M u l i g h e d e r i E u r o p a

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "M u l i g h e d e r i E u r o p a"

Transkript

1 Muligheder i Europa

2 Ydelser NordDanmark en aktiv del af EU NordDanmarks EU-kontors vigtigste opgaver er at skabe kontakter og finansieringsmuligheder for norddanske virksomheder og offentlige institutioner inden for rammerne af EU. Målrettet informationsbearbejdning og formidling Lobby-virksomhed i Bruxelles Markedsføring af Norddanmark Officielt EU-informationskontor Finansieringsmuligheder Kontakt- og vidensformidling Virksomhedsforum Projektledelse og -administration Projekter på initiativ af NordDanmarks EU-kontor Formålet med NordDanmarks EU-kontor er at bidrage til en positiv økonomisk og erhvervsmæssig udvikling i det nordlige Danmark ved at skabe varige arbejdspladser og udvikle virksomheder. Dette søger NordDanmarks EU-kontor at realisere ved inddragelse af norddanske virksomheder og offentlige institutioner i EU-medfinansierede udviklingsprojekter og ved at stille information, viden og kompetence til rådighed for regionens virksomheder, institutioner og borgere. Gennem disse aktiviteter søger NordDanmarks EUkontor at placere det nordlige Danmark markant på det europæiske og internationale landkort. Virksomhedsdatabase Rådgivning om eksport via Bruxelles Partnersøgning Rådgivning om støttemuligheder Skrivning af ansøgninger NordDanmarks EU-kontor består af en afdeling i Aalborg og en i Bruxelles, hvilket giver en tæt forbindelse mellem den norddanske region, EU's institutioner og de øvrige europæiske regioner. NordDanmarks EU-kontor kan tilbyde erfaren og professionel rådgivning i hele processen fra projektide til projektets gennemførelse. Ydelserne kan sammensættes efter det konkrete behov. I denne folder kan du læse om de ydelser, som NordDanmarks EU-kontor tilbyder virksomheder, offentlige institutioner og borgere i den norddanske region. Nogle af ydelserne er gratis at gøre brug af, mens andre er underlagt vores betalingsordning. På vores hjemmeside kan du læse mere om Nord- Danmarks EU-kontor, gennemførte og igangværende projekter samt vores øvrige aktuelle aktiviteter.

3 Projektledelse og -administration Deltagelse i EU-projekter giver mulighed for medfinansiering af projekter og kan være en meget relevant og farbar vej til udvidelse af aktiviteter. Samarbejdet med mange europæiske partnere kan udvikle jeres kontakter og forretningsnetværk. Deltagelse i EU-støttede projekter kan opleves som en stor opgave med teknisk og finansiel rapportering m.m. NordDanmarks EU-kontor tilbyder at varetage projektledelsen og administrationen for deltagerne i EU-projekter. Når NordDanmarks EU-kontor varetager projektledelse og administration, er intentionen, at de øvrige partnere får mulighed for at fokusere på den tekniske udvikling og projektindholdet. NordDanmarks EU-kontor vil være bindeleddet til EU-systemet og håndtere de formelle og administrative aspekter, samt koordinere administrationen mellem de europæiske partnere. NordDanmarks EU-kontor har mange års erfaring med projektledelse og administration af EUstøttede projekter. Vi har varetaget projektledelsen inden for mange forskellige projekter med både norddanske og europæiske projektdeltagere. Projekter på initiativ af NordDanmarks EU-kontor Med udgangspunkt i vores kendskab til kompetencerne i den norddanske region, vores viden om støttemuligheder og erfaring med EU-systemet tager vi også selv initiativ til projekter. Vi skaber projekterne i samarbejde med regionale aktører f.eks. virksomheder, offentlige institutioner, organisationer og universiteter. Projekterne realiseres primært via medfinansiering gennem EU-programmer. Det kan eksempelvis være projekter om kompetenceudvikling og erfaringsudveksling på tværs af landegrænser. I projekter igangsat af NordDanmarks EU-kontor udnytter vi vores viden og kompetencer på flere måder. Vi kan etablere kontakt mellem kompetente norddanske partnere. Vi kan udnytte vores europæiske netværk til at skaffe de nødvendige europæiske partnere. Vi skriver ansøgningen og forbedrer den via kontakt til Europa-Kommissionen. Er administrationen af et EU-projekt et stort arbejde? Ja, administrationen er vigtig, og det tager mere tid end man umiddelbart tror. Der kan være mange krav og specifikationer, som skal opfyldes. Vi kan klare dette og minde jer om hvornår der skal indleveres hvilke informationer til afrapportering. I skal dermed ikke bekymre jer om at holde styr på de administrative tidsfrister og krav det sørger vi for.

4 Rådgivning om støttemuligheder Der findes mange støttemuligheder gennem EU's forskellige programmer. Hvis I søger information om forskellige støttemuligheder inden for EU, står NordDanmarks EU-kontor til disposition. Vi afdækker om jeres ide passer til en EU-støtteordning, og vi kan endvidere vejlede i hensigtsmæssige ændringer i projektet, der kan øge jeres muligheder for at opnå støtte. For at foretage en kvalificeret vurdering og vejledning skal vi som minimum have en kort skriftlig beskrivelse af projektet. Skrivning af ansøgninger Udarbejdelse af ansøgninger til EU-programmer kan være en stor opgave. Der er mange formalia, der skal være i orden og formuleringerne skal være de rigtige for at opnå støtte. NordDanmarks EU-kontor tilbyder assistance ved udformning af ansøgninger til EU-programmer. Vi sikrer, at alle formalia er i orden og hjælper med formuleringerne, så jeres muligheder for at opnå støtte øges. Skrivning af ansøgninger sker i tæt samarbejde med de deltagende projektpartnere. Partnersøgning De fleste EU-støttede projekter kræver deltagelse af flere europæiske partnere. Samarbejdet med europæiske partnere opleves af mange som den største fordel, fordi det giver nye samarbejdspartnere. NordDanmarks EU-kontor kan assistere med søgning efter partnere til jeres projekt. Over 400 europæiske regioner har repræsentationskontor i Bruxelles. Dette fænomen gør Bruxelles til en unik europæisk markedsplads for internationale interesser og Hvor lang tid tager det at skrive en god ansøgning? Hele processen, fra idé til færdig ansøgning, tager ca. 1 /2 år, afhængig af projektets omfang og projektideens modenhed. Der er ofte under et 1 /2 år til deadline, når EU åbner for projektansøgninger. Derfor er det vigtigt at være tidligt på banen at have idéer, de første kontakter til partnere, etc. inden projektindkaldelserne finder sted. Vi kan udføre den nødvendige lobbyisme for dig i EU- systemet, således at du kan være klar i god tid med din ansøgning. kontakter. I Bruxelles-netværket udsendes dagligt søgninger efter partnerne til forskellige projekter i diverse EU-programmer. NordDanmarks EU-kontor samler disse informationer, oversætter og videresender én gang om ugen en oversigt over disse partnersøgninger til vores medlemmer. Oversigten er et kort og klart resume af diverse europæiske projekter, der indikerer fagområde, deadline, andre europæiske partnere etc. NordDanmarks EU-kontor står til rådighed som kontaktcenter, hvis I ønsker at deltage i et europæisk projekt.

5 Rådgivning om eksport via Bruxelles Når jeres virksomhed står over for at skulle finde samarbejdspartnere eller starte eksport til et eller flere europæiske lande, kan NordDanmarks EUkontor aktivt støtte med den første svære kontakt til et nyt potentielt marked. Gennem Bruxelles-netværket kan vi hjælpe med den første kontakt til jeres definerede marked gennem de hundredvis af europæiske regionskontorer repræsenteret i byen. Dette har mange gange vist sig at være en hurtig og lønsom måde at skabe kontakt på. Virksomhedsdatabase NordDanmarks EU-kontor har oprettet en virksomhedsdatabase, som vores medlemmer kan blive en del af. Virksomhedsdatabasen øger jeres muligheder for at få målrettet information om nye muligheder i Europa. Oplysningerne i virksomhedsdatabasen bruges endvidere i NordDanmarks EU-kontors generelle markedsføring af norddanske virksomheder, institutioner og organisationer i Bruxelles, samt ved etablering af projekter på initiativ af NordDanmarks EU-kontor. Markedsføring af Norddanmark NordDanmarks EU-kontor har som sin fornemste opgave at informere de hundredvis af europæiske regionskontorer, internationale interesseorganisationer, Europa-Kommissionen og europæiske politikere om, at Norddanmark er en højt kvalificeret samarbejdspartner inden for såvel privat som offentlig virksomhed. Markedsføringen af Norddanmark sker i samarbejde med Top of the Continent. Kan jeg få støtte til etablering af virksomhed i udlandet? Nej, som hovedregel giver EU ikke støtte til etablering af virksomhed i udlandet. Til gengæld findes der andre muligheder, navnlig danske låne- og støttemuligheder. Ring og få en henvisning til rette sted.

6 Lobby-virksomhed i Bruxelles NordDanmarks EU-kontor tilbyder assistance med lobby-virksomhed i Bruxelles. Vi tilbyder varetagelse af, eller assistance med at skabe opmærksomhed om projektansøgninger hos nøglepersoner i Europa-Kommissionen for derigennem at øge mulighederne for finansiel støtte. Møder med personer fra Europa-Kommissionen kan endvidere være en hjælp til eventuelle ændringer i den pågældende ansøgning. Norddanske virksomheder og institutioner er som deltagere i Det Indre Marked, i lighed med det øvrige EU, underlagt diverse EU-direktiver. Disse direktiver er ikke altid hensigtsmæssige i alle sammenhænge, hvorfor de med jævne mellemrum ændres, får tilføjelser, eller der kommer nye direktiver. Ønsker jeres virksomhed, organisation eller institution at øve indflydelse på direktivers udformning, står NordDanmarks EU-kontor parat med ekspertise. Vi kan hjælpe med kontakten til Europa-Kommissionen og Europa- Parlamentet. Informationsbearbejdning og formidling Kan I hjælpe os med at finde rundt i EU-lovgivningen? Ja, vi kan finde præcis den forordning eller det direktiv, du har brug for. Vi kan også følge en lovgivning, der er undervejs i EU-systemet, som måske i fremtiden vil få indflydelse på din virksomhed eller institution. Hvilke muligheder har jeg for at få indflydelse på en EU-lovtekst? Vi kan være dig behjælpelig med at sætte de rigtige møder op i EU-systemet, enten med relevante EU-parlamentarikere eller personer fra Europa- Kommissionen. På den måde har du selv muligheden for at fremføre dine synspunkter, der kan fremme din sag, inden lovteksten bliver vedtaget. Information findes der nok af. Også om EU. Mængden af information kan ofte virke overvældende. NordDanmarks EU-kontor tilbyder at finde og bearbejde information målrettet jeres behov. Vi kan finde den rigtige brochure og henvise til den mest informative hjemmeside. NordDanmarks EU-kontor kan følge policy på bestemte områder eller overvåge specifikke EU-programmer for virksomheder, organisationer og offentlige institutioner. NordDanmarks EU-kontor arrangerer endvidere gåhjem-møder og seminarer med fokus på aktuelle temaer.

7 Officielt EU-informationskontor NordDanmarks EU-kontor er vært for Info Point Europe. For at komme nærmere den europæiske borger har Europa-Kommissionen oprettet forskellige informationsnetværk. Info Point Europe henvender sig til den brede offentlighed i byområder. Der findes mere end 140 Info Points i EU s medlemsstater, og disse udgør et vigtigt element i Den Europæiske Unions information til borgerne. Vi besvarer dine spørgsmål vedrørende den Europæiske Union, dets politikker og programmer. Vi har et stort udvalg af brochurer, foldere og anden form for dokumentation til rådighed om EU og europæiske initiativer. Vi kan hjælpe med informationssøgning og stille officielle dokumenter som f.eks. direktiver, forordninger m.m. til rådighed. Har vi ikke det efterspurgte materiale til rådighed, bestiller vi det gerne til dig. Vi kan endvidere henvise til andre informationskilder, kontorer eller websider, hvis det er nødvendigt. Som Info Point Europe bidrager vi også til samfundsdebatten om Den Europæiske Union gennem afholdelse af arrangementer samt gennem deltagelse i forskellige begivenheder og udstillinger m.v. Hvad er det egentligt for nogle projekter, I går og laver? Vi vil gerne hjælpe regionens virksomheder med at finde nye forretningsområder i udlandet. Derfor tager vi selv initiativ til at lave projekter, således at de får mulighed for at mødes med potentielle udenlandske samarbejdspartnere. Deltagelse i EU-projekter kan bidrage til virksomheder og institutioners interne udvikling. Samarbejdet med andre europæiske partnere giver desuden mulighed for at få tilført europæisk viden og erfaring.

8 NordDanmarks EU-kontor i Aalborg og Bruxelles Virksomhedsforum under NordDanmarks EU-kontor Aalborg Boulevarden 20 P.O.Box Aalborg Tel Fax eu-kontor@aalborg.dk Web: Bruxelles Avenue de Tervuren Bruxelles Belgium Tel Fax aalborgeu@aalborg.be Web: Virksomhedsforum er målrettet norddanske virksomheder. Med Virksomhedsforum skaber NordDanmarks EU-kontor nye muligheder for norddanske virksomheders adgang til det europæiske marked. Som medlem af Virksomhedsforum har din virksomhed adgang til at benytte attraktive og centralt beliggende kontorfaciliteter i Bruxelles. Som medlem vil din virksomhed få adresse i Bruxelles og dermed få skærpet virksomhedens internationale profil. Din virksomhed tilbydes skræddersyet service fra erfarne medarbejdere i både Bruxelles og Aalborg. Som medlem af Virksomhedsforum får din virksomhed adgang til vores personlige kontakter og netværk. Medlemmerne af Virksomhedsforum bliver samtidig del af et regionalt netværk. Medlemskab af Virksomhedsforum giver adgang til en række basisydelser, f.eks. gratis arbejdsplads og mødefaciliteter i Bruxelles, billig overnatning i Bruxelles, adgang til faste rådgivere, individuelle planlægningsmøder, to årlige netværksmøder, nyhedsbrev og idé screening uden beregning. Læs mere om Virksomhedsforum i vores folder Europa for viderekomne. NordDanmarks EU-kontor hører til Aalborg Kommunes borgmesterkontor. NordDanmarks EU-kontor finansieres af Aalborg Kommune, Nordjyllands Amt, Viborg Amt, Aalborg Universitet samt en lang række norddanske kommuner, Nuuk Kommune, Grønland, og Kristiansand Kommune i Norge.

BEDRE Business. for dig og din virksomhed

BEDRE Business. for dig og din virksomhed BEDRE Business for dig og din virksomhed Vidste du? at der er ca. 10.000 virksomheder i Aalborg Kommune. at der hvert år etableres ca. 1.000 nye virksomheder. at BusinessAalborg rådgiver ca. 800 iværksættere

Læs mere

Side 1 Uge 2 // januar// 2010 EU-SPOT

Side 1 Uge 2 // januar// 2010 EU-SPOT Side 1 Uge 2 // januar// 2010 EU-SPOT Uge 2 // Januar // 2010 Side 2 Uge 2 // januar// 2010 EU-SPOT Ugebrev fra NordDanmarks EU-kontor om partnersøgninger, indkaldelser, EUprogrammer, invitationer og nyheder

Læs mere

Shakespeare, As you like it.

Shakespeare, As you like it. All the world s a stage, And all the men and women merely players; They have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts, His acts being seven ages. Shakespeare, As you like

Læs mere

Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads

Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads EU-audit Management, regnskab og audit Lobbyak viteter Projektafslutning Projek dé Screening af idé Livscyklus for deltagelse i EU-projekter. Bruxelles-Kontoret

Læs mere

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER 20 17 KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER INTRODUKTION ALLE KOMMUNER I SYDDANMARK KAN INDGÅ I INTERNATIONALT SAMARBEJDE OGSÅ DIN Hensigten med denne vejledning er at gøre de europæiske muligheder

Læs mere

Kom godt i gang med dit EUprojekt

Kom godt i gang med dit EUprojekt Kom godt i gang med dit EUprojekt Har dit projekt EU-potentiale? Stil dig selv følgende spørgsmål: Hvad giver det projektet, at det foregår på internationalt niveau? Hvad får de internationale partnere

Læs mere

Overordnede formål med innovationsnetværk:

Overordnede formål med innovationsnetværk: De danske innovationsnetværk og partnerskaber hjælper virksomheder med at gøre en unik idé til et konkurrencedygtigt produkt eller serviceydelse. Overordnede formål med innovationsnetværk: 1. At styrke

Læs mere

HANDLINGSPLAN North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels North Denmark-Brussels

HANDLINGSPLAN North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels North Denmark-Brussels HANDLINGSPLAN 2017-2018 orth Denmark-Brussels orth Denmark-Brussels Handlingsplan 2017-2018 Handlingsplanen for 2017-2018 omsætter strategien for Norddanmarks EU-kontor til konkrete indsatser, som skal

Læs mere

GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING. Vi letter ansøgningen

GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING. Vi letter ansøgningen GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING Vi letter ansøgningen GO EUROPE! EN HÅND VI GI R DIG TIL DIN FORSKNING & UDVIKLING Vi letter ansøgningen Nordjyske virksomheder skal

Læs mere

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA)

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA) Vækst- og eksportambitioner i Agenda Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning Dansk eksport Eksportparathed og forberedelse Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public

Læs mere

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding Kort om EU-kontoret Baggrund Norddanmarks EU-kontor har eksisteret siden 1990 og er ejet og finansieret af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland, University College Nordjylland, Aalborg Universitet

Læs mere

DANMARKS EKSPORTRÅD HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING

DANMARKS EKSPORTRÅD HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING DANMARKS EKSPORTRÅD HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING Internationaliseringsrådgiver Henrik Petersen, Danmarks Eksportråd 2009 DANMARKS EKSPORTRÅD: - ORGANISATION BESTYRELSE LEDELSE

Læs mere

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI STRATEGI / 13-05-2019 SIDE 1 AF 6 STRATEGI 2019-2020 SIDE 2 AF 6 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MISSION... 4 3. MÅL... 4 4. FORUDSÆTNINGER... 4 5. AKTIVITETSOMRÅDER... 4 5.1 Projektudvikling... 5 5.2 Interessevaretagelse...

Læs mere

VORES TILBUD TIL SYDDANSKE KOMMUNER

VORES TILBUD TIL SYDDANSKE KOMMUNER VORES TILBUD TIL SYDDANSKE KOMMUNER South Denmark European Office Vi sætter Syddanske kommuner på EU-kurs Det Syddanske EU-Kontor (SDEO) planlægger og leverer målrettede samarbejdsforløb der opkvalificerer

Læs mere

GLOBAL GLOBALISERINGSPROGRAMMET I NORDJYLLAND. NOVI, Aalborg

GLOBAL GLOBALISERINGSPROGRAMMET I NORDJYLLAND. NOVI, Aalborg GLOBAL GLOBALISERINGSPROGRAMMET I NORDJYLLAND NOVI, Aalborg Fakta om Globaliseringsprogrammet Programperiode: 3 år (2011 2013) Programkonsortiet består af følgende parter: Aalborg Universitet NordDanmarks

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret Strategi 2015-18 1. Indledning... 3 2. Indsatsområder og mål... 4 3. Aktivitetsområder... 4 4. Organisering... 5 Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio.

Læs mere

Basisdokument for det fælles EU-kontor i Bruxelles. Et samarbejde mellem Kommunerne, Region Sjælland og Vækstforum

Basisdokument for det fælles EU-kontor i Bruxelles. Et samarbejde mellem Kommunerne, Region Sjælland og Vækstforum Basisdokument for det fælles EU-kontor i Bruxelles Et samarbejde mellem Kommunerne, Region Sjælland og Vækstforum Vedtaget den 30. november 2007 1 Grundlag for det fælles EU-kontors virke...3 Beskrivelse...3

Læs mere

Midtjysk Eksport og Internationaliseringsprogram

Midtjysk Eksport og Internationaliseringsprogram Midtjysk og Internationaliseringsprogram Mission: Moskva, juni 2013 Claus Mortensen Projektleder Agro Park/GLOBALmidt Agro Park, 14 marts 2013 INTERNATIONALISERING AF DIN VIRKSOMHED - At give mulighed

Læs mere

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder Accelerace vækst din vej til hurtig Accelerer din vækst Fra idé til marked hurtigt og effektivt Har I udviklet et nyt produkt og har I behov for hjælp til

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION Regionsudvalget

DEN EUROPÆISKE UNION Regionsudvalget DEN EUROPÆISKE UNION Regionsudvalget Kommunikationsværktøjer for Regionsudvalgets medlemmer 2010-UDGAVEN Kommunikationsværktøjer for Regionsudvalgets medlemmer 2010-UDGAVEN Kommunikations- og presseteamet

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019 INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019 Monitorering og coaching gennem idræt af unge i risiko for radikalisering Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre det årlige arbejdsprogram for 2019

Læs mere

1. Indledning Vision, mission, mål Aktivitetsområder Effektkæde for Copenhagen EU Office...5

1. Indledning Vision, mission, mål Aktivitetsområder Effektkæde for Copenhagen EU Office...5 STRATEGI 2017-20 1. Indledning...1 2. Vision, mission, mål... 2 3. Aktivitetsområder...3 4. Effektkæde for Copenhagen EU Office...5 1. INDLEDNING Copenhagen EU Office er det fælles EU-kontor i Bruxelles

Læs mere

fremtiden starter her... Medlemskab

fremtiden starter her... Medlemskab fremtiden starter her... Medlemskab VELKOMMEN TIL DANSK ERHVERV» Dansk Erhverv er landets hurtigst voksende erhvervsorganisation. Det er vi blandt andet, fordi vi leverer værdiskabende rådgivning og politisk

Læs mere

EUROPA FOR BORGERNE EU STØTTE:

EUROPA FOR BORGERNE EU STØTTE: WWW.KULTURSTYRELSEN.DK EU STØTTE: EUROPA FOR BORGERNE 2014-2020 Hvad er Kulturstyrelsens rolle? Europa for Borgerne er et EU-program, hvor der kan søges midler til at fremme medborgerskab, demokratisk

Læs mere

fremtiden starter her... BASIS Medlemskab

fremtiden starter her... BASIS Medlemskab fremtiden starter her... Medlemskab VELKOMMEN TIL DANSK ERHVERV» Dansk Erhverv er landets hurtigst voksende erhvervsorganisation. Det er vi blandt andet, fordi vi leverer værdiskabende rådgivning og politisk

Læs mere

Retningslinjer En CSD's adgang til transaction feeds fra CCP'er og markedspladser

Retningslinjer En CSD's adgang til transaction feeds fra CCP'er og markedspladser Retningslinjer En CSD's adgang til transaction feeds fra CCP'er og markedspladser 08/06/2017 ESMA70-151-298 DA Indhold 1 Anvendelsesområde... 3 2 Definitioner... 4 3 Formål... 5 4 Overholdelses- og rapporteringsforpligtelser...

Læs mere

Grundlæggende om IMI

Grundlæggende om IMI Grundlæggende om IMI 1. INDLEDNING 2 2. IMI I KORTE TRÆK 2 2.1. HVAD GÅR IMI-SYSTEMET UD PÅ? 2 2.2. HVORDAN FUNGERER IMI? 3 2.3. INGEN SPROGBARRIERER 3 2.4. HVEM GØR HVAD I IMI? 4 2.4.1. KOMPETENTE MYNDIGHEDER

Læs mere

INDEX. Central Danmark...3 NordDanmark...4 Syddansk Danmark...5 Region Sjælland...6

INDEX. Central Danmark...3 NordDanmark...4 Syddansk Danmark...5 Region Sjælland...6 OPEN DAYS 2010 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET Central Danmark NordDanmark Syddansk Danmark Region Sjælland DANMARK 1 INDEX Central Danmark...3 NordDanmark...4 Syddansk Danmark...5 Region Sjælland...6 2 Central

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 9.9.2015 L 235/37 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2015/1506 af 8. september 2015 om fastlæggelse af specifikationer vedrørende formater for avancerede elektroniske signaturer og avancerede segl,

Læs mere

BOLIG LOKALE BOLIGMESSER I DANMARK PROGRAM -

BOLIG LOKALE BOLIGMESSER I DANMARK PROGRAM - BOLIG2019 10 LOKALE BOLIGMESSER I DANMARK 2019 - PROGRAM - UDSTIL PÅ BOLIG2019! Når I deltager som udstillere på Bolig2019 får I kontakt med andelsboligforeninger og ejere af boligejendomme i de byer,

Læs mere

Kapitalcoach hvad er det?

Kapitalcoach hvad er det? Kapitalcoach hvad er det? Et kapitalcoachforløb er et tilbud om, at ejeren af eller ledende medarbejdere i en vækstvirksomhed, som har behov for at få tilført yderligere kapital i form af typisk ekstern

Læs mere

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder 1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder RESUMÉ Stamdata Journalnummer Ansøger: Indsatsområde Fokusområde: 2011-155143 Væksthus Nordjylland Virksomhedsrettet Kompetenceudvikling

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter L 148/16 10.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/981 af 7. juni 2017 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for standardformularer, -modeller og -procedurer for høring af andre

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

Har din virksomhed en

Har din virksomhed en SÅDAN Har din virksomhed en SÅDAN rekrutteringsstrategi? DI SeRViCe DI giver dig gode råd til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere Kampen om medarbejderne er i gang Medarbejderne er et af de vigtigste

Læs mere

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2017) 5 final BILAG 1 til 2.

Hermed følger til delegationerne dokument - COM(2017) 5 final BILAG 1 til 2. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 13. januar 2017 (OR. en) 5275/17 ADD 1 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 11. januar 2017 til: EF 5 MI 29 COMPET 20 ECOFIN 17 ENFOPOL 24 Jordi AYET PUIGARNAU, direktør,

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019. Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019. Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019 Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre det årlige arbejdsprogram for 2019 vedrørende

Læs mere

GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER

GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 15. APRIL 2013 Kapitler 1. Gaver modtaget

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.3.2019 C(2019) 1997 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 14.3.2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling WWW.DANISHSOIL.ORG Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership 19-08-2015 Sag.nr.: 14/170 Dokumentnr. 39659/15 Sagsbehandler Christian Andersen Tel. 35298175 Email: Can@regioner.dk Indstilling

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/23 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/959 af 17. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for markedssonderinger for så vidt angår de systemer og indberetningsmodeller,

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

Aalborg Kyst. Sammen er vi både attraktive og stærke! Aalborg Kyst Partner 2014

Aalborg Kyst. Sammen er vi både attraktive og stærke! Aalborg Kyst Partner 2014 Aalborg Kyst Partner 2014 Aalborg Kyst Sammen er vi både attraktive og stærke! KystPartner Du får eksklusiv synlighed af din virksomhed i vores InfoCentre Som KystPartner har du mulighed for at få netop

Læs mere

Samlede aktiviteter og resultater i 2013 for innovationsnetværk samt andre betydende danske klynger og netværk.

Samlede aktiviteter og resultater i 2013 for innovationsnetværk samt andre betydende danske klynger og netværk. Performanceregnskab 2014 Samlede aktiviteter og resultater i 2013 for innovationsnetværk samt andre betydende danske klynger og netværk. Skemaet er opdelt i tre blokke: A. Netværkets struktur (Generelle

Læs mere

EU-midler til teknologi- og forretningsudvikling?

EU-midler til teknologi- og forretningsudvikling? EU-midler til teknologi- og forretningsudvikling? Strategisk Investeringsprogram - SIP Understøtter nordjyske virksomheders udviklingsprojekter og innovative ideer til at opnå EU-midler SIP ledes af NordDanmarks

Læs mere

Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram. Informationsmøde om netværksmæglerfunktionen

Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram. Informationsmøde om netværksmæglerfunktionen Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram Informationsmøde om netværksmæglerfunktionen Program Velkomst v. direktør Erik Krarup, Væksthus Midtjylland Baggrund og rationale i Netværksinitiativet Midtjysk

Læs mere

Bilag 2: Kultur- og Fritidsforvaltningens handleplan på baggrund af kulturanalysen

Bilag 2: Kultur- og Fritidsforvaltningens handleplan på baggrund af kulturanalysen Bilag 2: Kultur- og Fritidsforvaltningens handleplan på baggrund af kulturanalysen På baggrund af en analyse af kulturforeningernes vilkår i København har Fritid KBH vurderet, hvad det kræver, at realisere

Læs mere

Side 1 Uge 27// juli // 2010 EU-SPOT

Side 1 Uge 27// juli // 2010 EU-SPOT Side 1 Uge 27// juli // 2010 EU-SPOT Uge 27 // juli // 2010 Side 2 Uge 27// juli // 2010 EU-SPOT Ugebrev fra NordDanmarks EU-kontor med Bruxelles Talk, partnersøgninger, indkaldelser, EU-programmer og

Læs mere

Netværksmøde 2009 OCD går internationalt Offshore Center Danmark Aalborg Universitet, den 5. November 2009

Netværksmøde 2009 OCD går internationalt Offshore Center Danmark Aalborg Universitet, den 5. November 2009 2009 OCD går internationalt Offshore Center Danmark Aalborg Universitet, den 5. November 2009 1 Formål Formålet er at styrke opmærksomheden på spidskompetencerne i dansk offshore i udlandet samt at øge

Læs mere

A D E N A A D E N A STØTTEPROGRAMMER OG FONDE UDVIKLINGSMULIGHEDER

A D E N A A D E N A STØTTEPROGRAMMER OG FONDE UDVIKLINGSMULIGHEDER FUNDING STØTTEPROGRAMMER OG FONDE Har din virksomhed eller organisation et stort udviklingspotentiale og arbejder I med innovative løsninger, udvikling, forskning eller teknologi? Så er nationale og europæiske

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om ændring af forordning (EU) nr. 575/2013 for så vidt angår undtagelser for råvarehandlere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om ændring af forordning (EU) nr. 575/2013 for så vidt angår undtagelser for råvarehandlere EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.12.2015 COM(2015) 648 final 2015/0295 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 575/2013 for så vidt angår undtagelser

Læs mere

OFFSHORE HVORDAN? Konference for små- og mellemstore virksomheder, der vil fokusere på offshore branchen. Velkommen

OFFSHORE HVORDAN? Konference for små- og mellemstore virksomheder, der vil fokusere på offshore branchen. Velkommen , Velkommen Dagsorden 1. Velkomst og præsentation. Offshore Center Danmark ved Allan Christensen 2. Historik og nøgletal. Fiskeri- og Søfartsmuseet ved Morten Hahn-Petersen 3. SMV og offshore. Syddansk

Læs mere

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0648 Offentligt

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0648 Offentligt Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0648 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.12.2015 COM(2015) 648 final 2015/0295 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Navn og hjemsted. Foreningens navn er NordDanmarks EU-kontor subsidiært North Denmark EU Office. Formål

Navn og hjemsted. Foreningens navn er NordDanmarks EU-kontor subsidiært North Denmark EU Office. Formål Ud kast til vedtægter for foreningen NordDanmarks EU-kontor 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er NordDanmarks EU-kontor subsidiært North Denmark EU Office. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2 Formål Foreningens

Læs mere

Som ambitiøs iværksætter får du et år gratis i DI

Som ambitiøs iværksætter får du et år gratis i DI Som ambitiøs iværksætter får du et år gratis i DI Hvad kan DI give dig? Som iværksætter kan du få et år gratis i DI. Vi vil gerne give dig en mulighed for at lære os at kende og opleve, hvad DI som erhvervs-

Læs mere

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/ VelfærdsPartnerskab Nye løsninger på velfærdsområdet Fremtidens udfordring Samfundet står over for en global udfordring. Den demografiske udvikling betyder, at der er færre hænder til at løse stadig flere

Læs mere

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014 FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL 9. april 2014 PROGRAM Udvikling i arbejdspladser og produktivitet i Region Nordjylland Formål med Nordjysk FødevareErhverv Formål Skabe grundlag for større sammenhængskraft

Læs mere

BLIV SET! Sådan opnår jeres virksomhed synlighed på Syddansk Universitet og direkte kontakt til de studerende.

BLIV SET! Sådan opnår jeres virksomhed synlighed på Syddansk Universitet og direkte kontakt til de studerende. BLIV SET! Sådan opnår jeres virksomhed synlighed på Syddansk Universitet og direkte kontakt til de studerende. Vi tilbyder en bred vifte af muligheder for at komme i direkte kontakt med de studerende og

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 9. februar 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 9. februar 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 9. februar 2017 (OR. en) 6170/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne COHOM 16 CONUN 54 SOC 81 FREMP 11 Tidl. dok.

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/13/2019 Initiativet EU-bistandsfrivillige. Teknisk bistand til sendeorganisationer

INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/13/2019 Initiativet EU-bistandsfrivillige. Teknisk bistand til sendeorganisationer Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/13/2019 Initiativet EU-bistandsfrivillige Teknisk bistand til sendeorganisationer Kapacitetsopbygning med

Læs mere

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for 2012-2013 Baggrund Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark blev stiftet den 1. januar 2007 efter en forudgående

Læs mere

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 28/03/2018 ESMA70-151-435 DA Indholdsfortegnelse 1 Anvendelsesområde... 2 2 Formål... 4 3 Compliance-

Læs mere

Jean Monnet-tilskud til sammenslutninger

Jean Monnet-tilskud til sammenslutninger Jean Monnet-tilskud til sammenslutninger Jean Monnet giver tilskud til sammenslutninger, der udtrykkeligt har til formål at bidrage til undersøgelsen af den europæiske integrationsproces. Sådanne sammenslutninger

Læs mere

Sådan får du hjælp i Væksthuset til din virksomheds eksport? Steen Lohse Væksthus Hovedstadsregionen. Vækstmøde den 13. maj 2014

Sådan får du hjælp i Væksthuset til din virksomheds eksport? Steen Lohse Væksthus Hovedstadsregionen. Vækstmøde den 13. maj 2014 Sådan får du hjælp i Væksthuset til din virksomheds eksport? Steen Lohse Væksthus Hovedstadsregionen Vækstmøde den 13. maj 2014 Et Væksthus i hver region Målgruppen Ambitiøse virksomheder og iværksættere

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Viborg Kommune og VIBORGegnens Erhvervsråd

Partnerskabsaftale mellem Viborg Kommune og VIBORGegnens Erhvervsråd Partnerskabsaftale mellem Viborg Kommune og VIBORGegnens Erhvervsråd Målepunkter: Opfølgning på den lokale erhvervsfremmeindsats for perioden juni - november 2012 1. Udvikling i antal iværksættere i Viborg

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater!

Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater! Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter Ikke kun løsninger - men resultater! Hvem er vi? Mission Vi vil medvirke til vækst - nationalt og internationalt

Læs mere

Projektguide. - fra idé til virkelighed. Sådan udvikler du et guldæg. Erhvervsvejledning i Viborg Kommune

Projektguide. - fra idé til virkelighed. Sådan udvikler du et guldæg. Erhvervsvejledning i Viborg Kommune Projektguide - fra idé til virkelighed Sådan udvikler du et guldæg Erhvervsvejledning i Viborg Kommune INDLEDNING Med denne projektguide har vi forsøgt at give et bud på, hvordan du udvikler projekter,

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0206/587. Ændringsforslag

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0206/587. Ændringsforslag 22.3.2019 A8-0206/587 587 Betragtning 13 a (ny) (13a) For at lette gennemførelsen, anvendelsen og håndhævelsen af dette direktiv bør informationssystemet for det indre marked (IMI), som er oprettet ved

Læs mere

Tilskudspuljen til Fremme af Energieksportindsatsen (TFE)

Tilskudspuljen til Fremme af Energieksportindsatsen (TFE) Tilskudspuljen til Fremme af Energieksportindsatsen (TFE) Page 1 Indhold 1. Baggrund 2. Ansøgning 3. Evaluering af ansøgningerne Page 2 Indhold 1. Baggrund 2. Ansøgning 3. Evaluering af ansøgningerne Page

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 23.9.2016 L 257/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2016/1703 af 22. september 2016 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale

Læs mere

Medindflydelse på egne arbejdsopgaver

Medindflydelse på egne arbejdsopgaver Medindflydelse på egne arbejdsopgaver har I den gode idé? Få økonomisk støtte til projekter i kommunerne I kan søge om 30.000 til 70.000 kr. Hvad kan I søge støtte til? Alle typer af kommunale arbejdspladser

Læs mere

Dynamics AX hos Columbus

Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX er ikke længere bare Dynamics AX Stop lige op, før du vælger at opgradere Vejen til produktivitet er Rollecentre Henrik fortæller dig, hvordan det er at være kunde

Læs mere

plus image marketing og kommunikation Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk

plus image marketing og kommunikation Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk marketing og kommunikation Copyright Image Plus 2003 image plus Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk Image Plus Profil Image Plus ejes og profileres

Læs mere

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014 SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER 23. april 2014 PROGRAM Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 1.3.2016 C(2016) 1224 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 1.3.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014

Læs mere

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Lad os sammen skabe vækst! I Visit Ikast-Brande arbejder vi målrettet med udvikling af turismen både lokalt i Ikast-Brande området og bredt i den midtjyske region. Som

Læs mere

For iværksættere og virksomheder. 10spørgsmål. erhversservice i. Favrskov Kommune. Her finder du svarene!

For iværksættere og virksomheder. 10spørgsmål. erhversservice i. Favrskov Kommune. Her finder du svarene! For iværksættere og virksomheder om erhversservice i 10spørgsmål Favrskov Kommune Her finder du svarene! 2 Har du en god idé og vil starte egen virksomhed? 1Hvis du er en nystartet virksomhed eller overvejer

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

Sæt din kommune på landkortet

Sæt din kommune på landkortet Sæt din kommune på landkortet Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K Tel: +45 33 22 02 22 www.copcap.com Projekt SPI er et samarbejde mellem kommuner i hovedstadsregionen og Copenhagen Capacity.

Læs mere

Etisk leverandørstyring

Etisk leverandørstyring Etisk leverandørstyring - Håndværksrådet er din rådgiver Rice a/s har gennem længere tid arbejdet tæt sammen med Håndværksrådets CSR-konsulenter, hvor vi har fået professionel assistance til at videreudvikle

Læs mere

Eksportsparring indeholder to elementer: 1) Forløb hos Væksthusene på timer 2) Forløb hos Eksportrådet på 10 timer hver på to markeder.

Eksportsparring indeholder to elementer: 1) Forløb hos Væksthusene på timer 2) Forløb hos Eksportrådet på 10 timer hver på to markeder. Asiatisk Plads 2 1448 København K Telefon +45 33 92 05 00 Telefax +45 33 92 05 33 eksportraadet@um.dk eksportraadet.um.dk Sagsnummer Kontor 2017-20605 Kunderelationer og eksportfremme 1. juni 2017 Retningslinjer

Læs mere

FORSKNING FOR CULT-UDVALGET EUROPÆISKE KULTURINSTITUTTER I UDLANDET

FORSKNING FOR CULT-UDVALGET EUROPÆISKE KULTURINSTITUTTER I UDLANDET GENERALDIREKTORATET FOR INTERNE POLITIKKER TEMAAFDELING B: STRUKTUR- OG SAMHØRIGHEDSPOLITIK KULTUR OG UDDANNELSE FORSKNING FOR CULT-UDVALGET EUROPÆISKE KULTURINSTITUTTER I UDLANDET SAMMENDRAG Resumé Formålet

Læs mere

Præsentation v. Søren Bjerregaard Pedersen Udviklingschef

Præsentation v. Søren Bjerregaard Pedersen Udviklingschef Præsentation v. Søren Bjerregaard Pedersen Udviklingschef Formål Denne præsentation skal give: en indføring i EU-kontorets formål Vi taler flydende EU Et overblik over, hvordan vi arbejder med projekter

Læs mere

Regionens rådgiver- og konsulentrolle i forhold til EU-tilskud. Støttemuligheder for havne i EU

Regionens rådgiver- og konsulentrolle i forhold til EU-tilskud. Støttemuligheder for havne i EU Regionens rådgiver- og konsulentrolle i forhold til EU-tilskud Støttemuligheder for havne i EU Kort om Norddanmarks EU-Kontor Eksisteret siden 1990 med kontorer i Aalborg og Bruxelles En del af Business

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.4.2019 C(2019) 2962 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 25.4.2019 om sikring af, at det elektroniske kvoteregister for markedsføring af hydrofluorcarboner

Læs mere

(6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra det udvalg, der er nedsat ved artikel 21 i direktiv 97/67/EF

(6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra det udvalg, der er nedsat ved artikel 21 i direktiv 97/67/EF 21.9.2018 L 238/65 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/1263 af 20. september 2018 om skemaerne til pakkeleveringsvirksomheders indgivelse af oplysninger, jf. Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

EUROPA KOMMISSIONEN ADMINISTRATIV ADFÆRDSKODEKS

EUROPA KOMMISSIONEN ADMINISTRATIV ADFÆRDSKODEKS EUROPA KOMMISSIONEN ADMINISTRATIV ADFÆRDSKODEKS Forbindelser med offentligheden I hvidbogen om administrativ reform, som Kommissionen vedtog den 1. marts 2000, understreges nøgleprincipperne for en europæisk

Læs mere

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise lån en leder styrk Væksten I DIN VIRKSOMHED Lån en Leder er et attraktivt tilbud til små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark. I en periode kan din virksomhed

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.11.2018 C(2018) 7151 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 6.11.2018 om ændring af bilag II til delegeret forordning (EU) nr. 1062/2014 om det arbejdsprogram

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. maj 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. maj 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. maj 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0151 (COD) 9479/16 ADD 2 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 26. maj 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: AUDIO 68

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

BRN Internationalt samarbejde

BRN Internationalt samarbejde BRN Internationalt samarbejde Fundraisinguddannelse for ansatte i nordjyske kommuner og RN Et initiativ til styrkelse af kompetenceniveauet og udvikling af et nordjysk fundraisernetværk Tovholdergruppe

Læs mere

Brug for nyt tag? - vi sikrer dig markedets bedste løsning. compara www.compara.dk. tag-eksperten

Brug for nyt tag? - vi sikrer dig markedets bedste løsning. compara www.compara.dk. tag-eksperten Brug for nyt tag? - vi sikrer dig markedets bedste løsning tag-eksperten compara www.compara.dk Kom sikkert i hus, når taget skal skiftes Det er en stor beslutning at få skiftet tag. Der er mange ting

Læs mere

ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE RESUMÉ AF KONSEKVENSANALYSEN. Ledsagedokument til

ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE RESUMÉ AF KONSEKVENSANALYSEN. Ledsagedokument til EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.7.2013 SWD(2013) 252 final ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE RESUMÉ AF KONSEKVENSANALYSEN Ledsagedokument til Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Referat: Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde

Referat: Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Referat: Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Tirsdag d. 20 januar 2015 Boulevarden 13 9000 Aalborg 25.02.15 1 Deltagere Jørgen Basballe Mariagerfjord Kommune Jane Lindberg Rebild Kommune Michael

Læs mere

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER Overblik og helhedsløsninger for private boligejere Dette projekt har modtaget støtte fra EUs Horizon 2020 forsknings og innovations program No 649865 Forfatterne

Læs mere