Alt om J/70 som klubbåd og DS Klubfinans

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alt om J/70 som klubbåd og DS Klubfinans"

Transkript

1 November 2014 Foto: Per Heegaard Alt om J/70 som klubbåd og DS Klubfinans Dansk Sejlunion anbefaler J/70 som klubbåd for at fremme de lokale sportsbådsmiljøer i dansk sejlsport. Med DS Klubfinans får klubberne mulighed for at finansiere anskaffelse af J/70 ere på favorable vilkår. Målet er, at DS Klubfinans kan styrke udbredelsen af moderne sportsbåde i klubberne og derigennem skabe nogle attraktive rammer og tilbud for både nuværende og kommende sejlere. Alt sammen som en udløber af projektet PULS & Vand i håret. Dette notat indeholder nærmere information om DS Klubfinans, kontraktforhold og priseksempler samt nogle råd omkring de overvejelser, klubben bør gøre forud for en eventuel investering i en klubbåd.

2 Derfor anbefaler Dansk Sejlunion J/70 Dansk Sejlunions bestyrelse besluttede i august 2014 at anbefale J/70 som klubbåd. Forinden var J/70 indkøbt som Sejlsportsligaens båd. Den overvældende positive respons, vi har fået fra klubber og sejlere, der deltager i ligaen, har overbevist os om, at J/70 er det helt rigtige valg som klubbåd, sagde Dansk Sejlunions formand, Hans Natorp, om bestyrelsens anbefaling. Han uddybede: J/70 er en hurtig, moderne og udfordrende sportsbåd, der appellerer til sejlere over en bred front. Ikke mindst har en masse unge ligasejlere været ovenud begejstrede for bådens potentiale. Vi har også konstateret, at båden fungerer fra første dag og er solidt bygget ligabådene har forsvindende få brud på grejet. Det vejer tungt i denne sammenhæng. Med anbefaling af J/70 skaber vi en sammenhæng mellem Sejlsportsligaen og de daglige sejladsaktiviteter i klubberne. Vi tror på, at der på relativ kort tid kan opbygges et brugtmarked, og det vil bringe båden endnu bredere ud, sagde Hans Natorp. Hvad er DS Klubfinans? DS Klubfinans er et selvstændigt selskab, som Dansk Sejlunion har stiftet med det formål at formidle anskaffelse af J/70 ere til sejlklubber, der er medlemmer af Dansk Sejlunion. DS Klubfinans tilbyder klubberne mulighed for at anskaffe én eller flere J/70-pakker (båd, sejl og trailer) enten via en leasingordning eller gennem kontantkøb hos DS Klubfinans. DS Klubfinans er baseret på aftaler, som Dansk Sejlunion har indgået med Nordea og med Condolidated Holding A/S, der er ejet af Ib Kunøe, samt med det tyske Mittelmann s Werft, der er producent og leverandør af bådene. North Sails er med i aftalen som leverandør af sejl. Flere sejlleverandører kan være på vej. Harbeck ventes at blive trailerleverandør, der mangler et par afklarende detaljer i aftalen. Organisation DS Klubfinans er en selvstændig juridisk enhed med Dansk Sejlunions økonomichef Henrik Blakskjær som direktør og med en tremands bestyrelse bestående af Hans Natorp (formand), Line Markert og Erik Schultz alle tre er også medlemmer Dansk Sejlunions bestyrelse.

3 Det er et økonomisk mål for DS Klubfinans, at forretningsmodellen er selvbærende, således at indtægter i selskabet finansierer omkostningerne. Indtægterne består af leasingydelser og salg af både. Omkostningerne består af afskrivninger på bådene samt finansierings- og administrationsomkostninger. Aktiviteterne i DS Klubfinans er: Anskaffelse af J/70-både med henblik på videresalg eller leasing til klubberne Administration af leasingkontrakterne Optagelse og afvikling af lån i Nordea Hvad kan DS Klubfinans tilbyde? DS Klubfinans tilbyder en finansieringsmodel, der sikrer sejlklubber mulighed for at anskaffe én eller flere J/70-pakker på favorable vilkår. Ingen andre bådtyper end J/70 er omfattet af aftalen. Klubben kan finansiere båden via to modeller: Klubben køber båden kontant hos DS Klubfinans, båden er herefter klubbens ejendom. Klubben indgår en femårig leasingaftale med DS Klubfinans med mulighed for at købe båden for et restbeløb ved leasingaftalens udløb.

4 Ved en leasingaftale forpligter klubben sig til at betale en førstegangsydelse på minimum kr. efterfulgt af faste månedlige leasingydelser over de næste fem år. Rent formelt er det DS Klubfinans, der ejer båd, sejl og trailer i hele leasingperioden, men klubben har fuld brugsret, så længe betaling af ydelserne bliver overholdt. Klubben er i hele leasingperioden forpligtet til at forsikre og vedligeholde båden (service og vedligehold er ikke omfattet af leasingaftalen). Efter de første 12 måneder af leasingperioden har klubben mulighed for at opsige aftalen. Opsigelse skal ske til DS Klubfinans med en måneds varsel. Klubben skal herefter tilbagelevere båd, sejl og trailer i god og vedligeholdt stand. Alle indbetalte leasingydelser, inklusive førstegangsydelsen, vil være tabt for klubben. Bestilling af J/70-pakker vil være mulig umiddelbart efter Dansk Sejlunions Klubkonference, november 2014.

