4. december (3-4 år)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "4. december (3-4 år)"

Transkript

1 4. december (3-4 år) Knud Nis er også forvirret over alt lyset i børnenes verden. Julemanden har nemlig sagt det altid er mørkt, når han kommer. Hvornår er det julemanden kommer? (nat/dag?) Du skal ligesom Knud Nis finde nogle ting. Find ting du bruger om dagen. Find ting du bruger om natten Forældre : Vær godt forberedte og hav fundet oplagte ting frem, som kan findes af dit barn. Det kan være sovekaninen, sutten, lommelygten, lampen, nattøjet til tingene, der bruges om natten. Tingene om dagen kan være tallerkener, sko, tøj, legetøj, bøger, tablet osv. Hvis dit barn går helt i stå, så vis nogle af disse tegninger for at hjælpe dit barn i gang.

2 4. december (4-5 år) Knud Nis er stadig helt forvirret over alt det lys. Julemanden har nemlig tidligere fortalt om, at det altid er mørkt i børnenes verden - eller i hvert fald på det tidspunkt julemanden er i børnenes verden. Hvilket tidspunkt på dagen er det mon? Knud Nis går nu helt ud i børnenes verden og mærker det lange, ukendte og grønne på jorden mellem tæerne. Det føles egentlig ret skønt. Han går videre ud på det sorte Av for den da siger han. Det var da helt vildt varmt at gå på. I samme øjeblik suser en bil forbi, og han bliver kastet bagover i græsset. Puha, tænker han, børnenes verden er da lidt farlig, når der er alt det lys. Han ser et hus for enden af vejen, der ligger gemt bag store træer og buske, og hvor lyset ikke er så kraftigt. Knud Nis skynder sig hen i huset, så han lige kan få lidt ro og slappe af ovenpå alle de oplevelser, han allerede har fået. Knud Nis kigger sig omkring i huset og ser en masse ting, som han faktisk har set før. Det er ting, som han plejer at pakke ind til gaver for julemanden. Han kigger sig nysgerrigt omkring og ser en lampe, en legetøjsspand med en skovl og en pude. Knud Nis kan godt se, at han slet ikke har styr på, hvad der bliver brugt om dagen, og hvad man bruger om natten. Knud Nis beslutter sig for at kigge lidt nærmere på tingene i huset, for at få styr på hvilke ting børnene og deres forældre bruger om dagen og om natten. På den måde bliver det måske lettere for ham, at finde ud af om det er dag, aften eller nat, når han måske igen kommer til børnenes verden.

3 Nu skal du sammen med Knud Nis finde ting i dit hjem, som du bruger om dagen, når det er lyst og ting, som du bruger om natten, når det er mørkt. Hvis Knud Nis vil være den næste julemand, skal han have styr på dag og nat, så han ikke kommer med gaver midt på dagen. Start med at finde fire ting i alt. Hvis tingene kan flyttes, så læg dem i en bunke sammen. Tænk godt over hvad du bruger om natten? Og hvad bruger du om dagen? Når du står op? Kommer hjem fra børnehaven? Forældre : Vær godt forberedte og hav fundet oplagte ting frem, som kan findes af dit barn. Det kan være sovekaninen, sutten, lommelygten, lampen, nattøjet til tingene, der bruges om natten. Tingene om dagen kan være tallerkener, sko, tøj, legetøj, bøger, tablet osv. Hvis dit barn går helt i stå, så vis nogle af disse tegninger for at hjælpe dit barn i gang. Knud Nis er meget glad for din hjælp til at vise ting, som man bruger om dagen og om natten. Nu er han meget mere sikker på dag og nat,, når han næste gang skal ind i børnenes verden - måske som julemand. Han tænker, at han en anden gang nu er klar over, at nissedøren til Nisselandet bare skal lukkes igen, hvis han ser lys, mærker varme og ser en masse legende børn. Men nu er Knud Nis altså i børnenes verden, og han vil meget gerne igennem alle prøverne for at blive julemanden hurtigst muligt, så han har ikke tænkt sig at gå tilbage til Nisselandet endnu. Han når lige at tænke tanken færdig, da han hører en høj rumlen.

