Ballerup Kommune. Udbud af vintervedligeholdelse. Vilkår for vintervedligeholdelse (SAB) Januar Udgivelsesdato : 27. April 2016 Version : 1.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ballerup Kommune. Udbud af vintervedligeholdelse. Vilkår for vintervedligeholdelse (SAB) Januar Udgivelsesdato : 27. April 2016 Version : 1."

Transkript

1 Udbud af vintervedligeholdelse (SAB) Udgivelsesdato : 27. April 2016 Version : 1.0 Udarbejdet af : CLAW Kontrolleret af : MBF Godkendt af : LAG

2 Udbud af vintervedligeholdelse Februar 2016 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. ALMENT Gyldighedsområde Opgavens karakter Opgavens omfang Glatførebekæmpelse kombineret med snerydning på 31 fastlagte ruter Snerydning med traktor Ændring i opgaven Tilstræbt kvalitet 5 2. ORDREGIVERS YDELSER Orienteringsmøder og instruktion Organisation Ordregivers materiel Materialer 7 3. ENTREPRENØRENS YDELSER Planlægning Ledelse Beredskab Udkald Personale Materiel KONTROL OG DOKUMENTATION Entreprenørens kontrol Ordregivers kontrol 13 BILAG 1 REGULATIV FOR VINTERTJENESTE OG RENHOLD 14 BILAG 2 OVERSIGT OVER KØRETØJSTYPER OG SALTSPREDNINGSUDSTYR TIL DE ENKELTE RUTER. 15 BILAG 3: OVERORDNEDE SERVICEMÅL FOR VINTERTJENESTEN KOMMUNALE VEJE 16 BILAG 4: SALTDOSERINGER KØREBANER 19

3 Udbud af vintervedligeholdelse Februar 2016 Side 3 1. ALMENT 1.1 Gyldighedsområde Disse vilkår gælder for vintervedligeholdelse udført på de kommunale veje, pladser, fortove, stier m.m., med det udstyr som er påkrævet for den enkelte opgave. Vilkårene suppleres med: Vintervedligeholdelse med lastbil: Instruks snerydning og glatførebekæmpelse Vintervedligeholdelse med traktor: Instruks glatførebekæmpelse Instruks snerydning Vintervedligeholdelse ved håndarbejde og småmateriel: Instruks for håndarbejde på fortov, busstop o.l. 1.2 Opgavens karakter Vintervedligeholdelsen har i høj grad offentlighedens bevågenhed, da den skal medvirke til at skabe fremkommelighed og sikkerhed på veje under ringe vejrforhold. Rigtigt udført vintervedligeholdelse skal sikre fremkommelighed for alle, og at færdselsarealerne ikke er glatte. Herudover skal det så vidt muligt undgås at der sker tilsprøjtning af fodgængere, cyklister og biler m.m. med sne fra skrabeblade og koste. udspredes salt på steder, hvor der ikke må saltes. køres med høje hastigheder ved passage af fortove og bygværker. Berettiget kritik skal undgås ved, at arbejdet udføres efter de aftalte retningslinjer, og at alle parter optræder venligt og hensynsfuldt. 1.3 Opgavens omfang Nærværende udbud omfatter vintervedligeholdelse i Ballerup kommune på alle områder, hvor kommunen har forpligtigelsen til vintervedligeholdelse. Dette omfatter: Ballerup Kommunes vejnet der er opdelt i fire vintervejklasser, I, II, III og IV. Vinterstiklasser I, II og III. Pladser og trapper m.v., hvor Ballerup Kommune enten har pligten eller aftale om vintervedligeholdelse. Skoler og institutioner, hvor Ballerup Kommune ikke allerede har en aftale om vintervedligeholdelse (ved børnehaver med hegn omkring, er vintervedligeholdelsen inden for hegnet allerede udbudt). Fortove, hvor Ballerup Kommune har grundejerforpligtigelsen.

4 Udbud af vintervedligeholdelse Februar 2016 Side 4 Serviceniveauet for hver vintervejklasse er beskrevet i ordregivers "Regulativ for vintertjeneste og renhold", se bilag 1 samt delvist i bilag Glatførebekæmpelse kombineret med snerydning på kørebaner og stier. Glatførebekæmpelse på kørebaner, der køres af lastbil med påmonteret saltspreder. Glatførebekæmpelse på stier, der køres af stitraktor/redskabsbærer med saltspreder. Der må på egentlige fortove/stier kun benyttes traktorer der er egnede til formålet, og som ikke er bredere end belægningen. Det skal bemærkes, at der er fortovsstrækninger, hvor der kun er en række fliser. Glatførebekæmpelsen omfatter såvel egentlige kørebaner som svingbaner, rundkørsler, vejtilslutninger samt rastepladser, vigepladser, buslommer, stier, fortove m.m. På vintervejklasserne I og II skal kombikørsel udføres ved, at opgaven udføres i én samlet arbejdsgang. Dette kan ske ved, at lastbilen både rydder sne og salter, eller ved kolonnekørsel, hvor der ryddes sne umiddelbart foran lastbilen med saltspreder. Der er i Ballerup Kommune 4-sporede vejstrækninger med midterrabat, og her skal kombikørsel ligeledes udføres i en arbejdsgang efter samme princip som ovenfor. På stier og fortove skal det være muligt samtidig med glatførebekæmpelsen, at udføre snerydning med enten kost eller skrabeblad. Som udgangspunkt skal der køres med kost, når stierne er hvide af sne. Ballerup Kommune har vist de forskellige vejklasser, hvor der skal vintervedligeholdes sammen med deres længde. Entreprenørerne skal selv gøre sig bekendt med vejenes udformning, i forhold til særlige krav til køretøjets lasteevne, højde eller bredde. Vejenes pladsforhold vil være angivet på tilbudslisterne for de pågældende vejklasser, eller på en særlig beskrivelse. I bilag 2 - oversigt over køretøjstyper og saltspredningsudstyr til de enkelte ruter, kan man for den enkelte rute finde følgende information: Påkrævet køretøjstype (eksempelvis Traktor/Lastbil) Påkrævet saltsprederudstyr (eksempelvis Pioner/efterløber m/tallerken ) Plov/kost/andet Der stilles ikke specifikke krav til køretøjernes lasteevne, men lastbilerne må maksimum være 3-akslet. Det er et absolut krav, at glatførebekæmpelsen er gennemført indenfor de angivne tidsfrister, for de enkelte vej- og stiklasser, se bilag 1. Alle de af entreprenøren dannede ruter skal gennemkøres i ét stræk, og der skal glatførebekæmpes i begge sider af vejen ved gennemkørsel i begge retninger. Gennemkørsel af ruten skal ved glatførebekæmpelse ske indenfor 4 timer. Kombikørsel og snerydning sker under normale omstændigheder til fast pris pr. vejklasse, og hver rute skal ske indenfor 6 timer. Under særlige omstændigheder kan kombikørsel eller snerydning ske på timebasis.

