Vi skal indledningsvis takke for muligheden for at kommentere udkastet til forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi skal indledningsvis takke for muligheden for at kommentere udkastet til forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond."

Transkript

1 Erhvervsudvalget L 180 Bilag 3 Offentligt Forbrugerstyrelsen Amagerfælledvej København S Den 18. februar 2009 Vedrørende: Lov om en rejsegarantifond Vi skal indledningsvis takke for muligheden for at kommentere udkastet til forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond. Foreningens medlemmer består af en række seriøse og veletablerede rejsearrangører, som har været en del af og i vidt omfang påvirket udviklingen i rejsebranchen gennem årene. Derigennem har vi en betydelig indsigt i rejsebranchens forhold og udfordringer og vil nedenfor perspektivere nogle af disse i forhold til det foreliggende udkast til lovforslag. Baggrunden for lovforslaget - Rejsebranchens udvikling Som et argument for at udvide Rejsegarantifondens dækningsområde er anført, at danskernes rejsevaner er ændret. I bemærkningerne til lovforslaget anføres, at rejsesektoren i de senere har gennemgået væsentlige ændringer. Det anføres endvidere direkte, at antallet af pakkerejser er faldet. Det er korrekt, at et øget udbud af flybilletter til navnlig lavprisfly, kombineret med et øget køb af rejseelementer via internettet, har ændret rejsemønstret i de senere år. Der er imidlertid ikke belæg for at postulere, at antallet af pakkerejser er faldet. Tværtimod! Således har antallet af rejser solgt af RIDs medlemmer med udrejse fra Danmark i de senere år udviklet sig som følger: 2005 : : : : Det, som i folkemunde traditionelt er blevet betegnet charterrejser, udgør således fortsat en betydelig del af danskernes rejseform, og RIDs medlemmer udgør en betydelig del af den samlede, danske rejsebranche. C. F. Richs Vej 17, 2000 Frederiksberg, tlf , fax , mail: henrikspecht@mail.dk

2 Garantistillelse Lovforslaget har overordnet til formål at øge forbrugerbeskyttelsen; et princip RID og dens medlemmer til fulde har forståelse for og bakker op omkring. Således har RID allerede for flere år siden udvidet foreningens almindelige bestemmelser for deltagelse i ferierejser til både at omfatte pakkerejser og rene flyrejser (seat only). I det foreliggende lovforslag kommer den øgede forbrugerbeskyttelse dog primært til udtryk gennem en udvidelse af Rejsegarantifondens dækningsomfang. Der er alene tale om at udvide beskyttelsen til flyrejsende m.v., som hidtil ikke har været dækket. I lyset af Sterlings konkurs kan det i og for sig give god mening. Lovforslaget løser dog ikke det problem, at et betydeligt antal udbydere af pakkerejser gennem årene er gået konkurs og dermed belastet Rejsegarantifonden økonomisk og samtidig udsat mange rejsende for særdeles ubehagelige oplevelser i forbindelse med konkursen. Historien melder desværre om mange rejsende, som har haft særdeles ubehagelige oplevelser, når deres arrangør har drejet nøglen om under ferieopholdet med den konsekvens, at de rejsende har fået konfiskeret deres pas og bagage m.v. af ophidsede hotelejere på rejsemålet. De har reelt været taget som gidsler på rejsemålene; en bagside af rejsemedaljen vi som branche og i samarbejde med lovgiver må skabe de bedste forudsætninger for minimeres mest muligt. Denne problematik tager lovforslaget desværre ikke højde for. Lovforslaget tager heller ikke højde for den kendsgerning, at Rejsegarantifonden ikke har kunnet dæmme op for et større antal tabspåførende konkurser nogle tilsyneladende med et spekulativt eller kriminelt element. Og det til trods for, at Rejsegarantifonden ved seneste lovrevision har fået tillagt vide beføjelser til at kontrollere arrangørernes økonomiske forhold. Det har medvirket til at dræne fondens formue, fordi garantierne ikke har været tilstrækkelige til at holde fonden skadesløs i tilfælde af konkurs. Konsekvensen har som bekendt været en genindførelse af det passagerafhængige gebyr fra 1. januar i år. Meget taler for, at antallet af spekulative konkurser kan reduceres, og fondens formue holdes intakt, hvis garantierne i endnu højere grad afspejlede fondens reelle risiko, udtrykt ved arrangørernes forudbetalinger. Kundernes forudbetalinger er og bliver kundernes penge, indtil modydelsen i form af en rejse bliver gennemført. Det er betroede midler, som arrangørerne bør kunne stå inde for. Det forhold bør lovgivningen understøtte.

