VARDE TORV PROJEKTFORSLAG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014"

Transkript

1 VARDE TORV PROJEKTFORSLAG

2 Indledning I 2003 blev første etape af omlægningen af Varde Torv udført. Projektet er tegnet af kommunens landskabsarkitekt Charlotte Horn. GHB Landskabsarkitekter er af kommunen blevet bedt om dels at kvalificere forslaget til omlægning af den resterende del og dels varetage projekteringsarbejdet for afslutningen af torvets omlægning. Projekteringsarbejdet udføres i samarbejde med Varde Ingeniørerne A/S. Arbejdet har ført til dette projektforslag, der indeholder forslag til mindre justeringer af det oprindelige forslag fra 2003.

3 Stedet Varde by er som bekendt opstået ved det vadested, der blev dannet ved krydsningen mellem den nordsyd-gående vej og den østvest-løbende å. Åen har haft stor betydning for byens vækst, og med opførelsen af Sct. Jacobi Kirke i slutningen af 1100-tallet blev byens status som købstad for alvor cementeret.

4 En fortælling på torvet Varde Å, der dovent slynger sig gennem det flade landskab, har været motivet i Charlotte Horns fortælling på torvet med kilden, det slyngede vandløb og perlen. Perlen har sin egen historie, idet der i Varde Å har været store forekomster af den særlige flodperlemusling, der som andre muslinger kan producere perler. Muslingen findes stadig i åen om end i begrænsede mængder. Muslingehøsten har tidligere haft en betydelig betydning for borgerne i Varde, både som føde og som biindtægt ved perlefund.

5 Torvet som byrum Varde Torv er historisk set byens hjerte og dens vigtigste plads. Bortset fra arealerne langs åen er det et af de få steder i byen, hvor man oplever terrænet. Kirken står oppe på højdepunktet, og torvet falder ned mod åen. Torvet har potentiale til at blive en kærkommen åben pause med stor værdighed i byens ellers så overfyldte og snævre gader. Torvet har altid været kirkens plads og skal fremover også ses som sådan. Derfor bør pladsen vest for torvet integreres i Varde Torv. Det gøres ved, at den eksisterende pigstensbelægning, der i dag findes både på den sydlige vestside og den nordlige vestside, udvides til at omfatte østsiden, så der dannes én stor belægningsflade, der omkranser kirken. Kirken får sit helt eget pigstenstæppe at stå på. Det eneste, der står uden for tæppet, er den vestlige side af tårnet, der kun lige får fodfæste på brostensbelægningen. Dette er meget bekvemt, da kirkens indgang befinder sig her, og brosten er betydeligt mere gangvenlig end pigsten.

6 Et afsluttet torv Som afslutning på omlægningen af Varde Torv foreslås det, at det tidligere parkeringsareal med belægning af knoldebro omlægges til en gangvenlig belægning af chaussésten med striber af sorte bourdursten i sammenhæng med torvets øvrige belægning. I den centrale del af torvet, forskudt fra kirkens akse, placeres et nyt element med en højde på ca. en meter. Elementet har form som en musling, og det referer til flodperlemuslingen og torvets øvrige fortælling med perlen og vandkunsten, der henviser til Varde Å og byens historie. Muslingen ligger med den konvekse side opad og danner derved en lille tue, der rejser sig på torvets skrånende flade og fremtræder som en levende musling, der gemmer på en hemmelighed under sit skjold.

7 Et nyt møbel i byen Muslingen vil være pladsens store møbel, der indbyder til ophold; den er ikke en legeplads, men man kan lege på den, den er ikke en bænk, men man kan sidde på den, den er ikke en scene, men man kan spille på den, den er ikke en talerstol, men man kan bruge den som podie, den er ikke en liggestol, men man kan ligge på den. Og allervigtigst, når den ikke bliver brugt til noget, er den bare en stor muslingeskal, der ligger og fortæller sin egen hemmelige historie.

8 Materialer Muslingen bygges af blåsorte hårdtbrændte teglklinker i et lille format på ca. 10 x20 cm, så man kan modulere terrænet i en blød form. De mørke sten vil akkumulere solens varme og dermed indbyde til at man sætter sig på muslingen. Muslingen er på sit højeste sted 100 cm over omgivende terræn, så den danner et volumen i rummet - dog ikke større end, at man kan se over den. Torvets belægning er en videreførelse af 1. etapes materialer. Det foreslås det, at den sidste bourdurlinie nærmest kirken udføres i en rød granit, der trækkes nord om kirken gennem den lille smøge. Her suppleres linjen af yderligere en rød bourdurlinje, så der dannes et spor til kørestolsbrugere.

9 Beplantning De eksisterende træer står på de strategisk helt rigtige steder og netop der, hvor man har brug for dem til at definere rummet og opbløde overgangen til de tilstødende gader. Det er ikke nødvendigt at supplere med flere træer, når blot der værnes om de eksisterende, som skal have lov at vokse sig store og indtage rummet.

10 Inventar Forslaget indeholder en gennemgribende oprydning af inventar på torvet. Det er hensigten, at alle skilte kan forvises væk fra pladsen, ligesom alle pullerter og cykelstativer ryddes. De eksisterende bænke samles omkring træerne og suppleres med flere. Ved særlige arrangementer kan der opstilles en scene, der her foreslås cirkulær, evt. i to størrelser afhængig af behovet. Der kan ligeledes etableres overdækning.