5 Udbud af vintervedligeholdelse Februar 2016 Side Snerydning med traktor Snerydningen med traktorer kan ske på alle vejklasser. På vinterklasse III veje gennemføres snerydningen altid med traktor. Ved normale situationer kalder vintervagten ud til snerydning i hele kommunen, men snerydning skal kunne gennemføres med områdeafgrænsning og entreprenørerne følger instrukserne givet af vintervagten. Når alle traktorer er udkaldt, og der stadig er behov for øget indsats, indkalder vintervagten yderligere køretøjer. Krav mht. køretøjsspecificering ses i afsnit Ændring i opgaven Ordregiver kan i kontraktperioden reducere eller udvide udstrækningen af de enkelte ruter, mod regulering af de aftalte enhedspriser, som beskrevet i Tilbuds- og afregningsgrundlaget (TAG). Entreprenøren skal acceptere, at Ballerup Kommune i forbindelse med snerydning, lader en anden entreprenør udføre arbejde i områder omfattet af denne entreprise. Dette kan ske uden erstatning til entreprenøren. Det er kun når der indkaldes ekstra beredskab til snerydning, at der kan køre udstyr fra andre end den vindende entreprenør på den enkelte rute. Det er vintervagten der vælger hvem der yderligere skal ud og rydde sne, såfremt der er behov for dette. Læsning af salt finder sted på den fastlagte saltplads, og læsningen foretages af Ballerup Kommunes læssevagt. 1.5 Tilstræbt kvalitet Glatførebekæmpelse på kommunale veje tilstræbes udført i kvalitet og tid som beskrevet i "Overordnede servicemål for vintertjenesten-kommunale veje", som angivet i bilag BALLERUP KOMMUNES YDELSER 2.1 Orienteringsmøder og instruktion Ballerup Kommune afholder inden beredskabsperiodens start et opstartsmøde og slutter sæsonen af med et afslutningsmøde. På opstartsmødet gennemgås de enkelte ruter, og de høstede erfaringer fra de tidligere års målinger, vil - om muligt blive bragt frem i lyset. Inden opstartsmødet skal alle ruter gennemkøres, for at kontrollere deres beskaffenhed og eventuelle forhindringer for vintervedligeholdelsen. På afslutningsmødet gennemgås årets vinterdriftsopgaver, og der udarbejdes en liste med positive og negative erfaringer. Listen vil blive gennemgået på det efterfølgende opstartsmøde i sensommeren, for at de opnåede erfaringer bliver opfrisket og indarbejdet i arbejdsrutinerne forud for den kommende vintersæson. Yderligere møder vil blive afholdt i det omfang Ballerup Kommune konstaterer behov herfor. Entreprenøren skal deltage i alle disse møder.

6 Udbud af vintervedligeholdelse Februar 2016 Side Organisation Ballerup Kommune opretholder døgnet rundt i hele vinterperioden et vagtberedskab, hvis hovedformål er at gøre det muligt at sætte ind med glatførebekæmpelse og snerydning i rette tid. Beredskabet ledes af vintervagten, som suverænt træffer beslutning om iværksættelse af enhver glatførebekæmpelse og snerydning og fastlægger de overordnede rammer for indsatsen. Vintervagten har den overordnede ledelse af aktiviteterne i forbindelse med et udkald, men entreprenøren skal sørge for ledelsen af alle aktiviteter i marken. Vintervagten er Ballerup Kommunes repræsentant overfor entreprenøren både under planlægning af arbejdet, i forbindelse med udkald og under arbejdets udførelse. Vintercentralen er beliggende på adressen: Ballerup Kommune, Materielgården, Energivej Ballerup 2.3 Ballerup Kommunes materiel Ordregiver stiller IKKE køretøjer, snerydnings- eller glatførebekæmpelses materiel til rådighed for entreprenøren. Ordregiver udleverer GPS udstyr til køretøjerne der skal betjene de af entreprenøren dannede saltruter. Installation af GPS udstyret foretages af entreprenøren. Når entrepriseperioden ophører, skal udstyret demonteres efter samme fremgangsmåde som ved montagen. 2.4 Materialer Tørsalt/saltlage skal afhentes på Ballerup Kommunes materielgård. 3. ENTREPRENØRENS YDELSER 3.1 Planlægning Entreprenøren skal hvert år inden beredskabsperiodens start opdatere skemaer om køretøj, materiel og mandskab, således at ændringer i materiel og uddannelse af personale kan være klar i godt tid inden Ballerup Kommunes besigtigelse og beredskabsperiodens start. Entreprenøren skal efter hvert kalenderår, oplyse hvor meget brændstof der er brugt til vinterarbejdet. 3.2 Ledelse Entreprenøren meddeler Ballerup Kommune hvem der til hver en tid er chauffør på det enkelte køretøj og eventuel arbejdsleder/holdleder på de enkelte hold. Arbejdet gennemføres af chaufføren hhv. arbejdsleder/holdleder, som under indsatsen arbejder under instruktion fra og træffer eventuelle aftaler med vintervagten om

7 Udbud af vintervedligeholdelse Februar 2016 Side 7 arbejdets gennemførelse. Arbejdsledere, holdledere og chauffører skal alle være udstyret med mobiltelefon som skal være tændt (og kunne høres) under indsatsen. 3.3 Beredskab 3.4 Udkald Entreprenøren skal i hele beredskabsperioden som strækker sig fra 1. oktober til 30. april det efterfølgende år være at træffe på ét telefonnummer. Telefonnummeret meddeles skriftligt til Ballerup Kommune senest 10 arbejdsdage før beredskabsperiodens start. Der må ikke benyttes telefonsvarer, personsøger eller lignende. Der skal oplyses et alternativt telefonnummer, som kan benyttes i tilfælde af, at det normale kontaktnummer ikke fungerer eller bliver besvaret. Ved ændring af telefonnummer skal dette skriftligt meddeles til Ballerup Kommune. Vintervagten udkalder entreprenøren pr. telefon. Udkaldet kan finde sted på ethvert tidspunkt på døgnet, også på lørdage samt søn- og helligdage. Entreprenøren udkalder selv sine arbejdsledere, chauffører, og øvrigt personale. Udkaldet skal af entreprenøren accepteres og afsluttes i Driftweb. Chaufføren skal ved glatførebekæmpelse påbegynde sit arbejde på ruten senest 60 min. efter entreprenøren er blevet kaldt ud af vintervagten. Såfremt tidskrav undtagelsesvist ikke kan overholdes, skal entreprenøren straks underrette vintervagten, således at anden aftale kan træffes.

8 Udbud af vintervedligeholdelse Februar 2016 Side 8 Arbejdet skal kunne gennemføres uafbrudt dag og nat. Entreprenøren skal sikre afløsning af chauffører og andet personale, så arbejdsmiljølovens bestemmelser om hvileperioder overholdes. Dette gælder uanset om personalet evt. som arbejdsgiver eller hørende til arbejdsgiverens husstand ikke er omfattet af loven. Udkaldet samt arbejdets omfang bliver registreret i Driftweb. Udkaldet samt arbejdets omfang bliver bekræftet ved skriftlig rekvisition fra Ballerup Kommune for én uge ad gangen. 3.5 Personale Der skal til hvert køretøj være tilknyttet et tilstrækkeligt antal veluddannede chauffører. Entreprenørens chauffører skal være fortrolige med udførelsen af de aftalte arbejdsopgaver. Mindst én chauffør pr. rute skal have erfaring fra tidligere vintertjeneste. Alt personale skal være udstyret med det fornødne værktøj og sikkerhedsudstyr. Alt personale skal senest 1. november 2016 have deltaget i og bestået et relevant udvalg af kurserne: 1. Intro snerydning og glatførebekæmpelse sti/fortov (kursusnummer 47648) 2. Vintertjeneste (kursusnummer 43958) 3.Intro snerydning og glatførebekæmpelse på vejbaner (kursusnummer 47739) Kursusnumrene refererer til oversigten via følgende link: Med relevant menes f.eks. at en traktorfører til en fortovsentreprise ikke behøver at bestå kurset Snerydning og glatførebekæmpelse på vejbaner. Alle nye chauffører skal anmeldes til Ballerup Kommune, der udsteder midlertidig tilladelse til kørsel for Ballerup Kommune, indtil krævet uddannelse er gennemført ved først given lejlighed hertil. Ved anmeldelse til Ballerup Kommune af ny(e) chauffører, skal det oplyses, hvornår chaufføren skal deltage et af ovenstående relevante kurser. Chauffører skal under arbejdet være iført fluorescerende arbejdstøj (gult, orange eller rødt) med reflekser i henhold til DS/EN 471 klasse 3 beklædning. Personalet skal optræde hensynsfuldt overfor trafikanter og andre borgere og skal med hensyn til arbejdets udførelse rette sig efter vintervagtens anvisninger. Chauffører, arbejdsleder og holdledere skal kunne kommunikere med vintervagten på et forståeligt dansk.

9 Side 10 Etik og socialt ansvar Ballerup Kommune forudsætter, at kontrakthaver og dennes underleverandører overholder internationale konventioner tiltrådt af Danmark, herunder følgende grundlæggende ILO-konventioner: Tvangsarbejde (ILO-konvention nr. 29 og 105) Ingen diskrimination i ansættelsen (ILO-konvention nr. 100 og 111) Mindstealder for adgang til beskæftigelse samt forbud mod og omgående indsats til afskaffelse af de værste former for børnearbejde (ILO-konvention nr. 138 og 182) Sikkert og sundt arbejdsmiljø (ILO-konvention nr. 155) Organisationsfrihed og ret til kollektive forhandlinger (ILO-konvention nr. 87, 98 og 135), inden for rammerne af gældende lovgivning. Det forudsættes endvidere, at kontrakthaver og dennes underleverandører respekterer grundlæggende menneskerettigheder, herunder lever op til FN s Menneskerettighedserklæring og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Manglende overholdelse af bestemmelsen anses for at være en væsentlig misligholdelse, hvilket berettiger ordregiver til at ophæve kontrakten med omgående virkning. Ballerup Kommune kan til enhver tid udbede sig relevant dokumentation for, at leverandøren lever op til ovenstående forpligtelser. Leverandøren er forpligtet til, efter skriftligt påkrav, at fremskaffe relevant dokumentation for overholdelse af ovenstående. Dokumentationen skal være Ballerup Kommune i hænde senest 5 arbejdsdage efter påkravets modtagelse. Såfremt fyldestgørende dokumentation ikke fremsendes bliver det betragtet som en væsentlig misligholdelse af kontrakten. Entreprenøren er i overensstemmelse med ILO-konvention nr. 94 om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter forpligtet til at sikre, at lønarbejdere og eventuelle underleverandørers lønarbejdere tilsikres løn (herunder særlige ydelser), arbejdstid og andre arbejdsvilkår, der ikke er dårligere end dem, der i henhold en gældende kollektiv overenskomst, voldgiftskendelse, danske love eller forskrifter gælder for arbejde af samme art i det pågældende område. Overholdes ovennævnte krav ikke af entreprenøren, og medfører dette et berettiget krav fra de ansatte, er bygherren berettiget til at foretage tilbagehold i betalingerne til entreprenøren til dækning af ovenstående krav. 3.6 Materiel Alle køretøjer skal være i god mekanisk stand og velegnet til at udføre det aftalte arbejde. Det betyder, at der ikke må køres med køretøjer, der under udførelse af vintervedligeholdelsen beskadiger belægninger eller tilstødende arealer. Ballerup Kommune afviser køretøjer, der ikke overholder disse krav. Alt materiel, som entreprenøren anvender, skal opfylde lovgivningen. Køretøjer skal med fyldt saltspreder hhv. ballast og sneplov overholde det tilladte akseltryk og totalvægt og i øvrigt skal alt materiel overholde Dimensionsbekendtgørelsen, BEK nr. 577 af 06/06/2011. Krav til lastbiler:

10 Side 11 Lastbiler skal af miljøhensyn være forsynet med EURO 4 motor eller nyere, samt afsvovlet diesel til under 10 ppm.

11 Side 12 Lastbiler skal opfylde myndighedernes krav om fartskriver/digital tachograf. Entreprenøren skal ud over egnet køretøj selv stille spredeudstyr, sneplove, kost og skrabeblade til rådighed. For de vejklasser hvor det i bilag 1 gælder at der skal være Tørsalt/befugtet salt, betyder dette at det enkelte køretøj skal være i stand til at laste begge typer salt og have en plov monteret. For vejklasse 1 gælder det, at entreprenøren skal kunne stille med et ekstra køretøj hvorpå der er monteret en plov. Det er entreprenørens ansvar at gennemgå de enkelte vejklasser, og på basis deraf selv beslutte hvilket udstyr der kan bruges til at løse opgaven. Køretøjer til snerydning skal have gul afmærkningslygte (rotor-blink, løbelys e.l.) jf. Vejregler for afmærkning af vejarbejder m.m. Den gule afmærkningslygte skal også kunne ses bagfra. Køretøjer til snerydning skal være forsynet med ekstralygter, som anført i seneste udgave af "Detailforskrifter for køretøjer 2007" samt gul afmærkningslygte (rotorblink, løbelys e.l.) jf. Vejregler for afmærkning af vejarbejder m.m. Alle køretøjer skal være forsynet med mobiltelefon, der kan betjenes lovligt under hensyn til gældende lovgivning, og telefonen SKAL være tændt og anvendes under indsats. Mobiltelefonnummeret skal være det samme hver gang. Ved permanent ændring af telefonnummer, skal dette skriftligt meddeles vintervagten. Inden beredskabsperiodens start indkalder ordregiver entreprenørens materiel og køretøjer til besigtigelse. Entreprenøren har ansvaret for, at saltspredere er af en sådan tilstand, at de kan dosere korrekt. Saltsprederne skal indsås inden sæsonopstart, og yderligere 2 gange i løbet af sæsonen med et par måneders mellemrum. Noget af materiellet, hovedsageligt materiel til stier, kan i et vist omfang stå på Ballerup Kommunes materielplads i mellem udkaldene. Alle udgifter til vedligeholdelse skal være indeholdt i entreprenørens enhedspriser.

12 Side 13 Det er entreprenørens ansvar, at overholde gældende lovgivning, herunder også færdselslovene, lovgivning om brug af afgiftsfrit brændstof m.m. Overtrædelse af dette er principielt en anliggende mellem entreprenøren og de relevante myndigheder, men dokumenterede overtrædelser vil i gentagelsestilfælde medføre ophævelse af den indgåede kontrakt. Entreprenøren må kun i nedbrudssituationer udføre entreprisen med andet end det godkendte materiel. Vintervagten skal orienteres inden andet materiel indsættes. Hvad saltspredning angår, så skal udstyret kunne justere den asymmetriske spredning samt kunne justere spredemængden og bredden fra kabinen. Hvad spredemængden angår, så skal den være hastighedsafhængig. 4. KONTROL OG DOKUMENTATION 4.1 Entreprenørens kontrol Entreprenøren skal selv føre kvalitetskontrol med det udførte arbejde, herunder at: arbejdet igangsættes indenfor den fastsatte tidsfrist entreprisen behandles i henhold til ruteplan, rutebeskrivelse og instruks entreprenørens materiel behandles, renholdes og smøres m.m. i henhold til "Sikkerheds- og betjeningsinstruks for materiellet" kørehastigheden tilpasses forholdene spredebredden, -mængden og -symmetrien overholdes ved saltspredning saltspredere fyldes i henhold til instruks Kopi af lastbilers køreskive skal fremsendes/afleveres til vintervagten på ordregivers anmodning. 4.2 Ballerup Kommunes kontrol Vintervagten og Ballerup Kommunes tilsyn registrerer dagligt tidspunkt for arbejdets påbegyndelse og afslutning. Endvidere kontrolleres stikprøvevis arbejdets kvalitet, og at det er udført i henhold til de trufne aftaler. Hvis dette ikke er tilfældet skal entreprenøren straks - efter ordre fra vintervagten - afhjælpe de påpegede mangler. Ballerup Kommune skal til et vilkårligt tidspunkt i løbet af arbejdssæsonen, kunne teste entreprenørenes maskineri, i forbindelse med dokumentation af krav til bl.a. udspredning af maksimal saltmængde m.m.

13 Side 14 BILAG 1 VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR BALLERUP KOMMUNE Kan downloades fra Ballerup Kommunes hjemmeside via flg. link: Eller downloades via:

14 Side 15 BILAG 2 OVERSIGT OVER KØRETØJSTYPER OG SALTSPREDNINGSUDSTYR TIL DE ENKELTE VEJKLASSER. Køretøjer til vejklasser Type. (NR) Salt spreder. Plov/ kost. Vejklasser Vejklasse I Lastbil Tørsalt/befugtet salt Plov Vejklasse I Traktor Plov Vejklasse II Lastbil Tørsalt/befugtet salt Plov Vejklasse II Traktor Plov Vejklasse III Lastbil Tørsalt/befugtet salt Vejklasse III Traktor Plov Vejklasse IV Lastbil Tørsalt/befugtet salt Vejklasse IV Traktor Plov Stiklasser Stiklasse I Compact/sti traktor Valseudlægger/efterløber m/tallerken. Plov/kost Stiklasse II Compact/sti traktor /efterløber m/tallerken. Plov/kost Stiklasse III Compact/sti traktor Pioner/efterløber m/tallerken. Plov/kost

15 Side 16 BILAG 3: OVERORDNEDE SERVICEMÅL FOR VINTERTJENESTEN KOMMUNALE VEJE Kørebaner Vejklasse Vintervejklasse Vejtype Servicemål og metode Gennemfartsveje Klasse I Omfatter veje som udgør det trafikale bindeled inden for regionen, eksempelvis statsveje og højest prioriterede kommuneveje som større indfalds- og omfartsveje. Veje til hospitaler, brand- og redningsveje o.l. Saltning hhv. snerydning udføres på alle tider af døgnet. Glatførebekæmpelse tilstræbes foretaget ved præventiv saltning. 1) Snerydning igangsættes efter behov, således at trafikken i videst muligt omfang kan afvikles uden gener. Fordelingsveje Klasse II Omfatter veje og pladser, som udgør bindeleddet mellem gennemfartsveje og lokalvejene, eksempelvis veje mellem enkelte bysamfund eller kvarterer i større byer, de højest prioriterede fordelingsveje i industri- og boligområder, vigtige P- pladser o.l. Saltning hhv. snerydning udføres fortrinsvis mellem kl og Glatførebekæmpelse foretages ved konstateret glatføre og fortrinsvist inden for nævnte tidsrum. Snerydning igangsættes efter behov inden for nævnte tidsrum, således at trafikken kan afvikles i muligt omfang uden væsentlige gener.

16 Side 17 Lokalveje Klasse III Omfatter lokalveje og pladser, som har betydning for afvikling af den lokale trafik, eksempelvis boligveje og veje på landet, samt øvrige P pladser o.l. Saltning/grusning hhv. snerydning udføres fortrinsvist på hverdage, inden for normal arbejdstid. Indsats igangsættes når opgaverne på klasse I og II veje tillader det og fortrinsvist inden for nævnte tidsrum. Øvrige veje Klasse IV Omfatter veje til enkeltbruger områder og mindre boligveje. Saltes/gruses kun undtagelsesvis, og kun i det omfang de øvrige opgaver tillader det. Note 1) Der saltes præventivt mod ISSLAG snarest muligt. Det bekæmpes herefter kontinuerligt til situationen er overstået.

17 Side 18 Stier Stiklasse Vinterstiklasse Stitype Servicemål og metoder Hovedstier Klasse I Omfatter stier i byområder. Hovedstier og skolevejsstier. Fodgængerovergange og busstoppesteder Stier hvor kommunen har pligt til at rydde sne og glatførebekæmpe. Saltning hhv. snerydning udføres på alle tider af døgnet. Glatførebekæmpelse tilstræbes foretaget ved præventiv saltning. 1) Snerydning igangsættes efter behov, således at trafikken i videst muligt omfang kan afvikles uden gener. Fodgængerovergange og busstoppesteder ryddes i begrænset omfang indtil snerydningen på tilstødende arealer ophører, hvorefter der ryddes op. Øvrige stier m.v. Klasse II Omfatter stier i byområder. Stier og pladser, der har betydning for den lokale nærtrafik. Saltning/grusning hhv. snerydning udføres fortrinsvist på hverdage, inden for normal arbejdstid. Indsats igangsættes når opgaverne på klasse I stier tillader det og fortrinsvist inden for nævnte tidsrum. Stier på landet Klasse III Stier i det åbne land. Saltning udføres kun mellem kl og Snerydning udføres i begrænset omfang mens der er snefald/snefygning. Herefter ryddes der op, dog kun i nævnte tidsrum. Note 1) Der saltes præventivt mod ISSLAG snarest muligt. Det bekæmpes herefter kontinuerligt til situationen er overstået

18 Side 19 Vinterklasse Gågadearealer Servicemål De i kommunen beliggende gågadeområder ryddes og glatførebekæmpes af Ballerup Kommune. Dog påhviler pligten til at rydde sne og glatførebekæmpe grundejerne i en 2 meter bred zone fra butiksfacaden på Centrumgaden fra Linde Allé til Ballerup Centret og på Stationsvej ved Måløv station. Kommunen bortkører sne, der er samlet i stakke, på ovenstående strækninger uden omkostninger for tilgrænsende grundejere, i det omfang kommunen finder det er nødvendigt.

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste Udbudsforskrifter Drift Vintertjeneste Vintertjeneste med specialmaskiner Paradigma for vilkår Udgave Under udarbejdelse Til frivillig brug med henblik på erfaringsopsamling Til endelig behandling i Vejregelrådet

Læs mere

Disse vilkår gælder for vintertjeneste udført med traktor. Vilkår er suppleret med:

Disse vilkår gælder for vintertjeneste udført med traktor. Vilkår er suppleret med: 1 Alment 1.1 Gyldighedsområde Disse vilkår gælder for vintertjeneste udført med traktor. Vilkår er suppleret med: Instruks glatførebekæmpelse på kørebaner Instruks snerydning med samtidig glatførebekæmpelse

Læs mere

Disse vilkår gælder for vintertjeneste udført med traktor. Vilkår er suppleret med:

Disse vilkår gælder for vintertjeneste udført med traktor. Vilkår er suppleret med: 1 Alment 1.1 Gyldighedsområde Disse vilkår gælder for vintertjeneste udført med traktor. Vilkår er suppleret med: Instruks snerydning på kørebaner 1.2 Opgavens karakter Vintertjenesten har i høj grad offentlighedens

Læs mere

Vinterman seminar Meldinger & Vintertrafik

Vinterman seminar Meldinger & Vintertrafik Vinterman seminar Meldinger & Vintertrafik 2014-15 8 kommuner melder ikke: 3 er små øer (hvide) 3 melder ikke (hvide) 2 vil måske (gule) I forhold til sidste sæson: 2 flere melder Der meldes pænt SIDE

Læs mere

VILKÅR FOR VINTERTJENESTE Vintertjeneste i Ilulissat

VILKÅR FOR VINTERTJENESTE Vintertjeneste i Ilulissat QAASUITSUP KOMMUNIA Stab for Anlæg, Miljø & Infrastruktur Noah Mølgårdip Aqq. 9 Postboks 1023 3952 Ilulissat VILKÅR FOR VINTERTJENESTE Vintertjeneste i Ilulissat Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...

Læs mere

Instruks glatførebekæmpelse Instruks snerydning Instruks kombikørsel (kombineret snerydning og glatførebekæmpelse).

Instruks glatførebekæmpelse Instruks snerydning Instruks kombikørsel (kombineret snerydning og glatførebekæmpelse). 1 Alment 1.1 Gyldighedsområde Disse vilkår gælder for vintertjeneste udført med lastbil. Vilkårene suppleres med: Instruks glatførebekæmpelse Instruks snerydning Instruks kombikørsel (kombineret snerydning

Læs mere

Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune. Vilkår

Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune. Vilkår FREDERIKSHAVN KOMMUNE CENTER FOR PARK & VEJ SAG 13/22302 april 2014 Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ALMENT 2 1.1. Gyldighedsområde 2 1.2. Opgavens karakter 2 1.3. Opgavens

Læs mere

Disse vilkår gælder for vintertjeneste udført med traktor. Vilkår er suppleret med:

Disse vilkår gælder for vintertjeneste udført med traktor. Vilkår er suppleret med: 1 Alment 1.1 Gyldighedsområde Disse vilkår gælder for vintertjeneste udført med traktor. Vilkår er suppleret med: Instruks glatførebekæmpelse på kørebaner Instruks snerydning med samtidig glatførebekæmpelse

Læs mere

VINTERTJENESTE 2014-2018

VINTERTJENESTE 2014-2018 Natur- og Vejservice AUGUST 2014 SYDDJURS KOMMUNE GENUDBUD AF RUTER VINTERTJENESTE 2014-2018 Entreprise nr. 16 Entreprise nr. 23 Entreprise nr. 24 Entreprise nr. 28 VILKÅR TRAKTORER 2 INDHOLD 1 Alment

Læs mere

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste Udgave 1.2 15. september 2015 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Vintertjeneste på kørebaner og cykelstier

Læs mere

Udbud af vintervedligeholdelse Snerydning og glatførebekæmpelse

Udbud af vintervedligeholdelse Snerydning og glatførebekæmpelse Snerydning og glatførebekæmpelse Vintervedligeholdelse - Instruks Lastbil Udgivelsesdato : 27.april 2016 Version : 1.0 Udarbejdet af : CLAW Kontrolleret af : MBF Godkendt af : LAG Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2013-2015

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2013-2015 JULI 2013 ESBJERG KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE 2013-2015 VILKÅR LASTBILER ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2013 ESBJERG KOMMUNE UDBUD

Læs mere

Ballerup Kommune. Udbud af vintervedligeholdelse Snerydning. Vintertjeneste - Instruks Traktor. Februar 2016

Ballerup Kommune. Udbud af vintervedligeholdelse Snerydning. Vintertjeneste - Instruks Traktor. Februar 2016 Snerydning Vintertjeneste - Instruks Traktor Udgivelsesdato : 2 7. April 2016 Version : 1.0 Udarbejdet af : CLAW Kontrolleret af : MBF Godkendt af : LAG Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE B. INSTRUKS SNERYDNING

Læs mere

VILKÅR FOR LASTBILER OG TRAKTORER OG GUMMIGED (VIL)

VILKÅR FOR LASTBILER OG TRAKTORER OG GUMMIGED (VIL) JULI 2014 BRØNDERSLEV KOMMUNE VILKÅR FOR LASTBILER OG TRAKTORER OG GUMMIGED (VIL) UDBUD AF SNERYDNING 2014 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Vinterudbud Vilkår

Vesthimmerlands Kommune Vinterudbud Vilkår Vesthimmerlands Kommune Vinterudbud 2016-2020 Dokument nr. Vesthimmerland_2- Udgivelsesdato Maj 2016 Udarbejdet ALBA/PTFE INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ALMENT...2 1.1 Gyldighedsområde...2 1.2 Opgavens karakter...2

Læs mere

GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING

GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2018 NORDFYNS KOMMUNE GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING 2018-2021 PROJEKTNR. A109508 DOKUMENTNR. A109508-02-07

Læs mere

Vilkår. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Udbud på. Vintertjenester. til Fredericia kommune. Offentligt udbud.

Vilkår. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Udbud på. Vintertjenester. til Fredericia kommune. Offentligt udbud. Udbud på Vintertjenester til Fredericia kommune Offentligt udbud Juni 2014 Tovholder for udbuddet: Fredericia Kommune: Att: Malene Frederiksen Gothersgade 20 DK-7000 Fredericia Danmark malenefrederiksen1@fredericiadk

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV DRIFT

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV DRIFT DRIFT REV. 09-11 2015 Svendborg Kommune 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV., DER ADMINISTRERES AF KOMMUNALBESTYRELSEN 5 2.1 Snerydning 5 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

YDELSESBESKRIVELSE - KOMMUNEVEJE

YDELSESBESKRIVELSE - KOMMUNEVEJE Ydelsesbeskrivelse - kommuneveje Indholdsfortegnelse Dato: Marts 2018 YDELSESBESKRIVELSE - KOMMUNEVEJE Indholdsfortegnelse Side 1 ARBEJDSBESKRIVELSE KOMMUNEVEJE...1 1.1 GENERELT...1 1.2 VILKÅR...1 1.2.1

Læs mere

Guldborgsund Kommune. Vintertjeneste Marts Instruks. Glatførebekæmpelse. Snerydning og Kombikørsel. Version 1.0

Guldborgsund Kommune. Vintertjeneste Marts Instruks. Glatførebekæmpelse. Snerydning og Kombikørsel. Version 1.0 Glatførebekæmpelse Snerydning og Kombikørsel Version 1.0 0 Indhold A. INSTRUKS GLATFØREBEKÆMPELSE 2 1. GENERELT VED GLATFØREBEKÆMPELSE 2 1.1 Forberedelser inden vinter 2 1.2 Udkald 2 2. ARBEJDETS UDFØRELSE

Læs mere

Udbud af vintervedligeholdelse Snerydning og glatførebekæmpelse

Udbud af vintervedligeholdelse Snerydning og glatførebekæmpelse Snerydning og glatførebekæmpelse Vintervedligeholdelse - Instruks Håndarbejde og småmateriel Udgivelsesdato : 27. April 2016 Version : 1.0 Udarbejdet af : CLAW Kontrolleret af : MBF Godkendt af : LAG Side

Læs mere

Vinter- og Renholdelsesregulativ 2018 inkl. bilag Odsherred Kommune

Vinter- og Renholdelsesregulativ 2018 inkl. bilag Odsherred Kommune Sag: 306-2018-17666 Dok.: 306-2018-214407 Odsherred Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ALMENT 3 2. KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER 4 2.1 Snerydning 4 2.2 Glatførebekæmpelse 4 2.3 Renholdelse

Læs mere

Den rute der skal saltes/gruses omfatter såvel egentlige kørebaner som svingbaner, rundkørsler, vejtilslutninger, buslommer, pladser o.l.

Den rute der skal saltes/gruses omfatter såvel egentlige kørebaner som svingbaner, rundkørsler, vejtilslutninger, buslommer, pladser o.l. Instruks Glatførebekæmpelse 1. Generelt Instruksen er til brug for chaufføren, og omfatter hans arbejdsopgaver ved beredskabsperiodens start, samt under indsats. 1.1 Forberedelse inden vinteren Den rute

Læs mere

Odder Kommune. Vintertjeneste. Vilkår Lastbiler. August 2012

Odder Kommune. Vintertjeneste. Vilkår Lastbiler. August 2012 Vintertjeneste Vilkår Lastbiler August 2012 Vintertjeneste Vilkår Lastbiler August 2012 Dokument nr A030547_3_Vilkår_Odder_2012 Revision nr 10 Udgivelsesdato 17 august 2012 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt

Læs mere

Vedligeholdelsesniveuaer i vejman.dk. Årsmøde vejman.dk 10. oktober 2019 Lise Gansted-Mortensen, Aalborg Kommune

Vedligeholdelsesniveuaer i vejman.dk. Årsmøde vejman.dk 10. oktober 2019 Lise Gansted-Mortensen, Aalborg Kommune Vedligeholdelsesniveuaer i vejman.dk Årsmøde vejman.dk 10. oktober 2019 Lise Gansted-Mortensen, Aalborg Kommune Serviceklasser / serviceniveau Serviceklasse: Serviceklasserne skal afspejle det serviceniveau,

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ Silkeborg Kommune

Vinter- og renholdelsesregulativ Silkeborg Kommune Vinter- og renholdelsesregulativ 2016 Silkeborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse 1 Alment... 4 2 Kommunens pligter kommuneveje og offentlige stier mv., der administreres af kommunalbestyrelsen... 6 2.1 Snerydning...

Læs mere

DIMS De-Icing Management System. 24. April 2015 Freddy Knudsen

DIMS De-Icing Management System. 24. April 2015 Freddy Knudsen DIMS De-Icing Management System 24. April 2015 Freddy Knudsen Forskellige definitioner fundet på nettet: For kvinder: Varelageret hos Silvan For mænd: Lukkemekanismen i en bh For bilister: Den mindste

Læs mere

BILAG 9B VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR KOLDING KOMMUNE (IKKE GÆLDENDE)

BILAG 9B VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR KOLDING KOMMUNE (IKKE GÆLDENDE) BILAG 9B VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR KOLDING KOMMUNE (IKKE GÆLDENDE) Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i Kolding Kommune Indholdsfortegnelse Forord... 3 1

Læs mere

REGULATIV. for. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier i Mariagerfjord Kommune.

REGULATIV. for. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier i Mariagerfjord Kommune. REGULATIV for Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier i Mariagerfjord Kommune. Maj 2015 Side 2 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 3 2. Vintervedligeholdelse offentlige veje, stier mv....

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR BALLERUP KOMMUNE

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR BALLERUP KOMMUNE VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR BALLERUP KOMMUNE Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i Ballerup Kommune August 2014 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1 Indledning...

Læs mere

CENTER FOR PARK & VEJ juni Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune. Vilkår

CENTER FOR PARK & VEJ juni Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune. Vilkår FREDERIKSHAVN KOMMUNE SAG EMN-2017-00902 CENTER FOR PARK & VEJ juni 2017 Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ALMENT 2 1.1. Gyldighedsområde 2 1.2. Opgavens karakter 2 1.3.

Læs mere

GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING

GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2018 GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING 2018-2021 PROJEKTNR. A109508 DOKUMENTNR. A109508-02-06 VERSION

Læs mere

VINTERUDVALGET Bilag A Vinterklasser Dato: 19. juni 2006

VINTERUDVALGET Bilag A Vinterklasser Dato: 19. juni 2006 TRAFIKVEJE Klasse I Klasse II Omfatter veje som har afgørende betydning for fjerntrafikken, tidligere amtsveje og højest prioriterede kommuneveje som større indfalds- og omfartsveje. Omfatter veje som

Læs mere

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste Udbudsforskrifter Drift Vintertjeneste Vintertjeneste med lastbil Paradigma for vilkår Udgave Under udarbejdelse Til frivillig brug med henblik på erfaringsopsamling Til endelig behandling i Vejregelrådet

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV REBILD KOMMUNE DECEMBER 2016 2 December 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 2 VINTERTJENESTE OG RENHOLDELSE - FOR OFFENTLIGE VEJE OG STIER 2.1 Snerydning 2.2 Glatførebekæmpelse 2.3 Renholdelse 3 GRUNDEJERENS

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlige veje og stier... 4 3. Vejmyndighedens forpligtigelser på offentlige veje og stier... 4 3.1 Snerydning...

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV OKTOBER 2015 VÆKST OG BÆREDYGTIGHED 1 ALMENT I henhold til "Lov om offentlige veje, 62, har kommunen pligt til at sørge for snerydning, at træffe foranstaltning mod glat

Læs mere

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste Udbudsforskrifter Drift Vintertjeneste Vintertjeneste ved håndarbejde og småmateriel Paradigma for vilkår Udgave Under udarbejdelse Til frivillig brug med henblik på erfaringsopsamling Til endelig behandling

Læs mere

REGULATIV. Vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser

REGULATIV. Vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser REGULATIV Vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser Gældende fra 1. oktober 2009 Indhold 1. Indledning...1 2. Kommuneveje, stier og pladser...2 2.1 Vejbestyrelsens forpligtigelser...2 2.2 Grundejernes

Læs mere

Vinterregulativ Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

Vinterregulativ Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Vinterregulativ Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Dette regulativ træder i kraft den 1. december 2016 og erstatter hidtil gældende regulativ. 1. Generelle bestemmelser

Læs mere

HØJE-TAASTRUP KOMMUNE VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV

HØJE-TAASTRUP KOMMUNE VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV HØJE-TAASTRUP KOMMUNE VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV 2016 2 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV., DER ADMINISTRERES AF KOMMUNALBESTYRELSEN 5 2.1

Læs mere

Regulativ. For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune

Regulativ. For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune Regulativ For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune Oktober 2015 Indholdsfortegnelse: 1. Alment... 3 2. Kommunens pligter Kommuneveje og offentlige stier mv.,

Læs mere

Assens Kommune Vinter- og renholdelsesregulativ 2016

Assens Kommune Vinter- og renholdelsesregulativ 2016 Assens Kommune Vinter- og renholdelsesregulativ 2016 Indholdsfortegnelse: 1. ALMENT... 2 2. ASSENS KOMMUNES PLIGTER KOMMUNALE VEJE OG STIER M.V.... 2 2.1. Snerydning... 3 2.2. Glatførebekæmpelse... 3 2.3.

Læs mere

VINTER OG RENHOLDELSESREGULATIV

VINTER OG RENHOLDELSESREGULATIV VINTER OG RENHOLDELSESREGULATIV GLOSTRUP KOMMUNE Gældende fra den 1. november 2016 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV. 2.1 Snerydning 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

INSTRUKS FOR LASTBIL, TRAKTOR OG GUMMIGED

INSTRUKS FOR LASTBIL, TRAKTOR OG GUMMIGED JULI 2014 BRØNDERSLEV KOMMUNE INSTRUKS FOR LASTBIL, TRAKTOR OG GUMMIGED UDBUD AF SNERYDNING 2014 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2014

Læs mere

vintertjeneste med specialmaskiner 2013

vintertjeneste med specialmaskiner 2013 vilkår vintertjeneste med specialmaskiner 2013 sneslynger Februar 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. februar 2013 VINTERTJENESTE VILKÅR, VINTERTJENESTE MED SPECIALMASKINER (VSP) Sneslynger

Læs mere

Udbud af vintertjeneste 20132016

Udbud af vintertjeneste 20132016 Udbud af vintertjeneste 20132016 Vilkår Lastbiler og traktorer Februar 2013 Udbud af vintertjeneste 20132016 Vilkår Lastbiler og traktorer Februar 2013 Dokument nr A0305472013102Vilkår Revision nr 10 Udgivelsesdato

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune 1 1. Indledning...3 2. Kommunale veje, stier og pladser...3 3. Kommunens opgaver...3 4. Grundejernes forpligtelser...5 5.

Læs mere

VARDE KOMMUNE VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR KOMMUNENS VEJE, CYKELSTIER, FORTOVE OG PLADSER. AUGUST 2015

VARDE KOMMUNE VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR KOMMUNENS VEJE, CYKELSTIER, FORTOVE OG PLADSER. AUGUST 2015 VARDE KOMMUNE FOR KOMMUNENS VEJE, CYKELSTIER, FORTOVE OG PLADSER. AUGUST 2015 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT OG 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV., DER ADMINISTRERES AF KOMMUNALBESTYRELSEN

Læs mere

VINTERUDVALGET. Kørebaner. Vejtype (eksempler) asse. vejtilstand under servicemål. Klasse I. Klasse II. Bilag A. Vinterklasser Dato: 19.

VINTERUDVALGET. Kørebaner. Vejtype (eksempler) asse. vejtilstand under servicemål. Klasse I. Klasse II. Bilag A. Vinterklasser Dato: 19. TRAFIKVEJE Kl I Omfatter veje som har afgørende betydning for fjerntrafikken, tidligere amtsveje og højest prioriterede kommuneveje som større indfalds- og omfartsveje. gener på alle tider af døgnet, ved

Læs mere

Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H APRIL 2019 SOCIALE KLAUSULER. Side 1

Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H APRIL 2019 SOCIALE KLAUSULER. Side 1 Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H SOCIALE KLAUSULER APRIL 2019 Side 1 1. Grundlæggende principper i ILO-konventionen er gældende. Som en del af koncernen Aalborg

Læs mere

Bilag 5 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) Indholdsfortegnelse

Bilag 5 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) Indholdsfortegnelse Bilag 5 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Ad post 1: Klargørings-, og beredskabshonorarer... 3 Ad post 1.1: Klargøringshonorar... 3 Ad post 1.2: Beredskabshonorar...

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016 Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016 Indholdsfortegnelse 1 ALMENT...3 1 Kommunens pligter kommuneveje og offentlige stier

Læs mere

VINTERTJENESTE. Rebild kommune. Instruks. Vintertjeneste på kørebaner. Juni 2015. Glatførebekæmpelse. Snerydning. Kombikørsel

VINTERTJENESTE. Rebild kommune. Instruks. Vintertjeneste på kørebaner. Juni 2015. Glatførebekæmpelse. Snerydning. Kombikørsel Rebild kommune VINTERTJENESTE Vintertjeneste på kørebaner Glatførebekæmpelse Snerydning Kombikørsel Juni 2015. Nellemann, Nielsen & Rauschenberger A/S INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GLATFØREBEKÆMPELSE MED LASTBIL

Læs mere

REGULATIV for. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser. 1. november 2007 FREDENSBORG KOMMUNE

REGULATIV for. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser. 1. november 2007 FREDENSBORG KOMMUNE REGULATIV for Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser 1. november 2007 FREDENSBORG KOMMUNE Side 2 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Vintervedligeholdelse offentlige veje,

Læs mere

Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune. Instruks for lastbil, traktor og gummiged

Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune. Instruks for lastbil, traktor og gummiged FREDERIKSHAVN KOMMUNE CENTER FOR PARK & VEJ SAG 13/22302 april 2014 Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune for lastbil, traktor og gummiged INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE GENERELT FOR ALLE OPGAVER 2 A INSTRUKS

Læs mere

Betingelser. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014

Betingelser. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014 Udbud på Vintertjenester til Fredericia kommune Offentligt udbud Juni 2014 Tovholder for udbuddet: Fredericia Kommune: Att: Malene Frederiksen Gothersgade 20 DK-7000 Fredericia Danmark malenefrederiksen1@fredericiadk

Læs mere

Rebild kommune VINTERTJENESTE. Vilkår. Lastbil, traktor og gummiged. Juni 2015. Nellemann, Nielsen & Rauschenberger A/S

Rebild kommune VINTERTJENESTE. Vilkår. Lastbil, traktor og gummiged. Juni 2015. Nellemann, Nielsen & Rauschenberger A/S Rebild kommune VINTERTJENESTE Lastbil, traktor og gummiged Juni 2015. Nellemann, Nielsen & Rauschenberger A/S INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ALMENT... 2 1.1 Gyldighedsområde... 2 1.2 Opgavens karakter... 2 1.3

Læs mere

Herning Kommune REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

Herning Kommune REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Herning Kommune REGULATIV Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser August 2007 Herning Kommune Side 2 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Vintervedligeholdelse offentlige veje,

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR KOLDING KOMMUNE

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR KOLDING KOMMUNE VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR KOLDING KOMMUNE Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i Kolding Kommune Juni 2016 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1 Indledning...

Læs mere

Miljø og Teknik VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV 2019

Miljø og Teknik VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV 2019 Miljø og Teknik VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV 2019 2 Dette regulativ træder i kraft den 15. oktober 2019 og erstatter hidtil gældende regulativ af 1. oktober 2018 INDHOLD 1. ALMENT 4 2. KOMMUNENS PLIGTER

Læs mere

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste Udbudsforskrifter Drift Vintertjeneste Vintertjeneste ved håndarbejde og småmateriel Paradigma for instruks Fortove, busstop o.l. Udgave Under udarbejdelse Til frivillig brug med henblik på erfaringsopsamling

Læs mere

VINTERVEDLIGEHOLDELSE

VINTERVEDLIGEHOLDELSE REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE AF VEJE OG STIER I FREDERIKSSUND KOMMUNES Dette regulativ træder i kraft den 31. oktober 2007. 1. Udgave Vedtaget af Frederikssund Byråd 30. september

Læs mere

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018 APRIL 2014 SYDDJURS KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018 ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2014 SYDDJURS KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR KOLDING KOMMUNE

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR KOLDING KOMMUNE VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR KOLDING KOMMUNE Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i Kolding Kommune Juni 2013 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1 Indledning...

Læs mere

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, pladser og stier i HADERSLEV KOMMUNE

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, pladser og stier i HADERSLEV KOMMUNE REGULATIV om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, pladser og stier i HADERSLEV KOMMUNE Vedtaget i Udvalget for Plan og Miljø, september 2011 Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV STATENS VEJE, STIER, SIDEANLÆG MV. 8. MARTS 2016 2 8. marts 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 4 2 VEJDIREKTORATETS PLIGTER STATSVEJE, -STIER, SIDEANLÆG MV. 5 2.1 Snerydning 5 2.2 Glatførebekæmpelse 7 2.3

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV. Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV. Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018 VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018 Indhold Indledning... 3 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier m.m.... 4 2. Vintervejklasser... 4 3. Prioritering

Læs mere

GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING

GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2018 NORDFYNS KOMMUNE GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING 2018-2021 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER FOR VINTERTJENESTE

Læs mere

Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune

Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune 1 Indhold 1. Indledning og lovgivning...3 2. Opdeling af det kommunale vejnet...4 3. Servicemål for vintertjeneste

Læs mere

YDELSESBESKRIVELSE RUTENUMMEREREDE VEJE

YDELSESBESKRIVELSE RUTENUMMEREREDE VEJE Ydelsesbeskrivelse rutenummererede veje Indholdsfortegnelse Dato: Marts 2018 YDELSESBESKRIVELSE RUTENUMMEREREDE VEJE Indholdsfortegnelse 1 ARBEJDSBESKRIVELSE RUTENUMMEREREDE VEJE...1 1.1 GENERELT...1 1.2

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV DECEMBER 2015 1 1 ALMENT 3 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV. 4 2.1 Snerydning 4 2.2 Glatførebekæmpelse 5 2.3 Renholdelse 5 3 GRUNDEJERNES PLIGTER

Læs mere

Regulativ For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune

Regulativ For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune Regulativ For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune Oktober 2017 Indholdsfortegnelse: 1. Alment... 3 2. Kommunens pligter Kommuneveje og offentlige stier mv.,

Læs mere

VINTER, SNE OG GLATFØRE

VINTER, SNE OG GLATFØRE VINTER, SNE OG GLATFØRE VINTER, SNE OG GLATFØRE NÅR SNE OG FROST SÆTTER IND, GÅR VARDE KOMMUNE I GANG MED AT SIKRE, AT TRAFIKKEN STADIG KAN FLYDE. Kommunen har mange veje, stier og p-pladser, og når vinteren

Læs mere

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015 VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune Regulativ august 2015 1 Indholdsfortegnelse: Indledning 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier

Læs mere

AALBORG KOMMUNE VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE TRAKTORENTREPRISER. Vilkår for arbejdets udførelse (VILKÅR)

AALBORG KOMMUNE VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE TRAKTORENTREPRISER. Vilkår for arbejdets udførelse (VILKÅR) AALBORG KOMMUNE Entreprenør Hattemagervej 22 9000 Aalborg VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE 2018 2021 TRAKTORENTREPRISER Vilkår for arbejdets udførelse (VILKÅR) Version 1.0 Maj 2018 VILKÅR for arbejdets udførelse

Læs mere

Når forholdene nødvendiggør prioritering, fastlægges den efter vejklassificeringen.

Når forholdene nødvendiggør prioritering, fastlægges den efter vejklassificeringen. Indledning Vintervedligeholdelse offentlige veje, stier mv. Snerydningen og glatførebekæmpelse på offentlige veje, stier og pladser iværksættes efter Køge Kommunes Regulativ for vintervedligeholdelse og

Læs mere

Vinter- og Renholdelsesregulativ. Vallensbæk Kommune September 2016

Vinter- og Renholdelsesregulativ. Vallensbæk Kommune September 2016 Vinter- og Renholdelsesregulativ Vallensbæk Kommune September 2016 1 Indholdsfortegnelse 1 Alment side 3 2 Kommunens pligter side 4 3 Grundejernes pligter, offentlige veje og stier side 5 4 Grundejernes

Læs mere

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre.

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. Vinterberedskab Beredskabsperiode 1. oktober-15. oktober og 15. april-31. april Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. 15. oktober-1.

Læs mere

UDBUD AF GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING GENUDBUD AF 9 RUTER

UDBUD AF GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING GENUDBUD AF 9 RUTER AUGUST 2016 NORDDJURS KOMMUNE UDBUD AF GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING 2016-2019 GENUDBUD AF 9 RUTER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk AUGUST

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV IKAST BRANDE KOMMUNE 1. OKTOBER 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 3 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV., DER ADMINISTRERES AF KOMMUNALBESTYRELSEN 4 2.1 Snerydning 4 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV

Tønder Kommune REGULATIV Tønder Kommune REGULATIV Vellerupvej 16. februar 2010 Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Godkendt af Udvalget for Teknik og Miljø den 2. oktober 2007 Revideret 14. september

Læs mere

Tilbudsindhentning uden grænseoverskridende interesse. På Glatførebekæmpelse af fortove for Kolding Kommune

Tilbudsindhentning uden grænseoverskridende interesse. På Glatførebekæmpelse af fortove for Kolding Kommune Tilbudsindhentning uden grænseoverskridende interesse På Glatførebekæmpelse af fortove for Kolding Kommune September 2016 Indholdsfortegnelse 1. Generel beskrivelse af tilbudsindhentningen... 4 1.1 Tidsplan...

Læs mere

Vinter og Renholdelsesregulativ

Vinter og Renholdelsesregulativ BY & MILJØ Vinter og Renholdelsesregulativ Oktober 2017 Side 2 Oktober 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ALMENT 4 2. KOMMUNENS FORPLIGTELSER 5 2.1 SNERYDNING 6 2.2 GLATFØREBEKÆMPELSE 7 2.3 RENHOLDELSE 7 3. GRUNDEJERENS

Læs mere

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre.

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. Vinterberedskab Beredskabsperiode 1. oktober-15. oktober og 15. april-31. april Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. 15. oktober-1.

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Viborg Kommune. Gældende fra den 1. oktober 2015

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Viborg Kommune. Gældende fra den 1. oktober 2015 VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Viborg Kommune Gældende fra den 1. oktober 2015 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV., DER ADMINISTRERES AF KOMMUNALBESTYRELSEN

Læs mere

REGULATIV for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Vordingborg Kommune

REGULATIV for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Vordingborg Kommune REGULATIV for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Vordingborg Kommune Regulativ For vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser Udgivet af Vordingborg Kommune 2015 Udarbejdet

Læs mere

VINTER, SNE OG GLATFØRE NÅR SNE OG FROST SÆTTER IND, GÅR SØNDERBORG KOMMUNE I GANG MED AT SIKRE, AT TRAFIKKEN STADIG KAN FLYDE.

VINTER, SNE OG GLATFØRE NÅR SNE OG FROST SÆTTER IND, GÅR SØNDERBORG KOMMUNE I GANG MED AT SIKRE, AT TRAFIKKEN STADIG KAN FLYDE. VINTER, SNE OG GLATFØRE NÅR SNE OG FROST SÆTTER IND, GÅR SØNDERBORG KOMMUNE I GANG MED AT SIKRE, AT TRAFIKKEN STADIG KAN FLYDE. Sønderborg Kommune har mange veje, stier og p- pladser. Når vinteren kommer,

Læs mere

D. 07-08-2013. Svendborg Kommune. Udbud af vintertjeneste. Arbejdes Beskrivelses

D. 07-08-2013. Svendborg Kommune. Udbud af vintertjeneste. Arbejdes Beskrivelses D. 07-08-2013 Svendborg Kommune Udbud af vintertjeneste Arbejdes Beskrivelses Generelt 1.1 Omfang Opgaven omfatter vintertjeneste på kørebaner i Svendborg Kommune i form af: 3 delentrepriser med snerydning

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ

Vinter- og renholdelsesregulativ Vinter- og renholdelsesregulativ 1. oktober 2016 Indhold 1. ALMENT... 3 2. Kommunens pligter kommunevej og offentlige stier m.v., der administreres af kommunalbestyrelsen... 4 3. Grundejerens pligter offentlige

Læs mere

JUNI 2017 JAMMERBUGT KOMMUNE VINTERTJENESTE INSTRUKS TRAKTOR

JUNI 2017 JAMMERBUGT KOMMUNE VINTERTJENESTE INSTRUKS TRAKTOR JUNI 2017 JAMMERBUGT KOMMUNE VINTERTJENESTE INSTRUKS TRAKTOR ADRESSE COWI A/S Visionsvej 56 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2017 JAMMERBUGT KOMMUNE VINTERTJENESTE

Læs mere

VINTERTJENESTE 2014-2018

VINTERTJENESTE 2014-2018 Natur- og Vejservice AUGUST 2014 SYDDJURS KOMMUNE GENUDBUD AF RUTER VINTERTJENESTE 2014-2018 Entreprise nr. 16 Entreprise nr. 23 Entreprise nr. 24 Entreprise nr. 28 INSTRUKS TRAKTORER 2 INDHOLD 1 Instruks

Læs mere

Rubrik. Regulativ. Vinter- og renholdelsesregulativ 2014/15. 1. oktober 2014. 1

Rubrik. Regulativ. Vinter- og renholdelsesregulativ 2014/15. 1. oktober 2014. 1 Rubrik Regulativ 1. oktober 2014. 1 Vinter- og renholdelsesregulativ 2014/15 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Indledning 2 Offentlige veje, stier og pladser 3 Private fællesveje og stier, samt

Læs mere

Vinter og sne snerydning Det gør du det gør vi

Vinter og sne snerydning Det gør du det gør vi Vinter og sne snerydning Det gør du det gør vi Når sneen falder eller frosten bider fra sig og gør veje og stier glatte, så skal såvel kommune som grundejere i sving. Byrådet har besluttet, hvordan grundejerne

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ

Vinter- og renholdelsesregulativ Vinter- og renholdelsesregulativ 26. OKTOBER 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 3 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV., DER ADMINISTRERES AF KOMMUNALBESTYRELSEN 4 2.1 Snerydning 4 2.2

Læs mere

Udbud af vintertjeneste. Ulla Milling, fagkoordinator for operativ vintertjeneste

Udbud af vintertjeneste. Ulla Milling, fagkoordinator for operativ vintertjeneste Udbud af vintertjeneste Ulla Milling, fagkoordinator for operativ vintertjeneste Fælles for alle vinter-tilbud LÆS MATERIALET IGENNEM Heri står hvad der skal laves for hvilken betaling og under hvilke

Læs mere

AALBORG KOMMUNE VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE TRAKTORENTREPRISER. Instruks for arbejdets udførelse på stier (INSTRUKS-STIER)

AALBORG KOMMUNE VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE TRAKTORENTREPRISER. Instruks for arbejdets udførelse på stier (INSTRUKS-STIER) AALBORG KOMMUNE Entreprenør Hattemagervej 22 9000 Aalborg VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE 2018 2021 TRAKTORENTREPRISER Instruks for arbejdets udførelse på stier (INSTRUKS-STIER) Version 1.0 Maj 2018 INDHOLD

Læs mere

REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE AF VEJE MV. I VORDINGBORG KOMMUNE

REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE AF VEJE MV. I VORDINGBORG KOMMUNE REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE AF VEJE MV. I VORDINGBORG KOMMUNE vordingborg.dk Vordingborg Kommune Mønsvej 130 4760 Vordingborg Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af

Læs mere

Vinterregulativ for Viborg Kommune

Vinterregulativ for Viborg Kommune Vinterregulativ for Viborg Kommune Vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser Gældende fra 1. oktober 2011 Indhold 1. Indledning...1 2. Kommuneveje, stier og pladser...2 2.1 Vejbestyrelsens forpligtigelser...2

Læs mere