21-Mar 26-Mar 31-Mar 5-Apr 1-Apr 15-Apr 2-Apr 25-Apr 3-Apr Dato Figur: Tidspunkt for udsætning af havørredsmolt fra Gudenåens Ørredfond i Gudenå. De røde linier markerer DTU Aqua s anbefalede tidspunkt for smolt udsætning.

6 Bestandsanalyse rapport fra og 211 hvordan ser det ud er der fremgang eller tilbagegang i de enkelte vandløb? Bestandsanalyse rapporter fra 1994, 23 og 211 er analyseret og resultat fra målestationer i de væsentligste gydevandløb er opført tabellen på næste side. Denne angiver yngel og større fisk/1m 2. BSF vigtige gydeke - oversigt over bestandtæthed ved de sidste bestandsanalyser Bestandsanalyse yngel Større fisk [stk/1m2] [stk/1m 2 Størrelse ] Bæk # Skibelund Skibelund Figur: Oversigt over resultat af bestandsanalyse i de væsentligste gydevandløb. Nb! Hvor der I 1994 rapporten er anført flere værdier med plus imellem er det fordi der er flere målestationer I denne rapport. Røde tal angiver tilbagegang. Kilde: Bestandsanalyserapport 1994(FFI)-23(FFI)-211(DTU). Inddelingen i gode til dårlige gydeke følger DTU Aqua s anvisning fro ke under 2m bredde (Ørredkortet.dk) Lgd [km] Bredde [m] Areal Kettinghøj 3 N/A 2 N/A 17,8,6 48 Gullev Gullev Danstrup 7 2,1, Kjeld Kjeld Hagenstrup Mølle ,7 2, Hagenstrup Mølle 11 N/A N/A Hagenstrup Mølle Brandstrup Bæk Brandstrup Bæk Brandstrup Bæk Tjær Tjær Tjær 18a Tjær Torup Bæk 44 N/A N/A N/A - Torup Bæk 45 Torup Bæk 46 2 Sdr Vinge Bæk Sdr Vinge Bæk Trine Mølle 39 3 Trine Mølle Trine Mølle Mølle 28 N/A 89 N/A N/A 4 N/A 1,8, Mølle 29 N/A N/A Mølle 3 N/A N/A Madekilden ,8 1, åhuset ,1,5 55 Statoil 33 3 Statoil 33a [m 2 ] 5,1 1, ,3 1, ,1,9 2.79,7 1, ,6 8. 5,2 1, , ,9 1, ,1, ,1 1,7 5.27,7 1 7 Vurderings kriterie Vurdering af vandløb Tæthed stk yngel pr. 1 m 2 Høj >13 God 8-13 Moderat 4-79 Dårlig/ringe 1-39 Dårlig

7 DTU Aqua definerer følgende grænser for hvor god ørredtætheden af yngel er i vandløb under 2m (gælder alle vores gydevandløb på nær det nederste af Hagenstrup Mølle, der er over 2m) Vurdering af vandløb Tæthed stk yngel pr. 1 m 2 Høj Mere end 13 God 8-13 Moderat 4-79 Dårlig/ringe 1-39 Dårlig Kilde: Ørredkortet fra DTU Aqua 216 Iagttagelser: Skibelund Bæk Fine tætheder af yngel i alle tre målinger, men tilbagegang i større fisk på station 2. Udsætning af yngel blev stoppet i Kettinghøj Bæk (fra dambruget) Dårlige passageforhold, men ellers en fin med stort potentiale. På BSF VPU s liste over indsatsområder pga. rørgennemføring nederst i vandløbet. Udsætning af yngel blev stoppet i 1995 til trods for at der ikke blev foretaget bestandsanalyse!/? Gullev Bæk Fin gyde med krebseforekomst. Bemærkelsesværdigt at større fisk mangler i 23 målingen. Desuden er yngeltætheden i alle årene ringe til moderat. Til trods for relativ lav yngeltæthed blev udsætning af yngel stoppet i Danstrup Bæk Fint vandløb, men med svære forhold nederst. Favrskov kommune planlægger en omlægning af nederste del. Desværre ingen yngel og større fisk. Udsætning af yngel er fortsat i Danstrup ( stk/år) Kjeldken Fint vandløb, men bestanden af både yngel og større fisk er gået kraftigt tilbage. Spærringer nævnes som mulig årsag. Der har ikke været udsætninger af yngel i ken, hvilket kan undre. Hagenstrup Mølle Fint vandløb med fin fremgang i 23 målingen. De seneste tiltag med fjernelse af fjernelse af opstemning og udlægning af gydegrus forventes at give rigtig god fremgang. Der har ikke været udsætninger af yngel i ken, hvilket kan undre.

8 Brandstrup Bæk Et fint vandløb, men over de seneste år er der registreret tiltagende sandaflejring. Der er desværre målt voldsom tilbagegang i de sidst to målinger i 23 og 211. Og trods dette er der ingen udsætninger i vandløbet. Problemet med sandvandring skal straks findes og stoppes! Der har ikke været udsætninger af yngel i ken, hvilket kan undre. Tjær Et rigtig fint gydevandløb, men også præget af delvis tilbagegang. Årsagen hertil bør straks findes og løses. Der er for lave tætheder! Der bliver ikke udsættes fisk i Tjærken, da det er et reference vandløb. Torup Bæk Ved sidste bestandsnalyse blev der rejst spørgsmålet om ken mon er spærret? Foreningsmæssigt ligger den i RSK s område. Vi bør forhøre RSK om de ser på ken. Udsætningerne blev stoppet i 1995 inden da 1.7 stk, men genindført i 212 med 2.3 stk. Sdr.Vinge Bæk Et fantastisk vandløb hvor bestanden nærmest er kollapset fra rapport i 24 til 211. Dette skal der findes en årsag til og problemet skal løses! udsætninger af yngel blev trods målingerne i 211 stoppet fra 212 hvorfor dog det? Trine Mølle Belastet af okker og sand. Nederst er der ok forhold og antal yngel er i fremgang ved 211 målingen, men større fisk mangler. udsætning af yngel fra 212 nedsat fra 2.5 til 1.3 stk yngel hvorfor dog det? Mølleken Et fint vandløb der ved næste måling må forventes af være forbedret betydeligt. Sandvandring fra øvre del bør stoppes med sandfang ved byen. Der er fremgang i yngel, men mindre tilbagegang i større fisk på mellemste station i 211 rapporten. Der er ikke blevet udsat yngel i Mølleken i hele perioden. Åhuset Fantastisk fremgang i yngel med største målte tæthed i hele delområde stk yngel pr. 1m2. Der er aldrig blevet udsat yngel i denne. Statoil ken (Bæk øst for Bjerringbro) Nederst er der målt en god fremgang i yngel ved 211 rapporten, men ellers sker der ikke så meget. Kunne forbedres med grus og afspærring så heste ikke går ud i vandløbet på det kommunale område. Der er endog set traktorer passerer gennem ken på kommunens stykke. Helt uacceptabelt. Der er aldrig blevet udsat yngel i denne.

