Inspirationsmøde september Pas godt på dig selv også når du bliver ældre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inspirationsmøde september Pas godt på dig selv også når du bliver ældre"

Transkript

1 Inspirationsmøde september 2015 Pas godt på dig selv også når du bliver ældre Cecilia Dolsø & Karen Stassen Forebyggende medarbejdere Tina Sagulin Bay Netværksmedarbejder Nanna Neerdal - Demenskoordinator

2 Program for dagen: Velkomst Orientering om de forebyggende besøg, herunder hvilken hjælp du/i kan forvente at få ved behov ved forebyggende medarbejdere/visitatorer Cecilia Dolsø og Karen Stassen Pause 10 min. En aktiv hverdag hvorfor og hvordan? ved netværksmedarbejder Tina Sagulin Bay Fuldmagt og livstestamente ved demenskoordinator Nanna Neerdal Afslutning

3 Lov om forebyggende hjemmebesøg trådte i kraft d.1.juli I lovens vejledning står der, at hensigten med besøgsordningen er at støtte ældre menneskers selvhjulpenhed og at hjælpe dem til at udnytte deres egne ressourcer bedst muligt. Samt at ved besøget kan eventuelle behov for hjælp og støtte opfanges og løses på et tidligt tidspunkt.

4 Forebyggende besøg Talentspejder & ikke fejlfinder

5 Hverdagsrehabilitering Udskrivningskoordination Midlertidigt ophold Hjemmehjælp Hjælpemidler

6 Hjemmehjælp Hjemmehjælp omfatter praktisk hjælp og hjælp til personlig pleje. En afgørelse om hjemmehjælp træffes i henhold til 83 i Lov om Social Service samt Furesø Kommunes kvalitetsstandarder. Visitator foretager en konkret og individuel vurdering af dit behov for hjælp og træffer afgørelsen ud fra ovenstående. Visitator udarbejder en skriftlig afgørelse til dig. Afgørelsen indeholder klagevejledning.

7 Hjemmehjælp Kommunens tilgang til alle slags ydelser efter 83 er rehabiliterende og aktiverende hvilket indebærer, at vi kan tilbyde træning før vi iværksætter varig hjemmehjælp, ligesom vi undersøger om hjælpemidler, boligændringer og lignende kan afhjælpe dit behov. Har du behov for kompenserende hjælp vil dine ressourcer altid blive inddraget i opgaveløsningen. Hjælp til selvhjælp er den bærende tilgang.

8 Hjemmehjælp Lov om social service 83a: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde et korterevarende og tidsafgrænset rehabiliteringsforløb til personer med nedsat funktionsevne, hvis rehabiliteringsforløbet vurderes at kunne forbedre personens funktionsevne og dermed nedsætte behovet for hjælp efter 83.

9 Hverdagsrehabilitering Visitationen samarbejder med det kommunale genoptræningscenter om at hjælpe dig til at genvinde dine kræfter og funktionsevne. Terapeuter fra det kommunale genoptræningscenter vil vurdere og vejlede dig i forhold til dét, som du har fået svært ved og ved behov starter de et regulært træningsforløb. Eventuelt får du hjemmehjælp samtidig. Er der efter endt forløb fortsat opgaver, som du ikke selv kan blive i stand til at klare, bevilger vi hjemmehjælp med henblik på at kompensere for dit funktionstab.

10 Hverdagsrehabilitering Hjælp til selvhjælp kan give dig flere ressourcer til at håndtere hverdagen og større uafhængighed af andres hjælp. For eksempel på- og aftagning af støttestrømper.

11 Hjælpemidler Enhver, der ønsker at søge om et hjælpemiddel, kan henvende sig til kommunens visitatorer. Det kræver ingen lægehenvisning, men det kan være nødvendigt at indhente lægelige oplysninger under selve sagsbehandlingen. Der kan ikke bevilges hjælpemidler, som du allerede har indkøbt.

12 Hjælpemidler Visitationen foretager en individuel vurdering af dit behov, vurderer om du har en varig lidelse og vurderer om bevilling af hjælpemidlet vil afhjælpe situationen i væsentlig grad. Hvis du har et midlertidigt behov for hjælpemidler, skal du have disse stillet til rådighed gennem regionen. Det er det hospital, du har kontakt med, der skal sørge for hjælpemidlerne.

13 Hjælpemidler Furesø Kommune råder over eget depot, der har genbrugshjælpemidler til udlån til borgere, der har fået bevilget hjælpemidlet. Kommunen yder ikke hjælp til drift og vedligeholdelse. Kommunen bevilger nødvendige reparationer, der ligger udenfor den almindelige vedligeholdelsespligt. Du skal altid henvende dig til visitationen for aftale om reparation af hjælpemidlerne.

14 Udskrivningskoordination Kommunen får elektronisk besked om alle indlæggelser og udskrivelser. Kommunen og hospitalet koordinerer og aftaler ved behov hvilken hjælp, der skal sættes i værk derhjemme, og hvilke hjælpemidler, der er behov for, så man kan komme godt og trygt hjem igen.

15 Midlertidigt ophold Indlæggelser er ofte korte, og når hospitalet har færdigbehandlet én, skal man gerne udskrives. En sjælden gang kan det blive nødvendigt med et midlertidigt ophold på kommunens Rehabiliteringsafdeling, før man er klar til at komme hjem. Et midlertidigt ophold kan også blive aktuelt med henblik på at aflaste ægtefæller til demente.

16 Bolig

17 Bolig Vi ved at folks boligbehov ændres over tid og særligt, når man bliver ældre. Du har som udgangspunkt selv ansvaret for at din bolig passer til dit behov. Et godt råd flyt mens du kan, har kræfterne og overskuddet. Undersøg og tag gerne stilling til, hvor du gerne vil flytte hen. Skriv dig gerne op i flere boligselskaber, hvis du ønsker at bo til leje.

18 Boligtjek Giv din bolig et tjek i form af overvejelser om: Er størrelsen på boligen, haven og grunden hensigtsmæssig? Er adgangsforholdene hensigtsmæssige? Har huset flere plan, er der trapper? Er beliggenheden praktisk i forhold til indkøb, deltagelse i aktiviteter, familie, transportmidler mm.

19 Går du med flyttedrømme?

20 Boligtyper Almennyttig bolig Seniorbolig Ældre- og handicapbolig Seniorbofællesskab Plejebolig

21 Visiteret seniorboliger Kriterierne for at blive skrevet op til en seniorbolig er: Du skal være folkepensionist. Du har varige og kroniske helbredsproblemer, der gør det vanskeligt at blive boende i din nuværende bolig. Dine helbredsproblemer er lægeligt dokumenteret. Du, dine børn eller børnebørn har bopæl i Furesø kommune. Team Bolig godkender til og anviser seniorboligerne. Seniorboligerne ligger fortrinsvis i Farum

22 Ældre- og handicapvenlig bolig Kriterierne for at blive godkendt: Du er ikke længere i stand til at bo i din nuværende bolig på grund af din fysiske eller psykiske funktionsnedsættelse eller særlige sociale problemer. Du har brug for at bo i en bolig med en særlig indretning og placering. Din nuværende bolig er uegnet til din funktionsevne og boligen kan ikke gøres egnet. Visitationen visiterer til boligerne. Boligerne tildeles efter behov.

23 Boligændringer og hjælpemidler Inden vi godkender dig til en visiteret ældrebolig vurderer vi, om nuværende bolig kan gøres egnet. Kommunen bevilger og udfører mindre boligændringer og kan bevilge hjælpemidler, så din bolig bliver egnet til dig. Eksempler på mindre boligændringer kan være: Opsætning af dørtrinsramper over dørtrin eller fjernelse af dørtrin. Opsætning af ramper. Opsætning af håndgreb eller et ekstra gelænder ved trappe.

24 Plejebolig Kriterierne for at blive godkendt til en plejebolig: Dit behov for pleje kan ikke blive opfyldt i din nuværende bolig til trods for omfattende hjælp. Du har behov for tilstedeværelse af personale døgnet rundt. Der finder 4 kommunale plejehjem med plads til 245 plejehjemsbeboere i Furesø kommune. Visitationen visiterer til boligerne. Boligerne tildeles efter behov.

25 Aktivitetstilbud

26 Hold dig aktiv, så længe og godt du kan Fysisk aktivitet er godt fordi: Forebygger livsstilssygdomme. Hjælper på humøret. Gør dig bedre i stand til, at klare dig selv længere uden hjælp. Vedligeholder kroppens funktioner. Socialt samvær er godt fordi: Skaber fællesskab og livsglæde. Forebygger ensomhed.

27 App en Mit Furesø Hvad sker der i Furesø Elektroniskkalender Overblik over arrangementer i Furesø Privatpersoner kan også oprette arrangementer

28 Gedevasevang Skovgården Lillevang

29 Aktivitetscentre 2 åbne aktivitetscentre for seniorer i Furesø kommune. 1. Skovgårdens aktivitetscenter i Værløse. 2. Aktivitetshuset Gedevasevang i Farum. Mulighed for et hav af aktivitetstilbud hver uge. Desuden arrangeres der løbende foredrag, fester, udflugter, miniferie, teaterture mm. Ingen visitering til aktivitetscentrene. Så mød blot op. Cafe. Centrene drives af få ansatte og mange frivillige. Tilbud om rundvisning.

30 Lillevangs aktivitetscenter Du skal visiteres til aktivitetscenteret. Aktivitetscenteret er et tilbud til dig, som har brug for en del støtte eller hjælp fra personale. Der er mulighed for at blive tilmeldt en kørselsordning.

31 Ældresagen En afdeling både i Farum og Værløse. Tilbyder masse aktiviteter til seniorer og ældre i kommunen. Læs om deres aktivitetstilbud på kommunens hjemmeside eller kontakt Ældresagen. Ældresagen tilbyder også: Besøgsvenner It-hjælp Telefonstjernen It-hjælp Hjælpende hænder

32 Vil du være frivillig? Har du tid tilovers? Har du lyst til at gøre en forskel for andre mennesker? Så er der også brug for dig! Både Ældresagen, Gedevasevang, Skovgården og Frivilligcenter Furesø kan altid bruge frivillige mennesker og ildsjæle!

33 Transport

34 Flextur Kollektiv kørselsordning for alle borgere. Ingen visitering til ordningen. Alle kan kontakte Flextur/Movia og bestille en tur. Du kan bruge Flextur så tit du vil, og der er ingen regler for, hvad du må bruge flextur til. Flextur kører mellem kl og Flexture køres af taxaer og mindre liftvogne. Turen skal bestilles minimum 2 timer inden, du skal af sted.

35 Flextur Prisen for en flextur er stort set den samme, som når man kører med bus og tog. Grundtakst inklusiv 10 km internkørsel i Furesø = Prisen for en 2-zoners kontantbillet = 24 kr. Takst pr. km udover grundtakst = 6 kr. Medrejsende betaler halv takst. Du kan kun tage en flextur til andre kommuner, som er medlem af Flexturordningen.

36 Flextrafik En kørselsordning for bevægelseshandicappede. Kriterier for at blive godkendt: Man skal være ude af stand til at tage offentlige transportmidler. Man skal færdes med et ganghjælpemiddel, som minimum 2 albuestokke eller rollator. Ganghjælpemidlet skal være bevilget af kommunen. Ordningen må kun bruges til fritidskørsel. Der skal ansøges via Visitationen.

37 Kørsel til egen læge, speciallæge og hospital Kørsel til egen læge eller nærmeste speciallæge: Hvis du er ude af stand til at tage offentlige transportmidler Du skal være i sygesikringsgruppe 1 Du skal være førtidspensionist eller folkepensionist Behandlingen skal være tilskudsberettiget eller betalt af det offentlige Behandlingen hos speciallæge skal være henvist af egen læge eller speciallæge Borgerservice bevilger denne type kørsler Kørsel til og fra hospital: Det er hospitalets opgave at sørge for transport, hvis man ikke selv kan komme frem og tilbage. Transporten aftales direkte med hospitalet.

38 Vi sår et frø Det lille skub

39 Sygdom er hvordan man har det Sundhed er hvordan man ta r det P. Hein

40 Hold krop og sind i gang dagen lang En aktiv hverdag hvorfor og hvordan?

41 Netværksmedarbejder Mental sundhed En sund og aktiv hverdag Dine tanker, ideer og ønsker Netværksmedarbejder Kom godt i gang med en aktivitet

42 Hvorfor er det vigtigt at være aktiv Fysisk Mentalt Jeg er aktiv

43 Det sociale behov Hvis dit sociale behov ikke bliver dækket, kan det øge risikoen for: Ensomhed Søvnbesvær Depression Lavt selvværd Ændret og mere passiv adfærd

44 Hvornår skal vi være ekstra opmærksomme Tilflytter til nyt område / kommune Langt sygdomsforløb Dig selv Din ægtefælle eller et nærtstående familiemedlem Mistet ægtefælle eller et nærtstående familiemedlem Dårlig hørelse

45 Hvad kan du selv gøre? Finde én at følges / mødes med Opsøge informationer og arrangementer Bibliotekerne, Kulturhuset og Galaksen Spisning på Gedevasevang og Skovgården Hjernegymnastik Styrk dit daglige funktionsniveau Fortsættes

46 Hvad kan du selv gøre? Sluk for dit TV Fortsættes

47 Hvad kan du selv gøre? Være noget for andre Jeg bidrager og har værdi Boligselskab / boligforening fælles kaffe eller spisning Banko og samvær på plejecentre og dagtilbud Kørestolsgruppen, strik til nødhjælp, praktisk hjælp osv. Kage til idrætsforeningen mf. Bonusbedste eller hundelufter Vær nysgerrig og opsøgende nye ideer og tiltag er ofte kærkomne

48 Hvad kan du gøre for andre? Invitere din ven, nabo, kusine mf. med til et foredrag eller lignende Fortælle folk i din omgangskreds om de aktiviteter, som du selv går til Forsøge at være åben overfor svære samtaleemner som sygdom, dødsfald og ensomhed Fortælle om transportmuligheder / tilbyde samkørsel

49 Livsglæde og mental sundhed Er glasset halvtomt eller halvfyldt?

50 Tankernes betydning Vaner Tanker Opbyggende og håbefulde tanker vs. Frygt- og bekymringstanker

51 Jeg er en ressource

52 Husk Hvad interesserer mig? Hvad giver mig energi? Hvad giver mit liv mening og tilfredshed? Hvad gør mig glad?

53 LIVSTESTAMENTE Tag stilling i tide Tal med familie om hvilke ønsker du har Plejetestamente

54 Generalfuldmagt At give et andet menneske lov til at handele på dine vegne Hvad kan der ikke gives fulmagt til? Hvornår ophører en fuldmagt?

55 Spørgsmål? Tak for i dag Cecilia Dolsø tlf.: Karen Stassen tlf.: Demenskoordinator Nanna Neerdal Tlf.: Netværksmedarbejder Tina Sagulin Bay Tlf.:

56 Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men får en langt bedre udsigt. Ingrid Bergman

Program for dagen: Velkomst

Program for dagen: Velkomst Inspirationsmøde januar 2015 Pas godt på dig selv også når du bliver ældre Cecilia Dolsø & Karen Stassen Visitationen Anette Melin & Christina Elver Mørk Sundhedsfremmegruppen Program for dagen: Velkomst

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6. januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 2. GRUNDLAG...

Læs mere

Bolig og hjælp i seniorlivet. Samtalecafé efteråret 2018 over temaet et fortsat sundt, aktivt og selvstændigt liv op i årene

Bolig og hjælp i seniorlivet. Samtalecafé efteråret 2018 over temaet et fortsat sundt, aktivt og selvstændigt liv op i årene Bolig og hjælp i seniorlivet Samtalecafé efteråret 2018 over temaet et fortsat sundt, aktivt og selvstændigt liv op i årene Bolig Det er af meget væsentlig betydning for alle at have en god bolig, men

Læs mere

Principper for tildeling af plejebolig og ældre- og handicapvenlige boliger

Principper for tildeling af plejebolig og ældre- og handicapvenlige boliger SOCIAL OG SUNDHED Hjælpemidler og Visitation Dato: 12. juni 2018 Principper for tildeling af plejebolig og ældre- og handicapvenlige boliger Indhold Hvornår kan jeg søge om plejebolig... 2 Hvem kan blive

Læs mere

Inspirationsmøde november 2014. Pas godt på dig selv også når du bliver ældre

Inspirationsmøde november 2014. Pas godt på dig selv også når du bliver ældre Inspirationsmøde november 2014 Pas godt på dig selv også når du bliver ældre Cecilia Dolsø & Karen Stassen Visitationen Anette Melin & Christina Elver Mørk Sundhedsfremmegruppen Program for dagen: Velkomst

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Visitationskriterier... 3 3.1 Dagcenter Øst... 3 Hvem r indsatsen?... 3 Hvem kan modtage indsatsen?...

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Visitationskriterier... 3 3.1 Dagcenter Ærø... 3 3.1.1 Hvem r indsatsen?... 3 3.1.2 Hvem kan modtage

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Dagcentre i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Visitationskriterier... 3 3.1 Dagcenter Ærø... 3 3.1.1 Hvem udfører indsatsen?... 3 3.1.2 Hvem kan

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for visitering til dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for visitering til dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for visitering til dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt af Socialudvalget den 7. maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 2. GRUNDLAG... 1

Læs mere

Afløsning/aflastning mm, visiteret dagtilbud, ophold i midlertidig plejebolig samt fast vagt i eget hjem. Kvalitetsstandard

Afløsning/aflastning mm, visiteret dagtilbud, ophold i midlertidig plejebolig samt fast vagt i eget hjem. Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Afløsning/aflastning mm, visiteret dagtilbud, ophold i midlertidig plejebolig samt fast vagt i eget hjem Lovgrundlag Lov om Social Service 83, 83a, 84 og 163 Sundhedsloven

Læs mere

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov.

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov. Vallensbæk Kommune Center for Sundhed og Forebyggelse Kvalitetsstandard for boliger og dagophold 11. Ældrebolig indgå i indgår for tildeling af Valg af leverandør? Er der særlige forhold at Lov om almene

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere

FLEXTRAFIK I SLAGELSE KOMMUNE

FLEXTRAFIK I SLAGELSE KOMMUNE FLEXTRAFIK I SLAGELSE KOMMUNE FLEXTRAFIK er kørsel efter dit behov. Der findes fire forskellige typer afhængig af din situation og formålet med kørslen. FLEXTUR For alle og til alle steder FLEXPATIENT

Læs mere

Velkommen til 2016-udgaven af Furesø Kommunes kvalitetsstandarder for hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og støtte til køb af bil.

Velkommen til 2016-udgaven af Furesø Kommunes kvalitetsstandarder for hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og støtte til køb af bil. Forord Velkommen til 2016-udgaven af Furesø Kommunes kvalitetsstandarder for hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og støtte til køb af bil. I Furesø Kommune stræber vi efter at yde borgerne en

Læs mere

Visitationsenheden. Sundhed og Ældre, Herning Kommune

Visitationsenheden. Sundhed og Ældre, Herning Kommune Visitationsenheden Sundhed og Ældre, Herning Kommune Myndighedsafdeling Medarbejderne har til opgave at sikre: Helhedsorienteret sagsbehandling, herunder tværgående koordinering af sagerne på tværs af

Læs mere

Indsatskatalog for træning i Næstved Kommune 2018

Indsatskatalog for træning i Næstved Kommune 2018 Indsatskatalog for træning i Næstved Kommune 2018 Indholdsfortegnelse Indledning genoptræning af funktionsnedsættelser og vedligeholdende træning... 3 86 stk. 1 Genoptræning af funktionsnedsættelse...

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2017

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2017 Ændringer i kvalitetsstandarderne 2017 I dette notat beskrives de væsentlige ændringer, der er foretaget i forhold til kvalitetsstandarderne for 2016. Overskrifterne med blå skrift nedenfor henviser til

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2014 Løbenr. og år: 150432/14 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Hvad er formålet med træningen?... 3 3. Hvem kan

Læs mere

Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54

Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54 Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54 1. Hvad er lovgrundlaget? Lov om boliger for ældre og personer med handicap (Ældreboligloven). Nr. 547 af 6. juni 2007. 54 i

Læs mere

Kvalitetsstandard Individuel Flexhandicapkørsel Lov om trafikselskaber

Kvalitetsstandard Individuel Flexhandicapkørsel Lov om trafikselskaber Kvalitetsstandard Individuel Flexhandicapkørsel Lov om trafikselskaber 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag 2. Formål Hvad er formålet med ydelsen 3. Målgruppe Hvem kan bevilges handicapkørsel Lov nr. 1422

Læs mere

Kvalitetsstandard Plejebolig Lov om social service 192a

Kvalitetsstandard Plejebolig Lov om social service 192a Kvalitetsstandard Plejebolig Lov om social service 192a 1. Hvad er lovgrundlaget? Lov om Social Service 192 a. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde ældre, der har særligt behov for en plads på et plejehjem,

Læs mere

Ydelsen kan sammensættes af flere tilbud: Individuel træning Holdtræning Instruktion til selvtræning Hjemmetræning Specialiseret genoptræning.

Ydelsen kan sammensættes af flere tilbud: Individuel træning Holdtræning Instruktion til selvtræning Hjemmetræning Specialiseret genoptræning. Genoptræning efter udskrivning fra hospital efter Sundhedsloven Hvad er ydelsens 140 i Sundhedsloven samt Vejledning om træning i lovgrundlag? kommuner og regioner. Kommunen tilbyder genoptræning efter

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2014

Overordnet kvalitetsstandard 2014 Overordnet kvalitetsstandard 2014 Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske hjælp mm., som borgeren kan få fra kommunen.

Læs mere

Serviceloven - sagsbehandlingstider

Serviceloven - sagsbehandlingstider Serviceloven - sagsbehandlingstider Område/paragraf Beskrivelse af lovkrav Sagsbehandlingstid (tidsfrist for afgørelse) Udrednings- og rehabiliteringsforløb 83 a Personlig pleje og praktisk bistand 83,

Læs mere

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig SOCIAL OG SUNDHED Hjælpemidler og Visitation August 2018Dato: 30. oktober 2014 VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig INDHOLDSFORTEGNELSE:

Læs mere

ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE

ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE ARBEJDET MED KVALITETSSTANDARDER I RANDERS KOMMUNE PROGRAM Hvordan skal man forstå kvalitetsstandarder? Hvad kan man skrue på? Hvordan har vi arbejdet med udarbejdelsen af kvalitetsstandarder i Randers

Læs mere

Kalundborg kommune oktober Plejeboliger

Kalundborg kommune oktober Plejeboliger Kalundborg kommune oktober 2013 Plejeboliger Kalundborg Kommune råder over et antal plejeboliger fordelt på 10 plejecentre i kommunen. Plejeboliger kan søges af personer, der har behov for en særlig bolig

Læs mere

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1

Dagcenter. 1. januar Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138. Indsatsens lovgrundlag. Serviceloven 83, stk. 1 Dagcenter 1. januar 2019 Indsatstype Dagcenter Indsatsens Serviceloven 83 Sundhedsloven 138 Serviceloven 83, stk. 1 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for

Læs mere

Kvalitetsstandard Individuel Flexhandicapkørsel Lov om trafikselskaber 11

Kvalitetsstandard Individuel Flexhandicapkørsel Lov om trafikselskaber 11 Kvalitetsstandard Individuel Flexhandicapkørsel Lov om trafikselskaber 11 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag 2. Hvad er formålet med ydelsen 3. Hvem kan bevilges handicapkørsel Lov om trafikselskaber nr.

Læs mere

HJÆLPEMIDLER OG VELFÆRDSTEKNOLOGI

HJÆLPEMIDLER OG VELFÆRDSTEKNOLOGI HJÆLPEMIDLER OG VELFÆRDSTEKNOLOGI 1 Indhold Kære borger... 3 Hjælpemidler... 4 Kropsbårne hjælpemidler... 4 Genbrugshjælpemidler... 4 Frit valg af leverandør... 4 Drift, vedligeholdelse og reparation...

Læs mere

Kvalitetsstandarder 2015 Ældre og Sundhed

Kvalitetsstandarder 2015 Ældre og Sundhed Kvalitetsstandarder 2015 Ældre og Sundhed 2/14 Indhold FORORD... 4 PRAKTISKE INFORMATIONER... 5 GENERELLE INFORMATIONER... 7 FORMÅLET... 7 VISIONEN... 7 VURDERING AF DINE BEHOV... 7 KLAGEMULIGHEDER...

Læs mere

Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt?

Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt? Rehabilitering og Visitation Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt? Hvordan fastholdes borgerens ansvar for eget liv? Oplægget indeholder Holstebro Kommunes tilbud om træning, hjælpemidler

Læs mere

Bevar mestringsevnen aktiv træning. Projektet i Silkeborg kommune Fra oktober 2009 oktober 2010

Bevar mestringsevnen aktiv træning. Projektet i Silkeborg kommune Fra oktober 2009 oktober 2010 Bevar mestringsevnen aktiv træning Projektet i Silkeborg kommune Fra oktober 2009 oktober 2010 Baggrund for projektet Demografisk udvikling Undersøgelser og projekter Økonomiske konsekvenser Formålet med

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for psykisk pleje og omsorg

Læs mere

Plejeboliger. Visitator udfylder sammen med borgeren og/eller pårørende et ansøgningsskema. Borgeren modtager et skriftligt tilbud om boligen.

Plejeboliger. Visitator udfylder sammen med borgeren og/eller pårørende et ansøgningsskema. Borgeren modtager et skriftligt tilbud om boligen. Plejeboliger n er borgere, som har et varigt behov for omsorg, pleje og tæt kontakt og ikke længere kan få tilgodeset dette i nuværende bolig. Målet er at give borgeren: fysisk, psykisk, social omsorg

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR. Boliger

KVALITETSSTANDARD FOR. Boliger KVALITETSSTANDARD FOR Boliger 1 Langeland Kommune Lovgrundlag Lov om almene boliger 54. Lov om Retssikkerhed 9 c stk. 2. Modtager af indsatsområderne. Borgere som ønsker et boligskift, kan efter ansøgning

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG BOLIGER

SUNDHED OG OMSORG BOLIGER SUNDHED OG OMSORG BOLIGER 1 BOLIGER Hvad er formålet med hjælpen? Formålet med Roskilde Kommunes boligtilbud er, at du kan få en bolig, der hjælper dig til en så selvstændig hverdag som muligt. Roskilde

Læs mere

KVALITETSSTANDARD. Korttidsplads efter Servicelovens 84 stk. 2. Hvad er indsatsens lovgrundlag? Serviceloven 84, stk. 2

KVALITETSSTANDARD. Korttidsplads efter Servicelovens 84 stk. 2. Hvad er indsatsens lovgrundlag? Serviceloven 84, stk. 2 KVALITETSSTANDARD 2016 Korttidsplads efter Servicelovens 84 stk. 2 Godkendt: Byrådet 26. juni 2014 Hvad er indsatsens lovgrundlag? Serviceloven 84, stk. 2 Hvilket behov dækker Hjælp og støtte udenfor hjemmet

Læs mere

Træningen kan foregå i hold eller individuelt og tildeles efter konkret individuel vurdering.

Træningen kan foregå i hold eller individuelt og tildeles efter konkret individuel vurdering. Deloitte 2014: REBILD KVALITETSSTANDARD SUNDHEDSLOVENS 140 Kriterier Alle borgere i Rebild kommune, der på tidspunktet for udskrivning fra sygehus har et lægefagligt begrundet behov herfor tilbydes almen

Læs mere

Hjælpemidler og velfærdsteknologi. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Hjælpemidler og velfærdsteknologi. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Hjælpemidler og velfærdsteknologi Indhold Kære borger 3 Hjælpemidler 4 Kropsbårne hjælpemidler 4 Genbrugshjælpemidler 4 Frit valg af leverandør 4 Drift, vedligeholdelse og reparation 4 Forbrugsgoder 6

Læs mere

Afløsning, aflastning og midlertidigt ophold Hvad er ydelsens 84 i Lov om Social Service, stk. 1 og 2.

Afløsning, aflastning og midlertidigt ophold Hvad er ydelsens 84 i Lov om Social Service, stk. 1 og 2. Afløsning, aflastning og midlertidigt ophold Hvad er ydelsens 84 i Lov om Social Service, stk. 1 og 2. lovgrundlag? Hvilke behov Behov for hjælp og støtte til pårørende, der dækker ydelsen? trænger til

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6. januar 2014 Administrativt revideret februar 2016 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REHABILITERING, TRÆNING OG GENOPTRÆNING

REHABILITERING, TRÆNING OG GENOPTRÆNING REHABILITERING, TRÆNING OG GENOPTRÆNING 1 Indhold Kære borger... 3 Rehabilitering... 4 Træning og Aktivitet... 4 Aktivitet og Solskinforeningen... 4 Aktiviteten... 5 Solskinsforeningen... 5 Selvtræning...

Læs mere

Demens. - et problem i hverdagen

Demens. - et problem i hverdagen Visitationen Furesø Kommune: Henvendelse ved behov for hjemmehjælp, hjemmesygepleje, hjælpemidler, daghjem, aflastning, visiterede boliger og træning. TLF: 72 35 56 30 Hverdage 9.00-14.00, torsdag 10.00

Læs mere

Rehabilitering, træning og genoptræning. Kvalitetsstandarder Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Rehabilitering, træning og genoptræning. Kvalitetsstandarder Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Rehabilitering, træning og genoptræning Kvalitetsstandarder 2019 Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Indhold Kære borger 3 Rehabilitering 4 Træning og Aktivitet 6 Aktivitet og Solskinforeningen 6 Selvtræning

Læs mere

Hjælpemidler og velfærdsteknologi. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Hjælpemidler og velfærdsteknologi. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Hjælpemidler og velfærdsteknologi Indhold Kære borger 3 Hjælpemidler 4 Kropsbårne hjælpemidler 4 Genbrugshjælpemidler 4 Frit valg af leverandør 4 Drift, vedligeholdelse og reparation 4 Forbrugsgoder 6

Læs mere

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 14. august Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 14. august Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen Visitationen Møde i Ældrerådet den 14. august 2017 Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen Visitationens opgaver I Visitationen er en myndighedsafdeling i Ældre og Social Service, som vurderer og

Læs mere

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Lov om trafikselskaber - individuel handicapkørsel for svært bevægelseshæmmede 2015 0 Indledning Fredensborg Kommune

Læs mere

Kkvalitetsstandard Rehabiliteringsforløb

Kkvalitetsstandard Rehabiliteringsforløb SOCIAL OG SUNDHED Dato: 1. december 2015 Tlf. dir.: 4175 0349 E-mail: tinf@balk.dk Kontakt: Tina Cecilia Frederiksen Kkvalitetsstandard Rehabiliteringsforløb Rehabiliteringsforløb Folketinget har vedtaget

Læs mere

Kvalitetsstandard Visitation

Kvalitetsstandard Visitation Indhold 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...2 3.0 Hvordan søges om hjælp og støtte?...2 3.1 Sagsbehandlingstid...2 3.2 Hvordan behandles ansøgningen?...3 3.3 Revurdering...3 4.0 Målgruppe Hvem kan få hjælp?...3

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Plejeboliger og ældre- og handicapboliger

Plejeboliger og ældre- og handicapboliger Plejeboliger og ældre- og handicapboliger Hedensted Kommune har plejeboliger på plejehjem og boliger der er specielt indrettet til ældre og handicappede. Ældre- og handicapboliger er placeret dels i tilknytning

Læs mere

Dagcenter. Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138

Dagcenter. Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83 Serviceloven 86 Sundhedsloven 138 Ydelsestype Ydelsens Sundhedsloven 138 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG. LOV OM SOCIAL SERVICE 79a

KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG. LOV OM SOCIAL SERVICE 79a KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG LOV OM SOCIAL SERVICE 79a BRØNDBY KOMMUNE Januar 2018 Side 1 af 6 Indledning Af Bekendtgørelse nr. 304 af 20. marts 2016 fremgår, at kommunalbestyrelsen mindst

Læs mere

Kvalitetsstandard Visitation

Kvalitetsstandard Visitation Kvalitetsstandard Visitation Fanø Kommune Indhold Forord...2 1.0 Lovgrundlag...3 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om hjælp og støtte?...3 3.1 Sagsbehandlingstid...4 3.2 Hvordan behandles ansøgningen?...4

Læs mere

Plejebolig. Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for plejebolig. Hvem kan få en plejebolig?

Plejebolig. Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for plejebolig. Hvem kan få en plejebolig? Plejebolig Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for plejebolig Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for tilbud om plejebolig. Hvem kan få en plejebolig? Du kan blive optaget

Læs mere

Rehabilitering Personlig pleje

Rehabilitering Personlig pleje Rehabilitering Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018 Hvad er rehabilitering personlig pleje: Rehabilitering er en målrettet indsats i en tidsbegrænset periode, hvor du i fællesskab med en ergoterapeut

Læs mere

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning 2018/2019

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning 2018/2019 Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning 2018/2019 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Lovgrundlaget... 3 3. Hvad er formålet med vedligeholdende træning?... 3 4. Hvem kan

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Midlertidigt ophold i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Midlertidigt ophold i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Midlertidigt ophold i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.1.1 Midlertidigt ophold på Marstal

Læs mere

HOLD DIG AKTIV ORIENTERING OM NORDFYNS KOMMUNES AKTIVITETS- OG TRÆNINGSTILBUD SUNDHEDSAFDELINGENS AKTIVITETS- OG TRÆNINGSTILBUD:

HOLD DIG AKTIV ORIENTERING OM NORDFYNS KOMMUNES AKTIVITETS- OG TRÆNINGSTILBUD SUNDHEDSAFDELINGENS AKTIVITETS- OG TRÆNINGSTILBUD: HOLD DIG AKTIV SUNDHEDSAFDELINGENS AKTIVITETS- OG TRÆNINGSTILBUD: Aktivitetstilbud for ældre med et særligt behov for støtte: Aktivitetscenteret Bryggergården, Otterup. Aktivitetscenteret Fredensbo, Særslev.

Læs mere

Afløsning og aflastning

Afløsning og aflastning Ydelsestype Ydelsens ydelsen Pårørende til brugere, som ikke kan være alene pga. nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Pårørende bor sammen med og passer brugeren. For de konkrete kriterier til delydelserne

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2018/19

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2018/19 Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2018/19 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Lovgrundlaget... 3 3. Hvad er formålet med genoptræningen?... 3 4. Hvem kan

Læs mere

Nødkald og sygeplejekald. Kvalitetsstandard

Nødkald og sygeplejekald. Kvalitetsstandard Nødkald og sygeplejekald Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for nødkald og sygeplejekald Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om nødkald og sygeplejekald. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune. ældreområdet

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune. ældreområdet Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ældreområdet Indledning Ældrepolitikken er fundamentet for arbejdet på ældreområdet. Den sætter rammerne for indsatsen på ældreområdet i Norddjurs Kommune og afspejler

Læs mere

Kørselsordninger for pensionister i Esbjerg kommune

Kørselsordninger for pensionister i Esbjerg kommune Kørselsordninger for pensionister i Esbjerg kommune Kørselsordninger til: Indkøb, familiebesøg og lignende kommunal ordning side 2 Indkøb, familiebesøg og lignende handicapordningen side 2 Læge/speciallæge

Læs mere

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 11 Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Lov om trafikselskaber - individuel handicapkørsel for svært bevægelseshæmmede 2017 1 Indledning Fredensborg Kommune

Læs mere

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER VISITATION TIL PLEJEBOLIGER 2015 Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Lov grundlag Hvilket behov dækker ydelsen Hvad er formålet med ydelsen Hvem er berettiget til at modtage ydelsen Plejeboliger

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG. LOV OM SOCIAL SERVICE 79a

KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG. LOV OM SOCIAL SERVICE 79a KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG LOV OM SOCIAL SERVICE 79a BRØNDBY KOMMUNE August 2016 1 Indledning Af Bekendtgørelse nr. 304 af 20. marts 2016 fremgår, at kommunalbestyrelsen mindst én gang

Læs mere

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning 2014 Løbenr. og år: 150443/14 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Lovgrundlaget... 3 3. Hvad er formålet med træningen... 3 4. Hvem

Læs mere

Forslag Tøjvask Kvalitetsstandard 2016

Forslag Tøjvask Kvalitetsstandard 2016 Forslag Tøjvask Kvalitetsstandard 2016 Kvalitetsstandard tøjvask Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for tøjvask i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2016. Hvad er tøjvask? 4 Hvem kan få hjælp

Læs mere

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018 Visitationen Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018 Visitationens opgaver I Visitationen er en myndighedsafdeling i Ældre og Social Service, som vurderer og bevilger ydelser og indsatser på baggrund af lovgivning,

Læs mere

Kvalitetsstandard 2014 Træningsområdet

Kvalitetsstandard 2014 Træningsområdet Kvalitetsstandard 2014 Træningsområdet Vedtaget af byrådet maj 2014 2014: REBILD KVALITETSSTANDARD SUNDHEDSLOVENS 140 Kriterier Alle borgere i Rebild kommune, der på tidspunktet for udskrivning fra sygehus

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2013

Overordnet kvalitetsstandard 2013 Overordnet kvalitetsstandard 2013 Skive Kommune Myndighedsafdelingen 1 Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske hjælp mm., borgeren kan få fra kommunen.

Læs mere

Kvalitetsstandard 2015 Center Sundhed

Kvalitetsstandard 2015 Center Sundhed Kvalitetsstandard 2015 Center Sundhed Til politisk behandling marts 2015 Genoptræning efter sygehusindlæggelse Kriterier Alle borgere i Rebild kommune, der på tidspunktet for udskrivning fra sygehus har

Læs mere

Kvalitetsstandard for genbrugshjæpemidler

Kvalitetsstandard for genbrugshjæpemidler Kvalitetsstandard for genbrugshjæpemidler Udarbejdet af: Sten Dokkedahl Dato: 10-10-2013 Sagsid.: 11578 Version nr.: 1 Kvalitetsstandard for genbrugshjælpemidler og forbrugsgoder jf. 112 og 113. Område

Læs mere

NOTAT: Notat om boligformer på ældreområdet

NOTAT: Notat om boligformer på ældreområdet Sundhed og Omsorg Sagsnr. 298717 Brevid. 2756301 Ref. JLHA NOTAT: Notat om boligformer på ældreområdet 6. marts 2018 Baggrund I de årligt politisk reviderede kvalitetsstandarder for serviceniveauet i Roskilde

Læs mere

Forslag til Visitationsstandard for Flexhandicap i Frederikshavn kommune

Forslag til Visitationsstandard for Flexhandicap i Frederikshavn kommune Side 1 af 5 sider Forslag til Visitationsstandard for Flexhandicap i Frederikshavn kommune 1. Ydelsens lovgrundlag Lov om trafikselskaber af 24. juni 2005, 11 om individuel handicapkørsel 11 Trafikselskabet

Læs mere

Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger

Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Lovgrundlag Plejeboliger er omfattet af Lov om Social Service 192. Lov om Almene boliger 5 stk. 2. Hvilket behov dækker ydelsen Plejeboliger tildeles ældre

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173

KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173 KVALITETSSTANDARD Fribefordring Kørsel til læge og speciallæge, samt kørselsgodtgørelse Sundhedsloven 170 og 173 LOVGRUNDLAG 170. Kommunalbestyrelsen yder befordring eller befordringsgodtgørelse til og

Læs mere

Rehabilitering, træning og genoptræning. Byrådet 19. december Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Rehabilitering, træning og genoptræning. Byrådet 19. december Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Rehabilitering, træning og genoptræning Byrådet 19. december 2017 Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Indhold Kære borger 3 Rehabilitering 4 Træning og Aktivitet 6 Aktivitet og Solskinforeningen 6 Selvtræning

Læs mere

Kvalitetsstandarder Visitationen

Kvalitetsstandarder Visitationen 2018 Kvalitetsstandarder Visitationen Ældre- og plejebolig HOLSTEBRO KOMMUNE Indhold 1. Plejebolig...2 1. Ældrebolig...4 1 1. Plejebolig Indhold Beskrivelse Lovgrundlag: Plejebolig: Lov om almene boliger

Læs mere

Genanvendelige hjælpemidler Forbrugsgoder og Boligindretning

Genanvendelige hjælpemidler Forbrugsgoder og Boligindretning Gældende fra maj 2017 Kvalitetsstandard for Genanvendelige hjælpemidler Forbrugsgoder og Boligindretning 1 2 Politiske målsætninger Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune lægger vægt på, at du bevarer dine

Læs mere

Kvalitetsstandard for Vedligeholdende træning 2016

Kvalitetsstandard for Vedligeholdende træning 2016 Kvalitetsstandard for Vedligeholdende træning 2016 Udarbejdet af: Elsebeth Elsted Dato: Godkendt på Sundhedsudvalgsmødet d. 11. 4 2016 Sagsid.: Elel Version nr.: Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning

Læs mere

Kvalitetsstandard: Afløsning og aflastning

Kvalitetsstandard: Afløsning og aflastning Kvalitetsstandard: Afløsning og aflastning Målgruppe Målgruppen for afløsning eller aflastning er forældre, ægtefælle eller andre nære pårørende, der passer børn eller voksne borgere i en af følgende målgrupper:

Læs mere

PRAKTISK HJÆLP 4 201

PRAKTISK HJÆLP 4 201 2014 PRAKTISK HJÆLP Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 2. Hvilket behov dækker Hvad er formålet med Hvem er berettiget til Man kan få hjælp eller støtte

Læs mere

Hverdagsrehabilitering

Hverdagsrehabilitering Ydelsestype Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 a Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre

Læs mere

LINDRENDE TILBUD I HOLBÆK KOMMUNE

LINDRENDE TILBUD I HOLBÆK KOMMUNE LINDRENDE TILBUD I HOLBÆK KOMMUNE AKTIV HELE LIVET Palliativ indsats handler om lindring og livskvalitet. Hvis du har fået en sygdom, som måske ikke kan behandles eller helbredes, er der stadig mange muligheder

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom i eget hjem

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom i eget hjem Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom i eget hjem 2 Kvalitetsstandard for pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom

Læs mere

Plejeboliger og ældre- og handicapegnede boliger

Plejeboliger og ældre- og handicapegnede boliger Plejeboliger og ældre- og handicapegnede boliger Pleje- og ældre/handicapboliger Hedensted Kommune har plejeboliger på plejecentre spredt rundt i kommunen, og boliger der er specielt indrettet til ældre

Læs mere

Rehabilitering Praktisk hjælp

Rehabilitering Praktisk hjælp Rehabilitering Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2018 Hvad er rehabilitering praktisk hjælp: Hvem kan få rehabilitering: Visitation: Rehabilitering er en målrettet indsats i en tidsbegrænset periode, hvor

Læs mere

Kvalitetsstandard for træning

Kvalitetsstandard for træning Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for træning 2 Kvalitetsstandard for træning Formålet med træning Formålet med træningen er, at du helt eller delvist bliver

Læs mere

Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Visiteret dagcentertilbud Serviceloven 79

Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Visiteret dagcentertilbud Serviceloven 79 Sorø Kommune Kvalitetsstandard Visiteret dagcentertilbud Serviceloven 79 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Generel information om kvalitetsstandarder...3 Hvad er en kvalitetsstandard?...3 Sorø

Læs mere

Ældreområdet. Kvalitetsstandard. Visitation i henhold til. Lov om social service 88

Ældreområdet. Kvalitetsstandard. Visitation i henhold til. Lov om social service 88 Ældreområdet Kvalitetsstandard Visitation i henhold til Lov om social service 88 01/September 2011 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning.. 3 2. Forudsætning for at kunne modtage hjælp... 3 3. Visitation..5

Læs mere

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a. Albertslund Kommune 2018

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a. Albertslund Kommune 2018 Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a Albertslund Kommune 2018 se Indledning Visionen livet skal leves sundt hele livet Vores hjælp og støtte tager udgangspunkt i at livet

Læs mere

SUNDHEDS OG SENIORAFDELINGEN. Tilbud på. aktivitetsområdet. - et tilbud til borgere i Jammerbugt Kommune

SUNDHEDS OG SENIORAFDELINGEN. Tilbud på. aktivitetsområdet. - et tilbud til borgere i Jammerbugt Kommune SUNDHEDS OG SENIORAFDELINGEN Tilbud på aktivitetsområdet - et tilbud til borgere i Jammerbugt Kommune 2019 Hvilket behov dækker tilbuddet: Tilbuddet retter sig mod hjemmeboende borgere med varigt nedsat

Læs mere

Indsatskatalog for Boligområdet Næstved Kommune 2018

Indsatskatalog for Boligområdet Næstved Kommune 2018 Indsatskatalog for Boligområdet Næstved Kommune 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Indsatskatalog Næstved Kommune... 5 Lov om almene boliger ( 5)... 5 Lov om almennyttige boliger 54-58... 5 Ældre

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Plejecentre i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Plejecentre i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Plejecentre i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Visitation... 2 3.1 Visitationsudvalg... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen... 2 3.3 Visitering...

Læs mere

Indsatskatalog for træning i Næstved Kommune 2017

Indsatskatalog for træning i Næstved Kommune 2017 Indsatskatalog for træning i Næstved Kommune 2017 Indhold Kvalitetsstandarder Genoptræning af funktionsnedsættelser 3 Kvalitetsstandard Vedligehold af færdigheder 6 Kvalitetsstandard Genoptræning af funktionsnedsættelser

Læs mere