Færgesekretariatets Årsmøde maj 2016, Ærø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Færgesekretariatets Årsmøde maj 2016, Ærø"

Transkript

1 Notat Færgesekretariatets Årsmøde maj 2016, Ærø Til konferencedelen af Årsmødet den 26. maj var der 50 deltagere (Bilag 1). Programmet fremgår af (Bilag 2) og der er udarbejdet en overordnet meddelelse om dagens forløb og denne er lagt på hjemmesiden lige efter mødet (Bilag 3). Det kan tilføjes at både borgmesteren, næstformanden for Folketingsudvalget og repræsentanten for KL udtrykte stor tilfredshed med Færgesekretariatets hidtidige indsats. Færgesekretariatets nye film om færgernes vigtighed blev godt modtaget på linje med det nye medlemsblad: Ø-Færgerne. Der var en gennemgang af de seks centrale arbejdsopgaver, beskrevet i medlemsbladet: Fælles Indkøb, Afløserfærge, Færgepersonale, Færgeturisme, Rammevilkår og Fakta. Deltagerne var enige i den overordnede linje på alle områderne og der var i øvrigt et ønske om at Færgesekretariatet søgte at koordinere politiske høringssvar yderligere. De mere specifikke indlæg fra Marstal Navigationsskole om rekruttering (Bilag 4) og Søfartsstyrelsen om kvalitetsfærgefart (omtalt i medlemsbladet) blev positivt kommenteret og der vil blive arbejdet videre med emnerne om en særlig færgeuddannelse mv. og om sikkerhed samt rederansvar. Den politiske debat om rammevilkårene viste, at de centrale beslutningstagere klart efterlyste et større samarbejde færgerne imellem, fælles optimering og fremtidig standardisering. Folketinget så derfor meget frem til Færgesekretariatets input til de forskellige udfordringer herunder særlig til forslaget om en afløser/standardfærge. Med hensyn til Landevejsprincippet efterlyses større fleksibilitet i tidsafgrænsningerne og dette kunne der klart ses nærmere på i forbindelse med evalueringen af princippets første fase, men op til den politiske vedtagelse i løbet af de næste uger kunne man næppe forvente større ændringer. Fra Færgesekretariatets side stillede vi os positive overfor at deltage i en konstruktiv, men snarlig evaluering af ordningen ligesom vi ville forsøge at komme med et bud på afløser/standardfærgekonceptet.

2 Konferencen afsluttedes med et indlæg fra Søby Værft om mulighederne for fremtidig anvendelse af el-færger. Til Årsmødets interne del den 27. maj var der 30 deltagere (markeret med stjerne i deltagerlisten). Indledningsvis var der en gennemgang af tre af de centrale opgaver for Færgesekretariatet: Fælles indkøb, Teknisk optimering og Afløserfærge. Færgesekretariatets konsulent på projektet om fælles indkøb oplyste, at man nu efter 7 test-besøg hos en række kommuner kunne tegne konturerne af potentielle besparelsesmuligheder ved at stå mere sammen om indkøbene. På den største udgiftspost til brændstof var der allerede identificeret prisforskelle i de forskellige aftaler på op mod 15 procent. Tilsvarende så det også ud til, at der var et betydeligt potentiale i forbindelse med forsikringer. Der blev kort nævnt en række andre punkter som med fordel kunne bringes i spil i denne sammenhæng (Bilag 5). Der blev spurgt til om det altid var nødvendigt at indkøbe mere formelt sammen eller om man kunne udbyde en ordning, som medlemmerne frivilligt kunne tilslutte sig. Konsulenten var ikke i tvivl om at der ville kunne opnås de største besparelser ved en mere bindende aftale og at Færgesekretariatet ville se lidt nærmere på mulighederne under de nye og lempede udbudsregler. Formanden konkluderede at Sekretariatet måtte komme med et oplæg til medlemskommunerne. De to tekniske konsulenter gennemgik deres erfaringer efter besøg hos 4 af færgerederierne. (Bilag 6 og 7). Der blev peget på forskellige optimeringsmuligheder særlig i forbindelse med nedsættelse af temperaturen i maskinrummet samt ved nøjere monitorering af det løbende energiforbrug. Sekretariatet vil sammen med konsulenterne arbejde videre med en række af disse forslag. Det blev også overvejet at udarbejde en lille dokningsmanual med gode råd om kontrakts-sikring etc. ligesom Færgesekretariatet vil udarbejde en kontakt-liste over relevante leverandører, som har budt sig til inden for forskellige områder i relation til færgerne. Der ville også blive set på om nogen af de mindre medlemmer kunne assisteres med introduktion af eksempelvis bookingsystemer.

3 I forbindelse med emnet om afløserfærge understregede formanden nødvendigheden af i forbindelse med projektet at få belyst de enkelte kommuners behov. Der er klart en politisk bevågenhed og et ønske om standardisering af færgerne og Færgesekretariatets forslag til en vision for en afløser/standardfærge, som forhåbentlig i samarbejde med bl.a. Dansk Metal kunne fremkomme hen over sommeren, kunne så drøftes nærmere blandt Færgesekretariatets medlemmer og benyttes til indspil til regeringens særlige arbejdsgruppe om emnet. Det er et stort projekt, som også vil skulle indebære en strategi for fremtidige infrastrukturinvesteringer i broklapper mv. Formanden pegede på at en af de opgaver KL havde peget på var, hvorledes man kunne sikre en god betjening af øerne uden på hver eneste sejlads nødvendigvis at have biler eller gods med. I den forbindelse var Færgesekretariatet blevet opfordret til at se nærmere på erfaringerne herom særlig i Norge. I den forbindelse blev der stillet forslag om også at drøfte dette i forbindelse med det nordiske færgesamarbejde, som Småøernes Færgeselskaber allerede var tilknyttet. Flere medlemmer udtrykte tilfredshed med Sekretariatets brede indsats, herunder at der også var etableret et godt samarbejde særlig med Sammenslutningen af Danske Småøer, ligesom der var indgået en egentlig samarbejdsaftale med Småøernes Færgeselskaber. Der kunne eventuelt også ses på mulighederne for et tættere samarbejde med eksempelvis færgekommunerne Samsø og Læsø. Der blev givet en kort orientering om det nye Ø-pas, som var lidt sent ude i forhold til startdatoen 1. juni og derfor blev der på mødet omdelt de små stempler, som færgerne kunne opsætte til registrering af besøgene i passet. Der var enighed om at det var et spændende initiativ som Færgesekretariatet havde været med til at sponsorere. Færgesekretariatet ville også deltage i en række turismedebatter i forbindelse med Folkemødet på Bornholm. Blandt de øvrige løbende opgaver nævntes kort forslaget om en eventuel færgerettet uddannelse, som skulle drøftes med Søfartsstyrelsen, lidt om faktaindsamlingen, hvor udsendelsen af materiale bl.a. afventede om der måtte være relevante spørgsmål i forbindelse med bl.a. det fælles indkøbsprojektet.

4 Formanden orienterede om forslagene til nye arbejdsopgaver, som var fremkommet i forbindelse med Temadagen fra januar i Horsens. Styregruppens forslag var at lade opgaven omkring miljø/klima-tiltag samt ny maritim teknologi indgå i projektgruppen om Afløserfærge. Med hensyn til benchmarking var det hensigten at prøve at udbygge arbejdet i Fakta-projektet yderligere. Erfaringsdeling om dokning mv. vil kunne skabes gennem en oversigt over relevante konsulenter og kontaktpersoner. Der var afholdt et kursus om rederansvar og det var tanken at gennemføre endnu et til efteråret eventuelt lokalt ude i kommunerne. Til gengæld var det vurderingen at programmer for vedligehold, efteruddannelse samt løbende information om tekniske/nautiske regler fortsat skulle varetages i Småøernes Færgeselskabers regi. Endelig havde KL anmodet Færgesekretariatet om at se nærmere på drift uden kontinuerlig godstransport samt at se nærmere på færgeturisme mulighederne sammen med de kommunale turistansvarlige. Formanden nævnte at et revideret arbejdsprogram ville blive udsendt til medlemmerne for godkendelse. Dette forslag til arbejdsprogram følger separat og det vil samtidig blive søgt at foreslå lidt prioritering af de mange forskellige opgaver. Endvidere vil der kunne ses på om kommunernes deltagelse i de enkelte projektgrupper er dækkende eller om kredsen skal udvides lidt. Spørgsmålet om høring af selve bekendtgørelsen i forbindelse med landevejsprincippet drøftedes kort og der var umiddelbart enighed om, at der ikke var meget, man kunne ændre så sent i forløbet og derfor kunne der svares relativt kortfattet. Færgesekretariatet vil udarbejde et forslag til svar, som vil blive udsendt til kommunerne. I den forbindelse kunne det oplyses at Sammenslutningen af Danske Småøer havde anmodet om aktindsigt i forbindelse med kommunernes indberetning om anvendelse af godstaksttilskuddene. Der var enighed om af Færgesekretariatet af defensive grunde skulle bede om en tilsvarende aktindsigt for at kunne besvare eventuelle spørgsmål. Der blev i den forbindelse efterlyst et mere politisk notet fra Færgesekretariatet, som belyste mere præcist, hvad det var Folketinget og landspolitikerne ønskede optimeret og/eller standardiseret i forhold til færgesektoren og som måske kunne blive forudsætninger for fortsat tilskudstildeling

5 I forbindelse med det kontingentmæssige blev medlemmerne orienteret om at Ærø Kommune som vært for Færgesekretariatet her i perioden efter årsmødet ville opkræve kontingentet for Ved en fejl havde kommunen glemt at opkræve for de to første måneder af det første drifts år 2015, men disse to manglende måneder ville blive opkrævet i forbindelse med 2016 kontingentet. Det bemærkedes at der helt og aldeles var tale om øremærkede midler, som kommunerne indledningsvis havde modtaget fra staten. Formanden understregede med hensyn til evaluering af Færgesekretariatets arbejde, at dette skal ske inden udgangen af den fireårige periode og derfor mest hensigtsmæssigt påbegyndes allerede næste år. Nogle af resultaterne vil sikkert kunne måles, men andre mere generelle rammevilkår etc. må nok vurderes mere verbalt. Medlemskommunerne skal selvsagt selv vurdere om indsatsen er noget værd, men måske også i løbet af det næste halve år allerede begynde at prioritere arbejdsindsatsen på de enkelte opgaver. Årsmødet 2017 bliver centralt i relation til denne evaluering gerne med flere politikere fra Christiansborg og formodentlig også med turisme som et centralt tema. Det kunne overvejes at holde konferencedelen af Årsmødet på Christiansborg for at få god politisk opmærksomhed og KL har tilbudt at huse den mere interne del af årsmødet. Der var bred enighed om at et årsmøde skåret efter samme læst som her for 2016 med et døgn fra kl. 12 til 12 fungerede udmærket og også gav en social dimension. Det kunne også være interessant at søge konferencen gennemført på Christiansborg, men signalværdien i forhold til landdistrikterne ved at holde resten af mødet i KL skulle overvejes nøje. Det burde under alle omstændigheder sikres at øboerne blev inddraget og at vi kommunikerede tæt med dem. Formanden afsluttede med at ønske medlemmerne god sommer. JFH 8/6-16 (Rev.)

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 6. september 2016 i Svendborg

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 6. september 2016 i Svendborg Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 6. september 2016 i Svendborg Formanden bød kl. 9.30 velkommen til mødet. Udover formanden, Kjeld Bussborg Johansen, Svendborg deltog Michel van der Linden

Læs mere

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Færgesekretariatet er et samarbejde, der startede med etablering af sekretariatet pr. 1. marts 2015. Sekretariatet er etableret af landets 18 ø-kommuner. Hovedformålet

Læs mere

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 10. marts 2017 i Kalundborg

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 10. marts 2017 i Kalundborg Til Hjemmesiden Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 10. marts 2017 i Kalundborg Formanden bød kl. 9.30 velkommen til mødet. Udover formanden, Michel van der Linden, Kalundborg deltog Kim T.

Læs mere

REFERAT Færgesekretariatets interne Årsmøde 4. maj 2017 kl , Scandic Copenhagen

REFERAT Færgesekretariatets interne Årsmøde 4. maj 2017 kl , Scandic Copenhagen REFERAT Færgesekretariatets interne Årsmøde 4. maj 2017 kl. 8.30-12.00, Scandic Copenhagen Der var godt 40 deltagere til mødet og 14 af medlemskommunerne var repræsenteret, jfr. vedlagte deltagerliste.

Læs mere

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Kommunikationsplan for Færgesekretariatet (Opdateret Marts 2018) Færgesekretariatet er et samarbejde, der startede med etablering af sekretariatet pr. 1. marts 2015. Sekretariatet er etableret af landets

Læs mere

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet

Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Uddrag af Kommunikationsplan for Færgesekretariatet Færgesekretariatet er et nyt samarbejde, der startede med etablering af sekretariatet pr. 1. marts 2015. Sekretariatet er etableret af landets 18 ø-kommuner.

Læs mere

- Afdække potentialet og i givet fald facilitere konkrete indkøbsaftaler, herunder også samdriftsmuligheder.

- Afdække potentialet og i givet fald facilitere konkrete indkøbsaftaler, herunder også samdriftsmuligheder. Færgesekretariatets arbejdsprogram 2016-17 Bilag 1 Arbejdet i Projektgrupperne Færgesekretariatets arbejde er især koncentreret om seks indsatsområder og til disse er der tilknyttet Projektgrupper med

Læs mere

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 14. marts 2018 i Odense

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 14. marts 2018 i Odense Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 14. marts 2018 i Odense Formanden bød velkommen til mødet kl. 9.30. Udover formanden, Michel van der Linden, Kalundborg, deltog Kim T. Jensen (KJ), Norddjurs,

Læs mere

A. Færgesekretariatets hovedopgaver og projektarbejde 2018/19

A. Færgesekretariatets hovedopgaver og projektarbejde 2018/19 1 Opdateret udgave som vedtaget på Årsmødet 9. maj 2018 A. Færgesekretariatets hovedopgaver og projektarbejde 2018/19 Der er udstukket tre hovedspor for Færgesekretariatets arbejde: 1) Fremme af tiltag,

Læs mere

Færgeudvalget Grenaa - Anholt færgefart BESLUTNINGSPROTOKOL

Færgeudvalget Grenaa - Anholt færgefart BESLUTNINGSPROTOKOL BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Stena Line Dato: Fredag den 2. juni 2017 Start kl.: 11:00 Slut kl.: 13:29 Medlemmer: Fraværende: Jens Johan Richardy (A) (formand) Steen Therkel Jensen (O) Erik Knudsen (F) Tommy

Læs mere

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 3. marts 2016, Maribo

Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 3. marts 2016, Maribo Uddrag af Referat fra Færgesekretariatets Styregruppemøde 3. marts 2016, Maribo Mødet startede kl. 10.00. I mødet deltog formanden Kjeld Bussborg Johansen, Bjarne Hansen og Søren Adsersen. Michel van der

Læs mere

A. Færgesekretariatets hovedarbejdsopgaver og Projektgrupper 2017/18

A. Færgesekretariatets hovedarbejdsopgaver og Projektgrupper 2017/18 Tekst som vedtaget på Årsmødet 4. maj 2017 A. Færgesekretariatets hovedarbejdsopgaver og Projektgrupper 2017/18 Der er udstukket tre hovedspor for Færgesekretariatets arbejde: 1) Fremme af tiltag, der

Læs mere

FÆRGESEKRETARIATETS NYHEDSBREV FORMAND FOR FÆRGESEKRETARIATETS STYREGRUPPE, MICHEL VAN DER LINDEN: POSITIVE NYHEDER I KØ

FÆRGESEKRETARIATETS NYHEDSBREV FORMAND FOR FÆRGESEKRETARIATETS STYREGRUPPE, MICHEL VAN DER LINDEN: POSITIVE NYHEDER I KØ FÆRGESEKRETARIATETS NYHEDSBREV MAJ 2017 FORMAND FOR FÆRGESEKRETARIATETS STYREGRUPPE, MICHEL VAN DER LINDEN: POSITIVE NYHEDER I KØ Der er rigtig meget, der lykkes lige nu så meget, at begivenheder og løsning

Læs mere

Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v.

Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v. Enhed Opgaver og Struktur Sagsbehandler Mona Boel Østergaard Koordineret med Sagsnr. 2017-237 Doknr. 441314 Dato 27-02-2017 Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v. Forslag til Lov

Læs mere

PROJEKTGRUPPER Kommissorium for Projektgruppe I: Statistik/fakta Kommissorium for Projektgruppe II: Fælles indkøb/samdrift

PROJEKTGRUPPER Kommissorium for Projektgruppe I: Statistik/fakta Kommissorium for Projektgruppe II: Fælles indkøb/samdrift PROJEKTGRUPPER Kommissorium for Projektgruppe I: Statistik/fakta Formål: Indsamle data, erfaringer (bl.a. med aktuel lovgivning) og afdække udgiftsniveauer i dag for at kunne måle eventuelle besparelser/forbedringer.

Læs mere

Dagsorden. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland

Dagsorden. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Dagsorden Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Mødedato 24. september 2014 Starttidspunkt for møde Kl. 11.00 Lokale Hotel Vadstrup 1771, Vadstrup 4,Samsø Udsendt til Else Søjmark, Kultur og udviklingsudvalget,

Læs mere

Færgeudvalget Grenaa - Anholt færgefart BESLUTNINGSPROTOKOL

Færgeudvalget Grenaa - Anholt færgefart BESLUTNINGSPROTOKOL BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Stena Line, Grenaa Dato: Fredag den 9. februar 2018 Start kl.: 11:00 Slut kl.: 14:00 Medlemmer: Fraværende: Jens Johan Richardy (A) Erik Knudsen (F) Peter Schack Poulsen (O) Jens

Læs mere

Det fælles Færgesekretariat Årsmøde 2015

Det fælles Færgesekretariat Årsmøde 2015 Referat fra Årsmødet 6. maj 2015 kl. 10-16 på Hotel Stella Maris, Kogtvedvænget 3, 5700 Svendborg Deltagere: Direktør Thomas Barfoed Sekretariatsleder Jan Fritz Hansen Teknisk chef Lars-Bo Johansen Færgeansvarlig

Læs mere

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek Referat Demokrati og Politisk Udvikling Mødedato 9. november 2009 kl. 17.00 Mødelokale Skælskør Bibliotek Fraværende Flemming Erichsen. Ole Quist deltog ikke i behandlingen af punkt 1 og 2. Henrik Brodersen

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 320 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Samråd i Transport-, bygnings-

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Projektoplæg. Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger

Projektoplæg. Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger Projektoplæg Kontor/afdeling Center for energiadministration Dato 9. maj 2017 Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger Indledning Offentlige myndigheder er omfattet af energimærkningen

Læs mere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Navn 1 Foreningens navn er Danske Risikorådgivere. Foreningen er stiftet den 17. april 2002. Formål 2 Foreningens formål er: a. at udbrede kendskabet til og

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

Forretningsmodel for bygningsdrift og vedligeholdelse af kulturejendomme

Forretningsmodel for bygningsdrift og vedligeholdelse af kulturejendomme Januar 2015 Forretningsmodel for bygningsdrift og vedligeholdelse af kulturejendomme Effektiv drift og vedligeholdes af kulturejendomme Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme (SLKE) blev oprettet i oktober

Læs mere

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning RADIO- OG TV-NÆVNET NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning 6. maj 2003 Referat af arbejdsgruppens 3. møde den 11. april 2003 MEDIE- OG TILSKUDSSEKRETARIATET Til stede:

Læs mere

forbedrede rammevilkår

forbedrede rammevilkår FÆRGESEKRETARIATETS NYHEDSBREV september 2018 Formand for Færgesekretariatets Styregruppe, Michel van der Linden: forbedrede rammevilkår Det har været en god sommersæson for de danske ø-færger med fremgang

Læs mere

A. Modtagne høringssvar Social- og Indenrigsministeriet har modtaget i alt 24 høringssvar.

A. Modtagne høringssvar Social- og Indenrigsministeriet har modtaget i alt 24 høringssvar. Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 L 179 Bilag 1 Offentligt Enhed Opgaver og Struktur Sagsbehandler MB Koordineret med Sagsnr. 2015-6327 Doknr. 338379 Dato 15-04-2015 Høringsnotat til Folketingets

Læs mere

Der er efter ønske fra Pia Kjærsgaard (DF) stillet følgende samrådsspørgsmål til ministeren:

Der er efter ønske fra Pia Kjærsgaard (DF) stillet følgende samrådsspørgsmål til ministeren: Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Bilag 129 Offentligt TALE Arrangement: Samråd i Folketingets Kulturudvalg om Københavns Teater og Det Ny Teater Åbent eller lukket: Åbent Dato og klokkeslæt: 4. maj

Læs mere

Referat af Færgegruppemøde, den 3. december 2018

Referat af Færgegruppemøde, den 3. december 2018 Referat af Færgegruppemøde, den 3. december 2018 Deltagere: Niels Jørgen, Lars, Marie, Bjarne, Signe, Ellen, Hans og Søren. Afbud: Birgitte 1. Det er ønskeligt at færgen returnerer til Svendborg lørdag

Læs mere

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Tidsrum: 10-13.00 Sted: Erhvervsstyrelsen, 4. sal Langelinie Allé 17 2100 København Ø Referat 1 Velkomst og gensidig orientering siden sidst Mødet d. 7. december var

Læs mere

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg Handleplan Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag Sundhed og Omsorg Ringkøbing Skjern Kommune December 2017 Indledning Som led i Analyse af velfærdsteknologi og digitalisering er der udarbejdet

Læs mere

Arbejdsgruppen om sikring af små hvilende pensioner anbefalinger til pensionsbranchen

Arbejdsgruppen om sikring af små hvilende pensioner anbefalinger til pensionsbranchen Arbejdsgruppen om sikring af små hvilende pensioner anbefalinger til pensionsbranchen Baggrund Danmark har et dynamisk arbejdsmarked, hvor mange lønmodtagere ofte skifter job. For en del lønmodtagere indebærer

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalg for Social- og Sundhedsområdet

Referat fra møde i OmrådeUdvalg for Social- og Sundhedsområdet Referat fra møde i OmrådeUdvalg for Social- og Sundhedsområdet Dato: 16. juni 2016 kl. 13.00-15.00 Mødested: Odder Rådhus, møderum 2 Medlemmer: Ledelsesrepræsentanter: Jette Lorenzen (formand) Anne Juul

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune Indledning Solrød Kommune, Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, EUC Sjælland og Roskilde Tekniske

Læs mere

Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II)

Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II) Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II) Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II) Side 1 af 10 INDHOLD INTRODUKTION OG METODE...3 VARDE KOMMUNES VIGTIGSTE OPGAVER IFØLGE

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 8. december 2017 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat til 14. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Dagsorden 12. april 2016 Klokken 12:00 14:30 Strøjer Tegl

Dagsorden 12. april 2016 Klokken 12:00 14:30 Strøjer Tegl Dagsorden 12. april 2016 Klokken 12:00 14:30 Strøjer Tegl Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Referat. Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober Kl. 08:30

Referat. Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober Kl. 08:30 Referat Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober 2006 - Kl. 08:30 Sted: Mødelokale 1, Regionshuset, Vejle Deltagere: Jørgen Bundsgaard (formand) Sarah Nørris Christensen Bent Bechmann

Læs mere

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl Region Midtjylland Regional Udvikling Dagsorden til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl. 13-17 på Dansk Skaldyrcenter Øroddevej 80, 7900 Nykøbing Mors tlf. 96 69 02 83 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Finanstilsynet Vibeke Olesen Århusgade København Ø

Finanstilsynet Vibeke Olesen Århusgade København Ø Finanstilsynet Vibeke Olesen Århusgade 110 2100 København Ø Mæglere - ændringsforslag til god skik bekendtgørelsen for mæglere - høringssvar fra Finanstilsynet har den 30. marts 2012 sendt forslag til

Læs mere

Samarbejdet mellem forvaltning og skoleledelse

Samarbejdet mellem forvaltning og skoleledelse Samarbejdet mellem forvaltning og skoleledelse En undersøgelse af samarbejdet om elevernes læring og trivsel på tværs af landets kommuner Fakta og spørgsmål til refleksion SKOLE Indhold 3 Hvorfor denne

Læs mere

ULØ høring om trafikal ligestilling af øerne

ULØ høring om trafikal ligestilling af øerne Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 (2. samling) ULØ Alm.del Bilag 18 Offentligt ULØ høring om trafikal ligestilling af øerne 1. September 2015 V 59 om konkurrencevilkår for økommuner og småøer

Læs mere

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006.

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej 15 8800 Viborg Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. Dato: 17-08-2006 Sagsbehandler: Charlotte Jensen Tlf.:

Læs mere

Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj 2010, kl. 9-13, Oluf Palmes Alle 15, Århus, mødelokale K8, 1. sal

Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj 2010, kl. 9-13, Oluf Palmes Alle 15, Århus, mødelokale K8, 1. sal Til regionernes kontaktpersoner for Specialpsykologuddannelsen! " 12. maj 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Fredag 07. februar 2014 kl. 09.00 12.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 B Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Tirsdag den 28.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Palle Jacobsen Afbud: Finn Brozek Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Kommunes sagsbehandlingstid i sag om søregulativ

Kommunes sagsbehandlingstid i sag om søregulativ FOB 04.536 Kommunes sagsbehandlingstid i sag om søregulativ mv. En borger klagede over en kommunes sagsbehandlingstid. Borgeren rettede første gang henvendelse til kommunen i 1998, og kommunen afsluttede

Læs mere

Referat Mødedato: Mødetidspunkt: Sted: Møde slut: Fraværende:

Referat Mødedato: Mødetidspunkt: Sted: Møde slut: Fraværende: Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum Møde slut: 12.30 Fraværende: Poul Larsen og Torben Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 101 sprotokol

Læs mere

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Udkast til Solrød Kommunes politik for frivilligt socialt arbejde blev sendt i høring i uge 7 (8. - 17. februar). Udkastet blev sendt

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: mandag den 19. juni 2017 kl. 14.00 16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 Medlemmer: Hanne Simonsen (formand), Anne Marie Bossen Aarøe (næstformand),

Læs mere

Der er ikke på noget møde truffet endelig beslutning om at iværksætte den påtænkte tre-kantsejlads.

Der er ikke på noget møde truffet endelig beslutning om at iværksætte den påtænkte tre-kantsejlads. Vedr. evt. færgesejlads Rudkøbing - Strynø - Marstal Udvalget for Trafik, Teknik og Miljø behandlede på sit møde den 20. april 2015 første gang et forslag om at undersøge muligheden for etablering af sejlads

Læs mere

Referat fra 4. ordinære bestyrelsesmøde 2014/2015.

Referat fra 4. ordinære bestyrelsesmøde 2014/2015. Referat fra 4. ordinære bestyrelsesmøde 2014/2015. År 2015 den 27. maj blev der på i Tandlægernes Hus, Amaliegade 17, 1256, København afholdt det 4. ordinære bestyrelsesmøde 2014/2015 i Praktiserende Tandlægers

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 30. august 2017 Tid: Kl. 08.30 10.00 Sted: Deltagere: Afbud: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale 1-03, ligger på første sal, til højre for lokalet hvor

Læs mere

Børne- og Kulturchefforeningen

Børne- og Kulturchefforeningen Børne- og Kulturchefforeningen 5. maj 2004 KL klar med råd og vejledning om den praktiske gennemførelse af en evt. opgave- og strukturreform Kære medlemmer, Som I sikkert ved har BKF nedsat en arbejdsgruppe,

Læs mere

2.0 Opfølgning på repræsentantskabsmøde og ældrepolitisk konference 7/8. maj 2018

2.0 Opfølgning på repræsentantskabsmøde og ældrepolitisk konference 7/8. maj 2018 Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: Mandag d. 28. maj 2018 Tid: 10.15 15.45 Sted: Ældrecenter Rudbækshøj, Strib Landevej 58, Strib, 5500 Middelfart. Fra sekretariatet deltog Thomas Jensen

Læs mere

Udenrigsministeriet Ligestillingsafdelingen Asiatisk plads København K. Att.: og

Udenrigsministeriet Ligestillingsafdelingen Asiatisk plads København K. Att.: og Udenrigsministeriet Ligestillingsafdelingen Asiatisk plads 2 1448 København K Att.: lige@um.dk og emmhol@um.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Referat. Mødeforum UTA styregruppen. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 19. januar 2009

Referat. Mødeforum UTA styregruppen. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 19. januar 2009 Referat Mødeforum UTA styregruppen Sagsnr. 2007-10404 Dokumentnr. 2009-13328 Mødedato 19. januar 2009 Tid Kl. 9.30 11.00 obs: Mødet er forkortet med ½ time Sted UU ungevejledningen Jernbanegade 10, 1.

Læs mere

Udbredelse af erfaringerne fra aftaleordningen om energieffektivisering i erhvervslivet.

Udbredelse af erfaringerne fra aftaleordningen om energieffektivisering i erhvervslivet. NOTAT 25. september 2008 J.nr. 033003/33009-0726 Ref. el Energieffektivitet og internationalt samarbejde Side 1/5 Udbredelse af erfaringerne fra aftaleordningen om energieffektivisering i erhvervslivet.

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter. November 2013

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter. November 2013 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter November 2013 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse

Læs mere

S T Y R E G R U P P E M Ø D E I D E T F Æ L L E S P R O J E K T O M P I L O T J O B C E N T R E

S T Y R E G R U P P E M Ø D E I D E T F Æ L L E S P R O J E K T O M P I L O T J O B C E N T R E REFERAT 2007 S T Y R E G R U P P E M Ø D E I D E T F Æ L L E S P R O J E K T O M P I L O T J O B C E N T R E Dato : 9-11-07 Tidspunkt: 12.30 Sted: COK / Den Kommunale Højskole i Grenå KL s mission Varetage

Læs mere

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro.

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland den 30. september 2016 Godkendt referat af bestyrelsesmøde fredag den 16. september 2016 kl. 10-12 i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Afbud: Palle

Læs mere

Notat om borgerinddragelse

Notat om borgerinddragelse 13. maj Sagsbeh.:PS J.nr.: 00.15.10-G01-11-17 Vej Park og Miljø Notat om borgerinddragelse Som en del af arbejdet med at udforme en handlingsplan for, hvordan Frederiksberg skal integrere FNs verdensmål

Læs mere

Ledelse og styring -Hvad vil ledelsen med MED?

Ledelse og styring -Hvad vil ledelsen med MED? Ledelse og styring -Hvad vil ledelsen med MED? MED-konferencen 24. november 2016 i Aarhus Inge Bank Sundheds-og Omsorgschef Silkeborg Kommune God kommunal ledelse Overordnet skal ledelse medvirke til at

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde afholdt den 5. juli 2012 kl. 10:00 på Forbundskontoret.

Forretningsudvalgsmøde afholdt den 5. juli 2012 kl. 10:00 på Forbundskontoret. Forretningsudvalgsmøde (20082012) Forretningsudvalgsmøde afholdt den 5. juli 2012 kl. 10:00 på Forbundskontoret. Deltagere: Preben Jacobsen Carsten Bjørk Olsen Ole Michél Peter RønningBæk Thorben Meldgaard

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Netværket for bygge- og anlægsaffald

Netværket for bygge- og anlægsaffald Netværket for bygge- og anlægsaffald Arbejdsprogram 2015-2017 Idégrundlag og formål Bygge- og anlægsaffald (B&A- affald) betragtes som en ressource. Ressourcerne skal i hele værdikæden håndteres således,

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 28. november 2017 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 28. november 2017 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 28. november 2017 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske regioner Helle Stang Traasdahl,

Læs mere

I det følgende er der omtalt nogle emner, der også kan indgå i kommunens politiske drøftelse af strategien.

I det følgende er der omtalt nogle emner, der også kan indgå i kommunens politiske drøftelse af strategien. N OT AT Høring Kommunernes fælles digitaliseringsstrategi Repræsentanter fra en lang række kommuner har sammen med KL udarbejdet et udkast til en fælleskommunal digitaliseringsstrategi, der nu er sendt

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. Oktober 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. Oktober 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Sundhedsordninger Samlet dokument over høringssvar fra Magistratsafdelingerne, Århus Havn og FællesMED-udvalget.

Sundhedsordninger Samlet dokument over høringssvar fra Magistratsafdelingerne, Århus Havn og FællesMED-udvalget. Sundhedsordninger Samlet dokument over høringssvar fra Magistratsafdelingerne, Århus Havn og FællesMED-udvalget. Magistratens 1. Afdeling Magistratens 1. Afdeling tilslutter sig ønsket om at sætte mere

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilskud til privat behandling for høretab. August 2012

Notat til Statsrevisorerne om tilskud til privat behandling for høretab. August 2012 Notat til Statsrevisorerne om tilskud til privat behandling for høretab August 2012 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilskud til privat behandling for høretab 13. august 2012 RN A307/12

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

" 17. september 2010 Stine Whitehouse

 17. september 2010 Stine Whitehouse Til regionernes kontaktpersoner for Specialpsykologuddannelsen! " 17. september 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat af 2. møde vedr. specialpsykologuddannelsen den

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger Referat af 23. forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 17. juni 2014 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36 17 72 00 Forretningsudvalget Navn Deltager Afbud Stig Møller,

Læs mere

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt.

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt. Beslutningsprotokol Forum: Furesø Handicapråd Tid: Mandag den 16.02.2009 kl. 16.30 19.00 Sted: Gedevasevang, Hestetangsvej 30 A, 3520 Farum Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg)

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg) Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 131 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Marts 2012 Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K.

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K. Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeren Ved Stranden 8 1061 København K ministersvar@ft.dk T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Regionerne har opstillet følgende overordnede mål for indkøb og logistik (håndtering af varer) frem mod 2015, for at realisere områdets potentiale:

Regionerne har opstillet følgende overordnede mål for indkøb og logistik (håndtering af varer) frem mod 2015, for at realisere områdets potentiale: N O T A T Regionernes mål for indkøb og logistik i 2015 11-04-2010 Sag nr. 10/413 Dokumentnr. 18141/10 Strategisk Indkøb Regionerne står stærkt inden for offentlige indkøb. Der er etableret fem centrale

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner. greencities.dk

SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner. greencities.dk SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner greencities.dk Forord Kommunerne i Green Cities har høje miljøambitioner og vilje til at indgå i et forpligtende samarbejde. Resultaterne

Læs mere

Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning Islands Brygge København S

Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning Islands Brygge København S Regionshuset Viborg Regionalt Sundhedssamarbejde Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning Islands Brygge 67 2300 København S Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Indledning

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith. Transportministeriet

Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith. Transportministeriet Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith Samfundsbegrundede ruter Staten () er ansvarlig for de samfundsbegrundede færgeruter: Rønne-Ystad og Rønne-Køge Samsø-Kalundborg Bøjden-Fynshav

Læs mere

Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016

Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016 Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016 5.1 Lokalbestyrelser 5.1.1 SLS-Bornholm 5.1.2 SLS-DST 5.1.3 SLS-Esbjerg 5.1.4 SLS-Hillerød 5.1.5 SLS-Hjørring 5.1.6 SLS-Holstebro 5.1.7

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv.

Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv. BAR SoSu s vision: Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv. BAR SoSus mission BAR SoSu mission er, at: Kvalificere arbejdspladserne

Læs mere

Evaluering af KKR. Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser KKR NORDJYLLAND

Evaluering af KKR. Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser KKR NORDJYLLAND Evaluering af Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser Svarstatistik medlemmer og KL bestyrelses-/udvalgsmedlemmer Udsendt til 40 respondenter Indkommet 22 besvarelser udpegede Udsendt

Læs mere

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT APRIL 2016

BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT APRIL 2016 BESTYRELSESWEEKEND I SUMH REFERAT 23.-24. APRIL 2016 Tilstede bestyrelse: Sigrid, Fie, Mette, Frederik, Niels, Mads, Anders (skype & sidst på mødet) Tilstede sekretariat: Nina, Karen 1. VELKOMMEN Sigrid

Læs mere

T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T

T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T REFERAT 2012 T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T Dato : 06-09-2012 Tidspunkt: 10:00 Sted: S-04 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

Baggrund Havørred Fyn er startet op og udviklet af Fyns Amt fra 1990 til 2006. Projektet bygger på tre hovedaktiviteter:

Baggrund Havørred Fyn er startet op og udviklet af Fyns Amt fra 1990 til 2006. Projektet bygger på tre hovedaktiviteter: 02-07-2007 BBL Organisering af Havørred Fyn Dette notat beskriver organisering af Havørred Fyn diagram ses i bilag 1. Målet er, at sikre at de tre dele af projektet arbejder sammen, og at der sker en udvikling

Læs mere

Årsberetning for Idrætsteamet 2012-2013

Årsberetning for Idrætsteamet 2012-2013 Årsberetning for Idrætsteamet 2012-2013 Evaluering af mål for 2012 Mål A og B At fastholde og udbygge indsatsen overfor de frivillige tilknyttet IF Limone, således at der sker en fortsat rekruttering samt

Læs mere