Jeg skal herefter meddele følgende: Jeg bad politimesteren oplyse om eventuelle planer for istandsættelse af detentionslokalerne.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg skal herefter meddele følgende: Jeg bad politimesteren oplyse om eventuelle planer for istandsættelse af detentionslokalerne."

Transkript

1 Den 21. november 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 6. juni 2001 af detentionen i Haderslev. I rapporten anmodede jeg om udtalelse mv. vedrørende nærmere angivne forhold. Jeg modtog herefter udtalelser af 20. december 2001 og 3. april 2002 fra Politimesteren i Haderslev samt en udtalelse af 30. april 2002 fra Justitsministeriet. Jeg skal herefter meddele følgende: Ad punkt 1. Detentionslokalerne Jeg bad politimesteren oplyse om eventuelle planer for istandsættelse af detentionslokalerne. Politimesteren har oplyst at lokalerne efter inspektionen er sat i stand og malet. Jeg tager det oplyste til efterretning. Jeg udtalte at ruderne i indkiggene i dørene burde være i en sådan stand at de kan anvendes efter deres formål uanset at de efter det oplyste ikke altid blev benyttet fordi døren altid (skal) åbnes ved tilsyn. Jeg henstillede derfor til politimesteren at udskifte ruderne i dørene i detentionslokale 1 og 2. Jeg bad om underretning når udskiftningen havde fundet sted. Politimesteren har i udtalelsen af 20. december 2001 oplyst at ruderne endnu ikke er skiftet, men vil blive det i år 2002, og at jeg vil blive underrettet når det er sket.

2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 2 Jeg tager til efterretning at jeg vil blive orienteret når ruderne er skiftet. Jeg bad politimesteren undersøge om billedet fra detentionslokale 1 fortsat var sløret, og om billedet fra detentionslokale 2 fortsat var mørkt. I bekræftende fald bad jeg politimesteren om at undersøge årsagen hertil. Såfremt der var tale om snavs på glasset foran kameraet i detentionslokale 1, gik jeg ud fra at det blev rengjort, og at politiet i øvrigt fremover er opmærksom på at holde glaspladerne rene. Såfremt undersøgelsen gav anledning til reparation eller justering af overvågningssystemet, bad jeg om oplysning herom. Politimesteren har oplyst at glassene foran kameraerne er rengjorte, og at kameraerne er justeret således at billedet nu står klart og lyst. Jeg tager det oplyste til efterretning. Jeg bad politimesteren om skriftligt at oplyse nærmere om den aftale med kommunens gadeplansalkoholkonsulent hvorefter tilbageholdte der samtykker heri, kan samles op af konsulenten efter detentionsanbringelsen, som politiet fortalte om under inspektionen. Politimesteren har oplyst at Haderslev Kommune i 1996 ansatte en politiassistent (som fik tjenestefri) som alkoholkonsulent. Med ham blev det aftalt at detentionsanbragte ved løsladelsen skulle spørges om hvorvidt de ønskede kontakt med ham. I bekræftende fald gav de pågældende skriftligt samtykke til at deres identitet blev videregivet til alkoholkonsulenten der derefter kontaktede dem. Der var imidlertid ikke stor interesse hos de detentionsanbragte for ordningen som ikke har været anvendt den senere tid. Den pågældende polititjenestemand er genindtrådt i tjenesten, og en ny alkoholkonsulent er tiltrådt. Jeg forstår det oplyste om at ordningen ikke har været anvendt den senere tid sådan at politiet ikke længere ved løsladelsen af de tilbageholdte spørger dem om de ønsker kontakt til alkoholkonsulenten. Det fremgår ikke hvornår anvendelse af ordningen er ophørt, herunder om det er før eller efter den nye alkoholkonsulent er tiltrådt.

3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 3 Jeg har noteret mig det oplyste, herunder at ordningen ikke har været anvendt den senere tid på grund af manglende interesse for ordningen fra de tilbageholdtes side. Jeg foreslår imidlertid politimesteren på ny at overveje at orientere om ordningen, (f.eks.) ved et indstik i Rigspolitichefens pjece Hvor går du hen, når du går ud?. Jeg beder politimesteren om at underrette mig om hvad mit forslag giver anledning til. Ad punkt 2. Rapportgennemgang Jeg anmodede politimesteren om at oplyse om den nye kundgørelse havde givet ham anledning til at udfærdige en ny lokal blanket (lokale blanketter), eller om politiet i Haderslev nu anvender Rigspolitichefens blanket. Hvis førstnævnte var tilfældet, bad jeg om et eksemplar af den/de nye blanket(ter) og af eventuelle retningslinjer for anvendelsen af blanketten (-erne), hvis sådanne var udstedt. Politimesteren har oplyst at politiet i Haderslev nu anvender Rigspolitichefens blanket. Jeg har noterer mig det oplyste. Ad punkt 2.2. Lægeundersøgelse Jeg bad politimesteren om at oplyse nærmere om den fremgangsmåde der følges ved tilkald af læge. Jeg bad herunder om oplysning om hvilke aftaler med læger der måtte være indgået med henblik på at føre tilsyn med detentionsanbragte snarest muligt efter indbringelsen til stationen. Jeg bad endvidere politimesteren om en udtalelse om hvorvidt der i 4 nærmere angivne tilfælde, hvor der gik mere end 1 time fra indsættelsen i detentionen til lægetilsynet fandt sted, havde væ-

