(1) Ved forordning (EU) nr. 165/2014 forpligtes medlemsstaterne til at udveksle data elektronisk for at sikre, at de udstedte førerkort er unikke.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "(1) Ved forordning (EU) nr. 165/2014 forpligtes medlemsstaterne til at udveksle data elektronisk for at sikre, at de udstedte førerkort er unikke."

Transkript

1 L 15/51 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/68 af 21. januar 2016 om de fælles procedurer og specifikationer, der er nødvendige for sammenkobling af elektroniske registre over førerkort EUROPA-KOMMISSIONEN HAR under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 165/2014 af 4. februar 2014 om takografer inden for vejtransport ( 1 ), særlig artikel 31, stk. 5, og ud fra følgende betragtninger: (1) Ved forordning (EU) nr. 165/2014 forpligtes medlemsstaterne til at udveksle data elektronisk for at sikre, at de udstedte førerkort er unikke. (2) For at lette medlemsstaternes udveksling af elektroniske data om førerkort har Kommissionen oprettet meddelelsessystemet TACHOnet, hvormed medlemsstaterne kan anmode andre medlemsstater om oplysninger om udstedelsen af førerkort og disses status. (3) Ved forordning (EU) nr. 165/2014 gøres sammenkoblingen af de elektroniske nationale registre over førerkort obligatoriske i hele EU, enten ved anvendelse af meddelelsessystemet TACHOnet eller et kompatibelt system. Anvendes der et kompatibelt system, skal udveksling af elektroniske data med alle andre medlemsstater dog være mulig via meddelelsessystemet TACHOnet. (4) Det er derfor nødvendigt at fastsætte obligatoriske fælles procedurer og specifikationer for TACHOnet, herunder dataudvekslingsformatet, de tekniske procedurer for elektronisk søgning i de nationale elektroniske registre, adgangsprocedurer og sikkerhedsmekanismer. (5) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra det udvalg, der er omhandlet i artikel 42, stk. 3, i forordning (EU) nr. 165/2014 VEDTAGET DENNE FORORDNING: Artikel 1 Genstand Ved denne forordning fastsættes kravene om den obligatoriske sammenkobling af de nationale elektroniske registre over førerkort med meddelelsessystemet TACHOnet, som er omhandlet i artikel 31 i forordning (EU) nr. 165/2014. Artikel 2 Definitioner Foruden de definitioner, der er anført i artikel 2 i forordning (EU) nr. 165/2014, anvendes følgende definitioner: a)»asynkron grænseflade«: processen, hvorved en meddelelse som svar på en anmodning afsendes via en ny HTTP-forbindelse b)»broadcast-søgning«: anmodningsmeddelelse fra en medlemsstat til alle andre medlemsstater ( 1 ) EUT L 60 af , s. 1.

2 L 15/ c)»kortudstedende myndighed«(»kum«): en enhed, som en medlemsstat har bemyndiget til at udstede og forvalte takografkort d)»central hub«: det informationssystem, som muliggør routing af TACHOnet-meddelelser mellem medlemsstaterne e)»nationalt system«: det informationssystem, som er indført i hver medlemsstat med henblik på at udsende, behandle og besvare TACHOnet-meddelelser f)»synkron grænseflade«: processen, hvorved en meddelelse som svar på en anmodning afsendes via den samme HTTP-forbindelse, som blev anvendt til anmodningen g)»anmodende medlemsstat«: den medlemsstat, som afsender en anmodning eller meddelelse, som derefter routes til den eller de pågældende besvarende medlemsstater h)»besvarende medlemsstat«: den medlemsstat, som TACHOnet-anmodningen eller -meddelelsen er rettet til i)»singlecast-søgning«: anmodningsmeddelelse fra en medlemsstat til én anden medlemsstat j)»takografkort«: enten et førerkort eller et værkstedskort som defineret i artikel 2, litra f) og k), i forordning (EU) nr. 165/2014. Artikel 3 sammenkobling til TACHOnet Medlemsstaterne sammenkobler deres nationale elektroniske registre, som omhandlet i artikel 31, stk. 1, i forordning (EU) nr. 165/2014, til meddelelsessystemet TACHOnet. Artikel 4 Tekniske specifikationer Meddelelsessystemet TACHOnet skal opfylde de tekniske specifikationer, som er fastsat i bilag I-VII. Artikel 5 Anvendelse af TACHOnet Medlemsstaterne følger de procedurer, der er fastsat i bilag VIII. Medlemsstaterne giver deres nationale kortudstedende myndigheder og de kontrolmedarbejdere, som er ansvarlige for udførelsen af opgaverne i henhold til artikel 38 i forordning (EU) nr. 165/2014, adgang til meddelelsessystemet TACHOnet for at fremme effektiv kontrol af, at førerkortet er unikt, og af dets gyldighed og status. Artikel 6 Ikrafttræden Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i. Den anvendes fra den 2. marts 2018.

3 L 15/53 Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat. Udfærdiget i Bruxelles, den 21. januar På Kommissionens vegne Jean-Claude JUNCKER Formand

4 L 15/ BILAG I Meddelelsessystemet TACHOnets generelle aspekter 1. Arkitektur Meddelelsessystemet TACHOnet består af følgende dele: 1.1. En central hub, som er i stand til at modtage en anmodning fra den anmodende medlemsstat, validere anmodningen og behandle den ved at videresende den til de besvarende medlemsstater. Den centrale hub afventer svar fra hver af de besvarende medlemsstater, samler alle svarene og videresender det samlede svar til den anmodende medlemsstat. Alle TACHOnet-meddelelser routes via den centrale hub Medlemsstaternes nationale systemer, som er udstyret med en grænseflade, der både kan sende anmodninger til den centrale hub og modtage de tilsvarende svar. Nationale systemer kan bruge proprietær eller kommerciel software til at sende og modtage meddelelser fra den centrale hub. 2. Forvaltning 2.1. Den centrale hub forvaltes af Kommissionen, som er ansvarlig for den centrale hubs tekniske drift og vedligeholdelse Data opbevares i den centrale hub i højst seks måneder med undtagelse af de logføringsdata og statistiske data, som er anført i bilag VII Den centrale hub giver ikke adgang til personoplysninger. Der kan dog gives adgang til autoriseret personale i Kommissionen, når det er nødvendigt i forbindelse med kontrol, vedligeholdelse og fejlfinding Medlemsstaterne er ansvarlige for: Opsætning og forvaltning af deres nationale systemer, herunder grænsefladen med den centrale hub Installation og vedligeholdelse af deres nationale system, både hvad angår hardware og software, hvad enten det er egenudviklet eller kommercielt Korrekt interoperabilitet mellem deres nationale system og den centrale hub, herunder håndtering af fejlmeddelelser, som modtages fra den centrale hub At træffe alle nødvendige foranstaltninger for at sikre oplysningernes fortrolighed, integritet og tilgængelighed Driften af de nationale systemer i overensstemmelse med den serviceleverance, som er fastsat i bilag VI Webportalen MOVEHUB Kommissionen stiller en webbaseret applikation med beskyttet adgang til rådighed, som benævnes»webportalen MOVEHUB«og som minimum tilbyder følgende tjenester: a) statistikker for medlemsstaternes tilgængelighed b) underretning om vedligeholdelse af den centrale hub og medlemsstaternes nationale systemer c) samlede rapporter d) kontaktforvaltning e) XSD-skemaer.

5 L 15/ Kontaktforvaltning Kontaktforvaltningsfunktionen skal give hver medlemsstat muligheden for at forvalte deres kontaktoplysninger vedrørende den pågældende medlemsstats politikudformende, erhvervsmæssige, operationelle og tekniske brugere. Den kompetente myndighed i hver medlemsstat er ansvarlig for vedligeholdelsen af sine egne kontaktoplysninger. Det skal være muligt at se kontaktoplysningerne for andre medlemsstater, men ikke at redigere dem TACHOnet anvender de kontaktoplysninger, som omhandles i punkt 2.6.1, til at udfylde kontaktoplysningerne i sine svarmeddelelser.

6 L 15/ BILAG II Meddelelsessystemet TACHOnets funktioner 1. Følgende funktioner stilles til rådighed via meddelelsessystemet TACHOnet: 1.1.»Check Issued Cards (CIC)«(kontrol af udstedte kort): Den anmodende medlemsstat kan afsende en»check Issued Cards Request«(anmodning om kontrol af udstedte kort) til en eller alle besvarende medlemsstater for at undersøge, om en kortansøger allerede besidder et førerkort udstedt af de besvarende medlemsstater. De besvarende medlemsstater besvarer anmodningen ved at sende en»check Issued Cards Response«(svar med kontrol af udstedte kort). 1.2.»Check Card Status (CCS)«(kontrol af kortstatus): Den anmodende medlemsstat kan anmode den besvarende medlemsstat om detaljer vedrørende et kort, som den besvarende medlemsstat har udstedt, ved at afsende en»check Card Status Request«(anmodning om kontrol af kortstatus). Den besvarende medlemsstat besvarer anmodningen ved at sende en»check Card Status Response«(svar med kontrol af kortstatus). 1.3.»Modify Card Status (MCS)«(ændring af kortstatus): Den anmodende medlemsstat kan via en»modify Card Status Request«(anmodning om ændring af kortstatus) underrette den besvarende medlemsstat om en statusændring af et kort, som den besvarende medlemsstat har udstedt. Den besvarende medlemsstat besvarer anmodningen ved at sende en»modify Card Status Acknowledgement«(bekræftelse af ændring af kortstatus). 1.4.»Issued Card Driving License (ICDL)«(kort udstedt på grundlag af kørekort): Den anmodende medlemsstat kan via en»issued Card Driving Licence Request«(anmodning vedrørende kort udstedt på grundlag af kørekort) underrette den besvarende medlemsstat om, at den anmodende medlemsstat har udstedt et kort på grundlag af et kørekort, der er udstedt af den besvarende medlemsstat. Den besvarende medlemsstat besvarer anmodningen ved at sende en»issued Card Driving Licence Response«(svar vedrørende kort udstedt på grundlag af kørekort). 2. Andre meddelelsestyper, som anses for at være nødvendige, for at TACHOnet kan fungere effektivt, inkluderes, f.eks. fejlmeddelelser. 3. De nationale systemer skal anerkende de kortstatusser, som er opført på listen i tillægget til dette bilag, når de anvender funktionerne i punkt 1. Medlemsstaterne er dog ikke forpligtede til at indføre en administrativ procedure, som gør brug af samtlige statustyper på listen. 4. Hvis en medlemsstat modtager et svar eller en meddelelse, som indeholder en status, der ikke anvendes i den administrative procedure, skal det nationale system omsætte statussen i meddelelsen til procedurens tilsvarende værdi. Meddelelsen må ikke afvises af den besvarende medlemsstat, såfremt den status, der fremgår af meddelelsen, er opført i tillægget til dette bilag. 5. De kortstatusser, som er opført i tillægget til dette bilag, må ikke anvendes til at afgøre, om et førerkort er gyldigt. Når en medlemsstat sender en anmodning til den udstedende medlemsstats register via CCS-funktionen, skal svaret indeholde rubrikken»valid for driving«(gyldigt til kørsel). De nationale administrative procedurer skal indrettes sådan, at CCS-svarene altid indeholder den korrekte værdi i rubrikken»valid for driving«.

7 L 15/57 Tillæg Kortstatusser Kortstatus»Application«(ansøgning)»Approved«(godkendt)»Rejected«(afslået)»Personalised«(personligt tilpasset)»dispatched«(afsendt)»handed Over«(overdraget)»Confiscated«(konfiskeret)»Suspended«(midlertidigt inddraget)»withdrawn«(tilbagekaldt)»surrendered«(afleveret)»lost«(bortkommet)»stolen«(stjålet)»malfunctioning«(uanvendeligt)»expired«(udløbet)»replaced«(erstattet)»renewed«(fornyet)»in Exchange«(under udskiftning)»exchanged«(udskiftet) Definition Den kortudstedende myndighed har modtaget en ansøgning om at udstede et førerkort. Disse oplysninger er blevet registreret og lagret i databasen med de genererede søgenøgler. Den kortudstedende myndighed har godkendt ansøgningen om takografkortet. Den kortudstedende myndighed har afslået ansøgningen. Takografkortet er blevet personligt tilpasset. Den nationale myndighed har afsendt førerkortet til den pågældende fører eller det pågældende leveringsorgan. Den nationale myndighed har overdraget førerkortet til den pågældende fører. Den kompetente myndighed har inddraget førerens førerkort. Førerkortet er blevet midlertidigt inddraget fra føreren. Den udstedende myndighed har besluttet at tilbagekalde førerkortet. Kortet er blevet endegyldigt ugyldiggjort. Takografkortet er blevet afleveret hos den udstedende myndighed og erklæret som ikke længere nødvendigt. Takografkortet er blevet meldt bortkommet til den udstedende myndighed. Takografkortet er blevet meldt stjålet til den udstedende myndighed. Et stjålet kort anses for at være tabt. Takografkortet er blevet meldt uanvendeligt til den udstedende myndighed. Takografkortets gyldighedsperiode er udløbet. Et bortkommet, stjålet eller uanvendeligt takografkort er blevet erstattet med et nyt kort. Oplysningerne er ens på det nye kort med undtagelse af kortnummerets erstatningsindeks, som øges med én. Takografkortet er blevet fornyet på grund af ændringer i de administrative data, eller fordi gyldighedsperioden er udløbet. Det nye kort har samme kortnummer som det gamle med undtagelse af kortnummerets erstatningsindeks, som øges med én. Den udstedende myndighed, som har udstedt førerkortet, har modtaget en meddelelse om, at proceduren for at udskifte dette kort med et førerkort, som er udstedt af en udstedende myndighed i en anden medlemsstat, er påbegyndt. Den udstedende myndighed, som har udstedt førerkortet, har modtaget en meddelelse om, at proceduren for at udskifte dette kort med et førerkort, som er udstedt af en udstedende myndighed i en anden medlemsstat, er fuldført.

8 L 15/ BILAG III Bestemmelser for meddelelser i meddelelsessystemet TACHOnet 1. Generelle tekniske krav 1.1. Den centrale hub skal tilbyde både synkrone og asynkrone grænseflader til udveksling af meddelelser. Medlemsstaterne kan udvælge den teknologi, som er mest egnet som grænseflade med deres egne applikationer Alle meddelelser, der udveksles mellem den centrale hub og de nationale systemer, skal indkodes med UTF De nationale systemer skal være i stand til at modtage og behandle meddelelser, der indeholder græske eller kyrilliske skrifttegn. 2. XML-meddelelsesstruktur og XML Schema Definition (XSD) 2.1. XML-meddelelsernes generelle struktur skal følge det format, som er defineret af de XSD-skemaer, der er installeret i den centrale hub Den centrale hub og de nationale systemer skal sende og modtage meddelelser, som er i overensstemmelse med meddelelsernes XSD-skema De nationale systemer skal være i stand til at sende, modtage og behandle alle meddelelser, som svarer til funktionerne i bilag I XML-meddelelserne skal som minimum overholde de mindstekrav, som er opført i tillægget til dette bilag.

9 L 15/59 Tillæg Mindstekrav til indholdet af XML-meddelelser»Version«(version) Fælles header XML-specifikationernes officielle version specificeres i det navneområde, som er defineret i meddelelsens XSD, og i attributten»version«i headerelementet i alle XML-meddelelserne. Versionsnummeret (»n.m«) defineres som en fast værdi i hver version af XML Schema Definitionfilen (xsd).»test Identifier«(prøveidentifikator) Valgfrit ID til afprøvning. Prøvens ophavsmand udfylder ID'et, og alle deltagere i workflowet videresender/svarer med det samme ID. Der bør ses bort fra ID'et under produktionen, og det anvendes ikke, hvis det forekommer.»technical Identifier«(teknisk identifikator) Et UUID, som entydigt identificerer hver enkelt meddelelse. Afsenderen genererer UUID'et og udfylder denne attribut. Denne oplysning bruges ikke i erhvervsøjemed.»workflow Identifier«(workflow-identifikator) Attributten»workflowId«er et UUID, som genereres af den anmodende medlemsstat. Dette ID bruges derefter i alle meddelelser til at koordinere workflowet.»sent At«(afsendelsestidspunkt) Dato og tidspunkt (UTC) for afsendelse af meddelelsen.»timeout«(tidsudløb) Dette er en valgfri attribut med dato og klokkeslæt (i UTC-format). Værdien fastsættes kun af hubben i videresendte anmodninger. Hermed underrettes den besvarende medlemsstat, om hvor lang tid der går, før anmodningen udløber. Denne værdi er ikke påkrævet i MS2TCN_<x>_Req eller nogen svarmeddelelser. Den er valgfri, så den samme headerdefinition kan anvendes for alle typer meddelelser, uanset om attributten timeoutvalue kræves eller ej.»from«(fra) ISO alpha 2-koden for den medlemsstat, som afsender meddelelsen, eller»eu«.»to«(til) ISO alpha 2-koden for den medlemsstat, som meddelelsen sendes til, eller»eu«.»check Issued Cards Request«(anmodning om kontrol af udstedte kort)»family Name«(efternavn) Førerens efternavn som vist på kortet.»first Name«(fornavn) Førerens fornavn som vist på kortet (et manglende fornavn er ikke lig med en søgning med jokertegn).»date of Birth«(fødselsdato) Førerens fødselsdato som vist på kortet.»driving Licence Number«(kørekortets nummer) Nummeret på førerens kørekort.»driving Licence Issuing Country«(kørekortets udstedelsesland) Det land, som har udstedt førerens kørekort.

10 L 15/ »Check Issued Cards Response«(svar med kontrol af udstedte kort)»status Code«(statuskode) Søgningens statuskode (f.eks. fundet, ikke fundet, fejl, osv.).»status Message«(statusmeddelelse) En forklarende statusbeskrivelse (om nødvendigt).»found Driver Details«(fundne føreroplysninger)»family Name«(efternavn) Efternavnet på alle fundne førere.»first Name«(fornavn) Fornavne(t) på alle fundne førere.»date of Birth«(fødselsdato) Fødselsdato for alle fundne førere.»place of Birth«(fødested) Fødested for alle fundne førere.»driver Card Number«(førerkortets nummer) Den fundne førers kortnummer.»driver Card Status«(førerkortets status) Den fundne førers kortstatus.»driver Card Issuing Authority«(førerkortets udstedende myndighed) Navnet på den myndighed, der har udstedt det fundne førerkort.»driver Card Start of Validity Date«(startdato for førerkortets gyldighedsperiode) Startdatoen for det fundne førerkorts gyldighedsperiode.»driver Card Expiry Date«(førerkortets udløbsdato) Udløbsdatoen for det fundne førerkort.»driver Card Status Modified Date«(dato for ændring af førerkortets status) Datoen for den seneste ændring af det fundne førerkorts status.»search Mechanism«(søgemekanisme)»Temporary Card«(midlertidigt kort) Viser, om kortet blev fundet via en NYSIIS-søgning eller en søgning med en medlemsstats egen algoritme. Det fundne kort er et midlertidigt kort.»driving Licence Number«(kørekortets nummer)»driving Licence Issuing Country«(kørekortets udstedelsesland)»driving Licence Status«(kørekortets status)»driving Licence Issuing Date«(kørekortets udstedelsesdato) Nummeret på den fundne førers kørekort. Det land, som har udstedt den fundne førers kørekort. Status på den fundne førers kørekort. Udstedelsesdatoen for den fundne førers kørekort.»driving Licence Expiry Date«(kørekortets udløbsdato) Udløbsdatoen for den fundne førers kørekort.

11 L 15/61»Check Card Status Request«(anmodning om kontrol af kortstatus)»driver Card Number«(førerkortets nummer) Nummeret på det kort, som der søges oplysninger om.»check Card Status Response«(svar med kontrol af kortstatus)»status Code«(statuskode)»Status Message«(statusmeddelelse) Statuskoden for anmodningen om oplysninger (f.eks. fundet, ikke fundet, fejl, osv.). En forklarende statusbeskrivelse (om nødvendigt).»card Status«(kortstatus) Status på det kort, som anmodningen omhandler.»card Issuing Authority«(den udstedende myndighed)»card Start of Validity Date«(startdato for kortets gyldighedsperiode)»card Expiry Date«(kortets udløbsdato)»card Status Modified Date«(dato for ændring af kortets status)»valid for Driving«(gyldigt som førerbevis)»temporary Card«(midlertidigt kort) Navnet på den myndighed, der har udstedt det førerkort, som anmodningen omhandler. Startdatoen for gyldighedsperioden for det kort, som anmodningen omhandler. Udløbsdatoen for det kort, som anmodningen omhandler. Datoen for den seneste statusændring for det kort, som anmodningen omhandler. Viser, om det fundne kort er gyldigt som førerbevis. Det fundne kort er et midlertidigt kort.»workshop Card«(værkstedskort)»Workshop Name«(værkstedsnavn)»Workshop Address«(værkstedsadresse) Navnet på det værksted, som kortet er udstedt til. Adressen på det værksted, som kortet er udstedt til.»family Name«(efternavn) Efternavnet på den person, som kortet er udstedt til.»first Name«(fornavn) Fornavnet på den person, som kortet er udstedt til.»date of Birth«(fødselsdato) Fødselsdatoen for den person, som kortet er udstedt til.»card Holder Details«(kortindehaverens oplysninger)»family Name«(efternavn) Efternavnet på den fører, som kortet er udstedt til.»first Name«(fornavn) Fornavnet på den fører, som kortet er udstedt til.»date of Birth«(fødselsdato) Fødselsdatoen for den fører, som kortet er udstedt til.»place of Birth«(fødested) Fødestedet for den fører, som kortet er udstedt til.

12 L 15/ »Check Card Status Response«(svar med kontrol af kortstatus)»driving Licence Number«(kørekortets nummer) Kørekortnummeret for den fører, som kortet er udstedt til.»driving Licence Issuing Country«(kørekortets udstedelsesland) Landet, som har udstedt kørekortnummeret for den fører, som kortet er udstedt til.»driving Licence Status«(kørekortets status) Status for det kørekort, som besiddes af den fører, som kortet er udstedt til.»driving Licence Issuing Date«(kørekortets udstedelsesdato) Udstedelsesdatoen for det kørekort, som besiddes af den fører, som kortet er udstedt til.»driving Licence Expiry Date«(kørekortets udløbsdato) Udløbsdatoen for det kørekort, som besiddes af den fører, som kortet er udstedt til.»modify Card Status Request«(anmodning om ændring af kortstatus)»driver Card Number«(førerkortets nummer) Nummeret på det kort, hvis status er blevet ændret.»new Driver Card Status«(førerkortets nye status) Den nye status, som kortet er blevet ændret til.»modification Reason«(ændringsgrundlag) Grundlaget for ændringen (i fritekst) af kortets status.»driver Card Status Modified Date«(dato for ændring af førerkortets status) Dato og tidspunkt for ændring af kortets status.»declared By«(erklæret af)»authority«(myndighed) Navnet på den myndighed, der foretog ændringen af kortets status.»family Name«(efternavn) Efternavnet på den person, der foretog ændringen af kortets status.»first Name«(fornavn) Fornavnet på den person, der foretog ændringen af kortets status.»phone«(telefon) Telefonnummeret på den person, der foretog ændringen af kortets status.» «( ) adressen på den person, der foretog ændringen af kortets status.»modify Card Status Acknowledgement«(bekræftelse af ændring af kortstatus)»status Code«(statuskode) Bekræftelsens statuskode (OK, ikke fundet, fejl, osv.).»acknowledgement type«(bekræftelsestype) Bekræftelsens type: på anmodning eller svar»status Message«(statusmeddelelse) En forklarende statusbeskrivelse (om nødvendigt).

13 L 15/63»Modify Card Status Response«(svar på ændring af kortstatus)»status Code«(statuskode) Statuskoden for opdatering af registret (OK, ikke OK, fejl, osv.).»status Message«(statusmeddelelse) En forklarende statusbeskrivelse (om nødvendigt).»issued Card Driving License Request«(anmodning vedrørende kort udstedt på grundlag af kørekort)»driver Card Number«(førerkortets nummer)»driving Licence Number«(kørekortets nummer) Det udstedte førerkorts nummer. Nummeret på det udenlandske kørekort, som blev anvendt til at ansøge om førerkortet.»issued Card Driving Licence Response«(svar vedrørende kort udstedt på grundlag af kørekort)»status Code«(statuskode) Statuskoden for bekræftelse af meddelelsen (OK, ikke OK, fejl, osv.).»status Message«(statusmeddelelse) En forklarende statusbeskrivelse (om nødvendigt).»family Name«(efternavn) Efternavnet på den fører, som kortet er udstedt til.»first Name«(fornavn) Fornavnet på den fører, som kortet er udstedt til.»date of Birth«(fødselsdato) Fødselsdatoen for den fører, som kortet er udstedt til.

14 L 15/ BILAG IV Translitterations- og NYSIIS-tjenester (New York State Identification and Intelligence System) 1. NYSIIS-algoritmen, som er implementeret i den centrale hub, anvendes til at indkode navnene på alle førere i det nationale register. 2. Når der søges efter et kort via CIC-funktionen, anvendes NYSIIS-nøglerne som den primære søgemekanisme. 3. Derudover kan medlemsstaterne anvende en egen algoritme for at opnå flere resultater. 4. Søgeresultaterne viser, hvilken søgemekanisme der blev anvendt til at finde en given optegnelse: enten NYSIIS eller medlemsstatens egen. 5. Hvis en medlemsstat vælger at registrere ICDL-meddelelser, skal NYSIIS-nøglerne i disse meddelelser registreres som en del af ICDL-dataene Ved søgning i ICDL-data anvender medlemsstaterne NYSIIS-nøglen for ansøgerens navn. BILAG V Sikkerhedskrav 1. HTTPS anvendes til udveksling af meddelelser mellem den centrale hub og de nationale systemer. 2. De nationale systemer skal anvende de PKI-certifikater, som er udstedt af Kommissionen med det formål at sikre overførslen af meddelelser mellem det nationale system og den centrale hub. 3. De nationale systemer skal som minimum anvende SHA-2 (SHA-256) som hashalgoritme for signatur og en offentlig nøgle med en længde på bit.

15 L 15/65 BILAG VI Serviceleverance 1. De nationale systemer skal opfylde følgende minimumskrav til deres serviceleverance: 1.1. De skal være tilgængelige 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen Deres tilgængelighed skal overvåges ved hjælp af en impulsmeddelelse fra den centrale hub Deres tilgængelighedsgrad skal være på 98 % i henhold til følgende tabel (tallene er blevet afrundet til den nærmeste praktiske enhed): Tilgængelighed på svarer til, at systemet ikke er tilgængeligt Dagligt Månedligt Årligt 98 % 0,5 timer 15 timer 7,5 dage Medlemsstaterne opfordres til at overholde den daglige tilgængelighedsgrad. Det anerkendes dog, at visse nødvendige aktiviteter såsom systemvedligeholdelse nødsager, at systemet bliver utilgængeligt i mere end 30 minutter ad gangen. De månedlige og årlige tilgængelighedsgrader er dog stadig obligatoriske De skal som minimum besvare 98 % af de anmodninger, som tilsendes dem i løbet af en kalendermåned De skal besvare en anmodning inden for 10 sekunder Den globale timeout for anmodninger (den øverste tidsgrænse for svar til den anmodende bruger) må ikke overstige 20 sekunder De skal som minimum kunne håndtere 6 anmodninger pr. sekund De nationale systemer må ikke sende flere end 2 anmodninger til TACHOnet-hubben pr. sekund Alle nationale systemer skal være i stand til at håndtere eventuelle tekniske problemer med den centrale hub eller de nationale systemer i andre medlemsstater. Disse omfatter, men er ikke begrænset til: a) tab af forbindelsen til den centrale hub b) manglende svar på en anmodning c) modtagelse af svar efter anmodningens timeout d) modtagelse af uanmodede meddelelser e) modtagelse af ugyldige meddelelser 2. Den centrale hub skal: 2.1. have en tilgængelighedsgrad på 98 % 2.2. underrette de nationale systemer om enhver fejl, enten via svarmeddelelsen eller via en særskilt fejlmeddelelse. De nationale systemer skal til gengæld modtage disse fejlmeddelelser og omfatte et optrapningsforløb, der kan håndtere og rette fejlen. 3. Vedligeholdelse Medlemsstaterne underretter de andre medlemsstater og Kommissionen via webapplikationen om rutinemæssige vedligeholdelsesaktiviteter, mindst én uge før disse aktiviteter påbegyndes, hvis det er teknisk muligt.

16 L 15/ BILAG VII Logning af og statistik over data, som indsamles på den centrale hub 1. For at sikre beskyttelsen af personlige oplysninger skal dataene til statistikker være anonyme. Data, som kan identificere et specifikt kort, en specifik fører eller et specifikt kørekort, må ikke være tilgængelige for statistiske formål. 2. Logning af oplysninger skal bruges til at holde styr på alle transaktioner af hensyn til overvågning og fejlretning og for at kunne generere statistikker om disse transaktioner. 3. Personlige oplysninger lagres i maksimalt seks måneder. Statistiske oplysninger lagres på ubestemt tid. 4. De statistiske rapporteringsdata omfatter: a) den anmodende medlemsstat b) den besvarende medlemsstat c) meddelelsens type d) svarets statuskode e) meddelelsernes dato og klokkeslæt f) svartiden.

17 L 15/67 BILAG VIII Anvendelse af meddelelsessystemet TACHOnet 1. Udstedelse af førerkort 1.1. Hvis ansøgeren til et førerkort er indehaver af et kørekort, som er udstedt i en anden medlemsstat end den medlemsstat, hvori ansøgningen indgives, foretages en»check Issued Card«-broadcast-søgning af den medlemsstat, hvori ansøgningen indgives Medlemsstater, der udsteder et førerkort til en fører, der er indehaver af et kørekort, som er udstedt i en anden medlemsstat, underretter straks den anden medlemsstat via»issued Card Driving Licence«-funktionen om, at der er udstedt et førerkort Hvis ansøgeren til et førerkort er indehaver af et kørekort, som er udstedt i den medlemsstat, hvori ansøgningen indgives, og for hvilket der førhen er blevet registreret en ICDL-meddelelse i det nationale register, foretager medlemsstaten enten en CIC-singlecast-søgning eller en»check Card Status«-søgning hos den medlemsstat, som indsendte ICDL-meddelelsen Alle ICDL-meddelelser skal registreres i det nationale register hos den modtagende medlemsstat Medlemsstaterne skal foretage en CIC-broadcast-søgning for mindst 30 % af de ansøgninger, der indgives af førere med kørekort, som er blevet udstedt i samme medlemsstat Medlemsstaterne kan vælge ikke at anvende ICDL-funktionen i henhold til punkt 1.3 og 1.5. I så fald foretager de en CIC-broadcast-søgning for alle modtagne ansøgninger Medlemsstaterne underretter Kommissionen senest på datoen for anvendelsen af denne forordning, om de registrerer ICDL-meddelelser i deres nationale registre, eller om de følger proceduren i punkt Medlemsstater, der i løbet af de fem år op til datoen for anvendelsen af denne forordning ikke har registreret ICDLmeddelelser i deres nationale registre, som anført i punkt 1.4, foretager en CIC-broadcast-søgning for samtlige ansøgninger bortset fra kørekort, for hvilke der er registreret en ICDL-meddelelse. I disse tilfælde finder punkt 1.3 anvendelse Forpligtelsen i punkt 1.8 finder anvendelse i en periode på fem år fra datoen, hvorpå registrering af ICDL-meddelelser er blevet effektivt gennemført i hver medlemsstats nationale registre. 2. Tilbagekaldte, inddragne eller stjålne førerkort 2.1. Hvis et førerkort i overensstemmelse med artikel 26, stk. 7, og artikel 29, stk. 2, i forordning (EU) nr. 165/2014 er blevet tilbagekaldt, inddraget eller meldt stjålet i en anden medlemsstat end den udstedende medlemsstat, forpligtes den anden medlemsstat til: a) at kontrollere kortets aktuelle status ved at sende en CCS-anmodning til den udstedende medlemsstat. Hvis kortnummeret er ukendt, foretages en CIC-singlecast-søgning forud for CCS-anmodningen b) at sende en MCS-meddelelse via meddelelsessystemet TACHOnet til den udstedende medlemsstat. 3. Udskiftning af førerkort 3.1. I tilfælde hvor indehaveren af et førerkort ansøger om udskiftning af førerkortet i en anden medlemsstat end den udstedende medlemsstat, kontrollerer den kompetente myndighed i førstnævnte medlemsstat kortets aktuelle status ved at sende en CCS-anmodning til den udstedende medlemsstat Når førerkortets status er kontrolleret og kan udskiftes på gyldig vis, sender den kompetente myndighed i medlemsstaten, hvori ansøgningen er indgivet, en MCS-anmodning via meddelelsessystemet TACHOnet til den udstedende medlemsstat.

18 L 15/ Medlemsstater, der fornyer eller udskifter et førerkort for en fører, der er indehaver af et kørekort, som er udstedt i en anden medlemsstat, underretter straks den udstedende medlemsstat via ICDL-funktionen om, at førerkortet er blevet fornyet eller udskiftet.

(EØS-relevant tekst) (8) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelsen fra komitéen for vejtransport.

(EØS-relevant tekst) (8) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelsen fra komitéen for vejtransport. L 221/10 26.8.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/1503 af 25. august 2017 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) 2016/68 om de fælles procedurer og specifikationer, der er nødvendige

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 9.8.2017 L 206/3 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/1440 af 8. august 2017 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) 2016/480 om fælles regler for sammenkobling af nationale elektroniske

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 87/4 2.4.2016 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/480 af 1. april 2016 om fælles regler for sammenkobling af nationale elektroniske registre om vejtransportvirksomheder og om ophævelse af

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (8) De fælles regler for sammenkobling via ERRU er fastsat i Kommissionens forordning (EU) nr. 1213/2010 ( 3 ).

(EØS-relevant tekst) (8) De fælles regler for sammenkobling via ERRU er fastsat i Kommissionens forordning (EU) nr. 1213/2010 ( 3 ). 30.11.2017 L 314/3 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/2205 af 29. november 2017 om gennemførelsesbestemmelser vedrørende procedurerne for underretning om erhvervskøretøjer med væsentlige

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af 13.1.2010

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af 13.1.2010 EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.1.2010 K(2010)19 endelig KOMMISSIONENS HENSTILLING af 13.1.2010 om sikker dataudveksling mellem medlemsstaterne med henblik på kontrol af, at det førerkort, de udsteder,

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.11.2011 KOM(2011) 710 endelig 2011/0327 (COD) C7-0400/11 Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/126/EF,

Læs mere

L 87 Tidende. Den Europæiske Unions. Retsforskrifter. Ikke-lovgivningsmæssige retsakter. 59. årgang. 2. april Dansk udgave. Indhold FORORDNINGER

L 87 Tidende. Den Europæiske Unions. Retsforskrifter. Ikke-lovgivningsmæssige retsakter. 59. årgang. 2. april Dansk udgave. Indhold FORORDNINGER Den Europæiske Unions L 87 Tidende Dansk udgave Retsforskrifter 59. årgang 2. april 2016 Indhold II Ikke-lovgivningsmæssige retsakter FORORDNINGER Kommissionens forordning (EU) 2016/479 af 1. april 2016

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU).../...

BILAG. til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU).../... EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.11.2017 C(2017) 7845 final ANNEX 1 BILAG til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU).../... om gennemførelsesbestemmelser vedrørende procedurerne for underretning

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.11.2017 C(2017) 7474 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 14.11.2017 om den tekniske tilrettelæggelse af udvikling, vedligeholdelse og benyttelse

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 15.11.2017 L 297/13 FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/2089 af 14. november 2017 om den tekniske tilrettelæggelse af udvikling, vedligeholdelse og benyttelse af elektroniske

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 5.2.2016 L 30/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/145 af 4. februar 2016 om vedtagelse af formatet for det dokument, der tjener som dokumentation

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.3.2018 C(2018) 1558 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 19.3.2018 om de proceduremæssige skridt for høringsprocessen med henblik på fastlæggelse

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.12.2017 C(2017) 8871 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 20.12.2017 om administrative og videnskabelige krav til traditionelle fødevarer fra tredjelande,

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/23 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/959 af 17. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for markedssonderinger for så vidt angår de systemer og indberetningsmodeller,

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 5.2.2015 L 29/3 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/171 af 4. februar 2015 om visse aspekter af proceduren for udstedelse af licenser til jernbanevirksomheder (EØS-relevant tekst) EUROPA-KOMMISSIONEN

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 14. marts 2014 (OR. en) 2012/0184 (COD) 2012/0185 (COD) 2012/0186 (COD) PE-CONS 11/14 TRANS 18 CODEC 113 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91,

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91, 29.4.2014 Den Europæiske Unions Tidende L 127/129 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2014/46/EU af 3. april 2014 om ændring af Rådets direktiv 1999/37/EF om registreringsdokumenter for motorkøretøjer

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 16.4.2018 L 96/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/573 af 15. december 2017 om nøgleelementerne i aftaler om lagring af data, der indgås

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 10.4.2014 L 107/39 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 361/2014 af 9. april 2014 om gennemførelsesbestemmelser til forordning (EF) nr. 1073/2009 hvad angår transportdokumenter vedrørende international personbefordring

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Genstand og anvendelsesområde

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Genstand og anvendelsesområde L 301/22 18.11.2015 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/2066 af 17. november 2015 om fastsættelse i medfør af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 517/2014 af mindstekrav og betingelser

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 14.9.2012 Den Europæiske Unions Tidende L 249/3 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 815/2012 af 13. september 2012 om gennemførelsesbestemmelser

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.4.2019 C(2019) 2962 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 25.4.2019 om sikring af, at det elektroniske kvoteregister for markedsføring af hydrofluorcarboner

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 11.3.2016 DA L 65/49 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/347 af 10. marts 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår det præcise format for insiderlister og for ajourføring

Læs mere

Den Europæiske Unions Tidende L 277/23

Den Europæiske Unions Tidende L 277/23 18.10.2008 Den Europæiske Unions Tidende L 277/23 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1024/2008 af 17. oktober 2008 om fastsættelse af gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 2173/2005

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.2.2019 C(2019) 873 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 12.2.2019 om skabelonerne for "EF"-erklæringer og attester for jernbaneinteroperabilitetskomponenter

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESDIREKTIV 2012/25/EU

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESDIREKTIV 2012/25/EU 10.10.2012 Den Europæiske Unions Tidende L 275/27 DIREKTIVER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESDIREKTIV 2012/25/EU af 9. oktober 2012 om informationsprocedurer i forbindelse med udveksling af menneskelige organer

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/29 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2016/960 af 17. maj 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter L 148/16 10.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/981 af 7. juni 2017 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for standardformularer, -modeller og -procedurer for høring af andre

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (1) Ved forordning (EU) 2015/2283 er der fastsat bestemmelser om markedsføring og anvendelse af nye fødevarer i Unionen.

(EØS-relevant tekst) (1) Ved forordning (EU) 2015/2283 er der fastsat bestemmelser om markedsføring og anvendelse af nye fødevarer i Unionen. 30.12.2017 L 351/55 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/2468 af 20. december 2017 om administrative og videnskabelige krav til traditionelle fødevarer fra tredjelande, jf. Europa- Parlamentets

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 21.3.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 79/7 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 254/2013 af 20. marts 2013 om ændring af forordning (EF) nr. 340/2008 om gebyrer og afgifter til Det Europæiske

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.4.2017 C(2017) 2433 final KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) / af 20.4.2017 om fastsættelse af referenceåret og programmet for de statistiske data og metadata vedrørende

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 25.6.2018 L 160/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/895 af 22. juni 2018 om ændring af forordning (EF) nr. 340/2008 om gebyrer og afgifter

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 30.6.2016 L 173/47 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/1055 af 29. juni 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår de tekniske metoder til passende offentliggørelse

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.6.2013 COM(2013) 429 final 2013/0201 (CNS) C7-0232/1 Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om regler og procedurer med henblik på at gøre det muligt for Grønland at deltage

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 9.9.2015 L 235/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/1501 af 8. september 2015 om interoperabilitetsrammen i henhold til artikel 12, stk.

Læs mere

Artikel 1. Formål. Artikel 2. Registreringsnummersystem

Artikel 1. Formål. Artikel 2. Registreringsnummersystem L 318/28 4.12.2015 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/2246 af 3. december 2015 om detaljerede bestemmelser om det registreringsnummersystem, der skal anvendes i forbindelse med registret

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (6) For at sikre en effektiv behandling bør de krævede oplysninger forelægges i elektronisk format.

(EØS-relevant tekst) (6) For at sikre en effektiv behandling bør de krævede oplysninger forelægges i elektronisk format. L 137/10 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/824 af 25. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for indholdet af og formatet for beskrivelsen af multilaterale handelsfaciliteters

Læs mere

(9) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Toldkodeksudvalget

(9) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Toldkodeksudvalget L 98/4 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/582 af 12. april 2018 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 1352/2013 om fastlæggelse af de blanketter, der er foreskrevet i Europa-Parlamentets

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 27.1.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 23/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 72/2010 af 26. januar 2010 om fastlæggelse af procedurer for gennemførelse

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2015

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2015 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2015 C(2015) 4157 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2015 om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr.

Læs mere

Den Europæiske Unions Tidende L 29/45 DIREKTIVER

Den Europæiske Unions Tidende L 29/45 DIREKTIVER 31.1.2009 Den Europæiske Unions Tidende L 29/45 DIREKTIVER KOMMISSIONENS DIREKTIV 2009/5/EF af 30. januar 2009 om ændring af bilag III til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/22/EF om minimumsbetingelser

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2017 C(2017) 4250 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

(6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra det udvalg, der er nedsat ved artikel 21 i direktiv 97/67/EF

(6) Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra det udvalg, der er nedsat ved artikel 21 i direktiv 97/67/EF 21.9.2018 L 238/65 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/1263 af 20. september 2018 om skemaerne til pakkeleveringsvirksomheders indgivelse af oplysninger, jf. Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 31.10.2017 L 281/21 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2017/1973 af 30. oktober 2017 om ændring af forordning (EF) nr. 2074/2005 for så vidt angår offentlig kontrol af fiskevarer, der er fanget af fartøjer

Læs mere

AFGØRELSER Den Europæiske Unions Tidende L 84/99

AFGØRELSER Den Europæiske Unions Tidende L 84/99 20.3.2014 Den Europæiske Unions Tidende L 84/99 AFGØRELSER RÅDETS AFGØRELSE Nr. 136/2014/EU af 20. februar 2014 om regler og procedurer med henblik på at gøre det muligt for Grønland at deltage i Kimberleyprocessens

Læs mere

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst)

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst) L 289/18 5.11.2015 AFGØRELSER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2015/1984 af 3. november 2015 om fastlæggelse af vilkår, formater og procedurer for anmeldelser i henhold til artikel 9, stk. 5,

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. november 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. november 2017 (OR. en) Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. november 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0371 (CNS) 14128/17 LIMITE FISC 258 ECOFIN 924 UD 259 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.2.2019 C(2019) 1220 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af 25.2.2019 om fastlæggelse af foranstaltninger vedrørende adgangen til oplysningerne i ind-

Læs mere

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende 23.3.2006 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 473/2006 af 22. marts 2006 om gennemførelsesbestemmelser til den fællesskabsliste over luftfartsselskaber med driftsforbud

Læs mere

RÅDETS DIREKTIV 96/47/EF af 23. juli 1996 om ændring af direktiv 91/439/EØF om kørekort RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til

RÅDETS DIREKTIV 96/47/EF af 23. juli 1996 om ændring af direktiv 91/439/EØF om kørekort RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til RÅDETS DIREKTIV 96/47/EF af 23. juli 1996 om ændring af direktiv 91/439/EØF om kørekort RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR - under henvisning til traktaten op oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.12.2018 C(2018) 8876 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 18.12.2018 om særlige regler om den procedure, der skal følges for at udarbejde den risikovurdering

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.5.2017 C(2017) 3397 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 23.5.2017 om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 763/2008

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Bilaget til gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 ændres som angivet i bilaget til nærværende forordning.

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Bilaget til gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 ændres som angivet i bilaget til nærværende forordning. L 73/98 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2019/413 af 14. marts 2019 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 for så vidt angår tredjelande, som følger sikkerhedsnormer, der er anerkendt

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER L 146/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/879 af 2. juni 2016 om fastsættelse i medfør af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

10278/13 sr/js/js/lao/ams/gj 1 DG E 2 A

10278/13 sr/js/js/lao/ams/gj 1 DG E 2 A RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 5. juni 2013 (07.06) (OR. en) 10278/13 Interinstitutionel sag: 2012/0185 (COD) TRANS 291 CODEC 1275 RAPPORT fra: generalsekretariatet til: Rådet Tidl. dok.

Læs mere

L 92/12 Den Europæiske Unions Tidende

L 92/12 Den Europæiske Unions Tidende L 92/12 Den Europæiske Unions idende 3.4.2008 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 304/2008 af 2. april 2008 om fastsættelse i medfør af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 842/2006 af mindstekrav

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.4.2017 C(2017) 2299 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 18.4.2017 om fastsættelse af en fælles metode til beregning af vægten af elektrisk og elektronisk

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 9.9.2015 L 235/37 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2015/1506 af 8. september 2015 om fastlæggelse af specifikationer vedrørende formater for avancerede elektroniske signaturer og avancerede segl,

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.4.2017 C(2017) 2417 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 20.4.2017 om supplering af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1307/2013 og

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET ***II EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING. Konsolideret lovgivningsdokument EP-PE_TC2-COD(2002)0132

EUROPA-PARLAMENTET ***II EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING. Konsolideret lovgivningsdokument EP-PE_TC2-COD(2002)0132 EUROPA-PARLAMENTET 2004 2009 Konsolideret lovgivningsdokument 8.6.2005 EP-PE_TC2-COD(2002)0132 ***II EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING fastlagt ved andenbehandlingen den 8. juni 2005 med henblik på vedtagelse

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 10.1.2019 L 8 I/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) 2019/26 af 8. januar 2019 om supplering af EU-typegodkendelseslovgivningen for så vidt

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (5) Bilag IV til gennemførelsesforordning (EU) nr. 577/2013 bør ændres i overensstemmelse hermed.

(EØS-relevant tekst) (5) Bilag IV til gennemførelsesforordning (EU) nr. 577/2013 bør ændres i overensstemmelse hermed. L 96/26 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/561 af 11. april 2016 om ændring af bilag IV til gennemførelsesforordning (EU) nr. 577/2013 for så vidt angår standarddyresundhedscertifikatet til

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. juli 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. juli 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. juli 2017 (OR. en) 11435/17 AGRILEG 141 DENLEG 57 VETER 64 FØLGESKRIVELSE fra: Europa-Kommissionen modtaget: 17. juli 2017 til: Komm. dok. nr.: D047924/07

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 9.8.2017 C(2017) 5518 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 9.8.2017 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 615/2014 om gennemførelsesbestemmelser

Læs mere

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner 5.7.2014 L 198/7 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 31. januar 2014 om et tæt samarbejde med de kompetente nationale myndigheder i deltagende medlemsstater, der ikke har euroen som valuta (ECB/2014/5)

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.12.2017 C(2017) 8874 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 20.12.2017 om administrative og videnskabelige krav til ansøgninger, jf. artikel 10 i

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.2.2017 C(2017) 477 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 3.2.2017 om ændring af delegeret forordning (EU) nr. 1062/2014 af 4. august 2014 om det arbejdsprogram

Læs mere

WHOIS-politik for.eu-domænenavne

WHOIS-politik for.eu-domænenavne WHOIS-politik for.eu-domænenavne 1/7 DEFINITIONER Termer, der er defineret i Vilkårene og/eller.eu-konfliktløsningsreglerne, skrives med stort begyndelsesbogstav heri. 1. POLITIK TIL BESKYTTELSE AF PRIVATLIVETS

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.6.2019 C(2019) 4467 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 21.6.2019 om den tekniske tilrettelæggelse af udvikling, vedligeholdelse og benyttelse

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 24.2.2015 DA L 51/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2015/288 af 17. december 2014 om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.1.2019 C(2019) 111 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 16.1.2019 om fastsættelse af nærmere bestemmelser i henhold til Rådets direktiv 91/477/EØF

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 24. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0209 (CNS) 13885/16 FISC 181 ECOFIN 984 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 12.8.2011 Den Europæiske Unions Tidende L 207/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 809/2011 af 11. august 2011 om ændring af forordning

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.7.2017 C(2017) 4679 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af 11.7.2017 om de tekniske standarder og formater, der kræves for et ensartet system til matchning

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.2.2018 C(2018) 1116 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 28.2.2018 om ændring af Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2016/799 af 18. marts

Læs mere

Udkast. KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr.../..

Udkast. KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr.../.. EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den C Udkast KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr..../.. af [ ] om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 216/2008 om fælles regler for civil luftfart og

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 9.6.2017 L 146/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER RÅDETS FORORDNING (EU) 2017/964 af 8. juni 2017 om ændring af forordning (EU) nr. 267/2012 om restriktive foranstaltninger over for

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.10.2019 C(2019) 7251 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 10.10.2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/625

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.11.2018 C(2018) 7597 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 21.11.2018 om oprettelse af en midlertidig direkte statistisk aktion til formidling af

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET

DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET 2015/0306 (COD) PE-CONS 30/16 Bruxelles, den 23. september 2016 (OR. en) MIGR 126 FRONT 280 COMIX 498 CODEC 1003 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER

Læs mere

12849/18 AKA/zs ECOMP.2.B. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) 12849/18. Interinstitutionel sag: 2017/0249 (NLE)

12849/18 AKA/zs ECOMP.2.B. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) 12849/18. Interinstitutionel sag: 2017/0249 (NLE) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0249 (NLE) 12849/18 FISC 398 ECOFIN 882 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 320/8 Den Europæiske Unions Tidende 17.11.2012 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 1078/2012 af 16. november 2012 om en fælles sikkerhedsmetode for overvågning, der skal anvendes af jernbanevirksomheder

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 11.5.2016 L 121/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2016/698 af 8. april 2016 om berigtigelse af delegeret forordning (EU) 2016/341 til supplering

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Genstand

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Genstand 12.10.2018 L 256/103 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2018/1523 af 11. oktober 2018 om fastlæggelse af en standardtilgængelighedserklæring i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. april 2019 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. april 2019 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. april 2019 (OR. en) 8196/19 UD 110 DELACT 111 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 14. marts 2019 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør, på

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.7.2018 C(2018) 4543 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af 18.7.2018 om vedtagelse og ajourføring af listen over færdigheder, kompetencer og erhverv

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.3.2019 C(2019) 1866 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 12.3.2019 om ændring af delegeret forordning (EU) 2018/273 for så vidt angår indførsel af

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Registreringsformat

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Registreringsformat L 48/6 KOISSIONENS GENNEØRELSESORORDNING (EU) 2019/290 af 19. februar 2019 om fastlæggelse af registrerings- og rapporteringsformatet for producenter af elektrisk og elektronisk udstyr til registret (EØS-relevant

Læs mere

7161/03 HV/hm DG H I DA

7161/03 HV/hm DG H I DA RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 25. marts 2003 7161/03 FRONT 22 COMIX 139 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Initiativ fra Kongeriget Spanien med henblik på vedtagelse af Rådets direktiv

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) L 179/32 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2017/1257 af 11. juli 2017 om de tekniske standarder og formater, der kræves for et ensartet system til matchning af ledige stillinger med jobansøgninger

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.12.2018 C(2018) 7910 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 3.12.2018 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 138/2004 for så

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 1.3.2016 C(2016) 1224 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 1.3.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) L 53/14 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2015/296 af 24. februar 2015 om fastlæggelse af de proceduremæssige ordninger for samarbejde mellem medlemsstaterne om elektronisk identifikation i henhold

Læs mere

Den Europæiske Unions Tidende L 295/7

Den Europæiske Unions Tidende L 295/7 14.11.2007 Den Europæiske Unions Tidende L 295/7 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1330/2007 af 24. september 2007 om nærmere regler for videregivelse af oplysninger om hændelser inden for civil luftfart

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 23.3.2018 L 81/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/480 af 4. december 2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 24.11.2012 Den Europæiske Unions Tidende L 326/3 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 1097/2012 af 23. november 2012 om ændring af forordning (EU) nr. 142/2011 om gennemførelse af Europa-Parlamentets

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 274/6 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/1638 af 13. juli 2018 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1011 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 28.5.2015

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 28.5.2015 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.5.2015 C(2015) 3462 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 28.5.2015 om ændring af delegeret forordning (EU) nr. 639/2014 for så vidt angår betingelserne

Læs mere

DEN EUROPÆISKE TILSYNSFØRENDE FOR DATABESKYTTELSE

DEN EUROPÆISKE TILSYNSFØRENDE FOR DATABESKYTTELSE 13.12.2011 Den Europæiske Unions Tidende C 363/1 I (Beslutninger og resolutioner, henstillinger og udtalelser) UDTALELSER DEN EUROPÆISKE TILSYNSFØRENDE FOR DATABESKYTTELSE Udtalelse fra Den Europæiske

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.2.2019 C(2019) 1210 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af 25.2.2019 om foranstaltninger med henblik på registrering af oplysninger i ind- og udrejsesystemet

Læs mere