Læreplan for God advokatskik II

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Læreplan for God advokatskik II"

Transkript

1 Læreplan for God advokatskik II Delemne: Interessekonflikt Advokaters uafhængighed er afgørende for dennes virke i retssamfundet, herunder særligt for klientens tillid til advokaten. Advokatfuldmægtige skal derfor lære, hvordan de kan opretholde uafhængighed, så de ikke kommer i en interessekonflikt, hvor de skal håndtere modstridende interesser. De skal endvidere lære, hvordan de sikrer sig, at de altid varetager deres klienters interesse fuldt ud. Deltagerne på advokatuddannelsen skal: have kendskab til sammenhængen mellem reglerne om interessekonflikt og tavshedspligt, forstå de bagvedliggende årsager til reglerne om interessekonflikter, forstå betydningen af klientsamtykke i relation til interessekonflikter, advokatens forpligtelser, når en interessekonflikt konstateres, og konsekvenserne af tilsidesættelse af reglerne om interessekonflikter, kunne anvende terminologi fra de advokatetiske regler om interessekonflikter korrekt, kunne analysere og vurdere konkrete cases, hvor der kan opstå tvivl om advokaten befinder sig i en interessekonflikt. AER samt AER med kommentarer ved advokat Martin Lavesen og advokat Lars Økjær Jørgensen - Advokatetik - ret og rammer Advokaten 2/2013: Firmaskift og interessekonflikter Advokaten.8/2012: Forsvarerne og interessekonflikt CCBE's Code of Conduct U.l97L927Ø, U SH, U.! /2H, U H, U H U H U201L3374/3H Uddrag af Advokatnævnets Årsberetning 2002 Advokatnævnskendelser og domme Hvis interessekonflikter bliver et emne til eksamen, skal eksaminanderne demonstrere, at de kan opfylde de faglige mål for emnet. Det kan f.eks. ske i en opgave, hvor de skal analysere og vurdere en konkret case, hvor der er tvivl om en advokat befinder sig i en interessekonflikt eller ej.

2 Læreplan for God advokatskik II Delemne: Tavshedspligt Advokaten er pålagt tavshedspligt for at sikre klienten i forhold til andre personer og virksomheder og i forhold til samfundet. Advokatfuldmægtigen skallære om og forstå formålet med tavshedspligten. Advokatfuldmægtigen skal vide, hvornår advokaten kan pålægges eller være berettiget til at bryde tavshedspligten. Deltagerne på Advokatuddannelsen skal: forstå de bagvedliggende årsager til reglerne om tavshedspligt, forstå tavshedspligtens omfang, undtagelserne til tavshedspligten og hvem pligten påhviler, kunne anvende terminologi fra de advokatetiske regler om tavshedspligt korrekt, kunne analysere og vurdere konkrete cases, hvor der kan opstå tvivl om advokatens tavshedspligt. Advokatetik-ret og rammer AER samt AER med kommentarer af advokat Martin Lavesen og advokat Lars Økjær Jørgensen- 'NWw.advokatsamfundet.dk CCBE's Code of Conduct U H, U V, U H Straffeloven f Advokatnævnskendelser Retsplejeloven Virksomhedsjuristens tavshedspligt samt vidne og editionspligt, Erhvervsjuridisk Tidsskrift, 2/2007 Advokaten 10/2004: Hvornår er en forsvarer "bare" en advokat? Hvidvaskloven. Hvis tavshedspligt bliver et emne til eksamen, skal eksaminanderne demonstrere, at de kan opfylde de faglige mål for emnet. Det kan f.eks. ske i en opgave, hvor de skal analysere og vurdere en konkret case, hvori der er tvivl om advokatens tavshedspligt. Det kan også ske i en opgave, hvor de skal analysere og vurdere de juridiske aspekter af tavshedspligten.

3 Læreplan for God Advokatskik II Delemne: Beskikkelse og advokatselskabsreglerne Advokattitlen er beskyttet, og uberettiget brug af advokattitlen er strafbar. Advokatfuldmægtigen skal have indsigt i betingelserne for at opnå advokatbeskikkelse og reglerne for udøvelse af advokatvirksomhed her ilandet under sit hjemlands advokattitel (EU-advokater). Retsplejelovens regler om advokatselskaber er fastsat for at sikre advokaters uafhængighed, samt for at sikre klarhed om advokatens og advokatselskabets hæftelse over for klienten. Advokatfuldmægtige skal derfor have indsigt i reglernes indhold og formål. Deltagerne på advokatuddannelsen skal kunne forstå betingelserne i retsplejelovens 119 for opnåelse af advokatbeskikkelse, forstå reglerne om brug af advokattitlen, vandelskrav og muligheden for at deponere beskikkelsen, forstå reglerne om udøvelse af advokatvirksomhed under hjemlandets titel og adgangen til at opnå dansk beskikkelse, forstå reglerne for organisations- og virksomhedsadvokaters titelbrug, forstå reglerne om de selskabsformer, advokatvirksomheder kan drives under, herunder reglerne om optagelse af medejere, der ikke er advokater (enkeltmandsvirksomhed, interessentskab, anpartsselskab, aktieselskab, partnerselskab, SE-selskab og holdingselskab), forstå reglerne om ledelsens sammensætning i advokatvirksomheder, forstå reglerne om indberetningspligt til Advokatsamfundet, anvende reglerne om navngivning af advokatvirksomheder i retsplejeloven og AER, analysere og vurdere om en given økonomisk virksomhed lovligt kan udøves af en advokatvirksomhed. Advokatetik- ret og rammer Retsplejelovens! ( g), l35a og l4l Bkg. 1427/2007 og 1426/2007 Bkg. 1431/2007 AER Hvis Beskikkelse og advokatselskabsreglerne bliver et emne til eksamen, skal eksaminanderne demonstrere, at de kan opfylde de faglige mål for emnet. Det kan f.eks. ske i en opgave, hvor de skal vurdere om et advokatselskab er stiftet og drives i overensstemmelse med reglerne.

4 Læreplan for God Advokatskik H Delemne: Advokatens erstatningsretlige og disciplinære ansvar - Advokatnævnet Advokatens erstatningsretlige og disciplinære ansvar er en del af fundamentet for den særlige tillid, klienterne kan have til advokater, og advokatfuldmægtige skal derfor have indsigt i advokatansvarets omfang og Advokatsamfundets disciplinærordnings funktion og baggrund samt Advokatnævnets kompetence. Deltagerne på advokatuddannelsen skal lemme forstå og anvende betingelserne for at en advokat kan ifalde professionsansvar, herunder i en konkret analyse af en sag om professionsansvar, analysere og vurdere konkrete cases, hvor der kan være tvivl om advokaten har pådraget sig ansvar forstå sammenhængen mellem og forskellen på advokatens disciplinære ansvar og erstatningsansvar, forstå principalens ansvar for fuldmægtigen, forstå Advokatnævnets kompetence og den praktiske tilgang i disciplinær- og klagesystemet, forstå Advokatnævnets og domstolenes kompetencer i disciplinær- og ansvarssager, forstå Advokatnævnets og domstolenes kompetencer i salærsager, analysere og vurdere konkrete cases om Advokatnævnets kompetence, forstå betingelserne for at en advokat kan pålægges en disciplinær straf, herunder forstå reglerne for sanktionsfastsættelsen, anvende betingelserne for at en advokat kan pålægges en disciplinær straf i en konkret analyse af en sag om disciplinær straf. Advokatetik- ret og rammer U.2010B.201 og U.2011B.21 RPL kap. 15, I5a og 15b, RPL 361 Bkg. 20/2008 Advokatnævnets klageskemaer Resumeer af domme Kendelser fra Advokatnævnet Advokaten 6/2007, Nye retningslinjer for udmåling afbøder Advokaten 9/2007, Nyt fra Advokatnævnet Hvis Advokatens disciplinære og erstatningsretlige ansvar- Advokatnævnet bliver et emne til eksamen, skal eksaminanderne demonstrere, at de kan opfylde de faglige mål for emnet. Det kan f.eks. ske i en opgave, hvor de skal vurdere, hvilke rettigheder en skuffet klient har i forhold til advokaten.

5 Læreplan for God advokatskik II Delemne: Salær Advokaters salær skal i henhold til retsplejeloven være rimeligt. Advokatfuldmægtige skal derfor lære, hvordan et rimeligt salær fastsættes. Herudover skal advokatfuldmægtige have indsigt ide formelle regler om prisoplysning og salærafregning. Deltagerne på advokatuddannelsen skal: have kendskab til de advokatetiske regler om oplysningspligt, herunder prisoplysning og konsekvenserne ved tilsidesættelse af reglerne, forstå betydningen af at overholde god advokatskik i forbindelse med salærafregning, herunder ved opkrævning af depositum, a conto afregning, tilbageholdsret, endelig afregning (tidspunkt og krav til fakturaen), kunne anvende terminologi fra de advokatetiske regler om salær korrekt, kunne anvende de i retspraksis anerkendte salærparametre; medgået tid, sagens værdi, sagens kompleksitet, det forbundne ansvar, sagens eventuelt hastende karakter, kunne formulere en skriftlig prisoplysning til en forbruger samt argumentere for rimeligheden af salærforslaget, have kendskab til de advokatetiske regler om opdrags- og prisoplysning i erhvervsforhold, kunne vurdere rækkevidden af de advokatetiske reglers indskrænkning i aftalefriheden vedrørende salær, herunder rimelighedskravet, forbud mod pactum de quota litis (andel af udbytte), betaling i aktier, henvisningshonorarer, omkostningsdækning mv. Markedsføringsloven 13 Advokaten 3/2010: Nyt afsnit om oplysningspligt i de advokatetiske regler AER samt AER med kommentarer ved advokat Martin Lavesen og advokat Lars Økjær Jørgensen- Retsplejelovens 126 U.l H U H U Ø Konkursloven 239 Advokatetik- ret og rammer Advokatnævnskendelser Advokaten 9/2012: Ingen a la carte når det gælder retshjælpsforsikring Hvis salær bliver et emne til eksamen, skal eksaminanderne demonstrere, at de kan opfylde de faglige mål for emnet. Det kan f.eks. ske i en opgave, hvor de skal analysere omkostningerne ved at tage en konkret sag, formulere en prisoplysning til klienten i sagen samt gøre rede for, hvilke salærparametre de har lagt vægt på, og hvordan de har sikret sig at de overholder de advokatetiske

6 regler vedr. prisoplysning og god advokatskik iforbindelse med salærafregning. Eller det kan ske i en opgave, hvor de skal vurdere en advokatnævnskendelse og forklare, hvorfor nævnet har afgjort sagen på en bestemt måde.

Læreplan for God advokatskik II

Læreplan for God advokatskik II Delemne: Interessekonflikt Advokaters uafhængighed er afgørende for dennes virke i retssamfundet, herunder særligt for klientens tillid til advokaten. Advokatfuldmægtige skal derfor lære, hvordan de kan

Læs mere

DE ADVOKATETISKE REGLER

DE ADVOKATETISKE REGLER DE ADVOKATETISKE REGLER Hidtidige regler Regler vedtaget den 7. april 2011 1. Indledning 1.1 Advokatens stilling i samfundet I et retssamfund indtager advokaten en særlig stilling. Advokatens opgave er

Læs mere

S e k r e t a r i a t e t

S e k r e t a r i a t e t Advokatrådets tilsyn Ved den seneste ændring af retsplejeloven blev der lagt op til et mere intensivt tilsyn fra Advokatrådets side. Tilsynet skal dække overholdelsen af advokatreglerne i bred forstand,

Læs mere

DE ADVOKATETISKE REGLER (Vil blive anvendt af Advokatrådet fra 1. oktober 2011)

DE ADVOKATETISKE REGLER (Vil blive anvendt af Advokatrådet fra 1. oktober 2011) DE ADVOKATETISKE REGLER (Vil blive anvendt af Advokatrådet fra 1. oktober 2011) 1 Advokatens stilling i samfundet Advokaten indtager i et retssamfund en særlig stilling. Advokatens opgave er at fremme

Læs mere

Læreplan for God Advokatskik I

Læreplan for God Advokatskik I Læreplan for God Advokatskik I Delemne: Introduktion til advokatverdenen. Forsikring og garanti. Advokatrådet fører tilsyn med advokater, jf. rpl. 143. Advokatfuldmægtige skal have kendskab til Advokatsamfundets

Læs mere

DE ADVOKATETISKE REGLER (Vil blive anvendt af Advokatrådet fra 1. november 2015)

DE ADVOKATETISKE REGLER (Vil blive anvendt af Advokatrådet fra 1. november 2015) DE ADVOKATETISKE REGLER (Vil blive anvendt af Advokatrådet fra 1. november 2015) 1 Advokatens stilling i samfundet Advokaten indtager i et retssamfund en særlig stilling. Advokatens opgave er at fremme

Læs mere

Læreplan for Retssagens forberedelse

Læreplan for Retssagens forberedelse Delemne: Processkrifter Den skriftlige forberedelse af retssagen er afgørende for sagens bedst mulige tilrettelæggelse. Advokatfuldmægtige skal derfor kunne udarbejde processkrifter, som fastlægger sagens

Læs mere

Læreplan for Kommunikation

Læreplan for Kommunikation Læreplan for Kommunikation Advokater skal kunne kommunikere hensigtsmæssigt i mange situationer: ved møder, i retten, i forbindelse med akkvisition osv. Advokatfuldmægtige skal derfor lære at forberede

Læs mere

Kære kollega. Denne folder er ment som en hjælp til dig i forbindelse med Advokatrådets tilsyn.

Kære kollega. Denne folder er ment som en hjælp til dig i forbindelse med Advokatrådets tilsyn. GODT TILSYN Kære kollega Denne folder er ment som en hjælp til dig i forbindelse med Advokatrådets tilsyn. Advokatrådet skal, efter hvidvaskloven og Folketingets ønske, føre et skærpet tilsyn med, at alle

Læs mere

DE ADVOKATETISKE REGLER

DE ADVOKATETISKE REGLER DE ADVOKATETISKE REGLER (Vil blive anvendt af Advokatrådet fra 1. oktober 2018) 1. Advokatens stilling i samfundet Advokaten indtager i et retssamfund en særlig stilling. Advokatens opgave er at fremme

Læs mere

Advokatetiske regler. Advokatrådets vejledende regler som senest er ændret på Advokatrådets møde 4. marts 2010

Advokatetiske regler. Advokatrådets vejledende regler som senest er ændret på Advokatrådets møde 4. marts 2010 Advokatetiske regler Advokatrådets vejledende regler som senest er ændret på Advokatrådets møde 4. marts 2010 Tillæg til Advokaten 3 2010 2 ADVOKATetiske regler Indhold 1. Indledning....5 2. Almindelige

Læs mere

Læreplan for Retssagens forberedelse

Læreplan for Retssagens forberedelse Delemne: Processkrifter Den skriftlige forberedelse af retssagen er afgørende for sagens bedst mulige tilrettelæggelse. Advokatfuldmægtige skal derfor kunne udarbejde processkrifter, som fastlægger sagens

Læs mere

ADVOKATRÅDETS TILSYNSBESØG STATUS FOR 2011. j.nr.: 2012-1229

ADVOKATRÅDETS TILSYNSBESØG STATUS FOR 2011. j.nr.: 2012-1229 ADVOKATRÅDETS TILSYNSBESØG STATUS FOR 2011 Forord 2011 var tredje år med Advokatrådets tilsynsbesøg. Ordningen fungerer efter Advokatrådets opfattelse tilfredsstillende, og selvom der nogle steder er plads

Læs mere

K E N D E L S E. Der blev under sagen afgivet forklaring af Klager. Forklaringen blev afgivet for lukkede døre.

K E N D E L S E. Der blev under sagen afgivet forklaring af Klager. Forklaringen blev afgivet for lukkede døre. København, den 23. september 2013 Sagsnr. 2011-5139/SAF/JML 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over advokat A. Sagens tema: Klager, der var mor til en pige, som

Læs mere

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene.

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene. København, den 7. januar 2015 Sagsnr. 2014-523 /2KR/HCH 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X på vegne af klager klaget over indklagede, [bynavn]. Sagens tema: X har på vegne

Læs mere

Beskikkelse som advokat. Udøvelse af advokatvirksomhed

Beskikkelse som advokat. Udøvelse af advokatvirksomhed Uddrag af retsplejeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1139 af 24. september 2013 Syvende afsnit. Advokater Kapitel 12 Beskikkelse som advokat Udøvelse af advokatvirksomhed 119. Advokater beskikkes af justitsministeren.

Læs mere

ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER FOR ADVOKATFIRMAET FRANK IBRUG

ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER FOR ADVOKATFIRMAET FRANK IBRUG SKT. CLEMENS TORV 17 DK-8000 AARHUS C TEL (+45) 86 13 86 00 ADV@FRANKIBURG.DK WWW.FRANKIBURG.DK BANK 4387 0016858188 SWIFT-BIC DABADKKK IBAN DK3330000016858188 ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER FOR ADVOKATFIRMAET

Læs mere

DOM OM RETSHJÆLPSFORSIKRING SALÆRAFTALE

DOM OM RETSHJÆLPSFORSIKRING SALÆRAFTALE 28. AUGUST 2012 DOM OM RETSHJÆLPSFORSIKRING SALÆRAFTALE En ny dom fastslår, at der er tale om omgåelse af de regler, der gælder for retshjælpsforsikring, såfremt advokat og klient indgår aftale om, at

Læs mere

Advokatetiske regler (Advokatrådets vejledende regler)

Advokatetiske regler (Advokatrådets vejledende regler) Advokatetiske regler (Advokatrådets vejledende regler) 1. Indledning 1.1 Advokatens stilling i samfundet I et retssamfund indtager advokaten en særlig stilling. Advokatens opgave er at fremme retfærdighed

Læs mere

DE ADVOKAT ETISKE REGLER

DE ADVOKAT ETISKE REGLER DE ADVOKAT ETISKE REGLER kommenteret af Lars Økjær Jørgensen og Martin Lavesen DE ADVOKATETISKE REGLER - kommentar til de advokatetiske regler, som vedtaget på Advokatrådets møde den 7. april 2011 kommenteret

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige Teknisk sammenskrivning af bekendtgørelse 2009-12-14 nr. 1251 om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige som ændret ved BEK nr. 863 af 20/07/2011 Bemærk særligt 3 i BEK

Læs mere

Partnerprøven den 8. oktober OPGAVE 1 (vægtning 12 %)

Partnerprøven den 8. oktober OPGAVE 1 (vægtning 12 %) OPGAVE 1 (vægtning 12 %) Sæt kryds ved de korrekte svar/udsagn. Der kan være et eller flere korrekte svar/udsagn for hvert spørgsmål. Besvarelsen af spørgsmålet skal være helt korrekt, for at tælle med

Læs mere

ADVOKATRÅDETS TILSYNSBESØG

ADVOKATRÅDETS TILSYNSBESØG ADVOKATRÅDETS TILSYNSBESØG STATUS FOR 2009 1 Forord Nu foreligger den første årsberetning om Advokatrådets tilsynsbesøg i advokatvirksomhederne. Årsberetningen udgives med det formål at oplyse om de erfaringer,

Læs mere

K E N D E L S E. Advokat A har endvidere klaget over indklagedes salær på 155.800 kr. ekskl. moms.

K E N D E L S E. Advokat A har endvidere klaget over indklagedes salær på 155.800 kr. ekskl. moms. København, den 20. december 2012 Sagsnr. 2012-1401/CSI/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over indklagede. Sagens tema: Advokat A har

Læs mere

DE ADVOKAT ETISKE REGLER

DE ADVOKAT ETISKE REGLER DE ADVOKAT ETISKE REGLER KOMMENTERET Lars Økjær Jørgensen og Martin Lavesen DE ADVOKAT ETISKE REGLER kommentar til de advokatetiske regler, som senest vedtaget på Advokatrådets møde 25. august 2016. KOMMENTERET

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER

FORRETNINGSBETINGELSER HASSERISVEJ 174 9000 AALBORG FAX 98 12 98 55 TELEFON 98 12 98 00 26.02.2015 MORTEN JENSEN (H) JAN HELLMUND JENSEN (L) THOMAS SCHULTZ (L) STEPHAN MUURHOLM (H) MIKKI NIELSEN (H) ULLA SKOV (H) PREBEN BANG

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Bjarne Overmark, Randers C.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Bjarne Overmark, Randers C. København, den 27. januar 2016 Sagsnr. 2015-2904/MKJ 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Bjarne Overmark, Randers C. Klagens tema: [Klager] har klaget

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Etik. Nyt afsnit om oplysningspligt i de advokatetiske regler

Etik. Nyt afsnit om oplysningspligt i de advokatetiske regler Etik Nyt afsnit om oplysningspligt i de advokatetiske regler Advokatrådet har samlet reglerne om advokatens oplysningspligter i forhold til klienterne i et nyt afsnit i de advokatetiske regler. Artiklen

Læs mere

Partnerprøven den 20. juni OPGAVE 1 (vægtning 10 %)

Partnerprøven den 20. juni OPGAVE 1 (vægtning 10 %) OPGAVE 1 (vægtning 10 %) Sæt kryds ved de korrekte svar/udsagn. Der kan være et eller flere korrekte svar/udsagn for hvert spørgsmål. Besvarelsen af spørgsmålet skal være helt korrekt, for at tælle med

Læs mere

Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003.

Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003. Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003. (Årsberetning 2003) Højesterets dom af 8. december 2003. En patient blev opereret for en nedgroet negl

Læs mere

Vi modtager gerne relevante input og erfaringer fra vores medlemmer.

Vi modtager gerne relevante input og erfaringer fra vores medlemmer. Som led i Danske Advokaters arbejde for en forbedret retssikkerhed for advokater er det et centralt mål at arbejde for, at vores medlemmers og den enkelte advokats håndtering af de advokatetiske regler

Læs mere

7. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede.

7. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede. København, den 1. september 2014 Sagsnr. 2012-3162/3KR/MLA 7. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at Indklagede

Læs mere

AER advokatetiske regler, en oversigt over bestemmelserne og bemærkninger hertil

AER advokatetiske regler, en oversigt over bestemmelserne og bemærkninger hertil AER advokatetiske regler, en oversigt over bestemmelserne og bemærkninger hertil Advokatrådets Almindelige bemærkninger Advokatnævnets og domstolenes praksis har været et solidt fundament for arbejdet,

Læs mere

God adfærd i det offentlige - kort og godt. December 2007

God adfærd i det offentlige - kort og godt. December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt December 2007 God adfærd i det offentlige - kort og godt Udgivet december 2007 Udgivet af Personalestyrelsen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 10. august 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 10. august 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 10. august 2018 Sag 36/2018 A (advokat Peter Frederiksen) mod B (advokat Finn Roger Nielsen) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 7. afdeling

Læs mere

Forretningsbetingelser for Rønne & Lundgren

Forretningsbetingelser for Rønne & Lundgren Forretningsbetingelser for Rønne & Lundgren 1. VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER Rønne & Lundgren Advokatpartnerselskab ( R&L ) CVR-nr. 36 44 20 42 Tuborg Havnevej 19 2900 Hellerup 2. GENERELT 2.1 Nærværende forretningsbetingelser

Læs mere

1. Grundsats pr. time 1.550 kr. 2. a. Grundlovsforhør af normal varighed 1.300 kr. Se tillige under 3.

1. Grundsats pr. time 1.550 kr. 2. a. Grundlovsforhør af normal varighed 1.300 kr. Se tillige under 3. Den 22/12-2009 J.nr. 85A-ØL-1-09 J.nr. 85A-VL-1-09 Vejledende takster pr. 1. januar 2010 for salærer til forsvarere i straffesager, bistandsadvokater samt til beskikkede advokater i ægteskabs-, forældreansvars-

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Vejen Handelsskole & Handelsgymnasium Hhx Samfundsfag

Læs mere

K E N D E L S E. Klager 1 og Klager 2 har endvidere klaget over indklagedes salær på 28.435 kr. inkl. moms.

K E N D E L S E. Klager 1 og Klager 2 har endvidere klaget over indklagedes salær på 28.435 kr. inkl. moms. København, den 9. december 2013 Sagsnr. 2012-463/MKJ/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager 1 og Klager 2 klaget over indklagede. Sagens tema: Klager 1 og Klager 2 har

Læs mere

ADVOKATER BESTYRELSER

ADVOKATER BESTYRELSER ADVOKATER I BESTYRELSER En redegørelse fra Advokatrådet August 2008 Denne redegørelse med tilhørende anbefalinger og øvrige bilag (herefter under ét benævnt "materialet") er udarbejdet for Advokatsamfundet

Læs mere

K E N D E L S E. [Indklagede] korresponderede herefter i perioden august til september 2014 med modpartens advokat vedrørende bodelingen.

K E N D E L S E. [Indklagede] korresponderede herefter i perioden august til september 2014 med modpartens advokat vedrørende bodelingen. København, den 27. januar 2016 Sagsnr. 2015-3739/CSI 7. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede]

Læs mere

Nøgle til reglerne om oplysningspligt i de advokatetiske regler hvor findes baggrunden for de enkelte bestemmelser?

Nøgle til reglerne om oplysningspligt i de advokatetiske regler hvor findes baggrunden for de enkelte bestemmelser? Nøgle til reglerne om oplysningspligt i de advokatetiske regler hvor findes baggrunden for de enkelte bestemmelser? Regel i AER ikke bindende 3.3.1. Advokaten skal af egen drift oplyse klienten om følgende:

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2015.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2015. København, den 26. februar 2016 Sagsnr. 2015 3393/CBW 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Gorm Beck, Roskilde. Klagens tema: [Klager] har klaget

Læs mere

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Forbrugeren var berettiget til at ophæve købet af mangelfuld telefon, fordi den erhvervsdrivende ikke havde afhjulpet manglerne inden for rimelig tid.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Sagsbehandling 5 - Forberedelse af nævnsbehandlingen - Nævnsbehandling

Indholdsfortegnelse. Sagsbehandling 5 - Forberedelse af nævnsbehandlingen - Nævnsbehandling Å r s b e r e t n i n g 2 0 1 0 Indholdsfortegnelse Advokatnævnets opgaver, sammensætning og sekretariat 3 - Advokatnævnets opgaver - Advokatnævnets sammensætning - Advokatnævnets sekretariat Sagsbehandling

Læs mere

Sæt kryds ved de korrekte svar/udsagn. Der kan være et eller flere korrekte svar/udsagn for hvert spørgsmål.

Sæt kryds ved de korrekte svar/udsagn. Der kan være et eller flere korrekte svar/udsagn for hvert spørgsmål. OPGAVE 1 Sæt kryds ved de korrekte svar/udsagn. Der kan være et eller flere korrekte svar/udsagn for hvert spørgsmål. 1. En interessekonflikt foreligger i henhold til de advokatetiske regler altid, når:

Læs mere

Gældende ret. Retsplejelovens 126, stk. 1. Oversigt over reguleringen. Opdrag efter retsbeslutning. Nærmere om 126

Gældende ret. Retsplejelovens 126, stk. 1. Oversigt over reguleringen. Opdrag efter retsbeslutning. Nærmere om 126 MadsBrydeAndersen: Interessekonflikter ved identifikation i advokatvirksomhed Indlæg i Juridisk Forening Mandag den 26. januar 2015 Gældende ret Oversigt over reguleringen Professionsretlige regler ( god

Læs mere

Advokatsamfundet og. December 2009 17-12-2009 1

Advokatsamfundet og. December 2009 17-12-2009 1 Advokatsamfundet og Danske Advokater December 2009 17-12-2009 1 Forhistorien En dom fra Menneskerettighedsdomstolen fra januar 2006 om forbud mod eksklusivbestemmelser og regeringens generelle ønske om

Læs mere

I medfør af 130 i lov om rettens pleje, jf. lovbekendtgørelse nr af 23. oktober 2007, fastsættes: Avocat/Advocaat/Rechtsanwalt

I medfør af 130 i lov om rettens pleje, jf. lovbekendtgørelse nr af 23. oktober 2007, fastsættes: Avocat/Advocaat/Rechtsanwalt Bekendtgørelse om EU-advokaters etablering her i landet m.v. 1) I medfør af 130 i lov om rettens pleje, jf. lovbekendtgørelse nr. 1261 af 23. oktober 2007, fastsættes: Kapitel 1 Indledende bestemmelser

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 21. september 2011.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 21. september 2011. København, den 10. april 2013 Sagsnr. 2011-3815/6KR/TRA/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Selskab ApS klaget over indklagede. Sagens tema: Selskab ApS klager over indklagedes

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A..

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.. København, den 11. marts 2008 J.nr.02-0401-07-2169 bj-jm K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.. Sagens tema: Klagen vedrører advokatens adfærd i forbindelse med oprettelse

Læs mere

Advokaters tilsyns- og disciplinærsystem. og disciplinærsystem. en betænkning af Advokatrådet. juli 2005 ADVOKAT SAMFUNDET

Advokaters tilsyns- og disciplinærsystem. og disciplinærsystem. en betænkning af Advokatrådet. juli 2005 ADVOKAT SAMFUNDET og disciplinærsystem Advokaters tilsyns- og disciplinærsystem en betænkning af Advokatrådet juli 2005 ADVOKAT SAMFUNDET 1. DEN NUVÆRENDE TILSYNSORDNING... 6 1.1 TILSYNET MED GOD ADVOKATSKIK... 6 1.1.1.

Læs mere

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5.

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5. København, den 19. december 2013 Sagsnr. 2012 2486/ MLA 2. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 11. juli 2012, modtaget i Advokatnævnet den 12. juli 2012, som korrigeret ved

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER

FORRETNINGSBETINGELSER Advokatfirmaet Drachmann Advokatpartnerselskab CVR-nr. 36 89 79 61 Skolegade 24 4800 Nykøbing Falster Nygade 1A 4900 Nakskov Telefon 54 84 50 50 www.drachmann.com FORRETNINGSBETINGELSER Forretningsbetingelserne

Læs mere

et hvile-i-sig-selv-princip. Byrådet skal således ved fastsættelse af taksterne tage stilling til, om prisloftet og hvile-i-sig-selv-princippet

et hvile-i-sig-selv-princip. Byrådet skal således ved fastsættelse af taksterne tage stilling til, om prisloftet og hvile-i-sig-selv-princippet Anmodning om vejledende udtalelse vedrørende inhabilitet for kommunalbestyrelsesmedlemmer i Forsyning Helsingør Vand A/S og Forsyning Helsingør Spildevand A/S 07-05- 2012 Helsingør Kommune har ved brev

Læs mere

Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte patientskade er berettiget til erstatning for erhvervsevnetab.

Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte patientskade er berettiget til erstatning for erhvervsevnetab. DOM Afsagt den 14. maj 2013 i sag nr. BS 5-699/2012: A mod Patientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens problemstilling Denne sag handler om, hvorvidt en person i forbindelse med en anerkendte

Læs mere

ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER FOR ADVOKATFIRMAET FRANK IBRUG

ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER FOR ADVOKATFIRMAET FRANK IBRUG ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER FOR ADVOKATFIRMAET FRANK IBRUG 1. GENERELT 1.1. Medmindre andet konkret er aftalt, er nærværende forretningsbetingelser gældende for enhver rådgivningsydelse (opdraget),

Læs mere

Skattesag ctr. skattestraffesag

Skattesag ctr. skattestraffesag Skatteprocessen i et brændpunkt mellem civilretten og strafferetten Spec. Kons. Hanne M. Christensen Adv. Martin Bekker Henrichsen Skattesag ctr. skattestraffesag SKAT træffer afgørelse i tusindvis af

Læs mere

Principper for offentlig tjeneste

Principper for offentlig tjeneste Den Europæiske Ombudsmand Principper for offentlig tjeneste for EU's tjenestemænd 2012 DA Introduktion De fem principper for offentlig tjeneste 1. Forpligtelse over for Den Europæiske Union og dens borgere

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER SKOV ADVOKATER ADVOKATAKTIESELSKAB. Version af 20. juni 2018 SKOV ADVOKATER

FORRETNINGSBETINGELSER SKOV ADVOKATER ADVOKATAKTIESELSKAB. Version af 20. juni 2018 SKOV ADVOKATER FORRETNINGSBETINGELSER SKOV ADVOKATER ADVOKATAKTIESELSKAB J.nr.: TBA37432HAW /JH Version af 20. juni 2018 SKOV ADVOKATER Advokataktieselskab Havneparken 4 DK-7100 Vejle Telefon: +45 76 40 70 00 Telefax:

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. København, den 12. september 2012 J.nr. 2011-02-0350/SAF/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. Sagens tema: Advokat A, der var advokat for

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0438 Klager: Det Danske Advokatsamfund Kronprinsessegade 28 1306 København K Indklagede: Dr.jur. Hans Boserup Søndre Landevej 20 6400 Sønderborg Parternes påstande:

Læs mere

YTRINGSFRIHED OG TAVSHEDSPLIGT. Vibeke Borberg, forskningschef, ph.d. i medieret Danmarks Medie og Journalisthøjskole

YTRINGSFRIHED OG TAVSHEDSPLIGT. Vibeke Borberg, forskningschef, ph.d. i medieret Danmarks Medie og Journalisthøjskole YTRINGSFRIHED OG TAVSHEDSPLIGT Vibeke Borberg, forskningschef, ph.d. i medieret Danmarks Medie og Journalisthøjskole OPLÆG FOR REGION MIDTJYLLAND AFDELINGSLEDERE I PSYKIATRIEN DEN 29. FEBRUAR 2016 VIBEKE

Læs mere

DENLAW ADVOKATER JULIAN JENSEN ADVOKAT, LL.M.

DENLAW ADVOKATER JULIAN JENSEN ADVOKAT, LL.M. DENLAW Advokater Julian Jensen Advokat, LL.M. Østergade 55 1100 København K T: +45 33 13 15 11 M: +45 27 28 01 51 E: jj@denlaw.dk H: www.denlaw.dk CVR-nr.: 33443129 FORRETNINGSBETINGELSER Advokatfirmaet

Læs mere

Sagsøger har påstået Advokatnævnets kendelse af 28. maj 2014 ophævet, subsidiært formildelse af sanktionen.

Sagsøger har påstået Advokatnævnets kendelse af 28. maj 2014 ophævet, subsidiært formildelse af sanktionen. Københavns Byret Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 8. maj 2015 i sag nr. BS 38A-2999/2014: [Indklagede] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen,

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER

FORRETNINGSBETINGELSER FORRETNINGSBETINGELSER Forretningsbetingelserne er gældende for enhver opgave ( Neugarden ) udfører, med mindre andet er aftalt. 1. NEUGARDEN ADVOKATER Når Neugarden påtager sig en opgave indgår kunden

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over advokat Michael Hans Christensen, Lyngby.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over advokat Michael Hans Christensen, Lyngby. København, den 31. marts 2016 Sagsnr. 2015-3694/GGR 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over advokat Michael Hans Christensen, Lyngby.

Læs mere

Sag C-101/01. Straffesag mod Bodil Lindqvist

Sag C-101/01. Straffesag mod Bodil Lindqvist Sag C-101/01 Straffesag mod Bodil Lindqvist (anmodning om præjudiciel afgørelse indgivet af Göta hovrätt (Sverige))»Direktiv 95/46/EF anvendelsesområde offentliggørelse af personoplysninger på internettet

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Advokaters tavshedspligt kontra pligten til at udlevere oplysninger om klienters forhold til Skat v/advokat Claus Holberg

Advokaters tavshedspligt kontra pligten til at udlevere oplysninger om klienters forhold til Skat v/advokat Claus Holberg Retsudvalget, Skatteudvalget 2012-13 REU Alm.del Bilag 398, SAU Alm.del Bilag 305 Offentligt 2 linjer Advokaters tavshedspligt kontra pligten til at udlevere oplysninger om klienters forhold til Skat v/advokat

Læs mere

ANKLAGEMYNDIGHEDEN Henrik Holten 9. september 2011

ANKLAGEMYNDIGHEDEN Henrik Holten 9. september 2011 ANKLAGEMYNDIGHEDEN KRITERIET FOR ANMELDELSE 742 Stk.2. Politiet iværksætter efter anmeldelse eller af egen drift efterforskning, når der er rimelig formodning om, at et strafbart forhold, som forfølges

Læs mere

VF2 online Værten virksomheden/organisationen mv. i Danmark

VF2 online Værten virksomheden/organisationen mv. i Danmark Side 1/3 VF2 online Værten virksomheden/organisationen mv. i Danmark CVR-nummer Kontaktperson på forhåndsgodkendelsesordningen Email til kontaktpersonen på forhåndsgodkendelsesordningen til kontaktpersonen

Læs mere

KEND DIN ANSVARSFORSIKRING, ADVOKAT!

KEND DIN ANSVARSFORSIKRING, ADVOKAT! KEND DIN ANSVARSFORSIKRING, ADVOKAT! Husk at anmelde alle formodede krav, inden du skifter forsikringsselskab eller ophører som advokat. Ellers risikerer du et hul i forsikringsdækningen, og det kan blive

Læs mere

Kurators ansvar. 2. Kurators forpligtigelser. 2.1 Udpegelsen af kurator. 2.2 Kurators opgave ET20160079-01. Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2016.

Kurators ansvar. 2. Kurators forpligtigelser. 2.1 Udpegelsen af kurator. 2.2 Kurators opgave ET20160079-01. Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2016. Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2016.79 Kurators ansvar Resume: Denne artikel giver et praktisk indblik i, hvilket ansvar en kurator er underlagt. Artiklen beskriver hvilke forpligtelser en kurator har, herunder

Læs mere

Mener ministeren, at der er tilstrækkelig klarhed om reglerne for opkrævning af registreringsafgift,

Mener ministeren, at der er tilstrækkelig klarhed om reglerne for opkrævning af registreringsafgift, Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt Tale Samrådsspørgsmål G 12. november 2014 J.nr. 14-4367518 Samrådsspm G Mener ministeren, at der er tilstrækkelig klarhed om

Læs mere

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5.

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5. København, den 19. december 2013 Sagsnr. 2012 2488/MLA 1. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 11. juli 2012, modtaget i Advokatnævnet den 12. juli 2012, som korrigeret ved

Læs mere

FN s børnekonvention og dansk national ret

FN s børnekonvention og dansk national ret Impossibilium nihil obligatio FN s børnekonvention og dansk national ret Børns rettigheder og samvær med forældre FN s børnekonvention siger i artikel 9: 3. Deltagerstaterne skal respektere retten for

Læs mere

Partnerprøven 28. januar 2014. OPGAVE 1 (vægtning 10 %)

Partnerprøven 28. januar 2014. OPGAVE 1 (vægtning 10 %) OPGAVE 1 (vægtning 10 %) Sæt kryds ved de korrekte svar/udsagn. Der kan være et eller flere korrekte svar/udsagn for hvert spørgsmål. Besvarelsen af spørgsmålet skal være helt korrekt, for at tælle med

Læs mere

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Selskabets navn er DK Hostmaster A/S Selskabets hjemsted er Københavns kommune. 1. Selskabets formål er at drive hostmasterfunktionen

Læs mere

K E N D E L S E. indklagede for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5:

K E N D E L S E. indklagede for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5: København, den 1. marts 2013 Sagsnr. 2012-1522/MLH 1. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 23. april 2012 og korrigeret anklageskrift af 24. august 2012 rejst sag ved Advokatnævnet

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter 1)

Bekendtgørelse af lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter 1) LBK nr 1068 af 15/09/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. august 2016 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energistyrelsen, j.nr. 2504/1224-0032 Senere

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 10. december 2015.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 10. december 2015. København, den 27. april 2016 Sagsnr. 2015-4740/AKC 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget over,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0188 Klager: Det Danske Advokatsamfund Kronprinsessegade 28 1306 København K Indklagede: Ole Torben Larsen Køgevejen 189 4621 Gadstrup Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

Vedlagt fremlægges overblik over magtanvendelser på SÆH-området for 2014. Fremlæggelsen er opdelt i:

Vedlagt fremlægges overblik over magtanvendelser på SÆH-området for 2014. Fremlæggelsen er opdelt i: Bilag 1: Årsberetning for magtanvendelser på SÆH- området 2014 Side 1. Vedlagt fremlægges overblik over magtanvendelser på SÆH-området for 2014. Fremlæggelsen er opdelt i: - Magtanvendelser, hvor er myndighed

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2013 Institution Vejen Handelsskole & Handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Samfundsfag

Læs mere

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over Advokatfirma A, Aarhus C.

6. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager klaget over Advokatfirma A, Aarhus C. København, den 27. juni 2014 Sagsnr. 2013-3301/LSK 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over Advokatfirma A, Aarhus C. Sagens tema: Klager har klaget over Advokatfirma

Læs mere

Bachmann/Partners opdrag omfatter juridisk rådgivning og afgrænses i samarbejde med Klienten.

Bachmann/Partners opdrag omfatter juridisk rådgivning og afgrænses i samarbejde med Klienten. CVR-nr. 39 55 25 90 FORRETNINGSBETINGELSER GÆLDENDE FRA 18. OKTOBER 2018 Bachmann/Partners Advokatpartnerselskab kan kontaktes på følgende adresser: Aarhus: København: Europahuset Brønnums Hus Europaplads

Læs mere

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1)

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1) BEK nr 1755 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-029-00406 Senere ændringer

Læs mere

Ideoplæg til interne regler for. Advokatfirmaet xx. i medfør af hvidvasklovens 25, stk. 1

Ideoplæg til interne regler for. Advokatfirmaet xx. i medfør af hvidvasklovens 25, stk. 1 Ideoplæg til interne regler for Advokatfirmaet xx i medfør af hvidvasklovens 25, stk. 1 1. Indledning Hvidvaskloven medfører en række pligter for advokater, når advokaten varetager de sagstyper, som er

Læs mere

1. FORMÅL OG ANVENDELSESOMRÅDE

1. FORMÅL OG ANVENDELSESOMRÅDE EUROPA-KOMMISSIONEN Generaldirektoratet for Konkurrence Statsstøttepolitik Koordinering af statsstøtte Bruxelles, den GD D(2004) FÆLLESSKABSRAMMEBESTEMMELSER FOR STATSSTØTTE I FORM AF KOMPENSATION FOR

Læs mere

Opdraget Copenhagen Counsel s opdrag omfatter juridisk rådgivning og afgrænses i samarbejde med Klienten.

Opdraget Copenhagen Counsel s opdrag omfatter juridisk rådgivning og afgrænses i samarbejde med Klienten. FORRETNINGSBETINGELSER Nærværende Forretningsbetingelserne gælder, medmindre andet konkret er aftalt på skrift, for alle advokatopgaver, som Copenhagen Counsel Advokatpartnerselskab udfører for Klienten.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 22. august 2013

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 22. august 2013 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 22. august 2013 Sag 193/2012 (1. afdeling) A (advokat Erik Høimark, beskikket) mod Brabrand Boligforening (advokat Jacob Møller) I tidligere instanser er afsagt dom af

Læs mere

Kommunernes Landsforening mod Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

Kommunernes Landsforening mod Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Udskrift af Den Kommunale Tjenestemandsrets dom af 25. januar 2007 i sag nr. K2004.009: Kommunernes Landsforening mod Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Dommere: Helle Krogh Basse, Michael Berner,

Læs mere

Advokatuddannelsen. Regelsamling - God Advokatskik I og II (opdateret d ) Indholdsfortegnelse:

Advokatuddannelsen. Regelsamling - God Advokatskik I og II (opdateret d ) Indholdsfortegnelse: Advokatuddannelsen Regelsamling - God Advokatskik I og II (opdateret d. 01.02.2016) Indholdsfortegnelse: 1. Retsplejeloven uddrag (LBKG 2014-12-09 nr. 1308)... 3 a. 119 147h Advokater... 3 b. 168 177 Vidner...

Læs mere

Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013.

Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013. - 1 11/11/2014-06.11.2014-46 (20141111) Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013. Af advokat (L) og

Læs mere

Nyvurdering af administrativ organisation

Nyvurdering af administrativ organisation Nyvurdering af administrativ organisation Fra kommissoriet Målet har været at sikre en administration, der fremstår maksimalt trimmet, og som på den ene side kan levere effektiv betjening af borgerne

Læs mere