AARHUS UNIVERSITET. Referat. Fakultetsledelsesmøde torsdag den 5. februar kl Aarhus Universitet, GEO Fakultetsledelsesmøde nr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET. Referat. Fakultetsledelsesmøde torsdag den 5. februar kl. 13.00 16.30 Aarhus Universitet, GEO Fakultetsledelsesmøde nr."

Transkript

1 Fakultetsledelsesmøde torsdag den 5. februar kl Aarhus Universitet, GEO Fakultetsledelsesmøde nr. 2 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard Jensen (EOJ), Søren Bom Nielsen (SBN), Niels Kroer (NKR)Lars Birkedal (LB), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Thomas S. Toftegaard (TST), Niels O. Nygaard (NON), Conni Simonsen (CSI), Michelle Williams (MW), Niels Halberg (NH), Hanne Bach Clausen (HBC), Jørgen Kjems (JK), Jes Madsen (JESM), Lars H. Andersen (LHA), Mogens Nielsen (MN), Kurt Nielsen (KNI), Tom V. Madsen (TVM), Marianne F. Løyche (MFL), Niels Damgaard Hansen (NDH) og Charlotte Sand (CS). Afbud: Birgit Schiøtt (BS) og Jørgen Kjems (JK). DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter 3. Status på Problemanalysen a. Status og evt. tilretning af overordnet handleplan for ST (bilag) b. Status fra arbejdsgruppen for administrativ understøttelse ved NDH c. Delegering d. Afrapportering ift. Institut/centerledelse 4. Økonomi 5. Drøftelse af ledelsesnærvær 6. Handleplan Erhvervssamarbejde ved TST 7. Fakultetsledelsesmøder 2015 strategiske emner (bilag) 8. Fakultetets sommerfest 2015 (bilag) Driftspunkter: Meddelelsespunkter 9. Nyt fra prodekanerne - Nyt fra møde i Innovationsfonden vedr. INNO+ v. MN 10. Meddelelser a. Strategi opfølgning på handleplan og mål for 2016 b. AU s retningslinjer for kørselsgodtgørelse/kørselsbemyndigelse (bilag) c. Ansættelse af studentermedhjælpere i Adm. (bilag) 11. Eventuelt Science and Technology Dekansekretariatet Charlotte Sand Rådgiver cs@science.au.dk Dato: 6. feb Side 1/8 Aarhus Universitet Aarhus Universitet Nordre Ringgade Aarhus C Tlf.: Fax: au@au.dk

2 Side 2/8 Ad. 1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsordenen og udkast til referat fra fakultetsledelsesmødet den 12. januar 2015 blev begge godkendt. Ad. 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Laborantpraktikanter NCN orienterede om, at laborantpraktikanter tidligere har været drøftet på fakultetsledelsesmøder. Status er, at der pt. er 6 laborantpraktikanter ansat på ST, hvilket er lavere end de der var før besparelsesrunden. Dengang blev laborantpraktikanter finansieret af en fælles pulje på AU. Institutterne har indmeldt ønsker/udtrykt behov for, at der skal være 16 laborantpraktikanter på ST i 2015 og 2 i 2016 Det sidste tal afspejler formentligt at det er for langt fremme til specifikke planer. Behovet er meget diverst nogle institutter beder om rigtig mange laborantpraktikanter, andre om få. Det blev besluttet, at ansættelse af laborantpraktikanter er et institutanliggende som skal indgå i de prioriteringer der foretages på institutterne. NCN understregede, at det er en opgave som skal tages alvorligt, og at han gerne ser, at ST bidrager til at der uddannes dygtige laboranter. Ekstra orienteringspunkt: NCN orienterede om at der på FSU møde på ST den 21. januar 2015 blev drøftet afvikling af ferie og restferie. På FSU mødet påpegede B-siden et ønske om, at der i sagsfremstillingen/henvendelser til medarbejderne bliver udtrykt værdiorienterede rammer/principper vedrørende afholdelse af ferie. De deltagende A-side medlemmer var enige. FSU besluttede derfor, at revidere sagsfremstillingen/henvendelser til medarbejderne, således at den inkluderer uddybende værdibaserede rammer vedrørende afholdelse af ferie. B-siden af FSU udarbejder et udkast til formulering som behandles på et kommende fakultetsledelsesmøde. Ad. 3. Status på Problemanalysen a. Status og evt. tilretning af overordnet handleplan for ST (bilag) Som bilag var udsendt en opdateret version af den overordnede handleplan for ST, hvor det med forskellige farver er markeret hvad der er done, i proces, eller forsinket. Dokumentet er opdateret pr. 28. januar i forbindelse med, at Universitetsledelsen meldte status ud på processen. I forlængelse heraf meldte ST også ud, hvor langt arbejdet er på ST i forhold til de væsentlige emner i problemanalysen.

3 b. Status fra arbejdsgruppen for administrativ understøttelse ved NDH NDH orienterede om, at problemkataloget er blevet til et løsningskatalog. Arbejdsgruppen har mødtes og gennemgået de 389 emner og drøftet, hvad der er vigtigst. Der er stor spredning i emnerne noget er små ting, som relativt hurtigt kan løses, mens andet har et større omfang. Emnerne bliver nu kategoriseret. Ting som kan løses hurtigt som en del af driften, bliver håndteret med det samme, mens de større emner skal prioriteres af arbejdsgruppen. Det er planen, at arbejdsgruppen kommer med et forslag, som skal drøfte i fakultetsledelsen. Når prioriteringerne er på plads, inddrages funktionscheferne. Side 3/8 d. Afrapportering ift. Institut/centerledelse NCN orienterede om, at Koordinationsgruppen: Fakultetsledelse, institutledelse og nærvær har afrapporteret på deres arbejde omkring institut- og centerledelse. Gruppen har gennemgået tilbagemeldingerne fra institutterne/centrene om institutog centerledelse og kan konstatere, at formen for tilbagemeldingerne er meget forskellig, og at der tegner sig et diverst billede af hvem og hvor mange der udgør institut- og centerledelsen. Gruppen anbefaler, at der skal være plads til forskellighed, da institutterne har en meget forskellig størrelse og geografiske problemstillinger, men samtidigt mener gruppen, at der er behov for at der fastlægges en fælles ramme for sammensætningen af en institut- og centerledelse på ST. Fakultetsledelsen besluttede følgende fælles ramme for sammensætningen af en institut- og centerledelse på ST: Der skal på alle institutter og centre være en klart defineret ledelse et ledelsesteam, der inddrages i alle væsentlige beslutninger af betydning for instituttet/centeret. Dette organ har navnet institut- eller centerledelsen. Institut/centerledelsen udpeges af institutlederen og skal være repræsentativt sammensat ift. instituttets/centerets faglige område. Institutledelsen består af: Institut/centerleder, viceinstitut/centerleder, sekretariatschef og en række ledere (fx sektions eller forskningsledere). c. Delegering NCN redegjorde for, at samme koordinationsgruppe som ovenfor har afleveret input til brug for dekanens beslutning om delegering. Materialet fra gruppen består af: 1. Indledende bemærkninger omkring betydningen af delegering. Hvad er det, der kan delegeres (beslutningskompetence), hvem der kan delegeres til (ledelsesstrengen), og hvad betyder det for ansvaret, at der delegeres (instruktionsbeføjelse). 2. Skema som beskriver ansvar, delegering og inddragelse indenfor områderne:

4 Planlægning og styring Økonomi Personale Ph.d.-uddannelse samt bachelor og kandidatuddannelse Kontrakter og samarbejdsaftaler med virksomheder Side 4/8 Skemaet har været drøftet på tidligere fakultetsledelsesmøder og alle i fakultetsledelsen har efterfølgende haft mulighed for at komme med bemærkninger til skemaet til gruppen. NCN understregede, at han, på baggrund af materialet fra gruppen og en efterfølgende drøftelse i dekanatet, er klar med en første udmelding omkring, på hvilke områder han påtænker delegering. Delegering er et kompleks område, og skemaet vil være et dynamisk dokument som udbygges hen ad vejen. Der er forhold, der skal undersøges og afklares yderligere, og der er områder, hvor der pt. pågår arbejde i flere andre arbejdsgrupper, hvis konklusioner skal indarbejdes i skemaet det gælder særligt i forhold til ansættelser, men også i relation til både økonomi og myndighedsbetjening. Skemaet blev gennemgået og det blev besluttet at: Skemaet sendes til fakultetsledelsen i en revideret version, hvor dekanatets bemærkninger er indarbejdet. Fakultetsledelsens sender evt. kommentarer til Charlotte Sand. Skemaet beskriver delegering inden for ledelsesstrengen: Dekan, Institutleder og Sektionsleder. Der er brug for en harmonisering i forhold til sektionsledernes ansvar og opgavevaretagelse. Koordinationsgruppen udarbejder en beskrivelse. Til brug herfor indsender de institutledere, der har sektionsledere ansa0t, en beskrivelse af en sektionsleders opgaver og ansvar til gruppen. Inden NCN træffer endelig beslutning om delegering, skal de områder, hvor der påtænkes delegering forelægges for juristerne på AU for at sikre, at beslutningerne er i overensstemmelse med gældende regelsæt. Når der er truffet endelige beslutninger omkring delegering, skal der på et fakultetsledelsesmøde være en erfaringsudveksling omkring, hvordan det implementeres i praksis på institutterne/centrene. Ad. 4. Økonomi NCN redegjorde for, at årsregnskab for 2014 skal godkendes af AU s bestyrelse, hvilket forventes at ske på bestyrelsesmødet den 29. april Ad. 5. Drøftelse af ledelsesnærhed Klaus Lønne Ingvartsen (KLI) indledte punktet med at orientere om, at Koordinationsgruppen for: Fakultetsledelse, institutledelse og nærvær har besluttet at udarbejde et idekatalog med en oversigt over tiltag, der virker i miljøerne på baggrund af en erfaringsudvekling i fakultetsledelsen omkring ledelsesnærhed. Formålet er at få et konkret redskab, som ledelsen kan bruge fremadrettet.

5 Begrebet ledelsesnærhed blev drøftet. Der var enighed om, at det er forskelligt, hvad den enkelte medarbejder ligger i begrebet, men følgende elementer bør indgå: Synlighed i miljøerne Inddragelse af medarbejdere Indsigt Nærværende ledelse der er til stede og er deltagende i forhold til det daglige arbejde Dialog, information og åbenhed Tilgængelighed fx i form af princippet om: Åben dør Side 5/8 Der var følgende erfaringer fra fakultetsledelsen i forhold til konkrete tiltag omkring ledelsesnærhed: Det er vigtigt at være opmærksom på i hvilke fora, lederen møder medarbejderen. Fx er der gode erfaringer i forhold til at holde møder med en gruppe, som har et særligt fokus/ fagligt fællesskab fx laborantgruppen på et institut. Det er afgørende, at lederen er synlig i miljøerne. Der er mange forskellige virkemidler fx faglige aktiviteter i form af ugentlige foredrag eller workshops, hvor lederen deltager sammen med medarbejderne. Sportsaktiviteter der er fokus på sund livsstil. Et arrangement kan fx være et institutløb, hvor alle medarbejdere og ledere deltager. Flyt stolen princippet. Lederen rykker ud af sit eget kontor og sætter sig i stedet på et ledigt medarbejder kontor 1-2 dage om ugen. Lederen kan evt. sende en mail ud til medarbejderne på den pågældende lokalitet med besked om, at han/hun sidder på kontor XX i dag, og at medarbejderne er velkomne til at kigge forbi, hvis de har noget, de gerne vil drøfte. I stedet for altid at afholde møder på lederens kontor har det en positiv effekt, at det er lederen, der kommer til medarbejderens kontor og at mødet holdes der i stedet. Mentorordning for nyansatte medarbejdere. Institut- eller centerlederen inviterer nye medarbejdere på frokost, efter at de har været ansat i 2-3- måneder og får en snak om, hvordan det går, og hvordan de er blevet modtaget på instituttet/centeret. Ad. 6. Handleplan Erhvervssamarbejde ved TST TST gennemgik handleplan for erhvervssamarbejde på ST. Gruppen har 5 anbefalinger der kan implementeres med det samme. Målsætningen er: Omsætning firdobles målt i forbrug i perioden Handling 1: Institut- og centerlederne sørger for at der nedsættes lokale erhvervsudvalg. Handling 2:Dekanatet sørger for at Fakultetets erhvervsudvalg nedsættes (sættemøde primo marts 2015)

6 Handling 3:Virksomheder kontaktes. (marts juni 2015) Handling 4: 2 pilotprojekter igangsættes. (april 2015) Handling 5: Etablering af tydelige og attraktive karriereveje for forskere, der er engagerede i erhvervssamarbejde. Side 6/8 Fakultetsledelsen besluttede at følge arbejdsgruppens anbefalinger og at igangsætte arbejdet med det samme. Institutterne/centrene skal udpege en kontaktperson på hvert institut/center og får tilsendt et kommissoriet for udvalget. Ad. 7. Fakultetsledelsesmøder 2015 strategiske emner (bilag) Forslag til plan for kommende møder udsendt som bilag. Temalisten er drøftet i og fremkommet fra forberedelsesgruppen, som især prioriterer, at få afsluttet de igangværende arbejdsgrupper. Planen vil være et dynamisk dokument, da det skal være muligt at reagere på, hvad der sker i omverdenen. Der er foreslået en række temaer/emner som er listet under oversigten over møder. Fakultetsledelsen tilsluttede sig forberedelsesgruppens forslag. Forberedelsesgruppen vil gerne have input enten på fakultetsledelsesmøderne eller via s til emner der ønskes behandlet i fakultetsledelsen, så emnelisten løbende drøftes og opdateres. Emnelisten deles med Akademisk Råd og institutsekretariatslederne. Ad. 8. Fakultetets sommerfest 2015 (bilag) NCN orienterede om, at de fire fakulteters sommerfester i år afholdes fredag d. 19. juni. Fakultetsledelsen har tidligere drøftet, hvordan den fælles ST sommerfest bedst afvikles. Den geografiske spredning på ST er en udfordring og erfaringen fra tidligere år viser, at der er begrænset deltagelse fra Sjælland til den fælles fest i Århus. Det blev besluttet, at ST i 2015 afholder en større fælles sommerfest i Aarhus centrum med den mulighed, at der kan afholdes en parallel fest for medarbejderne på Sjælland i fx Roskilde. NCN orienterede endvidere om, at han i år ønsker at gentage uddelingen af priser i lighed med sidste år. Ad. 9. Nyt fra prodekanerne a. Nyt fra møde i Innovationsfonden vedr. INNO+ ved Mogens Nielsen Mogens Nielsen gjorde opmærksom på link til Innovationsfondens opslag 2015: MN orienterede om at Innovationsfondens opslag er delt i 3 virkemidler/indsatsområder: Talenter, InnoBooster og Store projekter.

7 MN er opmærksom på, at flere på ST er involveret i initiativer i forhold til Store projekter. Dekanatet vil gerne orienteres hvis ST-ansatte er involveret i initiativer i relation til Store projekter med henblik på at kunne koordinere/fremme ansøgninger mv. Side 7/8 Ad. 10. Meddelelser a. Strategi opfølgning på handleplan og mål for 2016 NCN orienterede om, at det er tid til at udarbejde afrapportering på institutternes og fakultetets handleplaner for Fakultetet er samtidig blevet anmodet om at komme med indstilling til faglige prioriteringer (tidligere strategiske mål) for 2016 til Udvalgene og UL. Fakultetet skal komme med maksimalt tre faglige prioriteringer inden for de fire områder; Forskning, Uddannelse, Viden og Talent. Målet er færre men skarpere faglige prioriteringer. De faglige prioriteringer skal behandles på ledelsesseminaret i juni 2015 på Sandbjerg Gods. Denne proces kommer desværre til at køre parallelt med det interne forløb på ST der er koblinger og NCN opfordrede til, at betragte det på den måde, at hidtidige centrale tiltag har været relativt overordnede og dermed formodentligt relativt let at kombinere med ST processerne, hvor fokus i høj grad er mere detalje og eksekverbare strategier. Institut- og centerlederne får tilsendt en mail med en skabelon til brug for: Handleplan 2014 Afrapportering forår 2015 b. AU s retningslinjer for kørselsgodtgørelse/kørselsbemyndigelse (bilag) HSU har godkendt den foreslåede ændring af retningslinjerne for tjenstlig befordring og kørselsbemyndigelse til ikrafttræden 1. januar Ændringen betyder at retningslinjerne ændres således: For en generel kørselsbemyndigelse til høj sats er betingelserne efter en konkret vurdering: * Der gives en generel kørselsbemyndigelse til høj takst, for de kilometer der køres tjenstligt op til km årligt, når antallet at tjenesterejser er så stort, at universitetet alternativt ville være nødsaget til at stille en tjenestebil til rådighed for pågældende. I disse tilfælde udbetales høj takst fra 1. kilometer. Generel kørselsbemyndigelse kan maksimalt gives for 2 år ad ganen og skal altid indeholde en beskrivelse af, i hvilke tilfælde, den høje takst kan anvendes. eller

8 * Medarbejdere som jævnligt varetager særlige opgaver (f.eks. opgaver uden for sædvanlig arbejdstid), hvor tjenesten forudsætter transport, som kun vanskeligt kan bestrides med mindre medarbejderen selv stiller transportmiddel til rådighed. Side 8/8 c. Ansættelse af studentermedhjælpere i Adm. (bilag) Fællestillidsrepræsentanten for TAP har påpeget, at det er problematisk, at administrationen i en periode med kvalificeret ansættelsesstop har ansat mange studentermedhjælpere til administrativt arbejde. Der er siden 1. juni 2014 ansat 64 studentermedhjælpere på de 9 tidligere vicedirektørområder. AU har gode erfaringer med at bruge studentermedhjælpere i tidsbegrænsede stillinger til at varetage forefaldende administrative opgaver. Studentermedhjælperne løser typisk arbejde der kræver stor fleksibilitet. Opgaverne giver de studerende en erhvervskompetence. Omvendt er der opgaver der kræver bestemte administrative kvalifikationer og som bedst varetages af fastansatte kontoruddannede. Aarhus Universitet har forlænget det kvalificerede ansættelsesstop i enhedsadministrationen indtil 30. juni 2015 fordi Universitetsledelsen allerede i forbindelse med budgettet for 2014 besluttede, at administrationen skulle tilpasses med yderligere 25 millioner fra 2014 til Det kvalificerende ansættelsesstop gælder for universitetsledelsens sekretariat, vicedirektørområderne samt de administrative centre. Det kvalificerede ansættelsesstop betyder, at stillinger i enhedsadministrationen kun bliver slået eksternt op i særlige tilfælde. Det kvalificerende ansættelsesstop omfatter ikke bl.a. elevansættelser Der vil fremadrettet være en skærpet ledelsesmæssig opmærksomhed på ansættelse af studentermedhjælpere med det formål at sikre en hensigtsmæssig balance mellem studentermedhjælpere og kontoruddannelse og vurdere muligheden for sammenlægning af funktioner Ad. 11. Eventuelt NCN mindede om, at næste fakultetsledelsesmøde den 26. feb. afholdes i Emdrup. LHA orienterede om at der er kommet nye regler omkring statsstøtte til infrastruktur som betyder, at hvis erhvervslivet skal kunne benytte infrastruktur skal der være privat finansiering med i forbindelse med etablering af faciliteten. Der er en bagatelgrænse for hvornår reglerne gælder. NCN orienterede om at der er igangsat initiativer som skal sikre et tættere samarbejde mellem ST og udvalgte virksomheder.

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: 13.00 17.00 AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Fakultetsledelsesmøde torsdag den 16. april 2015 kl: 13.00 16.30 Mødet afholdes på to lokaliteter hhv. Århus og Emdrup (videolink) Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning Fakultetsledelsesmøde d. 15. marts 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Møde: Torsdag den 3. juli kl. 14.30 18.30 Århus - Væksthusene Institutledermøde nr. 8 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik

Læs mere

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller Møde den: 4. februar 2014 kl. 10.00 13.30 Aarhus Universitet, Ndr. Ringgade 1, 8000 Århus C, Frandsen salen Institutledermøde nr. 2 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 30. oktober kl. 10.00 14.30 Institut for Datalogi, Åbogade 34, mødelokale Ada 333 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Peter Henriksen

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 22. februar 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 3 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 17 Møde den 19. december 2012 kl. 10.00 12.00 ENG, Dalgas Avenue 2, 8000 Århus C

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 17 Møde den 19. december 2012 kl. 10.00 12.00 ENG, Dalgas Avenue 2, 8000 Århus C Institutledermøde nr. 17 Møde den 19. december 2012 kl. 10.00 12.00 ENG, Dalgas Avenue 2, 8000 Århus C REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR),

Læs mere

b. Udkast til ST høringssvar vedr. internationaliseringsstrategi

b. Udkast til ST høringssvar vedr. internationaliseringsstrategi Møde den: 13. januar 2014 kl. 13.00 16.00 Institut for Ingeniørvidenskab, Ingeniørhøjskolen, Dalgas Avenue 2, 8000 Aarhus, lokale 529 Institutledermøde nr. 1 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. Møde den: 23. oktober kl. 09.30 12.00 i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. 12 Auditoriet Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra il-møde 20. november

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra il-møde 20. november Referat Fakultetsledelsesmøde tirsdag den 9. december kl. 13.00 17.00 AgroTech, Agro Food Park 13, Skejby mødelokale Foodturelab Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI), Thomas

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra Fakultetsledelsesmøde

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra Fakultetsledelsesmøde Møde: Torsdag den 20. november kl. 10.00 13.30 Århus, Bygn. 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH),

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen.

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen. Institutledermøde nr. 14 Den 7. november 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo

Læs mere

1. Open Acces v. Per Lindblad Johansen. 2. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 3. Opfølgning:

1. Open Acces v. Per Lindblad Johansen. 2. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 3. Opfølgning: AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Fakultetsledelsesmøde 24. september 2015 kl:13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 12 REFERAT Deltagere: Niels

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 30. april 2013 kl Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 30. april 2013 kl Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5 Møde den: 30. april 2013 kl. 13.00 17.00 Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI),

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Fakultetsledelsesmøde mandag den 12. januar kl. 13.00 16.30 Aarhus Universitet, Ndr. Ringgade 1, 8000 Århus C, lokale 021 og 023 Fakultetsledelsesmøde nr. 1 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning på FSU møde den 10. april 2014

a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) b. Opfølgning på FSU møde den 10. april 2014 Møde: Tirsdag d. 29. april 2014 kl. 10.00 13.30 Ndr. Ringgade 1, bygn. 1431, Frandsensalen 8000 Århus C Institutledermøde nr. 6 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 15 Møde den: 21. november 2012, kl. 08.00 10.00 Sted: Aarhus, Bioscience DAGSORDEN

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 15 Møde den: 21. november 2012, kl. 08.00 10.00 Sted: Aarhus, Bioscience DAGSORDEN Institutledermøde nr. 15 Møde den: 21. november 2012, kl. 08.00 10.00 Sted: Aarhus, Bioscience REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: 27. februar 2014 kl Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den: 27. februar 2014 kl Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr. Møde den: 27. februar 2014 kl. 09.30 13.00 Institut for Miljøvidenskab Institutledermøde nr. 3 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde d. 7. april 2016 kl: 09.00 16.15 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 4 Møde den: 21. marts 2012, kl. 10.00 12.00 Mødelokale: Konferencelokale, bygning 2, 3. sal Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 5 Møde den: 11. april 2012, kl. 15.00 17.00 Mødelokale: 732, bygning 1521 Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann (BRI), Thomas

Læs mere

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk.

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk. Dato: Oktober 2017 Side 1/5 Fakultetsledelsesmøde d. 22. september kl. 13.00 15.30 Sandbjerg Gods Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Møde: Torsdag den 25. september kl. 10.00 13.30 Ingeniørhøjskolen Århus Universitet, NAVITAS, Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C lok. 03.017, Navitas Institutledermøde nr. 11 Deltagere: Niels Chr. Nielsen

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter Fakultetsledelsesmøde d. 3. december 2015 kl: 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 4. september kl. 10.00 13.30 Frandsensalen bygning 1431 Institutledermøde nr. 10 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl. 10.00 12.00 Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR),

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo 13.30 Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. 10 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) Fakultetsledelsesmøde 8.oktober 2015 kl:13.oo 16.30 Mødet afholdes på AU, Frandsensalen, Ndr. Ringgade 1, Bygning 1431 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix

Læs mere

Til stede: A-siden: Niels Damgaard Hansen, Marianne Aarø-Hansen, Steen Dan Christiansen,

Til stede: A-siden: Niels Damgaard Hansen, Marianne Aarø-Hansen, Steen Dan Christiansen, Møde den: 9. december 2014 Bygning 1521, lokale 220 Møde i Interim SU på Administrationscenter ST Referat Til stede: A-siden: Niels Damgaard Hansen, Marianne Aarø-Hansen, Steen Dan Christiansen, Dorthe

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 20. marts 2014 kl Ndr. Ringgade 1, bygn mødelokale 021/023 Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 20. marts 2014 kl Ndr. Ringgade 1, bygn mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. Møde den: 20. marts 2014 kl. 13.00 16.00 Ndr. Ringgade 1, bygn. 1431 mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. 4 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: REFERAT Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 28. april 2016 kl: 12.30 16.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX),

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 9. juni 2016 kl: 12.30 16.00 Bygning 1525 - mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 8 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH),

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter Referat Fakultetsledelsesmøde d. 14. januar 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, m ødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET Referat Dato: Marts 2018 Fakultetsledelsesmøde d. 14. marts 2018 kl.12.30 17.00 Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Side 1/7 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET REFERAT

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET REFERAT REFERAT Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 19. maj 2016 kl: 12.30 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 7 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Peter Henriksen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 7 Møde den: 16. maj 2012, kl. 10.00 12.00 Sted: Institut for Agroøkologi, Foulum Mødelokale 2 REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN Møde den: 10. september kl. 14.00 17.00 Gods Institutledermøde nr. 10 Aarhus, Ndr. Ringgade 1, bygning 1431 lokale 021/023 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels

Læs mere

Referat. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) AARHUS UNIVERSITET

Referat. DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) AARHUS UNIVERSITET Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag den 7. maj 2015 kl: 9.30 12.30 Mødet afholdes på Institut for Agroøkologi i Foulum, mødelokale M2 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 24. november 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Dagsorden: Referat: Ledelsen angav følgende forventninger: Frit, åbent og konstruktivt forum. AARHUS UNIVERSITET REFERAT

Dagsorden: Referat: Ledelsen angav følgende forventninger: Frit, åbent og konstruktivt forum. AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 28. august 2014 kl. 11.30 13.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Birgitte Langsted, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Anette Christiansen,

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Referat Møde den 12. juni kl. 13.00 17.00 (med efterfølgende middag i Kemisk Kantine) Aarhus, Ndr. Ringgade 1, bygning 1431 lokale 021-023 Institutledermøde nr. 7 Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN),

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 28. maj 2013 kl MBG Institutledermøde nr. 6. Referat DAGSORDEN

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 28. maj 2013 kl MBG Institutledermøde nr. 6. Referat DAGSORDEN Møde den: 28. maj 2013 kl. 14.00 17.00 MBG Institutledermøde nr. 6 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Thomas Skjødeberg Toftegaard (TST), Erik

Læs mere

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv.

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv. Forretningsorden Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden Januar 2015 AMK Øst 1. Opgaver 1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Formål Denne procedure beskriver retningslinjerne for, hvordan Hotel- og Restaurantskolen håndterer: rekruttering af nye medarbejdere annoncering af ledige

Læs mere

a. Årsresultat 2013 b. FC c. Erfaringsopsamling på økonomiprocessen (bilag) Planlægningsområdet ved Bent Lorentzen

a. Årsresultat 2013 b. FC c. Erfaringsopsamling på økonomiprocessen (bilag) Planlægningsområdet ved Bent Lorentzen Møde: Torsdag den 22. maj 2014 kl. 10.00 13.30 Frandsen salen bygning 1431 med efterfølgende rundvisning i dyrekælderen på Zoofysiology på BIOS Institutledermøde nr. 7 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen

Læs mere

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 22. oktober 2008 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 2003-0120-74 Sagsbeh.: tas KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE 1. KONCERNPERSONALEPOLITIKKENS

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: To-do listen og Ledelsesseminar juni 2015

DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: To-do listen og Ledelsesseminar juni 2015 Fakultetsledelsesmøde torsdag den 18. juni 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, Langelandsgade, Bygning 1525- lokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 8 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Peter Henriksen

Læs mere

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST FOKUSPUNKTER PÅ ST Fakultetsledelse, institutledelse, nærvær og delegering ST økonomimodel Ansættelsesprocesser Medinddragelse Organisering, faglig identitet og sammenhæng

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023 Institutledermøde nr. 11 Møde den 6. september 2012, kl. 14.00 17.00 Aarhus Universitet, bygning 1431, mødelokale 021/023 REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI),

Læs mere

Sygefraværspolitik i Statens Administration

Sygefraværspolitik i Statens Administration Side 1 af 6 Sygefraværspolitik i Statens Administration 27. april 2011 Indhold Formål... 1 Hvornår og hvordan melder du dig syg?... 2 Hvornår og hvordan melder du dig rask?... 2 Kontakt til den sygemeldte

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018 Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. sundheds-it og elektronisk kommunikation Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) b. Advisory Board møde d

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: a. To-do listen (bilag) b. Advisory Board møde d Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 1. september 2016 kl: 12.30 17.00 Bygning 1525 - mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 11 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Institutledermøde nr. 8 Møde den: 6. juni 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Bygning 1431, mødelokale 021/023 Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), institutledere: Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter. 3. Økonomi Beredskab og beredskabsøvelser (bilag) v. Jørgen B.

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkter. 3. Økonomi Beredskab og beredskabsøvelser (bilag) v. Jørgen B. Referat Fakultetsledelsesmøde d. 4. februar 2016 kl: 12.30 16.15 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Erik Steen

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere Vedtægter for Ergoterapeutforeningens selskab for ledere 1 Navn Ergoterapeutforeningens Selskab for Ledere 2 Formål Selskabets formål er: at være netværk og styrke det kollegiale sammenhold blandt ergoterapeuter

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 29. september 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 12 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 3. november 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

DAGSORDEN cs@science.au.dk

DAGSORDEN cs@science.au.dk Institutledermøde Onsdag den 4. december 2013 kl. 14.00 17.00 Institutledermøde nr. 15 Thorsmølle, Thorsmøllevej 15, 8000 Århus C Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt

Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt Teori og Metodecentret Juni 2012 Greve Kommune har sat sig som mål, at det almene læringsmiljø skal kunne inkludere flere børn og unge, som tidligere

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Vejle, den 29. oktober 2014

Vejle, den 29. oktober 2014 Vejle, den 29. oktober 2014 Til Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Emne: "Høringssvar kombineret ungdomsuddannelse" Produktionsskoleforeningens

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg

Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Forslag til principerklæring til vedtagelse på FOAs strukturkongres 12. og 13. januar 2006 i Aalborg Principperne i denne erklæring angiver retningen for FOAs videre strukturelle og demokratiske udvikling.

Læs mere

Anmeldt tilsyn Rapport

Anmeldt tilsyn Rapport Anmeldt tilsyn Rapport Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Evigglad Adresse Finsensvej 83 Leder Anni Juul-Olsen Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 41 Normerede

Læs mere

Lokalplanlægning i Varde Kommune

Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Varde Kommune er planmyndighed og forestår udarbejdelse af kommuneplan og lokalplaner. Kommuneplanen er en overordnet plan, der blandt

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13.

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. maj 2008 Sportscampus Aarhus Århus Kommune Kultur og Borgerservice Teknik og Miljø Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus Elite

Læs mere

Ansvar og kompetence beskrivelse for områdeledere og pædagogiske ledere

Ansvar og kompetence beskrivelse for områdeledere og pædagogiske ledere Ansvar og kompetence beskrivelse for områdee og pædagogiske e Nærværende skrivelse, er tænkt som et dynamisk dokument, der konstant vil være under forandring. Vi er e af en politisk styret organisation,

Læs mere

UDDANNELSESPOLITISKE PEJLEMÆRKER FLERE VELFÆRDSUDDANNEDE EN FRAFALDSANALYSE OPDATERING AF BEHOVSANALYSEN

UDDANNELSESPOLITISKE PEJLEMÆRKER FLERE VELFÆRDSUDDANNEDE EN FRAFALDSANALYSE OPDATERING AF BEHOVSANALYSEN UDDANNELSESPOLITISKE PEJLEMÆRKER FLERE VELFÆRDSUDDANNEDE EN FRAFALDSANALYSE OPDATERING AF BEHOVSANALYSEN Kommunaldirektør Søren Abildtrup Læsø medlem af den uddannelsespolitiske koordinationsgruppe KKR

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT Institutledermøde nr. 9 Møde den: 4. juli 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Bygning 1431, mødelokale 021/023 REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), institutledere: Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels

Læs mere

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 KULTUR & FRITID Hvorfor talentstrategi? Formålet med talentstrategien er at skabe de optimale vilkår for den enkelte, så talentet stimuleres

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Referat Dato: 6. juli 2018 Side 1/8 Fakultetsledelsesmøde d. 5. juli 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 9 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning:

DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning: Fakultetsledelsesmøde 13. august 2015 kl:13.00 16.30 Aarhus Universitet, bygning 1525 (Fysik), mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 9 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere