Bekendtgørelse om veterantogskørsel på det åbne jernbanenet. (Veteranbanebekendtgørelsen for jernbanenettet)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bekendtgørelse om veterantogskørsel på det åbne jernbanenet. (Veteranbanebekendtgørelsen for jernbanenettet)"

Transkript

1 Bekendtgørelse om veterantogskørsel på det åbne jernbanenet (Veteranbanebekendtgørelsen for jernbanenettet) I medfør af 40, stk. 7 og 8, og 56, i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj 2015, fastsættes efter bemyndigelse i henhold til 4, stk. 1 i bekendtgørelse nr. 453 af 11. maj 2017 om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens forskrifter: Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Bekendtgørelsen fastsætter krav til udførsel af veterantogskørsel på jernbanenettet. Stk. 2. Ved veterantogskørsel, forstås kørsel med veterantog, der indebærer begrænset personbefordring, der tilgodeser jernbanehistoriske og turistmæssige formål, og som ikke tilsigter at dække noget egentligt trafikalt behov. Stk. 3. Bekendtgørelsen omfatter veterantogskørsel på spor på jernbanenettet, herunder de regionale spor, med en sporvidde på 1435 mm. Stk. 4. Bekendtgørelsen gælder også for kørsel på sidespor, der er klassificeret som stamspor, private sidespor, herunder firmaspor, havnespor, færgespor og værkstedsspor. Kapitel 2 Tilladelse til veterantogskørsel 2. Kørsel med, herunder vedligeholdelse af veterantogskøretøjer, kræver en tilladelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Stk. 2. For at opnå en tilladelse til veterantogskørsel på jernbanenettet, skal ansøger: 1) være registreret hos Erhvervsstyrelsen, 2) have en gyldig ansvarsforsikring, jf. bekendtgørelse om ansvarsforsikring for jernbanevirksomheder og jernbaneinfrastrukturforvaltere, 3) have en sikkerhedsansvarlig, der er godkendt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, jf. 3, stk. 1, 4) have personer, der besidder de nødvendige faglige og helbredsmæssige kvalifikationer, jf. 8 og 9, stk. 2 og 3, 5) udarbejde dokumentation for sikkerhedsstyring, jf. 7, stk. 1, 6) have trafikale sikkerhedsregler, som er godkendt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, jf. 9, stk. 2, og 7) have en beskrivelse af, hvordan veteranbanesikkerhedsorganisationen er opbygget og fungerer. Stk. 3. En tilladelse er gyldig i op til 5 år fra udstedelsen, hvis betingelserne i stk. 2 fortsat er opfyldt. Dokumentation til brug for en fornyet vurdering skal sendes til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen senest 6 måneder før tilladelsen i stk. 1 udløber. Stk. 4. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan i tilladelsen fastsætte yderligere vilkår. Stk. 5. Hvis de i stk. 2 nævnte betingelser ikke længere er opfyldt, skal den sikkerhedsansvarlige omgående underrette Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen herom. Stk. 6. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan af egen drift foretage en fornyet vurdering af, om betingelserne i stk. 2 fortsat er opfyldt.

2 Stk. 7. Hvis betingelserne i stk. 2 ikke længere er opfyldt, kan Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen tilbagekalde tilladelsen. Stk. 8. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan desuden tilbagekalde en tilladelse, hvis veterantogsorganisationen ikke har gjort brug af tilladelsen ved ikke at have kørt med veterantog på jernbanenettet i et sammenhængende år. Kapitel 3 Den sikkerhedsansvarlige og dennes stedfortræder 3. Veterantogsorganisationen skal udpege en sikkerhedsansvarlig, som skal godkendes af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Stk. 2. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan udstede en godkendelse til en stedfortrædende sikkerhedsansvarlig, hvis veteranbaneorganisationen ansøger herom. Den stedfortrædende sikkerhedsansvarlige vil efter godkendelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kunne overtage den sikkerhedsansvarliges opgaver ved forfald. Stk. 3. En godkendelse, jf. stk. 1 og 2, er gyldig i op til 5 år fra udstedelsen, hvis betingelserne i 4, stk. 2, fortsat er opfyldt. Dokumentation til brug for en fornyet vurdering skal sendes til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen senest 6 måneder før godkendelsen i stk. 1 og 2 udløber. Stk. 4. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan af egen drift foretage en fornyet vurdering af, om betingelserne i 4, stk. 2, fortsat er opfyldt. Stk. 5. Hvis de i 4, stk. 2, nævnte betingelser ikke længere er opfyldt, skal veterantogsorganisationen omgående underrette Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen herom samt indstille aktiviteter såsom drift og kørsel, indtil Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens vurdering foreligger. 4. Ved ansøgning om godkendelse af sikkerhedsansvarlig og dennes stedfortræder skal ansøgningsskema, der til enhver tid kan findes på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside, anvendes. Stk. 2. Den sikkerhedsansvarlige og dennes stedfortræder skal kunne dokumentere følgende for at blive godkendt: 1) at kravene til kompetencer i bilag 1 er opfyldt, eller hvis den sikkerhedsansvarlige ikke kan opfylde samtlige kompetencekrav, at det i ansøgningen beskrives, hvordan opgaverne uddelegeres og til hvem opgavevaretagelsen er overdraget under den sikkerhedsansvarliges ansvar, og 2) at vedkommende har indgående kendskab til den pågældende veterantogsorganisation. 5. Den sikkerhedsansvarlige skal ved samtykke give Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen tilladelse til at indhente straffeattest fra Rigspolitiet, for at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan foretage en vandelsvurdering af den udpegede. Den sikkerhedsansvarliges ansvar og pligter 6. Den sikkerhedsansvarlige har det overordnede ansvar for, at veterantogskørslen er sikker.

3 Stk. 2. Den sikkerhedsansvarlige skal sikre, at de indførte sikkerhedsforanstaltninger opretholdes, er effektive og stemmer overens med de faktiske forhold. Stk. 3. Den sikkerhedsansvarlige har ansvaret for at gennemføre korrigerende handlinger på baggrund af sikkerhedsmæssige hændelser og forhold konstateret under internt tilsyn. Stk. 4. Den sikkerhedsansvarlige skal udarbejde årsrapport og indberette sikkerhedsmæssige hændelser til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, jf. kapitel 6. Kapitel 4 Dokumentation for sikkerhedsstyring, herunder krav til personer, samt trafikale sikkerhedsregler og uddannelse Dokumentation for sikkerhedsstyring 7. Veterantogsorganisationer, der udøver veterantogskørsel på jernbanenettet, skal udarbejde og vedligeholde dokumentation for sikkerhedsstyring for veterantogsorganisationens aktiviteter. Dokumentation for sikkerhedsstyring skal godkendes af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Stk. 2. Den påkrævede dokumentation for sikkerhedsstyring i stk. 1 skal overholde de i bilag 2 nævnte krav. Stk. 3. Veterantogsorganisationen skal kunne dokumentere overholdelsen af stk. 1 og 2 overfor Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen eller den af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen udpegede tilsynsførende, jf. 15, stk. 1. Krav til personer Lokomotivfører og lods 8. Veterantogskøretøjer, der skal køre på jernbanenettet, skal fremføres af en lokomotivfører, der har gyldig licens, infrastrukturcertifikat og helbredsgodkendelse udstedt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen efter bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere (lokomotivførerbekendtgørelsen). Stk. 2. Såfremt veterantogslokomotivføreren, jf. stk. 1, ikke er i besiddelse af gyldig licens eller lokomotivførercertifikat, skal der benyttes en lods, der overholder kravene i stk. 1. Andre sikkerhedsklassificerede funktioner 9. Veterantogsorganisationen skal identificere de funktioner, der har et sikkerhedsmæssigt indhold, som har betydning for sikkerheden. Stk. 2. Veterantogsorganisationen skal sikre, at de pågældende personer er fysisk og psykisk egnede, jf. bekendtgørelse om helbreds- og kompetencekrav til visse sikkerhedsklassificerede funktioner på jernbaneområdet. Stk. 3. Det skal sikres og dokumenteres, at de personer, som udfører opgaver med sikkerhedsmæssigt indhold, har de nødvendige kompetencer til udførelsen af opgaven. Trafikale sikkerhedsregler og uddannelse 10. Veterantogsorganisationen skal fastsætte og opdatere sikkerhedsregler for driften, veterantogskøretøjer samt sikkerhedsuddannelser for personer der udfører sikkerhedsklassificerede funktioner og sikre, at disse overholdes.

4 Stk. 2. Sikkerhedsreglerne- og uddannelserne, herunder ændringer heraf, skal godkendes af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Stk. 3. Interne undervisere af uddannede veterantogslokomotivførere og personer med sikkerhedsklassificerede funktioner skal være godkendt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Kriterier for godkendelse af undervisere følger af bilag 3. Kapitel 5 Godkendelse af veterantogskøretøjer til kørsel på jernbanenettet 11. Veterantogskøretøjer, der skal køre på jernbanenettet, skal godkendes af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen efter bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet. Kapitel 6 Ulykker og hændelser samt årlig rapportering om opfyldelse af kravene 12. Ulykker og hændelser i forbindelse med veterantogskørsel på jernbanenettet skal indberettes til Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane efter bekendtgørelse om meddelelse og rapportering af jernbaneulykker og hændelser til Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane. Stk. 2. Ulykker og hændelser i forbindelse med veterantogskørsel på jernbanenettet skal indberettes til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i forbindelse med den årlige sikkerhedsrapport i 13, stk. 1, jf. bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v. 13. Den sikkerhedsansvarlige skal hvert år senest den 1. marts sende en årlig sikkerhedsrapport omhandlende det foregående kalenderår til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Stk. 2. Den årlige rapport i stk. 1 skal overholde de i bilag 4 nævnte krav. Skabelon til årsrapport kan findes på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside. Kapitel 7 Tilsyn og tilsynsførende Tilsyn 14. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fører tilsyn med, at indehavere af en tilladelse til veterantogskørsel på jernbanenettet overholder betingelserne herfor. Stk. 2. Tilsynet kan gennemføres i samarbejde med de af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen udpegede tilsynsførende. Stk. 3. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fører tilsyn med: 1) at veterantogsorganisationerne overholder gældende lovgivning på jernbaneområdet, 2) at personer, der udfører sikkerhedsklassificerede funktioner, besidder de nødvendige helbredsmæssige og faglige kvalifikationer, 3) at sikkerhedsregler for driften og veterantogskøretøjer overholdes og løbende opdateres, 4) at de pågældende personer er fysisk og psykisk egnede til at udføre deres opgaver, og

5 5) at den sikkerhedsansvarlige og dennes stedfortræder opfylder kravene i denne bekendtgørelse. Stk. 4. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen eller personer, der af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er bemyndiget hertil, jf. 15 stk. 1, har mod behørig legitimation adgang til veterantogskøretøjer m.v. og kan kræve al dokumentation af betydning for tilsynet udleveret. Tilsynsførende 15. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan udpege en eller flere fagligt kompetente tilsynsførende. Stk. 2. Den tilsynsførende skal være uafhængig af den veterantogsorganisation, som den pågældende tilsynsførerende fører tilsyn med. Stk. 3. Den tilsynsførende fører inden for sit fagområde tilsyn med, at kravene i denne bekendtgørelse til enhver tid er opfyldt. 16. Den tilsynsførende skal uden ugrundet ophold indberette til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, hvis vedkommende bliver opmærksom på forhold af jernbanesikkerhedsmæssig betydning. Stk. 2. Den tilsynsførende skal sende en årlig tilsynsrapport til den sikkerhedsansvarlige i veterantogsorganisationen og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Af rapporten skal det fremgå, om kravene i denne bekendtgørelse er opfyldt. 17. Veterantogsorganisationen skal afholde samtlige omkostninger i forbindelse med den tilsynsførendes aktiviteter. Kapitel 8 Påbud og Forbud 18. Hvis betingelserne efter denne bekendtgørelse eller vilkår fastsat i en tilladelse til veterantogskørsel ikke er opfyldt, kan Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen udstede påbud om, at veterantogsorganisationen straks eller inden for en nærmere angivet tidsfrist skal foretage de nødvendige foranstaltninger. Stk. 2. Vurderer Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, at de sikkerhedsmæssige forhold udgør en risiko for sikkerheden, kan Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i påbuddet fastsætte, at driften skal indstilles eller begrænses, indtil påbuddet er efterkommet. 19. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan straks nedlægge forbud mod veterantogskørsel på jernbanenettet, hvis der er konstateret forhold, der er klart uforsvarlige. Stk. 2. Forbud kan udstedes mundtligt og med øjeblikkelig virkning. Det skal senest inden 3 arbejdsdage efter følges op af en skriftlig afgørelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Stk. 3. Et skriftligt forbud gælder i 14 dage. Forbud kan forlænges skriftligt. Kapitel 9 Dispensation 20. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan i særlige tilfælde dispensere fra bestemmelserne i denne bekendtgørelse, når det skønnes foreneligt med de hensyn, der ligger til grund for de pågældende bestemmelser, herunder gældende EU-lovgivning på området.

6 Kapitel 10 Suspension og tilbagekaldelse Suspension 21. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan suspendere en tilladelse til kørsel med veterantog, hvis der er begrundet mistanke om, at veterantogsorganisationen ikke længere opfylder kravene i denne bekendtgørelse. Stk. 2. Veterantogsorganisationer, der har fået suspenderet deres tilladelse, må ikke udføre kørsel med veterantog, førend Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens vurdering af forholdene foreligger og suspensionen er ophævet. 22. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan suspendere en godkendelse af en sikkerhedsansvarlig eller stedfortræder, hvis der er begrundet mistanke om, at den pågældende ikke lever op til sit ansvar efter bestemmelserne i denne bekendtgørelse. Stk. 2. Veterantogsorganisationer, hvor den sikkerhedsansvarlige eller stedfortræder har fået suspenderet deres tilladelse, må ikke udføre kørsel med veterantog, førend Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens vurdering af forholdene foreligger og suspensionen er ophævet. Tilbagekaldelse 23. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan tilbagekalde en tilladelse til kørsel med veterantog helt eller delvist, hvis veterantogsorganisationen: 1) ikke efterkommer vilkårene i tilladelsen, jf. 2, stk. 4, eller 2) ikke længere opfylder bestemmelserne i denne bekendtgørelse. 24. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan tilbagekalde en godkendelse af en sikkerhedsansvarlig eller stedfortræder, hvis betingelserne i denne bekendtgørelse ikke længere er opfyldt. 25. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan tilbagekalde tilladelsen til at virke som tilsynsførende, hvis betingelserne i denne bekendtgørelse ikke er opfyldt. Kapitel 11 Klageadgang 26. Afgørelser truffet af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen efter denne bekendtgørelse kan ikke indbringes for transport-, bygnings- og boligministeren eller anden administrativ myndighed, jf. bekendtgørelse om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens forskrifter. Kapitel 12 Ikrafttræden og overgangsbestemmelse 27. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. februar 2018.

