Pr. 1. april Denne aftale angår vilkår for annoncering i Medier, som er medlemmer af Danske Medier.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pr. 1. april Denne aftale angår vilkår for annoncering i Medier, som er medlemmer af Danske Medier."

Transkript

1 Pr. 1. april Aftalens område Denne aftale angår vilkår for annoncering i Medier, som er medlemmer af Danske Medier. Stk. 2. Ved annoncering forstås indrykning af bekendtgørelser mod betaling fra bureauer eller annoncører, i det følgende kaldet ordregiver. 2. Betalingsterminer Over for ordregivere, som stiller sikkerhed som omhandlet i 7, stk. 1, er betalingsterminerne for mediernes regninger for indrykkede annoncer inklusive eventuelle reproduktions- og materialeomkostninger som anført i stk. 2 til 5. Stk. 2. Betaling skal være medierne i hænde senest den sidste dag i den kalendermåned, der følger efter indrykningsmåneden. Ved indrykningsmåneden forstås for månedsblades vedkommende den måned, bladet er dateret/publiceret. Medierne yder kontantrabat, hvis betalingen er mediet i hænde senest den 15. i den kalendermåned, der følger efter indrykningsmåneden. Stk. 3. Ved betalingsanvisning skal betaling være afgivet så tidligt, at beløbet er krediteret modtagerens konto inden betalingsfristens udløb. Stk. 4. Såfremt den sidste betalingsdag måtte være en lørdag, en søndag, en helligdag, den 1. maj eller Grundlovsdag, er betaling den første efterfølgende hverdag rettidig. Stk. 5. Betaling ved årsskiftet er rettidig, når den er modtageren i hænde senest den anden hverdag efter 1. januar.

2 3. Overskridelse af betalingsfristen Såfremt den i 2 anførte betalingsfrist overskrides, forpligter ordregiver sig til at betale et rentetillæg efter det enkelte medies bestemmelse, uanset om anmeldelse efter 4 iværksættes eller ej, medmindre forsinkelsen kan påvises at hidrøre fra tekniske eller manuelle fejl. Stk. 2. Det er dog en forudsætning for rentetillægget, at ordregiver har modtaget mediets månedsopgørelse senest den 8. hverdag i den måned, der følger efter indrykningsmåneden. Stk. 3. For hver dag en månedsopgørelse er modtaget senere end den 8. hverdag i måneden efter indrykningsmåneden, forlænges den gældende betalingsfrist med en dag. 4. Anmeldelse af manglende betaling Er regningen vedrørende de månedlige annoncekøb omfattet af sikkerhedsstillelsen, jf. 7, stk. 1, ikke betalt rettidigt, skal mediet senest 7 hverdage efter betalingsfristens udløb ved almindeligt og anbefalet brev anmelde sit krav til: Bladudgivernes Sikkerhedsudvalg Danske Medier Pressens Hus Skindergade København K Kopi af anmeldelsen sendes samtidig til den anmeldte ordregiver ved anbefalet brev. Stk. 2. Såfremt mediet ikke foretager rettidig og korrekt anmeldelse, fortaber det sin ret til at få dækket nogen del af sit løbende eller forfaldne tilgodehavende gennem sikkerhedsstillelsesordningerne, jf. 7. Anmeldelse skal betragtes som rettidig, når den er indleveret til postbesørgelse (poststemplet) senest 7 hverdage efter betalingsfristens udløb. Stk. 3. Pligten til at foretage anmeldelse bortfalder dog, såfremt beløbet indgår til mediet inden anmeldelsen er foretaget. 5. Betalingshenstilling Når Bladudgivernes Sikkerhedsudvalg modtager en anmeldelse vedrørende en ordregiver, der stiller direkte sikkerhed, jf. 8, skal udvalget ved anbefalet brev til den anmeldte ordregiver søge at udvirke, at gælden berigtiges inden 3 hverdage efter anmeldelsesfristens udløb. Såfremt en ordregiver, der anmeldes for for sen betaling, tidligere har været anmeldt inden for en periode på 12 måneder, debiterer Bladudgivernes Sikkerhedsudvalg ordregiveren et beløb på kr for hver ny anmeldelse. Stk. 2. Vedrører anmeldelsen en ordregiver, der deltager i den kollektive sikkerhedsordning, jf. 7, stk. 1, skal Kreativitet & Kommunikations kontroludvalg (i det følgende kaldet

3 "Kontroludvalget"), ved anbefalet brev til den pågældende ordregiver søge at udvirke, at gælden berigtiges inden 3 hverdage efter anmeldelsesfristens udløb. Såfremt en ordregiver, der anmeldes for for sen betaling, tidligere har været anmeldt inden for en periode på 12 måneder, debiterer Kontroludvalget ordregiveren et beløb på minimum kr for hver ny anmeldelse. Stk. 3. Har berigtigelse ikke fundet sted inden udløbet af 3-dagesfristen, påhviler det Bladudgivernes Sikkerhedsudvalg for ordregivere, som deltager i den kollektive sikkerhedsordning efter underretning fra Kontroludvalget at underrette samtlige medier om, at enhver fremtidig kreditgivning til den pågældende ordregiver er for egen regning og risiko og sikkerhedsstillelsen uvedkommende. I den forbindelse bortses dog fra indrykning af annoncer, som det ved meddelelsens modtagelse ikke er teknisk muligt for bladene at standse. 6. Hverdage I 2-5 regnes lørdage samt 1. maj og Grundlovsdag ikke for hverdage. 7. Sikkerhedsstillelse/forudbetaling Ordregivere ydes en godtgørelse efter det enkelte medies bestemmelse, såfremt de stiller løbende sikkerhed for mediernes tilgodehavender, herunder gennem Den Kollektive Sikkerhedsordning eller ved at stille direkte sikkerhed, jf. 8. Stk. 2. Såfremt en ordregiver i stedet for at stille løbende sikkerhed, jf. 7, stk. 1, forudbetaler eller stiller tilsvarende sikkerhed i forbindelse med en indrykning, ydes en godtgørelse efter det enkelte medies bestemmelser. Stk. 3. Med hensyn til administration af Kreativitet & Kommunikations kollektive sikkerhedsordning henvises til den mellem parterne indgåede særlige aftale herom. Stk. 4. Regler om direkte sikkerhedsstillelse fastsættes af Danske Medier. Stk. 5. De stillede sikkerheder kan tages i anvendelse til dækning af mediernes tilgodehavender (inkl. moms) hos ordregivere for al annoncering, for hvilken der ydes godtgørelse efter 7, stk. 1. Herudover dækker sikkerhedsstillelsen mediernes tilgodehavender hos ordregivere for leverancer i forbindelse med annonceringen, herunder alt teknisk materiale såsom tryksager eller andre reklamegenstande, der indstikkes, indhæftes, indklæbes i medierne eller bringes i foliering, samt eventuel tillægsporto, der pålægges i forbindelse med det her nævnte. Yderligere oplag, der ikke indstikkes etc. i medierne er ikke omfattet af sikkerhedsstillelsen. 8. Direkte sikkerhedsstillelse Den direkte sikkerhed kan efter godkendelse fra Bladudgivernes Sikkerhedsudvalg stilles på en af følgende to måder:

4 Alternativ 1: Den direkte sikkerhed skal for hver enkelt ordregiver svare til den teoretiske kreditrisiko, som normalt fastsættes til størrelsen af ordregivers nettokøb (inkl. moms) hos bladene i den sammenhængende 2-måneders periode, der udviser det største beløb i det foregående kalenderår. Alternativ 2: Den direkte sikkerhed for hver enkelt ordregiver omfatter dels en kreditrisiko, som normalt fastsættes til størrelsen af ordregiverens nettokøb (inkl. moms) hos medierne i den måned, der udviser det største beløb i det foregående kalenderår, dels et kontingent til Bladudgivernes Sikkerhedsfond, der opkræves månedligt, og som på årsbasis udgør 2% af den her i alternativ 2 nævnte kreditrisiko. Stk. 2. For nye ordregivere fastsættes den teoretiske kreditrisiko, jf. stk. 1, alternativ 1, henholdsvis kreditrisikoen, jf. stk. 1, alternativ 2 indtil der foreligger en regnskabsmæssig omsætningsopgørelse på grundlag af et rimeligt skøn over ordregiverens kommende omsætningsudvikling. Hverken den teoretiske kreditrisiko eller kreditrisikoen som nævnt ovenfor, kan fastsættes til mindre end kr Stk. 3. Hvor særlige forhold gør sig gældende, herunder at en ordregivers løbende omsætning udviser ekstraordinære udsving i forhold til det grundlag, hvorpå kreditrisikoen er beregnet, eller udviser ekstraordinære sæsonmæssige svingninger, kan der efter forhandling med Bladudgivernes Sikkerhedsudvalg foretages en ekstraordinær regulering af kreditrisikoen. Stk. 4. Ordregivere, der stiller direkte sikkerhed, er pligtige til inden udgangen af februar måned at tilstille Bladudgivernes Sikkerhedsudvalg en af en statsautoriseret revisor attesteret omsætningsopgørelse for det umiddelbart forud afsluttede kalenderår. Stk. 5. Det påhviler nye ordregivere, der stiller direkte sikkerhed, senest 7 måneder efter etableringen af sikkerhedsstillelsen at tilsende Bladudgivernes Sikkerhedsudvalg en opgørelse over det samlede nettoindkøb (inkl. moms) hos de af denne aftale omfattede medier i den forløbne 6 måneders periode, siden sikkerhedsstillelsen blev etableret, således at en regulering af den i henhold til stk. 2 fastsatte kreditrisiko kan finde sted. Stk. 6. De i stk. 4 og 5 omhandlede opgørelser skal ske på en af Bladudgivernes Sikkerhedsudvalg godkendt formular. Udebliver opgørelsen trods påkrav, eller er den ikke tilfredsstillende attesteret, bortfalder sikkerhedsstillelsen og retten til godtgørelse, jf. 7, stk. 1. Stk. 7. Ordregivere er pligtige til for egen regning at fremskaffe de i medfør af nærværende paragraf nødvendige omsætningsopgørelser samt eventuelle andre oplysninger og erklæringer samt til ligeledes for egen regning at lade sådanne attestere af en statsautoriseret revisor i det omfang, Bladudgivernes Sikkerhedsudvalg stiller krav derom, ligesom de efter regning på grundlag af medgået tid selv betaler de ved behandlingen af deres sikkerhedsstillelsessager i Bladudgivernes Sikkerhedsudvalg påløbne omkostninger.

5 Stk. 8. Ordregivere, der stiller direkte sikkerhed, er pligtige til med 6 ugers varsel at stille den til den fastsatte kreditrisiko svarende bankgaranti eller anden af Bladudgivernes Sikkerhedsudvalg godkendt garanti. 9. Informationsgodtgørelse For dagblade: Såfremt en ordregiver er abonnent på Index Danmark/Gallup (marketing indeks og mindst ét relevant delindeks) og Dansk Oplagskontrol, og ordregiveren garanterer deltagelse i mindst ét årligt møde pr. annoncekunde pr. medie, ydes en informationsgodtgørelse efter det enkelte medies bestemmelse. For Magasiner, fag- og ugeblade: Ordregiver ydes en informationsgodtgørelse efter det enkelte medies bestemmelse, såfremt Ordregiver garanterer opfyldelse af følgende forpligtelser vedrørende informationsudveksling m.v.; 1. Ajourføring af mediehusenes priser. 2. Ajourføring af mediernes formater og reprotekniske krav. 3. Ajourføring af oplagstal, læsertal, læserstrukturtal + abonnement på Dansk Oplagskontrol. 4. Abonnent på Index Danmark/Gallup (marketingindeks + mindst et relevant delindeks). 5. Afholde informationsmøder med mediehuse. 6. Informere annoncørerne om relevant information fra mediehusene. 7. Opbygge og vedligeholde et højt fagligt niveau på medierådgivning. 8. Udveksle erfaringer ved seminarer og resultater fra egen research som er relevant for mediehusene. 9. Være repræsenteret ved seminarer og lign. arrangeret af mediehusene. 10. På forespørgsel udarbejde statistik på annoncører. For Netmedier: Informationsgodtgørelse ydes til ordregivende bureauer i det omfang, der tilsikres: 1. Ajourføring af Netmediets priser. 2. Ajourføring af Netmediets formater, tekniske krav og øvrige standardbetingelser, jfr 12, pkt Ajourføring af statistik for Netmediet etc. 4. Afholdelse af informationsmøder med Netmediet. 5. Information til annoncørerne om relevant information fra Netmediet. 6. Et højt fagligt niveau på medierådgivning. 7. Udveksling af erfaringer og resultater fra egen research som er relevant for Netmediet. 8. Være repræsenteret ved seminarer og lignende arrangeret af Netmediet. Netmedier tilstræber at orientere ordregivende bureauer, når der foreligger nye oplysninger om formater, offentlig tilgængelig statistik, tekniske krav og øvrige standardbetingelser samt evt. revideret prisliste hertil, eller på forespørgsel herom.

6 Stk. 2. Enhver godtgørelse efter denne aftale godskrives i forbindelse med faktureringen. 10. Færdigt materiale For færdigt materiale indleveret i trykbar stand ydes en godtgørelse efter det enkelte medies bestemmelse, hvad enten der er tale om reproklar film eller digitalt materiale. Stk. 2. Visse rubrikannoncer, dog ikke stillingsannoncer, kan fritages. Ved indrykning i flere medier i kædesamarbejde samt ved gentagne indrykninger af samme annonce ydes materialegodtgørelsen kun en gang pr. ordreafgivelse under forudsætning af, at der kun skal afleveres et sæt annoncemateriale. 11. Standarder for annoncering Annoncering i Danske Mediers medlemsblade skal overholde "Standarder for annoncering i blade tilsluttet Danske medier". 12. Særligt for netmedier For netmedier gælder ud over aftalens øvrige bestemmelser også følgende specialregler: 1. Kreativitet & Kommunikation Interactive Ad System Kreativitet & Kommunikation har i samarbejde med udvalgte ordregivende bureauer udarbejdet netmedie-databasen Interactive Ad System, som er et bannerspecifikationsværktøj. Via Interactive Ad System kan tilsluttede ordregivende bureauer hurtigt danne sig et overblik over annonceringsmulighederne på kommercielle internetmedier og udfærdige lister for bannerspecifikationer, som er med til at sikre optimal kampagneafvikling for både ordregivende bureauer og internetmedier. Herved har alle netmedier mulighed for at komme i betragtning hver gang en kampagne planlæges. Desuden vil netmedier kunne spare tid på at sende svar på diverse forefaldende forespørgsler vedrørende bannerspecifikationer og kunne koncentrere sig om forespørgsler på konkrete kampagner. Mediedatabasen finansieres udelukkende af udvalgte ordregivende bureauer og der gives fri adgang for alle netmedier tilsluttet Danske Medier til de respektive medlemmers egne data. Målsætningen med mediadatabasen er, at så mange netmedier som muligt tilmelder sig og dermed sikrer, at mediedatabasen er et brugbart værktøj. Desuden bidrager mediedatabasen til at øge markedets professionalisme overfor ordregivende bureauer, netmedier og annoncører. 2. Teknisk honorering 1. Teknisk honorering ydes til ordregivende bureauer i det omfang overholdelse af netmediets tekniske specifikationer tilsikres: a) Ordregivende bureau tilsikrer at levere færdigt materiale til netmediet senest 3 arbejdsdage før eksekvering.

7 b) Leveringsbetingelser bør være realistiske, så nødvendig teknisk kontrol og implementering håndteres forsvarligt. Leveringsbetingelser gælder også ved 3. parts ad serving. Som færdigt materiale forstås fejlfrit og velfungerende materiale, som overholder pågældende netmediers standardbetingelser. c) Ordregivende bureau tilsikrer at netmediets tekniske specifikationer overholdes. Danske Medier bør løbende sikre, at tekniske specifikationer ensrettet i bredest muligt omfang. d) Ordregivende bureau tilsikrer at netmediets formater, tekniske krav og øvrige standardbetingelser, jf. 12, pkt. 4, overholdes. 2.2 Ved overholdelse af netmediets leveringsbetingelser og specifikationer samt formater, tekniske krav og øvrige standardbetingelser, orienteres ordregivende bureau af netmediet umiddelbart efter og senest 48 timer efter hhv. modtagelse af materiale og efterfølgende godkendelse af materiale, hvorvidt materialet lever op til de tekniske krav m.v. 2.3 Såfremt kravene angivet i 12, pkt 2.1 og 2.2, ikke er overholdt, kan netmediet efterfølgende debitere ordrens tekniske honorering. 3. Afrapportering 3.1 Netmediet sikrer straks ved opstart, at der oprettes online adgang til statistik, som formidles til ordregivende bureau. Såfremt netmediet ikke kan give online adgang til statistik, sikrer netmediet afrapportering på tilsvarende vis. 3.2 Netmediet foretager ved opstart kvalitetscheck med henblik på at sikre levering efter aftalte specifikationer bedst muligt. I tilfælde af afvigelser fra de aftalte specifikationer, orienterer netmediet umiddelbart herom til ordregivende bureau mht. modtagelse, godkendelse og opstart af ordre. 3.3 Netmediet leverer ordregivende bureau opstarts-rapport, midtvejs-rapport og afslutningsrapport for samtlige ordrer. Netmediet sikrer, at adgang til rapporter opretholdes gennem hele aftaleperioden. 4. Offentliggørelse af formater m.v. Netmediet offentliggør sine formater, tekniske krav og øvrige standardbetingelser samtidig med offentliggørelse af sin prisliste. 13. Ikrafttræden og varighed Aftalen er revideret pr. 1. april 2015 grundet DDF og DMUs fusion i Danske Medier Denne aftale træder i kraft 1. april Stk. 2. Aftalen kan af hver af parterne opsiges med 6 måneders varsel til udgangen af en måned, dog tidligst til ophør 31. december 2015.

8

R A M M E A F T A L E. Mellem. Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening (herefter DRRB)

R A M M E A F T A L E. Mellem. Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening (herefter DRRB) R A M M E A F T A L E Mellem Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening (herefter DRRB) Og Foreningen af Danske Internetmedier (herefter FDIM) (herefter i det samlede benævnt Parterne ) 1. Aftalens

Læs mere

STANDARDER FOR ANNONCERING I BLADE TILSLUTTET DANSKE DAGBLADES FORENING

STANDARDER FOR ANNONCERING I BLADE TILSLUTTET DANSKE DAGBLADES FORENING STANDARDER FOR ANNONCERING I BLADE TILSLUTTET DANSKE DAGBLADES FORENING 1 Standardernes område Nærværende standarder gælder ved køb, salg og formidling af annoncer i blade tilsluttet DDF. Stk. 2. Ved annoncering

Læs mere

Forsikringsbetingelser

Forsikringsbetingelser Forsikringsbetingelser for Arbejdsskadeforsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Telefon +45 70 10 90 09 Telefax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 12 42 91 85 www.gjensidige.dk Indhold: Fællesbetingelser

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN. (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet

VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN. (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet Dansk Beton Fabriksbetonforeningen er en branchesammenslutning, hvis formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Arbejdsskadeforsikring

Arbejdsskadeforsikring Forsikringsbetingelser for Arbejdsskadeforsikring Indhold 1. Forsikringens omfang... 2 2 Forsikringens ikrafttrædelse... 2 3 Forsikringstagerens oplysningspligt... 2 4 Præmiens beregning... 2 5 Præmiens

Læs mere

Vilkår for Arbejdsskade forsikring I henhold til Lov om arbejdsskadesikring

Vilkår for Arbejdsskade forsikring I henhold til Lov om arbejdsskadesikring Vilkår for Arbejdsskade forsikring I henhold til Lov om arbejdsskadesikring 6011-8 Februar 2011 Generelle oplysninger Personoplysninger mv. Som kunde har du naturligvis mulighed for at se, hvilke personoplysninger

Læs mere

Priser og formater. 1/1 SIDE: 12.500,- til kant 190 mm x 260 mm + 3 mm

Priser og formater. 1/1 SIDE: 12.500,- til kant 190 mm x 260 mm + 3 mm 1/1 SIDE: 12.500,- til kant 190 mm x 260 mm + 3 mm 3/4 SIDE: 10.000,- 164 mm x 178 mm 3/4 SIDE: 10.500,- Til kant 190 mm x 189 mm + beskæring 2/3 SIDE: 9.500,- Til kant 115 mm x 260 mm + beskæring 1/2

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidiges Arbejdsskadeforsikring A/S Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 12 42 91 85 info@gjensidige.dk wwww.gjensidige.dk Betingelser nr. 551007

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF)

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) Vedtaget den 15. september 1964. Ændret den 17. april 1970, den 14. april 1972, den 26. april 1974, den 26. august 1975,

Læs mere

Vilkår for Frivillig arbejds skade forsikring for selvstændige

Vilkår for Frivillig arbejds skade forsikring for selvstændige Vilkår for Frivillig arbejds skade forsikring for selvstændige Vilkårene gælder for selvstændige erhvervs drivende og medarbejdende ægtefæller og dækker i overensstemmelse med Lov om arbejdsskadesikring

Læs mere

Annonceaftalen. Journal nr.2:8032-916

Annonceaftalen. Journal nr.2:8032-916 1 af 14 08-08-2012 13:25 Annonceaftalen Journal nr.2:8032-916 Rådsmødet den 26. januar 2000 1. Resumé Aftalekomplekset om annonceringsvilkår er indgået mellem Danske Dagblades Forening (DDF) og Danske

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidiges Arbejdsskadeforsikring A/S Nyropsgade 45 DK-1602 København K Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 12 42 91 85 info@gjensidige.dk wwww.gjensidige.dk Betingelser nr. 560107 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Arbejdsskadeforsikring

Arbejdsskadeforsikring Aon Risk Solutions Affinity Arbejdsskadeforsikring pr. 1. januar 2012 I tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler Indhold 1 Forsikringens omfang 3 2 Forsikringens ikrafttrædelse 3 3 Forsikringstagerens

Læs mere

Alpha Insurance A/S - Arbejdsskadeforsikring

Alpha Insurance A/S - Arbejdsskadeforsikring Alpha Insurance A/S - Arbejdsskadeforsikring Indhold Side 1 Forsikringens omfang... 2 2 Forsikringens ikrafttrædelse... 2 3 Forsikringstagerens oplysningspligt... 2 4 Præmiens beregning... 3 5 Præmiens

Læs mere

Hundeansvarsforsikring. Forsikringsbetingelser

Hundeansvarsforsikring. Forsikringsbetingelser Hundeansvarsforsikring Forsikringsbetingelser 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT 1 - FORSIKRINGENS OMFANG... 4 1.0 SIKREDE PERSONER...4 2.0 DÆKNINGSOMRÅDE...4 3.0 HVAD DÆKKER FORSIKRINGEN?...4 4.0 DÆKNINGSSUMMER...4

Læs mere

Handelsagent-aftale samarbejdsaftale uden for funktionærområdet

Handelsagent-aftale samarbejdsaftale uden for funktionærområdet Handelsagent-aftale samarbejdsaftale uden for funktionærområdet Følgende aftale er indgået mellem undertegnede agenturgiver (i det følgende benævnt agenturgiveren): Navn: Adresse: Postnr. og by: og medundertegnede

Læs mere

Version December 2017

Version December 2017 Vilkår for Arbejdsskadeforsikring i henhold til Lov om arbejdsskadesikring Version 2017-12 December 2017 Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle oplysninger 3 2. Forsikringens omfang 3 3. Forsikringens

Læs mere

AFTALE OM LICENS TIL <INDSÆT NAVN PÅ TESTVÆRKTØJ>

AFTALE OM LICENS TIL <INDSÆT NAVN PÅ TESTVÆRKTØJ> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Vibeke Schiøler Sørensen vs@vd.dk 7244 3187 AFTALE OM LICENS TIL SAP OPGAVENR. FAKTURAREFERENCE

Læs mere

TV2.DK. TV 2 NET vil i 2010 tilbyde sine annoncører et endnu større udbud af attraktive produkter.

TV2.DK. TV 2 NET vil i 2010 tilbyde sine annoncører et endnu større udbud af attraktive produkter. TV2.DK PRODUKTER 70 SPONSORAT 71 PRISER 72 EJERSKABER 73 RABAT 74 SPECIFIKATIONER 76 BETALINGSBETINGELSER 77 GODTGØRELSE 77 JURIDISK RÅDGIVNING 83 GENERELLE BETINGELSER 84 68 TV 2 NET vil i 2010 tilbyde

Læs mere

Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør

Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige udlejnings- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Trust Rental

Læs mere

1 Foreningens navn, hjemsted og formål Stk. 1 Foreningens navn er Nyboe Antenneforening. Foreningens hjemsted er Vejle Kommune.

1 Foreningens navn, hjemsted og formål Stk. 1 Foreningens navn er Nyboe Antenneforening. Foreningens hjemsted er Vejle Kommune. Vedtægter 1 Foreningens navn, hjemsted og formål Foreningens navn er Nyboe Antenneforening. Foreningens hjemsted er Vejle Kommune. Formålet er at drive antenneforening for modtagning af tv- og radioprogrammer,

Læs mere

Bekendtgørelse om andre aktører

Bekendtgørelse om andre aktører BEK nr 1128 af 04/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 9. marts 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2012-0016993 Senere ændringer

Læs mere

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser Knallertforsikring Forsikringsbetingelser 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT 1 FORSIKRINGENS OMFANG... 4 1.0 SIKREDE PERSONER...4 2.0 DÆKNINGSOMRÅDE...4 3.0 HVAD DÆKKER FORSIKRINGEN?...4 4.0 DÆKNINGSSUMMER...4

Læs mere

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks 1 Konsulent- og serviceydelser Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks Omfang Nærværende dokument fastlægger de almindelige betingelser for firmaet Solido Networks ( Leverandøren ) leverance til

Læs mere

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S Teknik- og Miljøforvaltningen [dd.mm.åååå] Sagsnr. 2010-115960 Dokumentnr. xxxx Kontrakt indgået mellem [Leverandøren] og Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer Njalsgade

Læs mere

Backup & Opbevaring. Skovdal Nordic forpligter sig til at opbevare materiale i minimum 3

Backup & Opbevaring. Skovdal Nordic forpligter sig til at opbevare materiale i minimum 3 Standardbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra Skovdal Nordic, medmindre dette udtrykkeligt er fraveget

Læs mere

Hundeansvarsforsikring. Forsikringsbetingelser

Hundeansvarsforsikring. Forsikringsbetingelser Hundeansvarsforsikring Forsikringsbetingelser 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT 1 - HUNDEANSVAR FORSIKRINGENS OMFANG... 1.0 SIKREDE PERSONER... 2.0 DÆKNINGSOMRÅDE... 3.0 HVAD DÆKKER FORSIKRINGEN?... 4.0 DÆKNINGSSUMMER...

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Arbejdsskadeforsikring Katastrofedækning. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Arbejdsskadeforsikring Katastrofedækning. Betingelser nr Gjensidiges Arbejdsskadeforsikring A/S Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 12 42 91 85 info@gjensidige.dk wwww.gjensidige.dk Betingelser nr. 550907

Læs mere

Vejledning om dokumentation for egenkapitalkrav ved garantistillelse samt Garantitekst

Vejledning om dokumentation for egenkapitalkrav ved garantistillelse samt Garantitekst Færdselsstyrelsen Postboks 110 2770 Kastrup Tlf.: 7221 8899 info@fstyr.dk Vejledning om dokumentation for egenkapitalkrav ved garantistillelse samt Garantitekst Generelt: I henhold til 6, stk. 1, i bekendtgørelse

Læs mere

TILSAGN AF JUNI 2013

TILSAGN AF JUNI 2013 TILSAGN AF JUNI 2013 A/S Dagbladet Politiken, Jyllands-Posten og Det Berlingske Officin A/S (nu henholdsvis JP/Politikens Hus A/S og Berlingske Media A/S, i det følgende kaldet Parterne ) afgav den 24.

Læs mere

TDC ERHVERV RABATAFTALE

TDC ERHVERV RABATAFTALE TDC ERHVERV RABATAFTALE Marts 2017 1. Aftalens omfang TDC Erhverv Rabataftale ( Aftalen ) gælder i tillæg til den mellem TDC Erhverv og Kunden indgåede kontrakt for levering af de denne aftale omfattede

Læs mere

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. Aftaleindgåelse... 3 2. Ydelsernes omfang... 3 3. Parternes forpligtelser... 4 4. Pris og betalingsbetingelser... 5

Læs mere

BILAG I GARANTIERKLÆRING FRA AHL OM MINIMUMSTILKØB I (3,5 MIO./ ÅR) fra. Aalborg Havn Logistik A/S. til XXX A/S

BILAG I GARANTIERKLÆRING FRA AHL OM MINIMUMSTILKØB I (3,5 MIO./ ÅR) fra. Aalborg Havn Logistik A/S. til XXX A/S Dette bilag udgør Bilag I til Partnerskabs- og Driftsaftalen. BILAG I GARANTIERKLÆRING FRA AHL OM MINIMUMSTILKØB I 2020-2021 (3,5 MIO./ ÅR) fra Aalborg Havn Logistik A/S til XXX A/S APRIL 2019 Til (Garantimodtager):

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Bistand til planlægning af jordfordeling

Læs mere

Forsikringsbetingelser Knallertforsikring

Forsikringsbetingelser Knallertforsikring Forsikringsbetingelser Knallertforsikring Forsikringsbetingelser KNA-2 Gældende fra 1. januar 2014 PenSam Forsikring Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Afsnit 1 Forsikringens omfang 1.0 Sikrede personer

Læs mere

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt TÅRNBYFORSYNING Vand A/S Rammeaftale om Vandledningsarbejder 2015-2017 Koncept til kontrakt 2015-07-30 1 Indholdsfortegnelse 1. PARTERNE... 3 2. AFTALEN... 3 3. AFTALEGRUNDLAG... 3 4. ENTREPRENØRENS YDELSER...

Læs mere

TV 2 TEKST-TV TEKST-TV

TV 2 TEKST-TV TEKST-TV TEKST-TV PRODUKTER 63 PRISER 64 RABAT 66 PROVISION OG GODTGØRELSER 67 BETALINGSBETINGELSER 67 JURIDISK RÅDGIVNING 83 GENERELLE BETINGELSER 84 62 1 PRODUKTER TV 2 Tekst-TV er et helt unikt medie, der når

Læs mere

JOKA PLASTIC-EMBALLAGE A/S

JOKA PLASTIC-EMBALLAGE A/S JOKA PLASTIC-EMBALLAGE A/S Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leverings-betingelser, herefter betingelserne,

Læs mere

ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger

ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger Dato Journalnummer Forbeholdt politiet ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger Modtaget: Regnskab skal afleveres den: Regnskab er afleveret den: Anmeldelsen skal indgives til politiet

Læs mere

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast Udbud af brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold Kontraktudkast Center for Ejendomme og Intern Service Høje Taastrup Kommune Bygden 2 2630 Taastrup Dato. 16-03-2010 Dok nr. 257 0049 Journal

Læs mere

Vejledning om dokumentation for egenkapitalkrav ved garantistillelse. Garantitekst

Vejledning om dokumentation for egenkapitalkrav ved garantistillelse. Garantitekst Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Tlf.: 7221 8800 info@tbst.dk Maj 2016 Vejledning om dokumentation for egenkapitalkrav ved garantistillelse Garantitekst Generelt:

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser. Betingelserne gælder for alle aftaler om Virksomheden

Læs mere

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX)

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX) Kontraktudkast vedrørende levering af tandtekniske ydelser indgået mellem (XXXXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Sjællandsgade 40 2200 København N Bilagsfortegnelse Kontraktbilag

Læs mere

Lovpligtig Arbejdsskadeforsikring. Forsikringsvilkår nr

Lovpligtig Arbejdsskadeforsikring. Forsikringsvilkår nr Lovpligtig Arbejdsskadeforsikring Forsikringsvilkår nr. 590.1 Indholdsfortegnelse 1 FORSIKRINGENS OMFANG... 1 2 FORSIKRINGENS IKRAFTTRÆDEN... 1 3 FORSIKRINGSTAGERENS OPLYSNINGSPLIGT... 1 4 PRÆMIENS BEREGNING...

Læs mere

Købsaftale med salgsbetingelser

Købsaftale med salgsbetingelser Købsaftale med salgsbetingelser Matr. nr. 16 dm Melby by, Melby Plovvænget 3, 3300 Frederiksværk Natur og Udvikling Købsaftale Undertegnede Halsnæs kommune, Rådhusparken 1, 3300 Frederiksværk sælger og

Læs mere

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX 4. december 2007 Tillægsaftale om Grossist Service mellem TDC A/S og XXX 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse...1 1.1 Bilagsliste... 2 2 Præambel...3 3 Parterne...3 4 Tillægsaftalens ikrafttræden...3

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om DALTEK

Læs mere

, ( Virksomheden ) salg og levering

, ( Virksomheden ) salg og levering Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Automation

Læs mere

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21.

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21. 1 Kontrakt vedrørende rådgivning og bistand til forarbejdet til etablering af campus i Næstved 1.1 Parterne Følgende kontrakt er indgået mellem Næstved Kommune Teatergade 8 4700 Næstved CVR. 2918 9625

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for erhvervskunder

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for erhvervskunder Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1. Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Anntex s (herefter kaldet

Læs mere

Arbejdsskadeforsikring

Arbejdsskadeforsikring AS001 pr. 1. januar 2016 I tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler Indhold 1 Forsikringens omfang 3 2 Forsikringens ikrafttrædelse 3 3 Forsikringstagerens oplysningspligt 3 4 Præmiens beregning

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1.0 Anvendelsesområde 1.1 Disse generelle aftalevilkår finder anvendelse på enhver aftale mellem SiteLoom ApS og en kunde om levering af konsulentydelser, abonnementsydelser og andre

Læs mere

1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er: Grundejerforeningen Sandager. Dens hjemsted er Saunte By, Hornbæk Sogn, Helsingør Kommune.

1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er: Grundejerforeningen Sandager. Dens hjemsted er Saunte By, Hornbæk Sogn, Helsingør Kommune. Dokument: 180716 Grundejerforeningen SANDAGER Saunte 3100 Hornbæk Vedtægter 1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er: Grundejerforeningen Sandager. Dens hjemsted er Saunte By, Hornbæk Sogn, Helsingør Kommune.

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning 1 I bekendtgørelse nr. 1483 af 2. december 2016 om en indskyder- og investorgarantiordning foretages følgende ændringer:

Læs mere

RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER

RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER Dato: 20. december 2013 J. nr.: 102907 RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER mellem Boligorganisationen Tårnbyhuse Saltværksvej 23C 2770 Kastrup (herefter bygherren ) og Og medundertegnede [indsæt

Læs mere

GEFION/Sjællandsgruppen Prisliste

GEFION/Sjællandsgruppen Prisliste GEFION/Sjællandsgruppen Prisliste DAGBLADET SJÆLLANDSKE NORDVESTNYT FREDERIKSBORG AMTS AVIS LOLLAND-FALSTER FOLKETIDENDE GÆLDENDE PR.1. JANUAR 2014 Søgade 10-4100 Ringsted - Tlf 3315 7500 - mail@gefion-sjaellandsgruppen.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering, garantistillelse mv. i Rejsegarantifonden

Bekendtgørelse om registrering, garantistillelse mv. i Rejsegarantifonden BEK nr 1494 af 16/12/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Forbrugerstyrelsen, j.nr. 09/05102 Senere ændringer

Læs mere

TREFORs restanceprocedure. (Restancevejledningen)

TREFORs restanceprocedure. (Restancevejledningen) TREFORs restanceprocedure (Restancevejledningen) TREFORs RETNINGSLINJER FOR NETVIRKSOMHEDERS REGNINGSUDSENDELSE OG RESTANCEINDDRIVELSE Denne vejledning beskriver vejledende regler vedrørende betalingsfrist,

Læs mere

TILSLUTNINGSAFTALE DUBU EN IT-LØSNING PÅ OMRÅDET FOR UDSATTE BØRN OG UNGE

TILSLUTNINGSAFTALE DUBU EN IT-LØSNING PÅ OMRÅDET FOR UDSATTE BØRN OG UNGE TILSLUTNINGSAFTALE DUBU EN IT-LØSNING PÅ OMRÅDET FOR UDSATTE BØRN OG UNGE Mellem [navn på kommune] [adresse 1] [adresse 2] (herefter "Kommunen") og KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 FORMÅL 1.1

Læs mere

Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa

Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa Grenaa Taxa s økonomiske forening har i henhold til Lovbekendtgørelse om taxikørsel m.v. nr. 107 af 30. januar 2013 og Bekendtgørelse nr. 405 af 8. maj 2012

Læs mere

Arbejdsskadeforsikring. Arbejdsskadeforsikring

Arbejdsskadeforsikring. Arbejdsskadeforsikring Arbejdsskadeforsikring Arbejdsskadeforsikring Arbejdsskade 1. Hvad dækker forsikringen? 1 2. Hvornår træder forsikringen i kraft? 1 3. Forsikringstagerens oplysningspligt 1 4. Sådan fastsætter vi prisen

Læs mere

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: Mentor IT Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig)

Læs mere

AKTUELT TINGLYST DOKUMENT

AKTUELT TINGLYST DOKUMENT AKTUELT TINGLYST DOKUMENT DOKUMENT: Dato/løbenummer: 06.11.2012-1004026420 TINGLYSNINGSDATO: Adresse: Ved Skolen 2 Adresse: Jørgen Fibigersgade 20 REALKREDITPANTEBREV: HOVEDSTOL: Obligationslån 34.398.185

Læs mere

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Kontrakt vedrørende levering af personalefrokost indgået mellem (XXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Bilagsfortegnelse Bilag 1: Udbudsmateriale (kravspecifikation).

Læs mere

KONTRAKT. click-a-site A/S og Partner. Forhandling af produkter samt eventuel repræsentation af click-a-site A/S

KONTRAKT. click-a-site A/S og Partner. Forhandling af produkter samt eventuel repræsentation af click-a-site A/S KONTRAKT click-a-site A/S og Partner Forhandling af produkter samt eventuel repræsentation af click-a-site A/S 1 KONTRAKT Denne kontrakt er herved indgået mellem: Click-a-site A/S ( CAS ) CVR nr. 25520866

Læs mere

Vedtægter for A/F Hasselhøj

Vedtægter for A/F Hasselhøj A / F Hasselhøj 01.04.2001 2990 Nivå Vedtægter for A/F Hasselhøj 1 Foreningens navn er: Antenneforeningen Hasselhøj, skrives A/F Hasselhøj 2 Foreningens leveringsområde er: Anlægget sikrer leverance af

Læs mere

SKOVSVINGET OG SKOVLEDET GRUNDEJERFORENING. Vedtægter VEDTÆGTER FOR SKOVSVINGET- OG SKOVLEDETS GRUNDEJERFORENING

SKOVSVINGET OG SKOVLEDET GRUNDEJERFORENING. Vedtægter VEDTÆGTER FOR SKOVSVINGET- OG SKOVLEDETS GRUNDEJERFORENING SKOVSVINGET OG SKOVLEDET GRUNDEJERFORENING Vedtægter VEDTÆGTER FOR SKOVSVINGET- OG SKOVLEDETS GRUNDEJERFORENING 1 Grundejerforeningens navn er Skovsvinget- og Skovledets Grundejerforening. Grundejerforeningens

Læs mere

Salgs- & leveringsbetingelser hos Madsen Maskinteknik

Salgs- & leveringsbetingelser hos Madsen Maskinteknik Salgs- & leveringsbetingelser hos Madsen Maskinteknik Nærværende salgs- og leveringsbetingelser er gældende ved enhver tilbudsgivning fra Madsen Maskinteknik, ved kundens ordregivning eller ved Madsen

Læs mere

1 Kontrakt...2 1.1 Aftaleperiode...2 1.2 Opsigelse...2 1.3 Overdragelse af aftalen...2 1.4 Anvendelse af underentreprenører...2 1.

1 Kontrakt...2 1.1 Aftaleperiode...2 1.2 Opsigelse...2 1.3 Overdragelse af aftalen...2 1.4 Anvendelse af underentreprenører...2 1. 1 Kontrakt...2 1.1 Aftaleperiode...2 1.2 Opsigelse...2 1.3 Overdragelse af aftalen...2 1.4 Anvendelse af underentreprenører...2 1.5 Kvalitetskontrol...2 1.6 Priser...2 1.7 Prisregulering...3 1.8 Betalingsbetingelser...3

Læs mere

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne.

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og leveringsbestemmelser for Compfitt A/S 1. Indledning. Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og

Læs mere

Prisaftale på briller

Prisaftale på briller 09-12-2014 Jette Linnemann Direkte: 7257 7285 Mail: jli@jammerbugt.dk Prisaftale på briller Sagsnr.: 88.08.17-Ø54-1-14 Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Og 1: Kontrakt, type og formål. Denne

Læs mere

Vedtægter for foreningen DALEN

Vedtægter for foreningen DALEN Vedtægter for foreningen DALEN 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Dalen. Foreningens hjemsted er Helsingør Kommune. Foreningens formål er: At arbejde for gennemførelse af bofællesskabet

Læs mere

FORSLAG til. vedtægter for kystbeskyttelseslag. Revision b, 10. november 1997

FORSLAG til. vedtægter for kystbeskyttelseslag. Revision b, 10. november 1997 Side 1 af 5 FORSLAG til vedtægter for kystbeskyttelseslag Revision b, 10. november 1997 Lagets oprettelse 1. Lagets navn er Liseleje Kystbeskyttelseslag. Stk. 2. Laget er oprettet i henhold til lov nr.

Læs mere

Delaftale 1 Organisk affald

Delaftale 1 Organisk affald Miljøstyrelsens Rammeaftale vedrørende rådgivning og bistand Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand mellem: Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K CVR-nr.: 25 79 83 76 og

Læs mere

Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene boliger

Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene boliger Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af almene

Læs mere

Bekendtgørelse om en udligningsordning til finansiering af befordringspligten

Bekendtgørelse om en udligningsordning til finansiering af befordringspligten BEK nr 725 af 24/06/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 26. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. FS500-000023 Senere ændringer til

Læs mere

region midtjyllands standardbetingelser

region midtjyllands standardbetingelser region midtjyllands standardbetingelser - for køb og levering af forbrugsvarer - for køb og levering af teknisk udstyr herunder medicoteknisk udstyr - for køb og udførelse af tjenesteydelser Disse standardbetingelser

Læs mere

Vedtægter for. Grundejerforeningen TRANEGÅRDEN"

Vedtægter for. Grundejerforeningen TRANEGÅRDEN Vedtægter for Grundejerforeningen TRANEGÅRDEN" Navn/hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Tranegården 2 Foreningens hjemsted er Hjørring kommune under Hjørring ret, der er foreningens

Læs mere

UDKAST TIL KONTRAKT. mellem. (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren)

UDKAST TIL KONTRAKT. mellem. (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren) Socialforvaltningen Bilag 1 UDKAST TIL KONTRAKT mellem Københavns Kommune Socialforvaltningen Bernstorffsgade 17 1592 København V og (Leverandør) (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren)

Læs mere

Mere end en AVIS. Prisliste. Priseksempel. tre stærke platforme NY PRIS I 2015. Metroxpress universet NYT!

Mere end en AVIS. Prisliste. Priseksempel. tre stærke platforme NY PRIS I 2015. Metroxpress universet NYT! Mere end en AVIS tre stærke platforme Metroxpress universet Det startede i 2001, hvor en rebelsk metro-avis tillod sig at være gratis hvor flabet sagde nogen, hvor dejligt sagde mange - hvor anderledes

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om private bidrag til politiske partier og offentliggørelse af politiske partiers regnskaber (partiregnskabsloven)

Bekendtgørelse af lov om private bidrag til politiske partier og offentliggørelse af politiske partiers regnskaber (partiregnskabsloven) LBK nr 974 af 11/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 10. november 2017 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2017-3523 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

==================================================================================================

================================================================================================== ================================================================================================== EJERPANTEBREV ==================================================================================================

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 30. marts 2012 om forskudsregistrering, selvangivelse og skatternes afregning. Kapitel 1

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 30. marts 2012 om forskudsregistrering, selvangivelse og skatternes afregning. Kapitel 1 Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 30. marts 2012 om forskudsregistrering, selvangivelse og skatternes afregning I henhold til 13, stk. 7 og 8, 14, stk. 1, 15, stk. 2, 17, stk. 1, 28, 42, stk. 2, 45,

Læs mere

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1.

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1. VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING HOVEDAFDELINGEN 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved Kommune. 2,

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS DATABEHANDLERAFTALE General aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: ZISPA ApS Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er ZISPA s generelle databehandler aftale til den indgåede samhandelsaftale

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder

Salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder Salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om ROOM67s, CVR-nummer

Læs mere

7. Fortrydelsesret Abonnenten har ret til at træde tilbage fra denne aftale uden begrundelse inden for 14 dage. ABONNEMENTSVILKÅR - PARKERING BLOX

7. Fortrydelsesret Abonnenten har ret til at træde tilbage fra denne aftale uden begrundelse inden for 14 dage. ABONNEMENTSVILKÅR - PARKERING BLOX ABONNEMENTSVILKÅR - PARKERING BLOX Anlægsejer: Realdania By & Byg A/S, CVR-nr. 10 13 07 51, Jarmers Plads 2, 1551 København V. Driftsoperatør: Securitas A/S, CVR-nr. 88 66 32 17, Sydvestvej 98, 2600 Glostrup.

Læs mere

Annoncering af kontaktog aktiveringsforløb for forsikrede ledige ved Jobcenter Aalborg Skabelon for rammeaftale

Annoncering af kontaktog aktiveringsforløb for forsikrede ledige ved Jobcenter Aalborg Skabelon for rammeaftale Annoncering af kontaktog aktiveringsforløb for forsikrede ledige ved Jobcenter Aalborg 2015 Skabelon for rammeaftale RAMMEAFTALE Mellem Jobcenter Aalborg og Navn: Adresse: (I det følgende benævnt anden

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen "Fuglevang"

Vedtægter for Grundejerforeningen Fuglevang Vedtægter for Grundejerforeningen "Fuglevang" 1. Grundejerforeningens navn er "Grundejerforeningen Fuglevang". Dens hjemsted er Kirke Såby. Dens værneting er Roskilde Herredsret. 2. Grundejerforeningen

Læs mere

Vedtægter for Morud Antenneforening

Vedtægter for Morud Antenneforening MORUD ANTENNEFORENING TV, Radio, Bredbånd og IP telefoni Vedtægter for Morud Antenneforening 01 Navn og hjemsted Foreningens navn er Morud Antenneforening. Foreningens hjemsted er Morud, Nordfyns Kommune.

Læs mere

Betalingsbetingelser og sikkerhedsstillelse Engrosmodellen

Betalingsbetingelser og sikkerhedsstillelse Engrosmodellen Betalingsbetingelser og sikkerhedsstillelse Engrosmodellen Maj 2014 Høringsudgave Version 1.0 Træder i kraft den 1.10.2015 Jan. 2014 April 2014 April 2014 DATE MFA HSF SHR NAME REV. DESCRIPTION PREPARED

Læs mere

Vedtægt for bestillingskontoret Fredericia Taxa

Vedtægt for bestillingskontoret Fredericia Taxa Vedtægt for bestillingskontoret Fredericia Taxa Droskeselskabet Odense Taxa amba, herefter benævnt Droskeselskabet, har i henhold til lovbekendtgørelse nr. 1039 af 8. oktober 2009 om taxikørsel m.v., som

Læs mere

Arbejdsskadeforsikring. Forsikringsbetingelser. Arbejdsskade-betingelser-v4.docx - 3. oktober /5

Arbejdsskadeforsikring. Forsikringsbetingelser. Arbejdsskade-betingelser-v4.docx - 3. oktober /5 Arbejdsskadeforsikring Forsikringsbetingelser Arbejdsskade-betingelser-v4.docx - 3. oktober 2018 1/5 Indholdsfortegnelse 1 Forsikringens omfang 3 2 Forsikringens ikrafttrædelse 3 3 Forsikringstagerens

Læs mere

Regler for udvidet voldgift om heste. af 15. april 2011

Regler for udvidet voldgift om heste. af 15. april 2011 Regler for udvidet voldgift om heste af 15. april 2011 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan tage

Læs mere

Almindelige leveringsbetingelser

Almindelige leveringsbetingelser Såfremt der ikke er aftalt andet gælder følgende leveringsbetingelser for produkter, der bliver leveret af HAGENS FJEDRE A/S: Almindelige leveringsbetingelser Anvendelse 1.Nedenstående, almindelige leveringsbetingelser

Læs mere

!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister

!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister Fastsat på den stiftende generalforsamling den 3. september 1975 med ændringer, vedtaget på generalforsamlinger af 5. maj 1976, 8. maj 1980,

Læs mere

Administrationsaftale

Administrationsaftale J.nr.: 3862 Administrationsaftale mellem Proark Golfbaneselskaber ApS Skjoldenæsvej 101 4174 Jystrup (i det følgende benævnt PG) og Kalø Golf Club Aarhusvej 32 8410 Rønde (I det følgende benævnt Kalø)

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER DYREFORSIKRING

FORSIKRINGSBETINGELSER DYREFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER DYREFORSIKRING Fordi venskab betyder alt ETU Forsikring A/S Hærvejen 8 6230 Rødekro www.etuforsikring.dk Forsikringsbetingelser nr.: 01-2010-DYR 1 Aftalegrundlag Forsikringsaftalen

Læs mere