Beninu Andersens. IT Legat. Vedtægter for Legatbedømmelsesudvalg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beninu Andersens. IT Legat. Vedtægter for Legatbedømmelsesudvalg"

Transkript

1 Beninu Andersens IT Legat Vedtægter for Legatbedømmelsesudvalg

2 1 Navn og formål Stk. 1: Udvalgets navn er Legatbedømmelsesudvalg (herefter omtalt som Legatudvalget ). Stk. 2: Legatudvalget har til formål at vurdere ansøgninger til Beninu Andersens IT Legat om donation af IT-rygsæk til elever der af den ene eller anden grund er blevet afvist som egnet til IT-rygsæk i de eksisterende vurderings- og bedømmelsesprocedurer. Ansøgninger kan indgives i perioden mellem Efterårsferien og Påskeferien Stk. 3: Legatudvalget kan beslutte at donere op til 2 stk. IT-rygsæk (eller bærbar computer af tilsvarende værdi) pr. skoleår. Computere der ikke er doneret inden sommerferien kan ikke rykkes til næste skoleår. 2 Udvalgets sammensætning og grundlag Stk. 1a: Udvalget sammensættes af minimum to og maksimum fire lærere samt én repræsentant fra skolebestyrelsen. (s.o. stk. 1b) Stk. 1b: Hvis udvalget i en periode er uden repræsentation fra skolebestyrelsen, kan denne plads dog substitueres af den i 2 stk. 1d omtalte pædagogiske leder, subsidiært skolelederen, indtil egnet repræsentation er fundet blandt skolebestyrelsens medlemmer. Stk. 1c: Med undtagelse af skolebestyrelsens repræsentant i Legatudvalget, besættes udvalgsposterne af lærere der i nuværende ansættelsesperiode, uden afbrydelser herunder orlov 1 har været fastansat på Sabro-Korsvejskolen i minimum 3 år. Stk. 1d: Udvalgsmedlemmer indstilles af skolens pædagogiske leder. Har skolen mere end én pædagogisk leder, indstilles udvalgsmedlemmerne af den pædagogiske leder som har længst anciennitet som pædagogisk leder på Sabro-Korsvejskolen, og i tilfælde af dennes forfald indstilles udvalgsmedlemmerne af skolelederen. Stk. 1e: Det siddende udvalg udpeger 1-3 suppleanter der skal kunne træde til på udvalgsmøder i tilfælde af ordinære udvalgsmedlemmers forfald. Stk. 2: Legatudvalgets medlemmer skal være i besiddelse af de nødvendige forudsætninger for at vurdere ansøgers argumentation for elevens formodede profiteren af en IT-rygsæk, til trods for at den pågældende elev er blevet afvist i konventionelle udvælgelsesprocedurer (som f.eks. LP, m.fl.). Læsekonsulenter eller lærere med erfaring fra specialundervisningen vil være højt kvalificerede, men mange andre meritter kan kvalificere til deltagelse i Legatudvalget. Stk. 3: Legatudvalget udpeger 2 suppleanter der kan tiltræde såfremt et udvalgsmedlem har forfald eller må erklære sig inhabil i forbindelse med vurderingen af en specifik ansøgning. (Se endvidere 8 Stk om habilitet) 1 Barselsorlov har dog særstatus og betragtes ikke som en afbrydelse af ansættelsesforholdet, såfremt pågældende lærer under hele sin barselsorlov og uden afbrydelse har bevaret sit ansættelsesforhold til Sabro-Korsvejskolen.

3 Stk. 4: Legatudvalget skal udpege et udvalgsmedlem som skal sidde som formand for udvalget 1 år ad gangen. Den siddende formand kan genvælges ved udløb af valgperioden, som løber fra 1. august til 31. juli. Senest ved skoleårets start udpeges formanden for det kommende skoleår. Må formanden fratræde før skoleårets slutning udpeges en ny formand blandt udvalgets siddende medlemmer som sidder indtil periodens udløb, d. 31. juli. Træder formanden af både som formand og som medlem af udvalget vælges først en formand blandt de resterende medlemmer og herefter udpeges nyt udvalgsmedlem. Formanden repræsenterer udvalget overfor ledelse og legatstifter. (Se desuden 3 stk. 7) Stk. 5: Alle udvalgsmedlemmer arbejder pro bono publica. Den pædagogiske leder (eller skolelederen) kan, fra sag til sag, indrømme de lærere der sidder i udvalget timekompensation for hele eller dele af den tid der er brugt på udvalgsmøder. 3 Udvalgets arbejde Stk. 1: Udvalget mødes efter behov hvilket vil sige når en ansøgning modtages og højst 3 skoleuger efter ansøgning er modtaget. (Ansøgning skal indgives på den til formålet udfærdigede formular Legatudvalget vil have formularerne liggende til udlevering til dem der vil ansøge.) Stk. 2: Fra modtagelsen af en ansøgning til udvalgets afgørelse foreligger, må højst gå 6 skoleuger. Stk. 3: Udvalget skal vurdere ansøgningen ud fra flg. kriterier: a) Er alle andre muligheder for at ansøge om en IT-rygsæk afprøvet uden held? (afslag) b) Imødekommer eleven udvalgets forventninger om potentiale for gavnlig effekt af og motivation til at bruge en IT-rygsæk? c) Får eleven støtte og opbakning fra hjemmet ift. brugen af en IT-rygsæk, hvis eleven får doneret en sådan. d) Ansøgningens lødighed og argumentation. (Litra b og c kan muligvis kun bedømmes ved personlig samtale med elev og/eller dennes forældre. I sådanne tilfælde kan udvalget invitere eleven og/eller dennes forældre til en samtale for at vurdere disse kriterier alternativt kan udvalget udpeget et udvalgsmedlem som skal kontakte eleven og/eller forældrene personligt eller telefonisk. Litra d er naturligvis en relativ vurdering og var midlerne uendeligt store skulle alle have en IT-rygsæk, så denne vurdering er en relativ vurdering sat i forhold til evt. andre indkomne ansøgninger.) Stk. 4: Når en ansøgning er godkendt underskrives den af mindst to udvalgsmedlemmer, og en kopi fremsendes til Beninu Andersen, som vil hjemkøbe, installere og udlevere IT-udstyret til den pågældende elev. Stk. 5: Beslutning om godkendelse eller afvisning af ansøgning skal så vidt muligt forsøges nået ved konsensus. Kan dette ikke opnås afgøres beslutningen ved afstemning i udvalget og afgørelsen træffes ved simpelt flertal blandt de fremmødte. Afstemning kan dog kun foretages såfremt forummet er beslutningsdygtigt i hht. 8 stk. 2, 3, 5 & 8.

4 Stk. 6: Ved stemmelighed har udvalgets formand 2 stemmer. Stk. 7: Udvalgets afgørelser er endelige og kan ikke ankes til anden instans. Stk. 8: Legatudvalget kan frit vælge om de ønsker at oplyse eller hemmeligholde begrundelsen for deres beslutning uanset om denne beslutning er en godkendelse eller en afvisning. 4 Hvem kan ansøge Stk. 1: Lærere som i indeværende skoleår har en elev til et eller flere fag kan ansøge Legatudvalget om donation af IT-rygsæk til denne elev, såfremt det må formodes at den pågældende elev vil profitere væsentligt af at have en IT-rygsæk til sin rådighed i forbindelse med undervisning og/eller forberedelse til undervisningen. Stk. 2: Ansøger skal selv have eleven til det eller de fag hvori eleven vil have eller må formodes at få væsentlig gavn af en IT-rygsæk. 5 Til hvem kan der ansøges Stk. 1: Der kan ansøges om donation af IT-rygsæk til elever som har udfordringer ud over dem man normalt kan forvente af et bredt udvalg af elever på den pågældende elevs klassetrin, og som med rimelighed kan forventes mindsket eller afhjulpet såfremt eleven får en IT-rygsæk til sin rådighed. Stk. 2: Alle de eksisterende muligheder for at få tilkendt bevilling til IT-rygsæk på vanlig vis skal være afprøvet uden held. Dvs. at eleven i hht. gældende test- og udvælgelsesprocedurer falder uden for de normale kvalifikationskriterier som skal være opfyldt for at en IT-rygsæk kan bevilges. 6 Ansøgningen Stk. 1: Ansøgningen indgives på det til formålet udleverede ansøgningsskema. Det fremgår af skemaet hvilke oplysninger der kræves for at ansøgningen kan vurderes. Stk. 2: Ansøgningen skal afleveres til et af Legatudvalgets medlemmer som herefter vil sørge for at indkalde til udvalgsmøde inden 3 uger fra modtagelsen af ansøgningsformularen.

5 7 Udstyr ejendomsret og anvendelse Stk. 1: Det hjemkøbte IT-udstyr overdrages straks efter modtagelsen til Sabro-Korsvejskolen og er herefter Sabro-Korsvejskolens ejendom i hele udstyrets levetid. Dog er udstyret behæftet med flg. klausuler: a) Det donerede udstyr er udelukkende til brug til elever med særlige udfordringer på læse-, skrive- og/eller indlæringsområdet. b) Det donerede udstyr kan ikke indgå i skolens normale IT-klassesæt eller i IT-vogne. c) Det donerede udstyr kan ikke indgå i puljen af Lærer- eller PædagogPC ere. d) Det donerede udstyr kan ikke benyttes på det administrative netværk. Stk. 2: Udstyret er øremærket til flg. anvendelsesområder: a) Læse- og skriveudfordrede elever. b) Indlæringsudfordrede elever. c) Elever med andre særlige eller ekstraordinære behov der med rimelighed kan forventes afhjulpet med det donerede udstyr. Stk. 3: Når det donerede udstyr tilbageleveres til skolen, når eleven ophører eller ikke længere har behov for udstyret, indgår udstyret i puljen af IT-rygsække og kan bruges på lige fod med de øvrige IT-rygsække i skolens arsenal. Dog kan IT-rygsække der har været doneret også fremover benyttes til udlån til elever der opfylder kriterierne i 1 stk. 2 samt 5 stk Beslutningsdygtighed, fremmøde, forfald og habilitet Inden alle afstemninger skal alle beslutninger søges opnået ved konsensus. Såfremt det ikke lykkes træder resten af 8 i kraft. Stk. 1: Såfremt et udvalgsmedlem får forfald til et udvalgsmøde skal en af udvalgets suppleanter så vidt muligt træde til og deltage på mødet så der med det fremmødte deltagerantal opnås beslutningsdygtighed. Stk. 2: Beslutningsdygtighed opnås ved et samlet fremmøde af habile, ordinære medlemmer og habile suppleanter på minimum 50 % af udvalgets ordinære medlemstal. (jfr. Stk. 10 & 11 vedr. afgørelse af fremmødtes habilitet) Stk. 3: Beslutningsdygtighed afgøres ved at sætte summen af habile, fremmødte, ordinære medlemmer plus habile, fremmødte suppleanter i forhold til (divideret med) antallet af ordinære medlemmer i udvalget. (jfr. Stk. 10 & 11 vedr. afgørelse af fremmødtes habilitet). Dette kan sættes på flg. formel:

