Indkaldelse: Forældrebestyrelsesmøde i Kernehuset

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indkaldelse: Forældrebestyrelsesmøde i Kernehuset"

Transkript

1 Indkaldelse: Forældrebestyrelsesmøde i Kernehuset Møde Mødested/lokale Mødet påbegyndt kl. Mødet afsluttet kl. Kernehuset Personalestuen Deltagere: Lone, Karin, Lana, Christoffer, Marianne, Trine og Katrine Fraværende Merete Dato Den Referent Marianne MØDEPUNKTER 1. Nyt fra Kernehuset / Lone Det har været et hektisk efterår med store udfordringer. Der har været samarbejdsproblemer i Kernehuset, men jeg kan ikke uddybe, hvad det handler om. Dagtilbudsforvaltningen er involveret og der er hentet professionel hjælp udefra. Der er sat gang i forskellige processer og det går bestemt i den helt rigtige retning. Vi oplever ro igen i hverdagen, og vi er kommet godt i gang med Personalenyt: Henriette - sygevikar Christina sygevikar Louise er ny pædagog hos ormene (tidligere i praktik i gr. 1) Ny souschef: Jonas Daniel Davidsen Katrine er stoppet i Kernehuset Årshjulet: Årshjulet er blevet tilpasset: Lanternefesten er blevet droppet fordi den falder sammen med andre arrangementer, der falder sammen med. I stedet bliver der arrangeret en Lucia-eftermiddag. Styrkende pædagogisk læreplan: Vi har så småt taget hul på den styrkede pædagogiske læreplan. Vi har lavet et fundament i personalegruppen og vores ledestjerne er Livsduelige børn. Det betyder at vi bl.a. arbejder med: Empati, selvværd, nysgerrighed, dannelse, robusthed og anerkendelse hos børnene. Vi vil gerne møde børnene hvor de er, og give den noget livsduelighed med fra deres tid i Kernehuset, så de er klar til livet. Læring gennem leg er i fokus igen og det er en vigtig del af fundamentet.

2 Der er fokus på at forankre arbejdet med den styrkede læreplan og vi vil derfor sende fast personale på læringsdage på UCL i løbet af 2019, så de kan få flere redskaber med hjem. Sprog: Nina har overtaget den sprogansvarlige rolle i Kernehuset fra Katrine. Hun samler op på sprogvurderingerne sammen med Lone. I vil i hjemmet få info om, hvordan I kan støtte op om jeres barns sproglige udvikling. Der bliver fra forældrebestyrelsen spurgt ind til, om der er overvejet at anvende børnetegnsprog til at fremme den sproglige udvikling hos børnene. Men det er generelt nogle stærke børn rent sprogligt som er i Kernehuset og derfor bliver denne metode ikke valgt til i Kernehuset, som det ser ud lige nu. Den gode overgang: Den 1. april starter en del af gruppe 3 børnene i førskolen på Hældager. Det betyder at der er plads til at nogle af børnene fra gruppe 1 og 2 kan rykke op i gruppe 3 d. 1 april. Derudover rykker syv vuggestuebørn snart op i børnehavegrupperne og der er fokus på den gode overgang mellem vuggestue og børnehave. Jonas, som er ny souschef, vil følge børnene og selv blive en del af børnehavepersonalet efterfølgende. Køkkenet: Lone F har været på inspirationskursus og kommunens kostkonsulent har været i dialog med Lone med henblik på at få ny inspiration til madplaner og nye retter til de daglige måltider. Sygdom: Der har været mange syge børn i starten af 2019 skoldkopper, virus mm. Vi har haft fokus på generel hygiejne og håndhygiejne med afsæt i vores hygiejnepolitik, for at begrænse smitten. Desværre oplever vi at modtage børn, der ikke er helt raske når de kommer eller har fået Panodil i løbet af natten. De er slet ikke friske, og vi må kontakte forældrene igen hen ad formiddagen, hvilket er træls for alle parter. Vinterferie: Igen i år oplevede vi at flere børn, der var tilmeldt pasning i vinterferien, ikke dukkede op især i børnehaven. Det er rigtig ærgerligt, fordi vi gerne vil bruge vores personaleresurser når børnene er der frem for når de ikke er der. Til gengæld gav det plads til andre praktiske opgaver, som vi ikke altid har tid til i det daglige. Men sig til, hvis planerne ændrer sig fremadrettet, så vi kan nå at tilpasse vagtplanen. Info fra grupperne / Karin Myrene: Har arbejdet med motorik og selvhjulpenhed i efteråret og hen over julen.

3 Motorik: I salen og det lille motorik-rum i mindre grupper 1-2 gange om ugen, på motorcyklerne på gangen og gåture i små grupper op og ned af skrænter og i ujævnt terræn. Selvhjulpethed: Ved måltider, i garderoben, ved konflikter ol. Ellers bliver der leget mange rollelege med dukkerne og der er skiftet ud i legetøjet (været en tur i kælderen), fordi børnene bliver ældre. Gruppen ønsker sig et lille dukkehus, så hvis der står et hjemme hos jer, som ikke bliver brugt mere, vil Myrerne gerne overtage det. Ormene: Har fokus på selvhjulpenhed både i garderoben, ved måltider, på badeværelset og ved putning her øver børnene sig bl.a. på selv at tage deres soveposer på. Kernerne: Har i den senere tid haft fokus på indkøring af nye børn for at skabe en god og tryg start for børn og forældre. Er i gang med at starte en tradition om morgensamling op på stuen, som kan fungerer for alle kernebørnene. Der bliver derfor prøvet lidt forskelligt for at finde den rigtige løsning. Der bliver også arbejdet med den gode overgang til børnehaven for de største af børnene, så de er på besøg i børnehaven en gang om ugen. Sneglene: Har fokus på sprog, med afsæt i børnenes egen interesse for de bøger der er kommet på væggen i børnehøjde. Børnene finder selv bøger, sætter sig på madrassen og kigger i dem. Derudover støtter vi yderligere op om den sproglige udvikling gennem sange fra sangkufferten, rim, remser og ordkort fra ordkufferten, som tages op før måltiderne. Der er opmærksomhed på at sætte ord på almindelige hverdagssituationer i legen, garderoben, på badeværelset og ved måltider. Gruppe 1 Har fokus på sproglig opmærksomhed, køkultur og gå-makkere. Der er også fokus på håndhygiejne (håndvask). Derudover er der kommet nye børn på stuen, og det betyder at der også er fokus på de regler, der gælder på stuen. Der er fokus på de sociale relationer og på leg- og læringsmiljøer i mindre grupper. Gruppe 2 Er optaget af at vaske hænder og synge den tilhørende sang, med hjælp og guide fra de voksne. Øver at klippe med saks og opfordrer forældrene til at købe børnesakse, så de også kan øve sig derhjemme. I januar har gruppen fejret tre fødselsdage og været ude af huset, hvor de også har øvet sig i at gå med sin gå-makker. Det betyder også at der er produceret mange fine tegninger og flotte gaver til fødselsdagsbørnene.

4 Gruppe 3 Er stille og roligt begyndt at skrue på knapper mod skoleparathed. Børnene øver derfor bl.a.: At række hånden op og vente på tur. Selvhjulpenhed ved toiletbesøg. Holde orden på rummet. Gruppen har fokus på ord, som bl.a.: Modig Modsat Tænke Tålmodighed Stop. Det er ord der bliver talt om, for at få en større forståelse for dem. Der bliver øvet på bogstavlyde og trænet i at være i centrum/fokus i nogle trygge rammer under samling. Der øves på sanglege og børnene er gået i gang med at lave deres egne kunstfortolkninger af årstiderne. Gruppen læser Halfdan Rasmussens bogstavrim og synger sangene der hører til. Børnene er blevet delt op ved bordene, så børnene til Hældagerskolen spiser ved det ene bord og børnene til Kirkebakken ved det andet. 2. Forældretilfredshedsundersøgelse / Katrine I forældrebestyrelsen har vi valgt at tage en dialog omkring de punkter i forældretilfredshedsundersøgelsen, hvor Kernehuset bonner negativt ud: a. Personalesituationen herunder manglende personale i ydertimerne Der arbejdes med professionel hjælp på at skabe stabilitet i personalegruppen igen, og det går den rigtige vej. Der bliver hele tiden justeret i vagtplanerne for at have nok personale til at tage imod børnene om morgenen og sende dem godt hjem om eftermiddagen, og der møder nu en ekstra personale ind om morgenen kl. 7.45, hvor det tidligere var kl Men mange børn er der i mange timer. Alle er enige om, at det betyder meget både for barnet og for forældrene at få en god start på dagen i Kernehuset. Lone forsikrer også at de i Kernehuset gør hvad de kan, for at give børnene en god start, med de resurser de har til rådighed. b. Sprogarbejde Der er fokus på arbejde med sproget. Nina overtager for Katrine. Nina og Kirsten tager sig af børnenes sprogvurderinger og der er løbende dialog med kommunens tale/hørekonsulent. Hvis et barn har sproglige udfordringer vil Kernehuset altid tage kontakt til hjemmet og tage en dialog. c. Mere fokus på aktiviteter for børnene I en periode har fokus desværre været at få det hele til at hænge sammen. Men det blomstre op nu, hvor der er fokus på at komme på ture og på fastelavn. d. Info omkring børnenes dag Der er fokus på at skrive på tavlerne ved alle grupper. Det kan både være info fra dagen eller fra ugen. At der er her der bliver informeret løbende er tidligere blevet besluttet i forældrebestyrelsen.

5 e. Sukker i kosten Der er fokus på sund og varieret mad til børnene i løbet af ugen og i høj grad økologisk kost (Kernehuset har sølvmærket). Sundhedsstyrelsens anbefalinger bliver fulgt (mælk til frokost tilbydes nu netop pga. sundhedsstyrelsens anbefalinger), men der er også plads til lidt sødt ved festlige lejligheder (Kernehusets fødselsdag, jul og påske) alt med måde. Forældrebestyelsen vil gerne opfordre forældrene til genbesøge Kernehusets fødselsdags politik, som fremadrettet vil blive givet med, når familierne gerne vil holde fødselsdag i Kernehuset eller hjemme. 3. Hvad gøres der for at mindske sygefraværet hos personalet i Kernehuset? / Besked fra forældre Der har været samarbejdsvanskeligheder i efteråret, men dagtilbudsforvaltningen er involveret og der er hentet professionel hjælp udefra. 4. Jeg undrer mig meget over det skiftende personale samt mange sygemeldinger der er i kernehuset. Og tænker der må være flere der føler sig frustreret over dette. Tænker nok mest det psykiske arbejdsmiljø i huset. / Besked fra forældre Både Lone og Karin fortæller at det går fremad og der er en god og positiv stemning i Kernehuset. 5. Hvilken personalebemanding er der planlagt i tidsrummet ? Vi oplever ofte, at der kun er em pædagogmedhjælper til at tage imod en hel børnehavegruppe i det tidsrum / Besked fra forældre Der er 2 personaler, der møder ind kl 6.45 Kl møder der 2 personaler ind i hver afdeling både vuggestue og børnehave. I børnehaven har vi rykket 8 vagten, så den møder ind kl Så er der 3 vagter i børnehaven kl Kl er der 6 pædagoger på i børnehaven og kl 9 er der 9 pædagoger i børnehaven I vuggestuen er der 2 pædagoger i afdelingen kl Derefter kl 8-9 er der 5 pædagoger Kl ca. 6 pædagoger. Dette er vejledende og der kan forekomme ændringer ved sygdom - kursus mm. Hvor vi dækker hinanden ind.

6 6. Håndhygiejne / Besked fra forældre Der blev fra en forældre spurgt, om der er mulighed for håndsprit i børnehøjde, men sundhedsstyrelsen anbefaler bl.a. følgende: Hånddesinfektionsmidler skal under alle omstændigheder opbevares således, at de er utilgængelige for børn. De skal altid administreres af personalet, og børn må kun anvende dem under overvågning af en voksen. Disse anbefalinger mener forældrebestyrelsen at Kernehuset skal følge. Se evt. anbefalingerne her. 7. Fotografering / Besked fra forældre Der er blevet spurgt til fotografering af børnene når der holdes fødselsdag i Kernehuset og når der bliver holdt fødselsdag hjemme. Groft sagt er reglerne (lovgivningen) sådan at man ikke må tage billeder af børnene når der holdes fødselsdag i Kernehuset, men at man i princippet godt må tage billeder af børnene når der holdes fødselsdag hjemme. Der må dog ikke tages billede af de børn, der ikke har givet samtykke. Denne dialog var der utrolig mange vinkler på og mange regler forbundet med. Derfor blev vi enige om at tage punktet med til forældremødet d. 25/4, hvor der også er valg til den nye bestyrelse. Og er der behov for det, tages emnet med videre til den nye forældrebestyrelse. 8. Evt. Spørgsmål fra forældrebestyrelsen vedr. overvejelser omkring hvor mange voksne der tager med børnene på tur. Kernehuset overvejer altid situationen hvor lang er turen, hvor store er børnene og er de voksne trygge ved at tage gruppen med? Der er altid mindst to voksne med på tur. Store Legedag næste gang: 23/3 fra 10 til 12 på Assendrup Legepladsen. (Formålet med Store Legedag er, at børn og forældre møder hinanden uden for Kernehuset for at danne grobund for gode relationer på kryds og tværs) Valg til ny bestyrelse: Sæt kryds i kalenderen d. 25/4

Referat Forældrebestyrelsesmøde i Kernehuset

Referat Forældrebestyrelsesmøde i Kernehuset Referat Forældrebestyrelsesmøde i Kernehuset Mødedato Mødested/lokale Mødet påbegyndt kl. Mødet afsluttet kl. 26. juni 2018 Kernehuset 19.00 21.00 Deltager Lone, Line, Lana, Trine, Merete, Marianne, Christoffer

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHUSET BAVNEHØJ Velkommen til Børnehuset Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en integreret institution

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHAVEN BAVNEHØJ Velkommen til Børnehaven Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en børnehave med plads

Læs mere

Velkommen til Troldestuen

Velkommen til Troldestuen Velkommen til Troldestuen Hej og velkommen til Troldestuen. Så er det tid til at dit barn skal på Troldestuen. Vi glæder os til at lære jeres barn bedre at kende, samt håber på og glæder os til et godt

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Børnehaven har plads til 48 børn i alderen 3-6 år og vi er delt

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget

Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget er en kombineret institution med 13 vuggestue børn og 37 børnehavebørn. Børnehuset Tjørnesvinget har én vuggestuegruppe

Læs mere

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf:

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: Velkommen til Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: 72 57 82 60 www.aabybroskole.dk Indhold Indhold... 2 Velkommen i Ulveskov Børnehave... 3 Ulveskov Børnehave... 3 Personale...

