Dansk Socialrådgiverforening. Toldbodgade 19B København K Tlf.: Information om. til TR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansk Socialrådgiverforening. Toldbodgade 19B. 1253 København K Tlf.: 7010 1099. www.socialrdg.dk. Information om. til TR"

Transkript

1 Dansk Socialrådgiverforening Toldbodgade 19B 1253 København K Tlf.: Information om Dansk Socialrådgiverforening til TR Februar 2012

2 Dansk Socialrådgiverforening Side 2 Forord Som tillidsrepræsentant i Dansk Socialrådgiverforening er det rart at have et sted hvor basale oplysninger er samlet. I denne pjece finder du oplysninger: - om medlemmerne - om kontingenter - om foreningens opbygning - om regionerne - om det centrale sekretariat - om de andre organisationer - om arbejdsgivermodparterne - om arbejdspladserne - om medlemmer og tillidsrepræsentanter - om anvendte forkortelser Pjecen bliver løbende revideret. Hvis du har ideer eller kommentarer til indholdet må du meget genre henvende dig til DS sekretariat. Seneste version af pjecen kan du se på DS hjemmeside: På DS hjemmeside kan du bl.a. finde faglig håndbog, kursusoversigter, gode links og meget mere.

3 Dansk Socialrådgiverforening Side 3 Medlemmerne Dansk Socialrådgiverforening har (pr ) medlemmer. Heraf er der: aktive medlemmer, der er i arbejde aktive medlemmer, der er arbejdsløse eller på orlov studentermedlemmer passive medlemmer seniormedlemmer Udvikling i medlemstallet I diagrammet baserer tallene sig på aktive medlemmer (inkl. ledige medlemmer), men eks. studerende, seniorer og passive medlemmer.

4 Dansk Socialrådgiverforening Side 4 Kontingenter Foreningens medlemskontingent fastsættes iht. foreningens love 4 af repræsentantskabet og opkræves månedsvis forud. For aktive medlemmer er der tre forskellige kontingenter: 1. Normalkontingent: kr. pr. kvartal Normalkontingentet betales af alle, som ikke er arbejdsløse, herunder også socialrådgivere i skåne- og fleksjob. 2. Deltids- og ledighedskontingent: kr. pr. kvartal Deltids- og ledighedskontingent betales af alle, der på månedsbasis i gennemsnit arbejder halv tid (normalt 20 timer), eller derunder om ugen, har beregnet dagpengesats og er tilmeldt Arbejdsformidlingen. 3. Barselskontingent: kr. pr. kvartal Barselskontingent betales i den ulønnede del af barsels- og adoptionsorloven. 4. Dimittendkontingent: 834 kr. pr. kvartal Dimittendkontingent betales af alle dimittender, der på månedsbasis i gennemsnit arbejder halv tid (normalt 20 timer) eller derunder og som er tilmeldt Arbejdsformidlingen. 4. Passive medlemmer: 231 kr. pr. kvartal Passivt medlemskab er for socialrådgivere beskæftiget uden for DS forhandlingsområde uden samarbejdsaftale med DS, men organiseret i den forhandlingsberettigede organisation, samt for socialrådgivere uden beskæftigelse i Danmark, uden dagpengeret og ikke arbejdssøgende inden for faget. 5. Seniormedlemmer: 231 kr. pr. kvartal Seniorkontingent betales af alle medlemmer, der overgår til pension eller efterløn. 6. Studentermedlemmer: 372 kr. pr. år Alle studerende på socialrådgiveruddannelserne ved Professionshøjskolerne og ved Aalborg Universitet kan optages som studentermedlemmer. Medlemskabet svarer til passivt medlemskab. DS har herudover samarbejdsaftaler med Kriminalforsorgsforeningen, DJØF og Seminarielærerforeningen (Dansk Magisterforening) samt SL (ansatte ved en del af Servicestyrelsen). Kontingentsats for ovenstående dobbeltmedlemmer oplyses ved henvendelse til DS sekretariat, medlemsafdelingen.

5 Dansk Socialrådgiverforening Side 5 Foreningens opbygning Det er tillidsrepræsentanten, man først skal henvende sig til, hvis der er forhold på arbejdspladsen der skal drøftes eller gøres noget ved. Tillidsrepræsentanten er DS repræsentant på arbejdspladsen og står for klubbens kontakt til ledelsen samt til DS-regionen. Tillidsrepræsentanten er leder af klubben af socialrådgivere på arbejdspladsen. Når der er 5 socialrådgivere på en arbejdsplads, har man ret til at vælge tillidsrepræsentant. Nogle gange er det dog muligt at aftale at man kan vælge en TR, selvom der færre end 5 socialrådgivere. DS har landsklubber for socialrådgivere, der er ansat ved landsdækkende arbejdspladser (på det statslige og private område). Der er blandt andet landsklubber for ansatte ved Servicestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse og Mødrehjælpen. Der er p.t. 25 faggrupper. Det er landsdækkende grupper hvor socialrådgivere, der arbejder inden for samme område, samles for at påvirke fagets udvikling og socialpolitikken. Der er for eksempel faggrupper for ansatte på sygehusene, i fagbevægelsen og børn - familieområdet i kommunerne. Bestyrelserne er aktive medspillere når DS afgiver høringssvar på nye sociale love. I ledersektionen kan man blive medlem, hvis man er ansat i stillinger med personaleledelsesansvar. Ledersektionens bestyrelse arbejder med at varetage ledernes faglige interesser, og tage initiativer på det ledelsespolitiske område, på det socialpolitiske område og det socialfaglige område. Seniorsektionen er for pensionister og efterlønsmodtagere. Gruppen har til formål at beskæftige sig med socialhistoriske, socialpolitiske og fagpolitiske emner. Medlemmerne kan deltage i gruppens aktiviteter rundt om i landet og er tænketank/idebank for udveksling af erfaring i udøvelsen af socialt arbejde. De socialrådgiverstuderende arbejder studenterpolitisk i De Studerendes Råd (DSR) på uddannelsesinstitutionerne. På landsplan samles aktiviteterne i Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS), der også udpeger studenterrepræsentanter til DS repræsentantskab, hovedbestyrelse og udvalg. DSR på de enkelte skoler udpeger ligeledes hver en repræsentant til DS repræsentantskab. Regionerne er lokale afdelinger af DS. Region Nord dækker region Midtjylland og region Nordjylland, Region Syd dækker region Syddanmark og Region Øst dækker region Hovedstaden og region Sjælland. Regionen har til opgave at varetage medlemmernes økonomiske og faglige interesser på lokalt plan samt

6 Dansk Socialrådgiverforening Side 6 at formidle kontakten mellem medlemmerne og foreningens ledelse. Alle DS medlemmer er automatisk medlem af den region hvor de arbejder. I arbejdsløshedsperioder kan medlemmet vælge at tilknytte sig den region hvori de bor. I hver region er der fysisk placeret et eller flere regionskontorer. Her er der ansat konsulenter, der varetager støtte til TR, medlemshenvendelser, m.v. Regionen ledes af regionsbestyrelsen som vælges på generalforsamling samt en regionsformand, der vælges ved urafstemning. Repræsentantskabet er den øverste myndighed i DS. Repræsentantskabet består af medlemmer valgt på regionsgeneralforsamlingerne samt de tre regionsformænd, hovedbestyrelsen, forretningsudvalget, studenterrepræsentanter, repræsentanter for seniorsektionen og ledersektionens formand. Der afholdes repræsentantskabsmøde hvert andet år i november måned (i lige år). Her besluttes den overordnede politik. Der vedtages et principprogram med foreningens grundlæggende holdninger og resolutioner, som fastlægger foreningens højest prioriterede arbejdsområder for den kommende 2-års periode. Hovedbestyrelsen (14 medlemmer inkl. forretningsudvalget, de 3 regionsformænd og to studenterrepræsentanter) er foreningens øverste ledelse mellem repræsentantskabsmøderne. Alle hovedbestyrelsesmedlemmer (bortset fra studenterrepræsentanterne) vælges af medlemmerne ved urafstemning i september i lige år. Medlemmerne vælger hvert andet år i september en hovedbestyrelse (HB) og et forretningsudvalg (FU), der består af formand og næstformand. Forretningsudvalget er fuldtidsfrikøbte og arbejder fra det centrale sekretariat. Repræsentantskab og hovedbestyrelse nedsætter udvalg og arbejdsgrupper, som arbejder med særligt vigtige områder. Det centrale sekretariat ligger i Toldbodgade i København. I sekretariatet varetages foreningens forpligtelser over for myndigheder og andre organisationer, forhandling af centrale overenskomster, konsulentbistand til regioner, generel drift af foreningen, udgivelse af blad, m.m.. Siden 2009 er serviceringen af de statslige medlemmer også varetaget af konsulenter ansat i sekretariatet.

7 Dansk Socialrådgiverforening Side 7 Regionerne Dansk Socialrådgiverforening er opdelt i 3 regioner: Region Øst: Region Hovedstaden og region Sjælland medlemmer Region Syd: Region Syddanmark medlemmer Region Nord: Region Midtjylland og region Nordjylland I udlandet: medlemmer 33 medlemmer I alt: medlemmer

8 Dansk Socialrådgiverforening Side 8 Det centrale sekretariat Toldbodgade 19 B Tlf Fax København K. ds@socialrdg.dk Hjemmeside: Sekretariatet er åbent for telefoniske henvendelser mandag - fredag Sekretariatet har 35 ansatte der varetager: Løn og forhandling - herunder centrale overenskomster, samarbejde med andre organisationer, konsulentbistand til regionerne, servicering af statsansatte, selvstændige og information til TR, m.fl. Socialfagligt område - herunder socialpolitik, beskæftigelsespolitik, integrations- og sundhedspolitik, etik, kontakt til faggrupper, det internationale arbejde. Uddannelsespolitik, personalepolitik og arbejdsmiljøpolitik - herunder udvikling af redskaber og konsulentbistand til regionerne. Organisationsuddannelse og organisationsudvikling - herunder TR-uddannelse, uddannelse af andre valgte repræsentanter og organisatoriske forhold. Fagbladet Socialrådgiveren, tidsskriftet Uden for nummer og hjemmesiden - Socialrådgiveren udgives hver 14. dag og DS hjemmeside opdateres løbende. Administrative funktioner - herunder medlemsregistrering, kontingentopkrævning, edb, økonomistyring, reception og distribution.

9 Dansk Socialrådgiverforening Side 9 Andre organisationer Dansk Socialrådgiverforening er medlem af andre organisationer: Offentligt Ansattes Organisation (OAO) OAO er et forhandlingsfællesskab, som på det kommunale/regionale/statslige område består af 30 forbund, bl.a. FOA, HK/Kommunal, SL, 3F, m.v. Alle har ansatte der arbejder på det offentlige område. Tilsammen har OAO ca medlemmer. Bortset fra DS, er alle øvrige forbund medlemmer af hovedorganisationen LO. DS er medlem af hovedorganisationen FTF. OAO s formål er at arbejde for størst mulig indflydelse på løn- og ansættelsesvilkårene inden for det kommunale/regionale/statslige arbejdsmarked. OAO skal yde medlemsorganisationerne støtte på alle arbejdsområder: Overenskomster og lokalt samarbejde. Personalepolitik, medindflydelse, arbejdsmiljø og efter - og videreuddannelse. Internationalt arbejde og EU-spørgsmål. Kommunaløkonomi og -politik. Udvikling, omstilling og nye styreformer i den offentlige sektor. DS samarbejder sammen med Socialpædagogernes Landsforbund (SL) og HK-Kommunal (HK-K) i Den Socialfaglige branche. OAO ledes at et forretningsudvalg, hvor DS har en plads. Se KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte) KTO er forhandlingsfællesskabet for alle ansatte i regioner og kommuner. KTO repræsenterer 45 organisationer med knap ansatte i regioner og kommuner. Det er KTO's formål at optræde fælles i forhandlinger om generelle lønog ansættelsesvilkår for kommunalt og regionalt ansatte tilsluttet KTO. KTO forhandler således med de kommunale og regionale arbejdsgivere om bl.a. generelle lønforhold, barsel, ferie samt medindflydelse og medbestemmelse. KTO og de kommunale/regionale arbejdsgivere har desuden iværksat personalepolitiske samarbejdsprojekter om bl.a. kvalitetsudvikling, arbejdsmiljøudvikling og arbejdsmarkedsforhold. KTO ledes af en bestyrelse og et forhandlingsudvalg. DS har en plads i bestyrelsen. Se

10 Dansk Socialrådgiverforening Side 10 FTF (Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd) FTF er en hovedorganisation på linje med LO og AC. FTF har 83 organisationer som medlemmer, og disse organiserer tilsammen ca lønmodtagere. FTF udfører service for medlemsorganisationerne inden for bl.a. uddannelsespolitik, arbejdsmiljø, social- og sundhedspolitik, økonomi og arbejdsmarkedspolitik. FTF s øverste myndighed er kongressen, der træder sammen hvert 3. år. Uden for kongresåret mødes repræsentantskabet en gang årligt. DS har fem pladser på kongressen og to pladser i repræsentantskabet o g 1 plads i FTF s forretningsudvalg. Se CO 10 (Statstjenestemændenes Centralorganisation 10) CO 10 er en central forhandlings- og paraplyorganisation for 38 faglige organisationer og organisationsdannelser med ca medlemmer - alle ansat inden for statens område. CO 10 har sammen med LC (Lærernes Centralorganisation) dannet forhandlingsfællesskabet SKAF (stats- og kommunalt ansattes forhandlingsfællesskab). Med staten som arbejdsgiverpart forhandler CO 10 om alle generelle løn- arbejds- og pensionsvilkår på sine medlemsorganisationers vegne. Det er CO 10's mål at sikre medlemmerne ordentlige løn- og arbejdsvilkår samt en rimelig lønudvikling i forhold til lønudviklingen på den øvrige del af arbejdsmarkedet. CO 10 ledes af en hovedbestyrelse, hvor DS har en plads. Se CFU (Centralorganisationernes Fællesudvalg) De 4 centralorganisationer i staten (AC, CO 10, TOK og STK) udgør CFU. CFU forhandler bl.a. generelle lønforhold, barsel, ferie med finansministeren. DS er gennem CO 10 s plads repræsenteret i udvalget. SKAF (Stats - og kommunalt ansattes forhandlingsfællesskab) SKAF er et samarbejde mellem CO10 og LC. SKAF driver et fællessekretariat. Se

11 Dansk Socialrådgiverforening Side 11

12 Dansk Socialrådgiverforening Side 12 Arbejdsgivermodparterne KL RLTN Staten Andre Kommunernes Landsforening Regionernes Lønnings- og Takstnævn Finansministeriet/Moderniseringsstyrelsen f.eks. bestyrelser ved selvejende institutioner, private organisationer og virksomheder

13 Dansk Socialrådgiverforening Side 13 Arbejdspladserne ARBEJDSGIVER Kommuner medlemmer ARBEJDSSTEDER/ ARBEJDSOMRÅDER Forvaltning Børn og unge Jobcentre/beskæftigelsesområdet Socialpsykiatri Ældreområdet Dagbehandling FORHANDLINGS- MODPARTER Kommunernes Landsforening(KL) De enkelte kommuner. Regioner 649 medlemmer Sygehuse Forvaltninger Døgninstitutioner RLTN (Regionernes Lønnings- og Takstnævn) De enkelte regioner Staten 747 medlemmer Servicestyrelsen Statsforvaltningerne UC er Kriminalforsorgen Studenterrådgivningen Forsvaret Handicapkonsulenter Kofoeds Skole Retspsykiatrisk klinik Dansk Røde kors Social- og sundhedsskoler Finansministeriet Moderniseringsstyrelsen De enkelte ministerier Lokale arbejdsgivere Private arbejdsgivere 935 medlemmer Faglige organisationer Patientforeninger Mødrehjælpen Private virksomheder Pensionskasser Forsikringsselskaber Vikarbureauer Selvstændige socialrådgivere Særlige aftaler / overenskomster / kontrakter

14 Dansk Socialrådgiverforening Side 14 Medlemmer og tillidsrepræsentanter DS-medlemmer fordelt på ansættelsesforhold 12% 5% 10% Kommuner Regioner Staten Private 73% Antal TR og fordeling 2012 i alt Kommuner Regioner Staten Privat/andet 306

15 Dansk Socialrådgiverforening Side 15 Forkortelser AC Akademikernes Centralorganisation AKUT Amternes og Kommunernes Fond for Uddannelse af TR AMiR Arbejdsmiljørepræsentant AT Arbejdstilsynet BARFOKA Branchearbejdsmiljøråd i finans, offentlig kontor og administration CFU Centralorganisationernes Fælles Udvalg CO-10 Statstjenestemændenes Centralorganisation DA Dansk Arbejdsgiverforening DS Dansk Socialrådgiverforening FTF Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd FTF-A FTF s Arbejdsløshedskasse FTF-K FTF-kommunalt ansatte FU Forretningsudvalg (i DS) HB Hovedbestyrelse (i DS) IFSW International Federation of Social Workers KL Kommunernes Landsforening KTO Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte LO Landsorganisationen i Danmark MED Medbestemmelse og medindflydelsesaftalen OAO Offentligt Ansattes Organisationer OK Overenskomst PKA Pensionskassernes Administrationskontor Rep. Repræsentantskab (i DS) SKAF Stats- og kommunalt ansattes forhandlingsfællesskab StK Statsansattes Kartel SU Samarbejdsudvalg TR Tillidsrepræsentant Februar 2012

Nyvalgt tillidsrepræsentant. April 2013. Velkommen tillidsrepræsentant

Nyvalgt tillidsrepræsentant. April 2013. Velkommen tillidsrepræsentant Nyvalgt tillidsrepræsentant April 2013 Velkommen tillidsrepræsentant Indhold Velkommen Introduktion 3 Uddannelse for TR 3 Arrangementer for TR 4 TR og klubben 5 Tid til arbejdet 6 Vilkår for TR 6 Samarbejde

Læs mere

OFFENTLIGT ANSATTES ORGANISATIONER

OFFENTLIGT ANSATTES ORGANISATIONER 01 OFFENTLIGT ANSATTES ORGANISATIONER STAUNINGS PLADS 1-3,4 1607 KØBENHAVN V 33 70 13 00 OAO@OAO.DK WWW.OAO.DK OAO VARETAGER INTERESSER FOR MEDLEMSORGANISATIONER MED CA. 400.000 MEDLEMMER ANSAT I STAT,

Læs mere

Nyvalgt tillidsrepræsentant. September Velkommen tillidsrepræsentant

Nyvalgt tillidsrepræsentant. September Velkommen tillidsrepræsentant Nyvalgt tillidsrepræsentant September 2017 Velkommen tillidsrepræsentant Indhold Velkommen Introduktion 3 Uddannelse for TR 3 Arrangementer for TR 4 TR og klubben 5 Tid til arbejdet 6 Vilkår for TR 6 Samarbejde

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret.

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret. SIDE 1/6 EMNE Budget for 2019 og 2020 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB BUDGET X RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRINGER UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2019-20

Læs mere

FORKORTELSER TILLIDSREPRÆSENTANTER

FORKORTELSER TILLIDSREPRÆSENTANTER FORKORTELSER TILLIDSREPRÆSENTANTER SAMARBEJDE OG FORHANDLING Som TR vil du kunne få en oplevelse af, at der ofte anvendes forkortelser, som du ikke umiddelbart kan genkende. Det kan være i samarbejdet

Læs mere

Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010)

Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010) Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010) Forord Samarbejdet mellem Dansk Socialrådgiverforening og HK-Kommunal

Læs mere

Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal

Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal 2 Indholdsfortegnelse Opgaveflytning fra det statslige område til det kommunale område og omvendt... 5 I hvilken udstrækning flyttes der opgaver fra det offentlige

Læs mere

VELKOMMEN SOM TR I DS

VELKOMMEN SOM TR I DS VELKOMMEN SOM TR I DS Dansk Socialrådgiverforening 2 Kære nye tillidsrepræsentant Vi er glade for at kunne byde dig velkommen til Dansk Socialrådgiverforenings stærke faglige fællesskab for vores mange

Læs mere

AC og enkelte andre organisationer som for eksempel IDA og Dansk Journalistforbund forhandler særskilt med Finansministeriet.

AC og enkelte andre organisationer som for eksempel IDA og Dansk Journalistforbund forhandler særskilt med Finansministeriet. Hvem forhandler overenskomster i staten? De statslige overenskomstparter Det er finansministeren, der forhandler løn- og ansættelsesvilkår for statens ansatte med de faglige organisationer, som har organiseret

Læs mere

Minihåndbog om overenskomstforhandlinger

Minihåndbog om overenskomstforhandlinger Minihåndbog om overenskomstforhandlinger 1. Indledning Formålet med denne minihåndbog er at give kredsene et materiale om overenskomstforhandlingssystemet. Minihåndbogen er tænkt til at give baggrund for,

Læs mere

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer.

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer. 4.1 1/6 EMNE Forslag til budget for 2017-18 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB X BUDGET RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRING UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2017-18

Læs mere

Oversigt over de centrale OKforhandlingsborde

Oversigt over de centrale OKforhandlingsborde Oversigt over de centrale OKforhandlingsborde på det offentlige arbejdsmarked FAKTA Nana Wesley Hansen og Clara Blicher Winther Forhandlingerne om løn og arbejdsvilkår foregår i den offentlige sektor både

Læs mere

Oversigt over de centrale OKforhandlingsborde

Oversigt over de centrale OKforhandlingsborde Oversigt over de centrale OKforhandlingsborde på det offentlige arbejdsmarked FAKTA Jesper Due, Jørgen Steen Madsen og Ingrid Soldal Eriksen Forhandlingerne om løn og arbejdsvilkår foregår i den offentlige

Læs mere

Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF)

Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) 1 Formål m.v. Stk. 1 LC og CO10 samarbejder i Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) med det formål i fællesskab

Læs mere

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf.

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf. Nuværende vedtægter 9 GENERALFORSAMLINGER Stk. 1. Regionens højeste myndighed er generalforsamlingen. Stk. 2. Ordinær generalforsamling afholdes en gang årligt i perioden 6.-20. marts. Den indvarsles af

Læs mere

dbio Danske Bioanalytikere Hovedstaden

dbio Danske Bioanalytikere Hovedstaden dbio Danske Bioanalytikere Hovedstaden Velkommen til nye Ansatte og studerende Adresse og træffetider til dbio-hovedstaden Danske Bioanalytikere Hovedstaden, Østbanegade 15 kld. Th. 2100 København Ø Mandag

Læs mere

Kartellet. for industriansatte

Kartellet. for industriansatte Kartellet for industriansatte 1 Kartellet udgives af CO-industri Vester Søgade 12, 2 1790 København V Telefon 3363 8000 Fax: 3363 8099 www.co-industri.dk e-mail: co@co-industri.dk September 2013 Redaktør:

Læs mere

Køreplaner for forhandlingerne i det offentlige 2013

Køreplaner for forhandlingerne i det offentlige 2013 Køreplaner for forhandlingerne i det offentlige 2013 FAKTA Jesper Due, Jørgen Steen Madsen, Nana Wesley Hansen & Mikkel Mailand Optakten til overenskomstforhandlingerne på det offentlige område starter

Læs mere

Klubber og TR-vilkår. Vejledning til DS klubvedtægter. Marts 2010

Klubber og TR-vilkår. Vejledning til DS klubvedtægter. Marts 2010 Klubber og TR-vilkår Vejledning til DS klubvedtægter Marts 2010 Indhold Vejledning til DS klubvedtægt 3 Hvad er en klub? 4 Er ledere med i klubben? 4 Hvordan opretter man en klub? 4 Er der en klub, når

Læs mere

Delforliget svarer til delforliget fra den 25. januar 2008 på KL s område for så vidt angår kompetenceudvikling og fravær af familiemæssige årsager.

Delforliget svarer til delforliget fra den 25. januar 2008 på KL s område for så vidt angår kompetenceudvikling og fravær af familiemæssige årsager. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1215.1 JH/jb

Læs mere

Side 1 RLTN. Vejledning om. udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på RLTN s område

Side 1 RLTN. Vejledning om. udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på RLTN s område Side 1 RLTN Vejledning om udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling på RLTN s område November 2008 Side 2 Indledning I forbindelse med trepartsaftalerne i 2007 blev der afsat et engangsbeløb

Læs mere

Forhandlingsafdelingen. Det offentlige team Det private team Sundhedskartellets sekretariat

Forhandlingsafdelingen. Det offentlige team Det private team Sundhedskartellets sekretariat Forhandlingsafdelingen Det offentlige team Det private team Sundhedskartellets sekretariat Sundhedskartellet Dansk Sygeplejeråd Medlemstal 72.523 Formand Grete Christensen Jordemoderforeningen Medlemstal

Læs mere

Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne

Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne Kære DS-repræsentanter Først og fremmest endnu en gang tak for to forrygende dage ved REP16, hvor vi både fik taget hul på en række

Læs mere

Køreplaner for forhandlingerne i det offentlige 2011

Køreplaner for forhandlingerne i det offentlige 2011 Køreplaner for forhandlingerne i det offentlige 2011 FAKTA Jesper Due, Jørgen Steen Madsen & Nana Wesley Hansen Optakten til overenskomstforhandlingerne startede i foråret 2010, hvor kravene til de nye

Læs mere

Sammenligning af LO s og FTF s lokale organiseringer

Sammenligning af LO s og FTF s lokale organiseringer Politisk styregruppemøde Den 18. juni 2015 Pkt. 3, bilag 1 Sammenligning af LO s og FTF s lokale organiseringer I nedenstående skema er foretaget en oplistning af en række elementer med henblik på at give

Læs mere

Survey. Akademiker projektet. Forfatter: Søs Ammentorp. Publiceret: 07-11-2008 11:04:36. Beskrivelse: DS akdemiker projekt 2008. Forventet: Påbegyndt:

Survey. Akademiker projektet. Forfatter: Søs Ammentorp. Publiceret: 07-11-2008 11:04:36. Beskrivelse: DS akdemiker projekt 2008. Forventet: Påbegyndt: Survey Akademiker projektet Forfatter: Søs Ammentorp Publiceret: 07--008 :0:36 Beskrivelse: DS akdemiker projekt 008 Forventet: Påbegyndt: 66 Færdiggjort: Baggrundsoplysninger--Er du kvinde eller mand?.

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, der udbyder de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser 2007 Cirkulære af 13.

Læs mere

Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst. Aktivitetsplan

Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst. Aktivitetsplan Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst ktivitetsplan 2018-2020 TEM 1: BEDRE ORGNISERING OG FLERE KTIVE MEDLEMMER Region Øst skal være en stærk part i forhandlinger både lokalt og på landsplan. Det kræver

Læs mere

LUP 2014. Specialkonsulent Tina Feldt Jessing og fuldmægtig Sara Talaii Olesen, Moderniseringsstyrelsen. november 2014 1

LUP 2014. Specialkonsulent Tina Feldt Jessing og fuldmægtig Sara Talaii Olesen, Moderniseringsstyrelsen. november 2014 1 LUP 2014 Specialkonsulent Tina Feldt Jessing og fuldmægtig Sara Talaii Olesen, Moderniseringsstyrelsen 1 DE GRUNDLÆGGENDE ELEMENTER I OVERENSKOMSTSYSTEMET Retten til at organisere sig Retten til at føre

Læs mere

Indkaldelse. Hovedbestyrelsesmøde d. 19. marts Dagsorden. 1. Referat fra HBM februar 2014 til godkendelse. 2. Sager til diskussion/beslutning

Indkaldelse. Hovedbestyrelsesmøde d. 19. marts Dagsorden. 1. Referat fra HBM februar 2014 til godkendelse. 2. Sager til diskussion/beslutning Indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde d. 19. marts 2014 Dagsorden 1. Referat fra HBM februar 2014 til godkendelse 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Udvalget for lønmodtageroverenskomster 2.2 Niveau for

Læs mere

Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK

Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Ikrafttræden mv.... 3 Aftale 1. Formål... 5 2. Anvendelsesområde... 5 3. Strategisk og systematisk

Læs mere

Dansk Socialrådgiverforening Repræsentantskabsmøde November 2010

Dansk Socialrådgiverforening Repræsentantskabsmøde November 2010 Side: 1 af 5 Emne: Forslag til budget 2011 og 2012 Ændringsforslag til Orienteringsbilag vedr. Lovændring Forslagsstiller: Vedtægtsændring Hovedbestyrelsen Resolution Udtalelse Øvrige forslag Vedtaget

Læs mere

For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende

For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende Vedtægter For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende Kapitel 1 Navn og medlemmer 1 Foreningens navn er Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende, forkortet SDS. Stk. 2 Foreningens

Læs mere

Hvordan bliver Foreningen af Kliniske Diætister en del af K&E?

Hvordan bliver Foreningen af Kliniske Diætister en del af K&E? En samlet profession, en fælles fremtid, én organisation - FAQ til dig som er klinisk diætist Vi har et klart ønske om at skabe en endnu stærkere faglig diætist-profil i fremtiden. Derfor er vi gået sammen

Læs mere

Du er dine kollegers nye tillidsrepræsentant

Du er dine kollegers nye tillidsrepræsentant danske bioanalytikere Du er dine kollegers nye tillidsrepræsentant Du er dine kollegers nye tillidsrepræsentant Copyright 2012 Danske Bioanalytikere Sankt Annæ Plads 30 Postboks 74 1003 København K. Tlf.:

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingsfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

DS2022. Vision: Flere kraftcenter lokalt medejerskab og initiativ

DS2022. Vision: Flere kraftcenter lokalt medejerskab og initiativ DS2022 DS2022 Vision: Flere kraftcenter lokalt medejerskab og initiativ Principper for udviklingen: Fra top-down til bottom-up Fra medlem til aktiv medejer Fra centralisering til decentralisering Forudsætning:

Læs mere

Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434

Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434 Til: Indenrigsministeriet og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K J.nr.:9.02.01-01 17. februar 2004 UDKAST Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434 Med henvisning

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0621 17. november 2011 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den første forhandling

Læs mere

LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST

LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST Rejsehold til dit arbejdsmiljø Minipensionen stiger Større købekraft Nu 7 ugers barsel til far Fortsat fokus på kompetenceudvikling LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST OG DELTAG I URAFSTEMNINGEN [SENEST 9. APRIL]

Læs mere

OK18 Samlet resultat for DS

OK18 Samlet resultat for DS OK18 Samlet resultat for DS I denne præsentation får du: Indholdet i de generelle forlig på det kommunale og regionale område Indholdet i DS eget forlig med KL og RLTN Hvad sker der nu? OK18 gennembruddet

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET AFTALE OM KOMPETENCEUDVIKLING = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale med virkning fra dato

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Foto side 12: Søren Svendsen Copyright Dansk Sygeplejeråd februar 2018 Alle rettigheder

Læs mere

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget. En plancheserie der kort beskriver hovedelementerne i delforliget.

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget. En plancheserie der kort beskriver hovedelementerne i delforliget. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1217.4 JH/jb

Læs mere

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget.

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1349.1 JH/jb

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning om udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning om udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN 28-11-2008 OK-Nyt Løn nr. 034-08 Sag.nr.: 07/3583 Vejledning om udmøntning af

Læs mere

TR-STORMØDE FORLIGSRESULTAT ORIENTERING

TR-STORMØDE FORLIGSRESULTAT ORIENTERING TR-STORMØDE FORLIGSRESULTAT ORIENTERING KRAVENES VEJ TIL FORHANDLINGSBORDET Krav udvalgt af HB sendt til CO10 1. september 2010. Krav drøftet i CO10 s bestyrelse og repræsentantskab og videresendt til

Læs mere

Færdiguddannet hva så?

Færdiguddannet hva så? Færdiguddannet hva så? 1/29 Danske Bioanalytikere Katja Wienmann Bramm Næstformand Anders Clemensen Konsulent 2/29 Autorisation Kun den der har bestået en godkendt uddannelse som bioanalytiker Styrelsen

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

Kernen i MED - for regionerne

Kernen i MED - for regionerne Kernen i MED - for regionerne September 2017 Magnus Bryde, OAO Lars Kehlet Nørskov, FTF Sanne Kjærgaard Nikolajsen, FOA MED-rammeaftalen 1. Kapitel 1 er til de lokale forhandlinger ( 1, 2, 3, 4 (og 5))

Læs mere

Temakursus 20.-22. nov. 2013

Temakursus 20.-22. nov. 2013 Temakursus 20.-22. nov. 2013 Hvad skal vi nå..? - Overblik over det offentlige overenskomstsystem - Opmærksomhed på juraen: Hvad er der hjemmel til? - Lidt om lokale aftaler og formalia Uddannelsesforbundets

Læs mere

Oversigt over forhandlingsorganer og organisationer på det offentlige arbejdsmarked

Oversigt over forhandlingsorganer og organisationer på det offentlige arbejdsmarked Oversigt over forhandlingsorganer og organisationer på det offentlige arbejdsmarked FAKTABOKS JESPER DUE og JØRGEN STEEN MADSEN Lønmodtagernes forhandlingskarteller Forhandlingerne om løn og arbejdsvilkår

Læs mere

Budgetforslag 2015-16 vedtaget på RB-møde den 4. september 2014

Budgetforslag 2015-16 vedtaget på RB-møde den 4. september 2014 Kontingenter Drifts af regioner 9.308.000 9.106.000 9.179.200 9.135.300 Annoncer og abonnementsindtægter Tilskud til TR virksomhed 800.000 790.000 689.750 Øvrige indtægter INDTÆGTER I ALT 10.108.000 9.896.000

Læs mere

1 Formål og hjemsted 2 Samarbejde 3 Medlemskab 4 Kontingent

1 Formål og hjemsted 2 Samarbejde 3 Medlemskab 4 Kontingent Vedtægter for Danske A-kasser 1 Formål og hjemsted Stk. 1. Danske A-kasser er brancheorganisationen for de statsanerkendte arbejdsløshedskasser i Danmark. Stk. 2. Danske A-kassers formål er: at styrke

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 4 af december 2010 3F-medlemmer i regioner

NYHEDSBREV NR. 4 af december 2010 3F-medlemmer i regioner NYHEDSBREV NR. 4 af 3F-medlemmer i regioner læs i dette nummer OK11 Er der ekstraordinært ansatte på DIN arbejdsplads? Sne Sne Aktuelle kurser og temadage i foråret 2011 OK 11 - Udtagelse af tværgående

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvad siger Samarbejdsaftalen om kompetenceudvikling? INSPIRATION: Kompetenceudvikling ved omstilling & forandring

Indholdsfortegnelse. Hvad siger Samarbejdsaftalen om kompetenceudvikling? INSPIRATION: Kompetenceudvikling ved omstilling & forandring KOMPETENCEUDVIKLING Indholdsfortegnelse Forord Hvad siger Samarbejdsaftalen om kompetenceudvikling? INSPIRATION: Kompetencestrategi INSPIRATION: Når MUSen gør en forskel INSPIRATION: Kompetenceudvikling

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 og 10 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0621 21. januar 2005 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den tredje forhandling

Læs mere

Cirkulære om. Aftale om videreførelse af Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling (SCKK)

Cirkulære om. Aftale om videreførelse af Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling (SCKK) Cirkulære om Aftale om videreførelse af Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling (SCKK) 2002 2 Cirkulære om aftale om videreførelse af Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling (SCKK)

Læs mere

BESTEMMELSE OM KONTAKT TIL IKKE-FORHANDLINGSBERETTIGEDE ORGANISATIONER

BESTEMMELSE OM KONTAKT TIL IKKE-FORHANDLINGSBERETTIGEDE ORGANISATIONER FORSVARETS PERSONELTJENESTE BESTEMMELSE OM KONTAKT TIL IKKE-FORHANDLINGSBERETTIGEDE ORGANISATIONER Ref.: a. PERST cirkulære nr. 012-08 af 8. maj 2008 om aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens

Læs mere

Oversigt over de centrale OK forhandlingsborde på det offentlige

Oversigt over de centrale OK forhandlingsborde på det offentlige Oversigt over de centrale OK forhandlingsborde på det offentlige arbejdsmarked Fakta Jesper Due, Jørgen Steen Madsen & Nana Wesley Hansen Forhandlingerne om løn og arbejdsvilkår foregår i den offentlige

Læs mere

Vedtægter for PROSA/STAT

Vedtægter for PROSA/STAT Vedtægter for PROSA/STAT 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er PROSA/STAT. Stk. 2. Foreningens hjemsted er København. Vedtaget på generalforsamlingen 5. november 1994 Revideret: Generalforsamlingen 25.

Læs mere

Vigtige datoer i den kommende tid:

Vigtige datoer i den kommende tid: Vigtige datoer i den kommende tid: 26. September Generalforsamling 2. Oktober Socialpædagogernes Dag 28. November - ½-årsmøde TR, AMR, Leder 1. December - Juletræsfest Andre muligheder i den kommende tid:

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Foto side 12: Søren Svendsen Copyright Dansk Sygeplejeråd juli 2015 Alle rettigheder

Læs mere

Bibliotekarforbundets forslag til overenskomstkrav 2013. Det offentlige ansættelsesområde (Stat, kommuner og regioner)

Bibliotekarforbundets forslag til overenskomstkrav 2013. Det offentlige ansættelsesområde (Stat, kommuner og regioner) Bibliotekarforbundets forslag til overenskomstkrav 2013 Det offentlige ansættelsesområde (Stat, kommuner og regioner) Kravsforslag til medlemshøring Den 15. marts 2012 Indhold Forord... 3 01. Bibliotekarforbundets

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

NETOP FÆRDIG ABC FOR NYUDDANNEDE SYGEPLEJERSKER

NETOP FÆRDIG ABC FOR NYUDDANNEDE SYGEPLEJERSKER NETOP FÆRDIG ABC FOR NYUDDANNEDE SYGEPLEJERSKER Efter en flot indsats er du nu netop uddannet sygeplejerske. Vi har samlet en lille buket af nyttig viden i form af en ordliste. Ordlisten indeholder ultrakorte

Læs mere

Høringsliste Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Amtsrådsforeningen Centralorganisationernes FællesUdvalg Dansk Arbejdsgiverforening Dansk

Høringsliste Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Amtsrådsforeningen Centralorganisationernes FællesUdvalg Dansk Arbejdsgiverforening Dansk Høringsliste Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Amtsrådsforeningen Centralorganisationernes FællesUdvalg Dansk Arbejdsgiverforening Dansk Byggeri Dansk ErhvervsFremme Dansk Handel og Service

Læs mere

Skab gode forandringer

Skab gode forandringer Skab gode forandringer Vi hjælper dig Arbejdsmarkedet er under pres. Vi bliver dagligt mødt med krav om, at vi skal yde mere for færre penge. Også i vores profession oplever vi konstante forandringer -

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE

SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE Udgivet: Samarbejdssekretariatet 2014 Layout: Operate A/S Tryk: FOA Publikationen kan hentes digitalt,

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

Referat fra møde den 18. september 2008

Referat fra møde den 18. september 2008 Referat fra møde den 18. september 2008 Mødested: Den gamle Radiografskole i Odense Kløvervænget 12 c 5000 Odense C Fremmødte: Anne-Grethe Andersen, Dorthe Møller, Lars Jensen, Jørgen Nørris Christensen

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Copyright Dansk Sygeplejeråd februar 2017 Alle rettigheder forbeholdes. Fotografisk,

Læs mere

Øvrige Udvikling af den offentlige sektor Lederforum Forhandlingsudvalg nedsættes hoc i forbindelse med overenskomstforhandlinger

Øvrige Udvikling af den offentlige sektor Lederforum Forhandlingsudvalg nedsættes hoc i forbindelse med overenskomstforhandlinger Udvalg i ny hovedorganisation I det følgende er principper for udvalg i den nye hovedorganisation beskrevet. Desuden er der gengivet en oversigt over udvalgene samt udkast til kommissorierne. Principper

Læs mere

De under nævnte medlemmer vælges, medmindre lokale forhold tilsiger andet, af tillidsrepræsentanterne

De under nævnte medlemmer vælges, medmindre lokale forhold tilsiger andet, af tillidsrepræsentanterne Kommissorier for og sammensætning af Djøf Offentligs sektorudvalg 1. Sektorudvalget for statsadministrationen 1. 1 repræsentant for hvert ministerområde, dog 2 repræsentanter såfremt der udenfor ministerområdets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SUNDHEDSKARTELLET

VEDTÆGTER FOR SUNDHEDSKARTELLET 1 VEDTÆGTER FOR SUNDHEDSKARTELLET 1 FORMÅL Sundhedskartellet har til formål at sikre de tilsluttede organisationer størst mulig indflydelse på forhandlings- og aftaleretlige forhold for ansatte i kommuner

Læs mere

Oversigt over de centrale OKforhandlingsborde

Oversigt over de centrale OKforhandlingsborde Oversigt over de centrale OKforhandlingsborde på det offentlige arbejdsmarked FAKTA Jesper Due, Jørgen Steen Madsen, Nana Wesley Hansen og Mads Christoffersen Forhandlingerne om løn og arbejdsvilkår foregår

Læs mere

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen,

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen, Vedt ægt erf or Fr i efunk t i onær er Vedtægter for Frie Funktionærer Indhold Navn og hjemsted, 1... 2 Formål, 2... 2 Medlemmer, 3... 2 Medlemsrettigheder og pligter, 4-7... 3 Regionsvedtægt, 8-9... 3

Læs mere

Hovedbestyrelsens vedtægtsændringsforslag

Hovedbestyrelsens vedtægtsændringsforslag Hovedbestyrelsens vedtægtsændringsforslag 1 2 stk. 1 Formål Mission. Forbundet arbejder for, at det kost-, ernærings- og sundhedsfaglige fællesskab lykkes, styrkes og anerkendes. Vision. Forbundet er professionsfælleskab

Læs mere

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne.

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne. 888.20 21.04.1 Side 1 000000000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000 UDKAST Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i

Læs mere

Hvilke temaer. Kan vi forvente, der kommer? Årsmøde 2009, Forsvarsarbejdere 3F

Hvilke temaer. Kan vi forvente, der kommer? Årsmøde 2009, Forsvarsarbejdere 3F Hvilke temaer. Kan vi forvente, der kommer? 1 Faglig sekretær Ansat: 1. januar 1996 i StK Arbejdsområder: Hovedaftaler OAO Fællesoverenskomster/-virksomhedsoverenskomster Tillidsrepræsentantaftaler Andre

Læs mere

Vejledning til oprettelse og ændring af lokale MED organisation herunder den lokale arbejdsmiljøorganisering

Vejledning til oprettelse og ændring af lokale MED organisation herunder den lokale arbejdsmiljøorganisering Notat Den 6. januar 2015 Vejledning til oprettelse og ændring af lokale MED organisation herunder den lokale arbejdsmiljøorganisering Aarhus Kommune Børn og Unge Denne vejledning vedrører, oprettelse og

Læs mere

Vedtægter. for. HK-klubben ved Aalborg Universitet

Vedtægter. for. HK-klubben ved Aalborg Universitet Vedtægter for HK-klubben ved Aalborg Universitet Klubben er det redskab, der skal sikre det enkelte medlem det størst mulige udbytte af sin organisation ' 1: Stk. 2: HK-klubbens formål HK-klubbens formål

Læs mere

Vedtægter for LO-Sektion LO Hovedstaden

Vedtægter for LO-Sektion LO Hovedstaden 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Vedtægter for LO-Sektion LO Hovedstaden 1. Formål Sektionens navn er

Læs mere

Frit organisationsvalg på Akademikerområdet

Frit organisationsvalg på Akademikerområdet Cirkulære om Frit organisationsvalg på Akademikerområdet 2015 Cirkulære af 17. september 2015 Modst. nr. 043-15 J.nr. 2015-1401-0015 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 Ikrafttræden...

Læs mere

Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE 11.28.2 Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 2 Indholdsfortegnelse FORORD... 3 1. ANVENDELSESOMRÅDE...

Læs mere

DM Fagforening for højtuddannede. Velkommen til DM

DM Fagforening for højtuddannede. Velkommen til DM DM Fagforening for højtuddannede Velkommen til DM Velkommen til DM Fagforening for højtuddannede DM yder både kollektiv interessevaretagelse og råd og vejledning til det enkelte medlem med hensyn til

Læs mere

Efter skat: 449 kr. 606 kr. 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8

Efter skat: 449 kr. 606 kr. 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8 Efter skat: 449 kr. Efter skat: 606 kr. Efter skat: 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8 KONTINGENTER (priser ved betaling pr. måned - fuldtidskontingent) Emne Krifa Basis Gennemsnit for s afdelinger Fagforening

Læs mere

Cirkulære om frit organisationsvalg på Akademikerområdet

Cirkulære om frit organisationsvalg på Akademikerområdet CIR nr 10533 af 17/09/2015 Udskriftsdato: 25. juni 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2015-1401-0015 Senere ændringer til forskriften CIR1H

Læs mere

Samarbejdsaftale. Samarbejdsaftale mellem Landsorganisationen i Danmark (LO) og Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF)

Samarbejdsaftale. Samarbejdsaftale mellem Landsorganisationen i Danmark (LO) og Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) Samarbejdsaftale Samarbejdsaftale mellem Landsorganisationen i Danmark (LO) og Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) 26. april 2006 Samarbejdsaftale mellem Landsorganisationen i Danmark (LO)

Læs mere

Regionalt TR-møde 7. marts

Regionalt TR-møde 7. marts Regionalt TR-møde 7. marts 1) Fra forhandlinger til sammenbrud Hvorfor konflikt? Hvor er knasterne? Hvad sker der lige nu i Forligsinstitutionen? 3) Hvad er din rolle som TR? Hvad gør vi nu? Aktiviteter,

Læs mere

Bestyrelsen anbefaler et JA til de offentlige overenskomstforlig for perioden vedr. staten, regionerne og kommunerne.

Bestyrelsen anbefaler et JA til de offentlige overenskomstforlig for perioden vedr. staten, regionerne og kommunerne. Bestyrelsen anbefaler et JA til de offentlige overenskomstforlig for perioden 2015-2018 vedr. staten, regionerne og kommunerne. Bestyrelsens hovedbegrundelser for at anbefale et JA: Bestyrelsen har efter

Læs mere

Ergo TERAPEUTFORENINGEN. Fra studerende til jobsøgende

Ergo TERAPEUTFORENINGEN. Fra studerende til jobsøgende Ergo TERAPEUTFORENINGEN Fra studerende til jobsøgende 1 Kære nye kollega! Tillykke med din uddannelse som ergoterapeut og velkommen til det faglige fællesskab omkring ergoterapifaget. Du er nu en del af

Læs mere

Vedtægter. for. Socialpædagogernes landsdækkende sektion for ledere og mellemledere

Vedtægter. for. Socialpædagogernes landsdækkende sektion for ledere og mellemledere Vedtægter for Socialpædagogernes landsdækkende sektion for ledere og mellemledere Indhold: 1. Navn og formål 2. Medlemmer 3. Organisering 4. De lokale sektioner 5. Landsudvalget 6. Landsmøde 7. Økonomi

Læs mere

Tilbage og fremad. Regionsbestyrelsens beretning

Tilbage og fremad. Regionsbestyrelsens beretning Tilbage og fremad Regionsbestyrelsens beretning 2014-15 Ergoterapeutforeningen, Region Øst er i år 10 år gammel. Vi omfatter 46 kommuner og to regioner 27.april 2015 Beretning fra regionsbestyrelsen i

Læs mere

AFTALE OM DECENTRAL LØN

AFTALE OM DECENTRAL LØN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE OM DECENTRAL LØN **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder

Læs mere

Samarbejde. på arbejdspladser med under 25 ansatte

Samarbejde. på arbejdspladser med under 25 ansatte Samarbejde på arbejdspladser med under 25 ansatte Samarbejde på arbejdspladser med under 25 ansatte Udgivet af Samarbejdssekretariatet Layout: Operate A/S Tryk: FOA Publikationen kan hentes digitalt, eller

Læs mere

7.1. Forslag 2 (blad 7.4) FTF s arbejde med at udligne lønforskellen mellem mænd og kvinder i Danmark

7.1. Forslag 2 (blad 7.4) FTF s arbejde med at udligne lønforskellen mellem mænd og kvinder i Danmark 7.1 Ad dagsordenens punkt 7: INDKOMNE FORSLAG Som det fremgår nedenfor, er der fremsat 2 forslag fra Sektion K, 1 forslag fra Sektion S og 1 forslag fra FTF s forretningsudvalg til behandling på kongressen

Læs mere