7 Stk. 2. Bekendtgørelse nr af 2. december 2010 om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift (veteranbanebekendtgørelsen) ophæves. Stk. 3. Tilladelse til ikke erhvervsmæssig jernbanedrift af veterantogskørsel på jernbanenettet udstedt i medfør af bekendtgørelse 1354 af 2. december 2010, forbliver i kraft i op til 5 år efter udstedelsen, hvorefter den tilbagekaldes eller bortfalder. Stk. 3. Godkendelse til sikkerhedsansvarlig udstedt i medfør af bekendtgørelse 1354 af 2. december 2010, forbliver i kraft i op til 5 år efter udstedelse, hvorefter den tilbagekaldes eller bortfalder. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, den Carsten Falk Hansen /Leif Funch

8 Kompetencekrav til sikkerhedsansvarlig og stedfortræder Bilag 1 Den, som udpeges af veterantogsorganisationens bestyrelse som sikkerhedsansvarlig eller stedfortræder, skal dokumentere teoretisk og praktisk viden og erfaring, der er relevant for de aktiviteter, som personen skal forestå, jf. 4, stk. 2, nr. 1. Det er den sikkerhedsansvarlige, der bærer det fulde ansvar for de opgaver, der følger af denne bekendtgørelse. Hvis en indstillet kandidat ikke besidder alle nedennævnte kompetencer, vil opgaven kunne uddelegeres til en internt ansvarlig, dog stadig under den sikkerhedsansvarliges fulde ansvar. Hvis dette er tilfældet, skal der ved ansøgningen om godkendelse af sikkerhedsansvarlig eller stedfortræder medsendes en beskrivelse af, hvordan denne opgave bliver uddelegeret til andre personer i veterantogsorganisationen. Der skal overordnet foreligge tilstrækkelig dokumentation for at den sikkerhedsansvarlige eller stedfortræder besidder kompetencer indenfor følgende: 1) Erfaring indenfor jernbaneområdet. 2) Viden eller erfaring, der er relevant for kørsel med veterantogskøretøjer på jernbanenettet. 3) Viden om opbygning af et styringssystem til sikring af sikkerhed både ift. interne procedurer og udadtil herunder udarbejde systembeskrivelser og risikovurderinger. 4) Viden om at sikre, at driften er sikker herunder at føre tilsyn og sikre kontrol med risici der kan opstå og iværksætte nødvendige risikostyringsforanstaltninger. 5) Viden omkring fastlæggelse af opgaver, ansvar, beføjelser, formidling og kommunikation samt viden i relation til jernbanesikkerhedsarbejdet. 6) Vedligeholdelse af køretøjer, trafiksikkerhed og personers uddannelse. 7) Viden om lovgivningen på jernbaneområdet, herunder bekendtgørelser og anden relevant lovgivning samt forvaltningsmæssige krav, vedtægter mv. 8) Opbevaring og arkivering af dokumentation mv. samt sikre sporbarhed.

9 Bilag 2 Krav til veterantogsorganisationer, der skal opnå tilladelse til kørsel med veterantog på jernbanenettet 1. Veterantogsorganisationens rammer og vilkår 1.1 Forståelse af veterantogsorganisationens rammer og vilkår: Veterantogsorganisationen skal identificere og dokumentere sine aktiviteter i forbindelse med veterantogskørsel på jernbanenettet, som tilladelsen omfatter, samt identificere og dokumentere grænseflader, der er relevante for sikkerheden, herunder særligt en systembeskrivelse. 1.2 Eksterne krav: Veterantogsorganisationen skal identificere eksterne krav, som er relevante i forhold til veterantogsorganisationens aktiviteter, herunder lovkrav, bekendtgørelser, myndighedsafgørelser, tekniske og driftsmæssige standarder og andre normative krav Veterantogsorganisationen skal kunne dokumentere, at relevante krav er identificeret. 1.3 Identifikation af farer: På baggrund af veterantogsorganisationens identificerede aktiviteter, grænseflader og eksterne krav, skal veterantogsorganisationen udarbejde og vedligeholde en risikovurdering. Veterantogsorganisationen skal sikre, at alle relevante farer i forbindelse med jernbanesikkerheden og deres årsager identificeres og håndteres i risikovurderingen Risikovurderingen samt dens vedligeholdelse skal dokumenteres. 1.4 Dokumentation for sikkerhedsstyring: For at håndtere alle identificerede farer og eksterne krav samt at opretholde eller forbedre jernbanesikkerheden, skal veterantogsorganisationen etablere, implementere og vedligeholde dokumentation for sikkerhedsstyring i overensstemmelse med kravene i denne bekendtgørelse Sikkerhedsstyringen skal dokumenteres og struktureres, så det passer til den enkelte veterantogsorganisation og deres aktiviteter. 2. Veterantogsorganisationens ansvar og forpligtelse 2.1 Udpegning af sikkerhedsansvarlig Veterantogsorganisationen skal udpege en sikkerhedsansvarlig, der skal varetage det overordnede ansvar for sikkerheden omkring veterantogsorganisationens aktiviteter. Den sikkerhedsansvarlige agerer på vegne af veterantogsorganisationens bestyrelse Den sikkerhedsansvarlige skal: 1) sikre, at veterantogsorganisationens dokumentation for sikkerhedsstyring er forenelig med de aktiviteter der udføres, 2) sikre, at dokumentation for sikkerhedsstyring er implementeret og fungerer efter hensigten,

10 3) sikre, at nødvendige ressourcer, herunder kompetencer, der kræves ved implementeringen og anvendelsen af dokumentation for sikkerhedsstyring, anvendes, 4) kommunikere beslutninger vedrørende sikkerhed til veterantogsorganisationen og personer med sikkerhedsklassificerede funktioner, og 5) skabe en generel sikkerhedskultur i veterantogsorganisationen, der understøtter forbedringer af sikkerheden. 2.2 Den sikkerhedsansvarliges forpligtelse Den sikkerhedsansvarlige skal godkende, implementere og vedligeholde dokumentation for sikkerhedsstyring og sikre, at det: 1) er tilpasset veterantogsorganisationens aktiviteter, og 2) fokusere på, at forbedre sikkerheden samt at overholde veterantogsorganisationens dokumentation for sikkerhedsstyring Den sikkerhedsansvarlige skal sikre, at veterantogsorganisationens dokumentation for sikkerhedsstyring er kommunikeret til og forstået af veterantogsorganisationen og personer med sikkerhedsklassificerede funktioner. 3. Organisations- og funktionsbeskrivelse 3.1 Organisering Veterantogsorganisationen skal identificere alle funktioner, der udfører aktiviteter i forbindelse med den del af driften og kørslen, som er omfattet af tilladelse til ikke erhvervsmæssig jernbanedrift, jf. 1.1, samt funktioner, der udfører aktiviteter i forbindelse med etablering, implementering, overvågning, evaluering og forbedring af veterantogsorganisationens dokumentation for sikkerhedsstyring Organisationsbeskrivelsen skal indeholde beskrivelser af opgaver, ansvar, beføjelser og kompetencekrav for alle identificerede funktioner Der skal desuden være en oversigt over, hvem der er udpeget som internt fagansvarlig. 3.2 Sikring af kompetencer Dokumentation for sikkerhedsstyring skal sikre, at relevante behov for uddannelse og træning bliver identificeret, samt at uddannelsen hhv. træningen gennemføres, således at de frivillige personer opnår de kompetencer, der er krævede for udførelsen af deres funktion, jf Veterantogsorganisationen skal sikre specifik uddannelse i dokumentation for sikkerhedsstyring til alle personer, der har indflydelse på dokumentationens indhold og funktionalitet Opnåelse af krævede kompetencer skal dokumenteres. 3.3 Kommunikation og forståelse Veterantogsorganisationen skal sikre, at nødvendig sikkerhedsrelevant kommunikation fra og til personer, der udfører arbejde med betydning for sikkerheden, identificeres, registreres og behandles.

11 3.3.2 Beskrivelse af kommunikationsgangen til og fra relevante personer, herunder hvordan det sikres, at de relevante personer får opdaterede dokumenter m.v Relevant kommunikation skal dokumenteres Veterantogsorganisationen skal sikre, at personer der udfører arbejde med betydning for sikkerheden, anerkender og forstår relevante dokumenter og systemer til udførelsen af deres arbejde i veterantogsorganisationen Veterantogsorganisationen skal sikre, at personerne er bevidste om deres indflydelse på sikkerheden og den sikkerhedsmæssige konsekvens af ikke at udføre arbejdet i overensstemmelse med veterantogsorganisationens dokumentation for sikkerhedsstyring. 3.4 Dokumentation for sikkerhedsstyring Dokumentation for sikkerhedsstyring skal indeholde beskrivelser, der fastlægger: 1) hvordan dokumentation for sikkerhedsstyring er opbygget og dokumenteret, samt hvilke dokumenttyper der indgår herunder indholdsfortegnelse med oversigt over dokumenterne der er en del af sikkerhedsstyringen, og 2) hvordan de enkelte dokumenter entydigt identificeres, samt at der indføres et system til håndtering af versionsstyring af de pågældende dokumenter og kvalitetssikring, Det skal igennem al dokumentationen sikres, at der er sporbarhed, ved bl.a. korrekte henvisninger til relevante dokumenter og fuld titel på de dokumenter der henvises til samt arkivering Det skal sikres, at dokumenterne løbende bliver opdateret/ændret, således at det til enhver tid er fyldestgørende og korrekt i forhold til de aktiviteter, der udøves i veterantogsorganisationen. 3.5 Styring af ydelser med sikkerhedsmæssigt indhold Veterantogsorganisationens dokumentation for sikkerhedsstyring skal sikre, at aftaler med leverandører om samarbejde eller køb af ydelser med et sikkerhedsmæssigt indhold er fastsat i en skriftlig aftale, som definerer ydelsernes indhold. 3.6 Eksterne krav Dokumentation for sikkerhedsstyring skal sikre, at eksterne krav i form af lovkrav, bekendtgørelser, myndighedsafgørelser og andre normative krav m.v. kontinuerligt bliver identificeret og implementeret i dokumentationen Dokumentation for sikkerhedsstyring skal sikre overholdelse af eksisterende, nye og ændrede eksterne krav samt implementering. 4. Risikovurdering 4.1 Håndtering af farer Veterantogsorganisationen skal lave en beskrivelse af de risici der er i forbindelse med de aktiviteter der er for den pågældende veterantogsorganisation og foretage en risikovurdering af, om der er forhold, der skal optimeres for at sikre en sikkerhedsmæssig forsvarlig drift eller kørsel.

12 4.1.2 Med udgangspunkt i risikovurderingen skal veterantogsorganisationen identificere og opstille barrierer til at håndtere de identificerede farer og årsagerne til disse Veterantogsorganisationen skal sikre sporbarhed mellem identificerede barrierer, og de farer og årsager de håndterer. 4.2 Beredskabs-, handlings og informationsplaner Veterantogsorganisationens dokumentation for sikkerhedsstyring skal sikre, at der er implementeret handlings-, beredskabs- og informationsplaner med henblik på ekstraordinære situationer. 4.3 Registrering og håndtering af ulykker og sikkerhedsmæssige hændelser Dokumentation for sikkerhedsstyring skal sikre, at ulykker og forløbere til ulykker bliver afhjulpet og registreret, herunder indberetningsprocedurer til relevante interne og eksterne parter Dokumentation for sikkerhedsstyring, herunder risikovurdering skal sikre, at undersøgelse, analyse og korrigerende handlinger herefter gennemføres iht Godkendelse og drift 5.1 Godkendelse af veterantogskøretøjer og infrastruktur Dokumentation for sikkerhedsstyring skal sikre, at de forskellige typer veterantogskøretøjer, der anvendes til drift og infrastruktur, som veterantogsorganisationen er ansvarlig for, overholder relevante krav og normer og er behørigt godkendt Veterantogsorganisationen skal opbevare dokumentation for, at veteranbaneinfrastruktur og veterantogskøretøjer er godkendt, herunder en materialeoversigt og infrastrukturoversigt. 5.2 Drift Veterantogsorganisationens dokumentation for sikkerhedsstyring skal sikre, at der udarbejdes og implementeres interne sikkerhedsregler, operationelle instrukser og systemer, der er nødvendige for at opretholde en sikker drift under både normale og ekstraordinære situationer under driften De interne sikkerhedsregler, operationelle instrukser og systemer skal være dokumenterede og være en del af veterantogsorganisationens dokumentation for sikkerhedsstyring Dokumentation for sikkerhedsstyring skal sikre, at sikkerhedsregler og trafikale sikkerhedsregler håndteres i henhold til jernbaneloven og bestemmelserne på veteranbaneområdet. 5.3 Vedligehold af veterantogskøretøjer og infrastruktur Dokumentation for sikkerhedsstyring skal sikre, at veterantogskøretøjer og infrastruktur bliver vedligeholdt i henhold til krav og normer, herunder vedligeholdelsesforskrifter og manualer Veterantogsorganisationen skal opbevare dokumentation for, at vedligehold af veteranbaneinfrastruktur og veterantogskøretøjer er gennemført, og lever op til forskrifterne.

13 5.4 Opsamling af data om fejl og mangler opstået under driften Dokumentation for sikkerhedsstyring skal sikre, at fejl og mangler, der opstår på veterantogskøretøjer under driften, bliver afhjulpet og registreret. 6. Internt tilsyn og korrigerende handlinger 6.1 Internt tilsyn Veterantogsorganisationens dokumentation for sikkerhedsstyring skal indeholde en beskrivelse af, hvordan og med hvilken frekvens der føres tilsyn med de forskellige fagområder samt overvågnings- og vedligeholdelsesplaner der skal sikre, at veterantogskøretøjer, teknisk udstyr m.v. vedligeholdes, er funktionsdygtigt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt Det interne tilsyn skal desuden medvirke til, at det løbende bliver sikret, at veterantogsorganisationens dokumentation for sikkerhedsstyring stemmer overens med de aktiviteter der udføres og er i overensstemmelse med de lovgivningsmæssige krav. 6.2 Afvigelser og korrigerende handlinger Veterantogsorganisationens dokumentation for sikkerhedsstyring skal sikre, at fejl og uoverensstemmelser identificeret af veterantogsorganisationen selv, såvel som uoverensstemmelser identificeret af myndigheder og andre relevante eksterne parter, analyseres med henblik på at finde årsagen til forholdet Dokumentation for sikkerhedsstyring skal sikre, at korrigerende handlinger planlægges og gennemføres for at eliminere årsagen og undgå gentagelse.