3 Vi advokerer ikke nødvendigvis for, at alle arrangører skal stille garantier, som fuldt ud modsvarer kundernes samlede forudbetalinger. De senere år viser blot med al ønskelig tydelighed, at de nugældende garantisatser er for lave. Der er behov for en markant regulering af disse. Denne kendsgerning er både branchen, Rejsegarantifonden og Forbrugerstyrelsen bekendt, hvorfor det forekommer overraskende og beklageligt, at lovforslaget ikke indeholder de fornødne reguleringer. Tværtimod lægges der op til en reduktion af garantierne for charterrejsearrangørerne. Omend en sådan nedsættelse isoleret set hilses velkommen af charterrejsearrangørerne, er der også i denne del af branchen et udtalt ønske om at tilvejebringe nogle garantiskalaer, som i endnu højere grad end i dag afspejler den risiko, de rejsende og Rejsegarantifonden udsættes for. RID anbefaler derfor, at den nuværende 8 stk. 6 opretholdes og gøres til den faste garantiskala for alle rejseudbydere. Til gengæld ophæves 8 stk. 5. Flytransport Lovforslaget lægger alene op til, at det er danske luftfartsselskaber samt selskaber med fast forretningssted, der bliver omfattet af loven. Det indebærer en urimelig konkurrenceforvridning og diskrimination mellem danske og udenlandske luftfartsselskaber uden fast forretningssted i Danmark. Det skaber endvidere en ugennemsigtighed og retsusikkerhed for forbrugerne, som ikke nødvendigvis kan vurdere, om et køb af en flybillet på nettet er dækket af Rejsegarantifonden eller ej. Der er behov for, at samtlige udbydere af flybilletter til luftfartsselskaber, der beflyver Danmark, er omfattet af kravet om garantistillelse også udenlandske selskaber uden fast forretningssted. Billeje i udlandet Mens der er gode grunde til at udvide den nuværende dækning til også at omfatte rene flybilletter (til privat brug), er det vanskeligt at se beskyttelsesbehovet for billeje i udlandet. RID er ikke bekendt med fortilfælde, som betinger, at der indføres et administrations- og omkostningskrævende regelsæt, der skal skabe forbrugerbeskyttelse på dette område. Den manglende faktuelle analyse og dokumentation af beskyttelsesbehovet er da også erkendt i udkastet til lovforslag. Vi anbefaler derfor, at spørgsmålet om dækning af billeje udgår helt i forbindelse med lovrevisionen.

4 Indkvartering Det er ligeledes overraskende, at lovforslaget ikke inkluderer indkvartering i udlandet. Indkvartering købt som separat ydelse i tilknytning til en separat flytransport eller egen transport m.v. er hyppigt forekommende, og priserne for sådanne indkvarteringer er ofte betragtelige. Der findes i Danmark en række store udbydere af kør-selv ferier i udlandet og det kan være vanskeligt at se rimeligheden eller beskyttelsesbehovet /proportionaliteten for billeje på kr. for et par dage, mens leje af et hus i Spanien for kr. for en uge ikke er omfattet. Privat brug Som noget nyt begrænses Rejsegarantifondens dækning til at omfatte rejser til privat brug. Der henvises til købelovens 4 a f.s.v.a. fortolkningen af begrebet privat brug. Der lægges endvidere op til, at afgørelsen af om der er tale om en rejse til privat brug eller i erhvervsmæssigt øjemed, skal afgøres ved forespørgsel hos kunderne. Det forhold at vurderingen af om en rejses karakter foretages uden underliggende dokumentation, og alene ved aftale mellem partnerne, kan vanskeliggøre kontrol af retmæssige opgørelser og i nogle tilfælde være kilde til omgåelse. Man kan således forestille sig, at en rejse ved salget klassificeres som en erhvervsrejse og dermed ikke pålægges 20 krs gebyret. Hvis arrangøren efterfølgende går konkurs risikerer fonden af blive mødt med et krav fra de rejsende under påskud af, at rejsen er privat. En variant af denne problemstilling er, når en rejsende selv bestiller sin rejse på nettet. Hvordan skal rejseudbyderen som sælger kunne have ansvaret for korrekt klassificering? Det bør derfor sikres, at det af rejsedokumentet/billetten/fakturaen for private rejser fremgår, at der er opkrævet kr 20, som forudsætning for en efterfølgende konkursdækning af fonden. Hvad angår klassifikationen af rejser er det endvidere vigtigt at være opmærksom på, at købelovens 4a handler om den privatretlige afgrænsning mellem to aftaleparter, mens der her er tale om en offentligretlig regulering. Relevansen og anvendeligheden af henvisningen til købelovens bestemmelse er derfor begrænset. Finansiering af Rejsegarantifonden Det er helt afgørende for rejsebranchen, at Rejsegarantifondens formue, der gennem årene er blevet opbygget, og som nu igen bliver konsolideret gennem indførelse af det nye 20 kroners bidrag, ikke kan anvendes til dækning af tab i forbindelse med luftfartsselskabers konkurs.

5 Vi er opmærksomme på at lovforslaget tager højde herfor og påskønner afklaringen af dette vitale forhold. Administrationsbidrag Der er i lovforslaget ikke lagt op til en revision af 9 stk 1. i den nuværende lov. Det må betyde, at den nuværende administrationsordning, hvor driften af Rejsegarantifonden finansieres gennem en 30/70% ordning fortsætter uændret. Administrationen af rejsegarantifonden herunder ikke mindst det løbende tilsyn med arrangørernes økonomiske forhold viser klart, at der ikke er en sammenhæng mellem arrangørernes størrelse og det ressourcetræk, de pålægger Rejsegarantifonden snarere tværtimod. Det er ofte de mindre og forholdsvis nystartede arrangører, som påkalder sig Rejsegarantifondens opmærksomhed og lægger beslag på dens ressourcer. I de senere år har den hidtidige ordning medført, at det for et stort antal mindre rejsearrangører har været helt eller delvis gratis at være registreret i fonden, fordi afkastet af fondens formue i vidt omfang har finansieret 30%-andelen. Uagtet at man grundet reduktionen af fondens formue kan se frem til mindre tilskud til det faste grundgebyr, synes tiden moden til at revurdere den 30/70 ordning, som blev indført ved forrige lovrevision. Efter RIDs opfattelse vil en mere lige fordeling af omkostningerne ved fondens løbende virke være mere rimelig. En mulig ordning, som både vil tilgodese hensynet til de mindre arrangører og rimeligheden ved et større bidrag fra de store rejseudbydere, kunne være, at 50% af administrationsudgifterne blev finansieret ved et ens grundbidrag fra alle rejseudbydere, mens de resterende 50% fordeles omkostningsafhængigt. Fælles rejseankenævn Vi har noteret os lovforslagets bemærkninger om et fælles rejseankenævn og kan som udgangspunkt tilslutte os et sådant initiativ, forudsat at der ikke sker en skævvridning i forhold til finansieringen af det udvidede nævns virke. På samme måde som finansieringen af rejsegarantifondens drift sker fra to separate kasser må det tilsikres, at en tilsvarende finansieringsmodel anvendes for behandlingen af klager over pakkerejser henholdsvis flyrejser. Lovforslaget er i øvrigt ikke særlig konkret omkring etableringen af et fælles rejseankenævn. Således har bemærkningerne i højere grad karakter af en intention eller opfordring til etablering, end en egentlig beslutning herom.

6 Der er behov for mere principielle retningsliner om både finansiering og organisation m.v. Det ville også være betimeligt at sikre, at det nye ankenævn kan behandle sager i hold til Denied Boarding forordningen således at sagsbehandling i SLV (og den offentlige finansiering heraf) flyttes til det nye nævn. Endelig er der behov for at få afklaret, hvor initiativet til en sådan etablering skal ligge er det hos Rejsegarantifonden, hos ankenævnets stiftere, hos forbrugerstyrelsen eller et fjerde sted? Lovens ikrafttræden Det fremgår af lovforslaget, at lovens træder i kraft 1. januar Det bør tydeliggøres, om det gælder for rejser, som sælges efter denne dato eller gennemføres efter denne dato. I og med at lovforslaget lægger op til en passagerafhængig bidrag på 20 kr. bør det være rejser, som sælges efter den foreslåede ikrafttrædelsesdato. Dette bør tydeligt fremgå. ----o0o---- Vi håber herved at have redegjort for branchens synspunkter, og står selvsagt til rådighed, såfremt Forbrugerstyrelsen nu eller på et senere tidspunkt måtte ønske yderligere kommentarer eller medvirken fra vor side. Med venlig hilsen REJSEARRANGØRER I DANMARK Henrik Specht Generalsekretær Fakta: RID repræsenterer rejsearrangørerne: MyTravel, StarTour, Apollo Rejser, Bravo Tours, Atlantis Rejser, Travel Booking/Ung Rejs, Århus Charter, Falk-Lauritsen Rejser, Club La Santa og Folkeferie.dk.

7 Disse arrangører sendte i 2008 ca personer på ferie med fly ud af Danmark, og repræsenterer således ca. 90% af samtlige danske charterrejser.

Fremtidens rejsegaranti

Fremtidens rejsegaranti Fremtidens rejsegaranti Bemærkninger til Beslutningsforslag B117 Henrik Specht Rejsearrangører i Danmark Maj 2013 Rejsearrangører i Danmark RIDs medlemmer sendte i 2012 1.078.000 danskere på ferie med

Læs mere

Fremtidens rejsegaranti

Fremtidens rejsegaranti Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 2 Offentligt Fremtidens rejsegaranti Bemærkninger til forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (L67) Rejsearrangører i Danmark November

Læs mere

2300 København S Telefon + 45 35 35 66 11 Telefax + 45 35 35 88 59

2300 København S Telefon + 45 35 35 66 11 Telefax + 45 35 35 88 59 FORBRUGERSTYRELSEN Falkoner Allé 58 B Amager Fælledvej 56 2000 Frederiksberg 2300 København S Telefon + 45 35 35 66 11 Telefax + 45 35 35 88 59 email:drf@travelassoc.dk Web:www.travelassoc.dk Frederiksberg

Læs mere

Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 13 Offentligt

Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 13 Offentligt Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 13 Offentligt Forbrugerstyrelsen fs@fs.dk Att.: Signe Schmidt Den 19. februar 2009 Dok. 74907/cj Høringssvar fra Forbrugerrådet vedr. udkast til forslag til lov om

Læs mere

Indledning Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet.

Indledning Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet. Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 206 Offentligt 22. marts 2011 Talepapir til åbent samråd i ERU alm. del den 22. marts 2011 samrådsspørgsmål X-Z af 24. februar 2011, stillet af Benny Engelbrecht

Læs mere

Transportminister Henrik Dam Kristensen Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K. Den 6. juni 2013. Kære Henrik Dam Kristensen

Transportminister Henrik Dam Kristensen Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K. Den 6. juni 2013. Kære Henrik Dam Kristensen Transportminister Henrik Dam Kristensen Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Den 6. juni 2013 Kære Henrik Dam Kristensen Vedr. Ændring af forordning 261/2004 om aflysning, forsinkelse

Læs mere

København den 20. november 2009

København den 20. november 2009 Forbrugerstyrelsen Amager Fælledvej 56 2300 København S Att: Chefkonsulent Signe Schmidt. Lars Thykier Administrerende Direktør Ph.: +45 35 30 12 55 E-mail: lth@travelassoc.dk København den 20. november

Læs mere

De spørgsmål vi bragte op på mødet og som vi gerne vil have Forbrugerstyrelsens fortolkning af var blandt andet følgende:

De spørgsmål vi bragte op på mødet og som vi gerne vil have Forbrugerstyrelsens fortolkning af var blandt andet følgende: Forbrugerstyrelsen Amager Fælledvej 56 2300 København S Att.: Sekr. Chef Kenneth Skov Jensen & Chefkonsulent Signe Schmidt. Lars Thykier Direktør Direkte telefon 35 30 12 55 E-mail: lth@travelassoc.dk

Læs mere

rejseudbyderens konkurs m.v.) Til 1

rejseudbyderens konkurs m.v.) Til 1 Ændringsforslag stillet den [xx]. februar 2015 Ændringsforslag Til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (dækning af tab ved køb af flyrejser i tilfælde af rejseudbyderens

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (Dækning af tab ved køb af visse transportydelser i tilfælde af rejseudbyderens konkurs)

Forslag. til. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (Dækning af tab ved køb af visse transportydelser i tilfælde af rejseudbyderens konkurs) Forslag til Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (Dækning af tab ved køb af visse transportydelser i tilfælde af rejseudbyderens konkurs) I lov nr. 315 af 14. maj 1997 om en rejsegarantifond, jf.

Læs mere

Vi finder det derfor også naturligt, på branchens vegne, at rette denne henvendelse og appel til dig i egenskab af også rejsebranchens minister.

Vi finder det derfor også naturligt, på branchens vegne, at rette denne henvendelse og appel til dig i egenskab af også rejsebranchens minister. Erhvervs- og Vækstminister Annette Vilhelmsen Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Den 6. juni 2013 Kære Annette Vilhelmsen Vedr. Lov om en rejsegarantifond Rejsearrangører

Læs mere

Vedr. L180. Forslag til ændring af en lov om ændring af en lov om en Rejsegarantifond og lov om finansiel virksomhed.

Vedr. L180. Forslag til ændring af en lov om ændring af en lov om en Rejsegarantifond og lov om finansiel virksomhed. Folketingets Erhvervsudvalg Folketinget, Christiansborg 1240 København K Vesterbrogade 12, 5. sal 1620 København V Telefon 35 35 66 11 Telefax 35 35 88 59 E-mail: drf@travelassoc.dk Web: www.travelassoc.dk

Læs mere

(Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2015. Forslag. til. (Udvidelse af dækningen efter rejsegarantiordningen m.v.)

(Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2015. Forslag. til. (Udvidelse af dækningen efter rejsegarantiordningen m.v.) (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin. Forbrugerstyrelsen, j.nr. 08/08500 Fremsat den 31. marts 2009 af økonomi og erhvervsministeren

Læs mere

Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 1 Offentligt

Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 1 Offentligt Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 1 Offentligt 9. marts 2009 08/08500-40 /Signe Schmidt Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1. Indledning Udkast

Læs mere

Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 15. maj 2009. Betænkning. over

Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 15. maj 2009. Betænkning. over Til lovforslag nr. L 180 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 15. maj 2009 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond og lov om finansiel virksomhed

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Lene Espersen) Forslag til Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (Dækning af tab ved køb af visse transportydelser i tilfælde af rejseudbyderes

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby. Sendt pr. e- mail til: ptr@kfst.dk og lhh@kfst.dk

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby. Sendt pr. e- mail til: ptr@kfst.dk og lhh@kfst.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Sendt pr. e- mail til: ptr@kfst.dk og lhh@kfst.dk Frederiksberg, den 4. marts 2015 Vedr.: DRF s høringssvar vedr. udkast til ændringsforslag

Læs mere

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden.

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden. Kendelse af 23. september 2010 (J.nr. 2009-0021807) Luftfartsselskab etableret i Danmark og derfor registreringspligtigt i Rejsegarantifonden. Rejsegarantifondslovens 20 (Anders Hjulmand, Niels Bolt Jørgensen

Læs mere

I Rejsegarantifondens afgørelse af 11. november 2010 hedder det:

I Rejsegarantifondens afgørelse af 11. november 2010 hedder det: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 9. juni 2011 (J.nr. 2010-0023333)

Læs mere

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 18. september 2015. Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond. 3. september 2015. Nr. 1101.

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 18. september 2015. Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond. 3. september 2015. Nr. 1101. Lovtidende A 2015 Udgivet den 18. september 2015 3. september 2015. Nr. 1101. Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond Herved bekendtgøres lov om en rejsegarantifond, jf. lovbekendtgørelse nr. 1192

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 11 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 11 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 11 Offentligt NOTAT 19. marts 2015 Høringsnotat vedrørende udkast til ændringsforslag til lovforslaget om ændring af lov om en rejsegarantifond (obligatorisk

Læs mere

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden.

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden. Kendelse af 23. september 2010 (J.nr. 2009-0020984) Luftfartsselskab ikke anset som etableret i Danmark og derfor ikke registreringspligtigt i Rejsegarantifonden Rejsegarantifondslovens 20 (Anders Hjulmand,

Læs mere

Frederiksberg, den 18. maj 2018

Frederiksberg, den 18. maj 2018 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsen vej 35 2500 Valby Att.: Tina Madsen Frederiksberg, den 18. maj 2018 Høringssvar vedrørende lov om ændring af rejsegarantifondsloven Danmarks Rejsebureau

Læs mere

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden.

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden. Kendelse af 23. september 2010 (J.nr. 2009-0020859) Luftfartsselskaber etableret i Danmark og derfor registreringspligtige i Rejsegarantifonden. Rejsegarantifondslovens 20 (Anders Hjulmand, Niels Bolt

Læs mere

Sammensatte rejsearrangementer hvornår er betingelserne opfyldt?

Sammensatte rejsearrangementer hvornår er betingelserne opfyldt? Sammensatte rejsearrangementer hvornår er betingelserne opfyldt? Ny lovbestemmelse Sammensatte rejsearrangementer er en ny kategori af rejsetyper. De nye regler træder i kraft den 1. juli 2018 og er baseret

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond Lovforslag nr. L 67 Folketinget 2014-15 Fremsat den 12. november 2014 af erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen Forslag til Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (Dækning af tab ved køb af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1) Til lovforslag nr. L 5 Folketinget 2017-18 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 19. december 2017 Forslag til Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1) (Sammensatte rejsearrangementer og

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering, garantistillelse mv. i Rejsegarantifonden

Bekendtgørelse om registrering, garantistillelse mv. i Rejsegarantifonden BEK nr 1494 af 16/12/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Forbrugerstyrelsen, j.nr. 09/05102 Senere ændringer

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0109 afsagt den 19. november 2014 ****************************** KLAGER OJG (2 voksne/2 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Travel Sense A/S Travel Sense A/S

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond

Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond Side 1 af 6 LBK nr 1192 af 08/12/2009 Gældende (Rejsegarantifondsloven) Offentliggørelsesdato: 11-12-2009 Økonomi- og Erhvervsministeriet Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 2014/1 LSF 67 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 14/07717 Fremsat den 12.

Læs mere

Klagen har været tillagt opsættende virkning under sagens behandling i ankenævnet. I Rejsegarantifondens afgørelse af 13. november 2009 hedder det:

Klagen har været tillagt opsættende virkning under sagens behandling i ankenævnet. I Rejsegarantifondens afgørelse af 13. november 2009 hedder det: Erhvervsankenævnet - 2009-0020881 - Luftfartsselskaber etableret i Danmark og derf... Side 1 af 19 Kendelse af 23. september 2010 (J.nr. 2009-0020859) Luftfartsselskaber etableret i Danmark og derfor registreringspligtige

Læs mere

Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1)

Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1) LOV nr 1678 af 26/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 3. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 17/04546 Senere ændringer til

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2013/0253 afsagt den 6. juni 2014 ****************************** KLAGER CCO (2 pers.) SALGSBUREAU ARRANGØR Star Tour A/S Star Tour A/S REJSEMÅL Menorca,

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 256 Offentligt. Erhvervs- og Vækstministeriet EVALUERING AF LOV OM EN REJSEGARANTIFOND

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 256 Offentligt. Erhvervs- og Vækstministeriet EVALUERING AF LOV OM EN REJSEGARANTIFOND Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 256 Offentligt 2013 Erhvervs- og Vækstministeriet EVALUERING AF LOV OM EN REJSEGARANTIFOND Indhold 1. Resume...3 2. Indledning...5 2.1. Den

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2012/0014 afsagt den 20. december 2012 ****************************** KLAGER IE (2 voksne/2 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Club La Santa A/S Club La Santa

Læs mere

Rapport. fra. arbejdsgruppen om konkursdækning af indkvartering og anden transport end flytransport. April 2010 Økonomi- og Erhvervsministeriet

Rapport. fra. arbejdsgruppen om konkursdækning af indkvartering og anden transport end flytransport. April 2010 Økonomi- og Erhvervsministeriet Rapport fra arbejdsgruppen om konkursdækning af indkvartering og anden transport end flytransport April 2010 Økonomi- og Erhvervsministeriet Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning...4 2. Baggrund for undersøgelsen...12

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2011/0104 afsagt den 26. september 2012 ****************************** KLAGER KKM (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Kuoni Scandinavia Danmark, filial af

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af loven om Rejsegarantifonden

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af loven om Rejsegarantifonden 2012/1 BSF 117 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 10. april 2013 af Henning Hyllested (EL), Stine Brix (EL), Per Clausen (EL) og Frank Aaen (EL)

Læs mere

Rapport. fra. arbejdsgruppen om konkursdækning af indkvartering og anden transport end flytransport

Rapport. fra. arbejdsgruppen om konkursdækning af indkvartering og anden transport end flytransport Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 210 Offentligt Rapport fra arbejdsgruppen om konkursdækning af indkvartering og anden transport end flytransport April 2010 Økonomi- og Erhvervsministeriet Indholdsfortegnelse

Læs mere

"K er et lille rejsebureau, der som A/S driver forretning med enkeltkunder som målgruppe.

K er et lille rejsebureau, der som A/S driver forretning med enkeltkunder som målgruppe. Kendelse af 14. maj 1999. 98-79.120. Ikke dispensation fra kravet om garantistillelse. Rejsegarantifonden ikke omfattet af forvaltningsloven Lov om en rejsegarantifond 1, 8 og 14. Forvaltningslovens 1,

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond

Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond LBK nr 1101 af 03/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 14/07717

Læs mere

Høring vedrørende rammenotat om forordningsforslag om passagerrettigheder

Høring vedrørende rammenotat om forordningsforslag om passagerrettigheder Transportministeriet Att.: Internationalt Kontor Frederiksholms Kanal 27 F 1217 København K 28. januar 2014 Høring vedrørende rammenotat om forordningsforslag om passagerrettigheder for luftfarten Dansk

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 334 Offentligt. Udvalgsrapport om lov om en rejsegarantifond

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 334 Offentligt. Udvalgsrapport om lov om en rejsegarantifond Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 334 Offentligt Udvalgsrapport om lov om en rejsegarantifond September 2014 INDHOLD 1. Resumé... 3 2. Indledning... 14 2.1 Udvalgets opgaver...

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 23. marts 2017 ****************************** KLAGER [K] (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Aiya Napa, Cypern. 2.9.-17.9.2016.

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2013/0332 afsagt den 28. august 2014 ****************************** KLAGER HPJ (4 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Krone Golf Tours, Filial af Golf Plaisir

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2016/0114 afsagt den 31. august 2016 ****************************** KLAGER [K] (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Rundrejse. Bangkok, Thailand.

Læs mere

Investeringsforeninger

Investeringsforeninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 23. september 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H080-11.doc) Høring over lovforslag om enklere beskatning af udlodninger fra

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 29. september 2017 ****************************** KLAGER [K] (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Rundrejse. Hawaii og Californien,

Læs mere

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail

SuperTel A/S GlobalConnect. Fremsendes alene via mail SuperTel A/S GlobalConnect Fremsendes alene via mail Afgørelse efter telelovens 65 vedrørende TDC A/S prissætning af mobilaccess til SuperTel A/S frikaldsnumre Indledning SuperTel A/S (herefter SuperTel)

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET Europaudvalget 2019 KOM (2019) 0270 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.6.2019 COM(2019) 270 final RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om bestemmelserne i Europa-Parlamentets

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1) Lovforslag nr. L 5 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1) (Sammensatte rejsearrangementer og

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1) 2017/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 5. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 17/04546 Fremsat den 4. oktober 2017 af erhvervsministeren

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 149/06. afsagt den 19. januar 2007 ****************************** 5230 Odense M. Alfa Travel v/lars Frederiksen

K E N D E L S E. i sag nr. 149/06. afsagt den 19. januar 2007 ****************************** 5230 Odense M. Alfa Travel v/lars Frederiksen REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 149/06 afsagt den 19. januar 2007 ****************************** KLAGER S J (30 personer) 5230 Odense M SALGSBUREAU ARRANGØR Alfa Travel v/lars Frederiksen Alfa

Læs mere

ABF, Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, har følgende bemærkninger til lovforslaget:

ABF, Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, har følgende bemærkninger til lovforslaget: Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø København, den 5. januar 2018 Høringssvar vedrørende høring over udkast til forslag til lov om lov om ændring af andelsboligforeninger

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2010/0318 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Alcudia, Mallorca. 18.9.-25.9.2010 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV 6.986 kr. Utilfredsstillende rejsearrangement

Læs mere

Forbrugerombudsmanden. Carl Jacobsens vej 35. 2500 Valby. Att.: Chefkonsulent Tina Morell Nielsen. Frederiksberg, 19.

Forbrugerombudsmanden. Carl Jacobsens vej 35. 2500 Valby. Att.: Chefkonsulent Tina Morell Nielsen. Frederiksberg, 19. Forbrugerombudsmanden Carl Jacobsens vej 35 2500 Valby Att.: Chefkonsulent Tina Morell Nielsen Frederiksberg, 19. december 2011 Vedrørende standpunkt til markedsføring via sociale medier. Indledende bemærkninger.

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2013/0068 afsagt den 21. november 2013 ****************************** KLAGER KDS (4 pers.) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV FDM Travel

Læs mere

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden.

Fra 1. januar 2010 skal virksomheder, der udbyder eller sælger flytransport til private forbrugere, også være registreret i fonden. Kendelse af 23. september 2010 (J.nr. 2009-0020970) Luftfartsselskaber etableret i Danmark og derfor registreringspligtige i Rejsegarantifonden. Rejsegarantifondslovens 20 (Anders Hjulmand, Niels Bolt

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 10. juli Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond 1) 3. juli Nr

Lovtidende A Udgivet den 10. juli Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond 1) 3. juli Nr Lovtidende A 2018 Udgivet den 10. juli 2018 3. juli 2018. Nr. 1023. Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond 1) Herved bekendtgøres lov om en rejsegarantifond, jf. lovbekendtgørelse nr. 1101 af 3.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond 1)

Bekendtgørelse af lov om en rejsegarantifond 1) LBK nr 1023 af 03/07/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 8. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 18/04596 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 29. september 2017 ****************************** KLAGER [K] (4 voksne/2 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Kalithea, Rhodos. 12.6.-19.6.2017.

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2012/0028 afsagt den 20. december 2012 ****************************** KLAGER RV (2 pers.) og AJ SALGSBUREAU ARRANGØR C & C Travel ApS C & C Travel ApS

Læs mere

Forsikring & Pensions høringssvar i relation til udkast til forslag

Forsikring & Pensions høringssvar i relation til udkast til forslag Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø Sendt pr. mail til hoeringer@ftnet.dk med kopi til her@ftnet.dk s høringssvar i relation til udkast til forslag til lov om ændring af lov om

Læs mere

Rejsegarantifondens afgørelse har følgende indhold: Fonden skal herefter oplyse følgende:

Rejsegarantifondens afgørelse har følgende indhold: Fonden skal herefter oplyse følgende: Kendelse af 22. april 1999. 98-103.251. Ikke pligt for Vandreforeningen Fodslaw til at stille garanti og betale bidrag m.v. til Rejsegarantifonden. Lov om en rejsegarantifond 25, stk. 5. 6 og 7 i bekendtgørelse

Læs mere

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007.

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007. Kendelse af 13. oktober 2009 (J.nr. 2009-0019579) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedslovens 14. (Niels Bolt Jørgensen, Anders Hjulmand og

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 1 Offentligt NOTAT 10. november 2014 Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (præcisering, mindstegrænse

Læs mere

Klageren svarede ved skrivelse modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 2. oktober 1998, at varerne

Klageren svarede ved skrivelse modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 2. oktober 1998, at varerne Kendelse af 20. august 1999. 99-51.390. Nærmere bestemt virksomhed ikke omfattet af lov om hjemmeservice. Ikke tilbagebetaling af modtagne tilskud. Spørgsmålet om fortsat registrering hjemvist. Lov om

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en børne- og ungeydelse og lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag

Forslag. Lov om ændring af lov om en børne- og ungeydelse og lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag Lovforslag nr. L 160 Folketinget 2013-14 Fremsat den 25. marts 2014 af Finn Sørensen (EL), Johanne Schmidt-Nielsen (EL) og Frank Aaen (EL) Forslag til Lov om ændring af lov om en børne- og ungeydelse og

Læs mere

Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget 2013-14 L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt Lovforslaget betyder også, at kommunernes incitamenter til at lade regionerne

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 21. december 2016 ****************************** KLAGER [K] (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Praktikophold. Sydney, Australien.

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1. (Sammensatte rejsearrangementer og ændring af finansierings- og bestyrelsesstruktur)

Forslag. til. Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1. (Sammensatte rejsearrangementer og ændring af finansierings- og bestyrelsesstruktur) 1 Forslag til Lov om ændring af lov om en rejsegarantifond 1 (Sammensatte rejsearrangementer og ændring af finansierings- og bestyrelsesstruktur) I lov om en rejsegarantifond, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0026 afsagt den 1. juli 2015 ****************************** KLAGER MEV (1 person) v/ IAW SALGSBUREAU ARRANGØR GIBA Travel ApS GIBA Travel ApS REJSEMÅL

Læs mere

Mennesker med udviklingshæmning og reformen af førtidspension og fleksjob

Mennesker med udviklingshæmning og reformen af førtidspension og fleksjob Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Den 20 02 2018 D.nr.356921 Sagsbeh. th_lev Vedr.: Høringsvar - Præcisering af regler om ressourceforløb og dokumentationskrav for tilkendelse af førtidspension

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 (1. samling) L 67 Bilag 13 Offentligt Til lovforslag nr. L 67 Folketinget 2014-15 Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 26. marts 2015

Læs mere

Betingelser for bestilling af rejser på VIAVANA.COM. GO WITH PASSION

Betingelser for bestilling af rejser på VIAVANA.COM. GO WITH PASSION Betingelser for bestilling af rejser på VIAVANA.COM 1 Den juridiske person bag VIAVANA.com 1.1. VIAVANA.com er et handelsnavn som benyttes af den juridiske person VIAVANA A/S. 1.2. Oplysninger om VIAVANA

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0120 afsagt den 16. oktober 2015 ****************************** KLAGER K (2 voksne/1 barn) SALGSBUREAU ARRANGØR B B REJSEMÅL Athen, Grækenland. 27.-30.8.2015.

Læs mere

A d v o k a t r å d e t

A d v o k a t r å d e t Erhvervs- og Vækstministeriet Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø erhreg@erst.dk + nipaka@erst.dk KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 FAX 33 36 97

Læs mere

Høringsnotat vedrørende lovforslag om ændring af lov om en rejsegarantifond

Høringsnotat vedrørende lovforslag om ændring af lov om en rejsegarantifond NOTAT 21. september 2017 Høringsnotat vedrørende lovforslag om ændring af lov om en rejsegarantifond 1. Indledning Lovforslaget gennemfører de dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2302

Læs mere

Retningslinjer for ansvarlig turisme

Retningslinjer for ansvarlig turisme Retningslinjer for ansvarlig turisme Rejsearrangører i Danmark (RID) April 2008 Hvorfor ansvarlig turisme? I disse år rettes fokus i stigende grad mod social ansvarlighed og miljømæssig bæredygtighed.

