Referat af møde i LSU onsdag den 21. marts 2018 på Institut for Kommunikation og Kultur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i LSU onsdag den 21. marts 2018 på Institut for Kommunikation og Kultur"

Transkript

1 af møde i LSU onsdag den 21. marts 2018 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Per Stounbjerg (PS), Camilla Skovbjerg Paldam (CSP), Anne Marit Waade (AMW), Anne Overballe (AO), Jody Pennington (JP), Morten Brockhoff (MB), Steffen Krogh (SK), Tina Thode Hougaard (TTH), Tine Arsinevici (TA) og Peter Dalsgaard (PD). Desuden deltog: (YMJ referent) og Louise Søndergaard (LS) Meldt afbud: Lars Kiel Bertelsen og Mikkel Wallentin. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra LSU mødet den 21. marts 2018 (bilag vedlagt) 3. Konstituering af LSU (bilag vedlagt) herunder: a) Valg af næstformand b) Ph.d. repræsentation i LSU? 4. Status fra institutlederen over retninger, planer og processer 5. Status over økonomi ved ØR1 6. Udvikling i stillinger og ansættelser. Herunder redegørelse for nye procedurer ved ansættelser (3 bilag) 7. Arbejdstidsaftalen 8. Den varslede konflikt 9. Eventuelt 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse af referat fra LSU mødet den 21. marts 2018 Godkendt. 3. Konstituering af LSU herunder:

2 a) Valg af næstformand: Medlemmer: Side 2/6 Navn: Enhed/A el. B side: Suppleant: Per Stounbjerg Institutleder (A) Formand Ingen Camilla Skovbjerg Paldam Fælles TR (B) Næstformand Stine Liv Johansen Anne Marit Waade Katrinebjerg (A) Anne Overballe IKK (B) HK-TAP (sekr. for udvalget) Mette Kannegaard Jody Pennington Nobel (A) - viceinstitutleder Lars Kiel Bertelsen Studieleder (A) Ingen Mikkel Wallentin SEM, LING, COG. SCIENCE (B) TR Morten Brockhoff IKK (B) AC-TAP Peter Dalsgaard Katrinebjerg (B) TR Steffen Krogh SLK (B) TR Tina Thode Hougaard Nordisk (B) Mangler Ph.d.-studerende Tine Arsinevici Sekretariatsleder Ingen Referent og observatører: Navn: Enhed: Suppleant: Louise Søndergaard Arts HR (observatør) Referent b) Ph.d. repræsentation i LSU? Der findes en ph.d.-plads, men den har ikke været besat de sidste mange år. Det blev foreslået at lave en procedure, hvor IKK via ph.d.-skolen får en repræsentant eller eventuelt bruge afdelingslederne som agenter til at rekruttere et medlem. 4. Status fra institutlederen over retninger, planer og processer PS holdt et oplæg med fokus på forskning, uddannelse, personale og organisation. Tværgående satsninger På sprogområdet satser vi på et stærkt miljø bl.a. i kraft af synergierne mellem SLK, IVK, CLM og ICS og på fremtidig bæredygtighed. Der udbydes ny uddannelse i konferencetolkning og etableres tilvalg i strategisk kommunikation i organisationer. I den nationale sprogsatsning forventes 50 millioner ud af 100 millioner kommer at gå til Vestdanmark. Jody Pennington sidder i Arts styregruppen for sprogcenteret. Instituttet ønsker at spille med på alle niveauer i AU s strategi; forskning, uddannelse i it og digitale kompetencer og integration af digitale metoder i forskning og uddannelse. Vi vil markere os i de nationale dagsordner, fx teknologiforståelse i folkeskolen, så der også bliver et humanistisk islæt, ligesom vi indgår på efteruddannelsesområdet. Kandidatuddannelse i Cognitive Science er netop godkendt som it-uddannelse.

3 Vi udvikler fortsat vores erhvervsfokus. Der arbejdes med interaktion med erhvervslivet, myndigheder og organisationer, civilsamfund og kulturliv. Satsningen bliver understøttet af Unni From, der tiltræder som viceinstitutleder efter sommerferien Side 3/6 Relevans, fastholdelse og forskningsnærhed er de overordnede pejlemærker i vores uddannelsesudvikling. Vi følger opmærksomt udviklingen omkring Campus 2.0. Forskning Et overordnet mål er at sikre forskningstid og arbejde på, at den bliver sammenhængende. Dette bliver med udgangspunkt i den psykiske APV og aftalen om udredning af timeubalancer. IKK skal have transparente politikker for tildeling af forskningssemestre, som evt. gerne må være forskellige for afdeling til afdeling. Et opmærksomhedspunkt er integrationen af eksternt finansierede forskere. Uddannelse: Centralt står den faglige implementering af nye BA-uddannelser og uddannelseselementer som det specialeforberedende forløb. På EVU-området undersøges muligheden for mere aftagerdrevne modeller. Fokus på tilvalg og profilfag. De studerende tager ikke profilfag, bortset fra underviserprofilen, men tager i stedet projektorienteret forløb eller udlandsophold. Arts skal gentænke dette område. Nye uddannelser: Konferencetolk Cognitive Science KA Børnelitteratur Erasmus Mundus under udarbejdelse IVK-tilvalg under udarbejdelse Master i retorik (i samarbejde med RUC) 2018 bliver præget af, at 17 af vore uddannelser skal gennem den 5-årige evaluering. Personale: Implementering af 2018-planen er i fuld gang, bl.a. med opslag af professorater. Der bliver ansat 4 afdelingskonsulenter her i foråret, som skal integreres og oplæres. I foråret forventes afdelingerne at diskutere kommende bemandingsbehov, så afdelingslederne er klædt på til efterårets stillingsforhandlinger.

4 Nye rekrutteringsprincipper skal implementeres: brug af shortlisting, og praksisændringer som følge af universitetsledelsens normer (bl.a. brug af søgekomiteer, fokus på diversitet i gruppen af kvalificerede ansøgere m.v.) Side 4/6 Der arbejdes på optimering og mere rettidig drift af Vip-O-Matic, så tallene er klar til næste MUS. Den nye arbejdstidsaftale skal integreres i Vip-O-Matic, og der skal laves en opfølgning på nedbringelsen af timepukler. Derudover skal der laves ressourceberegning på alle BA-uddannelse og nogle KA-uddannelser. Der blev spurgt til TAP-bemandingen fremover, da der er rygter om, at nye systemer som kan overflødiggøre op til 40% af de administrative stillinger. Der forventes imidlertid ikke at ske en reduktion på institutterne, hvor man p.t. reelt foretager en udvidelse i TAP-bemandingen. IKK vil gerne have kompetenceudvikling i fællesskab og tager imod forslag fra medarbejderne. Der tilbydes fremover mere hjælp til AURUS. Sekretærerne vil gerne hjælpe både med at sætte VIP erne ind i systemet og med selve afregningen af udgifterne. Dette skal sendes ud skriftligt, evt. i nyhedsbrevet. Der var kort orientering om arbejdet med god omgangstone, integration af forskere på tidlige karrieretrin, udvikling af intern sprogpolitik (dansk/engelsk) og lønforhandlingerne F18. Økonomi Fakultetet arbejder hen mod nye langtidsprognoser, herunder en implementering af taxameterreformen. Det ser ud til, at der ikke skal spares så kraftigt, som vi for bare to år siden frygtede. Institutledelsen ønsker at forenkle vores ressourcestyring, så der er mere energi til udvikling, mindre til kontrol Institutledelsen vil udvikle klarere principper for AL s dispositionsret. Der var enighed om, at PS gennemgang gav et godt overblik. 5. Status over økonomi ved ØR1 IKK har ved ØR1 nedjusteret STÅ-indtægterne en smule. Det er dog fortsat på et højt niveau i forhold til tidligere. Budgettet er ved ØR1 justeret på baggrund af regnskabet for 2017, som ikke var kendt, da man lagde det oprindelig budget. Den største udgift er lønningerne og den største ændring ved ØR1 er, at der er lagt 4 millioner mindre over på DVIP.

5 Det tager længere tid end forventet at gennemføre stillingsplanen fra december, hvorfor lønbudgettet er justeret lidt ned. Det giver samlet et øget overskud, som især skyldes DVIP-nedjusteringen. Side 5/6 Der er relativt god plads i budgettet til drift. TA ønsker input til forbedringer. Pengene kan godt bruges på modernisering af bygningerne, men det skal planlægges nu, så det kan komme ind i budgettet. Forslag til lokale forbedring sendes til TA. PS mener, at vi har pæne rammer til både drift, DVIP-området og kompetenceudvikling. F.eks. hvis man gerne vil til Sandbjerg i forbindelse med et forskningsprogram, så skal man bare søge om dette. 6. Udvikling i stillinger og ansættelser. Herunder redegørelse for nye procedurer ved ansættelser (3 bilag) Bilag er fokus på udvikling af stillinger (VIP). I 2017 blev kønssammensætningen på IKK forbedret ved indlejringen af IVK, da de havde flere kvindelige lektorer og professorer. Generelt set går det bedre med sammensætningen, men der er stadig en overvægt af mænd. IVK er registreret som nyansættelser og derfor giver tallene lidt misvisende udtryk for, at IKK har nyligt nyansat mange kvinder. I 2018 satser PS på nettovækst på 5-7 VIP-stillinger. Der er lavet en handleplan for kønssammensætning. Målet er flere kvinder, flere internationale medarbejdere og flere professorer; søgekomiteer bliver et vigtigt middel til at nå disse mål. Der er blevet lavet en professoratplan. Der er enighed om, at transparens i forbindelse med, hvad man gør fremadrettet, er vejen frem. CSP pointerede, at det er godt med fokus på skævheden. Forslag til forbedring af kønssammensætningen: Fokus på sammensætning af ansættelsesudvalg og på brugen af søgekomiteer. Særlige events kan signalere at det er en prioritet på instituttet. Lave tema i nyhedsbrevet med fokus på køn. På IKK er shortlisting nu taget i brug. Samtidigt er der kommet en præcisering af hvordan ansættelsesudvalg er sat sammen. Der skal være en VIP fra miljøet ud over bedømmelsesudvalgsformand og afdelingsleder. Rekrutteringsnormerne er blødt meget op fra AUs side i forhold til det oprindelige forslag. Der skal bruges søgekomité, f.eks. til at sikre kvalificerede internationale ansøgere og ansøgere af begge køn. Hvis der ikke er et tilstrækkeligt antal kvalificerede ansøgere skal stillingen genopslås. Der er særlige regler for opslag af postdoc-stillinger. 7. Arbejdstidsaftalen

6 CSP orienterede om arbejdet med den nye arbejdstidsaftale. Hun pointerede, at der ikke er tale om en helt ny aftale, men om en revision af den gamle. Der var tale om en lang og hård forhandling, da B-siden følte at normerne var skrabede, men A-siden var ikke enige i dette. Generelt har bedømmelsesopgaverne fået flere timer, så der nu er sammenhæng mellem arbejdet og de timer, der bliver normeret. Dog er der kommet mindre tid til at læse ph.d.-ansøgninger, hvilket kan give problemer på sigt. Dette i form af dalende faglighed og mangel på folk, som vil sidde i ansættelsesudvalget. Side 6/6 Der vil blive taget kontakt til Anne Marie Pahuus og IKS for at høre om best practice fra dem, da de ikke har haft nogle problemer med hensyn til arbejdet og timerne givet for arbejdet. Desuden pointeres det, at man ikke må lave stærkt afvigende lokale praksisser med hensyn til timenormering. 8. Den varslede konflikt Hvis konflikten bliver til noget, så er der på IKK udtaget 1 person til strejke, men derimod vil stort set alle blive påvirket ved en lockout. PS skal generelt henvise til hjemmesiden omkring dette og kan ikke undtage folk fra konflikten, da dette bliver bestemt på et højere niveau. Der er på nuværende tidspunkt ikke taget stilling til om man lukker bygningerne, og om studerende må komme ind og studere under konflikten. Der er udtrykt nervøsitet omkring, hvordan man skal agere, hvis man er rejsende under konflikten. Konkret: I tilfælde af, at man er ude at rejse når konflikten starter, så er det ledelsens ansvar at få bragt personen hjem. PS og LS undersøger svar på spørgsmålet om, hvornår man ikke længere er dækket af AU forsikring, og dette skal eventuelt meldes ud i nyhedsbrevet. 9. Eventuelt Spørgsmål om status på lønramme 38 professorater, som blev slået op sidste år i forbindelse med lønforhandlingerne. PS: En beklagelig proces. Processen har trukket ud pga. fejl. På opslagstidspunktet var der, viste det sig senere, ikke nogen ledige lønramme 38-professorater på Arts. Arts havde 12, og man troede fejlagtigt, at der var 4 til hvert institut, men det viste sig, at 6 var besat på DPU. Derfor måtte processen sættes i bero, indtil de to, der var på IKK, havde fratrådt deres stillinger, hvilket først skete efteråret Dekanen har nu godkendt instituttets indstilling, og ansøgerne får besked i denne uge (uge 12).

Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Per Stounbjerg

Læs mere

Referat af møde i LSU den 7. marts 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU den 7. marts 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 7. marts 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Per Stounbjerg (PS), Morten

Læs mere

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 18. april 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 18. april 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 18. april 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af LSU og IF på

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af LSU og IF på INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR Til medlemmer af LSU og IF på Institut for Kommunikation og Kultur Deltagere: Per Stounbjerg (formand) Mikkel Wallentin Peter Mortensen Hans Lauge Hansen Inger Schoonderbeek

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog:

Læs mere

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer:

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Niels Lehmann (NL), Steffen Krogh (SK),

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

Referat af ordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 26. november 2015 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af ordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 26. november 2015 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af ordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 26. november 2015 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT REFERAT LSU Lokalt samarbejdsudvalg på Institut for Æstetik og Kommunikation samt Arbejdsmiljøgruppen Nobel (IÆK): Inger Schoonderbeek Hansen og Jan Rijkhoff Arbejdsmiljøgruppen IÆK Katrinebjerg: Unni

Læs mere

LSU 27. oktober 2016 referat

LSU 27. oktober 2016 referat LSU 27. oktober 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 27. oktober 2016 Varighed: 09.00-11.30 Referent: Camilla Dimke Tilstedeværende: Bjarke Paarup Jytte Ringtved Line Dalsgård

Læs mere

Dagsorden INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR. Mødedato: 24. april 2019, kl Mødested: Mødeemne: Institutforum IKK

Dagsorden INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR. Mødedato: 24. april 2019, kl Mødested: Mødeemne: Institutforum IKK Side 1/8 Mødedato: 24. april 2019, kl. 13.00-15.00 Mødested: 1586-114 Mødeemne: Institutforum IKK Deltagere: Per Stounbjerg, Rikke Andersen Kraglund, Peter Mortensen, Jane Lücke Didriksen, Kristine Strandsby,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 3. oktober 2012 k Nobelparken Lokalt samarbejdsudvalg på IÆK REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 3. oktober 2012 k Nobelparken Lokalt samarbejdsudvalg på IÆK REFERAT Møde den: 3. oktober 2012 k. 14.15 Nobelparken Lokalt samarbejdsudvalg på IÆK REFERAT Fra A-siden deltog: Niels Lehmann (NL), Ken Henriksen (KH) og Jody Pennington (JP) Fra B-siden deltog:, Edvin Kau (EK),

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 29. juni 2016 Varighed: 09.00-11.00 (11.00-12.00 kun for LSU) Tilstedeværende: Anja Elley Anne-Mette B.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 15. juni 2017

IKS Institutforum Ordinært møde d. 15. juni 2017 IKS Institutforum Ordinært møde d. 15. juni 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 15. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke Paarup

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018

IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018 IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 28. februar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

Referat af ekstraordinært LSU-møde den 27. maj 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af ekstraordinært LSU-møde den 27. maj 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af ekstraordinært LSU-møde den 27. maj 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fællesmøde i LSU/IF På Institut for Kommunikation og Kultur Møde den 13. maj 2016 kl Bygning REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fællesmøde i LSU/IF På Institut for Kommunikation og Kultur Møde den 13. maj 2016 kl Bygning REFERAT Fællesmøde i LSU/IF På Institut for Kommunikation og Kultur Møde den 13. maj 2016 kl. 10-12 Bygning 1481-366 REFERAT Til stede: Per Stounbjerg (PS), Peter Lauritsen, Peter Mortensen, Hans Lauge Hansen,

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl Mødested: 1467/415

AARHUS UNIVERSITET. Referat. IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl Mødested: 1467/415 IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl. 09.00-12.00 Mødested: 1467/415 Referat Til stede: Bjarke Paarup, Jytte Ringtved, Liselotte Malmgart, Lene Kühle, Bo Kristian Holm, Henning Høgh Laursen, Anne Line Dalsgård,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Ekstraordinært fællesmøde møde mellem LSU og IF på Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den 10. april 2015 kl. 13.00 15.00 i Nygaard, bygning 5335, lok. 091 REFERAT Til stede: Niels Lehmann (NL),

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation Referat fra fællesmøde LSU og Institutforum IÆK torsdag den 27. november 2014 kl. 14.00 16.00 i bygning 1584, lokale 118 Deltagere: Niels

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fællesmødemøde i LSU/IF på Institut for Kommunikation og Kultur Møde den: 11. januar 2016 Bygning 1586, lok.

AARHUS UNIVERSITET. Fællesmødemøde i LSU/IF på Institut for Kommunikation og Kultur Møde den: 11. januar 2016 Bygning 1586, lok. Fællesmødemøde i LSU/IF på Institut for Kommunikation og Kultur Møde den: 11. januar 2016 Bygning 1586, lok. 114 REFERAT Til stede: Per Stounbjerg (PS), Peter Mortensen (PM), Peter Lauritsen (PL), Rikke

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat Mødeleder: Bjarke Paarup/ Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 24. februar 2016 Varighed: 12.00-13.45 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den 13. september 2013 Lokale: (lille mødelokale) Institut for Statskundskab LSU-møde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den 13. september 2013 Lokale: (lille mødelokale) Institut for Statskundskab LSU-møde Møde den 13. september 2013 Lokale: 1330-124 (lille mødelokale) Institut for Statskundskab LSU-møde REFERAT Til stede: Thomas Pallesen, Henrik Friis Bach, Lasse Lindekilde, Christoffer Green-Jensen, Christian

Læs mere

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Dias 1 Baggrund og mål Baggrund Ny ansættelsesbekendtgørelse der gav mulighed for at ændre på bedømmelsesprocessen VIP erne og KU generelt

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO.

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO. Møde d. 12. juni 2015 kl. 14-30-16 BTECH/Jacobs kontor LSU-møde Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg(PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Christina Uldum, Mikkel Nørgaard

Læs mere

Afbud: Birgit Eriksson, Annemarie Majlund Jensen, Stine Liv Johansen, Felix Kühn Paulsen, Peter Lauritsen, Mads Krogh

Afbud: Birgit Eriksson, Annemarie Majlund Jensen, Stine Liv Johansen, Felix Kühn Paulsen, Peter Lauritsen, Mads Krogh Dato: 14. februar 2019 Side 1/9 Mødedato: 21. februar 2019, kl. 13.00-15.00 Mødested: 1586-114 Mødeemne: Institutforum IKK Deltagere: Per Stounbjerg, Lars Kiel Bertelsen, Ane Hejlskov Larsen, Peter Mortensen,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af status for det kommende efterårssemester under punkt 3.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af status for det kommende efterårssemester under punkt 3. IKS LSU Møde d. 19. august 2015 kl. 10.00-12.00 Mødested: 1467/416 Referat Til stede: Bjarke Paarup, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Marie Vejrup Nielsen, Anne Line Dalsgård, Jeppe Büchert Netterstrøm,

Læs mere

Indsatsområde Tiltag Ansvarlig Status sep O: Reformpause med tid til konsolidering af ny struktur AU Er i proces Er i proces

Indsatsområde Tiltag Ansvarlig Status sep O: Reformpause med tid til konsolidering af ny struktur AU Er i proces Er i proces Psykisk handleplan for IKS Udarbejdet Maj 2013 Ajourført Sept. 2013 Ajourført april 2014 Rød: Instituttets opgave Blå: Over instituttet Grøn: Er løst eller igang Indsatsområde Tiltag Ansvarlig Status sep.

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 26. oktober 2016, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 26. oktober 2016, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B / M Ø D E R E F E R A T 29. OKTOBER 2016 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT

Læs mere

Afbud: Bjarne Simmelkjær S. Hansen, Bente Rosenbeck, Preben Dømler

Afbud: Bjarne Simmelkjær S. Hansen, Bente Rosenbeck, Preben Dømler INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 29. DECEMBER 2012 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 6. december

Læs mere

Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT

Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT Deltagere: Ellen Frandsen Lau, Mariann Andersen, Trine Agerbæk, Dirk Leonhardt,

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl. 13.00-15.30 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Deltagere: Poul Pedersen, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Stine Knudsen, Stig Thøgersen,

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU Modtager(e): Studienævnet på DPU Uddannelsesnævnene på DPU Institutledelsen Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU DPU s forretningsorden tager udgangspunkt i rammeforretningsordenen for Uddannelsesnævn

Læs mere

Afbud: Sally Schlosser Schmidt, Jody Pennington, Matilde Nisbeth Brøgger, Yasmin Marie Jensen, Leonardo Cecchini

Afbud: Sally Schlosser Schmidt, Jody Pennington, Matilde Nisbeth Brøgger, Yasmin Marie Jensen, Leonardo Cecchini INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR AARHUS UNIVERSITET Dagsorden Pernille Roholt Dato: 22. oktober 2018 Side 1/1 Mødedato: tirsdag den 30 oktober kl. 12.00-14.00 Mødested: Konferencecentret, Fredrik Nielsens

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU Udarbejdet 0.9.06 Opdateret Følgegruppen, der har arbejdet med instituttets APV og dens omsætning til en handleplan, har gennem en længere møderække nærlæst, analyseret,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

IKS INSTITUTFORUM Ordinært møde d. 14. december 2017

IKS INSTITUTFORUM Ordinært møde d. 14. december 2017 IKS INSTITUTFORUM Ordinært møde d. 14. december 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 14. december 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup-Laursen, Erik Strange Petersen, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Ivy Kirkelund, Henning Høgh Laursen,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Referat af LAMU-mødet den 25. marts 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LAMU-mødet den 25. marts 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LAMU-mødet den 25. marts 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels Lehmann

Læs mere

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Til universitetsledelsen AU Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Akademisk Råd Arts Hermed høringssvar fra Akademisk Råd Arts vedrørende udkast til generelle rekrutteringsnormer

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING 2016-2020 AARHUS AU UNIVERSITET HEALTH 2 FORORD Formålet med denne handleplan er at fremme en bedre kønsmæssig balance blandt VIP

Læs mere

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt.

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B Medlemmerne af INSS institutråd M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2017 Forum INSS

Læs mere

REFERAT - Fællesmøde for FAMU og FSU ARTS 14. marts 2017

REFERAT - Fællesmøde for FAMU og FSU ARTS 14. marts 2017 REFERAT - Fællesmøde for FAMU og FSU ARTS 14. marts 2017 Fællesmøde for FAMU og FSU den 14. marts 2017 kl. 13.00-15.00 Deltagere Dekan Johnny Laursen, formand (FAMU-FSU) AMR Hans-Peter Degn, IKK, næstformand

Læs mere

som ikke lever op til relevanskriterierne i akkrediteringsbe-

som ikke lever op til relevanskriterierne i akkrediteringsbe- I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T LSU-IKK M Ø D E R E F E R A T 19. FEBRUAR 2014 Forum LSU-IKK Møde afholdt: 19. februar 2014

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og siden sidst Dekanen indledte med et mindeord for afdøde TR Charlotte Palludan. Udvalget holdt et minuts stilhed.

1. Godkendelse af dagsorden og siden sidst Dekanen indledte med et mindeord for afdøde TR Charlotte Palludan. Udvalget holdt et minuts stilhed. Møde: Mandag den 27. februar 2017 kl. 10.45-12.45 Sted: Aarhus, 1431 021 /Emdrup: D347 Emne: Møde i Fakultetets Samarbejdsudvalg, Arts REFERAT Medlemmer: Johnny Laursen (formand), Claus Holm, Arne Kjær,

Læs mere

Mødetype: IKS LSU ordinært møde

Mødetype: IKS LSU ordinært møde Mødetype: IKS LSU ordinært møde Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 31. januar 2017 Varighed: 13.30-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn Borup

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL

Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL Referat Mødedato: Starttidspunkt: 09:00 Sluttidspunkt: 11:00 Referent: 21-mar-2011 Fælles LSU møde for Pædagoguddannelsen i UCL Mandag den 21. marts 2011 kl. 9.00 11.00 i lokale R31, Rømersvej Deltagere

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 15. december 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala (afbud),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU Forebyggelse af stress Nedsætte risikoen for stress i hverdagen. PRIORITERING 2 Karrierevejledning

Læs mere

Bilagsoversigt til Indledning

Bilagsoversigt til Indledning Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Bilagsoversigt til Indledning Bilag: 0a: Det Humanistiske Fakultets Milepælsplan for fortsat kvalitetsudvikling af uddannelserne under studienævnet

Læs mere

Referat fra møde 11/16 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Onsdag den 7. december 2016, kl. 10:15 12:00

Referat fra møde 11/16 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Onsdag den 7. december 2016, kl. 10:15 12:00 Institut for Statskundskab og Samfundsfag, Aarhus Universitet 11. december 2016 Referat fra møde 11/16 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Onsdag den 7. december 2016, kl. 10:15 12:00 Til stede:

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser.

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 30. september 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021 Referat ref. DSBH Deltagere: Medlemmer af UU, Arts 1. Godkendelse af referat og dagsorden Bilag:

Læs mere

Akademisk Råd. Medlemmer

Akademisk Råd. Medlemmer Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Tlf. 9635 9608 Fax 9815 8311 Akademisk Råd Sagsbehandler: Dorthe Bach/dob dob@adm.aau.dk Dato: 24. januar 2008 Ref.: DOB J.nr.:

Læs mere

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 26.01.2016 kl. 9.00-11.30 Institutledelsen i MBG Mødelokale 5, 3140-114 Gustav Wieds Vej 10A, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen

Læs mere

LSU og LAMU har besluttet at udarbejde en særskilt instituthandleplan på ph.d.-området i samarbejde med ph.d.-programlederne.

LSU og LAMU har besluttet at udarbejde en særskilt instituthandleplan på ph.d.-området i samarbejde med ph.d.-programlederne. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Kultur og Samfund Udkast udarbejdet 9. august 2016 Opdateret [dato] Ved Institut for Kultur og Samfund vil handleplanens fem indsatsområder indgå i den årlige

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 2019

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 2019 Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 019 I det nedenstående er det beskrevet, hvem der har ansvar for at afholde medarbejderudviklingssamtaler i Klinisk Institut. Alle

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513 IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl. 13.00-16.00 Mødelokale: 1453/513 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup, Peter Lodberg, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Felix Riede, Stine Knudsen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 11.10.2017 Institutledelsen i MBG Inano 1590-231 Gustav Wieds Vej, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen (BOT), Claus Oxvig (CO),

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT Møde den: 15. juni 2017 kl. 13.00 16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Claus Vinther

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 18. april 2016 fra kl. 10:00-12:30. Sted:

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 18. april 2016 fra kl. 10:00-12:30. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Gæst: Morten Kjeldsen (MOBK), Økonomiservice og Nina Schjoldager (NS), Kontraktenheden

Gæst: Morten Kjeldsen (MOBK), Økonomiservice og Nina Schjoldager (NS), Kontraktenheden Medlemmer af FSU D E T T E K N I S K E F A K U L T E T F O R I T O G D E S I G N N I E L S J E R N E S V E J 1 0 P O S T B O K S 159 9 1 0 0 A A L B O R G S AG S B E H A N D L E R A N N E C H R I S T O

Læs mere

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi August 2016 Psykisk APV 2016 Institut for Fysik og Astronomi Handleplan udarbejdet af: Lars

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra studienævnsmøde Tirsdag, den 20. december 2011 kl. 10.00 13.00 (Telefonmøde) Sted: København: Morten Ejrnæs kontor Aalborg: Lars Uggerhøjs kontor Deltagere:

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Transformation af profilfagene på Arts (drøftelsespunkt) kl. 9.05

Læs mere

Forum. Institutråd på MEF. Møde afholdt: 6. maj Sted: Lokale Referent: Camilla Randerson

Forum. Institutråd på MEF. Møde afholdt: 6. maj Sted: Lokale Referent: Camilla Randerson M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 18. MAJ 2015 Forum Institutråd på MEF Møde afholdt: 6. maj 2015 Sted: Lokale 16.1.54

Læs mere

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 4. december 2018 Deltagere: Skolen Lene Tølbøll, Studieleder Mette

Læs mere

LSU-møde den 14. september kl Mødelokale: Bygning 1330, lokale 126 Institut for Statskundskab

LSU-møde den 14. september kl Mødelokale: Bygning 1330, lokale 126 Institut for Statskundskab LSU-møde den 14. september kl. 12.15-13.45 Mødelokale: Bygning 1330, lokale 126 Institut for Statskundskab Deltagere: Peter Munk Christiansen, Lene Hjøllund, Lasse Lindekilde, Per Stig Lauridsen, Kaare

Læs mere

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk).

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 22. OKTOBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter Møde den: 21. maj 20 15 kl. 13.00-16.00 Bygning 1261-118. Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Søren Kjærgaard, Klavs Madsen, Helle Terkildsen Maindal, Kim Overvad,

Læs mere

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Baggrund de syv normer, evaluering af ansættelsesprocedurer samt audit Aarhus Universitet ønsker at blive et endnu stærkere internationalt og forskningsintensivt

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 6. december 2017 D120 + 1483-323 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen (afbud), Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff.

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere