Dagsorden INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR. Mødedato: 24. april 2019, kl Mødested: Mødeemne: Institutforum IKK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR. Mødedato: 24. april 2019, kl Mødested: Mødeemne: Institutforum IKK"

Transkript

1 Side 1/8 Mødedato: 24. april 2019, kl Mødested: Mødeemne: Institutforum IKK Deltagere: Per Stounbjerg, Rikke Andersen Kraglund, Peter Mortensen, Jane Lücke Didriksen, Kristine Strandsby, Sarah Kramer Gassem, Josephine Brink Siem, Matilde Nisbeth Brøgger, Birgit Eriksson, Leonardo Cecchini, Camilla Søndergaard, Kristian Tylén, Niels Brügger, Tine Arsinevici, Rasmus Lunding, Thomas Rosendal Nielsen Afbud: Mads Krogh, Sally Schlosser Schmidt, Annemarie Majlund Jensen 1. for møde d. 24. april Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat (Bilag 2.1) a. Kan referatet fremover godkendes på mail, så vi ikke behøver bruge tiden på møderne? 3. Institutforums arbejde a. Præsentation af nyt medlem b. Eventuelt fællesdrev til Institutforum 4. Redegørelser for ansættelser i 2018, herunder fordelingen på køn (Bilag ) 5. APV hovedtendenser og redegørelse for proces (Bilag 5.1) 6. Tilbagemelding på forskningsdagsordenerne (Bilag 6.1) 7. Orientering fra Akademisk Råd 8. Orientering fra Institutleder a. Status på strategiprocessen b. Status på økonomi (Regnskab 2018; ØR1) 9. Evt. IKK's institutsekretariat, bygning 1481 Aarhus Universitet Jens Chr. Skous Vej Aarhus C Tlf.: dac@au.dk Web: cc.au.dk/ominstituttet/medarbejdere

2 Side 2/8 1. Godkendelse af dagsorden en blev godkendt. 2. Godkendelse af referat (Bilag 2.1) Referatet blev godkendt. Det blev vedtaget, at referatet fremover kan godkendes via mail fremfor på møderne. Hvis et forummedlem har indvendinger til referatet, sendes disse til Cecilie Kjær Rimdal (CKR) med alle medlemmer på cc til orientering. 3. Institutforums arbejde Sarah Kramer Gassem, studenterrepræsentant for Sprogfagene, blev præsenteret for forummet, og Per Stounbjerg (PS) orienterede kort om forummets arbejde. Viceinstitutleder Jody Pennington (JP) har foreslået, at der oprettes et fælledrev til forummets arbejde. Der var opbakning til oprettelse af fællesdrev, men det blev understreget at medlemmerne stadig ønsker at få tilsendt mødematerialerne direkte på mail. CKR går videre med oprettelsen af et fællesdrev. 4. Redegørelser for ansættelser i 2018, herunder fordelingen på køn (Bilag ) PS berettede, at den overordnede udvikling er meget positiv, og at instituttet er i en bedre balance. Overflytningen af erhvervssprogsfagene fra BSS til Arts (IKK) havde især en stor indflydelse på den positive balance. Fratrædelser har også spillet en rolle på lige fod med nyansættelser Samlet set er der ansat 51% kvinder og 49% mænd på instituttet. Hvis man ser på fordelingen på kategorier, så er de øverste kategorier (professorer og lektorer) dårligst fordelt. Måltallet for kvinder i forskning på instituttet blev i år revideret i opadgående retning, da de oprindelige mål allerede er nået.

