Ledningsoplysninger. VIGTIGT Gravearbejde er på eget ansvar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ledningsoplysninger. VIGTIGT Gravearbejde er på eget ansvar"

Transkript

1 Ledningsoplysninger VIGTIGT Gravearbejde er på eget ansvar Inden for en arbejdsafstand af 1 meter på hver side af det viste tracé, skal ledningens eksakte placering lokaliseres ved prøvegravning med brug af håndskovl Der må ikke graves med gravemaskine eller foretages jordfortrængning eller styre boring før placeringen er fundet ved prøvegravning. Maskin- eller håndgravning nærmere end 1 meter fra en eksisterende ledning foretages kun efter aftale med Fibia Ved maskingravning med krydsning af andre ledninger lokaliseres disse ved håndgravede prøvehuller, inden der maskingraves nærmere end 2 meter fra ledningerne Der må først graves videre, når ledningernes placering er fastslået. I tilfælde af, at en lednings placering ikke kan fastslås ved prøvegravning, skal påvisning rekvireres hos Fibia, jfr. nedenfor. Prøvegravninger skal ske ved håndgravning og skal kunne dokumenteres Ved styret underboring, skal der altid være indgået aftale med gravetilsynet om, at du laver en styret underboring. Det skal sikres, at kablerne/rørene i det pågældende område er blevet frigravet ved krydsningerne. Ved skydning og cracking i nærheden af kabler/rør, skal der foretages prøvegravninger, for at sikre tilstrækkelig afstand mellem rør og kabel Det bemærkes, at respektafstandene, jf. DS 475 skal overholdes. Derudover skal det bemærkes at graveaktøren er forpligtet til at overholde gældende love, regler, branchevejledninger og normer. Det påhviler graveaktøren at afholde samtlige udgifter til ovennævnte og nødvendige prøvegravninger Det kendskab omkring anlægges placering, som graveaktøren får i forbindelse med ovennævnte prøvegravninger, er graveaktøren forpligtet til at videregive til Fibia Informationerne skal registreres på kort med indtegninger og dokumenteres ved fotografering. Kort- og fotomateriale skal sendes til Fibia til brug for Fibias kvalitetssikring Hvis anlægges placering ikke kan lokaliseres ved prøvegravning i henhold til ovenstående, skal Fibia omgående kontaktes med henblik på at foretage en påvisning. Telefon , Fax , CVR nr

2 GENERELT 2/6 Påvisning Fibia står til rådighed i forbindelse med ønsket påvisning af anlægget, mv. Af hensyn til planlægning skal en anmodning ske skriftligt, og der må påregnes ca. 5 hverdages ventetid fra anmodningen er modtaget til påvisning kan ske. Påvisningen øst for Storebælt bestilles via mail: leroplysningeast@fibia.dk eller telefon: med angivelse af LER-nr. Påvisningen vest for Storebælt bestilles via mail: leroplysningwest@fibia.dk eller telefon: med angivelse af LER-nr. Fibia opkræver et påvisningsgebyr for tre timer inkl. kørsel på kr ,00 ekskl. moms ved påvisning af anlægget. Ved påvisning på mere end tre timer inkl. kørsel sker afregningen derudover pr. påbegyndt time med en timesats på kr. 748 ekskl. moms. Påvisningsgebyret og timesatsen er fastsat pr. 1. januar 2016 og reguleres hver den 1. januar efter nettoprisindekset for juli måned i det forudgående år. Gyldighed De udleverede ledningsoplysninger fra Fibia er maksimalt gyldige i 3 uger. Stikledninger Som udgangspunk ejer Fibia stikledningerne ind til skel. Vær opmærksom på, at skikledninger på privat grund som hovedregel ejes af Fibia, der kan dog forekomme aftaler hvor i det fremgår at lods-/grund-/matrikelejer har ejerskab af stikledningen, disse aftaler forefindes kun øst for Storebælt. På grund af disse variationer i forhold omkring ejerskab. Skulle der opstå tvivl omkring ejerforhold eller placering og derved hvem der har oplysningspligt vedrørende placering af stikledning, ret da henvendelse til Fibia inden arbejdet påbegyndes. Dybde Fibias anlægs dybdemæssige placering kendes ikke og kan derfor være meget varierende. Fibias anlæg er normalt nedlagt i 0,3-1,5 meters dybde, men grundet eventuel overfladeregulering kan dette have resulteret i ændringer i dybden. I byområder kan kablerne/rørene dog ligge direkte under fortovs- eller vejbelægning. Er der fra Lednings ejers side givet accept for arbejde inden for respekt afstanden, skal der altid arbejdes forsigtigt med håndredskaber i dette område. Der kan ligge flere kabler/rør i samme tracé med i forskellige dybder uden, at dette nødvendigvis fremgår af ledningsoplysningerne. Der skal derfor udvises forsigtighed selv om der allerede er lokaliseret én ledning i tracéet. Ikke alle rør og kabler er markeret med dækbånd.

3 3/6 Ændringer i eksisterende ledningsnet Ved ændringer af beliggenheden af eksisterende anlæg skal den nye beliggenhed opmåles af Fibia inden retablering. Rekvirering af opmåling skal ske på mail: Henvendelser øst for Storebælt: leroplysningeast@fibia.dk Henvendelser vest for Storebælt: leroplysningwest@fibia.dk Dækbånd Ikke alle rør og kabler markeret med dækbånd. Nogle anlæg er lagt uden dækbånd, og i andre tilfælde kan dækbånd være fjernet eller ødelagt ved jordarbejde i nærheden af anlægget. Krav til arbejdets udførelse Graveaktøren er forpligtet til at holde sig bekendt med de almindelige krav og normer, herunder DS 475, der finder anvendelse for det pågældende arbejde. Det er graveaktørens ansvar, at disse krav overholdes, herunder blandt andet i forhold til respektafstande mv. Ved gravearbejder i og omkring bygge- og anlægsprojekter, skal der udvises særlig agtpågivenhed mht. lokalisering af ledninger, inden gravearbejde påbegyndes. De faktiske forhold kan på grund af omlægninger, nivellering ol. afvige væsentligt fra de udleverede oplysninger, jf. ovennævnte vedrørende dybde. Graveaktører bør derfor altid selv undersøge, om der er sket ændringer i vejbelægning, cykelsti, fortov, mv. Der må ikke reguleres i terrænet over Fibias anlæg i jorden. Ved gravearbejde i offentlige arealer forudsættes det, at gravetilladelse fra kommunens vejafdeling er indhentet, og at de heri angivne retningslinjer følges, herunder DS 475. Ved styret underboringer forudsættes det endvidere, at der er indhentet tilladelse og indgået aftale med gravetilsynet. Kortmaterialet De fremsendte ledningsoplysninger og kort er ikke egnet til at blive indsat i eksisterende kortprogrammer eller lignende, herunder digitale programmer. Ledningsoplysninger og projekttegninger skal forefindes på opgravningsstedet, inden gravearbejdet igangsættes.

