MILJØKONSEKVENSRAPPORT LANDBRUG ANSØGER OG EJERFORHOLD. 16a IE Slagtesvin. Husdyrbruget. Ejer Ansøger Damsbovej Vissenbjerg CVR-nr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MILJØKONSEKVENSRAPPORT LANDBRUG ANSØGER OG EJERFORHOLD. 16a IE Slagtesvin. Husdyrbruget. Ejer Ansøger Damsbovej Vissenbjerg CVR-nr."

Transkript

1 MILJØKONSEKVENSRAPPORT LANDBRUG 16a IE Slagtesvin ANSØGER OG EJERFORHOLD Ansøger Stenbogaard ApS Volderslevvej Odense S Tlf Mail: lv@stenbogaard.dk Husdyrbruget CVR-nr.: CHR-nr.: EJD-nr.: Adresse: Konsulent Ravnebjerggyden 49z Jan Brochstedt Olsen (Cand. Agro) 5491 Blommenslyst Tlf.: mail: JBO@centrovice.dk Ejer Ansøger Damsbovej Vissenbjerg CVR-nr

2 RESUMÉ (D2) Produktionsarealet på bedriften Ravnebjerggyden 49z, 5491 Blommenslyst holdes uændret på m 2. Produktionsarealet findes i eksisterende bygninger. Produktionsarealet medfører ingen øget N deponering i omkringliggende kategori 1, 2 og 3 natur. Der tages forholdsregler for at undgå udslip af miljøskadelige stoffer fra produktionen og der anvendes i nogen udstrækning teknologier i stalde og gødningslagre, der anses som BAT. BAT er i visse tilfælde fravalgt med begrundelse i, at der er tale om eksisterende anlæg, hvilket medfører, at indførsel af BAT er ude af proportioner med effekten heraf. BAT kravet på ejendommen er overholdt med en margin på 152 kg N/år. Ved evt. ophør af produktionen rengøres staldene og bygningernes videre brug vurderes. HUSDYRBRUGET (D1) Produktionsarealer Produktionsarealer fordelt på dyregrupper Dyrekategori Nudrift areal, m 2 Ansøgt areal, m 2 Slagtesvin, drænet gulv Gødningslagre Arealer af opbevaringslagre til husdyrgødning Lager Nudrift areal, m 2 Ansøgt areal, m 2 Gyllebeholder m Foregår produktionen fordelt på flere forureningsmæssigt og teknisk forbundne bedrifter? NEJ. Figur 1: Situationsplan og bygningsoversigt Ravnebjerggyden 49z, 5491 Blommenslyst Figur 2: Oversigtskort Ravnebjerggyden 49z, 5491 Blommenslyst Der er tale om etablerede bygninger, så der ændres ikke i anlæggets landskabelige fremtoning. Ejendommen ligger i åbent landskab med udkørsel direkte til offentlig vej, Ravnebjerggyden.

3 MILJØMÆSSIGE FORHOLD OMKRING PRODUKTIONEN Naturtype Nudrift (kg N) Ansøgt (kg N) Ændring (kg N) Kategori 1 Mose, m SØ 0,0 0,0 0,0 Kategori 2 Overdrev, m V 0,1 0,1 0,1 Overdrev, 1320 m SV 0,0 0,0 0,0 Kategori 3 Overdrev, 122 m N 3,5 3,5 0,0 Overdrev, 558 m N 1,9 1,9 0,0 Skov, 231 m Ø 0,4 0,4 0,0 Den samlede ammoniakemission fra stald og gødningslagre er beregnet til 4.291,9 kg/år. Der er ikke kumulative indvirkninger på miljøet. Gylleudslip Jævnlig inspektion af gyllesystemets pumpeanlæg og gyllebeholdernes tilstand. Sikre at pumpeudstyr ikke peger udenfor gylletanken, når udstyret ikke er i brug. Der anvendes sugetårn ved tømning af tanken. Gennemføre de lovpligtige 10-årskontroller, hvor gylletankenes tilstand kontrolleres. Udslip miljøskadelige stoffer Hvor der opstår uheld med risiko for udslip af skadelige stoffer, kontaktes kommunens miljøberedskab. Hvor der er overhængende fare alarmeres alarmcentralen på telefon 112. Kemikalier Forskellige hjælpemidler som rengørings- og desinfektionsmidler til staldrengøring og andre hjælpestoffer, der kan udgøre en miljørisiko, håndteres og opbevares, så der ikke kan ske en utilsigtet udledning til miljøet. Anvendte kemikalier substitueres løbende til det mindst miljøbelastende produkt med samme effekt.

4 MANAGEMENT OG BAT BAT-krav ammoniak (N) Det beregnede BAT krav mht. ammoniaktab er overholdt på ejendommen med en margin på 152 kg N/år. Management BAT inden for management/godt landmandskab er i BREF (referencedokument for bedste tilgængelige teknikker, der vedrører intensiv fjerkræ- og svineproduktion) defineret på en række områder. Det drejer sig bl.a. om områder som træning og uddannelse af personale, registrering af vand- og energiforbrug, foderforbrug, affaldsproduktion samt anvendelse af husdyrgødning og handelsgødning. Det er BAT at udarbejde gødningsplaner samt at have en beredskabsplan. Følgende managementmæssige forholdsregler er taget i husdyrbruget: - Driftsansvarlige og ansatte deltager løbende i ERFA og/eller udviklingsmøder. - Der føres regnskab med vand- og energiforbrug via årlige opgørelser fra leverandører. - Dyr optælles en gang årligt og indberettes til CHR-registret. - Der udarbejdes gødningsregnskab og redegøres for udbringning af handels- og husdyrgødning. - Planer for håndtering af uheld og ulykke er beskrevet i husdyrbrugets Beredskabsplan. - Udstyr der anvendes på ejendommen i produktionen repareres og vedligeholdes efter behov. - Området omkring ejendommen holdes ryddeligt og rent. - Området omkring siloer og foderanlæg rengøres jævnligt for at undgå uhygiejniske forhold. - Udbringning af gylle foregår primært i dag- og aftentimerne og ikke på søn- og helligdage. Fodring Det er BAT at sikre effektiv fodring gennem foderets sammensætning og løbende foderkontroller, således at fodringen stemmer overens med dyrenes behov. Derud over er sundhedsstyring vigtig for en effektiv produktion med lavest muligt forbrug af foder- og hjælpestoffer. Det er bl.a. BAT at reducere forbruget af protein (N) og fosfor (P) til dyrene. Følgende fodringsmæssige forholdsregler er taget på husdyrbruget: - Foder optimeres i overensstemmelse med nyeste viden om optimeret næringsstofindhold. - Proteinindholdet i foderet begrænses gennem brug af syntetiske aminosyrer. - Fosforindholdet reduceres ved brug af fytase i foderet. - Anerkendte regler for smittebeskyttelse og sundhedsstyring følges.

