SCT. GEORGS GILDEHAL DEN 26. APRIL 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SCT. GEORGS GILDEHAL DEN 26. APRIL 2016"

Transkript

1 1 SCT. GEORGS GILDEHAL DEN 26. APRIL 2016 HE: Herold vil du bede gildebrødre om at tage plads i gildehallen. (Herolden åbner døren og slår et slag i gulvet med sin stav) Jeg anmoder vore gæster og gildebrødre om at tage plads i gildehallen. (De går ind, og gæsterne anvises plads på forreste række til højre for skatmester) Indgang til gildehal Musik 1 Gildehallen er åbent, Lad os hilse vort flag Herold, før fanen frem Vi synger Der er ingenting der maner Nr. 44 Vi sænker fanen for vor dronning Gid klare tanker, en fast vilje og et ædelt sind må præge enhver gildebror, så vi i vort daglige virke med styrke, kan udbrede den rette gildeånd. GM. Vi har den 15. april 2016 taget afsked med vores meget aktiv og interesserede gildebror Andreas Carl Outzen, der døde i en alder af 82 år. Carlan overlevede ikke den lungekræft sygdom han underrettede os alle om, han var angrebet af. Vi kunne se i hvilken retning det gik, men jeg har aldrig hørt beklagelser fra Carlan, og Carlan varetog til det sidste sine mange job i gilderne. Foruden at være skatmester i 4. gilde, var Carlan meget involveret i Fællesudvalgets arbejde, ligesom han stod som udlejer af Gøjselshus og administrationen i den forbindelse. Carlan blev optaget i 4. gilde den 4. november 1991 og ville have fået 25 års jubilæumsnålen her i efteråret. Carlan har været gildemester i 1998 til 2001, skatmester i 1995 til 1998 og igen fra 2015 til sin død. Han var også sekretær i Stafet for Livet, Hjortebrougen, Hertug Hans Festivalen og meget andet i og udenfor gilderne.

2 2 Carlans viden har jeg trukket meget på, og han delte ud om sin viden med klare hurtige velgennemtænkte svar på en positiv og hjælpsom måde. Æret være Carlans minde. 1 minuts stilhed. VELKOMST Velkommen til Sct. Georgsaften til alle gildets 23 medlemmer. Vi håber på, at når vore tanker i stor grad vil gå tilbage til Carlans død, men ganske i hans ånd og tanker, at vi må få en stille, men god Sct. Georgsaften, hvor vi, som det første vil byde Esther velkommen tilbage i dit gamle job som skatmester, og Grethe Iversen, som nyvalgt skriver. Efterfølgende skal vi høre Sct. Georgs budskabet 2016, genaflægge vort gildeløfte og indsætte Kirsten Lorenzen, som ny gildemester. Efter gildehallen disker 1. gruppe op med en spændende menu. Velkommen. GM Vi synger: Vel mødt frem gildebror nr. 118 GK: Kansler vil du fortælle om vores symboler på højsædet, lysene på højsædet vort gildetegn vort håndtryk. Vort gildetegn der er sammensat af pigespejdernes og drengespejdernes emblemer, fortæller os, at vi er en sammenslutning af tidligere spejdere. Dets røde og hvide farver fører tanken hen på, at gildebevægelsen i sin oprindelse er dansk, samtidig med, at disse to farver er henholdsvis kærlighedens, og renhedens farve. Gildetegnet har i sig den franske liljes symbol, kompasnålens nordpil, der minder os om at holde ret kurs, og de to femtakkede stjerner symboliserer gildelovens 10 dele, ligesom liljens tredeling og trekløveren viser hen til vort tredelte gildeløfte, og båndet om liljen erindrer os, om sammenholdet. Lysene på højsædet symboliserer sandhed og retfærdighed, og minder, samtidigt om ilden fra vort lejrbål.

3 3 Hver gang vi kommer i en gildehal, skal vi tage genskinnet af flammerne med hjem, og som flammerne stræber opad og varmer, skal vi stræbe efter sandhed og retfærdighed, og sprede lys og varme omkring os. Vort håndtryk med venstre hånd er kendetegnet på, at enhver spejder og gildebror, står vort hjerte nær. GS: Skatmester vil du fortælle om Sct. Georgs sværdet og gildemesterøksen. Sct. Georgs sværdet der ligger på højsædet i de fleste gildehaller og i alle ridderhaller, er symbol på den kamp, vi i vort gildeløfte lover at kæmpe mod det onde i os selv og for, hvad der efter vor overbevisning, er ret og rigtigt. Sværdet skal være skarpt og rent, og det skal vor vilje, vor forstand og vore evner også være, i kampen mod det onde. Gildemesterøksen er spejderøksen, som vi har taget med ind i gilderne, fordi den er pionerens værktøj, når han hugger sig gennem vildnisset. Den symboliserer, at vi med den i hånd skal hugge os gennem det vildnis, vi kan komme ud for i form af intriger og lignende foreteelser. Dens slag mod økseblokken skal minde os om at føre slag mod det onde mod dragen. Sct. Georgs kamp mod dragen Sct. Georg er vort forbillede, og dragen symboliserer ikke bare det onde i verden, men lige så meget, det onde i os selv. Ridderens lanse og sværd symboliserer de våben vi har fået gennem vor spejdertid, og som voksne gennem vor gildetid, nemlig vore idealer og vor livsanskuelse. Vi synger: Alle gode spejderidealer.. Nr. 142 GILDEMESTERTALEN I en af gildelovens paragraffer står: Enhver gildebror gør sit bedste for - at have respekt for det, der har værdi for andre. Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at opfylde den paragraf, godt der står at gøre sit bedste, når man i dagspressen og medierne i almindelighed hører og læser uddrag om nogle lærde og uddannede personer udtaler sig om islamisk opfattelse af herboende danske muslimers leveforordninger.

4 4 Jeg tænker hermed selvfølgelig på de voldsomme udtalelser muslimske imamer fremdrager i deres lukkede forsamlinger i moskeer her i Danmark. Hvor vold mod kvinder og børn og nedgørelse i øvrigt af begge parter og fremhævelse af mændene, som det eneste der tæller. Også forhold omkring udtrykket Børnebrude er meget langt fra europæiske tanker. Skal jeg, som gildebror, have respekt for en imam, der udgyder den slags fuldstændig for dansker fremmede opførsel. Jeg mener ikke, at gildeloven skal laves om, men jeg mener, at disse muslimske præster skal ud af det danske samfund. Hvor er det langt fra den væremåde disse uddannede muslimer udviser til den dagligdag vi f.eks. ser med arbejdet for flygtninge her på sygehuset i Haderslev, hvor især kvinder og børn viser taknemlighed overfor det arbejde, der bliver gjort for dem. Tænk at være i den situation, alene langt fra deres hjemland og resten af deres familie, uden personlige effekter og kun med håbet om hjælp fra det land de nu er havnet i. Jeg er bekendt med, at befolkningen i Danmark bestemt har mange forskellige opfattelser om flygtningene, antal, behandling, integration og meget andet, men tænk engang hvis det var os. Lad os være positive, læs de andre gildeloves paragraffer: at være venlig og forstående overfor andre at gøre livet gladere og lysere for andre at tage et medansvar i familie og samfund at virke for international forståelse Sct. Georgsbudskabet, der oplæses her i aften, har 5 forslag til ideer, hvordan vi kan fremme forståelsen mellem mennesker. Efter gildemestertalen Musik 2 Sct. Georgs Budskabet Nu vil jeg læse Sct. Georgs Budskabet for jer. Budskabet læses op

5 5 Lad os slutte vor broderkæde ved med venstre arm over højre at give hinanden hånden, og i fællesskab gentage vort gildeløfte. (Gildeledelsen bliver stående bag højsædet, og alle danner broderkæde, således at højsædet med gildeloven er inde i kredsen.) Gildeløftet: Jeg lover oprigtig at stræbe efter At holde gildeloven At hjælpe andre At føre et Sct. Georgs sværd mod det onde i mig selv og for det som efter min overbevisning er ret og rigtig. STILHED ca. 1 min. Vi synger Gildeløfte, Gildelov.. Nr. 116 Niels holder tale På det netop afholdte gildeting den 1. marts 2016 er der foretaget valg til ny gildemester. Som gildets ny gildemester blev Kirsten Lorenzen valgt for en 3-årig periode. Gildekansler og gildeskatmester, vil I føre gildebror Kirsten Lorenzen frem for højsædet. (Den vordende gildemester går frem med gildeskatmesteren på sin højre side og Gildekansleren på sin venstre side til højsædet). Gildebror Kirsten, i henhold til, den på gildetinget foretagne afstemning indsætter jeg herved dig, som gildemester for 4. Sct. Georgs Gilde i Haderslev.

6 6 Jeg overgiver dig ansvaret for, at dette gilde ledes i den rette ånd. Gid klare tanker, en fast vilje og et ædelt sind ganske særligt må præge dig til fremme for de høje mål, vi har sat os. Som embedstegn overrækker jeg dig mesterkæden. (Går frem foran højsædet og hænger kæden om hendes hals, indtager igen sin plads og fortsætter stående). Den skal minde dig om, at du som gildets mester mere end nogen anden har pligt til oprigtigt at stræbe efter i tanke, ord og handling at svare til, hvad dette smukke Sct. Georgs Symbol er udtryk for. Endelig overrækker jeg dig mesterens særlige værktøj øksen. (Øksen overrækkes) Brug den med fasthed og myndighed, men altid i broderskabets ånd. Gildebrødre, indtag nu jeres pladser i højsædet, og gid enighed og fordragelighed må præge jeres, som alle gildebrødres arbejde. (Gildeledelsen indtager pladserne i højsædet, og den afgåede gildemester tager plads i gildehallen). MUSIK Nr. 3 Ny gildemester tager over Ny Tale for den afgåede gildemester Kansler, er der nogen meddelelser LUKNING Grethe, vil du læse gildeloven for os (Gildebroderen går frem foran højsædet, stiller sig ved skatmestersiden, gør front mod gildehallen og oplæser gildeloven) Vi vil nu lukke gildehallen. Herold, før fanen frem (Flagherolden fører fanen frem foran højsædet) Vi synger Mit flag du gamle Dannebrog.. Foran i bogen

7 7 Gildebrødre, lad os stedse holde vore mål for øje lad dem altid præge vore tanker, vore ord og vore handlinger. Gildehallen er lukket. MUSIK ved udgang Nr. 4 (Midtvejs i musikken og med et nik til stavherolden, stiller Herolden sig foran højsædet og siger Gildeledelsen bedes forlade Gildehallen Fører dem ud vender tilbage og siger Gæster og gildebrødre bedes forlade Gildehallen Fører dem ud og lukker døren efter at sidste deltager er kommet ud)

VEDTÆGTER FOR SCT. GEORGS GILDET I ØLSTYKKE. Gildets navn er»sct. Georgs Gildet i Ølstykke«. Gildet er tilsluttet»sct. Georgs Gilderne i Danmark«.

VEDTÆGTER FOR SCT. GEORGS GILDET I ØLSTYKKE. Gildets navn er»sct. Georgs Gildet i Ølstykke«. Gildet er tilsluttet»sct. Georgs Gilderne i Danmark«. VEDTÆGTER FOR SCT. GEORGS GILDET I ØLSTYKKE 1. Navn. Gildets navn er»sct. Georgs Gildet i Ølstykke«. Gildet er tilsluttet»sct. Georgs Gilderne i Danmark«. 2. Idegrundlag og formål.»sct. Georgs Gildet i

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SCT. GEORGS GILDET I ØLSTYKKE. Gildets navn er»sct. Georgs Gildet i Ølstykke«. Gildet er tilsluttet»sct. Georgs Gilderne i Danmark«.

VEDTÆGTER FOR SCT. GEORGS GILDET I ØLSTYKKE. Gildets navn er»sct. Georgs Gildet i Ølstykke«. Gildet er tilsluttet»sct. Georgs Gilderne i Danmark«. VEDTÆGTER FOR SCT. GEORGS GILDET I ØLSTYKKE 1. Navn. Gildets navn er»sct. Georgs Gildet i Ølstykke«. Gildet er tilsluttet»sct. Georgs Gilderne i Danmark«. 2. Idegrundlag og formål.»sct. Georgs Gildet i

Læs mere

Sct. Georgs Gilderne i Danmark. Orientering om Sct. Georgs Gilderne. 2.Skanderborg - Sct. Georgs Gilde

Sct. Georgs Gilderne i Danmark. Orientering om Sct. Georgs Gilderne. 2.Skanderborg - Sct. Georgs Gilde Sct. Georgs Gilderne i Danmark Orientering om Sct. Georgs Gilderne 2.Skanderborg - Sct. Georgs Gilde Sct. Georgs Gilderne en dansk idé - en international bevægelse Sct. Georgs Gilderne Sct. Georgs Gilderne

Læs mere

Sct. Georgs Gilderne i Danmark

Sct. Georgs Gilderne i Danmark LOVE 2003 LOVE FOR SCT. GEORGS GILDERNE I DANMARK Sct. Georgs Gilderne i Danmark 1. Navn og kendetegn Organisationens navn er»sct. Georgs Gilderne i Danmark«. Organisationen - kaldet Landsgildet - omfatter

Læs mere

Sct. Georgs Gilderne i Danmark. Orientering om Sct. Georgs Gilderne. 2.Skanderborg - Sct. Georgs Gilde

Sct. Georgs Gilderne i Danmark. Orientering om Sct. Georgs Gilderne. 2.Skanderborg - Sct. Georgs Gilde Sct. Georgs Gilderne i Danmark Orientering om Sct. Georgs Gilderne 2.Skanderborg - Sct. Georgs Gilde Sct. Georgs Gilderne en dansk idé - en international bevægelse Sct. Georgs Gilderne Sct. Georgs Gilderne

Læs mere

INSTRUKTØRHÆFTE OPTAGELSESUDVALG

INSTRUKTØRHÆFTE OPTAGELSESUDVALG INSTRUKTØRHÆFTE OPTAGELSESUDVALG OG SVENDEORIENTERING SCT. GEORGS GILDERNE I DANMARK 1 OPTAGELSESUDVALGET FORORD / VEJLEDNING Formål. Hensigten med denne vejledning er at inspirere optagelsesudvalget i

Læs mere

VEDTÆGTER FOR 15. SCT. GEORGS GILDE KØBENHAVN RØDOVRE

VEDTÆGTER FOR 15. SCT. GEORGS GILDE KØBENHAVN RØDOVRE VEDTÆGTER FOR 15. SCT. GEORGS GILDE KØBENHAVN RØDOVRE 1 A. Gildets navn er 15. Sct. Georgs Gilde i København/Rødovre. B. Gildets hjemsted er Rødovre kommune. 2 A. Gildet arbejder efter de til enhver tid

Læs mere

Forretningsorden for 4. Sct. Georgs Gilde, Kolding. Emne Regel/norm/regulativ Rev

Forretningsorden for 4. Sct. Georgs Gilde, Kolding. Emne Regel/norm/regulativ Rev Forretningsorden Forretningsorden er et regelsæt, der beskriver 4. Gildes arbejdsgange. Det er på nuværende ikke et regelsæt der er godkendt af Gildetinget, men udelukkende et regelsæt/normer, der skulle

Læs mere

DEN KNU Februar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN KNU Februar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Februar DEN 2007 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr. 297 Side 1 Lise Linderstrøm Vibeke Raae Aage Kroll Mogens Nielsen 8 februar 15 februar 17 februar 17 februar

Læs mere

1. og 2. Sct Georgs Gilde Skanderborg

1. og 2. Sct Georgs Gilde Skanderborg S c h a n d t o r p 1. og 2. Sct Georgs Gilde Skanderborg 36. ÅRGANG NUMMER 7-8 SOMMER 2019 Mindeord ved Hans Tødts begravelse 3. april 2019. Vi har mistet en gildebror, en af de gamle solide støer af

Læs mere

Håndbog for Gildebrødre

Håndbog for Gildebrødre Håndbog for Gildebrødre Side 1 af 70 OPTAGELSE I SCT. GEORGS GILDERNE... 5 Hvad er Sct. Georgs Gilderne?... 5 Optagelsesgrundlaget... 6 Love for... 7 Her kan du indsætte dit eksemplar af lovene... 7 Lovuddrag

Læs mere

BUDSTIKKEN. Nr. 4 oktober/november/december 2015/januar 2016. Kommende arrangementer. Indholdsfortegnelse

BUDSTIKKEN. Nr. 4 oktober/november/december 2015/januar 2016. Kommende arrangementer. Indholdsfortegnelse BUDSTIKKEN 1. Sct. Georgs Gilde, Herning Nr. 4 oktober/november/december 2015/januar 2016 Kommende arrangementer 26. oktober Fellowshipdag, Rømersvej 6 B, Ikast In 8. november Dansk Flygtningehjælp, kl.

Læs mere

København Hvidovre Billede fra den smukke kirke i Nyord (ved Stege, Møn) kirke fotograferet af Claus.

København Hvidovre Billede fra den smukke kirke i Nyord (ved Stege, Møn) kirke fotograferet af Claus. juli - august 2013 København Hvidovre Billede fra den smukke kirke i Nyord (ved Stege, Møn) kirke fotograferet af Claus. Fødselsdage i juni: Engsig, Jan Helge 02-07 Karl Kæraa, 06-07 Nicolai E. Bach 25-07

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE MANDAG DEN 1. FEBRUAR 2010 KL 19.00 OBS! NY DATO! I KIRKECENTERET, BANEGÅRDSVEJ

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR 2010. Tegningen er en del af oplægget til 2. Gildes foredrag:

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR 2010. Tegningen er en del af oplægget til 2. Gildes foredrag: S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR 2010 Tegningen er en del af oplægget til 2. Gildes foredrag: Kvindernes placering i Vikingesamfundet og eksempler

Læs mere

KNU Maj DEN 2019 GILDEMØDE DEN 8 MAJ KL 18,30. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 42. Årgang Nr. 420

KNU Maj DEN 2019 GILDEMØDE DEN 8 MAJ KL 18,30. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 42. Årgang Nr. 420 GILDEMØDE DEN 8 MAJ KL 18,30. Vi får besøg af MAF, som vil fortælle om deres arbejde med hjælp til nødstedte ude i verden med fly og nedkastning. Vi starter med et let måltid kl. 18,30 til 19,30 Der efter

Læs mere

DEN KNU. Maj. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 42. Årgang Nr Side 1

DEN KNU. Maj. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 42. Årgang Nr Side 1 KNU Maj DEN 2019 Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 42. Årgang Nr. 420 Side 1 Hanne Danielsen Ingelise Petersen 8. maj 22. maj Vi takker mange gange for den fælles gave, som vi fik i anledning af vore 25 års

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 33. ÅRGANG NUMMER 3 MARTS 2015

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 33. ÅRGANG NUMMER 3 MARTS 2015 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 33. ÅRGANG NUMMER 3 MARTS 2015 2. Gilde har mistet en tapper kriger - gildebroder Ejvinds kone, Karen, har fået fred. Karen beklagede sig aldrig

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 27. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2010. 1. Gildes Nytårs Gildehal 2011

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 27. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2010. 1. Gildes Nytårs Gildehal 2011 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 27. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2010 1. Gildes Nytårs Gildehal 2011 Mandag den 10. januar kl. 19.00 i Skanderborg Kirkecenter Kirkebakken 4 (v.

Læs mere

Gildenyt Sct. Georgs Gildet i Hadsten

Gildenyt Sct. Georgs Gildet i Hadsten Gildenyt Sct. Georgs Gildet i Hadsten Januar 2016 www.sctgeorg-hadsten.dk Ekstra Sommer OL 2016 i Spejderhytten Legene afholdes torsdag den 14. januar 2016 Alle kvalificerede atleter fra alle lande møder

Læs mere

DEN KNU. Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36. Årgang Nr Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN KNU. Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36. Årgang Nr Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2013 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36. Årgang Nr. 358 Side 1 Christian Petersen Anna Rasmussen Ingrid Petersen 1. Marts 25. Marts 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

1. og 2. Sct. Georgs Gilde 35. ÅRGANG NUMMER 6 JUNI 2018

1. og 2. Sct. Georgs Gilde 35. ÅRGANG NUMMER 6 JUNI 2018 Schandtorp 1. og 2. Sct. Georgs Gilde 35. ÅRGANG NUMMER 6 Skanderborg JUNI 2018 Gildernes umiddelbart forestående begivenheder er sommerfesten på Møllehjørnet onsdag d. 30. maj 2018 kl. 12. Tilmelding

Læs mere

Er det et valg, at du ikke er ridder endnu?

Er det et valg, at du ikke er ridder endnu? Schandtorp 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 34. ÅRGANG JULI AUGUST 2017 NUMMER 7 8 Kære Gildebrødre! Er det et valg, at du ikke er ridder endnu? Mange af vore gildebrødre har ikke deltaget i ridderforberedelse

Læs mere

BURGUNDIA SCT. GEORGS GILDERNE PÅ BORNHOLM. Invitation til Drageskydning og Friluftgildehal. Ny ledelse i 2. gilde

BURGUNDIA SCT. GEORGS GILDERNE PÅ BORNHOLM. Invitation til Drageskydning og Friluftgildehal. Ny ledelse i 2. gilde Invitation til Drageskydning og Friluftgildehal BURGUNDIA NR. 6, 7, 8 juni, juli, aug. 2019 69. ÅRG Ny ledelse i 2. gilde SIDE 16 SCT. GEORGS GILDERNE PÅ BORNHOLM Redaktørens Klumme I dette nummer lidt

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 28. ÅRGANG NUMMER 12 DECEMBER 2011

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 28. ÅRGANG NUMMER 12 DECEMBER 2011 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 28. ÅRGANG NUMMER 12 DECEMBER 2011 Redaktionen ønsker alle sine læsere en dejlig december og en GLÆDELIG JUL! ll JULEMØDE i 1. Sct. Georgs Gilde

Læs mere

DEN 2009. KNU Maj. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32 Årgang Nr. 320. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN 2009. KNU Maj. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32 Årgang Nr. 320. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Maj DEN 2009 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32 Årgang Nr. 320 Side 1 Hanne Danielsen Ingelise Petersen 8. maj 22. maj Redaktionen ønsker tillykke Hej Poul Erik! Jeg har talt

Læs mere

30. årgang OKTOBER 2018 Nr. 2

30. årgang OKTOBER 2018 Nr. 2 30. årgang OKTOBER 2018 Nr. 2 Gildemester: Jytte Kronvold, Bogfinkevej 6, 8450 Hammel 4057 4585 mail: jkronvold@privat.dk Gildeskatmester: Annette Horup, Skovbrynet 97, 8450 Hammel - 4054 2231 mail: nianho@youmail.dk

Læs mere

Håndbog for Gildebrødre

Håndbog for Gildebrødre Håndbog for Gildebrødre 2014 Kære gildebrødre! Med fornyelsen af denne håndbog for gildebrødre håber vi at kunne give alle et godt redskab til brug i deres gildetid. Vi håber, at den vil blive brugt flittigt,

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

BILAG TIL GILDETING 2. GILDE 2015

BILAG TIL GILDETING 2. GILDE 2015 BILAG TIL GILDETING 2. GILDE 2015 Antal deltagere 18: Ilse, Kirsten, Troels, Anne Marie, Margit, Inger, Hans Jørgen, Kresten, Arne, Per, Birgit, Conni, Henrik, Bodil, Birthe, Alice, Susanne, Knud, Pkt

Læs mere

Jeg KRISTUS kan fortælle Jer, at Danmark er et Land, der er udvalgt af selve HIMLENS G U D! Det er der flere forskellige grunde til:

Jeg KRISTUS kan fortælle Jer, at Danmark er et Land, der er udvalgt af selve HIMLENS G U D! Det er der flere forskellige grunde til: Den 26. marts 2018 modtog vi denne storslåede TALE, hvori KRISTUS henvender sig direkte til den danske Befolkning og fortæller os, hvorledes DANMARK på flere forskellige områder adskiller sig væsentligt

Læs mere

København Hvidovre. November 2013

København Hvidovre. November 2013 November 2013 København Hvidovre Nu, et godt stykke ind i oktober, er det stadig strålende sol, men sommeren er på hæld. Vejret betyder jo meget for os danskere, vi taler i hvert fald meget om det, nok

Læs mere

S c h a n d t o r p. Fellowship Day 2013. Hadsten, Hammel, 1.- 2.- 3. Horsens, Odder, Porskær, og 1. og 2. Skanderborg.

S c h a n d t o r p. Fellowship Day 2013. Hadsten, Hammel, 1.- 2.- 3. Horsens, Odder, Porskær, og 1. og 2. Skanderborg. S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 30. ÅRGANG NUMMER 10 OKTOBER 2013 Fellowship Day 2013 Kære Gildebrødre og giner i gilderne: Hadsten, Hammel, 1.- 2.- 3. Horsens, Odder, Porskær,

Læs mere

2. Aabenraa Gildeting d. 20. marts 2017

2. Aabenraa Gildeting d. 20. marts 2017 Antal deltagere 12: Ilse, Kirsten, Troels, Anne Marie, Lene, Kresten, Henrik, Bodil, Birthe, Alice, Susanne og Knud. Pkt Dagsorden Beslutning 1 Valg af dirigent Kresten valgt. Gildetinget er indkaldt rettidigt

Læs mere

34. ÅRGANG APRIL 2017

34. ÅRGANG APRIL 2017 Schandtorp 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 34. ÅRGANG APRIL 2017 NUMMER 4 onsdag d. 10. maj 2017, Kl. 19.30 i Horsens Dagsorden bliver iflg. distriktsgildets vedtægter: 1. Valg af dirigent, referent

Læs mere

DEN KNU. Maj. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 40. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN KNU. Maj. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 40. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Maj DEN 2017 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 40. Årgang Nr. 400 Side 1 Hanne Danielsen Ingelise Petersen 8. maj 22. maj Redaktionen ønsker tillykke Skiftedag i Gildeledelsen

Læs mere

GildeNyt. Stafetten. Sct. Georgs Gilderne I Danmark. 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 111 Maj 2016

GildeNyt. Stafetten. Sct. Georgs Gilderne I Danmark. 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 111 Maj 2016 GildeNyt 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 111 Maj 2016 Stafetten Sct. Georgs Gilderne I Danmark Lidt at tænke over Oprydning er en god ting. Og oprydning i gamle glemte bunker

Læs mere

DEN KNU. Januar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 41. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN KNU. Januar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 41. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Januar DEN 2018 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 41. Årgang Nr. 406 Side 1 Henning Christensen Arny Juul Munch Jytte Normann Andersen 8. Januar 13. Januar 18. Januar Julehilsen,

Læs mere

Sct. Kjeld. Inden afsløringen:

Sct. Kjeld. Inden afsløringen: Sct. Kjeld Inden afsløringen: Når vi tænker på en ikon, så vil mange af os have et indre billede af, hvordan en ikon ser ud. Hvis vi kunne se disse billeder ville de være forskellige. Ud fra hvad vi tidligere

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 24. ÅRGANG NUMMER 8 SEPTEMBER 2007

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 24. ÅRGANG NUMMER 8 SEPTEMBER 2007 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 24. ÅRGANG NUMMER 8 SEPTEMBER 2007 Østjysk Distrikt indbyder til Distriktsgildehal med indsættelse af den nye ledelse Mandag den 3. september

Læs mere

København Hvidovre. juli - august 2014. Kære alle gildebrødre i 4. gilde.

København Hvidovre. juli - august 2014. Kære alle gildebrødre i 4. gilde. juli - august 2014 København Hvidovre Kære alle gildebrødre i 4. gilde. En ny gildesæson begynder med nye grupper og dermed nye/gamle kammerater at være sammen med. Det er altid spændende at starte gildeåret

Læs mere

DEN 2008. KNU Februar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 307. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN 2008. KNU Februar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 307. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Februar DEN 2008 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 307 Side 1 Lise Linderstrøm Vibeke Raae Mogens Nielsen 8 februar 15 februar 17 februar Redaktionen ønsker tillykke

Læs mere

S c h a n d t o r p. Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde. indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med. Fellowship Day 2015.

S c h a n d t o r p. Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde. indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med. Fellowship Day 2015. S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 32. ÅRGANG NUMMER 9 SEPTEMBER 2015 Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med Fellowship

Læs mere

BUDSTIKKEN. Nr. 1 januar/februar/marts/april Kommende arrangementer. Fødsels- og mærkedage. Indholdsfortegnelse

BUDSTIKKEN. Nr. 1 januar/februar/marts/april Kommende arrangementer. Fødsels- og mærkedage. Indholdsfortegnelse BUDSTIKKEN Nr. 1 januar/februar/marts/april 2017 1. Sct. Georgs Gilde, Herning Kommende arrangementer 1. marts 2(4) Uge 9 arrangement, 2. Herning/Karup 15. marts 3 (1) Gildeting, Hardia In kl. 19.00??.

Læs mere

GildeNyt Side 1 98 Marts 2015. 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 098 Marts 2015

GildeNyt Side 1 98 Marts 2015. 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 098 Marts 2015 GildeNyt GildeNyt Side 1 98 Marts 2015 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 098 Marts 2015 Stafetten Sct. Georgs Gilderne I Danmark 1864, første verdenskrig, og min familie. Jeg blev

Læs mere

Sct. Georgs Gildet i Faxe GILDEINFO. 5. jan. 2018

Sct. Georgs Gildet i Faxe GILDEINFO. 5. jan. 2018 Sct. Georgs Gildet i Faxe GILDEINFO 125 5. jan. 2018 Nyt fra Gildemeste- Kære Gildebrødre Vi har lige passeret et årsskifte og vi skriver nu 2018. Man undres over hvor tiden bliver af, og jeg synes det

Læs mere

DEN KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Marts DEN 2007 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 30. Årgang Nr. 298 Side 1 Christian Petersen 1. Marts Anna Rasmussen 25. Marts Ingrid Petersen 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

S c h a n d t o r p. Herved indkaldes til. distriktsgildeting

S c h a n d t o r p. Herved indkaldes til. distriktsgildeting S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 31. ÅRGANG NUMMER 3 MARTS 2014 Herved indkaldes til distriktsgildeting tirsdag d. 13. maj 2014 kl. 19.30 i sundhedscentret Kernehuset, Hovvej

Læs mere

DEN KNU April. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side

DEN KNU April. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side KNU April DEN 2011 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 339 Side Lisbet HovgårdJensen Benny Larsen Kaj Frandsen Poul Kaltoft Inge Hallum 7. April 10. April 18. April

Læs mere

Referat af Gildeting d. 6. marts 2013 kl. 19.15 i Gildeborgen 20 gildebrødre deltog

Referat af Gildeting d. 6. marts 2013 kl. 19.15 i Gildeborgen 20 gildebrødre deltog 1. Sct. Georgs Gilde, Aalborg Referat af Gildeting d. 6. marts 2013 kl. 19.15 i Gildeborgen 20 gildebrødre deltog Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent. Forslag: Dirigent: Ove Olesen Referent: Flemming

Læs mere

TTT h. Denne HILSEN har Hanne Leffler modtaget under tankeinspiration den 4. april 2016 af ANKER JØRGENSEN

TTT h. Denne HILSEN har Hanne Leffler modtaget under tankeinspiration den 4. april 2016 af ANKER JØRGENSEN Den 4. april 2016 modtog vi fra ANKER JØRGENSEN en HILSEN til alle i Danmark. - Han slutter sin HILSEN med en Sang på melodien: Når jeg ser et rødt flag smælde. TTT h Denne HILSEN har Hanne Leffler modtaget

Læs mere

4. Gilde ønsker tillykke

4. Gilde ønsker tillykke Efter at have set efterladenskaberne for forskellige festivals i aviser og fjernsyn, f. eks. Pinsekarnevalet, Roskilde festivalen, Jazz festival, var det dejligt at se billeder fra Blå Sommer 2009, området

Læs mere

Gildemøde Onsdag den 14. februar 2018 DEN KNU Februar. Gruppe 3 inviterer til

Gildemøde Onsdag den 14. februar 2018 DEN KNU Februar. Gruppe 3 inviterer til Gruppe 3 inviterer til Gildemøde Onsdag den 14. februar 2018 Vi mødes kl.1830 på Græstedgård og fordeler os ved bordene i salen. Mens vi sidder der, kan vi indtage et let måltid, som vi har betalt for

Læs mere

DEN KNU. Februar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 41. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN KNU. Februar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 41. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Februar DEN 2018 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 41. Årgang Nr. 407 Side 1 Vibeke Raae Mogens Nielsen 15. februar 17. februar Man bliver vel aldrig for gammel til at slå katten

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder. Østjysk Distrikt og Aarhus Stadsgilde. Fellowship Day 2014

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder. Østjysk Distrikt og Aarhus Stadsgilde. Fellowship Day 2014 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 31. ÅRGANG NUMMER 10 OKTOBER 2014 Østjysk Distrikt og Aarhus Stadsgilde Fellowship Day 2014 Kære Gildebrødre og giner i Østjysk Distrikt. Østjysk

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

31. ÅRGANG NUMMER 11 NOVEMBER 2014

31. ÅRGANG NUMMER 11 NOVEMBER 2014 Schandtorp 1. og 2. Skanderborg 31. ÅRGANG NUMMER 11 Sct. Georgs Gilder NOVEMBER 2014 Nu lyser bøgens blade atter op Endnu engang blir skoven gjort kulørt. som da det første løv i træets top Det gyldenrøde

Læs mere

DEN 2013. KNU Februar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36. Årgang Nr. 357. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2013. KNU Februar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36. Årgang Nr. 357. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Februar DEN 2013 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36. Årgang Nr. 357 Side 1 Lise Linderstrøm 8. februar Vibeke Raae 15. februar Mogens Nielsen 17. februar Redaktionen ønsker

Læs mere

S c h a n d t o r p 36. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR Sct.Thomas, 20. januar Is på søen, jovist, men ikke til skøjter.

S c h a n d t o r p 36. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR Sct.Thomas, 20. januar Is på søen, jovist, men ikke til skøjter. S c h a n d t o r p 1. og 2. Sct. Georgs Gilde Skanderborg 36. ÅRGANG NUMMER 2 FEBRUAR 2019 Sct.Thomas, 20. januar 2019. Is på søen, jovist, men ikke til skøjter. GILDETING 1. GILDE 2019 Mandag den 18.

Læs mere

Denne bog har lix 20.

Denne bog har lix 20. Denne bog har lix 20. Glæd dig til de næste DE SKJULTE DÆMONER-bøger: Bog 1: Den nye dobbeltgænger Bog 2: Dødens krystaller (er udkommet) flere bind under forberedelse NICOLE BOYLE RØDTNES Illustreret

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

DEN KNU Februar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 33. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN KNU Februar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 33. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Februar DEN 2010 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 33. Årgang Nr. 327 Side 1 Nytårs Gildehal. Lise Linderstrøm Vibeke Raae Mogens Nielsen 8 februar 15 februar 17 februar Redaktionen

Læs mere

SCT. GEORGS GILDERNE I FREDERICIA BROEN. Marts Nr. 513

SCT. GEORGS GILDERNE I FREDERICIA BROEN. Marts Nr. 513 BROEN SCT. GEORGS GILDERNE I FREDERICIA Marts 2019 Nr. 513 1. Sct. Georgs Gilde Ja, så er vi kommet godt i gang med sidste halvdel af gildeåret 2018/2019. I Nytårsgildehallen den 17. januar sørgede vores

Læs mere

NYT fra redaktøren: Deadline for indlæg til næste 4. gilde nyt er 10. april forsiden skrives af GM ( Lise) o 0 - o

NYT fra redaktøren: Deadline for indlæg til næste 4. gilde nyt er 10. april   forsiden skrives af GM ( Lise) o 0 - o April 2011 Med foråret kommer Lillebrorlotteriet! Siden 1984 har 4. gilde deltaget i salget af de før så karakteristiske lodder. Moderne tider har også præget lotteriet, således, at der i de senere år

Læs mere

DEN KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 40. Årgang Nr Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 40. Årgang Nr Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2017 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 40. Årgang Nr. 398 Side 1 Anna Rasmussen 25. Marts Redaktionen ønsker tillykke TAK for den smukke buket blomster jeg modtog

Læs mere

DEN 2012. KNU Februar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 35. Årgang Nr. 347. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2012. KNU Februar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 35. Årgang Nr. 347. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Februar DEN 2012 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 35. Årgang Nr. 347 Side 1 Lise Linderstrøm 8 februar Vibeke Raae 15 februar Mogens Nielsen 17 februar Redaktionen ønsker tillykke

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Sct. Georgs Gilde Skanderborg. Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Sct. Georgs Gilde Skanderborg. Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde S c h a n d t o r p 1. og 2. Sct. Georgs Gilde Skanderborg 35. ÅRGANG NUMMER 10 OKTOBER 2018 Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde Kære Gildebrødre Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde indbyder igen i år

Læs mere

Kirkevært i Svenstrup Kirke

Kirkevært i Svenstrup Kirke Kirkeværtens opgaver: -At tænde levende lys 30 min før gudstjenestestart. -At aftale med kirketjener og præst om, hvorvidt der er særlige forhold omkring dagens gudstjeneste. -At stå ved indgangen og hilse

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 39 2016 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ Arbejdsweekend Stor tak til alle der deltog Skoleforeningen siger en stor TAK til alle dem, der mødte op til arbejdsweekenden

Læs mere

KNU DEN. Oktober. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 40. Årgang Nr Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

KNU DEN. Oktober. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 40. Årgang Nr Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Oktober DEN 2017 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 40. Årgang Nr. 403 Side 1 2017 Mogens Andersen Jens Erik Stubkjær Povl-Erik Høxbroe 25. Oktober 26. Oktober 29. Oktober Redaktionen

Læs mere

Afsnit CEREMONIEL, del 2. Foreningsarrangementer

Afsnit CEREMONIEL, del 2. Foreningsarrangementer 13. CEREMONIEL, del 2 Foreningsarrangementer 1. Afholdelse af foreningsarrangementer spænder meget bredt. Ved hovedparten af en forenings arrangementer vil der formentligt ikke være indlagt ceremonielle

Læs mere

Centrum december 2006 Side 2. Invitation til. Nytårsgildehal. torsdag den 11. januar 2007 kl. 19:00 i spejderhytten.

Centrum december 2006 Side 2. Invitation til. Nytårsgildehal. torsdag den 11. januar 2007 kl. 19:00 i spejderhytten. December 2006 Centrum december 2006 Side 2 Nyt fra gildeledelsen. Invitation til Nytårsgildehal med væbneroptagelse af Mogens Mehl torsdag den 11. januar 2007 kl. 19:00 i spejderhytten. Også i år har vi

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

S c h a n d t o r p. Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde. indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med. Fellowship Day 2015.

S c h a n d t o r p. Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde. indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med. Fellowship Day 2015. S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 32. ÅRGANG NUMMER 10 OKTOBER 2015 Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med Fellowship

Læs mere

Nyt fra gildeledelsen

Nyt fra gildeledelsen Februar 2006 Centrum februar 2006 Side 2 Nyt fra gildeledelsen Indbydelse til gildearrangement mandag den 20. februar 2006 kl. 19:00 i spejderhytten. Det er lykkedes os at få sygeplejerske Jonna Nørlund,

Læs mere

BILAG TIL GILDETING 1. GILDE 2015

BILAG TIL GILDETING 1. GILDE 2015 BILAG TIL GILDETING 1. GILDE 2015 Gildeting tirsdag den 17. marts 2015 Vort første møde efter gildeting sidste år, var Sct. Georgs aften. Vi afholdt denne aften i Ensted spejdernes hytte, sammen med spejdere

Læs mere

Almægtige fader. Lad dit navn blive helligt for os, så vi tager imod dit Rige nu og i evighed. AMEN

Almægtige fader. Lad dit navn blive helligt for os, så vi tager imod dit Rige nu og i evighed. AMEN Nytår 2014, Hurup Mattæus 6, 5-13 Almægtige fader. Lad dit navn blive helligt for os, så vi tager imod dit Rige nu og i evighed. AMEN Der er næppe noget tidspunkt på året, hvor traditionerne lever som

Læs mere

DEN KNU Maj. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31 Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN KNU Maj. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31 Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Maj DEN 2008 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31 Årgang Nr. 310 Side 1 Hanne Danielsen Ingelise Petersen 8. maj 22. maj Redaktionen ønsker tillykke Knuden, igen. For godt 1

Læs mere

Sct. Georgs Gildehal.

Sct. Georgs Gildehal. Gildet sender en fødselsdagshilsen til: Inge-Lise Hansen 9. april Birgitte Christensen 18. april Eggert Fransen 22. april Vibeke Hermann 25.års jubi. 3. april Kontingent indbetaling Reg.nr.2277 Konto 0727-471-502

Læs mere

Referat fra Gildeting den 04. marts 2014 10. Sct. Georgs Gilde.

Referat fra Gildeting den 04. marts 2014 10. Sct. Georgs Gilde. Referat fra Gildeting den 04. marts 2014 10. Sct. Georgs Gilde. Gildemester Annie Sperling bød velkommen til Gildeting 2014. Der blev holdt en lille mindestund for Inger Carøe og Inger Lassen. Dagsorden

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag Tekst. Matt. 07-11-2016 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2016. Tekst. Matt. 5,13-16 Vi er fælles om livet og om det at være mennesker. Vi er fælles om at smage livet med alle dets nuancer af surt og sødt, af

Læs mere

Kære Gildebrødre! Her er en historie om to venner der vandrer i ørkenen. En gang kommer de op at skændes og

Kære Gildebrødre! Her er en historie om to venner der vandrer i ørkenen. En gang kommer de op at skændes og Kære Gildebrødre! Her er en historie om to venner der vandrer i ørkenen. En gang kommer de op at skændes og den ene giver den anden en ørefigen. Sidstnævnte, som får ondt men ikke siger noget, skriver

Læs mere

DEN KNU December. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN KNU December. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32. Årgang Nr Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU December DEN 2009 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 32. Årgang Nr. 325 Side 1 Birgitte Friis-Mikkelsen 18. December Redaktionen ønsker tillykke Nye SØS aktiviteter december

Læs mere

Vadestedet. Sct. Georgs Gilderne i Vejle. Nr. 3 Juni - Juli 2017

Vadestedet. Sct. Georgs Gilderne i Vejle. Nr. 3 Juni - Juli 2017 Vadestedet Sct. Georgs Gilderne i Vejle Nr. 3 Juni - Juli 2017 Lykke Lykke er en følelse af stor glæde og tilfredshed. Lykke er ikke at gøre det, man har lyst til. Men at have lyst til det, man gør. Lykke

Læs mere

GildeNyt. Stafetten. Sct. Georgs Gilderne I Danmark. GildeNyt Side Maj 2018

GildeNyt. Stafetten. Sct. Georgs Gilderne I Danmark. GildeNyt Side Maj 2018 GildeNyt GildeNyt Side 1 133 Maj 2018 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 1 3 3 Maj 2018 Stafetten Sct. Georgs Gilderne I Danmark Sct. Georgsbudskabet 2018 En spejder er ærlig og

Læs mere

Skudår / skuddag - hvorfor nu det???

Skudår / skuddag - hvorfor nu det??? Skudår / skuddag - hvorfor nu det??? Den 24. februar er det skuddag. Den ekstra dag skal sikre, at vores kalender bliver ved med at følge årets gang. SCT. GEORGS GILDERNE I FREDERICIA Et år er det tidsrum

Læs mere

Et forsinket tillykke til : Ellen med d. 13. august

Et forsinket tillykke til : Ellen med d. 13. august September 2010 September September 2010 2 å er vi atter Så klar er til vi atter skrive klar et til nyt at skrive kapitel et nyt kapitel vores gildehistorie.. i vores gildehistorie.. uppe g hvad skal Og

Læs mere

ISGF s opbygning og arbejdet i IU DIS møde /03

ISGF s opbygning og arbejdet i IU DIS møde /03 Sct. Georgs Gilderne i Danmark Generelt Som medlem af Sct. Georgs Gilderne i Danmark er man automatisk medlem af den internationale verdensorganisation ISGF (International Scout and Guide Fellowship).

Læs mere

Lad os Bede! Kære Gud, vi beder vi Dig om, at Du vil lade os kende Kristus som det under, der befrier os til glæde og fryd. Amen

Lad os Bede! Kære Gud, vi beder vi Dig om, at Du vil lade os kende Kristus som det under, der befrier os til glæde og fryd. Amen Juleprædiken 2016 i Herlev kirke Joakim Hansen Lad os Bede! Kære Gud, vi beder vi Dig om, at Du vil lade os kende Kristus som det under, der befrier os til glæde og fryd. Amen Glæde til dem der skulle

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til julesøndag side 1. Prædiken til julesøndag Tekst. Matt. 2,13-23.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til julesøndag side 1. Prædiken til julesøndag Tekst. Matt. 2,13-23. 12-2015 side 1 Prædiken til julesøndag 2015. Tekst. Matt. 2,13-23. Verdens skæve gang. Det gør ondt i sjælen at læse og høre denne tekst om barnemordene i Betlehem. Betlehem som vi har forbundet med julens

Læs mere

GildeNyt. Stafetten. Sct. Georgs Gilderne I Danmark. GildeNyt Side marts 2017

GildeNyt. Stafetten. Sct. Georgs Gilderne I Danmark. GildeNyt Side marts 2017 GildeNyt GildeNyt Side 1 120 marts 2017 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 1 2 0 Marts 2017 Stafetten At rejse er at leve.. Det var H. C. Andersen der sagde disse ord. Det er dejligt

Læs mere

Undervisningsmateriale til mellemtrinnet med digitalt værktøj: Puppet Pals eller Adobe Voice

Undervisningsmateriale til mellemtrinnet med digitalt værktøj: Puppet Pals eller Adobe Voice Undervisningsmateriale til mellemtrinnet med digitalt værktøj: Puppet Pals eller Adobe Voice Historie Færdighedsmål: Kildearbejde: Eleven kan med afsæt i enkle problemstillinger anvende kildekritiske begreber

Læs mere

MÅNEDSBREV. April. Maj. Nummer4 46. årgang April 2013. Denne måneds aktiviteter. Næste måneds aktiviteter

MÅNEDSBREV. April. Maj. Nummer4 46. årgang April 2013. Denne måneds aktiviteter. Næste måneds aktiviteter MÅNEDSBREV Nummer4 46. årgang April 2013 Denne måneds aktiviteter April Sct. Georgs Aften tirsdag den 23. april kl. 19:00 i Spejderhytten. Madgruppe 3 står for maden. Næste måneds aktiviteter Maj Fugletur

Læs mere

Fredag 3. til søndag 5. november Rosborg Gymnasium, Vejle Smågruppeleder på Event (+20 år): 175 kr.

Fredag 3. til søndag 5. november Rosborg Gymnasium, Vejle Smågruppeleder på Event (+20 år): 175 kr. Fredag 3. til søndag 5. november Rosborg Gymnasium, Vejle Smågruppeleder på Event (+20 år): 175 kr. Bøn i Bibelen Find dias på Spørgsmål Beder du? Hvis ja: Hvordan? Hvor ofte? Hvornår? Hvis nej: Hvorfor

Læs mere

BUDSTIKKEN. Nr. 2 april/maj/juni/juli/august Kommende arrangementer. Mærkedage. Indholdsfortegnelse. Fødselsdage

BUDSTIKKEN. Nr. 2 april/maj/juni/juli/august Kommende arrangementer. Mærkedage. Indholdsfortegnelse. Fødselsdage BUDSTIKKEN Nr. 2 april/maj/juni/juli/august 2017 1. Sct. Georgs Gilde, Herning Kommende arrangementer 22. april MUSløb, Naturcentret Momhøje, se udsendte indbydelse 07 Vera Jersild 26. april 1(5) Sct.

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 11.s.e.trinitatis Prædiken til 11. søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 18,9-14.

Bruger Side Prædiken til 11.s.e.trinitatis Prædiken til 11. søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 18,9-14. Bruger Side 1 27-08-2017 Prædiken til 11. søndag efter trinitatis 2017. Tekst. Lukas 18,9-14. Vi sammenligner os med hinanden. Måske går vi ikke ligefrem i Kirken og gør det, vi gå på de sociale medier.

Læs mere

17. søndag efter Trinitatis

17. søndag efter Trinitatis 17. søndag efter Trinitatis Salmevalg 729: Nu falmer skoven trindt om land 392: Himlene, Herre, fortælle din ære 728: Du gav mig, o Herre, en lod af din jord 68: Se, hvilket menneske 730: Vi pløjed og

Læs mere

DEN KNU. December. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke. 33. Årgang Nr Gildebrødrene i Ølstykke Gildet HUSK! Ølstykke

DEN KNU. December. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke. 33. Årgang Nr Gildebrødrene i Ølstykke Gildet HUSK! Ølstykke Side 12 HUSK! Gruppe 1. festlige julegildemøde på Græstedgård lørdag den 4. december 2010 Kl 17:30 Husk også hver deltager medbringer et stykke julepynt. Vi glæder os til traditionel JULEMAD. Gildebrødrene

Læs mere