9 På Ørredkortet kan man i øvrigt se med farvemarkering om der er det ønskede antal yngel ved de forskellige målestationer (baseret på seneste bestandsanalyse) Rapporter Versions historik: Dato Beskrivelse 25/2-218, PFV Rapport frigivet i 1. version og offentliggjort på BSF s hjemmeside 11/3-218, PFV Rapport tilrettet idet der ikke findes anbefalede værdier for større fisk, så farvekodningen af de enkelte gydeke s tilstand er nu kun angivet for yngel. Tilrettet efter drøftelse heraf med Jan Nielsen, DTU Aqua.

Udkast. Sammendrag af projekt vedr. havørreden i Gudenå. Redigeret af Jan Nielsen Fiskeplejekonsulent, DTU Aqua, Silkeborg 15.

Udkast. Sammendrag af projekt vedr. havørreden i Gudenå. Redigeret af Jan Nielsen Fiskeplejekonsulent, DTU Aqua, Silkeborg 15. Udkast Sammendrag af projekt vedr. havørreden i Gudenå Redigeret af Jan Nielsen Fiskeplejekonsulent, DTU Aqua, Silkeborg 15. oktober 2018 Danmarks Tekniske Universitet Vejlsøvej 39 Tlf. 35 88 33 00 janie@aqua.dtu.dk

Læs mere

Hvor bliver havørrederne af i Gudenå?

Hvor bliver havørrederne af i Gudenå? Antal havørreder [stk] Hvor bliver havørrederne af i Gudenå? Delrapport: Analyse af BSF havørredfangst fordelt på måneder. Er fiskeriet i ydermånederne januar, februar og november kritisk med hensyn til

Læs mere

Projekt hvor bliver havørrederne af?

Projekt hvor bliver havørrederne af? Projekt hvor bliver havørrederne af? Møde med DTU Aqua BSF holdt 9.januar møde med eksperter fra DTU Aqua: Jan Nielsen, Finn Sivebæk og Gorm Rasmussen. Fra BSF deltog Jon Rose, Jesper Knudsen, Erik Søndergaard,

Læs mere

Projekt: Hvor bliver havørrederne af i Gudenå?

Projekt: Hvor bliver havørrederne af i Gudenå? Antal Projekt: Hvor bliver havørrederne af i Gudenå? Delrapport: Opsummering på de opstillede 14 hypoteser med de umiddelbare kommentarer fra DTU Aqua på baggrund af møde 9.januar 2018 400 350 300 250

Læs mere

Gudenåens Ørredfond Beretning 2010/2011

Gudenåens Ørredfond Beretning 2010/2011 Gudenåens Ørredfond Beretning 2010/2011 2010 har været et år mærket af sygdomsproblemerne tilbage i 2009. I 2010 har vi således ikke været i stand til at opfylde udsætningsplanen mht. 1-års, smolt og type

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2018

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2018 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2018 Flot vintergedde fra Gudenå 96cm fanget af Rasmus Ottesen 13. februar 2018. Genudsat. Foto: Rasmus Ottesen. Marts 2018 BSF siger stop og freder havørred

Læs mere

STATUS FOR ØRRED OG LAKS I KONGEÅEN

STATUS FOR ØRRED OG LAKS I KONGEÅEN 2018 STATUS FOR ØRRED OG LAKS I KONGEÅEN Michael Deacon, V.O.S.F. Lars Hammer-Bek, S.S.F. Forside billed: Gydegravning i tilløbet Gamst Møllebæk. Opsummering Dette notat viser fordeling af gydegravninger,

Læs mere

Beretning for Gudenåens Ørredfond og Gudenåens Ørredfond-Skibelund Havørredopdræt 2016

Beretning for Gudenåens Ørredfond og Gudenåens Ørredfond-Skibelund Havørredopdræt 2016 Beretning for Gudenåens Ørredfond og Gudenåens Ørredfond-Skibelund Havørredopdræt 2016 Denne beretning er fælles for Gudenåens Ørredfond og Gudenåens Ørredfond- Skibelund Havørredopdræt. Vi har I Ørredfonden

Læs mere

Tips og værktøjer til at genskabe naturlige gydestryg og gode økologiske forhold i vandløb - uden at skabe oversvømmelser

Tips og værktøjer til at genskabe naturlige gydestryg og gode økologiske forhold i vandløb - uden at skabe oversvømmelser Tips og værktøjer til at genskabe naturlige gydestryg og gode økologiske forhold i vandløb - uden at skabe oversvømmelser Jan Nielsen Fiskeplejekonsulent DTU Aqua startede som Dansk Biologisk Station i

Læs mere

Hvor bliver havørrederne af i Gudenåen nedstrøms Tangeværket?

Hvor bliver havørrederne af i Gudenåen nedstrøms Tangeværket? Antal Hvor bliver havørrederne af i Gudenåen nedstrøms Tangeværket? 400 350 300 250 Fangster Havørred BSF Gudenå BSF 1993-16 0 150 100 50 0 1990 1995 00 05 10 15 ørred Poly. (ørred) Bjerringbro og Omegns

Læs mere

Laksen i Danmark Udvikling og strategi for genopbygning af danske laksebestande!

Laksen i Danmark Udvikling og strategi for genopbygning af danske laksebestande! Laksen i Danmark Udvikling og strategi for genopbygning af danske laksebestande! Søren Larsen, Danmarks Center for Vildlaks, (Arbejde) Skjern Å Sammenslutningen og Dansk Laksefond, (Fritid) Laksefangster!

Læs mere

Havørredbestanden giver hvert år anledning til mange diskussioner blandt medlemmerne af Vejle Sportsfiskerforening (VSF):

Havørredbestanden giver hvert år anledning til mange diskussioner blandt medlemmerne af Vejle Sportsfiskerforening (VSF): Vejle Sportsfiskerforening Buldalen 13 7100 Vejle Vejle, d. 13. april 2013 Havørredbestanden i Vejle Å. 1 Indledning Havørredbestanden giver hvert år anledning til mange diskussioner blandt medlemmerne

Læs mere

Fiskeribiologisk vurdering af havørredbestanden i Gudenåen med tilløb

Fiskeribiologisk vurdering af havørredbestanden i Gudenåen med tilløb Til Arbejdsgruppen Havørreden tilbage til Gudenåen m.fl. Vedr. Fiskeribiologisk vurdering af havørredbestanden i Gudenåen med tilløb Fra Jan Nielsen 25. juni 2019 janie De seneste ca. 20 år har lystfiskerne

Læs mere

Plan for fiskepleje i Gudenå, delområde 3

Plan for fiskepleje i Gudenå, delområde 3 Plan for fiskepleje i Gudenå, delområde 3 Distrikt 15, vandsystem 06 Plan nr. 15-2011 Af Hans-Jørn Aggerholm Christensen og Jørgen Skole Mikkelsen Indholdsfortegnelse: Plan for Fiskepleje i Gudenåen del

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2019

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2019 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 219 En prægtig rogntung geddemadamme på 113cm fanget af Thomas Harling på flue. Ny personlig rekord på flue. Sivene er våde og temperaturen over frysepunktet,

Læs mere

Dansk Fiskeindeks For Vandløb - DFFV To typer - fordele og ulemper. Jan Nielsen, DTU Aqua, Silkeborg

Dansk Fiskeindeks For Vandløb - DFFV To typer - fordele og ulemper. Jan Nielsen, DTU Aqua, Silkeborg Dansk Fiskeindeks For Vandløb - DFFV To typer - fordele og ulemper Jan Nielsen, DTU Aqua, Silkeborg 3 miljømål for økologisk tilstand i vandløb i vandområdeplanerne for 2015-2021 Smådyr Fisk Vandplanter

Læs mere

Lokaløkonomiske effekter af det udsætningsbaserede laksefiskeri i Gudenåen

Lokaløkonomiske effekter af det udsætningsbaserede laksefiskeri i Gudenåen Gudenå sammenslutningen, generalforsamling 2013 Lokaløkonomiske effekter af det udsætningsbaserede laksefiskeri i Gudenåen Indhold Om lystfiskeri og samfundsøkonomi Undersøgelsens resultater Kan vi øge

Læs mere

Dansk Fiskeindeks For Vandløb - DFFV To typer - fordele og ulemper

Dansk Fiskeindeks For Vandløb - DFFV To typer - fordele og ulemper Dansk Fiskeindeks For Vandløb - DFFV To typer - fordele og ulemper 3 miljømål for økologisk tilstand i vandløb i de kommende vandområdeplaner 2015-2021 Smådyr Fisk Vandplanter Miljømål fastsat BEK nr 1071

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2017 Laksen gyder tydeligvis i Gudenåens hovedløb. Gydebanke ved Sandskreddet hvor der er tydelige tegn på, at laks har været på leg. Fotograferet 13. februar

Læs mere

Projektområde: Lindenborg Å hovedløb fra vejbroen mellem Nysum og Ravnkilde fra station 1 i FFI-rapport og ca. 320 meter nedstrøms.

Projektområde: Lindenborg Å hovedløb fra vejbroen mellem Nysum og Ravnkilde fra station 1 i FFI-rapport og ca. 320 meter nedstrøms. Projektforslag gydebanker i Lindenborg Å-hovedløb Sammenslutningen af Sports- og Lystfiskerforeninger ved Lindenborg å (SSL) Åplejeudvalget v/ Karsten Jensen og Bjarne Christensen Rapport udarbejdet på

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Februar 2018

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Februar 2018 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Februar 2018 Vintergedde fra Gudenå 92cm fanget af Casper Pedersen 16. januar 2018 C&R. Foto: Casper Pedersen. Februar 2018 En ny fiskesæson er startet Fiskeriet i

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2015

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2015 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2015 Vinderne af gule-ærter konkurrence 2015: Erik Søndergaard (laks 3.65kg), Poul Verner (Laks 4,3kg), Jonas Suk Nielsen (laks 3,72kg), Arne Clausen (laks

Læs mere

Referat generalforsamling 2017

Referat generalforsamling 2017 Referat generalforsamling 2017 BSF har afholdt ordinær generalforsamling torsdag 7. december 2017 kl.19:00 i Bjerringbro Idrætspark. Generalforsamlingen startede med at mindes to afdøde medlemmer: Ole

Læs mere

VSF Fangstrapport for 2013

VSF Fangstrapport for 2013 Vejle, d. 22. nov. 2013 VSF Fangstrapport for 2013 1 Generelt... 1 2 Oversigt... 1 3 Havørred... 2 3.1 Vejle Å... 3 3.2 Rohden Å... 5 3.3 Øvrige åer... 6 3.4 Genudsætninger... 6 3.5 Udsætninger & fangster...