6 Nedenstående skema viser hvornår der er beslutningsdygtigt fremmøde i hht. ovenstående formel, ved et udvalg bestående af hhv. 3, 4 eller 5 ordinære udvalgsmedlemmer: Suppleanter til stede Udvalg med 3 ordinære udvalgsmedlemmer. Udvalg med 4 ordinære udvalgsmedlemmer. Udvalg med 5 ordinære udvalgsmedlemmer. Ord. medl til stede: 0 0 % 33 % 67 % 0 % 25 % 50 % 0 % 20 % 40 % 1 33 % 67 % 100 % 25 % 50 % 75 % 20 % 40 % 60 % 2 67 % 100 % 133 % 50 % 75 % 100 % 40 % 60 % 80 % % 133 % 167 % 75 % 100 % 125 % 60 % 80 % 100 % % 125 % 150 % 80 % 100 % 120 % % 120 % 140 % Den vandrette talrække viser antallet af fremmødte suppleanter. Den lodrette talrække viser antallet af fremmødte ordinære medlemmer. Grønne felter viser beslutningsdygtige forsamlinger hvor alle fremmødte stemmer. (jfr. Stk. 5) Blå felter viser beslutningsdygtige forsamlinger hvor ingen af de fremmødte suppleanter skal deltage i eventuelle afstemninger. (jfr. Stk. 6 & 9) Gule felter viser beslutningsdygtige forsamlinger hvor kun én af de fremmødte suppleanter skal deltage i afstemninger. (jfr. Stk. 7 & 9) Røde felter viser ikke-beslutningsdygtige forsamlinger. (jfr. Stk. 8) Stk. 4: Man søger så vidt muligt at opnå 100 % (men ikke over) med det deltagerantal der er fremmødt. Stk. 5: Man udtager først det antal ordinære medlemmer der er fremmødt og supplerer herefter med det antal suppleanter der skal til for at komme så tæt på 100 % som det er muligt (men ikke over). Kan man på denne måde opnå mindst 50 % og ikke over 100 % er forummet beslutningsdygtigt. (Dette er de grønne felter i skemaet) Stk. 6: Er én eller flere suppleanter fremmødt selvom alle ordinære medlemmer fremmødt er forummet beslutningsdygtigt, men ingen af suppleanterne deltager i eventuelle afstemninger. (Dette er de blå felter i skemaet) Stk. 7a: Er to suppleanter fremmødt mens kun én er nødvendig for opnåelse af 100 % af udvalgets antal af ordinære medlemmer er forummet beslutningsdygtigt, men det er kun den ene af suppleanterne der deltager i eventuelle afstemninger. (Dette er de gule felter i skemaet) Stk. 7b: Såfremt den ene af de to fremmødte suppleanter i denne situation frivilligt afstår sin stemmeret til den anden suppleant, kan man undlade lodtrækning om hvem af de fremmødte

7 suppleanter der skal stemme i hht. Stk. 7a. I modsat fald trækkes der lod mellem suppleanterne om hvem der skal stemme. Stk. 7c: Er der flere afstemninger på samme udvalgsmøde kan suppleanterne enten beslutte at træffe afgørelse efter Stk. 7b for hver enkelt afstemning eller de kan træffe én afgørelse der gælder for alle udvalgsmødets afstemninger. Stk. 8: Kan man ikke opnå mindst 50 % ved at tage antallet af fremmødte sat i forhold til antallet af ordinære udvalgsmedlemmer er forummet ikke beslutningsdygtigt og alle planlagte beslutninger udsættes til næste møde. (Dette er de røde felter i skemaet). Dette gælder også, selvom der kan opnås konsensus blandt de fremmødte. Stk. 9: Suppleanter må deltage aktivt i alle udvalgets møder men har kun stemmeret ved afstemninger såfremt det er påkrævet i hht. 8 stk Stk. 10: Udvalgsmedlemmer og suppleanter er inhabile ved afstemninger, såfremt den elev til hvem der ansøges om IT-udstyr er i familie med, eller står i nær relation til, udvalgsmedlemmet eller suppleanten. Stk. 11: Et udvalgsmedlem eller en suppleant er inhabil ved afstemninger, såfremt denne og ansøger er samme person. Stk. 12: Såfremt et udvalgsmedlem eller en suppleant er inhabil i hht. Stk. 10 eller Stk. 11 er udvalgsmedlemmet eller suppleanten selv pligtig af egen drift at meddele inhabilitet til Legatudvalgets øvrige medlemmer. Stk. 13: Såfremt et udvalgsmedlem eller en suppleant er inhabil i hht. Stk. 10 eller Stk. 11 er det den inhabiles egen forpligtelse tidligst muligt før næste udvalgsmøde at udpege sin afløser blandt suppleanterne, og give Legatudvalgets øvrige medlemmer orientering herom. 9 Fondens nedlæggelse og udvalgets opløsning Stk. 1: Beninu Andersens IT Legat mister sin relevans såfremt IT-udstyr en dag bliver et obligatorisk hjælpemiddel der uddeles til alle skoleelever på Sabro-Korsvejskolen. Stk. 2: Beninu Andersens IT Legat uddeles så længe Beninu Andersen er ansat på Sabro-Korsvejskolen eller så længe IT-legatet ikke har udlevet sin relevans i hht. Stk. 1. Stk. 3: Såfremt Beninu Andersen forbliver ansat på Sabro-Korsvejskolen indtil sin folkepension eller evt. førtidspension træder i kraft uddeles Beninu Andersens IT Legat indtil Beninu Andersens død eller indtil legatet mister sin relevans i hht. Stk. 1, hvad end der kommer først. Stk. 4: Legatudvalget opløses når Beninu Andersens IT Legat ikke længere skal uddeles.

MUSLIMERNES FÆLLESRÅD

MUSLIMERNES FÆLLESRÅD Ansøgning om optagelse i Muslimernes Fællesråd For at blive optaget i Muslimernes Fællesråd (MFR), skal den ansøgende forening aflevere ansøgningsskemaet i udfyldt stand sammen med en kopi af foreningens

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Styrelsesvedtægt KAPITEL 1 SKOLEBESTYRELSEN

Styrelsesvedtægt KAPITEL 1 SKOLEBESTYRELSEN Styrelsesvedtægt KAPITEL 1 SKOLEBESTYRELSEN Stk. 1 Sammensætning og valg Ved hver skole oprettes en skolebestyrelse, der består af: 5 eller 7 repræsentanter for forældrene valgt af og blandt personer,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen 1 KAPITEL 1 SKOLEBESTY- RELSEN Sammensætning og valg 1. Ved hver skole oprettes en skolebestyrelse, der består af: eller 7 repræsentanter for forældrene

Læs mere

SKK s formål er at arbejde for medlemmernes lokale faglige, økonomiske og tjenstlige interesser og styrke sammenholdet mellem medlemmerne.

SKK s formål er at arbejde for medlemmernes lokale faglige, økonomiske og tjenstlige interesser og styrke sammenholdet mellem medlemmerne. VEDTÆGTER Den 26.03.14 1 Navn Navnet er SKK Skolelederforeningen, Københavns Kommune. Stk.2 Medlemmer er ledere ansat i Københavns Kommune, omfattet af Overenskomst for ledere m.fl. inden for undervisningsområdet,

Læs mere

Bestyrelsens forslag til ændringer af Racketlon Danmarks vedtægter

Bestyrelsens forslag til ændringer af Racketlon Danmarks vedtægter Bestyrelsens forslag til ændringer af Racketlon Danmarks vedtægter Til ordinær generalforsamling 2019 Lørdag den 09. Marts 2019 Indhold Bestyrelsens forslag... 1 9 Ordinær generalforsamling... 1 Dirigentens

Læs mere

Bilag til pkt. 5a på Skole og Forældre Københavns Generalforsamling 2018: Forslag til vedtægtsændringer

Bilag til pkt. 5a på Skole og Forældre Københavns Generalforsamling 2018: Forslag til vedtægtsændringer Bilag til pkt. 5a på Skole og Forældre Københavns Generalforsamling 2018: Forslag til vedtægtsændringer Forslaget er stillet af bestyrelsen. Begrundelse: Landsforeningen Skole og Forældre har ændret deres

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet Generelt I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet har rektor fastsat en standardforretningsorden

Læs mere

Dansk Selskab for NeuroRehabilitering

Dansk Selskab for NeuroRehabilitering Vedtægter for: Dansk Selskab for NeuroRehabilitering 1. Selskabets navn. Selskabets navn er "Dansk Selskab for NeuroRehabilitering ". 2. Hjemsted. Selskabets hjemsted er formandens arbejdsadresse. 3. Formål.

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Vedtægter for Avalak Aarhus (Gældende fra generalforsamling 25.09.14)

Vedtægter for Avalak Aarhus (Gældende fra generalforsamling 25.09.14) Vedtægter for Avalak Aarhus (Gældende fra generalforsamling 25.09.14) 1 Foreningens navn og adresse Stk. 1 Foreningens navn er: Avalak Aarhus. Stk. 2 Foreningens adresse er: Dalgas Avenue 52, 8000 Aarhus

Læs mere

Alle klubbens medlemmer skal være indstillet på aktivt at støtte og implementere Zonta Internationals mål.

Alle klubbens medlemmer skal være indstillet på aktivt at støtte og implementere Zonta Internationals mål. Zonta - Distrikt 13 - Area 01 - Danmark Standard for Klubvedtægter vedtaget på Landsmøde 2014 Indledning Zonta International er en verdensomspændende organisation for personer i eller med erfaring fra

Læs mere

Vedtægt for styrelsen af Vordingborg Kommunes skolevæsen

Vedtægt for styrelsen af Vordingborg Kommunes skolevæsen Vedtægt for styrelsen af Vordingborg Kommunes skolevæsen Gældende fra 1.1.2007 1 Stk. 1. På alle skoler bortset fra 10. klasse-centret består skolebestyrelsen af 7 forældrerepræsentanter, 2 elevrepræsentanter

Læs mere

Hoptrup Frivillige Brandværn VEDTÆGTER FOR HOPTRUP FRIVILLIGE BRANDVÆRN

Hoptrup Frivillige Brandværn VEDTÆGTER FOR HOPTRUP FRIVILLIGE BRANDVÆRN Hoptrup Frivillige Brandværn VEDTÆGTER FOR HOPTRUP FRIVILLIGE BRANDVÆRN 1 Navn og formål. Stk. 1. Værnets navn er Hoptrup Frivillige Brandværn oprettet den 6. august 1929. Stk. 2. Dets formål er, indenfor

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune

FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune Indholdsfortegnelse: Byrådets møder 3 Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse 4 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse 4 Udvalg

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Café Exit

Vedtægter for Foreningen Café Exit Vedtægter for Foreningen Café Exit Indledning Foreningen Café Exit blev oprettet i 2007 på initiativ af fængselspræster i Vestre Fængsel, repræsentanter fra Fangekoret i Vridsløselille Statsfængsel og

Læs mere

6. ORDINÆR GENERALFORSAMLING.

6. ORDINÆR GENERALFORSAMLING. Side 3 af 8 sendes til offentlig myndighed. Endvidere gælder indsigten revisionsprotokoller, der er forelagt bestyrelsen.skolens årsrapport sendes fra skolen senest 14 dage før generalforsamlingen. 5.

Læs mere

Forretningsorden for studienævnet på Kunstakademiets Billedkunstskoler

Forretningsorden for studienævnet på Kunstakademiets Billedkunstskoler Forretningsorden for studienævnet på Kunstakademiets Billedkunstskoler Denne forretningsorden bygger på Bekendtgørelse 907 af 22/06-2011 om styrelse af det kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Medlemstallet er fastsat af dekanen under hensyntagen til den uddannelsesfaglige bredde, som studienævnet dækker.

Medlemstallet er fastsat af dekanen under hensyntagen til den uddannelsesfaglige bredde, som studienævnet dækker. UNIVERSITET Standardforretningsorden for studienævn Standardforretningsorden af 29. oktober 2012 for studienævn Journalnummer: 60354 F O R R E T N I N G S O R D E N For Uddannelsen til klinisk tandtekniker

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Foreningen Musik i Lejet

V E D T Æ G T E R. for. Foreningen Musik i Lejet V E D T Æ G T E R for Foreningen Musik i Lejet 1 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Foreningens navn er Musik i Lejet. 1.02 Foreningen har hjemsted i Gribskov Kommune. 2. FORMÅL 2.01 Foreningen har til formål på

Læs mere

Eksisterende Vedtægter. Nye Vedtægter. Vedtægter for FDF Tårnby s forældre- og vennekreds.

Eksisterende Vedtægter. Nye Vedtægter. Vedtægter for FDF Tårnby s forældre- og vennekreds. Eksisterende Vedtægter Vedtægter for FDF Tårnby s forældre- og vennekreds. 1. Foreningens navn. Foreningens: navn er FDF Tårnby s forældre- og vennekreds, hjemsted er Tårnby kommune 2. Formål. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Skole og Forældre København

Vedtægter for Skole og Forældre København Vedtægter for Skole og Forældre København 1. Foreningens navn er Skole og Forældre, København under Landsforeningen Skole og Forældre. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2. Som medlemmer i Skole

Læs mere

Forretningsorden for Kodas bestyrelse

Forretningsorden for Kodas bestyrelse 17. september 2014 Forretningsorden for Kodas bestyrelse 1. Bestyrelsens konstituering 1.1. Konstituering og sammensætning Bestyrelsen konstituerer sig på første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen.

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Nuværende vedtægter 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 2 Formål Foreningen har som formål: At

Læs mere

Bilag A. Valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Roskilde Kommune. Kapitel 1. Generelt om valgene m.v.

Bilag A. Valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Roskilde Kommune. Kapitel 1. Generelt om valgene m.v. Bilag A Valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Roskilde Kommune Kapitel 1 Generelt om valgene m.v. 1. Byrådet sørger for, at der vælges forældrerepræsentanter til skolebestyrelser

Læs mere

VEDTÆGTER FOR REALSKOLENS VENNER

VEDTÆGTER FOR REALSKOLENS VENNER VEDTÆGTER FOR REALSKOLENS VENNER 1 1. Foreningens navn er Realskolens Venner Foreningens hjemsted er Randers Kommune Foreningens hovedformål er at støtte den private selvejende institution Randers Realskole

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Akademisk Råds sammensætning og ledelse 1. Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet består pr. 1. januar 2017 af

Læs mere

Klub vedtægter Revideret

Klub vedtægter Revideret Klub vedtægter Revideret 2015.04.21 Klub vedtægter Indledning Zonta International er en verdensomspændende organisation for personer med erhvervserfaring, der i fællesskab arbejder med at fremme kvinders

Læs mere

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans 1 - Navn Foreningens navn er Dansk Forum for Mikrofinans. 2 Formål Dansk Forum for Mikrofinans har til formål at bidrage til at øge kvaliteten og omfanget af den

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted

Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted 1 Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted Bagsværd Friskole (Hanna Skolen) er en selvejende institution med hjemsted i Gladsaxe Kommune. Skolen har påbegyndt

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BEBOERFORENINGEN NORDDALSPARKEN

VEDTÆGTER FOR BEBOERFORENINGEN NORDDALSPARKEN VEDTÆGTER FOR BEBOERFORENINGEN NORDDALSPARKEN 1. Navn: Foreningens navn er: "BEBOERFORENINGEN NORDDALSPARKEN". 2. Formål: Foreningens formål er at varetage medlemmernes interesser samt, at styrke det sociale

Læs mere

COLITIS-CROHN FORENINGEN

COLITIS-CROHN FORENINGEN COLITIS-CROHN FORENINGEN Vedtægter for COLITIS-CROHN FORENINGEN 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: Landsforeningen til bekæmpelse af COLITIS ULCEROSA og CROHNS SYGDOM samt andre relaterede tarmsygdomme.

Læs mere

Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser

Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser 1 Sammensætning af skolebestyrelser Stk. 1. Alle skoler skal oprette en skolebestyrelse. Skolebestyrelsen sammensættes forskelligt alt efter skolens type. I Jammerbugt

Læs mere

Vedtægter for Danske Populær Autorer

Vedtægter for Danske Populær Autorer Vedtægter for Danske Populær Autorer 1. FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er Danske Populær Autorer (DPA). 1.2. DPA er en interesseorganisation for ophavsmænd m/k til værker inden

Læs mere

Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser

Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Regelsættet er tiltrådt af Børneudvalget 10.03.2014 Kapitel 1 - Indledning I henhold til Folkeskolelovens kapitel 6, er der fastsat følgende

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014.

Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014. Forslag til vedtægtsændringer for FBL-Hjørring fremsat på generalforsamlingen november 2014. Forslaget læses i kolonnen til venstre. I kolonnen til højre findes de gældende vedtægter, men ikke hele vejen

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N V E D T Æ G T E R for F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N Formål: 1. (1) Foreningens formål er at tilrettelægge og gennemføre Kulturnatten i København. Hensigten med Kulturnatten

Læs mere

Vejledende vedtægter for lokale afdelinger, der ønsker forskudt valgperiode, gældende fra 11. januar 2018

Vejledende vedtægter for lokale afdelinger, der ønsker forskudt valgperiode, gældende fra 11. januar 2018 Vejledende vedtægter for lokale afdelinger, der ønsker forskudt valgperiode, gældende fra 11. januar 2018 1 Navn Navnet er Skolelederforeningen, (Kommunenavn) afdeling. Medlemsberettiget er enhver, som

Læs mere

Regulativ - Lokaludvalgene

Regulativ - Lokaludvalgene Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. Af 6. februar 2014 I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation

Læs mere

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl. 19.00 i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer NUVÆRENDE VEDTÆGTER FOR VANGEDES VENNER 1 Navn og

Læs mere

Elevrådets vedtægter

Elevrådets vedtægter Elevrådets vedtægter Indhold 1 Navn og formål... 2 2 Repræsentation... 2 3 Elevrådsrepræsentanter... 2 4: Organisation... 3 5 Udvalg... 3 6 Ordinære møderegler... 4 7 Forretningsorden... 5 8 Arbejdsopgaver...

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS)

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) F O R R E T N I N G S O R D E N for Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences () Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for akademiske råd, som rektor har fastsat, jf.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015

Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015 Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015 Indhold Kapitel 1: Indledning... 2 Kapitel 2: Skolebestyrelsen... 2 1. Skolebestyrelsens sammensætning... 2 1.a. Sammensætning af skolebestyrelsen ved

Læs mere

Onsdag den 26. april 2017 kl

Onsdag den 26. april 2017 kl Taastrup Realskole Elme Allé 17-21 2630 Taastrup Tlf. 4399 0227 E-mail taastrup.realskole@t-r.dk Taastrup, den 10. april 2017 Til forældrene Vi indbyder hermed til ordinært forældrekredsmøde i store sal

Læs mere

DAMGÅRDEN VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DAMGÅRDEN. Dato: 14.04.2014. www.damgaarden3000.dk

DAMGÅRDEN VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DAMGÅRDEN. Dato: 14.04.2014. www.damgaarden3000.dk VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DAMGÅRDEN Dato: 14.04.2014 Indhold 1. Foreningens navn 2. Formål 3. Samarbejde 4. Medlemmer 5. Revisorer 6. Optagelse af andre foreninger 7. Bestyrelse 8. Driftsleder 9. Regnskabsføring

Læs mere

Vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen

Vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen Vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen 1 På alle skoler bortset fra 10. klasse-centret og Kompetencecenter Kalvehave består skolebestyrelsen af 7 forældrerepræsentanter, 2 elevrepræsentanter

Læs mere

1: Navn, hjemsted og virkeområde. Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted og virkeområde er Aabenraa Kommune. 2: Baggrund og formål

1: Navn, hjemsted og virkeområde. Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted og virkeområde er Aabenraa Kommune. 2: Baggrund og formål 1 Vedtægter for den selvejende institution Aabenraa Selvhjælp 1: Navn, hjemsted og virkeområde Stk. 1: Den selvejende institutions navn er Aabenraa Selvhjælp Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 Formål Foreningen har som formål: At drive Frivilligcenter

Læs mere

VEDR. REGLER FOR VALG TIL SKOLEBESTYRELSE

VEDR. REGLER FOR VALG TIL SKOLEBESTYRELSE BILAG 1 VEDR. REGLER FOR VALG TIL SKOLEBESTYRELSE BØRNE- OG SKOLEAFDELINGEN 2016 1 INDHOLD Bekendtgørelsen af 14. januar 2014... 3 Kapitel 1... 4 Generelt om valgene m.v.... 4 Valgbestyrelsen... 4 Kapitel

Læs mere

Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis. (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet

Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis. (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet I henhold til beslutning på Praksisudvalgets møde den 5. februar 2014 fastsættes hermed en forretningsorden

Læs mere

Vedtægter for privatinstitutionen Mammen frivuggestue i Viborg Kommune

Vedtægter for privatinstitutionen Mammen frivuggestue i Viborg Kommune Vedtægter for privatinstitutionen Mammen frivuggestue i Viborg Kommune 1 Institutionens navn Stk.1 Privatinstitutionens navn er Mammen frivuggestue. Institutionens hjemsted er Viborg kommune. Institutionen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen.

Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen. Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen. I henhold til Lov om folkeskolen 41, Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen (VEJ nr. 169 af 08/11/1999) samt valgforordningen

Læs mere

Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern

Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern Vedtægter for LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern 1. Navn Aktionsgruppens navn er LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern. 2. Hjemsted (Område) Aktionsgruppens hjemsted er Lemvig og Ringkøbing-Skjern Kommuner. 3. Formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE

VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE 1 Foreningen navn er Støtteforeningen for Kellers Minde. Foreningens hjemsted er H.O.Wildenskovsvej 10,7080 Børkop. 2 Foreningens formål er.: 1. at udbrede

Læs mere

Referat af stiftende generalforsamling i Danish Academic Economists in North America (DAEiNA), d. 14. april 2012

Referat af stiftende generalforsamling i Danish Academic Economists in North America (DAEiNA), d. 14. april 2012 Referat af stiftende generalforsamling i Danish Academic Economists in North America (DAEiNA), d. 14. april 2012 Tilstedeværende: Torben Andersen, Bo E. Honoré, Niels- Hugo Blunch, Rasmus Jørgensen, Nikolaj

Læs mere

Nyt forslag. 1. Navn Foreningens navn er Dansk Skoleidræt, Kreds Nordjylland, og den er en kreds under landsorganisationen Dansk Skoleidræt.

