Rammeaftale om halmleverancer fra Østjysk Halmvarme A.m.b.A til AffaldVarme Aarhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rammeaftale om halmleverancer fra Østjysk Halmvarme A.m.b.A til AffaldVarme Aarhus"

Transkript

1 Rammeaftale om halmleverancer fra Østjysk Halmvarme A.m.b.A til AffaldVarme Aarhus 5. december Indledning Mellem Østjysk Halmvarme A.m.b.A (ØH) og AffaldVarme Aarhus (AVA) er indgået rammeaftale vedrørende levering af halm fra Østjysk Halmvarme A.m.b.A. s andelshavere til AffaldVarme Aarhus s værker i Solbjerg, Harlev og Sabro. Østjysk Halmvarme A.m.b.A. er bemyndiget til, at forhandle generelle vilkår og pris på sine andelshaveres vegne og fastlægger i forbindelse med den årlige leveranceprognose fra AVA fordelingen af halmleverancerne imellem sine andelshavere. 2 Varighed Nærværende aftale træder i kraft 1. april Kontrakten er gældende indtil den med 1 års varsel af en af parterne opsiges til ophør pr. en 01. april jf. dog Pkt. 3 Levering og leveringsomfang. Kontrakten kan dog tidligst af en af parterne opsiges til ophør d. 31. marts Levering og leveringsomfang AVA er i aftaleperioden forpligtet til at aftage det samlede halmbehov til værkerne i Harlev, Sabro og Solbjerg fra Østjysk Halmvarme A.m.b.A. sandelshavere. Den forventede, årlige mængde udgør ved aftalens indgåelse ca tons (15% fugt). Den forventede, årlige mængde kan ændres, såfremt der sker ændringer i værkernes forsyningsområde, anvendt teknologi etc. Ingen af parterne (ØH eller AVA) er dog forpligtet af denne aftale ud over en årlig halmmængde på tons (15% fugt). Leveringsåret er inddelt i 12 leveringsmåneder. Første leveringsmåned er august måned. AVA udarbejder en retningsgivende plan for levering af halm for det følgende leveringsår. Denne plan tilsendes ØH inden den 01. juni. ØH fordeler det kommende års leverancer blandt sine andelshavere og meddeler inden 15. juni AVA denne fordeling. Fordelingen er bindende for de enkelte andelshavere.

2 Andelshaverne bekræfter det aktuelle leveringsomfang ved en individuel, skriftlig aftale med AVA. Oplæg til disse aftaler udsendes af AVA inden 20.juni og skal returneres fra andelshaverne i underskrevet tilstand senest 30. juni. Såfremt ØH ikke på det angivne tidspunkt kan anvise leverandører til den ønskede halmmængde blandt sine andelshavere betragtes dette som misligholdelse jvf Pkt 12 AVA forbeholder sig ret til at ændre den retningsgivende plan i løbet af året som følge af havari, klimatiske afvigelser etc som selskabet ikke selv er herre over. Eventuelle ændringer foretages således, at alle andelshavere berøres forholdsmæssigt lige meget. Endelig besked om tidspunktet for levering af halm vil blive meddelt den enkelte andelshaver med min. en uges varsel. 4 Kvalitet 4.1 Halmballernes størrelse Halmen skal leveres i storballer af Heston typen med vægt min. 450 kg og max 700 kg. pr. halmballe og med følgende dimensioner: Bredde: 1,2 m Højde : 1,3 m Længde: 2,35 m +/- 15 cm 4.2 Halmballernes vandindhold Vandindholdet i den leverede halm kontrolleres under aflæsning ved indstik i samtlige baller og bestemmes som et gennemsnit af hele læsset. Det vurderes om baller med indstik over 20% vandindhold kan bruges. Er vandprocenten på 24 og derover kasseres ballen. Forekommer der flere baller med vandprocent på 24 og derover sorteres læsset. Ved gentagne leveringer af lignende art kasseres hele læsset. Sten eller andre fremmedlegemer må ikke forefindes i den leverede halm. Forefindes sådanne fremmedlegemer i halmen, kan andelshaverens halm afvises uden erstatning. Andelshaveren kan gøres erstatningsansvarlig, dersom det skyldes grov uagtsomhed, at der forefindes fremmedlegemer i halmen og disse forårsager skade på anlægget. 4.3 Halmtype Der modtages halm fra alle kornarter, frøgræs og raps. Vinterbyghalm og ærtehalm modtages kun efter aftale. Hvis afbrænding af visse typer halm giver anledning til miljømæssige problemer, kan AVA anvise bestemte leveringstidspunkter derfor eller helt afvise halmen uden erstatning.

3 AVA kan forlange, at den enkelte levering er ensartet for så vidt angår kornart og eventuelt kornsort. Halm, der skal leveres til AVA, skal presses i tør tilstand og skal under tag hurtigst muligt. 4.4 Halmballernes beskaffenhed Halmen skal overholde nedenstående. I modsat fald kan læsset afvises. Halmen må ikke være af snittet karakter inden den presses i halmballer. Hver halmballe skal være sammenholdt med seks snore. Halmballerne skal have ydersnor. Sten eller andre fremmedlegemer må ikke forefindes i den leverede halm, ligesom halmballerne ikke må være deforme eller skæve. Halmen må ikke være kontamineret og ikke indeholde unormal stor mængde af mycelium (svampe). Halmen skal være fri for ammoniak, kemikalier og andre stoffer. Halmballerne må ved visuel bedømmelse ikke afvige fra normal tilfredsstillende kvalitet, f.eks. vedrørende overfladefugt, snelag, frosne partier, forrådnelse, slag af spånpladelignende karakter m.v. 5 Levering af halm 5.1 Generelt Halmen skal for andelshaverens regning og risiko leveres frit på vogne på det af halmvarmeværkerne, der anvises af AVA, i nøje overensstemmelse med den retningsgivende leveringsplan. Det skal så vidt muligt tilstræbes, at leveringen sker på det for andelshaveren nærmest liggende halmvarmeværk. Andelshaverne forestår selv transport af kontraktens halmmængde til AVA s værker i Solbjerg, Harlev og Sabroe. AVA kan forlange, at transport af halm skal foregå ad nærmere fastlagt rute. Andelshaverne skal overholde alle de betingelser, der er gældende for transport af halm i henhold til gældende lovgivning og denne aftale. Anvender andelshaveren en underleverandør til transport af halmen er andelshaveren desuagtet ansvarlig for overholdelsen af disse standardvilkår. Forpligtelsen til at overholde arbejdsmiljø- og miljøkrav i henhold til dansk lovgivning under transporten, påhviler andelshaveren. Det gælder på såvel egne produktionssteder som på AffaldVarme Aarhus lokationer. Andelshaverne er forpligtet til at overholde leveringsplanen. Manglende overholdelse af leveringsplanerne (både årsfordeling og ugentlige planer) kan betragtes som en væsentlig misligholdelse. Endvidere vil AVA tilbageholde betaling for leveret halm med henblik på at modregne sine merudgifter ved at foretage dækningskøb af den ikke-leverede halmmængde. Ankomst til værkerne udenfor den udmeldte åbningstid jfr. Punkt 5.4 accepteres ikke.

4 5.2 Krav til køretøjer For nuværende leveres hovedparten af halmen med traktor og vogn. Den enkelte andelshaver er ansvarlig for, at de køretøjer, som anvendes af andelshaveren eller af indhyrede transportører til udførelse af transport af halm, er velholdte og egnede til udførelse af den pågældende halmtransport til det aktuelle værk. De skal opfylde lovgivningen i enhver henseende, herunder også Arbejdstilsynets regler og påbud. Herudover skal de overholde de miljø- og sikkerhedsmæssige krav, der er gældende for sammenlignelige kørselsudbud i Aarhus Kommune. Alle køretøjer, som færdes i halmladerne, skal være forsynet med gnistfang. AVA forbeholder sig ret til at ændre i ovenstående krav 5.3 Læsning af halmballer Halmen aflæsses ved halmvarmeværkets foranstaltning, men andelshaveren eller dennes chauffør skal være behjælpelig med aflæsningen. Halmvarmeværket sørger for vejning på vægt placeret på værket. Alle køretøjer skal fejes eller støvsuges rene af andelshaveren eller dennes chauffør inden udkørsel fra halmvarmeværket, således at enhver forurening af veje og gader undgås. I øvrigt gælder, at Halmballerne skal stå på langs, tæt sammenpakket omkring vogntogets langsgående centerlinie. Det skal forhindre, at enkelte halmballer stikker længere ud end de andre eller er drejede. Halmballerne skal stå på snorene. Andelshaveren skal sikre, at snorene på halmballerne er intakte og at halmballerne ikke er gået i stykker. I forbindelse med transporten skal halmballerne være fastspændt med stropper. Miljømyndighederne kan kræve, at halmballerne under transport skal være overdækket med net, som når helt ned til vognens lad. Maskestørrelsen på nettet må maksimalt andrage 30 mm. 5.4 Leveringssted Leveringsstedet for halmtransporterne er: Harlev: Sabro: Solbjerg: Lilleringvej 32, 8462 Harlev J Hvidtjørnvej 1, 8471 Sabro Solbjerg Hedevej 1, 8355 Solbjerg Den normale åbningstid for modtagelse af halm er: Mandag - fredag: kl til og i øvrigt i henhold til miljøgodkendelsen Åbningstiden kan ændres efter forudgående varsel fra AVA.

5 5.5 Transportrute Halmtransporter til AVA s værker skal benytte den mest hensigtsmæssige rute med hensyn til at minimere gener og miljøbelastning ved transporten. Returkørsel med tomme køretøjer skal ske ad samme ruter. 5.6 Miljø- og sikkerhedsregler ved levering af halm til AffaldVarme Aarhus I folderen Miljø- og sikkerhedsregler ved levering af halm til AffaldVarme Aarhus fremgår det, hvad der er AVA s stedlige miljø- og sikkerhedsregler og procedurer samt AVA s sikkerhedsprocedurer i tilfælde af uheld. Disse regler og procedurer samt anvisninger fra AVA s personale skal til enhver tid følges af transportører/chauffører. Overtrædelse af disse regler og anvisninger medfører bortvisning uden varsel og omkostninger for AVA. AVA arbejder løbende med forbedring af sikkerheds- og miljøforhold og forbeholder sig ret til at ændre retningslinjer og procedurer herfor løbende. 6 Halmslagge Halmslagge defineres og leveres som bundaske, jfr. Bioaskebekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 818 af 21/7/2008 eller som senere ændret). Andelshaveren modtager den fastsatte procentmæssige halmslaggemængde. AVA vælger leveringstidspunktet. Leveringen bliver varslet mindst 2 uger før levering. Leveringsperioden er mindst 2 uger. Forpligtelsen til at modtage den fastsatte procentmæssige halmslaggemængde andrager en halmslaggemængde, der modsvarer den halmmængde, som er omfattet af halmleverancekontrakten. Halmslaggemængden andrager typisk 4-6 % af halmleveringsmængden. AVA garanterer, at halmslaggen kan udbringes i overensstemmelse med miljømyndighedernes krav. Halmslaggen leveres hos andelshaveren for AVA s regning. Halmslaggen afleveres i umiddelbar nærhed af fast farbar vej. Det kan forekomme, at halmslaggen leveres inden halmen er leveret. Andelshaveren kan træffe aftale om, at halmslaggen leveres til en anden adresse end sin egen. I dette tilfælde skal andelshaveren give meddelelse til AVA hurtigst muligt og dokumentere, at lodsejeren på den anden adresse accepterer at modtage halmslaggen. AVA leverer omkostningsfrit halmslagge til andre adresser end andelshaverens adresse, når blot disse er beliggende indenfor en 50 km s radius fra værkernes adresser. Andelshaveren er ansvarlig for og forpligtet til at oplagre og udbringe halmslaggen i henhold til gældende love og myndigheders anvisninger, jfr. Bioaskebekendtgørelsen. AVA er ansvarlige for den lovpligtige anmeldelse af halmslaggeleverancen til myndighederne. Levering af halmslagge sker som udgangspunkt primo september i samme sæson som levering af halm.

6 Andelshaveren skal kontakte AVA s samarbejdspartner angående levering af halmslagge. AVA s driftschef oplyser om aktuelle kontaktoplysninger på samarbejdspartneren. Såfremt andelshaveren ikke rettidigt overholder sin forpligtelse til at modtage sin halmslagge, herunder ikke rettidigt angiver leveringsadressen for halmslaggen, forbeholder AVA sig ret til at opkræve betaling på de hermed forbundne og dokumenterede merudgifter. 7 Andelshaverens forpligtelser Den enkelte andelshaver er for den årlige kontraktmængde af halm forpligtet til at: Presse halmen jfr. Punkt 4.1. Sikre halmballernes kvalitet vedr. halmtype, fugt, fremmedlegemer osv. jfr. Punkt Oplagre halmen indtil levering Levere halmen jfr. Punkt 5. Overholde øvrige forpligtigelser i henhold til den indgåede, individuelle kontrakt. 8 Afvisningskriterier Halmtransporten vil blive afvist, hvis: Halmballerne afviger fra størrelseskriterierne, jfr. Punkt 4.1. Halmballerne er for fugtige, jfr. Punkt 4.2. Halmballerne ikke lever op til AVA s kvalitetskrav jfr. Punkt 4.3. og Punkt 4.4. Halmballerne ikke er læsset korrekt, jfr. Punkt 5.3. Anvisningerne fra værkets personale ikke efterkommes. Ved gentagne afvisninger kan andelshaveren forlange en ekstra inspektion af efterfølgende læs med deltagelse af en repræsentant fra ØH. Andelshaveren har ret til at deltage ved inspektionen. 9 Halmafregningspris 9.1 Basispris og årlig regulering heraf Basisprisen udgør 610 kr/ton. Basisprisen er baseret på et gennemsnitligt vandindhold på 15 %. Basisprisen gælder i kontraktens løbetid. Basisprisen reguleres én gang årligt pr. 1. august (første gang 1. August 2015) med den årlige, vægtede, relative stigning i nettoprisindekset, brændstofindekset, gødningsindekset og lønindekset for den private sektor. Indekseringen vægtes således:

7 70 % Pris7, Danmarks Statistiks Nettoprisindeks, 00.Nettoprisindeks i alt: Januar ,7 (2000 = 100) 10 % LPRIS20, Prisindeks for jordbrugets salg og køb, Motorbrændstof: 1. Kvt (2010 = 100) 10 % LPRIS20, Prisindeks for jordbrugets salg og køb, Gødnings. I alt : 1. Kvt (2010 = 100) 10 % ILON2, Lønindeks for den private sektor, Tot erhv. i alt (sæson korr): 1. Kvt 124,1 (2005 = 100) Indeks hentes fra Danmarks Statistik. Indeksregulering sker med udgangspunkt i Januar 2013 henholdsvis 1. kvartal 2013, og der reguleres med den relative stigning i indeks i forhold til tilsvarende periode i de følgende år. Beregningseksempel er angivet i Bilag 1. Basisprisen kan ikke reguleres under ovenstående basispris. 9.2 Sæsonregulering Leveringsprisen for de forskellige halmtyper er i perioden 1. august til 30. september lig med basisprisen, som fastsat efter Punkt 8.1. For levering i de efterfølgende måneder forhøjes prisen med et månedligt tillæg på 1 øre/kg halm idet dog juni og juli er samme pris. 9.3 Fugtregulering Er det gennemsnitlige vandindhold for det enkelte læs større end 15,0 %, reduceres læssets indvejede vægt med 2,0 % for hver procent vandindholdet er større end 15,0 %. Er læssets gennemsnitlige vandindhold lavere end 15,0 %, forøges læssets indvejede vægt med 2,0 % for hver procent vandindholdet er lavere end 15,0 % - dog max. ned til et vandindhold på 10,0 %. 9.4 Afregning Halmen afregnes i de enkelte leveringssæsoner med udgangspunkt i den basispris, der årligt træder i kraft pr. 1. august, og som reguleres i henhold til Punkt 8.2. Opgørelse af og afregning for de leverede halmmængder, korrigeret for vandindhold, jfr. Punkt 8.3., foretages månedsvis af AVA. Købesummen forfalder til betaling senest den 15. i den efter levering følgende måned eller den efterfølgende bankdag og indbetales til den af andelshaveren anviste konto i pengeinstitut med tydelig angivelse af oprindelse 10 Force majeure Parterne hæfter ikke for deres forpligtelser efter halmleverancekontrakten, hvis der efter dennes indgåelse indtræder omstændigheder af force majeure karakter. Som force majeure hos andelshaverne forstås i henhold til denne aftale halmknaphed hos andelshaverne som følge af helt usædvanligt våde vejrforhold under bjergning af halmen, brand i halmlageret, eller en anden pludselig opstået skade i halmlageret, som ikke kunne forudses og forhindres af andelshaveren.

8 Det er i denne forbindelse en nødvendig (men ikke nødvendigvis tilstrækkelig) betingelse for at kunne betegne vejrforhold som helt usædvanligt våde, at der i perioden fra den 1. august til den 1. oktober er faldet minimum 200 mm nedbør i bjergningsområdet (som opgjort af DMI). Som force majeure fra AVA s side forstås for eksempel fejl eller havarier på værkerne, modtagningsanlæg, begrænsning af varmeafsætning eller lignende forhold, der umuliggør eller reducerer muligheden for halmens modtagelse eller afbrænding. Force majeure situationer berettiger AVA til at reducere den for sæsonen kontraherede mængde, som er fastsat i de indgåede halmleverancekontrakter med de enkelte andelshavere. Reduktioner foretages så de påvirker de enkelte andelshavere forholdsmæssigt ens. Den part, der vil påberåbe sig force majeure, skal uden ugrundet ophold skriftlig underrette den anden part om dens opståen og forventede ophør. 11 Leveringsret - Overdragelse ØH s rettigheder og forpligtelser i henhold til denne kontrakt kan kun overdrages til andre med AVA s samtykke. For at sikre AVA tilstrækkelige halmleverancer er ØH forpligtet til at tilpasse kredsen af andelshavere således at den nødvendige, årlige halmmængde er sikret med god margin. Den enkelte andelshaver må kun udstede transport for sit krav på afregning for halmleverancen til sit eget pengeinstitut. Ved udstedelse af transport skal AVA straks orienteres herom. 12 Misligholdelse Såfremt en part væsentlig misligholder sine forpligtigelser i henhold til denne aftale, er den anden part berettiget til at ophæve aftalen og/eller gøre sine eventuelle øvrige misligholdelsesbeføjelser gældende. Aftalen kan dog alene ophæves, såfremt den misligholdende part ikke har afhjulpet sin manglende opfyldelse 10 dage efter skriftligt at være blevet anmodet herom af den ikke-misligholdende part. Er afhjælpning ikke mulig, kan den ikke- misligholdende part dog ophæve aftalen med omgående virkning. Som eksempler på andelshaverens væsentlige misligholdelse kan ikke-udtømmende nævnes: Manglende overholdelse af love, myndighedernes anvisninger og manglende overholdelse af forpligtelsen i denne aftale. Hel eller delvis afvisning af den enkelte andelshavers halmtransport og manglende halmlevering m.v. vil efter de konkrete omstændigheder også kunne udgøre en væsentlig misligholdelse af såvel denne aftale som aftalen med den enkelte andelshaver. 13 Voldgift Enhver tvist, som måtte opstå i forbindelse med denne aftale og som ikke kan bilægges af parterne ved forhandling, skal afgøres efter Regler for Behandling af Sager ved Det Danske Voldgiftsinstitut (Danish Arbitration).

9 Hver part udpeger en voldgiftsmand, mens voldgiftsrettens formand udnævnes af Det Danske Voldgiftsinstitut. Såfremt en part ikke inden 30 dage efter at have indgivet eller modtaget underretning om begæring om voldgift har udpeget en voldgiftsmand, udnævnes også denne af Det Danske Voldgiftsinstitut i overensstemmelse med ovennævnte regler. Udgør sagens genstand mindre end kr ,00 skal voldgiftsretten dog alene bestå af én voldgiftsmand der udpeges af Det Danske Voldgiftsinstitut. Voldgiftsretten sættes i Aarhus, Aarhus Kommune. 14 Ændrede vilkår og forudsætninger Såfremt der efter AVA s vurdering foretages politiske tiltag, som i væsentlig grad fordyrer eller hindrer produktion på AVA s halmfyrede anlæg (herunder ændrede myndighedskrav, bortfald eller nedsættelse af tilskud m.m.) skal AVA være berettiget til under disse omstændigheder at kunne opsige kontrakten senest med virkning fra det tidspunkt, hvor ændringerne træder i kraft, uden at ØH eller ØH s andelshavere har krav på kompensation eller erstatning i denne anledning. Såfremt AVA måtte ændre organisering uden at det ændrer på de faktuelle ejerforhold til værkerne, har AVA ret til at overdrage sine rettigheder og forpligtelser i henhold hertil uden indhentning af ØH s eller nogen individuel andelshavers samtykke. Såfremt de generelle forudsætninger for denne aftale efter en af parternes opfattelse helt eller delvist er bortfaldet, skal vedkommende part senest indenfor en måned gøre opmærksom herpå og anmode om en genforhandling af de generelle vilkår i aftalen. Såfremt parterne ikke ved forhandling kan opnå et resultat henvises tvisten til Voldgift jvf pkt 13. Dato: For Østjysk Halmvarme A.m.b.A. For AffaldVarme Aarhus Bilag 1: Eksempel på indeksregulering og afregning

Kontrakt om levering af kornhalm an værk til REFA Biomasseindkøb ApS 2015 2018

Kontrakt om levering af kornhalm an værk til REFA Biomasseindkøb ApS 2015 2018 Kontrakt nr. Kontrakt om levering af kornhalm an værk til REFA Biomasseindkøb ApS 2015 2018 Halmtype Mængde (ton) pr. år Kornhalm Indhold 1: Parterne... 3 2 Aftalegrundlag... 3 3: Definitioner... 4 4:

Læs mere

LEVERINGSBETINGELSER FOR HALM. Udarbejdet af Hvidebæk Fjernvarmeforsyning oktober 2015. 1. Generelt

LEVERINGSBETINGELSER FOR HALM. Udarbejdet af Hvidebæk Fjernvarmeforsyning oktober 2015. 1. Generelt For levering af halm til Hvidebæk Fjernvarmeforsyning A.m.b.A. gælder leveringsaftale for halmleverancer indgået mellem varmeværket og den enkelte leverandør, samt nedenstående. LEVERINGSBETINGELSER FOR

Læs mere

Standardvilkår for halmleverancer til Fynsværket (ab gård)

Standardvilkår for halmleverancer til Fynsværket (ab gård) April 2015 Standardvilkår for halmleverancer til Fynsværket (ab gård) 1. Indledning Følgende standardvilkår gælder for ab gård kontrakter for leverance af halm fra en leverandør (i det følgende benævnt

