Forslag til problemløsningsøvelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til problemløsningsøvelser"

Transkript

1 Forslag til problemløsningsøvelser Fra naturens side er hunde egnet til bevægelse og fødesøgning timer i døgnet, hvor de bliver naturligt stimuleret. Hundene elsker at blive udfordret og få lov at arbejde. Det behøver ikke at tage lang tid det er bare at tænke anderledes. Problemløsningsøvelser er opgaver, som vi giver hunden, hvor den selv skal finde ud af at løse udfordringen at få maden/godbidderne. Altså hunden skal arbejde for sin mad/finde sin mad. Det er vigtigt, at vi lader hunden arbejde selvstændigt og ikke fortæller hunden, hvordan den skal løse opgaverne, for så er der ikke meget problemløsning over det for hunden. Dog er det vigtigt, at hunden får succes rimelig hurtigt efter den er gået i gang med legetøjet/opgaven, når hunden har fået noget nyt aktiveringslegetøj/aktiveringsopgaver, da dette får hunden til at blive ved med at prøve at få mere ud. Derfor må man gerne guide/hjælpe lidt til den første gang. Det er også vigtigt, at vi altid er der, første gang hunden får et nyt stykke aktiveringslegetøj, da vi ikke ved, om hunden ødelægger det for at komme til maden/godbidderne. Vi skal være der for at sikre, at hunden ikke kommer til skade ved brugen af legetøjet. Husk ikke at straffe hunden hvis den ødelægger legetøjet, da det for hunden kan være problemløsning. Det er vigtigt, at hunden ikke får det samme aktiveringslegetøj/ opgaver hver dag. Det er godt at have et bredt udvalg af legetøj/ideer, som kan bruges, da det er kedeligt, hvis man får det samme legetøj/de samme opgaver hver dag.

2 KONG Genius Leo og Mike er aktivitetslegetøj med masser af muligheder. Du kan fylde Leo'en eller Mike'en med godbidder, du kan fryse mad i den og lade hunden slikke det ud. For at øge sværhedsgraden, kan du sætte to Leo'er sammen, ligesom du kan sætte en Leo og en Mike sammen, så foderet eller godbidderne skal fra den ene til den anden, for at hunden får dem. Fordele ved Leo og Mike: Tåler bid og voldsom leg Er lavet af giftfrit materiale Larmer ikke når hunden leger med det Kan bruges til både vådt og tørt foder Kan tages med til stranden, da den kan flyde Kan vaskes i opvaskemaskine Kan fryses ned med foder, så hunden kan få noget køligt om sommeren Kan sættes sammen i mange kombinationer, så hunden hele tiden udfordres Hunden skal arbejde for at få godbidderne ud. Det stimulerer hunden mentalt og forebygger stress, rastløshed og destruktiv adfærd. KONG Leo og Mike fås i tre størrelser S Til små racer op til 9 kg L Til mellem racer 7 18 kg XL Til de store racer 16+ kg KONG Jump'n Jack er meget robust og holdbart, og så kan det fyldes med godbidder og hundepasta. Enten kan du give den fyldte KONG til din hund med det samme, eller du kan komme den i fryseren, så hunden skal gøre lidt for sin belønning. Denne KONG springer meget uregelmæssigt rundt, renser tænderne og er lavet af naturligt gummi. Et unikt legetøj til din hund. Fås i: Small: 7 cm Medium: 9 cm Large: 11 cm Treateaters Lick Stick er super belønning på flaske. Hunden slikker på Lick Stick (ligesom en roll on deodorant) som belønning, meget få kalorier. Lick Stick fedter ikke i lommen som andre godbidder. Hunden kan ikke snappe i fingrene, når denne belønnings form benyttes. Den er drøj i brug ca. 250 slik.

3 KONG Classic er et stykke genialt hundelegetøj med flere funktioner. Dels er den lavet af superelastisk gummi, der tåler at blive tygget i og kastet med. Samtidig er den hul indeni, så den kan fyldes med mad, så du på den måde kan beskæftige din hund. Den kan også bruges som kastelegetøj og apportering, og dens form gør, at den er uforudsigelig, når den lander og derfor udfordrende for hundens jagtinstinkter. Kong kan nemt rengøres med en børste og sæbevand. Størrelse Højde Hundens Vægt S 7 cm 0 10 kg M 9 cm 5 15 kg L 10 cm kg XL 13 cm kg XXL 15 cm 35+ kg KONG Wobbler er en pyramideformet tumling, som har vægten i bunden, og som derfor er svær at vælte. Bunden kan skues af, så du kan fylde KONG Wobbler'en med godbidder. Lad hunden arbejde for at får godbidderne ud af hullet, som er placeret på midten af wobbleren. Da KONG Wobbleren er forholdsvis tung (900 gram), er den ikke velegnet til helt små hunde. Nem at rengøre, da den kan skrues fra hinanden. Størrelse: Fås i lille på 16 cm og stor 20 cm Marvben kan bruges igen og igen. Fyldes f.eks. med råt kød, opblødt tørkost eller leverpostej og fryses ned. Det er altid godt at have nogle liggende klar i fryseren, for så er der altid noget at tage op og give hunden, når den har brug for aktivering. Ruff Rubber gummidæk i hårdt gummi med mintsmag. Lavet af naturlig gummi. Slidstærkt og hårdfør dæk, som er en god beskæftigelse for den aktive hund. Kom f.eks. en gulerod, frosne kyllingehalse eller andet i, så hunden skal arbejde for føden. Mintsmagen giver frisk ånde, og gummiet hjælper desuden med at holde hundens tænder rene og styrker tandkødet.

4 Busy Buddy Tug A Jug er aktivitetslegetøj i den lidt sværere ende af skalaen. Tug a Jug er lavet som en flaske, men for at vanskeliggøre at godbidderne kommer ud, er der reb i enden af flasken. Hunden skal nu ruske, rive og ryste i rebet for at få flasken til at afgive godbidder. Tug A Jug er nem at fylde med godbidder og lækkerier, idet bunden kan skrues af. Din hund kan se godbidderne gennem flasken. Den kan lugte godbidderne gennem huller i bunden af flasken, samtidig får den masseret gummerne, når den bider om flaskens top, der er lavet af holdbart men blødt gummi, som fjerner plak. Busy Buddy Kibble Nibble er aktivitetslegetøj til foder og godbidder. Med en Kibble Nibble kan du holde din hund psykisk og mentalt stimuleret. Den er designet med omtanke for både lyd og holdbarhed. Selve skallen er lavet hård plastik, mens den er beklædt med bløde gummipaneler, så den er støjdæmpende. Kibble Nibble bolden har hul i begge ender, men har små gummiflapper, som hindrer foderet i at trille direkte ud. Du kan klippe i disse gummiflappe, så du kan gøre hullet større. Bolden er lavet af giftfrit materiale. Kibble Nible bolden kan skrues fra hinanden på midten, så den er nem at rengøre, og den kan komme i opvaskemaskinen. Størrelse: XS/S: 12 cm M/L: 16 cm Busy Buddy Waggle er sjovt hundelegetøj til godbidder. Wagglen har hul i begge ender, så den kan fyldes med godbidder. Den patenterede åbning i enderne sørger for, at godbidderne ikke falder ud for nemt dette kan justeres. Den er lavet af naturgummi, og midten er fleksibel og meget bøjelig, hvilket gør den sjov og hoppende, når den bruges som kastelegetøj. Kan komme i opvaskemaskinen. Størrelse: S: 14,5 cm M/L: 18 cm

5 Tyggeting og kødben Der findes mange forskellige tyggeting, f.eks. massive tyggeben, tørret oksekallun, tørrede okseører, kaninører og lammeører, oksehaler, hønsefødder og meget mere. Det er vigtigt at afpasse størrelsen af f.eks. massive tyggeben med størrelsen på hunden. Tyggeting er en rigtig god aktivering af din hund, og samtidig får hunden brugt sine kæber og tænder til det de er lavet til, nemlig skøre, rive og flå. Rå okseben er også en rigtig lækkerbisken for hunden, som den kan bruge lang tid på. Vær dog opmærksom på, at hvis hunden ikke er vant til at få råt kød/ben, kan den godt få tynd mave. Æggebakke En æggebakke findes i de fleste hjem, og den er rigtig god til aktivering af hunden. Læg godbidder/hundens tørkost i æggebakken, og lad låget stå på klem den første gang I giver hunden en æggebakke. Når hunden ved, hvad det drejer sig om, lukkes låget på æggebakken, inden den gives til hunden. Godbidder i papkasse Mange tomme emballager fra husholdningen kan bruges til sjov aktivering af din hund. Så smid ikke noget ud, men brug f.eks. de tomme rør fra køkkenrullen, tomme mælkekartoner og tomme plastikbøtter til noget fornuftigt, der gør din hund endnu klogere. Det er dog en god ide at tænke på størrelsen af hunden kontra størrelsen af papkassen i hvert fald i starten da en stor papkasse kan virke uoverkommelig opgave for en lille hund. Brug gerne godbidder med lidt stærk lugt, hvis hunden er træg at få i gang. Når hunden er blevet vant til dette, kan du putte en rulle eller æske ind i en anden, sætte tape på, eller gemme tingen således at hunden må søge for at finde den. Hold øje med hunden mens den åbner "gaven", sådan at pap og tape ikke bliver ædt. Hvalpe er som regel villige til at spise alt, hvad de kommer i nærheden af. Start med at præsentere hunden for en enkelt tom æske. Læg nogle godbidder i, og lad låget være åbent. Lad nu hunden skubbe rundt med æsken eller rykke den i stykker, indtil godbidden kommer ud. Prøv gerne øvelsen med forskellige former for papæsker tynde, tykke, lange, korte, små, store og med forskellige lukninger. Hunden vil synes, at det er dybt interessant hver eneste gang. Efterhånden som hunden bliver bedre og bedre til at løse opgaven med at få fat på godbidden, kan du begynde at udfordre hundens hjerneceller endnu mere. Tag en mindre æske, læg godbidder i, og put den lille æske ned i en større. Der er ingen grænser for, hvor mange æsker, der kan sættes sammen. Det handler kun om forholdet til størrelserne og især om, hvor meget pap og papir du gider samle sammen efterfølgende. Efterhånden som hunden bliver god, kan papkassen f.eks. fyldes med sammenkrøllet papir eller andet, så hunden også skal arbejde for maden, når den har fået åbnet kassen. Der kan f.eks. også gemmes et fyldt marvben under det sammenkrøllede papir i papkassen.

6 Pakke ud af håndklæde Man starter med at lægge godbidder under et udfoldet håndklæde (ikke for stort). Hunden skal bruge snude og poter for at fjerne håndklædet og få godbidden. Hvis den bider i stoffet, så afled den, "ikke ødelægge", og hjælp den med at løse opgaven. Masser af ros når hunden finder godbidden. Gradvist øges sværdheden: Godbidden foldes ind i håndklædet på forskellige måder Godbidden rulles ind i håndklædet Til sidst rulles godbidden ind i håndklædet og der bindes en løs knude. Pakke "gaver" ud Tag vaskeklude eller andre klude i ca. samme størrelse. Put en godbid i hver klud, fold kluden sammen og læg den alle ned i f.eks. en plastikkasse. Aktivitetstæppe 2 billige fleecetæpper i 2 forskellige farver klippes skiftevis i den ene og den anden farve i følgende størrelser og lægges oven på hinanden i størrelsesrækkefølge med den største nederst: 80 cm 70 cm 60 cm 50 cm 40 cm 30 cm 20 cm Sy fra midten af yderste kant til yderste kant på begge leder. Start evt. med at sy de tre nederste sammen og derefter de 4 øverste sammen, og til sidst lægge de to dele oven på hinanden og sy dem sammen.

7 Skattekisten "Skattekisten" = stor plastikkasse stoppet med legetøj, hvor der ligger godbidder imellem. Lær din hund at rydde op Trin 1: En kurv og en bamse. Opgaven er at samle bamsen op og putte den i kurven, uanset hvor bamsen ligger. Trin 2: Der er flere måder at begynde træningen på. Du kan begynde med at holde bamsen over kurven og sige "apport" til hunden. Når hunden tager apporten, siger du slip eller dygtig, så hunden slipper bamsen, så den falder ned i kurven. Ros og beløn hunden. Trin 3: En anden måde, som du kan begynde øvelsen på, er ved at lade bamsen være nede i kurven. Klik eller sig slip lige så snart hunden har løftet bamsen bare en lille smule. Det opgaven drejer sig om er, at hunden skal aflevere i kurven, så det er det du skal belønne hunden for. Når du belønner hunden med en godbid, så giv hunden godbidden hen over kurven. Gør hunden helt sikker på dette trin, inden du går videre. Trin 4: Det er ret vigtigt, hvordan du er placeret i forhold til kurven. Hunde, der har trænet meget apport, har nemlig tendens til at gå hen til ejerens venstre side for at aflevere. I begyndelsen løses dette ved, at ejeren står ved siden af kurven. Når hunden har afleveret i kurven mange gange, kan du begynde at bevæge dig lidt væk. Trin 5: Næste trin er, at hunden samler bamsen op fra gulvet lige ved siden af kurven og afleverer bamsen i kurven. Vær opmærksom på hundens hovedposition ved afleveringen. Jo længere den stikker hovedet ned i kurven des bedre. Sig derfor dygtig, når hunden har hovedet nede i kurven. Hvis hunden er meget fokuseret på dig og godbidderne, kan den begynde at sjuske med at putte bamsen ned i kurven. Trin 6: Når det er gået godt nogle gange, er det tid til at øge afstanden mellem bamsen og kurven. Husk, at stå det samme sted som før dvs. enten på samme side som hunden eller med kurven mellem dig og hunden, ellers kan det blive for svært for hunden. Trin 7: Øvelsen er færdig, når hunden kan samle bamsen op lige meget, hvor den ligger og ligegyldigt, hvor du står. På det tidspunkt i træningen, hvor hunden målbevidst går hen til kurven med bamsen, kan du tilføje en kommando, som f.eks. "ryd op". Trin 8: Når hunden kan udføre øvelsen med et stykke legetøj, kan du udvide repertoiret med resten af hundens legetøj. Man kan også lære hunden at samle papir op og smide det i skraldespanden, kun din fantasi sætter grænser. Næsearbejde I naturen bruger hunde langt den største del af deres tid på at finde mad. At bruge næsen og løse opgaver er en af de bedste måder at aktivere sin hund på. Har du en meget aktiv hund, kan det være en god ide at fodre den ved at sprede tørfoder i hele haven og lade den bruge sin fantastiske næse til at finde maden. På gåture kan man også undervejs smides foder, som hunden så skal finde. Er din hund glad for vand, kan du putte godbidder i en plastboks med låg og kaste den i vandet, hunden får godbidderne, når den afleverer boksen til dig. Når I er ude, kan du kaste godbidder i lyngen/græsset/sneen, og lade hunden søge. Benyt terrænet rundt dig til at lave udfordringer for hunden. Kast godbidder oppe på skråninger, ned i huller eller gem dem i barken på et træ. Du kan også kaste/gemme godbidder og lade dem ligge, til I kommer tilbage fra turen.

8

Dyrespecialisten Sådan får du succes med din hund nemt og enkelt

Dyrespecialisten Sådan får du succes med din hund nemt og enkelt Aktiveringsplan Vi har lavet en aktiveringsplan for Vovse idet vi ønsker at stimulere Vovse s behov som hund således at Vovse ikke lider afsavn i forhold til de grundlæggende behov hunde har. Dette vil

Læs mere

Kommandoer i klikkertræning

Kommandoer i klikkertræning Kommandoer i klikkertræning Klikkertræning af din hvalp Klikkertræning blev udviklet tilbage i 1940 erne af trænere af havpattedyr, idet de blev klar over, at de kunne kommunikere med delfiner og hvaler

Læs mere

Håndteringsøvelse (se hvalpetræning del 1)

Håndteringsøvelse (se hvalpetræning del 1) Hvalpetræning del 1 Samling i rundkreds om træningsleder på eget medbragt tæppe. Tæppet er et sted hvor hunden, skal forholde sig i ro, og være glad for at være. Starter med at hvalpen skal sidde stille

Læs mere

Tillykke med din nye kanin

Tillykke med din nye kanin Tillykke med din nye kanin Afkomsattest Født: Køn: Farve: Race: Opdrættet hos Opdrætters navn Højre øre Venstre øre Registreret Solgt d. Købers navn: Fuldmagt Garanti Far Farfar Farfars far Farfars mor

Læs mere

Hundetricks. Over 40 tricks til sjov for dig og din hund. Sjov aktivering af din kloge hund. Mary Ray Justine Harding

Hundetricks. Over 40 tricks til sjov for dig og din hund. Sjov aktivering af din kloge hund. Mary Ray Justine Harding Over 40 tricks til sjov for dig og din hund Overrask Udbyg Sjov Træningsinstruktioner familie og venner med din hunds mentale og fysiske evner forholdet til din hund træning med moderne metoder skridt-for-skridt,

Læs mere

Dansk Retriever klub Region Østjylland

Dansk Retriever klub Region Østjylland Dansk Retriever klub Region Østjylland Grundlæggende regler ved træning af hund Hunden lærer bedst ved succes og det er førerens ansvar at tilrettelægge træningen, så den bliver en succes! Ting tager tid,

Læs mere

LEG. med din hund. - masser af sjove lege

LEG. med din hund. - masser af sjove lege ISBN-978-87-7857-702-3 Christina Sondermann SABINE BRUNS MARCUS WOLFF HUNDE- FRISBEE Fra den første skive til freestyle LEG med din hund - masser af sjove lege Fællesaktiviteter menneske og hund glæder

Læs mere

Hvis hunden tigger om opmærksomhed

Hvis hunden tigger om opmærksomhed Hvis hunden tigger om opmærksomhed 1 Daglig kontakt og samvær med din hund er nødvendigt, for at hunden trives, men hvis hunden fi nder ud af, at den kan få din opmærksomhed ved at opføre sig på en bestemt

Læs mere

G i v m i g n o g e t! S l å s k a m p e H ø j t a t f l y v e

G i v m i g n o g e t! S l å s k a m p e H ø j t a t f l y v e G i v m i g n o g e t! Denne hvalp puffer til sin mors læber, og det betyder: Giv mig noget! for hos hundenes stamfædre, ulvene, kastede moren mad op til hvalpene ved dette signal. Det gør hundemødre også

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

ActivityMat. - challenge your dog. ActivityMat. Developed by THE ORIGINAL

ActivityMat. - challenge your dog. ActivityMat. Developed by THE ORIGINAL ActivityMat - challenge your dog THE ORIGINAL ActivityMat Developed by Historien bag BUSTER ActivityMat Hundeejeren Marianne Haller Vesterholt har altid brugt interaktivt aktivitetslegetøj, når hun leger

Læs mere

LEKTIONSPLAN Program: Unghundeklasse Emne: Gerningssted

LEKTIONSPLAN Program: Unghundeklasse Emne: Gerningssted Bilag 35 Indlæring Feltet Genstande Ros og godbid Kommando Synsretning mindskes Størrelse og alder Nedgravede Program: Unghundeklasse Emne: Gerningssted En stor del af indlæringen har oftest allerede fundet

Læs mere

Sporarbejde for begyndere. Jeg vil her forklare alle trin, der er nødvendige, for at uddanne en hund til sporarbejde.

Sporarbejde for begyndere. Jeg vil her forklare alle trin, der er nødvendige, for at uddanne en hund til sporarbejde. Sporarbejde for begyndere Sakset fra nettet, oversat fra tysk af Finn Kristiansen Jeg vil her forklare alle trin, der er nødvendige, for at uddanne en hund til sporarbejde. Det er fuldstændig underordnet

Læs mere

Rigtig god læselyst! Kærlig hilsen. Rikke Nørregård Carlsen. Brug bolden 2. Motion er ikke kun et spørgsmål om sundhed.

Rigtig god læselyst! Kærlig hilsen. Rikke Nørregård Carlsen. Brug bolden 2. Motion er ikke kun et spørgsmål om sundhed. Brug bolden 1 Brug bolden 2 I denne e-bog har jeg samlet 7 supernemme tips til, hvordan du kan bruge den store træningsbold. Du skulle gerne blive inspireret til at bruge bolden i hverdagen og til at få

Læs mere

Runderingsteori Klaus Buddig

Runderingsteori Klaus Buddig Introduktion til rundering. Indledning Runderingsøvelsen i PH, består i at hunden i samarbejde med hundeføreren, skal finde og bevogte såvel personer som større genstande, indtil hundeføreren kommer frem.

Læs mere

Fjernspraytræningsenheden Træningsanvisning

Fjernspraytræningsenheden Træningsanvisning Fjernspraytræningsenheden Træningsanvisning Tak fordi du valgte PetSafe. Når du bruger vores produkter konsekvent, får du en artigere hund på kortere tid end med andet træningsværktøj. Hvis du har spørgsmål,

Læs mere

Ronderingsøvelsen i PH, består i at hunden i samarbejde med hundeføreren, skal finde og bevogte såvel personer som større genstande.

Ronderingsøvelsen i PH, består i at hunden i samarbejde med hundeføreren, skal finde og bevogte såvel personer som større genstande. Introduktion til rondering. Indledning Ronderingsøvelsen i PH, består i at hunden i samarbejde med hundeføreren, skal finde og bevogte såvel personer som større genstande. Oplæring af en hund i denne disciplin

Læs mere

Sporteori 01-08-2014- Klaus Buddig

Sporteori 01-08-2014- Klaus Buddig Indledning Alle hunde kan bruge deres næse til at finde frem til noget de gerne vil have. Vi skal guide hunden til at identificere og følge en menneskefærd på forskellige typer underlag, samt vise os ved

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Kriterieplan for: Bringselmelding

Kriterieplan for: Bringselmelding Skrevet af: Helle Lund Pedersen, DcH Vestfyn, september 2010 Forudsætninger: Dette er en kriterieplan for selve bringselmeldingen, og ikke for træningen i at søge, løbemønster, blindsslag etc. Det forudsættes,

Læs mere

Idékatalog til kreaværksted. Oversigt over aktiviteter

Idékatalog til kreaværksted. Oversigt over aktiviteter Idékatalog til kreaværksted Oversigt over aktiviteter Indholdsfortegnelse DIY-projekterne Æggebakke-padder Vandmand i glas - magisk rysteglas Skåne-låg Skralde-skildpadde Skralde-biller Rulle-ordner Rulle-dyr

Læs mere

LABYRINTSANSEN HOVEDET NED LEG MED. FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad VARIATIONER: LEG:

LABYRINTSANSEN HOVEDET NED LEG MED. FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad VARIATIONER: LEG: HOVEDET NED FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad LEG: Du bærer barnet foran dig. Barnet har maven mod din mave og benene rundt om din talje. Hold godt om barnets ryg, barnet kan evt.

Læs mere

Hund og børn. Lær hunden børnesprog

Hund og børn. Lær hunden børnesprog Hund og børn Hund og børn Ifølge Danmarks Statistik har ca. 450.000 danske familier hund, og i en stor del af disse familier er der børn. Der findes ikke nogen specielt børneegnede racer, men nogle racer

Læs mere

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med Kan du slippe fri? Håndjern i reb Sammenhold og samarbejde går hånd i hånd i denne øvelse, hvor deltagerne to og to bliver bundet sammen med håndjern af knobreb - og så skal de forsøge at slippe fri af

Læs mere

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok.

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok. BEN- OG FODARBEJDE 1. ØVELSE - STIGETRÆNING Målmanden tager enkeltstep i trinene. Ved enden af stigen ligger hun sig på maven. Rejser sig i grundstillingen, hvorefter træneren / målmandsmakkeren laver

Læs mere

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Samarbejdsøvelser Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Indhold Indhold... 1 Tennisbolde og nedløbsrør... 2 Kravle igennem hulahopring... 3 Kravle igennem spindelvæv... 4 Binde knude...

Læs mere

Instruktioner for Kænguru Slyngen

Instruktioner for Kænguru Slyngen Instruktioner for Kænguru Slyngen På ryggen Ammestilling Den fleksible allround slynge med mange muligheder Nem at tage af og på nemt at skifte stilling! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn!

Læs mere

Undervisning og Træning i Individuel Kommunikation og Adfærd

Undervisning og Træning i Individuel Kommunikation og Adfærd Aktiveringsplan Vi har lavet en aktiveringsplan for Simba idet vi ønsker at stimulere Simba s behov som hund således at Simba ikke lider afsavn iforhold til de grundlæggende behov hunde har. Dette vil

Læs mere

Motorikstyrkende lege

Motorikstyrkende lege Motorikstyrkende lege Et inspirationshæfte fra Fællesrådgivningen for Børn og Unge, PPR side 1 Indhold Bage boller... 3 Lege med fokus på kropsbevidsthed... 3 Find to ens billeder... 3 Lege med fokus på

Læs mere

Party-tip. disneyjunior.dk. DisneyJunior.co.uk. Disney

Party-tip. disneyjunior.dk. DisneyJunior.co.uk. Disney Party-tip DisneyJunior.co.uk ø Bed dine venner om at klæde sig ud som pirater til partyet! Så kan du uddele priser for bedste piratudklædning! Rul invitationen, som du udskrev fra denne side, sammen, og

Læs mere

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 3 af 4 www.flatcoat.dk

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 3 af 4 www.flatcoat.dk BRUGSPRØVEN Det kan være at du allerede er i gang med at træne din flat, for på nuværende tidspunkt er det vist for alvor gået op for dig hvor aktiv en flat er, og hvor mange numre den kan finde på at

Læs mere

En god start med din nye kat

En god start med din nye kat En god start med din nye kat Ny kat i hjemmet At få en kat i familien er dejligt for alle parter. Og der vil ikke gå lang tid, før den lille ny har indtaget sin plads i familien. Der er dog et par ting,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Mange af vore hunde savner at kunne udnytte deres medfødte instinkter for at arbejde med mentale aktiviteter.

Mange af vore hunde savner at kunne udnytte deres medfødte instinkter for at arbejde med mentale aktiviteter. Stimuler din hund Din hund har brug for at blive aktiveret Mange af vore hunde savner at kunne udnytte deres medfødte instinkter for at arbejde med mentale aktiviteter. Ved at give vore hunde mental stimulans

Læs mere

BRUG BOLDEN. 7 tips til hvordan du bruger bolden sammen med dit barn

BRUG BOLDEN. 7 tips til hvordan du bruger bolden sammen med dit barn BRUG BOLDEN 7 tips til hvordan du bruger bolden sammen med dit barn I denne e-bog har jeg samlet 7 supernemme tips til, hvordan du kan bruge den store træningsbold. Du skulle gerne blive inspireret til

Læs mere

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk Aktivitetshæfte Kom godt i gang med Kids Walk Her er et par ideer til, hvordan I kan gøre Kids Walk mere varieret og samtidig få trænet børnenes balance, koordination, reflekser og samarbejdsevne. Børneulykkesfonden

Læs mere

Gode råd til kattens adfærd

Gode råd til kattens adfærd Gode råd til kattens adfærd Adfærdsproblemer hos katte Ind imellem udvikler kattens adfærd sig til at blive et problem for familien. Det kan være frustrerende, at katten pludselig bliver urenlig eller

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

PAS PÅ HUNDENS TÆNDER KORT FORTALT

PAS PÅ HUNDENS TÆNDER KORT FORTALT PAS PÅ HUNDENS TÆNDER KORT FORTALT www.dyrefondet.dk KORT FORTALT... Pas på hundens tænder - kort fortalt af fagdyrlæge Jette Hagedorn Udgivet af: DYREFONDET Ericaparken 23, 2820 Gentofte, tlf. 39 56 30

Læs mere

Kontaktgrill. Model Nr.: 1666 BRUGSANVISNING

Kontaktgrill. Model Nr.: 1666 BRUGSANVISNING Kontaktgrill Model Nr.: 1666 BRUGSANVISNING For din sikkerheds skyld og for at du kan blive ved med at have glæde af dette produkt, skal du altid læse instruktionsbogen grundigt inden brug. VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 5

INSPIRATION: Side 1 af 5 INSPIRATION: Side 1 af 5 MATERIALER: Merinould ca. 100 g, gazestof eller silke, vandflaske med huller i låget, foerstof (ca. 1,5x3,5 m), snor, håndklæde, sort sæk, sæbe og masser af vand. Tørretumbler

Læs mere

Skadesforbyggende øvelser

Skadesforbyggende øvelser Ankel Skadesforbyggende øvelser 1. Ankel 2 & 2 balance Stå på et ben, undgå overstræk i standknæet, sæt håndfladerne mod hinanden og pres dem mod hinanden i mens der spændes i maven (navlen suges ind)

Læs mere

Illustrationer venligst udlånt af Bayer HealthCare. Fasanvejens Dyreklinik 36 16 27 00

Illustrationer venligst udlånt af Bayer HealthCare. Fasanvejens Dyreklinik 36 16 27 00 Illustrationer venligst udlånt af Bayer HealthCare Hund og børn Ifølge Danmarks Statistik har ca. 450.000 danske familier hund, og i en stor del af disse familier er der børn. Der findes ikke nogle specielt

Læs mere

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge:

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge: Side 1 af 9 Materialer: Til én klasse skal du bruge: til hver elev: fire slags paprør, nr. 1-4 en linse et okular (sørg for at hver gruppe nogle forskellige okularer) en saks to runde stykker sort karton

Læs mere

Øvelsen udføres ved at hundeføreren på dommerens kommando fører hunden i line.

Øvelsen udføres ved at hundeføreren på dommerens kommando fører hunden i line. Hvalpekonkurrence Øvelse 1, lineføring Øvelsen udføres ved at hundeføreren på dommerens kommando fører hunden i line. Dommeren kan kommandere: fremad gå venstre om højre om omkring, 3 skridt fremad og

Læs mere

Angst for fyrværkeri hos hund og kat

Angst for fyrværkeri hos hund og kat Angst for fyrværkeri hos hund og kat Angst for fyrværkeri Fyrværkeri kan være en overvældende oplevelse. Flot, spændende og fascinerende for de fleste mennesker, men for mange hunde og katte er oplevelsen

Læs mere

Puste- og sugeøvelser

Puste- og sugeøvelser Puste- og sugeøvelser Ishøj Kommune 1 Det er en god idé at lave mange af øvelserne foran et spejl. 2 Puste- og sugeøvelser Pusteøvelser træner både tungens bevægelighed og evne til at forandre form og

Læs mere

Kattelegetøj rullebold

Kattelegetøj rullebold Kattelegetøj rullebold da Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89215HB321XVII 2016-12 Kære kunde! Dette kattelegetøj giver enhver kat masser af sjov leg! Det vækker jagtinstinktet og lysten til at

Læs mere

Angst for fyrværkeri hos hund og kat

Angst for fyrværkeri hos hund og kat Angst for fyrværkeri hos hund og kat Angst for fyrværkeri Fyrværkeri kan være en overvældende oplevelse. Flot, spændende og fascinerende for de fleste mennesker, men for mange hunde og katte er oplevelsen

Læs mere

LABYRINTSANSEN HOVEDET NED LEG MED. FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad VARIATIONER: LEG:

LABYRINTSANSEN HOVEDET NED LEG MED. FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad VARIATIONER: LEG: HOVEDET NED FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad LEG: Du bærer barnet foran dig. Barnet har maven mod din mave og benene rundt om din talje. Hold godt om barnets ryg, barnet kan evt.

Læs mere

1. Stræk op og sving forover

1. Stræk op og sving forover Trænings program Din indstilling til dette program, er hvad du får ud af det. Se muligheder fra gang til gang og læg mærke til de øvelser, der gik flydende og nemt. Hvilke er svære og hvordan kan du forbedre

Læs mere

DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING C-KLASSEN C-Klassen

DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING C-KLASSEN C-Klassen DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING C-KLASSEN C-KLASSEN 1. Lineføring 10 x 2 = 20 2.Stå 10 x 1,5 = 15 3.Sid 10 x 1,5 = 15 4.Dæk 10 x 1,5 = 15 5.Apport 10 x 2 = 20 6.Spring 10 x 1,5 = 15 7.Rundering 10 x

Læs mere

Gode råd før en prøve i klasse 1

Gode råd før en prøve i klasse 1 Det er en god idé at gå til prøve i ÅHF så tit man kan. Både hund og fører får en masse erfaring, så unødvendige fejl kan udgås.!1 En hel del fejl, vi ser til prøverne, er førerfejl, altså fejl som hunden

Læs mere

1. lektion Begynderklassetræning 3 forår Danstrup Hegn Præsentation

1. lektion Begynderklassetræning 3 forår Danstrup Hegn Præsentation 1. lektion Begynderklassetræning 3 forår 2016 - Danstrup Hegn Præsentation Fælles info om træningen Dagens træning Hilse og kender hunden sit navn Sit på fløjten, Plads og Lineføring 1 2 3 4 5 6 7 8 P3

Læs mere

Baglænskædning Baglænskædning. Vi tager udgangspunkt i DJ Udvidet apporteringsprøve

Baglænskædning Baglænskædning. Vi tager udgangspunkt i DJ Udvidet apporteringsprøve Baglænskædning 2018 Baglænskædning Vi tager udgangspunkt i DJ Udvidet apporteringsprøve 1 Baglænskædning Vi skal skiller opgaven ad, så vi kan beskrive de konkrete mål og herefter nogle lektionsplaner

Læs mere

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang Sy en falkehætte Falkonerer over hele kloden bruger hætter til en del af deres rovfugle. Her i Norden har falkonerer også brugt hætter siden middelalderen. Hætten gør at fuglen ikke kan se noget. Det får

Læs mere

nr.1 å rgang: 16 Undgå frygt hos hvalpen TEMA Superkræfter Klikpunkt LEG Forebyggelse og behandling Når du behøver det!

nr.1 å rgang: 16 Undgå frygt hos hvalpen TEMA Superkræfter Klikpunkt LEG Forebyggelse og behandling Når du behøver det! nr.1 å rgang: 16 Et fag- og aktivitetsmagasin for hundeejere Undgå frygt hos hvalpen Forebyggelse og behandling Superkræfter Når du behøver det! Klikpunkt Et nyt begreb TEMA LEG Kom i gang med legen! Vi

Læs mere

Træningsvejledning WWW.SPORTDOG.COM

Træningsvejledning WWW.SPORTDOG.COM Træningsvejledning WWW.SPORTDOG.COM Tak fordi du valgte SportDOG. Dette produkt kan hjælpe med at træne din hund effektivt og sikkert, når det er anvendt korrekt. For at sikre din fulde tilfredshed med

Læs mere

DGI Fører og Hund samarbejde

DGI Fører og Hund samarbejde DGI Fører og Hund samarbejde konkurrenceprogram FH 2 August 2003 Bedømmelseskriterier: Bedømmelserne af prøverne vægter samarbejdet og kontakten mellem hund (herefter H) og fører (herefter F) højt, samt

Læs mere

Mogens Eliasen: "HjerneGymnastik for Kvikke Hunde" Del 3A: Simple Lydighedsøvelser. Forrige øvelse Tilbage til indholdsfortegnelsen Næste øvelse

Mogens Eliasen: HjerneGymnastik for Kvikke Hunde Del 3A: Simple Lydighedsøvelser. Forrige øvelse Tilbage til indholdsfortegnelsen Næste øvelse 1 Forrige øvelse Tilbage til indholdsfortegnelsen Næste øvelse Introduktion Hunde strækker sig, når de rejser sig op og gør klar til at bevæge sig De sætter forbenene så langt frem, som de kan nå, sænker

Læs mere

1. træning Daverød Dam. Indledende bemærkninger

1. træning Daverød Dam. Indledende bemærkninger 1. træning Daverød Dam Indledende bemærkninger Fælles info om træningen Vandapportering A D B Træningen består af en øvelse med træner og to selvtræningsøvelser. Vi starter med at gennemgå selvtræningsøvelserne

Læs mere

Træn maven flad med måtten som redskab

Træn maven flad med måtten som redskab Træn maven flad med måtten som redskab Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Double leg extension Det giver øvelsen: Styrker og former balder, baglår og rygmuskler, træner stabiliteten omkring skulderpartiet

Læs mere

Øvelse: DcH B-klasse fremadsendelse

Øvelse: DcH B-klasse fremadsendelse Beskriv øvelsen: På signal fra dommeren gør hundeføreren og hund klar på et anvist startsted. Dette startsted er markeret af en port af 2 markeringspinde opsat med 3 skridt imellem. Føreren placerer sig

Læs mere

PAS PÅ HUNDENS TÆNDER

PAS PÅ HUNDENS TÆNDER PAS PÅ HUNDENS TÆNDER KORT FORTALT WWW.DYREFONDET.DK PAS PÅ HUNDENS TÆNDER KORT FORTALT Tandpleje HOS HUNDE Det er med hunde som med mennesker: Hvis tænderne ikke bliver passet, er der risiko for alvorlige

Læs mere

Renner. din hvalp - 8 lektioner

Renner. din hvalp - 8 lektioner Opdrag din hvalp 23/08/07 O 9:08 Side 1 Renner pdrag din hvalp - 8 lektioner Opdrag din hvalp 23/08/07 9:09 Side 2 Renner In Opdrag din hvalp 23/08/07 9:09 Side 3 Indledning Ligesom vaccinationer eller

Læs mere

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering.

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering. Socialisering - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt Skrevet af Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør & -specialist Ane Weinkouff WEINKOUFF HUNDEADFÆRDSCENTER Hunden har et medført socialt behov Socialisering

Læs mere

EMNE PAS PÅ HUNDENS TÆNDER KORT FORTALT

EMNE PAS PÅ HUNDENS TÆNDER KORT FORTALT EMNE PAS PÅ HUNDENS TÆNDER KORT FORTALT WWW.DYREFONDET.DK KORT FORTALT... Foto: Irimaxim/Dreamstime.com PAS PÅ HUNDENS TÆNDER KORT FORTALT Af fagdyrlæge Jette Hagedorn Udgivet af: Tlf. 39 56 30 00, www.dyrefondet.dk

Læs mere

EMNE PAS PÅ HUNDENS TÆNDER KORT FORTALT

EMNE PAS PÅ HUNDENS TÆNDER KORT FORTALT EMNE PAS PÅ HUNDENS TÆNDER KORT FORTALT WWW.DYREFONDET.DK Foto: Fotosmurf02/Dreamstime.com TANDPLEJE HOS HUNDE Foto: Irimaxim/Dreamstime.com PAS PÅ HUNDENS TÆNDER KORT FORTALT Af fagdyrlæge Jette Hagedorn

Læs mere

Grænseboksere - Niveau 1 - Trin for trin

Grænseboksere - Niveau 1 - Trin for trin Årstid: Årstid: Hele året Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en formiddag eller eftermiddag - - Trin for trin Dyr har en anden måde at bevæge sig på end mennesker. Det vil sige,

Læs mere

2. Fri ved fod...0-6 + 10/10 Kommando ved prøve: Ingen. Øvelsen udføres som øvelse 1, men uden line.

2. Fri ved fod...0-6 + 10/10 Kommando ved prøve: Ingen. Øvelsen udføres som øvelse 1, men uden line. Bilag 18, side 1 BEDØMMELSESHOLD 1 og 2. Viborg afdeling PROGRAM Generelle bestemmelser. Der må ikke anvendes skarpt halsbånd, og hunden må ikke under nogen form afstraffes under prøvens gennemførelse.

Læs mere

SKOVFITNESS. SKOVFITNESS er et supplement til din løbetræning. Det er nemlig

SKOVFITNESS. SKOVFITNESS er et supplement til din løbetræning. Det er nemlig SKOVFITNESS SKOVFITNESS er et supplement til din løbetræning. Det er nemlig oplagt at bruge naturen til at trænede muskler, der ikke bliver brugt, når du løbetræner. Der mange gode grunde til at træne

Læs mere

stærk & stram Guide Sådan træner du maven sider Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

stærk & stram Guide Sådan træner du maven sider Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Scanpix Guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Sådan træner du maven stærk & stram Styrk kroppens holdning med Krisztina Maria Guide til stærk og stram mave 2 Træn

Læs mere

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2 KAPITEL 2 ÆNDREDE PLANER Åh nej, mor. Mirja lægger hovedet på skrå. Ikke i dag. Kan det ikke bare blive i morgen? Søde Mirja. Mor sukker og tørrer sig over panden. Heller ikke det får de dybe rynker til

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD

Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD 1. Servietten bredes ud, og kanterne bøjes ind mod midten. 2. Servietten bøjes én gang til. 3. Servietten lægges i fem læg. 4. Alle steder, hvor kanterne

Læs mere

Irene Jarnved - DRK trænerseminar februar 2014

Irene Jarnved - DRK trænerseminar februar 2014 Indlæringsmekanismer Irene Jarnved - DRK trænerseminar februar 2014 Positiv forstærkning: At tilføre hunden noget behageligt for at øge sandsynligheden for gentagelse af adfærd. Kan være belønning eller

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

For nybegyndere 1. del

For nybegyndere 1. del For nybegyndere 1. del E-bogen er skrevet af hundetræner Brith Skovmøller Må ikke kopieres eller anvendes andre steder uden skriftlig tilladelse fra Loppetjansen.dk. Ophavsretten til denne bog tilhøre

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

OL alternative konkurrencer

OL alternative konkurrencer OL alternative konkurrencer OL kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Disciplinerne kan plukkes og bruges

Læs mere

Introduktion til Shaping og brugen af klikker.

Introduktion til Shaping og brugen af klikker. Introduktion til Shaping og brugen af klikker. Af Klikkerinstruktør Sussan Svane Jensen Efter at jeg har taget hul på serien om træning af tricks, har jeg fået flere opfordringer om at lave en artikel

Læs mere

Store, små, med hank og skulderrem, luftige og tætte, enkle eller romantiske. Men ingen af dem var helt som jeg ville have det.

Store, små, med hank og skulderrem, luftige og tætte, enkle eller romantiske. Men ingen af dem var helt som jeg ville have det. Uglens strandnet indkøbsnet Jeg smutter lige på torvet Min datter spurgte mig sidste sommer, om jeg ikke kunne hækle et indkøbsnet til hende. Det kunne jeg selvfølgelig, og der var masser af inspiration

Læs mere

MUSKEL-LEDSANSEN KAMPLEG LEG MED. FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: VARIATIONER:

MUSKEL-LEDSANSEN KAMPLEG LEG MED. FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: VARIATIONER: KAMPLEG FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: I skal bruge: 2 aquaorme I har begge en aquaorm i hånden, som I skal fægte med. Først kan det gælde om at ramme hinandens

Læs mere

Alene hjemme problemer (separationsangst)

Alene hjemme problemer (separationsangst) Alene hjemme problemer (separationsangst) 2 Alene hjemme problemer (separationsangst) Hunden er fra naturens side et flokdyr, og føler sig derfor mest tryg sammen med familien. Hvis hunden selv kunne vælge,

Læs mere

Hvalpeboom. på Nordkystens Dyrehospital. Vi inviterer til hvalpeaften onsdag den 7. marts kl

Hvalpeboom. på Nordkystens Dyrehospital. Vi inviterer til hvalpeaften onsdag den 7. marts kl Har du tænkt på, om dit kæledyr har brug for en tandbehandling? Det er naturligt at tænke, at ude i naturen børster dyrene da ikke tænder. Men det er faktisk en stor fejlopfattelse. Dyrene børster netop

Læs mere

Alene hjemme problemer (separationsangst)

Alene hjemme problemer (separationsangst) Alene hjemme problemer (separationsangst) Alene hjemme problemer (separationsangst) Tegn på alene hjemme problemer Hunden er fra naturens side et flokdyr, og føler sig derfor mest tryg sammen med familien.

Læs mere

Heelwork To Music færdighedsprøver Trick prøver

Heelwork To Music færdighedsprøver Trick prøver Heelwork To Music færdighedsprøver Trick prøver Formål med færdighedsprøverne: Formålet med prøverne er, at få hundeejere i gang med at opøve de færdigheder, der skal til for at kunne sammensætte et HTM

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse 9 SJOVE Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse Samarbejde vil være omdrejningspunktet for de 7 lege i kompendiet. Aktiviteterne kan foregå både inde- og udendørs og

Læs mere

Hvalpens udviklingsfaser

Hvalpens udviklingsfaser Hvalpens udviklingsfaser Alle hunde gennemgår de samme udviklingsstadier fra hvalp til gammel, men tempoet afhænger af racen. Generelt udvikler hvalpe af mindre racer sig hurtigere, dvs. bliver hurtigere

Læs mere

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning.

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Teknikmærke 2000/2001/2002 Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Der kan opnås et af følgende teknikmærker: Spilleren opnår en samlet score > 9 point = Bronzemærke

Læs mere

et eller andet. Klara bliver lidt nervøs. Tænk hvis der er sket noget med Preben. Lugten. Hmmm det er en lugt af uld. vådt uld!

et eller andet. Klara bliver lidt nervøs. Tænk hvis der er sket noget med Preben. Lugten. Hmmm det er en lugt af uld. vådt uld! 4. December Preben det er tid til at pakke dine ting. Kom ud af din hytte og lad os komme afsted siger Klara begejstret. Julehyggen venter på os derude og ham glæder jeg mig til at møde. Klara er frisk

Læs mere

6 tips til at få styr på dit og hestens stressniveau LISETTE NORAH

6 tips til at få styr på dit og hestens stressniveau LISETTE NORAH 6 tips til at få styr på dit og hestens stressniveau LISETTE NORAH WWW.LISETTENORAH.DK 6 tips til at få styr på dit og hestens stressniveau Måske kender du det, at dit stressniveau ryger i top, når der

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER

ELEKTRISK TERRASSEVARMER ELEKTRISK TERRASSEVARMER HN 12362 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug, og gem den til senere brug. Pak terrassevarmeren ud og kontroller, at alle dele

Læs mere

SUSET. Hvad giver dig et sug i maven? Hvad får dig til at opleve suset?

SUSET. Hvad giver dig et sug i maven? Hvad får dig til at opleve suset? SUSET Når det drejer sig om højder, har vi tit grænser, der skal overvindes. Overvinder vi disse grænser, kan vi få et sug i maven, fordi vi gør noget, som vi ikke troede, vi turde. Også selv om det ikke

Læs mere

Magnus og Myggen Leg og lær med Magnus & Myggen Walkthrough

Magnus og Myggen Leg og lær med Magnus & Myggen Walkthrough Denne Walktrough fører dig igennem højdepunkterne i Magnus og Myggen Leg og lær med Magnus & Myggen. Du vil dog gå glip af glæden ved at opdage tingene selv og du vil også gå glip af mange af dialogerne

Læs mere

Zylkène lyd-desensibiliseringsprogram til lydtræning af kæledyr

Zylkène lyd-desensibiliseringsprogram til lydtræning af kæledyr Zylkène lyd-desensibiliseringsprogram til lydtræning af kæledyr Introduktion Pludselige lyde er en hyppig årsag til uro og utryghed hos en stor del af hundene og kattene i Danmark. Problemet er ikke bare

Læs mere

Program for styrketræning

Program for styrketræning Program for styrketræning Her er dit personlige styrketræningsprogram til Go Gentofte Kort fortalt skal du styrketræne ca. 2 gange om ugen de første 6 uger og 2½ gang pr. uge de næste 8 uger. Hver træning

Læs mere