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Oktober 2015

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Oktober 2015 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Oktober 2015 Per Hougaard med laks 5,7kg/79cm fanget 17. september 2015 med ønske om god Gudenå konkurrence! Oktober 2015 I dette nummer af Gudenå Nyt er der informationer

Læs mere

DCV. Danmarks Center for Vildlaks

DCV. Danmarks Center for Vildlaks DCV Danmarks Center for Vildlaks Aktivitetsrapport 2014 Forord Danmarks Center for Vildlaks Aktivitetsrapport 2014 Denne aktivitetsrapport er ment som information om Danmarks Center for Vildlaks (DCV)

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2016

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2016 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2016 Søndag 13. marts fangede Per Bjerring Sørensen sin første danske laks en flot laks på 9,6kg og 96cm, fanget på flue i zone 5. April 2016 Fiskeriet efter

Læs mere

UNDERSØGELSE AF FISKEBESTANDEN PÅ 13 ANLAGTE GYDESTRYG OG 3 URØRTE VANDLØBSSTRÆKNINGER I GRYDE Å - ET TILLØB TIL STORÅ

UNDERSØGELSE AF FISKEBESTANDEN PÅ 13 ANLAGTE GYDESTRYG OG 3 URØRTE VANDLØBSSTRÆKNINGER I GRYDE Å - ET TILLØB TIL STORÅ UNDERSØGELSE AF FISKEBESTANDEN PÅ 13 ANLAGTE GYDESTRYG OG 3 URØRTE VANDLØBSSTRÆKNINGER I GRYDE Å - ET TILLØB TIL STORÅ Holstebro Kommune 2013 Michael Deacon Jakob Larsen Indledning Gryde Å der har sit

Læs mere

Gudenåens Ørredfond Formandsberetning 2006

Gudenåens Ørredfond Formandsberetning 2006 Gudenåens Ørredfond Formandsberetning 2006 2006 har været endnu et godt år for Gudenåens Ørredfond. Vi har opfyldt udsætningsplanen for vores område leveret fisk til Tangeværkets pligtudsætning, leveret

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2017 Sidste fiskedag 2017. En laks i gydedragt har taget fluen. Fisken blev hurtigt landet og derefter nænsomt genudsat. Foto: Erik Søndergaard. December

Læs mere

Ny Forvaltningsplan for Laks. Anders Koed, Finn Sivebæk, Einar Eg Nielsen & Jan Steinbring Jensen NST og DTU Aqua

Ny Forvaltningsplan for Laks. Anders Koed, Finn Sivebæk, Einar Eg Nielsen & Jan Steinbring Jensen NST og DTU Aqua Ny Forvaltningsplan for Laks Anders Koed, Finn Sivebæk, Einar Eg Nielsen & Jan Steinbring Jensen NST og DTU Aqua Baggrund I 2004 udkom National Forvaltningsplan for Laks. En drejebog til genskabelse af

Læs mere

Referat generalforsamling

Referat generalforsamling Referat generalforsamling Generalforsamlingen blev afholdt torsdag 1. december 2016 kl. 19:00 i Bjerringbro Idrætspark, kantinen, Vestre Ringvej 7, 8850 Bjerringbro. Der var mødt i alt 55 medlemmer. Generalforsamlingen

Læs mere

Foto: Før og efter. Foto: Casper Pedersen

Foto: Før og efter. Foto: Casper Pedersen Foto: Før og efter. Foto: Casper Pedersen Foto: Det øverste stryg. Træstykkerne er lagt i bækken for at øge føde grundlaget for de nye ørreder til foråret. Foto: Casper Pedersen Tak til de fremmødte for

Læs mere

Trend Dambrug Fjernelse af spærring

Trend Dambrug Fjernelse af spærring Trend Dambrug Fjernelse af spærring Slutrapport December 2017 1 Indhold Slutrapport... 1 1. BAGGRUND... 3 1.1 Indhold i slutrapport... 3 1.2 Projektlokaliteten... 3 1.2 Vandløbet og den fysiske spærring...

Læs mere

Værdifulde vandløb. Anders Koed, DTU Aqua

Værdifulde vandløb. Anders Koed, DTU Aqua Værdifulde vandløb Anders Koed, DTU Aqua 1 Indhold 1. Film om vandløb og ørred 2. Værdifulde vandløb hvad skaber værdi? 3. Vandløbsindsatsen nytter 4. Fremtiden 3g vandområdeplaner 22-27 5. Quiz, 3 minutter

Læs mere

Effektundersøgelse i øvre Holtum Å

Effektundersøgelse i øvre Holtum Å 2016 Effektundersøgelse i øvre Holtum Å Kim Iversen Danmarks Center for Vildlaks 05-12-2016 For Ikast-Brande Kommune Indhold Indledning... 2 Formål... 2 Fiskeundersøgelsen... 2 Effektvurdering... 5 Kommentarer...

Læs mere

Naturgenopretning i danske vandløb hvad virker?

Naturgenopretning i danske vandløb hvad virker? Naturgenopretning i danske vandløb hvad virker? Jan Nielsen Fiskeplejekonsulent, DTU Aqua Naturlige vandløbsprojekter skaber de mest naturlige forhold for fisk, dyr og planter! Men hvad er naturligt nok,

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Albæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Albæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Albæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur Den Europæiske

Læs mere

Skovning i Pulverbæk skoven ved Gammelgaard, med ødelæggende konsekvenser for det beskyttede vandløb Pulverbækken.

Skovning i Pulverbæk skoven ved Gammelgaard, med ødelæggende konsekvenser for det beskyttede vandløb Pulverbækken. DN Afd. for Sønderborg Kommune Formand: Andreas Andersen, Midtkobbel 73, 6440 Augustenborg Telefon: 74 472234, 61341931, 29404452, e-mail: a-andersen@mail.dk Danmarks Naturfredningsforening Masnedøgade

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Maj-Juni 2018

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Maj-Juni 2018 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Maj-Juni 2018 Årets hidtil største indvejede laks på 12 kg fordelt på 107cm fanget på wobler 11.maj 2018 af Sigfred Madsen. Maj-juni 2018 Fiskeriet - mens vi venter

Læs mere

Projektforslag til forbedring af gyde- og opvækstområder i Haulund Bæk

Projektforslag til forbedring af gyde- og opvækstområder i Haulund Bæk Esbjerg Kommune Att.: Tomas Jensen Teknik & Miljø, Vej & Park Torvegade 74 6700 Esbjerg Ribe, den 7. maj 2013 Projektforslag til forbedring af gyde- og opvækstområder i Haulund Bæk Haulund Bæk (Havlund

Læs mere

Forundersøgelse projekt. Sten i Gudenåen i Randers Kommune. Af Danmarks Center for Vildlaks Vandløbsrådgivning for Randers Kommune

Forundersøgelse projekt. Sten i Gudenåen i Randers Kommune. Af Danmarks Center for Vildlaks Vandløbsrådgivning for Randers Kommune Forundersøgelse projekt Sten i Gudenåen i Randers Kommune Af Danmarks Center for Vildlaks Vandløbsrådgivning for Randers Kommune 1 Idé og formål Med ambitionen om at skabe mere fysisk variation i Gudenåen,

Læs mere

Bjerringbro og omegns Sportsfiskerforening

Bjerringbro og omegns Sportsfiskerforening Bjerringbro og omegns Sportsfiskerforening Referat fra generalforsamling 4. december 2014 49 medlemmer deltog i generalforsamlingen. Generalforsamlingen startede med at mindes Orla Jørgensen der døde i

Læs mere

Århus, Viborg og Vejle Amtskommune Gudenåkomiteen Rapport nr. 10

Århus, Viborg og Vejle Amtskommune Gudenåkomiteen Rapport nr. 10 Århus, Viborg og Vejle Amtskommune Gudenåkomiteen Rapport nr. 1 VANDLØB OG FISK I DE MINDRE TILLØB TIL GUDENÅEN MELLEM TANGE OG RANDERS VANDLØB OG FISK I DE MINDRE TILLØB TIL GUDENÅEN MELLEM TANGE OG RANDERS

Læs mere

Vandløbsprojekter. Vandløbsindstasten

Vandløbsprojekter. Vandløbsindstasten Vandløbsprojekter 2016 Vandløbsindstasten 2. Vandløb og søer Udviklingsmål Der udarbejdes en vandløbsplan, som skal indeholde en prioriteret liste over projekter, der skaber synergi med bl.a. Vand- og

Læs mere

Generalforsamlingen startede med at mindes afdøde lodsejer Svend Aage Pedersen, Hjermind.

Generalforsamlingen startede med at mindes afdøde lodsejer Svend Aage Pedersen, Hjermind. Referat fra BSF generalforsamling 2016 Generalforsamlingen blev afholdt torsdag 1. december 2016 kl. 19:00 i Bjerringbro Idrætspark, kantinen, Vestre Ringvej 7, 8850 Bjerringbro. Der var mødt i alt 55

Læs mere

Introduktion til danske vandløb og deres økosystem

Introduktion til danske vandløb og deres økosystem Introduktion til danske vandløb og deres økosystem Af fiskeplejekonsulent Jan Nielsen www.fiskepleje.dk janie@aqua.dtu.dk, mobil 2168 5643 Bemærk: En del aktive links Hvad kendetegner naturlige vandløb?

Læs mere

Ansøgning om udlægning af Gydegrus og skjulesten i Annebjerg Sørende:

Ansøgning om udlægning af Gydegrus og skjulesten i Annebjerg Sørende: Side 1. Ansøgning om udlægning af Gydegrus og skjulesten i Annebjerg Sørende: skal hermed ansøge om tilladelse til udlægning af gydegrus samt skjule sten i Annebjerg Sørende (AS). (OSF) ønsker en forbedring

Læs mere

Projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk

Projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk Esbjerg Kommune Att.: Tomas Jensen Teknik & Miljø, Vej & Park Torvegade 74 6700 Esbjerg Ribe, den 7. maj 2013 Projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk Skallebæk er et tilløb

Læs mere

NOTAT. Odense Kommune. og fiskeriet på Fyn. Finn Sivebæk, Jan Nielsen, Kim Aarestrup og Anders Koed Sektion for Ferskvandsfiskeri og -Økologi

NOTAT. Odense Kommune. og fiskeriet på Fyn. Finn Sivebæk, Jan Nielsen, Kim Aarestrup og Anders Koed Sektion for Ferskvandsfiskeri og -Økologi NOTAT Til Odense Kommune Vedr. Betydningen af opstemningerne i hovedløbet af Odense Å for fiskebestandene og fiskeriet på Fyn. Fra Finn Sivebæk, Jan Nielsen, Kim Aarestrup og Anders Koed Sektion for Ferskvandsfiskeri

Læs mere

Gudenåens Ørredfond Beretning 2008

Gudenåens Ørredfond Beretning 2008 Gudenåens Ørredfond Beretning 2008 2008 har været endnu et godt år for Gudenåens Ørredfond. Ørredfonden har rundet de 37 år og trives stadig. Gudenåens Ørredfond har i 2008: opfyldt udsætningsplanen for

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Etablering af faunapassage ved Høghøj Dambrug

INDHOLDSFORTEGNELSE. Etablering af faunapassage ved Høghøj Dambrug Etablering af faunapassage ved Høghøj Dambrug under vandområdeplan 2015 2021. // december 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Vandområdeplanindsats... 3 2. Status før restaurering... 4 3. Gennemført indsats...

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2019

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2019 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2019 En prægtig laks på 7,75kg og 91cm fanget på reje 6. april 2019 af Søren Agesen. Foto: Søren Agesen April 2019 Status på fiskeriet Laksefiskeriet startede

Læs mere

Plan for fiskepleje i mindre vandløb mellem Bovbjerg Fyr og Ringkøbing

Plan for fiskepleje i mindre vandløb mellem Bovbjerg Fyr og Ringkøbing Plan for fiskepleje i mindre vandløb mellem Bovbjerg Fyr og Ringkøbing Distrikt 25, vandsystem 01-20 Plan nr. 44-2015 Af Michael Holm Indholdsfortegnelse I. Indledning... 3 Metode... 4 Resultater... 5

Læs mere

Opgangen af havørred til Aarhus Å systemet 2012

Opgangen af havørred til Aarhus Å systemet 2012 Opgangen af havørred til Aarhus Å systemet 2012 13-03-2013 Aarhus Kommune, Natur og Miljø Bjarke Dehli Indhold Side Baggrund... 1 Ørredudsætninger... 5 Forventet havørredopgang... 6 Metode... 7 Resultater...

Læs mere

Fiskenes krav til vandløbene

Fiskenes krav til vandløbene Fiskenes krav til vandløbene Naturlige vandløbsprojekter skaber god natur med gode fiskebestande Jan Nielsen Fiskeplejekonsulent, DTU Aqua www.fiskepleje.dk Vandløbene er naturens blodårer Fiskene lever

Læs mere

Feltrapport elektro iskeri i Ovnstrup Bæk, Vendsyssel.

Feltrapport elektro iskeri i Ovnstrup Bæk, Vendsyssel. Feltrapport elektro iskeri i Ovnstrup Bæk, Vendsyssel. Artsdiversitet og bestandsestimater for ørred. Feltrapport 03-2015 d Denne feltrapport omfatter en beskrivelse af elektrofiskeri udført den 4. marts

Læs mere

Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å

Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å Indledning Slagelse Kommune er gennem Regionplanen forpligtet til at forbedre vandløbskvaliteten i kommunens vandløb med henblik på at leve op til de fastlagte

Læs mere

Sammenfatning Generelle udfordringer ved forvaltning af fiskebestand Grødeskæring Gydeforhold og skjulesteder

Sammenfatning Generelle udfordringer ved forvaltning af fiskebestand Grødeskæring Gydeforhold og skjulesteder Sammenfatning Generelle udfordringer ved forvaltning af fiskebestand Udfordringer og behov er forskellige afhængig af, hvor man er i Søhøjlandet eller vandløbene i henholdsvis nedre og øvre Gudenå, men

Læs mere

UNDERSØGELSE AF FISKEBESTANDEN PÅ 13 ETABLEREDE GYDESTRYG I RÅSTED LILLEÅ, ET TILLØB TIL STORÅ

UNDERSØGELSE AF FISKEBESTANDEN PÅ 13 ETABLEREDE GYDESTRYG I RÅSTED LILLEÅ, ET TILLØB TIL STORÅ UNDERSØGELSE AF FISKEBESTANDEN PÅ 13 ETABLEREDE GYDESTRYG I RÅSTED LILLEÅ, ET TILLØB TIL STORÅ Holstebro Kommune 2012 Michael Deacon, Jakob Larsen Indledning: Råsted Lilleå, der har sit udspring øst for

Læs mere

DCV. Danmarks Center for Vildlaks

DCV. Danmarks Center for Vildlaks DCV Danmarks Center for Vildlaks Aktivitetsrapport 2013 Forord Danmarks Center for Vildlaks Aktivitetsrapport 2013 Denne aktivitetsrapport er ment som information om Danmarks Center for Vildlaks (DCV)

Læs mere

Afgørelse efter vandløbsloven om Gudenaacentralens pligtudsætning af ørred

Afgørelse efter vandløbsloven om Gudenaacentralens pligtudsætning af ørred Gudenaacentralen A.m.b.a Bjerringbrovej 54 Tange 8850 Bjerringbro Vandmiljø og Friluftsliv Ref. DESTH J. nr. MST-004-01538 Den 7. januar 2018 Afgørelse efter vandløbsloven om Gudenaacentralens pligtudsætning

Læs mere

Vandløbsprojekter. Vandløbsindstasten

Vandløbsprojekter. Vandløbsindstasten Vandløbsprojekter 2015 Vandløbsindstasten 2. Vandløb og søer Udviklingsmål Der udarbejdes en vandløbsplan, som skal indeholde en prioriteret liste over projekter, der skaber synergi med bl.a. Vand- og

Læs mere

Gudenåens Ørredfond Beretning pr. Marts 2015

Gudenåens Ørredfond Beretning pr. Marts 2015 Gudenåens Ørredfond Beretning pr. Marts 2015 Efter et par år hvor vi ikke har kunnet levere på grund en kombination af sygdomme på dambruget og oddere der har spist vores fisk, er vi igen ved at være oppe

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli August 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli August 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli August 2017 Vi har haft et fantastisk godt laksefiskeri i maj måned. Laks 9,6kg 97cm fanget af Gert Winther Molbech 17.maj 2017 på wobler. Juli August 2017 God

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2017 Vinder af 1. præmie til Gule Ærter konkurrencen: Bruno Rohde laks 13,25kg 115cm. Foto: Erik Søndergaard. Antal laks Gennemsnitsvægt [kg/stk] November

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-august 2019

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-august 2019 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-august 2019 Allan Andersen laks 4,64kg 80cm fanget 2.juni 2019 på reje. Allan beretter: Super fin laks der tog nogle dejlige udløb, lidt vanskeligt med grøden

Læs mere

Plan for fiskepleje i Binderup Å

Plan for fiskepleje i Binderup Å Plan for fiskepleje i Binderup Å Distrikt 18, vandsystem 09 Plan nr. 24-2013 Af Michael Kaczor Holm Datablad Faglig rapport fra DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer, Sektion for Ferskvandsfiskeri

Læs mere

Plan for fiskepleje i mindre vandløb mellem Ringkøbing og Varde Å

Plan for fiskepleje i mindre vandløb mellem Ringkøbing og Varde Å Plan for fiskepleje i mindre vandløb mellem Ringkøbing og Varde Å Distrikt 26, vandsystem 01-20 Plan nr. 45-2015 Af Michael Holm Indholdsfortegnelse I. Indledning... 3 Metode... 4 Resultater... 5 Resultater