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 6. november 2017 ****************************** KLAGER [K] (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Playa de las Américas, Tenerife.

Læs mere

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om socialtilsyn og lov om social service (Opfølgning på socialtilsynsreformen)

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om socialtilsyn og lov om social service (Opfølgning på socialtilsynsreformen) Social- og Indenrigsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt til masz@sim.dk og jurint@sim.dk 17. august 2016 Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om socialtilsyn og lov

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 31. oktober 2016 ****************************** KLAGER [Klager] (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [Bureau] [Arrangør] REJSEMÅL Bologna, Italien.

Læs mere

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3353 - konkurrence Bilag 7 Offentligt

Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3353 - konkurrence Bilag 7 Offentligt Europaudvalget 2014 Rådsmøde 3353 - konkurrence Bilag 7 Offentligt Folketinget Europaudvalget Christiansborg 1240 København K Civilafdelingen Dato: 2. december 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh:

Læs mere

Klagen har efter anmodning fra klageren og med Finanstilsynets samtykke været tillagt opsættende virkning under ankenævnets behandling af sagen.

Klagen har efter anmodning fra klageren og med Finanstilsynets samtykke været tillagt opsættende virkning under ankenævnets behandling af sagen. Kendelse af 3. maj 2001. 00-189.505. Klagerens virksomhed var omfattet af lov om forsikringsmæglervirksomhed. 1 i lov om forsikringsmæglervirksomhed. (Suzanne Helsteen, Connie Leth og Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk svi@ftnet.dk Dato: 23. september 2016 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. november 2014

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. november 2014 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. november 2014 Sag 37/2013 (2. afdeling) A (advokat Kurt Lunde) mod Rejsegarantifonden (advokat Carsten Pedersen) I tidligere instans er afsagt dom af Sø- og Handelsretten

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 29. september 2016 ****************************** KLAGER [Klager] (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [Bureau] [Bureau] REJSEMÅL Puerto Rico,

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat om forslag til bekendtgørelse om tilskud m.v. til folkehøjskoler 23. juni 20145 Kulturministeriet sendte den 20. maj 2014 et forslag til bekendtgørelse

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2011-12 L 34 Bilag 9 Offentligt J.nr. 2011-511-0082 Dato: 12. december 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 34 Forslag til lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven, lov om forskellige

Læs mere

Et automobilselskabs sikringsordning om bugsering m.v. som følge af fabrikations- og materialefejl ikke anset som forsikringsvirksomhed.

Et automobilselskabs sikringsordning om bugsering m.v. som følge af fabrikations- og materialefejl ikke anset som forsikringsvirksomhed. Kendelse af 27. november 1996. 96-89.925. Et automobilselskabs sikringsordning om bugsering m.v. som følge af fabrikations- og materialefejl ikke anset som forsikringsvirksomhed. Lov om forsikringsvirksomhed

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 59/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 59/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 59/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: London, 28.11.-30.11.2003. PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: 9.870 kr. Klagerne blev indkvarteret på et andet

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2016/0066 afsagt den 29. juni 2016 ****************************** KLAGER [K] (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL La Caleta, Tenerife. 30.1.-6.2.2016.

Læs mere

Regeringen foreslår at ændre reglerne vedr. hjemme-pc og arbejdsgiverbetalt datakommunikation.

Regeringen foreslår at ændre reglerne vedr. hjemme-pc og arbejdsgiverbetalt datakommunikation. 27. februar 2002 Af Frithiof Hagen - Direkte telefon: 33 55 77 19 Resumé: HJEMME-PC-ORDNINGEN Regeringen foreslår at ændre reglerne vedr. hjemme-pc og arbejdsgiverbetalt datakommunikation. Folketinget

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en redegørelse af 16. marts 2009 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en redegørelse af 16. marts 2009 om sagens faktiske omstændigheder udtalt: Kendelse af 28. august 2009 (J.nr. 2009-0018589) Ikke part og anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedsloven 14. (Niels Bolt Jørgensen, Suzanne

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Carl Jacobsen vej Valby. Att.: Specialkonsulent Tina Madsen. Frederiksberg, den 11.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Carl Jacobsen vej Valby. Att.: Specialkonsulent Tina Madsen. Frederiksberg, den 11. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsen vej 35 2500 Valby Att.: Specialkonsulent Tina Madsen Frederiksberg, den 11. august 2017 Høringssvar vedrørende lov om ændring af rejsegarantifondsloven

Læs mere

Bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af naturgas 1)

Bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af naturgas 1) (Gældende) Udskriftsdato: 5. januar 2015 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2008/2015-0020 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Guide til start af rejsebureau

Guide til start af rejsebureau Guide til start af rejsebureau Ønsker du at starte eget rejsebureau, har du mange muligheder for at glæde folk og samtidig leve af det. Der er dog også mange faktorer, du skal tage i betragtning, inden

Læs mere

Retsudvalget L 93 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt

Retsudvalget L 93 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 93 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 6. februar 2015 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Katrine Drejer Vienberg

Læs mere