4 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 4 ret rykket for lægetilsyn, og om hvorvidt ventetiderne måtte anses for acceptable. Jeg henviste i den forbindelse også til Justitsministeriets cirkulæreskrivelse af 2. december 1997 til samtlige politimestre og Politidirektøren i København, hvori ministeriet har henstillet at der indgås lokale aftaler hvor dette er nødvendigt for effektivt at sikre det foreskrevne lægetilsyn ved detentionsanbringelse. Over for Justitsministeriet henviste jeg til min anmodning i rapporten om min inspektion af detentionen i Aabenraa om en udtalelse vedrørende de samme spørgsmål i forbindelse med tidspunkter for lægetilsyn i de sager som jeg gennemgik i denne sag. Jeg bad om ministeriets (eventuelle yderligere) tilsvarende bemærkninger til de rejste spørgsmål i relation til inspektionen af detentionen i Haderslev. Da indførelsen af ordningen, pr. 1. august 2001, med obligatorisk lægeundersøgelse af detentionsanbragte alt andet lige vil betyde flere lægeundersøgelser også i Haderslev bad jeg endvidere og i sammenhæng med det jeg havde anført ovenfor politimesteren om at oplyse om den nye ordning havde medført eller ville medføre initiativer fra politiets side i forhold til lægerne i byen og/eller Rigspolitichefens administrationsafdeling. Jeg henviste, hvad det sidste angår, til den skrivelse af 28. juni 2001 hvormed den nye kundgørelse blev udsendt til samtlige politimestre og Politidirektøren i København. Det fremgår heraf at politikredse der mod forventning skulle få problemer med at skabe et effektivt lægetilsyn med detentionsanbragte, bedes rette henvendelse til Rigspolitichefens administrationsafdeling der herefter vil være behjælpelig med at forsøge at løse problemet. I udtalelsen af 20. december 2001 har politimesteren anført følgende: Vagthavende tilkalder lægen ved henvendelse til Lægevagtcentralen i Aabenraa, hvorfra anmodningen videregives elektronisk til vagtlægen på Haderslev Sygehus. Lægevagtcentralen kan normalt oplyse, om der kan påregnes ventetid, normalt begrundet enten med ventende patienter hos lægevagten på Haderslev Sygehus eller med sygebesøg af hastende karakter. Vagthavende har ikke direkte telefonisk kontakt med lægevagten i Haderslev, der er enkeltmandsbetjent efter kl

5 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 5 Der er ikke indgået aftaler med læger med henblik på gennemførelse af tilsyn. I de 4 tilfælde, hvor der gik mere end en time fra indsættelsen til lægetilsynet fandt sted, har der ikke været rykket for lægetilsyn. Vagthavende har formentlig skønnet, at lægen har fundet det nødvendigt at prioritere sine opgaver. Ved ikrafttrædelsen af kundgørelsen af 28. marts 1994 blev lægetilsynet for en kortere periode gennemført ved politiets indbringelse af den anholdte til skadestuen på Haderslev Sygehus, hvor lægen efter undersøgelse og besigtigelse af anholdte kunne vurdere, hvorvidt der var forhold, der talte imod en detentionsanbringelse. Denne ordning blev bragt til ophør af sygehusets ledelse, idet man ikke havde ressourcer til opgaven. Med den eksisterende stedlige lægesituation ser jeg ikke noget realistisk alternativ til at anvende lægevagten og har derfor ikke planer om at tage initiativer i sagen. Jeg anser en lejlighedsvis begrænset ventetid i et mindretal af sager for uundgåelig, jfr. ovenstående oplysning om den enkeltmandsbemandede lægevagt. I et brev af 1. februar 2002 som Justitsministeriet sendte mig kopi af, skrev ministeriet således til politimesteren: I forbindelse med den nye detentionskundgørelse, hvor der blev indført obligatorisk lægetilsyn af alle detentionsanbragte personer, henstillede Rigspolitichefen til, at der blev indgået lokale aftaler med lægerne med henblik på at sikre et effektivt lægetilsyn. Der er ikke i detentionskundgørelsen fastsat tidsmæssige bestemmelser inden for hvilke, der skal ske tilkaldelse af eller undersøgelse ved en læge. Det forudsættes dog, at tilkaldelse af en læge og undersøgelse sker snarest muligt efter indbringelsen. Rigspolitichefen har endvidere opfordret politikredsene til hvis der er problemer med at skabe et effektivt lægetilsyn med de detentionsanbragte at rette henvendelse til Rigspolitichefens Administrationsafdeling, som kan være behjælpelig med at forsøge at løse problemet. Justitsministeriet skal på den baggrund anmode oplyst, om der er søgt indgået lokale aftaler med lægerne og henstille, at sådanne aftaler i modsat fald søges indgået. Som anført vil der om fornødent kunne tages kontakt til Rigspolitichefen.... Politimesteren har i udtalelsen af 3. april 2002 oplyst følgende:

6 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 6 der er rettet skriftlig henvendelse til Haderslev Sygehus med henblik på at indgå en sådan aftale i dagtimerne. I henvendelsen er der samtidig gjort opmærksom på, at ressourceanvendelsen hertil ikke ses at være uoverkommelig, idet det drejer sig om 14 tilbageholdte berusere i år 2000 og 12 tilbageholdte berusere i år 2001 i tidsrummet mellem kl og kl Skulle henvendelsen til Haderslev Sygehus ikke føre til et for politiet positivt resultat, vil der blive rettet henvendelse til Rigspolitichefens Administrationsafdeling med anmodning om hjælp til at løse problemet. Jeg tager til efterretning at politimesteren har taget initiativ til indgåelse af en aftale med læger om lægetilsyn af detentionsanbragte, og jeg beder om underretning om hvad der videre sker vedrørende dette spørgsmål. I forbindelse med min inspektion af detentionen i Aabenraa oplyste Politimesteren i Gråsten at politiet kunne benytte sig af muligheden for undersøgelse på skadestuen såvel i tidsrummet kl (såfremt ingen af de læger som dette embede har indgået aftale med, blev truffet) som i tidsrummet kl (hvis vagtlægerne var optaget af sygebesøg). Justitsministeriet anførte at lægeundersøgelse på skadestuen i tilfælde hvor alle vagtlæger er optaget, er en god og konstruktiv ordning. Jeg erklærede mig enig heri, men bemærkede dog samtidig at en sådan ordning må anses for subsidiær i forhold til det lægetilsyn der finder sted i detentionen. Idet jeg går ud fra at politiet i Haderslev i tilsvarende situationer også benytter sig af muligheden for indbringelse til skadestue, foretager jeg mig ikke mere vedrørende spørgsmålet om fremgangsmåden ved lægetilsyn.

7 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 7 Hverken politimesteren eller Justitsministeriet har besvaret min anmodning om en udtalelse om hvorvidt ventetiderne var acceptable i de 4 tilfælde hvor der gik mere end en time fra indbringelsen til der fandt lægetilsyn sted. Det er alene oplyst at der ikke er rykket for tilsyn idet vagthavende formentlig har skønnet at lægen har fundet det nødvendigt at prioritere sine opgaver. I sagen vedrørende inspektionen af detentionen i Aabenraa udtalte jeg at ventetiderne på lægetilsyn i de 6 tilfælde hvor der gik mere end 1 time havde været uacceptable. Da disse tilfælde udgjorde halvdelen af de sager hvori der havde været lægetilsyn, kunne jeg ikke være enig med Politimesteren i Gråsten og Justitsministeriet i at der kun var tale om lang ventetid i enkelte tilfælde. Jeg tilkendegav dog samtidig at jeg var opmærksom på at antallet af undersøgte sager ikke var stort nok til at give et sikkert billede af problemets gennemsnitlige omfang. For så vidt angår detentionen i Haderslev udgør antallet af tilfælde hvor der gik mere end 1 time efter indbringelsen før der fandt lægetilsyn sted, 4 af de i alt 11 tilfælde hvor der fandt lægetilsyn sted i detentionen. Der er således forholdsmæssigt tale om færre tilfælde hvor der gik mere end 1 time fra indbringelsen til der fandt lægetilsyn sted, i detentionen i Haderslev end i detentionen i Aabenraa, men efter min opfattelse er der ikke tale om et mindretal af sager. Antallet af undersøgte sager er dog heller ikke her stort nok til at give et sikkert billede af spørgsmålet om problemer med ventetider for gennemførelse af tilsyn. Det er på baggrund af det anførte min opfattelse at ventetiderne på lægetilsyn heller ikke i de 4 sager vedrørende detentionen i Haderslev hvor der gik mere end 1 time, har været acceptable. Jeg har dog noteret mig at der i 3 af tilfældene gik under 1½ time, og at der i alle 4 tilfælde var tale om indsættelser og lægetilsyn i tidsrummet mellem kl og kl

8 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 8 Ad punkt 2.5. Tilsyn Jeg anmodede politimesteren om oplysning om hvornår den tilbageholdte i et konkret tilfælde (en anbringelse den 2. april 2001) blev udtaget af detentionen. Sidste tilsyn blev noteret kl , og ifølge journaludskriften blev foranstaltningen ophævet kl Politimesteren har oplyst at den pågældende blev afhørt efter udtagelse af detentionen. Det fremgår af afhøringsrapporten at afhøringen begyndte kl , og politimesteren skønner derfor at den pågældende blev udtaget af detentionen ca. 15 minutter før (dvs. omkring kl ). Der ses således ikke at være fortaget tilsyn med den tilbageholdte i tiden mellem kl og Da der er tale om et enkeltstående tilfælde hvor der så vidt ses ikke er sket tilsyn efter kundgørelsen i tiden fra kl til udtagelse af detentionen ca. 1 time og 20 minutter senere, giver det mig ikke grundlag for at foretage mig noget. For så vidt angår et konkret tilfælde (en anbringelse den 7. april 2001, j.nr ) hvor lægen ved lægetilsyn noterede at den pågældende måtte observeres tæt, bemærkede jeg at tilsynshyppigheden ved de 16 efterfølgende tilsyn ikke adskilte sig fra de øvrige tilfælde. Jeg anmodede på denne baggrund politimesteren om oplysning om den fremgangsmåde der skal følges ved tilkendegivelser fra lægen om at en tilbageholdt skal observeres tæt eller lignende tilkendegivelser om skærpet tilsyn. Endvidere anmodede jeg politimesteren om at oplyse hvorvidt der havde været forholdt i overensstemmelse hermed i den konkrete sag. Politimesteren har udtalt at tilsyn så hyppigt som den indsattes tilstand gør det nødvendigt i den dagældende kundgørelses 17, stk. 4, efter hans opfattelse medfører at den vagthavende må skønne over hyppigheden af tilsyn. I dette skøn indgår lægens tilkendegivelse med betydelig vægt, men også udviklingen i den detentionsanbragtes tilstand indgår i skønnet. Ved fremtidige

9 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 9 tilkendegivelser fra lægen om tæt observation eller lignende vil tilsyn blive udført i overensstemmelse med 19 i den nugældende kundgørelse om skærpet tilsyn. Om det konkrete tilfælde har politimesteren bl.a. anført at det drejede sig om en person der satte sig til modværge ved anholdelsen og ikke ville medvirke ved lægeundersøgelsen. Da lægen af denne grund kun sporadisk kunne danne sig et indtryk af den tilbageholdtes tilstand, besluttede han at den pågældende skulle observeres tæt. Politimesteren har herefter anført følgende: Henset til, at det drejede sig om en stærk, yngre mand, som i sin påvirkethed var i stand til at yde modstand i en sådan grad, at der skulle 4 politifolk til at fastholde ham at han ikke var fundet liggende uden bevidsthed at vagthavende var fuld[t ud] bekendt med den tilbageholdtes adfærd op til tilbageholdelsen at lægens konklusion udelukkende beroede på tilbageholdtes modvillighed overfor at deltage i undersøgelsen at den vagthavende vicepolitikommissær foretog detentionstilsyn 2 gange i timen at den vagthavende vicepolitikommissær ved personligt fremmøde i detentionen konstaterede, at den indsatte sov med sund vejrtrækning at vagthavendes personlige fremmøde foregik over en tidshorisont på 7 timer, inden tilsynet gik over til at blive foretaget ved at kigge gennem spionøjet i døren, men dog stadig med et tidsinterval på 2 gange i timen, indtil indsatte blev udtaget til afhøring og efterfølgende løsladelse finder jeg det stedfundne detentionstilsyn i overensstemmelse med hvad indsattes tilstand nødvendiggjorde og de dagældende retningslinier og i øvrigt fuldt ud fyldestgørende.

10 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 10 Justitsministeriet har henvist til politimesterens udtalelser og har herefter anført følgende: Justitsministeriet er enig i, at tilsyn også efter den dagældende detentionskundgørelses 17, stk. 4, efter omstændighederne skulle foretages oftere end hver halve time. Det er endvidere ministeriets opfattelse, at der ved afgørelsen heraf bl.a. skulle lægges vægt på en undersøgende læges observationer og anbefalinger. På den baggrund er det ministeriets opfattelse, at lægens tilkendegivelse i den konkrete sag om, at den pågældende skulle observeres tæt, burde have medført et mere hyppigt tilsyn, end det som efter det oplyste fandt sted. Justitsministeriet har dog samtidig noteret sig politimesterens bemærkning i dennes udtalelse af 20. december 2001 om, at man i lignende situationer vil forholde sig i overensstemmelse med den ny detentionskundgørelses bestemmelser for skærpet tilsyn. Jeg har ingen bemærkninger til det af politimesteren anførte om at også udviklingen i den detentionsanbragtes tilstand indgår i skønnet over hyppigheden af tilsyn i tilfælde hvor lægen har tilkendegivet at der bør ske et skærpet tilsyn. Tilsyn kan således overgå til tilsyn efter 30- minutters-reglen når det ved skærpede tilsyn over en periode der kan variere fra sag til sag er konstateret at den detentionsanbragtes tilstand ikke længere kræver skærpet tilsyn. Som det fremgår af oplysningerne i det konkrete tilfælde, blev der ikke ført hyppigere tilsyn med den pågældende efter lægetilsynet. Selv om anbefalingen om skærpet tilsyn efter politimesterens oplysninger udelukkende skyldes at lægen, på grund af den tilbageholdtes modstand, ikke kunne gennemføre sin undersøgelse fuldt ud og ikke på grund af konstaterede forhold vedrørende den tilbageholdtes tilstand er jeg enig med Justitsministeriet i at lægens tilkendegivelse om at den pågældende måtte observeres tæt, burde have medført et mere hyppigt tilsyn end dét som fandt sted (i hvert fald i en periode efter lægetilsynet).

11 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 11 Der burde i øvrigt efter min opfattelse have været gjort notat om årsagen til at lægens tilkendegivelse om tæt observation ikke blev fulgt. Jeg anmodede endvidere politimesteren om at oplyse om der var fastsat lokale bestemmelser om tilsynets forløb og i givet fald sende mig en kopi heraf. Politimesteren har vedlagt kopi af en stationsmeddelelse nr. 13 af 7. juni 1994 og har i den forbindelse oplyst at den er under revision i lyset af den nye kundgørelse. Jeg beder politimesteren om at sende mig en kopi af den reviderede meddelelse når den foreligger. 3. Opfølgning Jeg beder om at de underretninger som jeg har bedt politimesteren om, tilbagesendes gennem Justitsministeriet til eventuelle bemærkninger. 4. Underretning Denne rapport sendes til Politimesteren i Haderslev, Justitsministeriet, Rigspolitichefen og Folketingets Retsudvalg. Inspektionschef Lennart Frandsen

12 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 12

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. oktober 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 2. april 2001 af detentionen i Ringsted. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. april 2001 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 1) om min inspektion den 21. marts 2000 af detentionen i Roskilde. I rapporten bad jeg Politimesteren i Roskilde og Justitsministeriet

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. marts 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 24. oktober 2001 af detentionen i Slagelse. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. om nærmere

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. november 2002 afgav jeg rapport vedrørende min inspektion den 21. august 2002 af detentionen i Randers. I rapporten anmodede jeg om udtalelser m.v. om nærmere angivne

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 7. marts 2002 af detentionen i Sønderborg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3

Indholdsfortegnelse. Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3 Ad punkt 2.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv....3 Ad punkt 2.3. Grundlaget

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. september 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 1 (nu Station City) i København. I rapporten anmodede

Læs mere

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 8. februar 2000 af detentionen i Esbjerg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. fra Politimesteren i

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. juli 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 23. marts 2004 af detentionen på politistationen i Grenå. I rapporten bad jeg om udtalelser mv. om

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. august 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. december 2001 af detentionen i Kolding. I rapporten anmodede jeg om udtalelser m.v. om nærmere angivne

Læs mere

Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010

Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010 Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00160-4/PH 2/14 Indholdsfortegnelse Ad 1. Indledning... 3 Ad 2. Detentionslokalerne... 4 Ad 3. Rapportgennemgang...

Læs mere

Jeg modtog herefter en udtalelse af 23. januar 2003 med bilag fra Politimesteren i Tønder og en udtalelse af 14. februar 2003 fra Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter en udtalelse af 23. januar 2003 med bilag fra Politimesteren i Tønder og en udtalelse af 14. februar 2003 fra Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 6. marts 2002 af detentionen i Tønder. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. om nærmere angivne

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. oktober 2003 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. juni 2003 af detentionen i Holbæk. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Inspektion af detentionen på Station Amager den 14. december 2010

Inspektion af detentionen på Station Amager den 14. december 2010 Inspektion af detentionen på Station Amager den 14. december 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00161-6/PH 2/12 Indholdsfortegnelse Ad 1. Indledning... 3 Ad 2. Detentionslokalerne... 4 Ad 3. Rapportgennemgang...

Læs mere

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv.

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 9. november 2005 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 15. marts 2005 af detentionen i Tårnby. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere angivne

Læs mere

Ad punkt 2. Ad punkt 2.2.

Ad punkt 2. Ad punkt 2.2. Den 3. januar 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 21. november 2000 af detentionen i Kalundborg. I rapporten anmodede jeg om en udtalelse mv. vedrørende nærmere angivne forhold.

Læs mere

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. januar 2006 afgav jeg en rapport om min inspektion den 29. september 2005 af detentionen på politistationen i Skanderborg. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv.

Læs mere

Politidirektøren har oplyst at arbejdet blev afsluttet den 2. september 2005.

Politidirektøren har oplyst at arbejdet blev afsluttet den 2. september 2005. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. august 2005 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 15. marts 2005 af detentionen på Station Amager. I rapporten anmodede jeg Politidirektøren i København,

Læs mere

Rigspolitiet har hertil anført følgende:

Rigspolitiet har hertil anført følgende: 1/11 Den 9. maj 2007 afgav jeg en rapport om min inspektion den 20. september 2006 af detentionen på politistationen i Viborg. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg har

Læs mere

Ad punkt 2. Rapportgennemgang

Ad punkt 2. Rapportgennemgang Folketingets Ombudsmand 1 Den 14. november 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. august 2000 af detentionen i Rønne. I rapporten bad jeg Politimesteren på Bornholm og Justitsministeriet

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. maj 2004 fra Politimesteren i Frederikshavn og af 22. december 2004 fra Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. maj 2004 fra Politimesteren i Frederikshavn og af 22. december 2004 fra Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 2. februar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 7. oktober 2003 af detentionen i Frederikshavn. I rapporten bad jeg Politimesteren i Frederikshavn og Justitsministeriet

Læs mere

Oplysninger fra kriminalregistret

Oplysninger fra kriminalregistret FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 19. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 3 (nu Station Bellahøj) i København. I rapporten anmodede

Læs mere

Politimesteren i Frederikssund har oplyst at alle glas i indkigshullerne til detentionslokalerne er blevet skiftet.

Politimesteren i Frederikssund har oplyst at alle glas i indkigshullerne til detentionslokalerne er blevet skiftet. 1 Den 9. maj 2000 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 21. februar 2000 af detentionen i Frederikssund. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Frederikssund og Justitsministeriet om udtalelser

Læs mere

Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008

Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008 Den 21. september 2009 Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-0247-618/PK3 1/7 Den 1. oktober 2008 afgav jeg en endelig rapport om inspektionen den 6. marts 2008

Læs mere

Inspektion af detentionen i Århus den 5. november 2009

Inspektion af detentionen i Århus den 5. november 2009 Inspektion af detentionen i Århus den 5. november 2009 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00074-5/PH 2/13 Indholdsfortegnelse Ad 2. Detentionslokalerne... 3 Ad 3.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentions-...

Læs mere

Politidirektøren har oplyst at mine bemærkninger med hensyn til indbringelsen til politistationen vil blive efterlevet.

Politidirektøren har oplyst at mine bemærkninger med hensyn til indbringelsen til politistationen vil blive efterlevet. 1/6 Den 19. marts 2007 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 19. september 2006 af detentionen på politistationen i Skive. I rapporten bad jeg Midt- og Vestjyllands Politi og Justitsministeriet

Læs mere

Jeg har taget det oplyste til efterretning og foretager mig ikke yderligere i den anledning.

Jeg har taget det oplyste til efterretning og foretager mig ikke yderligere i den anledning. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. februar 2005 afgav jeg endelig rapport vedrørende min inspektion den 15. september 2004 af detentionen på Frederiksberg. I rapporten bad jeg Politimesteren på Frederiksberg

Læs mere

Jeg skal meddele følgende:

Jeg skal meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. juli 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 29. oktober 2001 af detentionen i Hillerød. I rapporten bad jeg Politimesteren i Hillerød og Justitsministeriet

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND Dato: 9. juli 2001 J.nr: 2000-1101-618 Sagsbehandler: CM3 Akt.nr.: 17 Den 7. marts 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 26. september 2001 af detentionen i Thisted.

Læs mere

Jeg har noteret mig Justitsministeriets tilslutning af mine kritikker disse steder. Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg har noteret mig Justitsministeriets tilslutning af mine kritikker disse steder. Jeg skal herefter meddele følgende: 1/1 Den 18. september 2007 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. februar 2007 inspektion af detentionen på politistationen i Vordingborg. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Inspektion af detentionen på Station City den 14. december 2010

Inspektion af detentionen på Station City den 14. december 2010 Inspektion af detentionen på Station City den 14. december 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00159-4/PH 2/12 Indholdsfortegnelse Ad 1. Indledning... 3 Ad 2. Detentionslokalerne... 4 Ad 3. Rapportgennemgang...

Læs mere

Jeg har herefter fra Politimesteren i Nyborg modtaget en udtalelse af 22. marts 2006 og fra Justitsministeriet en udtalelse af 8. maj 2006.

Jeg har herefter fra Politimesteren i Nyborg modtaget en udtalelse af 22. marts 2006 og fra Justitsministeriet en udtalelse af 8. maj 2006. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 24. februar 2006 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 13. oktober 2005 af detentionen i Nyborg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere

Læs mere

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention 1 Den 8. juni 1999 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion af detentionen i Vejle. I rapporten bad jeg om udtalelser mv. fra Politimesteren i Vejle og Justitsministeriet. Jeg modtog herefter breve

Læs mere

Justitsministeriet har i den anledning indhentet ovennævnte udtalelse af 22. september 2004 fra Rigspolitichefen der har udtalt følgende:

Justitsministeriet har i den anledning indhentet ovennævnte udtalelse af 22. september 2004 fra Rigspolitichefen der har udtalt følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. april 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af detentionen på politistationen i Horsens. I rapporten anmodede jeg om oplysninger

Læs mere

Ad. 1. Detentionslokalerne

Ad. 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 24. januar 2005 afgav jeg endelig rapport vedrørende min inspektion den 24. august 2004 af detentionen i Nykøbing Falster. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006

Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006 Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00009-4/PH 2/13 Indholdsfortegnelse Ad 5.2.1. Tilbageholdte og domfældte (regelgrundlag)... 3 Ad 5.3. Belægning... 4

Læs mere

Den 4. juli 2001 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg stillede nogle spørgsmål mv.

Den 4. juli 2001 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg stillede nogle spørgsmål mv. Den 7. juli 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 8. februar 2000 af Arresthuset i Esbjerg. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen om udtalelser mv. om

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. marts 2003 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 11. december 2002 af detentionen i Helsingør. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet.

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet. 1 Den 11. februar 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. august 1999 af Arresten/detentionen i Aasiaat. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren

Læs mere

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet.

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet. Folketingets Ombudsmand 1 Den 11. februar 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 18. august 1999 af Arresten/detention i Qaqortoq. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2

Indholdsfortegnelse. Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2 Ad. pkt. 2. Rapportgennemgang... 3 Ad. pkt. 2.3 Grundlaget for detentionsanbringelsen... 6 Ad. pkt. 2.4 Lægeundersøgelse...

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 13. juni 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 21. november 2000 af detentionen i Kalundborg. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Jeg har herefter fra Politimesteren i Herning modtaget en udtalelse af 9. juni 2006 og fra Justitsministeriet en udtalelse af 1. september 2006.

Jeg har herefter fra Politimesteren i Herning modtaget en udtalelse af 9. juni 2006 og fra Justitsministeriet en udtalelse af 1. september 2006. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 4. maj 2006 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 25. januar 2006 af detentionen i Herning. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere angivne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...3 2.1...4 2.2...6 2.3...8 2.4...8 2.5...11 2.6...13 2.7...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...3 2.1...4 2.2...6 2.3...8 2.4...8 2.5...11 2.6...13 2.7... 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...3 2.1...4 2.2...6 2.3...8 2.4...8 2.5...11 2.6...13 2.7...15 3. Opfølgning...17 4. Underretning...17 2 Den 21. februar 2000 foretog

Læs mere

Af politimesterens udtalelse fremgår følgende herom:

Af politimesterens udtalelse fremgår følgende herom: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 20. maj 2003 af arresten/detentionen i Aasiaat. I rapporten bad jeg politiet i Aasiaat, Politimesteren i

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. september 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 2 i København. I rapporten anmodede jeg om udtalelser

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen Anvendelse af detentionen Lægebetjening tilkaldeordning Rapportgennemgang...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen Anvendelse af detentionen Lægebetjening tilkaldeordning Rapportgennemgang... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionen...2 2. Anvendelse af detentionen...5 3. Lægebetjening tilkaldeordning...6 4. Rapportgennemgang...7 4.1. Seks detentionsrapporter... 9 4.1.1.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...3 2.1...6 2.2...7 2.3...9 2.4...10 2.5...12 2.6...14. 3. Opfølgning...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...3 2.1...6 2.2...7 2.3...9 2.4...10 2.5...12 2.6...14. 3. Opfølgning... 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...3 2.1...6 2.2...7 2.3...9 2.4...10 2.5...12 2.6...14 3. Opfølgning...15 4. Underretning...16 2 Den 8. februar 2000 foretog jeg og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang... 5. 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 8

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang... 5. 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 8 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang... 5 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 8 2.2. Lægeundersøgelse... 12 2.3. Oplysninger fra Kriminalregistret...

Læs mere

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet.

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet. Folketingets Ombudsmand 1 Den 11. februar 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Arresten/detentionen i Nuuk. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen,

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. januar 2006 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 29. september 2005 af detentionen på Samsø. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 7. oktober 2003 af detentionen i Skagen. I rapporten bad jeg Politimesteren i Frederikshavn og Justitsministeriet

Læs mere

Venterummene på politistationen i Silkeborg

Venterummene på politistationen i Silkeborg FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 18. juni 2003 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 7. april 2003 af venterum på politistationen i Silkeborg. I rapporten bad jeg Politimesteren i Silkeborg om

Læs mere

Inspektion af detentionerne på Færøerne i august 2008

Inspektion af detentionerne på Færøerne i august 2008 31. marts 2011 Inspektion af detentionerne på Færøerne i august 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-2101-618/LF 2008-2102-618/LF 2008-2104-618/LF 2008-2105-618/LF 2008-2106-618/LF 2008-2107-618/LF 2008-2108-618/LF

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Grundlaget for detentionsanbringelsen Lægeundersøgelse...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Grundlaget for detentionsanbringelsen Lægeundersøgelse... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 7 2.2. Lægeundersøgelse... 10 2.2.1. Tidspunktet for tilkald

Læs mere

I redegørelsen fra politimesteren er der flere gange nævnt navne mv. på bl.a. de tilbageholdte. Jeg har valgt at anonymisere disse oplysninger.

I redegørelsen fra politimesteren er der flere gange nævnt navne mv. på bl.a. de tilbageholdte. Jeg har valgt at anonymisere disse oplysninger. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. november 2005 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 20. april 2005 af detentionen i Odense. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne... 2. 2. Rapportgennemgang... 4. 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 8

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne... 2. 2. Rapportgennemgang... 4. 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 8 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne... 2 2. Rapportgennemgang... 4 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 8 2.2. Lægeundersøgelse... 10 2.2.1. Tidspunktet for tilkald

Læs mere

Med Justitsministeriets brev af 16. juli 2001 modtog jeg herefter:

Med Justitsministeriets brev af 16. juli 2001 modtog jeg herefter: Folketingets Ombudsmand 1 Den 19. april 2000 afgav jeg min endelige rapport om inspektion den 7. december 1999 af detentionen i Køge. Jeg anmodede Politimesteren i Køge og Justitsministeriet om oplysninger

Læs mere

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm):

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm): FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten bad jeg Politimesteren i Esbjerg,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...6. 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...10. 2.2. Lægeundersøgelse...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...6. 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...10. 2.2. Lægeundersøgelse... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...6 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...10 2.2. Lægeundersøgelse...11 2.3. Oplysninger fra Kriminalregistret...19

Læs mere

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00011-1/PK 2/9 Den 10. december 2007 afgav Folketingets Ombudsmand den endelige rapport om inspektionen den 26. august 2006

Læs mere

Ad punkt 2. Rapportgennemgang

Ad punkt 2. Rapportgennemgang FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. maj 2003 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 18. april 2002 af detentionen i Fredericia. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Fredericia og Justitsministeriet

Læs mere

Ad punkt 2. Rapportgennemgang

Ad punkt 2. Rapportgennemgang Folketingets Ombudsmand 1 Den 14. november 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. august 2000 af detentionen i Rønne. I rapporten bad jeg Politimesteren på Bornholm og Justitsministeriet

Læs mere

Den 19. april 2000 afgav jeg min endelige rapport om inspektion den 7. december 1999 af detentionen i Køge.

Den 19. april 2000 afgav jeg min endelige rapport om inspektion den 7. december 1999 af detentionen i Køge. Folketingets Ombudsmand 1 Den 19. april 2000 afgav jeg min endelige rapport om inspektion den 7. december 1999 af detentionen i Køge. Jeg anmodede Politimesteren i Køge og Justitsministeriet om oplysninger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Folketingets Ombudsmand 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1...5 2.2...8 2.3...13 2.4...14 2.5...15 2.6...20 2.7...20 3. Opfølgning...23 4. Underretning...23 Folketingets

Læs mere

1/17. Indholdsfortegnelse

1/17. Indholdsfortegnelse 1/17 Indholdsfortegnelse Ad punkt 1. Detentionslokalerne... 3 Ad punkt 2. Rapportgennemgang... 4 Ad punkt 2.2 Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv.... 4 Ad

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1. DETENTIONSLOKALERNE RAPPORTGENNEMGANG...4

Indholdsfortegnelse 1. DETENTIONSLOKALERNE RAPPORTGENNEMGANG...4 1 Indholdsfortegnelse 1. DETENTIONSLOKALERNE...2 2. RAPPORTGENNEMGANG...4 2.1. GRUNDLAGET FOR DETENTIONSANBRINGELSEN...6 2.2. LÆGEUNDERSØGELSE...8 2.2.1. Tidspunktet for tilkald af læge...11 2.2.2. Tidspunktet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1...6 2.2...8 2.3...10 2.4...11 2.5...13 2.6...14 2.7...15 2.8...17 2.9...17 3. Opfølgning...18 4. Underretning...18 2 Den 7.

Læs mere

Tilsynsbesøg i detentioner

Tilsynsbesøg i detentioner 2016-21 Tilsynsbesøg i detentioner Ombudsmanden gennemførte uanmeldte natlige tilsynsbesøg i detentionerne på to politistationer i København. Under tilsynsbesøgene, som blev gennemført i samarbejde med

Læs mere

Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade Ringsted. Sagsnummer 001/0002/07 inspektion af Sikringsafdelingen 30.

Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade Ringsted. Sagsnummer 001/0002/07 inspektion af Sikringsafdelingen 30. Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade 54 4100 Ringsted Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Visitation Tilsyn Opfølgning...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Visitation Tilsyn Opfølgning... Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang... 4 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 7 2.2. Lægeundersøgelse... 11 2.3. Oplysninger fra Kriminalregistret... 16 2.4. Visitation...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen...2

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen...2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionen...2 2. Rapportgennemgang...5 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse...7 2.1.1. Politiloven...7 2.1.2. Detentionsbekendtgørelsen...8 2.2.

Læs mere

Direktoratet har ikke omtalt dette spørgsmål i sin udtalelse af 4. februar 2003.

Direktoratet har ikke omtalt dette spørgsmål i sin udtalelse af 4. februar 2003. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. november 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 24. oktober 2001 af Arresthuset i Slagelse. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang... 5 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 9 2.2. Lægeundersøgelse... 11 2.3. Oplysninger fra Kriminalregistret...

Læs mere

Indholdsfortegnelse Tidspunktet for tilkald af læge Oplysninger fra Kriminalregisteret... 9

Indholdsfortegnelse Tidspunktet for tilkald af læge Oplysninger fra Kriminalregisteret... 9 Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 175 Offentligt FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne... 2 2.2 Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1...6 2.2...8 2.3...11 2.4...12 2.5...14 2.6...20 2.7...20 2.8...22 3. Opfølgning...22 4. Underretning...22 2 Den 21. marts 2000

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang...4

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang...4 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...7 2.2. Lægeundersøgelse...11 2.2.1. Tidspunktet for tilkald

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. april 2005 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 20. maj 2003 af arresten/detentionen i Aasiaat. I rapporten anmodede jeg om bemærkninger

Læs mere

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1. Indholdsfortegnelse

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1. Indholdsfortegnelse FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang... 5 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse... 5 2.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse,

Læs mere

Anstalten har den 16. september 2004 oplyst at opslagstavler til samtlige celler er bestilt.

Anstalten har den 16. september 2004 oplyst at opslagstavler til samtlige celler er bestilt. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. august 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende inspektionen af Anstalten for domfældte i Aasiaat den 19. maj 2003. I rapporten anmodede jeg den ledende anstaltsleder,

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. maj 2004 og 22. december 2004 fra henholdsvis Politimesteren i Frederikshavn og Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. maj 2004 og 22. december 2004 fra henholdsvis Politimesteren i Frederikshavn og Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 7. oktober 2003 af venterum på politistationen i Frederikshavn. I rapporten bad jeg Politimesteren i Frederikshavn

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Inspektion af detentionen i Nuuk ministeriets j.nr /

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Inspektion af detentionen i Nuuk ministeriets j.nr / Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk

Læs mere

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018 2018-11 Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger En borger klagede til ombudsmanden over det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Ombudsmanden udtalte, at en sagsbehandlingstid

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen Alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv... 7

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen Alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv... 7 Indholdsfortegnelse 1. Detentionen... 2 2. Rapportgennemgang... 4 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse... 6 2.1.1. Politiloven... 6 2.1.2. Detentionsbekendtgørelsen... 7 2.2. Alternativer til detentionsanbringelse,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalet på Samsø...2. 2. Brugen af detentionslokalet...6. 3. Detentionsanbringelse...7

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalet på Samsø...2. 2. Brugen af detentionslokalet...6. 3. Detentionsanbringelse...7 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalet på Samsø...2 2. Brugen af detentionslokalet...6 3. Detentionsanbringelse...7 4. Anvendelse som venterum...8 5. Gennemgang af rapporter...10

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 6. februar 2006 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 14. september 2005 af detentionen på politistationen i Varde. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i

Læs mere

Arresthuset har oplyst at malerarbejdet i celle 17 (den ene af dobbeltcellerne) er udført i august 2002, og at cellen nu fremtræder i pæn stand.

Arresthuset har oplyst at malerarbejdet i celle 17 (den ene af dobbeltcellerne) er udført i august 2002, og at cellen nu fremtræder i pæn stand. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 6. juni 2001 af Arresthuset i Haderslev. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede underretning

Læs mere

Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg.

Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende

Læs mere

Ad punkt 2.2. Cellerne

Ad punkt 2.2. Cellerne Folketingets Ombudsmand 1 Den 23. januar 2001 sendte jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 2. marts 1999 af Arresthuset i Århus. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Arrest/detentionslokaler Vejledning om alkoholafvænning...5

Indholdsfortegnelse. 1. Arrest/detentionslokaler Vejledning om alkoholafvænning...5 1 Indholdsfortegnelse 1. Arrest/detentionslokaler...3 2. Vejledning om alkoholafvænning...5 3. Gennemgang af anholdelsesprotokol og døgnrapporter...6 3.1...7 3.2...8 3.3...8 3.4...9 3.5...10 3.6...11 4.

Læs mere

1/27. Indholdsfortegnelse

1/27. Indholdsfortegnelse 1/27 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne..... 3 2. Rapportgennemgang... 5 2.1 Bestemmelser om detentionsanbringelse... 5 2.2 Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentions-... 6 anbringelse,

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Detentionslokalerne... 2

INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Detentionslokalerne... 2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Detentionslokalerne... 2 2. Rapportgennemgang... 5 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse... 6 2.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse,

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. april 2005 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 16. maj 2003 af arresten/detentionen i Kangerlussuaq. I rapporten afgav jeg to henstillinger,

Læs mere

Direktoratet har vedlagt den vedligeholdelsesplan der er udarbejdet (den 13. juni 2007) for anstalten.

Direktoratet har vedlagt den vedligeholdelsesplan der er udarbejdet (den 13. juni 2007) for anstalten. 1/9 Den 14. januar 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. august 2006 af Anstalten for domfældte i Nuuk. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg har

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 19. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 1 (nu Station City) i København. I rapporten anmodede

Læs mere

Den 24. august 2004 foretog jeg og to af mine medarbejdere inspektion af detentionen på politigården i Nykøbing Falster.

Den 24. august 2004 foretog jeg og to af mine medarbejdere inspektion af detentionen på politigården i Nykøbing Falster. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 24. august 2004 foretog jeg og to af mine medarbejdere inspektion af detentionen på politigården i Nykøbing Falster. Jeg har tidligere den 19. marts 1998 foretaget inspektion

Læs mere

1/19. Indholdsfortegnelse

1/19. Indholdsfortegnelse 1/19 Indholdsfortegnelse Ad punkt 1 Detentionslokalerne... 2 Ad punkt 2.2 Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv.... 3 Ad punkt 2.3 Grundlaget for detentionsanbringelsen...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...3 2.1...5 2.2...9 2.3...15 2.4...16 2.5...21 2.6...29 2.7...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...3 2.1...5 2.2...9 2.3...15 2.4...16 2.5...21 2.6...29 2.7... Folketingets Ombudsmand 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...3 2.1...5 2.2...9 2.3...15 2.4...16 2.5...21 2.6...29 2.7...29 3. Opfølgning...32 4. Underretning...32 Folketingets

Læs mere

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1.

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2003 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 7. december 2001 af den sikrede institution Koglen. Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr.

Læs mere

Ad punkt 2. Venterummene på politistationen i Holbæk

Ad punkt 2. Venterummene på politistationen i Holbæk FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. august 2003 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. juni 2003 af venterum på Politistationen i Holbæk. I rapporten bad jeg Politimesteren i Holbæk om oplysninger

Læs mere