14 Bilag 3 Kriterier for godkendelse af interne undervisere af veterantogslokomotivførere og personer med sikkerhedsklassificerede funktioner på jernbanenettet Dette bilag fastsætter, hvilken dokumentation der skal fremsendes for undervisere, jf. 10, stk. 3, i denne bekendtgørelse. 1) Dokumentation for faglige kvalifikationer og erfaring inden for det pågældende fagområde. 2) Dokumentation for indgående kendskab til den pågældende veterantogsorganisation, og ved praktisk undervisning af veterantogslokomotivførere have mindst tre års dokumenteret erfaring med veterantogskørsel inden for de seneste fem år. Ansøgers kundskaber skal være tidssvarende på ansøgningstidspunktet. 3) I forbindelse med praktisk undervisning af veterantogslokomotivførere om bord på veterantogslokomotiver, skal ansøger være i besiddelse af både en gyldig lokomotivførerlicens og et gyldigt certifikat, som dækker prøveområdet eller en lignende type strækning. 4) Derudover skal ansøger dokumentere at opfylde følgende kriterier: i) være i besiddelse af de færdigheder og pædagogiske evner, der kræves for at undervise, og have et dybtgående kendskab til de relevante fagområder undervisningen omfatter, og ii) ved ansøgningen skal det beskrives, hvordan ansøger vedligeholder sine faglige kvalifikationer og sikrer, at de altid er tidssvarende ift. de ændringer, der foretages i veterantogsorganisationen samt på jernbanenettet.

15 Den sikkerhedsansvarlige skal ved udarbejdelse af den årlige sikkerhedsrapport sikre, at relevante oplysninger om veterantogsorganisationens aktiviteter, godkendelser mv. indberettes til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, jf. 13, stk. 1. Bilag 4 Den sikkerhedsansvarlige skal som minimum sikre, at nedenstående er indeholdt i rapporten. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har udarbejdet en skabelon, som kan benyttes ved udarbejdelse af den årlige rapport. Tilladelse Registrering i Erhvervsstyrelsen Ansvarsforsikring Dokumentation for sikkerhedsstyring Godkendelser Organisation Driften Sikkerhedsregler Personer med sikkerhedsmæssige funktioner, uddannelser og helbredsforhold Ulykker og forløbere til ulykker Årsag til hændelsen Risikovurdering Planer for vedligeholdelse Køb af ydelser med et sikkerhedsmæssigt indhold Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens gældende tilladelse. Her oplyses Veterantogsklubbens CVR-nummer Dato for registrering og status. Forsikringsselskab, aftale, policenummer og dækningsgrad. Her beskrives hvilken dokumentationsstyring der anvendes. Dertil de ændringer der er kommet til siden den sidste årsrapport samt hvorledes disse ændringer er blevet implementeret. Eventuelle bemærkninger fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilsynsbesøg, samt tiltag. Kort beskrivelse af test eller prøvedrift på det givne materiel og formål samt efterfølgende opdatering af godkendelsesprocessen. Kort beskrivelse af veterantogsorganisationen og dens virke Evt. ændringer i forhold til det forgangne år. Beskrivelse af driften Hvor mange gæster Kørte kilometer for året Plantog/særtog En status på veterantogsorganisationens egne sikkerhedsregler. Beskrivelse af ændringer samt implementering af sikkerhedsregler i forhold til det forgangne år. Her redegøres for hvilke personer der er tilknyttet veterantogsorganisationen og hvilke sikkerhedsmæssige funktioner de udøver og status på deres helbredsmæssige forhold, hvor det er relevant. Her redegøres for alvorlige hændelser som har ført til en ulykke samt alvorlige og mindre alvorlige hændelser som, under andre omstændigheder kunne have ført til en ulykke. En årsagsforklaring på hvorfor hændelsen udviklede sig eller kunne have udviklet sig til en alvorlig ulykke, samt en forklaring/vejledning for hvordan man undgår at gentage denne hændelse. Sidst hvordan sikrer veterantogsorganisationen at personerne er bekendt med hændelsen og de eventuelle nye tiltag. (Handlingsplan) Vurdering af de risici der kan være forbundet med at drive veteranbane og køre med veterantog. Forholde sig til de uregelmæssigheder der kan forekomme. Vedligeholdelsesplan for materiellet og infrastrukturen samt eventuelle ændringer. Beskrivelse af nye eller ændrede aftaler/kontrakter ved køb af sikkerhedsmæssige ydelser.

16 Handlings og sikkerhedsplaner for ekstraordinære situationer Sikkerhedsansvarlig Eventuelt relevante bilag Eventuelt kommende aktiviteter for det næste år Eksempelvis beredskabsplaner for evakuering af tog ved brand, eller andre årsager, eller ændringer for afvikling af trafikken. Beskrivelse af de opgaver i grove træk der er udført og mere udførligt hvis opgaverne har haft sikkerhedsmæssig karakter og særligt hvor de tilsynsførende har haft iagttagelser eller konklusioner ved deres udførte tilsyn. Vedlæggelse af relevante tilsynsrapporter fra de tilsynsførende.

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Bekendtgørelse om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift af veteranbane og kørsel med veterantog på veteranbane m.m. (Veteranbanebekendtgørelsen for egne baner) I medfør af 40, stk. 6 og 7, i jernbaneloven,

Læs mere

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn Denn Vejledning til kapitel 5 Tilsyn 13. januar 2012 {denne side er blank} 3 Vejledning til Forord Forord Generelt Bekendtgørelse nr. 1354 af 2. december 2010 om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift () kan

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Vejledning til veteranbanebekendtgørelsens

Vejledning til veteranbanebekendtgørelsens Vejledning til veteranbanebekendtgørelsens 11-12 og 18-19 Krav til personer December 2011 3 Vejledning til vetetanbanebekendtgørelsen Indledning Generelt Bekendtgørelse nr. 1354 af 2. december 2010 om

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift af veteranbane og kørsel med veterantog på veteranbane

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift af veteranbane og kørsel med veterantog på veteranbane Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift af veteranbane og kørsel med veterantog på veteranbane m.m. Veteranbanebekendtgørelsen for egne baner m.m. Marts 2018 3 Vejledning for veteranbanebekendtgørelsen

Læs mere

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Juni 2018 3 Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Forord Generelt Veteranbanebekendtgørelsen for egne baner

Læs mere

Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse

Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse Jernbanesession 10 Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse Trafik- og Byggestyrelsens Sikkerhedskonference

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1 Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1 I medfør af 56, 64, stk. 4, og 102 i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet 1)

Bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet 1) BEK nr 147 af 30/01/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 28. november 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1) BEK nr 543 af 24/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 13. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Høringssvar vedr. to nye veteranbanebekendtgørelser i høring

Høringssvar vedr. to nye veteranbanebekendtgørelser i høring Danske Veterantogs Fællesrepræsentation (DVF) Til: Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen Email: info@tbst.dk Cc. til mago@tbst.dk Hornbæk den 4. december 2018 Høringssvar vedr. to nye veteranbanebekendtgørelser

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven UDKAST til Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven (certificering af virksomheder, der udfører opgaver for andre end jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere) 1. I jernbaneloven, nr. 686 af

Læs mere

5. marts Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører:

5. marts Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører: Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører: Kravene til virksomheder, der på eget ansvar udfører kørsel på jernbanenettet, er reguleret i lovgivningen inden for jernbaneområdet bl.a.

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet 1

Bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet 1 Bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet 1 I medfør af 11, 56, 58, stk. 2, 59, stk. 2, 102, stk. 1, og 117, stk. 1, i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj 2015,

Læs mere

Vejledning om krav til personer ved drift af veteranbane og kørsel på veteranbane m.m.

Vejledning om krav til personer ved drift af veteranbane og kørsel på veteranbane m.m. Vejledning om krav til personer ved drift af veteranbane og kørsel på veteranbane m.m. Juni 2018 3 Vejledning om krav til personer ved drift af veteranbane og kørsel på veteranbane m.m. Indledning Generelt

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1 Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 21 k, stk. 5, og 26, stk. 1, 1. pkt., og stk. 2, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område BEK nr 594 af 26/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 12. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS 20000-00069

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område I medfør af 68 d og 134 a, stk. 2, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december

Læs mere

Retningslinjer for certificering af lokomotivførere

Retningslinjer for certificering af lokomotivførere o Retningslinjer for certificering af lokomotivførere Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Uddannelseschef, Lauge Køcks Philipsen (LKPH) Version Dato

Læs mere

Retningslinjer for styring af litrauddannelse og litrakompetencer

Retningslinjer for styring af litrauddannelse og litrakompetencer Retningslinjer for styring af litrauddannelse og litrakompetencer Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler Godkendt af: Områdechef for Organisationsudvikling, Katrine Jensen

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. 2012 UDKAST Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u stk. 8, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 27. juni Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. 22. juni Nr. 658.

Lovtidende A Udgivet den 27. juni Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. 22. juni Nr. 658. Lovtidende A 2012 Udgivet den 27. juni 2012 22. juni 2012. Nr. 658. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u stk. 8, i lov om jernbane,

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. af 2013 Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u, stk. 8, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249 af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven 1)

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven 1) Til lovforslag nr. L 184 Folketinget 2018-19 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 23. april 2019 Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven 1) (Implementering af dele af den tekniske

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om krav til bemyndigede organer på jernbaneområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om krav til bemyndigede organer på jernbaneområdet UDKAST Bekendtgørelse om krav til bemyndigede organer på jernbaneområdet I medfør af 56 og 102 i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj 2015, fastsættes efter bemyndigelse i henhold til 4 i bekendtgørelse

Læs mere

Retningslinjer for udstedelse, ajourføring og suspension af lokomotivførerlicens og -certifikat

Retningslinjer for udstedelse, ajourføring og suspension af lokomotivførerlicens og -certifikat Retningslinjer for udstedelse, ajourføring og suspension af lokomotivførerlicens og -certifikat Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler Godkendt af: Områdechef for Organisationsudvikling,

Læs mere

Retningslinjer for udstedelse og ajourføring af lokomotivførerlicens og -certifikat

Retningslinjer for udstedelse og ajourføring af lokomotivførerlicens og -certifikat Retningslinjer for udstedelse og ajourføring af lokomotivførerlicens og -certifikat Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Lars Veiler (LTVJ), Fagansvarlig Godkendt af: Katrine Jensen (KATJ), Sektionschef

Læs mere

Sikkerhedsledelse. AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

Sikkerhedsledelse. AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I Sikkerhedsledelse AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder nr. 14 I medfør af 21 h, 21 u og24 stk. 4, i lov om jernbane,

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter BEK nr 17 af 14/01/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2014-5067 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1244 af 10/11/2015

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 14. december Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

Lovtidende A Udgivet den 14. december Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Lovtidende A 2013 Udgivet den 14. december 2013 12. december 2013. Nr. 1424. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, og 21 u, stk. 8,

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond (herefter DANAK),

Læs mere

Retningslinjer for godkendelse af entreprenører, der leverer jernbanesikkerhedsmæssige ydelser til Banedanmark INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

Retningslinjer for godkendelse af entreprenører, der leverer jernbanesikkerhedsmæssige ydelser til Banedanmark INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Generelt... 2 1.1 Gyldighed og varighed... 2 1.2 Formål... 2 2 Registrering... 2 2.1 Generelt... 2 2.2 Omfang af registrering... 2 2.2.1 Firmaoplysninger... 2 2.2.2 Jernbanesikkerhedsansvarlig...

Læs mere

Vejledning for den sikkerhedsansvarlige og dennes stedfortræder samt ansvar og pligter

Vejledning for den sikkerhedsansvarlige og dennes stedfortræder samt ansvar og pligter Vejledning for den sikkerhedsansvarlige og dennes stedfortræder samt ansvar og pligter 29. maj 2018 Forord Generelt Bekendtgørelserne kan ses under Lovstof på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Nyhedsbrev om Jernbanesikkerhed, Arbejdsmiljø og Uddannelser

Nyhedsbrev om Jernbanesikkerhed, Arbejdsmiljø og Uddannelser Nyhedsbrev om Jernbanesikkerhed, Arbejdsmiljø og Uddannelser Nr. 14 December 2018 Indhold Ny bekendtgørelse om erstatnings- og forsikringsbeløb på jernbaneområdet Banedanmark har lagt opdaterede Retningslinjer

Læs mere

Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør

Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør DSB Risk Management Uddannelsesstandard Sølvgade 40 Ustd nr. 9-02 1349 Kbh. K Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør 1. Indledning Denne standard er udarbejdet som

Læs mere

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) Retningslinjer for efteruddannelse (EUSR) for lokomotivførere. Side 1

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) Retningslinjer for efteruddannelse (EUSR) for lokomotivførere. Side 1 Retningslinjer for efteruddannelse (EUSR) for lokomotivførere Side 1 Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Områdechef for Organisationsudvikling, Katrine

Læs mere

Lov om ændring af jernbaneloven 1)

Lov om ændring af jernbaneloven 1) LOV nr 510 af 01/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 14. juni 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2018-2891 Senere ændringer

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet UDKAST Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet I medfør af 147 a, 149, stk. 10 og 152 a, i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse nr. 1036 af 29. august 2013, og 8 d, stk.

Læs mere

Bestemmelser om drift af lufttrafiktjenesteenheder på Færøerne

Bestemmelser om drift af lufttrafiktjenesteenheder på Færøerne Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-8 Bestemmelser om drift af lufttrafiktjenesteenheder på Færøerne og i Grønland Udgave 6, 27. oktober 2016 I medfør af 54 og 149, stk. 10, i luftfartsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Lokomotivfører. Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence. HR sikkerhedsuddannelser Side 1

Lokomotivfører. Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence. HR sikkerhedsuddannelser Side 1 Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på Lokomotivfører - Efteruddannelse (EUSR)/ Prøver/Opfølgning på HR sikkerhedsuddannelser 19.01.2017 Side 1 Version Dato Udarbejdet af Godkendt

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : xx UDKAST af 3/ Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : xx UDKAST af 3/ Side : 1/6 UDKAST af 3/6 2013 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af uddannelsescentre, eksaminatorer, m.v. ved uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af uddannelsescentre, eksaminatorer, m.v. ved uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet 1) BEK nr 1029 af 05/11/2012 Udskriftsdato: 10. marts 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS 10601-00001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner

Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner I medfør af 2, stk. 4, 15 A, stk. 2 og 3, og 30, stk. 2, 1. pkt., i byggeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1178 af 23. september

Læs mere

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende 23.3.2006 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 473/2006 af 22. marts 2006 om gennemførelsesbestemmelser til den fællesskabsliste over luftfartsselskaber med driftsforbud

Læs mere

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder UDKAST 19.10.2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder Notat BO0103-00020 19-10-2018 I

Læs mere

BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 142-0009 Senere ændringer til

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Njalsgade 13 2300 København S CVR.nr.: 64 94 22 12 (Herefter benævnt Kunden) og [Firmanavn] CVR.nr.: [CVR.nr.]

Læs mere

Ansøgning om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet

Ansøgning om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet Ansøgning om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet I henhold til bekendtgørelse 1213 af 20. november 2017 om godkendelse til uddannelse af lokomotivførere på jernbaneområdet,

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens byggesagsbehandling af Cityringen og dens afgreninger

Bekendtgørelse om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens byggesagsbehandling af Cityringen og dens afgreninger BEK nr 1092 af 30/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som uddannelsescenter for lokomotivførere

Ansøgning om godkendelse som uddannelsescenter for lokomotivførere Ansøgning om godkendelse som uddannelsescenter for lokomotivførere i henhold til bekendtgørelse 1029.af 5. november 2012 som gennemfører Kommissionens afgørelse 2011/765/EU af 22. november 2011 om kriterier

Læs mere

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering af ejendomsmæglere mv., der er etableret i et EU-land, i et EØS-land eller i Schweiz 1)

Bekendtgørelse om registrering af ejendomsmæglere mv., der er etableret i et EU-land, i et EØS-land eller i Schweiz 1) BEK nr 1307 af 23/11/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 9. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 07/08749 Senere

Læs mere

BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019

BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2017-6394 Senere ændringer

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 320/8 Den Europæiske Unions Tidende 17.11.2012 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 1078/2012 af 16. november 2012 om en fælles sikkerhedsmetode for overvågning, der skal anvendes af jernbanevirksomheder

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Den Sikkerhedsansvarlige

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Den Sikkerhedsansvarlige Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Den Sikkerhedsansvarlige 6. oktober 2014 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Sikkerhedscertifikat. - Vejledning for jernbanevirksomheder. Udgave 2

Sikkerhedscertifikat. - Vejledning for jernbanevirksomheder. Udgave 2 Sikkerhedscertifikat - Vejledning for jernbanevirksomheder Udgave 2 Sikkerhedscertifikat Indhold Indhold Formål 5 Krav til sikkerhedscertifikatets del a) 5 Sikkerhedspolitik 5 Risikostyring 6 Sikkerhedsmål

Læs mere

Foreningen Mariager-Handest Veteranjernbane. Jernbanenævnet har på sit møde den 3. oktober 2014 behandlet sagen og vedtaget nedenstående.

Foreningen Mariager-Handest Veteranjernbane. Jernbanenævnet har på sit møde den 3. oktober 2014 behandlet sagen og vedtaget nedenstående. Version til hjemmeside Afgørelse i sag om klage fra Mariager-Handest Veteranjernbane (MHVJ) af 23. juni 2014 til Jernbanenævnet vedrørende Trafikstyrelsens afgørelse af 3. juni 2014 om afslag på godkendelse

Læs mere

Databehandleraftale Leverandør

Databehandleraftale Leverandør , Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag L - 1 Leverandør Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem: Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CVR.nr.: 64 94 22

Læs mere

Alt personale, som har et sikkerhedsmæssigt ansvar, skal være fyldt 18 år. Lokomotivførere dog 21 år.

Alt personale, som har et sikkerhedsmæssigt ansvar, skal være fyldt 18 år. Lokomotivførere dog 21 år. Sys 021 DVF - side 1 af 10 1.0 Gyldighedsområde Nærværende instruks vedrører alene forhold ved ikke erhvervsmæssig jernbanedrift i forbindelse med veterantogskørsel og drift af veteranbane på normalsporede

Læs mere

Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer 1)

Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer 1) BEK nr 1318 af 22/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer iii

Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer iii Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer iii I medfør af 86 a, stk. 1, 3 og 4, og 118, stk. 9, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 38 af 5.

Læs mere

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Generelt... 2 1.1 Målgruppe... 2 1.2 Fagligt ansvar... 2 1.3 Lærere og censorer... 2 2 Teoretisk efteruddannelse (EUSR)... 2 2.1 Mål... 2 2.2 Forudsætninger for deltagelse...

Læs mere

Oversigt over ændringer i bekendtgørelser udstedt i medfør af Offshoresikkerhedsloven

Oversigt over ændringer i bekendtgørelser udstedt i medfør af Offshoresikkerhedsloven Bilag 1 Oversigt over ændringer i bekendtgørelser udstedt i medfør af Offshoresikkerhedsloven Gruppe Titel Bilagsnr. Ændringer/bemærkninger Implementering af offshoresikkerheds direktivet (7) Havarikommissionen

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR]

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR] DATABEHANDLERAFTALE Mellem [KUNDE] og [LEVERANDØR] Der er den [dato] indgået følgende databehandleraftale ("Aftalen") mellem: (A) (B) [VIRKSOMHEDEN], [ADRESSE] et selskab registreret under CVR-nr. [ ]

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som den sikkerhedsansvarlige ved veteranbanerne

Ansøgning om godkendelse som den sikkerhedsansvarlige ved veteranbanerne Ansøgning om godkendelse som den sikkerhedsansvarlige ved veteranbanerne 1. Generelle oplysninger 1.1 Oplysninger om navn, kontaktinformation m.v. Navn: CPR-nr.: Adresse: Postnr./by: E-mail: Telefon nr.:

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder

Bekendtgørelse af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder LBK nr 1216 af 27/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 27. marts 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2015-1924-0329 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1721 af 27/12/2018

Læs mere

BEK nr 1364 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1364 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1364 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00031 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Notat. Direktionssekretariatet. Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S

Notat. Direktionssekretariatet. Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S Notat Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S DSB s høringssvar vedr. ny bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere DSB takker for modtagelsen af høringsudgaven af Bekendtgørelse

Læs mere

Databehandleraftale Underleverandør

Databehandleraftale Underleverandør , Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag L 2 Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem: [Indsæt Leverandørens virksomhedsnavn] Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CVR.nr.: [Indsæt]

Læs mere

Bekendtgørelse om helbreds- og kompetencekrav til visse sikkerhedsklassificerede funktioner på jernbaneområdet

Bekendtgørelse om helbreds- og kompetencekrav til visse sikkerhedsklassificerede funktioner på jernbaneområdet Bekendtgørelse om helbreds- og kompetencekrav til visse sikkerhedsklassificerede funktioner på jernbaneområdet I medfør af 66, stk. 2, 68, stk. 1, 101, stk. 3, 102, stk. 1, og 117, stk. 1, i jernbaneloven,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer

Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer Dato 29. juni 2017 Sagsbehandler Søren Madsen Mail snm@vd.dk Telefon Dokument 17/09032 Side 1/7 Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer Krav til oplysninger der skal indgå i en

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Retningslinjer for udstedelse og ajourføring af lokomotivførerlicens og -certifikat

Retningslinjer for udstedelse og ajourføring af lokomotivførerlicens og -certifikat Retningslinjer for udstedelse og ajourføring af lokomotivførerlicens og -certifikat Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Lars Veiler (LTVJ), Fagansvarlig Godkendt af: Katrine Jensen (KATJ), Sektionschef

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 125/4 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2019/758 af 31. januar 2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/849 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske

Læs mere

Bliver du truet med at miste din autorisation?