4 4. december (6-7år) Knud Nis er stadig helt forvirret over alt det lys. Julemanden har nemlig tidligere fortalt om, at det altid er mørkt i børnenes verden - eller i hvert fald på det tidspunkt julemanden er i børnenes verden. Hvilket tidspunkt på dagen er det mon? Knud Nis går nu helt ud i børnenes verden og mærker det lange, ukendte og grønne på jorden mellem tæerne. Det føles egentlig ret skønt. Han går videre ud på det sorte Av for den da siger han. Det var da helt vildt varmt at gå på. I samme øjeblik suser en bil forbi, og han bliver kastet bagover i græsset. Puha, tænker han, børnenes verden er da lidt farlig, når der er alt det lys. Han ser et hus for enden af vejen, der ligger gemt bag store træer og buske, og hvor lyset ikke er så kraftigt. Knud Nis skynder sig hen i huset, så han lige kan få lidt ro og slappe af ovenpå alle de oplevelser, han allerede har fået. Knud Nis kigger sig omkring i huset og ser en masse ting, som han faktisk har set før. Det er ting, som han plejer at pakke ind til gaver for julemanden. Han kigger sig nysgerrigt omkring og ser en lampe, en legetøjsspand med en skovl og en pude. Knud Nis kan godt se, at han slet ikke har styr på, hvad der bliver brugt om dagen, og hvad man bruger om natten. Knud Nis beslutter sig for at kigge lidt nærmere på tingene i huset, for at få styr på hvilke ting børnene og deres forældre bruger om dagen og om natten. På den måde bliver det måske lettere for ham, at finde ud af om det er dag, aften eller nat, når han måske igen kommer til børnenes verden.

5 Nu skal du sammen med Knud Nis finde ting i dit hjem, som du bruger om dagen, når det er lyst og ting, som du bruger om natten, når det er mørkt. Hvis Knud Nis vil være den næste julemand, skal han have styr på dag og nat, så han ikke kommer med gaver midt på dagen. Start med at finde 3 ting til natten og 3 ting til dagen. Hvis tingene kan flyttes, så læg dem i en bunke sammen. Nu skal du sammen med din mor eller far digte en historie. Læg tingene i en pose og træk en ting ad gangen op ad posen og digt så en historie. Forældre: Eksempel: Du trækker en lommelygte op af posen og skal nu starte en historie om en lommelygte. Der er ingen rigtige eller forkerte måder at starte på, bare fortæl, hvad der kommer af tanker i dit hoved. Når du har sagt et par sætninger, trækker din mor eller far en ting fra posen og fortsætter din historie og skal nu flette deres ting fra posen ind i historien. Sådan fortsætter i indtil posen er tom. Måske du har lyst til at finde 6 nye ting, som I skal digte en historie ud af? Hvis dit barn har svært ved at digte, så hjælp dem med nogle sætninger til at starte med fx. Mikkel havde fundet en lommelygte, men den var i stykker Mikkel kastede lommelygten gennem rummet og ramte sin lillesøster i hovedet,så Mikkel åbnede spændt gaven fra farmor og så en. Knud Nis er meget glad for din hjælp til at vise ting, som man bruger om dagen og om natten. Nu er han meget mere sikker på dag og nat,, når han næste gang skal ind i børnenes verden - måske som julemand. Han tænker, at han en anden gang nu er klar over, at nissedøren til Nisselandet bare skal lukkes igen, hvis han ser lys, mærker varme og ser en masse legende børn. Men nu er Knud Nis altså i børnenes verden, og han vil meget gerne igennem alle prøverne for at blive julemanden hurtigst muligt, så han har ikke tænkt sig at gå tilbage til Nisselandet endnu. Han når lige at tænke tanken færdig, da han hører en høj rumlen.

6 4. december (8-9år) Knud Nis er stadig helt forvirret over alt det lys. Julemanden har nemlig tidligere fortalt om, at det altid er mørkt i børnenes verden - eller i hvert fald på det tidspunkt julemanden er i børnenes verden. Hvilket tidspunkt på dagen er det mon? Knud Nis går nu helt ud i børnenes verden og mærker det lange, ukendte og grønne på jorden mellem tæerne. Det føles egentlig ret skønt. Han går videre ud på det sorte Av for den da siger han. Det var da helt vildt varmt at gå på. I samme øjeblik suser en bil forbi, og han bliver kastet bagover i græsset. Puha, tænker han, børnenes verden er da lidt farlig, når der er alt det lys. Han ser et hus for enden af vejen, der ligger gemt bag store træer og buske, og hvor lyset ikke er så kraftigt. Knud Nis skynder sig hen i huset, så han lige kan få lidt ro og slappe af ovenpå alle de oplevelser, han allerede har fået. Knud Nis kigger sig omkring i huset og ser en masse ting, som han faktisk har set før. Det er ting, som han plejer at pakke ind til gaver for julemanden. Han kigger sig nysgerrigt omkring og ser en lampe, en legetøjsspand med en skovl og en pude. Knud Nis kan godt se, at han slet ikke har styr på, hvad der bliver brugt om dagen, og hvad man bruger om natten. Knud Nis beslutter sig for at kigge lidt nærmere på tingene i huset, for at få styr på hvilke ting børnene og deres forældre bruger om dagen og om natten. På den måde bliver det måske lettere for ham, at finde ud af om det er dag, aften eller nat, når han måske igen kommer til børnenes verden.

7 Nu skal du sammen med Knud Nis finde ting i dit hjem, som du bruger om dagen, når det er lyst og ting, som du bruger om natten, når det er mørkt. Hvis Knud Nis vil være den næste julemand, skal han have styr på dag og nat, så han ikke kommer med gaver midt på dagen. Start med at finde 3 ting til natten og 3 ting til dagen. Hvis tingene kan flyttes, så læg dem i en bunke sammen. Nu skal du sammen med din mor eller far digte en historie. Læg tingene i en pose og træk en ting ad gangen op ad posen og digt så en historie. Forældre: Eksempel: Du trækker en lommelygte op af posen og skal nu starte en historie om en lommelygte. Der er ingen rigtige eller forkerte måder at starte på, bare fortæl, hvad der kommer af tanker i dit hoved. Når du har sagt et par sætninger, trækker din mor eller far en ting fra posen og fortsætter din historie og skal nu flette deres ting fra posen ind i historien. Sådan fortsætter i indtil posen er tom. Måske du har lyst til at finde 6 nye ting, som I skal digte en historie ud af? Hvis dit barn har svært ved at digte, så hjælp dem med nogle sætninger til at starte med fx. Mikkel havde fundet en lommelygte, men den var i stykker Mikkel kastede lommelygten gennem rummet og ramte sin lillesøster i hovedet,så Mikkel åbnede spændt gaven fra farmor og så en. Knud Nis er meget glad for din hjælp til at vise ting, som man bruger om dagen og om natten. Nu er han meget mere sikker på dag og nat,, når han næste gang skal ind i børnenes verden - måske som julemand. Han tænker, at han en anden gang nu er klar over, at nissedøren til Nisselandet bare skal lukkes igen, hvis han ser lys, mærker varme og ser en masse legende børn. Men nu er Knud Nis altså i børnenes verden, og han vil meget gerne igennem alle prøverne for at blive julemanden hurtigst muligt, så han har ikke tænkt sig at gå tilbage til Nisselandet endnu. Han når lige at tænke tanken færdig, da han hører en høj rumlen.

8 4. december (10-11år) Knud Nis er stadig forvirret over alt det lys. Julemanden har nemlig tidligere fortalt om, at det altid er mørkt i børnenes verden - eller i hvert fald på det tidspunkt julemanden er i børnenes verden. Knud Nis går nu helt ud i børnenes verden og mærker det lange, ukendte og grønne på jorden mellem tæerne. Det føles egentlig ret skønt. Han går videre ud på det sorte Av for den da siger han. Det var da helt vildt varmt at gå på. I samme øjeblik suser en bil forbi, og han bliver kastet bagover i græsset. Puha, tænker han, børnenes verden er da lidt farlig, når der er alt det lys. Han ser et hus for enden af vejen, der ligger gemt bag store træer og buske, og hvor lyset ikke er så kraftigt. Knud Nis skynder sig hen i huset, så han lige kan få lidt ro og slappe af ovenpå alle de oplevelser, han allerede har fået. Knud Nis kigger sig omkring i huset og ser en masse ting, som han faktisk har set før. Det er ting, som han plejer at pakke ind til gaver for julemanden. Han kigger sig nysgerrigt omkring og ser en lampe, en legetøjsspand med en skovl og en pude. Knud Nis kan godt se, at han slet ikke har styr på, hvad der bliver brugt om dagen, og hvad man bruger om natten. Knud Nis beslutter sig for at kigge lidt nærmere på tingene i huset, for at få styr på hvilke ting børnene og deres forældre bruger om dagen og om natten. På den måde bliver det måske lettere for ham, at finde ud af om det er dag, aften eller nat, når han måske igen kommer til børnenes verden.

9 Nu skal du sammen med Knud Nis finde ting i dit hjem, som du bruger om dagen, når det er lyst og ting, som du bruger om natten, når det er mørkt.. Start med at finde 3 ting til natten og 3 ting til dagen. Hvis tingene kan flyttes, så læg dem i en bunke sammen. Nu skal du sammen med din mor eller far digte en historie. Læg tingene i en pose og træk en ting ad gangen op ad posen og digt så en historie mundtligt med dine forældre. Forældre: Eksempel: Du trækker en lommelygte op af posen og skal nu starte en historie om en lommelygte. Der er ingen rigtige eller forkerte måder at starte på, bare fortæl, hvad der kommer af tanker i dit hoved. Når du har sagt et par sætninger, trækker din mor eller far en ting fra posen og fortsætter din historie og skal nu flette deres ting fra posen ind i historien. Sådan fortsætter i indtil posen er tom. Måske du har lyst til at finde 6 nye ting, som I skal digte en historie ud af? Hvis dit barn har svært ved at digte, så hjælp dem med nogle sætninger til at starte med fx. Mikkel havde fundet en lommelygte, men den var i stykker Mikkel kastede lommelygten gennem rummet og ramte sin lillesøster i hovedet,så Mikkel åbnede spændt gaven fra farmor og så en.

8. december (3-4 år)

8. december (3-4 år) 8. december (3-4 år) Det er også vigtigt, at Knud Nis kan finde rundt i alle børnenes gaver og ønsker. Du skal hjælpe ham med det i dag. Du skal klippe billederne ud med hjælp fra din mor og far. Læg billederne

Læs mere

21. december (3-4år)

21. december (3-4år) 21. december (3-4år) Når Julemanden flyver afsted med din kanen, skal han passe på. Der er andre der flyver på himlen. Derfor skal han kunne nogle regler i trafikken. Hjælp Knud Nis med at forklare, hvad

Læs mere

9. december (3-4år) Opgaven til 9. december

9. december (3-4år) Opgaven til 9. december 9. december (3-4år) Knud Nis skal også lære at læse, hvilket humør børnene er i. Så kan han gøre dem glade, hvis de er kede af det. Det er julemandens næste opgave til Knud Nis. Opgaven til 9. december

Læs mere

14. december (3-4 år)

14. december (3-4 år) 14. december (3-4 år) Julemanden rejser rundt i hele verden med gaver. Han skal kende landene og deres flag. Julemanden bor på Grønland, mon Knud Nis kan finde det på kortet? Du skal tegne to flag. Find

Læs mere

3. december (3-4 år)

3. december (3-4 år) 3. december (3-4 år) Knud Nis er helt forvirret over børnenes verden. Julemanden har altid sagt, at der hvid sne og is. Men Knud Nis ser kun farver. Mon det er vinter i børnenes verden lige nu? Du skal

Læs mere

1. december (3-4 år)

1. december (3-4 år) 1. december (3-4 år) I juleland langt langt væk arbejder alle julemandens hjælpere - nisserne. De er mange nisser, som arbejder hele året for at få julegaverne ud til alle børn i hele verden. En af nisserne

Læs mere

23. december (3-4år)

23. december (3-4år) 23. december (3-4år) Nu skal Knud Nis til at lære en af de sidste ting for at blive julemand. Han skal flytte gaverne rundt og over i julemanden kanen. Opgaven til 23. december Du skal hjælpe med at flytte

Læs mere

Mange julehilsner Albert

Mange julehilsner Albert GLÆDELIG FØRSTE DECEMBER! Mit navn er, og jeg er flyttet ind i nat. Jeg elsker jul og gaver. Og så er jeg en rigtig drillenisse Så bare pas på, for ellers kan jeg finde på de skøreste ting. Jeg har en

Læs mere

11. december (3-4år)

11. december (3-4år) 11. december (3-4år) Du og Knud Nis skal pakke julemandens kane i dag. Der skal være plads til mange gaver. Gaverne skal stå ovenpå hinanden. Opgaven til 11. december Forældre: Klip sammen med dit barn

Læs mere

17. december (3-4år)

17. december (3-4år) 17. december (3-4år) Julemanden skal altid tjekke gaverne, inden de kommer ud til børnene. Han mærker på dem. Han mærker, om der er ting indeni gaven, og om papiret sidder godt fast. Du skal øve dig i

Læs mere

12. december (3-4år)

12. december (3-4år) 12. december (3-4år) Julemanden vil have, at alle gaver er pakket flot ind. Knud Nis skal lære at finde flotte gaver. Han skal også finde de gaver, som ikke er pæne nok pakket ind. Gaverne skal have papir,

Læs mere

16. december (3-4år)

16. december (3-4år) 16. december (3-4år) Knud Nis skal også lære at skrive. Julemanden skriver hvert år sedler til børnene med deres navne på. Opgaven til 16. december Kan du finde bogstaverne i dit navn? Prøv at skriv ovenpå

Læs mere

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der 1. december Morgen 1. DECEMBER Det er morgen og jeg er endnu ikke helt vågen. Jeg har tændt min Ole Lukøje-lampe over sengen, og den kaster nu et varmt rødt skær over mit værelse. Ved siden af mig ligger

Læs mere

15. december (3-4år)

15. december (3-4år) 15. december (3-4år) Når julemanden er ude med gaver, er der meget rod på børnenes værelser. Han skal passe på, at han ikke falder over tingene. Du skal øve dig på at gå igennem alt det rod, som kan være

Læs mere

22. december. Knud Ni skal have en ny nissehue, hvis han bliver julemand. Det er den størst nissehue i Nisselandet. Opgaven til 22.

22. december. Knud Ni skal have en ny nissehue, hvis han bliver julemand. Det er den størst nissehue i Nisselandet. Opgaven til 22. 22. december Knud Ni skal have en ny nissehue, hvis han bliver julemand. Det er den størst nissehue i Nisselandet. Forældre: Klip alle nissehuerne ud og læg dem i størrelsesorden. Start med den mindste

Læs mere

2. december - søndag (3-4år)

2. december - søndag (3-4år) 2. december - søndag (3-4år) vise, at han kan bruge et kort. Hjælp Knud Nis med at finde vej gennem labyrinten. Knud Nis går igennem labyrinten og kommer ud i børnenes verden. 2. december - søndag (4-5år)

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

21. december Vi får juleferie

21. december Vi får juleferie 21. december Vi får juleferie 21. DECEMBER Så sner det. Jeg tror aldrig, jeg har set så meget sne. Det har sneet hele natten, og når jeg kigger ud af vinduet fra mit værelse, kan jeg se at hele indkørslen

Læs mere

5. december (3-4år) Opgaven til 5. december.

5. december (3-4år) Opgaven til 5. december. 5. december (3-4år) Der er en høj lyd. Kan du også høre det? Knud Nis kigger rundt. Hvad er det, der siger den lyd? Det er bare Knud Nis maven, han er ved at være sulten. Han skal huske at spise en masse

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

FRITTERENS MÅNEDSBREV

FRITTERENS MÅNEDSBREV FRITTERENS MÅNEDSBREV SÅDAN GIK NOVEMBER MÅNED I november måned fik børnene følgende at spise til eftermiddagsmad. Husk, som altid, at Lone gerne tager mod forslag til eftermiddagsmaden. A38 med ymerdrys

Læs mere

7. december (3-4år) Opgaven til 7. december

7. december (3-4år) Opgaven til 7. december 7. december (3-4år) Julemanden synes, også at Knud Nis skal lære at kunne holde varmen, hvis han skal være julemand. Det er altid koldt om vinteren. Og nogle gange er jakken og handsker ikke nok. Du skal

Læs mere

SMTTE over eventyrforløb med fokus på sprog

SMTTE over eventyrforløb med fokus på sprog SMTTE over eventyrforløb med fokus på sprog Mål: Udvalgte målpinde fra børnehavens overordnede mål for sprog: - Udvikling af sprog og ordforråd gennem de daglige aktiviteter - At de oplever leg og glæde

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Velkomst og fakta om dagplejen

Velkomst og fakta om dagplejen Velkomst og fakta om dagplejen Mette Hindkjær Klintevej 64 6000 Kolding Tlf. 41274749 Mine åbningstider: Mandag tirsdag 6.45-16.15 Onsdag torsdag 6.30-1615 Fredag 6.30-15.45 Jeg hedder Mette, og er født

Læs mere

Ordsprog og talemåder

Ordsprog og talemåder Ordsprog og talemåder Navn: Klasse: Hvad er forskellen? Når vi taler eller skriver, bruger vi nogle gange andre vendinger og sætninger til at forklare, hvad vi egentlig mener. Disse kaldes ordsprog eller

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

Forlaget Carlsen et forlag under Lindhardt og Ringhof A/S, et selskab i Egmont

Forlaget Carlsen et forlag under Lindhardt og Ringhof A/S, et selskab i Egmont BEFRI JULEMANDEN! Tekst 2015 Peter Gotthardt og Forlaget Carlsen Illustrationer 2015 Stine Rosenberg og Forlaget Carlsen Grafisk tilrettelægning: Charlotte Flemmer 1. epdf-udgave, 2015. ISBN 9788711468920

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 25 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge25_verden_omkring_mig.indd 1 06/07/10 11.42 Uge 25 l Verden omkring

Læs mere

Registreringsskema 3-årige børn

Registreringsskema 3-årige børn Registreringsskema -årige børn PILOT > REGISTRERINGSSKEMA > Error! Reference source not found. 1 Skelnen af sproglyde Dato: INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne del siger noget om barnets evne

Læs mere

11. december Vi laver båd

11. december Vi laver båd 11. december Vi laver båd 11. D E C E M B E R Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Udarbejdet af: Dato: Periode:marts-maj Evt. børnenes navne

Udarbejdet af: Dato: Periode:marts-maj Evt. børnenes navne Udarbejdet af: Dato: Periode:marts-maj Evt. børnenes navne Valg af Læringsmål: Læringsmål: Ud fra den overordnede læreplan se stjernen vælges et læringsmål. (0 til 2.år) Beskriv den aktuelle sammenhæng

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Hvor vil du helst slappe af? 1.Sandkasse. 2.Boldbane. 3.Mudder køkken

Hvor vil du helst slappe af? 1.Sandkasse. 2.Boldbane. 3.Mudder køkken BørneInterview Solsikken 2009. Interviewne er foretaget blandt et udvalgt antal børn, i juni måned 2009, og vi i denne periode ligger midt i en BygOp periode, hvor huset ikke længere ligner sig selv. Billederne

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø

Hvordan har du det i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø i fritidshjemmet Samtale om børnemiljø Dansk Center for Undervisningsmiljø. Danish Centre of Educational Environment www.dcum.dk. dcum@dcum.dk. tlf. +45 722 654 00. fax +45 722 654 01 Postboks 2077. Blommevej

Læs mere

Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT. Fortalt og tegnet af Lea Letén

Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT. Fortalt og tegnet af Lea Letén Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT Fortalt og tegnet af Lea Letén FORORD Dette er en bog om lungekræft for de mindre børn i alderen 3-6 år. Med sin ligefremme og dagligdags indfaldsvinkel giver

Læs mere

storebror til tvillinger

storebror til tvillinger Marianne Grymer Bargeman 1 + 2 = 3 storebror til tvillinger Illustreret af Sus Borgbjerg/JE:SU 1 + 2 = 3 Storebror til tvillinger Af Marianne Grymer Bargeman Illustrationer: Sus Borbjerg/JE:SU/Gul Stue

Læs mere

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen?

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Navn: Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Dato: Kapitel 7: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 I kapitel 7 i Børnenes lærebog ser vi på, hvad det betyder at være en del af en gruppe,

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven?

Hvordan har du det i børnehaven? Samtale om børnemiljø Dansk Center for Undervisningsmiljø. Danish Centre of Educational Environment www.dcum.dk. dcum@dcum.dk. tlf. +45 722 654 00. fax +45 722 654 01 Postboks 2077. Blommevej 40. DK -

Læs mere

Dit lille barns sprog. Til forældre til børn 0 3 år

Dit lille barns sprog. Til forældre til børn 0 3 år Dit lille barns sprog Til forældre til børn 0 3 år Denne pjece er udarbejdet af sundhedsplejen og talehørekonsulenterne i Viborg Kommune Dit lille barns sprog. Dit barn er født med lyst og evne til at

Læs mere

Arbejdsliste : A s arbejdsliste:

Arbejdsliste : A s arbejdsliste: Marte Meo forløb med A B og C. Beskrivelse af personer. A er pædagog i en vuggestuedel, hvor der pt. er 14 vuggestuebørn i alderen 0-2 år. A er interesseret i at lære om Marte Meo metoden, da A i det daglige

Læs mere

I den kommunale dagpleje arbejder vi med Pædagogiske Læreplaner. Indhold:

I den kommunale dagpleje arbejder vi med Pædagogiske Læreplaner. Indhold: Pædagogiske Indhold: Seks temaer...3 Sociale kompetencer...4 Sproglig udvikling...5 Kulturelle udtryk og værdier...6 Natur og naturfænomener...7 Krop og bevægelse...8 Alsidig personlig udvikling...9 Et

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Chris MacDonald: Husk, dit barn skal sove

Chris MacDonald: Husk, dit barn skal sove Chris MacDonald: Husk, dit barn skal sove Søvn er lige så vigtig som mad og bevægelse, og dit barn skal have rigeligt af den Af Chris MacDonald, oktober 2012 03 Husk, dit barn har et stort søvnbehov 06

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget 1 Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Charlotte, som var startet i praktik her hos os, har fået fast arbejde et andet sted. Vi ønsker hende held og lykke i det nye job.

Charlotte, som var startet i praktik her hos os, har fået fast arbejde et andet sted. Vi ønsker hende held og lykke i det nye job. Humlehave på tur.. Idag gik vi hjem til Birgitte, ca.4km. Vi blev lidt trætte da vi gik, men så hjalp det at synge. Vi løb også lidt og kørte ræs, i vores fantasi racerbiler.. Hjemme ved Birgitte, spiste

Læs mere

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED I-tegnesættelse af børns kultur og symboler Projektforløb for ældstegruppen Sommerfuglen i Børnehuset Bagterp, Hjørring. Udformet og afviklet af Lina Franke Hedegaard

Læs mere

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn?

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Babys Søvn en guide Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Små børn har behov for meget søvn, men det er bestemt ikke alle, der har lige let ved at overgive

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge14_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 12.04

Læs mere

FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/

FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/ FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/11 2016 INT. S VÆRELSE - DAY (16) sidder på sit værelse med sin veninde (15).De to piger sidder og snakker. Men tog i så nogensinde ned på cafeen? Nej,

Læs mere

DAGENS ORD 16. december: Rensdyr

DAGENS ORD 16. december: Rensdyr DAGENS ORD 16. december: Rensdyr Inkl. materialer: 1 ordkort, eventyret om Rudolf, et sæt gevirer, en labyrint Ideer til sproglege. Find evt. selv på flere/andre (brug skema til print). Husk at justere

Læs mere

ELKIN LÆSERAKETTEN 2019

ELKIN LÆSERAKETTEN 2019 ELKIN 50 LÆSERAKETTEN 2019 Man skal lære tusind ting HEIDI BREHM ANDREAS BECK OG HEIDI BREHM Solen bager ned, selv om det er tidlig morgen. Elkin går gennem de støvede gader på vej mod skolen. Hvert skridt

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Prepositions Forholdsord

Prepositions Forholdsord Prepositions Forholdsord Forholdsord beskriver et forhold imellem to ting. Det kan være genstande, personer eller tidspunkter. Indledning A. Indledende spørgsmål om emnet 1. Hvilke forholdsord kender du?

Læs mere

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen CDR FORLAG Kan man spise softice med pinde? 2011 by Malene Fenger-Grøndahl og Annemette Bramsen og CDR-Forlag Tekst: Malene Fenger-Grøndahl Illustrationer: Annemette

Læs mere

Kære forældre til børn i dagtilbud

Kære forældre til børn i dagtilbud Kære forældre til børn i dagtilbud I Jammerbugt Kommune har vi siden 2007 arbejdet med at udvikle kvaliteten i vores dagtilbud. Det har været et mål, at alle, der arbejder med børn i Jammerbugt Kommune,

Læs mere

til lyden af det. Men jeg kan ikke høre andet end folk, der skriger og udslynger de værste ord. Folk står tæt. Her lugter af sved.

til lyden af det. Men jeg kan ikke høre andet end folk, der skriger og udslynger de værste ord. Folk står tæt. Her lugter af sved. Over havet De vender alle sammen ryggen til os. Her må være tusinder af mennesker. Vi står på stranden, men jeg kan ikke se havet. Der er for mange rygge. Jeg har aldrig set havet. Jeg ved bare, at vi

Læs mere

Dialog (L) Vurderingsskema - Børn i 3-års alderen, forældre Revideret maj 2017

Dialog (L) Vurderingsskema - Børn i 3-års alderen, forældre Revideret maj 2017 Læreplanstemaer Sociale kompetencer Dialog (L) Vurderingsskema - Børn i 3-års alderen, forældre Revideret maj 2017 etablere venskaber smiler ved synet af bestemte børn spørger bestemte børn, om de vil

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Hvis jeg flytter i en flaske

Hvis jeg flytter i en flaske Undervisningsmateriale til Hvis jeg flytter i en flaske Lavet af Christine Lund Jakobsen Målgruppe: (0.) 1.-2. klasse Introduktion I dette materiale kan du finde ideer til, hvordan der kan arbejdes med

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt. Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid

Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt. Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid Denne booklet er udviklet af Tværfagligt Videnscenter for Patientstøtte som en del af projektet

Læs mere

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd.

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd. Molly Den Magiske Ko Copyright Lene Møller 2012 Illustrationer: Lene Møller Forlag: Books On Demand GmbH, København, Danmark Trykt hos: Books On Demand GmbH, Norderstedt, Tyskland Bogen er sat med Georgia.

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 VELKOMMEN TIL Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 Velkommen til Bakkegårdens Børnehave - og det vi i forældrebestyrelsen synes er en mægtig god børnehave. Denne brochure er lavet med det formål

Læs mere

Efterår September, Oktober, November

Efterår September, Oktober, November Efterår 2018 - September, Oktober, November Krop og bevægelsesdag - Spring ud i naturen Så har vi krop og bevægelses dag. I dag er vi taget over på multibanen, hvor vi startede ud med opvarmning, som bestod

Læs mere

3. december Jeg skal i skole

3. december Jeg skal i skole 3. december Jeg skal i skole 3. DECEMBER Her er Sallinge Brugs, hvor min bedste kammerat, Per boede. - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke

Læs mere

Læsetræning 1A - læs og forstå

Læsetræning 1A - læs og forstå Læsetræning 1A - læs og forstå Jørgen Brenting illustration: Birgitte Flarup OBS! Sidetallene gælder ikke i denne prøve. Se på opgavernes numre. Denne bog er hentet fra Baskervilles Depot som e-bog til

Læs mere

18. december (3-4år)

18. december (3-4år) 18. december (3-4år) I mange måneder hvert år skal julemanden vente. Det er kun i december, han arbejder. Det kan godt blive kedeligt. Derfor skal Knud Nis lære at få tiden til at gå på en sjov måde. Du

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 28 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge28_familie_arbejde.indd 1 06/07/10 11.44 Uge 28 l Familie og

Læs mere

Du skal se en film om emnet familie o. Drengen i kufferten

Du skal se en film om emnet familie o. Drengen i kufferten Du skal se en film om emnet familie o Drengen i kufferten Du skal lære o At tale på dansk om emnet familie. o At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene. o At læse og forstå tekster om emnet familie

Læs mere

Gratis skaffer 49 kroner

Gratis skaffer 49 kroner Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen VITELLO Gratis skaffer 49 kroner Gyldendal Leg og Lær VITELLO skaffer 49 kroner Jeg hedder Jeg er år Jeg bor Jeg har fødselsdag den Min livret er Min mor hedder Min

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag

Fælles Pædagogisk Grundlag Fælles Pædagogisk Grundlag Information til forældre Dagtilbud 0-6 år Fælles Pædagogisk Grundlag På dagtilbudsområdet i Vordingborg Kommune har vi det seneste år arbejdet på at udvikle den pædagogiske indsats,

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

En bog fra Q8. Tekst: Mikael Rosengren Billeder: Sanny Thor. Første oplag

En bog fra Q8. Tekst: Mikael Rosengren Billeder: Sanny Thor. Første oplag En bog fra Q8 Tekst: Mikael Rosengren Billeder: Sanny Thor Første oplag Anne og Oliver sidder ved et bord i klasse værelset. I den ene ende af klasse værelset farer Alex, deres lærer, forvirret rundt.

Læs mere

Journal i Den var kun i avisen om søndagen. Knold og Tot var

Journal i Den var kun i avisen om søndagen. Knold og Tot var Radiserne Tegneseriens historie. Man ved ikke, hvilken der var den første tegneserie i verden. En af de første tegneserier hed Knold og Tot. Det var en mand fra USA, som tegnede den. Han tegnede den til

Læs mere

Dialog (L) Vurderingsskema - Børn i 2-års alderen, forældre Revideret maj 2017

Dialog (L) Vurderingsskema - Børn i 2-års alderen, forældre Revideret maj 2017 Dialog (L) Vurderingsskema - Børn i 2-års alderen, forældre Revideret maj 2017 Læreplanstemaer Sociale kompetencer Målet er, at barnet: vise tryghed og tillid til andre børn og voksne er tryg blandt kendte

Læs mere

ER MIT BARN KLAR TIL SKOLE?

ER MIT BARN KLAR TIL SKOLE? ER MIT BARN KLAR TIL SKOLE? At skulle starte skole kan være en stor omvæltning for både jer og jeres børn. I forældre har måske tanker som er mit barn nu skoleparat og hvad skal han/ hun egentlig kunne,

Læs mere

17. DECEMBER. Så sker det

17. DECEMBER. Så sker det 17. DECEMBER Så sker det Jeg sidder oppe på kedlen i mørket helt for mig selv. Jeg kigger ud af de små beskidte ruder og kan kun lige skimte den hvide bestyrerbolig. Far har lige fortalt det, men jeg har

Læs mere

Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg

Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg Historien om heksen, der heksede Madmor Inger om til Mageløse Madam Inger og fik hende til I dag bor der en masse søde børn og nogle voksne ude i huset på

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. 6 F E B R U A R

KONTAKT 12/13 nr. 6 F E B R U A R KONTAKT 12/13 nr. 6 F E B R U A R Indhold: Aktuelt i s. 2 Nyt om forsikringer s. 2 Fritternyt s. 2 Fastelavn er mit navn s. 3 A dage i 6. årg. s. 4 Orla Prisen 2013 s. 5 Tekøkkenet.. s. 6 Computerbilleder

Læs mere

Undervisningsmateriale til indskolingen

Undervisningsmateriale til indskolingen Undervisningsmateriale til indskolingen Øvelse 1: Snak i fællesskab Du kan starte med at (gen)fortælle, at tegnefilmen bl.a. viser, at børn og voksne tit tænker forskelligt. Malthes forældre tror slet

Læs mere

Det tidlige sprog 0-3 år. et fælles ansvar

Det tidlige sprog 0-3 år. et fælles ansvar Det tidlige sprog 0-3 år et fælles ansvar 2 Det tidlige sprog 0-3 år Det tidlige sprog (0 9 måneder) Ved du, at dit barn ved fødslen allerede har sproglige erfaringer? adskiller sproglyde meget præcist?

Læs mere

Begynderlæsning Outrup Skole Forældreinformation

Begynderlæsning Outrup Skole Forældreinformation Begynderlæsning Outrup Skole Forældreinformation Hvad er læsning: Læsning er sprog. At læse, er ikke bare det at kunne læse en tekst flydende uden at lave fejl og uden at køre fast. Det er samtidig et

Læs mere

Udelivs- og bevægelsesinstitutionen Terslev Børnehus. Tema: Personlig kompetence

Udelivs- og bevægelsesinstitutionen Terslev Børnehus. Tema: Personlig kompetence Udelivs- og bevægelsesinstitutionen Terslev Børnehus Tema: Personlig kompetence Her er børnene koncentrerede om at male stamtræer Personlige kompetencer giver barnet mulighed for at udvikle en alsidig

Læs mere

FILED: NEW YORK COUNTY CLERK 02/06/ :08 PM INDEX NO /2016 NYSCEF DOC. NO. 38 RECEIVED NYSCEF: 02/06/2017

FILED: NEW YORK COUNTY CLERK 02/06/ :08 PM INDEX NO /2016 NYSCEF DOC. NO. 38 RECEIVED NYSCEF: 02/06/2017 2014-170040 NOTAT OM BØRNESAMTALE ( 34) I STATSFORVALTNINGEN Sagsnummer: 2014-170040 Dato: 29-03-2016 Dato for samtalen: 29. marts 2016 Samtalens varighed: 50 minutter Deltagere i samtalen: Sarah og børnesagkyndig

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen.

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. Gartner Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. En dag da jeg var omkring otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner mens han arbejdede i haven.

Læs mere

Peter og den lamme mand

Peter og den lamme mand APG 3,1-10, MESTERENS EFTERFØLGERE, S. 57-59 Peter og den lamme mand Huskevers: Vær med til at hjælpe ROM 12,13 Budskabet: Jeg kan hjælpe andre. Katja slog sit ben. Se bandagerne. Se hendes krykker. Katja

Læs mere

Hvad er det du siger -1

Hvad er det du siger -1 Hvad er det du siger -1 Guds ord skaber Mål: Børn indser, hvor meget godt Gud har skabt ved sit ord. Når Gud taler, så sker det. Det bliver ligesom, han har sagt sikken en magt Gud har, og hvor er det

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere