Tillæg til miljøgodkendelse af Gislinge Slammineraliseringsanlæg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tillæg til miljøgodkendelse af Gislinge Slammineraliseringsanlæg"

Transkript

1 Holbæk Forsyning Dato: Tåstrup Møllevej 5 Sagsb.: Majou 4300 Holbæk Sagsnr.: 13/49946 Dir.tlf.: virksomhed@holb.dk EAN.nr Tillæg til miljøgodkendelse af Gislinge Slammineraliseringsanlæg Holbæk Kommune meddeler hermed tillæg til miljøgodkendelse af Gislinge Slammineraliseringsanlæg, Hagestedvej 27B, 4532 Gislinge, matr. nr. 49g Gislinge by, Gislinge i henhold til miljøbeskyttelseslovens 1 33 stk. 1. Tilladelsen meddeles på følgende vilkår, som virksomheden/anlægget skal overholde ud over de eksisterende vilkår i miljøgodkendelsen fra juni 2009 (vedlagt som bilag): Tilføjelse af vilkår Generelt 1a. Anlægget skal drives i overensstemmelse med oplysningerne fremsendt i ansøgningsmaterialet til dette tillæg til miljøgodkendelsen. 1b. Anlægget til slamafvandingsposer (geotubes) skal overholde alle vilkårene i miljøgodkendelsen fra 2009, herunder også de vilkår, der omhandler krav til bassinerne, bortset fra vilkår 8 og 18. 3a. Et eksemplar af dette tillæg til miljøgodkendelse skal være tilgængeligt for driftspersonalet. Personalet skal være orienteret om dette dokuments indhold. Virksomheden skal opbevare dette dokument sammen med miljøgodkendelsen. Indretning og drift af anlægget 7a. Opbevaring af polymer (PolyUnit), som tilsættes slamafvandingsposer (geotubes), skal ske i en egnet beholder med tilhørende rørsystemer uden risiko for spild til jord eller vandmiljø. 8a. Der må kun tilføres aerobt stabiliseret slam fra Gislinge Renseanlæg og polymer til slamafvandingsposer (geotubes). 1 Lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010 om miljøbeskyttelse (med senere ændringer)

2 Membran og drænsystem 16a. Anlægget til slamafvandingsposer (geotubes) skal beklædes med en vandtæt membran, der overholder retningslinjerne i DS/INF 466 for så vidt angår materiale, udlægning, sammensvejsning, rørgennemføring og tæthedskontrol. Datablade og kontroljournaler skal føres i henhold til DS/INF 466, og disse skal være tilgængelige ved tilsyn. Egenkontrol 18a. I forbindelse hver tømning af slamafvandingsposer (geotubes), skal der foretages en visuel kontrol med membranens tæthed. Kontrollen skal dokumenteres med billeder og gemmes i virksomhedens driftsjournal. 18b. Holbæk Kommune kan kræve, at virksomheden gennemfører en tæthedskontrol, hvis der er mistanke om, at membranen er utæt. Omkostningerne forbundet hermed afholdes af Holbæk Forsyning. 18c. Virksomheden skal føre driftsjournal med angivelse af - Årligt tilførte slammængder til slamafvandingsposer (geotubes) - Opgørelse over restkapacitet ved årets udgang - Datoer for tømning af slamafvandingsposer (geotubes) og billeddokumentation for visuel kontrol Driftsjournalen skal opbevares på anlægget i mindst 5 år og skal være tilgængelig for tilsynsmyndigheden. VURDERING OG BEGRUNDELSE FOR NYE VILKÅR Holbæk Kommune har foretaget en vurdering af de mulige miljøpåvirkninger i forbindelse med det ansøgte anlæg af slamafvandingsposer (geotubes) på Gislinge Slammineraliseringsanlæg. Neden for er miljøpåvirkningerne vurderet, og de nye vilkår begrundet. Generelt Der fastsættes vilkår om, at tillægget til miljøgodkendelsen skal opbevares sammen med den eksisterende godkendelse fra 2009, og at driftspersonalet skal være bekendt med de nye vilkår. Det er i overensstemmelse med standardvilkår 3 i godkendelsesbekendtgørelsen 2 og skal sikre, at driften og egenkontrollen sker i overensstemmelse med samtlige gældende vilkår for virksomheden. Indretning og drift af anlægget Der har ikke tidligere været opbevaret polymer på virksomheden. For at sikre mod spild til jord eller vandmiljø fastsættes vilkår 7a. Opbevaring af polymer (PolyUnit), som tilsættes slamafvandingsposer (geotubes), skal ske i en egnet beholder med tilhørende rørsystemer uden risiko for spild til jord eller vandmiljø. Dermed forventes opbevaringen af polymer ikke at medføre negative miljømæssige påvirkninger. 2 Bekendtgørelse nr af 20. december 2012 om godkendelse af listevirksomhed

3 Det er desuden præciseret i vilkår 8a, at der kun må tilsættes aerobt stabiliseret slam fra Gislinge Renseanlæg og polymer til slamafvandingsposer (geotubes). Det er anderledes i forhold til slambedene, da disse ikke tilsættes polymer. Vilkåret sikrer samtidigt, at der ikke tilsættes andre stoffer uden miljømyndighedens tilladelse. Membran og drænsystem For at præcisere standardvilkår 5 i godkendelsesbekendtgørelsen, fastsættes vilkår 16a vedr. krav til membranen under slamafvandingsposerne. Denne membran sikrer mod nedsivning af rejektvand til jord og grundvand og opfylder standarden for bedst tilgængelig teknologi, jf. Arbejdsrapport nr. 2/2013 fra Miljøstyrelsen Gennemgang af BAT i 22 branchebilag. Præciseringen bidrager også til at undgå misforståelser, idet der er fejl i ansøgningsmaterialet i forhold til den anvendte DS/INF standard. Egenkontrol For at sikre, at membranen er tæt, fastsættes vilkår om visuel kontrol og dokumentation for dette i forbindelse med hver tømning. Desuden fastsættes vilkår om, at kommunen kan forlange tæthedsprøvning, hvis der er mistanke om utætheder. Det vurderes, at disse krav kan sidestilles med standardvilkår i godkendelsesbekendtgørelsen. Det er indgået i vurderingen, at der ikke er beplantning på membranen til slamafvandingsposer (geotubes), og tømningshyppigheden - og dermed inspektionerne - vil være væsentligt oftere end for slambedene. Ligeledes fastsættes vilkår om driftsjournal jf. standardvilkår 20 for at sikre løbende overvågning af miljøbelastningen og sikre tilsynsmyndighedens mulighed for at kontrollere, at egenkontrollen overholdes. Støj Den samlede mængde afvandet slam, som skal køres væk til jordbrugsformål, er uændret. Pumpningen af slam til slamafvandingsposer (geotubes) sker igennem det nuværende ventilbygværk. Dermed sker der ikke en forøgelse af støjbringende aktiviteter. Der er ikke nogen maskiner omkring afvandingspladsen i den daglige drift, og derfor vurderes de støjfrembringende aktiviteter at være uændret i forhold til nuværende anlæg. Støj ved tømning af slamafvandingsposer (geotubes) vurderes ikke til at være anderledes end ved tømning af slambede, men forekommer oftere end tømning af slambede. Slamafvandingsposen (geotuben) tømmes således ca. hver 9. måned, mens slambedene tømmes hvert år. Denne ekstrakørsel er dog så begrænset, at den ikke vurderes at være til gene for omgivelserne. Til -og frakørselsforhold vil være uændrede i forhold til den nuværende kørsel til og fra slammineraliseringsanlægget, da den nye afvandingsplads med slamafvandingsposer (geotubes) vil ligge indenfor samme område. På baggrund af ovenstående er der ikke fastsat nye vilkår om støj.

4 Luftforurening, lugt og støv Risikoen for dannelse og spredning af aerosoler på det nuværende anlæg, som består af åbne slambassiner med tagrør, er tidligere vurderet til at være meget lille. Ved brug af slamafvandingsposer (geotubes) udpumpes slammet til en lukket pose. Det betyder, at den nuværende meget begrænsede aerosoldannelse minimeres yderligere. Der er derfor ikke fastsat nye vilkår om begrænsning af luftforurening, lugt og støv. Affald Slam udgør langt hoveparten af affaldet fra virksomheden. Mængden af slam, der skal bortskaffes til udnyttelse på landbrugsjord, er uændret. Det vurderes, at slammet fra slamafvandingsposer (geotubes) er mindre mineraliseret end slammet fra slambede. Ifølge Thomas Rolf Jensen fra leverandøren, EnviDan, overholder slammet, som pumpes ud i slamafvandingsposerne normalt slambekendtgørelsen mht. grænseværdier for tungmetaller og miljøfremmede stoffer. Ligeledes overholder slammet normalt grænseværdierne i slambekendtgørelsen efter ophold i slamafvandingsposer (geotubes). Det forudsættes, at slammet fra slamafvandingsposer (geotubes) analyseres og bortskaffes efter reglerne i slambekendtgørelsen, før udbringning på landbrugsjord. På baggrund af ansøgningsmaterialet har Holbæk Kommune ikke grundlag for at vurdere, at bortskaffelse af slammet fra slamafvandingsposer (geotubes) skulle udgøre en større risiko for forurening i forhold til slammet fra slambedene. Etableringen af slamafvandingsposer (geotubes) kan have en positiv miljømæssig effekt i tilfælde af uheld, hvor der ledes forurenet spildevand gennem renseanlægget. Her vil det være en fordel at kunne lede det forurenede slam til en afvandingspose i stedet for slambedene, og dermed undgå at ødelægge vegetationen i slambedene. Spildevand Spildevandet fra afvandingen af slammet ledes tilbage til rensningsanlægget via et lukket system. Der vurderes ikke at være ændringer i miljøpåvirkningen i forhold til de eksisterende forhold. VIRKSOMHEDENS BEMÆRKNINGER Virksomheden har til udkastet til tillægget til miljøgodkendelsen fremsendt følgende kommentarer: Holbæk Forsyning/EnviDan har følgende kommentarer til udkastene til tillæggene til miljøgodkendelserne for Gislinge og Svinninge Slammineraliseringsanlæg. 1. Betegnelsen geotubes ønsker Holbæk Forsyning erstattet med slamafvandingsposer (geotubes)

5 2. I afsnittet VURDERING OG BEGRUNDELSE FOR NYE VILKÅR Affald, er der skrevet: Det vurderes, at slammet fra slamafvandingsposer (geotubes) er mindre mineraliseret end slammet fra slambede. Ifølge Thomas Rolf Jensen fra leverandøren, EnviDan, overholder slammet efter ophold i slamafvandingsposer (geotubes) normalt grænseværdierne i slambekendtgørelsen. Det skal måske tilføjes, at slammet, som pumpes ud i slamafvandingsposerne (geotubes) normalt overholder slambekendtgørelsen mht. grænseværdier for tungmetaller og miljøfremmede stoffer. Det tilkendegives hermed, at der ikke skal gøres brug af den fulde høringsperiode, så meddelelsen af godkendelsen kan fremskyndes. Holbæk Kommunes bemærkninger: Holbæk Kommune er enig med Holbæk Forsyning i, at det vil være mere hensigtsmæssigt at betegne geotubes som slamafvandingsposer (geotubes) og har selv bedt Holbæk Forsyning overveje dette pr. telefon. Dermed meddeles godkendelsen ikke til det specifikke produkt, geotubes, men til slamafvandingsposer som fx geotubes. Den foreslåede tilføjelse vedr. slammets overholdelse af slambekendtgørelsens grænseværdier for tungmetaller og miljøfremmede stoffer vurderes relevant og medtages i vurderingen. Meddelelsen af tillægget til godkendelsen fremskyndes, så virksomheden kan tage anlægget i brug hurtigst muligt. SAMLET VURDERING Holbæk Kommune vurderer, at Gislinge Slammineraliseringsanlæg kan gennemføre den ansøgte ændring, uden at det giver anledning til væsentlige miljøpåvirkninger. VVM Det ansøgte vurderes ikke omfattet krav til VVM-screening, jf. bekendtgørelse nr af 15. december 2010 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM). LOVGRUNDLAG Tillægget til miljøgodkendelsen meddeles i medfør af miljøbeskyttelseslovens 33 stk. 1. Virksomheden er omfattet af listepunkt K206 på bilag 2 i bekendtgørelse nr af 20. december 2012 om godkendelse af listevirksomhed; Anlæg der nyttiggør ikke-farligt affald, bortset fra autoophugning, skibsophugning, biogasfremstilling, kompostering eller forbrænding. Da den eksisterende miljøgodkendelse er meddelt i 2009, er virksomheden omfattet af retsbeskyttelse indtil 2017, og de eksisterende vilkår kan derfor ikke ændres i forbindelse med dette tillæg til miljøgodkendelsen.

6 FORUDSÆTNINGER Virksomheden har den 11. oktober 2013 fået tilladelse til påbegyndelse af bygge- og anlægsarbejder før miljøgodkendelse. I forbindelse med tilladelsen blev det vurderet, at det ansøgte er i overensstemmelse med planlovgivningen, og at der ikke kræves landzonetilladelse til det ansøgte. Sammen med ansøgningsmaterialet fremsendte virksomheden en anmeldelse af byggearbejdet til Holbæk Kommune, og der er meddelt byggetilladelse til etableringen af anlægget. Dette tillæg til miljøgodkendelse er ud over ovenstående forudsætninger udarbejdet på baggrund af følgende: Miljøgodkendelse af juni Virksomhedens ansøgning af 7. oktober 2013 om tillæg til miljøgodkendelsen fra Ansøgningen indeholder anmodning om etablering af slamafvandingsanlæg i form af geotubes på Gislinge Slammineraliseringsanlæg. Supplerende oplysninger af 11. oktober 2013 til ansøgning om tillæg til miljøgodkendelsen. Mail af 28. oktober 2013 med oplysning om fejl i ansøgning vedr. standard for membran. OFFENTLIGGØRELSE Tillægget til miljøgodkendelsen vil blive offentliggjort på KLAGEVEJLEDNING Tillægget til miljøgodkendelsen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Klageberettigede er følgende: Virksomheden, Holbæk Forsyning Enhver der har individuel og væsentlig interesse i sagens udfald Sundhedsstyrelsen Lokale foreninger og organisationer, der har beskyttelse af natur og miljø som hovedformål påklage afgørelser, som foreningen eller organisationen har ønsket underretning om, jf. 76 i miljøbeskyttelsesloven Landsdækkende foreninger og organisationer i det omfang, de har klageret over den konkrete afgørelse, jf. miljøbeskyttelseslovens 99 og 100 Eventuel klage over afgørelsen skal væres skriftlig og sendes til Holbæk Kommune, By og Landskab, Postboks 89, 4300 Holbæk, og stiles til Natur- og Miljøklagenævnet. Holbæk Kommune skal have modtaget klagen senest den 9. december 2013 kl Holbæk Kommune videresender klage og sagsakter til Natur- og Miljøklagenævnet. Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnets behandling af klagen, at der indbetales et gebyr på 500 kr. til Natur- og Miljøklagenævnet.

7 Vejledning om gebyrordningen kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside Virksomheden vil få besked, hvis vi modtager en klage. Virksomheden vil kunne udnytte miljøgodkendelsen, mens Natur- og Miljøklagenævnet behandler en eventuel klage, medmindre nævnet bestemmer noget andet. Det er en forudsætning for udnyttelse af godkendelsen, at virksomheden opfylder de vilkår, der er fastsat i godkendelsen. Udnyttes miljøgodkendelsen indebærer dette dog ingen begrænsning for Natur- og Miljøklagenævnets mulighed for at ændre eller ophæve godkendelsen. Hvis afgørelsen ønskes afprøvet ved domstolene, skal søgsmålet være anlagt senest 6 måneder efter offentliggørelsen, jf. 101 i miljøbeskyttelsesloven. BRUGERBETALING Sagsbehandling i forbindelse med udarbejdelse af tillæg til miljøgodkendelser er omfattet af brugerbetaling 3. Det betyder, at Holbæk Kommune skal opkræve 300,25 kr. i timen for den tid, der er brugt på udarbejdelse af tillægget til miljøgodkendelsen. Opkrævningen vil ske i november SPØRGSMÅL Eventuelle spørgsmål til dette tillæg til miljøgodkendelse kan rettes til undertegnede på tlf Med venlig hilsen Marie Jul Ougaard Miljømedarbejder Bilag: Bilag 1: Miljøgodkendelse af juni 2009 Bilag 2: Ansøgning af 7. oktober 2013 om tillæg til miljøgodkendelsen Bilag 3: Supplerende oplysninger til ansøgning af 11. oktober 2013 Kopi af denne godkendelse er sendt til: Sundhedsstyrelsen ved Embedslægeinstitutionen Sjælland, seost@sst.dk Danmarks Naturfredningsforening, holbaek@dn.dk Friluftsrådet, Nordvestsjælland; fr@friluftsraadet.dk Thomas Rolf Jensen, EnviDan, trj@envidan.dk 3 Bekendtgørelse nr. 463 af 21. maj 2007 om brugerbetaling for godkendelse og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug

Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering)

Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering) November 2013 Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering) Tornved Genbrugsplads Holbækvej 167-167a, 4450 Jyderup Matrikelnumre: 7000-a Bennebo by, Skamstrup og 7000-c Tornved by CVR nr. 33033192 P. nr.

Læs mere

Tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens 33, stk. 2 til at påbegynde bygge- og anlægsarbejdet på Enggade 13, 5000 Odense C.

Tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens 33, stk. 2 til at påbegynde bygge- og anlægsarbejdet på Enggade 13, 5000 Odense C. Odense Kommune, Odense Slot, Nørregade 36-38, Postboks 740, 5000 Odense C Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Industri og Klima Odense

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 33 af. Støvring Autooophug ApS, Banesvinget 9-12, 9530 Støvring

Tillæg til Miljøgodkendelse i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 33 af. Støvring Autooophug ApS, Banesvinget 9-12, 9530 Støvring Center Natur og Miljø Journalnr: 09.02.16-K08-18996-07 Ref.: Dorte Schmieg Toft Dato: 18-03-2014 Tillæg til Miljøgodkendelse i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 33 af Støvring Autooophug ApS, Banesvinget

Læs mere

Miljøgodkendelse. FFV Energi & Miljøs Affaldssorteringsanlæg Korsvangen 8B 5750 Ringe

Miljøgodkendelse. FFV Energi & Miljøs Affaldssorteringsanlæg Korsvangen 8B 5750 Ringe Miljøgodkendelse FFV Energi & Miljøs Affaldssorteringsanlæg Korsvangen 8B 5750 Ringe Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler miljøgodkendelse til FFV Energi & Miljøs affaldssorteringsanlæg, Korsvangen 8 B, 5750

Læs mere

Tillæg Dato: til miljøgodkendelse af den 1. juli Driftstid og vaskerum. ScrapTrans A/S

Tillæg Dato: til miljøgodkendelse af den 1. juli Driftstid og vaskerum. ScrapTrans A/S Tillæg Dato: 17-02-2016 til miljøgodkendelse af den 1. juli 2010 - Driftstid og vaskerum ScrapTrans A/S Stilbjergvej 1A, 7190 Billund Matrikel nr.: 3bh Sdr. Elkær, Grene CVR-nummer: 25447964 P-nummer:

Læs mere

Vilkårsændring af miljøgodkendelse af 21. januar 2013. Nyttiggørelse af lettere forurenet jord i støjvoldanlæg

Vilkårsændring af miljøgodkendelse af 21. januar 2013. Nyttiggørelse af lettere forurenet jord i støjvoldanlæg TEKNIK OG MILJØ Dato: 30. juni 2014 Sagsnr.: 09.02.16-P19-4-14 Vilkårsændring af miljøgodkendelse af 21. januar 2013 Nyttiggørelse af lettere forurenet jord i støjvoldanlæg Ørre Skytteforening Nybro Møllevej

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune. Afgørelse om revurdering af miljøgodkendelsen for A.A. Service & Transport A/S.

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune. Afgørelse om revurdering af miljøgodkendelsen for A.A. Service & Transport A/S. Virksomheder og Jord Grøndalsvej 1 C, Postboks 4049, 8260 Viby J A.A. Service & Transport A/S Grenåvej 631 B 8541 Skødstrup Side 1 af 5 Afgørelse om revurdering af miljøgodkendelsen for A.A. Service &

Læs mere

VVM-screening af anlæg til bejdsning af rustfrit stål hos Aqua System A/S. Aqua System har den 1. december 2014 anmeldt bejdsning af rustfrit stål.

VVM-screening af anlæg til bejdsning af rustfrit stål hos Aqua System A/S. Aqua System har den 1. december 2014 anmeldt bejdsning af rustfrit stål. TEKNIK OG MILJØ Aqua System A/S Avnvej 14 7400 Herning Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8085 mikht@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 01.16.04-P00-2-15 VVM-screening

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse

Tillæg til miljøgodkendelse Furesø Kommune Natur og Miljø Tillæg til miljøgodkendelse Stena Recycling A/S Rugmarken 10 3520 Farum 5. marts 2014 1 INDHOLD: INDLEDNING... 3 MILJØGODKENDELSE... 3 VILKÅR FOR MILJØGODKENDELSEN... 3 OFFENTLIGGØRELSE

Læs mere

MILJØGODKENDELSE Nordic Waste A/S

MILJØGODKENDELSE Nordic Waste A/S MILJØGODKENDELSE Nordic Waste A/S Jordtip Ølst Efterbehandling af landarealer efter udvinding af ler med henblik på retablering af området. Godkendelsen omfatter: Sortering og nyttiggørelse af gamle jernbaneskærver.

Læs mere

Påbud om ændring af vilkår for emission af organiske opløsningsmidler fra malekabine, Vestas Northern Europa A/S, Industrivej 20, 6900 Skjern

Påbud om ændring af vilkår for emission af organiske opløsningsmidler fra malekabine, Vestas Northern Europa A/S, Industrivej 20, 6900 Skjern Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Vestas Northern Europe A/S Industrivej 20 6900 Skjern Att.: Jane Berwald, jabew@vestas.com Sagsbehandler Pernille Nielsen

Læs mere

MILJØGODKENDELSE. Haderslev Kommune meddeler godkendelse efter Miljøbeskyttelseslovens. Vedsted, beliggende Hærvejen 9, 6500 Vojens.

MILJØGODKENDELSE. Haderslev Kommune meddeler godkendelse efter Miljøbeskyttelseslovens. Vedsted, beliggende Hærvejen 9, 6500 Vojens. MILJØGODKENDELSE Haderslev Kommune meddeler godkendelse efter Miljøbeskyttelseslovens 1 33 stk. 1 for anlæg af støjvold på matr. nr. 21 Skovby, Vedsted, beliggende Hærvejen 9, 6500 Vojens. Haderslev 30.

Læs mere

Miljøstyrelsen Roskilde har den 3. januar 2012 modtaget ansøgning fra Vattenfall A/S, Amagerværket om fyringsforsøg med træpiller på værkets blok 3.

Miljøstyrelsen Roskilde har den 3. januar 2012 modtaget ansøgning fra Vattenfall A/S, Amagerværket om fyringsforsøg med træpiller på værkets blok 3. Amagerværket Vattenfall A/S Kraftværksvej 37 2300 København S Roskilde J.nr. MST- 1270-00680 Ref. melso/evnis Den 20. januar 2012 Afgørelse om ikke-godkendelsespligt for fyringsforsøg med tilsatsfyring

Læs mere

Vilkår 6 ændres til: 6. (*10) Der må maksimalt oplagres 10 ikke-miljøbehandlede køretøjer og 300 miljøbehandlede køretøjer på virksomheden.

Vilkår 6 ændres til: 6. (*10) Der må maksimalt oplagres 10 ikke-miljøbehandlede køretøjer og 300 miljøbehandlede køretøjer på virksomheden. H J Biler v/henrik Jensen Vestre Kobbelvej 11 7000 Fredericia 01-05-2014 Sags id.: 14/2408 Sagsbehandler: Mette Schjødt KS: Inger Pabst Påbud om ændring af vilkår i miljøgodkendelse af H.J. Biler, Vestre

Læs mere

Tilladelse til jordvarmeanlæg - lovliggørelse

Tilladelse til jordvarmeanlæg - lovliggørelse POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK DATO: 07-01-2019 JOURNALNUMMER 09.08.26-P19-7-18 Claus Henry Hansen Broholmvej 5 7600 Struer RÅDHUSET,

Læs mere

Soil Recovery A/S Nederbyvej 12. 5800 Nyborg

Soil Recovery A/S Nederbyvej 12. 5800 Nyborg Soil Recovery A/S Nederbyvej 12 5800 Nyborg Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg Tlf. 6333 7000 Fax. 6333 7001 kommune@nyborg.dk www.nyborg.dk 10-03-2009 Tillægsgodkendelse for nyt 1.200 liter

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse

Tillæg til Miljøgodkendelse Tillæg til Miljøgodkendelse Godkendelse i medfør af miljøbeskyttelseslovens kapitel 5 til Dansk Genbrugsisolering A/S Knastvej 4 7860 Spøttrup Skive Kommune Forvaltningen for Teknisk, Miljø & Udvikling

Læs mere

Afslaget gives i henhold til forbuddet i husdyrgodkendelseslovens 6, stk. 1, nr. 4 samt husdyrgodkendelseslovens 31.

Afslaget gives i henhold til forbuddet i husdyrgodkendelseslovens 6, stk. 1, nr. 4 samt husdyrgodkendelseslovens 31. Returadresse: Plan Byg og Miljø Postboks 50, 4400 Kalundborg Ornestation Mors Gl. Møllevej 97 7970 Redsted M. Afslag på ansøgning om udvidelse af dyreholdet på Bækkevej 4, 4470 Høng Kalundborg Kommune

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse nyttiggørelse af forurenet jord,

Tillæg til Miljøgodkendelse nyttiggørelse af forurenet jord, Tillæg til Miljøgodkendelse nyttiggørelse af forurenet jord, Nørrekær Enges Landvindingslag, Diget i Nørrekær Enge Indhold Afgørelse...3 Sammendrag...4 Vilkår...4 Miljøteknisk beskrivelse og vurdering...5

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger. CVR.nr 29806071

Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger. CVR.nr 29806071 Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger CVR.nr 29806071 30. maj 2013 Miljøgodkendelse Baggrund Enghavegård ApS har den 21. september 2010 fået

Læs mere

Tilladelse til etablering og drift af et jordvarmeanlæg i henhold til. 19 i Miljøbeskyttelsesloven, Brydegårdsvej 28, 2760 Måløv

Tilladelse til etablering og drift af et jordvarmeanlæg i henhold til. 19 i Miljøbeskyttelsesloven, Brydegårdsvej 28, 2760 Måløv MILJØ OG TEKNIK Benjamin og Jane Friis Bybækterrasserne 142 F 3520 Farum Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 12. marts 2014 Tlf. dir.: 4175 0125 E-mail: mt-miljo@balk.dk

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Ekokem A/S Att. Miljøchef Eva Lund Lindholmvej 3 5800 Nyborg Sendt digitalt til CVR: 34484414 Virksomheder J.nr. MST-1270-01784 Ref. Johje/Molut Den 7. januar 2016 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING For:

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Kommunekemi a/s Att. Ninna Johnsen Lindholmvej 3 5800 Nyborg Odense J.nr. MST-1270-00565 Ref. Johje/olkri Den 16. april 2012 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING For: Kommunekemi a/s, ændring af vilkår for

Læs mere

SØNDERBORG AFFALD A/S Ellegårdvej 8. Tillæg til miljøgodkendelse ændring af driftstid

SØNDERBORG AFFALD A/S Ellegårdvej 8. Tillæg til miljøgodkendelse ændring af driftstid SØNDERBORG AFFALD A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tillæg til miljøgodkendelse ændring af driftstid Sønderborg Kommune modtog den 20. december 2016 en ansøgning om tillæg til miljøgodkendelsen af 27.

Læs mere

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE Marius Pedersen A/S Att.: Nicolai Boss Nielsen / Jan Kastrup Nykøbingvej 76 4990 Sakskøbing E-mail: nbn@mariuspedersen.dk; jka@mariuspedersen.dk FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE 13-04-2015 Marius Pedersen

Læs mere

Tilladelse til jordvarmeanlæg på Halfdansvej 29, 5700 Svendborg

Tilladelse til jordvarmeanlæg på Halfdansvej 29, 5700 Svendborg Erik Jensen Rosengårdsvej 29 5230 Odense M Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 6223 3000 Fax 6222 8810 keu@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til

Læs mere

RØDOVRE KOMMUNE. Teknisk Forvaltning TILLADELSE

RØDOVRE KOMMUNE. Teknisk Forvaltning TILLADELSE RØDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning 6. januar 2012 TILLADELSE TIL TILSLUTNING AF SPILDEVAND FRA VASKEPLADSER TILKNYTTET AAB, AFDELING 43 S GARAGEBYGNING OG CONTAINERPLADS PÅ STOREKÆR 9 2610 RØDOVRE MATR.

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING ZPD A/S H. E. Bluhmes Vej 63 6700 Esbjerg Virksomheder J.nr. MST-1270-01092 Ref. zaakh/rukso Den 19. december 2013 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Miljøstyrelsen C.F. Tietgens Boulevard 40 5220 Odense

Læs mere

Eksisterende såvel som nye tanke skal mindst med et interval på 10 år kontrolleres for utætheder og korrosion.

Eksisterende såvel som nye tanke skal mindst med et interval på 10 år kontrolleres for utætheder og korrosion. Returadresse: Teknik og Miljø - Team Natur og Miljø Postboks 50, 4400 Kalundborg BRENNTAG NORDIC A/S Borupvang 5 B 2750 Ballerup DATO 1. april 2014 SAGS NR. 326-2014-3955 BETJE N D IG SELV www.kalundborg.dk

Læs mere

Afgørelse efter 27 i Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen om etablering af et maskinhus på ejendommen Pebringsvej 5, 8700 Horsens

Afgørelse efter 27 i Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen om etablering af et maskinhus på ejendommen Pebringsvej 5, 8700 Horsens Jeppe Mouritsen Pebringsvej 5 8700 Horsens Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Aino Hvam Direkte nr.: 7975 5619 aino.hvam@hedensted.dk Lok.id.: 613-L03-000074 Sagsnr.:

Læs mere

(TILLÆG TIL) MILJØGODKENDELSE (OG AFGØRELSE OM IKKE VVM-PLIGT) Colas Danmark A/S Pindsmøllevej Hørning 11. juni 20142

(TILLÆG TIL) MILJØGODKENDELSE (OG AFGØRELSE OM IKKE VVM-PLIGT) Colas Danmark A/S Pindsmøllevej Hørning 11. juni 20142 (TILLÆG TIL) MILJØGODKENDELSE (OG AFGØRELSE OM IKKE VVM-PLIGT) Colas Danmark A/S Pindsmøllevej 9 8362 Hørning 11. juni 20142 Sags nr.: 14/015815 Sagsbeh.: Hans Kunnerup KS: Jens Tikær Andersen Tillæg til

Læs mere

#split# Bekendtgørelse nr af 2. december 2015 om godkendelse af listevirksomhed (godkendelsesbekendtgørelsen)

#split# Bekendtgørelse nr af 2. december 2015 om godkendelse af listevirksomhed (godkendelsesbekendtgørelsen) #split# AFFALDSSELSKABET VENDSYSSEL VEST I/S Mandøvej 4 9800 Hjørring Plan og Miljø Dato: 08-03-2016 Sags. nr.: 09.02.16-P19-1-16 Sagsbeh.: Kasper Nimand Steffensen Lokaltlf.: +4599454665 Ny Rådhusplads

Læs mere

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning.

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning. Haldor Topsøe A/S Heimdalsvej 4-6 3600 Frederikssund Virksomheder J.nr. MST-1270-01566 Ref. bebha/gukha Den 4. marts 2015 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for renserum i bygning G Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

VILKÅRSÆNDRING Røggaskondensering ved dellast

VILKÅRSÆNDRING Røggaskondensering ved dellast Energnist Esbjerg Måde Industrivej 35 6705 Esbjerg Ø Virksomheder J.nr. MST-1270-02141 Ref. MSCHU/bjens Den 02. februar 2017 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Røggaskondensering ved dellast For: Energnist

Læs mere

Grundejer: A/S Ikast Betonvarefabrik, Lysholt Alle 4, 7430 Ikast / IBF Hedehusene, Beredskabsvej 12, 2640 Hedehusene

Grundejer: A/S Ikast Betonvarefabrik, Lysholt Alle 4, 7430 Ikast / IBF Hedehusene, Beredskabsvej 12, 2640 Hedehusene Dansk Miljøforbedring ApS Søndre Mellemvej 9 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tillæg nr. 1 til miljøgodkendelse af 15. september

Læs mere

Terrænregulering på Skydebanevej 14, Esbjerg Forlængelse af tidsfrist

Terrænregulering på Skydebanevej 14, Esbjerg Forlængelse af tidsfrist Selskabet Skydebanevej 14 ApS Vrenderupvej 38 6818 Årre. Sendt til virksomhedens digitale postkasse og pr. hv@sb-thomsen.dk Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 8. maj 2014 Sagsbehandler Bodil Damsgaard Kristensen

Læs mere

Industrimiljø Teknik & Miljø. Citycentralen. Stikvejen 5, 6700 Esbjerg. CVR nummer Dato for tilsyn 12. marts 2015

Industrimiljø Teknik & Miljø. Citycentralen. Stikvejen 5, 6700 Esbjerg. CVR nummer Dato for tilsyn 12. marts 2015 Navn Citycentralen Adresse Stikvejen 5, 6700 Esbjerg CVR nummer 32 66 11 49 Dato for tilsyn 12. marts 2015 Baggrunden for tilsynet Virksomhedens karakter Hvad der er ført tilsyn med Er der konstateret

Læs mere

MILJØGODKENDELSE. Haderslev Kommune meddeler godkendelse efter Miljøbeskyttelseslovens. Hammelev, beliggende Slethusvej 1, 6500 Vojens.

MILJØGODKENDELSE. Haderslev Kommune meddeler godkendelse efter Miljøbeskyttelseslovens. Hammelev, beliggende Slethusvej 1, 6500 Vojens. MILJØGODKENDELSE Haderslev Kommune meddeler godkendelse efter Miljøbeskyttelseslovens 1 33 stk. 1 for anlæg af støjvold på matr. nr. 303 Styding, Hammelev, beliggende Slethusvej 1, 6500 Vojens. Haderslev,

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse Gemidan A/S Havnevejen 150, 5330 Munkebo

Tillæg til miljøgodkendelse Gemidan A/S Havnevejen 150, 5330 Munkebo Tillæg til miljøgodkendelse Gemidan A/S Havnevejen 150, 5330 Munkebo Ændring af vilkår i tillæg til miljøgodkendelse af 30. maj 2014, vilkår 15, 16 og 29 CVR-nr.: 1214 3370 P-nr.: 10000338596 23. september

Læs mere

Sammendrag. Lunderskov Stålindustri Venusvej 11 6000 Kolding. CVR nr.: 11454496. Tillæg til miljøgodkendelse: bejdseplads

Sammendrag. Lunderskov Stålindustri Venusvej 11 6000 Kolding. CVR nr.: 11454496. Tillæg til miljøgodkendelse: bejdseplads Lunderskov Stålindustri Venusvej 11 6000 Kolding CVR nr.: 11454496 By- og Udviklingsforvaltningen Industri, jord og grundvand Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 74 69 E-mail industri@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Vilkår Der stilles vilkår om at eksisterende beplantning skal bibeholdes, for at sikre afskærmning af området, bl.a. af hensyn til naboerne.

Vilkår Der stilles vilkår om at eksisterende beplantning skal bibeholdes, for at sikre afskærmning af området, bl.a. af hensyn til naboerne. Brdr. Schøbers Østervej 16 Mjels 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at udvide autoophug på ejendommen matr.nr. 97a Mjels, Oksbøl, der ligger på Østervej 16, 6430 Nordborg Sønderborg Kommune har den 3.

Læs mere

Stena Recycling A/S Tilst

Stena Recycling A/S Tilst TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE TIL UDVIDELSE AF DRIFTSTIDEN TIDSBEGRÆNSET TIL 31.12. 2017 Stena Recycling A/S Tilst 31. maj 2017 1 Sagsnr.: MIL/02525 Journalnr.: 16/032902 Sagsbeh.: BKS K.S.: JTA Tillæg til

Læs mere

/13105 KS: lmje. LINAK Smedevænget Nordborg. Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41

/13105 KS: lmje. LINAK Smedevænget Nordborg. Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41 27-09-2013 13/13105 KS: lmje LINAK Smedevænget 8 6430 Nordborg Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41 Miljøafdelingen har gennemgået virksomhedens miljøgodkendelse fra december 2011, da man på et miljøtilsyn

Læs mere

på virksomheden til også at kunne modtage deponeringsegnet affald. Der er tale om tillægsvilkår til miljøgodkendelse af 8. november 2012.

på virksomheden til også at kunne modtage deponeringsegnet affald. Der er tale om tillægsvilkår til miljøgodkendelse af 8. november 2012. Civica Thomas B. Thriges Gade 24 5000 Odense C By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Industrimiljø Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 65512410 Fax 65919681

Læs mere

Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018

Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018 HedeDanmark a/s Sletvej 30 N 8310 Tranbjerg J Att. Christian Rydahl Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018 HedeDanmark har d. 3. januar

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund LEGO System A/S Kornmarken 33 7190 Billund Dato: 22.02.2018 Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund Rambøll har på vegne af LEGO System A/S

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE AF LISTEVIRKSOMHED. Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE AF LISTEVIRKSOMHED. Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE AF LISTEVIRKSOMHED Midlertidig udvidelse af driftstiden ved Colas Danmark A/S, Pindsmøllevej 9, 8362 Hørning 26. maj 2011 Sagsnr.:

Læs mere

UDEN NYE VILKÅR SUPPLEMENT TIL TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE AF. 23. november 2015

UDEN NYE VILKÅR SUPPLEMENT TIL TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE AF. 23. november 2015 AVV I/S Mandøvej 4 9800 Hjørring Virksomheder J.nr. MST-1270-02148 Ref. NIJOL/inlth Den 22. december 2016 (Sendes digitalt til: CVR nr. 23264757) MILJØGODKENDELSE UDEN NYE VILKÅR SUPPLEMENT TIL TILLÆG

Læs mere

MILJØGODKENDELSE. Godkendelsen omfatter et naboareal til hovedejendommen til opbevaring af miljøbehandlede biler.

MILJØGODKENDELSE. Godkendelsen omfatter et naboareal til hovedejendommen til opbevaring af miljøbehandlede biler. MILJØGODKENDELSE Østjysk Autoophug Godkendelsen omfatter et naboareal til hovedejendommen til opbevaring af miljøbehandlede biler. Dato: 11. August 2017 Godkendt: Per Eriksen Ingeniør Miljøgodkendelse

Læs mere

Driftstid Åbningstid inden for tidsrummet Mandag til fredag Lørdag, søndag, helligdage

Driftstid Åbningstid inden for tidsrummet Mandag til fredag Lørdag, søndag, helligdage Gentofte Kommune, Affald og Genbrug Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund CVR. nr. 19438414 1. juni 2017 Sagsnr. GEO-2017-00044 Sendt via digital post Tillæg til miljøgodkendelse af 16. august 2012 Gentofte

Læs mere

Afgørelse efter 27 i Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen om etablering af maskinhus på ejendommen Bygaden 11, 7171 Uldum

Afgørelse efter 27 i Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen om etablering af maskinhus på ejendommen Bygaden 11, 7171 Uldum Søren Pedersen Vandmøllevej 74 8723 Løsning Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Aino Hvam Direkte nr.: 7975 5619 aino.hvam@hedensted.dk Lok.id.: 613-L03-000013 Sagsnr.:

Læs mere

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning.

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning. Andels-Kartoffelmelsfabrikken Sønderjylland A.m.b.a Tøndervej 3 6520 Toftlund Sendt pr. e-mail til: post@a-k-s.dk og kraghchr@post3.tele.dk Virksomheder J.nr. MST-127o-00960 Ref. benjo/idhan Den 11. juni

Læs mere

Affaldscenter Aarhus, Øvrige Anlæg

Affaldscenter Aarhus, Øvrige Anlæg TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE OG AFGØRELSE OM IKKE VVM-PLIGT Affaldscenter Aarhus, Øvrige Anlæg 15. august 2013 1 Sagsnr.: MIL/00/02532 Journalnr.: 09.02.16G02 Sagsbeh.: JTA K.S.: AH Tillæg til miljøgodkendelse

Læs mere

Vilkårsændring. Virksomheder J.nr. MST-1270-01629 Ref. jamul/tiska Den 18. marts 2015. For: Novozymes A/S Krogshøjvej 36 2880 Bagsværd

Vilkårsændring. Virksomheder J.nr. MST-1270-01629 Ref. jamul/tiska Den 18. marts 2015. For: Novozymes A/S Krogshøjvej 36 2880 Bagsværd Virksomheder J.nr. MST-1270-01629 Ref. jamul/tiska Den 18. marts 2015 Vilkårsændring For: Novozymes A/S Krogshøjvej 36 2880 Bagsværd Matrikel nr. (8L): 3dø Bagsværd by CVR-nummer: 10007127 P-nummer: 1007675646

Læs mere

Projektet vil bidrage med en forøgelse af spildevand og affald, der inaktiveres og håndteres sammen med virksomhedens øvrige affald og spildevand.

Projektet vil bidrage med en forøgelse af spildevand og affald, der inaktiveres og håndteres sammen med virksomhedens øvrige affald og spildevand. Bavarian Nordic A/S Hejreskovvej 10A 3490 Kvistgård Sendt som digitalpost til CVR 16 271 187 og som mail til: Ane Rørmann Jensen, ane.rormannjensen@cmcbio.com C7 Consulting, rikke@c7c.dk Virksomheder J.nr.

Læs mere

RGS 90 A/S Askelunden 24 Østerhoved 4230 Skælskør. Sendt til virksomhedens digitale postkasse. Tillægsgodkendelse til oplag af havnesediment

RGS 90 A/S Askelunden 24 Østerhoved 4230 Skælskør. Sendt til virksomhedens digitale postkasse. Tillægsgodkendelse til oplag af havnesediment RGS 90 A/S Askelunden 24 Østerhoved 4230 Skælskør Sendt til virksomhedens digitale postkasse Teknik og Miljø Miljø og Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Tillægsgodkendelse

Læs mere

MiljøCenter Greve Modtagelse af lettere forurenet jord (Tillæg til miljøgodkendelse)

MiljøCenter Greve Modtagelse af lettere forurenet jord (Tillæg til miljøgodkendelse) Greve Kommune Center for Teknik & Miljø Greve Renovation A/S Løvmosen 2 2670 Greve Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve Telefon: 43 97 97 97 www.greve.dk MiljøCenter Greve Modtagelse af lettere forurenet

Læs mere

Stena Recycling A/S Tilst

Stena Recycling A/S Tilst TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. TIDSBEGRÆNSET TIL 31. DEC. 2016 Stena Recycling A/S Tilst 12. juli 2016 1 Sagsnr.: MIL/02525 Journalnr.: 16/032902 Sagsbeh.: BKS K.S.: AMR Tillæg til miljøgodkendelse af listevirksomhed

Læs mere

Stena Recycling A/S Tilst

Stena Recycling A/S Tilst (TILLÆG TIL) MILJØGODKENDELSE (OG AFGØRELSE OM IKKE VVM-PLIGT) Virksomhedens navn dd. måned 2013 TIDSBEGRÆNSET TILLÆG TIL MILJØ- GODKENDELSE Stena Recycling A/S Tilst 15. februar 2016 1 Sagsnr.: MIL/ Journalnr.:

Læs mere

Natur & Vandmiljø Teknik & Miljø. Tillæg til godkendelse af husdyrproduktion Plougsvadvej 10, 6771 Gredstedbro. Miljøgodkendelse

Natur & Vandmiljø Teknik & Miljø. Tillæg til godkendelse af husdyrproduktion Plougsvadvej 10, 6771 Gredstedbro. Miljøgodkendelse Natur & Vandmiljø Teknik & Miljø Tillæg til godkendelse af husdyrproduktion Plougsvadvej 10, 6771 Gredstedbro Miljøgodkendelse juni 2012 ESBJERG KOMMUNE Natur & Vandmiljø Torvegade 74 6700 Esbjerg Telefon

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben

Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben Roskilde Genbrugsplads December, 2015 By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Sønderborg Forsyning Ellegårdvej Sønderborg. Plan Sønderborg Kommune Rådhustorvet Sønderborg

Sønderborg Forsyning Ellegårdvej Sønderborg. Plan Sønderborg Kommune Rådhustorvet Sønderborg Sønderborg Forsyning Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere et regnvandsbassin, med status som teknisk anlæg, på ejendommen matr.nr. 824 Gråsten, Gråsten- Adsbøl, der ligger i

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune vurderer, at den øvrige ændring kræver tillæg til godkendelse efter miljøbeskyttelseslovens 2 kapitel 5.

Høje-Taastrup Kommune vurderer, at den øvrige ændring kræver tillæg til godkendelse efter miljøbeskyttelseslovens 2 kapitel 5. TMC - Natur og Miljø Høje-Taastrup Kommune Bygaden 2 2630 Taastrup Tlf: 43591000 www.htk.dk Dansk Miljøforbedring Beredskabsvej 19 2640 Hedehusene Dir.tlf.: 43591269 Email: SelmaSe@htk.dk 13-10-2018 Ekspeditionstid:

Læs mere

Erhverv, Bolig og Natur Miljøgodkendelse Sammendrag Åbningstider

Erhverv, Bolig og Natur Miljøgodkendelse Sammendrag Åbningstider Center for Ejendomme og Teknisk Service Trafik og Infrastruktur Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Att.: Bo Benedictsen-Nislev Erhverv, Bolig og Natur Industrimiljø Ramsherred 5, 2. sal 5700 Svendborg

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej Dronninglund

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej Dronninglund BRØNDERSLEV KOMMUNE Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej 9 9330 Dronninglund Godkendelsesdato: 11. april 2016 REGISTRERINGSBLAD Titel: Tillæg til 12 miljøgodkendelse

Læs mere

Afgørelse om vilkårsændring i miljøgodkendelse af 12. januar 2012

Afgørelse om vilkårsændring i miljøgodkendelse af 12. januar 2012 Vestvoldens Ungdomsklub Knallertbanen Jyllingevej 320 2610 Rødovre Afgørelse om vilkårsændring i miljøgodkendelse af 12. januar 2012 XX. måned 201X Vestvoldens Ungdomsklub har den 8. december 2015 ansøgt

Læs mere

Afgørelse. Beskrivelse af projektet. VVM-screening af Fur Containerplads, Vilietoften 9, 7884 Fur. Nomi4s i/s No Vilietoften 9 Madsbad 7884 Fur

Afgørelse. Beskrivelse af projektet. VVM-screening af Fur Containerplads, Vilietoften 9, 7884 Fur. Nomi4s i/s No Vilietoften 9 Madsbad 7884 Fur Nomi4s i/s No Vilietoften 9 Madsbad 7884 Fur 30. marts 2017 CVR-nr.: 14760504 P-nr.: 1019074710 VVM-screening af Fur Containerplads, Vilietoften 9, 7884 Fur Nomi4s i/s har den af 13. februar 2017 anmeldt

Læs mere

Ændring af vilkår i Miljøgodkendelse September 2013

Ændring af vilkår i Miljøgodkendelse September 2013 Ændring af vilkår i Miljøgodkendelse September 2013 Midtdjurs Autoophug & Import ApS Ændring af vilkår 1.2.8 i miljøgodkendelse af 3. december 2001 i henhold til kap. 5 i lovbekendtgørelse nr. 879 af 26.

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

Virksomheden er beliggende på: Sædding Ringvej 9-11, 6710 Esbjerg V, matr.nr. 4ao, Sædding By, Guldager. Placeringen fremgår af bilag 1.

Virksomheden er beliggende på: Sædding Ringvej 9-11, 6710 Esbjerg V, matr.nr. 4ao, Sædding By, Guldager. Placeringen fremgår af bilag 1. Esbjerg Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 29. september 2014 Sags id 14/7802 Sagsbehandler Bente Kristensen/sgk Telefon direkte 76 16 13 86 Påbud Tillæg til miljøgodkendelse

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt for forsøgskørsel med inddysning af ammoniakvand på Asnæsværkets blok 2.

Afgørelse om ikke godkendelsespligt for forsøgskørsel med inddysning af ammoniakvand på Asnæsværkets blok 2. Dong Energy Power A/S Asnæsværket Asnæsvej 16 4400 Kalundborg Virksomheder J.nr. MST-1270-01026 Ref. zuyuk/vba Den 17. september 2013 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for forsøgskørsel med inddysning

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse for Bøstrupvej 86, 7840 Højslev

Tillæg til miljøgodkendelse for Bøstrupvej 86, 7840 Højslev Tillæg til miljøgodkendelse for Bøstrupvej 86, 7840 Højslev efter 12, stk. 3 i Lovbekendtgørelse nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Meddelt d. 23. juli 2013 Tillægget

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund

Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund ScrapTrans A/S Stilbjergvej 1A 7190 Billund Dato: 30.05.2018 Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund KT erhvervsbyg A/S har på vegne af ScrapTrans A/S den 9. april 2018 indsendt ansøgning

Læs mere

Holbæk Havn, ejet af Holbæk Kommune, påbydes hermed følgende ændring af vilkår for sikkerhedsstillelsen for Holbæk Havbundssedimentdepot:

Holbæk Havn, ejet af Holbæk Kommune, påbydes hermed følgende ændring af vilkår for sikkerhedsstillelsen for Holbæk Havbundssedimentdepot: Holbæk Havn Parallelvej 33 4300 Holbæk havnen@holb.dk / post@holb.dk Roskilde J.nr. MST-1272-00895 Ref. hahli/jemma Den 11. april 2012 Påbud om fastsættelse af sikkerhedsstillelse for Holbæk Havbundssedimentdepot

Læs mere

Godkendelse. Tillæg til KARA/NOVERENs Miljøgodkendelse Tilladelse til døgnåbent på Køge Genbrugsplads Tangmosevej 104B, 4600 Køge

Godkendelse. Tillæg til KARA/NOVERENs Miljøgodkendelse Tilladelse til døgnåbent på Køge Genbrugsplads Tangmosevej 104B, 4600 Køge Godkendelse Tillæg til KARA/NOVERENs Miljøgodkendelse Tilladelse til døgnåbent på Køge Genbrugsplads Tangmosevej 104B, 4600 Køge Miljøafdelingen 10. november 2016 Returadresse: Miljøafdelingen Torvet 1,

Læs mere

Per Hansen Nissumvej Roslev Den 20. juni 2014

Per Hansen Nissumvej Roslev Den 20. juni 2014 Per Hansen Nissumvej 15 7870 Roslev solbakkennissum@live.dk Den 20. juni 2014 Nissumvej 15 7870 Roslev - Afgørelse - Anmeldeordningen 29 - Etablering af gyllebeholder Skive Kommune har den 27. maj 2014

Læs mere

Ansøgningen danner grundlag for sagsbehandling efter miljøbeskyttelsesloven, risikobekendtgørelsen og VVM-bekendtgørelsen.

Ansøgningen danner grundlag for sagsbehandling efter miljøbeskyttelsesloven, risikobekendtgørelsen og VVM-bekendtgørelsen. Ekokem A/S Att. Miljøchef Eva Lund Lindholmvej 3 5800 Nyborg Virksomheder J.nr. MST-1270-02000 Ref. Johje/Bjens Den 29. juni 2016 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for Ekokem til permanent opstilling

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. Svinebruget Gårdkærsvej 27, 9440 Aabybro

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. Svinebruget Gårdkærsvej 27, 9440 Aabybro TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Svinebruget Gårdkærsvej 27, 9440 Aabybro Godkendelsesdato / offentliggørelse: 10.4.2015 Indhold Indhold... 2 1.1. Jammerbugt Kommunes afgørelse... 3 1.2. Vilkår for tillæg til

Læs mere

Afgørelse efter 27 i Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen om etablering af et maskinhus på ejendommen Stubberup Skovvej 33, 8723 Løsning

Afgørelse efter 27 i Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen om etablering af et maskinhus på ejendommen Stubberup Skovvej 33, 8723 Løsning Bjarne Jensen Stubberup Skovvej 33 8723 Løsning Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Aino Hvam Direkte nr.: 7975 5619 aino.hvam@hedensted.dk Lok.id.: 613-L01-000020 Sagsnr.:

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. Kvægbruget Nedre Nesgård Nesgårdsvej 39, 9460 Brovst

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. Kvægbruget Nedre Nesgård Nesgårdsvej 39, 9460 Brovst TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Kvægbruget Nedre Nesgård Nesgårdsvej 39, 9460 Brovst Godkendelsesdato / offentliggørelse: 8/11 2013 Indhold... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Jammerbugt Kommunes afgørelse...

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved etablering af en hestestald på Pilgårdvej 1, 7600 Struer.

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved etablering af en hestestald på Pilgårdvej 1, 7600 Struer. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO 22. august 2017 Lykke Nielsen Hestbækvej 21 7600 Struer JOURNALNUMMER 09.17.18-P19-4-17 RÅDHUSET,

Læs mere

Torben Svenningsen Dalstrupvej Roslev. Den 30. juni 2016

Torben Svenningsen Dalstrupvej Roslev. Den 30. juni 2016 Torben Svenningsen Dalstrupvej 6 7870 Roslev svenningsen@energimail.dk Den 30. juni 2016 Dalstrupvej 6 7870 Roslev - 29 anmeldelse af en fortank til gylle - uden nabohøring. Skive Kommune har den 30. juni

Læs mere

Tillæg til MILJØGODKENDELSE Dansk Affaldsminimering ApS

Tillæg til MILJØGODKENDELSE Dansk Affaldsminimering ApS Tillæg til MILJØGODKENDELSE Dansk Affaldsminimering ApS Tillægget omfatter oplag af ikke farlig affald på adressen Industriparken 4, 8870 Langå. Dato: 1. oktober 2018 Sags nr. 09.02.00-P19-12-18 2 Miljøgodkendelse

Læs mere

19 tilladelse til mellemdepot af jord på matrikel 7br, Lyndby By, Lyndby.

19 tilladelse til mellemdepot af jord på matrikel 7br, Lyndby By, Lyndby. Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4599 H www.lejre.dk Steffen Bomholt Rasmussen Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E sbra@lejre.dk Dato:

Læs mere

RAGN-SELLS DANMARK A/S Maglemølle Næstved. Justering af miljøgodkendelse til at modtage flere affaldstyper på Maglemølle

RAGN-SELLS DANMARK A/S Maglemølle Næstved. Justering af miljøgodkendelse til at modtage flere affaldstyper på Maglemølle RAGN-SELLS DANMARK A/S Maglemølle 46 4700 Næstved Center for Miljø og Natur Team Miljø Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved www.naestved.dk Dato 4-3-2016 Sagsnr. 09.02.16-P19-2-16 CVR-nr. 86476819

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Jobi Værft A/S Værftskaj 2 9970 Strandby Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: jfj@jobigroup.dk

Læs mere

Team Virksomhed og Spildevand. RØRBY JOHANSEN A7S Håndværkervej Herlufmagle

Team Virksomhed og Spildevand. RØRBY JOHANSEN A7S Håndværkervej Herlufmagle RØRBY JOHANSEN A7S Håndværkervej 1 4160 Herlufmagle Team Virksomhed og Spildevand Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 6170 www.naestved.dk Dato 08.09.2014 Sagsnr. 09.02.16-P19-2-14 Dokumentnr

Læs mere

VVM screening Miljøbehandling af biler samt mindre oplag af skrot (Autoophugning)

VVM screening Miljøbehandling af biler samt mindre oplag af skrot (Autoophugning) VVM screening Miljøbehandling af biler samt mindre oplag af skrot (Autoophugning) Sjørring Produkt Ramsgårdvej 6, 7700 Thisted 2. oktober 2013 Screening for VVM pligt for miljøbehandling af biler på Ramsgårdvej

Læs mere

Jens Erik Kaptain Sæbyvej 11 B Sæby 7870 Roslev jekaptain@fiberpost.dk. Den 23. december 2014

Jens Erik Kaptain Sæbyvej 11 B Sæby 7870 Roslev jekaptain@fiberpost.dk. Den 23. december 2014 Jens Erik Kaptain Sæbyvej 11 B Sæby 7870 Roslev jekaptain@fiberpost.dk Den 23. december 2014 Sæbyvej 11 B - Afgørelse - Anmeldeordning - 29 - Etablering af gyllebeholder Skive Kommune har den 25. februar

Læs mere

Østervang Sjælland A/S

Østervang Sjælland A/S Østervang Sjælland A/S 19. august 2015 journalnummer 15/1958 KS AnniJJ Tilladelse til horisontalt jordvarmeanlæg Stevns Kommune meddeler hermed tilladelse til etablering og drift af jordvarmeanlæg. Tilladelsen

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Sagsnr.: 219-2013-42519 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning

Læs mere

Laurits Lund Roslevvej 38 Gamstrup 7870 Roslev Den 30. juni 2014

Laurits Lund Roslevvej 38 Gamstrup 7870 Roslev Den 30. juni 2014 Laurits Lund Roslevvej 38 Gamstrup 7870 Roslev roslevvej@hotmail.com Den 30. juni 2014 Roslevvej 38 7870 Roslev - Afgørelse - Anmeldeordningen 29 - Etablering af gyllebeholder Uden nabohøring. Skive Kommune

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse til mellemdepot for vejjord

Tillæg til Miljøgodkendelse til mellemdepot for vejjord Tillæg til Miljøgodkendelse til mellemdepot for vejjord Vesthimmerlands Vand A/S, Tranevej 9, 9670 Løgstør Indhold Afgørelse...3 Sammendrag...5 Vilkår...5 Vilkår 2 i den oprindelige miljøgodkendelse ændres

Læs mere

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning.

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning. NOVO Nordisk A/S Novo Allé 1 2880 Bagsværd Virksomheder J.nr. MST-1272-01509 Ref. GUKHA/MAJLI Den 31. oktober 2014 Udendørs oplag 25K afgørelse om ikke godkendelsespligt Miljøstyrelsen Virksomheder har

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Hanstholm Genbrugsstation Industrivangen 20, 7730 Hanstholm. 18. januar 2019

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Hanstholm Genbrugsstation Industrivangen 20, 7730 Hanstholm. 18. januar 2019 TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Hanstholm Genbrugsstation Industrivangen 20, 7730 Hanstholm 18. januar 2019 1 Tillæg til miljøgodkendelse Hanstholm Genbrugsstation Side 2 af 8 Stamblad for virksomheden Virksomhedens

Læs mere

Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring

Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring Plan og Byg T: 79755000 Dir: 79755698 Mob: e-mail: Sidse.Malling @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-137-14 26.9.2014 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

Over kote 0.000 omkring affaldspumperne inddækkes området med lamelgardiner ophængt i skinner, således at lamellerne kan trækkes til side for

Over kote 0.000 omkring affaldspumperne inddækkes området med lamelgardiner ophængt i skinner, således at lamellerne kan trækkes til side for Kommunekemi a/s Lindholmvej 3 5800 Nyborg Att. Ninna Johnsen Plan- og virksomhedsområdet J.nr. ODE-430-00156 Ref. Johje/klhou Den 12. november 2008 Kommunekemi a/s. CVR-nr.: 34-48-44-14 & P-nr.: 1.003.042.669.

Læs mere

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning.

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning. Haldor Topsøe A/S Heimdalsvej 4-6 3600 Frederikssund Virksomheder J.nr. MST-1270-01146 Ref. bebha/gukha Den 5. marts 2014 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for ny justervæske i P3 Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

Sønderborg Fornikling 2011 A/S Tinggårdvej Sønderborg

Sønderborg Fornikling 2011 A/S Tinggårdvej Sønderborg Sønderborg Fornikling 2011 A/S Tinggårdvej 2 6400 Sønderborg Afgørelse om ikke-godkendelsespligt for ændringer i ventilationsanlæg, Sønderborg Fornikling 2011 A/S, Tinggårdvej 2, 6400 Sønderborg Sønderborg

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Sagsnr.: 219-2013-33737 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til

Læs mere