5 Hvad koster båden? Dansk Sejlunion har lagt vægt på at sikre klubberne adgang til J/70 ere på favorable vilkår. Klubbåden udbydes gennem DS Klubfinans som en pakkeløsning, der omfatter båd, sejl og trailer. Sejl og trailer kan fravælges efter ønsker og behov. Bådens pris har en indbygget rabat på 5-6 procent i forhold til gældende listepris hos Mittelmann s Werft. Dertil kommer, at klubben i minimum fem år får 10 procent rabat på service og reservedele hos Mittelmann s Werft. Også ved køb af sejl og trailer er der rabat at hente via DS Klubfinans set i forhold til gældende listepriser. Priseksempel: Leasing Den samlede pris for J/70-pakken afhænger af den enkelte klubs til- og fravalg. Her følger et priseksempel baseret på leasing i 60 måneder (fem år), hvor båd, sejl og trailer er med i pakken. Smågrej som fendere, fortøjninger, anker mm. indgår ikke. Den samlede pris for leasing af båden i fem år er på kr. Afregning sker som følger: kr. i førstegangsydelse 60 månedlige ydelser à 5950 kr. Efter fem års brug vurderes båden til at have en restværdi på kr. Ved at betale kr. til DS Klubfinans får klubben det fulde ejerskab af båden. Den samlede pris for at overtage ejerskabet over en femårig periode er dermed kr. Klubben er forpligtet til at holde båden vedligeholdt og forsikret i hele leasingperioden. Udgifter til vedligehold og reservedele er ikke inkluderet i leasingaftalen. Priseksempel: Kontantkøb Klubben kan også vælge at købe en klubbåd kontant gennem DS Klubfinans. Kontantprisen ventes at blive cirka kr. (inkl. båd, sejl og trailer). Den samlede besparelse ved kontantkøb frem for leasing er dermed cirka kr. Alle de viste beløb i eksemplerne er inklusive moms. Alle beløb er foreløbige og baseret på beregninger ud fra aktuelle prisaftaler (november 2014). Der tages forbehold for ændringer.

6 Klubbens overvejelser før bådkøb At anskaffe en ny klubbåd er en stor beslutning for en sejlklub. Det handler ikke kun om de penge, som klubben binder i projektet, lige så væsentligt er overvejelserne om, hvordan klubben kan få valuta for pengene i form af aktiviteter og engagerede medlemmer. Jo mere, båden kommer på vandet og giver medlemmerne gode sejladsoplevelser, jo bedre er investeringen. Sejlklubbens beslutning skal naturligvis træffes på et reelt og solidt grundlag. Et køb af en klubbåd har betydning for klubbens økonomi og aktiviteter de næste mange år. Her er nogle centrale spørgsmål, der bør tænkes ind i klubbens overvejelser: Vision og strategi Hvad er klubbens vision? Hvilken sejlklub ønsker I at skabe? Hvad er klubbens styrker i dag? Hvad er det, I fremhæver, når I fortæller om klubben til (nye) medlemmer, sponsorer/erhvervsliv, lokalavis og til naboen derhjemme? Hvilke udviklingsplaner har klubben for de næste fem år?

7 Målgruppe Aktiviteter Økonomi Hvilken rolle kan en klubbåd (eller flere) spille i klubbens udvikling? Hvilken værdi kan en klubbåd skabe? Fx i form af nye tilbud og aktiviteter, højere attraktionsniveau for medlemmerne, herunder muligheder for at tiltrække nye medlemmer eller få tabte medlemmer tilbage? Hvem kan og vil bruge klubbåden? Er det de unge sejlere, de voksne, seniorerne, nye sejlere eller måske alle de nævnte? I hvilket omfang vil en klubbåd kunne gøre en forskel i forhold til den eller de primære målgrupper? Vil en klubbåd fx kunne fastholde unge sejlere og tiltrække nye? Hvordan kan klubbåden tiltrække nye mennesker til sejlklubben? Hvad kræver det af sejlklubben at byde velkommen og involvere nye sejlere, der vil bruge klubbåden? Hvordan er klubbens medlemmer organiseret? Enkeltsejlere, lejlighedsvise besætninger, faste besætninger? Skal ikke-medlemmer af klubben være en målgruppe for en klubbåd? Fx pay-andsail, event- og firmasejlads, sponsorpleje, udlejning til ligaklubber? Hvilke muligheder ser I for brug af båden? Fx ungdomssejlads, sejlerskole, kapsejlads, ligatræning, firmasejlads, udlejning, tursejlads? I hvilket omfang understøtter klubbåden de aktiviteter, som klubben har i forvejen? Hvilke nye aktiviteter kan klubbåden skabe? Har klubben i givet fald ressourcer og kompetencer til at udvide sine tilbud (fx med firmasejlads)? Hvilke krav og begrænsninger skal klubben stille for brug af båden? Fx i forhold til sejlernes færdigheder og sejlads andre steder end i klubben? Kan investering i en klubbåd stå i rimeligt forhold til klubbens omsætning generelt? Hvor stor omsætning kan båden skabe og hvor meget vil brugerne betale for at sejle i båden? Hvilke realistiske muligheder har klubben for at søge ekstern finansiering (sponsorer, fonde, donationer mv.)? Er det muligt at gå sammen med naboklubber eller andre i et partnerskab om køb af én eller flere både? Hvordan kan indtægterne skabes i praksis? Andel af kontingent, fast rate/fri brug, betaling pr. sejlads, reklameplads, udlejning, eventsejlads? (se mere om finansieringskilder) Kan klubben spare på udgifterne? Fx ved at købe brugte sejl eller selv stå for det meste vedligehold? Er det en bedre løsning at vente et år eller to og købe en brugt klubbåd?

8 Drift og vedligehold I hvilket omfang har klubben mandskab og ressourcer til at stå for drift, vedligehold, booking og evt. udlejning? Hvilke krav skal der stilles til brugerne i forhold til at tage del i bådens drift og vedligehold? Hvordan håndterer klubben skader på båden herunder i forhold til afregning med skadevolder? Hvor skal båden være i sæsonen og om vinteren? Hvordan finansieres båden? Her kommer en række ideer og muligheder, som klubben kan overveje i forhold til finansiering af klubbåden. Oveni gælder det om at have øje for lokale forhold, der måske åbner for endnu flere indtægtsmuligheder. Brugerbetaling Brugerne af klubbåden er den mest nærliggende indtægtsmulighed. Brugerne er i denne sammenhæng de af klubbens medlemmer, der benytter båden. Opgaven er at fastlægge et balanceret prisniveau, der både sikrer et bredt felt af brugere og mange sejladstimer og med en indtægt, der kan mærkes i klubkassen.

