Høringsnotat. Bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat. Bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning"

Transkript

1 Carsten Niebuhrs Gade København V Telefon Fax info@tbst.dk Notat BO Høringsnotat Bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 7. marts 2019 sendt udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Høringsfristen udløb den 8. april 2019 kl. 12. Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: Ankestyrelsen, BvB, Danske Ældreråd, Institut For Menneskerettigheder, KL og LOS Landsorganisationen for sociale tilbud. Følgende organisationer har afgivet bemærkninger: BL - Danmarks Almene Boliger, DAB, Lejernes Landsorganisation (LLO), SOS Racisme, Danske Studerende Fællesråd (DSF) og Ældre Sagen. Den nye bekendtgørelse indeholder bestemmelser om, at fortrinsretten for boligsøgende på oprykningsventelisten anvendes i forhold til hver anden ledige familiebolig i boligorganisationen. Formålet er at imødekomme et ønske om, at en andel af de ledige almene familieboliger udlejes direkte til boligsøgende på den eksterne venteliste uden først at have været tilbudt boligsøgende på oprykningsventelisten. Det bliver således lettere for boligsøgende ude fra at komme i betragtning til alle typer af ledige almene familieboliger. Side 1 (8)

2 2. Om mobilitet og boligsociale effekter BL vurderer, at ændringen vil mindske mobiliteten i den enkelte boligafdeling, så unge familier, der har fået børn, har mindre chance for at få en lidt større lejlighed. Dette kan få familier med ressourcer til at flytte. DAB undrer sig over præmissen et mere retfærdigt, gennemsigtigt og objektivt udlejningssystem, samt at modellen vil bidrage til en mere blandet beboersammensætning i områder, hvor der er ventelister. DAB finder, at der er flere ulemper ved den foreslåede ændring. For det første vil det give mindre mobilitet og forringe udnyttelsen af boligerne, hvis adgangen til interne flytninger begrænses. For det andet er det en fordel for både beboerne og for boligområdet med loyale stabile beboere. Danske Studerendes Fællesråd har en bekymring for, om ændringen kan medføre, at færre flytter fra de mindre familieboliger, der typisk vil være dem, studerende søger på grund af deres pressede økonomi. LLO kan ikke støtte forslaget, da det nedsætter fleksibiliteten for beboerne i den almene sektor. Forslaget vil indebære en forringelse af de nuværende beboeres vilkår. SOS Racisme finder, at ændringsforslag er en dårlig idé: Hvis man fx som følge af, at børn flytter hjemmefra gerne vil have en mindre lejlighed, står man nu ringere end før. Endvidere er der større risiko for, at man lader være med at flytte i noget mindre, og ens relativt store lejlighed ikke kommer i spil til nogle, der har mere behov for den. Der kan således være en risiko for, at flowet bliver mindre. Kontanthjælpsloftet, nedsatte ydelser og lange karensperioder fra dagpengesystemet gør, at mange p.t. har brug for at skifte bolig. SOS Racisme bemærker endvidere, at beboere i den almene boligsektor kommer til at mangle en lejlighed at bytte med. Folk i ejerboliger har typisk en opsparing i boligen, hvilket ikke er tilfældet for lejere i den almene sektor, som derimod har en bolig at bytte med. Ældre Sagen finder generelt, at det er positivt, at folk fra den eksterne venteliste fremover nemmere kan komme i betragtning til en almen bolig. Dog er det centralt, at mulighederne for at flytte fra større boliger til mindre og billigere boliger med en højere grad af tilgængelighed ikke forringes for de mange seniorer, der i dag bor i almene boliger. Side 2 (8)

3 Ældre Sagen finder generelt, at det er positivt, at folk fra den eksterne venteliste fremover nemmere kan komme i betragtning til en almen bolig, mens LLO ikke kan støtte forslaget, da det nedsætter fleksibiliteten i den almene boligsektor. DAB, Dansk Studerendes Fællesråd, LLO, SOS Racisme og Ældre Sagen er alle bekymrede for beboernes forringede mulighed for at flytte til en bolig afpasset deres aktuelle boligbehov. Det vil påvirke fleksibiliteten for beboerne og vil desuden forringe udnyttelsen af de almene boliger. DAB er desuden uenige i, at ændringen vil bidrage til en mere blandet beboersammensætning i områder, hvor der er ventelister. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal hertil bemærke, at den foreslåede ændring vil have konsekvenser for antallet af ledige almene boliger, der stilles til rådighed for boligsøgende på oprykningsventeliste, men vil ikke påvirke lejeres adgang til oprykningsventelisten og administration heraf, herunder opskrivning, rækkefølge, gebyr og sletning. Formålet med ændringen er at imødekomme et ønske om, at en andel af de ledige almene familieboliger udlejes direkte til boligsøgende på den eksterne venteliste. Herved forventes en mere blandet beboersammensætning, idet ændringen vil betyde, at alle typer af ledige boliger også de boliger som af de boligsøgende vurderes som særligt attraktive, heriblandt boliger med en god placering, lav husleje, høj boligkvalitet m.v. nu vil blive stillet til rådighed til boligsøgende på den eksterne venteliste. Ændringen udelukker ikke, at der kan indgås aftale om at give særlige grupper af boligsøgende på ventelisten fortrinsret til ledige almene familieboliger. 3. Om ventelister Lejernes LO i Danmark (LLO) foreslår, at hvis man ønsker at gøre noget ved længden på ventelisterne, bør man i stedet opføre flere almene boliger og stoppe de tiltag, der fordyrer den private boligmasse. BL understreger, at den foreslåede begrænsning i den interne oprykning ikke fører til flere boliger til den eksterne venteliste, hvilket ministeriet har begrundet ændringen med. Side 3 (8)

4 Formålet med ændringen er at gøre det lettere for boligsøgende ude fra at komme i betragtning til alle typer af ledige almene familieboliger målet er ikke at øge udbuddet af almene boliger. Med ændringen vil hver anden af de ledige almene familieboliger fremover blive udlejet direkte til boligsøgende på den eksterne venteliste uden først at have været tilbudt boligsøgende på oprykningsventelisten. Styrelsen er enig i, at antallet af ledige boliger, der stilles til rådighed for boligsøgende på den eksterne venteliste, ikke vil blive påvirket af ændringen, men at ændringen derimod vil påvirke, hvilke boliger der tilbydes boligsøgende udefra. Fremover vil også de særligt attraktive almene boliger blive tilbudt boligsøgende på den eksterne venteliste. 4. Om kommunal anvisning BL og DAB vurderer, at ændringen vil påvirke den kommunale anvisningsret. Der forventes et øget anvisningsbehov, hvis færre beboere flytter fra deres bolig, når de får sværere ved at opnå en anden bolig i boligafdelingen eller andre afdelinger i boligorganisationen. Der kan også være tale om ældre eller handicappede. Det vil give et øget pres på den kommunale anvisning. Det er ikke en vurdering, som Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen deler, idet det samlede antal ledige boliger ikke vil blive påvirket af ændringen. En flyttekæde kan kun sættes i gang ved en beboers fraflytning fra boligafdelingen/boligorganisationen, hvilket sker helt uafhængig af reglerne for oprykningslisten. Der er således alene tale om en ændring, der har betydning for fordelingen af ledige almene familieboliger mellem boligsøgende på oprykningsventelisten og den eksterne venteliste. 5. Om fleksibel udlejning BL finder ikke, at der er behov for en fastsat national procentsats for forhold, som kan reguleres lokalt. Tværtimod vil nationalt fastlagte regler giver mindre frihed lokalt og skabe udfordringer for de lokale udlejningsaftaler, der er indgået mellem boligorganisationer og kommune mange steder i Danmark. Side 4 (8)

5 BL finder videre, at det ikke klart fremgår af forslaget, hvilke konsekvenser den foreslåede ændring har for de boligorganisationer, hvor der er aftalt fleksibel udlejning. DAB ser flere ulemper ved ændringen, idet reglerne for oprykningsventelisten rummer boligsociale virkemidler f. eks. gives der handicappede ældre et særligt fortrin til ledige boliger. Ligeledes giver reglerne for oprykningsventelisten i skilsmissesituationer mulighed for at få en bolig i samme boligafdeling uden samtidig at afgive en bolig. Boligorganisationen og kommunen kan allerede efter de gældende regler aftale at ændre i oprykningskriterierne for boligafdelinger - f. eks. der hvor den eksterne venteliste er lang - med det formål at forbedre udefrakommende boligsøgendes adgang til alle typer af boliger. Med ændringen er hovedreglen, at hver anden ledige almene familieboliger skal stilles til rådighed for boligsøgende på den eksterne venteliste, med mindre kommune og boligorganisation har indgået aftale om en anden fordeling af ledige boliger mellem boligsøgende på den eksterne venteliste og oprykningsventelisten. Det betyder, at en aftale indgået mellem en boligorganisation og en kommune om oprykningskriterier, der f.eks. tilgodeser ældre boligsøgende, kan tilsidesætte den nye bestemmelse. 6. Om analyse af problemstillingen BL og LLO anbefaler, at en grundig analyse af virkningerne af oprykningsretten bør gennemføres, før en ændring af reglerne kan iværksættes. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vurderer ikke, at der er behov for at gennemføre en analyse af virkningen af ændringen, idet formålet med ændringen alene er at gøre det lettere for boligsøgende ude fra at komme i betragtning til alle typer ledige almene familieboliger. 7. Om ikrafttræden BL fremhæver, at ved ikrafttræden den 1. maj 2019 vil boligorganisationerne få en meget kort periode til implementering af ændringerne i deres Side 5 (8)

6 udlejningssystem. Dette synes noget urealistisk, da de foreslåede ændringer vil betyde en række IT-relaterede tilpasninger om omkodning af udlejnings- og ventelistesystemet. Det kan betyde, at nogle boligorganisationer ser sig nødsaget til at håndtere udlejningen manuelt i overgangsperioden, hvilket kan få store administrative konsekvenser. DAB finder, at en ikrafttræden pr. 1. maj giver en urealistisk kort tid til implementering af en ny udlejningsprocedure. BL og DAB finder, at en ikrafttræden pr. 1. maj 2019 giver for kort tid til at forberede udmøntning af en ny udlejningsprocedure. Af hensyn til boligorganisationernes praktiske udmøntning af de nye regler anbefaler Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, at ændringsbekendtgørelsens ikrafttræden udskydes til 1. juli Øvrige ændringer Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har ud over ovennævnte ændringer foretaget enkelte redaktionelle tekniske ændringer i bekendtgørelsen i forhold til det udkast, der har været i høring. Side 6 (8)

7 Bilag 1 Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Alzheimerforeningen Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation Ankestyrelsen Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ATP-ejendomme BAT-Kartellet Bedre Psykiatri BL Danmarks Almene Boliger BOSAM Byfornyelsesrådet Byggeskadefonden Byggeskadefonden vedr. Bygningsfornyelse Byggesocietetet Bygherreforeningen i Danmark Center for Boligsocial Udvikling Danmarks Lejerforeninger Dansk Byggeri Dansk Energi Dansk Erhverv Dansk Fjernvarme Dansk Socialrådgiverforening Dansk Ungdoms Fællesråd Danske Advokater Danske arkitektvirksomheder Danske Handicaporganisationer Danske Lejere Danske Regioner Danske Studerendes Fællesråd Danske Udlejere Danske Ældreråd Datatilsynet Den Danske Dommerforening Det Centrale Handicapråd DI Ejendomsforeningen Danmark Finans Danmark Foreningen af Rådgivende Ingeniører FRI Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Foreningen Danske Revisorer Foreningen til fremskaffelse af boliger for ældre og enlige Forsikring og Pension Frivilligrådet Husleje- og Beboerklagenævnsforeningen Håndværksrådet Institut for Menneskerettigheder KL Kollegiekontorerne i Danmark KommuneKredit Side 7 (8)

8 Kommunernes Revision BDO Landsbyggefonden Lejernes Landsorganisation i Danmark LOS OK Fonden Psykiatrifonden Rådet for Etniske Minoriteter Rådet for Socialt Udsatte SAND De hjemløses Landsorganisation SBH SBi/AAU (Statens Byggeforskningsinstitut under Aalborg Universitet) Selveje Danmark SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Sind Socialchefforeningen Socialpædagogernes Landsforbund SOS Racisme TEKNIQ Udbetaling Danmark Ældre Sagen Side 8 (8)

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v.

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0103-00038 07-03-2019 Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet,

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Hermed sendes vedlagte udkast til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje i høring.

Hermed sendes vedlagte udkast til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje i høring. Til høringsparterne på vedlagte høringsliste Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høring over udkast til lov om ændring af lov om almene boliger

Læs mere

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: 20. september 2018 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (anvendelse af Landsbyggefondens midler og Landsbyggefondens refusion af ydelsesstøtte)

Læs mere

Lovforslagene På baggrund af ovennævnte aftaler er det oprindelige udkast til forslag til

Lovforslagene På baggrund af ovennævnte aftaler er det oprindelige udkast til forslag til tbst.dk Edvard Thomsens Vej 14 Til høringspartere, jf. vedlagte høringsliste Høring over udkast til 2 lovforslag - lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0102-00025 03-09-2018 Høringsnotat Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger: BL, Brabrand Boligforening, KL, Landsbyggefonden, Svendborg Kommune og Aarhus

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger: BL, Brabrand Boligforening, KL, Landsbyggefonden, Svendborg Kommune og Aarhus NOTAT Dato: 27. november 2018 J. nr. 2018-6393 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om afgrænsning af boligområder efter 61 a, stk.3 i lov om almene boliger m.v. Transport-,

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om udgiftsrammer til byfornyelse og kommunernes brug af indberetningssystemer Bekendtgørelse

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Dato J. nr. 27. marts

HØRINGSNOTAT. Dato J. nr. 27. marts HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 27. marts 2019 2018-5990 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Tilsagn til nybyggeri opført i samarbejde

Læs mere

Høringsnotat. Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer

Høringsnotat. Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 185 Bilag 1 Offentligt MINISTEREN Dato Høringsnotat 7. februar 2019 J. nr. Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Notat om de indkomne høringssvar vedrørende

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om landsbyfornyelse. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om landsbyfornyelse. 1. Indledning Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Sagsnr.: BO0302-00008 Bekendtgørelse om landsbyfornyelse 1. Indledning Trafik-, Bygge- og

Læs mere

Høringsnotat. 3 bekendtgørelser samt revisionsinstruks - effektivisering af den almene boligsektor. 1. Indledning

Høringsnotat. 3 bekendtgørelser samt revisionsinstruks - effektivisering af den almene boligsektor. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 3 bekendtgørelser samt revisionsinstruks - effektivisering af den almene boligsektor 1. Indledning

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat BO0102-00010 20-08-2017 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt Høringsudkast Dato: 8.12 2014 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2014-3030 Sagsbeh.: pel Dok id: Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. 2010/1 LSF 60 (Gældende) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Socialministeriet Journalnummer: Socialmin. j.nr. 2010-7278 Fremsat den 17. november 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forsøg med fordeling af udgifterne til varme efter indeklimamålere. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forsøg med fordeling af udgifterne til varme efter indeklimamålere. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om forsøg med fordeling af udgifterne til varme efter indeklimamålere 1. Indledning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. Lovforslag nr. L 108 Folketinget 2014-15 Fremsat den 14. januar 2015 af ministeren for by, bolig og landdistrikter (Carsten Hansen) Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Støtte til

Læs mere

2012/1 LSF 3 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli Forslag. til

2012/1 LSF 3 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli Forslag. til 2012/1 LSF 3 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2017 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2012-2160 Fremsat den 3.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. 2010/1 LSF 62 (Gældende) Udskriftsdato: 8. januar 2017 Ministerium: Socialministeriet Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2010-7278 Fremsat den 17. november 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. NOTAT Dato: 8. december 2014 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2014-10334 Sagsbeh.: lni Dok id: 565516 Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Sociale klausuler om uddannelses- og praktikaftaler)

Læs mere

Høringsnotat. Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring

Høringsnotat. Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring Trafik-

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. Lovforslag nr. L 109 Folketinget 2014-15 Fremsat den 14. januar 2015 af ministeren for by, bolig og landdistrikter (Carsten Hansen) Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Sociale klausuler

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. 2012/1 LSF 220 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2013-607 Fremsat den 22.

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat BO0106-00036 29-09-2017 Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger 1. Indledning

Læs mere

Forslag. til. lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer. (Støtte til styrket indsats i udkantsområderne)

Forslag. til. lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer. (Støtte til styrket indsats i udkantsområderne) Forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer (Støtte til styrket indsats i udkantsområderne) I lov om byfornyelse og udvikling af byer, jf. lovbekendtgørelse nr. 1228 af 3. oktober

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: 8. oktober 2014 Kontor: Boliglov Sagsnr.: 2014-1615 Sagsbeh.: PML/NIH Dok id: 466043 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. 27/2 LSF 176 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 216 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 27-2225 Fremsat den 1. april 28 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag

Læs mere

Høringsnotat. Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation i boliglejeforhold)

Høringsnotat. Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation i boliglejeforhold) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger (Fremme af digital kommunikation

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Furesø Kommune Att.: Byrådet

Ankestyrelsens brev til Furesø Kommune Att.: Byrådet Ankestyrelsens brev til Furesø Kommune Att.: Byrådet Furesø Kommunes aftale om suspension af oprykningsret for beboere i det almene boligselskab Furesø Boligselskab Ankestyrelsen vender hermed tilbage

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN HANS SKIFTER ANDERSEN Min opgave Hvad betyder Regeringens forslag for bosætningen? Hvor flytter

Læs mere

Boligudvalget L 61 Bilag 1 Offentligt

Boligudvalget L 61 Bilag 1 Offentligt Boligudvalget 2010-11 L 61 Bilag 1 Offentligt Socialministeriet Almene boliger J.nr. 2010-7278 pel 25. november 2010 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om individuel boligstøtte 2014/1 LSF 161 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2015-34 Fremsat den 11.

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om inklusionsboliger, bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om drift af almene

Læs mere

Boligudvalget L 92 - Bilag 3 Offentligt

Boligudvalget L 92 - Bilag 3 Offentligt Boligudvalget L 92 - Bilag 3 Offentligt Velfærdsministeriet Byfornyelse & leje J.nr. 2008-6877 nho 28. november 2008 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring af lov om leje af almene boliger,

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

HØRINGSLISTE. Advokatrådet. Advokatsamfundet. Akademikerne. AK-samvirke. Aktive Modstandsfolk. Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation

HØRINGSLISTE. Advokatrådet. Advokatsamfundet. Akademikerne. AK-samvirke. Aktive Modstandsfolk. Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation HØRINGSLISTE 3F Advokatrådet Advokatsamfundet Akademikerne AK-samvirke Aktive Modstandsfolk Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation Ankenævnet for Statens uddannelsesstøtteordninger Ankestyrelsen

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

Boligselskabernes Landsforening og Bygherreforeningen har meddelt, at de ikke har bemærkninger

Boligselskabernes Landsforening og Bygherreforeningen har meddelt, at de ikke har bemærkninger NOTAT Dato: 22. november 2012 Kontor: Boliglovgivning Sagsnr.: 2012-2417 Sagsbehandler: lag/mpk Dok id: Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af lov om leje, lov om midlertidig regulering

Læs mere

Kredskonference den 23. marts Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds

Kredskonference den 23. marts Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds Kredskonference den 23. marts 2019 Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds Plan for eftermiddagen: Kl. 13.30 Kl. 13.50 Kl. 14.15 Kl. 15.00 Kl. 15.15 Kl. 15.45 Kl. 16.45 Kl. 17.00 Velkommen og præsentation

Læs mere

By- og Boligudvalget L 45 Bilag 1 Offentligt

By- og Boligudvalget L 45 Bilag 1 Offentligt By- og Boligudvalget 2013-14 L 45 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato:15. oktober 2013 Kontor: Almene Boliger Sagsnr.: 2013-1397 Sagsbehandler: pel/eb Dok id: Høringsnotat vedrørende L 45 - forslag til lov om

Læs mere

er der fremsat forskellige indholdsmæssige bemærkninger, der gen- nemgås i det følgende.

er der fremsat forskellige indholdsmæssige bemærkninger, der gen- nemgås i det følgende. By- og Boligudvalget, By- og Boligudvalget, By- og Boligudvalget, By- og Boligudvalget 2012-13 L 114 Bilag 1, L 114 A Bilag 1, L 114 B Bilag 1, L 114 C Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: Kontor: Sagsnr.: Sagsbeh.:

Læs mere

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte UDKAST Boligaftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen. Aftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune om rammen for udlejning af

Læs mere

Flere muligheder i de almene boligområder

Flere muligheder i de almene boligområder Flere muligheder i de almene boligområder bl danmarks almene boliger Københavns Kommune Udlejningsaftalen Københavns Kommune og de almene boligorganisationer i København har indgået en aftale om udlejning

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 154 Bilag 2 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 154 Bilag 2 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 154 Bilag 2 Offentligt Notat Høringsnotat Vedr. forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer (Målretning af byfornyelsesinstrumenter

Læs mere

Forslag. lov om ændring af lov om leje

Forslag. lov om ændring af lov om leje Lovforslag nr. L 25 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af transport-, bygnings- og boligministeren Ole Birk Olesen Forslag til lov om ændring af lov om leje (Friplejeboliger i lejede lokaler)

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsliste Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT over Forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse (ghettorepræsentanter)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT over Forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse (ghettorepræsentanter) Enhed Kommunaljura Sagsbehandler Lise Brandi- Hansen Koordineret med Sagsnr. 2018-362 Doknr. 19926 Dato 18-09-2018 KOMMENTERET HØRINGSNOTAT over Forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v UDKAST Dato: 5. december 2013 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2013-3229 Sagsbeh.: lni Dok id: 421062 Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v (Ommærkning af almene ældre- og almene familieboliger

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 19 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 19 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 19 Offentligt HØRINGSUDKAST Dato: 19. november 2014 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2014-3030 Sagsbeh.: pel Dok id: Forslag til Lov om ændring af lov om almene

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ingen bemærkninger har:

Følgende organisationer har meddelt, at de ingen bemærkninger har: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2015 (BR15) 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om boligbyggeri

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om boligbyggeri 2013/1 LSF 135 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2013-4127 Fremsat den 19.

Læs mere

Udkast til forslag til lov om ændring af lov om leje

Udkast til forslag til lov om ændring af lov om leje Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Udkast til forslag til lov om ændring af lov om leje Notat BO0102-00006 22-06-2017 (Friplejeboliger i lejede

Læs mere

Kommunal boliganvisning i almene familieboliger

Kommunal boliganvisning i almene familieboliger Kommunal boliganvisning i almene familieboliger Notat baseret på resultater fra en undersøgelse af fleksibel boliganvisning i almene boliger Hans Skifter Andersen og Torben Fridberg Statens Byggeforskningsinstitut

Læs mere

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning NOTAT februar 2015 Bilag 1 Aftaler om boliganvisning 2015-2018 Aftale mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941 om behovsbestemt anvisning 2015-2018 Kontaktoplysninger Socialcenter Amtstue

Læs mere

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 03. juli 2018 Sagsnr. 2018-0171432 Dokumentnr. 2018-0171432-7 Kære Astrid Aller, Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om leje af almene boliger

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om leje af almene boliger UDKAST Dato: 16. december 2013 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2013-4127 Sagsbeh.: Lars Nielsen Dok id: 431565 Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om leje af almene boliger

Læs mere

Ventelisteregler 1209

Ventelisteregler 1209 Side 1 af 5 Ventelisteregler 1209 Selskab: Hovedstadens almennyttige Boligselskab Afdeling: Røde Møllegård IV Lejlighederne anvises efter følgende fordeling A B C D Anviser i medfør af bekendtgørelse om

Læs mere

kom foran på ventelisten

kom foran på ventelisten kom foran på ventelisten fleksibel udlejning i københavn fleksibel udlejning Rådhuspladsen 59 1550 København V Tel 3313 2144 Fax 3314 1260 www.fsb.dk januar 2011 københavn Nye muligheder i de almene boligområder

Læs mere

Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer

Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer November 2015 Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer Titel: Der formuleres en titel, som understreger, at parterne med aftaleindgåelsen forpligter sig til

Læs mere

Høring. ændrede regler om ajourføringsgebyrer. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter P-almbolig mbbl.dk

Høring. ændrede regler om ajourføringsgebyrer. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter P-almbolig mbbl.dk Studiestræde 50, 1554 København V, Telefon 3376 2000, Fax 3376 2001, www.bi.dk, email bl@bl.dk 14. januar 2013 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter P-almbolig mbbl.dk Høring ændrede regler om ajourføringsgebyrer

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. 2013/1 LSF 128 (Gældende) Udskriftsdato: 26. juni 2019 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2013-3229 Fremsat den 5.

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget L 211 Bilag 1 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget L 211 Bilag 1 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 L 211 Bilag 1 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: AELSAM Sagsbeh.: DEPSSK/DEPLGR Koordineret med: Sagsnr.: 1708759 Dok. nr.: 537156 Dato: 09-03-2018

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om friplejeboliger

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om friplejeboliger Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del Bilag 35 Offentligt Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om friplejeboliger (Nedsættelse af grundkapital og kapitalindskud

Læs mere

UDKAST. Fremsat den {FREMSAT} af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til

UDKAST. Fremsat den {FREMSAT} af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til UDKAST Fremsat den {FREMSAT} af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om friplejeboliger (Nedsættelse af grundkapital

Læs mere

UDKAST. Afdelingen består af 45 boliger med areal fra ca m².

UDKAST. Afdelingen består af 45 boliger med areal fra ca m². Notat Kontaktoplysninger Finn Larsen Seniorkonsulent T 38 38 18 51 ftl@kab-bolig.dk AFTALE OM ANVISNING OG UDLEJNING AF BOLIGER EFTER SÆRLIGE KRITERIER Med virkning fra den 1. januar 2020 er der indgået

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den

Læs mere

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Udlejningsaftale 2015 2018 Informationsmøde 8. oktober 2014 Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Agenda Afsættet Virker det? Har parterne leveret hidtil? Ny udlejningsaftale Trappetrinsmodel

Læs mere

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det ikke er ulovligt, at Ishøj Byråd ved tildelingen af almene boliger lægger vægt på,

Læs mere

Københavns Kommune. Nye muligheder i de almene boligområder

Københavns Kommune. Nye muligheder i de almene boligområder Københavns Kommune Nye muligheder i de almene boligområder Nye muligheder i de almene boligområder Københavns Kommune og de almene boligorganisationer i København har indgået en aftale om nye udlejningsformer

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet for Høng og Omegn LBF-: 0953 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 L 47 Bilag 1 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 L 47 Bilag 1 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 L 47 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: 20. oktober 2014 Kontor: Boliglov Sagsnr.: 2013-3181 Sagsbeh.: PML Dok id: 466043 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring af

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Værløse almennyttige Boligselskab (kaldet boligorganisationen) LBF-: 0304 og Furesø Kommune (kaldet kommunen) Ikrafttrædelse Aftalen er

Læs mere

Udlejning og ventelister

Udlejning og ventelister Udlejning og ventelister Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivningen herom. Sammendrag af reglerne om udlejning og ventelister er gengivet nedenfor. Målsætning Det er målsætningen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Midlertidig huslejehjælp)

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Midlertidig huslejehjælp) Udkast Forslag Til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Midlertidig huslejehjælp) 1 I lov om aktiv socialpolitik, jf. lovbekendtgørelse nr. 190 af 24. februar 2012, som ændret senest ved 1 i lov

Læs mere

Udlejningsregler i Glostrup Kommune

Udlejningsregler i Glostrup Kommune Udlejningsregler i Glostrup Kommune Juni 2017 Denne folder indeholder en oversigt over de boligorganisationer, som Glostrup Kommune har indgået udlejningsaftaler med. Vil du vide mere om, hvordan du kommer

Læs mere

Anvendelse af udfordringsretten i de særligt udsatte boligområder

Anvendelse af udfordringsretten i de særligt udsatte boligområder Anvendelse af udfordringsretten i de særligt udsatte boligområder I. Indledning I de særligt udsatte boligområder er der en række parallelle problemer, der gør sig gældende i mere eller mindre grad. Beboersammensætningen

Læs mere

Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af bygninger

Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af bygninger Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Kontor/afdeling Center for Energiadministration Dato 17. maj 2018 J nr. 2018-7943 Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 14 Bilag 1 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 14 Bilag 1 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 L 14 Bilag 1 Offentligt Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kontoret for Integrationspolitik J.nr. 2012-5048 dwp 23. august 2013 Notat de

Læs mere

Ankestyrelsen, ATP Ejendomme A/S, Danske Ældreråd, Finans Danmark, LOS, Selveje Danmark, Udbetaling Danmark og Ældre Sagen.

Ankestyrelsen, ATP Ejendomme A/S, Danske Ældreråd, Finans Danmark, LOS, Selveje Danmark, Udbetaling Danmark og Ældre Sagen. Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 38 Bilag 1 Offentligt 21. september 2018 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset.

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold til 59 og 60 i lov om almene boliger samt støttede boliger m.v.

Læs mere

Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes Fælles Repræsentation

Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes Fælles Repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex Oil Denmark

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af velfærdsministeren (Karen Jespersen ) Forslag. til

Fremsat den {FREMSAT} af velfærdsministeren (Karen Jespersen ) Forslag. til Fremsat den {FREMSAT} af velfærdsministeren (Karen Jespersen ) Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. og lov om leje af almene boliger (Permanentgørelse af ordningen om tilskud til etablering

Læs mere

2007/2 LSF 155 (Gældende) Udskriftsdato: 16. februar Fremsat den 28. marts 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag.

2007/2 LSF 155 (Gældende) Udskriftsdato: 16. februar Fremsat den 28. marts 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag. 2007/2 LSF 155 (Gældende) Udskriftsdato: 16. februar 2017 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2007-2768 Fremsat den 28. marts 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen)

Læs mere

1. Indledning Lovforslaget blev sendt i ekstern høring den 6. februar 2018 med høringsfrist den 21. februar 2018 kl

1. Indledning Lovforslaget blev sendt i ekstern høring den 6. februar 2018 med høringsfrist den 21. februar 2018 kl Beskæftigelsesudvalget 2017-18 L 193 Bilag 1 Offentligt Marts 2018 Resumé og kommentarer til høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om social

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven 2011/1 LSF 65 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin. Fremsat den 11. januar 2012 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

Bilag 2. til indstilling om ny udlejningsaftale for

Bilag 2. til indstilling om ny udlejningsaftale for Bilag 2. til indstilling om ny udlejningsaftale for 2015 2018 Sammenligning af udlejningsaftalen i perioden 2011-14 og den nye udlejningsaftale 2015-19 Tema 2011-14 2015-18 Fordeling af udlejningstyper

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. 1. Overskriften til kapitel 11 b affattes således: "Straffe- og forvaltningsbestemmelser"

UDKAST. Forslag. til. 1. Overskriften til kapitel 11 b affattes således: Straffe- og forvaltningsbestemmelser UDKAST Dato J. nr. 26. januar 2017 2016-11609 Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om friplejeboliger, lov om leje af almene boliger, lov om tvungen administration af udlejningsejendomme

Læs mere

Slots- og Ejendomsstyrelsen

Slots- og Ejendomsstyrelsen Slots- og Ejendomsstyrelsen 22.12.2006 SES Uddybning og supplement af statens tilbud til Christianias beboere af 26. september 2006 om udmøntning af fremtidige organisations- og ejerformer på Christianiaområdet

Læs mere

Udlejningsaftale for de almene boliger i København. Københavns Kommune

Udlejningsaftale for de almene boliger i København. Københavns Kommune Udlejningsaftale for de almene boliger i København Københavns Kommune 2 Det er en fordel med en aftale I loven står, at almene boligorganisationer skal stille hver fjerde ledige bolig til rådighed for

Læs mere

Gladsaxe almennyttige Boligselskab

Gladsaxe almennyttige Boligselskab Bilag 1. Gladsaxe almennyttige Boligselskab Aftale om udlejning efter særlige kriterier 60 Indgået mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab 1 Aftalen indgås i henhold til Lov om almene

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsliste Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex

Læs mere

2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december Forslag. til

2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december Forslag. til 2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin. 1207154 Fremsat den 3. oktober 2012 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 153 Bilag 1 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 153 Bilag 1 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 153 Bilag 1 Offentligt Notat Høringsnotat over forslag til lov om ændring af lov om almene boliger og lov om leje af almene boliger (Inklusionsboliger)

Læs mere

Liste over høringsparter for høring vedr. forslag til lov om ændring af lov om fremme af energibesparelser i bygninger

Liste over høringsparter for høring vedr. forslag til lov om ændring af lov om fremme af energibesparelser i bygninger Høringsliste Liste over høringsparter for høring vedr. forslag til lov om ændring af lov om fremme af energibesparelser i bygninger 3F Fagligt Fællesforbund Akademisk Arkitektforening Aalborg Universitet

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Furesø Boligselskab LBF-nr.: 0656 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen erstatter

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer

Forslag. Lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer Lovforslag nr. L 185 Folketinget 2018-19 Fremsat den 27. februar 2019 af transport-, bygnings - og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer

Læs mere