Læs mere

Plan for fiskepleje i mindre vandløb mellem Kalø Vig (inkl.) og Randers Fjord Distrikt 14, vandsystem 01-31

Plan for fiskepleje i mindre vandløb mellem Kalø Vig (inkl.) og Randers Fjord Distrikt 14, vandsystem 01-31 Downloaded from orbit.dtu.dk on: Nov 11, 2015 Plan for fiskepleje i mindre vandløb mellem Kalø Vig (inkl.) og Randers Fjord Distrikt 14, vandsystem 01-31 Mikkelsen, Jørgen Skole Publication date: 2013

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2017 Vi har haft en fantastisk sstart på laksefiskeriet i Gudenå. Laks 6,7kg 84cm fanget af Carsten Lund 12. marts 2017 April 2017 Ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2016

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2016 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2016 Rødder fra en opstemning i Gullev bæk. Rødderne blev fjernet af Anders Stougaard og Erik i november 2016 for at skabe passage for havørrederne til de

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Restaurering af Herborg og Sundsig Bæk

INDHOLDSFORTEGNELSE. Restaurering af Herborg og Sundsig Bæk Restaurering af Herborg Bæk og Sundsig Bæk // Maj 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Baggrund... 3 1. Status før restaurering... 4 2. Gennemført indsats.... 5 3. Forventet effekt... 5 // maj 2018 2 1. Baggrund

Læs mere

Tange Sø Gudenåen. - set fra en biologisk synsvinkel

Tange Sø Gudenåen. - set fra en biologisk synsvinkel Tange Sø Gudenåen - set fra en biologisk synsvinkel Kurt Nielsen Forskningschef Danmarks Miljøundersøgelser Indhold Tange Sø s nuværende tilstand udgangspunkt for vurdering Løsningsforslag: Tange Sø fjernes

Læs mere

Afdeling for Ferskvandsfiskeri

Afdeling for Ferskvandsfiskeri Spærringer Vandløbenes svøbe? Afdeling for Ferskvandsfiskeri Kim Aarestrup & Anders Koed, Danmarks Fiskeriundersøgelser Aftenens program Hvad kræver fisk? Hvor er problemerne i vandløb? Nedstrøms vandring

Læs mere

UDSÆTNINGSFORENINGEN VESTSJÆLLAND

UDSÆTNINGSFORENINGEN VESTSJÆLLAND UDSÆTNINGSFORENINGEN VESTSJÆLLAND 95 V/ Formand Kurt Jørgensen Bødkervænget 5, Sæby 4270 Høng Tlf. 20898182 kj@ufv95.dk ÅRSBERETNING 2014 Udsætningerne 2014 Den 31. marts 2014 blev der udsat 30.700 stk.

Læs mere

Klik for at redigere titeltypografi i masteren

Klik for at redigere titeltypografi i masteren Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 L 34 Bilag 5 Offentligt Uddybning af høringssvar til L 34 og udkast til bekendtgørelse titeltypografi i Foretræde Miljø- og Fødevareudvalget 9. November 2016 11-11-2016

Læs mere

45. årgang - nr.2 April 2015. Noget må ned for at andet kan komme op. Foto: Jonas Høholt

45. årgang - nr.2 April 2015. Noget må ned for at andet kan komme op. Foto: Jonas Høholt 45. årgang - nr.2 April 2015 Noget må ned for at andet kan komme op. Foto: Jonas Høholt 12 Formand: Thomas Dalgaard Skudshalevej 35 Højtoften 10, 9230 Svenstrup 9600 Aars Næstformand Niels-Christian Rask

Læs mere

45. årgang - nr.2 April 2015

45. årgang - nr.2 April 2015 45. årgang - nr.2 April 2015 Noget må ned for at andet kan komme op. Foto: Jonas Høholt Formand: Thomas Dalgaard Skudshalevej 35 Højtoften 10, 9230 Svenstrup 9600 Aars Næstformand Niels-Christian Rask

Læs mere

Status for stalling og bækørred 2014

Status for stalling og bækørred 2014 Downloaded from orbit.dtu.dk on: Jan 11, 217 Status for stalling og bækørred 214 Jepsen, Niels Publication date: 215 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Link to publication Citation (APA): Jepsen,

Læs mere

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden Vandløb: Tudserenden Projekt: Etablering af sandfang, udlægning af gydegrus og sten i Tudserenden. Sted: Tudserenden st. 1906-4045 m, Langeland

Læs mere

SLUTRAPPORT. Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune. Vandområdeplan-projekt: NaturErhvervstyrelsen j. nr.

SLUTRAPPORT. Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune. Vandområdeplan-projekt: NaturErhvervstyrelsen j. nr. SLUTRAPPORT Vandområdeplan-projekt: Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune NaturErhvervstyrelsen j. nr.: 16-0150295 Naturstyrelsens j. nr.: NST-4265-00343 Projektet består af: Ref.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening Torsdag den 23. februar 2012 kl i Kulturhuset Langå.

Referat af ordinær generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening Torsdag den 23. februar 2012 kl i Kulturhuset Langå. Referat af ordinær generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening Torsdag den 23. februar 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset Langå. Oplæg ved Gert Holdensgaard fra DCV Det går godt med lakseprojektet i Gudenåen.

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-August 2016

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-August 2016 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-August 2016 Per Hougaard med laks fanget 16.juni 2016, 4,7kg og 78cm. Juli-August 2016 Fiskeriet hos Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening er stort set gået

Læs mere

Forslag til udlægning af sten og gydegrus ved restaurering af Ellebæk i Næstved Kommune

Forslag til udlægning af sten og gydegrus ved restaurering af Ellebæk i Næstved Kommune Forslag til udlægning af sten og gydegrus ved restaurering af Ellebæk i Næstved Kommune Havørred Rapport til Næstved Kommune Udarbejdet 9. oktober 2003 af Biotop v/rådgivende biolog Jan Nielsen Ønsbækvej

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2016

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2016 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2016 Gullev bæk, en af BSF s vigtigste gydebække for havørreder, efter orkanen Gorm passerede gennem Gudenå dalen søndag 29. oktober. Foto: Anders Stougaard

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2018

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2018 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2018 Rasmus Post Ottesen med en flot laks fanget 24.oktober 2018. Genudsat. Foto: Rasmus Post Ottesen Klik her og se at fisken bliver genudsat December 2018

Læs mere

Fiskeundersøgelser i Funder Å 24.-25. feb. 2014

Fiskeundersøgelser i Funder Å 24.-25. feb. 2014 Fiskeundersøgelser i Funder Å 4.-5. feb. 04 Danmarks Center for Vildlaks (DCV) udførte d. 4.-5. februar fiskeundersøgelser i Funder Å fra Moselundvej til Ørnsø. Der blev elfisket kvantitativt ved vadefiskeri

Læs mere

Vandløbsrestaurering af Ginderskov Bæk ved udlægning af gydegrus og fjernelse af rester af gammelt stemmeværk projektforslag

Vandløbsrestaurering af Ginderskov Bæk ved udlægning af gydegrus og fjernelse af rester af gammelt stemmeværk projektforslag TEKNIK OG MILJØ Herning Kommune Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8057 miksn@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer. 06.02.03-P20-6-13 Vandløbsrestaurering af Ginderskov

Læs mere

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Lund Bæk

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Lund Bæk FORUNDERSØGELSE Vandløbsrestaurering Lund Bæk Vandplan: Vandområdeplaner 2015-2021 Vandområde nr: o7095 Hovedvandopland: 1.2 Limfjorden Fiskeristyrelsen/Landbrugsstyrelsen journal nr. 17-0258017 Nov. 2018

Læs mere

Elektrofiskeri i Binderup Å

Elektrofiskeri i Binderup Å Elektrofiskeri i Binderup Å 20.09.2017 Deltagere: Niels Jepsen og Andreas Svarer, DTU Aqua samt Uffe Westerberg, LBAa Strækning: Pandum Bro (Jordemodervej) Klæstrup (til stuvezonen opstrøms møllen) en

Læs mere

Plan for fiskepleje i vandløb omkring Haderslev mellem Genner Strand og Avnø Vig

Plan for fiskepleje i vandløb omkring Haderslev mellem Genner Strand og Avnø Vig Plan for fiskepleje i vandløb omkring Haderslev mellem Genner Strand og Avnø Vig Distrikt 11, vandsystem 59 Plan nr. 22-2012 Af Hans-Jørn Aggerholm Christensen Datablad Faglig rapport fra DTU Aqua, Institut

Læs mere

Stort fokus på laksefiskeriet

Stort fokus på laksefiskeriet Stort fokus på laksefiskeriet Turisme, udsætninger, hvilken vej skal vi? Hvorfor er opgangen i Skjern Å stagneret? Uklart vand skæmmer Skjern Å, hvorfor? Lystfiskerfangede laks 1500 1000 500 0 Laksefiskeriet

Læs mere

Afgørelse efter vandløbsloven om Gudenaacentralens pligtudsætning af ørred

Afgørelse efter vandløbsloven om Gudenaacentralens pligtudsætning af ørred Gudenaacentralen A.m.b.a Bjerringbrovej 54 Tange 8850 Bjerringbro Vandmiljø og Friluftsliv Ref. DESTH MST-004-01538 Den 13. september 2019 Afgørelse efter vandløbsloven om Gudenaacentralens pligtudsætning

Læs mere

Forslag til restaurering af to strækninger i Regstrup Å

Forslag til restaurering af to strækninger i Regstrup Å Forslag til restaurering af to strækninger i Regstrup Å Formål Projektet omhandler to strækninger i øvre Regstrup Å ved henholdsvis Præstevænget (Ådals Bæk til grøft fra boldbaner) samt fra Nr. Jernløse

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening tirsdag d. 27. Februar 2018 i Langå Kulturhus

Referat af den ordinære generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening tirsdag d. 27. Februar 2018 i Langå Kulturhus Referat af den ordinære generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening tirsdag d. 27. Februar 2018 i Langå Kulturhus Referent Ole Pilgaard Der var mødt ca. 75 medlemmer frem til den ordinære generalforsamling

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening torsdag den 10. februar 2011 kl i byrådssalen på det gamle rådhus

Referat af ordinær generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening torsdag den 10. februar 2011 kl i byrådssalen på det gamle rådhus Referat af ordinær generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening torsdag den 10. februar 2011 kl. 19.00 i byrådssalen på det gamle rådhus Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Troels Miltoft,

Læs mere

Plan for fiskepleje i Århus Å

Plan for fiskepleje i Århus Å Plan for fiskepleje i Århus Å Distrikt 13, vandsystem 20 Plan nr. 19-2012 Af Jørgen Skole Mikkelsen Datablad Faglig rapport fra DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer, Sektion for Ferskvandsfiskeri

Læs mere

Århus, Viborg og Vejle Amtskommune Gudenåkomiteen Rapport nr. 7

Århus, Viborg og Vejle Amtskommune Gudenåkomiteen Rapport nr. 7 Århus, Viborg og Vejle Amtskommune Gudenåkomiteen Rapport nr. 7 a VANDLØB OG FISK I TILLØBENE TIL SKANDERBORG SØERNE OG MOSSØ VANDLØB OG FISK I TILLØBENE TIL SKANDERBORG SØERNE OG MOSSØ Gudenåkomiteen.

Læs mere

Fjernelse af spærringer i Blykobbe Å.

Fjernelse af spærringer i Blykobbe Å. Fjernelse af spærringer i Blykobbe Å. Ved besigtigelse i Blykobbe Å, er der konstateret spærringer i form af resterne af gamle ørredfælder (I området ved Skovly samt ved Prins Christians Kilde, station

Læs mere