Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax:"

Transkript

1 Nr. 5 Marts 2010 Vigtige datoer til kalenderen i 2010 DM chefmøder 2010 Region Øst mandag den 3. maj 2010 Region Syd onsdag den 5. maj 2010 Region Midt/Nord torsdag den 6. maj 2010 Vigtige datoer til kalenderen i 2010 DM branchedag 2010 Afholdes i år fredag den 5. november 2010 i Vejle, hvor mærkeforeningerne har formiddagen til rådighed. Efter frokost afholdes DM generalforsamling 2010 med efterfølgende aftenfest. Branchedagen bliver i år afholdt på Munkebjerg Hotel ved Vejle. Invitation til DM-netværksdøgn Nu starter vi DM-netværksgrupper for unge ledere og ejere DM havde sidste år et fremtidsseminar for unge ledere og ejere. Et af de vigtigste budskaber vi fik med hjem fra dette fremtidsseminar var bl.a. at Dansk Maskinhandlerforening fik til opgave at opstarte og facilitere nye DM-netværksgrupper for nuværende og kommende topledere i vore medlemsvirksomheder. Invitation til DM-netværksdøgn Vi ønsker at åbne muligheden for, at alle unge ledere/direktører kan være med og deltage i DM-netværksdøgn Vi har i alt 30 pladser i første omgang så her gælder det først til mølle princippet Her kommer lidt om hele ideen og programmet for DM-netværksdøgn Dato: Torsdag den 15. april til fredag den 16. april 2010 Tidspunkt: Sted: Vi mødes til frokost kl torsdag og slutter igen med frokost fredag ca. kl (mødet afholdes som internat med overnatning og aftenprogram) Hovborg Kro Holmeåvej Hovborg Formålet med mødet er både at få etableret netværksgrupperne, men også at få skabt en god platform for netværksgruppernes succeskriterier, rammer og mål. Formålet for deltagerne i DM-netværket er, at der via netværket skabes et fortroligt forum for erfaringsudveksling og vidensdeling. Mulighed og rum til at kunne drøfte relevante temaer og emner med henblik på at understøtte deltagernes ledelsesmæssige og forretningsmæssige udfordringer.

2 Side 2 Samtidig skal der skabes en opmærksomhed på værdien og brugen af netværk såvel eksternt som i og omkring egen organisation. Mødeform Som udgangspunkt afholdes netværksmøderne som døgnmøder, hvor der evt. med udgangspunkt i et valgt tema kan være inspiration fra eksterne indlægsholdere og/eller cases fra medlemmerne. Endvidere vil der være god mulighed for indbyrdes dialog, debat, erfaringsudveksling og vidensdeling. Desuden prioriteres det også, at der er plads til det mere uformelle sociale samvær, som også er en vigtig komponent i at skabe fortrolige netværk. Ved afslutningen af netværksmødet foretages evaluering og der udpeges nye mål og temaer for det/de kommende møder. Der afholdes 2 årlige møder. Facilitering Netværket faciliteres (faciliteres betyder at vi fremmer og øger virkningen af netværket) af foreningens direktør Michael Husfeldt og direktionssekretær Helle Helth Hansen. Den professionelle facilitering er netværkets garant for, at der tilrettelægges møder, som er afstemt med netværkets behov samtidigt med, at der er fokus på fremdrift og udfordringer for netværkets medlemmer. Det bliver den enkelte DM-netværksgruppe, som sætter sin dagsorden for emner og temaer for mødet eller hele året. Eksemplerne kunne være mange her kommer nogle bud: Når ledere leder Globalisering hvad betyder det for en landbrugsmaskinforretning Risikostyring i en landbrugsmaskinforretning Effektiv marketing HR funktionen i en landbrugsmaskinforretning Den gode seniorpraksis Innovation Studietur til kollegaer i udlandet Krisestyring Strategi Når mærkeskift står for døren m.m. På DM-netværksdøgnet i april skal du bl.a. møde: Lone Kalstrup, (cand. Oecon) Sideløbende med en bred vifte af opgaver for den offentlige sektor har Lone siden 2006 drevet og faciliteret netværkene for direktører og ledere blandt medlemsvirksomhederne i Dansk Fødevare Forum.

3 Side 3 Lone har sammen med Lars Albæk og Christian Stadil (forfatter til Netværk dig til succes og medforfatter til Corporate Networking ) udviklet koncepter for innovative netværk i offentlige og private virksomheder bl.a. Arla Foods A/S, som i gennemført et længerevarende forløb omkring udvikling af netværkskompetencer. Lone har drevet selvstændig konsulentvirksomhed i de sidste 7 år. Jakob W. Nielsen, fra Production og tecnology divisionen i Consumer International, Arla Foods, vil fortælle om hans personlige oplevelser med netværk. På DM netværksdøgn skal du også møde adm. direktør Per Stjernqvist fra Volvo Entreprenørmaskiner A/S i Danmark, som vil fortælle om hans personlige erfaringer med krisestyring, innovative kundeløsninger og hvordan virksomheden er kommet styrket ud på den anden side. Fra DM vil du møde medlemmer af DM s fremtidsudvalg Henning Mølkjær (formand) Hans Jørgen Madsen Jens-Aage Jensen Dansk Maskinhandlerforening vil være vært for dette DM-netværksdøgn hvor vi har reserveret 30 pladser af hensyn til værelsesreservation er seneste tilmelding mandag den 29. marts 2010 Vi glæder os til at se jer til DM-netværksdøgn 2010! Klik her for program og tilmeldingsskema Et af vore medlemmer har indsendt følgende advarsel til branchen og branchens kunder Vær forsigtig ved køb af traktor eller entreprenørmaskine i udlandet eller hos parallelle handlere! Ja det kunne lyde som en skræmme kampagne, men der ligger mere bag Med svingende valutakurser og nervøse maskinmarkeder, har enkelte danske landmænd følt sig fristet til at gå på shopping i udlandet. Men traktormærkeforhandlerne oplever ofte, at disse shoppingeventyr kan ende i noget, der ligner et købmandsmæssigt mareridt for landmanden. Vær forsigtig ved køb af traktor eller entreprenørmaskine i udlandet eller hos parallellehandlere Senest har vi set traktorer, der bliver importeret, som har en 50 km/t gearkasse, en sådan traktor kan ikke lovligt indregistreres, og bliver den involveret i en ulykke, er der ingen forsikring, der dækker.

4 Side 4 Gearkasser, der mangler standarder, i forhold til de konfigureringer, som de danske maskinhandlere tager traktorerne hjem med. Problemer med reservedele, fordi de ikke passer til dansk standard. Fortællinger om EU reklamationsret, bare kan flyttes. Men det giver ofte problemer, fordi traktoren måske er ny, men har garantien startede for længe siden, og standard reklamationsbestemmelserne levner ikke plads til det serviceniveaun, som de danske landmænd normalt forventer. Og så findes der altså ikke noget EU værksted det er hos maskinhandleren, at det sker. Sluttelig restgæld. Pas på med at købe uden at kende din maskinhandler, at sikre sig mod restgæld på brugte maskiner er svært. Der er desværre ikke nogen tingbog, som kendt fra biler. Så start med at mærke efter, om du har tillid til maskinhandleren det er en god start. Dansk Maskinhandlerforenings Interface-database Som præsenteret på generalforsamlingen, har Dansk Maskinhandlerforening bestilt en interface-database. Målene med denne database er, at det skal være let for alle DMvirksomheder, at up-loade både billeder og stamdata på det brugte materiel. Dansk Maskinhandlerforenings Interfacedatabase Vi har en forventning, om at flere forskellige internetsalgssider vil være interesserede i at få data tilsendt fra databasen, og derved skal man som maskinhandler, kun oprette maskinerne enten i eget ERP system (JMA, Atomic, ADP eller andet), eller i en almindelig stand alone PC igennem DMiBRUGT. Herefter klikker man på de sider (eks. DMiBRUGT), der ønskes annoncer på, hvorefter dette automatisk overføres til de forskellige internetportaler, forudsat at man har købt adgang til disse. Som annoncør skal man stadigt have en kontakt til de enkelte portaler, og betale til dem, for at have annonce på deres portal. Databasen sørger for, at det er let at overføre alle relevante informationer. Det koster kroner i engangsbeløb for at blive oprettet, og en årlig pris på kroner pr. navngiven portal, man ønsker at kunne annoncere på. Hvis jeres ERP udbyder kommer og spørger om I ønsker at blive oprettet på DM-interfacedatabasen, så er det denne løsning de tilbyder jer. Den færdige version vises frem til chefmøderne i maj.

5 Side 5 Efteruddannelse for godschauffører Som beskrevet i Brancheorientering Nr. 6 April 2009, skal man som godschauffør i et køretøj, der kræver et kategori C-kørekort eller bus kategori D-kørekort, ifølge EU lovgivning have en kvalifikationsuddannelse for lovligt at køre med disse køretøjstyper. Efteruddannelse for godschauffører Vi har i foreningsregi, via SALA prøvet på at få en fornuftig forklaring på om og hvorfor en landbrugsmaskinmekaniker, der henter en maskine til reparation, skal have dette kvalifikationsbevis? Vi mener, at man bør være undtaget, da det ikke er chaufførens hovedaktivitet. Færdselsstyrelsen har indtil videre sagt, at også denne type kørsel er underlagt reglerne. Senest i en skrivelse fra den 10. februar 2010, hvori de også skriver, at de forstår vore synspunkter, og de vil tage dette med til EU-Kommissionen, og derefter tage stilling til, om de vil ændre praksis. MEN. indtil videre er landbrugsmaskinmekanikere, der lejlighedsvis kører med gods underlagt dette krav om efteruddannelse. Der er krav om, hvornår alle skal have erhvervet kvalifikationsbeviset. FSTYR har lavet en plan, for hvornår dette bevis skal være erhvervet ud fra fødselsdato på chaufføren, og er vedhæftet som bilag. Klik her for at læse FSTYR s uddannelsesplan. Sagen følges herfra politisk, idet vi bringer dette emne op på vort næste møde på Christiansborg den 29. marts Vi vil herefter løbende orientere om emnet i kommende Brancheorienteringer. Philip Lemvig Højer bliver vores nye kontaktperson for DMiBRUGT hos Landbrug Fyn A/S Hans ansvarsområde bliver driften af DMiBRUGT, herunder koordinering med produktionen. Eksternt bliver Philip kontaktperson for DM og DM-medlemmer samt interessenter overfor DMiBRUGT. Ny kontaktperson vedr. DMiBRUGT hos Landbrug Fyn Kontaktoplysninger: Philip Lemvig Højer Mail: dmi@landbrugnet.dk Telefon direkte: Telefon: Mobil telefon: Fax: Adresse: Odensevej 29, DK-5550 Langeskov

6 Side 6 LIB afvikler sekretariatets funktion hos Dansk Maskinhandlerforening På LIB s generalforsamling den 4. marts 2010 besluttedes det enstemmigt at lukke LIB i den kendte form. Selvom LIB medlemmernes samlede andel af traktorsalget udgør ca. 2/3 af markedet, skønnede medlemmerne ikke, at der er behov for en egentlig forening. LIB afvikler sekretariatets funktion hos Dansk Maskinhandlerforening Til koordinering af udstillingsaktiviteter og statistikker dannede de 4 medlemmer en ny klub: Landbrugsmaskin-Importørernes Brancheklub, i daglig tale kaldet LIB-klubben. Det betyder, at de enkelte virksomheder fremover selv varetager kontakten til myndigheder, organisationer m.m. LIB har valgt at donere foreningens formue (ca. kr ) til Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumsfond, der hvert år uddeler lærlingelegater til medlemmernes lærlinge indenfor branchens to grunduddannelser. Medlemmerne i klubben er: Jørgen Pedersen, LMB Danmark A/S Peter Friis, CNH Danmark A/S Preben Ørsted, AGCO Danmark A/S Otto Freiesleben, Nellemann Agro AS Kontaktpersoner i Klubber er: Generelt: Otto Freiesleben, Nellemann Agro AS Statistik: Egon Sørensen, AGCO Danmark A/S Pressemeddelelse fra Danske Landbrugsmaskinfabrikanter (DLMF) og Dansk Maskinhandlerforening (DM) Grøn Vækst er en trussel mod beskæftigelsen Det er ikke kun landbruget, men også de medarbejdere hos danske fabrikanter af landbrugsmaskiner og maskinhandlerne, der risikerer arbejdsløshed, hvis Grøn Vækst gennemtrumfes af folketinget Grøn Vækst er en trussel mod beskæftigelsen Danske landmænd og deres organisationer er stærkt bekymrede over det forslag til Grøn Vækst, som regeringen har fremlagt. - Det er vi også, fordi det fremlagte forslag udgør en tilsvarende trussel mod vores brancher, siger Sten Andersen, formand for Danske Landbrugsmaskinfabrikanter (DLMF) og Jens-Aage Jensen, formand for Dansk Maskinhandlerforening (DM). Begge sigter til, at deres muligheder for at fastholde omsætning og medarbejdere påvirkes meget negativt i takt med, at rammevilkårene for det danske landbrug forringes i forhold til konkurrenterne på det globale marked.

7 Side 7 - Vi står midt i en finanskrise, som har gjort det særdeles svært for såvel landbruget som for os. - Derfor mener vi, at det er udtryk for uansvarlighed, når regeringen med et flertal i folketinget arbejder på at gennemtvinge Grøn Vækst, der pålægger landbruget betydelige ekstra omkostninger, påpeger Sten Andersen. - Danmark behøver landbruget, fastslår Jens-Aage Jensen. Tænk i alternativer Såvel DLMF som DM bakker op om, at al produktion skal ske på et bæredygtigt grundlag. - Men det nytter ikke, at vi afvikler det danske landbrug, som på mange måder miljømæssigt er langt foran eksempelvis landbruget i de øvrige EU-lande. - Meningen er vel ikke at importere fødevarer, der er produceret under ringere miljøforhold end i Danmark, spørger Sten Andersen. - I stedet for at tænke i restriktioner og begrænsninger, bør folketinget tænke i nye muligheder for landbruget. Kun på den måde kan landbruget og vores tilknyttede erhverv fortsætte med et positivt bidrag til udviklingen af vores samfund, forklarer Jens-Aage Jensen. Han peger sammen med Sten Andersen på, at de danske landmænd er en betydelig drivkraft bag den innovation, som den store danske eksport af landbrugsmaskiner er et udtryk for. Beskæftigelse i yderområder Såvel landbruget som fabrikanterne af landbrugsmaskiner og maskinhandlerne har i høj grad deres virke uden for de større byer. - I gennemsnit af de seneste tre år har vi ifølge Danmarks Statistik produceret landbrugsmaskiner for over otte milliarder kroner. - Heraf er cirka 85 gået til eksport og har dermed bidraget til valutaindtjeningen. Desuden har vi beskæftiget cirka medarbejdere, forklarer Sten Andersen om branchens betydning. De danske maskinhandlere organiseret i DM omsatte i 2008 for godt 10 milliarder kroner og havde godt medarbejdere. - Det er disse i alt medarbejdere, som er truet af ledighed, hvis Grøn Vækst bliver gennemført på det foreliggende grundlag, pointerer Jens-Aage Jensen. På den baggrund opfordrer han sammen med Sten Andersen politikerne på Christiansborg til at genoverveje mulighederne for at skabe en anderledes positiv sammenhæng mellem landbrugs- og miljøpolitikken end den, der er på bordet nu i form af Grøn Vækst. Hos Maskinpartner A/S er der mellem onsdag den 10. marts kl og torsdag den 11. marts kl fra adressen Julius Thomsensvej 2, 7100 Vejle stjålet New Holland TS115, serie nummer B, årgang 2000, monteret med Ålø 670 frontlæsser. Er med nye dæk for og bag. Stjålne Maskiner

8 Side 8 Har du oplysninger om ovennævnte, kontakt da venligst Lars Agerskov Jensen, Maskinpartner A/S, tlf eller på mobil Hos Holbæk Agro Center A/S er der natten mellem den 28. februar og 1. marts 2010 stjålet Massey Ferguson wd traktor m/frontlift, årg stel nr. S Intrac minilæsser model L340 stel nr. L Derudover blev der også stjålet ca. 400 l dieselolie. Har du oplysninger om ovennævnte, kontakt da venligst Karsten Jensen, Holbæk Agro Center A/S, tlf Medlemsændringer Salling Traktorservice ved Helle og Peter Nielsen har åbnet en afdeling i Sydthy Maskin Centers tidligere bygninger i Hurup. Afdelingen hedder Nordvestjysk Traktorservice. Medlemsændringer Ved lukningen af Sydthy Maskin Centers lukning overtog Salling Traktorservice områdets Case IH-forhandling. Salling Traktorservice har ligeledes overtaget 6 medarbejdere fra det tidligere Sydthy Maskin Center. Pr. 1. januar 2010 har Flemming Refsgaards Traktorservice udvidet ejerkredsen med forretningens mangeårige medarbejder Martin Børsting. Firmaet er samtidig omdannet til et aktieselskab. Flemming Refsgaard vil forsat være direktør og Martin Børsting vil have ansvar for lager og økonomi. Silkeborg Maskinforretning ApS er lukket den 1. marts 2010 og overtaget af Lading Maskinforretning ApS pr. 19. marts Nyansættelser hos C.P. Koldings Eftf. i Skive Henrik Larsen, 35 år, er ansat som værkfører hos C.P. Koldings Eftf. Henrik kommer fra en tilsvarende stilling og er tidligere medejer af Sydthy Maskin Center A/S. Nyansættelser Montør Erling Nielsen, 40 år, er ansat som montør hos A/S C.P. Koldings Eftf. Erling Nielsen skal hovedsagelig arbejde med høstmaskiner og kommer fra en tilsvarende stilling hos Sydthy Maskin Center A/S.

9 Side 9 Montør Karsten Pedersen, Jelling Maskinforretning A/S har den 25. marts års jubilæum. I den anledning afholdes der reception. fredag den 9. april 2010 kl på firmaets adresse Østkrogen 1, 7300 Jelling. Jubilæer Landbrugsmaskinsmed Niels Otto Madsen, SP Maskiner A/S har den 31. marts års jubilæum. Vi ønsker jubilarerne tillykke Landbrugsmaskinmekanikerlærlinge der har bestået svendeprøven Vi bringer her listen over lærlinge, der har bestået svendeprøve på Erhvervsskolerne i Aars marts Hold 7lan0507 Kim Jon Andreasen Jeppe Søndergaard Birkebæk Lasse vig Cassøe Anders Drejer Thomas Vinther Jakobsen Kasper Jørgensen Ulrik Møller Kristensen Kristian Larsen Anders Levinsen Kenni Nørmark Madsen Anders Poulsen John Allan Asferg Svendsen Holbæk Maskincenter Center A/S Anker Bjerre A/S Vejrup Maskincenter A/S Holbæk Agro Center A/S Rimmerhus Maskinforretning ApS Vejle Maskinforretning A/S Agrotek A/S Almas Aalborg Maskinforretning A/S Traktor- & Høstspecialisten A/S Kædeby Maskinforretning A/S Horsens Maskiner A/S TobiCo A/S Landbrugsmaskinmekanikerlærlinge der har bestået svendeprøven Vi ønsker tillykke Sekretariatets bemanding op til påske DM-Sekretariatet er begrænset bemandet op til påske. Ondsdag den 31. marts er der ingen medarbejdere på kontoret, men vi kan træffes på følgende telefoner: Kl Helle Helth Hansen på tlf og Kl Michael Husfeldt på tlf SALA-Sekretariatet træffes alle dage fra på tlf Bemanding i sekretariatet op til påske Vi ønsker alle vore aktive og passive medlemmer, samt deres medarbejdere en god påske. MH/PH/HHH

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 6 juni 2017 fra Dansk Maskinhandlerforening Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Eventyrlysten landbrugsmaskinmekaniker får jubilæumslegat Landbrugsmaskinmekanikerlærlinge

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 7 juli 2017 Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: Agritechnica studietur 2017 Højsæson for svindlere Infomøde om persondataforordning Mærkedage i vores nye magasin Hele to jubilæumslegater

Læs mere

Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2013

Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2013 TIL SAMTLIGE AKTIVE MEDLEMMER SAMT UDSALGSSTEDER Kolding den 3. oktober 2013 MH/hhh Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2013 Torsdag den 21. november 2013 Trinity Hotel & Konference

Læs mere

Fredag den 5. november 2010 Munkebjerg Hotel, Munkebjergvej 125, 7100 Vejle

Fredag den 5. november 2010 Munkebjerg Hotel, Munkebjergvej 125, 7100 Vejle TIL TIDLIGERE AKTIVE MEDLEMMER NU PASSIVE MEDLEMMER Kolding den 5. oktober 2010 Invitation til ordinær DM generalforsamling og fest 2010 Det vil glæde os rigtig meget at se tidligere aktive medlemmer og

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 11 november 2017 Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Husk tilmelding til DM-Generalforsamling og Branchedag CLIMMAR magasin DBL 2017 Mærkedage Nyt fra Christiansborg

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax: Nr. 13 September 2011 Sæt fokus på dine brugte maskiner og traktorer på DM s stand på Agritechnica 2011 Som beskrevet i Brancheorientering Nr. 14 August 2011, har DM en stand på Agritechnica 2011 fra den

Læs mere

DM fremtidsværksted juni Velkommen

DM fremtidsværksted juni Velkommen Velkommen Program: Kl. 12.00 Kl. 13.00 Ankomst og frokost Velkomst, introduktion ved Henning Mølkjær - Præsentation af deltagerne Kl. 14.00 Dansk Landbrug år 2022 v/gdr. Jens Ejner Christensen Medlem af

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 17 Oktober 2013 Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Traktorer stjålet Branchedirektøren takker af pressemeddelelse Medlemsændringer Svendebrev til landbrugsmaskinmekanikere

Læs mere

Indkaldelse til ordinær DM generalforsamling og DM Temadag

Indkaldelse til ordinær DM generalforsamling og DM Temadag TIL SAMTLIGE AKTIVE MEDLEMMER SAMT UDSALGSSTEDER Kolding den 7. oktober 2009 Indkaldelse til ordinær DM generalforsamling og DM Temadag Det vil glæde os rigtig meget at se alle vore medlemmer og ledende

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax: Nr. 16 November 2011 Danmark behøver stadig landbruget Den grønne smiley med teksten Danmark behøver landbruget var et led i en kampagne, som Dansk Maskinhandlerforening og Maskinbladet lancerede i 2009.

Læs mere

Mød Dansk Maskinhandlerforening og vores samarbejdspartnere på Agromek i Herning den 30. november 3. december 2010

Mød Dansk Maskinhandlerforening og vores samarbejdspartnere på Agromek i Herning den 30. november 3. december 2010 Til ledelsen og medarbejdere i Dansk Maskinhandlerforenings medlemsvirksomheder Mød Dansk Maskinhandlerforening og vores samarbejdspartnere på Agromek i Herning den 30. november 3. december 2010 Dansk

Læs mere

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: Fax:

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: Fax: Nr. 9 September 2010 Dansk maskinhandlerforening - Lederuddannelse for Værkfører og Reservedelschefer 2010-2011 Formål med kurset At gøre kursisterne i stand til gennem den daglige ledelse, at optimere

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax: Nr. 14 November 2012 Landbrugsmaskinmekanikerlærlinge der har bestået svendeprøven Vi bringer her listen over lærlinge, der har bestået svendeprøve på Erhvervsskolerne i Aars 2. november2012. Hold 7lan0110

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax: Nr. 13 September 2009 Dansk Maskinhandlerforening og HK Fællesudvalg arrangerer i samarbejde en tur til Agritechnica den 13. 14. november 2009, for det administrative personale ansat på lager og kontor.

Læs mere

Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2014

Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2014 TIL SAMTLIGE AKTIVE MEDLEMMER SAMT UDSALGSSTEDER Kolding den 10. oktober 2014 KNi/hhh Indkaldelse til ordinær DM-Generalforsamling og Branchedag 2014 Fredag den 21. november 2014 Trinity Hotel & Konference

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 5 Marts 2014 Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: Ny uddannelseschef på entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Mand dræbt ved sammenstød med gyllevogn Limning Personlige

Læs mere

Referat fra DM Fremtidsværksted, den 16. 17. juni 2009, Hovborg

Referat fra DM Fremtidsværksted, den 16. 17. juni 2009, Hovborg Referat fra DM Fremtidsværksted, den 16. 17. juni 2009, Hovborg Deltagere i flg. deltagerliste. Formål: At identificere og klarlægge branchens muligheder og trusler i fremtiden. At identificere og synliggøre

Læs mere

Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere

Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere Nyhedsbrev nr. 10 juni 2019 Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere Emner: Ny brancheaftale Tilmelding til DBL 2019 er åben Talent og hårdt arbejde udløser jubilæumslegat DM-Jubilæumslegat

Læs mere

Orientering fra DM-branche Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-branche Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 13 September 2010 HUSK at have og bruge kontrolapparat (fartskriver) i køretøjerne Strafferammerne for enten ikke at have et sådan apparat, ikke bruge det eller fejlbetjene det, er ret så alvorlige

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 15 Oktober 2014 Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Invitation til indlæg og fest Varmt arbejde - Vigtigt CE-mærkning på mobile maskiner Sidste chance Er MRSA farligt

Læs mere

Denne pressemeddelelse blev sendt ud i forbindelse med foreningens generalforsamling:

Denne pressemeddelelse blev sendt ud i forbindelse med foreningens generalforsamling: Denne pressemeddelelse blev sendt ud i forbindelse med foreningens generalforsamling: Maskinhandlerne har tilpasset sig På Dansk Maskinhandlerforenings generalforsamling 5. november stod det klart, at

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 10 August 2012 Ny lov om afskrivning Virksomhederne får mulighed for at afskrive 115 pct. af investeringer foretaget i resten af 2012 og frem til udgangen af 2013. De bedre afskrivningsmuligheder forventes

Læs mere

Orientering fra DM-Uddannelse Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-Uddannelse Tlf.: Fax: Nr. 5 Oktober 2012 Kursusplan for 2012/2013 Vi har på nuværende fastlagt nedenstående kurser for halvåret 2012-2013. Har du en medarbejder der gerne vil på et af disse kurser er du velkommen til at indsende

Læs mere

Orientering fra DM-branche Passive Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-branche Passive Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 3 Februar 2013 DM-eksportudvalg satser på Norge gennem Mascus Danmark Under mottoet Sikker handel med danske maskinhandlere går Dansk Maskinhandlerforening 1. marts 2013 i luften med en kampagne ud

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax: Nr. 14 Oktober 2010 Dansk Maskinhandlerforening har påpeget forskellige kritikpunkter overfor LandbrugsAvisen i forbindelse med deres artikel To af fem maskinhandlere har underskud fra fredag den 1. oktober

Læs mere

Dansk Maskinhandlerforening Akademi. Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver

Dansk Maskinhandlerforening Akademi. Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver 1 Salgstræning i DM akademi Formål Kurset vil fokusere på den enkeltes styrker og muligheder, for at kunne rådgive

Læs mere

Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver

Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Salgstræning i DM-Akademi 45261 - kundeservice Sommerkursus 23. 25. juni 2010 1 Formål Kurset vil fokusere på den

Læs mere

ML generalforsamling 7. februar Nyt fra sekretariatet

ML generalforsamling 7. februar Nyt fra sekretariatet ML generalforsamling 7. februar 2013 Nyt fra sekretariatet Vi var på 2 Vi var på 5.586 besøgte første E&H i Herning 130 udstillere og 5.586 fagfolk mødtes på den nye arbejdende fagmesse, Entreprenør &

Læs mere

ML sommermøde Axelborg 22. august 2012

ML sommermøde Axelborg 22. august 2012 ML sommermøde Axelborg 22. august 2012 Program Kl. 10.00 Velkomst samt kaffe og rundstykker Individuelle medlemsmøde i sektionerne Sektion 1: Evaluering E & H 12 Plan og strategi for E & H 15 Sektion 2

Læs mere

Orientering fra DM-Uddannelse Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-Uddannelse Tlf.: Fax: Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 : dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 2 Februar 2013 TIL SAMTLIGE AKTIVE MEDLEMMER OG UDSALGSSTEDER SAMT DM-ARBEJDSGIVER MEDLEMMER Invitation til DM-Arbejdsgiver Informationsmøder

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax: Nr. 6 Marts 2011 Reparation af skibs- og bådmotorer Willis har fået viden om, at der hos nogle maskinhandlere sker et mindre omfang af reparationsarbejde på skibs- og bådmotorer af forskellig karakter

Læs mere

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk.

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. BLIV EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK EGN er din kilde til innovation,

Læs mere

Velkommen Gruppe SJ-2

Velkommen Gruppe SJ-2 Velkommen Gruppe SJ-2 Hotel Frederiksminde Tirsdag, den 16. april 2013 21:11 1 Program Kl. 10.00 Kl. 10.00 10.30 Kl. 10.30 11.30 Kl. 11.30 12.30 Kl. 12.30 13.30 Kl. 13.30 14.00 Kl. 14.00 14.25 Velkomst

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 16 Oktober 2013 Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Climmar kongres 2013 Digital post er din myndighed klar Danmarks bedste lærling tilmelding Stjålne maskiner Reception

Læs mere

Orientering fra DM-Uddannelse Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-Uddannelse Tlf.: Fax: Nr. 6 November 2012 Vedr. kursusplan for 2012/2013 Der er stadig ledige pladser på nedenstående kurser. Kurser 2012/13 Informationsmateriale for nedenstående kurser finder du på hjemmesiden under Uddannelsesorienteringer

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax: Nr. 6 Marts 2013 Fyraftensmøder marts 2013 I denne uges udsendes materiale fra de netop afholdte fyraftensmøder til de virksomheder, der ikke havde mulighed for at deltage. Der var en god dialog på møderne.

Læs mere

Orientering fra DM-branche Medarbejder Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-branche Medarbejder Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 3 Februar 2009 Fra branchedirektørens skrivebord Jeg får næsten dagligt spørgsmål fra medlemmer omkring den aktuelle situation i branchen. Fra branche direktørens skrivebord Vi har siden november måned

Læs mere

Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver

Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Salgstræning i DM-Akademi 45261 - kundeservice Efterårskursus 8. 10. november 2010 1 Formål Kurset vil fokusere

Læs mere

Brdr. Holst Sørensen A/S

Brdr. Holst Sørensen A/S Vol 1.14 Brdr. Holst Sørensen A/S Velkommen Historik: Oprindeligt grundlag billige kvalitetsmaskiner og reservedele 1963 Stiftelse af virksomhed. Første import af traktor 1964 Køb af 110 M.F. 135 i Indien

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax: Nr. 8 Juni 2009 Hvem kan hjælpe 2 lærlinge med en praktikplads Landbrugsmaskinmekanikerlærlinge fra Vestjysk Maskincenter (under konkurs) søger ny praktikplads Simon Bo Fiskbæk, 18 år, Lemvig, startet

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 5 Marts 2015 Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: Køre- og hviletids-bestemmelser for servicebiler mv. Servicebiler og overlæs Trafikkampagne trafikanter skal lære at forstå

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 13 August 2013 Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: Nyhedsbrevene skifter udseende Udsigt til milliardeksport af brugte maskiner Pressemeddelelse i DMiBRUGT 21. aug. 2013 DM-købekontrakt

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax: Nr. 15 November 2011 Første kvindelige bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening Dansk Maskinhandlerforening har fået sit første kvindelige bestyrelsesmedlem Helle Nielsen, Nic. Nielsen A/S. Vi vil

Læs mere

Orientering fra DM til Passive medlemmer

Orientering fra DM til Passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 15 November 2015 Orientering fra DM til Passive medlemmer Emner: Sidste chance for fastgørelse af nummerplader Opfølgning på advarsel om Dansk Erhvervs Beslysning Nyt fra Christiansborg

Læs mere

Orientering fra DM-branche til Passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til Passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 9 Juni 2015 Orientering fra DM-branche til Passive medlemmer Emner: Købsaftale og leasing Købekontrat til tablet Lærlinge der har bestået svendeprøven Ansæt merkantile elever nu Mød din

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 16 Oktober 2014 Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: CE-mærkning på mobile maskiner Sidste chance Er MRSA farligt for dine medarbejdere? Varmt arbejde - Vigtigt Danmarks Bedste

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 15 September 2013 Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Hvad betaler du i rente på kassekreditten Maskinhandleren i år 2020 på engelsk DM-stand på Agroshow i Polen 20.-23.

Læs mere

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK BLIV EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK Som leder og specialist står du ofte alene, når vigtige strategier og ledelsesmæssige beslutninger skal træffes, samtidig med

Læs mere

Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver

Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Dansk Maskinhandlerforening Akademi Salgstræning og jura Rollen som professionel rådgiver Salgstræning i DM-Akademi 45261 - kundeservice Forårskursus 26. 28. marts 2012 1 Formål Kurset vil fokusere på

Læs mere

Kundeservice - Pon Equipment A/S

Kundeservice - Pon Equipment A/S Tlf.: 7025 2211 Kundeservice - - Brøndby, Park Allé 363, Brøndby - Skejby, Jens Olsens Vej 23, Aarhus N Salg og Salgssupport - Nyt og brugt Salg & Marketingdirektør Michael Bahn Jørgensen mobil: 2092 7878

Læs mere

Landsforeningen LandboSenior.dk

Landsforeningen LandboSenior.dk Nyhedsbrev nr. 78 december 2017 Indhold: 1. Formanden har ordet. 2. Indbydelse til årsmøde 2018. 3. Indkaldelse til ordinær generalforsamling. 4. Medlemsopgørelse. 5. Kontingent 2018. 6. Rejser til Canada

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passive Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passive Tlf.: Fax: Nr. 9 Juni 2013 Markedsfremstød i Norge Sikker handel med danske maskinhandlere" Som nævnt i februars nyhedsbrev, gik Dansk Maskinhandlerforening 1. marts i luften med et markedsfremstød i Norge for at

Læs mere

Kundeservice - Pon Equipment A/S

Kundeservice - Pon Equipment A/S Tlf.: 7025 2211 Kundeservice - - Brøndby, Park Allé 363, Brøndby - Skejby, Jens Olsens Vej 23, Aarhus N Salg og Salgssupport - Nyt og brugt Salg & Marketingdirektør Michael Bahn Jørgensen mobil: 2092 7878

Læs mere

Orientering fra DM-Uddannelse

Orientering fra DM-Uddannelse Nyhedsbrev nr. 5 september 2017 fra Dansk Maskinhandlerforening Orientering fra DM-Uddannelse Emner: Sidste chanche for tilmelding til infomøde om persondataforordning Sælgeruddannelsen Grundlæggende lederuddannelse

Læs mere

Brdr. Holst Sørensen A/S

Brdr. Holst Sørensen A/S Vol 1.14 Brdr. Holst Sørensen A/S Velkommen Historik: Oprindeligt grundlag billige kvalitetsmaskiner og reservedele 1963 Stiftelse af virksomhed. Første import af traktor 1964 Køb af 110 M.F. 135 i Indien

Læs mere

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Vækstforum Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Mødet holdtes i: Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Mødelokale: Regionsrådssalen

Læs mere

Orientering fra DM-Medarbejderbranche Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-Medarbejderbranche Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 17 December 2009 Ny olieafgift pr. 1. januar 2010 Pr. 1. januar 2010 indføres der en olieafgift på 246,90 øre eks. moms pr. liter. Hvis man den 1. januar har over 3.000 liter totalt, opkræves der afgift

Læs mere

ML sommermøde. Egelund Slot 21. august 2013

ML sommermøde. Egelund Slot 21. august 2013 ML sommermøde Egelund Slot 21. august 2013 Program Kl. 10.00 Velkomst samt kaffe og rundstykker Kl. 10.15 Kvalitetscertificering ved Thomas Ulderup, Integrate Kl. 11.30 Generelt fra branchen ved Michael

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 8 august 2016 fra Dansk Maskinhandlerforening Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: Maskiner under Broen Efterlysninger Nye regler om chiptuning Mænd i fysisk hårde job forebygger

Læs mere

Danmarks Jægerforbund Resultat individuelle Placering Nr Navn Foreningsnummer Forenings by Total

Danmarks Jægerforbund Resultat individuelle Placering Nr Navn Foreningsnummer Forenings by Total Dame Træf Skud 1 8 Laila Terkelsen 1053 Krogager Jagtforening 34 41 2 16 Jette Østergaard-Jensen 1052 Ansager og Omegns Jagtforening 34 42 3 153 Anja Pedersen 1061 Ølgod Jagtforening 32 40 4 5 Solveig

Læs mere

Velkommen. Møde for bioenergivirksomheder, den 18. juni 2013. Allan Pedersen, Sektordirektør

Velkommen. Møde for bioenergivirksomheder, den 18. juni 2013. Allan Pedersen, Sektordirektør Velkommen Møde for bioenergivirksomheder, den 18. juni 2013 Allan Pedersen, Sektordirektør Dagens program 09:00 Ankomst og registrering af deltagere 09:30 Introduktion til DLMF og den nye bioenergigruppe

Læs mere

Samlet resultat A-rækken Men Section 2015

Samlet resultat A-rækken Men Section 2015 Samlet resultat A-rækken Men Section 2015 Point Sum af Birdies Antal deltagelser FØLBÆK, Poul 113 6 18 JENSEN, Ole Stig 98 6 17 DAMGAARD, Lars 87 4 18 SØRENSEN, Keld Sparvath 78 5 15 HJØRNHOLM, Arne 63

Læs mere

Oversigt over BL s indlæg og DN s svar

Oversigt over BL s indlæg og DN s svar Dato: 19. august 2015 Til: Afdelingerne og HB Skrevet af: Vibeke Lyngse, vl@dn.dk Oversigt over BL s indlæg og DN s svar Nedenstående er en samlet oversigt over de næsten 150 indlæg, Bæredygtigt Landbrug

Læs mere

Orientering fra DM-branche Passive

Orientering fra DM-branche Passive Nyhedsbrev nr. 9 Juni 2014 Orientering fra DM-branche Passive Emner: Dyrskuerne er over os Pas på kørekortet Nye regler for E-handel pr. 13. juni 2014 Købs- og modtagebetingelser Info omkring syn af sprøjter

Læs mere

Resultater 27 deltagere

Resultater 27 deltagere Politiets MTB "sommercup" on Lapio.com Page 1 of 3 Resultater 27 deltagere Like 6.2K people like this. Sign Up to see what your friends like. Alle kategorier # NAVN KLUB STARTNR KATEGORI KAT # STARTLOOP

Læs mere

Maskinleverandørerne Sektion 2 Beretning 2009

Maskinleverandørerne Sektion 2 Beretning 2009 Maskinleverandørerne Sektion 2 Beretning 2009 Sekretariatet. Kokholm 3C. 6000 Kolding. Tlf.: 3927 0087. Fax: 3917 8955. E-mail: ml@maskinlev.dk 2 Indholdsfortegnelse VELKOMST... 3 BRANCHEN I 2009... 3

Læs mere

Netværksmøde genbrugsbutikker

Netværksmøde genbrugsbutikker Netværksmøde genbrugsbutikker Den 21.-22. november i Holbæk Genbrug af byggematerialer, arbejdsmiljø og logistikoptimering, bytte/salgsværdi, reparationsværksteder, samarbejde med jobcenter og den perfekte

Læs mere

Side 12. Fint restaureret Bolinder Munktell

Side 12. Fint restaureret Bolinder Munktell Side 12 Juni kvartal 2014 12. Årgang Medlemsblad Fint restaureret Bolinder Munktell Side 2 Side 11 Bestyrelse og udvalg. Formand: Kaj Pedersen Bøjden Landevej 2, Bøjden Telf.: 6260 1718 Mobil: 4091 8264

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax: Nr. 15 Oktober 2009 Nu begynder udbetalingen af landbrugsstøtten Omkring 38.000 landmænd får de kommende dage udbetalt landbrugsstøtten på i alt. 2,8 mia. kr. Det er måske netop i disse dage maskinhandlerne

Læs mere

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015 Placering Nr Navn Foreningsnr Foreningsby Skydning Junior Hold Træf Skud Træf Skud 1 23 Vamdrup Junior 87 128 94 Kasper Hjorth 4308 Vamdrup og Omegns Jagtforening 35 42 100 Mikkel Dall 4308 28 43 96 Frederik

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax: Nr. 4 Marts 2009 Ny bestyrelse i brancheforeningen LIB Den 5. marts 2009 afholdt LIB (Landbrugsmaskin-importørernes brancheforening af 1919) generalforsamling. Bestyrelsen blev efterfølgende konstitueret

Læs mere

Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere

Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere Nyhedsbrev nr. 15 Oktober 2015 Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere Emner: HUSK tilmelding til lederuddannelse Agritechnica Studietur Stjålen traktor Dispensation for bæltekørertøjer

Læs mere

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: Fax:

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: Fax: Nr. 1 Januar 2010 Kompetencefyldt bestyrelsesuddannelse Dansk Maskinhandlerforenings Akademi udbyder i samarbejde med Landbrug og Fødevarer to nye tiltag en bestyrelsesuddannelse samt et bestyrelseskursus.

Læs mere

RUDER CUP Gyttegaard Golfklub

RUDER CUP Gyttegaard Golfklub RUDER CUP 2018 Gyttegaard Golfklub Der spilles for 17. gang om det af Men' s Sections i golfklubberne Brande, Jelling, Give og Gyttegård eftertragtede RUDER CUP trofæ. Matchen spilles hvert år som afslutning

Læs mere

DANSKE KREDS TM SEMINAR 9. OG 10. SEPTEMBER 2015 MUNKEBJERG, VEJLE POLITISK FORSTÅELSE

DANSKE KREDS TM SEMINAR 9. OG 10. SEPTEMBER 2015 MUNKEBJERG, VEJLE POLITISK FORSTÅELSE DANSKE KREDS TM SEMINAR 9. OG 10. SEPTEMBER 2015 MUNKEBJERG, VEJLE POLITISK FORSTÅELSE KÆRE TILLIDSMAND Til september holder vi traditionen tro tillidsmandsseminar i Vejle. Vi håber, du har lyst til at

Læs mere

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 3 Marts. 2011 TIL SAMTLIGE AKTIVE MEDLEMMER OG UDSALGSSTEDER SAMT DM-ARBEJDSGIVER MEDLEMMER Invitation til DM-Arbejdsgiver Informationsmøder vedr. nye overenskomster m.m. Som tidligere informeret afholder

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Orientering fra DM-branche til Passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til Passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 2 Februar 2016 Orientering fra DM-branche til Passive medlemmer Emner: Kurser og uddannelser Mød din Maskinhandler Mærkedage og receptioner Dødsfald Nyt fra Christiansborg Kolding den 4.

Læs mere

Velkommen til Olie Gas Danmark

Velkommen til Olie Gas Danmark Vi vil skabe værdi Der er fortsat et betydeligt forretningspotentiale i Nordsøen, for alle led i værdi kæden. Med Olie Gas Danmark er der skabt en nødvendig fælles platform til at i mødegå fremtiden. VELKOMMEN

Læs mere

RUDER CUP Jelling Golfklub

RUDER CUP Jelling Golfklub RUDER CUP 2016 Jelling Golfklub Der spilles for 15. gang om det af Men' s Seetions i golfklubberne Brande, Jelling, Give og Gyttegård eftertragtede RUDER CUP trofæ. Matchen spilles hvert år som afslutning

Læs mere

Uddannelsesorientering fra ML-Uddannelse Tlf.: Fax:

Uddannelsesorientering fra ML-Uddannelse Tlf.: Fax: Nr. 1 Januar 2010 Kompetencefyldt bestyrelsesuddannelse Dansk Maskinhandlerforenings Akademi udbyder i samarbejde med Landbrug og Fødevarer to nye tiltag en bestyrelsesuddannelse samt et bestyrelseskursus.

Læs mere

VELKOMMEN TIL DIN LOKALE MASKINFORRETNING

VELKOMMEN TIL DIN LOKALE MASKINFORRETNING VELKOMMEN TIL DIN LOKALE MASKINFORRETNING KIG INDENFOR QR-kode til viatuel rundtur Tøstrupvej 50 8581 Nimtofte Tlf. 86 39 84 88 www.midtdjurstraktorlager.dk HØJT MOMENT VED LAVE OMDREJNINGER T174EA 689.000,-

Læs mere

Resultater fra vintercuppens 6 afdeling i Silkeborg den

Resultater fra vintercuppens 6 afdeling i Silkeborg den Resultater fra vintercuppens 6 afdeling i den 310315. Begynder 1 602 Bjarne Larsen Fyns PI 2 omgange 00:58:36 2 604 Jeppe Vestergaard Ålborg PI 2 omgange 01:02:05 3 605 Ulrik Madsen Ålborg PI 2 omgange

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 2 Januar 2010 Salg af varer indenfor EU SKAT har på det seneste været i pressen med bl.a. overskriften Moms-smæk til eksportvirksomheder og nævner flere forskellige brancher, man har kig på, herunder

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 1 januar 2017 Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Nytårsbrev fra formanden Mindre ændring i kørehviletidsreglerne for servicevogne Fra 1. januar 2017 kan man få lov til

Læs mere

Fjordager Idrætsforenings Tempoløb 2011

Fjordager Idrætsforenings Tempoløb 2011 Fjordager Idrætsforenings Tempoløb 2011 Resultatliste rækkefølge Samlet KV3 36-45 år KV6 56-65 år 1 0-18 år 2 19-35 år 3 36-45 år 4 46-55 år 5 56-65 år 6 66-99 år LICENS Resultatliste samlet Placering

Læs mere

Orientering fra DM-branche Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche Passiv Tlf.: Fax: Nr. 8 Maj 2012 Grundlovsdag I forbindelse med Grundlovsdag den 5. juni er DM- og SALAsekretariatet lukket. For overenskomstmæssige spørgsmål kan sekretariatet træffes på telefonnummer 3313 4655. Grundlovsdag

Læs mere

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: Fax:

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: Fax: Nr. 4 Marts 2010 Varmt arbejde Dansk Maskinhandlerforening har fundet en ny samarbejdspartner for Fyn, Midt-, Syd- og Sønderjylland, for at kunne overholde tidsfristen for reglerne omkring Varmt arbejde,

Læs mere

5. afdeling / Viborg Tirsdag den 28. februar 2017

5. afdeling / Viborg Tirsdag den 28. februar 2017 5. afdeling / Tirsdag den 28. februar 2017 Klasse 1 1 omg. 2 omg. 3 omg. 4 omg. 5 omg. 6 omg. 1 1 Rasmus Feldballe Silkeborg PI 0.11.19 0.12.08 0.23.27 0.12.05 0.35.32 0.12.15 0.47.47 0.12.13 1.00.00 0.12.45

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 13 Oktober 2015 Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Dispensation for bæltekørertøjer Advarsel Fupmail fra Post Danmark Stjålen traktor Advarsel Dansk Erhvervs Belysning

Læs mere

Orientering fra DM-branche til Passive

Orientering fra DM-branche til Passive Nyhedsbrev nr. 17 December 2015 Orientering fra DM-branche til Passive Emner: Mærkedage Sekretariatet i julen Julehilsen fra sekretariatet Mød din Maskinhandler o A/S Henry D. Nielsen o PN Maskiner A/S

Læs mere

Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation. - Vil du være med? Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling

Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation. - Vil du være med? Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation - Vil du være med? & Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling Dansk Mode & Textil og Aalborg Universitet præsenterer en

Læs mere

Gazellekåringer. København, onsdag 30. november

Gazellekåringer. København, onsdag 30. november Gazellekåringer. Program 2016 København, onsdag 30. november Gazellekåringer Velkommen til årets gazellekåringer, hvor vi fejrer landets bedste virksomheder for 22. år i træk Vi jagter Danmarks rollemodel

Læs mere

Generalforsamling i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland

Generalforsamling i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Generalforsamling i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Fredag den 4. november 2016 På Hotel Strandtangen, Skive På vegne af bestyrelsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland inviteres du hermed til den

Læs mere

Orientering fra DM-Markedsnyt

Orientering fra DM-Markedsnyt Nyhedsbrev nr. 4 december 2017 Orientering fra DM-Markedsnyt Emner: Nyregistrerede traktorer Pjece fra Miljøstyrelsen om sprøjtesyn Ploeger overtager TerraGator i Europa Traktor salget hos naboerne i Norge

Læs mere

UniLock System 10 Skemaer og eksempler til adgangskontrol

UniLock System 10 Skemaer og eksempler til adgangskontrol UniLock System Skemaer og eksempler til adgangskontrol Formular 5 Version 1.0 Revision 60722 Inden der i PC-programmet oprettes nøgler, grupper, tabeller osv, kan det være en god ide at forberede det først.

Læs mere

MØDEINDUSTRIENS DAG 2016

MØDEINDUSTRIENS DAG 2016 MØDEINDUSTRIENS DAG 2016 BLIV KLOGERE PÅ UDFORDRINGER OG TRUSLER HØR OM LØSNINGER OG MULIGHEDER FIND VEJEN VIDERE IGENNEM FAGFÆLLESSKABER MØD BÅDE BRANCHEN OG REBELLERNE Munkebjerg Hotel i Vejle mandag

Læs mere

Politi DM Linieløb - 27-08-2014. Viborg Politi Klasse: Damer

Politi DM Linieløb - 27-08-2014. Viborg Politi Klasse: Damer Antal deltagere: 4 Klasse: Damer Gennemsnit for vinder: 35,3 km/h Antal præmier: 4 Plac. Ryg nr. UCI kode Navn 1 DENOOOOOOOO Bettina Romer 2 2 DENOOOOOOOO Helle Sørensen 3 3 DENOOOOOOOO Rikke Guldbæk 4

Læs mere

KOMDIR LANDSMØDE 2013 2. - 3. MAJ I KØBENHAVN PROGRAM

KOMDIR LANDSMØDE 2013 2. - 3. MAJ I KØBENHAVN PROGRAM KOMDIR LANDSMØDE 2013 2. - 3. MAJ I KØBENHAVN PROGRAM 1 Ledelse og styring af kommunerne i 2020 Kære kolleger og gæster I 2013 er det 100 år siden, at Kæmnerforeningen blev stiftet. Efter et par kommunalreformer

Læs mere

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017 INVITATION Medlemsmøde INNOVATION OG SAMARBEJDE - ØGET EKSPORT RINGE, 22. NOVEMBER 2017 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til efterårets medlemsmøde den 22.

Læs mere