9 Udlejning Lej klubbåden ud til sejlere og/eller events uden for klubben. Det kan være udenbys sejlere, der gerne vil prøve bådtypen eller benytte den i kapsejlads. Det kan også være en naboklub, der ønsker at bruge båden i træningen til et ligastævne. Firma- og eventsejlads Tilbyd brug af båden i forbindelse med fx teambuilding og lignende firmaarrangementer. Her kan der potentielt være ganske store indtægter at hente det kræver til gengæld, at klubben kan stille sejlkyndige til rådighed. Sponsorater Et sponsorat kan være mere end blot en check fra en sponsor og et logo på båden. Et tæt samarbejde med sponsorer kan resultere i indtægtsgivende eventsejladser for kunder, medarbejdere m.fl. Det kræver en del benarbejde at søge sponsorer. Jo bedre, klubben er til at beskrive klubbens vision, mål og værdier med særlig vægt på bådens rolle i klubben jo bedre muligheder er der for, at en sponsor ser et værdifællesskab, som det giver god mening at sponsorere. Fonde Der findes mange fonde, hvor der er muligheder for at søge støtte. Også til en klubbåd. Det kræver noget forarbejde at lokalisere de rigtige fonde, og man må være forberedt på, at afslagene vil være i overtal. Det er vigtigt at lave gode ansøgninger, der klart beskriver klubbens vision, mål og værdier herunder redegør for, hvordan klubbåden kan understøtte klubbens målsætninger. De fleste fonde har særlig fokus på specifikke områder her kan fx et projekt med sejlads for seniorer eller sejlads for udsatte børn være udslagsgivende for fondsstøtte. Gå særligt efter fonde med formålsparagraffer, der flugter med klubbens generelle værdinormer. Fonde med lokal forankring vil også være oplagte mål for en ansøgning. Donationer Søg donationer hos medlemmer og venner af klubben. Mange mennesker har lidt penge på kistebunden og hvis de samtidig har passion for sejlsport, så er støtte til en klubbåd måske en mulighed. Særligt fordi klubbåden er et helt konkret og synligt projekt, der gør en positiv forskel lige med det samme.

10 Produkter og leverandører Dansk Sejlunion og DS Klubfinans har indgået aftaler med en række leverandører for at sikre favorable vilkår for klubberne. J/70-pakken Som udgangspunkt tilbyder DS Klubfinans en samlet pakke bestående af en komplet J/70, et stel sejl fra North Sails samt en Harbeck-trailer (traileraftale mangler sidste detaljer). Pakken indeholder ikke fendere, fortøjninger, anker, svaber, spande, værktøj mm. Der er i nogen grad mulighed for individuel tilpasning af pakken i forhold til de enkelte klubbers individuelle ønsker og behov. Download J/70-brochure og J/70-specifikationer (begge på engelsk) på jcomposites.eu/en/ Båd Mittelmann s Werft er forhandleren af J/70 i Tyskland og til det danske marked. DS Klubfinans køber bådene hos Mittelmann s og sælger eller leaser videre ud til klubberne. Klubberne kan i minimum fem år fra anskaffelsestidspunktet (både ved kontantkøb og leasing) købe reservedele og service hos Mittelmann s Werft med 10 procent rabat. Bådene leveres samlede og klargjorte ved Mittelmann s i Kappeln, Nordtyskland. Klubben har selv ansvar for at hente båden i Tyskland. Klubben har mulighed for at lade Mittelmann s bundmale båden af hensyn til beskyttelse ved fast liggetid i vandet. Sejl North Sails Danmark leverer J/70-sejlene med 25 procent klubrabat i forhold til gældende listepris. Der er mulighed for at vælge mellem kapsejladssejl eller de mere holdbare klubsejl. Flere sejlproducenter vil muligvis blive tilføjet som leverandører. Trailer Harbeck ventes af blive leverandør af trailer. Aktuelt (nov. 14) udestår enkelte detaljer, før den endelige aftale er på plads. Afklaring følger snarest. En J/70 er kan både sættes i vandet fra rampe og fra kran valg af trailer vil afhænge af, hvad der bedst passer klubbens behov. Øvrige produkter DS Klubfinans arbejder på at indgå aftaler om leverancer af smågrej til J/70 eksempelvis en pakke med fortøjninger, anker, fendere mm.

11 Spørgsmål og videre kontakt Angående økonomi og kontrakter For nærmere information om DS Klubfinans, økonomi, kontraktforhold og anskaffelse af J/70 som klubbåd: Kontakt Henrik Blakskjær, direktør i DS Klubfinans og økonomichef i Dansk Sejlunion, tlf hbl@sejlsport.dk Angående brug og aktiviteter For nærmere oplysninger og inspiration omkring klubbådens aktiviteter og anvendelsesmuligheder: Kontakt Mads Flyger, klubkonsulent i Dansk Sejlunion, tlf mads@sejlsport.dk

Vi skal da have ny klubbåd!

Vi skal da have ny klubbåd! Vi skal da have ny klubbåd! Det er en stor beslutning, der kræver grundige overvejelser i klubben Visionen og strategien Hvilken klub vil vi skabe, og hvordan kommer vi derhen? Hvilken værdi kan en klubbåd

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 07-2014 Dato: Torsdag den 4. september 2014 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: DSB Kursusstation Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg Hans Natorp, Line Markert, Henrik Voldsgaard,

Læs mere

Lad os skabe et attraktivt sportsbådsmiljø

Lad os skabe et attraktivt sportsbådsmiljø Lad os skabe et attraktivt sportsbådsmiljø Status / danske sejleres aldersfordeling 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60 65 70 alder Der var engang! De glade 70 ere og 80 ere 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 05-2014 Dato: Mandag den 28. april 2014 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Hans Natorp, Line Markert, Henrik Voldsgaard, Jesper Andersen,

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 09-2014 Dato: Mandag den 15. december 2014 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Hans Natorp, Henrik Voldsgaard, Jesper Andersen, Christina

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 01-2016 Dato: Mandag den 27. februar 2016 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Jesper Andersen, Peter Bjerremand, Christian Hangel,

Læs mere

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær Jeg har i to år taget tilløb til dette oplæg. For to år siden, den 19. november 2011 stod jeg lige her til Dansk Sejlunions klubkonference. Jeg var som generalsekretær i Det Danske Spejderkorps inviteret

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 06-2017 Dato: Mandag den 4. september 2017 kl. 15:00-21:00 Sted: Deltagere: Idrættens Hus, Brøndby Jesper Andersen, Peter Bjerremand, Thomas Ebert, Christian Hangel, Jens

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 01-2016 Dato: Mandag den 25. januar 2015 kl. 15.00 21.00. Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Jesper Andersen, Christian Hangel, Line Markert, Hans Natorp,

Læs mere

Sejlsporten skal gøres mere attraktiv - på flere måder

Sejlsporten skal gøres mere attraktiv - på flere måder Sejlsporten skal gøres mere attraktiv - på flere måder Markedsføre sejlsporten som en attraktiv sport Vi har en unik idræt Vi har en fantastisk visuel sport Vi har en sport med masser af eventyr og historie

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse DAGSORDEN Møde: Bestyrelsesmøde 06-2016 Dato: Mandag den 19. september 2016 kl. 15.00 21.15 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Jesper Andersen, Peter Bjerremand, Christian Hangel,

Læs mere

Sejlsportsligaen Vind slaget på land

Sejlsportsligaen Vind slaget på land Sejlsportsligaen Vind slaget på land Henrik Tang Konsulent i Dansk Sejlunion siden 2010 Arbejder blandt andet med klubudvikling Ord og værktøjer, der virker Klubudvikling Klub: Sammenslutning af personer

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 07-2017 Dato: Onsdag den 25. oktober 2017 kl. 15:00-21:00 Sted: Deltagere: Flyveklubben ved Stauning Lufthavn, Lufthavnsvej 14, 6900 Skjern Jesper Andersen, Peter Bjerremand,

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 01-2015 Dato: Mandag den 26. januar 2014 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Hans Natorp, Henrik Voldsgaard, Jesper Andersen, Mads

Læs mere

Klubkonferencen 2017

Klubkonferencen 2017 Klubkonferencen 2017 Pige sejlerne Sejl og Studér J70 udvalg Thurø sejlklub en ak8v sejlklub Thurø sejlklub 595 medlemmer 368 mænd og 227 kvinder 61.8 % mænd 38.1 % kvinder En stor sejlklub på et lille

Læs mere

Få effektiv finansiering med på vejen

Få effektiv finansiering med på vejen Få effektiv finansiering med på vejen 2 Træk på Jyske Finans og løb ikke tør for finanser Få de maskiner og køretøjer, I har brug for Investering i nyt materiel kan være ganske omfattende. Og det er vigtigt,

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 08-2014 Dato: Mandag den 20. oktober 2014 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Hans Natorp, Line Markert, Henrik Voldsgaard, Jesper

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 08-2013 Dato: Mandag den 28. oktober, kl. 15.00-21.45 Sted: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20 Deltagere: Hans Natorp, Jens Erik Hansen, Erik Schulz, Jesper

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat møde 9-2013

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat møde 9-2013 Referat Møde: Bestyrelsesmøde 09-2013 Dato: Mandag den 9. december, kl. 15.00-21.00 Sted: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20 Deltagere: Hans Natorp, Jens Erik Hansen, Erik Schulz, Jesper

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 06-2014 (strategiseminar) Dato: Tirsdag den 24. juni 2014 kl. 10.00 onsdag den 25. juni kl. 16.15 Sted: Deltagere: Afbud Middelfart: Park Hotel om tirsdagen og Middelfart

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 02-2016 Dato: Mandag den 29. februar 2015 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Jesper Andersen, Mads Christensen, Christian Hangel, Line

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 05-2015 (Strategi-seminar) Dato: Onsdag den 17. juni kl. 10 torsdag den 18. juni kl. 16.00 Sted: Deltagere: Rørvig Centeret, Nørrevangsvej 49, 4581 Rørvig Jesper Andersen,

Læs mere

Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub

Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub Maj 2010 AFTALE OM BRUGSRET Mellem Marselisborg Sejlklub (kaldet MS) og Brugerne til sammen kaldet Parterne er der i dag indgået følgende aftale om Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub Preambel

Læs mere

Melges.dk Sailing Team. DEN 487 Sponsoroplæg

Melges.dk Sailing Team. DEN 487 Sponsoroplæg Melges.dk Sailing Team DEN 487 Sponsoroplæg Melges.dk Sailing Team: Vision: dominere toppen af Melges 24 klassen Nystartet team bestående af fire meget erfarne sejlere Fokus på at promovere os selv og

Læs mere

Stand Up Paddle. Klubkonferencen Henrik Tang Kristensen Klubkonsulent Dansk Sejlunion. Jacob Frost Formand Faaborg Sejlklub

Stand Up Paddle. Klubkonferencen Henrik Tang Kristensen Klubkonsulent Dansk Sejlunion. Jacob Frost Formand Faaborg Sejlklub Stand Up Paddle Klubkonferencen 2014 Henrik Tang Kristensen Klubkonsulent Dansk Sejlunion Jacob Frost Formand Faaborg Sejlklub What s SUP? Stand Up Paddle den hurtigst voksende vandsport på verdensplan

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 08-2016 Dato: Tirsdag den 13. december 2016 kl. 14.00 19.30 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Jesper Andersen, Peter Bjerremand, Christian Hangel,

Læs mere

KLUBKONFERENCE 2014 FREDAG D. 21. OG LØRDAG D. 22. NOVEMBER PROGRAM AKTIVITET

KLUBKONFERENCE 2014 FREDAG D. 21. OG LØRDAG D. 22. NOVEMBER PROGRAM AKTIVITET FREDAG D. 21. OG LØRDAG D. 22. NOVEMBER PROGRAM AKTIVITET FREDAG 17.00 Ankomst og tjek ind 18.00 Velkomst ved Hans Natorp og Mads Kolte-Olsen 18.15 Medlemsundersøgelse 2014-15 Oplæg ved Kasper Lund Kirkegaard,

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 07-2015 Dato: Mandag den 26. oktober 2015 kl. 15.00 21.00. Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Jesper Andersen, Mads Christensen, Christian Hangel, Line

Læs mere

WÜRTHLEASING. Moderne udstyr uden binding af kapital

WÜRTHLEASING. Moderne udstyr uden binding af kapital WÜRTHLEASING Moderne udstyr uden binding af kapital Det nyeste og smarteste udstyr Leasing er uanset virksomhedens størrelse blevet en meget almindelig vil behovet for udskiftninger, opgraderinger og udvidelser

Læs mere

Sailing Aarhus strategisk platform 2015 +

Sailing Aarhus strategisk platform 2015 + Sailing Aarhus strategisk platform 2015 + 1 Hvem er vi og hvad er vores formål? Sailing-Aarhus (SAA) er et foreningssamarbejde mellem sejlklubber i Aarhus Kommune og som er medlemmer af Dansk Sejlunion.

Læs mere

Sejlsportsligaens fremtid

Sejlsportsligaens fremtid Sejlsportsligaens fremtid Ligaforeningens forretningsudvalg (FU) har inviteret til møde om Sejlsportsligaens fremtid for at drøfte de aktuelle udfordringer for Sejlsportsligaen og de mulige løsninger.