3 Side 3/8 Det blev pointeret, at 37% af ansøgerne er kvinder, mens hele 46% af nyansættelserne er kvinder, så problemet er måske ikke, at instituttet er for dårlige til at ansætte kvinder, men at vi skal have flere kvindelige ansøgere. PS kommenterer, at han gerne ser og vil arbejde på, at der bruges søgekomiteer mere aktivt i rekrutteringen. Der var en række usikkerheder blandt medlemmer om, hvad tallene egentlig dækker over, da der fx kun står listet 13 ansøgere til 6 nyansættelser af professorer i PS opsummerede følgende initiativer på institut- og/eller afdelingsniveau til videre arbejde med kønsbalancen: Handleplaner Søgekomiteer Talentpleje stimulere og opfordre Vurdere forhold på afdelingsniveau; der kunne være afdelinger, der havde brug for at se på deres kønsbalancer Der blev særligt bidt mærke i, at blandt de ph.d.-studerende, der tager udenlands, tager færre kvinder ud. Er reglerne ugunstige for kvinder, eller skal flere kvindelige ph.d.-studerende opfordres til at tage ud? PS vil tage sagen videre til prodekan Anne Marie Pahuus, og spørge om det dækker over en generel tendens for de kvindelige ph.d.-studerende. 5. APV hovedtendenser og redegørelse for proces (Bilag 5.1) PS præsenterede rammerne for APV en, der i år omfatter både en fysisk og en psykisk APV. Institutforum er ikke det bærende organ i behandlingen af APV en. Den overordnede dialog skal mundes ud i handleplaner på institutniveau og i den forbindelse vil Institutforum blive orienteret og til dels inddraget.

4 Side 4/8 Der er sket ændringer i den endelige, officielle version, hvor dele af APV en er fjernet pga. for få besvarelser. CKR rundsender den officielle version til forummet og lægger den på fællesdrevet. Der blev spurgt til, om APV en findes på fagniveau. Tine Arsinevici (TA) oplyste om, at instituttet har selv bestemt underafdelingerne, og det har ikke været et ønske at få den på fagniveau. Der blev også spurgt til, om man aldrig har kunne skrive kommentarer i den psykiske APV. PS oplyste, at enten ved sidste eller forrige APV blev rammerne ændret af rektor, således at man ikke længere kan tilføje kommentarer. Da der var kommentarer med i den psykiske APV, kunne den ikke udleveres til nogen pga. anonymitetshensyn. Det blev indvendt, at kommentarerne i den psykiske APV, kunne være anonyme, på samme måde, som de er i den fysiske APV. Flere medlemmer deler holdningen, at det er meget svært at arbejde konstruktivt med APV en, når der ikke er uddybende kommentarer. PS opfordrede medlemmerne til, at gå til deres arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter, som kan tage det med til rette instans. PS præsenterede følgende hovedtendenser: Den overordnede tilfredshed på instituttet er fin og i stigning. Sammenlignet med andre, ligger vi pænt. Følgende områder kan problematiseres: Arts ligger et lille nøk under resten af universitetet i tilfredshed. Der er en stigning i oplevelsen af stress blandt medarbejdere. PS understreger, at det er vi nødt til at spørge til og til at tale mere om. VIP oplever ubalance mellem deres opgaver og den tid, der er til at løse dem. Sygefravær, hver 10. har haft arbejdsrelaterede sygefravær.

5 Side 5/8 Samarbejdsrelationer, hvor instituttet ligger lavere end AU-gennemsnittet, særligt mht. til konflikthåndtering. Der er sket en fordobling af VIP, der oplever grov tiltale og decideret mobning. Tal om diskrimination pga. køn, etnicitet og alder er også bemærkelsesværdige. Den slags skal rapporteres til leder, arbejdsmiljø- eller tillidsrepræsentant. Det blev også her kommenteret, at det ville være en fordel, at VIP kunne kommentere den slags, så tallene ikke står alene. Der stilles desuden spørgsmålstegn ved, om tallene reelt er steget eller om de ansatte er blevet mere bevidste om grænseoverskridende adfærd efter MeToo-bølgen. Det blev pointeret, at der er en overvægt af hændelser, som der ikke er taget hånd om, men det er også uklart om der ønskes, at der tages hånd om det. PS sender et opfølgningsbrev på APV en ud til alle ansatte med opfordring til at melde det, hvis der er områder, der skal reageres på fra ledelsens side. Flere af Institutforums medlemmer hæftede sig også ved stigningen i oplevelsen af stress blandt VIP. Der blev kommenteret, at flere af instituttets ressourceeffektiviserende initiativer relateret til undervisning og bedømmelse nok spiller en stor rolle i forhold til oplevelsen af stres. Det blev påpeget, at stressede medarbejdere nok også er hurtige til at tale grovere til hinanden, hvilket også kunne forklare denne stigende tendens. Det gælder både mellem VIP er, men også mellem VIP og TAP. PS sagde tak for input til læsning af tallene. APV en vil blive behandlet i afdelingerne, hvor der er relativt store forskelle indbyrdes. 6. Tilbagemelding på forskningsdagsordenerne (Bilag 6.1) PS refererede til at sagen tidligere er blevet drøftet meget i Institutforum, og at den interne proces har været lærerig. Sagen er vist ebbet lidt ud, og kommer ikke videre.

6 Side 6/8 Flere forummedlemmer pointerede, at hele processen har været spild af tid, og det skal fakultetsledelsen vide. PS vil tage det med til fakultetsledelsen. 7. Orientering fra Akademisk Råd Birgit Eriksson (BE) orienterede om, at Akademisk Råd ikke har haft møde siden sidste møde i Institutforum, men Rådet mødes i næste uge (d. 30. april), og har fællesmøde med FSU om økonomi forinden. På mødet skal alle institutlederne fremlægge status på kvinder i forskning, og PS vil fortælle, hvad han også orienterede forummet om på mødet i dag. Der vil også være en status på ph.d.-uddannelser og ph.d.-årsrapport, samt en orientering om EDU-IT. I øjeblikket diskuteres rådets rolle i forhold til ph.d.-bedømmelser til godkendelse. Rådets eneste mulighed er at sige ja eller nej til bedømmelserne, da der allerede er sket kvalitetssikring hos prodekan Anne Marie Pahuus. Men hvad gør Rådet, hvis udtalelsen er for dårlig? Så er der ingen muligheder, og det opfattes som spild af tid hvis Rådet ikke har reelle handlingsmuligheder. I efteråret overtager Peter Mortensen (PM) BEs plads i Akademisk Råd, da BE er udenlands. 8. Orientering fra Institutleder Ps orienterede om, at der er få ændringer i optaget 2019, men vi ved ikke hvor varige de er, da det skal sammenholdes med at vi først ser den fulde indførelse af dimensioneringen i Informationsvidenskab får ca. 20 pladser med en forventning om mere. Lingvistik får også flere pladser, da en større omlægning af semiotik til en dansksproget uddannelse, kræver en udbygning af Lingvistik BA.

7 Side 7/8 Nordisk og Engelsk SLK får få pladser. Medievidenskab har fået godkendt ikke at øge optaget i år. De æstetiske fag får også få pladser. Der sker altså en lille lempelse i optaget. Engelsk og Nordisk får måske flere studerende end kalkuleret med på holdstørrelse, og det skal overvejes om det måske skal styres mere næste år, så den ene af uddannelserne fx får et hold mere. Rikke Andersen Kraglund (RAK) fra Nordisk indvender, at der må være grænser for hvor mange, der kan være på et hold, der allerede er store. Status på strategiprocessen PS afventer input fra afdelingerne. Studieleder Lars Kiel Bertelsen (LKB) og CKR har afholdt møde med instituttets studenterrepæsentanter, og PS har også modtaget input fra forskningssiden. Institutforum skal sammen med institutledelsen også høres i denne sammenhæng. CKR og TA koordinerer, hvornår et sådant fællesmøde kan finde sted. Status på økonomi (Regnskab 2018; ØR1) PS gav forummet en status på instituttets regnskab, som er er mindre tilfredsstillende pga. for stort overskud. PS fremlagde flere årsager hertil: Langsomme opslag af stillinger end forventet. Underforbrug i Det Nationale Center for Fremmedsprog. Centeret er økonomisk set lagt ind i vores budget med en bestemt indtægt, som ikke helt er kalibreret med forbruget, hvilket giver indtryk af overskud på instituttet. Instituttet vil ikke dække et underskud senere hen. Udgifter om Cognitive Science til IKS som blev mindre end forventet. Mindre forbrug af DVIP end forventet, hvilket bekymrer PS. Der er en aftale om nedbringning af VIP-timeubalancer i Vip-O-Matic, hvorfor der er afsat 5 mio. til ansættelse af DVIP og videnskabelige assistenter. PS er bekymret for, om den nedbringning reelt sker i disse år, hvor instituttet ved, at vi har overskud.

8 Side 8/8 Flere medlemmer af forummet kommenterer, at det er bekymrende, hvis denne nedbringning ikke sker særligt når APV en tilkendegiver, at mange VIP oplever arbejdsrelateret stress. PS blev opfordret til at understrege overfor afdelingslederne, at der er midler til at hyre DVIP og videnskabelige assistenter. Det blev kommenteret, at det måske ikke er så ligetil at hyre DVIP ind, da det har betydning for VIP/DVIP-indikatoren og evt. førsteårsfrafald, hvis man sætter en helt ny til at undervise på første semester. Instituttets budget justeres ved ØR1 og ØR3, og der har lige været ØR1-møde: STÅ er en smule mindre end forventet, der er en lille stigning i selvbetalere i 2018 og lidt færre lønudgifter, da to medarbejdere har opsagt deres stilling. Budgettet er ikke godkendt endnu, men forummet får tallene. PS sender 2018 regnskabet for IKK til CKR, som sender det videre til rådet. 9. Evt. Jane Lücke Didriksen (JLD) orienterede om, at der er første møde i sprogpolitik-arbejdsgruppen d. 3. maj. Arbejdsgruppen skal medvirke til at udvikle en sprogpolitik for instituttet og består af de to viceinstitutledere, AC-medarbejder, Sabrina Bækkelund Larsen, VIP fra Engelsk, Antoinette Fage-Butler og JLD selv.

Afbud: Birgit Eriksson, Annemarie Majlund Jensen, Stine Liv Johansen, Felix Kühn Paulsen, Peter Lauritsen, Mads Krogh

Afbud: Birgit Eriksson, Annemarie Majlund Jensen, Stine Liv Johansen, Felix Kühn Paulsen, Peter Lauritsen, Mads Krogh Dato: 14. februar 2019 Side 1/9 Mødedato: 21. februar 2019, kl. 13.00-15.00 Mødested: 1586-114 Mødeemne: Institutforum IKK Deltagere: Per Stounbjerg, Lars Kiel Bertelsen, Ane Hejlskov Larsen, Peter Mortensen,

Læs mere

Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer:

Læs mere

Afbud: Rikke Andersen Kraglund, Kristian Lund, Birgit Eriksson, Peter Lauritsen, Matilde Nisbeth Brøgger,

Afbud: Rikke Andersen Kraglund, Kristian Lund, Birgit Eriksson, Peter Lauritsen, Matilde Nisbeth Brøgger, Dato: 7. juni 2018 Side 1/5 Mødedato: torsdag den 7. juni kl.9.00-12.00 Mødested: Bygning 1586, lokale 114 Mødeemne: Institutforum IKK Deltagere: Per Stounbjerg, institutleder, Niels Brügger, Peter Mortensen,

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Afbud: Sally Schlosser Schmidt, Jody Pennington, Matilde Nisbeth Brøgger, Yasmin Marie Jensen, Leonardo Cecchini

Afbud: Sally Schlosser Schmidt, Jody Pennington, Matilde Nisbeth Brøgger, Yasmin Marie Jensen, Leonardo Cecchini INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR AARHUS UNIVERSITET Dagsorden Pernille Roholt Dato: 22. oktober 2018 Side 1/1 Mødedato: tirsdag den 30 oktober kl. 12.00-14.00 Mødested: Konferencecentret, Fredrik Nielsens

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af LSU og IF på

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af LSU og IF på INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR Til medlemmer af LSU og IF på Institut for Kommunikation og Kultur Deltagere: Per Stounbjerg (formand) Mikkel Wallentin Peter Mortensen Hans Lauge Hansen Inger Schoonderbeek

Læs mere

Referat af møde i LSU den 7. marts 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU den 7. marts 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 7. marts 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Per Stounbjerg (PS), Morten

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018

IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018 IKS Institutforum Ordinært møde d. 28. februar 2018 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 28. februar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

Referat af møde i LSU onsdag den 21. marts 2018 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU onsdag den 21. marts 2018 på Institut for Kommunikation og Kultur af møde i LSU onsdag den 21. marts 2018 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Per Stounbjerg (PS), Camilla Skovbjerg Paldam (CSP), Anne Marit Waade (AMW), Anne Overballe (AO), Jody

Læs mere

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 23. maj 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog:

Læs mere

Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 3. oktober 2017 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Per Stounbjerg

Læs mere

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 18. april 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 18. april 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU og fællesmøde med LAMU den 18. april 2016 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden deltog:

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation Referat fra fællesmøde LSU og Institutforum IÆK torsdag den 27. november 2014 kl. 14.00 16.00 i bygning 1584, lokale 118 Deltagere: Niels

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 2019

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 2019 Koncept for medarbejderudviklingssamtaler ved Klinisk Institut OSK, marts 019 I det nedenstående er det beskrevet, hvem der har ansvar for at afholde medarbejderudviklingssamtaler i Klinisk Institut. Alle

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 6. november 2013 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

LSU 27. oktober 2016 referat

LSU 27. oktober 2016 referat LSU 27. oktober 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 27. oktober 2016 Varighed: 09.00-11.30 Referent: Camilla Dimke Tilstedeværende: Bjarke Paarup Jytte Ringtved Line Dalsgård

Læs mere

Afbud: Bjarne Simmelkjær S. Hansen, Bente Rosenbeck, Preben Dømler

Afbud: Bjarne Simmelkjær S. Hansen, Bente Rosenbeck, Preben Dømler INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 29. DECEMBER 2012 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 6. december

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fællesmøde i LSU/IF På Institut for Kommunikation og Kultur Møde den 13. maj 2016 kl Bygning REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fællesmøde i LSU/IF På Institut for Kommunikation og Kultur Møde den 13. maj 2016 kl Bygning REFERAT Fællesmøde i LSU/IF På Institut for Kommunikation og Kultur Møde den 13. maj 2016 kl. 10-12 Bygning 1481-366 REFERAT Til stede: Per Stounbjerg (PS), Peter Lauritsen, Peter Mortensen, Hans Lauge Hansen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fællesmødemøde i LSU/IF på Institut for Kommunikation og Kultur Møde den: 11. januar 2016 Bygning 1586, lok.

AARHUS UNIVERSITET. Fællesmødemøde i LSU/IF på Institut for Kommunikation og Kultur Møde den: 11. januar 2016 Bygning 1586, lok. Fællesmødemøde i LSU/IF på Institut for Kommunikation og Kultur Møde den: 11. januar 2016 Bygning 1586, lok. 114 REFERAT Til stede: Per Stounbjerg (PS), Peter Mortensen (PM), Peter Lauritsen (PL), Rikke

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup-Laursen, Erik Strange Petersen, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Ivy Kirkelund, Henning Høgh Laursen,

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Niels Lehmann (NL), Steffen Krogh (SK),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 6. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen,

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 17. marts 2015

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 17. marts 2015 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 17. marts 2015 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat Mødeleder: Bjarke Paarup/ Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 24. februar 2016 Varighed: 12.00-13.45 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen

Læs mere

1946 INST. FOR BIOMEDICIN. Totalrapport Svarprocent: 60% Antal besvarelser: Health

1946 INST. FOR BIOMEDICIN. Totalrapport Svarprocent: 60% Antal besvarelser: Health APV 2019 Totalrapport Svarprocent: 6 Antal besvarelser: 245 2000 Health INDLEDNING Indledning Medarbejdere og ledere på AU bør hver dag kunne møde op til et sundt og godt arbejdsmiljø, som skaber trivsel

Læs mere

Nina Gøtzsche Thiele, Hanne Johansen, Peter Thuborg, Søren Balsløv Fransén, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent).

Nina Gøtzsche Thiele, Hanne Johansen, Peter Thuborg, Søren Balsløv Fransén, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent). Møde den: Tirsdag den 12. januar 2016 kl 12.00-15.00 Sted: Aarhus, 1431 303 Kippen (link til Emdrup D120) Emne: Møde i Uddannelsesudvalget Arts Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Arne Kjær,

Læs mere

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 29. juni 2016 Varighed: 09.00-11.00 (11.00-12.00 kun for LSU) Tilstedeværende: Anja Elley Anne-Mette B.

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder)

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder) Møde den: 13. november 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Nina

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 6. december 2017 D120 + 1483-323 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen (afbud), Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Ordinært møde i Institutforum på Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 28. januar 2015 Bygning 1584, lok.

AARHUS UNIVERSITET. Ordinært møde i Institutforum på Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 28. januar 2015 Bygning 1584, lok. Ordinært møde i Institutforum på Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 28. januar 2015 Bygning 1584, lok. 212 REFERAT Til stede: Niels Lehmann (NL), Peter Bakker (PB), Peter Mortensen (PM), Hanne

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU Forebyggelse af stress Nedsætte risikoen for stress i hverdagen. PRIORITERING 2 Karrierevejledning

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 11. december 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

Resultater: Institut for Økonomi og Ledelse

Resultater: Institut for Økonomi og Ledelse Resultater: Institut for Økonomi og Ledelse Følgende rapport indeholder resultater fra instituttets besvarelse af APVspørgeskemaet. Resultaterne er trukket d. 4. februar 2013. Et eventuelt spring i spørgsmålsnummeringen

Læs mere

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser.

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 30. september 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021 Referat ref. DSBH Deltagere: Medlemmer af UU, Arts 1. Godkendelse af referat og dagsorden Bilag:

Læs mere

Statsrådsmøde. Torsdag den 9/ klokken 16:15 i lokale

Statsrådsmøde. Torsdag den 9/ klokken 16:15 i lokale Statsrådsmøde Torsdag den 9/9 2010 klokken 16:15 i lokale 1330-126 Fremmødte: Anna, Maria, Jesper, Oluf, Rasmus, Troels, Jonas. Desuden er der mødt en masse nye ansigter op, referenten ikke kender navnene

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Per Andersen, Annette Storgaard, Tinna Meyer, Inger Krog, Anne Bækby

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Ekstraordinært fællesmøde møde mellem LSU og IF på Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den 10. april 2015 kl. 13.00 15.00 i Nygaard, bygning 5335, lok. 091 REFERAT Til stede: Niels Lehmann (NL),

Læs mere

Resultater: Institut for Fysik

Resultater: Institut for Fysik Resultater: Institut for Fysik Følgende rapport indeholder resultater fra instituttets besvarelse af APVspørgeskemaet. Resultaterne er trukket d. 31.januar og 24. feb. 2013. Et eventuelt spring i spørgsmålsnummeringen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug)

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) 28. marts kl. 17.30-19.00 i Vognmagergade 8 Tilstede: Knud Henning Andersen, Ingo Østerskov, Jens Christensen, Camilla Woller Nielsen,

Læs mere

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter Møde den: 21. maj 20 15 kl. 13.00-16.00 Bygning 1261-118. Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Søren Kjærgaard, Klavs Madsen, Helle Terkildsen Maindal, Kim Overvad,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af status for det kommende efterårssemester under punkt 3.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af status for det kommende efterårssemester under punkt 3. IKS LSU Møde d. 19. august 2015 kl. 10.00-12.00 Mødested: 1467/416 Referat Til stede: Bjarke Paarup, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Marie Vejrup Nielsen, Anne Line Dalsgård, Jeppe Büchert Netterstrøm,

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den 13. september 2013 Lokale: (lille mødelokale) Institut for Statskundskab LSU-møde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den 13. september 2013 Lokale: (lille mødelokale) Institut for Statskundskab LSU-møde Møde den 13. september 2013 Lokale: 1330-124 (lille mødelokale) Institut for Statskundskab LSU-møde REFERAT Til stede: Thomas Pallesen, Henrik Friis Bach, Lasse Lindekilde, Christoffer Green-Jensen, Christian

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Medlemmerne af INSS institutråd MØDEREFERAT 1. MAJ 2016 Forum INSS institutråd Møde afholdt 28. april 2016, kl. 13-15 Sted Rasmus

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077 Dato: 13. juni 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 077 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513 IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl. 13.00-16.00 Mødelokale: 1453/513 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup, Peter Lodberg, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Felix Riede, Stine Knudsen,

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Forum. Institutråd på MEF. Møde afholdt: 6. maj Sted: Lokale Referent: Camilla Randerson

Forum. Institutråd på MEF. Møde afholdt: 6. maj Sted: Lokale Referent: Camilla Randerson M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 18. MAJ 2015 Forum Institutråd på MEF Møde afholdt: 6. maj 2015 Sted: Lokale 16.1.54

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 30. august 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen Fredag d. 13. maj 2016 kl Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen Fredag d. 13. maj 2016 kl Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Dagsorden til MED-møde i Dagplejen Fredag d. 13. maj 2016 kl. 8.30 12.00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe Deltagere: Gitte W, Kristine, Eva, og Käthe Afbud:

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Transformation af profilfagene på Arts (drøftelsespunkt) kl. 9.05

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET STATUS. Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV)

AARHUS UNIVERSITET STATUS. Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV) Møde den: 15. april 2013 Juridisk Institut LSU (APV) STATUS Til stede: Michael Steinicke, Kirsten Jakobsen, Per Andersen, Annette Storgaard, Helle Isager, Tinna Meyer, Astrid Millung-Christoffersen Fraværende:

Læs mere

3. Generel orientering fra Thomas Pallesen om økonomi, budget, rekruttering

3. Generel orientering fra Thomas Pallesen om økonomi, budget, rekruttering Møde den: 5. maj 2017 kl. 8.15 9.45 Institut for Økonomi 2632-L261 Deltagere: Annia Hoffmeyer, Christel Brajkovic Mortensen, Karin Vinding, Lene Bavnbek Enevoldsen, Mogens Dilling-Hansen, Niels Jørgen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl Mødested: 1467/415

AARHUS UNIVERSITET. Referat. IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl Mødested: 1467/415 IKS LSU Møde d. 22. januar 2015 kl. 09.00-12.00 Mødested: 1467/415 Referat Til stede: Bjarke Paarup, Jytte Ringtved, Liselotte Malmgart, Lene Kühle, Bo Kristian Holm, Henning Høgh Laursen, Anne Line Dalsgård,

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET Mødedato: 14. juni 2018 kl. 13-15 Mødested: Emdrup B101a; 1483-523 Det Gule Rum Mødeemne: 5. møde i Uddannelsesnævnet for Didaktikuddannelserne (UN) Dato: 28. maj 2018 Side 1/5 Deltagere: Medlemmer Lisbeth

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

Referat af ordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 26. november 2015 på Institut for Kommunikation og Kultur

Referat af ordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 26. november 2015 på Institut for Kommunikation og Kultur INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af ordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 26. november 2015 på Institut for Kommunikation og Kultur Til stede/medlemmer: Desuden

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

5) Pladser til internationale studerende på Summer University fag Bilag 5.1: Sagsfremstilling øremærkede pladser til internationale studerende

5) Pladser til internationale studerende på Summer University fag Bilag 5.1: Sagsfremstilling øremærkede pladser til internationale studerende Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 7 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 6. november 2018, kl. 10:15-12:00. Sted: 2630 - K101 Dagsorden 1) Meddelelser Fra formanden Fra

Læs mere

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00

Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00 Referat fra HAMiU-møde tirsdag d. 24. maj 2016 kl. 13:00 til 15:00 Tilstedeværende: Per Michael Johansen, Lars Brodersen, Mogens Juul Møller, Henrik H. Søndergaard, Ole Busck, Karina Boller Jensen, Antonino

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Deltagere: Kim Møller, Annick Prieur, Christian Klement, Julie Roed Erhardsen, Krista Bjerknæs Fallesen, Malene Søndergaard Petersen, Paw Thisted Møller

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

2211 INST. FOR FOLKESUNDHED. Totalrapport Svarprocent: 67% Antal besvarelser: Health

2211 INST. FOR FOLKESUNDHED. Totalrapport Svarprocent: 67% Antal besvarelser: Health APV 2019 Totalrapport Svarprocent: 67% Antal besvarelser: 111 2000 Health INDLEDNING Indledning Medarbejdere og ledere på AU bør hver dag kunne møde op til et sundt og godt arbejdsmiljø, som skaber trivsel

Læs mere

Mødetype: IKS institutforum

Mødetype: IKS institutforum Mødetype: IKS institutforum Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 25. januar 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Else Marie Wiberg Pedersen Jeppe Sinding Jensen Jette

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU Udarbejdet 0.9.06 Opdateret Følgegruppen, der har arbejdet med instituttets APV og dens omsætning til en handleplan, har gennem en længere møderække nærlæst, analyseret,

Læs mere