Politisk stemmeaftale om idræt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Politisk stemmeaftale om idræt"

Transkript

1 6. maj 2014 Politisk stemmeaftale om idræt Der er enighed mellem regeringen (Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Konservative om følgende: Vi har i Danmark et aktivt og meget velfungerende idrætsliv. Breddeidrætten hviler på en lang tradition for idræt og bevægelse, herunder særligt i foreningslivet. Danskerne er en af verdens mest idrætsaktive befolkninger, og danskernes deltagelse i motion og idræt er stigende. Den høje idrætsdeltagelse og danskernes glæde ved idræt er en gevinst for Danmark. Ud over den selvstændige værdi og glæde, der er forbundet med idrætten, har idrætten en kulturel og demokratisk værdi, en betydning i forhold til indlæring i skolen, en social værdi og en sundhedsmæssig værdi for samfundet. Trods det positive udgangspunkt er der brug for at sikre, at alle grupper i samfundet får mulighed for og lyst til at dyrke idræt og motion. Der skal være gode muligheder både på bredde- og eliteniveau. For at sikre et godt grundlag for politiske beslutninger har Kulturministeriet fået gennemført en udredning af idrættens økonomi og struktur. Som opfølgning på udredningen har der været politiske drøftelser om den fremtidige idrætspolitik på Kulturministeriets område. Parterne bag aftalen er enige om, at idrætspolitikken skal bygge videre på foreningsidrætten, der gennem mere end 100 år har været grundstenen i dansk idræt. Parterne bakker op om Danmarks Idrætsforbunds og DGI s fælles vision , som skal sikre, at 75 procent af den danske befolkning i 2025 dyrker idræt, heraf skal 50 procent foregå i foreningsregi. Samtidig skal idrætspolitikken tage højde for, at selvorganiseret idræt og idræt i privat regi i dag spiller en stor rolle i mange danskeres hverdag, ligesom der er behov for at få en endnu større del af de ikke-aktive til at dyrke idræt. Ambitionen er at nå en endnu højere andel end 75 procent af befolkningen. Idrætspolitikken skal endvidere tage hånd om andre udfordringer inden for idrætten såsom bekæmpelse af doping, bekæmpelse af matchfixing, tiltrækning af store idrætsbegivenheder til Danmark mv. De økonomiske rammer i staten, kommunerne og blandt borgerne spiller en vigtig rolle for idrætten i Danmark. Det er derfor vigtigt at fremtidssikre de øko- Dok. nr

2 Side 2 nomiske rammer for idrætspolitikken, herunder at sikre, at der fortsat er en solid grundfinansiering af de foreningsbaserede organisationer, og at der samtidig er prioriteret midler til at løse en række udfordringer. Bekæmpelse af doping Parterne er enige om, at der er behov for, at ADD s økonomi styrkes, og at ADD i lighed med de øvrige organisationer på idrætsområdet kommer til at indgå i fordelingsnøglen i udlodningsloven. I lyset heraf er der blandt parterne enighed om, at ADD s grundfinansiering øges, således at ADD modtager yderligere 4 mio. kr. i forhold til i dag i 2015, 6 mio. kr. i forhold til i dag i 2016, 9 mio. kr. i forhold til i dag i 2017,og fra 2018 yderligere 12 mio. kr. årligt i forhold til i dag. ADD kommer til at indgå i fordelingsnøglen med en procentandel svarende til dette beløb. Parterne er enige om, at ADD s samlede bevilling af udlodningsmidlerne skal undergå en pengestrømsforenkling, således at de midler DIF, DGI, DFIF og TD i dag giver til ADD omfordeles og tilføres ADD direkte på fordelingsnøglen i udlodningsloven. For at sikre den nødvendige uafhængighed i dopingbekæmpelsen og af hensyn til styrkelse af integritet og troværdighed i dopingsagerne, er parterne enige om, at ADD overtager selve udredningen af, om en sag skal rejses, samt anmeldelse af sagen til afgørelse hos dopingnævnet/motionsdopingnævnet. ADD skal have mulighed for i udredningen af dopingsager at have fokus på personer og virksomheder bag distribution og salg af dopingstoffer og at inddrage politiet, hvis der er mistanke om ulovligheder. Parterne er enige om, at der skal søges et styrket samarbejde med Ministeriet for Sundhed- og Forebyggelse. Parterne er enige om, at der skal ske en styrket indsats i forhold til alle kommercielle motions- og fitnesscentre og vil drøfte dette i efteråret Tiltrækning af store idrætsbegivenheder til Danmark Sport Event Denmark (SEDK) har eksisteret siden 2008 og har været finansieret via FL og udlodningsmidler. SEDK har haft succes med at få Danmark placeret på idrættens verdenskort. Parterne er på den baggrund enige om, at SEDK i lighed med de øvrige organisationer på idrætsområdet kommer til at indgå i fordelingsnøglen i udlodningsloven og i har en finansiering på 24 mio. kr. årligt og fra 2017 en finansiering på 25 mio. kr. årligt med henblik på tiltrækning af store elite- og breddeidrætsbegivenheder, så alle kan være med. Ligeledes er parterne enige om, at SEDK s samlede bevilling af udlodningsmidlerne skal undergå en pengestrømsforenkling, således at de midler DIF i dag giver til SEDK omfordeles og tilføres SEDK direkte på fordelingsnøglen i udlodningsloven.

3 Side 3 Endvidere er parterne enige om, at der skal søges et styrket samarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet om turisme- og vækstpotentialet i afholdelse af store idrætsbegivenheder. Endelig er parterne enige om, at give SEDK hjemmel til at løse opgaver om tiltrækning og afvikling af store idrætsbegivenheder via indtægtsdækket virksomhed. Foreningsidrætten Parterne er enige om, at den af DIF og DGI fælles fremlagte vision er et godt tiltag i forhold til at arbejde videre med de udfordringer i de foreningsbaserede idrætsorganisationer, der er peget på fra foreningernes og kommuners side i forbindelse med analysedelen af udredningen af idrættens økonomi og struktur. Parterne har en forventning om, at DIF, DGI og DFIF gør en særlig indsats for mangfoldighed i idrætten, herunder udvikling af handicapidrætten og idræt for socialt udsatte grupper samt, at organisationerne har fokus på ligestilling mellem mænd og kvinder. Parterne vil følge udviklingen. Eliteidræt For at sikre, at eliteidrætten fortsat har gode rammer, er parterne enige om, at talentudviklingsindsatsen i regi af Team Danmark styrkes med 7 mio. kr. årligt i og fra 2017 med 8 mio. kr. årligt, herunder ved at genetablere talentudviklingspuljen samt et fokus på samarbejdet med eksempelvis specialforbundene, grundskolen og ungdomsuddannelserne om rekruttering og fastholdelse af talenter. Team Danmarks procentmæssige andel af udlodningsmidlerne justeres tilsvarende. Alle specialforbund med talenter i et internationalt perspektiv skal kunne søge støtte fra talentudviklingspuljen. Team Danmarks bestyrelse træffer beslutning om anvendelse af midlerne i talentudviklingspuljen. Professionalisering af bestyrelser i selvejende institutioner under Kulturministeriet Parterne er enige om, at der med udgangspunkt i et princip om good governance er behov for en justering af bestyrelserne i følgende selvejende institutioner på Kulturministeriets område: ADD, SEDK, LOA, Idan og HFF, således at størrelsen af bestyrelserne i højere grad er ensartet, og således at bestyrelsesmedlemmerne udpeges på baggrund af specifikke kompetencer, som fastsættes i de relevante love.

4 Side 4 Parterne er enige om, at bestyrelserne i de nævnte selvejende institutioner på Kulturministeriets område fremover udpeges med udgangspunkt i nedenstående: Institution Antal bestyrelsesmedlemmer Udpegning/indstilling ADD 6 Kulturministeren udpeger 4 medlemmer herunder formand. DIF og TD indstiller i fællesskab 1 medlem (viden om eliteidræt). DIF, DGI og DFIF indstiller i fællesskab 1 medlem (viden om bredde- og motionsidræt). LOA 7 Kulturministeren udpeger 4 medlemmer herunder formand. DIF, DGI og DFIF udpeger hver 1 medlem med viden om idræt. SEDK 6 Kulturministeren udpeger 4 medlemmer herunder formand. DIF indstiller 1 medlem (viden om eliteidræt). DIF, DGI og DFIF indstiller i fællesskab 1 medlem (viden om breddeidræt). Idan 6 Kulturministeren udpeger alle medlemmer herunder formand. HFF 5 Kulturministeren udpeger alle medlemmer herunder formand. Kompetencer repræsenteret i bestyrelsen Ledelse, eliteidræt, breddeidræt/motionsidræt, lægevidenskab, politik, jura og økonomi. Ledelse, eliteidræt, breddeidræt, byggeri/arkitektur, tilgængelighed, ungdomsliv, friluftsliv, politik, jura og økonomi. Afholdelse af internationale begivenheder, økonomi, turisme, eliteidræt, breddeidræt, jura og markedsføring Dansk og international idrætspolitik, medievirksomhed, idrætsforskning, det brede folkeoplysningsområde og økonomi. Ledelse, hestevæddeløbssportene, spilvirksomhed/- udvikling, jura og økonomi. Parterne er enige om, at de bestyrelsesmedlemmer, som idrætsorganisationerne indstiller til ADD og SEDK, ikke kan være siddende medlemmer i bestyrelserne i DIF, DGI, DFIF og TD eller være ansat i en af disse organisationer. Idrætspolitiske sigtelinjer Parterne er enige om, at der skal udarbejdes idrætspolitiske sigtelinjer for idrætspolitiske initiativer i Kulturministeriet, Miljøministeriet, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold og Undervisningsministeriet. Desuden skal der ske en koordinering med Erhvervsog Vækstministeriet om indsatsen for Sport Event Danmark. Indsatserne skal afholdes inden for de respektive ministeriers egne økonomiske rammer. Udarbejdelsen sker i dialog med KL, kommunerepræsentanter, idrætsorganisationer og private aktører, som kommer med indspil til Kulturministeriet. Kulturministeriet er formand og sekretariat.

5 Side 5 Sigtelinjerne inden for kulturministerens område skal udmøntes af aftalepartierne. Det kan fx være at igangsætte nye tværgående initiativer, der kan løse udfordringer, som opstår løbende, og som ikke ligger indenfor idrætsorganisationernes aktivitetsområder bl.a. den uorganiserede idræt. Andre eksempler kan være initiativer målrettet en forebyggelsesindsats for at sikre en dopingfri idræt, tiltag til bekæmpelse af matchfixing eller initiativer, der skal få en større del af de ikke-aktive til at dyrke motion og idræt. Det kan fx være en indsats i forhold til børn og unge, som er stoppet med foreningsidræt, seniorer, en indsats i forhold til alternative idrætstilbud såsom gadeidræt. Der vil også være mulighed for at etablere projekter, hvor stat og kommune går sammen om at løse lokale udfordringer på idrætsområdet. Dette er senest sket i forbindelse med breddeidrætsprojektet Idræt for Alle, hvor 7 kommuner i gennemfører aktiviteter og motionstilbud med afsæt i Breddeidrætsudvalgets rapport fra Parterne er enige om, at der gøres status for sigtelinjerne mindst hvert andet år eller efter behov, f.eks. i form af en idrætspolitisk høring. Idræt og bevægelse i skolen I forbindelse med den nye folkeskolereform indføres der et krav om, at motion og bevægelse skal indgå som en integreret del af skoledagen. Endvidere indføres der krav om 45 minutters daglig motion og bevægelse for alle elever hver dag, samt krav om at skolerne indgår samarbejde med det lokale foreningsliv. De hovedorganisationer på idrætsområder, der arbejder med børn, kan blive centrale medspillere i udviklingen af redskaber og knowhow til implementering af reformen, som de lokale folkeskoler og idrætsforeninger kan anvende og søge hjælp i, når de konkret skal til at udmønte kravet om mere bevægelse. Parterne er på den baggrund enige om at opfordre DIF, DGI, Dansk Skoleidræt og Team Danmark til at udarbejde en fælles plan for, hvilke indsatser de 4 idrætsorganisationer vil iværksætte i forhold til implementering af folkeskolereformen, således at initiativerne understøtter hinanden. Dansk Skoleidræt har en særlig rolle i forhold til implementering af folkeskolereformen, idet det er den eneste organisation, som både har kontakt til skolerne, lærerne og den organiserede idræt. Organisationen er dermed et vigtigt bindeled mellem de forskellige aktører og kan derfor gøre en forskel i forhold til en vellykket implementering af målsætningen om fysisk aktivitet og bevægelse i folkeskolereformen. Dansk Skoleidræt er endvidere behjælpelig med at implementere motion og bevægelse i alle grundskoler, herunder friskoler og efterskoler. Parterne er enige om, at Dansk Skoleidræt bevilges 1,75 mio. kr. i 2015, 1,5 mio. kr. i 2016 og 1 mio. kr. i2017 til en særlig indsats i forhold til implementering af folkeskolereformen.

6 Side 6 Parterne er endvidere enige om, at der skal søges et styrket samarbejde med Undervisningsministeriet om implementering af folkeskolereformens krav om motion og bevægelse. Endelig er parterne enige om, at Dansk Firmaidrætsforbunds indsats for at styrke idrætten på produktionsskolerne og erhvervsskolerne er vigtig, herunder i forhold til implementering af erhvervsskolereformen. Analyse og statistik Vidensgrundlaget på idrætsområdet er i de seneste år blevet bedre. Der foregår megen kortlægning på universiteterne, og ikke mindst etablering af Idrættens Analyseinstitut (Idan) i 2004 har bidraget til et bedre vidensgrundlag. Parterne er enige om, at et godt vidensgrundlag er vigtigt for politiske beslutninger på idrætsområdet. Parterne ser endvidere et behov for en mere fast forankring af visse statistiske forskningsundersøgelser fx Danskernes motions- og idrætsvaner samt styrket grundlag for udarbejdelse af analyser. I lyset heraf er parterne enige om en øget grundbevilling til Idan, så organisationen i højere grad kan koncentrere sin indsats om større undersøgelser som eksempelvis danskernes motions- og idrætsvaner. I lyset heraf er parterne enige om, at Idan bevilges yderligere 2 mio. kr. i 2015, 3 mio. kr. i 2016 og fra mio. kr. årligt i forhold til i dag til styrkelse af sit arbejde, og at Idan kommer til at indgå i fordelingsnøglen i udlodningsloven med en procentandel svarende til dette beløb. Heri indgår fra 2016 en permanentgørelse af indsatsen på folkeoplysningsområdet med 2 mio. kr. årligt til dette formål. Ligeledes er parterne enige om, at Idan s samlede bevilling af udlodningsmidlerne skal undergå en pengestrømsforenkling, således at de midler DGI i dag giver til Idan omfordeles og tilføres Idan direkte på fordelingsnøglen i udlodningsloven. Parterne er endvidere enige om, at der er behov for en indsats i forhold til statistisk indsamling på idrætsområdet med det formål at styrke vidensgrundlaget for nye initiativer samt opfølgning på iværksatte initiativer, og i lyset heraf bevilges i 2015 et engangsbeløb på 1 mio. kr. til et forbedret statistikgrundlag på idrætsområdet ved et samarbejde mellem KUM og Danmarks Statistik. Økonomi For at skabe det nødvendige råderum til at gennemføre ovenstående prioriteringer er aftaleparterne enige om følgende omprioritering af udlodningsmidlerne til idrætsformål: 1. Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond (HFF), som i dag modtager 97,6 mio. kr. årligt af udlodningsmidlerne (lovbestemt tilskud), beskæres med 15 mio. kr. i 2015, 20 mio. kr. i 2016, 25 mio. kr. i 2017 og 30 mio. kr. årligt fra 2018, medmindre andet aftales, jf. tabel 1. HFF tages fra 2015 af udlodningsnøglen i udlodningsloven, således at et beløb svarende til HFF s reducerede andel af udlodningsmidlerne overføres til Kulturministeriet. Det årlige tilskud til HFF tildeles via et udlodningsaktstykke.

7 Side 7 2. Der gennemføres et samlet omstillingsbidrag på 10 mio. kr. i 2015 og 12 mio. kr. årligt fra Beløbet finansieres forholdsmæssigt blandt alle de idrætsorganisationer, der modtager udlodningsmidler (både lovbestemte og ikke lovbestemte tilskud). Omstillingsbidraget anvendes dels til at finansiere initiativerne i denne aftale og til andre idrætspolitiske prioriteringer inden for Kulturministeriets område, som vil blive udmøntet årligt ved et selvstændigt idrætsaktstykke, jf. ovenfor under idrætspolitiske sigtelinjer. 3. Parterne er enige om at evaluere omstillingsmidlerne i Parterne opfordrer HFF til i samarbejde med Danske Spil at undersøge alternative finansieringsmuligheder for HFF bl.a. via udvikling af nye spilformer. Hvis undersøgelserne sandsynliggør bæredygtige modeller, vil parterne efterfølgende se positivt på en alternativ finansieringsmodel, der muliggør selvstændighed. 5. I det omfang, der i 2018 er grundlag for en alternativ finansieringsmodel, der muliggør selvstændighed for hestevæddeløbssporten, vil parterne fordele det råderum, der opstår herved, med henblik på at styrke idrætten. Hvis undersøgelserne viser, at der ikke er bæredygtige alternativer, vil parterne drøfte det fremtidige tilskud til hestevæddeløbssporten. Tabel 1 Omprioritering af udlodningsmidler til idrætsformål mio. kr Finansiering Reduktion HFF 15,00 20,00 25,00 30,00 Statsligt bidrag 5,00 0,00 0,00 0,00 Omstillingsbidrag 10,00 12,00 12,00 12,00 I alt 30,00 32,00 37,00 42,00 Udgifter Anti Doping Danmark 4,00 6,00 9,00 12,00 Sport Event Denmark 11,00 11,00 12,00 12,00 Idrættens Analyseinstitut 2,00 3,00 4,00 4,00 Idrætsstatistik 1,00 Dansk Skoleidræt 1,75 1,50 1,00 Talentudvikling 7,00 7,00 8,00 8,00 Aftalte initiativer i alt 26,75 28,50 34,00 36,00 Omstillingsmidler til udmøntning 3,25 3,50 3,00 6,00 Udgifter i alt 30,00 32,00 37,00 42,00

MEDDELELSER FRA FORMAND/ADMINISTRATION ORIENTERING

MEDDELELSER FRA FORMAND/ADMINISTRATION ORIENTERING Dagsordenpunkt 2 MEDDELELSER FRA FORMAND/ADMINISTRATION ORIENTERING Bestyrelsen orienteres løbende om Anti Doping Danmarks resultater, aktiviteter og initiativer. 2.1 Kvartalsrapport for 1. kvartal 2014

Læs mere

Kommissorium for udredningen af idrættens økonomi og struktur i Danmark

Kommissorium for udredningen af idrættens økonomi og struktur i Danmark 28. november 2012 Kommissorium for udredningen af idrættens økonomi og struktur i Danmark 1. Indledning og afgrænsning Af bemærkningerne til forslag til lov om udlodning af overskud fra lotteri- samt heste

Læs mere

Lov om ændring af lov om udlodning af overskud fra lotteri samt heste- og hundevæddemål og lov om fremme af dopingfri

Lov om ændring af lov om udlodning af overskud fra lotteri samt heste- og hundevæddemål og lov om fremme af dopingfri 25. juni 2014 Forslag til Lov om ændring af lov om udlodning af overskud fra lotteri samt heste- og hundevæddemål og lov om fremme af dopingfri idræt (Ny økonomisk fordelingsnøgle på idrætsområdet, ændring

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om udlodning af overskud fra lotteri samt heste- og hundevæddemål og lov om fremme af dopingfri idræt

Forslag. Lov om ændring af lov om udlodning af overskud fra lotteri samt heste- og hundevæddemål og lov om fremme af dopingfri idræt Lovforslag nr. L 23 Folketinget 2014-15 Fremsat den 8. oktober 2014 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag til Lov om ændring af lov om udlodning af overskud fra lotteri samt heste- og hundevæddemål

Læs mere

De store internationale idrætsbegivenheder skal markedsføre Danmark i udlandet samt placere Danmark på idrættens verdenskort.

De store internationale idrætsbegivenheder skal markedsføre Danmark i udlandet samt placere Danmark på idrættens verdenskort. NOTAT Kommissorium og vedtægter for Sport Event Denmark gældende for 2014 2. december 2013 Kommissorium Det fremgår af regeringsgrundlaget fra oktober 2011, at det er vigtigt at fortsætte indsatsen for

Læs mere

Med udgangspunkt i den nye bevillingsfordeling er det naturligt, at den nye organisation forankres i Kulturministeriet.

Med udgangspunkt i den nye bevillingsfordeling er det naturligt, at den nye organisation forankres i Kulturministeriet. NOTAT 28. august 2007 Nedsættelse af en ny eventorganisation Regeringen har med handlingsplanen fra april 2007 for at trække store idrætsbegivenheder til Danmark afsat ekstra 35 mio. kr. årligt fra 2008

Læs mere

2014/1 LSF 23 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december Fremsat den 8. oktober 2014 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag.

2014/1 LSF 23 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december Fremsat den 8. oktober 2014 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag. 2014/1 LSF 23 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin. Fremsat den 8. oktober 2014 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om udlodning af overskud fra lotteri samt heste- og hundevæddemål og lov om fremme af dopingfri idræt

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om udlodning af overskud fra lotteri samt heste- og hundevæddemål og lov om fremme af dopingfri idræt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 ULØ Alm.del Bilag 49 Offentligt Til lovforslag nr. L 23 Folketinget 2014-15 Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 10. december 2014 Betænkning over Forslag

Læs mere

Kommissorium og vedtægter for Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond (HFF) Kommissorium

Kommissorium og vedtægter for Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond (HFF) Kommissorium Kommissorium og vedtægter for Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond (HFF) Kommissorium Baggrund HFF blev oprindelig oprettet i henhold til lov nr. 454 af 31. maj 2000 om væddemål i forbindelse med heste-

Læs mere

Forslag. Lov om udlodning af overskud og udbytte fra lotteri

Forslag. Lov om udlodning af overskud og udbytte fra lotteri Til lovforslag nr. L 45 Folketinget 2017-18 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 7. december 2017 Forslag til Lov om udlodning af overskud og udbytte fra lotteri Kapitel 1 Definitioner 1. I denne

Læs mere

1. at skabe en langsigtet aftale om Danmarks deltagelse i international idræt og idrætspolitik,

1. at skabe en langsigtet aftale om Danmarks deltagelse i international idræt og idrætspolitik, Kulturudvalget 2014-15 KUU Alm.del Bilag 143 Offentligt FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Samråd om spørgsmål S vedr. Idan/Play the Games internationale oplæg: Den globale idræts krise er Danmarks

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR SCENARIER

UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR SCENARIER MAJ 2014 UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR SCENARIER WWW.KUM.DK 2 UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR, ANALYSEDEL. Udredning af idrættens økonomi og struktur Scenarier Udarbejdet af Kulturministeriet

Læs mere

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen SPORT I FOLKESKOLEN Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen 1. Baggrund og formål Gennem flere år har Team Danmark samarbejdet med kommunerne om udvikling af den lokale idræt.

Læs mere

Bevillingen til dette formål varetages af et særligt udvalg med sekretariat i Lokale- og Anlægsfonden. Udvalget kaldes Elitefacilitetsudvalget.

Bevillingen til dette formål varetages af et særligt udvalg med sekretariat i Lokale- og Anlægsfonden. Udvalget kaldes Elitefacilitetsudvalget. NOTAT 28. august 2007 Nedsættelse af nyt elitefacilitetsudvalg, der kan yde støtte til opgradering af idrætsfaciliteter til international standard med henblik på afholdelse af idrætsbegivenheder på internationalt

Læs mere

Til udredningen af idrættens økonomi og struktur Bidrag fra Idrættens Analyseinstitut

Til udredningen af idrættens økonomi og struktur Bidrag fra Idrættens Analyseinstitut Til udredningen af idrættens økonomi og struktur Bidrag fra Idrættens Analyseinstitut 16. december 2013 Scenarie for en mulig fremtidig statslig idrætspolitik Vedhæftede scenarie er et forslag fra Idrættens

Læs mere

3. udkast. Betænkning

3. udkast. Betænkning Kulturudvalget 2014-15 L 23 Bilag 17 Offentligt Til lovforslag nr. L 23 Folketinget 2014-15 Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 00. december 2014 3. udkast til Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Rammeaftale. April 2015 DGI

Rammeaftale. April 2015 DGI Rammeaftale April 2015 DGI 2015-2018 Rammeaftalen mellem DGI og Kulturministeriet fastlægger mål for de indsatsområder, DGI særligt skal varetage i aftaleperioden inden for de givne vilkår. Målene drøftes

Læs mere

IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012

IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012 IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012 HILLERØD KOMMUNE 1 Idrætspolitik Idrætten har en egenværdi, som det er vigtigt at tage udgangspunkt i. Idræt bygger på demokrati, samvær og gode oplevelser.

Læs mere

UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR SCENARIER BILAG

UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR SCENARIER BILAG MAJ 2014 UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR SCENARIER BILAG WWW.KUM.DK 2 UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR, ANALYSEDEL. Udredning af idrættens økonomi og struktur Scenarier Bilag Udarbejdet

Læs mere

Forslag. til. Lov om udlodning af overskud fra lotteri

Forslag. til. Lov om udlodning af overskud fra lotteri Forslag til Lov om udlodning af overskud fra lotteri Kapitel 1 Lovens formål og anvendelsesområde 1. Formålet med loven er at fastsætte bestemmelser om udlodning af overskud fra Danske Spil A/S af spil

Læs mere

KULTURMINISTERENS IDRÆTSPOLITISKE ARBEJDSPROGRAM

KULTURMINISTERENS IDRÆTSPOLITISKE ARBEJDSPROGRAM FEBRUAR 2011 IDRÆTSPOLITISK ARBEJDSPROGRAM WWW.KUM.DK KULTURMINISTERENS IDRÆTSPOLITISKE ARBEJDSPROGRAM KULTURMINISTERENS IDRÆTSPOLITISKE ARBEJDSPROGRAM Februar 2011 Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København

Læs mere

UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR ANALYSE

UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR ANALYSE APRIL 2014 UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR ANALYSE WWW.KUM.DK 2 UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR, ANALYSEDEL. Udredning af idrættens økonomi og struktur Analyse Udarbejdet af Kulturministeriet,

Læs mere

UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR ANALYSE

UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR ANALYSE APRIL 2014 UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR ANALYSE WWW.KUM.DK 2 UDREDNING AF IDRÆTTENS ØKONOMI OG STRUKTUR, ANALYSEDEL. Udredning af idrættens økonomi og struktur Analyse Publiceret 3. 4. 2014

Læs mere

Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune

Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune Idrætspolitik for Esbjerg Kommune 2011-2014 Forord Esbjerg er en af de førende idrætskommuner, hvad angår talentudvikling, tilskudsordninger og gode fysiske faciliteter. Denne nye idrætspolitik præsenterer

Læs mere

Forslag. Lov om udlodning af overskud og udbytte fra lotteri

Forslag. Lov om udlodning af overskud og udbytte fra lotteri Lovforslag nr. L 45 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af kulturministeren (Mette Bock) Forslag til Lov om udlodning af overskud og udbytte fra lotteri Kapitel 1 Definitioner 1. I denne lov

Læs mere

Forslag. Lov om udlodning af overskud og udbytte fra lotteri

Forslag. Lov om udlodning af overskud og udbytte fra lotteri 2017/1 LSF 45 (Gældende) Udskriftsdato: 12. juni 2019 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin.,j.nr.17/02597 Fremsat den 4. oktober 2017 af kulturministeren (Mette Bock) Forslag til Lov

Læs mere

DGI DFIF 14 LANDSDELS- FORENINGER

DGI DFIF 14 LANDSDELS- FORENINGER LOKALE- & ANLÆGS- FONDEN HESTE- VÆDDELØBS- SPORTEN SPORT EVENT ANTI DOPING SELVEJENDE INSTITUTIONER KULTUR- MINISTE- RIET IDRÆTTENS ANALYSE- INSTITUT TEAM DIF DGI DFIF HOVED- ORGANI- SATIONER 61 SPECIAL-

Læs mere

Hvem former fremtidens idrætsliv? Stemmeaftalen om idræt. En forspildt chance for positiv forandring eller er der håb endnu?

Hvem former fremtidens idrætsliv? Stemmeaftalen om idræt. En forspildt chance for positiv forandring eller er der håb endnu? Hvem former fremtidens idrætsliv? Stemmeaftalen om idræt. En forspildt chance for positiv forandring eller er der håb endnu? 25. november 2014 Vejen Idrætscenter Idrættens største udfordringer IV Henrik

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2015-18 Idræt for alle Idræt og bevægelse er glæde, udfordring og fællesskab. Vi ønsker i Høje-Taastrup Kommune at skabe de bedst mulige rammer for et

Læs mere

Forord. idrætsgymnasietilbud, en lang række nye eller moderniserede faciliteter er en realitet og Gentofte Kommune er blevet Breddeidrætskommune.

Forord. idrætsgymnasietilbud, en lang række nye eller moderniserede faciliteter er en realitet og Gentofte Kommune er blevet Breddeidrætskommune. Idræt og bevægelse til alle Gentofte Kommunes idræts- og bevægelsespolitik 2009-2012 Forord Alle borgere i Gentofte Kommune skal have mulighed for at leve et aktivt liv med idræt og bevægelse. Det stiller

Læs mere

Mandag den 24. november 2014

Mandag den 24. november 2014 Mandag den 24. november 2014 Præsentation af DFHO Stiftet 30. august 2006 med sekretariatsbetjening af Dansk Erhverv Repræsenterer d.d. 226 fitnesscentre fordelt på 20 virksomheder Ca. 750.000 danskere

Læs mere

Mundtlig beretning Dagsorden punkt 2, DGI årsmøde 2015

Mundtlig beretning Dagsorden punkt 2, DGI årsmøde 2015 Mundtlig beretning Dagsorden punkt 2, DGI årsmøde 2015 Landsformand Søren Møller Liv i papirtigeren?»idrætsdeltagelsen vil være stigende alligevel«det er foreningsdeltagelsen, som kommer under pres Vil

Læs mere

DANSKERNES IDRÆTSVANER

DANSKERNES IDRÆTSVANER Idrætsstrategimøde, Køge, 21. juni 2014 Analytiker Trygve Buch Laub DANSKERNES IDRÆTSVANER Hvor er idrætten på vej hen? IDRÆTTENS ANALYSEINSTITUT Selvejende, uafhængig institution under Kulturministeriet

Læs mere

Idrætspolitikkens aktuelle brændpunkter

Idrætspolitikkens aktuelle brændpunkter Idrætspolitikkens aktuelle brændpunkter Idrættens Rum og Rammer Arena Nord Frederikshavn Henrik H. Brandt Idrættens Analyseinstitut 32661030 henrik.brandt@idan.dk Frederikshavn Stadion 1978 betalingsfodbold:

Læs mere

Idrættens sundhedspolitiske reference. Og hvorledes idrættens hovedorganisationer er kommet tættere på hinanden

Idrættens sundhedspolitiske reference. Og hvorledes idrættens hovedorganisationer er kommet tættere på hinanden Idrættens sundhedspolitiske reference. Og hvorledes idrættens hovedorganisationer er kommet tættere på hinanden Idrættens politiske og kulturelle betydning i Danmark Seminar 29. januar 2014 Jørn Hansen

Læs mere

Foreningerne ind i Folkeskolen. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Foreningerne ind i Folkeskolen. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Foreningerne ind i Folkeskolen Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 39 Indhold 1. Introduktion......... 40 2. Projektets aktiviteter............ 40 3. Projektets resultater....... 41 4. Projektets

Læs mere

Stillings- og personprofil. Direktør Danmarks Idrætsforbund Maj 2015

Stillings- og personprofil. Direktør Danmarks Idrætsforbund Maj 2015 Stillings- og personprofil Direktør Danmarks Idrætsforbund Maj 2015 Kort om Danmarks Idrætsforbund Danmarks Idrætsforbund (DIF) er en organisation, der har eksisteret i mere end 100 år. DIF er en sammenslutning

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

Høringssvar vedrørende faglig udmøntning af folkeskolereformen i Københavns Kommune

Høringssvar vedrørende faglig udmøntning af folkeskolereformen i Københavns Kommune Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet 23. januar 2014 Høringssvar vedrørende faglig udmøntning af folkeskolereformen i Københavns Kommune DGI har med stor interesse læst

Læs mere

Aftalepartierne er enige om, at det gøres obligatorisk for alle elever at vælge mindst et toårigt praktisk/musisk valgfag i 7.-8.

Aftalepartierne er enige om, at det gøres obligatorisk for alle elever at vælge mindst et toårigt praktisk/musisk valgfag i 7.-8. Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om styrket praksisfaglighed i folkeskolen

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

Idræt i bevægelse. Idrætspolitik for Horsens Kommune KULTURAFDELINGEN

Idræt i bevægelse. Idrætspolitik for Horsens Kommune KULTURAFDELINGEN Idræt i bevægelse Idrætspolitik for Horsens Kommune KULTURAFDELINGEN Idræt i bevægelse Idrætspolitik for Horsens Kommune Vedtaget af Horsens Byråd d. 23.10.2012 Indhold Forord... 4 Idræt i bevægelse...

Læs mere

NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD

NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD NETVÆRKSMØDE FOR IDRÆTSRÅD Region Sjælland Den 30. marts 2016 DAGSORDEN Kl. 17.00 Velkommen ved DIF-bestyrelsesmedlem Tine Teilmann Kl. 17.05 Siden sidst ved Jørn C. Nielsen Kl. 17.30 Siden sidst ved Tine

Læs mere

UDKAST. Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune

UDKAST. Idrætspolitik. for Esbjerg Kommune UDKAST Idrætspolitik for Esbjerg Kommune Forord ikke skrevet endnu. Af udvalgsformanden for Kultur & Fritidsudvalget 2 3 Baggrund Idrættens positive betydning for samfundet er stor. Gennem flere generationer

Læs mere

Faciliteter i fremtiden Hvor meget fylder foreningerne i fremtidens facilitetsdrift? Hvilke konsekvenser har det for faciliteterne?

Faciliteter i fremtiden Hvor meget fylder foreningerne i fremtidens facilitetsdrift? Hvilke konsekvenser har det for faciliteterne? Faciliteter i fremtiden Hvor meget fylder foreningerne i fremtidens facilitetsdrift? Hvilke konsekvenser har det for faciliteterne? 5. november 2014 Danske Sportsfaciliteters Brancheforening Fredericia

Læs mere

Forud for en 4-årig aftaleperiode indgås en samarbejdsaftale mellem Herning kommune og Get2Sport/Herning Fremad.

Forud for en 4-årig aftaleperiode indgås en samarbejdsaftale mellem Herning kommune og Get2Sport/Herning Fremad. Get2Sport/Herning Fremad 2014-2107 Herning kommune og Get2Sport Boldklubben Herning Fremad, Ringkøbingvej 78 i Herning har i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF) for perioden 2006-09, 2010-13 og

Læs mere

Fremtidig udlodningsmodel Beskrivelsen af den fremtidige model tager udgangspunkt i følgende to dimensioner: 1. Fordeling 2. Finansieringskilde

Fremtidig udlodningsmodel Beskrivelsen af den fremtidige model tager udgangspunkt i følgende to dimensioner: 1. Fordeling 2. Finansieringskilde Politisk stemmeaftale om ændring af udlodningsmodellen mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti Januar 2017 1 Baggrund Udlodningsmodellen fastsætter

Læs mere

Indhold. Idrætspolitik 4. Del 1 Rammerne for idrætten 7. Del 2 Målet med idrætten 10. Del 3 Mennesket i idrætten 16

Indhold. Idrætspolitik 4. Del 1 Rammerne for idrætten 7. Del 2 Målet med idrætten 10. Del 3 Mennesket i idrætten 16 Idrætspolitik Indhold Idrætspolitik 4 Del 1 Rammerne for idrætten 7 Del 2 Målet med idrætten 10 Del 3 Mennesket i idrætten 16 3 Idrætspolitik I Sønderborg Kommune satser vi på både breddeidræt og eliteidræt.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6 Idrætspolitik 2010 1 Indholdsfortegnelse Byrådets forord 3 Perspektiver og udfordringer 4-5 Fokus- og indsatsområder 6 Organisering via Karizma Sport 7 Idrætsanlæg og træningsfaciliteter 7 Ledere og trænere

Læs mere

Idrætten på dagsordenen i Europa

Idrætten på dagsordenen i Europa Idrætten på dagsordenen i Europa Idrætspolitisk chef, Poul Broberg, Danmarks Idræts-Forbund IDAN Konference Idrættens største udfordringer faciliteter, forening og forretning Grundlovene for idrætten i

Læs mere

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Randers Kommune er visionskommune for Bevæg dig for livet, som er et landsdækkende samarbejde

Læs mere

Den danske befolknings idrætsvaner

Den danske befolknings idrætsvaner Den danske befolknings idrætsvaner Idrætskonference, Frederikssund, 13. november 2012 Trygve Buch Laub trygve.laub@idan.dk Selvejende, uafhængig institution under Kulturministeriet Forskning og overblik

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien.

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien. Notat Sagsnr.: 2015/0015559 Dato: 30. marts 2016 Titel: Notat om udarbejdelse af idrætsstrategien Sagsbehandler: Olai Birch Specialkonsulent Baggrund Forarbejdet med idrætsstrategien blev sat i gang i

Læs mere

For at indfri målsætningen om flere fysisk aktive borgere i 2022 er der fokus på indsatsområderne:

For at indfri målsætningen om flere fysisk aktive borgere i 2022 er der fokus på indsatsområderne: Forhandlingsnotat Bevæg Dig For Livet Dette notat skal danne grundlag for en dialog med DGI og DIF i forhold til indholdet af partnerskabsaftalen med Svendborg Kommune i relation til Bevæg Dig For Livet

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSAFDELINGEN. Horsens Kommunes Idrætspolitik

KULTUR- OG FRITIDSAFDELINGEN. Horsens Kommunes Idrætspolitik KULTUR- OG FRITIDSAFDELINGEN Horsens Kommunes Idrætspolitik December 2006 Indholdsfortegnelse 1. Mission... 3 2. Vision... 3 3. Målsætninger og indsatsområder... 3 3.1 Breddeidræt:... 3 3.1.1 Målsætning...

Læs mere

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne Rammeaftale mellem Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Team Danmark (TD) 1. Parterne Danmarks Idræts-Forbund er en sammenslutning af danske idrætsorganisationer og har til formål at virke for fremme af dansk

Læs mere

Idræt og bevægelse til alle

Idræt og bevægelse til alle Idræt og bevægelse til alle Gentofte Kommunes idræts- og bevægelsespolitik 2013-16 GENTOFTE KOMMUNE Forord Med Gentofte Kommunes nye idræts- og bevægelsespolitik arbejder vi målrettet videre med at skabe

Læs mere

Hvad kan der søges til?

Hvad kan der søges til? Hvad kan der søges til? DIF og DGI s foreningspulje kan søges af alle frivillige idrætsforeninger. Formålet med DIF og DGI s foreningspulje er at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne. Slutbrugerne

Læs mere

Visionskommune. Introduktion til arbejdet med visionskommuner.

Visionskommune. Introduktion til arbejdet med visionskommuner. Visionskommune Introduktion til arbejdet med visionskommuner. VISIONSKOMMUNE Målsætninger En visionskommune er en kommune, der bevidst i hele kommunens virke arbejder for at få flest mulige borgere til

Læs mere

Forening i forandring?

Forening i forandring? Evt trompettekst over overskriften Forening i forandring? DETTE ER EN KORT RUBRIK I Pixi-udgave TO LINJER af Forening i forandring? - en undersøgelse af idrætsforeninger i Danmark Dette er en underrubrik

Læs mere

Fritids- og idrætspolitik 2008

Fritids- og idrætspolitik 2008 Fritids- og idrætspolitik 2008 Forslag Indledning Fritids- og idrætslivet er under forandring i disse år. Tilslutningen til foreningslivet er stagnerende og befolkningen vælger i stigende grad aktiviteter

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

1. udkast. Betænkning

1. udkast. Betænkning Kulturudvalget 2014-15 L 23 Bilag 14 Offentligt Til lovforslag nr. L 23 Folketinget 2014-15 Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 00. december 2014 1. udkast til Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Resultatmål Operationelle mål Data indsamlet og hovedresultater. og formidlet i rapportform og online-artikler

Resultatmål Operationelle mål Data indsamlet og hovedresultater. og formidlet i rapportform og online-artikler Bilag 2 Operationelle mål, Idrættens Analyseinstitut Resultatmål Operationelle mål 2016-2018 2016 2017 2018 Instituttet vil løbende tilvejebringe præcise og relevante statistiske data over centrale tendenser

Læs mere

Fokus frem mod 2020 Indsæt logo SHIFT Indsæt Billede

Fokus frem mod 2020 Indsæt logo SHIFT Indsæt Billede Fokus frem mod 2020 Strukturelle forhold Der iværksættes et arbejde for at skabe en større motivation for idrætsforeningernes optag af medlemmer over 25 år DGI og DIF bidrager med erfaringer fra andre

Læs mere

Bilag 1: Team Danmarks operationelle mål for perioden

Bilag 1: Team Danmarks operationelle mål for perioden Bilag 1: Team Danmarks operationelle mål for perioden 2017-2020 Kerneopgaver Resultatmål Operationelle mål 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Rammer og vilkår for atleter og den sportslige ledelse. Team Danmark

Læs mere

Idræts- og bevægelsespolitik

Idræts- og bevægelsespolitik Idræts- og bevægelsespolitik 2019-2023 Vision 2011-2023 Høje-Taastrup Kommune arbejder for et mangfoldigt idrætsliv, hvor alle borgere, uanset udgangspunkt, har mulighed for at opleve glæde, udfordring

Læs mere

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen. Dagsordenpunkt Placering af en institution til Forberedende Grunduddannelse i Beslutning Baggrund Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgik 13.10.2017

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af dopingfri idræt 2007/2 LSF 89 (Gældende) Udskriftsdato: 30. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-17663 Fremsat den 27. februar 2008 af kulturministeren (Brian Mikkelsen) Forslag

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Visioner Folkeoplysningsudvalget har på udvalgsmøderne i december 2014 og januar 2015 beskæftiget sig med de overordnede visioner for arbejdet med Fritidspolitik

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik

Idræts- og fritidspolitik T S A K D U Idræts- og fritidspolitik INDHOLD FORORD... 5 INDLEDNING... 6 INDSATSOMRÅDER... 8 Udvikling af idræts- og fritidslivet så alle har mulighed for at deltage i aktiviteter, foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

NOTAT. Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0391 Bilag 1 Offentligt. 30. august Til Folketingets Europaudvalg

NOTAT. Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0391 Bilag 1 Offentligt. 30. august Til Folketingets Europaudvalg Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0391 Bilag 1 Offentligt NOTAT Til Folketingets Europaudvalg 30. august 2007 Notatet fremsendes også til Folketingets Kulturudvalg Grundnotat om Kommissionens hvidbog om sport

Læs mere

IDRÆTTENS ORGANISERING

IDRÆTTENS ORGANISERING IDRÆTTENS ORGANISERING Integrationsministeriet Kulturministeriet (Eliteidrætsloven, TV-lovgivning) Miljøministeriet Skatteministeriet (Tips- og lottoloven) Undervisningsministeriet (Folkeoplysningsloven,

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. april 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 4824

Læs mere

IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK FOR GENTOFTE KOMMUNE

IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK FOR GENTOFTE KOMMUNE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK FOR GENTOFTE KOMMUNE ET LIV MED IDRÆT OG BEVÆGELSE Et væsentligt grundlag for et godt og sundt liv er en mangfoldighed af tilbud om aktiv deltagelse i kommunens mange forskellige

Læs mere

Vision Målsætninger Værdier 2010-2012

Vision Målsætninger Værdier 2010-2012 Vision Målsætninger Værdier 2010-2012 S i d e 2 Indhold Indledning... 3 Vision... 4 Målsætninger... 4 Politik... 4 Service... 4 Udvikling... 4 Interessenter... 5 Værdikæde... 6 Idrætsrådet Silkeborg Kommunes

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

IDRÆTSFACILITETER FOR FREMTIDEN

IDRÆTSFACILITETER FOR FREMTIDEN Fredag d. 20.11, Kollekolle, Værløse Peter Forsberg Analytiker E: peter.forsberg@idan.dk IDRÆTSFACILITETER FOR FREMTIDEN Konference om idrætten i Region Hovedstaden DAGENS PROGRAM Hvem er Idrættens Analyseinstitut,

Læs mere

Hvilke veje skal Ballerup Kommunes idrætspolitik mod år 2010 vælge? Politik handler grundlæggende om at diskutere vilkår, rettigheder og pligter:

Hvilke veje skal Ballerup Kommunes idrætspolitik mod år 2010 vælge? Politik handler grundlæggende om at diskutere vilkår, rettigheder og pligter: Idrætspolitik Ballerup Kommunes idrætspolitik Hovedlinier i den idrætspolitiske redegørelse mod år 2010 I efteråret 1997 vedtog kommunalbestyrelsen den idrætspolitik, der skal udgøre hovedlinien i Ballerup

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 28-08-2017 17:30 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 28-08-2017 17:30 1 (Åben) Visionskommune aftalegrundlag

Læs mere

Budgetreguleringen udmøntes fortrinsvist ved reduktion af tilskud til ungdomsuddannelsesinstitutioner,

Budgetreguleringen udmøntes fortrinsvist ved reduktion af tilskud til ungdomsuddannelsesinstitutioner, Aftale mellem regeringen og Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om udmøntning af negativ budgetregulering

Læs mere

IDRÆTTENS SOCIALE RUMMELIGHED. Arkitektur for fremtidens idrætstilbud til udsatte

IDRÆTTENS SOCIALE RUMMELIGHED. Arkitektur for fremtidens idrætstilbud til udsatte IDRÆTTENS SOCIALE RUMMELIGHED Arkitektur for fremtidens idrætstilbud til udsatte DANMARKS IDRÆTSFORBUND DIF GET2SPORT DIF HAR INTENSIVERET OG INVESTERET I INKLUSION AF UDSATTE GRUPPER I IDRÆTTEN DIF politisk

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 628 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 628 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 628 Offentligt Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalg lov@ft.dk Dan.Jorgensen@ft.dk Udlændinge-,

Læs mere

PERSPEKTIVFORUM - Vifo, Idan og Play the Game

PERSPEKTIVFORUM - Vifo, Idan og Play the Game Henrik H. Brandt Maja Pilgaard Søren Bang Vejen Idrætscenter 24. november 2014 PERSPEKTIVFORUM - Vifo, Idan og Play the Game INSTITUTTETS OVERORDNEDE MISSION Skabe overblik over og indsigt i idræt og folkeoplysning

Læs mere

Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING

Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING ÅRETS BREDDEIDRÆTSKOMMUNE 2023 Haderslev kom i mål fordi man i 2017 turde satse på ny struktur indenfor breddeidrætten? Haderslev

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE

FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE 2019-21 VISION AKTIVE FÆLLESSKABER GENNEM HELE LIVET GØRE BORGERNE TIL MEDSKABERE Fritidspolitikken skal udvikles med

Læs mere

Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti

Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti December 2014 Den 1. januar 2012 trådte en ny spillelovgivning

Læs mere

Evalueringsopgave af breddeidrætskommuner. Slutevaluering - Resumé

Evalueringsopgave af breddeidrætskommuner. Slutevaluering - Resumé Evalueringsopgave af breddeidrætskommuner Slutevaluering - Resumé Udarbejdet for Af Juni 2012 1 Resumé I forsommeren 2009 udbød Kulturministeriet og Nordea-fonden en fælles pulje til breddeidrætskommuner.

Læs mere

GADEIDRÆT. Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 255 Offentligt

GADEIDRÆT. Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 255 Offentligt Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 255 Offentligt GADEIDRÆT Et stigende antal børn og unge efterspørger i dag en løsere organisering og et mindre elitært fællesskab at dyrke idræt i. De unge ønsker

Læs mere

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område.

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område. Til institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion

HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion Af DIF Analyse v. Kasper Lund Kirkegaard HAVETS MOTIONISTER Baggrund for undersøgelsen Præsentation af de tre delnotater Hovedpointer

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål:

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål: UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017 Formål: Klatresporten udvikler sig hurtigt I følge IFSC (International Federation of Sport Climbing) kommer der 3.000 nye klatrere til hver dag. Ses på sammenlignelige lande

Læs mere

Udmøntning af uforbrugte midler fra globaliseringspuljen i 2007. (5. november 2008)

Udmøntning af uforbrugte midler fra globaliseringspuljen i 2007. (5. november 2008) Aftale mellem regeringen (Venstre og Konservative) Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Udmøntning af uforbrugte midler fra globaliseringspuljen i 2007. (5. november 2008) 2

Læs mere