Læs mere

5. Prioritering Christian Lerche

5. Prioritering Christian Lerche 5. Prioritering 2019 - Christian Lerche Pejlemærke: Flere skal sejle Afdække alle tilbud til unge, voksne og ældre for at præsentere muligheder til inspiration Rådgive og motivere sejlklubber til at få

Læs mere

Budget og prioritering Version generalforsamling

Budget og prioritering Version generalforsamling Indledning Flere mennesker på vandet, i flere timer er pejlemærket for Dansk Sejlunions arbejde. Dette notat beskriver mål for Dansk Sejlunions arbejde i 2018 og de handlinger, som er prioriteret til opfyldelse

Læs mere

Temaaften - Hvad gør Dansk Sejlunion

Temaaften - Hvad gør Dansk Sejlunion Temaaften - Hvad gør Dansk Sejlunion for sejlere og klubber? Sejlklubben Ulvsund Tirsdag d. 26. marts. 2019 Henrik Tang Kristensen Klubkonsulent Regionerne Syd- og Vestsjælland samt Køge Bugt Hvad laver

Læs mere

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine - så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine Din guide til overlevelse, når du møder en kopimaskinesælger... Kopimaskine. Printer. Man er nærmest ved at falde i søvn allerede. Næstefter

Læs mere

Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med

Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med Indholdsfortegnelse Hvem er NRGi Finans........................ 3 Finansiering er en god ide.................... 4 Finansieringstyper..........................

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 07-2013 Dato: Mandag den 26. august 2013, kl. 10.00 tirsdag den 27. august kl. 16.00 Sted: Deltagere: Roselina og Ebeltoft Strandhotel Hans Natorp Jens Erik Hansen Erik Schulz

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 08-2017 Dato: Mandag den 4. december 2017 kl. 15:00-21:00 Sted: Deltagere: Nyborg Sejlforening, Griffensund 15, 5800 Nyborg Jesper Andersen, Peter Bjerremand, Thomas Ebert,

Læs mere

Værdifuldt partnerskab med sejlsport

Værdifuldt partnerskab med sejlsport Værdifuldt partnerskab med sejlsport HVORFOR SEJLSPORTSLIGAEN Attraktiv konkurrence Personlig udvikling Klubfølelse Fællesskab for puls og action Skabe vækst, energi og ressourcer Synliggøre sejlsporten

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse Version 2. marts 2018

Dansk Sejlunions bestyrelse Version 2. marts 2018 REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 01-2018 Dato: Mandag 26. februar 2018 kl. 15:00-21:00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Jesper Andersen, Peter Bjerremand, Christian Hangel, Jens

Læs mere

KLUBKONFERENCE 2014 FREDAG D. 21. OG LØRDAG D. 22. NOVEMBER PROGRAM

KLUBKONFERENCE 2014 FREDAG D. 21. OG LØRDAG D. 22. NOVEMBER PROGRAM FREDAG D. 21. OG LØRDAG D. 22. NOVEMBER PROGRAM FREDAG AKTIVITET 17.00 Ankomst og tjek ind 18.00 Velkomst ved Hans Natorp og Mads Kolte-Olsen 18.15 Medlemsundersøgelse 2014-15 Oplæg ved Kasper Lund Kirkegaard,

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 07-2016 Dato: Mandag den 24. oktober 2016 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Jesper Andersen, Peter Bjerremand, Christian Hangel,

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 02-2015 Dato: Mandag den 9. marts kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Hans Natorp, Henrik Voldsgaard, Jesper Andersen, Christina

Læs mere

Leasing. nordania.dk/ offentlig. Leasing af maskiner, udstyr og ejendomme til offentlige myndigheder og virksomheder.

Leasing. nordania.dk/ offentlig. Leasing af maskiner, udstyr og ejendomme til offentlige myndigheder og virksomheder. 2018 Leasing Leasing af maskiner, udstyr og ejendomme til e myndigheder og virksomheder. nordania.dk/ Bygget til at blive brugt. Maskiner og udstyr til at optimere havnedriften. Se side 4. Når den e forsyningsvirksomhed

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 04-2016 Dato: Mandag den 9. maj 2016 kl. 15.00 21.00. Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Henrik Voldsgaard, Jesper Andersen, Peter Bjerremand, Line Markert,

Læs mere

FLEX- OG SPLITLEASING vejen til drømmebilen

FLEX- OG SPLITLEASING vejen til drømmebilen FLEX- OG SPLITLEASING vejen til drømmebilen Hvem er? LEASING.DK Leasing.dk er et veletableret leasingselskab, der er stiftet i 2004. Vi er et selvstændigt og finansielt uafhængigt leasingselskab, der løbende

Læs mere

Skovshoved Sejlklub Regnskab 2017

Skovshoved Sejlklub Regnskab 2017 Skovshoved Sejlklub SKS Side 1 Dette regnskab er for regnskabsåret for Skovshoved Sejlklub et er bygget op af følgende dele: Resultatopgørelse i hovedtal for den samlede klub Balance Resultatopgørelse

Læs mere

HAVETS MOTIONISTER. Delrapport 3 Medlemsundersøgelsen. DIF Analyse v. Michael Fester

HAVETS MOTIONISTER. Delrapport 3 Medlemsundersøgelsen. DIF Analyse v. Michael Fester HAVETS MOTIONISTER Delrapport 3 Medlemsundersøgelsen DIF Analyse v. Michael Fester DANMARKS IDRÆTSFORBUND HAVETS MOTIONISTER 25. NOVEMBER 2016 PROGRAM Den samlede analyse Delrapport 1 Status på Dansk Sejlunion

Læs mere

Side 1 af 8 Notat. Generelt kan OPP tilrettelæges ud fra tre forskellige modeller henholdsvis:

Side 1 af 8 Notat. Generelt kan OPP tilrettelæges ud fra tre forskellige modeller henholdsvis: Side 1 af 8 Notat 10. maj 2012 ØKO/SRH/JBN Offentlig Privat Partnerskab (OPP) og finansiel leasing Læs om reglerne for den regnskabsmæssige håndtering af OPP og finansiel leasing Reglerne for den regnskabsmæssige

Læs mere

17.00 Ankomst og tjek ind Velkomst ved Hans Natorp og Mads Kolte-Olsen Medlemsundersøgelse Oplæg ved Kasper Lund Kirkegaard, DIF

17.00 Ankomst og tjek ind Velkomst ved Hans Natorp og Mads Kolte-Olsen Medlemsundersøgelse Oplæg ved Kasper Lund Kirkegaard, DIF Klubkonference 2014 Fredag Aktivitet 17.00 Ankomst og tjek ind 18.00 Velkomst ved Hans Natorp og Mads Kolte-Olsen 18.15 Medlemsundersøgelse 2014-15 Oplæg ved Kasper Lund Kirkegaard, DIF 19.00 Deltagerne

Læs mere

Sejlsportsligaen. - som løftestang for klubudvikling

Sejlsportsligaen. - som løftestang for klubudvikling Sejlsportsligaen - som løftestang for klubudvikling Et katalog til inspiration udviklet på baggrund af workshops og møder om klubudvikling for liga-klubber 1 Fra vision til virkelighed I dette katalog

Læs mere

Sejlsportsliga, ungdomsliga og J/70 miljøer som omdrejningspunkt for klubudvikling

Sejlsportsliga, ungdomsliga og J/70 miljøer som omdrejningspunkt for klubudvikling Klubkonference Sejlsportsliga, ungdomsliga og J/70 miljøer som omdrejningspunkt for klubudvikling Bådtype / sejladsform fordelt ud over SEJLERLIVSLINJEN Optimist, Zoom, Feva, Tera Laser, Europe, 29 er,

Læs mere

Dialogmøde målsætninger og ny struktur. Bestyrelsens oplæg til debat 20. September 2011 Opdateret 25.10.2011

Dialogmøde målsætninger og ny struktur. Bestyrelsens oplæg til debat 20. September 2011 Opdateret 25.10.2011 Dialogmøde målsætninger og ny struktur Bestyrelsens oplæg til debat 20. September 2011 Opdateret 25.10.2011 Dagsorden for dialogmødet 1. Opsummering af arbejdet indtil nu 2. Gennemgang af oplæg til mål

Læs mere

«Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12

«Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12 «Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12 www.nordania.dk December 2013 Kære lastbilkunde og leasinginteresserede Året 2013 nærmer sig en afslutning. Året begyndte

Læs mere

Faaborg Sejlklub. 101 år 450 medlemmer Ungdoms afdeling med 80 medlemmer Fremgang på ca. 70 medlemmer på to år Arbejder meget på at være EN klub

Faaborg Sejlklub. 101 år 450 medlemmer Ungdoms afdeling med 80 medlemmer Fremgang på ca. 70 medlemmer på to år Arbejder meget på at være EN klub Faaborg Sejlklub 101 år 450 medlemmer Ungdoms afdeling med 80 medlemmer Fremgang på ca. 70 medlemmer på to år Arbejder meget på at være EN klub At være EN klub Vigtigheden af at alle medlemmer føler sig

Læs mere

Baggrund. Produkt/event specifikke. Strategiske sponsorer

Baggrund. Produkt/event specifikke. Strategiske sponsorer Baggrund Vinkel på oplæg Den store sponsor hvordan rammer breddeeventen denne Hvad er vores læring fra arbejdet med vores egne sponsorer Hvordan adskiller breddesponsoratet fra fx fodbold og håndbold sponsoratet

Læs mere

Hovedaftale - EnergiLeasing

Hovedaftale - EnergiLeasing RUBAK Energy ApS DK-9670 Løgstør Mobil: +45 61 67 40 91 E-mail: rubak@rubakenergy.dk Web: www.rubakenergy.dk Hovedaftale - EnergiLeasing Projektnummer: 2015E000 MELLEM Rubak Energy ApS 9670 Løgstør CVR-Nr:

Læs mere

Sejlsportsligaen - som løftestang for klubudvikling

Sejlsportsligaen - som løftestang for klubudvikling Sejlsportsligaen - som løftestang for klubudvikling Et katalog til inspiration, udviklet på baggrund af en workshop om klubudvikling for liga-klubber 1 Fra vision til virkelighed På baggrund af en workshop

Læs mere

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet:

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 16. marts 2000. J.nr. 98-176.802 Brancheforening, der bl.a. kunne yde økonomisk støtte til medlemmer i forbindelse med sanering af besætninger, omfattet af lov om erhvervsdrivende foreninger.

Læs mere

I 2017 fremsendes en orientering til byrådet om sejlsportscenterets målsætninger, aktiviteter og driftsmæssige grundlag.

I 2017 fremsendes en orientering til byrådet om sejlsportscenterets målsætninger, aktiviteter og driftsmæssige grundlag. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 8. april 2016 Anlægstilskud til Sejlsportscenteret Anlægsbevilling og kommunegaranti til etablering af Aarhus Internationale

Læs mere

De enkelte aktiver registreres i balancen i anskaffelsesåret og afskrivning påbegyndes når aktivet er leveret og taget i brug.

De enkelte aktiver registreres i balancen i anskaffelsesåret og afskrivning påbegyndes når aktivet er leveret og taget i brug. VEJLEDNING Eventuelt afvigelse mellem leasing- og afskrivningsperiode. Retningslinierne for afskrivning af aktiver i anlægskartoteket er som hovedregel fastsat i kommunens regnskabspraksis for tilsvarende

Læs mere

Leasing. Leasing af maskiner, udstyr og ejendomme til kommuner og regioner samt statslige og offentlige virksomheder.

Leasing. Leasing af maskiner, udstyr og ejendomme til kommuner og regioner samt statslige og offentlige virksomheder. 2017 Leasing Leasing af maskiner, udstyr og ejendomme til kommuner og regioner samt statslige og offentlige virksomheder. Bygget til at blive brugt. Maskiner og udstyr til at optimere driften. Se side

Læs mere

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering.

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. 1 Horsens d.15.5.2014 Referat fra bestyrelsesmøde den 12.maj Fra klokken 19.00 til 22.00 Deltagere: Anne Skjerning, Carl-Erik Carlsen, Svend Smedegaard, Ole Harby, Knud Erik Feldt, Henrik Frederiksen,

Læs mere

SUPPLY SERVICES 10 ALSO KOMPETENCEGUIDE KONTAKT ALSO

SUPPLY SERVICES 10 ALSO KOMPETENCEGUIDE KONTAKT ALSO SUPPLY SERVICES Hos ALSO ønsker vi langvarige partnerskaber. Derfor har vi skabt et end-to-endnetværk af services for vores forhandlere med ALSO som det centrale omdrejningspunkt. Det gør os til markedets

Læs mere

INDBYDELSE. Dansk Sejlunions Sejlsportsliga. Danmarksmesterskab for klubhold 2014

INDBYDELSE. Dansk Sejlunions Sejlsportsliga. Danmarksmesterskab for klubhold 2014 INDBYDELSE Dansk Sejlunions Sejlsportsliga Danmarksmesterskab for klubhold 2014 1. Indledning Dansk Sejlunions Sejlsportsliga er en serie af kapsejladser for sejlklubber. 2. Stævner Der sejles fire stævner

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub Sejlerskolen. Drejebog

Vallensbæk Sejlklub Sejlerskolen. Drejebog Vallensbæk Sejlklub Sejlerskolen Drejebog Denne drejebog beskriver vision og målsætning samt organisationen for Vallensbæk Sejlklubs Sejlerskole. Desuden beskrives ansvarsområder for tilknyttede personer,

Læs mere

Dansk Sejlunions Budget & Prioritering 2019

Dansk Sejlunions Budget & Prioritering 2019 Dansk Sejlunions Budget & Prioritering 2019 Budget 2019 Indtægter Danmarks Idræts-forbund Projektstøtte og sponsorer Klubkontingenter og -forsikringer Elite- og talentindtægter Andre indtægter Regnskab

Læs mere

Sejlklubben LYNÆS. Kære bestyrelse!

Sejlklubben LYNÆS. Kære bestyrelse! Sejlklubben LYNÆS Referat Bestyrelsesmøde 09. januar 2018 Deltager: Hans-Kurt Andersen (HK), Lis Lindegaard (LL), David Ipsen (DI), Tom Winther Hansen (TH), Frederik Wedel-Heinen (FH), Ejler Borck (EB),

Læs mere

man bør kende lidt til området, før man sætter blæk på en leasingaftale.

man bør kende lidt til området, før man sætter blæk på en leasingaftale. AF FLEMMING THOMSEN, CLAUS MIDJORD OG JESPER H. ANDERSEN Leasing kan være en mulighed, når anskaffelsen af forskellige driftsmidler skal finansieres. Men hvad er fordelene og ulemperne, og hvad skal man

Læs mere

Beskrivelse af de faktiske forhold Spørger er et selskab, som driver virksomhed med leasing af biler til virksomheder og private.

Beskrivelse af de faktiske forhold Spørger er et selskab, som driver virksomhed med leasing af biler til virksomheder og private. Spørgsmål 1. Kan Skatterådet bekræfte, at spørger i alle tilfælde kan anvende den vurderede markedspris som beskatningsgrundlag ved fri bil beskatning for biler, der er over 36 måneder? 2. Hvis Skatterådet

Læs mere

HAVETS MOTIONISTER. v. Kasper Lund Kirkegaard, Forskningsansvarlig analytiker i DIF

HAVETS MOTIONISTER. v. Kasper Lund Kirkegaard, Forskningsansvarlig analytiker i DIF HAVETS MOTIONISTER v. Kasper Lund Kirkegaard, Forskningsansvarlig analytiker i DIF Klubundersøgelsen - resultater og perspektiver 142 respondenter har gennemførte besvarelser = 53 % af samtlige klubber

Læs mere

En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år.

En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år. En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år. Sejlklubben Fælleskabet Attraktive Aktiverende Uddannelse Trænere og som aktivitets og den frivillige sejladstilbud sejladser og træning instruktører

Læs mere

Forord. Carsten Jarlov Direktør i Bygningsstyrelsen

Forord. Carsten Jarlov Direktør i Bygningsstyrelsen Indhold Bygningsstyrelsen lejer på statens vegne Indgåelse af kontrakt i et privat lejemål Den løbende administration af lejemålet Energioptimering Opsigelse og fraflytning af lejemålet 4 6 8 10 13 Forord

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat møde 1-2014

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat møde 1-2014 REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 01-2014 Dato: Mandag den 27. januar 2014 kl. 15.00 20.45 Sted: Deltagere: Sailing Aarhus, Aarhus Stadion Hans Natorp, Jesper Baungaard, Jesper Andersen, Christina Nielsen

Læs mere

«Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12

«Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12 «Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12 www.nordania.dk Juli 2013 Første halvår af 2013 er gået. Bilsalget generelt slår alle salgsrekorder, og økonomerne spår bedre

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 04-2015 Dato: Mandag den 27. april 2015 kl. 15.00 21.30 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Jesper Andersen, Mads Christensen, Christian Hangel, Line

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 24. september 2018 Tid 15.00 18.00 Sted Havnekontoret, Vestre Kaj 16 Medlemmer: Kristian Skov- Andersen, formand Henrik Bonné, næstformand - Afbud Henrik Green Klaus

Læs mere

D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T. Sælg mere. Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg

D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T. Sælg mere. Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T Sælg mere Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg EKF kan skaffe din kunde et lån, som udelukkende kan bruges til at købe dine varer Foto: AAlborg

Læs mere

Politik. Målgruppe: Medarbejdere ansat i HCT Tool A/S, Mouldpro ApS og Mouldflo ApS som har ret til firma betalt bil.

Politik. Målgruppe: Medarbejdere ansat i HCT Tool A/S, Mouldpro ApS og Mouldflo ApS som har ret til firma betalt bil. Politik Firmabiler Målgruppe: Medarbejdere ansat i HCT Tool A/S, Mouldpro ApS og Mouldflo ApS som har ret til firma betalt bil. Gældende fra: 1. august 2014 Beskrivelse: Medarbejdere ansat i ovenstående

Læs mere

KOLDING SEJLKLUB UNGDOM

KOLDING SEJLKLUB UNGDOM 2 3 KOLDING SEJLKLUB UNGDOM Kolding Sejlklub Ungdom/KSU Ungdoms/Junior afdelingen blev til ved en generalforsamling i 1932. Ungdomsafdelingen har i dag både klublokaler, omklædnings- og baderum samt en

Læs mere

ALM. BRAND. Leasing....du har et mål - vi har et middel

ALM. BRAND. Leasing....du har et mål - vi har et middel ALM. BRAND Leasing...du har et mål - vi har et middel ALM.SUND FORNUFT økonomisk fornuft Du har et mål - vi har et middel Har du overvejet, at det kunne være en god ide at lease jeres person- og varebiler

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 04-2017 Dato: Mandag den 15. maj 2017 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Jesper Andersen, Peter Bjerremand, Christian Hangel, Jens Haugaard,

Læs mere

En Sejlklub med puls titel på oplæg

En Sejlklub med puls titel på oplæg En Sejlklub med puls titel på oplæg Sejlklubben Fælleskabet Attraktive Aktiverende Uddannelse Trænere og som aktivitets og den frivillige sejladstilbud sejladser og træning instruktører center kultur og

Læs mere

Hou Matchrace Center

Hou Matchrace Center Hou Matchrace Center Det enestående koncept Hou Matchrace Center (HMC) er etableret i et samarbejde mellem Hou Maritime Idrætsefterskole (HMI), Egmont Højskolen og Hou Bådelaug. Det enestående koncept

Læs mere

HVORFOR STARTEDE DET?

HVORFOR STARTEDE DET? HVORFOR STARTEDE DET? PRÆSENTATION 30. APRIL 2013: MÅLET MED PULS OG VAND I HÅRET Sejlsporten skal gøres mere attraktiv på flere måder Særligt for voksensejlere 20+ 10 20 30 40 50 60 70 år Den kritiske

Læs mere

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering.

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. 1 Horsens d. 19.2.2014 Referat af bestyrelsesmøde den 17.2.2014 Fra klokken 19.00 til 21.30 Deltagere :Henrik Frederiksen, Knud Erik Feldt, Anne Skjerning, Ole Harby, Ole Søndermølle, Jens Troense, Carl

Læs mere

cockpittet Sejlklubben Neptuns erhvervsklub 2011 - cockpittet folderny.indd 1 24/09/07 19:06:45

cockpittet Sejlklubben Neptuns erhvervsklub 2011 - cockpittet folderny.indd 1 24/09/07 19:06:45 cockpittet Sejlklubben Neptuns erhvervsklub 2011 - cockpittet folderny.indd 1 24/09/07 19:06:45 Vejle fjord en smuk ramme for sejlsporten Vejle fjord er en af Danmarks smukkeste rammer for sejlsport med

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 07-08-2018 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Bo Hansen, Lars Erik Hornemann, Hanne Klit, Flemming Madsen, John Arly Henriksen, Henrik Nielsen, Birger Jensen,

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 02-2013 Dato: Mandag den 4. marts 2013, kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Hans Natorp, DS Formand Jens Erik Hansen, DS Næstformand Jan Wojtczak,

Læs mere

En enklere måde at køre Mercedes-Benz på.

En enklere måde at køre Mercedes-Benz på. 1705 Mercedes-Benz Finans Danmark AS Stamholmen 157, 1 2650 Hvidovre www.mercedes-benz.dk En enklere måde at køre Mercedes-Benz på. Mercedes-Benz Finans er et fuldt ejet datterselskab inden for Daimler

Læs mere

Fremskaffelse af finansiering og sammensætning af finansiering. - En udfordring i dagligdagen? Title Layout

Fremskaffelse af finansiering og sammensætning af finansiering. - En udfordring i dagligdagen? Title Layout Fremskaffelse af finansiering og sammensætning af finansiering - En udfordring i dagligdagen? Title Layout Finansiering - en mangelvare? Oles Smedeforretning A/S Uvildig finansiel rådgivning V/Per Hovmarkkjh

Læs mere

WÜRTH LEASING. Nemt og bekvemt

WÜRTH LEASING. Nemt og bekvemt WÜRTH LEASING Nemt og bekvemt Det nyeste og mest effektive udstyr Leasing er uanset virksomhedens størrelse blevet en meget almindelig måde at få finansieret investeringer på. At drive virksomhed er nemlig

Læs mere

1) Politiske beslutninger om nyt by- og pendlercykelsystem

1) Politiske beslutninger om nyt by- og pendlercykelsystem Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 1: Redegørelse for nyt by- og pendlercykelsystemet I forlængelse af forespørgslen om nyt by- og pendlercykelsystem på Borgerrepræsentationens møde den 10. oktober 2013

Læs mere

Fri og fuldt forsikret

Fri og fuldt forsikret Fri og fuldt forsikret en fast del af leasingydelsen Når du privatleaser en bil, har du brug for en lovpligtig ansvarsforsikring og en kaskoforsikring præcis som til en privatejet bil. Hos os får du en

Læs mere

- udvikling & forankring

- udvikling & forankring - udvikling & forankring nxtstp.dk udvikling & forankring - Postboks 1234 - Sønderlandsgade 38 - DK- 7500 Holstebro T: +45 3840 3030 - E: info@nxtstp.dk - www.nxtstp.dk Forandringer og forbedringer skabes

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Mest bil for pengene

Mest bil for pengene Mest bil for pengene Hvem er vi? AUTOSOURCE GROUP HOLDING A/S AUDI Splitleasing Porsche Splitleasing Lamborghini Splitleasing Bentley Splitleasing Lotus Splitleasing AL Finans Splitleasing (ca. 60 forhandlere

Læs mere

Kalundborg Gymnasium og HF s Elevcomputerordning 2010

Kalundborg Gymnasium og HF s Elevcomputerordning 2010 Kalundborg Gymnasium og HF s Elevcomputerordning 2010 Tilmeld dig Kalundborg Gymnasiums og HF elevcomputerordning og få din egen computer til studie og fritid. Vision I løbet af nogle år håber vi på Kalundborg

Læs mere

Motivation for valg af fremtidig samarbejdspartner Behandles under dagsordenens pkt. 5.

Motivation for valg af fremtidig samarbejdspartner Behandles under dagsordenens pkt. 5. Motivation for valg af fremtidig samarbejdspartner Behandles under dagsordenens pkt. 5. Vi i bestyrelsen har siden sommeren forrige år været optaget af et længerevarende strategiarbejde, der har haft til

Læs mere

En Sejlklub med puls ATK OG KAPSEJLADS

En Sejlklub med puls ATK OG KAPSEJLADS En Sejlklub med puls ATK OG KAPSEJLADS Sejlklubben som aktivitets center Fælleskabet og den frivillige kultur Attraktive sejladstilbud og bådtyper Aktiverende sejladser Uddannelse og træning Trænere og

Læs mere