Nyt forslag. 1. Navn Foreningens navn er Dansk Skoleidræt, Kreds Nordjylland, og den er en kreds under landsorganisationen Dansk Skoleidræt. Forslag til vedtægter for Skoleidræt Nordjylland Nuværende 1. Navn Foreningens navn er Dansk Skoleidræt, Kreds Nordjylland, og den er en kreds under landsorganisationen Dansk Skoleidræt. 2 Formål 1. Dansk

Læs mere

Forretningsorden for Movias bestyrelse

Forretningsorden for Movias bestyrelse Forretningsorden for Movias bestyrelse Gældende tekst Forslag til ny tekst A. Bestyrelsens møder 1 Bestyrelsen udøver sin virksomhed i møder. Der fastsættes inden 1. november en mødeplan for bestyrelsens

Læs mere

Vedtægter for Danske Populær Autorer

Vedtægter for Danske Populær Autorer Vedtægter for Danske Populær Autorer 1. FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er Danske Populær Autorer (DPA). 1.2. DPA er en interesseorganisation for skabere af værker inden for

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering FORRETNINGSORDEN for Amager Øst LOKALUDVALG Udvalgets konstituering 1. Det ældste medlem (i alder) indkalder til lokaludvalgets konstituerende møde. Stk. 2. På det konstituerende møde vælges en formand

Læs mere

Kapitel 1. Skolebestyrelsen Sammensætning og valg

Kapitel 1. Skolebestyrelsen Sammensætning og valg Kapitel 1. Skolebestyrelsen Sammensætning og valg Nugældende vedtægt Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrepræsentanter, der alle har stemmeret. På

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune Næstved Kommune Center for Uddannelse August 2016 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune 1 I henhold til Lov om folkeskolen samt Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens

Læs mere

Vedtægt for den Selvejende Institution Sct. Georgs Gårdens Vuggestue

Vedtægt for den Selvejende Institution Sct. Georgs Gårdens Vuggestue Vedtægt for den Selvejende Institution Sct. Georgs Gårdens Vuggestue 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er Sct. Georgs Gårdens Vuggestue, Vangeboled 1, 2840 Holte. Institutionen

Læs mere

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds SIND Landsforeningen for psykisk sundhed Vedtægter for SIND- Hovedstadens Regionskreds 2014 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 Regionskredsens navn er SIND-Hovedstadens Regionskreds. Stk. 2 Regionskredsens hjemsted

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Det Juridiske Fagstudienævn

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Det Juridiske Fagstudienævn F O R R E T N I N G S O R D E N for Det Juridiske Fagstudienævn Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for studienævn, som rektor har fastsat, jf. vedtægt for Aarhus Universitet

Læs mere

Stk. 2. Foreningen har adresse hos den af foreningens bestyrelse til enhver tid valgte administrator uden henvisning til eventuel tilknyttet firma.

Stk. 2. Foreningen har adresse hos den af foreningens bestyrelse til enhver tid valgte administrator uden henvisning til eventuel tilknyttet firma. 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er "Foreningen Vestas Shareholders". Stk. 2. Foreningen har adresse hos den af foreningens bestyrelse til enhver tid valgte administrator uden henvisning til

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt

Skolestyrelsesvedtægt Skolestyrelsesvedtægt SKOLESTYRELSESVEDTÆGT FOR HEDENSTED KOMMUNE Kapitel 1 Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen består af: 5 forældrerepræsentanter på skoler uden overbygning 7 forældrerepræsentanter

Læs mere

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Turismefremme Foreningens hjemsted er formandens virksomhedsadresse, eller der hvor foreningens sekretariat er beliggende. Formanden

Læs mere

Vedtægter for Rollespilsforeningen Dragon Factory Vedtaget på generelforsamling d. 19/9 2009.

Vedtægter for Rollespilsforeningen Dragon Factory Vedtaget på generelforsamling d. 19/9 2009. Vedtægter for Rollespilsforeningen Dragon Factory Vedtaget på generelforsamling d. 19/9 2009. 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er DragonFactory, og foreningens hjemsted er Ballerup Kommune. Foreningen

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet udføres til

Læs mere

Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser

Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Regelsæt om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser Kapitel 1 - Indledning I henhold til folkeskolelovens kapitel 6 og skolebestyrelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 28 af 14/01/2014)

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Ændringsforslag Februar 2016 Skoleafdelingen Kapitel 1. Skolebestyrelsen Sammensætning og valg Nugældende vedtægt Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter,

Læs mere

Regler om valg til skolebestyrelse - indsættes som bilag til vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen.

Regler om valg til skolebestyrelse - indsættes som bilag til vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen. Regler om valg til skolebestyrelse - indsættes som bilag til vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen. I henhold til folkeskolelovens (lov nr. 1640 af 26. december 2013, Indførelse af en

Læs mere

Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark

Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark Foreningen af Sygehusmaskinmestre i Danmark Vedtægter 2018 Således vedtaget på ordinær generalforsamling i Brædstrup den 11. oktober1989. Således tekstmæssig (sprogmæssig) revideret og vedtaget på ordinær

Læs mere

tat meddelelse

tat meddelelse tat meddelelse 18.04.1994 J. nr. 0.4.3..Erstatter: Om: Ny standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger. Indledning TAT s hovedbestyrelse har i efteråret 1993 og foråret 1994 foretaget en gennemgang af standardvedtægten

Læs mere

Bilag D Regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Gentofte Kommune. Kapitel 1 Generelt om valget

Bilag D Regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Gentofte Kommune. Kapitel 1 Generelt om valget Vedtægt for styrelsen af Gentofte Kommunes folkeskolevæsen - side 1 Bilag D Regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolerne i Gentofte Kommune Kapitel 1 Generelt om valget

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune Næstved Kommune Center for Uddannelse 2014 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune 1 I henhold til Lov om folkeskolen samt Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen

Læs mere

Vedtægter for støtteforeningen Uhre Friskoles Venner"