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

Planetens mad og måltidspolitik, redigeret 2014

Planetens mad og måltidspolitik, redigeret 2014 Planetens mad og måltidspolitik, redigeret 2014 I Planeten er det vigtigt, at børnene oplever det at spise som noget rart og trygt således at børnene får lyst til at deltage i måltidet. Det betyder at

Læs mere

Krone 1 s evaluering af Københavns Kommunes pejlemærker 2015

Krone 1 s evaluering af Københavns Kommunes pejlemærker 2015 Krone 1 s evaluering af Københavns Kommunes pejlemærker 2015 Sprogindsatsen muligheder gennem sprog Sammenhæng også i overgange Krav om refleksion og metodisk systematik i den pædagogiske praksis Sprogindsatsen

Læs mere

Velkommen til Guldsmeden 2017

Velkommen til Guldsmeden 2017 Velkommen til Guldsmeden 2017 Et godt forældresamarbejde er med til at skabe tryghed, så alle børn oplever den bedste start i Guldsmeden Under rundvisningen fortæller pædagogen om vores pædagogik og om

Læs mere

Emne: Kernehuset Forældrebestyrelsesmøde

Emne: Kernehuset Forældrebestyrelsesmøde Emne: Kernehuset Forældrebestyrelsesmøde Mødedato Mødested/lokale Mødet påbegyndt kl. Mødet afsluttet kl. 23. februar 2016 Kernehuset 19.00 21.00 Deltager Lone, Kirsten, Marianne, Peter, Nina, Annemette,

Læs mere

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Vuggestuen Institutionens adresse og telefon nummer: Børnehuset Heimdal Ny strandvej 3A 4640 Faxe Tlf.: 56 20 34 90/ 20 45 47 32 Område leder:

Læs mere

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 2013 SCT. IB SKOLE`S BØRNEHAVE

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 2013 SCT. IB SKOLE`S BØRNEHAVE PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 2013 SCT. IB SKOLE`S BØRNEHAVE 1. Barnets alsidige Personlige Udvikling 2. Sociale kompetencer 3. Sprog 4. Krop og bevægelse 5. Natur og Naturfænomener 6. Kulturelle udtryksformer

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET VELKOMMEN TIL SKOVHUSETS VUGGESTUE: Med denne velkomstfolder byder vi jer velkommen i Skovhusets vuggestue gruppe Larverne. Vi glæder os til at samarbejde med jer og håber, at I og jeres barn må få en

Læs mere

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen!

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Kære forældre Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Dine voksne på vuggestuen er: Laila Rikke Emma Maja Pædagog

Læs mere

Velkommen til Guldsmeden 2015

Velkommen til Guldsmeden 2015 Velkommen til Guldsmeden 2015 Forventningsafklaring og rundvisningen i vores hus er med til at skabe tryghed, så alle børn oplever den bedste start i Guldsmeden Under rundvisningen fortæller pædagogen

Læs mere

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece Børnehuset Spentrup Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Spentrup/Haldvej Børnehaven Haldvej har omkring 50 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Børnehaven Haldvej er en del af Spentrup Børnehus som også

Læs mere

MÅL- OG HANDLEPLANSSKEMA

MÅL- OG HANDLEPLANSSKEMA MÅL- OG HANDLEPLANSSKEMA Emne: Personlig udvikling Periode: Feb-marts 2019 Tema: Jeg kan selv Værdisætning det der er vigtigt/betydningsfuldt: Afdeling: Vuggestuen Vi finder det værdifuldt, at børnene

Læs mere

KRUDTUGLEHYTTEN 2017/18

KRUDTUGLEHYTTEN 2017/18 Praktiske oplysninger: For at jeres barn skal få mest muligt ud af det sidste år i børnehaven er det vigtigt at vi har et godt samarbejde med jer forældre. SPØRG ENDELIG KRUDTUGLEHYTTEN 2017/18 Husk at

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldte tilsyn. Faktuelle oplysninger. Dato for tilsynsbesøget Institutionsbeskrivelse

Tilsynsrapport. Uanmeldte tilsyn. Faktuelle oplysninger. Dato for tilsynsbesøget Institutionsbeskrivelse Center Børn og Unge Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Tilsynsrapport Journalnr: 28.09.00-K09-8-17 Ref.: Mathilde Egelund Rasmussen Dato: 21-05-2019 Uanmeldte

Læs mere

Velkommen til Kernehuset

Velkommen til Kernehuset Velkommen til Kernehuset Velkommen Personalet i Kernehuset vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet den bedst

Læs mere

Sammenhængende overgang

Sammenhængende overgang Sammenhængende overgang - fra børnehave til skole GENTOFTE KOMMUNE Indhold 3 Forord 4 Trivsel og tryghed 5 Sociale kompetencer 6 Integritet og selvstændighed 7 Læring 8 Sundhed og motorik 9 Øvesiden -

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon:

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon: Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Velkommen til Småfolket / Regnbuen Daglig pædagogisk leder Line Stabell Jacobsen Mail: ljaco@faxekommune.dk Telefon:

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Opsamling og tilbagemelding udarbejdet den 30. november 2018. Institutionens navn: Hyllebjerget Pædagogisk leder: Pia Borresen Tilsynsbesøget gennemført

Læs mere

Personale i Børnehaven Tryllefløjten

Personale i Børnehaven Tryllefløjten Velkommen til jer forældre, hvis barn snart skal starte i Børnehaven Tryllefløjten. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn at kende. Vi ser frem til mange sjove og udviklende timer sammen med

Læs mere

Velkommen i. Børnehuset Brillesøen

Velkommen i. Børnehuset Brillesøen Hej Velkommen i Børnehuset Brillesøen Afd. Kærmosen & Tranekæret 1 Du skal gå i De voksne på din stue hedder: 2 Børnehuset Brillesøen www.brillesoen.albertslund.dk Afd. Kærmosen Tranehusene 75 2620 Albertslund

Læs mere

Overgang fra vuggestue til børnehave

Overgang fra vuggestue til børnehave Overgang fra vuggestue til børnehave Til forældre Den Integrerede Institution Den Flyvende Kuffert Nyrnberggade 33 2300 København S Tlf.: 32571706 www.den-flyvende-kuffert.dk 1 Overgang fra vuggestue til

Læs mere

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS KUNDBY BØRNEHUS INTEGRERET DAGINSTITUTION TRØNNINGEVEJ 11 B-C, KUNDBY, 4520 SVINNINGE KONTOR 72 36 72 10 BØRNEHAVE 72 36 76 13 FRITTER 72 36 76 18 DAGPLEJEN 72 36 76 16 E-MAIL: KUNDBYBOERNEHUS@HOLB.DK

Læs mere

Vuggestuens lærerplaner

Vuggestuens lærerplaner Vuggestuens lærerplaner Barnets personlige og alsidige udvikling - at barnet får respekt for andre børn, og udvikler empati - at barnet er i god trivsel og udvikling - at barnet lærer, hvad der er rigtigt

Læs mere

Læreplaner 2013 Sydmors Børnehus

Læreplaner 2013 Sydmors Børnehus Læreplaner 2013 Sydmors Børnehus De 6 temaer er: 1. Barnets alsidige personlige udvikling 2. Sociale kompetencer 3. Sprog 4. Krop og Bevægelse 5. natur og Naturfænomener 6. Kulturelle udtryksformer og

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

Pædagogisk læreplan Børnehuset Tusindfryd

Pædagogisk læreplan Børnehuset Tusindfryd Kulturelle udtryksformer og værdier Personlige kompetence r/alsidig personlighedsudvikling Sociale kompetencer BARNET Krop og bevægelse Sprog Natur og naturfænomen 1 Personlige kompetencer/ alsidig personlighedsu

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN Solsikken: 49284352 Klokkeblomsten: 49284354 Anemonen 49284353 Leder David Seebach: 49282451 Souschef: Bjørg Ødegård: 49281297 Med denne velkomstfolder vil vi byde dig og dit barn

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET Her kan du få svar på dine spørgsmål som ny forælder i Møllehuset Velkommen til Møllehuset Formålet med pjecen her er at besvare de spørgsmål, du som ny forælder måtte have til

Læs mere

Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne.

Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne. Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne. Personlige kompetencer. - At styrke selvtillid og selvværd. - At barnet kan give udtryk for egne følelser og troen på sig selv - At børnene udviser empati

Læs mere

Velkommen til Guldsmeden 2019

Velkommen til Guldsmeden 2019 Velkommen til Guldsmeden 2019 Et godt forældresamarbejde starter med åben ærlig dialog. Når vi voksne arbejder tæt sammen, får børnene den bedste start i Guldsmeden Før opstarten bliver forældre og børn

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner. For

Pædagogiske Læreplaner. For Virksomhedsplaner i Ringsted Kommune Bilag 1. Pædagogiske Læreplaner For 2014-2017 Indledning: I Nordbakkens Børnehus danner De pædagogiske lærerplaner grundlag for tilrettelæggelsen af det daglige pædagogiske

Læs mere

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY VELKOMMEN TIL VILLA VALBY Kære Du skal begynde hos Vi glæder os til at se dig. De voksne der vil passe på dig er: Pædagoger: Pædagogmedhjælper: Det direkte telefonnummer til stuen er: Koden til indgangen

Læs mere

Følgende er en beskrivelse af de vigtigste pædagogiske fokuspunkter, som vi arbejder ud fra med vores førskole-/microbørn.

Følgende er en beskrivelse af de vigtigste pædagogiske fokuspunkter, som vi arbejder ud fra med vores førskole-/microbørn. Lillestjernen dec. 2015 Indhold i førskoletiden microtiden i Lillestjernen fra 1.2 til skolestart i august. Følgende er en beskrivelse af de vigtigste pædagogiske fokuspunkter, som vi arbejder ud fra med

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Skovdalen

Velkommen til Børnehuset Skovdalen Vi håber I får et lille indblik i Børnehuset Skovdalen, ved at læse denne folder. Skovdalen er en del af Dagtilbud Sydøst. På vores hjemmeside www.dagtilbudsydost.randers.dk kan I læse mere om Dagtilbud

Læs mere

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave.

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave. På vej i Børnehave Målet er, at vi sammen med jer arbejder for, at skabe en rød tråd i dit barns liv, hvor helhed og sammenhæng skal sikre trivsel ved overgangen fra dagpleje eller vuggestue til børnehave.

Læs mere

Arbejdet med førskole i Sneglehuset

Arbejdet med førskole i Sneglehuset Arbejdet med førskole i Sneglehuset Den Gode Overgang Vejle Kommune SNEGLEHUSET \\Vejle.dk\nvk\BU\ Dagtilbud\ Aldersint. Inst. Sneglehuset\Lene og Ebbas mappe\politikker\arbejdet med førskole i Sneglehuset.docx

Læs mere

Velkommen i Labyrinten. Børn og voksne

Velkommen i Labyrinten. Børn og voksne Velkommen i Labyrinten Børn og voksne Velkommen i Labyrinten! Adresse: Tlf.nr.: Hjemmeside: e-mail: Børnenormering: Børnehaven Labyrinten Langgade 80 7321 Gadbjerg 76 81 88 50 (kontor) 76 81 88 52 (køkken)

Læs mere

Velkommen til Magdalene Haven

Velkommen til Magdalene Haven Velkommen til Magdalene Haven Vi er glade for, at I har valgt Magdalene Haven og vi håber at I bliver glade for at have jeres barn her i vores hus. Magdalene Haven er en integreret institution bygget i

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Velkommen til Børnehaven Landsbyordningen Hvem er vi? Børnehaven Eventyrhuset er en del af Landsbyordningen Tre Ege Skolen. Se mere på hjemmesiden: www.treegeskolen.dk Børnehaven er normeret til 44 børn

Læs mere

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre Forældrefolder Børnehuset Elisehaven Børnehuset Elisehaven Ranunkelvænget 84 5250 Odense SV Tlf. 6375 1075 Praktiske oplysninger til forældre Velkommen i Børnehuset Elisehaven Det er vores ønske, at Elisehaven

Læs mere

Vigtigt at vide om dagtilbud i Gentofte Kommune

Vigtigt at vide om dagtilbud i Gentofte Kommune Børn og Skole, marts 2018 Vigtigt at vide om dagtilbud i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE BØRN OG SKOLE Kære forældre Med denne folder vil vi give jer en kort introduktion til, hvad et dagtilbud i Gentofte

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl.

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. 6:30-8:00 Vores adresse: Kierulffsvej 2, 4200 Slagelse E-mail adresse: bhnord@slagelse.dk Børnehaveafdelingen:

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen Pædagogiske Læreplaner vuggestuen i Kastanieborgen Folketinget besluttede i 2004, at alle daginstitutioner skal arbejde med udgangspunkt i en pædagogisk læreplan, der skal omhandle følgende seks fokusområder:

Læs mere

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Overgang fra hjem til vuggestue. Vuggestuen er ofte barnets første rigtige møde med nye og anderledes omgivelser, hvor det indgår i en sammenhæng med andre børn

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

Velkommen til Uglestuen, som du skal starte på d.

Velkommen til Uglestuen, som du skal starte på d. KÆRE Velkommen til Uglestuen, som du skal starte på d. vi glæder os til at være sammen med dig og vi håber vi får et godt samarbejde med din mor og far. Her er din stue, den hedder UGLESTUEN. Side 1 De

Læs mere

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen. Sundhedspolitik

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen. Sundhedspolitik Sundhedspolitik I Småfolkets/ Regnbuens sundhedspolitik kan du læse om institutions politikker vedrørende kost, bevægelse, sygdom, søvn og pauser. For at sikre børnenes sundhed og trivsel er det vigtigt

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Velkommen til Legehuset

Velkommen til Legehuset Velkommen til Legehuset Ny i Legehuset I dette dokument har i mulighed for at læse lidt om hvem vi er og hvad vi står for. Sidst er der beskrevet nogle af de mere praktiske ting ved at være barn og forældre

Læs mere

Virksomhedsplan Læreplan 2015/2016

Virksomhedsplan Læreplan 2015/2016 Virksomhedsplan Læreplan 2015/2016 1 Den Lille Vuggestue på landet Centalgårdsvej 121 9440 Aabybro Telefon: 22 53 58 29 Læreplan for Den lille Vuggestue på landet 2015/16 Den lille vuggestue er en privatejet

Læs mere

i skole Dit barn skal snart

i skole Dit barn skal snart Dit barn skal snart i skole Her kommer inspiration til, hvordan du som forældre kan hjælpe med at understøtte dit barn i overgangen fra børnehave til skole og SFO Frederiksberg Kommune vil gerne hjælpe

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Anemonevej 12, 8410 Rønde Tlf. 87535180 Åbningstider: Mandag Torsdag kl.6.30 17.00 Fredag kl. 6.30 16.00 Leder: Birte Rask Pedersen Med denne pjece vil personalet i Vigen,

Læs mere

Velkommen til Annemariegården!

Velkommen til Annemariegården! Velkommen til Annemariegården! Annemariegården er en integreret institution med ca. 175 børn i alderen 0-10 år. Vi har tre vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper, samt et funktionsopdelt fritidshjem

Læs mere

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen:

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: I vores gruppe er vi 5 dagplejer, Kit, Marianne, Lotte, Anja og Annette P. Vi har tilsammen 20 børn i alderen 0-3 år. Lige nu har vi rigtig mange nye små, som

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

Hjems Børnehaves lille A Å

Hjems Børnehaves lille A Å Hjems Børnehaves lille A Å A Afhentning ; Sig altid farvel til en personale! Skal foregå inden 16.45, hvor døren skal være låst - udefra! Giv besked, hvis det er andre der henter, vi må ellers ikke udlevere

Læs mere

Velkommen i. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail:

Velkommen i. Hjemmeside:  Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail: Velkommen i Hjemmeside: www.askevaenget.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00 Fredag: 7:00-16:0 Hvem er vi? Vi er

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Velkommen, Vannakam, Vælkomin, Merhaba, Ahlan wa. sahlan, Ayubowan, Hosgeldin, Bienvenue. til Børnehaven Rytterparken

Velkommen, Vannakam, Vælkomin, Merhaba, Ahlan wa. sahlan, Ayubowan, Hosgeldin, Bienvenue. til Børnehaven Rytterparken Velkommen, Vannakam, Vælkomin, Merhaba, Ahlan wa sahlan, Ayubowan, Hosgeldin, Bienvenue til Børnehaven Rytterparken 2 Indholdsfortegnelse Velkommen Side 4 Start i børnehaven Side 5 Generel information

Læs mere

Vindsusets pædagogiske pejlemærker

Vindsusets pædagogiske pejlemærker Vindsusets pædagogiske pejlemærker Pejlemærker i Vindsuset. I 2013 indførtes der i købehavns kommune pædagogiske pejlemærker. Hvor læreplanerne mere er det teoretiske redskab, en tanke om hvorfor enkelte

Læs mere

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf. 3965 6510 I www.bornehuset-solstraalen.dk Indholdsfortegnelse: Velkommen. 1 Faktatjek. 1 Fødselsdage...

Læs mere

Pædagogiske læreplaner for Eventyrhuset

Pædagogiske læreplaner for Eventyrhuset Pædagogiske læreplaner for Eventyrhuset Klosterparkvej 53-55 4400 Kalundborg Tema Sprog Indhold Verbal/nonverbal kommunikation Ordforråd Udtale Sange Begreber Kendskab til rim og remser Forståelse Vi ønsker

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I

VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I SKALS BØRNEHAVERNE VUGGESTUEN I KÆRHUSET Børnehaven Kærhuset Kærvej 11g 8832 Skals Tlf. 87871480 hg@viborg.dk Hjemmeside: Børnehaven Kærhuset Vuggestuen i Børnehaven Kærhuset

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje?

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje? Dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt af Randers Kommune. Hvad er dagpleje? En dagplejer passer normalt 4 børn, og har i perioder

Læs mere

Pædagogiske læreplaner

Pædagogiske læreplaner Pædagogiske læreplaner I Skovparkens Børnehus arbejder vi ud fra de 6 læreplanstemaer i vores pædagogiske praksis. Da vi også er en del af Grønne spirer projekt, som sætter fokus på miljø, udeliv og et

Læs mere

Velkommen til Børnegården i Ollerup

Velkommen til Børnegården i Ollerup Velkommen til Børnegården i Ollerup Børnegården Ollerup Svendborgvej 3 D 5762 Vester Skerninge Børnegården i Ollerup er en privatejet natur- og idrætsinstitution, som ligger ved Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

Læs mere

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ

VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ VELKOMSTPJECE BØRNEHUSET ALSVEJ KÆRE NYE FORÆLDRE TIL BØRN I BØRNEHAVEN! Hermed byder vi rigtig hjertelig velkommen til Børnehuset Alsvejs børnehave. Vi håber, at I og Jeres barn vil få nogle rigtig gode

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Nim Børnehus! Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf

Velkommen til vuggestuen i Nim Børnehus! Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf Velkommen til vuggestuen i Nim Børnehus! Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf 7629 1611 Kære forældre! Med denne velkomstfolder ønsker vi at give jer en indsigt i, hvordan dagligdagen i vores vuggestue

Læs mere

Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset

Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset Tilstede: Forældrerepræsentant: Pædagog: Pædagogisk leder: Klyngeleder: Pædagogisk konsulent: Sociale relationer Positiv voksenkontakt hver dag Alle børn har ret til

Læs mere

Mad og måltider i Børnehuset Basthøj

Mad og måltider i Børnehuset Basthøj Mad og måltider i Børnehuset Basthøj Overordnede mål: Basthøj kost- og bevægelsespolitik tager afsæt i Egedals kommunes politik samt Ganløse Slagslundes bestyrelses overordnede mål for mad, måltid og bevægelse.

Læs mere

PARAT TIL SKOLESTART? SKEJBY VORREVANG DAGTILBUD. Hvad vil det sige at være skoleparat, og hvad skal man holde øje med, når skolestarten nærmer sig?

PARAT TIL SKOLESTART? SKEJBY VORREVANG DAGTILBUD. Hvad vil det sige at være skoleparat, og hvad skal man holde øje med, når skolestarten nærmer sig? Forslag 02.09.14 SKEJBY VORREVANG DAGTILBUD PARAT TIL SKOLESTART? Hvad vil det sige at være skoleparat, og hvad skal man holde øje med, når skolestarten nærmer sig? 0 En god begyndelse på en ny periode

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside:   Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Østhuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag:

Læs mere

Aktivitetsplan. Røde Kors Børnehus i Vuggestuen

Aktivitetsplan. Røde Kors Børnehus i Vuggestuen Aktivitetsplan Røde Kors Børnehus i Vuggestuen August 2013 til Juli 2014 Aktiviteter Hele året. Motorik i salen, på legepladsen og i naturen. Vuggestuen går i salen om mandagen, hvor der arbejdes med sansemotorik

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Mariehønen

Pædagogisk læreplan for Mariehønen Pædagogisk læreplan for Mariehønen Der skal i alle dagtilbud, ifølge dagtilbudsloven, udarbejdes pædagogiske læreplaner. Læreplanerne skal indeholde mål for hvilke kompetencer og erfaringer den pædagogiske

Læs mere

Velkommen til Alfehøjen

Velkommen til Alfehøjen Velkommen til Alfehøjen Lisbet Line Anja Ida Pædagog Pædagog Medhjælper Medhjælper (Barselsorlov) Troldebo Lonnie K Cecilia ------------------- Pædagog Pædagog Studerende Børnehuset Marievang Velkommen

Læs mere

Velkommen til børnehaven Piraterne og Indianerne.

Velkommen til børnehaven Piraterne og Indianerne. Velkommen til børnehaven Piraterne og Indianerne. Børnehaven i Saxoly, har 2 adresser. Piraterne bor i Saxogade 61 stuen - og Indianerne på Sdr. Boulevard 45. Denne forældrepjece er tænkt som en huskebog

Læs mere

Vi vil i det følgende beskrive en række pædagogiske mål for vuggestuen, børnehaven og DUSSEN.

Vi vil i det følgende beskrive en række pædagogiske mål for vuggestuen, børnehaven og DUSSEN. Fælles mål for DUS og Læreplanerne er, at tydeliggøre og udvikle grundlaget for vores pædagogiske arbejde. Formålet med Fælles mål for DUS og Læreplaner for vuggestue og børnehave er, at tydeliggøre og

Læs mere

Sundhedspolitik for Regnbuen

Sundhedspolitik for Regnbuen Sundhedspolitik for Regnbuen Børn og unges trivsel og sundhed nu, er vigtig for deres fremtidige sundhed og trivsel. Forskning viser at helbred, trivsel og sundhedsadfærd tidligt i livet er af stor betydning

Læs mere

Nyhedsbrev for februar

Nyhedsbrev for februar Nyhedsbrev for februar Kære forældre Jeg vil først og fremmest indlede med, at fortælle hvor glad jeg er for, at være blevet pædagogisk leder i Spirrevippen. Jeg glæder mig over, at se og mærke engagerede

Læs mere

Med denne velkomstfolder vil vi gerne fortælle lidt om hverdagen i børnehaven.

Med denne velkomstfolder vil vi gerne fortælle lidt om hverdagen i børnehaven. Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Velkommen i Børnehaven Bavnebakken... 3 Personaleoverblik... 3 Bavnebakkens værdigrundlag... 3 Glæde... 3 Tryghed, nærvær og omsorg... 3 Fællesskab, samarbejde og ansvarlighed...

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Kontakt Områdeleder/ Daglig pædagogisk leder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Småfolket / Stue / Fastnet / Sms Vuggestuen: Troldene

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - En integreret gruppe i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle

Læs mere

Samtidigt lægger vi vægt på, at børnene dannes både i byen på Vesterbro og i naturen med friluftsliv i Utterslevmose.

Samtidigt lægger vi vægt på, at børnene dannes både i byen på Vesterbro og i naturen med friluftsliv i Utterslevmose. De 6 pejlemærker for Valdes Børnehus Valdes Børnehus er en integreret institution med 21 vuggestuepladser og 48 børnehavepladser. Vuggestuen har til huse i Valdemarsgade 27 med tilhørende legeplads. Børnehaven

Læs mere