Læs mere

Betingelser for levering af halm til MEC Bioheat & Power A/S

Betingelser for levering af halm til MEC Bioheat & Power A/S Betingelser for levering af halm til MEC Bioheat & Power A/S MEC Bioheat & Power A/S Energivej 2 DK-7500 Holstebro Tlf. +45 9611 1400 CVR-nr. 25 49 59 77 www.maabjergenergycenter.dk 1. Generelt Nærværende

Læs mere

Standardvilkår for halmleverancer til Fynsværket (ab gård)

Standardvilkår for halmleverancer til Fynsværket (ab gård) Side 1 af 11 Standardvilkår for halmleverancer til Fynsværket (ab gård) 1. Indledning Følgende standardvilkår gælder for ab gård kontrakter for leverance af halm fra en leverandør (i det følgende benævnt

Læs mere

Standardvilka r for halmleverancer til Fynsværket (an værk)

Standardvilka r for halmleverancer til Fynsværket (an værk) April 2015 Standardvilka r for halmleverancer til Fynsværket (an værk) 1. Indledning Følgende standardvilkår gælder for ab gård kontrakter for leverance af halm fra en leverandør (i det følgende benævnt

Læs mere

Standardleveringsbetingelser for halmleverancer til Aabenraa-Rødekro Fjernvarme A.m.b.a. (Bilag 1)

Standardleveringsbetingelser for halmleverancer til Aabenraa-Rødekro Fjernvarme A.m.b.a. (Bilag 1) Standardleveringsbetingelser for halmleverancer til Aabenraa-Rødekro Fjernvarme A.m.b.a. (Bilag 1) April 2014 Indholdsfortegnelse Punkt 1. Generelt... 2 2. Håndtering af halm indtil levering... 2 3. Leveringssted

Læs mere

Leveringsbetingelser for halmleverancer til Høng Varmeværk 2015

Leveringsbetingelser for halmleverancer til Høng Varmeværk 2015 Punkt 1. 1.1 1.2 1.3 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 2.6 2.7 3. 3.1 3,2 3.3 3.4 Kontraktbestemmelse Generelt Leveringsbetingelser for halmleverancer til Høng Varmeværk 2015 gælder for levering af halm, når parterne

Læs mere

Kontrakt om levering af træflis til Måbjergværket

Kontrakt om levering af træflis til Måbjergværket Notat Kontrakt om levering af træflis til Måbjergværket DONG Energy Power A/S Kraftværksvej 53 7000 Fredericia Tlf 99 55 11 11 Fax 76 22 19 62 Kontraktnr.: www.dongenergy.dk CVR-nr. 18 93

Læs mere

Halmudbud til Lolland Varme A/S i Nakskov og Søllested. Standardvilkår

Halmudbud til Lolland Varme A/S i Nakskov og Søllested. Standardvilkår April 2016 Halmudbud til Lolland Varme A/S i Nakskov og Søllested Standardvilkår Side 1/12 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Levering...3 2.1 Leveringsomfang...3 2.2 Regulering af kontraktmængde...3

Læs mere

Standardvilkår for halmleverancer til Fynsværket (ab gård)

Standardvilkår for halmleverancer til Fynsværket (ab gård) Side 1 af 11 Standardvilkår for halmleverancer til Fynsværket (ab gård) 1. Indledning Følgende standardvilkår gælder for ab gård kontrakter for leverance af halm fra en leverandør (i det følgende benævnt

Læs mere

1. Indledning Levering Leveringsomfang Kvalitet Halmballernes størrelse... 3

1. Indledning Levering Leveringsomfang Kvalitet Halmballernes størrelse... 3 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Levering... 3 2.1 Leveringsomfang... 3 3. Kvalitet... 3 3.1 Halmballernes størrelse... 3 3.2. Halmballernes vandindhold... 3 3.3 Halmtype... 4 3.4 Halmballernes beskaffenhed...

Læs mere

KONTRAKT. Leverandør.. Efterfølgende benævnt Leverandøren. Midtlangeland Fjernvarme A.m.b.a. HALMLEVERANCER

KONTRAKT. Leverandør.. Efterfølgende benævnt Leverandøren. Midtlangeland Fjernvarme A.m.b.a. HALMLEVERANCER Rudkøbing den 1. april 2015 KONTRAKT indgået mellem Leverandør.. Efterfølgende benævnt Leverandøren og Midtlangeland Fjernvarme A.m.b.a. vedrørende HALMLEVERANCER til RUDKØBING KRAFTVARMEVÆRK Efterfølgende

Læs mere

Leveringsbetingelser - Verdo Energy

Leveringsbetingelser - Verdo Energy Leveringsbetingelser - Verdo Energy Ab gård-levering af halm til Grenaa Kraftvarmeværk Gældende pr. 1. februar 2014 1. Generelt Nærværende betingelser udgør de krav, der stilles til ab gård-leverancerne

Læs mere

Vilkårene gælder for tredjeparter, som ønsker at indhente stam- og måledata via den kundestyrede adgang til data i DataHub.

Vilkårene gælder for tredjeparter, som ønsker at indhente stam- og måledata via den kundestyrede adgang til data i DataHub. 15. marts 2016 USS/ACH Vilkår for adgang til og brug af DataHub Tredjepart Vilkårene gælder for tredjeparter, som ønsker at indhente stam- og måledata via den kundestyrede adgang til data i DataHub. 1.

Læs mere

Kontrakt om levering af halm

Kontrakt om levering af halm til Ørsted Fjernvarmeværk a.m.b.a. Januar 2013 1 Parterne Ørsted Fjernvarmeværk a.m.b.a. Rougsøvej 61D 8950 Ørsted i det følgende kaldet værket, og «Leverandør» «Adresse_1» «Adresse_2» «PostnrBy» i det

Læs mere

Leveringsbetingelser - Verdo Energy

Leveringsbetingelser - Verdo Energy Leveringsbetingelser - Verdo Energy An værk-levering af halm til Grenaa Kraftvarmeværk Gældende pr. 1. februar 2014 1. Generelt Nærværende betingelser udgør de krav, der stilles til an værk-leverancerne

Læs mere

Rammeaftale mellem Danmarks Rejsebureau Forening DRF og Hotel-, Restaurant- & Turisterhvervet HORESTA

Rammeaftale mellem Danmarks Rejsebureau Forening DRF og Hotel-, Restaurant- & Turisterhvervet HORESTA Rammeaftale mellem Danmarks Rejsebureau Forening DRF og Hotel-, Restaurant- & Turisterhvervet HORESTA 1 Gyldighedsområde Rammeaftalen er gældende, medmindre hotellet og bureauet skriftligt har fraveget

Læs mere

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX Rengøringsaftale Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk I det følgende kaldet Kunde. og XXXX I det følgende kaldet Leverandøren Side 1 af 8 1. Aftalens retlige grundlag:... 3 2. Rengøringsaftalens

Læs mere

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt Udbud - kørsel med affaldscontainere Kontrakt Dato: 6. januar 2015 Udarbejdet af: OFD, PJH Kontrol: PJH Version: 1.0 Godkendt af: MEL side 2 af 9 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Udbudsbetingelser for indkøb af halm til

Udbudsbetingelser for indkøb af halm til Udbudsbetingelser for indkøb af halm til Masnedøværket Ringsted Halmvarmeværk Slagelse Kraftvarmeværk 3. maj 2012 SK Forsyning A/S Udbudsbetingelser for indkøb af halm Indledning I løbet af 2011 og foråret

Læs mere

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2 OPP Kalvebod Brygge Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2 Indholdsfortegnelse 1 Parterne 2 2 Baggrund 2 3 Det lejedes omfang og beliggenhed 3 4 Anvendelse 3 5 Ikrafttræden, opsigelse og købsret 4 6 Lejemålets

Læs mere

Aftale om levering af halm til forbrænding.

Aftale om levering af halm til forbrænding. Side 1 af 9 Aftale om levering af halm til forbrænding. (Der henvises tillige til Leveringsbestemmelser for levering af halm ) For varmeåret 2018-2019 Mellem: Vejen Varmeværk a.m.b.a. Gørtlervej 4 6600

Læs mere

Aftale om handel med foder

Aftale om handel med foder Aftale om handel med foder Køber Navn: Adresse: Postnr. og by: Aut.nr.: CVR.nr.: Sælger Navn: Adresse: Postnr. og by: Aut.nr.: CVR.nr.: Side 1 af 8 1. Formål at sikre køber en forsyning af foder i et omfang

Læs mere

3-årig kontrakt om levering af halm til Sønderjysk Biogas I/S

3-årig kontrakt om levering af halm til Sønderjysk Biogas I/S 3-årig kontrakt om levering af halm til Sønderjysk Biogas I/S Mellem:. ; CVR-nr. ; [i det følgende kaldet leverandøren] og: Sønderjysk Biogas I/S. CVR-nr. ; [i det følgende kaldet SB I/S] 1: Parterne Leverandør:

Læs mere

Standardvilkår for leverance af halm til Masnedøværket, Ringsted Fjernvarmeværk og Slagelse Kraftvarmeværk

Standardvilkår for leverance af halm til Masnedøværket, Ringsted Fjernvarmeværk og Slagelse Kraftvarmeværk Standardvilkår for leverance af halm til Masnedøværket, Ringsted Fjernvarmeværk og Slagelse Kraftvarmeværk 03.05.2012 De følgende bestemmelser er gældende i henhold til enhver kontrakt om levering af halm

Læs mere

1-årig kontrakt om levering af halm til Sønderjysk Biogas I/S

1-årig kontrakt om levering af halm til Sønderjysk Biogas I/S 1-årig kontrakt om levering af halm til Sønderjysk Biogas I/S Mellem:. ; CVR-nr. ; [i det følgende kaldet leverandøren] og: Sønderjysk Biogas I/S. CVR-nr. ; [i det følgende kaldet SB I/S] 1: Parterne Leverandør:

Læs mere

UDBUD vedrørende. fodbehandling. Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune

UDBUD vedrørende. fodbehandling. Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune UDBUD vedrørende fodbehandling Indgåelse af prisaftale vedrørende fodbehandling, bevilget til pensionister i Skanderborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Leverancens art og omfang...

Læs mere

Holbæk Forsyning deltager ikke i udbudsrunden for halm i 2015. Der kan ikke gives tilbud om levering af halm til St. Merløse varmeværk i 2015-16

Holbæk Forsyning deltager ikke i udbudsrunden for halm i 2015. Der kan ikke gives tilbud om levering af halm til St. Merløse varmeværk i 2015-16 Standardvilkår for leverance af halm til Masnedøværket, Slagelse Kraftvarmeværk, Ringsted Halmvarmeværk, Haslev Kraftvarmeværk og St. Merløse Varmeværk 26.03.2015 De følgende bestemmelser er gældende i

Læs mere

Bilag 3 Udkast til rammeaftale

Bilag 3 Udkast til rammeaftale Bilag 3 Udkast til rammeaftale 1. Parterne Nærværende rammeaftale er indgået mellem Vesthimmerlands Kommune Indkøbsenheden Himmerlandsgade 27 9600 Aars i det følgende kaldet VHK og Leverandør Virksomhed

Læs mere

Betingelser for ab gård-levering af halm til Ørsted, - 1. februar 2018

Betingelser for ab gård-levering af halm til Ørsted, - 1. februar 2018 Betingelser for ab gård-levering af halm til Ørsted, - 1. februar 2018 1. Generelt Nærværende betingelser udgør de krav, der stilles til leverancer af halm til Ørsted s kraftværker og bioethanolanlæg.

Læs mere

Halmvejledning Sikkerhedskrav og forholdsregler ved aflæsning af halm på Haslev Kraftvarmeværk

Halmvejledning Sikkerhedskrav og forholdsregler ved aflæsning af halm på Haslev Kraftvarmeværk Halmvejledning Sikkerhedskrav og forholdsregler ved aflæsning af halm på Haslev Kraftvarmeværk Haslev Fjernvarme I.m.b.a. Energivej 35 4690 Haslev Tel.: 56 31 11 41 Udgave september 2014 Generel information

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen]

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen] KONTRAKT mellem Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. og [Indsættes ved kontraktindgåelsen] vedrørende "Pleje af grønne områder" 1 Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32

Læs mere

Kontrakt Levering af biomasseflis til Fjernvarme Horsens A/S

Kontrakt Levering af biomasseflis til Fjernvarme Horsens A/S Fjernvarme Horsens Endelavevej 7 8700 Horsens Tlf. 7562 7233 www.fjernvarmehorsens.dk Kontrakt Levering af biomasseflis til Fjernvarme Horsens A/S 1 Parterne Sælger: Køber: Fjernvarme Horsens A/S Endelavevej

Læs mere

Privataftale om levering af strøm, produkter og services fra Modstrøm Danmark A/S

Privataftale om levering af strøm, produkter og services fra Modstrøm Danmark A/S Privataftale om levering af strøm, produkter og services fra 1. AFTALENS PARTER Denne aftale om levering af strøm, produkter og services er indgået og træder i kraft den: mellem CPR-nr.: og CVR nr. 33

Læs mere

BILAG 1 BILAG 2. til Aftale om tildeling af warrants, Aqualife A/S. til vedtægterne for Aqualife A/S, CVR-nr. 26 05 86 51

BILAG 1 BILAG 2. til Aftale om tildeling af warrants, Aqualife A/S. til vedtægterne for Aqualife A/S, CVR-nr. 26 05 86 51 BILAG 1 til Aftale om tildeling af warrants, Aqualife A/S BILAG 2 til vedtægterne for Aqualife A/S, CVR-nr. 26 05 86 51 Warrantprogram vedrørende vilkår for warrants udstedt til selskabets direktør INDHOLD

Læs mere

Forsvarets Materieltjeneste

Forsvarets Materieltjeneste Forsvarets Materieltjeneste Kontrakt Nr. 46-xxxx Kommentar [F1]: Korrigeres efter Vedrørende rettelse af søkort Mellem Forsvarets Materieltjeneste Lautrupbjerg 1-5 DK-2750 Ballerup Danmark Herefter benævnt

Læs mere

Vedtægt for Skagen Taxa s Økonomiske Forenings bestillingskontor

Vedtægt for Skagen Taxa s Økonomiske Forenings bestillingskontor Vedtægt for Skagen Taxa s Økonomiske Forenings bestillingskontor Skagen Taxa har i henhold til lovbekendtgørelse nr. 517 af 24. juni 1999 om taxikørsel m.v., samt Trafikministeriets bekendtgørelser nr.

Læs mere

Betingelser for an værk-levering af halm til DONG Energy - 1. Januar 2014.

Betingelser for an værk-levering af halm til DONG Energy - 1. Januar 2014. Betingelser for an værk-levering af halm til DONG Energy - 1. Januar 2014. DONG Energy Thermal Power A/S Kraftværksvej 53 7000 Fredericia 1. Generelt Nærværende betingelser udgør de krav, der stilles til

Læs mere

Standard leveringsaftale for træflis til Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S

Standard leveringsaftale for træflis til Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S Standard leveringsaftale for træflis til Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S STANDARD LEVERINGSAFTALE FOR TRÆFLIS TIL BKVV x. xxxxxx 2018 Mellem: Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S (BKVV) XXXX (Køberen) og:

Læs mere

1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration

1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration 1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration 1.1 Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem: Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved CVR.

Læs mere

L E J E K O N T R A K T

L E J E K O N T R A K T L E J E K O N T R A K T 1. Parterne 1.1. Mellem Halsnæs Kommune Cvr.nr 29188416 Rådhuset 3300 Frederiksværk (i det følgende kaldet udlejer) og Frivillighedscenteret Cvr.nr xxxxx xxx (i det følgende kaldet

Læs mere

Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa

Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa Grenaa Taxa s økonomiske forening har i henhold til Lovbekendtgørelse om taxikørsel m.v. nr. 107 af 30. januar 2013 og Bekendtgørelse nr. 405 af 8. maj 2012

Læs mere

Tvangsruter De markerede ruter SKAL følges. Information ved halmleverance. Åbningstider i halmladen Mandag torsdag: 07:00 14:30 Fredag: 07:00 14:00

Tvangsruter De markerede ruter SKAL følges. Information ved halmleverance. Åbningstider i halmladen Mandag torsdag: 07:00 14:30 Fredag: 07:00 14:00 Information ved halmleverance Tvangsruter De markerede ruter SKAL følges Åbningstider i halmladen Mandag torsdag: 07:00 14:30 Fredag: 07:00 14:00 Levering uden for normal åbningstid skal aftales med halmhåndteringspersonalet.

Læs mere

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 Meddelelse nr. 1 Svar på spørgsmål til udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 I overensstemmelse med Udbudsdirektivets artikel 39, stk. 2, kan Amgros (på vegne af de fem danske regioner) op til

Læs mere

KONTRAKT - PARADIGMA 2013-01-28

KONTRAKT - PARADIGMA 2013-01-28 KONTRAKT - PARADIGMA 2013-01-28 1 Forpagtningsaftale for Mellem Kantinedrift i [Indsæt tjenestested] Vejdirektoratet Niels Juelsgade 13 1022 København K Herefter benævnt Vejdirektoratet Og Herefter benævnt

Læs mere

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser.

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser. AFTALE VEDRØRENDE TØMNING AF PUMPESTATIONER, SANDFANGSBRØNDE, OLIEUDSKILLER OG FEDTFANGSBRØNDE. 1. Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem Faxe Spildevand A/S CVR-nr. 31 49 83 41 Jens Chr. Skous

Læs mere

Standardvilka r for halmleverancer til Fynsværket (an værk)

Standardvilka r for halmleverancer til Fynsværket (an værk) Side 1 af 14 Standardvilka r for halmleverancer til Fynsværket (an værk) 1. Indledning Følgende standardvilkår gælder for an værk kontrakter for leverance af halm fra en leverandør (i det følgende benævnt

Læs mere

region midtjyllands standardbetingelser

region midtjyllands standardbetingelser region midtjyllands standardbetingelser - for køb og levering af forbrugsvarer - for køb og levering af teknisk udstyr herunder medicoteknisk udstyr - for køb og udførelse af tjenesteydelser Disse standardbetingelser

Læs mere

Gasleverandøraftale. mellem. Distributionsselskabet. Gasleverandøren

Gasleverandøraftale. mellem. Distributionsselskabet. Gasleverandøren Gasleverandøraftale mellem Distributionsselskabet og Gasleverandøren (Version 3.0) Gældende fra 1. september 2014 Indholdsfortegnelse 1. AFTALEPARTER... 3 2. FORMÅL... 3 3. DEFINITIONER... 4 4. AFTALEPERIODE...

Læs mere

Kontrakt. Aftale om balanceansvar. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia. (i det følgende kaldet "Energinet.dk")

Kontrakt. Aftale om balanceansvar. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia. (i det følgende kaldet Energinet.dk) Kontrakt Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia (i det følgende kaldet "Energinet.dk") og «Aftalefirma langt_navn» «Aktør_adresse_1» «Aktør_adresse_2» «Postnr» «By» (i det følgende kaldet "aktøren")

Læs mere

Halmkvalitet på Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S

Halmkvalitet på Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S Halmkvalitet på Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S Læs om kriterierne for godkendelse af halmballer FORMÅL OG AFVISNINGSKRITERIER FORMÅL Hos Biomassefyret Kraftvarmeværk A/S bygger vi kriterier til halmkvalitet

Læs mere

MobilePeople Solutions A/S

MobilePeople Solutions A/S MobilePeople Solutions A/S Generelle Vilkår og Betingelser. Januar 2015 1. Generelt Nedenstående generelle vilkår og betingelser regulerer MobilePeople s leverance af digitale tjenester bestilt af Kunden,

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser Almindelige salgs- og leveringsbetingelser 1. Anvendelse og gyldighed Enhver leverance sker på grundlag af nedenstående salgs- og leveringsbetingelser, medmindre anden skriftlig aftale er indgået mellem

Læs mere

6. februar 2008. Reguleringsreserver. Tilbudsgivning for marts måned 2008. Dokument nr. 4555-08 Gert Elze 1/7

6. februar 2008. Reguleringsreserver. Tilbudsgivning for marts måned 2008. Dokument nr. 4555-08 Gert Elze 1/7 6. februar 2008 Reguleringsreserver Tilbudsgivning for marts måned 2008 Dokument nr. 4555-08 Gert Elze 1/7 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 3 2. Aftalegrundlag 3 3. Tilbudsgivning 4 3.1 Generelt 4 3.2

Læs mere

Indkøb af gummihjulslæsser tons. Kontrakt

Indkøb af gummihjulslæsser tons. Kontrakt Indkøb af gummihjulslæsser 18-19 tons Kontrakt Dato: 27-09-2016 Dokument id: 51101 Version: 1.0 Udarbejdet af: RAO Kontrol: KAJ, PP, FA side 2 af 6 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Grundlejekontrakt UDKAST (Danmarks Akvarium i Charlottenlund)

Grundlejekontrakt UDKAST (Danmarks Akvarium i Charlottenlund) Bilag 9 til udbudsvilkår Grundlejekontrakt UDKAST (Danmarks Akvarium i Charlottenlund) Kontraktnr: [??] Lejer: [??] Udlejer: Styrelsen for Slotte & Kulturejendomme (SLKE) HC. Andersens Boulevard 2 1553

Læs mere

ER DU I TVIVL, OM HALMEN VIL BLIVE GODKENDT? Halmkvalitet på Fynsværket. Læs om kriterierne for godkendelse af halmballer

ER DU I TVIVL, OM HALMEN VIL BLIVE GODKENDT? Halmkvalitet på Fynsværket. Læs om kriterierne for godkendelse af halmballer ER DU I TVIVL, OM HALMEN VIL BLIVE GODKENDT? Halmkvalitet på Fynsværket Læs om kriterierne for godkendelse af halmballer Formål og afvisningskriterier Formål Fynsværket har fyret med halm siden 2009, og

Læs mere

dansk boligstål A/S Salgs- og leveringsbetingelser

dansk boligstål A/S Salgs- og leveringsbetingelser dansk boligstål A/S Salgs- og leveringsbetingelser Nærværende salgs- og leveringsbetingelser, dateret 31. januar 2013, finder anvendelse for samtlige tilbud, salg, leverancer og aftaler i øvrigt mellem

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR LEVERANCER AF TRÆ OG BYGGEMATERIALER.

ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR LEVERANCER AF TRÆ OG BYGGEMATERIALER. ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR LEVERANCER AF TRÆ OG BYGGEMATERIALER. 1. GENERELT 1.1 Disse salgs- og leveringsbetingelser gælder for alle tilbud, ordrebekræftelser og leverancer, med mindre

Læs mere

M E L Ø S E V A N D V Æ R K A.m.b.A. V E D T Æ G T E R

M E L Ø S E V A N D V Æ R K A.m.b.A. V E D T Æ G T E R M E L Ø S E V A N D V Æ R K A.m.b.A. V E D T Æ G T E R 1 NAVN OG FORMÅL Selskabet, der er stiftet den 20. februar 1962, er et ANDELSSELSKAB MED BEGRÆNSET ANSVAR, hvis navn er: Dets formål er: MELØSE VANDVÆRK

Læs mere

FORPAGTNINGSKONTRAKT NR. 43.2.

FORPAGTNINGSKONTRAKT NR. 43.2. FORPAGTNINGSKONTRAKT NR. 43.2. Odder Kommune, Byggeri, (herefter benævnt udlejer) udlejer herved til: (Herefter benævnt lejer) det på vedhæftede oversigtskort med gul indramning viste areal, beliggende

Læs mere

Vedtægter for Hashøj Vandforsyning Vest I/S

Vedtægter for Hashøj Vandforsyning Vest I/S Vedtægter for Hashøj Vandforsyning Vest I/S 1 INTERESSENTSKABSKONTRAKT Følgende interessentskabsaftale om oprettelse og drift af et fælles vandforsyningsanlæg indgås herved mellem undertegnede vandværker:

Læs mere

Levering af jordanalyser til Odense Nord Miljøcenter. Kontrakt

Levering af jordanalyser til Odense Nord Miljøcenter. Kontrakt Levering af jordanalyser til Odense Nord Miljøcenter Kontrakt Dato: 05-09-2017 Dokument id.: 70349 Version: 0.1 Udarbejdet af: RAO Kontrol: Godkendt af: side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21

Læs mere

BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER

BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER BILAG 3 TIL IC GROUP A/S' VEDTÆGTER 1. BESLUTNING 1.1 På den ordinære generalforsamling den 27. september 2010 blev bestyrelsen for IC Group A/S ("Selskabet") bemyndiget til at udstede warrants. Bestyrelsen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BESTILLINGSKONTORET. TAXI 4x27 (Aarhus)

VEDTÆGTER FOR BESTILLINGSKONTORET. TAXI 4x27 (Aarhus) VEDTÆGTER FOR (Aarhus) Udarbejdet i henhold til lov om taxikørsel og bekendtgørelse gældende pr. 29. august 2011. Udskrevet 6. maj 2015 Vedtaget 29. april 2015 VEDTÆGTER FOR (Aarhus) Foreningen Taxi 4x27

Læs mere

Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik

Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik 1. Parter: Denne aftale er indgået mellem på den ene side KODA og på den anden side SAML (Sammenslutningen Af Medier i Lokalsamfundet), som tilsammen

Læs mere

Mellem Københavns Kommune, Københavns Ejendomme, Gyldenløvesgade 15, 1502 København K, i det følgende kaldet ejer

Mellem Københavns Kommune, Københavns Ejendomme, Gyldenløvesgade 15, 1502 København K, i det følgende kaldet ejer Bilag 6 - Ejendomme Aftale om anvendelse af bygninger og/eller ejendomsareal til opsætning af reklame og reklamebærende udstyr Nærværende aftale er ikke omfattet af lejelovgivningen. PARTERNE OG DET LEJEDE:

Læs mere

Mellem. Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem. Østervej 4. 4640 Faxe. Cvr.nr. 14278184. (herefter lejer) Faxe Kommune.

Mellem. Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem. Østervej 4. 4640 Faxe. Cvr.nr. 14278184. (herefter lejer) Faxe Kommune. Lejekontrakt Mellem Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem Østervej 4 4640 Faxe Cvr.nr. 14278184 (herefter lejer) Og Faxe Kommune Frederiksgade 8 4690 Haslev Cvr.nr. 29188475 (herefter udlejer)

Læs mere

#split# Aftale agtes indgået med ansøger, som vurderes at være bedst kvalificeret ud fra følgende udvælgelses kriterier og vægtning:

#split# Aftale agtes indgået med ansøger, som vurderes at være bedst kvalificeret ud fra følgende udvælgelses kriterier og vægtning: #split# Plan og Miljø Dato: 27. marts 2015 Sags. nr.: 88.12.00-P19-1-15 Sagsbeh.: Jørgen W. Pedersen Lokaltlf.: +4599455513 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

120.10 Forsikringen omfatter skade indtruffet i Danmark (incl. Grønland og Færøerne).

120.10 Forsikringen omfatter skade indtruffet i Danmark (incl. Grønland og Færøerne). Erhvervsansvarsforsikring - betingelser Redigeret af Kis Boel 8. august 2005 Forsikringsbetingelser i tilslutning til gældende Lov om Forsikringsaftaler, hvilken lovs bestemmelser gælder for forsikringen,

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser for Bekidan Maskinfabrik A/S

Salgs- og leveringsbetingelser for Bekidan Maskinfabrik A/S BEKIDAN MASKINFABRIK A/S ERHVERVSVANGEN 18 DK-5792 ÅRSLEV TLF. +45 6599 1635 CVR-nr. DK 10511038 e-mail: bekidan@bekidan.dk www.bekidan.dk Anvendelse Salgs- og leveringsbetingelser for Bekidan Maskinfabrik

Læs mere

FORPAGTNINGSKONTRAKT MED HENBLIK PÅ NATURPLEJE (2015/001837)

FORPAGTNINGSKONTRAKT MED HENBLIK PÅ NATURPLEJE (2015/001837) FORPAGTNINGSKONTRAKT MED HENBLIK PÅ NATURPLEJE (2015/001837) 1. KONTRAKTENS PARTER Mellem bortforpagter Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES) Driftsområde Karup (DOKAR) Adresse: Herningvej 30, Kølvrå,

Læs mere

Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01. Indholdsfortegnelse. For private forsikringer gælder følgende:

Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01. Indholdsfortegnelse. For private forsikringer gælder følgende: Familiens bedste forsikringsselskab Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01 Forsikringsaftalen med Aros Forsikring udgøres af policen, eventuelle policetillæg og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Prisaftale vedrørende fodbehandling omfattet af reglerne for udvidet helbredstillæg til pensionister

Prisaftale vedrørende fodbehandling omfattet af reglerne for udvidet helbredstillæg til pensionister Norddjurs Kommune, Indkøbsfunktionen november 2014 Side 1 af 8 Prisaftale vedrørende fodbehandling omfattet af reglerne for udvidet helbredstillæg til pensionister 1. Aftalens parter Nærværende prisaftale

Læs mere

Udbud. Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi. Generelle betingelser og beskrivelser for udbud

Udbud. Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi. Generelle betingelser og beskrivelser for udbud Udbud Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi Generelle betingelser og beskrivelser for udbud April 2019 1. Kontraktudkast - Leverancen Side 2 af 8 Miljømåleudstyr til Slagelse Affaldsenergi

Læs mere

FORPAGTNINGSKONTRAKT (Jordforpagtning) 2014

FORPAGTNINGSKONTRAKT (Jordforpagtning) 2014 FORPAGTNINGSKONTRAKT (Jordforpagtning) 2014 Underskrevne (bortforpagter) Nyborg Kommune Torvet 1 5800 Nyborg CVR.nr. 29 18 97 22 bortforpagter herved til medunderskrevne (forpagter) CVR.nr. en del af landbrugsejendommen

Læs mere

FORPAGTNINGSKONTRAKT (2015/)

FORPAGTNINGSKONTRAKT (2015/) FORPAGTNINGSKONTRAKT (2015/) Mellem bortforpagter Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Driftsområde Skrydstrup (DO SKP) Adresse: Lilholtvej 2, 6500 Vojens CVR: 16 28 71 80 Kontaktperson: Morten Tving

Læs mere

Udbud - Indkøb af gummihjulslæsser. Kontrakt

Udbud - Indkøb af gummihjulslæsser. Kontrakt Udbud - Indkøb af gummihjulslæsser Kontrakt Dato: 24. august 2015 Dokument id: 26655 Version: 1.0 Udarbejdet af: Rasmus Olsen Kontrol: KontrolAf Godkendt af: GodkendtAf side 2 af 6 Odense Renovation A/S

Læs mere

Standardvilkår. for lejekontrakter med Frederikshavn Kommune for landbrugsarealer uden bygninger af juni 2015. Indholdsfortegnelse:

Standardvilkår. for lejekontrakter med Frederikshavn Kommune for landbrugsarealer uden bygninger af juni 2015. Indholdsfortegnelse: Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Standardvilkår for lejekontrakter med Frederikshavn Kommune for landbrugsarealer uden bygninger af juni 2015 Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk

Læs mere

Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater.

Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater. HOVEDAFTALE - TEATER Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater. Nærværende hovedaftale omfatter opførelser på ovennævnte teatres

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM. [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet "Virksomheden")

ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM. [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet Virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet "Virksomheden") OG [Medarbejderens navn og adresse] (herefter kaldet "Medarbejderen") (herefter tilsammen kaldet "Parterne")

Læs mere

ENVO Biogas Aabenraa A/S

ENVO Biogas Aabenraa A/S Side 1 ENVO Biogas Aabenraa A/S Leverandøraftale for husdyrgødning Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 AFTALENS PARTER 3 2 INDLEDNING 3 3 LEVERANDØRENS FORPLIGTIGELSER 4 4 EBAA S FORPLIGTIGELSER 7 5 AFREGNING

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed I medfør af 34, stk. 3, og 54, stk. 2, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven), som

Læs mere

Halmfolder. REFA Biomasseindkøb ApS - Halmvejledning. aflæsning af halm på Maribo-Sakskøbing. Kraftvarmeværk. Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk

Halmfolder. REFA Biomasseindkøb ApS - Halmvejledning. aflæsning af halm på Maribo-Sakskøbing. Kraftvarmeværk. Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk Halmfolder REFA Biomasseindkøb ApS - Sikkerhedskrav og forholdsregler ved aflæsning Halmvejledning af halm på 2016 Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk Sikkerhedskrav og forholdsregler ved aflæsning af halm

Læs mere

Tjenestemandsansættelse En tjenestemand kan som udgangspunkt afskediges med 3 måneders varsel.

Tjenestemandsansættelse En tjenestemand kan som udgangspunkt afskediges med 3 måneders varsel. Bilag 1 Beskrivelse af de fire ansættelsesformer De forskellige ansættelsesformer Herunder følger en beskrivelse af de fire forskellige ansættelsesformer. Beskrivelserne har særligt fokus på afskedigelse.

Læs mere

Leverandøren er hvert år forpligtet til at levere den kontraherede halmmængde, jfr. Punkt 4.1 om leveringsplan.

Leverandøren er hvert år forpligtet til at levere den kontraherede halmmængde, jfr. Punkt 4.1 om leveringsplan. Standardvilkår 1. Indledning Følgende standardvilkår gælder for leverance af halm fra en leverandør (i det følgende benævnt Leverandøren ) til Fjernvarme Fyn Produktion A/S (i det følgende benævnt Fjernvarme

Læs mere

TI-2013 Generelle vilkår for Lejeaftale for antenneposition

TI-2013 Generelle vilkår for Lejeaftale for antenneposition TI-2013 Generelle vilkår for Lejeaftale for antenneposition Indholdsfortegnelse Indledende bestemmelser... 1 1 TI-2013... 1 2 Kontraktens dokumenter... 1 3 Definitioner... 1 Antennepositioner og teknisk

Læs mere

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks 1 Konsulent- og serviceydelser Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks Omfang Nærværende dokument fastlægger de almindelige betingelser for firmaet Solido Networks ( Leverandøren ) leverance til

Læs mere

Halmfolder. REFA Biomasseindkøb ApS - Halmvejledning. aflæsning af halm på Maribo-Sakskøbing. Kraftvarmeværk. Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk

Halmfolder. REFA Biomasseindkøb ApS - Halmvejledning. aflæsning af halm på Maribo-Sakskøbing. Kraftvarmeværk. Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk Halmfolder REFA Biomasseindkøb ApS - Sikkerhedskrav og forholdsregler ved aflæsning Halmvejledning af halm på 2018 Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk Sikkerhedskrav og forholdsregler ved aflæsning af halm

Læs mere

Kontrakt. mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V. (herefter benævnt Kunden)

Kontrakt. mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V. (herefter benævnt Kunden) Kontrakt mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og Kunde CVR-nr. Adresse (herefter benævnt Leverandøren) (sammen benævnt

Læs mere

Administrationsgrundlag for Bade- og bådebroer

Administrationsgrundlag for Bade- og bådebroer Administrationsgrundlag for Bade- og bådebroer Dokumentnr.: 727-2010-110666 side 1 1. Indledning Formålet med dette administrationsgrundlag er at varetage offentlighedens interesser i forhold til stranden

Læs mere

Opstaldningskontrakt: [hest/pony] i boks

Opstaldningskontrakt: [hest/pony] i boks Himmelev Rideklub Herregårdsvej 61 4000 Roskilde www.hirk.dk Opstaldningskontrakt: [hest/pony] i boks Der er den d.d. indgået aftale om, at nedenstående [hest/pony] opstaldes på Himmelev Rideklub, Herregårdsvej

Læs mere

Indhold 1 INDLEDNING 2 2 GODKENDELSE 2 2.1 HVAD KAN DER SØGES GODKENDELSE TIL 2 2.2 GODKENDELSESFORM OG BINDINGSPERIODE 2

Indhold 1 INDLEDNING 2 2 GODKENDELSE 2 2.1 HVAD KAN DER SØGES GODKENDELSE TIL 2 2.2 GODKENDELSESFORM OG BINDINGSPERIODE 2 Indhold 1 INDLEDNING 2 2 GODKENDELSE 2 2.1 HVAD KAN DER SØGES GODKENDELSE TIL 2 2.2 GODKENDELSESFORM OG BINDINGSPERIODE 2 2.3 KONTRAKTGRUNDLAG OG AFTALEPERIODE 3 2.4 ÆNDRINGER OG OPDATERINGER AF SERVICENIVEAU

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

Læs mere

Udbudsbetingelser for indkøb af halm til

Udbudsbetingelser for indkøb af halm til Udbudsbetingelser for indkøb af halm til Masnedøværket og Slagelse Kraftvarmeværk 12. juli 2012 SK Forsyning A/S Udbudsbetingelser for indkøb af halm Indledning I løbet af 2011 og foråret 2012 har de lokale

Læs mere

Udbudsbetingelser for indkøb af halm til

Udbudsbetingelser for indkøb af halm til Udbudsbetingelser for indkøb af halm til Masnedøværket Ringsted Halmvarmeværk Slagelse Kraftvarmeværk Haslev Kraftvarmeværk St. Merløse Varmeværk 19. april 2013 SK Forsyning A/S Udbudsbetingelser for indkøb

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Poul Erik Bech A/S Nørrebrogade 230 2200 København N Nævnet har modtaget klagen den 25. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09

Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09 Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09 1. Hvad vil Midttrafik gøre såfremt én bestemt Hvis en byder vælger at byde på flere pakker vogn giver det økonomisk mest

Læs mere

Falck Køreklar Privat

Falck Køreklar Privat Abonnementsbetingelser Falck Køreklar Privat Nedenstående abonnementsbetingelser gælder i tillæg til de generelle abonnementsbetingelser, hvorfor der også henvises til disse. Dækningskode: 1261 Falck Køreklar

Læs mere