4 4/6 Ansvar Fibia kan ikke drages til ansvar for skader på Fibias anlæg eller ejendom, og det er alene graveaktøren/skadevolder, der er erstatningsansvarlig for skader. Graveaktøren/skadevolder er tillige ansvarlig for eventuelle følgeskader. Fibia kan ikke drages til ansvar for tab, udgifter og omkostninger forbundet med omlægninger/omprojektering, driftstab, tidstab, avancetab, øvrige indirekte tab, bøder eller tilsvarende, hvad enten de tilfalder det offentlige eller private, meromkostninger ved forsinkelse, reparation, bortfjernelse eller tilsvarende foranstaltninger i forbindelse med skaderne. Skader på Fibias anlæg vil blive udbedret på graveaktørens/skadevolderens regning. Det bemærkes, at visse skader først kan konstateres noget tid efter arbejdet er afsluttet. PLANLÆGNING AF ARBEJDET INDEN ARBEJDET PÅBEGYNDES Alt gravearbejde, underboring og lignende skal planlægges og udføres, så risikoen for ledningsbrud reduceres mest muligt. Graveaktøren skal inden de pågældende arbejder påbegyndes gøre sig bekendt med placeringen af anlægget i det pågældende område. Dokumentation herfor skal kunne påvises. Graveaktøren skal være bekendt med, hvor Fibias anlæg ligger, eventuelt ved prøvegravning og sikre at følgende er overholdt: De indhentede ledningsoplysninger er mindre end tre uger gamle og er til stede på arbejdsstedet Fibia er kontaktet telefonisk, hvis der graves inden for respektafstanden på 1 meter Elarbejde udføres efter reglerne i Stærkstrømsbekendtgørelsen. Det bemærkes, at det er graveaktørens/entreprenørens ansvar, at det udførende personale kender Stærkstrømsbekendtgørelsen Graveaktøren og udførende personale er bekendt med gældende respektafstand, jf. DS 475 Alle forbehold, der er anført på de anvendte tegninger, meddeles til alle aktører i projektet. Fibia opfordrer graveaktørerne til at invitere til ledningsejermøde i god tid inden arbejdet iværksættes.

5 5/6 UNDER UDFØRELSEN Ledningsplaner skal altid være at forefinde på arbejdsstedet. Anlægget skal under gravearbejdet håndteres som følgende: Ryk ikke i rørene/kablerne: Rørene/kablerne tåler ikke at blive strakt, da det kan medføre skader inde i kablet Træd ikke på rørene/kablerne: Trædes der på rørene/kablerne ødelægges det indvendigt Overfladesikring ved kørsel: Ved kørsel over tracéet skal det sikres, at ledningen ikke bliver beskadiget Hæng rørene/kablerne op: Rørene/kablerne tåler ikke at hænge frit. rørene/kablerne må opbindes eller understøttes med et mellemrum på højst 1,0 meter Muffer: Muffer dækker sammensplidsninger på kabler. Mufferne er sårbare og beskadiges let ved træk og vrid. Inden anlægget flyttes, skal alle muffer derfor understøttes Jernpløkker: Slå aldrig jernpløkke i jorden medmindre der er sikkerhed for, at der ikke er anlæg i nærheden. PROCEDURE VED OVERGRAVNINGER Ved skade eller formodning om skade er graveaktøren forpligtet til omgående at kontakte Fibia på telefon: Øst for Storebælt Hverdage mellem (normal åbningstid): Øst for Storebælt Uden for normal åbningstid: Vest for Storebælt Hverdage mellem (normal åbningstid): Vest for Storebælt Uden for normal åbningstid: Skadevolderen er forpligtet til at anmelde alle skader eller formodninger uanset størrelsen, idet også mindre skader kan give senere funktionssvigt. Skadevolderen må ikke foretage sig andet. Skadevolderen må ikke påbegynde en udbedring af skaden. Skader der påføres Fibia ledningsanlæg vil blive udbedret af Fibia på skadevolderens regning.

6 6/6 Fibia afregner udbedringen af skaderne over for skadevolderen efter medgået tid til de til en hver tid gældende timesatser. Timesatsen udgør pr. 1. januar 2016: Onsite Tekniker mellem kl : Onsite Tekniker mellem kl : Remote Tekniker mellem kl : Remote Tekniker mellem kl : 556,00 ekskl. moms 1112,00 ekskl. moms 895,00 ekskl. moms 1790,00 ekskl. moms Fibia opkræver endvidere et administrationsgebyr på 15 % af udbedringsomkostningerne. Der henvises til, at udbedringen sker øjeblikkelig grundet driftshensyn hos Fibia. Skadevolderen må derfor påregne, at det er mere omkostningsbetonet at udbedre skaden i forhold til, hvis priser indhentes efter udbud. Det bemærkes, at der ikke indhentes kontroltilbud. Venlig hilsen Fibia

FØR DU GRAVER. Gravning i nærheden af kabler

FØR DU GRAVER. Gravning i nærheden af kabler FØR DU GRAVER Gravning i nærheden af kabler FØR DU GRAVER Lov om graveadgang Forud for ethvert bygnings- eller jordarbejde skal den, der forestår arbejdet, undersøge om der er forsyningsledninger i området.

Læs mere

Det er grav alvorligt Gravning i nærheden af kabler

Det er grav alvorligt Gravning i nærheden af kabler Det er grav alvorligt Gravning i nærheden af kabler Dansk Kabel TV A/S Teglholmsgade 1 0900 København C www.danskkabeltv.dk Før du graver Lov om graveadgang Forud for ethvert bygnings- eller jordarbejde

Læs mere

Inden vi behandler jeres anmodning om påvisning, er der nogle punkter nedenfor, som vi venligst beder jer besvare så godt som muligt.

Inden vi behandler jeres anmodning om påvisning, er der nogle punkter nedenfor, som vi venligst beder jer besvare så godt som muligt. PÅVISNING Marts 2015 Tak for din henvendelse vedrørende påvisning af Telias rør. Iht. 8 i lov om registrering af ledningsejer skal Telia fremsende de nødvendige ledningsoplysninger til jer eller indgå

Læs mere

Det er gravalvorligt

Det er gravalvorligt Det er gravalvorligt Vejledning til gravearbejde i nærheden af forsyningsledninger Anvisning for arbejder i nærheden af Vestforsynings ledninger Inden du skal i gang med at grave har du pligt til, at indhente

Læs mere

VIGTIG VIDEN INDEN DU GRAVER. Følgebrev i forbindelse med gravearbejde i nærheden af 0,4 kv, kv og 60 kv kabler og luftledninger.

VIGTIG VIDEN INDEN DU GRAVER. Følgebrev i forbindelse med gravearbejde i nærheden af 0,4 kv, kv og 60 kv kabler og luftledninger. VIGTIG VIDEN INDEN DU GRAVER Følgebrev i forbindelse med gravearbejde i nærheden af 0,4 kv, 10-20 kv og 60 kv kabler og luftledninger. Vigtig viden inden du graver Entreprenørens ansvar Skal din entreprenørvirksomhed

Læs mere

[Not for commercial use]

[Not for commercial use] 0 [Not for commercial use] 0 30 0 50 m 0 [Not for commercial use] 0 30 0 50 m Ledningsoplysning vedrørende Dinels kabler Entreprenørens ansvar Det er entreprenørens og enhver, der iværksætter og er ansvarlig

Læs mere

Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFOR s fjernvarme- og fjernkølingsanlæg.

Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFOR s fjernvarme- og fjernkølingsanlæg. Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFOR s fjernvarme- og fjernkølingsanlæg. Indtegnede ledninger skal respekteres. Ledninger ude af drift skal betragtes og behandles som aktive ledninger. Oplysningerne

Læs mere

Vejledning til oversigtskort.

Vejledning til oversigtskort. TDC Planudlevering Vejledning til oversigtskort. Oversigtskortet er en hjælp til dig, så du kan samle de tilsendte planer, og se hvilke planer, der er relevante for dig at udskrive og benytte. TDC har

Læs mere

Vejledning til oversigtskort.

Vejledning til oversigtskort. TDC Planudlevering Vejledning til oversigtskort. Oversigtskortet er en hjælp til dig, så du kan samle de tilsendte planer, og se hvilke planer, der er relevante for dig at udskrive og benytte. TDC har

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering af ledningsejere

Bekendtgørelse om registrering af ledningsejere BEK nr 1011 af 25/10/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 9. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2012-2662 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering af ledningsejere

Bekendtgørelse om registrering af ledningsejere BEK nr 639 af 30/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 9. april 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFORs spildevandsanlæg

Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFORs spildevandsanlæg Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFORs spildevandsanlæg Indtegnede ledninger skal respekteres. "Døde" ledninger er ude af drift, og skal betragtes og behandles som idriftværende ledninger. Der

Læs mere

FØR DU GRAVER EN VEJLEDNING TIL DIG SOM ENTREPRENØR. DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum

FØR DU GRAVER EN VEJLEDNING TIL DIG SOM ENTREPRENØR. DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum Telefon: 72 10 21 60 gravetilsyn@dongenergy.dk www.dongenergy.dk Cvr-nr. 29 91 54 58 FØR DU GRAVER EN VEJLEDNING TIL DIG SOM ENTREPRENØR 09.12.427

Læs mere

Kloakering-Arbejdsmiljø Opgavehæfte

Kloakering-Arbejdsmiljø Opgavehæfte Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri (BAI) Kloakering-Arbejdsmiljø Opgavehæfte Forord Dette hæfte er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri (BAI, www.ebai.dk)

Læs mere

Dansk Gas Forening ERFA Konference Gasledninger 1-2. november 2007 John Thorn 1. Gasledning

Dansk Gas Forening ERFA Konference Gasledninger 1-2. november 2007 John Thorn 1. Gasledning John Thorn 1 Gasledning John Thorn Ansat i HNG Funktionsleder kontrakter og økonomi Medlem af arbejdsudvalget for FLIS Medlem af brugergruppen for LER Formand for Dansk Ledningsejerforums faggruppe til

Læs mere

GRAVEARBEJDE I NÆRHEDEN AF EKSISTERENDE LEDNINGSNET

GRAVEARBEJDE I NÆRHEDEN AF EKSISTERENDE LEDNINGSNET GRAVEARBEJDE I NÆRHEDEN AF EKSISTERENDE LEDNINGSNET B R A N C H E V E J L E D N I N G O M G R A V E - A R B E J D E I N Æ R H E D E N A F E K S I S T E R E N D E L E D N I N G S N E T Design af omslag:

Læs mere

Pas på ledningerne og livet. Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt

Pas på ledningerne og livet. Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt Pas på ledningerne og livet Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt Indledning Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet stærkstrømsbekendtgørelsen. Bekendtgørelsens afsnit 5A omhandler sikkerhedsforskrifter

Læs mere

CVR/VAT no. 36 67 58 53 CVR/VAT no. 33 78 06 80. Tel: +45 7228 2000 Fax: +45 7228 2030 Tel: +45 30 10 77 10. Side 1 af 7

CVR/VAT no. 36 67 58 53 CVR/VAT no. 33 78 06 80. Tel: +45 7228 2000 Fax: +45 7228 2030 Tel: +45 30 10 77 10. Side 1 af 7 Side 1 af 7 Side 2 af 7 Gravetilladelses Vilkår for Odense Havn (OH) Godkendelse: Al arbejde i havnens gader og veje skal skriftligt anmeldes til OH mindst 5 dage før arbejdets påbegyndelse. Arbejdet må

Læs mere

Før du graver nær ved elkabler. Vejledning til dig som entreprenør

Før du graver nær ved elkabler. Vejledning til dig som entreprenør Før du graver nær ved elkabler Vejledning til dig som entreprenør 2 Indholdsfortegnelse Før du graver nær ved vores elkabler 5 Sikkerheden i fokus 6 Grav sikkert pas på dig selv 7 Typer af elkabler 9 Kontakt

Læs mere

D-2138 D WE WE93998 D XK84640 D A D XK WE WE TN0193 D-702 -WE A 17A -XK12371

D-2138 D WE WE93998 D XK84640 D A D XK WE WE TN0193 D-702 -WE A 17A -XK12371 1 3 8 17A 13 10 17 23 15 14 2 18A 4B 4A 27 18 27A 35 20 2 3 1 1 -TN0193 -TN0037 D-638 -TN05049 -XK12364 -WE14266 -XK12371 -XK12389 -WE14273 Dødt kabel -WE14308 D-702 D-703 -XK63697 -XK63707 -WE71169 -XK63778

Læs mere

Hvidovre Kommune Betingelser for opgravning i kommunens veje

Hvidovre Kommune Betingelser for opgravning i kommunens veje Hvidovre Kommune Betingelser for opgravning i kommunens veje 1. Indledning Ifølge lovbekendtgørelse nr. 671 Lov om offentlige vej er Hvidovre Kommune vejbestyrelse for de offentlige veje, pladser og stier.

Læs mere

"Ved underboring af V rammes gasledningen med utæthed til følge. Politiet afspærrer hovedvejen, indtil ventil 79154 og 79153 er lukket.

Ved underboring af V rammes gasledningen med utæthed til følge. Politiet afspærrer hovedvejen, indtil ventil 79154 og 79153 er lukket. Retten i Nibe Udskrift af dombogen Den 23. august 2002 blev i sag nr. BS 1-551/2000: Nurgas Midt/Nord I/S mod N afsagt DOM I forbindelse med en kloakentreprise, som sagsøgte, N, havde for Viborg Kommune,

Læs mere

Pas på ledningerne og livet. Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt

Pas på ledningerne og livet. Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt Pas på ledningerne og livet Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt Indledning Almindelige bestemmelser Planlægning Elektricitetsrådet har udarbejdet stærkstrømsbekendtgørelsen. Bekendtgørelsens

Læs mere

INDBYRDES FORHOLD MELLEM LEDNINGER. DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord

INDBYRDES FORHOLD MELLEM LEDNINGER. DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord INDBYRDES FORHOLD MELLEM LEDNINGER DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord 4.6 Indbyrdes forhold mellem ledninger 4.6.1 Generelt Ledninger placeres således, at: unødigt pladsspild undgås, dvs.

Læs mere

Hansted Mølle Å. Hansted Mølle Å. Opmåling april 2016 Hansted Mølleå - Thisted Kommune. Kote i m DVR90 1:50

Hansted Mølle Å. Hansted Mølle Å. Opmåling april 2016 Hansted Mølleå - Thisted Kommune. Kote i m DVR90 1:50 BILAG 1: OPMÅLING I forbindelse med udarbejdelsen af forundersøgelsen, har Thisted Kommune fået foretaget en opmåling af vandløbet. På længdeprofilet af opmålingen fremgår der, udover vandspejl, bund og

Læs mere

FØR DER GRAVES. Fiberrør ligger normalt i en dybde fra 0,35 m til 0,7 m, men vær opmærksom på, at terrænændringer kan have ændret dybden.

FØR DER GRAVES. Fiberrør ligger normalt i en dybde fra 0,35 m til 0,7 m, men vær opmærksom på, at terrænændringer kan have ændret dybden. BREDBÅND Gyldighed 30 dage fra den på ledningsplanen anførte dato. Ledningsoplysningerne er kun gyldige, hvis der forinden er indhentet oplysninger igennem LER (Ledningsejerregistret) og henvendelsen specifikt

Læs mere

Ledningsprotokol - 1120.770 Cykelsti ved Hagested Side 1 af 1 27.05.2015 Ledning ID Lednings-ejer Ledningssign. Station-1 Station-2 Afstand Eksist. ledning - type, dimension, styrke Eksist. lednings fysiske

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B2385001 - USC UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 9. maj 2018 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Benedikte Holberg, Peter Mørk Thomsen og Søren Schou Frandsen (kst.)). 14. afd.

Læs mere

SALGSVILKÅR for erhvervsparcellerne beliggende Erhvervsparken Klank i Galten

SALGSVILKÅR for erhvervsparcellerne beliggende Erhvervsparken Klank i Galten maj 2012 sag 07/17066 SALGSVILKÅR for erhvervsparcellerne beliggende Erhvervsparken Klank i Galten Salgsvilkår 1. Oplysninger om grundene Parcellerne er beliggende i Erhvervsparken Klank ved Århusvej/

Læs mere

Før du graver nær ved elkabler. Vejledning til dig som entreprenør

Før du graver nær ved elkabler. Vejledning til dig som entreprenør Før du graver nær ved elkabler Vejledning til dig som entreprenør 2 Indholdsfortegnelse Før du graver nær ved vores elkabler 5 Sikkerheden i fokus 6 Grav sikkert pas på dig selv 7 Installatørens pligter,

Læs mere

Ledningsprotokol ENTREPRISE CP10S/10-089. Anlæg af cykelsti langs Randerupvej, mellem Skærbæk og Mjolden. Maj 2012

Ledningsprotokol ENTREPRISE CP10S/10-089. Anlæg af cykelsti langs Randerupvej, mellem Skærbæk og Mjolden. Maj 2012 Ledningsprotokol ENTREPRISE CP10S/10-089 Anlæg af cykelsti langs Randerupvej, mellem Skærbæk og Mjolden Maj 2012 1. Generelt Protokollen beskriver kun ledninger, som berøres af projektet. 1.1 Ledningsplaner

Læs mere

Ledningsregistrering Nu og i fremtiden Lejre Vandråd 22. september 2016

Ledningsregistrering Nu og i fremtiden Lejre Vandråd 22. september 2016 Ledningsregistrering Nu og i fremtiden Lejre Vandråd 22. september 2016 Rammen: lovgivning, normer og domme Lovgivningen for registrering er LER loven med bekendtgørelse. Vigtigt også at anvende: - Aftalte

Læs mere

LER-loven. Vejforum, december 2018

LER-loven. Vejforum, december 2018 LER-loven Vejforum, december 2018 Lov nr. 1674 af 26. december 2017 om ændring af lov om registrering af ledningsejere 2 Formålet med loven er at udmønte Regeringens, KL s og Danske Regioners Fællesoffentlige

Læs mere

Der tages forbehold overfor de på tegningen angivne mål, herunder koter. Alle mål skal kontrolleres på stedet.

Der tages forbehold overfor de på tegningen angivne mål, herunder koter. Alle mål skal kontrolleres på stedet. Oversigtskort Plottidspunkt: 12-03-2019 08:30 FjernvarmeNet: Side 1 af 2 Der tages forbehold overfor de på tegningen angivne mål, herunder koter. Alle mål skal kontrolleres på stedet. Kontakt: Sønderborg

Læs mere

HANDELSVILKÅR. Vejle Kommune, Skolegade 1, 7100 Vejle sælger til. Navn: CVR nr. Adresse:

HANDELSVILKÅR. Vejle Kommune, Skolegade 1, 7100 Vejle sælger til. Navn: CVR nr. Adresse: HANDELSVILKÅR Vejle Kommune, Skolegade 1, 7100 Vejle sælger til Navn: CVR nr. Adresse: en ca. 2.045 m2 stor del af litra 7000 t beliggende ved Jellingvej/E.T. Jørgensensvej, 7100 Vejle (i det følgende

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 23. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 23. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 23. december 2016 Sag 251/2016 DONG Energy Sales & Distribution A/S og Radius Elnet A/S (advokat Erik Bertelsen for begge) mod Transport- og Bygningsministeriet (Kammeradvokaten

Læs mere

KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af erhvervsarealer beliggende ved Nordager i lokalplan Ved Eltangvej et erhvervsområde

KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af erhvervsarealer beliggende ved Nordager i lokalplan Ved Eltangvej et erhvervsområde KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af erhvervsarealer beliggende ved Nordager i lokalplan 0552-12 Ved Eltangvej et erhvervsområde Undertegnede: Navn: Adresse: By og postnr.: Telefon nr: E.mail: CVR nr.:

Læs mere

Forretningsbetingelser for Ødegård ApS. 1. Aftale og aftaleparter. 2. Ødegård ApS ydelser. 3. Bemanding og underleverandører

Forretningsbetingelser for Ødegård ApS. 1. Aftale og aftaleparter. 2. Ødegård ApS ydelser. 3. Bemanding og underleverandører 1. Aftale og aftaleparter 1.1 Disse forretningsbetingelser gælder for de bogførings-, rådgivnings-, og regnskabsmæssige assistanceydelser, som Ødegård ApS leverer til Kunden. 1.2 Kundeaftalen mellem Kunden

Læs mere

Orientering. En tilladelse til at krydse Banedanmarks areal vil i hovedtræk indeholde følgende punkter:

Orientering. En tilladelse til at krydse Banedanmarks areal vil i hovedtræk indeholde følgende punkter: Sidst opdateret den 1. juli 2011 Orientering En tilladelse til at krydse Banedanmarks areal vil i hovedtræk indeholde følgende punkter: (1) Såvel etablering som den fremtidige vedligeholdelse og senere

Læs mere

GRAVEANVISNING ANLÆG AF FJERNVARME

GRAVEANVISNING ANLÆG AF FJERNVARME INTERNT NOTAT Solrødgårds Alle 6 3400 Hillerød Tlf: 48 23 10 00 Mail: info@hfors.dk www.hillerodforsyning.dk Hillerød Varme A/S Dato: 22.05.2019 Kontakt Mail: info@hfors.dk Ved graveskade kontaktes HFORS

Læs mere

Ledningspakken. Graveregler og ledninger. Graveregler og ledninger. Ledningspakkens elementer:

Ledningspakken. Graveregler og ledninger. Graveregler og ledninger. Ledningspakkens elementer: Graveregler og ledninger VEJ EU, 6. 7. november 2018 Graveregler og ledninger VEJ-EU, 6. 7. november 2018 Tom Løvstrand Mortensen, LIFA A/S tlm@ Telefon: 63136923 Ledningspakken Ledningspakkens elementer:

Læs mere

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge.

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge GRAVETILLADELSE Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866 Journalnr: Type: Ansøgning Side 1 af 5 ANSØGER: LEDNINGSEJER: Kontaktperson:

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Revision af LER-loven kommunen som ledningsejer

Revision af LER-loven kommunen som ledningsejer Revision af LER-loven kommunen som ledningsejer Erik Jeppesen, landinspektør & BA-jur. Torbjørn Mandahl Peder, partner & landinspektør Dok ID.: D13-107825 Revision af LER-loven kommunen som ledningsejer

Læs mere

FOREBYGGELSE AF GRAVESKADER

FOREBYGGELSE AF GRAVESKADER 1 Fotogalleri, med eksempler efter situation og ledningstype kan ses i separat fil på hjemmesiden. Ledningers placering og afmærkning Før der graves Når der graves Hvis skaden sker 2 Ledningers placering

Læs mere

Pas på ledningerne og livet. Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt

Pas på ledningerne og livet. Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt Pas på ledningerne og livet Gør arbejdet sikkert Kend respektafstandene Meldepligt Indledning Grønlands Elmyndighed har, jf. Fællesbestemmelser for stærkstrømsanlæg Grønland, indført stærkstrømsbekendtgørelsen

Læs mere

U D S K R I F T A F D O M B O G E N F O R K Ø B E N H A V N S B Y R E T S A F D E L I N G F. Den 18. juni 1997 blev i sag nr.

U D S K R I F T A F D O M B O G E N F O R K Ø B E N H A V N S B Y R E T S A F D E L I N G F. Den 18. juni 1997 blev i sag nr. U D S K R I F T A F D O M B O G E N F O R K Ø B E N H A V N S B Y R E T S A F D E L I N G F. Den 18. juni 1997 blev i sag nr. BS F- 339/1996, T v/advokat Jan Anker Rasmussen mod A v/advokat Jacob Nørager-Nielsen

Læs mere

Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S

Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S Indholdsfortegnelse 1. Projektering 2 2. Dimensionering 2 3. Hovedledninger 3 4. Stikledninger og skelbrønde 3 5. Brønde 3 6. Samlinger og tilslutninger 4 7. Udførelse 4 8. Kvalitetssikring og dokumentation

Læs mere

Lejekontrakt Trailer

Lejekontrakt Trailer Lejekontrakt Trailer De generelle lejebetingelser, som kan indeholde betingelser, der kan være særligt byrdefulde for lejer, er gældende, medmindre de er fraveget ved de individuelle eller særligt, skriftligt

Læs mere

krydsningerne sker på de steder, der fremgår af de fremsendte tegninger og kortbilag,

krydsningerne sker på de steder, der fremgår af de fremsendte tegninger og kortbilag, TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Do: 29. august 2019 Sagsnr.: 19/11574 Kontaktperson: Søren Vinsløv Energinet Eltransmission A/S Tonne Kjærsvej 35 7000 Fredericia Att.: Martin Scheuerlein [msl@energinet.dk] Dir.

Læs mere

Vandtilslutning ved byggemodninger i TREFOR Vands forsyningsområde

Vandtilslutning ved byggemodninger i TREFOR Vands forsyningsområde Vejledning til bygherre og entreprenør Vandtilslutning ved byggemodninger i TREFOR Vands forsyningsområde Revideret maj 2018 Indholdsfortegnelse 1. Inden projektopstart... 2 1.1. Bygherre retter henvendelse

Læs mere

Oxygen yder, efter Kundens godkendelse af produktets levering, én måneds vederlagsfrit service på løsningen, dog med de følgende begrænsninger:

Oxygen yder, efter Kundens godkendelse af produktets levering, én måneds vederlagsfrit service på løsningen, dog med de følgende begrænsninger: Nærværende forretningsbetingelser er gældende for alle produkter og ydelser leveret af Oxygen A/S (herefter kaldet "Oxygen") til Kunden, medmindre andet er skriftligt aftalt mellem parterne. Det accepterede

Læs mere

Corpitals Forretningsbetingelser # ( )

Corpitals Forretningsbetingelser # ( ) Corpitals Forretningsbetingelser #00014207 (2019-01-15) 1. Generelt 1.1. Corpitals Forretningsbetingelser udgør en integreret del af det samlede aftalegrundlag mellem Corpital og Kunden, og er således

Læs mere

Vilkår for Nordfyns Kommunes salg af. areal til boligformål i Søndersø

Vilkår for Nordfyns Kommunes salg af. areal til boligformål i Søndersø Vilkår for Nordfyns Kommunes salg af areal til boligformål i Søndersø Salg sker efter Indenrigs- og Sundhedsministeriets bekendtgørelse nr. 799 af 24. juni 2011. Det fremgår blandt andet heraf, at kommunen

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om registrering af ledningsejere

Bekendtgørelse af lov om registrering af ledningsejere LBK nr 578 af 06/06/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 9. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 11/02842

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Gældende fra 1/1 2007. Hjørring Varmeforsyning

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Gældende fra 1/1 2007. Hjørring Varmeforsyning ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Gældende fra 1/1 2007 Hjørring Varmeforsyning ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 2. ETABLERING/ÆNDRING

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. oktober 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. oktober 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. oktober 2018 Sag 51/2018 (1. afdeling) Radius Elnet A/S (advokat Erik Bertelsen) mod Transport-, Bygnings- og Boligministeriet (advokat Sarah Jano) Biintervenient

Læs mere

Før du graver nær ved elkabler. Vejledning til dig som entreprenør

Før du graver nær ved elkabler. Vejledning til dig som entreprenør Før du graver nær ved elkabler Vejledning til dig som entreprenør Indholdsfortegnelse Før du graver nær ved vores elkabler 5 Sikkerheden i fokus 6 Grav sikkert pas på dig selv 7 Typer af elkabler 9 Kontakt

Læs mere

Bilag 3. MILJØMINISTERIETS STANDARDKONTRAKT FOR Rådgivning og bistand

Bilag 3. MILJØMINISTERIETS STANDARDKONTRAKT FOR Rådgivning og bistand Bilag 3 MILJØMINISTERIETS STANDARDKONTRAKT FOR Rådgivning og bistand Mellem Miljøstyrelsen og... (herefter kaldet rådgiveren) er dags dato indgået aftale om (rådgiverens) udførelse af et projekt på følgende

Læs mere

UDREDNINGSPROJEKT VEDRØRENDE DEN FREMTIDIGE OFFENTLIGE STØTTE TIL MEDIER

UDREDNINGSPROJEKT VEDRØRENDE DEN FREMTIDIGE OFFENTLIGE STØTTE TIL MEDIER KONTRAKT UDREDNINGSPROJEKT VEDRØRENDE DEN FREMTIDIGE OFFENTLIGE STØTTE TIL MEDIER Mellem (Institutionens navn) og... (herefter kaldet tjenesteyderen) er dags dato indgået aftale om (tjenesteyderens) udførelse

Læs mere

Betingelser for salg af parcelhusgrunde

Betingelser for salg af parcelhusgrunde Betingelser for salg af parcelhusgrunde 03-04-2017 J.nr. 17/7050 Gældende for Vendehøj 20, Hornslet 1. Udbud af parcelhusgrunde De kommunale parcelhusgrunde sælges i henhold til bekendtgørelse nr. 799

Læs mere

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME. fra Frederiksberg Fjernvarme A/S

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME. fra Frederiksberg Fjernvarme A/S ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME fra Frederiksberg Fjernvarme A/S 1 Indhold 1. Grundlag for bestemmelserne... 3 2. Information... 3 3. Ordforklaring... 3 4. Etablering af fjernvarmeforsyning...

Læs mere

Køge Å - Tilladelse til krydsning v Skovhusvænge til BaneDanmark

Køge Å - Tilladelse til krydsning v Skovhusvænge til BaneDanmark Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen 7. april 2017 2015-003249-7 Køge Å - Tilladelse til krydsning v Skovhusvænge til BaneDanmark

Læs mere

Forretningsbetingelser for Rønne & Lundgren

Forretningsbetingelser for Rønne & Lundgren Forretningsbetingelser for Rønne & Lundgren 1. VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER Rønne & Lundgren Advokatpartnerselskab ( R&L ) CVR-nr. 36 44 20 42 Tuborg Havnevej 19 2900 Hellerup 2. GENERELT 2.1 Nærværende forretningsbetingelser

Læs mere

Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning amba

Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning amba Vindeby Vandforsyning amba Jens Munks Vej 2, Vindeby, 5700 Svendborg Tlf. 62226430 Fax 62226530 info@vindebyvand.dk www.vindebyvand.dk Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning

Læs mere

Udlejningsbetingelser for udstyr lejet hos TeltTilFest.dk

Udlejningsbetingelser for udstyr lejet hos TeltTilFest.dk Side 1 af 6 Udlejningsbetingelser for udstyr lejet hos TeltTilFest.dk Generelt vedrørende bestilling/betaling 1. Din bestilling er registreret, når du har modtaget din ordrebekræftelse/faktura på din e-mailadresse.