Vedtægter for støtteforeningen Uhre Friskoles Venner Vedtægter for støtteforeningen Uhre Friskoles Venner" 1. Støtteforeningen Uhre Friskoles Venner" har hjemsted i IkastBrande kommune. 2. Foreningens formål er at bevare Uhre Friskole som samlingssted ved

Læs mere

Assens Byråds Forretningsorden

Assens Byråds Forretningsorden Assens Byråds Forretningsorden Forretningsorden Assens Byråd 2014 Forretningsorden for Assens Byråd Byrådets møder. 1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles

Læs mere

Kulturelt Samråd for Viborg Kommune

Kulturelt Samråd for Viborg Kommune Kulturelt Samråd for Viborg Kommune Vedtægter 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Kulturelt Samråd, Viborg Kommune. Foreningen har hjemsted i Viborg Kommune, med adresse i Kulturforvaltningen. 2.

Læs mere

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Frivilligcenter Skive. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Skive Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål

Læs mere

De Aktive Centre. Et aktivt og sundt liv hele livet!

De Aktive Centre. Et aktivt og sundt liv hele livet! De Aktive Centre Et aktivt og sundt liv hele livet! Holbæk Kommunes Aktive Centre er åbne lokale centre, hvor fællesskab, livskvalitet og aktivitet er omdrejningspunktet. Alle, der har lyst til at være

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NEM s.m.b.a. Indhold

VEDTÆGTER FOR NEM s.m.b.a. Indhold VEDTÆGTER FOR NEM s.m.b.a. Indhold 1 Navn og hjemsted... 2 2 Formål... 2 3 Medlemmer... 2 4 Selskabets ledelse... 2 5 Valg af repræsentantskab... 3 6 Klage over valg... 4 7 Generalforsamling kompetence,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KUNSTFORENINGEN FOR ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN

VEDTÆGTER FOR KUNSTFORENINGEN FOR ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN VEDTÆGTER FOR KUNSTFORENINGEN FOR ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Kunstforeningen for Ældre- og Handicapforvaltningen af 3. marts 1998. 1.2 Foreningens hjemsted

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægten for folkeskoleområdet I henhold til folkeskolelovens 41 skal byrådet, efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne, fastsætte

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Ændringsforslag med indarbejdede høringsforslag/præciseringer - markeret med grøn tekst April 2016 Skoleafdelingen Kapitel 1. Skolebestyrelsen Sammensætning

Læs mere

VEDTÆGTER. for DANSK LIVE. Interesseorganisation for festivaler og spillesteder

VEDTÆGTER. for DANSK LIVE. Interesseorganisation for festivaler og spillesteder VEDTÆGTER for DANSK LIVE - Interesseorganisation for festivaler og spillesteder Vedtaget på generalforsamlinger i Festivaldanmark.dk og [spillesteder dk] d. 29.4.2011 Revideret på generalforsamlinger i

Læs mere

VEDTÆGTER for foreningen Byg til Vækst

VEDTÆGTER for foreningen Byg til Vækst VEDTÆGTER for foreningen Byg til Vækst Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Byg til Vækst. Foreningen har hjemsted i Odense Kommune. Medlemskreds og kontingent 2 Foreningens medlemmer er Odense, Assens,

Læs mere

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald.

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for Økonomiudvalget (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født formand

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Stk. 4 Formanden skal sørge for, at medlemmerne får forelagt de nødvendige oplysninger til bedømmelse af sagerne.

Stk. 4 Formanden skal sørge for, at medlemmerne får forelagt de nødvendige oplysninger til bedømmelse af sagerne. DEFF 15/334 Forretningsorden for DEFF s styregruppe Fastsat i henhold til vedtægter for DEFF af 15. august 2014. Ordinære og ekstraordinære møder, skriftlig behandling 1 Styregruppen udøver sin virksomhed

Læs mere

Forretningsorden for regionsrådet i Region Syddanmark

Forretningsorden for regionsrådet i Region Syddanmark Forretningsorden Forretningsorden for regionsrådet i Region Syddanmark Regionsrådets møder 1. Regionsrådets møder er offentlige. Regionsrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre,

Læs mere

Vedtægter for SAMRåd ved RUC

Vedtægter for SAMRåd ved RUC Vedtægter for SAMRåd ved RUC Artikel 1: Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er SAMRåd. Foreningen har hjemsted på Roskilde Universitet. Artikel 2: Formål 2 Formål Stk. 1 Foreningen

Læs mere

Vedtægter for. SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling. Side 1 af 5 sider

Vedtægter for. SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling. Side 1 af 5 sider Vedtægter for SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling 2014 Side 1 af 5 sider 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND-Hillerød/Allerød. Lokalafdelingen dækker Hillerød og Allerød kommuner.

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI).

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). 1. Foreningens navn og hjemsted: 1.1: Foreningens navn er Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Hjemsted er Brancheforeningens

Læs mere

Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud

Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud Brøndby Kommune Børneforvaltningen August 2012 Vedtægt for styrelse af Brøndby kommunes dagtilbud 1. Formål: Der oprettes forældrebestyrelser ved de enkelte dagtilbud for at give forældrene størst mulig

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING. Stk. 1.

VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING. Stk. 1. VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING HOVEDAFDELINGEN 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved Kommune. 2,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Holstebro Kommunes skolevæsen Skoleafdelingen 1 Kapitel 1 Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1 Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

VEDTÆGTER. Foreningen Dansif CVR nr

VEDTÆGTER. Foreningen Dansif CVR nr VEDTÆGTER for Foreningen Dansif CVR nr. 33 63 63 85 Side 2 af 7 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Dansif. 1.2 Dansif er en frivillig forening. 1.3 Foreningens hjemsted er Region Hovedstaden. 2

Læs mere