Behandlingsvejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Behandlingsvejledning"

Transkript

1 Behandlingsvejledning En enkel vejledning i omkring behandling af obstruktiv søvnapnø (OSA)

2 OSAbehandlingsvejledning: effektiv behandling a Du har fået stillet diagnosen obstruktiv søvnapnø (OSA) b Hvad er obstruktiv søvnapnø (OSA)? c Behandling og fordelene ved regelmæssig behandling d Få kendskab til udstyret e Brug og vedligeholdelse af apparatet a Du har fået stillet diagnosen obstruktiv søvnapnø (OSA) Du har haft problemer med at sove. Måske snorker du højt, gisper eller har kvælningsfornemmelser om natten.

3 b Hvad er obstruktiv søvnapnø (OSA)? Hvis du har obstruktiv søvnapnø (OSA), holder du op med at trække vejret gentagne gange under søvnen, fordi luftvejen falder sammen. Kollaps af den øvre luftvej kan skyldes øget muskelaktivitet, øget væv rundt om luftvejene eller karakteristiske træk, der fører til indsnævrede luftveje. Dette vil resultere i, at luften ikke kan komme ned i lungerne, kuldioxidniveauet i blodet stiger, og søvnen afbrydes. Åben øvre luftvej Lukket øvre luftvej En uhindret og åben øvre luftvej lader luften flyde frit til og fra lungerne. Snorken og apnøer (pauser i vejrtrækningen) forekommer, når den øvre luftvej falder sammen. Der findes en række enkle tiltag, der kan hjælpe med at lindre obstruktiv søvnapnø (OSA), f.eks.: vægttab undgå alkohol om aftenen sov på siden Disse tiltag vil dog sandsynligvis ikke afhjælpe obstruktiv søvnapnø (OSA) helt.

4 c Behandling og fordelene ved regelmæssig behandling PAP (Positive Airway Pressure - positivt luftvejstryk) er en effektiv behandling af obstruktiv søvnapnø (OSA). PAP-behandling er non-invasiv og forebygger, at den øvre luftvej falder sammen under søvnen ved at sende en blid luftstrøm gennem den øvre luftvej, så du kan trække vejret uhindret. Et PAP-behandlingssystem består af 3 komponenter: Apparatet Så lille, at det kan stå på dit natbord. Masken En næsemaske sidder kun over næsen, og en fuld ansigtsmaske sidder over næse og mund. Tilførselsslangen Forbinder masken og apparatet.

5 Det er vigtigt, at PAP-enheden benyttes under søvnen som ordineret af din søvnspecialist. Symptomerne kan vende tilbage, hvis du ikke bruger enheden regelmæssigt. Ubehandlet obstruktiv søvnapnø (OSA) har vist sig at findes samtidigt med en række andre medicinske tilstande, som f.eks.: Højt blodtryk Type 2 diabetes Hjerte-kar-sygdomme Uregelmæssig hjerterytme Slagtilfælde Hvis du benytter PAP-enheden regelmæssigt hver nat som ordineret af din søvnspecialist, kan det minimere den påvirkning, obstruktiv søvnapnø (OSA) vil have på dit liv. Du vil derfor kunne opleve følgende forbedringer som resultat af behandlingen: Lavere blodtryk Forbedret humør Mindre træthed i løbet af dagen Forbedret hukommelse, opmærksomhed og koncentrationsevne Færre opvågninger i nattens løb for at gå på toilettet Forbedret samlet livskvalitet Mindre risiko for træthedsrelaterede ulykker med køretøjer Mindre risiko for hjerte-kar-sygdomme

6 d Få kendskab til udstyret Inden du påbegynder behandlingen, anbefales det, at du gør dig fortrolig med behandlingsapparatet og masken. Der følger en brugervejledning med til udstyret. Det er meget vigtigt, at du tager dig tid til at gennemlæse vejledningen. CPAP-behandlingsapparater Et CPAP-apparat (Continuous Positive Airway Pressure kontinuerligt positivt luftvejstryk) er den hyppigste behandlingsform i forbindelse med obstruktiv søvnapnø (OSA). CPAP lader en konstant luftstrøm flyde for at holde den øvre luftvej åben. System One-apparater er udstyret med enestående komfortfunktioner, der sikrer dig en vellykket behandling. C-Flex: Teknologi, der hjælper med at reducere trykmængden, når du ånder ud, så udåndingen bliver mere behagelig sammenlignet med et PAP-standardapparat. A-Flex: Enestående teknologi, der findes i visse CPAPapparater, og som gør trykovergangen fra indånding til udånding blødere og mere behagelig. A-Flex-teknologien gør vejrtrækningen mere naturlig sammenlignet med et PAPstandardbehandlingsapparat (PAP Positive Airway Pressure positivt luftvejstryk). System One er en af de mest lydsvage søvnbehandlingssystemer tilgængeligt på markedet, når du har mest brug for det: nemlig når du sover.

7 Bi-level-behandlingsapparater Hvor CPAP-apparater skal levere et konstant tryk, skal bi-levelbehandlingsapparater levere to trykniveauer i løbet af natten et lavere tryk, når du ånder ud, og et højere tryk, når du ånder ind. Disse apparater kan ordineres til patienter, der har vanskeligt ved at tolerere CPAP-behandling. Bi-Flex: Comfort Technology gør både indånding og udånding mere behagelig sammenlignet med et bi-levelstandardbehandlingsapparat. Fugter Fugteren er beregnet til at tilføje fugt til den luft, du modtager fra behandlingsapparatet. På denne måde kan fugteren hjælpe med at reducere nogle af bivirkningerne ved behandlingen, såsom irritation i næsepassagen og tørhed i den øvre luftvej, samt øge komforten. Fugtkontrolfunktionen i System One-apparatet forhindrer desuden, at der dannes vanddråber i slangen og masken. For personer, der sover i særligt kolde omgivelser, vil den nye opvarmede slange, der fås som ekstraudstyr, sikre en højere grad af absolut fugtighed. System One-apparater kan leveres med en enestående fugter, der forhindrer, at der trænger vand ind i apparatet og forårsager skader der. Slange System One benytter som standard en 22 mm slange, der bruges til at føre luften fra behandlingsapparatet til masken. System One har også en 15 mm-slangeløsning, der tilbyder større komfort, da den er mere fleksibel, lettere, nemmere at pakke og mere lydløs, når den er i brug.

8 d Få kendskab til udstyret (fortsat) Masker At masken er behagelig og sidder godt er vigtigt, når du skal bruge den dagligt. Spørg søvnspecialisten om, hvilke masker der findes til din behandling. Når du har fundet en maske, der fungerer godt for dig, er det vigtigt, at du passer godt på den. Undersøg hyppigt masken, og kontrollér, om der er tegn på slid eller rifter, og kontakt din søvnspecialist, hvis du vurderer, at den skal udskiftes. Herudover er det vigtigt at du overholder principperne for regelmæssig rengøring for at få det optimale udbytte af din maske. Muligheder for næsemasker: Wisp EasyLife ComfortGel Blue TrueBlue Muligheder for masker med minimal kontakt: OptiLife GoLife Muligheder for fulde ansigtsmasker: ComfortGel Blue Full FitLife Amara De viste masker er ikke tilgængelige på alle markeder.

9 Trin til at vælge den korrekte maske: A Vælg den maske, der passer bedst, afhængigt af om du trækker vejret gennem næsen eller ej. Hvis du trækker vejret gennem munden, skal du benytte en fuld ansigtsmaske. B Tag dig god tid til at vælge en maske i den rigtige størrelse. Brug en passende måleskabelon. C Når du har taget masken på, er det vigtigt, at du ikke strammer hovedstroppen for meget. D Det er ligeledes vigtigt, at du lærer, hvordan du finjusterer masken, så den sidder godt. Tips til den bedste forsegling Luften trænger ud ved øjnene, og der trykkes på læben. 2 1 Sådan justerer du 1. Klik på indstillingsenheden, og tryk den opad med en glidende bevægelse. 2. Løsn den nederste hovedstrop. Luften trænger ud fra maskens underste del, og der trykkes voldsomt på næse og pande. 2 1 Sådan justerer du 1. Klik på indstillingsenheden, og tryk den nedad med en glidende bevægelse. 2. Løsn den øverste hovedstrop. Bemærk: Oplysninger om, hvordan du tilpasser den enkelte maske, finder du i brugervejledningen til den pågældende maske.

10 e Brug og vedligeholdelse af apparatet Tips til, hvordan du gør apparatet klar til behandlingsforløbet A Anbring maskinen på en hård, lige overflade tæt på der, hvor du skal sove. B Tilslut strømkilden til en stikkontakt bag på apparatet. Sæt strømledningen til strømkilden og vægstikket. C Kontrollér luftinfilteret for at sikre, at det sidder på plads og er fri for støv. D Tilslut den ene ende af slangen til luftstrømsudgangen på maskinen og den anden ende til masken (eller ventilen). E Tag masken på. Drej på kontrolhjulet, indtil der vises (Behandling).Tryk derefter for at starte blæseren. Skærmen vil automatisk skifte til trykindstilling. F Aktivér evt. rampe. B strømforsyningsledning (bag på enheden) luftfilter C (bag på enheden) E kontrolhjul D slange F

11 Brug og vedligeholdelse af fugteren Tøm fugteren hver morgen og lad den lufttørre. Fyld fugteren med frisk, destilleret vand hver aften. Brug altid destilleret vand i fugteren for at undgå dannelsen af mineralaflejringer. Rengør kammeret i fugteren hyppigt for at forhindre dannelsen af mug og skimmel. Aflejringer i fugteren kan fjernes med ren, klar eddike. Sørg for at skylle grundigt, før fugteren tages i brug. Følg disse enkle retningslinjer før du flytter eller transporterer din enhed. Advarsel For at undgå elektrisk stød skal man altid tage strømledningen ud af vægstikket eller jævnstrømkilden, før apparatet rengøres eller flyttes. Forsigtig Når du flytter eller transporterer apparatet, mens det er tilsluttet fugteren, skal du sikre dig, at vandbeholderen først fjernes og tømmes. a Sluk for strømforsyningen. b Fjern fugterens vandbeholder fra enheden. Tøm vandbeholderen. Sørg for, at alt vandet fjernes. c Sæt den nu tomme vandbeholder tilbage i fugterenheden. Enheden er klar til at blive flyttet eller transporteret.

12 Philips Healthcare er en del af Royal Philips Kontakt Asien Europa, Mellemøsten, Afrika Latinamerika Nordamerika (toll free, US only) Philips Respironics 1010 Murry Ridge Lane Murrysville, PA USA Kundeservice Philips Respironics Stillehavsregionen Philips Respironics Australien +61 (2) Philips Respironics Kina Philips Respironics Danmark Philips Respironics Deutschland Philips Respironics Frankrig Philips Respironics Italien Philips Respironics Sverige Philips Respironics Schweiz Philips Respironics Storbritannien Se mere på Koninklijke Philips N.V. Alle rettigheder forbeholdes. Philips Healthcare forbeholder sig ret til når som helst at foretage ændringer i specifikationer og/eller at ophøre med et produkt uden varsel eller forpligtelse og vil ikke være ansvarlige for eventuelle følgeskader som følge af anvendelse af denne publikation. Broudy NB 1/2/14 MCI

Er du i risikogruppen? En enkel vejledning til at vurdere, om du er i risikogruppen for obstruktiv søvnapnø (OSA)

Er du i risikogruppen? En enkel vejledning til at vurdere, om du er i risikogruppen for obstruktiv søvnapnø (OSA) Er du i risikogruppen? En enkel vejledning til at vurdere, om du er i risikogruppen for obstruktiv søvnapnø (OSA) Vejledning til vurdering af obstruktiv søvnapnø (OSA): Se, om du er i risikozonen a Almindelige

Læs mere

Quick guide. System One REMstar Pro og REMstar Auto

Quick guide. System One REMstar Pro og REMstar Auto Quick guide System One REMstar Pro og REMstar Auto Denne quick guide erstatter ikke den fulde brugervejledning. Yderligere vigtige oplysninger kan findes i vejledningerne til de respektive apparater. Kontrol

Læs mere

Min BiPAP respirator. Min hjælp-guide

Min BiPAP respirator. Min hjælp-guide Min BiPAP respirator Min hjælp-guide Hvorfor har jeg besvær med at trække vejret? Når vi trækker vejret sammentrækkes vores respirationsmuskler og den indåndede luft passerer gennem vores øvre luftveje,

Læs mere

Brugervejledningerne til anordningen, fugteren og masken indeholder komplette anvisninger i rengøring og brug.

Brugervejledningerne til anordningen, fugteren og masken indeholder komplette anvisninger i rengøring og brug. Brugervejledningerne til anordningen, fugteren og masken indeholder komplette anvisninger i rengøring og brug. 2015 Koninklijke Philips N.V. Alle rettigheder forbeholdes. Specifikationer med forbehold

Læs mere

Alt begynder med god diagnostik

Alt begynder med god diagnostik Alt begynder med god diagnostik Fuldstændig søvndiagnostisk løsning, lige fra screening til fuld polysomnografi Screening Berlin-spørgeskema RUSleeping Berlin-spørgeskemaet er et enkelt 14-punkts spørgeskema

Læs mere

Compliancedata. System One REMstar Auto med A-Flex. Inkluder/Ekskluder EncorePro-miniguide. der skal oprettes, og vælg "Gem", "Vis" eller "Udskriv".

Compliancedata. System One REMstar Auto med A-Flex. Inkluder/Ekskluder EncorePro-miniguide. der skal oprettes, og vælg Gem, Vis eller Udskriv. System One Mstar Auto med A-Flex 1 17 18 19 2 21 22 23 1 2 3 Inkluder/Ekskluder EncorePro-miniguide der skal oprettes, og vælg "Gem", "Vis" eller "Udskriv". Tendens Detaljeret 1 2 3 Compliancedata Langsigtet

Læs mere

Patientinformation. Søvnambulatoriet. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Øre-næse-halsklinikken

Patientinformation. Søvnambulatoriet. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Øre-næse-halsklinikken Patientinformation Søvnambulatoriet Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Øre-næse-halsklinikken Velkommen i søvnambulatoriet Søvnambulatoriet modtager patienter der er henvist fra egen læge eller special læge

Læs mere

Sådan bruger du CPAP-apparatet DreamStation

Sådan bruger du CPAP-apparatet DreamStation Du har fået stillet diagnosen obstruktiv søvnapnø (OSA) og skal i gang med at bruge CPAP-apparat, når du sover. CPAP står for Continuous Positive Airway Pressure, der på dansk betyder kontinuerligt positivt

Læs mere

Patientinformation. CPAP - behandling

Patientinformation. CPAP - behandling Patientinformation CPAP - behandling Kvalitet Døgnet Rundt Øre-Næse-Halsklinikken Kontaktpersonsordning i ØNH-afdeling Du vil blive tildelt en kontaktperson ved det 1. besøg i Øre -Næse -Halsambulatoriet,

Læs mere

Information om forstøverapparat til behandling af KOL

Information om forstøverapparat til behandling af KOL Gentofte Hospital Medicinsk afdeling C Niels Andersens Vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Information om forstøverapparat til behandling af KOL (Kronisk obstruktiv lungelidelse) Du har modtaget et

Læs mere

Til patienter og pårørende. CPAP - behandling. Vælg farve. Vælg billede. Kvalitet Døgnet Rundt. Søvnambulatoriet, Sønderborg

Til patienter og pårørende. CPAP - behandling. Vælg farve. Vælg billede. Kvalitet Døgnet Rundt. Søvnambulatoriet, Sønderborg Til patienter og pårørende CPAP - behandling Vælg billede Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Søvnambulatoriet, Sønderborg 2 CPAP - behandling Hvad er Obstruktiv Søvnapnø? De fleste mennesker har problemer

Læs mere

Philips Respironics 1010 Murry Ridge Lane Murrysville, PA USA

Philips Respironics 1010 Murry Ridge Lane Murrysville, PA USA 0 Koninklijke Philips N.V. Alle rettigheder forbeholdes. Alle specifikationer kan ændres uden forudgående varsel. Broudy BSG /0/ MCI Philips Respironics Murry Ridge Lane Murrysville, PA USA www.philips.com/respironics

Læs mere

Patientinformation. Søvnambulatoriet. Informationspjece

Patientinformation. Søvnambulatoriet. Informationspjece Patientinformation Søvnambulatoriet Informationspjece Kvalitet Døgnet Rundt Øre- næse- halsafdeling - Sønderborg Kontaktpersonsordning i ØNH- afdeling Du vil blive tildelt en kontaktperson ved det 1. besøg

Læs mere

Sådan bruger du CPAP-apparat, AirSense10

Sådan bruger du CPAP-apparat, AirSense10 Du skal i gang med at bruge CPAP-apparat på grund af søvnapnø. En sygeplejerske har allerede instrueret dig i, hvordan du bruger apparatet, og indstillet det, så det passer til dig. Sammen med apparatet

Læs mere

Velkommen til CPAP årskontrol

Velkommen til CPAP årskontrol Rigshospitalet Neurofysiologisk Klinik Dagens program: Velkommen til CPAP årskontrol Velkomst, evt. nyt fra Dansk Center for Søvnmedicin Husk: At blive tjekket ind At aflevere SD-kort og ESS-Skema At få

Læs mere

Astmamedicin til astmatisk bronkitis småbørn

Astmamedicin til astmatisk bronkitis småbørn Astmamedicin til astmatisk bronkitis småbørn Hurtigt virkende anfaldsmedicin Medicinen hedder fortrinsvis: Airomir eller Ventoline, Anfaldsmedicin indeholder B-2 agonist. Musklerne slapper af, så luftvejene

Læs mere

Trilogy-respirator. Patient Guide

Trilogy-respirator. Patient Guide Trilogy-respirator Patient Guide Din respirator Trilogy-respiratoren vil give dig vedvarende støtte Trilogy giver vedvarende respiratorisk støtte op til 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Trilogy-respiratoren

Læs mere

Søvnapnø. Jeg har søvnapnø. Hvad nu?

Søvnapnø. Jeg har søvnapnø. Hvad nu? Søvnapnø Jeg har søvnapnø. Hvad nu? Fakta om søvnapnø Det første, du skal vide om søvnapnø, er, at du ikke er alene. Omkring 10 % af verdens voksne befolkning lider af søvnapnø. Omkring 90 % har ikke fået

Læs mere

Patientvejledning. Søvnapnø. og undersøgelse af søvnapnø med T3-apparat

Patientvejledning. Søvnapnø. og undersøgelse af søvnapnø med T3-apparat Patientvejledning Søvnapnø og undersøgelse af søvnapnø med T3-apparat Hvad er søvnapnø? Søvnapnø betyder, at der er kortere eller længere pauser i vejrtrækningen, når du sover. Pauserne, som også kaldes

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

masker samt tilbehør som f.eks. headgear i dette katalog. Det er derfor nemt at bestille maskerne direkte hos os. Til mange af maskerne findes

masker samt tilbehør som f.eks. headgear i dette katalog. Det er derfor nemt at bestille maskerne direkte hos os. Til mange af maskerne findes 2012 SLEEPNET APEX RESMED RESPIRONICS CPAP Masker hos kendan a/s kan du bestille de fleste af de CPAP masker der findes på det danske marked. Vi har både Nasal og Full Face-masker fra mange forskellige

Læs mere

I M SLEEPING MY DAY AWAY

I M SLEEPING MY DAY AWAY Søvnapnø blandt borgere med type 2 diabetes Ditte Hjorth Laursen, Udviklingskonsulent, Ph.D. Center for Diabetes København I M SLEEPING MY DAY AWAY AGENDA Obstruktiv søvnapnø og diabetes Behandlingsmuligheder

Læs mere

heated humidifier H5i Welcome Guide Dansk

heated humidifier H5i Welcome Guide Dansk H5i heated humidifier Welcome Guide Dansk Velkommen! Det glæder os, at du har valgt H5i-fugteren. Du skal læse Lågpakning velkomst- og brugervejledningerne helt igennem, inden dette apparat tages i brug.

Læs mere

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656. Brugervejledning

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656. Brugervejledning Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656 DA Brugervejledning a b c d e f g h c d i j k C 3 3CM 7~10 sec. 7~10 sec. 7~10 sec. 7 7~10 sec. Dansk Tillykke med dit

Læs mere

Søvnapnø & CPAP behandling

Søvnapnø & CPAP behandling September 2012 Glostrup Hospital Klinisk Neurofysiologisk Afdeling Søvnapnø & CPAP behandling Ringvejsblokken indgang 8, 3 sal Ndr. Ringvej 57, 2600 Glostrup Tlf: 38634201 mandag, tirsdag, torsdag & fredag

Læs mere

Fodfil til batteri Model Nr: 2184

Fodfil til batteri Model Nr: 2184 Fodfil til batteri Model Nr: 2184 Opbevar denne vejledning til fremtidig brug. Indledning Tillykke med dit køb! Denne hårdhudsfjerner er et nyskabende produkt, der er beregnet til at blødgøre tør, ru og

Læs mere

De længste apnøperioder forekommer under REM-søvnen, det vil sige drømmesøvnen.

De længste apnøperioder forekommer under REM-søvnen, det vil sige drømmesøvnen. Obstruktiv søvnapnø Hvad er obstruktiv søvnapnø? Hvis der er vejrtrækningspauser i eller over 10 sekunders varighed under søvn efterfulgt af snorken, har du formentlig søvnapnø. APNØ betyder vejrtrækningspause.

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

www.philips.com/welcome

www.philips.com/welcome Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8343 HP8344 DA Brugervejledning a b c d e h g f Dansk Tillykke med dit køb, og velkommen til Philips! Hvis du vil have fuldt udbytte af

Læs mere

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2 Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Sikkerhedsanvisning: Et alternativ lys skal bæres til hver en tid. Varme: Aluminiumshovedet er designet

Læs mere

Breas Medical AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i dette produkt uden forudgående meddelelse herom.

Breas Medical AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i dette produkt uden forudgående meddelelse herom. Betjeningsvejledning til Breas HA 01-luftbefugter 1 Indledning Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du bruger HA 01- luftbefugteren, så du er fortrolig med udstyrets brug og vedligeholdelse og

Læs mere

DK Brugsanvisning TIMER

DK Brugsanvisning TIMER DK Brugsanvisning TIMER 1 2 ON/OFF 3 CALC 6 4 TIMER 5 7 2 Læs sikkerheds- og brugsanvisningen omhyggeligt igennem før brug Sikkerhedsanvisninger: Sørg for, at strømforsyningen i din husstand svarer til

Læs mere

Hairdryer HP8260. Brugervejledning. Register your product and get support at

Hairdryer HP8260. Brugervejledning. Register your product and get support at Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8260 DA Brugervejledning Dansk 1 Indledning Tillykke med dit køb, og velkommen til Philips! Hvis du vil have fuldt udbytte

Læs mere

Brugervejledning. Kedel. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference.

Brugervejledning. Kedel. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. Brugervejledning Kedel Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. 1. Vigtige instruktioner Læs disse instruktioner omhyggeligt, før du bruger apparatet

Læs mere

Obstruktiv søvnapnø. Regionshospitalet Silkeborg. Friklinik Silkeborg Søvnklinikken

Obstruktiv søvnapnø. Regionshospitalet Silkeborg. Friklinik Silkeborg Søvnklinikken Obstruktiv søvnapnø Regionshospitalet Silkeborg Friklinik Silkeborg Søvnklinikken HVAD ER OBSTUKTIV SØVNAPNØ? Hvis der er vejrtrækningspauser i eller over 10 sekunders varighed under søvn efterfulgt af

Læs mere

User guide User guide Dansk

User guide User guide Dansk User guide Dansk DANSK Om ClimateLineAir ClimateLineAir er en opvarmet luftslange, der leverer den ønskede temperatur i din maske. ClimateLineAir Oxy er en variant af ClimateLineAir, som har en indbygget

Læs mere

AutoSet & Elite. Welcome Guide / S9 Series. AutoSet & Elite WELCOME EUR2 / APAC. English Svenska Norsk Suomi Dansk Eesti 简体中文 繁體中文

AutoSet & Elite. Welcome Guide / S9 Series. AutoSet & Elite WELCOME EUR2 / APAC. English Svenska Norsk Suomi Dansk Eesti 简体中文 繁體中文 368893/2 2017-07 S9 Series AutoSet & Elite WELCOME EUR2 / APAC AutoSet & Elite POSITIVE AIRWAY PRESSURE DEVICES Manufacturer: ResMed Ltd 1 Elizabeth Macarthur Drive Bella Vista NSW 2153 Australia. See

Læs mere

Fremstillet af: ZQuiet 5247 Shelburne Rd., Suite 204 Shelburne, VT 05482 U.S.A.

Fremstillet af: ZQuiet 5247 Shelburne Rd., Suite 204 Shelburne, VT 05482 U.S.A. Fremstillet af: ZQuiet 5247 Shelburne Rd., Suite 204 Shelburne, VT 05482 U.S.A. Copyright c 2012 Sleeping Well, LLC. Alle rettigheder forbeholdes ZQuiet er et registreret varemærke tilhørende Sleeping

Læs mere

HAIR DRYER IONIC HD 6080 DANSK

HAIR DRYER IONIC HD 6080 DANSK HAIR DRYER IONIC HD 6080 DANSK A B C D E F 3 SIKKERHED Bemærk venligst følgende retningslinjer, når du tager apparatet i brug: 7 Apparatet er kun beregnet til hjemmebrug. 7 Brug aldrig apparatet i bad,

Læs mere

Hjælp til tørre øjne EN PJECE OM HVORDAN TØRRE ØJNE KAN BEHANDLES

Hjælp til tørre øjne EN PJECE OM HVORDAN TØRRE ØJNE KAN BEHANDLES Hjælp til tørre øjne EN PJECE OM HVORDAN TØRRE ØJNE KAN BEHANDLES D I T SY N E R V I GT I G T Hvad kan være symptomer på tørre øjne? Tørre øjne kan vise sig på mange forskellige måder som for eksempel:

Læs mere

Hairdryer. Register your product and get support at HP4962/22 HP4961/22. Brugervejledning

Hairdryer. Register your product and get support at   HP4962/22 HP4961/22. Brugervejledning Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4962/22 HP4961/22 DA Brugervejledning Dansk Tillykke med dit køb, og velkommen til Philips! Hvis du vil have fuldt udbytte

Læs mere

OPVARMET LUFTFUGTER BRUGERVEJLEDNING TIL M SERIES 1032096 GK 1/6/06 DA-DK

OPVARMET LUFTFUGTER BRUGERVEJLEDNING TIL M SERIES 1032096 GK 1/6/06 DA-DK OPVARMET LUFTFUGTER BRUGERVEJLEDNING TIL M SERIES 1032096 GK 1/6/06 DA-DK INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING...3 DENNE LEVERANDØRVEJLEDNING...3 TILSIGTET ANVENDELSE...3 ADVARSLER OG FORHOLDSREGLER...3 ADVARSEL!...3

Læs mere

Hair Styler HP8650 HP8651. Register your product and get support at DA Brugervejledning

Hair Styler HP8650 HP8651. Register your product and get support at   DA Brugervejledning Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hair Styler HP8650 HP8651 DA Brugervejledning Dansk Tillykke med dit køb, og velkommen til Philips! Hvis du vil have fuldt udbytte af den

Læs mere

BRUGSVE JLEDNING 1016192 GK 1/16/06 DA-DA

BRUGSVE JLEDNING 1016192 GK 1/16/06 DA-DA BRUGSVE JLEDNING 1016192 GK 1/16/06 DA-DA VIGTIGT! Udfyld nedenstående oversigt, når du har modtaget REMstar Auto M Series. Serienummer: (sidder på undersiden af apparatet) System ordineret til: Dato for

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE OG RENGØRING AF APPARATET

VEDLIGEHOLDELSE OG RENGØRING AF APPARATET Brugsanvisninger FØRSTE GANGS BRUG Sæt stikket i stikkontakten. På nogle modeller kan lydsignalet blive aktiveret. Det betyder, at temperaturalarmen er aktiveret: Tryk på knappen, for at stoppe alarmernes

Læs mere

Hukommelsesmoduler Brugervejledning

Hukommelsesmoduler Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

TRÅDLØST INDIREKTE OFTALMOSKOP VANTAGE

TRÅDLØST INDIREKTE OFTALMOSKOP VANTAGE TRÅDLØST INDIREKTE OFTALMOSKOP VANTAGE DENNE VEJLEDNING BØR OMHYGGELIGT GENNEMLÆSES OG FØLGES INDHOLD 1. Symboler 2. Advarsler 3. Miljøhensyn 4. Beskrivelse af produktet 5. Isætning og udskiftning af batteri

Læs mere

Elkedel Brugsanvisning

Elkedel Brugsanvisning Tillykke med købet af denne elkedel! Læs venligst brugsanvisningen omhyggeligt, inden elkedelen tages i brug, og gem brugsanvisningen til fremtidig brug. Elkedel Brugsanvisning Model: MK-17S17C Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

Hairdryer HP8270. Register your product and get support at www.philips.com/welcome. Brugervejledning

Hairdryer HP8270. Register your product and get support at www.philips.com/welcome. Brugervejledning Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8270 DA Brugervejledning a 9 b c d e f g h Dansk 1 Vigtigt Læs denne brugervejledning grundigt, før du tager apparatet i brug,

Læs mere

X-ONE. Inverter 1018 DC / 1118 DC ON-OFF 0818 BRUGERVEJLEDNING

X-ONE. Inverter 1018 DC / 1118 DC ON-OFF 0818 BRUGERVEJLEDNING X-ONE Inverter 1018 DC / 1118 DC ON-OFF 0818 BRUGERVEJLEDNING BRUGERVEJLEDNING 4.1 Advarsel Installationen og alle elektriske forbindelser skal foretages af specialiseret personale i overensstemmelse med

Læs mere

For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt.

For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt. OB115N DA For at tilsikre sikker og korrekt brug skal anvisningerne i denne vejledning læses grundigt og følges. Vejledningen bedes opbevaret godt. ELEKTRISK HÅNDTØRRER INSTALLATIONSVEJLEDNING VIGTIGT!

Læs mere

Mirage FX for Her. User Guide. Dansk NASAL MASK

Mirage FX for Her. User Guide. Dansk NASAL MASK Mirage FX for Her NASAL MASK User Guide Dansk Mirage FX nasal mask Fitting/Maskinpassning/Tilpasning/Tilpasning/Sovitusohje 1 2 3 4 5 6 Mirage FX for Her Mirage FX for Her i Removal/Borttagning/Fjernelse/Fjerning/Irrottaminen

Læs mere

Hairdryer. Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Brugervejledning

Hairdryer.   Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Brugervejledning Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8183 HP8182 HP8181 HP8180 DA Brugervejledning Dansk Tillykke med dit køb, og velkommen til Philips! Hvis du vil have fuldt

Læs mere

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8346 DA Brugervejledning a b c d e i h g f j k Dansk Tillykke med dit køb, og velkommen til Philips! Hvis du vil have fuldt udbytte af

Læs mere

TRANSPORTABEL ISTERNINGMASKINE

TRANSPORTABEL ISTERNINGMASKINE TRANSPORTABEL ISTERNINGMASKINE Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt før ibrugtagning af ismaskinen. Gem brugervejledningen til senere brug. BESKRIVELSE AF ISMASKINEN 1. Øverste kappe 2.

Læs mere

SOUNDSTICKS WIRELESS. Opsætningsguide

SOUNDSTICKS WIRELESS. Opsætningsguide SOUNDSTICKS WIRELESS Opsætningsguide 2 SOUNDSTICKS WIRELESS 1. Læs disse instruktioner. 2. Gem disse instruktioner. 3. Ret dig efter alle advarsler. 4. Følg alle instruktioner. 5. Anvend ikke dette apparat

Læs mere

HP8180

HP8180 Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8180 DA Brugervejledning Dansk Tillykke med dit køb, og velkommen til Philips! Hvis du vil have fuldt udbytte af den support, som Philips

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN. Comfort CT150 med Basic panel

BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN. Comfort CT150 med Basic panel BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN Comfort CT150 med Basic panel Version 2.00-14.10.2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhed Strømforsyning... 3 Bortskaffelse... 3 Ventilationsanlæg... 3 Quick guide Betjeningspanel...4

Læs mere

MD41289_LadyShaverDK.FH10 Thu Mar 25 16:54:43 2004 Seite 2 C M Y CM MY CY CMY K

MD41289_LadyShaverDK.FH10 Thu Mar 25 16:54:43 2004 Seite 2 C M Y CM MY CY CMY K MD41289_LadyShaverDK.FH10 Thu Mar 25 16:54:43 2004 Seite 2 Indholdsfortegnelse Sikkerhedshenvisninger...2 Oversigt...6 Betjeningselementer...7 Ibrugtagning...8 Genopladning...8 Barbering...10 Tørbarbering...10

Læs mere

Styler. Register your product and get support at HP4681/00. Brugervejledning

Styler.   Register your product and get support at HP4681/00. Brugervejledning Register your product and get support at www.philips.com/welcome Styler HP4681/00 DA Brugervejledning a h g b c f e d Dansk Tillykke med dit køb, og velkommen til Philips! Hvis du vil have fuldt udbytte

Læs mere

Læs venligst denne manual omhyggeligt inden brug

Læs venligst denne manual omhyggeligt inden brug Læs venligst denne manual omhyggeligt inden brug INDHOLDSFORTEGNELSE SIKKERHEDSADVARSEL Indholdsfortegnelse s. 2 Sikkerhedsadvarsel s. 3 Advarsel om anvendelse s. 4 Sikker anvendelse s. 5 Kontraindikationer

Læs mere

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 1 SIKKERHEDSBEMÆRKNINGER Tillykke med købet af denne ventilator. Produktet har gennemgået omfattende kvalitetssikring, og der er sørget for, at du modtager

Læs mere

MINI SANDBLÆSER 4100-405

MINI SANDBLÆSER 4100-405 MINI SANDBLÆSER 4100-405 BRUGERMANUAL Beskrivelse 4100-450 Mini-blæsekabinet er designet til at rense, polere og overfladebehandle mindre dele, KUN ved brug af tørt blæsemiddel. Teknisk data: Kapacitet,

Læs mere

Falsemaskine IDEAL 8305

Falsemaskine IDEAL 8305 Falsemaskine IDEAL 8305 Sikkerhedsforskrifter Læs denne brugsanvisning igennem inden maskinen tages i brug og vær opmærksom på sikkerhedsforskrifterne. Lad ikke børn betjene maskinen! - 2 - Sikkerhedsforskrifter

Læs mere

Ace binax. Brugsanvisning. www.siemens.com/hearing. Life sounds brilliant.

Ace binax. Brugsanvisning. www.siemens.com/hearing. Life sounds brilliant. Ace binax Brugsanvisning www.siemens.com/hearing Life sounds brilliant. Indhold Velkommen 4 Dine høreapparater 5 Apparattype 5 Lær dine høreapparater at kende 5 Dele og betegnelser 6 Brugerkontroller 8

Læs mere

HAIR DRYER IONIC HD 6862

HAIR DRYER IONIC HD 6862 HAIR DRYER IONIC HD 6862 DA G F E D B C A 3 DANSK 05-08 4 SIKKERHED Bemærk venligst følgende retningslinjer, når du tager apparatet i brug. 7 Apparatet er kun beregnet til hjemmebrug. 7 Brug aldrig apparatet

Læs mere

Det er vig gt at dine målinger laves rig gt, så du kan få den re e behandling. Her kan du se hvordan du skal gøre.

Det er vig gt at dine målinger laves rig gt, så du kan få den re e behandling. Her kan du se hvordan du skal gøre. S blodtryk og din puls Det er vig gt at dine målinger laves rig gt, så du kan få den re e behandling. Her kan du se hvordan du skal gøre. Blodtryk kan måles både siddende og stående. A al med din sundhedsfaglige,

Læs mere

TTS er stolte af at være en del af

TTS er stolte af at være en del af Garanti & Support Dette produkt leveres med en etårig garanti, der dækker problemer, som findes ved normal anvendelse. Misbrug af Mini Mobile Phones eller at åbne enheden vil ugyldiggøre denne garanti.

Læs mere

sov godt Inspiration til en bedre nats søvn

sov godt Inspiration til en bedre nats søvn sov godt Inspiration til en bedre nats søvn hvorfor sover vi? Vi sover for at få energi til at være vågne. Søvn giver hvile, mens krop og hjerne bearbejder dagens indtryk og genopbygger kroppen. Søvn er

Læs mere

CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK

CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK DA H A G B F E C D 3 SIKKERHED OG OPSÆTNING Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger for at undgå skader som følge

Læs mere

Hukommelsesmoduler. Brugervejledning

Hukommelsesmoduler. Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Silk primax. Brugsanvisning. Høresystemer

Silk primax. Brugsanvisning. Høresystemer Silk primax Brugsanvisning Høresystemer Indhold Velkommen 4 Dine høreapparater 5 Apparattype 5 Lær dine høreapparater at kende 5 Dele og betegnelser 6 Indstillinger 7 Batterier 8 Batteristørrelse og tips

Læs mere

TERRASSEVARMER HN Brugervejledning

TERRASSEVARMER HN Brugervejledning TERRASSEVARMER HN 12356 Brugervejledning Læs denne brugervejledning omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug. Gem brugervejledningen, så du senere kan slå op i den. Pak terrassevarmeren ud og kontroller,

Læs mere

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5.

Pool & Spa Sandfilterpumpe HN7892 SAND PUMP MANUAL. Sand filter pump Best.nr. 7892. 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5. SAND PUMP MANUAL Sand filter pump Best.nr. 7892 220-240V~, 50Hz, 120W Hmax 1.6m Hmin 0.25m IPX5 Side 1 Vigtige sikkerhedsanvisninger for Sandfilterpumpe Følgende vigtige punkter skal læses og forstås inden

Læs mere

OPBEVAR OMHYGGELIGT DISSE ANVISNINGER TIL SENERE BRUG.

OPBEVAR OMHYGGELIGT DISSE ANVISNINGER TIL SENERE BRUG. LÆS DENNE BRUGERVEJLEDNING OMHYGGELIGT IGENNEM, INDEN APPARATET TAGES I BRUG. MED KENDSKAB TIL APPARATET OPNÅR MAN DE BEDSTE RESULTATER OG STØRST MULIG SIKKERHED. SIKKERHEDSANVISNINGER - Når De har pakket

Læs mere

Hairdryer HP4984 HP4983 HP4982 HP4981 HP Register your product and get support at. Brugervejledning

Hairdryer HP4984 HP4983 HP4982 HP4981 HP Register your product and get support at. Brugervejledning Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4984 HP4983 HP4982 HP4981 HP4980 DA Brugervejledning 7k j 7l i a h b c d e f g Dansk 1 Vigtigt Læs denne brugervejledning grundigt,

Læs mere

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed Mælkeskummer Model Nr: 2137 Generel vejledning om pleje og sikkerhed Tak, fordi du har valgt en elektrisk mælkeskummer. Apparatet er designet og fremstillet efter høje standarder, og ved korrekt brug og

Læs mere

SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn

SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn SOV GODT Inspiration til en bedre nats søvn HVORFOR SOVER VI? Vi sover for at få energi til at være vågne. Søvn giver hvile, mens krop og hjerne bearbejder dagens indtryk og genopbygger kroppen. Søvn er

Læs mere

Hukommelsesmoduler Brugervejledning

Hukommelsesmoduler Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 DA FI NO SV IT PT NL HU CS SL LT EL BG RU F E G D B C A 3 DANSK 05-07 SUOMI 08-10 NORSK 11-13 SVENSKA 14-16 ITALIANO 17-19 PORTUGUÊS 20-22 NEDERLANDS 23-25 MAGYAR 26-28 ČESKY

Læs mere

230 215 200 185 170 ionic + - ionic titanium. pro 230 steam

230 215 200 185 170 ionic + - ionic titanium. pro 230 steam 1 8 1 9 3 2 230 215 200 185 170 ionic + - 5 4 6 7 pro 230 steam ionic titanium 2 DANSK Glattejern i pro 230 steam Glattejernet i pro 230 steam fra BaByliss er et dampglattejern med meget høj temperatur

Læs mere

Meaco Mist Standard Ultrasonisk Luftfugter Brugsvejledning

Meaco Mist Standard Ultrasonisk Luftfugter Brugsvejledning Meaco Mist Standard Ultrasonisk Luftfugter Brugsvejledning Udgave: Oktober 2013 Læs denne brugsvejledning omhyggeligt igennem, inden apparatet tages i brug, og gem den til eventuelt senere brug. Tak fordi

Læs mere

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug.

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. Brugsanvisning Mælkeskummer 423008 DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. g DANSK DANSK g SIKKERHEDSFORSKRIFTER Læs denne vejledning, da

Læs mere

UNI-DAMP klimaskabe. Brugsvejledning for skabe leveret før 31.12.2008. www.uni-damp.dk. Adresse: Rønnevej 7, Stae 9310 Vodskov. Preben B.

UNI-DAMP klimaskabe. Brugsvejledning for skabe leveret før 31.12.2008. www.uni-damp.dk. Adresse: Rønnevej 7, Stae 9310 Vodskov. Preben B. Brugsvejledning UNI-DAMP klimaskabe Brugsvejledning for skabe leveret før 31.12.2008 www.uni-damp.dk Adresse: Rønnevej 7, Stae 9310 Vodskov Preben B. Nielsen +45 2819 7071 / info@uni-damp.dk 1 Kære Brugere

Læs mere

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIOER LÆS OG FØLG INSTRUKTIONERNE VIGTIGT: Først når bundsugeren er helt under vand tilsluttes en til strømstikket og der tændes

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE Dette apparat er i overensstemmelse med følgende direktiver: Fabrikanten forbeholder sig ret til ændring af maskinen eller indholdet af manualen, uden forudgående

Læs mere

Sårbehandling med negativt tryk, system for engangsbrug. Patientinformation. Dato: Din sygeplejerske: Din læge: Andre numre/oplysninger:

Sårbehandling med negativt tryk, system for engangsbrug. Patientinformation. Dato: Din sygeplejerske: Din læge: Andre numre/oplysninger: Patientinformation Sårbehandling med negativt tryk, system for engangsbrug Dato: Din sygeplejerske: Din læge: Andre numre/oplysninger: 2 Indledning Denne patienthåndbog indeholder vigtig information om

Læs mere

SWISSCAVE VINKØLESKAB. Brugsanvisning. Model: WL440x/450x

SWISSCAVE VINKØLESKAB. Brugsanvisning. Model: WL440x/450x SWISSCAVE VINKØLESKAB Brugsanvisning Model: WL440x/450x Distributør i Skandinavien: Wineandbarrels A/S info@wineandbarrels.com Tak fordi du har købt et SWISSCAVE vinkøleskab. Læs og følg venligst alle

Læs mere

S-650 Lydterapiapparat

S-650 Lydterapiapparat Sound Oasis DK BRUGERVEJLEDNING S-650 Lydterapiapparat Tak for dit køb af Sound Oasis S-650, som vi håber du bliver rigtig glad for. Vigtige sikkerhedsforanstaltninger: - læs alle instruktionerne. - for

Læs mere

Ny vakuum terapi cupping maskine

Ny vakuum terapi cupping maskine Ny vakuum terapi cupping maskine Til professionel brug. Model: MCWNV-600 FUNKTIONER 1. Den specielt designet vakuumpumpe kan hurtigt forbedre blod- og lymfecirkulationen. 2. Vakuumpumpen kan løsne fedt

Læs mere

Brugervejledning. Bærbar Helios system. www.medical.dk

Brugervejledning. Bærbar Helios system. www.medical.dk Brugervejledning Bærbar Helios system www.medical.dk Flydende ilt til stationær og bærbar Helios-systemet består af en stationær beholder, der kan benyttes i hjemmet, og en tilhørende bærbar beholder,

Læs mere

UNLOADER ONE w/ SmartDosing. Brugerinformation

UNLOADER ONE w/ SmartDosing. Brugerinformation UNLOADER ONE w/ SmartDosing Brugerinformation Sådan tager du Unloader One SmartDosing på Når du har lært at tage Unloader One SmartDosing på, vil den give dig smertelindring - samtidigt med at den støtter

Læs mere

Brugervejledning og generel information. Vigtig information før du tager din Pedilux i brug:

Brugervejledning og generel information. Vigtig information før du tager din Pedilux i brug: Brugervejledning og generel information Vigtig information før du tager din Pedilux i brug: Fjern ikke de gennemsigtige beskyttelses-skærme på kontakterne, da de beskytter de elektriske dele mod slibestøv.

Læs mere

Care Master Apparat til lindring af ledsmerter

Care Master Apparat til lindring af ledsmerter Care Master Apparat til lindring af ledsmerter Højfrekvente vibrationer / infrarød fysioterapi / magnet terapi Betjeningsvejledning Importør: Care Relax Bordinglund 1 7441 Bording TLF: 60848900 info@carerelax.dk

Læs mere

Neba Air Flow. Brugsanvisning. Dynamisk, alternerende trykaflastende madrassystem. Fylde- og vedligeholdelsespumpe Plexus C-102

Neba Air Flow. Brugsanvisning. Dynamisk, alternerende trykaflastende madrassystem. Fylde- og vedligeholdelsespumpe Plexus C-102 Brugsanvisning Neba Air Flow Dynamisk, alternerende trykaflastende madrassystem Vare nr. 80-10229 HMI nr. 39721 Vare nr. 80-10282 HMI nr. 53386 Fylde- og vedligeholdelsespumpe Plexus C-102 Maj-10 Alu Rehab

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER 2000W

ELEKTRISK TERRASSEVARMER 2000W ELEKTRISK TERRASSEVARMER 2000W Brugervejledning Art nr 350162 EAN nr 5709133911867 Læs brugervejledningen omhyggeligt før terrassevarmeren tages i brug. Gem brugervejledningen til senere brug. VIGTIGE

Læs mere

Hukommelsesmoduler Brugervejledning

Hukommelsesmoduler Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Relay. Kuverteringsmaskine. Hurtig installationsvejledning. Levering og forsendelse. Kuverteringsmaskine

Relay. Kuverteringsmaskine. Hurtig installationsvejledning. Levering og forsendelse. Kuverteringsmaskine Levering og forsendelse Kuverteringsmaskine Relay 1000 Kuverteringsmaskine Hurtig installationsvejledning Dansk udgave SV63177-DA Rev. B 1. februar 2016 Overholdelse af FCC Dette udstyr er testet og fundet

Læs mere

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST.

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. Model ZB06-25A V I G T I G E S I K K E R H E D S I N F O R M A T I O N E R LÆS EN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIGE SIKKERHEDSREGLER...

Læs mere

Brugervejledning Alkometer SD-400

Brugervejledning Alkometer SD-400 Brugervejledning Alkometer SD-400 1 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion 2 2 Oversigt 3 2.1 Start instrumentet... 3 2.2 Afbryd instrumentet... 4 2.3 Engangs-mundstykke... 4 2.4 Test porten... 4 2.5 Beskyttelsesetui

Læs mere