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Tønder Kommunes særlige vilkår ved gravetilladelser

Tønder Kommunes særlige vilkår ved gravetilladelser Tønder Kommunes særlige vilkår ved gravetilladelser Gravetilladelsen gives på betingelse af, at arbejdet udføres i overensstemmelse med Transportministeriets Standardvilkår for ledningsarbejder i og over

Læs mere

fjernvarmelevering MOU KRAFTVARME Almindelige bestemmelser for fra A.m.b.A Indholdsfortegnelse: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.

fjernvarmelevering MOU KRAFTVARME Almindelige bestemmelser for fra A.m.b.A Indholdsfortegnelse: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra MOU KRAFTVARME A.m.b.A Indholdsfortegnelse: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning Tilslutningsafgift

Læs mere

Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt

Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt Danmarks Rejsebureau Forenings Etiske Regelsæt vedtaget på foreningens generalforsamling den 29. marts 2006 Danmarks Rejsebureau Forenings (DRF) Etiske Regelsæt er udarbejdet og godkendt af bestyrelsen

Læs mere

Generelle salgsbetingelser for parcelhusgrunde i Aabenraa Kommune April 2010

Generelle salgsbetingelser for parcelhusgrunde i Aabenraa Kommune April 2010 April 2010 Henvendelse: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 Fax: 73 76 76 77 e-mail: post@aabenraa.dk hjemmeside: www.aabenraa.dk Retsregler: Grundene udbydes til salg jf. bekendtgørelse

Læs mere

PAS PÅ TRÆERNE. VILKÅR OG VEJLEDNING ved anlægsarbejder i Gentofte Kommune

PAS PÅ TRÆERNE. VILKÅR OG VEJLEDNING ved anlægsarbejder i Gentofte Kommune PAS PÅ TRÆERNE VILKÅR OG VEJLEDNING ved anlægsarbejder i Gentofte Kommune November 2016 0. Generelt 0.1 Gravetilladelsen er det juridiske grundlag, der sætter rammen for grave- og anlægsarbejder på offentlige

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1. Forretningsbetingelserne, aftale og parterne 1.1. Forretningsbetingelserne gælder for alle opgaver, som Vistisen & Lunde udfører for kunden, medmindre kunden har indgået anden

Læs mere

KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af erhvervsarealer beliggende i Industri Nord

KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af erhvervsarealer beliggende i Industri Nord November 2013 KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af erhvervsarealer beliggende i Industri Nord Undertegnede: Navn: Adresse: By og postnr.: Telefon nr: E.mail: CVR nr.: tilbyder herved Kolding Kommune

Læs mere

Notat. Dato: 27. august 2013 Sagsnr.: 2013-005252-2

Notat. Dato: 27. august 2013 Sagsnr.: 2013-005252-2 Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4924 Fax +45 8888 5501 Dato: 27. august 2013 Sagsnr.: 2013-005252-2 Henning.Leth@middelfart.dk

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Februar 2012 75814-3-F-001 ver. 1.0 Dorthe Hvid DHV@vd.dk 7244 2797 FORSLAG TIL LEDNINGSPROTOKOL 206 SVENDBORG - SPODSBJERG 206.11 TRAFIKSANERING LUNDBY FEBRUAR

Læs mere

GENERELLE SALGSVILKÅR for Hjørring Kommunes salg af boliggrunde i 2014

GENERELLE SALGSVILKÅR for Hjørring Kommunes salg af boliggrunde i 2014 Hjørring Kommune GENERELLE SALGSVILKÅR for Hjørring Kommunes salg af boliggrunde i 2014 Indhold 1. Udbud 2. Reservation af grunde 3. Betalingsbetingelser 4. Tilslutningsbidrag 5. Salgsomkostninger 6. Afmærkning

Læs mere

CTR 40MW El-kedel. Fremføring af elektrisk forsyning til el-kedel Udbudsbekendtgørelse nr Rettelsesblad 03

CTR 40MW El-kedel. Fremføring af elektrisk forsyning til el-kedel Udbudsbekendtgørelse nr Rettelsesblad 03 CTR 40MW El-kedel Fremføring af elektrisk forsyning til el-kedel Udbudsbekendtgørelse nr. 453936-2016 Rettelsesblad 03 Projekt nr 20160014 Version 1.0 / 13022017 Udbudsbekendtgørelse 453936-2016 Udarbejdet

Læs mere

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE INDLEVELSE SKABER UDVIKLING TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE WWW.BDO.DK KONSULENTAFTALE VEDR. PROJEKT: Gennemgang af forudsætninger og beregninger til skolestrukturrapportens bilag I Vurdering af økonomisk

Læs mere

HØJESTERETS DOM. afsagt onsdag den 4. september 2019

HØJESTERETS DOM. afsagt onsdag den 4. september 2019 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 4. september 2019 Sag BS-40168/2018-HJR (2. afdeling) Dansk Energi som mandatar for X A/S (advokat Kim B. Ulrich) mod Y A/S (advokat Christian Ljørring) I tidligere instanser

Læs mere

Vejlovens gæsteprincip

Vejlovens gæsteprincip Juridiske forhold Vejlovens gæsteprincip Ledninger i privat jord Standarder og normer Norm for etablering af ledninger (DS 475) Lov om registrering af ledningsejere (LER) Graveskader Vejlovens gæsteprincip

Læs mere

Indkomne forslag og bemærkninger (resumé) Teknik & Miljø 28. august 2015 Sags-ID: 15/2130 Sagsbehandler: Tove Stockmarr

Indkomne forslag og bemærkninger (resumé) Teknik & Miljø 28. august 2015 Sags-ID: 15/2130 Sagsbehandler: Tove Stockmarr Teknik & Miljø 28. august 2015 Sags-ID: 15/2130 Sagsbehandler: Tove Stockmarr NOTAT - Indkomne bemærkninger til Lokalplan 335 Erhverv i den nordvestlige del af Kongens Kvarter samt Tillæg 10 til Kommuneplan

Læs mere

Betingelser for salg af parcelhusgrunde

Betingelser for salg af parcelhusgrunde Betingelser for salg af parcelhusgrunde Gældende for Carl Th. Dreyers Vej i Ebeltoft. 1. Udbud af parcelhusgrunde Disse betingelser gælder ved Syddjurs Kommunes salg af parcelhusgrunde. Syddjurs Kommune

Læs mere

Ledningsregistrering. MR-Consult V/ Mogens Rasmussen Tuekærvej 11 Holeby

Ledningsregistrering. MR-Consult V/ Mogens Rasmussen Tuekærvej 11 Holeby Ledningsregistrering MR-Consult V/ Mogens Rasmussen Tuekærvej 11 Holeby Holeby Vandværk Nøbbøllevej 7 4960 Holeby Vandværket fleksible medarbejder At organisere og ajourføre jeres tegninger og sørge for,

Læs mere

AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING

AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING Dato 17. april 2015 Sagsbehandler Anette Paarup Henriksen Mail APHE@vd.dk Telefon 7244 2190 Dokument 15/09678 Side 1/6 AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING MELLEM VEJDIREKTORATET OG Nordvand H00312 Ombygning

Læs mere

Graveskader i juridisk perspektiv

Graveskader i juridisk perspektiv Graveskader i juridisk perspektiv Advokat Simon Heising (she@dahllaw.dk ) og Advokat Jakob Sønder Larsen (jsl@dahllaw.dk ) Dagens problemstilling Vi skal beskæftige os med: Skader forvoldt af professionelle

Læs mere

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE STANDARD SAMARBEJDSAFTALE MELLEM (herefter benævnt Designvirksomheden ) OG (herefter benævnt Kunden ) (i det følgende samlet benævnt "Parterne" og hver for sig en "Part") Standard samarbejdsaftalen ( Aftalen

Læs mere

Samarbejdsaftale. Infrastruktur til elbiler 8/25/

Samarbejdsaftale. Infrastruktur til elbiler 8/25/ Samarbejdsaftale Infrastruktur til elbiler 8/25/2011-0 - Samarbejdsaftale Mellem Viborg Kommune Prinsens alle 5 8800 Viborg (herefter benævnt "Kommunen", og enhver henvisning til "Kommunen" i denne samarbejdsaftale

Læs mere

THISTED KOMMUNE. Opgravningsregulativ. for. ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje. Thisted Kommune

THISTED KOMMUNE. Opgravningsregulativ. for. ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje. Thisted Kommune THISTED KOMMUNE Opgravningsregulativ for ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje i Thisted Kommune Gyldighedsområde. 1. Regulativet finder anvendelse på arbejder i og over offentlige veje/stier

Læs mere

Salgs- & leveringsbetingelser hos Madsen Maskinteknik

Salgs- & leveringsbetingelser hos Madsen Maskinteknik Salgs- & leveringsbetingelser hos Madsen Maskinteknik Nærværende salgs- og leveringsbetingelser er gældende ved enhver tilbudsgivning fra Madsen Maskinteknik, ved kundens ordregivning eller ved Madsen

Læs mere

LEDNINGSPROTOKOL H475 STRUER LEMVIG H475.01 CYKELSTI MELLEM BORUM OG FABJERG 01. FEBRUAR 2012

LEDNINGSPROTOKOL H475 STRUER LEMVIG H475.01 CYKELSTI MELLEM BORUM OG FABJERG 01. FEBRUAR 2012 LEDNINGSPROTOKOL H475 STRUER LEMVIG H475.01 CYKELSTI MELLEM BORUM OG FABJERG 01. FEBRUAR 2012 Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks 529 Telefon 7244 2200 vejdirektoratet.dk

Læs mere

Lejeaftale. Aftalens Parter

Lejeaftale. Aftalens Parter j.nr. 1.2.16 / hfs Lejeaftale 1 Aftalens Parter Mellem Museum Sønderjylland, Aastrupvej 48 A, 6100 Haderslev som udlejer og Højeregnens Lokalhistoriske Arkiv, Møllegade 12, 6280 Højer som lejer indgås

Læs mere

KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af erhvervsarealer beliggende ved Eltangvej/Nordager

KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af erhvervsarealer beliggende ved Eltangvej/Nordager Oktober 2010 KØBSTILBUD MED SALGSVILKÅR for salg af erhvervsarealer beliggende ved Eltangvej/Nordager Undertegnede: Navn: Adresse: By og postnr.: Telefon nr: E.mail: CVR nr.: tilbyder herved Kolding Kommune

Læs mere

Betingelser for salg af parcelhusgrunde

Betingelser for salg af parcelhusgrunde Betingelser for salg af parcelhusgrunde Gældende for Kirkegade 12 i Ebeltoft 1. Udbud af parcelhusgrunde Disse betingelser gælder ved Syddjurs Kommunes salg af parcelhusgrunde. Syddjurs Kommune benævnes

Læs mere

SERVICEAFTALE 18-09-2005. Vedrørende Ejerforeningen Øresund Strand Park, Etape 2 Øresund Parkvej 1-6 2300 København S

SERVICEAFTALE 18-09-2005. Vedrørende Ejerforeningen Øresund Strand Park, Etape 2 Øresund Parkvej 1-6 2300 København S SERVICEAFTALE Vedrørende Ejerforeningen Øresund Strand Park, Etape 2 Øresund Parkvej 1-6 2300 København S Mellem Ejerforeningen Øresund Strand Park, Etape 2 c/o Datea Gl. Lundtoftevej 7 2800 Kgs. Lyngby

Læs mere

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser Bilag 2 Salgs- og Leveringsbetingelser Indholdsfortegnelse 1 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER... 3 1.1 Anvendelse og gyldighed... 3 1.2 Tilbud/ordre... 3 1.3 Priser... 3 1.4 Ejendomsforbehold... 3 1.5 Levering...

Læs mere

Betingelser for salg af parcelhusgrunde

Betingelser for salg af parcelhusgrunde Betingelser for salg af parcelhusgrunde Gældende for Elkærbakke, Vrinners. 1. Udbud af parcelhusgrunde Disse betingelser gælder ved Syddjurs Kommunes salg af parcelhusgrunde. Syddjurs Kommune benævnes

Læs mere

Undersøgelser i forbindelse med udskiftning af vandledninger

Undersøgelser i forbindelse med udskiftning af vandledninger Undersøgelser i forbindelse med udskiftning af vandledninger Gennemgangen og vurderingen bestod af: Haverne Vandindføringerne Vandinstallation i kældrene Generel vurdering af belægningerne Vandledning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om registrering af ledningsejere

Forslag. Lov om ændring af lov om registrering af ledningsejere Lovforslag nr. L 37 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af energi- forsynings- og klimaministeren (Lars Christian Lilleholt) Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af ledningsejere

Læs mere

Betingelser for salg af parcelhusgrunde

Betingelser for salg af parcelhusgrunde Betingelser for salg af parcelhusgrunde Gældende for udstykningen Martin Madsens Vej og J.C. Danielsens Vej i Hornslet. 1. Udbud af parcelhusgrunde Disse betingelser gælder ved Syddjurs Kommunes salg af

Læs mere