5 Vand- og energiforbrug Det er BAT at registrere og minimere vandforbrug. Vandforbruget kan f.eks. minimeres ved opsporing af og reparation af lækager samt vedligeholdelse af installationerne. Følgende forholdsregler er taget for vandforbruget på husdyrbruget: - Vandinstallationerne kontrolleres dagligt. - Små reparationer udføres med det samme eller der tilkaldes service. - Drikkenipler og drikkekopper kontrolleres jævnligt og udskiftes, hvis de er defekte. - Ved vask af stalde anvendes iblødsætning og sæbe. - Der vaskes med højtryksrenser. Det er ligeledes BAT at registrere og minimere energiforbrug. Energiforbruget kan minimeres gennem løbende energitjek, installation af energibesparende belysning og ventilationsanlæg samt justering af og vedligeholdelse af ventilationsanlæg. Følgende forholdsregler er taget for energiforbruget på husdyrbruget: - Besparende teknologier indføres ved renovering og reparation af anlægget - Ventilationsanlæg i staldene er frekvensstyrede og reguleres efter temperatur. - Ventilationsanlæg er tilkoblet alarmanlæg, der viderestilles til den driftsansvarlige. - Uhensigtsmæssig drift korrigeres umiddelbart. - Ventilationsanlæg rengøres efter behov. Opbevaring og udbringning af husdyrgødning Det er BAT at sikre tilstrækkelig opbevaringskapacitet og udbringning af gødning i henhold til Husdyrgødningsbekendtgørelsen (HGB). Opbevaring af gylle skal ske i stabil og tæt beholder, som jævnligt kontrolleres og sikres mod uheld. Flydelag samt omrøring umiddelbart inden udbringning sikrer, at ammoniakemissionen fra opbevaringslagre minimeres. Følgende forholdsregler er taget for gylleopbevaring og -udbringning på husdyrbruget: - Opbevaring foregår i teltoverdækkede beholdere. - Gyllesystemets pumpeanlæg go gyllebeholdernes tilstand kontrolleres jævnligt. - Der anvendes sugetårn til tømning ag gyllebeholder. - Lovpligtig 10-års tankkontrol udføres. - Udbringning af husdyrgødning foregår i overensstemmelse med HGB. - Udbringning planlægges så der tages hensyn til naboer. - Udbringning afpasses efter afgrødernes behov. - Udbringning undgås på vandmættede marker og skrånende marker med hældning mod vandløb. Staldsystemer BAT er defineret i referencedokumentet for bedste tilgængelige teknikker, der vedrører intensiv fjerkræ- og svineproduktion (BREF), i BAT-byggeblade/teknologiblade og via beregninger i ansøgningssystemet på Følgende forholdsregler er taget for staldsystemer og -indretning på husdyrbruget: - Det bestående anlæg er med delvist spaltegulv, hvilket vurderes som BAT i forhold til ammoniaktab og lugt.

6 Fravalg af BAT Det forventes ikke, at staldgulvene skal gennemgå en renovering indenfor en overskuelig fremtid. Der skal således ikke foretages ombygning af staldanlægget, der umiddelbart muliggør installation af ammoniakreducerende teknologier på økonomisk acceptable vilkår, der er proportionale i forhold til den opnåelige reduktion i ammoniakudledningen. Med baggrund heri fravælges BAT som beskrevet: - Gyllekøling og -forsuring - Luftvasker med syre - Hel- eller delvis luftrensning Husdyrbrugets ophør Ved ophør af produktionen på ejendommen tømmes produktionsanlægget for dyr, foder og gødning. Anlægget vaskes og desinficeres. Følgende tiltag planlægges ved husdyrbrugets eventuelle ophør: - Stalde, fodersiloer, gyllekanaler og opbevaringsanlæg tømmes og rengøres. - Husdyrgødning bortskaffes efter gældende regler - Foderbeholdere o -anlæg tømmes. - Restkemikalier og medicinaffald m.v. bortskaffes efter gældende regler - Tilsynsmyndigheden orienteres om husdyrbrugets ophør. Alternativ produktion Da anlægget er indrettet til slagtesvineproduktion og fortsat er i teknisk god stand og ikke står overfor renovering, er det ikke fundet relevant at regne på andre produktionsformer i anlægget. Biaktiviteter (særlige installationer m.m.) Ingen Væsentlige direkte og indirekte virkninger 1) Efter ansøgers kendskab vil en husdyrproduktion med den nuværende beliggenhed ikke have en væsentlig direkte eller indirekte virkning på befolkningen og menneskers sundhed. 2) Da krav til natur er overholdt er der ingen væsentlig direkte eller indirekte indvirkning på den biologiske mangfoldighed. 3) Da gyllekanaler, gyllerør, fortank og gyllebeholdere er udført af stabile og tætte materialer vurderes der ikke af være væsentlig direkte eller indirekte indvirkning på jordarealer, jordbund eller vand. Luft og klima er ikke påvirket, idet BAT N er overholdt. 4) Da der ikke udføres nyt byggeri er der ingen væsentlig direkte eller indirekte indvirkning på kulturarv eller landskab. 5) Der vurderes ikke at være samspil mellem faktorer i pkt 1-4, der kan medføre væsentlige direkte eller indirekte virkninger. 6) Med de nævnte forhold omkring risiko og håndtering heraf vurderes det, at dette ikke udgør en væsentlig direkte eller indirekte virkning på miljøet

7 Brand Kan opstå som følge af fejl i elinstallationer. Risiko for udslip af giftige stoffer under brand. Søges undgået ved at vedligeholde el-udstyr og undgå adfærd, der kan beskadige ledninger og elektriske hjælpemidler. Gylleudslip Jævnlig inspektion af gyllesystemets pumpeanlæg og gyllebeholdernes tilstand. Sikre at pumpeudstyr ikke peger udenfor gylletanken, når udstyret ikke er i brug. Der anvendes sugetårn ved tømning af tanken. Gennemføre de lovpligtige 10-årskontroller, hvor gylletankenes tilstand kontrolleres. Udslip miljøskadelige stoffer Hvor der opstår uheld med risiko for udslip af skadelige stoffer, kontaktes kommunens miljøberedskab. Hvor der er overhængende fare alarmeres alarmcentralen på telefon 112.

5491 Blommenslyst Tlf.: Ejer (A3) Ansøger Damsbovej Vissenbjerg CVR-nr

5491 Blommenslyst Tlf.: Ejer (A3) Ansøger Damsbovej Vissenbjerg CVR-nr MILJØANSØGNING LANDBRUG 16a IE Slagtesvin ANSØGNING OG EJERFORHOLD Ansøger (A2) Stenbogaard ApS Volderslevvej 147 5260 Odense S Tlf. 40457211 Mail: lv@stenbogaard.dk Husdyrbruget (A1) CVR-nr.: 15847808

Læs mere

Forhøring. Plan og Miljø. Bilag 1: Miljøansøgning Bilag 2: Miljøkonsekvensrapport

Forhøring. Plan og Miljø. Bilag 1: Miljøansøgning Bilag 2: Miljøkonsekvensrapport POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Forhøring Struer Kommune modtog d. 27. september 2017 en ansøgning om miljøgodkendelse af husdyrbruget

Læs mere

Miljøkonsekvensrapport til 16a miljøansøgning

Miljøkonsekvensrapport til 16a miljøansøgning Miljøkonsekvensrapport til 16a miljøansøgning Eskelund Svineproduktion ApS Gaunbygård Assensvej 41, 5560 Årup Smågrise og slagtesvin i eksisterende stalde Skema 205578 i Husdyrgodkendelse.dk 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Miljøkonsekvensrapport til 16a miljøansøgning

Miljøkonsekvensrapport til 16a miljøansøgning Miljøkonsekvensrapport til 16a miljøansøgning Carsten Flædekær Langegyde 16, 5631 Ebberup Søer og smågrise i eksisterende stalde Skema 201978 i Husdyrgodkendelse.dk 1 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger...

Læs mere

BAT-redegørelse til IT - ansøgning nr.: 3211, Flemming Thomsen, Bygballevej 4, 8530 Hjortshøj

BAT-redegørelse til IT - ansøgning nr.: 3211, Flemming Thomsen, Bygballevej 4, 8530 Hjortshøj BAT-redegørelse til IT - ansøgning nr.: 3211, Flemming Thomsen, Bygballevej 4, 8530 Hjortshøj Management Bedriften drives ud fra et højt fagligt niveau. Ejer deltager således i ERFA-gruppe med andre svineproducenter.

Læs mere

Miljøkonsekvensrapport

Miljøkonsekvensrapport Miljøkonsekvensrapport A. Beskrivelse af det ansøgte 1a. Overdrevsgården, Ågerupvej 104, Borup, ønsker at udvide slagtesvineproduktionen ved opførelse af en ny slagtesvinestald. Ejendommen har en miljøgodkendelse

Læs mere

Fredborgvej 20, 7330 Brande. Redegørelse for BAT. Side 1 af 5.

Fredborgvej 20, 7330 Brande. Redegørelse for BAT. Side 1 af 5. Fredborgvej 20, 7330 Brande. Redegørelse for BAT Anlæg I forbindelse med ansøgningen om godkendelse efter Lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug mv. 12 er der foretaget en vurdering af anvendte virkemidler

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Hesselbjergvej

Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Hesselbjergvej Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Sendt til mail: Ove Johansen, jojoh@assens.dk Odense, den 8. februar 2017 Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Hesselbjergvej 18,

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 2. Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bilag 3. Kvægbrug - Tjekskema for på: Ravlundvej 20, 7200 Grindsted Tjekskema vedr. ansøgning om godkendelse af

Læs mere

Håndtering af BAT og andre. v./miljøchef Hans Roust Thysen. Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Plan & Miljø

Håndtering af BAT og andre. v./miljøchef Hans Roust Thysen. Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Plan & Miljø Håndtering af BAT og andre tekonologier i miljøgodkendelser v./miljøchef Hans Roust Thysen Disposition Teknologiudvalget Teknologiliste Bilag 3 Teknikker i IT-ansøgningssystemet t Beskrivelse af BAT BAT-byggeblade

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 2. Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bilag 2a. Indretningsplan for ny malkestald Bilag 3. Tjekskema for på: Kirkevej 51, 7250 Hejnsvig Tjekskema vedr.

Læs mere

Husdyrgodkendelse.dk

Husdyrgodkendelse.dk Husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema(205578) Dette er en ansøgning om godkendelse af et husdyrbrug efter husdyrbruglovens 16 a. Versionsnummer: 2 Indsendelsesdato: 02 07 2018 Husdyrbruget Konsulent Husdyrbrugets

Læs mere

Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12

Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12 Bilag til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse efter 12 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Ansøgnings nr.: 54975 Claus Vinther-Nielsen Langagervej 6 4780 Stege Dato: 22. juli 2013. Opdateret

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Voldtoftevej 71, 5620 Glamsbjerg

Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Voldtoftevej 71, 5620 Glamsbjerg Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Sendt til mail: Ove Johansen, jojoh@assens.dk Odense, den 8. februar 2017 Revurdering af miljøgodkendelsen til husdyrproduktion på ejendommen Voldtoftevej 71, 5620

Læs mere

Bilag 1: Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1: Lokalisering af husdyrbruget Bilag 1: Lokalisering af husdyrbruget Bilag 2: Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bilag 3: Kvægbrug - Checkskema for på: Fittingvej 19, 6623 Vorbasse Checkskema vedr. ansøgning om godkendelse

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej Dybvad

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej Dybvad Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej 60 9352 Dybvad I medfør af Lovbekg. nr. 442 af 13. maj 2016 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Dato for gyldighed 29-08-2016 * INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 2. november 2016 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med svin og malkekvæg uden for gyllesystemer

Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med svin og malkekvæg uden for gyllesystemer 6. februar 2012 Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med svin og malkekvæg uden for gyllesystemer Indhold Indledning... 2 Teknikker og teknologier... 2 Foder... 3 Staldteknologi... 3 Lager...

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 2. Eksisterende og fremtidige produktionsarealer Nr. Anlæg Produktionsareal/produktion Beskrivelse 1 Svinestald 255 m 2 (Flexgruppe: Alle svin) Fulddrænet gulv

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej Dronninglund

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej Dronninglund BRØNDERSLEV KOMMUNE Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej 9 9330 Dronninglund Godkendelsesdato: 11. april 2016 REGISTRERINGSBLAD Titel: Tillæg til 12 miljøgodkendelse

Læs mere

Husdyrgodkendelse.dk

Husdyrgodkendelse.dk Husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema (203366) Dette er en ansøgning om godkendelse af et husdyrbrug efter husdyrbruglovens 16 a. Versionsnummer: 2 Indsendelsesdato: 26 07 2018 Husdyrbruget Konsulent Husdyrbrugets

Læs mere

Godkendelser og tilladelser efter den nye husdyrlov

Godkendelser og tilladelser efter den nye husdyrlov Godkendelser og tilladelser efter den nye husdyrlov Oplysningskrav, produktionsarealer, miljøkonsekvensrapporter Anita Carøe Henningsen Erhverv Hvornår er ansøgningen fyldestgørende? Oplysninger og beregninger

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse på Gadekæret 22, 7860 Spøttrup

Revurdering af miljøgodkendelse på Gadekæret 22, 7860 Spøttrup Revurdering af miljøgodkendelse på Gadekæret 22, 7860 Spøttrup Den oprindelige godkendelse er meddelt i februar 2003 med tillæg meddelt i juni 2004. Næste regelmæssige revurdering: 2023 Vedr.: Revurdering

Læs mere

Status på BAT Teknologibeskrivelse og branchenorm. Sabro Kro, onsdag d. 2.december 2009. v/ Lene Andersen, Miljøstyrelsen Erhverv, Århus

Status på BAT Teknologibeskrivelse og branchenorm. Sabro Kro, onsdag d. 2.december 2009. v/ Lene Andersen, Miljøstyrelsen Erhverv, Århus Status på BAT Teknologibeskrivelse og branchenorm Sabro Kro, onsdag d. 2.december 2009 v/ Lene Andersen, Miljøstyrelsen Erhverv, Århus 1 Disposition Husdyraftalen - Rejseholdene Husdyraftalen BAT-sekretariat

Læs mere

NY MILJØLOV. Chefkonsulent Bent Ib Hansen. 22. september 2017 Munkebjerg, Vejle

NY MILJØLOV. Chefkonsulent Bent Ib Hansen. 22. september 2017 Munkebjerg, Vejle NY MILJØLOV Chefkonsulent Bent Ib Hansen 22. september 2017 Munkebjerg, Vejle Ny husdyrregulering august 2017 Ændringslov ikke en ny lov Uændret beskyttelsesniveau Fleksibilitet (bedre kunne indrette sig)

Læs mere

Husdyrgodkendelse.dk

Husdyrgodkendelse.dk Husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema (203366) Dette er en ansøgning om godkendelse af et husdyrbrug efter husdyrbruglovens 16 a. Versionsnummer: 6 Indsendelsesdato: 26 07 2018 Husdyrbruget Konsulent Husdyrbrugets

Læs mere

Miljøgodkendelse. Miljøgodkendt landbrug har listebetegnelsen I 101D. jf. godkendelsesbekendtgørelsen

Miljøgodkendelse. Miljøgodkendt landbrug har listebetegnelsen I 101D. jf. godkendelsesbekendtgørelsen 4. november 2005 JKR/htk 190283 Miljøgodkendelse af slagtesvineproduktion omfattende 249 DE på ejendommen matrikel nr. 4A, Ravnebjerg by, Sanderum Ravnebjerggyden 75, 5491 Blommenslyst (CVR-nr.: 15777990)

Læs mere

Sådan reduceres staldemissionen billigst

Sådan reduceres staldemissionen billigst Sådan reduceres staldemissionen billigst Anders Leegaard Riis, projektchef Rune Røjgaard Andreasen, projektleder Foredrag nr. 54, Kongres for svineproducenter 2014 1 Disposition Miljøregulering i DK Miljøteknologier

Læs mere

TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE

TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE TILLÆG TIL 11 MILJØGODKENDELSE, HILTVEJ 4, 4891 TOREBY L. GULDBORGSUND KOMMUNE APRIL 2014 SAGSNR.:14/11732 Tillæg til miljøgodkendelse til svinebesætning på Hiltvej 4, 4891

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger. CVR.nr 29806071

Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger. CVR.nr 29806071 Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger CVR.nr 29806071 30. maj 2013 Miljøgodkendelse Baggrund Enghavegård ApS har den 21. september 2010 fået

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne.

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne. Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne. Bilag 2. Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bilag 3. Tjekskema for på: Gilbjergvej 51 Tjekskema vedr. ansøgning efter

Læs mere

Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår. Dialogmøder marts 2010

Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår. Dialogmøder marts 2010 Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår Dialogmøder marts 2010 1 Dagens emner Husdyraftalen BAT - Standardvilkår Metode til fastlæggelse af emissionsgrænseværdier Proportionalitet BAT- standardvilkår for slagtesvin

Læs mere

11-miljøansøgning på Søndersøvej 106, 5492 Vissenbjerg

11-miljøansøgning på Søndersøvej 106, 5492 Vissenbjerg 11-miljøansøgning på Søndersøvej 106, 5492 Vissenbjerg Udvidelse til: 350 søer og 33.800 smågrise (6,0-32 kg), i alt 249,49 DE I eksisterende og ny stald Skema 101732 i Husdyrgodkendelse.dk 2. version

Læs mere

Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup.

Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup. Assens Kommune Miljø og Natur (Vedhæftet skema 87.959 i husdyrgodkendelse.dk) Vissenbjerg, den 02.05.2016 Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup. På vegne af Steen Stenskrog,

Læs mere

Under tilsynet deltog Jan Jacobsen fra husdyrbruget, og Anni Nielsen fra Randers Kommune.

Under tilsynet deltog Jan Jacobsen fra husdyrbruget, og Anni Nielsen fra Randers Kommune. Jan og Johanne Jacobsen Overgårdsvej 2 8970 Havndal Miljø og Teknik Landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 8915 1843 Anni.Nielsen@Randers.dk www.randers.dk 10-07-2015 / 09.17.60-K08-23-15

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne Bilag 2. Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bygningsnr. Beskrivelse Størrelse m 2 /m 3 1 Plads til kalvehytter 480

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 31, 6430 Nordborg. Meddelt d. 1. oktober 2012

Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 31, 6430 Nordborg. Meddelt d. 1. oktober 2012 Tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen: Nedervej 29-31, 6430 Nordborg Meddelt d. 1. oktober 2012 Indhold 1. Ansøger og ejerforhold... 1 2. Ansøgning om tillægsgodkendelse... 2 3. Beskrivelse af husdyrbruget...

Læs mere

16 a MILJØGODKENDELSE

16 a MILJØGODKENDELSE 16 a MILJØGODKENDELSE Slagtesvin Legindvej 41, 7752 Snedsted Dato 16 a miljøgodkendelse, Legindvej 41, 7752 Snedsted Indholdsfortegnelse 1 REGISTRERINGSBLAD... 2 2 RESUMÉ... 3 3 AFGØRELSE OM MILJØGODKENDELSE...

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på ejendommen Grønlund, Vidtskuevej 8, 7160 Tørring

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på ejendommen Grønlund, Vidtskuevej 8, 7160 Tørring Niels Erik Grønlund Nielsen Vidtskuevej 8 7160 Tørring Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Nina Rosendahl Larsen Direkte nr.: 7975 5617 nina.r.larsen@hedensted.dk Lok.id.:

Læs mere

Godkendelse af svinebrug under ny miljøregulering. Miljørådgiver Ulla Refshammer Pallesen, LandboSyd Chefforsker Michael Holm, SEGES

Godkendelse af svinebrug under ny miljøregulering. Miljørådgiver Ulla Refshammer Pallesen, LandboSyd Chefforsker Michael Holm, SEGES Godkendelse af svinebrug under ny miljøregulering Miljørådgiver Ulla Refshammer Pallesen, LandboSyd Chefforsker Michael Holm, SEGES I den nye regulering beregnes emissioner på basis af staldtype og produktionsareal,

Læs mere

Husdyrgodkendelse.dk

Husdyrgodkendelse.dk Husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema (207729) Dette er en ansøgning om en tilladelse til et husdyrbrug efter husdyrbruglovens 16 b. Versionsnummer: 1 Indsendelsesdato: 29 10 2018 Husdyrbruget Konsulent

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 5. februar 2014 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Bilag 1: Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1: Lokalisering af husdyrbruget Skødebjergvej8 Co pyrightbilun dko m m un e SDFE GST COWI Ko rtdataer kun vejleden de. Tekn iko gmiljø 0 255 510 Meter Em n e: ± Skødebjergvej8,6623V o rbasse - MÅ LFORHOLD: TEGNING NR.: 1:15.000. DATO:

Læs mere

8 års drift Nu drift Ansøgt drift Ændring, produktions m Ændring, stipladser Beholder Teknik m2 M3

8 års drift Nu drift Ansøgt drift Ændring, produktions m Ændring, stipladser Beholder Teknik m2 M3 Nørreskov Bakke 28 8600 Silkeborg Bilag 11 skemaer, Smedebækvej 43 Tlf. 8682 1666 Fax. 8798 1666 Regnskabskontoret@SHLRK.dk www.shlrk.dk Silkeborg, d. 21. januar 2019 Produktions arealer Tabel 1a Produktions

Læs mere

Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen Ladegård Mark 53, 5560 Aarup.

Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen Ladegård Mark 53, 5560 Aarup. KHL/LEA/2016-11-09 Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på ejendommen Ladegård Mark 53, 5560 Aarup. Der ansøges om tillæg ift. gældende miljøgodkendelse fra den 23. august 2010, samt tillæg fra den

Læs mere

Gilbjergvej 31 Dyreart Antal DE Småkalve, Jersey (2-6 mdr.) 70 11,7 Opdræt, Jersey (6-25 mdr.) ,4 I alt 102,1

Gilbjergvej 31 Dyreart Antal DE Småkalve, Jersey (2-6 mdr.) 70 11,7 Opdræt, Jersey (6-25 mdr.) ,4 I alt 102,1 Bilag 5: Vilkår i miljøgodkendelse af 17. december 2008 Vilkår Ejendomme, anlæg, drift og arealer, som hører under virksomheden, omfattes med nærværende afgørelse af vilkårene i virksomhedens miljøgodkendelse

Læs mere

Du kan læse en kort beskrivelse af, hvad det betyder for dig i resumeet, som er vedlagt dette brev.

Du kan læse en kort beskrivelse af, hvad det betyder for dig i resumeet, som er vedlagt dette brev. x x x Partshøring i forbindelse med ændring og udvidelse af konsumægsproduktionen på Bygaden 42 Robert Beck som ejer et landbrug i dit nærområde, Bygaden 42, 6440 Augustenborg, ønsker at ændre og udvide

Læs mere

AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse svineproduktionen på en ejendom i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse svineproduktionen på en ejendom i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 13. februar 2013 J.nr.: NMK-131-00098 (tidl. MKN-130-01153) Ref.: JANBN/XPSAL AFGØRELSE i sag om godkendelse til udvidelse

Læs mere

Miljøkonsekvensrapport til 16a miljøansøgning

Miljøkonsekvensrapport til 16a miljøansøgning Miljøkonsekvensrapport til 16a miljøansøgning Lille Ørritslevgaard I/S Ørritslevgade 46, 5450 Otterup Køer og opdræt i eksisterende stalde Skema 205489 i Husdyrgodkendelse.dk (Angivelser i parentes efter

Læs mere

Dato for gyldighed 6.marts 2019

Dato for gyldighed 6.marts 2019 Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Katsigvej 46 9900 Frederikshavn * I medfør af Lovbekg. nr. 1020 af 6. juli 2018 om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. Dato for gyldighed 6.marts 2019

Læs mere

Holtevej 74 5620 Glamsbjerg

Holtevej 74 5620 Glamsbjerg Holtevej 74 5620 Glamsbjerg Henrik Solgård, Skovsbovej 55, 5690 Tommerup, søger om udvidelse af smågrise- og slagtesvineholdet i eksisterende og ny stald på Holtevej 74, 5620 Glamsbjerg. Nudrift: 13.720

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 Møllevej 2, Jegindø

Læs mere

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Bruges ved registrering, etablering, udvidelse eller ændring Gælder for erhvervsmæssigt dyrehold, som ikke er omfattet af reglerne om godkendelse/tilladelse efter

Læs mere

Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Helnæsvej 15, 5631 Ebberup. Tilpasning til økologisk produktion

Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Helnæsvej 15, 5631 Ebberup. Tilpasning til økologisk produktion Assens Kommune Miljø og Natur (Vedhæftet skema 86.764 i husdyrgodkendelse.dk) Vissenbjerg, den 11.04.2016 Ansøgning tillæg til miljøgodkendelse Helnæsvej 15, 5631 Ebberup. Tilpasning til økologisk produktion

Læs mere

Husdyrgodkendelse.dk

Husdyrgodkendelse.dk Husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema (28274) Dette er en ansøgning om godkendelse af et husdyrbrug efter husdyrbruglovens 16 a. Versionsnummer: 5 Indsendelsesdato: 4 2 219 Genereringsdato: 14 5 219 Husdyrbruget

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget Bilag 2. Eksisterende og fremtidige produktionsarealer Bilag 3. Svinebrug - Tjekskema for på: Ølgodvej 63 Tjekskema vedr. ansøgning efter lovens 16a, stk. 2 og stk.

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 på Lundgård, Hjermvej 98, 7560 Hjerm den 25. august 2017 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved skift i dyretype på husdyrbruget

Læs mere

Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår. Mette Thorsen Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår. Mette Thorsen Miljøstyrelsen Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår Mette Thorsen Miljøstyrelsen 1 Dagens emner Hvad er BAT Hvorfor skal min bedrift anvende BAT BAT og Husdyraftalen Hvordan er BAT-kravene fastlagt Hvordan kan BAT-kravene

Læs mere

Bilag til revurdering af miljøgodkendelse efter 12 IE-husdyrbrug

Bilag til revurdering af miljøgodkendelse efter 12 IE-husdyrbrug Bilag til revurdering af miljøgodkendelse efter 12 IE-husdyrbrug Ansøgningsskema: 211.300 Ørnsvig v/ Henrik Nielsen Ørnsvigvej 5 7130 Juelsminde Indsendt den 18. juni 2019 Udarbejdet af: Senior Miljøkonsulent

Læs mere

Ole Olsen Nordbjergvej Ringsted

Ole Olsen Nordbjergvej Ringsted Ole Olsen Nordbjergvej 32 4100 Ringsted Dato: 11.august 2017 Afgørelse om ikke-godkendelsespligt ved udvidelse af dyrehold i eksisterende stald på Nordbjergvej 32 og accept af anmeldelsen Du har anmeldt

Læs mere

Anmeldeordning (artiklen senest ændret november 2015)

Anmeldeordning (artiklen senest ændret november 2015) Miljøkonsulenten Aps Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Anmeldeordning (artiklen senest ændret november

Læs mere

REVURDERING AF MILJØGODKENDELSE

REVURDERING AF MILJØGODKENDELSE 1 - Diagonalvejen 112 - revurdering REVURDERING AF MILJØGODKENDELSE for husdyrbruget på Diagonalvejen 112, 7323 Give Efter 39, jf. 41, i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Lov nr. 1572 af 20.

Læs mere

Bilag 1: Lokalisering

Bilag 1: Lokalisering Bilag 1: Lokalisering Bilag 2: Indretning Bilag 3: skema Svinebrug - Tjekskema for på: Lundhedevej 28 Tjekskema vedr. ansøgning efter lovens 16a, stk. 2 og stk. 4, om etablering, udvidelse eller ændring

Læs mere

7 Miljøteknisk beskrivelse

7 Miljøteknisk beskrivelse Bilag 1 - Tillæg til St. Hebovej 17, 6851 Janderup Alex B. Thomsen ønsker at søge et tillæg til den miljøgodkendelse/tillæg St. Hebovej 17, 6851 Janderup fik i 2014. Der blev i 2014 søgt om 340 køer, 7

Læs mere

Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013)

Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013) Miljøkonsulenten Aps Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013)

Læs mere

BAT og Miljøgodkendelser WWW.DANSKSVINEPRODUKTION.DK EMAIL: DSP-INFO@LF.DK Ved Chefkonsulent Per Tybirk Projektchef Poul Pedersen

BAT og Miljøgodkendelser WWW.DANSKSVINEPRODUKTION.DK EMAIL: DSP-INFO@LF.DK Ved Chefkonsulent Per Tybirk Projektchef Poul Pedersen BAT og Miljøgodkendelser WWW.DANSKSVINEPRODUKTION.DK EMAIL: DSP-INFO@LF.DK Ved Chefkonsulent Per Tybirk Projektchef Poul Pedersen Disposition Miljøgodkendelse, BAT og teknologibeskrivelser Hvem, hvad og

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på ejendommen Nordre Fælledvej

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på ejendommen Nordre Fælledvej Niels Erik Grønlund Nielsen Vidtskuevej 8 7160 Tørring Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Nina Rosendahl Larsen Direkte nr.: 7975 5617 nina.r.larsen@hedensted.dk Lok.id.:

Læs mere

Ansøgning om miljøtilladelse af kalveproduktionen på Brunsegyden 5, 5690 Tommerup

Ansøgning om miljøtilladelse af kalveproduktionen på Brunsegyden 5, 5690 Tommerup Ansøgning om miljøtilladelse af kalveproduktionen på Brunsegyden 5, 5690 Tommerup 1 OPLYSNINGER OM ANSØGER OG EJERFORHOLD Ejendommens adresse: Brunsegyden 5, 5690 Tommerup Matr.nr.: 6a Render By, Brylle

Læs mere

Anlæggets beliggenhed

Anlæggets beliggenhed Ansøgning om tillæg til eks. 11 godkendelse. Ansøger: AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande Anlægget: Adresse: Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ejendomsnummer: 7560000864 Matrikelnummer:

Læs mere

Dato for gyldighed 15. januar 2019

Dato for gyldighed 15. januar 2019 Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Hjørringvej 20 9300 Sæby I medfør af Lovbekg. nr. 1020 af 6. juli 2018 om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. * Dato for gyldighed 15. januar 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Miljøgodkendelse til fremtidens mælkeproduktion v/ Miljøkonsulent Hanne Bang

Miljøgodkendelse til fremtidens mælkeproduktion v/ Miljøkonsulent Hanne Bang Miljøgodkendelse til fremtidens mælkeproduktion v/ Miljøkonsulent Hanne Bang GRÅKJÆR MILJØCENTER Gråkjær Miljøcenter tilbyder en bred vifte af miljørådgivning til landbrugserhvervet Vi rådgiver alle typer

Læs mere

Reducer kvælstoftabet og lugten fra kvægstalde

Reducer kvælstoftabet og lugten fra kvægstalde Reducer kvælstoftabet og lugten fra kvægstalde Miljøkonsulent Arne Grønkjær Hansen, Landscentret, Byggeri og Teknik Disposition Ammoniak hvad er problemet? Hvor stor er emissionen fra kvægbrug Undersøgelser

Læs mere

Godkendelse efter 16a af husdyrbruget Tinghøjvej 13, 8570 Trustrup

Godkendelse efter 16a af husdyrbruget Tinghøjvej 13, 8570 Trustrup E R H V E R V O G M I L J Ø Godkendelse efter 16a af husdyrbruget Tinghøjvej 13, 8570 Trustrup Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk - 2 - Godkendelse af husdyrbrug

Læs mere

Husdyrgodkendelse.dk

Husdyrgodkendelse.dk Husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema (210044) Dette er en ansøgning om godkendelse af et husdyrbrug efter husdyrbruglovens 16 a. Versionsnummer: 2 Indsendelsesdato: 18 02 2019 Husdyrbruget Konsulent Husdyrbrugets

Læs mere

Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse af kvægproduktionen på Solevadvej 35, 5690 Tommerup

Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse af kvægproduktionen på Solevadvej 35, 5690 Tommerup Ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse af kvægproduktionen på Solevadvej 35, 5690 Tommerup EJER- OG DRIFTSFORHOLD Ejendommens adresse: Solevadvej 35, 5690 Tommerup Matr. nr.: 2m Solevad By, Verninge

Læs mere

Ansøgning om miljøgodkendelse af svineproduktion på Langstedvej 63, 5690 Tommerup

Ansøgning om miljøgodkendelse af svineproduktion på Langstedvej 63, 5690 Tommerup Ansøgning om miljøgodkendelse af svineproduktion på Langstedvej 63, 5690 Tommerup EJER- OG DRIFTSFORHOLD Ejendommens adresse: Langstedvej 63, 5690 Tommerup Anlæggets beliggenhed: Ved Langstedvej 83 Ansøger:

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 Grudsgård Ibstedvej

Læs mere

Anmeldelse af etablering, udvidelse eller ændring af mindre dyrehold i Guldborgsund Kommune

Anmeldelse af etablering, udvidelse eller ændring af mindre dyrehold i Guldborgsund Kommune Anmeldelse af etablering, udvidelse eller ændring af mindre dyrehold i Guldborgsund Kommune A Navn Adresse Telefonnr. Anmelder Anmelders e-mail Ejer/ejere (hvis forskellig fra anmelder) Adresse eller matrikel

Læs mere

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold

Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold Anmeldelse af erhvervsmæssigt dyrehold bruges ved registrering, etablering, udvidelse eller ændring Gælder for erhvervsmæssigt dyrehold som ikke er omfattet af reglerne om godkendelse/tilladelse efter

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 på Nygård, Vilhelmsborgvej

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget på Frenderupvej 1, Sorø

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget på Frenderupvej 1, Sorø af svinebruget på Frenderupvej 1, Sorø 41 Lov nr. 1572 af 20. december 2006 om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug Dato for gyldighed 6. december 2016 Teknik, Miljø og Drift Rådhusvej 8 4180 Sorø Telefon

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted Dato: 22. september 2017 Billund Kommune modtog den 12. juli 2017 en ansøgning

Læs mere

BAT renere teknologi og ressourcebesparende tiltag på svinebruget på adressen Munklindevej 3, 7441 Bording.

BAT renere teknologi og ressourcebesparende tiltag på svinebruget på adressen Munklindevej 3, 7441 Bording. Bilag 4. BAT renere teknologi og ressourcebesparende tiltag på svinebruget på adressen Munklindevej 3, 7441 Bording. Hensigstmæssig drift og renere teknologi Bedriftens medarbejdere uddannes løbende gennem

Læs mere

FOREDRAG 12: NYE MILJØTEKNOLOGIER BILLIGE TILTAG SOM VIRKER

FOREDRAG 12: NYE MILJØTEKNOLOGIER BILLIGE TILTAG SOM VIRKER FOREDRAG 12: NYE MILJØTEKNOLOGIER BILLIGE TILTAG SOM VIRKER Michael Holm, Chefforsker, Innovation Malene Jørgensen, Seniorkonsulent, Innovation Herning, DISPOSITION Miljøregulering i DK Miljøtiltag til

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne

Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne Bilag 1. Lokalisering af husdyrbruget, samt aftale- og udbringningsarealerne Bilag 2. Situationsplan med husdyrbrugets indretning Bilag 3. Tjekskema for på: Dyvelsrækkevej 21 Tjekskema vedr. ansøgning

Læs mere

Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080. miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.

Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080. miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten. Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Et vindue er åbent - men kun i 2012 - for at få opjusteret den tilladte

Læs mere

Vejledning om hvordan du klager og om gebyrordningen kan du finde på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside,

Vejledning om hvordan du klager og om gebyrordningen kan du finde på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside, Jens Kristian Steffensen Forsomhovej 8 6870 Ølgod Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Afgørelse på anmeldelse af skift mellem

Læs mere

Miljøkonsekvensrapporten er udarbejdet af Karen V. Thomasen, uddannet agronom og miljørådgiver i SAGRO.

Miljøkonsekvensrapporten er udarbejdet af Karen V. Thomasen, uddannet agronom og miljørådgiver i SAGRO. Ikke teknisk resumé Der ansøges om en udvidelse af produktionsarealet Sundsvej 22-24, 7430 Ikast-Brande Kommune. Udvidelsen sker i eksisterende bygninger og vurderes derfor ikke at have en ændret betydning

Læs mere

Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse

Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse Af Minkfarmen Bredkærvej 54, Vrå Ændring til udvidelse i etaper Husdyrgodkendelsesloven 12 Dato for gyldighed: Dag måned 2016 Journalnummer 09.17.17-P19-1-17 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Grøn Viden. Delrensning af ammoniak i staldluft A A R H U S U N I V E R S I T E T. Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet

Grøn Viden. Delrensning af ammoniak i staldluft A A R H U S U N I V E R S I T E T. Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Grøn Viden Delrensning af ammoniak i staldluft Peter Kai, Jan S. Strøm & Britt-Ea Jensen A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet DJ F H usdy r b r u g n r. 47 s e p tember

Læs mere

Revurderinger - Eksempel fra Hedensted og Esbjerg Kommuner

Revurderinger - Eksempel fra Hedensted og Esbjerg Kommuner Revurderinger - Eksempel fra Hedensted og Esbjerg Kommuner Nye tider for revurderinger - Praksis i Esbjerg Kommune - Praksis i Hedensted Kommune - Diskussion af specifikke emner: - Generelle forhold -

Læs mere

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 12 Godkendelse Ansøgningsnummer Version 1 Dato :00:00. Type

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 12 Godkendelse Ansøgningsnummer Version 1 Dato :00:00. Type husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema Type 12 Godkendelse Ansøgningsnummer 68203 Version 1 Dato 15 09 2014 00:00:00 Navn Harald Skov Adresse Ildvedvej 6 Telefon 75802223 Mobil 20872322 E Mail mgskov@skov.mail.dk

Læs mere

REGNEARK TIL BEREGNING AF BAT-KRAV PÅ SVINEBRUG

REGNEARK TIL BEREGNING AF BAT-KRAV PÅ SVINEBRUG REGNEARK TIL BEREGNING AF BAT-KRAV PÅ SVINEBRUG NOTAT NR. 1540 I notatet forklares regler og regnearkets beregningsforudsætninger ud fra de vejledende BAT-emissionsgrænseværdier for ammoniak og fosfor.

Læs mere

Envina Årsmøde 2014 Vejlskovgård fra ansøgning til miljøgodkendelse - 1

Envina Årsmøde 2014 Vejlskovgård fra ansøgning til miljøgodkendelse - 1 Envina Årsmøde 2014 Vejlskovgård fra ansøgning til miljøgodkendelse - 1 I Juli 2008 modtog forvaltning en ansøgning om udvidelse af kvægbedriften fra 300 til 727 DE. Projektet indebar opførelse af et nyt

Læs mere

NYE MERE FLEKSIBLE MILJØREGLER. Chefkonsulent Bent Ib Hansen 23. august 2017

NYE MERE FLEKSIBLE MILJØREGLER. Chefkonsulent Bent Ib Hansen 23. august 2017 NYE MERE FLEKSIBLE MILJØREGLER Chefkonsulent Bent Ib Hansen 23. august 2017 Husdyrreguleringsudvalget Dok. nr. 131716 Vejen til ny husdyrregulering 2010-2011: Regeringsnedsat Husdyrreguleringsudvalg 2013:

Læs mere

Miljøkonsekvensrapport I forbindelse med ansøgning om 16a MILJØGODKENDELSE

Miljøkonsekvensrapport I forbindelse med ansøgning om 16a MILJØGODKENDELSE Miljøkonsekvensrapport I forbindelse med ansøgning om 16a MILJØGODKENDELSE af husdyrbruget beliggende Fur Landevej 69 7870 Roslev DATO Indholdsfortegnelse 1 Basisoplysninger...3 2 Ikke-teknisk resumé...4

Læs mere

Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med fjerkræ med konventionel produktion af - slagtekyllinger - buræg - skrabeæg

Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med fjerkræ med konventionel produktion af - slagtekyllinger - buræg - skrabeæg Erhverv, maj 2011 Resumé af undersøgt miljøteknologi til husdyrbrug med fjerkræ med konventionel produktion af - slagtekyllinger - buræg - skrabeæg - æg fra fritgående høner Indhold Indledning... 2 Teknologiblade...

Læs mere

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 12 Godkendelse Ansøgningsnummer 63192 Version 1 Dato 31 03 2014 00:00:00. Type

Ansøgningsskema. husdyrgodkendelse.dk. 12 Godkendelse Ansøgningsnummer 63192 Version 1 Dato 31 03 2014 00:00:00. Type husdyrgodkendelse.dk Ansøgningsskema Type 12 Godkendelse Ansøgningsnummer 63192 Version 1 Dato 31 03 2014 00:00:00 Navn Per Andersen Adresse Bjergbyvej 5 Telefon 59264375 Mobil 21265861 E Mail uhrslunde@adr.dk

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg 2 til 12 miljøgodkendelse Tolstrupvej 82, 9320 Hjallerup

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg 2 til 12 miljøgodkendelse Tolstrupvej 82, 9320 Hjallerup BRØNDERSLEV KOMMUNE Tillæg 2 til 12 miljøgodkendelse Tolstrupvej 82, 9320 Hjallerup REGISTRERINGSBLAD Titel: Tillæg 2 til 12 miljøgodkendelse til Tolstrupvej 82, 9320 Hjallerup Dato: Den 20. oktober 2014

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. pelsdyrfarmen Grønborgvej 82, 9700 Brønderslev Indhold

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. pelsdyrfarmen Grønborgvej 82, 9700 Brønderslev Indhold TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE pelsdyrfarmen Grønborgvej 82, 9700 Brønderslev Indhold Godkendelsesdato / offentliggørelse: 18/2 2011 & 22/2 2011 1 Indholdsfortegnelse: Indhold... 1 Resume og samlet vurdering...

Læs mere