Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april/maj årg.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april/maj årg."

Transkript

1 Orø Kirkeblad nr. 2 marts/april/maj årg. Hvorfor fejrer vi skærtorsdag Vi fejrer skærtorsdag for at mindes et helt bestemt jødisk påskemåltid, nemlig det sidste måltid, Jesus holdt med sine disciple, inden han senere på aftenen blev arresteret og næste dag henrettet. 1.

2 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Jørgen Hansen. I dette nummer er der indlæg fra menighedsrådet, Annie Lunde Hansen, Karen Frederiksen samt Sognepræsten Deadline Orø Kirkeblad nr er tirsdag d. 29. april De nye regler i Post Danmark vedr. husstandsomdeling af kirkeblade, gør nu at vores lille kirkeblad kun kan blive omdelt 5 gange om året i nogle, af Post Danmark, allerede fastsatte dage i bestemte uger nemlig onsdag og torsdag i ugerne: og 48. Navnet skærtorsdag har vi fordi han indledte måltidet med at vaske sine disciples fødder med vand, og tørrede dem med det klæde, han havde bundet om livet (skær = ren). Det gjorde han for at fortælle dem, at det vigtigste ikke er at lade sig tjene, men selv at tjene, hvilket han viste til det yderste gennem sin lidelse og død dagen efter. Skærtorsdag har både lys og mørke i sig. Det mørke har den, fordi det var den aften, Jesus blev forrådt af Judas og svigtet af sine disciple. Til det lyse hører, at på den dag blev nadveren indstiftet, som vi kender og bruger den i dag. For lige siden den første skærtorsdag har det været et af de vigtigste elementer og måske det stærkeste symbol i det kristne fællesskab, at vi gentager det måltid, som Jesus holdt med sine disciple ved vore gudstjenester. Vi gør det fordi Jesus har sagt, at vi skal, og vi gør det med de ord, som han selv brugte: Og han tog et brød, takkede og brød det, gav dem det og sagde: Dette er mit legeme, som gives for jer. Gør dette til ihukommelse af mig! Ligeså tog han bægeret efter måltidet og sagde: Dette bæger er den nye pagt ved mit blod, som udgydes for jer." (Lukas-evangeliet 22, 18-20). I brødet, som vi spiser og i vinen som vi drikker er Kristus selv til stede. Når præsten giver brødet og siger: "Dette er Jesu Kristi legeme" - og giver vinen og siger: "Dette er Jesu Kristi blod" - så er Jesus Kristus der, - og giver sig selv til den enkelte - med vore synders forladelse. Vi får altså Jesus Kristus, - og dermed Gud selv! Menighedsrådet... 2.

3 Menighedsrådsmøder: Menighedsrådsmøderne afholdes altid på den sidste tirsdag i hver måned. Derfor bliver der menighedsrådsmøder den 25. marts, 29. april og 27. maj Tidspunktet er uændret kl Alle møderne afholdes i forpagterboligen, indtil restaureringen af denne bygning begynder, men så vil der komme besked om nyt tilholdssted for menighedsrådet. Menighedsrådsmøderne er åbne for offentligheden, men der er ingen taleret. Dagsorden for menighedsrådsmøderne ligger fremme i kirkens våbenhus en uge før. Samtidig vil en udskrift af protokollen fra sidste møde være fremlagt i våbenhuset. Restaureringen af kirken: Der sker hele tiden noget med vores kirke med hensyn til restaureringen. Nu er de nye hynder og knæfald, blevet indviet det røde stof på alteret vil blive udskiftet til samme farve, som knæfald og hynderne. Varmestyringen bliver nu afprøvet. I nær fremtid starter vi renoveringen af forpagterboligen men I vil høre nærmere om dette arbejde i takt med, at projektet går i gang. Menighedsrådet Alle er velkomne. Menighedsrådet. 3.

4 Kirkebilen: Kirke-bilen kører ikke blot til kirke, men også til foredrag og andre arrangementer i forpagterboligen. Ring på Alle lørdage kl. 17:10 På DR 1 Før søndagen synges der salmer, som passer til søndagens tekst. Søndage kl. 14:00: DR-kirken sender DR 1 I marts måned prædiker Bent Lumholt. Pastor emeritus og nu visesanger og historiefortæller. I april 2008 er månedens præst Karen Stubkjær, til daglig sognepræst i Haslev Freerslev. Månedens præst i Maj 2008 Peder Thyssen, til daglig sognepræst og korshærspræst ved Odense Domkirke Husk kirkens kens hjemmeside: "Orø Kirke kan besøges på internettet på adressen eller via Orø Portalen Her finder man oplysninger om gudstjenester og arrangementer. Man kan downloade kirkebladet - fra og med Husk endvidere, at fotos, som I har taget i kirken fra aktiviteter o. lign. - kan afleveres til Gogo Næsted, Bygaden 16, Orø, der måske kan bruge dem på hjemmesiden. Indsamling til Folkekirkens Nødhjælp 2008: Resultatet for årets indsamling til Folkekirkens Nødhjælp på Orø må siges at være en succes. Der var i år kun 3 indsamlere, men der blev alligevel samlet i alt kr. ind mod 6.685,75 sidste år med 5 indsamlere. TAK for indsatsen Karen Frederiksen Karen Frederiksen 4.

5 Palmesøndag d. 16 marts 2008 STABAT MATER DOLOROSA af G.B.Pergolesi Et af de smukkeste påskeværker udført for strygekvartet og sopran og alt. Den italienske komponist Giovanni Batista Pergolesi ( ) blev en af musikhistoriens kortest levende skæbner, han døde som 26 årig, formodentlig af tuberkulose. Stabat Mater var et bestillingsarbejde og blev skrevet mens Pergolesi var døende og opholdt sig på Frasciskaner klostret Pozzuoli. Det er Pergolesis mest kendte og spillede værk, der var meget populært allerede i Pergolesis samtid, hvor Stabat Mater teksten var en del af den Romerske liturgi Stabat Mater er et eksempel på senmiddelalderlig religiøs digtning fra det centrale Italien og stammer fra 1300 tallet. Teksten er meget følelsesladet og beskriver Jomfru Marias sorg, da hun står ved Jesu korsfæstelse langfredag. Værket består af 12 arier (soloer og duetter) for sopran og alt, akkompanieret af strygekvartet. Rousseau skrev om værkets første sats, at det er den mest perfekte og bevægende duet fra nogen komponists hånd. Kom og nyd dette bevægende og unikke værk. Medvirkende: 1 st violin: Søren Lund, privat uddannet hos Mogens Heimann. Har spillet i Sønderjyllands Symfoniorkester. Spiller i Trio Cordelia og har ad hoc opgaver bl.a. som koncertmester. 2 violin: Pernille Hvid Larsen, konservatorieuddannet, spiller i det kgl. Kapel. Cello: Christen Myrup, privat uddannet, spiller i mange sammenhænge bl.a. Trio Cordelia. Bratsch: Syssen Kappel, konservatorieuddannet. Freelance bratschist og dirigent. Spiller i Trio Cordelia og i trio for bratsch og to fløjter. Leder af nystiftet Mozart symfonietta. Dirigent i projektet musik over broen i Frederikssund 5.

6 Palmesøndag fortsat. Sopran: Lotte Jensen. Sangundervisning hos bl.a. Kirsten Holmen. Sunget i mange år som kirkesanger og i korsammenhænge, bl.a. i Opera i provinsens kor sammen med solister fra det kgl. Operakor. Synger solistisk bl.a. sammen med Tine Hagedorn-Olsen (kirkemusik, lieder, opera). Alt: Tine Hagedorn-Olsen, Kirkesanger ved Orø kirke. Uddannet på Sjællands Kirkemusikskole og privat bl.a. hos Sten Byriel og Anne-Katrine Kirst. Synger solistisk (kirkemusik, lieder, opera) og i forskellige korsammenhænge, bl.a. i Opera i provinsens kor sammen med solister fra det kgl. Operakor. Jørgen Hansen & Tine Hagedorn-Olsen Palmesøndag med konfirmanderne: Palmesøndag d. 16. marts kl. 11,00 medvirker konfirmanderne traditionelt ved gudstjenesten med læsninger m.m.. Pilgrimsvandring 2. påskedag: Der var stor tilslutning til vores pilgrimsvandring julesøndag, og flere spurgte, om vi ikke kunne gentage succesen til foråret, når vejret blev lidt bedre. Nu kan man jo aldrig rigtigt stole på det danske vejr, men vi vover at indbyde til pilgrimsvandring igen 2. påskedag d. 24. marts kl. 10,00. Igen er det Annelise Bigum og Orøs stavgængere, der planlægger ruten, men denne gang bliver den længere, og vi skal ikke kun bevæge os ad de asfalterede veje. Derfor vil du nok ikke få noget ud af turen, hvis du er gangbesværet. Jeg har kontaktet en professionel pilgrimsleder, som har hjulpet mig med at få lidt mere krop på selve pilgrimsfærden. Vi skal igen mødes i Orø Kirke til andagt, men vandringen vil også foregå i flere tempi, ledet af små andagter, og et sted på vejen vil vi spise vores medbragte madpakker. Vi slutter i Orø Kirke, hvor vi holder altergang, og der serveres suppe i tårnrummet. 6.

7 Pilgrimsvandring er kirkegang. Kirkegang er at gå med Gud, at leve med Gud. At se på mig selv med samme milde, kærlige og omsorgsfuldt tilgivende øjne, som Gud gør. Mange mennesker griber i disse år pilgrimsstaven for at begive sig på vandring. Vandringen i det ydre landskab åbner mulighed for en indre rejse i sindet. Pilgrimsvandring er refleksion og ro, stilhed og eftertanke samt smukke naturoplevelser. Man bevæger sig fysisk for at kunne flytte sig mentalt. Langsomheden, stilheden, friheden og enkelheden er velgørende for både kroppen, sjælen og ånden. Det giver plads til at nyde naturens skønhed med alle sanserne, tid til refleksion, og øvelse i beslutningen om ikke at reflektere og i stedet blot nyde, blot være. Nogen tager på pilgrimsvandring for at finde ensomhed, men det de finder er et fællesskab - både med deres medvandrere i gruppen og med Gud. Dagens tema er: Bibelshistorie for voksne: Hvad skete der fra skærtorsdag til påskedag. Huskeseddel: Tøj til vejret. Travesko. Madpakke. Kirsten Schmidt Søndag den 6. april 2008 kl : Menigheden har muligheden for at høre og hilse på den nye provst for Holbæk Provsti Finn Dyrhagen, som prædiker ved denne gudstjeneste. Efter Gudstjenesten byder menighedsrådet på Kaffe/te og hjemmebag i Tårnrummet. 7.

8 MERE END BARE EN FEST. Den tid, hvor forældrene bestemte, om børnene skulle konfirmeres, er slut. En stor spørgeundersøgelse i Roskilde Stift viser, at børnene selv bestemmer, og det er ikke festen, der trækker mest. Denne undersøgelse er foretaget af projektleder Suzette Schurmann Munksgaard og vist i Stiftsbladet nr. 2 februar Når man spørger konfirmanderne om motivation og begrundelser for at deltage i konfirmationsundervisningen, så hitter eget valg som en væsentlig begrundelse efterfulgt at man tror på Gud. Festen og gaverne kommer ind på en fjerdeplads, mener flertallet af de 1000 konfirmander, der har deltaget i Roskilde Stifts kon4mandforskningsprokjekt Mere end blot forberedelsen til en fest. Det er overraskende, at flertallet af konfirmanderne opfatter konfirmationsundervisningen som mere end blot forberedelsen til en fest. også selv om mine kammerater ikke skulle konfirmeres, så ville jeg gå til præst. Jeg tror jo på Gud, og det vil jeg gerne hvad hedder det bekræfte. Festen er bare en bonus oveni! siger Emil Selvig Hansen. At konfirmationen er en stærkt forankret tradition i mange familier, er den tredje hyppigste begrundelse for at vælge at skulle konfirmeres. Tenna Laursen forklarer, at Jeg vil konfirmeres. Det er en tradition i min familie, og jeg vil ikke skille mig ud i forhold til dem. Brugbar viden Der er mest drengene, der har gaverne med som en væsentlig faktor for at vælge konfirmationen. Men for nogle drenge bliver konfirmationsundervisningen også til mere end blot forberedelsen til en fest i løbet af undervisningsforløbet. Her halvvejs henne i forløbet siger Jeppe Bech Carlsen: 8.

9 I starten var det klart bare for at få en fest, og jeg var ret negativ overfor det der præsteundervisning. Men nu synes jeg også, det er godt at vide lidt om, hvad jeg tror på. Altså, det er ikke, fordi jeg er Guds bedste søn, men jeg får ligesom brug for at skulle forklare, hvad jeg tror på, helt klart! Forventninger Det er interessant, at flertallet af konfirmanderne har mange positive forventninger til konfirmationsundervisningen. 68% forventer at få gode oplevelser sammen. Langt de fleste forventer at få en viden om Gud, om Bibelen og om, hvem Jesus er. Jeg synes det er en befrielse at kunne forklare, hvad man tror på. Det kunne jeg ikke i starten, fordi jeg ikke vidste så meget. Nu kan jeg forklare, at Gud er andet end en gammel mand med skæg. siger Rebekka Valentin. Ingen mening? Det er kun 8% af konfirmanderne, der ikke har nogen positive forventninger til konfirmationsforløbet, og som anser dette for noget, der bare skal overstås. Der er dobbelt så mange drenge i denne gruppe, men de er jævnt fordelt i både land, forstad provinsby og mellem 7. og 8. klasse. Man kan selvfølgelig undre sig over, hvorfor disse 8% i det hele taget kommer til konfirmationsundervisningen, når det ikke giver nogen mening for dem, og når det er et frivilligt tilbud. Spørgsmålet er, hvordan kirken møder konfirmandens forventningen? Det vil næste del af Roskilde Stifts forskningsprojekt forsøge at afdække. Dette resultat af forskningsprojektet vil vi bringe her i vores kirkeblad, når det kommer Annie Lunde Hansen. 9.

10 Konfirmander anno 2007 Årets konfirmander: Søndag d. 4. maj kl. 11,00 er der konfirmation i Orø kirke. Årets konfirmander er: Charlotte Klokhøj Olsen, Søgade 13, Venslev, 4050 Skibby. Tommy Anker Pedersen, Stænget 6, Orø, 4300 Holbæk. Ida Christensen, Aarestrupvej 4, 1.th Valby. Jesper Dybsø Jensen, Enghaven 38, Orø, 4300 Holbæk. Matthias Foverskov Nielsen, Nørrestængevej 16, Orø, 4300 Holbæk. Sebastian Ettrup Andresen, Bygaden 2, Orø, 4300 Holbæk. Emma Marie Skydsgaard, Nielsen, Syvvejen 18, Orø, 4300 Holbæk. Kristina, Elisabeth C. Neltrup, Salvigvej 6, Orø, 4300 Holbæk. Kirsten Schmidt 10.

11 Trompetspil pinsemorgen. Niels Jørgen Englich fra Ugerløse vil blæse trompet til salmesangen pinsemorgen i Orø kirke kl. 10, Pinsedag i Holmstrup Kirke: 2. pinsedag mandag den 12. maj 2008 kl inviterer præster og menighedsråd til gudstjeneste i Holmstrup Kirke ved Jyderup. Der er ingen gudstjeneste i Orø Kirke den dag. Det er nu 3. gang, at præster og menighedsråd i Holbæk Provsti holder en fælles gudstjeneste 2.pinsedag. (men kun 2 gange for Orø kirkes vedkomne, da vi ikke var med den første gang). Man har tidligere været udendørs, i Strandparken og Andelslandsbyen Nyvang. Sidste år deltog langt over halvdelen af provstiet og cirka 600 mennesker havde en dejlig formiddag med Holger Lissners spillemandsmesse. Men i år har man valgt at rykke indendørs i en af Danmarks største landsbykirker, nemlig Holmstrup Kirke. Musikken bliver leveret af jazzbandet Phluxus, som til daglig er tilknyttet Brorsonskirken i København og ledet af Henrik Gunde. Der er selvfølgelig et stykke vej til Holmstrup, men hvis I ikke har mulighed for at køre selv, vil Kirkebilen selvfølgelig også køre der til. Hvis I vil benytte Kirkebilen kan I rette henvendelse til Karen Frederiksen: på tlf hverdage mellem kl eller fra kl til

12 Bispevielse: Søndag den 27. april 2008 er der bispevielse i Roskilde Domkirke. Her indsættes den nye Biskop over Roskilde Stift. greb en ung mand mikrofonen og sagde: Jeg har aldrig talt offentlig før, men i dag, da jeg hørte Guds ord på altaisk, begyndte mit hjerte at synge. Jeg er så glad. Tak, fordi jeg nu kan læse Det Nye Testamente på mit modersmål. Et tilsvarende vidnesbyrd kom i forbindelse med en anden bibeloversættelse. Støt bibelarbejdet rundt om i verden. Det danske bibelselskab støtter gennem det mangfoldige bibelarbejde verden over. Det består af oversættelser, produktion og uddeling af Bibelen, samt fremme af bibellæsning. Det kan vi gøre, fordi så mange danskere vælger at støtte det internationale bibelarbejde. Mit hjerte begyndte at synge Mange vidnesbyrd fortæller, hvor vigtigt det er at kunne høre og læse Bibelen på sit modersmål. I forbindelse med udgivelsen sidste år af Det nye Testamente på altaisk, der tales af en mindre befolkningsgruppe i Rusland, Støt bibelarbejdet rundt om i verden. En kvinde sagde: Førhen når jeg hørte Bibelen blive læst op, var det som larmen fra et fly. Nu hvor jeg kan høre Bibelen på mit eget sprog, taler hvert ord klart og tydeligt direkte ind i mit hjerte. Hvis du har lyst til at støtte dette arbejde kan du henvende dig til : Det Danske Bibelselskab Frederiksborggade København K tlf Karen Frederiksen 12.

13 Små Smil: Vi kan skam også! En amerikaner var på besøg i København og var på en sightseeing-tur i åben bus. Hver gang guiden gjorde opmærksom på en bygning, sagde han noget i retning af: Rundetårn, hva? Sådan et tårn ville vi bygge på to uger hjemme i USA. Guiden blev vældigt irriteret over dette, så da de passerede Christiansborg forblev han tavs, hvorfor amerikaneren spurgte: Hvad er det for en bygning? Det ved jeg ikke svarede guiden: Den var der ikke i morges. Første gang i kirke: Lille Sofie på otte var med mor i kirke for første gang. Det gik godt under gudstjenesten, men pludselig følte Sofie sig syg. Jeg tror, jeg skal kaste op, mor, sagde hun. Moderen foreslog hende at liste udenfor og finde en busk bag kirken og så kaste op der. Sofie listede ud, mens præsten talte. Og kort efter var hun tilbage igen. Det var hurtigt sagde moderen. Ja, men jeg behøvede ikke at gå så langt. Jeg brugte den jernspand ved indgangen, hvor der står: Til de syge. SANDT NOK. Rengøring er arbejde af den slags, som andre kun bemærker, når man undlader at gøre det. I Skolen Læreren: Er der en, der kan fortælle mig, hvad der menes med, at ærlighed varer længst? Lille Per: Hvis jeg selv laver mine lektier tager det mig to timer men skriver jeg af efter en anden, tager det kun fem minutter! Disse små smil i hverdagen er taget fra Venstrebladet. Annie Lunde Hansen 13.

14 Ny gravermedhjælper: Vi byder velkommen til Anne Pedersen, som starter den 14. marts Da vi manglede en person til afløsning ved vor graver Henriettes fravær ved ferie/kursus og sygdom, søgte vi i vores kirkeblad efter en sådan person. Vi savnede også tit en hjælpende hånd ved koncerter etc. i kirken. Så vi er meget glade for, at Anne Pedersen gerne vil have denne stilling. Kirkegårdsarbejdet i Henriettes fravær ordnes stadig under den ordning vi har med Holbæk Kirkegård. Vi byder også velkommen til Else-Marie Madsen, som fra 1. januar 2008 har være ansat med administration og regnskab, løn m.m. på kontoret i Forpagterboligen. Fra 1. januar 2008 er administrationen af regnskab og løn flyttet til Forpagterboligen, Bygaden 54 B,Orø 4300 Holbæk Postkassen på ovennævnte adresse vil blive tømt hver dag. Kontoret vil, under normale omstændigheder være bemandet tirsdag og torsdag formiddag. Kontoret Er det ikke muligt at komme i telefonisk kontakt kan henvendelse ske pr. mail til: oroekirke@tele2adsl.dk Vi håber, at dette samarbejde bliver til glæde for både dem og os og for menigheden. Menighedsrådet. 14.

15 Telefonnumre: efonnumre: Sognepræst Kirsten Schmidt, Bygaden 54A mandag fri. ( Ferie: Sognepræsten har ferie fra mandag d. 31. marts til søndag d. 13. april. Imens passes embedet således: Uge 14: Finn Dyrhagen på tlf.: og Uge 15: Hanne Mejlhede på tlf Graver Henriette Oxbøll (fri mandag) Menighedsrådsformand Annie Lunde Hansen Kirkeværge Yvonne Gudbrandsson Kirkeværgens træffes hver torsdag mellem kl. 12ºº & 14ºº i Forpagterboligen, Bygaden 54 B ved siden af præstegården. (Kan evt. træffes på andre tidspunkter (uden for træffetiden) på samme telefonnummer.) Kontaktperson Jørgen Hansen eller Kirkebilen bestilles på: Øvrige medarbejdere ved Orø Kirke: Organist: Daniel Abildgaard Kirkesanger: Tine Hagedorn-Olsen Øvrige informationer: Kirkekontoret er lukket om mandagen, idet det er præsten og graverens ugentlige fridag. (undtagen i tilfælde af dødsfald). 15.

16 Gudstjenester i marts, april og maj måned 2008: 9. marts: Mariæ Bebudelses dag: kl. 10, marts: Palmesøndag: kl. 11,00 Konfirmanderne medvirker. 20. marts: Skærtorsdag: kl. 19, marts: Langfredag: kl. 10, marts: Påskedag: kl. 10, marts: 2. Påskedag: kl. 10,00 Pilgrimsvandring. 30. marts: 1. søndag efter påske: kl. 10,00 6. april: 2. søndag efter påske: kl. 14,00 Finn Dyrhagen 13. april: 3. søndag efter påske: kl. 11,00 Hanne Mejlhede. 18. april: Bededag: kl. 10, april: 4. søndag efter påske: kl. 10, april: 5. søndag efter påske: kl. 10,00 1. maj: Kristi himmelfarts dag. kl. 10,00 4. maj: 6. søndag efter påske: kl. 11,00. Konfirmation. 11. maj: Pinsedag: kl. 10,00. m/trompetspil 12. maj: 2. pinsedag: Ingen gudstjeneste på Orø. Fælles gudstjeneste i Holmstrup kirke. 17. maj: Lørdagsdåb: kl. 14, maj: Trinitatis søndag: kl. 10, maj: 1. søndag efter trinitatis kl. 10,00. Jesper Serner-Pedersen. 1. juni: 2. søndag efter trinitatis: kl. 10,00. Gudstjenester på Elnebjergcentret: Torsdag d. 27. marts (i stedet for 3. april) kl. 14,00 Torsdag d. 8. maj kl. 14,00 Torsdag d. 5. juni (grundlovsdag) kl. 14,00 16.

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg.

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august 2009 18. årg. Mon Gud er lisså stærk som Tarzan? Sådan spurgte en moderne børnesalme var det i 60 erne? Måske 70 erne? Jeg har ikke fået noget ud af at google den, så

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 maj/juni 2013 22. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2013 er tirsdag d. 4. juni. Guds suverænitet:

Læs mere

Nr 4. juli/august årg.

Nr 4. juli/august årg. Nr 4. juli/august 2017 26. årg. Tegning: Amalie Schmidt Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2017 er torsdag d. 3.

Læs mere

Orø Kirkeblad. I kirken er I altid velkomne! Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. I kirken er I altid velkomne! Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14 I kirken er I altid velkomne! Der er mange opgaver, som skal udføres i vores kirke i de næste 4 år. Når man lader sig vælge til Menighedsrådet ved et opstillingsmøde,

Læs mere

Nr 2. marts/april årg.

Nr 2. marts/april årg. Nr 2. marts/april 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad maj / juni 2018 er onsdag d. 4. april. Udtrykket Levende sten er ofte brugt

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 6 november/december årg. Juleaften Det er den aften hvor enhver sminke er håbløs

Orø Kirkeblad. nr. 6 november/december årg. Juleaften Det er den aften hvor enhver sminke er håbløs Orø Kirkeblad nr. 6 november/december 2005 14. årg. Juleaften hvor enhver sminke er håbløs hvor sjælen kryber frem gennem kikhullerne og afsætter våde pletter på tøjet hvor de døde stiger ud af fotografierne

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg. STANDS AIDS FOR BØRNENES SKYLD

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg. STANDS AIDS FOR BØRNENES SKYLD Orø Kirkeblad nr. 1 januar/februar 2008 17. årg. STANDS AIDS FOR BØRNENES SKYLD Bliv indsamler søndag den 2. marts 2008 og giv nogle af verdens sårbare børn en fremtid uden aids. 1. Redaktionelt: Ansvarshavende

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 3 juni/juli/august årg.

Orø Kirkeblad. nr. 3 juni/juli/august årg. Orø Kirkeblad nr. 3 juni/juli/august 2008 17. årg. Den dejlige Midsommer. Nu nærmer vi os med store skridt igen sommeren med Skt. Hans og derefter kommer midsommeren. I Danmark fejrer vi ikke midsommeren,

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg.

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg. Orø Kirkeblad nr. 1 januar/februar 2006 15. årg. Den bidende blæst der hvirvler omkring os, som bød den til fest, men verden er nøgen, den svøbes i sne, og livet er lænket, kun død er at se, det blomstrende

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg.

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg. ORØ KIRKEBLAD Nr. 2 Marts/april 2012 21. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad Maj/juni 2012 er mandag d. 26. marts. Vielser af homoseksuelle

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Orø Kirkeblad. Pinsepligt? Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. Pinsepligt? Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14 Pinsepligt? Hvad er det, der sker i pinsen? Jøderne var i sin tid forsamlet for at fejre en årtusind gammel pagt, som Moses havde fået på stentavler af Gud Fader

Læs mere

Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april.

Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april. Hvorfor er det nu lige vi fejrer påske? Er det fordi foråret er

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg.

ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg. ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg. Støt op om din ø Støt op om din kirke! 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad juli/august 2012 er

Læs mere

Nr. 1. januar/februar årg.

Nr. 1. januar/februar årg. Nr. 1. januar/februar 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Orø Menighedsråd. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad marts / april 2018 er mandag d. 5. februar. vedligeholdelse af gravsteder

Læs mere

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS Dåb og nadver er hellige handlinger, og de er synlige tegn på, at Gud kommer os i møde og rører ved os. DÅB Både børn og voksne kan blive døbt.

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april 2006 15. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april 2006 15. årg. Orø Kirkeblad nr. 2 marts/april 2006 15. årg. Orø Kirke bliver nu forskønnet. I øjeblikket er vi så glade for alle de ting, vi har fået igennem provstiudvalget og i et godt samarbejde med den nu afgåede

Læs mere

BRØDET. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober.

BRØDET. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober. ~ 1 ~ Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober. Men den største forskel finder vi nok alligevel i det sidste

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER

Orø Kirkeblad. Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER Orø Kirkeblad Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar 2011 er

Læs mere

Nr. 2. marts/april årg.

Nr. 2. marts/april årg. Nr. 2. marts/april 2016 25. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2016 er tirsdag d. 5. april. I KVÆLD BLEV DER BANKET PÅ HELVEDES

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december årg.

Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december årg. Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december 2009 18. årg. Julekalenderkrybbe: I år kan du se en helt ny julekalender i Orø kirke. Det er kirkens minikonfirmander, der helt selv har lavet en julekrybbe med

Læs mere

Orø Kirkeblad. Bed for præsten. Nr. 4 august/september 2005 årg. 14. fungere indtil videre. Men alligevel savner vi jo "vores præst".

Orø Kirkeblad. Bed for præsten. Nr. 4 august/september 2005 årg. 14. fungere indtil videre. Men alligevel savner vi jo vores præst. Orø Kirkeblad Nr. 4 august/september 2005 årg. 14 Bed for præsten Orø s præst Kirsten Schmidt er langtidssygemeldt. Det er trist for Kirsten og alle os, for hvem kirken er af betydning. Menighedsrådet

Læs mere

No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe. a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer

No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe. a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø

Læs mere

Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller får så laver jeg ballade.

Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller får så laver jeg ballade. Side 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad marts/ april 2012 er d. 1. februar. Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 2 Maj - juni 2009 18. årg.

Orø Kirkeblad Nr. 2 Maj - juni 2009 18. årg. Orø Kirkeblad Nr. 2 Maj - juni 2009 18. årg. Pinse - hvad betyder pinsen? Selve ordet betyder bare 50 - der er gået 7 uger eller 50 dage, siden det var påske. På Jesu tid var pinsen en jødisk fest for

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7.

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7. HVAD BETYDER PÅSKE INTRODUKTION Hvorfor holder vi egentlig påske? Vi spiser påskefrokost og laver gækkebreve - men er det andet end det? Påsken handler om Jesus død og opstandelse. Påsken åbner muligheden

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens højmesseliturgi. Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober årg.

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober årg. Orø Kirkeblad nr. 5 september/oktober 2006 15. årg. TRO ER TRENDY Det er ikke længere nørdet at være troende. Kunstnere og mediemennesker bekender åbent, at de ikke kan leve uden Gud. Måske deres frimodighed

Læs mere

LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010

LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010 LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010 AKTIVITETER I IDRÆTSFORENINGEN 2009 VESTERMOSE IF VESTERMOSE SKOLE VESTSJÆLLANDS UNGDOMSKLUB SØNDERUP, NORDRUP OG GUDUM SOGNE Sogneguiden Kirkeadresser

Læs mere

Kære Broder! Betania år 33.

Kære Broder! Betania år 33. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2014 er tirsdag d. 1. april. Betania år 33. Kære Broder! Jeg håber, at I er vel ankommet. Jeg

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad

Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2013 er onsdag d. 3. april. Præstetanker Tilgiv,

Læs mere

Orø Kirkeblad TRINITATIS

Orø Kirkeblad TRINITATIS Orø Kirkeblad nr. 4 juli/august 2006 15. årg. TRINITATIS TRINITATIS I Faderens, Sønnens og Helligåndens navn! Når vi hører disse ord i kirken, er det ligesom kirkens stempel: Nu er der sket et eller andet,

Læs mere

Nr. 3 maj/juni 2015 24. årg.

Nr. 3 maj/juni 2015 24. årg. Nr. 3 maj/juni 2015 24. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2015 er tirsdag d. 2. juni. Helligånden Er Helligånden en fugl?

Læs mere

Lektion 2. Nadver. God fornøjelse. Julie

Lektion 2. Nadver. God fornøjelse. Julie Lektion 2. Nadver Kære konfirmand Til de fleste højmesser (søndagsgudstjenester) er der nadver. I dag skal du lære om det. Det er vigtigt, at du læser teksterne og laver alle opgaverne, du må gerne skrive

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 4 juli/august 2007 16. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 4 juli/august 2007 16. årg. Orø Kirkeblad nr. 4 juli/august 2007 16. årg. Nu er det sommer: Tiden med lys, luft og gode energier. Nu er det juli og vi er trådt ind i sommerperioden, hvor solen står højest på himlen om dagen og de

Læs mere

Orø Kirkeblad. Den nye navnelov

Orø Kirkeblad. Den nye navnelov Orø Kirkeblad nr. 3 maj/juni 2006 15. årg. Den nye navnelov Dit eller mit navn?? Severinsen -jensen eller jensenseverinsen Den nye navnelov. Den 1. april 2006 trådte den længe ventede, nye navnelov i kraft.

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde PRÆDIKEN PÅSKEDAG DEN 16. APRIL 2017 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 118,19-29; 1. Kor. 5,7-8; Mark. 16,1-8 Salmer: 218,233,238,241,234 Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Hvad laver menighedsrådet? Der har i 2012 været valg til menighedsrådene landet over og de nye menighedsråd er konstitueret og således

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober årg.

Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober 2009 18. årg. At brødføde verden. Der var en have helt fra begyndelsen, som Gud lod overrisle med vand fra en kilde, så haven blev frugtbar og gav næring nok til

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 4 juli/august 2012 21. årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 4 juli/august 2012 21. årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 juli/august 2012 21. årg. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad september/oktober 2012 er onsdag d. 1. august. Asatro og

Læs mere

Studie 10. Herrens nadver

Studie 10. Herrens nadver Studie 10 Herrens nadver 56 Åbningshistorie Nadverens betydning for mig hænger sammen med to ting, jeg oplevede, da jeg var omkring 11 år. Jeg voksede op i den romersk-katolske tro. Jeg husker stadig messe-liturgien

Læs mere

Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420

Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420 1 Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl. 10.00. Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420 Åbningshilsen I dag deltager mindst 14 diakoner i højmessen. I marts 1974 blev de 14 indviet her

Læs mere

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Gå i kirke om torsdagen Vi har, som alle ved, gudstjeneste hver søndag i Orø Kirke. Hvad ikke alle medlemmer af vores menighed måske ved er, at vi også

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 2 marts - april årg.

Orø Kirkeblad Nr. 2 marts - april årg. Orø Kirkeblad Nr. 2 marts - april 2010 19. årg. Hanegal og morgensang 1. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for Orø Kirkeblad nr. 3 i maj/juni er: tirsdag d. 06. april 2010.

Læs mere

Marts april maj Vor Frue dag/mariæ Bebudelse

Marts april maj Vor Frue dag/mariæ Bebudelse Marts april maj 2019 Vor Frue dag/mariæ Bebudelse I år fejrer vi Marias bebudelse den 7. april altså to uger før påske, men sådan har det ikke altid været. Indtil 1770 var det en Helligdag. Det skulle

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja Dåbsritual tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja På din egen bekendelse, om din tro på Jesus, døber vi dig til Kristus i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn Nadverritual

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 1 Marts - april årg.

Orø Kirkeblad Nr. 1 Marts - april årg. Orø Kirkeblad Nr. 1 Marts - april 2009 18. årg. KIRKEKATTEN OG HIMMELHUNDEN. Lørdag d. 17. januar lå Silke i lænestolen og var død, da vi kom ind i stuen om morgenen. Uden at have vist tegn på sygdom og

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

= Menigheden står op! = Menigheden sidder ned

= Menigheden står op! = Menigheden sidder ned = Menigheden står op! = Menigheden sidder ned 1. PRÆLUDIUM 2. INDGANGSBØN Kirkesanger / Kordegn: Lad os alle bede! Herre, jeg er kommet ind i dette dit hus for at høre hvad du, Gud Fader, min skaber, du

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Nr. 6. november/december årg.

Nr. 6. november/december årg. Nr. 6. november/december 2017 26. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Orø Menighedsråd. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad januar / februar 2018 er mandag d. 4. december. Nu har vi for alvor

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

Prædiken til Skærtorsdag, Matt 26,17-30. 1. tekstrække

Prædiken til Skærtorsdag, Matt 26,17-30. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Skærtorsdag d. 2. april 2015 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Skærtorsdag, Matt 26,17-30. 1. tekstrække Salmer DDS 455: Mindes vi en fuldtro ven DDS 567: Jeg er fremmed, jeg

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 Padesø Kirke en sommerdag PRÆSTEN præster som ferieafløsere i Padesø Kirke. Før Padesø Kirkedistrikts omdannelse til sogn havde præsten i Veflinge og

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 1 Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 336 Vor Gud han er så fast en borg 698 Kain hvor er din bror 495 Midt i livet er vi stedt 292 Kærligheds og sandheds Ånd 439 O, du Guds lam 412 v. 5-6 som brød

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april årg.

Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april årg. Orø Kirkeblad nr. 2 marts/april 2007 16. årg. Blandt søfolk og fastboende Et af tidens modeord er globalisering. Det betyder både, at Verden kommer til os og at danskere i alle aldre er på farten. De er

Læs mere

Nr. 3. maj/juni årg.

Nr. 3. maj/juni årg. Nr. 3. maj/juni 2016 25. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad juli/august 2016 er onsdag d. 1. juni. Alle blomsterfotos i dette nr.: Kristian

Læs mere

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen Også denne søndag følges højmessen og

Læs mere

Der kan sagtens være flere steder i en gudstjeneste, hvor vi har med Gud at gøre. I sidder hver især med erfaringer og et liv,

Der kan sagtens være flere steder i en gudstjeneste, hvor vi har med Gud at gøre. I sidder hver især med erfaringer og et liv, 2.s.e.Helligtrekonger, den 14. januar 2007. Frederiksborg slotskirke kl. 10.- Tekster: 2.Mosebog 33,18-23; Johs. 2,1-11: Salmer: 403-434-22-447-315/319-475 P.H. Bartolin - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt April Såril 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi er blevet enige om at tage til Gerlev Legepark,

Læs mere

Ritualer i Foursquare Kirke København. Efterår 2016

Ritualer i Foursquare Kirke København. Efterår 2016 Ritualer i Foursquare Kirke København Efterår 2016 1 af 5 Beskrivelse af vielsesritual 3 Indledning 3 Overgivelsen af brud 3 Ægteskabsløfter 3 Velsignelse 4 Bøn 4 Præsentation af ægtepar 4 Beskrivelse

Læs mere

Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset

Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset Alle var mødt frem til menighedsrådsmødet. Henriette Oxbøll var mødt som medarbejderrepræsentant. Der var mødt 3 tilhørere. Orø,

Læs mere

OrøKirkeblad. Nr. 1 januar/februar 2005 årg. 14

OrøKirkeblad. Nr. 1 januar/februar 2005 årg. 14 OrøKirkeblad Nr. 1 januar/februar 2005 årg. 14 Opgaver og ønsker Menighedsrådet er blevet bedt om at fortælle om de opgaver og ønsker, vi har for de kommende 4 år. Naturligvis kan jeg kun udtale mig på

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Marts - April - Maj 2013 Kierkegaard fylder 200 år I 2013 markeres Søren Kierkegaards 200-års fødselsdag i hele verden. Søren Kierkegaard er Danmarks største filosof

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 3 Maj/juni 2011 20. årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 3 Maj/juni 2011 20. årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 Maj/juni 2011 20. årg. Redaktionelt: Tilgivelse Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2011 er d. 1. juni 2011. Foto: Kristian

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg Se, nu stiger solen, 754 I døden Jesus blunded, 221 Stat op, min sjæl, i morgengry, 224 En liden stund, 540 Nu takker alle Gud, 11 Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Syng dig glad! Marts - April - Maj 2015 Der findes ikke noget bedre end inden en landskamp at synge sammen med et fyldt stadion Der er et yndigt land eller Nytårsaften

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig!

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig! Skærtorsdag Sig det ikke er mig! Matthæus 26, 17-30 fra DNA Disciplene har lige sat sig til bords med Jesus, for at spise et festmåltid sammen. Det er højtid. Alle er fyldt med festglæde. Jesus rejser

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 4 september-november 2008 17. årg.

Orø Kirkeblad Nr. 4 september-november 2008 17. årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 september-november 2008 17. årg. KUNNE DU TÆNKE DIG AT STILLE OP TIL MENIGHEDSRÅDSVALGET? 1. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Jørgen Hansen. I dette nummer er der indlæg fra Menighedsrådet,

Læs mere

Prædiken 2. Påskedag, 1. tekstrække, Luk 24,13-35. Det kræver noget tid at komme tilbage til hverdagen.

Prædiken 2. Påskedag, 1. tekstrække, Luk 24,13-35. Det kræver noget tid at komme tilbage til hverdagen. Prædiken 2. Påskedag, 1. tekstrække, Luk 24,13-35. Det kræver noget tid at komme tilbage til hverdagen. Det kan for så vidt også opleves, når vi har være på Se, hvis man en enkelt gang ha været i biografen

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14,

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14, Bruger Side 1 15-05-2016. Tekst. Johs. 14, 15-21. Der er altid noget overstadigt over Pinsesøndags gudstjeneste. Det er så let at synge og i al sin glans stråler livslyset over Guds nåde. Det er centrum

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

nyt 40. årgang Nr Marts - April - Maj Fortsættes på side 2

nyt 40. årgang Nr Marts - April - Maj Fortsættes på side 2 IRKE nyt Den sorte præstekjole! Præstekjolen har været til diskussion mange gange. Er det virkelig nødvendigt, at du ser så kedelig ud, bliver jeg tit spurgt. Men der er en grund til, at præsten har den

Læs mere

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed

Sdr. Nærå. Juni Juli August Valgmenighed Sdr. Nærå Juni Juli August 2019 Valgmenighed Døbefont pyntet til barnedåb Påskedag 2019 Nyt fra Menighedsrådet Når I sidder med dette kirkeblad i hånden, har vi et veloverstået Årsmøde bag os. Vi håber,

Læs mere

Nr 3. maj/juni årg.

Nr 3. maj/juni årg. Nr 3. maj/juni 2019 28. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad juli/august 2019 er tirsdag d. 4. juni. Vor Frue! Vor rædsel! Vor Herre! Mandag

Læs mere

Studie 10. Herrens nadver

Studie 10. Herrens nadver Studie 10 Herrens nadver 57 Åbent spørgsmål Har du nogensinde oplevet, at hele din verden blev vendt på hovedet i løbet af et øjeblik? Hvad skete der? Åbningshistorie Forstår du, hvad jeg har gjort for

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Alle mine kilder skal være hos dig! Det var Guds-ordet i tidens fylde, da han fødtes, som engle hylde, da Jomfru Marie ham bar hos sig.

Alle mine kilder skal være hos dig! Det var Guds-ordet i tidens fylde, da han fødtes, som engle hylde, da Jomfru Marie ham bar hos sig. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 2. APRIL 2017 MARIÆ BEBUDELSES DAG VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 (DÅB) Tekster: Es. 7,10-14; 1. Joh. 1,1-3; Luk. 1,26-38 Salmer: 749,117,71,450, 108 Alle mine kilder skal være

Læs mere

Prædiken til Skærtorsdag

Prædiken til Skærtorsdag En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016

Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016 Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016 Vejledning til familien Glæden er stor, når vi fejrer konfirmation og fester sammen med vores unge mennesker. Det er herligt at se,

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 15-04-2017. Tekst: Markus 16,1-8. På en rejse i Etiopien kom vi til en by ved navn Lalibela. Den er kendt for de helt specielle kirker, som der er mange af i og rundt om byen. Byen blev skabt

Læs mere

HALK OG GRARUP KIRKEBLAD. Marts 2012 Juni 2012

HALK OG GRARUP KIRKEBLAD. Marts 2012 Juni 2012 HALK OG GRARUP KIRKEBLAD Marts 2012 Juni 2012 NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Vi har nu taget behørig afsked med sognepræst Annette Møller Jensen og sagt tak for den gode måde, hun forvaltede præstegerningen i

Læs mere