AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af LSU og IF på

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af LSU og IF på"

Transkript

1 INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR Til medlemmer af LSU og IF på Institut for Kommunikation og Kultur Deltagere: Per Stounbjerg (formand) Mikkel Wallentin Peter Mortensen Hans Lauge Hansen Inger Schoonderbeek Hansen (for Rikke Andersen Kraglund) Birgit Eriksson Thomas Rosendal Nielsen Jane Lücke Didriksen Nanna Inie Fie Lund Mortensen Camilla Bevense Matilde Nesbit Brøgger (observatør fra IVK) Lars Kiel Bertelsen Tine Arsinevici (observatør) Pernille Roholt (referent) Afbud fra: Peter Lauritsen Nina Christensen Astrid Harboe Odgaard Derudover fra LSU (nogle er i begge organer): Camilla Skovbjerg Paldam (næstformand) Jody Pennington Marianne Rasmussen Ushma C. Jacobsen (observatør fra IVK) Steffen Krogh Anne Marit Waade Morten Brockhoff Tina Thode Hougaard Afbud fra: Peter Dalsgaard Institut for Kommunikation og Kultur Per Stounbjerg Institutleder 2/17 Fælles møde Dato: 28. november 2017 Direkte tlf.: * norps@dac.au.dk Web: norps@dac.au.dk Afs. CVR-nr.: Side 1/6 Institut for Kommunikation og Kultur Aarhus Universitet Langelandsgade Aarhus C Tlf.: cc@au.dk

2 Side 2/6 Referater fra fællesmøde LSU og Institutforum IKK samt Institutforum IKK tirsdag den 5. december 2017 kl i bygning 1586, lokale 114 Kl LSU-IF 1) Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2) Økonomi a) ØR 3 PS præsenterede hovedtendenserne i budgettet for Budgettet viser ved ØR 3 en markant stigning i indtægter, hvilket bl.a. skyldes øgede eksterne bevillinger og øgede uddannelsesindtægter i kraft af fremgang i gennemførelse og flere, som udløser færdiggørelsesbonus. Budgettet er revideret på baggrund af tendenserne, og en forventet bødeafgift knyttet til færdiggørelse er fjernet. Lønudgifterne er steget lidt, hvilket bl.a. skyldes ansættelser i forbindelse med eksterne hjemtag. Planlagte ansættelser er derimod ikke gået så hurtigt som forventet. Det er et opmærksomhedspunkt, at ansættelsesprocessen er langsommelig, og at der med fordel kan arbejdes hermed fremadrettet. Det, vi bl.a. kan gøre noget ved, er den tid, der går, fra en stilling aftales, til opslaget er klar. Her har processen på nogle afdelinger taget lang tid. b) Budget 2018 Arts får et overskud i I 2018 forventes budgettet at balancere, mens der de efterfølgende år forventes et underskud. Konsekvenserne af underskuddet afbødes til dels af USM-midler, som vi har fået lov til at modtage senere end først planlagt, og af det opsparede overskud. Langtidsprognoserne tyder på, at studenternes aktivitet og færdiggørelse er øget, og på at indtægterne fra STÅ er stabile. I forlængelse heraf forventes ikke en fremdriftsbøde, og effekten af dimensioneringen forventes pga. de studerendes øgede produktivitet at blive mindre end hidtil forudsat, hvorfor den forventede nedskrivning på stillinger ikke er helt så markant som tidligere udmeldt.

3 For IKK s vedkommende har fakultetets overordnede principper for fordeling af midler til institutterne bevirket, at IKK s andel af basisbevillingen stiger grundet de høje eksterne hjemtag i tidligere år. På STÅ-området forventes trods dimensioneringen en svag stigning i indtægter, hvilket skyldes en stigning i studenternes produktivitet. Frem mod 2022 forventes en stigning i færdiggørelsesbonus fra 22 til 36 mio. kr., herefter forventes indtægterne at falde. Side 3/6 I forlængelse af de positive udsigter udskydes de forventede nedskæringer, og i stedet øges lønbudgettet de nærmeste år som følge af besættelse af opslåede stillinger og etablering af nye stillinger. Der er ligeledes afsat midler til fire treårige TAP-stillinger, ligesom der i både 2018 og -19 er afsat 5 mio. kr. til afvikling af overarbejdspukler. Forskningspuljen fastholdes på ca. 1. mio. kr. På baggrund af den efterfølgende dialog kan det opsummeres: - At de øgede midler til videnskabelige assistenter skønt der kan være et forståeligt ønske om også at tilbyde forskningsansættelse først og fremmest skal sikre forskningstid til fastansatte og forhindre en akkumulation af timer i Vipomatic. - At der fra IKK s ledelse er opmærksomhed på, hvordan de planlagte TAP-stillinger opslås og indgår i det samlede sekretariat. - At vi fremover inviterer en økonomimedarbejder med til de møder, hvor budgettet behandles, så spørgsmål kan besvares så kvalificeret som muligt. Kl IF PS indledte mødet med at undskylde, at der ikke havde været indkaldt hyppigere. Der lægges nu en mødeplan for hele ) Godkendelse af dagsorden Dagsordenen godkendes. 2) Godkendelse af referat af mødet den 8. maj 2017 Referat godkendes. 3) BE orienterede om sidste møde i Akademisk Råd (AR), herunder om: - Strategisk Pulje, hvori der bl.a. er afsat midler til kursusudvikling, kvalitetsudvikling af undervisningsformater og strategiske ansættelser. Der efterlyses en udmelding om, hvordan man ansøger om midlerne. - Evaluering af AR, herunder overvejelser omkring ARs rolle som arrangør af forsknings-/-politiske aktiviteter og vanskeligheden ved at nå bredt ud.

4 1) Stillingsplan 2018 PS introducerede professorats- og stillingsplanen for 2018, idet han slog fast, at den overordnede ramme er IKK s budget. Målet for institutledelsen er i 2018 at bevare det samlede antal stillinger på institutniveau i den ordinære stillingsplan ved nybesættelse af 5-6 stillinger, mens professoratsplanen reelt midlertidigt vil øge bemandingen, idet der foreslås opslået ca. 10 professorater. Der var forud for arbejdet med stillingsplanen blevet opstillet en række eksplicitte kriterier, og ved udarbejdelsen af det fremlagte dokument var kriterierne blevet vurderet i sin helhed og under hensyntagen til universitetets rekrutteringsnormer og tilbagemeldingerne fra afdelingslederne. Side 4/6 Den overordnede plan om opslag af et antal professorater var aftalt i foråret 17, og PS havde i den efterfølgende proces modtaget mange bud fra afdelinger og forskningsprogrammer. Det primære fokus i planen er fortsat strategiske satsninger, fx på sprog og på it samt styrkeområder i forskningen, men der tages også hensyn til en vis spredning i forhold til fagmiljøer og uddannelser. Planerne og den tilgrundliggende proces blev diskuteret og kommenteret på såvel strategisk som konkret niveau. Emnerne var bl.a. stillingssituationen på LIKS, hvor en stilling er tildelt til at besætte afdelingslederposten med en nær kollega fra IKS en problematisering af, om planen reelt var så strategisk, som der var lagt op til, eller om den i for høj grad spredte indsatsen en problematisering af, at nogle professorater er placeret i fagmiljøer, der i lys af STÅ-indtjeningen ikke ville blive tildelt ordinære stillinger De indholdsmæssige kommentarer er taget med i den videre behandling i institutledelsen. Der blev i IF ytret et ønske om tidligere inddragelse i processen. Institutlederen tilkendegav, at han vil tilstræbe en tidligere proces, men at planen fortsat vil blive drøftet i den samlede institutledelse, inden den behandles i IF. 2) Centeransøgninger PS orienterede om, at de fire ansøgninger om etablering af forskningscentre er blevet behandlet i Forskningsudvalget (FU). Der følger ikke timer eller økonomiske midler med en godkendelse som center, idet midler efterfølgende søges til konkrete aktiviteter. Idet alle ansøgninger godtgør, at der er tale om centre med et vist aktivitetsniveau og behov for ekstern synlighed med henblik på at hente eksterne midler hjem, besluttede FU at anbefale oprettelsen. Dog med den bemærkning, at den kommende evaluering bør være en anledning til at overveje IKK s centerpolitik, idet der aktuelt er mere end 30 centre.

5 IF tilsluttede sig FU s anbefaling, idet man dog anbefalede, at PS går i dialog med centrene om deres navngivning. Side 5/6 IVK-ansøgninger IVK-miljøet har indsendt to ansøgninger om etablering af hhv. forskningsprogram og center. PS anmodede om IF s opbakning til at videreføre dialogen med miljøet og en godkendelse af programmet under forudsætning af en skærpet forskningsprofil. IF godkendte etableringen af programmet, idet man henstillede, at dialogen skal afsøge muligheden for at inkludere leksikografi-miljøet i programmet og afklare spørgsmål vedr. navnet. IKK s ansøgning om etablering af et center har særligt fokus på at sikre de faglige miljøers mulighed for at bevare en egen faglighed, identitet og synlighed. Centerstrukturen er valgt som format, fordi det giver en forankring i den eksisterende organisation, men det skal reelt forstås som et forum. PS anmodede om opbakning til etablering af centret. IF godkendte etableringen af centret, idet man henstillede, at der søges at etablere en tydeligere profilering i forhold til programmet. 3) Valg til IF. PS orienterede om, at der skal være valg til IF i januar. Det er afdelingsledernes opgave at sikre afdelingsrepræsentation, men medlemmerne bedes bistå med at orientere i afdelingerne. 4) Tilretning af forretningsorden De formelle justeringer af forretningsordenen blev godkendt. Det blev i forlængelse heraf aftalt, at der etableres en fast mødefrekvens på 2-3 møder pr. semester. Økonomi skal behandles på et fælles møde med LSU og med deltagelse af økonomi. 5) Orientering fra institutleder PS orienterede kort om, at der er kommet en ny national sprogstrategi, og at der skal etableres et nationalt sprogcenter, som IKK forventer at få en betragtelig andel i. Fra efteråret 2018 udbyder IKK en ny uddannelse i konferencetolkning. En kandidatuddannelse i Cognitive Science (cand.it-uddannelse) er sendt til godkendelse i AU-ledelsen. Institutleder og fællestillidsmand har indgået en aftale om afvikling af timeubalancer i Vipomatic, som Samarbejdsudvalget har tilsluttet sig, og som implementeres efter MUS-runden.

6 Fakultetet har besluttet at indføre shortlisting ved kommende VIP-ansættelser. Det har længe været efterspurgt af IKK og forventes at lette bedømmelsesarbejdet betragteligt. Side 6/6 Der foregår en række nybesættelser af ledelse og valgte organer. Der har været valgt til Studienævn. Afdelingsledere er endnu ikke formelt udpeget, men institutlederen orienterede om, at Kirsten Wølch forventes udpeget til afdelingsleder på Tysk-romansk, mens Joshua Skewes bliver afdelingsleder på LICS. Inger afløses til sommer af Stefan Kjerkegaard, mens Jakob afløses af Anne Marit Waade. Der foretages nyudpegning til LSU. PS udpeger ledelsessiden, mens de faglige organisationer udpeger medarbejdersiden. Der er også valg og udpegning til arbejdsmiljøorganisationen. Udskiftning i Ledelsessekretariatet: Hanne er blevet ansat i dekansekretariatet på Health og Katrine på dekansekretariatet på Arts. Pernille Roholt er ny forskningskonsulent, og Katharina Juhl Haslund er blevet fastansat som uddannelseskonsulent, mens der pr. 1. januar ansættes en ny uddannelseskonsulent i barselsvikariat for Nina. 6) Eventuelt Ingen punkter

Referat af møde i LSU den 7. marts 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU den 7. marts 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 7. marts 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Per Stounbjerg (PS), Morten

Læs mere

Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer:

Læs mere

Referat af møde i LSU onsdag den 21. marts 2018 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU onsdag den 21. marts 2018 på Institut for Kommunikation og Kultur af møde i LSU onsdag den 21. marts 2018 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Per Stounbjerg (PS), Camilla Skovbjerg Paldam (CSP), Anne Marit Waade (AMW), Anne Overballe (AO), Jody

Læs mere

Referat af ordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 26. november 2015 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af ordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 26. november 2015 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af ordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 26. november 2015 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden

Læs mere

Afbud: Sally Schlosser Schmidt, Jody Pennington, Matilde Nisbeth Brøgger, Yasmin Marie Jensen, Leonardo Cecchini

Afbud: Sally Schlosser Schmidt, Jody Pennington, Matilde Nisbeth Brøgger, Yasmin Marie Jensen, Leonardo Cecchini INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR AARHUS UNIVERSITET Dagsorden Pernille Roholt Dato: 22. oktober 2018 Side 1/1 Mødedato: tirsdag den 30 oktober kl. 12.00-14.00 Mødested: Konferencecentret, Fredrik Nielsens

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Per Stounbjerg

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fællesmøde i LSU/IF På Institut for Kommunikation og Kultur Møde den 13. maj 2016 kl Bygning REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fællesmøde i LSU/IF På Institut for Kommunikation og Kultur Møde den 13. maj 2016 kl Bygning REFERAT Fællesmøde i LSU/IF På Institut for Kommunikation og Kultur Møde den 13. maj 2016 kl. 10-12 Bygning 1481-366 REFERAT Til stede: Per Stounbjerg (PS), Peter Lauritsen, Peter Mortensen, Hans Lauge Hansen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation Referat fra fællesmøde LSU og Institutforum IÆK torsdag den 27. november 2014 kl. 14.00 16.00 i bygning 1584, lokale 118 Deltagere: Niels

Læs mere

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fællesmødemøde i LSU/IF på Institut for Kommunikation og Kultur Møde den: 11. januar 2016 Bygning 1586, lok.

AARHUS UNIVERSITET. Fællesmødemøde i LSU/IF på Institut for Kommunikation og Kultur Møde den: 11. januar 2016 Bygning 1586, lok. Fællesmødemøde i LSU/IF på Institut for Kommunikation og Kultur Møde den: 11. januar 2016 Bygning 1586, lok. 114 REFERAT Til stede: Per Stounbjerg (PS), Peter Mortensen (PM), Peter Lauritsen (PL), Rikke

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Dagsorden INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR. Mødedato: 24. april 2019, kl Mødested: Mødeemne: Institutforum IKK

Dagsorden INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR. Mødedato: 24. april 2019, kl Mødested: Mødeemne: Institutforum IKK Side 1/8 Mødedato: 24. april 2019, kl. 13.00-15.00 Mødested: 1586-114 Mødeemne: Institutforum IKK Deltagere: Per Stounbjerg, Rikke Andersen Kraglund, Peter Mortensen, Jane Lücke Didriksen, Kristine Strandsby,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Ekstraordinært fællesmøde møde mellem LSU og IF på Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den 10. april 2015 kl. 13.00 15.00 i Nygaard, bygning 5335, lok. 091 REFERAT Til stede: Niels Lehmann (NL),

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Niels Lehmann (NL), Steffen Krogh (SK),

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

Afbud: Rikke Andersen Kraglund, Kristian Lund, Birgit Eriksson, Peter Lauritsen, Matilde Nisbeth Brøgger,

Afbud: Rikke Andersen Kraglund, Kristian Lund, Birgit Eriksson, Peter Lauritsen, Matilde Nisbeth Brøgger, Dato: 7. juni 2018 Side 1/5 Mødedato: torsdag den 7. juni kl.9.00-12.00 Mødested: Bygning 1586, lokale 114 Mødeemne: Institutforum IKK Deltagere: Per Stounbjerg, institutleder, Niels Brügger, Peter Mortensen,

Læs mere

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 18. april 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 18. april 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 18. april 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog:

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september 2018 Revideret 15. september 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513 IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl. 13.00-16.00 Mødelokale: 1453/513 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup, Peter Lodberg, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Felix Riede, Stine Knudsen,

Læs mere

LSU 27. oktober 2016 referat

LSU 27. oktober 2016 referat LSU 27. oktober 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 27. oktober 2016 Varighed: 09.00-11.30 Referent: Camilla Dimke Tilstedeværende: Bjarke Paarup Jytte Ringtved Line Dalsgård

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

Afbud: Birgit Eriksson, Annemarie Majlund Jensen, Stine Liv Johansen, Felix Kühn Paulsen, Peter Lauritsen, Mads Krogh

Afbud: Birgit Eriksson, Annemarie Majlund Jensen, Stine Liv Johansen, Felix Kühn Paulsen, Peter Lauritsen, Mads Krogh Dato: 14. februar 2019 Side 1/9 Mødedato: 21. februar 2019, kl. 13.00-15.00 Mødested: 1586-114 Mødeemne: Institutforum IKK Deltagere: Per Stounbjerg, Lars Kiel Bertelsen, Ane Hejlskov Larsen, Peter Mortensen,

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D Institutforum den 5. november 2015 kl. 10-12 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund, Laura

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat Mødeleder: Bjarke Paarup/ Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 24. februar 2016 Varighed: 12.00-13.45 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af status for det kommende efterårssemester under punkt 3.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af status for det kommende efterårssemester under punkt 3. IKS LSU Møde d. 19. august 2015 kl. 10.00-12.00 Mødested: 1467/416 Referat Til stede: Bjarke Paarup, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Marie Vejrup Nielsen, Anne Line Dalsgård, Jeppe Büchert Netterstrøm,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl i lokale 2.09, Njv. 8a. 10. februar Dagsorden:

Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl i lokale 2.09, Njv. 8a. 10. februar Dagsorden: Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl. 10-12 i lokale 2.09, Njv. 8a Juridisk Institut Niels Jernes Vej 8a 9220 Aalborg Institutsekretær Afdelingsleder Janne Sverd +45 9940 9873 js@law.aau.dk

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget SAGSNOTAT 27. OKTOBER 2009 Vedr.: Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT Mødedato 20. oktober

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl Mødested: 1467/415

AARHUS UNIVERSITET. Referat. IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl Mødested: 1467/415 IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl. 09.00-12.00 Mødested: 1467/415 Referat Til stede: Bjarke Paarup, Jytte Ringtved, Liselotte Malmgart, Lene Kühle, Bo Kristian Holm, Henning Høgh Laursen, Anne Line Dalsgård,

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS)

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) F O R R E T N I N G S O R D E N for Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences () Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for akademiske råd, som rektor har fastsat, jf.

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU Møde den: 12.06.2017 1513-314 LSU FORELØBIGT Referat Til stede: BS, JWC, JDA, TOK, JO, CT, JO Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen.

Læs mere

Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT

Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT Deltagere: Ellen Frandsen Lau, Mariann Andersen, Trine Agerbæk, Dirk Leonhardt,

Læs mere

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Baggrund de syv normer, evaluering af ansættelsesprocedurer samt audit Aarhus Universitet ønsker at blive et endnu stærkere internationalt og forskningsintensivt

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 5. februar 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

UFA-møde 28. august 2018 Referat

UFA-møde 28. august 2018 Referat UFA-møde 28. august 2018 Referat Mødeleder: Niels Lehmann Referent: Terkel Rørkær Sigh Dato: 28. august 2018 Varighed: 12:00 15:00 Tilstedeværende: Medlemmer Niels Overgaard Lehmann (formand) Christina

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9635 8080 Fax 9815 2201 www.aau.dk Anne Tonboe Sekretariatschef Tlf. 9635 9495 at@adm.aau.dk 30. maj 2005 AT/lt J.nr. 2005-003/01-0002

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat. Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

REFERAT. Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 25. oktober 2018, kl Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere:

REFERAT. Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 25. oktober 2018, kl Sted: Fibigerstræde 5, lokale 35 Deltagere: Dekansekretariatet ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Otto Simonsen Dato: 26. oktober 2018 Sagsnr.: 2018-021-00311 Dokument.nr: REFERAT Møde: FSU SAMF

Læs mere

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT Møde den: 27. januar 2015, 16.15 18.20 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd samt kommende studentermedlemmer Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato:

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 10. oktober 2017 kl. 13.00-14.00 Vennelyst Boulevard 9, 8000 Aarhus C., bygning 1611-121B. Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 05. februar 2014, kl. 15.45 17.15 Mødelokale: Bygning 1431, lokale 021/023 Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard, Peter

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl. 13.00-15.30 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Deltagere: Poul Pedersen, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Stine Knudsen, Stig Thøgersen,

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6,

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Torsdag den 17. juni 2010 på Experimentarium kl. 15.00 18.00 Deltagere: Nils O. Andersen, Randi Brinckmann Wencke, Claus Hviid Christensen og Wenche Erlien, Gitte Bailey

Læs mere

LSU møde fredag den 22. juni 2012 kl i lokale R1, Rømersvej, Odense

LSU møde fredag den 22. juni 2012 kl i lokale R1, Rømersvej, Odense Referat Mødedato 22. juni 2012 Starttidspunkt 10:00 Sluttidspunkt 12:00 Afdeling/enhed Pædagoguddannelsen Dokumentnavn 2012-06-22 referat LSU Dokumentnummer Arbejdsområde LSU for Pædagoguddannelsen i UCL

Læs mere

MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ

MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ DAGSORDEN Dimensionering og fremdriftsreformen Status på de økonomiske effekter af reformerne Processer på fakultet og institut Instituteftersyn og uddannelseseftersyn Forskningstilsyn,

Læs mere

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 26.01.2016 kl. 9.00-11.30 Institutledelsen i MBG Mødelokale 5, 3140-114 Gustav Wieds Vej 10A, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM 25.-26.08.10 2. Mødeaktivitet og

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 3. oktober 2012 k Nobelparken Lokalt samarbejdsudvalg på IÆK REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 3. oktober 2012 k Nobelparken Lokalt samarbejdsudvalg på IÆK REFERAT Møde den: 3. oktober 2012 k. 14.15 Nobelparken Lokalt samarbejdsudvalg på IÆK REFERAT Fra A-siden deltog: Niels Lehmann (NL), Ken Henriksen (KH) og Jody Pennington (JP) Fra B-siden deltog:, Edvin Kau (EK),

Læs mere

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser.

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 30. september 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021 Referat ref. DSBH Deltagere: Medlemmer af UU, Arts 1. Godkendelse af referat og dagsorden Bilag:

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE 07

REFERAT BESTYRELSESMØDE 07 1 Tid: 31. oktober 2016 kl. 08.30-13.00 Sted: Roskilde Universitet bygn. 30 Deltagende bestyrelsesmedlemmer; Lars-Christian Brask, Kurt Nielsen-Dharmaratne, Helle Gaub, Glenny Hansen, Susanne Lysholm Jensen,

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Standardforretningsorden for kollegiale organer

Standardforretningsorden for kollegiale organer Rektorsekretariatet Dokument dato: 30/5 2005 Dokumentansvarlig: Bettina Thomsen/ Signe Hernvig Senest revideret: 30/5 2005 Senest revideret af: Anne Tonboe Dato for næste revision: Medio 2018 Godkendt

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Møde den: 26. oktober 2015, kl. 12.00 14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt REFERAT Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen I henhold til 10, stk., 4) i Vedtægt for Copenhagen Business School - Handelshøjskolen (CBS) fastsættes nedenstående standardforretningsorden

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den 13. september 2013 Lokale: (lille mødelokale) Institut for Statskundskab LSU-møde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den 13. september 2013 Lokale: (lille mødelokale) Institut for Statskundskab LSU-møde Møde den 13. september 2013 Lokale: 1330-124 (lille mødelokale) Institut for Statskundskab LSU-møde REFERAT Til stede: Thomas Pallesen, Henrik Friis Bach, Lasse Lindekilde, Christoffer Green-Jensen, Christian

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup-Laursen, Erik Strange Petersen, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Ivy Kirkelund, Henning Høgh Laursen,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU Modtager(e): Studienævnet på DPU Uddannelsesnævnene på DPU Institutledelsen Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU DPU s forretningsorden tager udgangspunkt i rammeforretningsordenen for Uddannelsesnævn

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: LSU udøver sin virksomhed

Læs mere

Afbud: Karen Valentin; Hanne Løngreen, Jeppe Læssøe, Svend Andersen, Lise Skanting

Afbud: Karen Valentin; Hanne Løngreen, Jeppe Læssøe, Svend Andersen, Lise Skanting Møde den: Tirsdag 28.oktober kl.11.00-12.30 Sted: Aarhus, bygning 1431 lokale 013-015 og Emdrup lokale D118 Emne: Budget 2015 GODKENDT REFE- RAT, 3.12.14 Medlemmer af Akademisk Råd: Per Stounbjerg (formand),

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

Uddannelsesrådgivere Anette Gjelstrup Johannsen og Jeppe Norskov Stokholm (referent).

Uddannelsesrådgivere Anette Gjelstrup Johannsen og Jeppe Norskov Stokholm (referent). Møde den: 28. august 2014, 8.30-10. Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Mette Vinther Skriver, Niels Trolle Andersen, Helle Terkildsen Maindal,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til medlemmerne af IT- Universitetets bestyrelse Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: - 15. september 2008 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018

IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018 IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 28. februar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere