Kunst i Kolding midtby

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kunst i Kolding midtby"

Transkript

1 Kunst i Kolding midtby

2 I Kolding Kommune har vi et enestående udvalg af offentlige kunstværker af prominente danske og internationale kunstnere, som er med til at forskønne og berige byrummet. Kunsten bor ikke kun på museer, men også i blandt os på gader, åbne pladser og i parker. Kunstværkerne er en del af hverdagskulturen, som Kolding Kommune ønsker at understøtte og sætte fornyet fokus på. Til denne folder har vi udvalgt en række kunstværker i Kolding midtby, som er offentligt tilgængelige for borgere og turister, der har lyst til at opleve noget af det bedste byen har at byde på. Kunstværkerne er mangfoldige og repræsenterer en bred vifte af kunstnere, stilarter, perioder og materialer. Kunsten i byrummet skaber værdi for borgerne og giver en mulighed for, at man kan få en pause i den travle hverdag og dvæle ved værket. Kunst i Kolding midtby 2019 Kolding Kommune Udarbejdet af Kulturafdelingen Redaktion: Nana Legh-Smith og Jon Noe Layout: Kamilla Asmussen I made this* Foto: Palle Peter Skov Trykkeri: From Grafisk A/S kolding.dk/kultur Kolding Kommune ønsker at styrke det kulturelle fælleskab og tilbyde borgerne at lære byrummets kunst endnu bedre at kende. God fornøjelse og god tur rundt i byen! Venlig hilsen Jesper Elkjær Kulturudvalgsformand i Kolding Kommune

3 Oversigtskort Abessinier Slotsstræde 02 Bacchusbarn med druer Rådhushaven, Torvegade 5 03 Chresten Berg Slotssøvejen 2 04 Dansende Blomster Fredericiagade Den Spanske Trappe Slotsstræde 06 Dyr og Bamser I P Jensens Plads 07 Frihed Lilletorv 08 Gry Domhusgade Havnen I Sdr. Havnegade Havnen II Toldbodgade 7 11 Kain Legeparken 12 Keramisk Viadukt Søndergade Marts Agtrupvej Kunst i Nicolai Skolegade 2C 15 Siddende Pige Sct. Jørgens Have 16 Skulptur uden titel Buen Skulptur uden titel Midtgården 18 Skulptur uden titel Nytorv Skulpturgruppe Vestertorv 20 Stemmegaflen Ndr. Ringvej 2 21 Svømmepigen Legeparken 22 Tanker om en bro Banegårdspladsen 6 23 Tyren Nordkajen Uffe hin Spage Legeparken 25 Vandkunst Søndertorv 26 Ved Vejen Kolding Åpark 2 27 Vexø I Riberdyb Vinger III Skamlingvejen 80A 13 08

4 01 Abessinier Johannes C. Bjerg, 1915, bronze Slotsstræde Skulpturen står yndefuldt i kontrapost, med vægten hvilende på det ene ben. Kontrapost er en skulpturteknik, der medfører en drejning i skulpturens krop. Abessinier er et menneske fra Abessinien det nuværende Etiopien. Bjerg er født i Ødis, men har et bredt udsyn til verden, hvilket afspejles i dette hovedværk.

5 02 Bacchusbarn med druer Anne Marie Carl-Nielsen, 1906, bronze Rådhushaven, Torvegade 5 Bacchus er navnet på den romerske gud for vin og ekstase. I Anne Marie Carl-Nielsens sprudlende skulptur er barnet portrætteret med druer, der refererer til den livsglade gud. Kunstnerens søn stod model til skulpturen. Kunstnerens efternavn afslører, at hun var hustru til den berømte komponist Carl Nielsen. Anne Marie er født Brodersen. Hun voksede op i Sønder Stenderup syd for Kolding.

6 03 Chresten Berg Rasmus M. Andersen, 1906, bronze Slotssøvejen 2 Chresten Berg ( ) er en markant skikkelse i Kolding bys historie. Berg var en højtagtet politiker og grundlægger af Teknisk Skole i Kolding, Kolding Folkeblad og Frederiksborg Amts Dagblad. Statuen er udført af portrættøren Rasmus. M. Andersen, som udmærkede sig i realismens formsprog.

7 04 Dansende Blomster Henrik Fischer, 2017, glasfiber Fredericiagade 21 Gavludsmykningen er en del af Erindringskvarteret, hvor historiske virksomheder og personer hyldes med et kunstværk. Værkerne er med til at vække historien til live og sætte fokus på de drivkræfter, som har præget Kolding by. Gå på oplevelse i kvarteret og se flere spændende værker. Projektet er skabt af beboerforeningen Tre-I-En.

8 05 Den Spanske Trappe Lin Utzon, 1995, mosaik Slotsstræde Alleen af betonsøjler er belagt med en mosaik af hvide og blå klinker, og et rislende vandløb er med til at skabe en romantisk oase i midtbyen. Selve trappeanlægget er opført i 1973 og senere udsmykket af kunsthåndværkeren Lin Utzon, som er datter af arkitekt Jørn Utzon. Udsmykningen er et vartegn i Kolding og viser vej mod Koldinghus.

9 06 Dyr og Bamser Lissy Boesen, 1995, granit I P Jensens Plads Lissy Boesen henter inspiration til sine motiver i dyreriget, hvor særligt katte er et favoritmotiv. Boesens skulpturer er karakteriseret ved det enkle og stilrene udtryk, hvor rene linjer skaber blødhed i den hårde granit. Særligt børn holder af at interagere med skulpturerne. Men voksne må også gerne klappe bamsen!

10 07 Frihed Peter Brandes, 1988, glyptonit Lilletorv Frihed er et hovedværk af den anerkendte kunstner Peter Brandes. Skulpturen kombinerer i et abstrakt formsprog en torso og en løftet arm. Torsoen er et hyppigt motiv hos Brandes. Den løftede arm er et frihedssymbol i kunsthistorien. Frihed er skabt kort før Berlinmurens fald og repræsenterer de østeuropæiske landes længsel mod frihed.

11 08 Gry Johannes C. Bjerg, ca. 1939, bronze Domhusgade 24 Bjergs tidligste værker flirtede med kubismen, men senere fandt han kærligheden for nyklassicismens naturalistiske formsprog, hvilket kommer til udtryk i dette værk. Den smukke Gry står yndefuldt og lader daggryets tidlige stråler varme hendes nøgne krop.

12 09 Havnen I Hans August Andersen, 1974, cortenstål Sdr. Havnegade 36 Værket er opstillet ved H. Overbeck A/S og er bestilt af familien med samme navn. Skulpturen markerer en familie- og virksomhedshistorie, men skulpturen fortæller også om havnens historie som industrielt knudepunkt. Motivet er inspireret af en magnet og en sjækkel, som bruges i forbindelse med skibsfart.

13 10 Havnen II Hans August Andersen, 1982, cortenstål Toldbodgade 7 Værket er bestilt af speditionsfirmaet H. Daugaard som en hyldest til virksomheden, der blev grundlagt på havnen i Kolding i Skulpturen er abstrakt, men formen er inspireret af sejl, og henviser dermed tematisk til de historiske omgivelser på havnen.

14 11 Kain Thomas Hansen, 1926, kalksten Legeparken Thomas Hansens skulpturmotiver rummer ofte en stærk fortælling, som vækkes til live i stenen. Skulpturen Kain forestiller bibelfiguren i øjeblikket efter han i misundelse har dræbt sin bror Abel. Fortvivlelsen ses i hele hans kropsholdning og i hans øjne, der skuer mod himlen.

15 12 Keramisk Viadukt Helle Hove, 1999, keramik Søndergade 12 Helle Hove er designer og kunstner. Hove har udført kunstneriske udsmykninger af stedspecifikke projekter som Keramisk Viadukt. Hoves projekter æstetiserer velkendte offentlige steder og får beskueren til at se på byen med et nyt blik. Udsmykningen består af et enkelt ornament af fire trekanter og et kvadrat, som gentages.

16 13 Marts Johannes C. Bjerg, 1935, sandsten Agtrupvej 22 Skulpturen er et eksempel på Bjergs skift fra græsk-arkaisk inspireret stil til dansk nyklassicisme. Marts er en ung kvinde med bløde former, som sidder i en let positur. Bjergs øvrige offentlige bestillingsarbejder, monumenter, statuer og portrætbuster kan i dag opleves i talrige danske byer.

17 14 Kunst i Nicolai Flora: Astrid Krogh, 2007, neonlys Spejlinger: Jesper Kongshaug, 2018, interaktiv lysinstallation Skolegade 2C I kulturkomplekset Nicolai kan du opleve disse to imponerende værker, der begge arbejder med lyset som materiale og tema. Neonblomsten Flora er et vartegn for hele Nicolai. Spejlinger er et interaktivt kunstværk, hvor beskueren kan styre lyssætningen ved at sende en sms. Læs mere om kunstværkerne på HistoriskAtlas.dk. Foto: Peberman

18 15 Siddende Pige Elise Heide-Jørgensen, 1953, bronze Sct. Jørgens Have Heide-Jørgensen blev født i 1924 i Vonsild men drog senere til København for at blive uddannet på Kunstakademiet. Skulpturen forestiller en nøgen kvinde et motiv, der siden antikken har været yndet i kunsten. Her er den nøgne kvinde fremstillet i en følsom naturalisme i en privat og hverdagsagtig situation.

19 16 Skulptur uden titel Finn Nielsen, 1991, granit Buen 12 Med respekt for stenhuggerfagets stærke traditioner har Finn Nielsen udført skulpturen i et abstrakt formsprog et kendetegn for hans kunstneriske praksis. Det naturlige materiale er kultiveret gennem processen, og der er skabt lethed og bevægelse i de tunge sten.

20 17 Skulptur uden titel Jun-Ichi Inoue, 1990, granit Midtgården Skulpturen kombinerer organiske former med en geometrisk strenghed. Jun-Ichi Inoue er uddannet på kunstakademiet i Tokyo, men gik senere på akademiet i København. Skulpturen er non-figurativ, men kan give beskueren associationer til japanske haver, bjerglandskaber og vandløb.

21 18 Skulptur uden titel Karl Åge Riget, 1990, rustfrit stål Nytorv 11 Karl Åge Riget var maler og skulptør med en stor portefølje af arbejder udstillet i det offentlige rum. Skulpturens omgivelser reflekteres i det polerede stål, men spejlbilledet forvrænges i de geometriske former. Rigets foretrukne motiver er trekanter, kvadrater og cirkler i forskellige størrelser.

22 19 Skulpturgruppe Ole Christensen,1989, granit Vestertorv Skulpturelementerne smelter ind i omgivelserne, og de bløde former udgør et modspil til stentrappen. Værket aktiverer borgerne, og byrummet levendegøres. Særligt byens mindste borgere har sat deres præg på skulpturen, hvorpå der er slidmærker fra leg. Christensens skulpturer er udført i bornholmsk granit hentet fra øen, hvor han levede og arbejdede.

23 20 Stemmegaflen Hans August Andersen, medio 1960 erne, rustfrit stål Ndr. Ringvej 2 Værket er et af Andersens mest omtalte skulpturer. Skulpturen kan fortolkes som et symbol for gensidig respekt og accept mellem mennesker, ved de to harmonisk opadstræbende piller. Andersen er født i Kolding, og hans kunstneriske praksis er rigt repræsenteret på hans hjemegn.

24 21 Svømmepigen August Kiel, 1940, granit Legeparken Skulpturen forestiller en ung afklædt kvindefigur, som rank står parat til at foretage et udspring. Svømmepigen er fremstillet i en forenklet stil, der refererer til klassiske græske menneskeskildringer. August Kiel har arbejdet med et rent formsprog og strenge linjer, men samtidig fremstår den unge kvinde mild og levende.

25 22 Tanker om en bro Poul Isbak, 1990, granit og marmor Banegårdspladsen 6 Poul Isbak udforsker her spændingsfeltet mellem de bløde, tekstile former og det hårde, uforgængelige materiale. Tanker om en bro er abstrakt, men kan give associationer til himmel og skyformationer såvel som en bro. Isbak har mange værker udstillet i det offentlige rum og på private institutioner.

26 23 Tyren Niels Petersen, 1939, kobber Nordkajen 21 Tyren er bestilt af kreatureksportør Jens Holm. Skulpturen er udført af blikkenslagermester Niels Petersen efter en tegning af stukkatør E. Petersen. Tyren kan fortolkes som et symbol på fremdrift, da Jens Holm startede som gårdkarl, men senere arbejdede sig op til at være en succesfuld forretningsmand.

27 24 Uffe hin Spage Anne Marie Carl-Nielsen, 1932, bronze Legeparken Uffe hin Spage er en sagnfigur. Krønikeskriveren Saxo beskriver Uffes kamp, hvor han besejrer en saksisk kongesøn. Det forlyder, at kunstnerens mand komponist Carl Nielsen stod model, da ansigtet skulle formes. Skulpturen viser den sejrende muskuløse Uffe, som kigger ned på beskueren som om beskueren er den besejrede.

28 25 Vandkunst Sven-Ingvar Andersson, 1999, rustfrit stål og granit Søndertorv Vandkunstens udtryk er stringent. Værket er inspireret af omgivelserne og tager udgangspunkt i stedets muligheder. Som landskabsarkitekt var Andersson udpræget skønhedsdyrker og hans kendetegn er oftest enkle former, som forholder sig til gade, himmel og horisont.

29 26 Ved Vejen Hans August Andersen, 1981, beton Kolding Åpark 2 Ved Vejen deler titel med en novelle af Herman Bang, som handler om ulykkelig kærlighed. I slutningen af novellen står hovedpersonen uden håb ved vejen, men skal ingen steder hen livet glider forbi. Skulpturen stod oprindeligt ved den gamle indfaldsvej, hvor masser af liv og mennesker gennem tiden er kommet forbi.

30 27 Vexø I Claes Hake, 1991, granit Riberdyb 26 Den nonfigurative skulptur har et monumentalt format og et enkelt udtryk. Materialet fremstår ubearbejdet i modsætning til den liggende del af skulpturen, som er placeret lidt derfra. Hake er svensk billedhugger, der har skabt udsmykninger til flere danske byer.

31 28 Vinger III Erik Heide, 1983, cortenstål og granit Skamlingvejen 80A Tre rå granitsøjler bærer massive stålvinger, som får værket til at fremstå med en massiv tyngde. Skulpturmotivet repræsenterer samtidig lethed, bevægelse og frihed. Kontrasten mellem materiale og motiv understreger temaet udlængsel, der er symboliseret ved den fugl, som aldrig vil kunne flyve væk.

32 Vil du vide mere om kunsten og lokalhistorien i Kolding? Så gå ind på HistoriskAtlas.dk HistoriskAtlas.dk er et website med interaktive kort over Danmark med tusindvis af fortællinger. Her kan du gå på opdagelse i din by fra hjemmecomputeren eller lære om kunstværker på mobilen. På HistoriskAtlas.dk kan du finde en række funktioner, som kan gøre dig klogere på din by og opleve den på ny. Du kan bl.a.: Læse om historiske bygninger, fortidens mindesmærker og offentlig kunst. Finde turforslag til byvandringer, cykelruter og køreture i Kolding. Dele din viden med andre ved selv at oprette dig som bruger. Kolding Kommune har opdateret HistoriskAtlas.dk med et væld af spændende fortællinger om kunst, kultur og historie. Det giver borgerne mulighed for at få lettere adgang til kunst og lokalhistorie uanset om du er hjemme eller ude i byen. Det er ganske gratis og let at komme i gang. Søg på Historiskatlas.dk i din webbrowser og læs mere. God fornøjelse!

33 kolding.dk/kultur

Kunstprojekt Genfortælling. Liste over skulpturer

Kunstprojekt Genfortælling. Liste over skulpturer Kunstprojekt Genfortælling Liste over skulpturer 1. Tanker om en bro 2. Chresten Berg 3. Abessinier 4. Bacchusbarn med druer 5. Skulpturgruppe på Vestertorv 6. Skulptur af Karl Aage Riget 7. Vandkunst

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Lokalbanken fylder 90 år

Lokalbanken fylder 90 år Lokalbanken fylder 90 år og forærer kunst til borgerne tid til nærvær Forord Lokalbanken har fornøjelsen af at præsentere 11 kunstværker, der er blevet indkøbt i anledning af bankens 90-års fødselsdag.

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Analysemodeller og -metoder

Analysemodeller og -metoder Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 5. juni - 5. juli 2015 Mellem Tangkrogen og Ballehage Analysemodeller og -metoder TIL SKOLER KOM OG VÆR MED! Sculpture by the Sea er her igen. Skulpturudstillingen

Læs mere

Notat 16. august 2017 J-nr.: / Stort set hele befolkningen har kendskab til eller i det mindste hørt om håndværkerfradraget.

Notat 16. august 2017 J-nr.: / Stort set hele befolkningen har kendskab til eller i det mindste hørt om håndværkerfradraget. Notat 16. august 2017 J-nr.: 87093 / 2417288 Stort set hele befolkningen har kendskab til eller i det mindste hørt om håndværkerfradraget. 35 procent af de adspurgte har anvendt fradraget tidligere. Håndværkerfradraget

Læs mere

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer.

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer. I dyrenes skygge Dyr er fascinerende. Deres levevis og bevægelser kan fange interessen hos både børn og voksne. At fange det fascinerende ved et dyr og overføre det til tegning eller skulptur er til gengæld

Læs mere

Lokalafdeling. Viborg. Nyhedsbrev. Her kommer et nyhedsbrev til jer, efter general forsamlingen har vi nu konstitueret os følgende:

Lokalafdeling. Viborg. Nyhedsbrev. Her kommer et nyhedsbrev til jer, efter general forsamlingen har vi nu konstitueret os følgende: Lokalafdeling Viborg Nyhedsbrev Her kommer et nyhedsbrev til jer, efter general forsamlingen har vi nu konstitueret os følgende: Formand: Jacob Vestergaard ansvarlig for nørkleklub og vius Næstformand:

Læs mere

Der er brug for at du...

Der er brug for at du... Der er brug for at du... betaler kirkeskat - nu. Jeg betaler kirkeskat af den simple grund at jeg gerne vil have den katolske kirke i Danmark skal bestå. Jeg ville være ked af det, hvis kirker skulle rives

Læs mere

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der:

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Projekttitel: Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Oplysning om ansłger Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave er beliggende i forbindelse med Fussingł-Egnens Friskole i Słnderb

Læs mere

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR Katalog 2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR ØMME KÆRTEGN H = 18 cm Januar Lene Purkær Fabriksparken 9 9230 Svenstrup J Tel: 9831 8081 www.lenepurkaer.dk Skulpturer, der afspejler en kærlighed til livet.

Læs mere

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne, 2007 Tekst og layout: Torben Wilhelmsen Kilder: Weilbachs Kunstnerleksikon / Kunstindeks Danmark. Pedersen,

Læs mere

1. Find skulpturen. Danserindebrønden

1. Find skulpturen. Danserindebrønden 1. Find skulpturen Danserindebrønden Mindre børn skal følges og vejledes af en voksen Opgaverne vil føre jer rundt på museet I skal også op på museets 1. sal Den finder du ved at gå op ad trappen i museumsbutikken

Læs mere

BOLIGFORENINGEN VIBO

BOLIGFORENINGEN VIBO BOLIGFORENINGEN VIBO RÅDERET AFDELING 827 SAMUELS HUS STANDARDRÅDERET Råderet Afdelingsmødets beslutning Den enkelte afdeling har kompetence til, på et afdelingsmøde at fastsætte regler for råderetsforbedringer

Læs mere

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen Fotos: Lene K LISSY BOESEN Lissy Boesens værker står overalt i det offentlige rum, i ind- og udland, på torve og gågader, i skolegårde, boligområder og parker. Men hvem er kvinden bag de kendte og populære

Læs mere

Hvad er artscapes? fiber beton, glasfiber, beton, og rustfri stål.

Hvad er artscapes? fiber beton, glasfiber, beton, og rustfri stål. artscapes Hvad er artscapes? Inden for artscapes skaber vi elementer og miljøer ud fra en unik kunstnerisk proces, der baner vejen for fantasifuld interaktion mellem mennesker. Produkterne kan med deres

Læs mere

Udsmykning i kirken INDLEDNING

Udsmykning i kirken INDLEDNING 2 Udsmykning i kirken INDLEDNING Hendriksholm Kirke er født med alterruden som eneste udsmykning bortset fra enkelte symboler i alter og døbefont. Dette hæfte vil omhandle de udsmykninger, der i tidens

Læs mere

SKULPTURGUIDEN HADERSLEV. Heidi Guthmann Birck - Livstrappen - 2015 Bronze - Tombak

SKULPTURGUIDEN HADERSLEV. Heidi Guthmann Birck - Livstrappen - 2015 Bronze - Tombak SKULPTURGUIDEN HADERSLEV 1 Heidi Guthmann Birck - Livstrappen - 2015 Bronze - Tombak FORORD SKULPTURGUIDEN 2015 Haderslev Kommune, private virksomheder, institutioner og uddannelsessteder har igennem årene

Læs mere

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET PÅ SPORET AF KUNSTEN OVERORDNET INTRODUKTION På sporet af Kunsten er et digitalt oplevelses- og undervisningskoncept, hvor eleverne

Læs mere

SKULPTURPAS FOR BØRN

SKULPTURPAS FOR BØRN SKULPTURPAS FOR BØRN Vil du med på Skulpturjagt - følg den røde tråd 4 5 3 6 2 1 10 8 9 7 Introduktion Ved du, hvad en skulptur er Man kan gå rundt om en skulptur, i modsætning til et maleri. Den kan være

Læs mere

Kultur og oplevelser. Status

Kultur og oplevelser. Status Kultur og oplevelser Mål Bymidten skal have et mangfoldigt og varieret kulturliv, med stærke kulturinstitutioner og tilbud og mulighed for rekreation, der tilgodeser både borgere og turister i alle aldersgrupper.

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune 12. juni 2019 Side 1. Mødedato: 12. juni 2019 Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:60 Mødested: Lokale 469 Fraværende: David Nordstrøm,

Læs mere

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE 2017 1. INDLEDNING Denne Pixi-udgave indeholder en kort beskrivelse af de nyeste erfaringer med ansættelse af peer-støttemedarbejdere

Læs mere

SKITSEPROJEKTER, SELSKABET FOR KIRKELIG KUNST 2008

SKITSEPROJEKTER, SELSKABET FOR KIRKELIG KUNST 2008 SKITSEPROJEKTER, SELSKABET FOR KIRKELIG KUNST 2008 Keramiker Karen Bennicke Altersølv i aluminium i de fem liturgiske farver. Projektet består af følgende elementer: Fem forskellige kalke i anodiseret

Læs mere

Kunst, mindesmærker og arkitektur i Fredericia

Kunst, mindesmærker og arkitektur i Fredericia Kunst, mindesmærker og arkitektur i Fredericia Mål Målene med at læse teksten og tage på tur med museet er, at I skal: Lære noget om Fredericias historie Lære at se efter spor efter Fredericias historie

Læs mere

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 5: Frihed og Ansvar

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 5: Frihed og Ansvar R E T R E A T S F O R P A R LIV i kærligheden Modul 5: Frihed og Ansvar At trække sig tilbage sammen - og træde frem på ny Under overskriften LIV I KÆRLIGHEDEN inviterer vi til en række retreats for par,

Læs mere

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r.

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Vi synes, det er en god ide med differentieret tilbud til błrn med s rlige behov, b de i.f.t. det enkelte barns behov, familiens łnsker samt i.f.t.

Læs mere

Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik

Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik 2018-2021 - Politikken Introduktion til Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitikken for Tønder Kommune. Kultur- og Fritidsudvalget formulerede i november 2016

Læs mere

FISKERI MED GARN OG RUSER

FISKERI MED GARN OG RUSER BESØG PÅ ØRESUNDSMILJØSKOLEN FISKERI MED GARN OG RUSER M3 2017 DIT NAVN: 1 På tur til Øresundsmiljøskolen - Fiskeri med garn og ruser Vi skal på besøg på Øresundsmiljøskolen. Øresundsmiljøskolen ligger

Læs mere

een ssgr Fo Marianne

een ssgr Fo Marianne Marianne Fossgreen Mylder et udvalg af stentøj Bente Hammershøy Form og figur Marianne Fossgreen Keramikeren Marianne Fossgreen kører gerne parløb med sin kunstnerkollega Kissa Tindal, der gør det i teks

Læs mere

Visse Vandværk A.m.b.a. afholdt

Visse Vandværk A.m.b.a. afholdt Visse Vandværk A.m.b.a. Ordinær generalforsamling afholdt Mandag, den 16. marts 2015 kl. 19.30 Visse Ladegård, Vissevej 116 REFERAT: DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. Bestyrelsesformand Søren Christensen

Læs mere

Faaborg Museum Indgangspartiet

Faaborg Museum Indgangspartiet Faaborg Museum Faaborg Museum er tegnet af arkitekt Carl Petersen (1874 1923) og blev åbnet i 1915. Museet blev bygget til at rumme konservesfabrikant og mæcen Mads Rasmussens samling af fynbokunst, da

Læs mere

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Politiken Kultur KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Gunnar Aagaard Andersen formåede at kombinere billedkunst og design SLIDT. Skumsofaen har

Læs mere

Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark

Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark Nedenfor kan du se de kunstværker, som er indkøbt til udlodning ved den kommende generalforsamling d. 17. marts 2011. Bodil Tobiesen er uddannet maler fra

Læs mere

Kunst og Symboler kort udgave

Kunst og Symboler kort udgave 1 Gravsten som nabo til Rådhuset? Gravsten som nabo til Rådhuset? Den er god nok. Rådhuset og rådhusparken blev anlagt på den gamle Søndre Kirkegård, der havde eksisteret siden 1818. Her blev den sidste

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 3.s.e.trinitatis Prædiken til 3.søndag efter trinitatis Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 3.s.e.trinitatis Prædiken til 3.søndag efter trinitatis Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 02-07-2017 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2017. Tekst. Luk. 15,1-10. Det er en underlig aktuel lignelse vi har fået til i dag. For snart mange år siden sang Kim Larsen.

Læs mere

Figur 1: Nettodriftsudgifter til folkeskolen (den almindelige del) pr. elev - budget 2009

Figur 1: Nettodriftsudgifter til folkeskolen (den almindelige del) pr. elev - budget 2009 Bilagsfigurer Skoleomr det Figur 1: Nettodriftsudgifter til folkeskolen (den almindelige del) pr. elev - budget 2009 (6) (7) 0 10000 20000 30000 40000 50000 60000 70000 Note: Opgłrelserne for 7-byerne

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Muldvarpen og regnormen Hvem er sød?

Muldvarpen og regnormen Hvem er sød? I skal se to film o o Muldvarpen og regnormen Hvem er sød? Har du en god ven? Tegn et billede af din ven: Filmene til dette tema handler om venskab. Spørg eleverne, hvad ven hedder på deres modersmål.

Læs mere

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg

Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Værdier for samarbejdet med pårørende - Sundhed og Omsorg Indledning Et godt socialt netværk kan både give støtte, omsorg og bidrage med praktisk hjælp i hverdagen. Derfor spiller pårørende ofte en betydningsfuld

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

fairytale My life as a drømmen der med ét design er skabt af ildsjæle. Vores unikke smykker fortæller deres egen historie og indbyder til at

fairytale My life as a drømmen der med ét design er skabt af ildsjæle. Vores unikke smykker fortæller deres egen historie og indbyder til at My life as a fairytale Et stjålent øjeblik, tiden der står stille, drømmen der med ét bliver til virkelighed det er hemmeligheden bag vores smykker. Passionen for håndværket afspejles i hvert smykke, som

Læs mere

Nøgletal til resultatdokumentation

Nøgletal til resultatdokumentation Nøgletal til resultatdokumentation Vejledningsmateriale til opgørelse og anvendelse Netværksinddragende metoder Indholdsfortegnelse Introduktion til nøgletal... 3 Om nøgletallene... 3 Metodiske overvejelser...

Læs mere

Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed Jørgen Goul Andersen, Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet

Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed Jørgen Goul Andersen, Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed Jørgen Goul Andersen, Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet Åbningskonference: Danmark i Balance? 16. maj 2017. Hvem vi er - Længere forudgående

Læs mere

I FORENINGEN - SPOR 0 AFTER DARK

I FORENINGEN - SPOR 0 AFTER DARK I FORENINGEN - SPOR 0 AFTER DARK Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os ethvert ansvar. På grund af manglende lokomotivførere har man på Lolland indført, at man i weekenden

Læs mere

Teknik og miljøområdet i Skive Kommune

Teknik og miljøområdet i Skive Kommune Teknik og miljøområdet i Skive Kommune Jeg har i nu næsten 8 år været med i Teknik- og miljøudvalget, hvor meget som vedrører Skive Kommunes udvikling bliver behandlet. Jeg skitserer nedenfor de områder,

Læs mere

Vikingeskibs sejlads På Vikingeskibs museet kan man komme ud og sejle med et af deres 3 forskellige vikingeskibe. På hvert skib er der et begrænset

Vikingeskibs sejlads På Vikingeskibs museet kan man komme ud og sejle med et af deres 3 forskellige vikingeskibe. På hvert skib er der et begrænset Fitness Når en fitness udøver vil træne i et center har han/hun et øvelses program, der er sammensat af en eller flere forskellige øvelser. Hver øvelse er rettet til en speciel del af kroppen fx arme,

Læs mere

Her begynder historien om Odense

Her begynder historien om Odense Her begynder historien om Odense Mormors fortælling om Odense starter i vikingetiden. Der har dog sneget sig et par dinosaurer ind, der siger Vi var her sgu først. Hvorfor tror I, at Mormor har sat de

Læs mere

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE MED BILLEDHUGGERENS ØJNE Undervisningsmateriale til særudstillingen ILDSJÆL Anne Marie Carl-Nielsen 150 år BRANDTS, Jernbanegade 13, Odense ( tidligere Fyns Kunstmuseum ) Kære underviser De fire opgaver

Læs mere

woodlines af naja utzon popov tæppekollektion eksklusivt for carl hansen & søn

woodlines af naja utzon popov tæppekollektion eksklusivt for carl hansen & søn woodlines af naja utzon popov tæppekollektion eksklusivt for carl hansen & søn kollektionen woodlines Den danske multikunstner Naja Utzon Popov har skabt en ny tæppekollektion eksklusivt for Carl Hansen

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018 Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2017 til den 31. juli 2018 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet for Børn

Læs mere

Betons elasticitetsmodul. Lasse Frølich Betonteknolog, M.Sc.

Betons elasticitetsmodul. Lasse Frølich Betonteknolog, M.Sc. Betons elasticitetsmodul Lasse Frølich Betonteknolog, M.Sc. 1 Agenda 1. Hvad er elasticitetsmodul? 2. Typiske værdier for elasticitetsmodul 3. Indflydelse af forskellige parametre 4. Styring af elasticitetsmodul

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JULI 2016 30. JUNI 2017 2017 Monitorering af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 2017. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING STEDET NU

IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING STEDET NU IDEE TIL BYENS FORM INDLEDNING Århus er en by hvor pulsen er høj. Her er byens stemningsfulde kvarterer og ældre bygninger med til at skabe et grundlag for en by der er i udvikling og har blikket rettet

Læs mere

Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum. Brug billedkunsten!

Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum. Brug billedkunsten! Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum Brug billedkunsten! Foto: Anne Styrbech. På Syddansk Universitet finder man moderne dansk billedkunst overalt - både inde og ude. Denne fire meter høje

Læs mere

Janus Gottfred Elleby

Janus Gottfred Elleby Janus Gottfred Elleby Fotograf og billedhugger Janus Gottfred Elleby * 03. Feb. 1865, Østermarie, Bornholm. 11. Oct. 1959, Rønne Sygehus, Bornholm. Søn: Oskar Heinrich Arthur Elleby. * 02. Feb. 1892.??

Læs mere

Socialdemokratiet på Bornholm valgprogram Tryghed, fællesskab, nærhed og høje ambitioner

Socialdemokratiet på Bornholm valgprogram Tryghed, fællesskab, nærhed og høje ambitioner Tryghed, fællesskab, nærhed og høje ambitioner Sammen om et endnu bedre Bornholm Det går godt på Bornholm. Vores ø er inde i en god og positiv udvikling. Det gør Bornholm til et endnu mere trygt og attraktivt

Læs mere

Fri bil og specialindrettede biler - Beskatning kan undgås, hvis der er tale om et specialindrettet køretøj.

Fri bil og specialindrettede biler - Beskatning kan undgås, hvis der er tale om et specialindrettet køretøj. - 1 Fri bil og specialindrettede biler - Beskatning kan undgås, hvis der er tale om et specialindrettet køretøj. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skattesager om beskatning af fri bil dukker

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 08-11-2017 17:05 Mødeafholdelse Hellerupvej 22 Indholdsfortegnelse Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget 08-11-2017 17:05

Læs mere

Naturen, byen og kunsten

Naturen, byen og kunsten Tekst: Katrine Minddal Redigering: Karsten Elmose Vad Layout og grafik: Inger Chamilla Schäffer, Grafikhuset Naturen, byen og kunsten Fag Formål Billedkunst og dansk Træning i billedanalyse. Kendskab til

Læs mere

Lev med kunst - og i al evighed. Skulpturer af Anders Nyborg

Lev med kunst - og i al evighed. Skulpturer af Anders Nyborg Lev med kunst - og i al evighed. 16 Skulpturer af Anders Nyborg Livsglæde Stil, individualitet og karakter kommer for Hvorfor ikke give dine bedste venner en mange mennesker til udtryk gennem den skulptur

Læs mere

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Omkring 150 gæster indfandt sig til fernisering og åbningsarrangement på Efterårsudstillingen på Hirtshals Fyr. Kunstudvalget

Læs mere

POSTEN LUNDGAARD & TRANBERG ARKITEKTER A/S GEHL ARCHITECTS BORGERM 0 1DE FEBRUAR 2016 DANICA EJENDOMME BLACKROCK NORDKRANEN

POSTEN LUNDGAARD & TRANBERG ARKITEKTER A/S GEHL ARCHITECTS BORGERM 0 1DE FEBRUAR 2016 DANICA EJENDOMME BLACKROCK NORDKRANEN POSTEN LUNDGAARD & TRANBERG ARKITEKTER A/S BORGERM 0 1DE FEBRUAR 2016 DANICA EJENDOMME BLACKROCK NORDKRANEN KARREBY I TEGL PAVILLONER. KALVEBOD BRYGGE INDUSTRI POSTEN BANETERR 0 4NET 1 3K 0 1BENHAVNS SKYLINE

Læs mere

Undervisningsmateriale til indskoling med digitalt værktøj: Puppet Pals

Undervisningsmateriale til indskoling med digitalt værktøj: Puppet Pals Undervisningsmateriale til indskoling med digitalt værktøj: Puppet Pals Kristendomskundskab (1.-3. klasse) Færdighedsmål: Livsfilosofi og etik: Eleven kan udtrykke sig om den religiøse dimension ud fra

Læs mere

Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle

Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle Verdenskunst på Kunstmuseet i Vejle Kontakt Olga Svindelspind for særlige tilbud til DIG! Kære kunstelsker Jeg er Olga Svindelspind, den ærligste kunstsælger i verden!! Jeg bor i Moskva, en by i Rusland,

Læs mere

3.a søger ud i det blå

3.a søger ud i det blå 3.a søger ud i det blå I 10.000 meters højde sidder jeg og tænker tilbage på de sidste to uger. Jeg må ærligt indrømme, de har været fyldt med nogle af de vildeste ting, jeg har oplevet, og sådan tror

Læs mere

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport Skolevejsanalyse Hjørring Kommune 2016 Samlet rapport Hjørring Kommune Skolevejsanalyse 2016 Udarbejdet af Hjørring Kommune i samarbejde med Sweco A/S Kontaktoplysninger: Teknik og Miljøområdet Park og

Læs mere

Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet

Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet Dorte Gram Nybroe, chef for SMV & Iværksætteri dgny@di.dk, 3377 3769 APRIL 19 Kortlægning af betalingsfrister i erhvervslivet Denne kortlægning har til formål at belyse, hvordan betalingsfrister udfolder

Læs mere

Find vej i. Holstebro Kunst-ruten. Hvad er Find vej i Danmark?

Find vej i. Holstebro Kunst-ruten. Hvad er Find vej i Danmark? Find vej i Holstebro Kunst-ruten Hvad er Find vej i Danmark? Find Vej i Danmark er en forenklet udgave af orienteringsløb og du kan løbe eller gå turen helt efter dit eget ønske. På www.findveji.dk kan

Læs mere

Randers Kommunes Kunstfond. Beretning 2008

Randers Kommunes Kunstfond. Beretning 2008 Randers Kommunes Kunstfond Beretning 2008 Tauno Kangro, skulptur ved Dronningborg Bibliotek indg r i nyudgivelsen af Skulpturer i det fri Fotograf Hans Grundsłe 1 Bestyrelse I henhold til Kunstfondens

Læs mere

Rokokoværker inden for billedkunsten

Rokokoværker inden for billedkunsten Rokokoværker inden for billedkunsten Rokokoens stilmæssige storhedstid ligger fra ca. 1720 1789 (den franske revolution). I Danmark var perioden ikke så lang, men varede ca. fra 1740 1770. Rokokoen kom

Læs mere

Find vej i Birkerød By del 1

Find vej i Birkerød By del 1 Find vej i Birkerød By del 1 Find vej i Birkerød By - er en anderledes tur i Birkerød. Kortet er fremstillet efter standarden for et orienteringskort i byområde. Posterne er vist med en cirkel og et nummer

Læs mere

Eksamensprojekt i billedkunst forår 2015. VækstAarhus. 29. april kl. 08.30-15.30 m. efterfølgende reception

Eksamensprojekt i billedkunst forår 2015. VækstAarhus. 29. april kl. 08.30-15.30 m. efterfølgende reception Eksamensprojekt i billedkunst forår 2015 Vækstarhus 29. april kl. 08.30-15.30 m. efterfølgende reception Væksthusene Peter Holms Vej. 8000 arhus - initiativtager Opgave 1 En god velkomst (Opgaver der refererer

Læs mere

Studstrupværkets Havn

Studstrupværkets Havn Udskrift fra www.danskehavnelods.dk den: 20-3-2017 Studstrupværkets Havn Sidste opdateringer Tekst: 13-6-2012 - Plan 1: 29-10-2010 Beliggenhed Kattegat, Århus Bugt, Kalø Vig 56 15,0'N 10 21,0'E - kort

Læs mere

i Aulum By Udarbejdet af Aulum Kunstforening juli 2017 Redigeret juni 2019

i Aulum By Udarbejdet af Aulum Kunstforening juli 2017 Redigeret juni 2019 i Aulum By Udarbejdet af juli 2017 Redigeret juni 2019 oversigtskort KUNSTVÆRKETS NAVN: Black Lady KUNSTVÆRKETS ART: Skulptur i svensk granit på sokkel af bornholmsk granit. PLACERING: På den røde plads

Læs mere

6. - 10. klasse. Opgaveark ...

6. - 10. klasse. Opgaveark ... Interiør, ung kvinde set fra ryggen, 1904. Randers Kunstmuseum 6. - 10. klasse Kunst kan udtrykke forskellige følelser og sætte følelser i gang hos beskueren. Det kan ske gennem komposition, figurers kropssprog,

Læs mere

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst

Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Udkast til revideret Vedtægt for Mandøforeningen. Ændringer i forhold til gældende vedtægter er anført i understreget kursiv tekst Nedennævnte vedtægt erstatter Love for Mandøforeningen underskrevet 28.7.

Læs mere

NIKOLAJ UDSTILLINGSBYGNING. 6. november 2004-9. januar 2005. Sansernes. Sansernes. Margrete Sørensen og Torben Ebbesen. M å lgruppe: 1.-7.

NIKOLAJ UDSTILLINGSBYGNING. 6. november 2004-9. januar 2005. Sansernes. Sansernes. Margrete Sørensen og Torben Ebbesen. M å lgruppe: 1.-7. NIKOLAJ UDSTILLINGSBYGNING 6. november 2004-9. januar 2005 Sansernes Sansernes Labyrint Labyrint Margrete Sørensen og Torben Ebbesen M å lgruppe: 1.-7. klasse S K O L E T J E N E S T E N / N I K O L A

Læs mere

I N V I T A T I O N G E N E R A L F O R S A M L I N G

I N V I T A T I O N G E N E R A L F O R S A M L I N G INVITATION GENERALFORSAMLING 2019 TIL AKTIONÆRER I DANSKE HOTELLER A/S Bestyrelsen har herved fornøjelsen at invitere dig til selskabets ordinære generalforsamling Tirsdag den 2. april 2019 kl. 16.30 Marina

Læs mere

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FOR, MED boernekultur.vejle.dk OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FORORD Bliv et af de topmotiverede mandskaber, som skal dyste i kaproning over en distance på ca. 300m på Vejle Visionen for Børnekulturen er

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

SOMMERPROGRAM. FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli. Program for sommerugerne 29 og 30.

SOMMERPROGRAM. FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli. Program for sommerugerne 29 og 30. SOMMERPROGRAM FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli Program for sommerugerne 29 og 30. Kolding kommune har besluttet at der skal laves et sommerprogram for dig som har familie og børn. Man vil give Jer mulighed

Læs mere

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Når skolen bliver opmærksom på mobning eller lignende er den forpligtet til at udarbejde en handlingsplan for den konkrete situation. Dansk Center

Læs mere

Opfølgning på studietur

Opfølgning på studietur Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 26. august 2015 Opfølgning på studietur Opfølgning på studietur for Teknik & Byggeudvalget, 4-5. juni 2015 Torsdag den 4. juni 8.00 Afgang fra Esbjerg med De Blå Busser,

Læs mere

Reklamepolitik. Randers Kommune Byr ds- og direktionssekretariatet Vedtaget i september 2007 og revideret i august 2009.

Reklamepolitik. Randers Kommune Byr ds- og direktionssekretariatet Vedtaget i september 2007 og revideret i august 2009. Reklamepolitik Randers Kommune Byr ds- og direktionssekretariatet Vedtaget i september 2007 og revideret i august 2009. Reklamepolitik Indledningsvist redegłres for de muligheder og begr nsninger loven

Læs mere

Privatlivspolitik for Foreningen FISKEN

Privatlivspolitik for Foreningen FISKEN Privatlivspolitik for Foreningen FISKEN Juni 2018 FISKEN behandler personoplysninger og skal overholde lovgivningen og principperne for god databehandlingsskik. Derfor har vi vedtaget denne privatlivspolitik,

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser:

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Udarbejdet af: Peter Br gge Birgitte R. Lydolf Annette B rnholdt Dorte Broberg Lone Munksgaard Sylvia Mortensen Eva Kloster 1 Indledning: P baggrund

Læs mere

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold Notat Metoder og virkemidler Postboks 1228 0900 København C Tlf. 70 12 12 88 Fax 70 12 12 89 at@at.dk www.at.dk Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn Indhold Formål...

Læs mere

Udstilling oktober 2010 Butik for borddækning

Udstilling oktober 2010 Butik for borddækning Udenrigsministeriets Kunstforening Udstilling oktober 2010 Butik for borddækning Læs mere om kunstnerne på deres respektive hjemmesider. Se kataloget. Anne Fabricius Møller Stoftrykker Gl. Kongevej 39C

Læs mere

Notat vedr. kunstnere indstillinger til indkøb af kunst 2015

Notat vedr. kunstnere indstillinger til indkøb af kunst 2015 Sagsnr. 20.04.03-G01-2-15 Dato 27-5-2015 Sagsbehandler Malene Bram Curth Notat vedr. kunstnere indstillinger til indkøb af kunst 2015 Den kunstfaglige gruppe består af følgende medlemmer: Udstillingsleder

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008

Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008 Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008 A. Forslag om nedlæggelse af afdelingsbegrebet (bortset fra ungdomsafdelingen) 1. 2 affattes således: 2. Landsforeningens formål er at arbejde for bøssers,

Læs mere

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune. Frederiksværk d. 30.03.2012

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune. Frederiksværk d. 30.03.2012 Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune Frederiksværk d. 30.03.2012 Ansøgning vedr. sommerudstilling i Gjethuset: Sommerens store udstilling i Gjethuset,

Læs mere

HAVESKULPTUR-UDSTILLINGEN

HAVESKULPTUR-UDSTILLINGEN 543. HAVESKULPTUR-UDSTILLINGEN I ØREGAARD FOLKEPARK SOMMEREN 1918 AFHOLDES AF GENTOFTE KOMMUNE I FORBIND ELSE MED CHARLOTTENBORG-BILLEDHUGGERNES SAMMENSLUTNING PRIS: 25 ØRE Elegant farreskræderi @AS @A9

Læs mere

EGTVED - BYPROFIL. Egtved ligger midt i Danmarks Naturpark og det fylder også i byens selvbevidsthed.

EGTVED - BYPROFIL. Egtved ligger midt i Danmarks Naturpark og det fylder også i byens selvbevidsthed. EGTVED - BYPROFIL Egtved er seniorbyen, hvor fællesskab, lokalt kultur og lokale indkøb betyder noget. De ældre udgør en af de store ressourcer for centerbyerne i fremtiden. Egtved ligger midt i Danmarks

Læs mere

Rønde Fjernvameværk A.m.b.a. Formandens Beretning. Generalforsamling 22. september 2016

Rønde Fjernvameværk A.m.b.a. Formandens Beretning. Generalforsamling 22. september 2016 Rønde Fjernvameværk A.m.b.a. Formandens Beretning Generalforsamling 22. september 2016 Endnu et år er gået og det er nu min 3. beretning som formand for Rønde Fjernvarme. Som de foregående år, har der

Læs mere

Frivillig musikundervisning. Sct. Ibs Skole

Frivillig musikundervisning. Sct. Ibs Skole Frivillig musikundervisning Sct. Ibs Skole 2019-2020 Til forældrene Hermed information om frivillig musikundervisning på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2019-2020. Undervisningen i alle instrumenter foregår

Læs mere

Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel

Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Borgerrepræsentationen Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel Baggrund Økonomiforvaltningen

Læs mere

dagplejen pædagogisk læreplan Natur og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier Alsidig personlig udvikling Sproglige Krop og bevægelse

dagplejen pædagogisk læreplan Natur og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier Alsidig personlig udvikling Sproglige Krop og bevægelse dagplejen pædagogisk læreplan elle udtryksformer og værdier og naturfænomener Alsidig personlig udvikling lige kompetencer e kompetencer oktober 2009 den pædagogiske læreplan Menneskesyn I dagplejen mener

Læs mere

Lav flotte mosaikker

Lav flotte mosaikker Månestenen #10 Opgaveark Billedkunst, 1-5. klasse Omfang: 2-6 lektioner Lav flotte mosaikker I denne opgave skal eleverne arbejde med mosaik. De introduceres til mosaikkunsten ved at se billeder af mosaik,

Læs mere