Bliver du truet med at miste din autorisation? Bliver du truet med at miste din autorisation? I Social- og sundhedssektoren får vi rigtig mange henvendelser, der handler om, at ledere truer med at fratage social- og sundhedsassistenternes autorisation,

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om godkendelse og registrering af ejendomsmæglere og optagelse i Ejendomsmæglerregistret 1

Udkast til bekendtgørelse om godkendelse og registrering af ejendomsmæglere og optagelse i Ejendomsmæglerregistret 1 Udkast til bekendtgørelse om godkendelse og registrering af ejendomsmæglere og optagelse i Ejendomsmæglerregistret 1 I medfør af 5, stk. 3, 6, stk. 3 og 5, 13, stk. 5, 58, stk. 4, og 59, stk. 1, i lov

Læs mere

Bekendtgørelse om puljefiskeri

Bekendtgørelse om puljefiskeri Bekendtgørelse om puljefiskeri I medfør af 36, stk. 1, 36 a, stk. 4, 36 c, stk. 3, 36 d, stk. 3, 36 e, stk. 1 og 3, og 130, stk. 2, i lov om fiskeri og fiskeopdræt (fiskeriloven), jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

VEJLEDNING. om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af

VEJLEDNING. om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af GÆLDENDE FRA DECEMBER 2017 VEJLEDNING om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af fyrværkeri eller andre pyrotekniske artikler. Indhold INDLEDNING...

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerheds- og sundhedsarbejde på mobile offshoreanlæg 1)

Bekendtgørelse om sikkerheds- og sundhedsarbejde på mobile offshoreanlæg 1) Bekendtgørelse om sikkerheds- og sundhedsarbejde på mobile offshoreanlæg 1) I medfør af 49, 72, stk. 1, og 73 i lov nr. 1424 af 21. december 2005 om sikkerhed m.v. for offshoreanlæg til efterforskning,

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler

Bekendtgørelse af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler LBK nr 2 af 03/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 770-02-00616 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler

Bekendtgørelse af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler LBK nr 363 af 09/04/2013 Udskriftsdato: 4. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 415-01-00001 Senere ændringer til forskriften LOV

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1)

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1) Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som indsamlingsvirksomhed 1) I medfør af 7 b, 44, stk. 1, 4 og 5, 45 d, 73, 79 b, stk. 1, 80, stk. 1 og 2, 88, 89 b, 92 og 110, stk. 3, i

Læs mere

BEK nr 1363 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1363 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1363 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00032 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Jernbane 30. januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerheds- og sundhedsarbejde på faste offshoreanlæg 1)

Bekendtgørelse om sikkerheds- og sundhedsarbejde på faste offshoreanlæg 1) BEK nr 1504 af 15/12/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 6. marts 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energistyrelsen, j.nr. 1129/1079-0017 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1

Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1 Finanstilsynet 16. februar 2015 J.nr. 50218-0007 /lcc Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1 I medfør af 199, stk. 13, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed,

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Generelt... 2 1.1 Gyldighed... 2 1.2 Formål... 2 1.3 Sikkerhedsydelse... 2 2 Registrering... 2 2.1 Generelt... 2 2.2 Omfang af registrering... 3 2.2.1 Firma oplysninger... 3

Læs mere

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen Bekendtgørelse om Tilbudsportalen I medfør af 14, stk. 8, i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse nr. 1114 af 30. august 2018, og 22, stk. 3, i lov om socialtilsyn, jf. lovbekendtgørelse nr. 42

Læs mere

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen

Bekendtgørelse om Tilbudsportalen BEK nr 638 af 30/05/2018 Udskriftsdato: 17. februar 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2018-548 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1427 af 03/12/2018

Læs mere

Udkast. til. bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen

Udkast. til. bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen Udkast til bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen I medfør af 68, stk. 1, 89, stk. 2, 1. pkt. og 118, stk. 9, 1. pkt., i færdselsloven, jf.

Læs mere

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Bilag K Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Københavns Kommune [Forvaltning] [Center] CVR.nr.: 64 94 22 12 [Adresse] (Herefter benævnt Kunden) og [Firmanavn] CVR.nr.: [CVR.nr.] [Adresse] [Postnummer

Læs mere

Automatisk kompetenceoverdraget myndighedsopgaver på beredskabsområdet

Automatisk kompetenceoverdraget myndighedsopgaver på beredskabsområdet BILAG 5 Automatisk kompetenceoverdraget myndighedsopgaver på beredskabsområdet Med henvisning til 1) 4.2 i vedtægten for Trekantområdets Brandvæsen og 2) lov nr. 634 af 8 juni 2016 om ændring af beredskabsloven,

Læs mere

Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1)

Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1) BEK nr 874 af 01/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 14. juli 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 50218-0007 Senere ændringer til

Læs mere

Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS og bek. 87

Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS og bek. 87 Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS 18001 og bek. 87 Punkt Emne Bemærkninger Handlingsplan 4.1 Generelle krav Organisationen skal etablere og vedligeholde et arbejdsmiljøledelses-system

Læs mere

Retningslinjer for foreningens forvaltningsretlige Sagsbehandling af godkendelser, tilladelser mv.

Retningslinjer for foreningens forvaltningsretlige Sagsbehandling af godkendelser, tilladelser mv. Side 1 af 5 Opgavefordeling KZ & V står for den daglige sagsbehandling på området. Sagsbehandlingen omfatter alle relevante sagsskridt, der relaterer sig til myndighedsbehandling af det sagsområde, der

Læs mere

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke:

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke: ISO 9001:2015 Side 1 af 8 Så ligger det færdige udkast klar til den kommende version af ISO 9001:2015. Standarden er planlagt til at blive implementeret medio september 2015. Herefter har virksomhederne

Læs mere

Sagshåndtering ved udstedelse. efter bekendtgørelse nr. 147 af om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat

Sagshåndtering ved udstedelse. efter bekendtgørelse nr. 147 af om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat Sagshåndtering ved udstedelse af sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat efter bekendtgørelse nr. 147 af 30.01.2017 om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet 5. maj 2017

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse og registrering af ejendomsmæglere og optagelse i Ejendomsmæglerregistret 1)

Bekendtgørelse om godkendelse og registrering af ejendomsmæglere og optagelse i Ejendomsmæglerregistret 1) BEK nr 6 af 06/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 9. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2015-14028 Senere ændringer til

Læs mere