FRIVILLIGINDSATSEN KURSER & OPLÆG første halvår

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FRIVILLIGINDSATSEN KURSER & OPLÆG. 2016 første halvår"

Transkript

1 FRIVILLIGINDSATSEN KURSER & OPLÆG 2016 første halvår

2

3 Psykiatrisk Gadeplansarbejde - fyraftensmøde TID: ONSDAG D. 27. JANUAR KL Sted: Kollegiet Gl. Køge Landevej, Gl. Køge Landevej 137, 2500 Valby TILMELDING: Senest torsdag d. 21. januar til Lise på LL@weshelter.dk / FORMÅL: Den målgruppe, vi arbejder med, er i kontakt med utrolig mange forskellige fagpersoner. Som frivillig kan det være svært at få overblik over de mange indsatser. På fyraftensmødet får vi et indblik i det psykiatriske gadeplansarbejde, og gadeplansteamets samarbejde med det pædagogiske personale på herberger. Gadeplansteamet blev oprettet i juli 2012 som et samarbejde mellem Københavns Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri rettet mod hjemløse med psykisk sygdom. Teamet arbejder tæt sammen med kommunens Hjemløseenhed og består aktuelt af ni sygeplejersker, en psykiatrisk overlæge og en sekretær. Teamet er organisatorisk knyttet til Psykiatrisk Center Hvidovre, men langt hovedparten af arbejdet foregår på herberger, natcaféer og lignende institutioner, hvor sygeplejerskerne aktivt opsøger hjemløse mennesker, som opholder sig i Københavns Kommune og over tid laver aftaler om behandling til dem, som har behov for det. Psykiatrisk Gadeplansteam arbejder ligeledes med at udvikle nye metoder i arbejdet med psykisk syge, hjemløse mennesker samt at undervise og vejlede personale på herberger og natcaféer. Om oplægsholderne: Jette Berg er sygeplejerske og var med til at starte psykiatrisk gadeplansteam i Jette har en lang baggrund i psykiatrien, blandt andet inden for akutpsykiatrien og misbrugssektoren, hvor hun arbejder med patienter med psykisk sygdom og forbrug af rusmidler. Anne Grymer er sygeplejerske i psykiatrisk gadeplansteam og har derudover en kandidatgrad i socialt arbejde. Anne har en baggrund fra socialpsykiatrien. Vi sørger for let forplejning.

4 Introkursus for nye frivillige del I af II TID: ONSDAG D. 3. FEBRUAR KL STED: Kollegiet Gl. Køge Landevej, Gl. Køge Landevej 137, 2500 Valby TILMELDING: til del I + II: Torsdag d. 28. januar til Lise på LL@weshelter.dk / OBS: Både del I og del II af introkurset er obligatorisk for alle nye frivillige! FORMÅL: På introkurset stiller vi skarpt på organisationen WeShelter, vores værdier, institutioner og målgrupper. Vi arbejder fokuseret med, hvordan de enkelte frivilligprojekter spiller ind i den helhedsorienterede indsats omkring vores målgruppe, og hvordan du som frivillig navigerer i spændingsfeltet mellem frivilligt og professionelt arbejde. Om underviserne: Lise er cand. soc. i internationale udviklingsstudier fra RUC og ansat som projektleder i WeShelters Netværksordning. Lise har bred erfaring i arbejdet med frivillighed og socialt udsatte mennesker, både som aktiv frivillig og som underviser. Hun er desuden en erfaren facilitator og står for planlægning og gennemførsel af events og arrangementer i WeShelter. Sara er cand. mag. i medievidenskab fra Københavns Universet og ansat i We Shelter for at rekruttere flere, engagerede frivillige og markedsføre WeShelters Frivilligindsats. Sara arbejder med kommunikation og markedsføring hos We Shelter og har desuden erfaring som journalist på DR P1. Sara har en solid erfaring i arbejdet med frivillighed fra blandt andet Ingerfair og Mellemfolkeligt Samvirke. Vi sørger for forplejning hele aftenen. Hvis du har frivilligt arbejde denne dag, skal du prioritere introkurset.

5 Introkursus for nye frivillige del II af II TID: ONSDAG D. 10. FEBRUAR KL STED: Kollegiet Gl. Køge Landevej, Gl. Køge Landevej 137, 2500 Valby TILMELDING: Torsdag d. 28. januar til Lise på / OBS: Både del I og del II af introkurset er obligatorisk for alle nye frivillige! FORMÅL: På del 2 arbejder vi gruppeorienteret med svære situationer og dilemmaer, som du kan møde i dit frivillige virke. Vi retter øvelserne mod vores politikker og retningslinjer for det frivillige arbejde, så du bliver klædt på til at interagere med både brugere og personale på institutionerne. Om underviserne: Lise er cand. soc. i internationale udviklingsstudier fra RUC og ansat som projektleder i WeShelters Netværksordning. Lise har bred erfaring i arbejdet med frivillighed og socialt udsatte mennesker, både som aktiv frivillig og som underviser. Hun er desuden en erfaren facilitator og står for planlægning og gennemførsel af events og arrangementer i WeShelter. Sara er cand. mag. i medievidenskab fra Københavns Universet og ansat i We Shelter for at rekruttere flere, engagerede frivillige og markedsføre WeShelters Frivilligindsats. Sara arbejder med kommunikation og markedsføring hos We Shelter og har desuden erfaring som journalist på DR P1. Sara har en solid erfaring i arbejdet med frivillighed fra blandt andet Ingerfair og Mellemfolkeligt Samvirke. Vi sørger for forplejning hele aftenen. Hvis du har frivilligt arbejde denne dag, skal du prioritere introkurset.

6 Den gode historie fyraftensmøde TID: TORSDAG D. 25. FEBRUAR KL STED: Kollegiet Gl. Køge Landevej, Gl. Køge Landevej 137, 2500 Valby TILMELDING: Senest fredag d. 19. februar til Lise på / FORMÅL: Kender du det med, at du fortæller en god historie, som falder helt til jorden, fordi ingen forstår pointen? Så vær bare rolig alle kan lære at fortælle en god historie, så pointen står knivskarpt frem. I aften får du redskaberne til at fortælle den gode historie, så der spidses ører. Kurset giver svar på, hvad skal der til for at få den gode historie fortalt enkelt, og så budskabet står tydeligt og uforstyrret frem. Du får konkrete redskaber, der kan bruges i alle mulige sammenhænge som fx jobansøgning, fondsansøgning, taler, pressemeddelelser og lignende. Vi tager udgangspunkt i de historier, du selv har fra dit frivillige arbejde i WeShelter og øver redskaberne med udgangspunkt i de mange gode historier, som det frivillige arbejde rummer. Vi kommer både omkring formidling i skrift, tale og video. Om underviseren: Sara er cand. mag. i medievidenskab fra Københavns Universet og ansat i We Shelter for at rekruttere flere, engagerede frivillige og markedsføre WeShelters Frivilligindsats. Sara arbejder med kommunikation og markedsføring hos We Shelter og har desuden erfaring som journalist på DR P1. Sara har en solid erfaring i arbejdet med frivillighed fra blandt andet Ingerfair og Mellemfolkeligt Samvirke. Vi sørger for forplejning hele aftenen. Hvis du har frivilligt arbejde denne dag, skal du prioritere introkurset.

7 Koordinatornetværk TID: TIRSDAG D. 15. MARTS KL STED: Amadeus, Borgbjergsvej 54, 2450 København SV TILMELDING: Senest onsdag d. 9. marts til Betina på / FORMÅL: Koordinatornetværkets formål er at styrke samarbejdet mellem de frivillige koordinatorer på tværs af de frivillige projekter. På netværksmøderne arbejder vi med problematikker og udfordringer, som I møder i jeres frivillige arbejde. Vi har derfor ingen fast dagsorden. På hvert netværksmøde aftaler vi næste mødes indhold dog med forbehold for ændringer, hvis et andet tema presser sig på. Vi har bl.a. arbejdet med samarbejde mellem koordinatorer og frivillige, intern kommunikation i koordinatornetværket og fastholdelse af frivillige. Om facilitatoren: Betina er pædagogisk sociolog og projektleder i WeShelters Økonomirådgivning. Betina er en dygtig formidler og underviser med øje for den enkeltes behov for frihed og tryghed i relationer og grupper. Koordinatornetværket er for frivillige koordinatorer, som arbejder med at motivere, uddanne og vejlede andre frivillige i de enkelte projekter. Er du ikke koordinator, men har du alligevel lyst til at være med i aften, så kontakt Betina og hør nærmere. Vi sørger for kaffe/the og snacks.

8 Introkursus for nye frivillige del I af II TID: TORSDAG D. 14. APRIL KL STED: Herberget RG60, Rådmandsgade 60, 2200 København N TILMELDING: til del I + II: Senest mandag d. 11. april til Lise på LL@weshelter.dk / OBS: Både del I og del II af introkurset er obligatorisk for alle nye frivillige! FORMÅL: På introkurset stiller vi skarpt på organisationen WeShelter, vores værdier, institutioner og målgrupper. Vi arbejder fokuseret med, hvordan de enkelte frivilligprojekter spiller ind i den helhedsorienterede indsats omkring vores målgruppe, og hvordan du som frivillig navigerer i spændingsfeltet mellem frivilligt og professionelt arbejde. Om underviserne: Betina er pædagogisk sociolog og projektleder i WeShelters Økonomirådgivning. Betina er en dygtig formidler og underviser med øje for den enkeltes behov for frihed og tryghed i relationer og grupper. Lise er cand. soc. i internationale udviklingsstudier fra RUC og projektleder i WeShelters Netværksordning. Lise har en bred erfaring i arbejdet med frivillighed og socialt udsatte mennesker, både som aktiv frivillig og som underviser. Lise er desuden en erfaren facilitator og står for planlægning og gennemførsel af events og arrangementer i WeShelter. Vi sørger for forplejning hele aftenen. Hvis du har frivilligt arbejde denne dag, skal du prioritere introkurset.

9 Introkursus for nye frivillige del II af II TID: TIRSDAG D. 19. APRIL KL STED: Herberget RG60, Rådmandsgade 60, 2200 København N TILMELDING: Senest mandag d. 11. april til Lise på LL@weshelter.dk / OBS: Både del I og del II af introkurset er obligatorisk for alle nye frivillige! FORMÅL: På introkurset del 2 arbejder vi gruppeorienteret med svære situationer og dilemmaer, som du som frivillig kan møde i dit virke. Vi retter øvelserne mod vores politikker og retningslinjer for det frivillige arbejde, så du bliver klædt på til at interagere med både brugere og personale på institutionerne. Om underviserne: Betina er pædagogisk sociolog og projektleder i WeShelters Økonomirådgivning. Betina er en dygtig formidler og underviser med øje for den enkeltes behov for frihed og tryghed i relationer og grupper. Lise er cand. soc. i internationale udviklingsstudier fra RUC og projektleder i WeShelters Netværksordning. Lise har en bred erfaring i arbejdet med frivillighed og socialt udsatte mennesker, både som aktiv frivillig og som underviser. Lise er desuden en erfaren facilitator og står for planlægning og gennemførsel af events og arrangementer i WeShelter. Vi sørger for forplejning hele aftenen. Hvis du har frivilligt arbejde denne dag, skal du prioritere introkurset.

10 Konflikthåndtering TID: TORSDAG D. 19. MAJ KL STED: Mændenes Hjems sekretariat, Halmtorvet 13, 1711 København V TILMELDING: Senest torsdag d. 12. maj til Lise på LL@weshelter.dk / FORMÅL: Kurset er målrettet alle, som oplever konfrontationer og konflikter i arbejdet med socialt udsatte mennesker. I første del fokuserer vi på håndtering af konflikter. Vi arbejder her med ikke-voldelig kommunikation (IVK). Fokus er i denne del på medarbejdernes/de frivilliges rolle i konflikterne. Vi bestræber os på at give en ny konfliktforståelse, hvor konflikter ikke skal forstås som noget negativt, men blot en form for kommunikation og kontakt. I anden del arbejder vi med forebyggelse af konflikter, hvor der er fokus på den ikke-konfronterende tilgang (IKT). Vi fortæller om de farezoner, man skal være opmærksom på, og hvad der kan gøres for at forebygge en konflikt. Om underviserne: Jesper Måge har været ansat på Mændenes Hjem siden Han er uddannet pædagog, har en bachelor i forvaltning, en kognitiv misbrugskonsulentuddannelse og en grunduddannelse i konfliktløsning. Han har siden barnsben været kendt for at påtage sig rollen som diplomat og konfliktløser. Jesper synes, at konflikter er spændende, fordi de er tegn på, at noget er vigtigt for de parter, som er involveret i dem. Anatoli Kanev har arbejdet på Mændenes Hjem siden Han er uddannet socialpædagog og har derudover en uddannelse i interkulturel pædagogik. Han er efteruddannet i kognitive metoder og forståelsesrammer samt konfliktløsning. I det daglige arbejde har Anatoli særligt fokus på relationerne til målgruppen samt at bygge bro mellem brugerne og forskellige eksterne samarbejdspartnere, som kan hjælpe dem. Vi sørger for forplejning hele aftenen.

11 Sommerfest Fælles madlavning i økologiske omgivelser TID: FREDAG D. 3. JUNI KL STED: Gartneri Offside, Vadsbystræde 6, Vadsby, 2640 Hedehusene TILMELDING: Senest onsdag d. 25. maj til Lise på LL@weshelter.dk / FORMÅL: Som frivillige arbejder I hver dag med Det fælles tredje. Men hvad er det egentlig for en størrelse? Og hvad kan den? Det skal vi prøve kræfter med og mærke på egen krop i aften, når vi mødes over fælles madlavning i skønne økologiske omgivelser på Gartneri Offside. Og så er formålet selvfølgelig at ønske hinanden en rigtig god sommer og sige tak for endnu en fantastisk sæson med frivilligt arbejde i WeShelter. Fælles transport: Vi kører til Gartneri Offside med bus fra Projekt Offside, Prinsesse Charlottes Gade 28, 2200 København N med afgang kl , så kom gerne lidt før. Husk at angive i din tilmelding, om du gerne vil med i bussen, eller om du selv finder til gartneriet. Hvis du kører i egen bil, så meld gerne ud, hvor mange du kan have med frem og tilbage mellem København og Vadsby. Om underviserne: Lise, cand. soc. i internationale udviklingsstudier og projektleder i Netværksordningen, og Betina, cand. pæd. i pædagogisk sociologi og projektleder i Økonomirådgivningen, er med i aften og vil være klar med et oplæg om Det fælles tredje. Vi sørger for forplejning. Du skal bare medbringe dit gode humør og dit engagement og praktisk og varmt tøj, da vi skal være udenfor!

12 FRIVILLIGINDSATSEN Gammel Køge Landevej Valby Layout: Mediebureauet Monsun

Frivilligindsatsen Kurser & events

Frivilligindsatsen Kurser & events Frivilligindsatsen Kurser & events Andet halvår 2017 Fredag d. 18. august kl. 17-20 Fredagsbar med Frivilligindsatsen Tirsdag d. 5. september kl. 17-18 Samtalesalon om frivillighed og fællesskab i arbejdet

Læs mere

FRIVILLIGINDSATSEN Kurser & Events

FRIVILLIGINDSATSEN Kurser & Events FRIVILLIGINDSATSEN Kurser & Events Første halvår 2017 Tirsdag den 17. januar 16.00-18.00 Speakers Corner Foyen, Biblioteket på Rentemestervej Rentemestevej 76 2400 Kbh NV Ikke nødvendig og alle er velkomne!

Læs mere

Frivilligindsatsen. Kurser & events

Frivilligindsatsen. Kurser & events Frivilligindsatsen Kurser & events Andet halvår 2019 Torsdag den 29. august kl. 17-20 Tirsdag den 17. september Kl. 17-20 Et liv med misbrug og psykisk sygdom Mød Gadejuristen og hør om skadesreduktion

Læs mere

Frivilligindsatsen. Kurser & events

Frivilligindsatsen. Kurser & events Frivilligindsatsen Kurser & events Første halvår 2019 Tirsdag d. 22. januar & mandag d. 28. januar - Begge dage fra kl. 17-21 Introkursus for nye frivillige - del 1 & 2 På første del af introkurset stiller

Læs mere

Frivilligindsatsen. Kurser & events

Frivilligindsatsen. Kurser & events Frivilligindsatsen Kurser & events Første halvår 2018 Torsdag d. 25. januar kl. 17.00 20.00 Del 1 torsdag d. 8. februar og del 2 tirsdag d. 20. februar kl. 17-21 Fyraftensmøde: Hvem er de unge hjemløse?

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Foreløbig plan for de regionale indsatser i EN AF OS 2014/2015 (de regionale indsatser er tæt forbundet med de nationale spor)

Foreløbig plan for de regionale indsatser i EN AF OS 2014/2015 (de regionale indsatser er tæt forbundet med de nationale spor) Foreløbig plan for de regionale indsatser i EN AF OS 2014/2015 (de regionale indsatser er tæt forbundet med de nationale spor) Viborg, d. 15. august 2014 Sommer 2014 Periode Indsatsområder Arrangementer

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Socialpsykiatrisk dag- og døgncenter. Grundlaget for godkendelse som klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende.

Socialpsykiatrisk dag- og døgncenter. Grundlaget for godkendelse som klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende. Kafferisteriet Socialpsykiatrisk dag- og døgncenter Grundlaget for godkendelse som klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende. 1 Klinisk undervisning på Kafferisteriet kan foregå i følgende moduler:

Læs mere

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog Forår/sommer 2016 Velkommen til Recoveryskolen Hvad? Recovery handler om, at man kan komme sig helt eller delvist fra psykisk sygdom. Recovery handler

Læs mere

Dagens mål Individuel læringsaftale Kobling til praksis. Tema: Mål:

Dagens mål Individuel læringsaftale Kobling til praksis. Tema: Mål: Kursusprogram, Opkvalificering, Forløb for ledige, SUF Undervisning 8.30-15.55 Dagens forløb Mandag d. 11. August 2014. Medvirken ved lægemiddelbrug i omsorgsarbejdet (47258) Underviser Tine Sørensen Tirsdag

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder 1 Status på gadeplansmedarbejder-funktionen, Helsingør Kommune oktober 2014 Indhold Beskrivelse af indsatsens første fire måneder... 1 Målsætningen med gadeplansfunktionen... 2 Gadeplansmedarbejderens

Læs mere

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Sådan får du en systematik og en rød tråd i dit arbejde med frivillige Få samskabelse til at blive en konkret arbejdsform

Læs mere

Uddannelse i systemiske - løsningsfokuserede samtaler og supervision

Uddannelse i systemiske - løsningsfokuserede samtaler og supervision Uddannelse i systemiske - løsningsfokuserede samtaler og supervision Fra Februar 2014 til februar 2015 Uddannelsens målgruppe: Uddannelsen henvender sig til personer med en grunduddannelse indenfor det

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden Juli august september 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den nemme vej til en sund privatøkonomi.

Læs mere

VærdigHedspolitik. sundhed & omsorg. stevns kommune 2016. om politikken

VærdigHedspolitik. sundhed & omsorg. stevns kommune 2016. om politikken stevns kommune 2016 VærdigHedspolitik om politikken I Værdighedpolitik 2016 beskriver vi de overordnede værdier, vi i Stevns Kommune arbejder efter for at støtte ældre medborgere i at opnå størst mulig

Læs mere

VÆRKTØJER TIL KERNEFORTÆLLING

VÆRKTØJER TIL KERNEFORTÆLLING Formål og værdier VÆRKTØJER TIL KERNEFORTÆLLING KERNEFORTÆLLING At have nogenlunde styr på foreningens/aftenskolens formål og værdier er på mange måder helt grundlæggende og en forudsætning for megen anden

Læs mere

Vision og strategi Forældrerådgivningen 2013-15

Vision og strategi Forældrerådgivningen 2013-15 og strategi Forældrerådgivningen 2013-15 Mission Forældrerådgivningen fremmer skolebørns trivsel og læring gennem rådgivning af forældre og andre, der oplever problemer i forbindelse med et barns skolegang.

Læs mere

Psykiatri Peeruddannelse for recovery-mentorer

Psykiatri Peeruddannelse for recovery-mentorer Psykiatri Peeruddannelse for recovery-mentorer i Region Hovedstadens Psykiatri Peeruddannelsen i Region Hovedstadens Psykiatri I Region Hovedstadens Psykiatri har vi siden 2013 haft recovery-mentorer ansat

Læs mere

Det Psykiatriske Gadeplansteam. Afdelingssygeplejerske Rikke Knudsen, Psykiatrisk Center Hvidovre

Det Psykiatriske Gadeplansteam. Afdelingssygeplejerske Rikke Knudsen, Psykiatrisk Center Hvidovre Det Psykiatriske Gadeplansteam Afdelingssygeplejerske Rikke Knudsen, Psykiatrisk Center Hvidovre Baggrund Ved Hjemløsetællingen i uge 6, 2013 findes 5800 hjemløse. Heraf opholder de 1600 sig i København.

Læs mere

Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00

Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00 Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00 Vi synes, at I skal have lejlighed til at se, hvad børnene har præsteret i projektugen (uge 3), så derfor vil vi udstille opgaver

Læs mere

Hjemmeplejen - Vi ser på det hele menneske

Hjemmeplejen - Vi ser på det hele menneske Hjemmeplejen - Vi ser på det hele menneske Velkommen Her i folderen kan du læse om Ringsted Kommunes Hjemmeplejes mange forskellige tilbud både hjælp til personlig pleje, sygepleje og praktisk hjælp. Hjemmeplejen

Læs mere

Konference: Ensomhed gør syg - fakta og nye initiativer (København)

Konference: Ensomhed gør syg - fakta og nye initiativer (København) Konference: Ensomhed gør syg - fakta og nye initiativer (København) Underviser Lone Bak Kirk Andreas Nikolajsen Ditte Charles Christina Warrer Schnohr Ensomhed er meget skadeligt for helbredet og koster

Læs mere

Alkoholbehandling kan ydes i form af ambulant behandling, dag- og døgnbehandling.

Alkoholbehandling kan ydes i form af ambulant behandling, dag- og døgnbehandling. ALKOHOL Råd og vejledning Støtte til pårørende Anonym rådgivning Anonym Ambulant behandling Familierådgivning Selvhjælpsgrupper Dag- og døgnbehandling Telefonlinjer Akuthenvendelse 1 Alkoholbehandling

Læs mere

Virksomhedsophold på grundforløbet. Forventninger til institutioner, der møder grundforløbselever fra SOSU Nord i virksomhedsforløb

Virksomhedsophold på grundforløbet. Forventninger til institutioner, der møder grundforløbselever fra SOSU Nord i virksomhedsforløb Virksomhedsophold på grundforløbet Forventninger til institutioner, der møder grundforløbselever fra i virksomhedsforløb 2 Indledning 3 Jeres institution skal have en grundforløbselev fra i virksomhedsophold.

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere

Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2014

Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2014 Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2014 For frivillige fra aflastnings- og vågetjenester samt fra besøgstjenester, som også har aflastningsopgaver målrettet demente, alvorligt syge og døende onsdag

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov for særlig

Læs mere

Årsberetning Idrætskoordinator 2014/15

Årsberetning Idrætskoordinator 2014/15 Årsberetning Idrætskoordinator 2014/15 Evaluering af mål for 2014. Målene for 2014 er opdelt i 2 mål. A og B Mål A Fastholde og udbygge indsatsen overfor de frivillige i IF-Limone, således at de nuværende

Læs mere

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Voksen specialundervisning - for psykisk sårbare voksne Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Vil du lære nyt og møde andre mennesker? - Så er Middelfart Kommunes specialundervisning en mulighed!

Læs mere

(evt. afbud til mødet på mobil 20540887 eller mail lone.holm@regionh.dk) Center for Sundhed. Tværsektoriel Udvikling. Kongens Vænge 2 3400 Hillerød

(evt. afbud til mødet på mobil 20540887 eller mail lone.holm@regionh.dk) Center for Sundhed. Tværsektoriel Udvikling. Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Møde i: Arbejdsgruppen vedr. Aktivt samarbejde med borgerne Dato: 20. januar 2016 Kl.: 17.00-20.00 Sted: Mødelokale H6, Regionsgården,

Læs mere

P R O G R A M 2 0 1 1

P R O G R A M 2 0 1 1 P R O G R A M 2 0 1 1 Tilmeldingsfrist 1. marts 2011 Spar 200 kroner ved tilmelding inden den 1. februar! Unge Adfærd Rusmidler / Ungekonference 3.- 4. maj 2011 K u n s t e n a t l e v e l i v e t P R

Læs mere

Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december

Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december Mandag d. 1/9 kl.17-20: Rollespilssværd i latex (hold 1) og caféhygge med bagning Sværd: Nogle har prøvet at lave rollespilssværd med

Læs mere

digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet Gratis kurser

digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet Gratis kurser digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet FEBRUAR, MARTS, APRIL, MAJ 2014 Gratis kurser Velkommen til Digital Københavner Københavns Biblioteker udbyder i samarbejde med Københavns

Læs mere

Mindfulness & singleture

Mindfulness & singleture 016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Eve Nyd en uge i balance sammen med andre der rejser alene Mindfulness & singleture Mindfulness

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

NYHEDSBREV: SUNDHED PÅ DIT SPROG FORÅR 2014

NYHEDSBREV: SUNDHED PÅ DIT SPROG FORÅR 2014 NYHEDSBREV: SUNDHED PÅ DIT SPROG FORÅR 2014 Sundhed På Dit Sprog er en indsats under Sundhed & Forebyggelse, der søger at mindske ulighed i sundhed i Ballerup Kommune. Ved at gå i dialog om sundhedsrelaterede

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014 God sommer! B Nyhedsbrev Juli 2014 B ønsker jer en rigtig god sommer og vi håber at I alle må nyde de varme dag og lyse nætter! Det har som altid været en fornøjelse at træne med jer og vi ser frem til

Læs mere

Den svære samtale ved døden (Aarhus)

Den svære samtale ved døden (Aarhus) Den svære samtale ved døden (Aarhus) Underviser En del af den palliative indsats består i støtte af ikke bare den døende, men også de pårørende, som typisk træder ind i sorgprocessen, allerede før tabet

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Formand i foreningen: Vin med hjerte giver

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

Vinderakademiet For ledere, der vil skabe en sund vinderkultur i virksomheden

Vinderakademiet For ledere, der vil skabe en sund vinderkultur i virksomheden Lad dit talent for ledelse folde sig ud PROGRAM Vinderakademiet For ledere, der vil skabe en sund vinderkultur i virksomheden Vinderakademiet stiller skarpt på: Personligt lederskab Mental træning & sundhed

Læs mere

Ældre og sexualitet. Spørgsmålene og fordommene er mange, når det kommer til ældre og sex.

Ældre og sexualitet. Spørgsmålene og fordommene er mange, når det kommer til ældre og sex. Ældre og sexualitet Underviser Hvordan håndterer plejeinstitutionerne ældres seksualitet? Er der nogen retningslinier på området? Har ældre overhovedet en seksualitet? Spørgsmålene og fordommene er mange,

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ÆLDREPOLITIK

HVIDOVRE KOMMUNES ÆLDREPOLITIK S Indhold Forord 3 Politikkens indhold 4 Et positivt menneskesyn 6 Værdierne 8 Kommunikation klar og tydelig 10 Aktiviteter samvær og fællesskab 11 Sundhed fælles ansvar 12 Boliger fleksibilitet og muligheder

Læs mere

Rebild Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2013

Rebild Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2013 Rebild Kommune Tilsyn på Ældreområdet i 2013 Indledning Rebild Kommune har overdraget os opgaven med at udføre det lovpligtige kommunale tilsyn på Kommunens ældre- og plejecentre. Konkret drejer det sig

Læs mere

Pårørendepolitik for Børn og unge med handicap

Pårørendepolitik for Børn og unge med handicap Pårørendepolitik for Børn og unge med handicap Forord: Ny politik styrker samarbejdet Handicaprådet i Aalborg Kommune har opfordret til, at der med udgangspunkt i Aalborg Kommunes overordnede handicappolitik

Læs mere

1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET. Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet

1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET. Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet 1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet KURSUSKATALOG 2012 2 3 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET Red Barnets kurser for frivillige Red Barnet udbyder

Læs mere

Borger- og Socialservice

Borger- og Socialservice Borger- og Socialservice Sagsbehandler: Karoline Winther-Lund Telefon: 23 22 90 10 Email: 36502@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: Ishøj, den 28. september 2012 Projektbeskrivelse Opgangsnetværk Baggrund

Læs mere

Fællesskab i Vangkvarteret

Fællesskab i Vangkvarteret Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Nr. 11 28. oktober 2015 Kom og spis med, når fælleshuset holder Mortensaften, tirsdag den 10. november fra kl. 17.30 Kom og mød Kantmaskerne i fælleshuset, onsdag

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Oktober, 2007 Du kan ikke besvare denne nyhedsmail skriv i stedet til nyhedsbrevets redaktion på: lr@frivillighed.dk Indhold Nyt fra Center

Læs mere

Årsrapport 2008/09 for Hvidovre Ungdomsskoles Sundhedsprojekter

Årsrapport 2008/09 for Hvidovre Ungdomsskoles Sundhedsprojekter 1 Årsrapport 2008/09 for Hvidovre Ungdomsskoles Sundhedsprojekter K Kost R Røg A Alkohol M Motion & regnskab 2008 Udarbejdet af Lise Zaar Ungdomsskolen Juni 2009 Navn: Mad er hot. Vi er blevet opmærksomme

Læs mere

STÅ IKKE I STAMPE, BRUG DIN RAMPE

STÅ IKKE I STAMPE, BRUG DIN RAMPE STÅ IKKE I STAMPE, BRUG DIN RAMPE Et recoveryorienteret jobstøtteprojekt for fleksjobgodkendte borgere med psykiske lidelser. Vi vil sikre mennesker med en psykisk lidelse en plads på arbejdsmarkedet.

Læs mere

Aktiviteter i FOA Aalborg - Kursustelefon 4697 3168

Aktiviteter i FOA Aalborg - Kursustelefon 4697 3168 Aktiviteter i FOA Aalborg - Kursustelefon 4697 3168 Kom med forslag til kurser og aktiviteter Alle FOA-medlemmer har mulighed for at komme med forslag til aktiviteter, der skal holdes i FOA - Fag og Arbejde,

Læs mere

INSPIRATION TIL SKOLEBESTYRELSEN

INSPIRATION TIL SKOLEBESTYRELSEN INSPIRATION TIL SKOLEBESTYRELSEN Dette materiale er udarbejdet til skolebestyrelsen på grundskoler. Skolebestyrelsen har en vigtig opgave i sammen med skolens ansatte at medvirke til, at skolens miljø

Læs mere

Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby.

Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby. Punkt 3. Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby. 2013-49283. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, At

Læs mere

EN VEJ IND ODENSE. Socialstyrelsen. Jesper Ibsen Larsen, Projektkoordinator, Odense kommune

EN VEJ IND ODENSE. Socialstyrelsen. Jesper Ibsen Larsen, Projektkoordinator, Odense kommune EN VEJ IND ODENSE Socialstyrelsen Jesper Ibsen Larsen, Projektkoordinator, Odense kommune HVAD SKAL VI IGENNEM Først en kort præsentation af holdet bag En vej ind i Odense Kort om rammerne De unge i en

Læs mere

De pædagogiske pejlemærker

De pædagogiske pejlemærker De pædagogiske pejlemærker Sorø Kommune De pædagogiske pejlemærker På de næste sider præsenteres 10 pejlemærker for det pædagogiske arbejde i skoler og daginstitutioner i Sorø Kommune. Med pejlemærkerne

Læs mere

introduktion til udskrivningsguiden

introduktion til udskrivningsguiden introduktion til udskrivningsguiden Til medarbejdere og patienter i Region Hovedstadens Psykiatri skrevet af tidligere patienter i samarbejde med pårørende og medarbejdere fra psykiatrien 2014 Projekt

Læs mere

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016 splan Sommerkursus 2 Uge 27-28 2016 Om KursusCenter Struer (KCS) KCS er en del af Struerskolen. Vores kursister er i aldersgrupper 16 år og opefter. Vi driver sundhedskurser inden for rammerne af de gældende

Læs mere

Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang

Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland. Kærvang Kompetencemodel for socialpsykiatriske sygeplejersker i Specialsektoren, Region Nordjylland Kærvang Kompetenceprofilens formål Medarbejderne er den vigtigste ressource i Specialsektoren. Det er afgørende

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2013

Plejebolig Kvalitetsstandard 2013 Plejebolig Kvalitetsstandard 2013 Du kan blive visiteret til en plejebolig, hvis du på grund af væsentlig nedsat funktionsevne har brug for hjælp og støtte hele døgnet. Hvad er formålet? Hvad tilbydes

Læs mere

INTRODUKTION TIL UDSKRIVNINGSGUIDEN

INTRODUKTION TIL UDSKRIVNINGSGUIDEN INTRODUKTION TIL UDSKRIVNINGSGUIDEN TIL MEDARBEJDERE OG PATIENTER I REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI SKREVET AF TIDLIGERE PATIENTER I SAMARBEJDE MED PÅRØRENDE OG MEDARBEJDERE FRA PSYKIATRIEN 2014 PROJEKT

Læs mere

Porte folie. et redskab til deltagerinvolvering i bedømmelsen på AMU kurser U N I V E R S I T Y C O L L E G E V I T U S B E R I N G D A N M A R K

Porte folie. et redskab til deltagerinvolvering i bedømmelsen på AMU kurser U N I V E R S I T Y C O L L E G E V I T U S B E R I N G D A N M A R K Porte folie et redskab til deltagerinvolvering i bedømmelsen på AMU kurser U N I V E R S I T Y C O L L E G E V I T U S B E R I N G D A N M A R K Denne skabelon for anvendelse af Porte folie metoden som

Læs mere

Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante

Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante borgere Baggrund: I dag oplever vi i kommunen, at borgere enten på Sundhedscentret eller i psykiatrien har ringe

Læs mere

Indsendt fre, 01/08/2016-11:09 Indsendt af anonym bruger: [152.115.71.186] Indsendte værdier:

Indsendt fre, 01/08/2016-11:09 Indsendt af anonym bruger: [152.115.71.186] Indsendte værdier: Indsendt fre, 01/08/2016-11:09 Indsendt af anonym bruger: [152.115.71.186] Indsendte værdier: Ansøgers navn: Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS) Ansøgers e-mail adresse: me@spiseforstyrrelser.dk

Læs mere

FamilieFOKUS. Støtte og rådgivning til familier med et barn med alvorlig sygdom eller svært handicap

FamilieFOKUS. Støtte og rådgivning til familier med et barn med alvorlig sygdom eller svært handicap FamilieFOKUS Støtte og rådgivning til familier med et barn med alvorlig sygdom eller svært handicap Institut for Kommunikation og Handicap Specialområde Børn & Unge Redskaber og inspiration til en ny og

Læs mere

Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed

Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed 2013 Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed Anne-Mette Michaelsen, Berrit Kvorning og Anita Mac vil med godt humør og stor seriøsitet støtte dig i at udvikle

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med 3. Hvilke aktiviteter indgår i Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Motionsfremmende aktiviteter på Værestedet Stenbruddet

Motionsfremmende aktiviteter på Værestedet Stenbruddet Ansøgningsskema til satspuljeprojekter under Kulturministeriet 2015 Ansøgningen vedrører (sæt kryds ): Idræt for udsatte grupper Alternative idrætsformer for børn og unge Projektoverskrift Motionsfremmende

Læs mere

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere Vi finder løsninger sammen Forord Det er en stor glæde at kunne præsentere Rødovre Kommunes første politik for udsatte borgere. Der skal være plads

Læs mere

Unge med psykiske vanskeligheder overgang fra barn til voksen Til beslutningstagere i kommuner

Unge med psykiske vanskeligheder overgang fra barn til voksen Til beslutningstagere i kommuner 1 Unge med psykiske vanskeligheder overgang fra barn til voksen Til beslutningstagere i kommuner SOCIALSTYRELSEN VIDEN TIL GAVN SAMARBEJDSMODELLEN 4. Samarbejdsmodellen som metode 2 INDHOLD Vejen til uddannelse

Læs mere

Udadreagerende demente - pleje og omsorg (Aarhus)

Udadreagerende demente - pleje og omsorg (Aarhus) Udadreagerende demente - pleje og omsorg (Aarhus) Underviser Alle former for demens er uhelbredelige, så den vigtigste behandling er pleje og omsorg. Det stiller store krav til plejepersonalet, der skal

Læs mere

At lede frivillige. V/ Rie Frilund Skårhøj. Sociolog Foredragsholder og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO

At lede frivillige. V/ Rie Frilund Skårhøj. Sociolog Foredragsholder og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Bog: Ledelse af frivillige. Særpris i dag: 239 kr. At lede frivillige V/ Sociolog Foredragsholder og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO En social opgave Vær opmærksom på de frivilliges

Læs mere

MULTIHUSET MULTIHUSET. Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig

MULTIHUSET MULTIHUSET. Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig MULTIHUSET Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig MULTIHUSET Socialpsykiatri og Misbrug Horsedammen 42 2605 Brøndby Daglig leder: Hanne

Læs mere

Siden Sidst. Sidste Nyt. Det Sker. Sclerose. Husk at følge os på Facebook. foreningen Viborg

Siden Sidst. Sidste Nyt. Det Sker. Sclerose. Husk at følge os på Facebook. foreningen Viborg Sidste Nyt Siden Sidst Det Sker Sidste Nyt Ny kasserer Marianne Vestergaard, som blev valgt til kasserer på års-mødet 2013, har desværre måttet sige fra pga. personlige årsager. Som ny kasserer har vi

Læs mere

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage

Keld har ordet.. Krisen kradser! sagde man i gamle dage Indholdsfortegnelse side 2: Keld har ordet side 4: Brugerundersøgelse side 5: Kalenderen side 6: Skøjtedag side 7: Billeder fra fødselsdagen side 8: Terminsprøver for 9. og 10. side 9: Billeder fra juledagene

Læs mere

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP

ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP ONLINE BOSTØTTE SOCIALPSYKIATRIEN OG HANDICAP Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Online

Læs mere

Hospitals- og psykiatriplan 2020

Hospitals- og psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden Hospitals- og psykiatriplan 2020 Kort fortalt De væsentligste temaer og ændringer frem mod 2020 Fra høringsudkastet. Læs mere på www.regionh.dk/ hospitalsplan hospitalerne 2020 Gribskov

Læs mere

Center for Socialpsykiatri og Neuropædagogik.

Center for Socialpsykiatri og Neuropædagogik. Center for Socialpsykiatri og Neuropædagogik. Socialpsykiatriske fagspeciale. Næstved Kommune Indholdsfortegnelse Lovgrundlag:... 3 Generel beskrivelse af tilbudstypen Socialpsykiatriske fagspeciale....

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 24 Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte Serviceloven 85 2016 1 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede

Læs mere

Frivillighed, fællesskab og samskabelse

Frivillighed, fællesskab og samskabelse Frivillighed, og samskabelse Politik for den indsats Forord Vision Den indsats i Kommune er et vigtigt bidrag i den samlede indsats, fordi den har afgørende betydning for den enkelte borgers oplevelse

Læs mere

Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med?

Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med? STØTTET AF TILMELD DIG TIL COOL CAMP 2016 - EN CAMP FOR SØSKENDE TIL KRÆFTRAMTE Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med? Cool Camp er en camp for 20 søskende til kræftramte

Læs mere

Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje

Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje. Håndbogen er udarbejdet af Center for Organisation, Sundhedsog Omsorgsforvaltningen, Sjællandsgade 40, 2200 København N Juni 2011 2 Kære medarbejder

Læs mere

Efteruddannelse: RELATIONSBASERET FAGLIGHED I DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE. Blå Kors Danmark indbyder til et undervisningsforløb over 12 kursusdage.

Efteruddannelse: RELATIONSBASERET FAGLIGHED I DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE. Blå Kors Danmark indbyder til et undervisningsforløb over 12 kursusdage. Efteruddannelse: RELATIONSBASERET FAGLIGHED I DET PÆDAGOGISKE ARBEJDE Blå Kors Danmark indbyder til et undervisningsforløb over 12 kursusdage. Pædagogkurset er det andet ud af fem moduler, som udbydes

Læs mere

BEBOERHØJSKOLEN DECEMBER - KURSER I KØBENHAVN - ODENSE - AARHUS

BEBOERHØJSKOLEN DECEMBER - KURSER I KØBENHAVN - ODENSE - AARHUS Beboerdemokrater Bestyrelser Frivillige ildsjæle Boligsociale projektmedarbejdere Projektledere Styregruppemedlemmer Tag på kursus- og inspirationsdag med dine boligsociale samarbejdspartnere i december

Læs mere

Opsamling fra UTA projektgruppemødet d. 8. december 2008

Opsamling fra UTA projektgruppemødet d. 8. december 2008 Opsamling fra UTA projektgruppemødet d. 8. december 2008 Tidspunkt: 8. dec. 13.00-15.30 Sted: mødelokale 240 i Rådmandshaven Deltagere: Berit, Bjørn, Charlotte, Ditte, Hannah, Inger, Jette, Lis, Morten,

Læs mere

Kvalitetsstandard for kvindekrisecentre efter 109 i Lov om Social Service i Horsens Kommune

Kvalitetsstandard for kvindekrisecentre efter 109 i Lov om Social Service i Horsens Kommune Sundhed og Socialservice Handicap, Psykiatri, Socialt Udsatte Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76 29 29 29 sundhedogsocialservice@horsens.dk www.horsenskom.dk Sagsnr: 2012-010002 CHK/SR 13. september

Læs mere

Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016. Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune

Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016. Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016 Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Konklusion... 4 Præsentation af målgruppen for Den Gule Dør...

Læs mere

Referat fra SOSU LUU møde den 4/9, 2014. Sags beskrivelse Forventningerne til det kommende samarbejde tages op på fælles LUU mødet.

Referat fra SOSU LUU møde den 4/9, 2014. Sags beskrivelse Forventningerne til det kommende samarbejde tages op på fælles LUU mødet. 09-09-2014 Referent: Merete Frank Christensen. Referat fra SOSU LUU møde den 4/9, 2014. 1. Velkommen til LUU/ Kasper Pihl Kornbeck Præsentationsrunde. Forventningerne til det kommende samarbejde tages

Læs mere

Center for Spiseforstyrrelser,

Center for Spiseforstyrrelser, Center for Spiseforstyrrelser, afsnit U2 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt

Læs mere

Sådan kan du støtte før-skole-børns sproglige udvkling.

Sådan kan du støtte før-skole-børns sproglige udvkling. Interkulturel forståelse Har du lyst til at blive klogere på, hvad din og andres forforståelser betyder for den gensidige respekt for andre mennesker? Og hvilken rolle kultur og religion spiller i den

Læs mere

LEDER AF MYNDIGHEDSAFDELINGEN

LEDER AF MYNDIGHEDSAFDELINGEN GULDBORGSUND KOMMUNE LEDER AF MYNDIGHEDSAFDELINGEN JOB- OG PERSONPROFIL Indhold VILKÅR... 3 1. Stillingen... 3 2. Ansættelsesvilkår... 3 3. Guldborgsund Kommune... 3 4. Den administrative organisation...

Læs mere

Bilag 3: Møde med PapuaKids den 11/4-2013 Tilstedeværende: Bestyrelsesmedlemmerne Gertrud & Charlotte. Sussie, Kristine, Josephine og Malene.

Bilag 3: Møde med PapuaKids den 11/4-2013 Tilstedeværende: Bestyrelsesmedlemmerne Gertrud & Charlotte. Sussie, Kristine, Josephine og Malene. Bilag 3: Møde med PapuaKids den 11/4-2013 Tilstedeværende: Bestyrelsesmedlemmerne Gertrud & Charlotte. Sussie, Kristine, Josephine og Malene. Referatet er uformelt overfladisk og til tider skrevet i stikordsform,

Læs mere

Generalforsamling i kredsen Fredag den 18. marts 2016 kl. 13.30 16.30. tilmelding senest den 4. marts

Generalforsamling i kredsen Fredag den 18. marts 2016 kl. 13.30 16.30. tilmelding senest den 4. marts I dette nyhedsbrev finder du følgende: Aktivitet Tilmelding: Afholdes: Generalforsamling i kredsen Fredag den 18. marts 2016 kl. 13.30 16.30 Nyt fra klubberne: o Vejle klubben. o Kolding Klubben. tilmelding

Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016

SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016 SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016 - et fælles anliggende for hele Helsingør Kommune Side 1 Indhold 1. Indledning. Side 3 2. Formål og sammenhæng til visionen Side 3 3. Gennemgående principper for fokusområderne.

Læs mere

Mini program forår 2015

Mini program forår 2015 Mini program forår 2015 Hej alle Minier og forældre. Vi håber at i alle har haft en god juleferie og at i ikke har savnet os alt for meget. Neden for kan i se vores program for det næste halve år og vi

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om deres arbejde med psykisk syge

Det siger FOAs medlemmer om deres arbejde med psykisk syge FOA Kampagne og Analyse Det siger FOAs medlemmer om deres arbejde med psykisk syge Juli 2011 FOA undersøgte i juni 2011 medlemmernes oplevelse af arbejdet med psykisk syge og deres oplevelse udviklingen

Læs mere

Velkommen i Dagplejen

Velkommen i Dagplejen Velkommen i Dagplejen Kære Forældre Det sætter mange tanker i gang, når man afleverer sit barn i dagplejen for første gang. Det er vigtigt, at I føler jer trygge og får et godt indblik i, hvad det vil

Læs mere