11 Scener Ved store arrangementer på pladsen vil muslingen kunne agere siddeplads for tilskuere og arrangemente vil finde sted på en stor scene der opstilles til formålet. Ved mindre arrangementer, hvor publikum står op, er muslingen selve scenen.

12 Markede Når der er markedsdage opstilles boderne langs belægningens linjer.

13 Belysning Pladsens eksisterende lamper omrokeres, så de forholder sig til torvets kurvede mønster og til den gennemgående kørevej. Derved friholdes det nære område omkring kirkens kor for master, der rager op og lyset differentieres, så der er mest lys, hvor man bevæger sig og mindre lys ved kirkens kor. Foruden den eksisterende belysning suppleres der med projektører, der kaster lys på muslingeskallen. Det bør overvejes at udskifte eksisterende lamper til nye lamper med mere tidsvarende teknik (energibesparende LED) og et designmæssigt mere enkelt udtryk.

14 Tilgængelighed De eksisterende ganglinjer med savede chaussesten suppleres med enkelte nye ganglinjer og adgangen til kirkens to sekundære indgange på østsiden af tværskibet sikres med en sti af savede pigsten, der giver en helt plan flade.

15 Parkering Det er helt essentielt at friholde torvet for parkering, så torvet kan blive byens værdige pause, befriende fri for biler. Der er rigeligt med parkeringspladser i de omgivende gårde og biler i sig selv giver ikke byliv. Det gør mennesker i bevægelse til gengæld. Den eksisterende taxaholdeplads kan med fordel bibeholdes, da taxaerne fortrinsvis holder der om natten og med deres tilstedeværelse har en præventiv betydning i relation til byens natteliv. Der bør på sigt findes en anden plads i byen til pølseboden.

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

Sankt pauls plads Dato

Sankt pauls plads Dato Skitseforslag Sankt pauls plads Dato 2018.05.04 PLAN I 1:400 05 m 10m SANKT PAULS PLADS Skt. Pauls Plads Mere grønt, mere plads Sankt Pauls plads har fået plads. Et sted i Nyboder ligger denne oase, hvor

Læs mere

Vor Frue Kirkeplads. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 LANDSKAB

Vor Frue Kirkeplads. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 LANDSKAB Vor Frue Kirkeplads 28. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 FOTOS AF EKSISTERENDE FORHOLD 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 2 4. 9. EKSISTERENDE FORHOLD 1:200 11. Vor Frue Stræde 3. 8.

Læs mere

Tilgængelighed i Viborg

Tilgængelighed i Viborg Tilgængelighed i Viborg Projektforslag for Kompanistræde og Sct. Mathias Gade - samt passage fra Kompagnistræde til Latinerhaven den 19.12.2017 Tilgængelighedsprincipper Udgangspunktet for tilgængelighedstiltagene

Læs mere

L O G G I A STÆNDERTORV ROSKILDE

L O G G I A STÆNDERTORV ROSKILDE L O G G I A STÆNDERTORV ROSKILDE Domk irkestr æde LOGGIA 3399 STÆNDERTORV ROSKILDE irkepladsen TORVEDAG I JUNI LOKALT ORKESTER SPILLER C C Fondens Bro 39 39 4411 C de Palæstræ BUS BUS LOGGIA SET FRA PALÆSTRÆDE

Læs mere

ODDER MIDTBY. Materialepalet 13. maj 2004

ODDER MIDTBY. Materialepalet 13. maj 2004 ODDER MIDTBY Forprojekt til renovering af Rosensgade og Torvet Materialepalet 13. maj 2004 PRINCIPPER Primært færdselsareal Sekundært færdselsareal Adskillende bånd - Bedste belægning - Større fliser -

Læs mere

HALS KOMMUNE HELHEDSORIENTERET BYPLAN FOR BYMIDTEN I VESTER HASSING RAMBØLL NYVIG JANUAR 2004

HALS KOMMUNE HELHEDSORIENTERET BYPLAN FOR BYMIDTEN I VESTER HASSING RAMBØLL NYVIG JANUAR 2004 HALS KOMMUNE HELHEDSORIENTERET BYLAN FOR BYMIDTEN I VESTER HASSING RAMBØLL NYVIG JANUAR 2004 Formål Med den helhedsorienterede byplan for Vester Hassing bymidte er det hensigten primært at skabe en smuk

Læs mere

DEN HISTORISKE BYMIDTE BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE

DEN HISTORISKE BYMIDTE BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE 1 67 FRA SCT. PEDERS KIRKE TIL AXELTORV SCT. PEDERS KIRKE Engang var Sct. Peders Kirke centrum i Næstved. Den var det naturlige pejlemærke og tre indfaldsveje ledte direkte mod kirken. SCT. PEDERS KIRKEPLADS

Læs mere

side 1 af 8 STØVRING BYTORV

side 1 af 8 STØVRING BYTORV 042015 side 1 af 8 STØVRING BYTORV Pladsen idé vision Velkommen til Støvring Bytorv. Visionen med nærværende projektforslag har været at skabe et nyt bytorv med en klar rumlig og funktionel identitet,

Læs mere

Bredebro - Sønderjyllands blomstrende by i bevægelse

Bredebro - Sønderjyllands blomstrende by i bevægelse Bredebro - Sønderjyllands blomstrende by i bevægelse Illustration af Toosbuys Torv set fra Storegade Mer a kite ur hverd gen! www.movearkitektur.dk Eng i blomsterflor Åen løber I forbindelse med områdefornyelsesprojektet

Læs mere

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r Torvet i varde TORV, MØDESTED, BOD OG INFORMATIONER Skitseforslag 31. Januar 2017 IDÈEN Skitseforslaget beskriver muligheden for at etablere en et nyt sted på torvet i Varde. Projektet tager sit udgangspunkt

Læs mere

Studietur til Odense, Slagelse, København og Frederiksberg

Studietur til Odense, Slagelse, København og Frederiksberg Bilag nr. 3 Teknisk Udvalg 25.august 2010 Notat Viborg Kommune Viborg Midtby HOVEDPUNKTER I VURDERING AF BESØGTE BYMIDTER NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Fax 8732

Læs mere

Domkirken i Maribo nye samtaler og forbindelser mellem by, sø, kirke og kloster

Domkirken i Maribo nye samtaler og forbindelser mellem by, sø, kirke og kloster Domkirken i Maribo nye samtaler og forbindelser mellem by, sø, kirke og kloster Forprojekt jan. 2017 ARKITEKT KRISTINE JENSENS TEGNESTUE LANDSKAB PLANLÆGNING & BYRUM GjødeGjøde & Povlsgaard & Povlsgaard

Læs mere

Mulighedsstudie af omgivelserne ved Klostertorvet

Mulighedsstudie af omgivelserne ved Klostertorvet Mulighedsstudie af omgivelserne ved Klostertorvet Langs Klostergade Forhaverne Langs Vestergade Indhold Tre nedslag; Alle tre forslag bygger videre på eksisterende forhold og potentialer, som beskrevet

Læs mere

Masterplanens koncept om et oplevelsesloop

Masterplanens koncept om et oplevelsesloop BY INVENTAR I VARDE MIDTBY Det er intentionen, at by inventaret i midtbyen skal tilpasses de enkelte områders kvaliteter, karakter og identitet. Med reference til oplevelsesloopet i Masterplanen for Varde

Læs mere

LIV PÅ AXELTORV. Disposition dominique + serena a r c h i t ecture studio. dominique + serena ApS frederiksborgvej copenhagen nv

LIV PÅ AXELTORV. Disposition dominique + serena a r c h i t ecture studio. dominique + serena ApS frederiksborgvej copenhagen nv LIV PÅ AXELTORV Disposition 03.06.2019 dominique + serena a r c h i t ecture studio dominique + serena ApS frederiksborgvej 64 2400 copenhagen nv www.studiods.dk info@studiods.dk tlf. 20979923 Liv på Axeltorv

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

SKITSEPROJEKT RÅDHUSSTRÆDET OG STATIONSPLADSEN. 18. marts 2019 ARKITEKT KRISTINE JENSENS TEGNESTUE

SKITSEPROJEKT RÅDHUSSTRÆDET OG STATIONSPLADSEN. 18. marts 2019 ARKITEKT KRISTINE JENSENS TEGNESTUE SKITSEPROJEKT RÅDHUSSTRÆDET OG STATIONSPLADSEN 18. marts 2019 ARKITEKT KRISTINE JENSENS TEGNESTUE 2 VISIONEN 4 HOVEDGREBET 6 HOVEDDISPONERING 7 MATERIALITET 8 HELHEDSPLAN 10 UDSNITSPLAN A & B 12 BILAG

Læs mere

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Ud fra inspiration ved besøg af med medlemmer af Østerbro Lokalråds Trafikudvalg, Ulrik Danneskiold-Samsøe og Bjarne Larsen i: Hellerup, Helsingør,

Læs mere

Galten midtby. KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10. UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning

Galten midtby. KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10. UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning Galten midtby KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10 UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning GALTEN MIDTBY Overordnet beskrivelse: Galten er en by med ildsjæle, en aktiv by med en

Læs mere

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE VESTER VOLDGADE UDKAST TIL HELHEDSPLAN NOTAT 05.05.2009 EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE Vester Voldgade som tidligere var middelalderbyens kant mod det grønne voldterræn opleves i dag som en ren trafikgade,

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Torve- og pladser Mål Silkeborg Kommune vil: Udforme bymidtens torve og pladser, så de enkelte byrums særpræg og aktiviteter udvikles

Læs mere

Dommerbetænkning Vedr. Konkurrence for midtbyen i Nykøbing Falster :

Dommerbetænkning Vedr. Konkurrence for midtbyen i Nykøbing Falster : Nykøbing F 11.12.17 Dommerbetænkning Vedr. Konkurrence for midtbyen i Nykøbing Falster : Dommerkomiteen har hermed fornøjelsen af præsentere de indkomne forslag til konkurrencen om Nykøbing Falster Midtby.

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING www.kk.dk/vejpladspark FORORD Denne folder er en sammenfatning af de gældende retningslinjer for opsætning af cykelstativer i Københavns Kommune. Folderen

Læs mere

68 Ny Amagerbrogade Helhedsplan

68 Ny Amagerbrogade Helhedsplan 68 Ny magerbrogade elhedsplan Visualisering Dobbeltporten Ny magerbrogade elhedsplan 69 KOINGEN EE GERROGDE OG GER CENTRET vor magerbrogade møder mager Centret dannes en samlende plads. En rolig og overskuelig

Læs mere

SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN

SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN 5 bud på hvad landets kommuner kan gøre ALLE HAR RET TIL AT FÆRDES SIKKERT OG TRYGT I TRAFIKKEN Det gælder ikke mindst for vores handicappede og ældre.

Læs mere

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur. 08.04.2014 SØNDERGADE BAGGRUND for vurdering af park og mur NØRREGADE Politi Kousgaard Plads

Læs mere

DRONNINGLUND I FORANDRING

DRONNINGLUND I FORANDRING DRONNINGLUND I FORANDRING Dagsorden for midtbyrådsmødet 1. Velkomst / v. Karsten Frederiksen 2. Vision / v. Steven 3. Præsentation af samlet projektforslag / v. Claus Otto 4. Designguiden/ v. Tine/Steven

Læs mere

UDVIDELSE-AF-LILLE-SCT.MIKKELSGADE-VED-BRÆNDERIGÅRDEN UDARBEJDET-FOR-VIBORG-KOMMUNE-AF-MØLLER&GRØNBORG-AS

UDVIDELSE-AF-LILLE-SCT.MIKKELSGADE-VED-BRÆNDERIGÅRDEN UDARBEJDET-FOR-VIBORG-KOMMUNE-AF-MØLLER&GRØNBORG-AS UDVIDELSE-AF-LILLE-SCT.MIKKELSGADE-VED-BRÆNDERIGÅRDEN UDARBEJDET-FOR-VIBORG-KOMMUNE-AF-MØLLER&GRØNBORG-AS For at skabe en bedre trafikal løsning i det hårdt belastede kryds ved Lille Skt Mikkelsgade og

Læs mere

DISPOSITIONSFORSLAG. Arealet omkring Skov & Landskab bygn. 3-21 og 3-24

DISPOSITIONSFORSLAG. Arealet omkring Skov & Landskab bygn. 3-21 og 3-24 KU LIFE DISPOSITIONSFORSLAG Arealet omkring Skov & Landskab bygn. 3-21 og 3-24 Vision Hele område 3 ses som én stor sammenhængende græsfl ade, hvori der ligger spredte bygninger. Overlap/forgreninger fra

Læs mere

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt Danø arkitektur September 2016 Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt 23.09.2016 DANØ arkitektur & Danø arkitektur September 2016 Ry torv med Torvehal - ophold og aktivitet - mangfoldighed - følelse

Læs mere

SØBORG HOVEDGADE FORSLAG TIL INDRETNING AF SØBORG HOVEDGADE

SØBORG HOVEDGADE FORSLAG TIL INDRETNING AF SØBORG HOVEDGADE SØBORG HOVEDGADE FORSLAG TIL INDRETNING AF SØBORG HOVEDGADE 18.01.10 INDHOLD BESKRIVELSE AF FORSLAGET 4 OVERSIGTSLAN 4-5 LADS B, Eksisterende forhold, Fremtidige forhold 6-10 LADS C, Eksisterende forhold,

Læs mere

Lilly Helveg Petersens Plads. Skitseforslag / December 2009 - Udarbejdet for Østerbro Lokaludvalg

Lilly Helveg Petersens Plads. Skitseforslag / December 2009 - Udarbejdet for Østerbro Lokaludvalg Lilly Helveg Petersens Plads Skitseforslag / December 2009 - Udarbejdet for Østerbro Lokaludvalg Esromgade 15 opg.1, rampen 2200 København N, DK IDE & KONCEPT Området i dag Lilly Helveg Petersens Plads

Læs mere

BILAG 3 Tilgængelighedsanalyse og byrumsanalyse

BILAG 3 Tilgængelighedsanalyse og byrumsanalyse Tilgængelighedsanalyse Strækningen er analyseret for særlige problemstillinger mht. indpasning af tilgængelighed - særligt følsomme byrum udpeges som vist herunder. For disse byrum er der udarbejdet alternative

Læs mere

S. 1 5 SKITSEFORSLAG

S. 1 5 SKITSEFORSLAG S. 1 5 H E N D R I K S H O L M S KO L E, L I L L E G Å R D O G G R Ø N N E G Å R D SKITSEFORSLAG 08.03.2018 GRØNNE GÅRD LILLE GÅRD S. 2 5 H E N D R I K S H O L M S KO L E, G R Ø N N E G Å R D LOKALITET:

Læs mere

GLESBORG BY OG TRAFIKPLAN VISIONER FOR FREMTIDENS GLESBORG

GLESBORG BY OG TRAFIKPLAN VISIONER FOR FREMTIDENS GLESBORG GLESBORG BY OG TRAFIKPLAN VISIONER FOR FREMTIDENS GLESBORG INDHOLD INTRO 2 Indhold / Intro 3 Vision: Trygge rammer for handel og hverdagsliv 4 Eksisterende forhold 5 Udfordringer i Glesborg 6 Hovedgreb:

Læs mere

Kulturtovet idéoplæg

Kulturtovet idéoplæg Kulturtovet idéoplæg 21.10.2018 Indhold Kulturaksen - - en del af Kulturaksen - Ideen om Kulturaksen - som hængsel - Forskellige rumlige oplevelser - Sammenhæng i Kulturaksen - Forudsætninger - Udfordringer

Læs mere

FREMTIDENS AABENRAA. Markedspladsen. Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS

FREMTIDENS AABENRAA. Markedspladsen. Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS FREMTIDENS AABENRAA Markedspladsen Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS MARKEDSPLADSEN Projektets baggrund Projektet er en videre udvikling af det igangværende

Læs mere

Søparken/ 16 boliger ved. en gammel gård/

Søparken/ 16 boliger ved. en gammel gård/ Søparken/ 16 boliger ved en gammel gård/ 2019.06.25 Søparken/ 16 boliger Matrikelgrænser/Jordstykke - Sort situationsplan 1_500 Jordstykke 24. maj 2019, 13:16 fælles frugttræer eksisterende længe fælles

Læs mere

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12 Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn Praksis Arkitekter - 30.05.12 HOVEDGREB Hovedgrebet tager afsæt i den eksisterende runde havn fra 1930erne. Omkring denne etableres en ellipseformet ydermole der lægger

Læs mere

Plan for Bogense Bymidte og Marina IDEFORSLAG

Plan for Bogense Bymidte og Marina IDEFORSLAG Plan for Bogense Bymidte og Marina IDEFORSLAG 06.08.2015 Områder 2 Ideudvikling Bogense bymidte og marina 8 10 11 9 1 a 3 2 12 4 c 6 5 7 d b e Ideudvikling Bogense bymidte og marina 3 1 Havnepladsen Området

Læs mere

Stiholmsvej i Birkerød - Forslag juni 2011

Stiholmsvej i Birkerød - Forslag juni 2011 Stiholmsvej i Birkerød - Forslag juni 2011 Stiholmsvej i Birkerød I forbindelse med opførelsen af en ny Føtex ved Stiholmsvej i Birkerød ønsker Rudersdal Kommune at få Stiholmsvej omlagt til en gågade

Læs mere

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Landsbyerne Pulje til landsbyerne 0,5 0,5 Forslag til landsbyerne 0,5 0,5 Forskønnelsespuljen og Kommunes landsbyer Mange landsbyer har en

Læs mere

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter Byskolen i Faaborg 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter BYSKOLEN i FAABORG Byskolen Byskolen er i dag en kulturinstitution, der huser en række skoler og foreninger. De fysiske rammer fremstår som nedslidte

Læs mere

KONGEVEJEN NEELS TORV DRAGØR DISPOSITIONSFORSLAG / AUGUST 2012 DRAGØR KOMMUNE

KONGEVEJEN NEELS TORV DRAGØR DISPOSITIONSFORSLAG / AUGUST 2012 DRAGØR KOMMUNE NEELS TORV DRAGØR DISPOSITIONSFORSLAG / AUGUST 2012 DRAGØR KOMMUNE skilt bænk punkt med kote 8.98 fliser 17 BE01 4 p-pladser op mod mur fliser Granitstele Juletræplacering 2.49 2.31 2.44 Cirkulær 'sladderbænk'

Læs mere

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR leverer spændende og funktionelt byrumsinventar. ZENZO OUTDOOR har specialiseret sig i holdbare,

Læs mere

Plan- og Erhvervsudvalget

Plan- og Erhvervsudvalget Plan- og Erhvervsudvalget Tilskud til erhvervsaktiviteter; 2,6 Turisme; 3,8 Tilskud Næstved Erhverv; 4,5 Plan- og Erhvervsudvalget Anlæg Nr. 2019 2020 2021 2022 2023 2024 1. prioritet 14-2 14-2 14-2a 14-2a

Læs mere

RANDKLØVEHUSE 1-2 FORSLAG TIL RENOVERING AF GÅRDANLÆG

RANDKLØVEHUSE 1-2 FORSLAG TIL RENOVERING AF GÅRDANLÆG RANDKLØVEHUSE 1-2 FORSLAG TIL RENOVERING AF GÅRDANLÆG BAGGRUND BAGGRUND I forlængelse af opførelsen af etape 3, Falhøj, er behovet for opdatering og opgradering af de eksisterende uderum i både Anhøj og

Læs mere

F R E D N I N G S F O R S L A G

F R E D N I N G S F O R S L A G F R E D N I N G S F O R S L A G KØBENHAVNS KOMMUNE Ny Carlsberg Vej set fra Vesterfælledvej. 2 Forslagsstiller: Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur Kommune: Københavns Kommune Adresse: Ny

Læs mere

Lundbyportalen Situationskort

Lundbyportalen Situationskort Lundbyportalen Situationskort 4 sæt Infotavle 4 sæt 5 sæt Tulipbod 3 sæt Lundbyportalen Projektforslag 2) MOtorik og oplevelsessti Etableres 3) Bålplads Etableres 6) Infotavle Opdateres 5) Fodhegn Genetableres

Læs mere

Parkering i Den Hvide Kødby

Parkering i Den Hvide Kødby KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning BILAG 5 Parkering i Den Hvide Kødby Der er i alt 635 p-pladser på terræn i Den Hvide Kødby fordelt med: 107 pladser på offentlig

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Kort over butikstorvet på Hørretvej i Mårslet Landsbyen Mårslet har gennem flere år været en by i udvikling. Byen har vokset sig større i nærmest alle retninger,

Læs mere

DISPOSITIONSFORSLAG Lommepark ved Solbjergvej

DISPOSITIONSFORSLAG Lommepark ved Solbjergvej DISPOSITIONSFORSLAG Lommepark ved Solbjergvej 7. maj 2019 side 1 HOLGER TORNØES PASSAGE 6 SOLBJERGVEJ 3 Bænk Græsser og stauder Græsser og stauder Bænk Bænk Græsser og stauder Græsser og stauder Bænk Bænk

Læs mere

HVIDOVRE KIRKEPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING

HVIDOVRE KIRKEPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING HVIDOVRE KIRKEPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING HOVEDFORSLAG /MARTS 2015 HVIDOVRE KOMMUNE 1100015209 HVIDOVRE KOMMUNE HVIDOVRE KIRKEFORPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING HOVEDFORSLAG

Læs mere

Toftegårds Plads en ny vision

Toftegårds Plads en ny vision Louise Vogel Kielgast 19-01-2017 1 Toftegårds Plads en ny vision Opsamling fra konference Making Cities for People Indledning Dette notat er en opsamling på konferencen En ny vision for Toftegårds Plads

Læs mere

Områdefornyelse i Ringsted bymidte. Opgradering af Sct. Hansgade og Haven ved vandtårnet

Områdefornyelse i Ringsted bymidte. Opgradering af Sct. Hansgade og Haven ved vandtårnet Områdefornyelse i Ringsted bymidte Opgradering af Sct. Hansgade og Haven ved vandtårnet Kort om opgaven Områdefornyelse Byrådet i Ringsted Kommune har i 2010 vedtaget planerne for områdefornyelse af bymidten

Læs mere

VEJ- OG STIKATALOG. Boligvænge. Boligvej. Boligvej. Boligvænge. Boligvej med plads mål 1:300

VEJ- OG STIKATALOG. Boligvænge. Boligvej. Boligvej. Boligvænge. Boligvej med plads mål 1:300 S Ø N D E R G Å R D VEJ- OG STIKATALOG Boligvej Boligvænge Boligvænge Boligvej Boligvej med plads mål 1:300 1 HAVEBOLIGOMRÅDET mellem Søndergårds Allé og søen SØNDERGÅRDS ALLE (fordelingsvej) Sydvest for

Læs mere

ODENSE. Helhedsplan for Klingenberg-området

ODENSE. Helhedsplan for Klingenberg-området ODENSE Helhedsplan for Klingenberg-området Klingenberg-områdets historie Skt. Albani Kirke Skt. Albani Kirke, hvor Knud den Hellige blev dræbt i 1086, lå øst for den nuværende domkirke. Kong Knud havde

Læs mere

MONUMENT OVER DANMARKS INTERNATIONALE INDSATS EFTER 1948

MONUMENT OVER DANMARKS INTERNATIONALE INDSATS EFTER 1948 17755 MONUMENT OVER DANMARKS INTERNATIONALE INDSATS EFTER 1948 03 04 Monument over Danmarks Internationalt Indsats efter 1948 Overordnet ide Monumentet deler rummet ved Prinsessens Bastion i Kastellet

Læs mere

STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS.

STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS. STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS. Fra Bedre Byrum til det aktuelle projekt. Fonden Realdania støtter projekt Byen efter gågaden med 200.000 kr. med henblik på den videre bearbejdning til Bedre Byrum.

Læs mere

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Notat vedrørende søområdet Side 1 Baggrund Grundejerforeningen Smidstup Strandpark ønsker at få set på deres lille søområde med nye øjne samt fokus på de rekreative

Læs mere

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv Helhedsplan Stationsvej/Kulturtorv Måløvringen fra udviklingplanen af Tredie Natur fra 2016 HELHEDSPLAN - REGISTRERING & ANALYSE HELHEDEN & SKALAEN MÅLØV HOVEDGADE

Læs mere

N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN

N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN 14. Maj. 2013 1 Plan 1:500 SNIT SCENARIE 1-1:250 50 P 50 P 52 P 50 P 50 P 50 P 49 P 47 P 52 P 50 P Hoveddisponering

Læs mere

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Kopi af tilladelse skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Indgangspartier, opgange, porte, cykelstativer og lignende må ikke blokeres, og

Læs mere

Thors Bakke, Randers. Fra Vandet Til Byen i serial vision Sagnr

Thors Bakke, Randers. Fra Vandet Til Byen i serial vision Sagnr Thors Bakke, Randers Fra Vandet Til Byen i serial vision 02.10.2015 Sagnr. 15.358 beskrivelse View 1 Thors Bakke - bydelen der samler Randers Randers Kommunes visioner om at bringe by og vand tættere sammen

Læs mere

STOHOLM BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSE DEN SKJULTE BY 7. FEB. 2017

STOHOLM BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSE DEN SKJULTE BY 7. FEB. 2017 BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSE 7. FEB. 2017 STOHOLM DEN SKJULTE BY // SKITSEFORSLAG FEBRUAR 2017 VIBORG KOMMUNE // COWI - A086570 Trafikal afvikling Identitet Forbindelse tog-torv Området ved Krogrunden

Læs mere

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ejendommen har indtil 1. oktober i år bestået af en privat bolig på 1.salen og restaurationen

Læs mere

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Marts 26 Indhold 1 Indledning...1 2 Strategier til at forøge antallet af parkeringspladser...2 3 Strategi 1... 3 4... 5 5 Strategi 3...

Læs mere

Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte

Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte 1.udgave, Plan oktober 2014 1 2 Dok. nr. 727-2014-117770 Indhold Regulativet... 4 Fælles bestemmelser... 6 Administration og ansøgning om tilladelse...

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE BESLUTNING. Gl. Kalkbrænderi Vej-karréen

FÆLLES GÅRDHAVE BESLUTNING. Gl. Kalkbrænderi Vej-karréen BESLUTNING FÆLLES GÅRDHAVE Gl. Kalkbrænderi Vej-karréen Marstalsgade 29-55, Strandboulevarden 72-74, Gl. Kalkbrænderi Vej 40-68 og Østbanegade 113-115. Borgerrepræsentationen har d. xx.xx.2012 truffet

Læs mere

Henne Strand projektforslag

Henne Strand projektforslag Henne Strand projektforslag 30.03.2017 Intro Dette projekt har til formål at styrke forbindelsen mellem strand og by ved bearbejdning af tre delområder: Standpladsen, Bypladsen og vejen imellem disse.

Læs mere

Foreslået fordobling af koblinger og kraftig kvalitetsforbedring af oplevelser langs begge forløb. Desuden tydeliggørelse af orientering.

Foreslået fordobling af koblinger og kraftig kvalitetsforbedring af oplevelser langs begge forløb. Desuden tydeliggørelse af orientering. KOBLINGSFORSLAG I HELSINGØR BYMIDTE: 1 1. Koblinger mellem Byen og Kulturværftet / Kronborg Foreslået fordobling af koblinger og kraftig kvalitetsforbedring af oplevelser langs begge forløb. Desuden tydeliggørelse

Læs mere

NY BOD OG INFORMATION PÅ TORVET

NY BOD OG INFORMATION PÅ TORVET NY BOD OG INFORMATION PÅ TORVET 19. JANUAR 2018 Sag: 18/795 - Dok. nr.: 12951-18 Tidligere forslag til bod og aktivitetsflade Varde Torv Planoversigt Bod og Info 4 stk. bordbænke 2-3 runde bænke 3 legemøbler

Læs mere

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger - Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Kopi af tilladelse skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Indgangspartier, opgange, porte, cykelstativer og lignende må ikke blokeres,

Læs mere

Perron 7430 En plan for den fysiske udvikling af stationområdet i Ikast

Perron 7430 En plan for den fysiske udvikling af stationområdet i Ikast Perron 7430 En plan for den fysiske udvikling af stationområdet i Ikast Tilgang Skal det være en tidløs og bæredygtig plan som kan holde i mange år skal kvaliterne i bydelen komme indefra. Et kriterie

Læs mere

SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN

SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN FEBRUAR 2018 2 FAXE LADEPLADS BYMIDTEN Februar 2018 SLA for Faxe Kommune SLA Njalsgade 17B Pakhus 2, 3.sal DK 2300 København www.sla.dk landskab@sla.dk BYMIDTEN Gefion

Læs mere

Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning

Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning HVEM ER GIRAFFEN? BREDEBRO Byforskønnelse - bevægelse - beplantning - belysning Byfornyelsen i Bredebro kan danne grundlag for en ny identitet som: - aktiv by - sund by - sikker og tryg by - smuk by -

Læs mere

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 I denne pjece kan du læse om forslag til ændringer af det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og

Læs mere

FORSLAG Klosterbyen - Byrum og trafik

FORSLAG Klosterbyen - Byrum og trafik FORSLAG - 18.06.2018 Klosterbyen - Byrum og trafik 1 Proces Klosterbyen - Byrum - byrum og og trafik trafik 1 Helhedsplan for en landskabelig sammenhæng mellem ådal og bymidte, klosterområde og handelsby

Læs mere

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs LUFTFOTO SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen Gynge Slack-line

Læs mere

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988 LOKAL PLAN 09-016 SEPTEMBER 1988 REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Denne lokalplan er udarbejdet for at muliggøre en udvidelse af Aalborghallen med kongres- restaurations- og mødefaciliteter

Læs mere

Nye træer langs Vestervang FRAXINUS PENSYLVANICA ZUNDERT

Nye træer langs Vestervang FRAXINUS PENSYLVANICA ZUNDERT VEJLEDNING TIL PLANTNING AF NYE TRÆER VESTERVANG EJERFORENING FEBRUAR 2017 Nye træer langs Vestervang FRAXINUS PENSYLVANICA ZUNDERT Latinsk navn Dansk navn Blad Højde Vækst Vokseplads Bemærkning Fraxinus

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

3. Nørregade midt (ensrettet), længde 70 meter: Ombygges til sivegade. 4. Vestergade midt, længde 70 meter: opgraderes/forskønnes,

3. Nørregade midt (ensrettet), længde 70 meter: Ombygges til sivegade. 4. Vestergade midt, længde 70 meter: opgraderes/forskønnes, NOTAT Projekt Ringkøbing gågade (Nygade m.fl.) Kunde Ringkøbing-Skjern Kommune Notat nr. 1, version 3 Dato 2015-06-23, senest revideret 2015-10-22 Til Fra Kopi til Michael Steen Vejrup og Mogens Balleby

Læs mere

POSTHUSGRUNDEN I RY 2. UDKAST - 11. MAJ 2011

POSTHUSGRUNDEN I RY 2. UDKAST - 11. MAJ 2011 POSTHUSGRUNDEN I RY 2. UDKAST - 11. MAJ 2011 OVERSIGTSKORT LUFTFOTO Ry Møllesø Målestok 1:2.000 Skanderborgvej Baneareal Klostervej Kyhnsvej DIAGRAMMER ANVENDELSER FLOW VISUELLE FORBINDELSER Hotel Restaurant

Læs mere

DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS

DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS 14.06.2019 INDHOLD BAGGRUND 3 NYINDRETNING AF DANTES PLADS 4 2 BAGGRUND Dantes Plads set mod øst, med det aktuelle område indtegnet med hvid linje. Luftfoto:

Læs mere

Masterplan Varde Midt

Masterplan Varde Midt ANDEL REKREATION >> Tillæg til Masterplan Varde Midt Projektforslag for omdannelse af området ved Torvegade, Slotsgade og havnepladsen i Varde 20110531 SHELL GRUNDEN - SLOTSGADE VARDE MASTERPLAN - SKITSEFORSLAG

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg Landskabsarkitekter BY+LAND Magnoliavej 18 DK-9000 Aalborg Telefon 2511 5771 www.byplusland.dk Fysikken Punkter i byen Løkkensvej er byens hovedfærdselsåre, og en del

Læs mere

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nybyggeri ved Islands Brygge Syd

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nybyggeri ved Islands Brygge Syd KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 30-03-2016 Sagsnr. 2016-0037941 Dokumentnr. 2016-0037941-6 Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr. 410-1 i forbindelse

Læs mere

Perron 7430 En plan for den fysiske udvikling af stationsområdet i Ikast

Perron 7430 En plan for den fysiske udvikling af stationsområdet i Ikast Perron 7430 En plan for den fysiske udvikling af stationsområdet i Ikast 1 Stationsområdet i Ikast Titel: Perron 7430 - en plan for den fysiske udvikling af stationsområdet i Ikast Udarbejdet af: Ikast-Brande

Læs mere

Varde Loops Dispositions oplæg

Varde Loops Dispositions oplæg Varde Loops Dispositions oplæg 01-07-2015 Varde Loops Dispositions oplæg 01-07-2015 KULTUR NATUR de 3 nye perler Dispositions forslaget til Varde Loops er udarbejdet i samarbejde med Udviklingsrådet, og

Læs mere

- historisk baggrundsmateriale for byrum i Skælskør

- historisk baggrundsmateriale for byrum i Skælskør APPENDIX - historisk baggrundsmateriale for byrum i Skælskør Historisk billed- og kortmateriale er venligst udlånt af Skælskør Egnshistoriske Arkiv, samt fundet på Erik Petersens hjemmeside omhandlende

Læs mere

schønherr / stedet kommer først

schønherr / stedet kommer først schønherr / stedet kommer først program merværdi klimatilpasningsstempel? alle steder er forskellige alle steder har deres eget helt særlige karakteristika, nogen steder emmer af historie, stemning og

Læs mere

Den Grønne Firkant. Reetablering af: 19. april 2006

Den Grønne Firkant. Reetablering af: 19. april 2006 19. april 2006 Reetablering af: Den Grønne Firkant Det overordnede ønske for reetableringen af gården er at genskabe den helhed området tidligere repræsenterede, samtidig med at man bevarer eller genskaber

Læs mere

Vedr. Indstilling om Cykelruten Fælledparken-Guldbergshave, 2. etape gennem De Gamles By alternative forslag til sydlige del af cykelruten

Vedr. Indstilling om Cykelruten Fælledparken-Guldbergshave, 2. etape gennem De Gamles By alternative forslag til sydlige del af cykelruten KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Udførelse af Anlæg NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Vedr. Indstilling om Cykelruten Fælledparken-Guldbergshave, 2. etape gennem De Gamles By

Læs mere

Salem Buur. Outdoor Games. v.1.9. Sengeløse. Salem Buur. Tlf Se LinkedIN profil her

Salem Buur. Outdoor Games. v.1.9. Sengeløse. Salem Buur. Tlf Se LinkedIN profil her Outdoor Games v.1.9 Sengeløse Tlf. 3110 7574 salem@mylvl.com Se LinkedIN profil her Hvad er det? Outdoor Games udvikler og tilbyder faciliteter til hobby og sports udøvere for private som firmaer. Vi vil

Læs mere

BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE

BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE Center for Bydesign Arkitektur og Byrum marts 2009 gadehjørner fortov busgade Nørrebrogade projektets fase 1 lagde sit

Læs mere