Teknik og miljøområdet i Skive Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknik og miljøområdet i Skive Kommune"

Transkript

1 Teknik og miljøområdet i Skive Kommune Jeg har i nu næsten 8 år været med i Teknik- og miljøudvalget, hvor meget som vedrører Skive Kommunes udvikling bliver behandlet. Jeg skitserer nedenfor de områder, som jeg mener, der primært skal arbejdes med de kommende 4 år. Byudvikling, boligområder og BIG BLUE: Byudviklingen af Skive by og infrastrukturen i kommunen er vigtig, hvis vi skal gøre den attraktiv for virksomheder og borgere at flytte til. Vi skal have skabt nye attraktive boligområder, bakke op om borgerinitiativer og borgerinddragelse og sørge for en forskønnelse af hele kommunen. Jeg vil derfor arbejde for, at: skabe nye spændende boligområder, som kan tiltrække nye borgere. visionerne om BIG BLUE Skive 2040, udarbejdet af den berømte arkitekt Bjarke Ingels Group (BIG) bliver omsat til handling. I denne forbindelse af vi realisere Å-planen med boliger, forretninger, cafeer og andre tiltag, der skaber liv i og omkring åen. vi viser initiativ ved at udføre alle nødvendige tiltag og investeringer, så vi viser mulige interne og eksterne investorer, at Skive kommune vil have vækst og udvikling i dette område. Skive Kommune erhverver dele af slagterigrunden, og at den bruges til boligområde og ikke til støjende erhverv. Høj prioritet har bygning af et moderne pleje- og ældrecenter med servicefaciliteter i tæt sammenhæng med boliger til flere generationer. bakke op om de initiativer, som lokale engagerede borgere tager i forbindelse med udviklingen af deres lokalområde. F.eks. har lokale kræfter gang i udviklingen af Dalgas, Brårup, Hem, Glyngøre, Roslev og Balling, og det er vigtigt, at man fra kommunal side bakker op om f.eks. trafiksikkerhed, byforskønnelse og kulturelle tiltag. fjerne endnu flere faldefærdige boliger i kommunen. værne om kommunens sidste bevaringsværdige bygninger. der forsat sker en udvikling af havneområderne ved Glyngøre, på Fur og i Skive.

2 Skive Kommune er en attraktiv handelsby med gode parkerings muligheder. Skive by i samspil med kommunens større byer i oplandet og de lokale landsbyer står for en dynamisk udvikling af kommunen. Skive midtby skal være et attraktivt sted at bo, færdes og handle for kommunens og byens borgere, og tiltrække gæster, turister og borgere fra byerne i de nærliggende kommuner. vi fortsat har et byudviklingsudvalg, som er en socialdemokratisk opfindelse. der fortsat sker en forskønnelse og vedligeholdelse af byens torve, pladser, facader og udsmykninger. der fortsat arbejdes med at anlægge flere grønne områder. Dette kan bl.a. ske i forbindelse med udviklingen af nye boligområder, og i forbindelse med Big Blue. åen fremover skal være et samlende midtpunkt for byens udvikling. Vi ønsker at realisere Å-planen med boliger, forretninger, cafeer og andre tiltag, der skaber liv i og omkring åen, og denne udvikling skal ske i samarbejde med private investorer. sikre nærdemokratiet ved, at der oprettes lokalråd, der i et tæt samarbejde med Skive byråd kan sikre en decentral og en ligelig udvikling af hele kommunen. Lokalrådene skal høres i alle forhold, der vedrører lokalområdet.

3 Miljø, energi og grønne arbejdspladser: Skive Kommune kom allerede i 1977 på det energipolitiske landkort, da der blev opført ni lavenergihuse i Solhaven i Dalgas. I 2008 blev man Danmarks første energikommune, og politisk er der sat et mål om, at er CO2 neutral i Vi vil kunne få nye arbejdspladser til kommunen, og den branding gevinst, det giver at være en foregangskommune på energiområdet, vil give et positiv afkast på andre områder som f.eks. bosætning. Derfor finder jeg arbejdet på dette område vigtigt, og jeg vil arbejde for, at vi fortsat er en forgangskommune på dette område. Jeg vil derfor arbejde for, at: At der bakkes op omkring vores store Energiprojekt og erhvervssatsning, GreenLab ved Kåstrup, som har potentialet til at udvikle en del grønne arbejdspladser. Der er allerede kommet de første private investeringer for et trecifret millionbeløb, så det tegner til at blive en kæmpe succes. at Skive Kommune bliver en CO2 neutral foregangskommune hvilket skal ske ved opsætning af solceller, solfangere og ved at anvende møg til produktion af gas. At Skive Kommune fortsat går foran i udnyttelsen af alternative energiformer. At få Geotermiprojektet i Vestsalling igangsat ved, at lægges et pres på regeringen for at få den til at yde statsstøtte til boringer af de 2,5 3,0 km. dybe huller, som skal bores for at hente det varme vand i undergrunden op. vi skal nedbringe mængden af vindmøller i Salling ved, at mange af de små vindmøller erstattes af større. vi skal udnytte de gode vindforhold vi har i kommunen, men at opsætningen af fremtidige vindmøller skal ske med omtanke. lokale samfundsinteresser så vidt muligt inddrages i forbindelse med omlægningen til større vindmøller. Der skal vises større hensyn til kommunens borgere end til de firmaer, som af profitable årsager vil opstille vindmøller i Skive Kommune. at ansatte i kommunen tilbydes opkvalificering for at højne de højteknologiske beskæftigelsesmuligheder i Skive Kommune. at Skive Kommune øger samarbejdet med forskellige fagskoler for at skabe uddannelser, der specifikt løser kravet til opkvalificering. Der skal skabes uddannelsespladser, og disse uddannelser skal ligge i Skive Kommunes uddannelsesmiljø.

4 At vi fortsætter det tætte samarbejde med universiteterne. Natur og miljø: Vi har en unik natur i Skive Kommune. Kysten Salling rundt, Krabbesholm Skov, Skive Plantage, Ådalen igennem Skive, Fur, Glyngøre, Naturpark Flyndersø og jeg kan blive ved. Vi skal passe på denne natur, vores drikkevand og badevandet i hele Skive Kommune. Derfor vil jeg arbejde for, at vi værner om kommunens flotte natur. Skive Kommune skal i fællesskab med borgere og virksomheder arbejde for, at vores naturværdier skånes, når der planlægges og etableres erhverv og bosætning. Skive Kommune hurtigst muligt får etableret den bedst mulige kystsikring for at hindre oversvømmelser og højvandsstigning. der langs Sallings kyster etableres et sammenhængende, rekreativt stinet, som kan åbne op for oplevelser i Sallings enestående, kystnære natur. der fortsat arbejdes på at forbedre rensningen af vort spildevand, så der kan hejses blåt flag ved alle fjordens strande. vi værner om Skive/Karup Å, fjorden og kommunens mangeartede landskaber, og at vi bevarer og beskytter disse naturværdier samtidig med, at de gøres mere tilgængelige. hele Ådalen åbnes som et sammenhængende naturområde med stisystemer fra Herningvej til Skive havn, med fiskepladser ved åen og får på de afgræssede engdrag, til glæde og trivsel for mennesker, planter og dyr. Det hænger rigtig godt sammen med udviklingen af dele af Big Blue. søer, engdrag, vandløb, moser og andre særligt beskyttelseskrævende naturområder får en særlig høj status og beskyttes bedst muligt.

5 Trafik: Et af de mest diskuterede emner i Skive, når vi ser bort fra det danske vejr, er asfalt og vejenes tilstand. Jeg mener også, at dette er et meget vigtigt område, sammen med flere andre ting inden for det trafikale område. Der vil jeg arbejde for, at Skive Kommune får analyseret hele vejområdet, så vi ved, hvad der skal bruges af økonomiske midler for at en god vedligeholdelse kan gennemføres og fastholdes. alle hullede veje i Skive Kommune bliver historie. Vi får nu ordnet alle kommunens veje ude på landet, men vi skal også have lavet dem inde i byen. den tunge trafik i byer og boligområder begrænses mest muligt, og at der tages hensyn til kommunens handlende og borgere. der sker en forskønnelse af indfaldsvejene til Skive by. prioritere de strækninger, hvor trafikken er farligst, når der etableres nye fortove og cykelstier. der fortsat er politisk fokus på udvidelsen af Rute 34. Selvom vedtagelsen af omfartsvejen ved Haderup er et fremskridt, mangler vi stadig en 2+1 vej på resten af vejen fra Skive til Haderup og fra Haderup til Herning. Det er også hårdt tiltrængt, at der sker en opgradering af Rute A26 med en 2+1 vej fra Viborg til Hanstholm.

6 Cykelstier: Det er sundt at cykle, og for nogle er det den måde, man kommer til og fra skole eller arbejde på. Samtidig har det stor betydning for miljøet, hvis vi får nedbragt CO2 udslippet fra bilerne. Derfor vil jeg arbejde for, at etableringen af nye cykelstier i Skive Kommune får en høj prioritet. etableringen af cykelstier i de områder, som har fået en ændret skolestruktur, og hvor der er trafikfarlige veje opprioriteres. Alle skolevej skal på sigt sikres med ordentlige cykelstier. der sker en ordentlig vedligeholdelse af de cykelstier vi har i kommunen. åbne hele Ådalen som et sammenhængende naturområde med stisystemer fra Herningvej til Skive Havn. der rundt i kommunen etableres cykelstier, som er med til at binde lokalområder bedre sammen. der etableres en gennemgående stiforbindelse fra Dalgas i den sydlige bydel, over Thorsvej i Brårup, gennem engarealet til Viborgvej, hvor der etableres en tunnel under banen, så stien forbindes med gangbroen, som forbinder Viborgvej med havnen. Dette vil give et løft til den sydlige del af kommunen og en sammenbinding mellem Ådalen og Skive Havn. Kollektiv trafik: Flere borgere i Skive Kommune er afhængige af en velfungerende kollektiv trafik. Derfor vil jeg arbejde for, at borgerne i Skive Kommune sikres en velfungerende kollektiv trafik. der er ordentlige transportmuligheder mellem Skive by og kommunens landsbyer bl.a. til gavn for pensionister og studerende. Skive Kommune får ½ times drift på Viborg Struer togforbindelsen i dagtimerne for at sikre den bedst mulig kollektive trafik til Skive Kommunes arbejds- og uddannelsessteder, samt til Skive bys handelsliv.

Kommuneplan 13 og nye muligheder i landdistrikterne

Kommuneplan 13 og nye muligheder i landdistrikterne Kommuneplan 13 og nye muligheder i landdistrikterne Kontorchef Sanne Kjær - Naturstyrelsen Planlovsdage 2013 Kommuneplan 2013 Kommuneplan 2013 godt i gang 25 planer i høring/behandlet Behandling afsluttet

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der:

Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Projekttitel: Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave etablering af udeomr der: Oplysning om ansłger Fussingł-Egnens Vuggestue og Błrnehave er beliggende i forbindelse med Fussingł-Egnens Friskole i Słnderb

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø LE34 Att: Tommy Steen Nielsen Energivej 34 2750 Ballerup Postadresse: Plan Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax : 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse:

Læs mere

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Vi er kendt for Vi t nker nyt og skaber holdbare lłsninger. Vi holder, hvad vi lover. Vi er nemme at komme i kontakt med, vi

Læs mere

EGTVED - BYPROFIL. Egtved ligger midt i Danmarks Naturpark og det fylder også i byens selvbevidsthed.

EGTVED - BYPROFIL. Egtved ligger midt i Danmarks Naturpark og det fylder også i byens selvbevidsthed. EGTVED - BYPROFIL Egtved er seniorbyen, hvor fællesskab, lokalt kultur og lokale indkøb betyder noget. De ældre udgør en af de store ressourcer for centerbyerne i fremtiden. Egtved ligger midt i Danmarks

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 9.013 for området ved Poul Smeds Vej i Gandrup Aalborg Byråd godkendte den 27.

Læs mere

Tillæg nr. 64 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 64 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 64 til Aflysning af retningslinje for kabeltrace for 150 kv ledning til de kystnære vindmøller ved Harboør. Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Forslag til Infrastrukturpolitik

Forslag til Infrastrukturpolitik Forslag til Infrastrukturpolitik Indledning Vision 2016 I for ret 2007 vedtog Randers Byr d en vision for udviklingen af Randers Kommune frem til 2016, Vision 2016 (se bilag). Visionerne angiver retningen

Læs mere

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse

Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Ebeltoft i udvikling Organisering og Samarbejde uddybende beskrivelse Med afsæt i Byrådets beslutning om at arbejde målrettet på en samlet udvikling af Ebeltoft jf. Visions- og udviklingsplan for Ebeltoft

Læs mere

Nye aktiviteter p Lyshłj Młlle

Nye aktiviteter p Lyshłj Młlle 1 Nye aktiviteter p Lyshłj Młlle Oplysninger om ansłger Den selvejende institution Lyshłj Młlle. I 1983 oprettes en stłtteforening Lyshłj Młlles Venner med det form l at f lokale kr fter med i vedligeholdelse

Læs mere

Poul Nordemann Jensen, DCE

Poul Nordemann Jensen, DCE Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 84 Offentligt Poul Nordemann Jensen, DCE Mulige påvirkninger af jord og overfladevand ved frakturering. AARHUS Karakteristik af overfladevand

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning

Befordring af skoleelever Regler og principper. Administrativ vejledning Befordring af skoleelever Regler og principper Administrativ vejledning 15. august 017 Indhold 1. Indledning.... Betingelser... 3.Begrebet hjemmets nærhed... 4 4. Opsummering... 4 1 1. Indledning 1.1.Formålet

Læs mere

Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik

Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitik 2018-2021 - Politikken Introduktion til Kultur-, Fritids-, og Landdistriktspolitikken for Tønder Kommune. Kultur- og Fritidsudvalget formulerede i november 2016

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq Kommuneqarfik Sermersooq Sanarfinermut Avatangiisinullu Ataatsimiititaq/Udvalg for Anlæg og Miljø (180608 Ordinært møde) 08-06-2018 14:00 Kommunalbestyrelsessalen Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Forside

Læs mere

Københavns Universitet. Hist hvor vejen slår en bugt Olsen, Søren Bøye. Published in: Sæt pris på naturen. Publication date: 2018

Københavns Universitet. Hist hvor vejen slår en bugt Olsen, Søren Bøye. Published in: Sæt pris på naturen. Publication date: 2018 university of copenhagen Københavns Universitet Hist hvor vejen slår en bugt Olsen, Søren Bøye Published in: Sæt pris på naturen Publication date: 2018 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation

Læs mere

Oversigt med forslag til prioritering af projekter og anlæg i havneområdet

Oversigt med forslag til prioritering af projekter og anlæg i havneområdet Oversigt med forslag til prioritering af projekter og anlæg i havneområdet Oversigt med forslag til prioritering af projekter og anlæg i havneområdet Ovenstående oversigtskort angiver en prioritering af

Læs mere

Lokalplanlægning hvad siger loven. Kontorchef Sanne Kjær - Naturstyrelsen

Lokalplanlægning hvad siger loven. Kontorchef Sanne Kjær - Naturstyrelsen Lokalplanlægning hvad siger loven Kontorchef Sanne Kjær - Naturstyrelsen Tværgående planlægning planlovsændringer planlovsadministration generelt kommune-/lokalplanlægning Fingerplanen og Hovedstaden bæredygtige

Læs mere

Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel

Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Borgerrepræsentationen Svar på spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om havnetunnel Baggrund Økonomiforvaltningen

Læs mere

Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed Jørgen Goul Andersen, Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet

Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed Jørgen Goul Andersen, Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet Center for Forskning i Regional Dynamik og Ulighed Jørgen Goul Andersen, Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet Åbningskonference: Danmark i Balance? 16. maj 2017. Hvem vi er - Længere forudgående

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 08-11-2017 17:05 Mødeafholdelse Hellerupvej 22 Indholdsfortegnelse Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget 08-11-2017 17:05

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser:

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Udarbejdet af: Peter Br gge Birgitte R. Lydolf Annette B rnholdt Dorte Broberg Lone Munksgaard Sylvia Mortensen Eva Kloster 1 Indledning: P baggrund

Læs mere

Hłringssvar fra Indhold Behandling

Hłringssvar fra Indhold Behandling Hłringssvar til bos tningspolitikken Hłringssvar fra Indhold Behandling Mogens Nyholm De Radikale Side 3: 4. afsnit fłrste spalte der udfordrer g tankes t slettes. ldende regler og Side 4: 2. afsnit 2.

Læs mere

Socialdemokratiet på Bornholm valgprogram Tryghed, fællesskab, nærhed og høje ambitioner

Socialdemokratiet på Bornholm valgprogram Tryghed, fællesskab, nærhed og høje ambitioner Tryghed, fællesskab, nærhed og høje ambitioner Sammen om et endnu bedre Bornholm Det går godt på Bornholm. Vores ø er inde i en god og positiv udvikling. Det gør Bornholm til et endnu mere trygt og attraktivt

Læs mere

Sønderborg Kommune Salg af Sønderborg Kaserne UDBUDSVILKÅR SALG AF SØNDERBORG KASERNE UDBUDSVILKÅR NOVEMBER 2017

Sønderborg Kommune Salg af Sønderborg Kaserne UDBUDSVILKÅR SALG AF SØNDERBORG KASERNE UDBUDSVILKÅR NOVEMBER 2017 SALG AF SØNDERBORG KASERNE NOVEMBER 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 3 1.1 SØNDERBORG KASERNE 3 1.2 RETSGRUNDLAG OG UDBUDDETS TILRETTELÆGGELSE 5 1.3 UDBUDSMATERIALET 5 1.4 TIDSPLAN 6 2. PRÆKVAFIKATIONSBETINGELSER

Læs mere

Pilotprojekt Naturpark Randers Fjord Oktober 2010

Pilotprojekt Naturpark Randers Fjord Oktober 2010 Projektbeskrivelse Form l og baggrund Randers Fjord har store naturm ssige v rdier, som udgłr et stort udviklingspotentiale. Derfor har Randers og Norddjurs Kommuner, LAG Randers, LAG Djursland, Visit

Læs mere

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan

Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Skabelon og vejledning til udfærdigelse af handlingsplan Når skolen bliver opmærksom på mobning eller lignende er den forpligtet til at udarbejde en handlingsplan for den konkrete situation. Dansk Center

Læs mere

NR. FELDING. Udviklingsplan for. Nr. Felding - et landsbyfællesskab med storbyens muligheder NR. FELDING

NR. FELDING. Udviklingsplan for. Nr. Felding - et landsbyfællesskab med storbyens muligheder NR. FELDING NR. FELDING SOGNS BORGERFORENING LAG HOLSTEBRO HOLSTEBRO KOMMUNE NIRAS KONSULENTERNE A/S Udviklingsplan for NR. FELDING 2009 Nr. Felding - et landsbyfællesskab med storbyens muligheder HOLSTEBRO NR. FELDING

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Godsbanearealerne - et nyt byområde Aarhus Kommune er i gang med, at planlægge det nye byområde ved den gamle Godsbanegård. Første skridt

Læs mere

Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv

Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv Dato 10. juli 2017 Side 1 af 5 Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høring af udkast til vejledning om produktionserhverv Erhvervsstyrelsen sendte den 14. juni 2017 udkast

Læs mere

Notat. 26. april 2011. Błrn, Skole og Kultur

Notat. 26. april 2011. Błrn, Skole og Kultur Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Uddannelsesstrategi for 5 kommuner Notatet sendes/sendt til: Arbejdsgruppen Uddannelsesstrategi

Læs mere

Glokal: Storbyen i naturen Grænseland: Det bedste fra to verdener Handlekraft: Vi får det til at ske

Glokal: Storbyen i naturen Grænseland: Det bedste fra to verdener Handlekraft: Vi får det til at ske Fremad på et solidt grundlag Flertalsgruppens politiske budgetoplæg 2018-21 1 Udgangspunktet Nationalt er konjunkturerne bedret de seneste år. Vi har økonomisk fremgang på overordnet niveau. Der er vækst.

Læs mere

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER 20 17 KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER INTRODUKTION ALLE KOMMUNER I SYDDANMARK KAN INDGÅ I INTERNATIONALT SAMARBEJDE OGSÅ DIN Hensigten med denne vejledning er at gøre de europæiske muligheder

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 14. november 2007 Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 14. november 2007 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 14. november 2007 Århus Kommune Ledelsessekretariat Borgmesterens Afdeling Godkendelse af helhedsplan for Gellerup og Toveshøj 1.

Læs mere

Cykelpendlerruter i hovedstadsområdet - en plan, et koncept og en pilotrute

Cykelpendlerruter i hovedstadsområdet - en plan, et koncept og en pilotrute Cykelpendlerruter i hovedstadsområdet - en plan, et koncept og en pilotrute Af Maria Helledi Streuli Projektleder Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik Jens Frost Trafikplanlægger

Læs mere

Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke Gråsten

Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke Gråsten Anita Thoisen Fog Nis Christian Fog Højløkke 4 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at ændre anvendelse af ca. 1240 m² landbrugsjord til havejord, der ligger på matr.nr. 347 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs Sønderborg

Læs mere

Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser.

Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser. Fremme af en cirkulær økonomi i Nordjylland - genbrug af affald skal understøtte skabelsen af arbejdspladser. August 2017 NBE er i dag støttet af BRN med 1,65 mio. kr. pr. år til og med 2018. Med dette

Læs mere

Til Kommuneplan , for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Skelmosevej, Stadil.

Til Kommuneplan , for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Skelmosevej, Stadil. Forslag til Til, for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Skelmosevej, Stadil. Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. februar 2017 1 Forord Kommuneplantillægget

Læs mere

rdiget af: Lars Bo Jensen Vedrłrende: Vurdering af konsekvenserne ved indfłrelse af krav om lavenergiklasse 1 byggeri fra 2012 jf Klimaplan 2030

rdiget af: Lars Bo Jensen Vedrłrende: Vurdering af konsekvenserne ved indfłrelse af krav om lavenergiklasse 1 byggeri fra 2012 jf Klimaplan 2030 Notat Forvaltning: Miljł og Teknik Dato: J.nr.: Br.nr.: 4. maj 2010 Udf rdiget af: Lars Bo Jensen Vedrłrende: Vurdering af konsekvenserne ved indfłrelse af krav om lavenergiklasse 1 byggeri fra 2012 jf

Læs mere

Vejle Kommune har i den forbindelse screenet forslag til tillæg nr. 234 til Vejle Kommunes spildevandplan.

Vejle Kommune har i den forbindelse screenet forslag til tillæg nr. 234 til Vejle Kommunes spildevandplan. S C R E E N I N G for miljøvurdering af forslag til tillæg nr. 234 til spildevandsplanen for Vejle Kommune Baggrund for screening Vejle Kommune har udarbejdet et forslag til tillæg nr. 234 til spildevandsplanen,

Læs mere

Vejen til et mere attraktivt F rup og omegn

Vejen til et mere attraktivt F rup og omegn Oplysninger om ansłger Borgerforeningen for F rup og omegn. Foreningen som er veletableret har ca. 80 husstands medlemmer alle er borgere i landsbyerne F rup, Nłrb k, rrild mm. Borgerforeningen, som har

Læs mere

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet

Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet Bilag 1 - Indsatsområder for dagtilbudsområdet 2018-2020 Indledning Dagtilbud i Ringsted Kommune bygger både et lovmæssigt og værdimæssigt grundlag. Det betyder konkret, at den pædagogiske praksis sker

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JULI 2016 30. JUNI 2017 2017 Monitorering af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 2017. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Ansøgning om reklamefinansieret legeplads Sagen afgøres i: Økonomiudvalget

Ansøgning om reklamefinansieret legeplads Sagen afgøres i: Økonomiudvalget Økonomiudvalget Ansøgning om reklamefinansieret legeplads Sagsnr.:14/5572 Sagen afgøres i: Økonomiudvalget Sagsbeskrivelse: Skolebestyrelsen ved Ullerup Bæk Skolen har ansøgt om at indgå 2 aftaler om reklamefinansiering

Læs mere

Status over udmøntning af integrationspolitikken i Odense Kommune

Status over udmøntning af integrationspolitikken i Odense Kommune Resume af Status over udmøntning af integrationspolitikken i Odense Kommune Det aktive medborgerskab 2007 Tema: Sammenhængen mellem Beskæftigelse og Sundhed 1 - Udmøntningen af integrationspolitikken 2007

Læs mere

Ideer til ny kulturstrategi

Ideer til ny kulturstrategi Ideer til ny kulturstrategi BIDRAG TIL TEMAER I NY KULTURSTRATEGI FRA BORGERMØDET 25.JUNI 2018 Bornholms Regionskommune, Center for Natur, Miljø og Fritid Kulturelle mødesteder Mødested for fællesskab

Læs mere

Notat. Udviklingen i AC og HK ansatte 2008-2011. 27. juni 2011. Personale og HR. Baggrund

Notat. Udviklingen i AC og HK ansatte 2008-2011. 27. juni 2011. Personale og HR. Baggrund Notat Forvaltning: Personale og HR Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. juni 2011 Udf rdiget af: Bjarne Vejrup Vedrłrende: Udviklingen i HK og AC ansatte 2008-2011 Notatet sendes/sendt til: Direktionen og Kresten

Læs mere

Infrastruktur, forslag til forandringer:

Infrastruktur, forslag til forandringer: Infrastruktur, forslag til forandringer: 1. Vejnettet skal planlægges, så byerne bindes tættere sammen. I den forbindelse skal bl.a. en mulig vejforbindelse fra Veng til Galten vurderes. Skal ses som et

Læs mere

1-5, ved ikke EA-reolen, strukturen, konceptet 1.Sammenhængende it, 2.Genbrug, 3.Byg til forandring, 4.Flere leverandører, 5.

1-5, ved ikke EA-reolen, strukturen, konceptet 1.Sammenhængende it, 2.Genbrug, 3.Byg til forandring, 4.Flere leverandører, 5. Bilag 9 Punkt 13 Målepunkt Emne Spm. # Udsagn Svar type Svarmuligheder Kommentar Hjælpetekst Bedre betingelser for datadeling Nytteværdi 1 Den fælleskommunale rammearkitektur skaber bedre muligheder for

Læs mere

Udført af: DWB/MGB. Dato: 25/ SagsID: Bymiljø & Landskab Grønne områder x Landskabelig/byarkitektonisk værdi

Udført af: DWB/MGB. Dato: 25/ SagsID: Bymiljø & Landskab Grønne områder x Landskabelig/byarkitektonisk værdi Titel: Screening for Miljøvurdering i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (LBK nr. 448 af 10. maj 2017) af Forslag til Lokalplan 137 for Boliger på Præstefælledvej

Læs mere

Skal behandles politisk igen? Er aktivitet gennemført?

Skal behandles politisk igen? Er aktivitet gennemført? 1 2 3 4 5 6 7 8 og digitalisering af arbejdsgange David Økonomiudvalget Delvist 0,0 0,5 0,5 0,5 Indsatsen er i 2019 og vi forventer at høste provenuet i 2020 Forhandling af kontrakt med Schultz lovinformation

Læs mere

Fishing Zealand medlemskab. Sagsnr: ======= 14/150. Sagsansvarlig: ============== 824

Fishing Zealand medlemskab. Sagsnr: ======= 14/150. Sagsansvarlig: ============== 824 Fishing Zealand medlemskab Sagsnr: ======= 14/150 Sagsansvarlig: ============== 824 Resum ====== Stevns Kommune har mulighed for at blive medlem af det tv rkommunale samarbejde Fishing Zealand. Fishing

Læs mere

Høringssvar til nyt boligområde ved Tingagervej, forslag til tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1136

Høringssvar til nyt boligområde ved Tingagervej, forslag til tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1136 1. Grundejerforeningen Tingager, Mejdal Bestyrelsesmedlem Mads Vistisen Høringssvar til nyt boligområde ved Tingagervej, forslag til tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1136 Det er med

Læs mere

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport Skolevejsanalyse Hjørring Kommune 2016 Samlet rapport Hjørring Kommune Skolevejsanalyse 2016 Udarbejdet af Hjørring Kommune i samarbejde med Sweco A/S Kontaktoplysninger: Teknik og Miljøområdet Park og

Læs mere

Hermed indsigelse iht. plan om ops tning af vindmłller ved Nłrb k

Hermed indsigelse iht. plan om ops tning af vindmłller ved Nłrb k Randers Kommune Borger Miljł og Teknik Zanni Iben Biering Laksetorvet Nłrb kvej 19 8900 Randers 8920 Randers NV Att. Stadsarkitektens kontor Dato 11.12.2010 Hermed indsigelse iht. plan om ops tning af

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Trindvold

Uanmeldt tilsyn Trindvold 6. januar 2009 J.nr. 09/1594 Uanmeldt tilsyn 2009 Trindvold Uanmeldt tilsyn foretaget den 6. januar 2009. Tilsynsførende: Mette Zierau Kudsk (socialfaglig konsulent) og Hege Margrethe Ekberg (AC-medarbejder).

Læs mere

BOLIGFORENINGEN VIBO

BOLIGFORENINGEN VIBO BOLIGFORENINGEN VIBO RÅDERET AFDELING 827 SAMUELS HUS STANDARDRÅDERET Råderet Afdelingsmødets beslutning Den enkelte afdeling har kompetence til, på et afdelingsmøde at fastsætte regler for råderetsforbedringer

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE Frivillighedsrådet September 2018 FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR PERIODEN 2018-2021 Indsatsområder, mål og handlinger Kommissorium for Frivillighedsrådet - Formål og opgaver Kommissorium:

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune 12. juni 2019 Side 1. Mødedato: 12. juni 2019 Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:60 Mødested: Lokale 469 Fraværende: David Nordstrøm,

Læs mere

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020 UDVIK- LINGS- PLAN Lydum 2020 Naturen er vores styrke og kilde til store oplevelser. Gå selv på opdagelse i naturen, pas på den og del den med andre. Sammen fortæller vi verden om vores natur - #viinaturen

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 3.s.e.trinitatis Prædiken til 3.søndag efter trinitatis Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side Prædiken til 3.s.e.trinitatis Prædiken til 3.søndag efter trinitatis Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 02-07-2017 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2017. Tekst. Luk. 15,1-10. Det er en underlig aktuel lignelse vi har fået til i dag. For snart mange år siden sang Kim Larsen.

Læs mere

Psykiatriplan for Randers Kommune. - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden. Strategigrundlag

Psykiatriplan for Randers Kommune. - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden. Strategigrundlag Psykiatriplan for Randers Kommune - Med fokus p fremtidens udfordringer og ny viden Strategigrundlag 1 1 Mission for Psykiatriomr det Missionen beskriver, hvorfor socialpsykiatrien er sat i verden. Missionen

Læs mere

1. Baggrund. 2. Indsatser 2.1. TOPI

1. Baggrund. 2. Indsatser 2.1. TOPI Indhold 1. Baggrund... 2 2. Indsatser... 2 2.1. TOPI... 2 2.2. Elevtrivsel... 4 2.3. Faglig progression i dansk... 9 2.4. Faglig progression i matematik... 10 3. Status for fokusområder 2016... 12 3.1.

Læs mere

Der er brug for at du...

Der er brug for at du... Der er brug for at du... betaler kirkeskat - nu. Jeg betaler kirkeskat af den simple grund at jeg gerne vil have den katolske kirke i Danmark skal bestå. Jeg ville være ked af det, hvis kirker skulle rives

Læs mere

Arbejdsplan 2010, 22. januar 2010

Arbejdsplan 2010, 22. januar 2010 Arbejdsplan, 22. januar arbejdsgruppe 1A: Nordiske Byregioner A. Opfølgning af EU s Østersøstrategi I november 2009 afholdt arbejdsgruppen en konference om de to nye Østersøstrategi-dokumenter: - the Long

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018

Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune. Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018 Ankestyrelsens brev til Læsø Kommune Kommunalbestyrelsens beslutning den 25. juni 2018 15. maj 2019 A (borgmester i Læsø Kommune og medlem af bestyrelsen i Færgeselskabet Læsø K/S), B (medlem af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Notat 16. august 2017 J-nr.: / Stort set hele befolkningen har kendskab til eller i det mindste hørt om håndværkerfradraget.

Notat 16. august 2017 J-nr.: / Stort set hele befolkningen har kendskab til eller i det mindste hørt om håndværkerfradraget. Notat 16. august 2017 J-nr.: 87093 / 2417288 Stort set hele befolkningen har kendskab til eller i det mindste hørt om håndværkerfradraget. 35 procent af de adspurgte har anvendt fradraget tidligere. Håndværkerfradraget

Læs mere

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE

MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE MIDTVEJSRAPPORT Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden PIXI-UDGAVE 2017 1. INDLEDNING Denne Pixi-udgave indeholder en kort beskrivelse af de nyeste erfaringer med ansættelse af peer-støttemedarbejdere

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N200, Navnsø med hede.

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N200, Navnsø med hede. Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N200, Navnsø med hede. Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger

Læs mere

Persondatapolitik vedrørende beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med rekruttering

Persondatapolitik vedrørende beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med rekruttering Persondatapolitik vedrørende beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med rekruttering Denne persondatapolitik vedrørende beskyttelse af personoplysninger behandler følgende emner: 1. Generelt...

Læs mere

Dato: 31. juli 2017 Sagsbehandler: mfels Sagsnr.: P

Dato: 31. juli 2017 Sagsbehandler: mfels Sagsnr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Lokalplan nr. 101 for boligområde ved Strandvangen i Frederikssund og Kommuneplantillæg

Læs mere

Rummelige miljøgodkendelser. Lovgivningsmæssige hindringer?

Rummelige miljøgodkendelser. Lovgivningsmæssige hindringer? Rummelige miljøgodkendelser Lovgivningsmæssige hindringer? Baggrund Retsgrundlaget Rummelighed hindringer eller muligheder? INDSÆT FOOTER: >VIS >SIDEHOVED & SIDEFOD >APPLICÉR PÅ ALLE, STORE BOGSTAVER SIDE

Læs mere

Nøgletal til resultatdokumentation

Nøgletal til resultatdokumentation Nøgletal til resultatdokumentation Vejledningsmateriale til opgørelse og anvendelse Netværksinddragende metoder Indholdsfortegnelse Introduktion til nøgletal... 3 Om nøgletallene... 3 Metodiske overvejelser...

Læs mere

Nedenst ende beskrives grundlaget samt en tids- og procesplan for etableringen af en internationale

Nedenst ende beskrives grundlaget samt en tids- og procesplan for etableringen af en internationale Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 16. februar 2011 Udf rdiget af: Gina Renosto Vedrłrende: Etablering af en international skole i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Etablering

Læs mere

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold

Notat. Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn. Indhold Notat Metoder og virkemidler Postboks 1228 0900 København C Tlf. 70 12 12 88 Fax 70 12 12 89 at@at.dk www.at.dk Kvalitetsprocedure for forsøg med helhedsorienteret bygge- og anlægstilsyn Indhold Formål...

Læs mere

Forslag til NOVANA det nationale natur og miljøovervågningsprogram

Forslag til NOVANA det nationale natur og miljøovervågningsprogram Danmarks Miljøundersøgelser Vejlsøvej 25 Postbox 314 8600 Silkeborg Dansk Ornitologisk Forening BirdLife-Danmark Vesterbrogade 138-140 1620 København V tlf. 33 31 44 04 dof@dof.dk 16. januar 2003 Forslag

Læs mere

Der skelnes overordnet set mellem flere former for gadeplansarbejde:

Der skelnes overordnet set mellem flere former for gadeplansarbejde: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Børn og Familier NOTAT Et samarbejde på gadeplan mellem BUF og SOF Baggrund I budgetaftaleteksten for 2013 indgår følgende: Parterne er

Læs mere

MILJØSCREENING. Plan og Vækst Bytoften Varde

MILJØSCREENING. Plan og Vækst Bytoften Varde MILJØSCREENING Plan og Vækst Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk PLANFORSLAGET GÅR UD PÅ Blåvand Zoo har gennem en årrække udvidet ud over de eksisterende planmæssige

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 19 til Ikast-Brande Kommunes gældende Spildevandsplan Generelle rettelser til oplandsgrænser og kloakeringsprincipper

Forslag til Tillæg nr. 19 til Ikast-Brande Kommunes gældende Spildevandsplan Generelle rettelser til oplandsgrænser og kloakeringsprincipper Forslag til Tillæg nr. 19 til Ikast-Brande Kommunes gældende Spildevandsplan 2010-2021 Generelle rettelser til oplandsgrænser og kloakeringsprincipper Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Sjællandsgade

Læs mere

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r.

Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Hłringssvar ang. omorganisering af stłtteomr det 0-5 r. Vi synes, det er en god ide med differentieret tilbud til błrn med s rlige behov, b de i.f.t. det enkelte barns behov, familiens łnsker samt i.f.t.

Læs mere

Frederikshavn Stadsarkivs opgaver centrerer sig omkring 3 kerneområder.

Frederikshavn Stadsarkivs opgaver centrerer sig omkring 3 kerneområder. 30. maj 2010 Årsberetning Frederikshavn Stadsarkiv 2009 Frederikshavn Stadsarkivs opgaver centrerer sig omkring 3 kerneområder. Vejledning og servicering af forvaltning og kommunale institutioner vedr.

Læs mere

Notat. 1. juni 2011 11/003134

Notat. 1. juni 2011 11/003134 Notat Forvaltning: Politik, Kommunikation og Digital service Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 1. juni 2011 11/003134 Udf rdiget af: Vedrłrende: Udbudsplan for kłrselsomr det Notatet sendes/sendt

Læs mere

Partshøring vedr. lovliggørelse af tilbygning.

Partshøring vedr. lovliggørelse af tilbygning. Partshøring vedr. lovliggørelse af tilbygning. Jeg er blevet bedt om at redegøre for sagen omkring tilbygning på Svenstrupvejen 7, 4130 Viby. Jeg er forundret over at kommunen har sendt sagen til Plan-

Læs mere

1g- Opgaven DHO. Middelfart Gymnasium & HF. 1g

1g- Opgaven DHO. Middelfart Gymnasium & HF. 1g 1g- Opgaven DHO Middelfart Gymnasium & HF 1g 2016-17 1 Indholdsfortegnelse HVAD ER EN DHO?... 3 HVAD ER FORMÅLET MED DHO?... 3 VEJLEDNING OG RESPONS... 4 TIDSPLAN OG OMFANG - OVERSIGT... 5 FORM OG STRUKTUR

Læs mere

Notat. Modtager(e): Naturgruppen og MBU cc: [Navn(e)] Stigende antal klager over gener fra fugle

Notat. Modtager(e): Naturgruppen og MBU cc: [Navn(e)] Stigende antal klager over gener fra fugle Notat Modtager(e): Naturgruppen og MBU cc: [Navn(e)] Stigende antal klager over gener fra fugle På baggrund af et stigende antal henvendelser om gener fra fugle er der opstået behov for en afklaring af

Læs mere

Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016.

Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016. LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN December 2016 Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016. EKSISTERENDE VISION, VÆRDIER, MÅL OG RESULTATFORVENTNINGER Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Solrød Strandpark, Solrød Strand. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Solrød Strandpark, Solrød Strand. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for, Solrød Strand Ansvarlig myndighed: Solrød Kommune Solrød Center 1 Teknik og Miljø 2680 Solrød Strand www.solrod.dk Email: teknisk@solrod.dk Tlf.: 56 18 20 00 Hvis der

Læs mere

1. Leif Plauborg bød velkommen til dagsmødet med Medlemsforum Vest. Han håbede, alle har haft en god sommer og er klar til et efterår med etik.

1. Leif Plauborg bød velkommen til dagsmødet med Medlemsforum Vest. Han håbede, alle har haft en god sommer og er klar til et efterår med etik. MØDEREFERAT Møde om Dagsmøde i Medlemsforum Vest Møde dato 30. august 2017 Til stede Medlemsforum Vest og fra Lærernes Pension deltog Steen Schouenborg, Paul Brüniche-Olsen, Morten Roed Eriksen, Mortens

Læs mere

Uddannelsesplan 1. praktikniveau. Vestermarkskolen Odder

Uddannelsesplan 1. praktikniveau. Vestermarkskolen Odder Uddannelsesplan 1. praktikniveau Vestermarkskolen Odder Sidst redigeret september 2015 Dokumentnr.: 727-2014-108798 side 1 Uddannelsesplan 1. niveau Vestermarkskolen - Odder Kultur og særkende: Odder Kommune

Læs mere

Kommunalbestyrelsen_ Kommunalbestyrelsens mødesal

Kommunalbestyrelsen_ Kommunalbestyrelsens mødesal Referat Mødetidspunkt: 19:00 Mødested: Kommunalbestyrelsens mødesal Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Jan E. Jørgensen, Flemming Brank og Simon Aggesen havde meldt forfald. I stedet mødte Malene Barkhus,

Læs mere

Form let med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet best r af fłlgende 5 afsnit:

Form let med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet best r af fłlgende 5 afsnit: Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. september 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Valg mellem statsgaranti og selvbudgettering i 2010 Notatet sendes/sendt til: konomiudvalg

Læs mere

Glostrup Konkretiseringsplan Inddeling og prioritering af KTP-omra der

Glostrup Konkretiseringsplan Inddeling og prioritering af KTP-omra der PROJEKT Glostrup Konkretiseringsplan PROJEKTNUMMER 30.5676.03 PROJEKTLEDER Lars Juul Hansen UDFÆRDIGET AF Rikke Hedegaard Jeppesen DATO Glostrup Konkretiseringsplan Inddeling og prioritering af KTP-omra

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008

Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008 Forslag til vedtægtsændringer på Landsmødet 2008 A. Forslag om nedlæggelse af afdelingsbegrebet (bortset fra ungdomsafdelingen) 1. 2 affattes således: 2. Landsforeningens formål er at arbejde for bøssers,

Læs mere

LÆRINGSKORT ELEKTRISK HEGN TEAMBUILDING GENNEM FRILUFTSLIV - TB 01 AKTIVITET LÆRINGSMÅL. Støttet af udlodningsmidler til friluftsliv

LÆRINGSKORT ELEKTRISK HEGN TEAMBUILDING GENNEM FRILUFTSLIV - TB 01 AKTIVITET LÆRINGSMÅL. Støttet af udlodningsmidler til friluftsliv LÆRINGSKORT TEAMBUILDING GENNEM FRILUFTSLIV - TB 01 ELEKTRISK HEGN AKTIVITET Få hele gruppen over/under eller igennem det Elektriske hegn Lokalitet: Skolegård, bypark eller skov Tid: 10-45 minutter Antal

Læs mere

Notat. Naturen og kulturmiljłerne. Efter r 2011

Notat. Naturen og kulturmiljłerne. Efter r 2011 Notat Forvaltning: Erhverv og Udvikling Miljł og Teknik Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. oktober 2010 Udf Vedrłrende: rdiget af: Hedda Młller Implementeringsstatus for bos Efter r 2011 tningspolitikken Notatet

Læs mere

Tilbud til p rłrende. - til senhjerneskadede i Randers Kommune

Tilbud til p rłrende. - til senhjerneskadede i Randers Kommune Tilbud til p rłrende til senhjerneskadede i Randers Kommune Udarbejdet af: Tina Bruhn og Lone Aagaard Juni 2009 2 Rehabiliteringsenheden Baggrund P rłrende til senhjerneskadede har et behov for viden og

Læs mere

Rønde Fjernvameværk A.m.b.a. Formandens Beretning. Generalforsamling 22. september 2016

Rønde Fjernvameværk A.m.b.a. Formandens Beretning. Generalforsamling 22. september 2016 Rønde Fjernvameværk A.m.b.a. Formandens Beretning Generalforsamling 22. september 2016 Endnu et år er gået og det er nu min 3. beretning som formand for Rønde Fjernvarme. Som de foregående år, har der

Læs mere

Radikal Politik i Skive Kommune

Radikal Politik i Skive Kommune Radikal Politik i Skive Kommune En gevinst for landskaberne i Salling, for fjordmiljøet ved vore kyster, for forebyggelse og sundhed for den enkelte, for et aktivt kultur og fritidsliv og for uddannelsesniveauet

Læs mere

Lokalt erhvervsklima Resultater for Randers

Lokalt erhvervsklima Resultater for Randers Notat Forvaltning: Erhverv & Udvikling Dato: J.nr.: Br.nr.: 1. september 2011 Udf rdiget af: Hanne Lykke Thonsgaard og Pernille Bouteloup Kofoed Vedrłrende: Resultater for Randers Kommune i DI erhvervsklima

Læs mere

Viborg Kommunes Borgmester ikke mente at de udfaldstruede var Kommunens problem. Man kan jo stille sig det spørgsmål, om borgmesteren ikke også er ans

Viborg Kommunes Borgmester ikke mente at de udfaldstruede var Kommunens problem. Man kan jo stille sig det spørgsmål, om borgmesteren ikke også er ans 2012 var et år der også stod i krisens tegn. Den førte politik der gav danskerne skattelettelser, og den udefra kommende økonomiske stagnation, viste sit sande jeg i den offentlige sektor, der bygger på

Læs mere