Indhold Optagelse.dk... 2 UG.dk... 2 Fagretninger på grundforløb Optagelsesprocedure på Knord... 3 Elever med særlige forudsætninger...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indhold Optagelse.dk... 2 UG.dk... 2 Fagretninger på grundforløb Optagelsesprocedure på Knord... 3 Elever med særlige forudsætninger..."

Transkript

1 Indhold Optagelse.dk... 2 UG.dk... 2 Fagretninger på grundforløb Optagelsesprocedure på Knord... 3 Elever med særlige forudsætninger... 4 SU... 4 Ungdomskort... 5 Elevplads... 6 Skolepraktik... 6 Overgangskrav til hovedforløbet... 8 Til Voksne over 25 år... 8

2 FAQ studievejledning Knord Optagelse.dk Hvordan søger jeg på Optagelse.dk? Vejledninger til optagelse.dk ligger på vores hjemmeside. Er der adgangskrav til handelsskolen? Du skal have bestået dansk og matematik med min. 02 fra 9. eller 10. klasse Jeg har været længere væk end 14 måneder fra afslutningen af min folkeskole og skal direkte på GF2 er der noget jeg skal være opmærksom på? Skal du på GF2 EUD Detail, og mangler du dansk og engelsk på min. D-niveau, skal disse to fag gennemføres inden hovedforløbet/skolepraktikken. Vi anbefaler, at du har gennemført fagene, inden du starter på GF2. Skal du på GF2 EUD Handel, og mangler du dansk og engelsk på min. C-niveau, skal disse to fag gennemføres inden hovedforløbet/skolepraktikken. Vi anbefaler, at du har gennemført fagene, inden du starter på GF2. Skal du på GF2 EUX (Detail, handel eller kontor) og mangler du dansk, engelsk og samfundsfag på min. C-niveau, skal disse tre fag gennemføres inden hovedforløbet/skolepraktikken. Vi anbefaler, at du har gennemført fagene, inden du starter på GF2. Fagene kan tages på den lokale VUC UG.dk Hvordan finder jeg online-vejledning? Der findes flere forskellige muligheder. På Facebook kan du søge efter evejledning valg af uddannelse Du kan ligeledes vælge ministeriets guide på: Hvordan får jeg kontakt til min UU-vejleder? Du kan kontakte din kommunes ungevejledercenter eller søge via dette link: Fagretninger på grundforløb 2 Hvor finder jeg info om mulige fagretninger? På Knord tilbyder vi uddannelser inden for kontor, handel og detail. Mens du går på GF1, bliver du vejledt af din studievejleder og din kontaktlærer, så du er klædt på til at vælge fagretning.

3 Skal du direkte ind på GF2 eller EUS, skal du i forbindelse med din optagelse vælge den ønskede fagretning. Uddannelsesnævnet gennemgår de enkelte fagretninger på deres hjemmeside: Kontor: Handel: Detail: Optagelsesprocedure på Knord Hvordan er optagelsesproceduren på Knord? Når du har ansøgt via optagelse.dk, ser vi din ansøgning igennem, og vi kontakter dig, hvis du evt. mangler at fremsende noget dokumentation. Ved optagelse til august bliver du indkaldt til en visitationssamtale i maj. Ved optagelse til januar bliver du indkaldt til en visitationssamtale i december. Hvis du ikke møder op til visitationssamtalen og ikke melder afbud, bliver du ikke optaget. Formålet med visitationssamtalen er at sikre os, at du har valgt rigtigt, og vi får lidt at vide om dig som elev. Til samtalen vil vi rigtig gerne møde både dig og dine forældre, så vi lærer jer lidt at kende. Møder du op til visitationssamtalen bliver du også optaget. Hvornår hører jeg fra Knord, efter jeg har ansøgt om optagelse? Vi bekræfter, at vi har modtaget din ansøgning senest 14 dage efter modtagelsen. Vi sender et bekræftelsesbrev til din e-boks. Hvornår ved jeg, at jeg er optaget på Knord? Medio juni /medio december efter du har været til visitationssamtale, sender vi et optagelsesbrev til din e-boks. Når du har modtaget optagelsesbrevet, kan du søge SU og Uddannelseskort. Hvordan bliver jeg kontaktet af Knord? Vi kommunikerer med vores elever enten via e-boks eller via mail. Det er derfor vigtigt, at du og dine forældre (hvis du er under 18 år) sørger for, at vi altid har den korrekte mailadresse. Hvem sender Knord breve til? Hvis eleven er under 18 år, sender vi breve til forældre og også til eleven. Hvis eleven er 18 år og derover, kommunikerer vi kun med eleven.

4 Elever med særlige forudsætninger Kan jeg få støtte på uddannelsen? Hvis du er ordblind, har ADHD eller andre særlige forudsætninger, er det vigtigt, at du enten skriver dette i din ansøgning eller siger det ved visitationssamtalen, så vi kan tale om, om du har lyst til at få støtte eller ej. Såfremt du ønsker støtte har vi mulighed for at ansøge om IT hjælpemidler, lærerstøttetimer samt mentorstøtte. Det er selvfølgeligt helt frivilligt, om du ønsker støtte eller ej. SU Hvornår kan jeg få SU? Kvartalet efter du er fyldt 18 år, er du SU berettiget. Dvs. fylder du 18 år i: Januar, februar eller marts, kan du tidligst få SU fra april (og tidligst søge i 1. marts). April, maj eller juni, kan du tidligst få SU fra juli (og tidligst søge i 1. juni). Juli, august eller september, kan du tidligst få SU fra oktober (og tidligst søge i 1. september). Oktober, november eller december, kan du tidligst få SU fra januar (og tidligst søge 1. december) Jeg er 18 / 19 år. Hvor meget får jeg i SU? Hvis du er 18 og 19 år, beregnes din SU efter: Dine forældres indkomst Om du bor hos dine forældre eller ej (du får som udgangspunkt satsen for SU som hjemmeboende - også selv om du er flyttet hjemmefra). Læs mere her: Jeg er 20 år (eller derover). Hvor meget får jeg i SU? For 20 årige er satsen for SU afhængig af, om du bor hos dine forældre eller ej. Hvis du er hjemmeboende, er satsen for SU afhængig af dine forældrenes indkomst. Hvis du er udeboende, så er satsen for SU uafhængig af dine forældres indkomst. Læs mere her: Jeg er 18 / 19 år. Hvordan kan jeg få SU som udeboende? Hvis du flytter hjemmefra, når du er 18 eller 19 år, skal dit uddannelsessted have dokumentation for, at du opfylder en af nedenstående betingelser for at få udeboende satsen.

5 Den normale transportvej er 20 kilometer eller mere mellem dit uddannelsessted og dine forældres bopæl. Transporttiden (med offentlige transportmidler) mellem dit uddannelsessted og dine forældres bopæl er på mere end 75 minutter. Ventetid mellem de forskellige offentlige transportmidler tæller med i de 75 minutter. Du har været udeboende uafbrudt i mindst 12 måneder, lige frem til du blev berettiget til SU til den uddannelse, du er i gang med. Du kan ikke længere bo hjemme på grund af ganske særlige omstændigheder i hjemmet (for eksempel meget trange boligforhold eller langvarig sygdom). Jeg er 20 år. Hvordan kan jeg få SU som udeboende? Hvis du flytter hjemmefra, når du er 20 år eller derover, skal du ikke aflevere særlig dokumentation. Din bopælsstatus som udeboende vil automatisk og løbende blive afgjort på basis af oplysninger fra CPR og Folkeregistret. Hvordan søger jeg SU lån? Du søger dit SU lån på Du skal huske efterfølgende at godkende den låneplan, som SU- Styrelsen laver til dig. Du kan låne kr pr. måned. Hvad sker der, hvis jeg tidligere har fået SU til en anden ungdomsuddannelse? Du kan få SU til flere ungdomsuddannelser. Det vil sige, at du for eksempel efter en studentereksamen også kan få SU til en erhvervsuddannelse, ligesom du efter en erhvervsuddannelse kan få SU til en gymnasial uddannelse eller en ny erhvervsuddannelse. Du kan dog maksimalt få SU til fem ungdomsuddannelser (med mindre du har fået et uddannelsespålæg i kontanthjælpssystemet). Må jeg tjene penge ved siden af min SU? Ja, men der er grænser for, hvor meget du må tjene. Læs mere her: Ungdomskort Hvordan søger jeg Ungdomskort? Når du har modtaget bekræftelse på, at du er blevet optaget på uddannelsen, søger du Ungdomskort på Du skal godkendes i trin 1 før du går videre til trin 2 Jeg har ikke fået mit Ungdomskort - hvad skal jeg gøre? Hvis du har søgt og betalt for kortet, skal du kontakte dit trafikselskab og høre, hvad fejlen skyldes.

6 Du kan tidligst modtage dit Ungdomskort 14 dage efter du har bestilt det på Jeg kan ikke søge Ungdomskort hvad skal jeg gøre? Kontakt studievejledningen på din uddannelse Kan jeg få Ungdomskort, når jeg går i 10. klasse? Nej, du kan ikke få Ungdomskort til 10. klasse, som er en del af grundskolen. Er du år, er du dog berettiget til Ungdomskort i kraft af din alder. Elevplads Hvornår skal jeg søge elevplads? Du skal søge praktikpladser, mens du går på EUD/EUX og der vil allerede på GF1 være afsat tid til CV og ansøgningsskrivning her vil du være i tæt kontakt med skolens studievejledere samt praktikpladskonsulent. Hvis du fortsætter på EUX bliver der fulgt op på CV og ansøgning i løbet af studieåret, så du er klar til at søge elevpladser. Praktikpladskonsulenten arbejder sammen med dig om at gøre dit CV og din ansøgning så god som mulig, samtidigt med at de har et stort netværk ude i virksomheder som ønsker at få elever, hvilket kan gøre din overgang fra EUD/EUX og ud i virksomheden nemmere. Er der praktikpladser at få? Ja, inden for uddannelserne Handel, Kontor og Detail er der gode muligheder for at få en elevplads. Uddannelsesnævnet som er ansvarlige for at følge bla. praktikpladssituationen offentliggør på deres hjemmeside måned for måned hvordan praktikpladssituationen er. Du kan få et overblik her: Kan jeg få hjælp til at søge elevplads? Ja, på Knord er det en prioritering at hjælpe dig i din uddannelsesafklaring samt i din videre elevpladssøgning. Der er afsat tid i undervisningen til netop at øge dit fokus på hvad du er god til og ud fra det skrive ansøgning samt CV, som skal føre dig videre til en elevplads. Det er vigtigt, at du selv gør en indsats i forhold til at arbejde med dit CV og din ansøgning, samt holder dig opdateret i forhold til de opslåede elevstillinger på eks. som du vil blive præsenteret for på dit EUD/EUX forløb. Skolepraktik Hvordan bliver jeg optaget i skolepraktik?

7 Du kan blive optaget i skolepraktik, hvis du deltager i det obligatoriske informationsmøde omkring praktikcentret som du vil blive indkaldt til af skolen. Mødet bliver holdt mellem 2 uger inden du er færdig og op til 1 uge efter du er færdig med dit grundforløb (EUD/EUX/EUS). Efter informationsmødet skal du sende en ansøgning, dit CV samt grundforløbsbevis til Praktikcentret. Herefter vil du blive indkaldt til en EMMA samtale, hvor formålet er at klarlægge om du opfylder EMMA kriterierne, som handler om, at: - du skal være Egnet -vi skal kunne se at du vil kunne få et tilfredsstillende udbytte af skoleundervisning og praktik, samt om din adfærd lever op til, hvad der forventes på arbejdsmarkedet, f.eks. i forhold til at overholde mødetider og aftaler. - Mobil både geografisk og fagligt - du skal altså søge elevpladser som ikke kun ligger tæt på hvor du bor, samt hvis du er eks. er detail elev, skal du tage elevpladser inden for de forskellige retninger, eks. inden for elektronik og dagligvarebranchen. - Aktiv du skal søge alle relevante elevstillinger samt søge uopfordrede elevstillinger, svarende til 6 stillinger om ugen. Hvad skal jeg lave i Praktikcentret? Den vigtigste opgave for Praktikcentret er at hjælpe dig med din jobsøgning samt bygge bro til mulige arbejdsgivere samt sikre, at mens du er optaget i Praktikcentret, får du den bedst mulige uddannelse. Det betyder, at mens du er i Praktikcentret, vil du arbejde med praksisnære opgaver, som er direkte sammenlignelige med det, som du skal lære ude i en ordinær elevplads. Fokus i Praktikcentret er altså på, at du hurtigst muligt får en ordinær praktikplads, samt at du rent faktisk bliver ved med at være i gang med din uddannelse og dermed er tættere på målet om at blive færdig udlært. Hvad gør jeg hvis jeg ikke får en elevplads? Hvis du ikke får en elevplads lige efter du er færdig med dit EUD/EUX forløb og du ikke deltager i informationsmødet og derfor ikke har adgang til Praktikcentret, så har du mulighed for at få hjælp til CV og ansøgning hos skolens praktikpladskonsulent. Du skal via praktikpladsen.dk være registeret som praktikpladssøgende, og det vil skolens praktikpladskonsulent hjælpe dig med, mens du er i gang med dit EUD/EUX forløb. Hvis jeg mister min elevplads hvad så? Hvis du mister din elevplads undervejs så skal din arbejdsplads sende en ophævelse til hovedforløbsskolen, som derefter er forpligtet til at fortælle dig, at du har mulighed for at søge om optagelse i Praktikcentret. Du skal herefter fortælle skolen, at du ønsker optagelse i Praktikcentret, og du vil blive indkaldt til en samtale, hvor det vil blive vurderet, om du selv er ansvarlig for, at virksomheden har ophævet din uddannelsesaftale. Hvis du selv er ansvarlig for, at

8 uddannelsesaftalen er ophævet, eks. fordi du synes virksomheden er for langt væk i forhold til hvor du bor, er du ikke berettiget til at blive optaget i Praktikcentret. Hvis det derimod bliver vurderet at det er uforskyldt (eks. hvis virksomheden er økonomisk trængt) så vil du modtage et brev om, at du kan søge om optagelse i Praktikcentret, og vi vil herefter hurtigst muligt efter din ophævelse indkalde dig til en samtale, hvor det vil blive vurderet, om du opfylder EMMA kriterierne. Overgangskrav til hovedforløbet For at kunne starte på hovedforløbet er der en række krav til det grundforløbsbevis man har, afhængigt af om det er kontor, handel, detail, event eller finans, som man ønsker at starte på. Disse krav kan ses på flg. Link Til Voksne over 25 år Hvad er en RKV? Svar: Alle over 25 år, der melder sig på en erhvervsuddannelse for voksne (EUV), indleder uddannelsen med en RKV (realkompetencevurdering), der ender med en EUV uddannelsesplan. RKV har til formål at vurdere din samlede viden og kompetencer med henblik på at fastlægge din uddannelses indhold samt længde. En RKV kan indeholde en konkret afprøvning af dine kompetencer i et specifikt fag, hvor en faglærer vurderer dine kompetencer på baggrund af opgaver, du har udarbejdet hjemmefra. Opgaverne skal fremlægges mundtligt for faglæreren, der stiller uddybende spørgsmål og vurderingen er bestået eller ikke bestået. Hvordan får jeg foretaget en RKV? 1. Hvis du tilmelder dig et grundforløb på erhvervsuddannelserne via eller indgår uddannelsesaftale med en arbejdsgiver, vil du helt automatisk få foretaget en RKV som indledning på dit uddannelsesforløb. 2. Hvis du er i arbejde/selvforsørgende kan du tilmelde dig en RKV forud for EUV, så du kan få et overblik over, hvordan uddannelsen vil se ud for dig. RKV en er gratis og vil være bindende, hvis du efterfølgende tilmelder dig uddannelsen. Evt. link til tilmeldingsblanket/mulighed for download af tilmeldingsblanket eller henvisning til at kontakte EUV-vejledere 3. Hvis du er ledig, skal din kommune/dit jobcenter bevilge dig og betale for en RKV. Vi skal modtage et betalingstilsagn fra kommunen, før du kan få foretaget en RKV. Link til tilmeldingsblanket/mulighed for download af tilmeldingsblanket samt download beskrivelse af Jobcenterprocedure eller henvisning til at kontakte EUV-vejledere Hvad er merit?

9 Svar: Hvis du tidligere har bestået en uddannelse eller enkelte fag, kan du søge om at få fag overført til din uddannelse på Knord. En sådan overførsel af fag kaldes meritoverførsel og betyder, at du ikke skal læse faget igen. Man kan kun få meritoverført fag, der er på samme niveau, og hvor indholdet fuldt ud kan ligestilles med indholdet på den nye uddannelse. Derfor skal en ansøgning om merit vurderes af en vejleder. Vær derfor opmærksom på, at du ikke uden videre kan få overført fag. Hvordan bliver man lægesekretær? For at blive lægesekretær kræves der følgende: 1. Bestået dansk og matematik i 9. eller 10. kl. fra Folkeskolen 2. Have læst: Dansk C engelsk C samfundsfag C. Kan læses enten på en VUC eller som enkeltfag på Knord 3. Grundforløb 2 (GF2) med fagene: afsætning C, IT C, erhvervsøkonomi C, matematik C, organisation C, det uddannelsesspecifikke fag til kontor, Grundforløbsprøven. GF2 varer ½ år og læses på en handelsskole. 4. EUX studieåret med fagene: dansk A, afsætning B, engelsk B, virksomhedsøkonomi B, IT B, 3 valgfag på C niveau, eksamensprojekt og SSO (større skriftlig opgave) EUX studieåret varer 1 år og læses på en handelsskole Alternativt kan man blive lægesekretærelev, hvis man har en HG eller HGS med adgang til lægesekretær, en HHX med EUS5 (erhvervsuddannelse for studenter på 5 uger) eller en STX, HF eller HTX med EUS10 (erhvervsuddannelse for studenter på 10 uger). Det er en fordel at kunne blindskrift. Derefter kan man søge elevplads enten i regionerne eller i privatpraksis. Ønsker man ansættelse som elev i Region Hovedstaden, skal man søge elektronisk på Regionens hjemmeside Region Hovedstaden søger lægesekretærelever en gang om året. Er mit gamle HG-bevis stadig gældende? Det kommer blandt andet an på, hvornår HG i sin tid er påbegyndt, og hvad beviset gav adgang til, da du afsluttede HG. Som udgangspunkt kan HG-beviser helt tilbage fra 1998 (2-årig HG påbegyndt

10 i 1996) stadig være gældende. Du kan se eksempler på Uddannelsesnævnets hjemmeside her: Hvor lang tid skal man være elev i en virksomhed? Voksne kan være elever op til 2 år, men RKV en (se øverst) afgør, hvor lang tid den enkelte skal være elev, idet relevant uddannelse og/eller relevant erhvervserfaring kan medføre at elevtiden bliver nedsat. Hvad er skoleperioder? Skoleperioder er betegnelsen for de uger eleven er på en handelsskole i elevtiden. Hvor mange uger afhænger af specialet f.eks. er kontorelever med administration på skole i 7 uger spredt ud over elevtiden. Elevtiden består således af en vekselvirkning mellem at være på sin arbejdsplads og på skole. I skoleperioderne har man specialefag, dels obligatoriske og dels valgfag, der er målrettet det speciale (f.eks. kontor med administration eller handel med salg) man er elev i. Skoleperioderne afsluttes med en fagprøve og eksamen. Hvad er en fagprøve? Fagprøve er den afsluttende del af den teoretiske uddannelse som elev. Den består af en skriftlig del, hvor man præsenterer og diskuterer et problemområde fra sin praksis som elev. Når den skriftlige fagprøve er afleveret, kommer man til en mundtlig eksamen, hvor man skal perspektivere sin fagprøve.

FAQ om de nye erhvervsuddannelser på Tietgen Business

FAQ om de nye erhvervsuddannelser på Tietgen Business Indhold Generelt om de nye erhvervsuddannelser... 1 Om EUD og EUX, ligheder og forskelle... 3 Regler om Statens Uddannelsesstøtte... 4 Prøvebestemmelser EUD, EUX, EUS... 5 Erhvervsuddannelser for voksne

Læs mere

EUX BUSINESS EUD BUSINESS

EUX BUSINESS EUD BUSINESS FAQ OM EUX BUSINESS EUD BUSINESS Indhold 1. Generelt om de nye erhvervsuddannelser... 1 2. Om EUX og EUD Business - forskelle og ligheder...... 3 3. Regler om SU (Statens Uddannelsesstøtte)... 5 4. Prøvebestemmelser

Læs mere

FAQ om EUX og EUD Business

FAQ om EUX og EUD Business FAQ om EUX og EUD Business Indhold Generelt om de nye erhvervsuddannelser... 1 Om EUX og EUD Business - forskelle og ligheder...... 3 Regler om SU (Statens Uddannelsesstøtte)... 5 Prøvebestemmelser for

Læs mere

De merkantile uddannelser

De merkantile uddannelser De merkantile uddannelser Reformens betydning for de merkantile uddannelser v./anne Mette Christiansen, Uddannelsesnævnet Med reformen har de merkantile uddannelser blandt andet fået et væsentligt ændret

Læs mere

Opsamling på spørgsmål fra euv-seminarer den 4. og 6. maj 2015

Opsamling på spørgsmål fra euv-seminarer den 4. og 6. maj 2015 Opsamling på spørgsmål fra euv-seminarer den 4. og 6. maj 2015 Det skal indledningsvist præciseres, at når en euv gennemføres med eux, så vil skoleundervisningen i hovedforløbet ikke være et afkortet for

Læs mere

- den erhvervsfaglige studentereksamen PÅ UDDANNELSE

- den erhvervsfaglige studentereksamen PÅ UDDANNELSE - den erhvervsfaglige studentereksamen PÅ UDDANNELSE INTRO FÅ DET HELE MED HVAD ER EUX BUSINESS? HVAD ER EUX BUSINESS? EUX Business er den erhvervsfaglige studentereksamen, der giver dig dobbelt op på

Læs mere

Start din MERKANTILE ungdomsuddannelse/erhvervsuddannelse 16. JANUAR 2017

Start din MERKANTILE ungdomsuddannelse/erhvervsuddannelse 16. JANUAR 2017 Start din MERKANTILE ungdomsuddannelse/erhvervsuddannelse 16. JANUAR 2017 Center forfor handel & kontor Handelsskolen Center handel & kontor Handelsskolen en del af Uddannelsescenter Holstebro Døesvej

Læs mere

Lægesekretær. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Lægesekretær. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Lægesekretær Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Offentlig Administration Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

EUX BUSINESS. - den erhvervsfaglige studentereksamen. Uddannelse. i virkeligheden

EUX BUSINESS. - den erhvervsfaglige studentereksamen. Uddannelse. i virkeligheden EUX BUSINESS - den erhvervsfaglige studentereksamen Uddannelse i virkeligheden INTRO FÅ DET HELE MED HVAD ER EUX BUSINESS? EUX Business er den erhvervsfaglige studentereksamen, der giver dig dobbelt op

Læs mere

En vejledning til SU-ansøgere

En vejledning til SU-ansøgere 1 En vejledning til SU-ansøgere 2 3 I denne lille folder kan du måske få svar på dine spørgsmål om SU. Du er også altid velkommen til at kontakte SU-vejleder på kontoret eller tale med din studievejleder.

Læs mere

Økonomi. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Økonomi. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Økonomi Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse fra

Læs mere

EUX KONTOR ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN

EUX KONTOR ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN Jeg har valgt EUX, fordi jeg vil have mulighed for at læse videre og det får jeg med den gymnasiale eksamen. På sigt drømmer jeg om at blive selvstændig indretningsarkitekt. På grundforløbet kommer vi

Læs mere

Revision. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Revision. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Revision Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan Regeringens mål Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de

Læs mere

DU ØNSKER AT MELDE DIG LEDIG

DU ØNSKER AT MELDE DIG LEDIG DU ØNSKER AT MELDE DIG LEDIG Læs først nedenstående vigtige information om reglerne samt om hvad du videre skal gøre. Udfyld dernæst skemaet og returner det til receptionen. For at modtage uddannelseshjælp

Læs mere

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i handel,

Læs mere

Fælles orientering BUM 2014. Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne

Fælles orientering BUM 2014. Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne Fælles orientering BUM 2014 Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne VURDERING AF UDDANNELSESPARATHED I 8. KLASSE (SKOLEN VURDERER SENEST DEN 1. DECEMBER) 1. De faglige forudsætninger Elever med

Læs mere

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Salgsassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: DETAIL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE

EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i kontor, handel, forretningsservice, it, administration - eller måske egen virksomhed? Handelsskolen

Læs mere

Kontaktlærerhåndbog. Juni 2018 Vicedirektør Mette Selchau

Kontaktlærerhåndbog. Juni 2018 Vicedirektør Mette Selchau Kontaktlærerhåndbog Juni 2018 Vicedirektør Mette Selchau 1 Kontaktlærerarbejdet på Mercantec Målet med kontaktlærerarbejdet er at hjælpe og vejlede eleven med sin uddannelse, så eleven gennemfører og bliver

Læs mere

Erhvervsuddannelser for voksne - euv. v. Margrethe Nabe-Nielsen, Undervisningsministeriet

Erhvervsuddannelser for voksne - euv. v. Margrethe Nabe-Nielsen, Undervisningsministeriet Erhvervsuddannelser for voksne - euv v. Margrethe Nabe-Nielsen, Undervisningsministeriet Indhold 1. Afsæt for euv 2. Forskelle og ligheder mellem eud for unge og voksne 3. De tre uddannelsesveje i euv

Læs mere

Uanset om du vil gå i 10. klasse eller EUD/EUX skal du klikke dig ind på og vælge:

Uanset om du vil gå i 10. klasse eller EUD/EUX skal du klikke dig ind på  og vælge: Sådan søger du ind på: Knord Uanset om du vil gå i 10. klasse eller EUD/EUX skal du klikke dig ind på www.optagelse.dk og vælge: Du kommer til en ny side, hvor du igen skal klikke på denne bjælke: Og vælge

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

Handelsassistent Salg Auto. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Handelsassistent Salg Auto. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Handelsassistent Salg Auto Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

TIL DIG DER SKAL VÆLGE ERHVERVSUDDANNELSE

TIL DIG DER SKAL VÆLGE ERHVERVSUDDANNELSE TIL DIG DER SKAL VÆLGE ERHVERVSUDDANNELSE DEN LILLE ORDBOG Hvad betyder det? Her kan du læse om de begreber vi bruger på erhvervsuddannelserne. Grundforløb 1 (GF1): Er for dig, der kommer direkte fra 9.

Læs mere

Forældremøde i 10.klasse 2015-16

Forældremøde i 10.klasse 2015-16 Forældremøde i 10.klasse 2015-16 Vejlederen har ordet Samarbejde Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure og ansvar)

Læs mere

MERCANTEC Kontaktlærerhåndbog

MERCANTEC Kontaktlærerhåndbog MERCANTEC Kontaktlærerhåndbog Maj 2016 Vicedirektør Mette Selchau Indhold 1.0 Principper for kontaktlærerarbejdet:... 3 2.0 Kontaktlærerens opgaver:... 3 3.0 Fokuspunkter for kontaktlærerarbejdet i uddannelsens

Læs mere

Logistikassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Logistikassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Logistikassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Diverse spørgsmål på merkantil - stillet af Uddannelsesnævnet. 12. maj 2015 Sags nr.: 014.66V.571

Diverse spørgsmål på merkantil - stillet af Uddannelsesnævnet. 12. maj 2015 Sags nr.: 014.66V.571 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Diverse spørgsmål på merkantil - stillet

Læs mere

Kapitalkædedrift. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kapitalkædedrift. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kapitalkædedrift Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: DETAIL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Guide til gamle HG beviser Kontoruddannelse med specialer

Guide til gamle HG beviser Kontoruddannelse med specialer Guide til gamle HG beviser Kontoruddannelse med specialer Ministeriets tolkning af overgangsregler i forbindelse med Reform 2015 har gjort det nødvendigt at have overblik over, hvilke gamle HG beviser

Læs mere

Elever og virksomheders perspektiver på merkantile eux-elevers overgang til hovedforløbet. Marie Seliger, Danmarks Evalueringsinstitut

Elever og virksomheders perspektiver på merkantile eux-elevers overgang til hovedforløbet. Marie Seliger, Danmarks Evalueringsinstitut Elever og virksomheders perspektiver på merkantile eux-elevers overgang til hovedforløbet Marie Seliger, Danmarks Evalueringsinstitut Baggrund for undersøgelserne Tog uddannelsen for at få studiekompetencen?

Læs mere

- den erhvervsfaglige studentereksamen. På uddannelse

- den erhvervsfaglige studentereksamen. På uddannelse - den erhvervsfaglige studentereksamen På uddannelse INTRO FÅ DET HELE MED HVAD ER EUX BUSINESS? HVAD ER EUX BUSINESS? EUX Business er den erhvervsfaglige studentereksamen, der giver dig dobbelt op på

Læs mere

Erhvervsuddannelse EUD / EUX

Erhvervsuddannelse EUD / EUX EUD/EUX Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Erhvervsuddannelse EUD / EUX EUD merkantil på Varde Handelsskole Hvad kan/skal du vælge Erhvervsuddannelser

Læs mere

Realkompetencevurdering

Realkompetencevurdering Realkompetencevurdering Erhvervsuddannelse for voksne Uddannelse fra dit ståsted til fremtiden Forord Erhvervsuddannelser for voksne (EUV) Erhvervsuddannelserne er under forandring. Fra sommeren 2015 vil

Læs mere

Det behøver ikke være enten eller...

Det behøver ikke være enten eller... Jeg har valgt EUX, fordi jeg gerne vil have en kontoruddannelse. Her kan jeg udvikle mig personligt og fagligt med de højere niveauer i fagene, og så har jeg mulighed for at læse videre senere. EUX-fag

Læs mere

Indkøbsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Indkøbsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Indkøbsassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Revisionsdato: oktober 2016 EUX BUSINESS FAGLÆRT OG STUDENT I ÉN UDDANNELSE START AUGUST EUC NORDVESTSJÆLLAND

Revisionsdato: oktober 2016 EUX BUSINESS FAGLÆRT OG STUDENT I ÉN UDDANNELSE START AUGUST EUC NORDVESTSJÆLLAND Revisionsdato: oktober 2016 EUX BUSINESS FAGLÆRT OG STUDENT I ÉN UDDANNELSE START AUGUST EUC NORDVESTSJÆLLAND EUX BUSINESS TO UDDANNELSER I ÉN FAGRETNINGEN EUX HANDEL OG KONTOR EUX er en erhvervsuddannelse

Læs mere

Finans. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: Finans. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Finans. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: Finans. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Finans Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: Finans Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse inden

Læs mere

Vi kan blive alt det, vi drømmer om

Vi kan blive alt det, vi drømmer om Vi kan blive alt det, vi drømmer om AALBORG HANDELSSKOLE EUX BUSINESS - DEN ERHVERVSFAGLIGE STUDENTEREKSAMEN Det, du drømmer om i dag, behøver ikke være det samme senere. EUX Business er en erhvervsfaglig

Læs mere

HANDELSSKOLEN EUS DEN KORTESTE VEJ TIL ERHVERVSLIVET

HANDELSSKOLEN EUS DEN KORTESTE VEJ TIL ERHVERVSLIVET HANDELSSKOLEN EUS DEN KORTESTE VEJ TIL ERHVERVSLIVET SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i kontor, handel, forretningsservice, it, administration - eller måske

Læs mere

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg UU-Frederiksberg Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg Finsensvej 86, 2 sal 2000 Frederiksberg www.uu-frederiksberg.dk Vejledning i 8.klasse Kollektiv orientering om uddannelsessystemet Uddannelsesmesse

Læs mere

Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område

Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område Undervisningsministeren præsenterede 2. oktober regeringens udspil til en kommende erhvervsuddannelsesreform.

Læs mere

EUD BUSINESS - EUX BUSINESS. Detail handel event kontor 2. DEL

EUD BUSINESS - EUX BUSINESS. Detail handel event kontor 2. DEL EUD BUSINESS - EUX BUSINESS Detail handel event kontor 2. DEL VELKOMMEN TIL GRUNDFORLØB2 EUD BUSINESS - EUX BUSINESS Med EUX kan du gå ALLE VEJE, du vil 2. del på business grundforløbet er for dig, som

Læs mere

Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech

Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech Hvis du ønsker at søge SU til din uddannelse, skal du være opmærksom på følgende: SU kan kun søges elektronisk på www.su.dk og du kan kun logge

Læs mere

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Automatiktekniker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med

Læs mere

Informationsmøde om skolepraktik FOOD

Informationsmøde om skolepraktik FOOD Informationsmøde om skolepraktik FOOD Uddannelser med skolepraktik Svendborg Erhvervsskole er godkendt Praktikcenter for Gastronom Ernæringsassistent Skolepraktik på anden skole Skal du i skolepraktik

Læs mere

Forældremøde 9.kl. 2015

Forældremøde 9.kl. 2015 Forældremøde 9.kl. 2015 Program Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure og ansvar) Almen information og nyttige links

Læs mere

MERKANTIL HG STUDENT HANDELSSKOLENS GRUNDFORLØB FOR STUDENTER. GENVEJ FOR STUDENTER TIL ET GODT JOB INDEN FOR Butik - Handel - Kontor - Finans

MERKANTIL HG STUDENT HANDELSSKOLENS GRUNDFORLØB FOR STUDENTER. GENVEJ FOR STUDENTER TIL ET GODT JOB INDEN FOR Butik - Handel - Kontor - Finans Merkantil HG - Student GENVEJ FOR STUDENTER TIL ET GODT JOB INDEN FOR Butik - Handel - Kontor - Finans Læs mere på KHS.DK/MERKANTILSTUDENT MERKANTIL HG STUDENT HANDELSSKOLENS GRUNDFORLØB FOR STUDENTER

Læs mere

Vi kan blive alt det, vi drømmer om

Vi kan blive alt det, vi drømmer om Vi kan blive alt det, vi drømmer om Din fremtid er åben Det, du drømmer om i dag, behøver ikke være det samme senere. EUX Business er en erhvervsfaglig studentereksamen, som kombinerer to uddannelser i

Læs mere

IBC International Business College

IBC International Business College IBC International Business College e v i l b n a Vi k t, vi e d t l a m o r e m m ø r d Din fremtid er åben Det, du drømmer om i dag, behøver ikke være det samme senere. EUX Business er en erhvervsfaglig

Læs mere

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Om at vælge uddannelse http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Hvad skal jeg være? Smed Lærer Advokat Fysiker Mediegrafiker Dyrlæge Økonom Diætist Frisør Socialrådgiver Kok IT-supporter Skuespiller

Læs mere

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014 1 Indhold 1. Om Ungdommens Uddannelsesvejledning 2. Kollektive vejledningsaktiviteter 3. Uddannelsesparathed 4. Særlig vejledningsindsats 5. Forældreopgaver og optagelsesproceduren 6. Uddannelsesoverblik

Læs mere

Kvalitetshåndbog for SkolePraktik

Kvalitetshåndbog for SkolePraktik Idégrundlag Idégrundlaget for SkolePraktikuddannelsen er at give eleven rammer for at tage den praktiske del af uddannelsen inden for kontor-, handels- eller butiksfaget. Eleven skal modnes - såvel fagligt

Læs mere

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! EUX DYREPASSER Grøn uddannelse - ét skridt foran! Roskilde Tekniske Skole Mere end bare en dyrepasseruddannelse Er du i tvivl, om du skal tage en erhvervsuddannelse eller gå den gymnasiale vej? Drop tvivlen

Læs mere

Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. Juni 2015 Afdelingen for ungdoms- og voksenuddannelse Undervisningsministeriet

Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. Juni 2015 Afdelingen for ungdoms- og voksenuddannelse Undervisningsministeriet Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Juni 2015 Afdelingen for ungdoms- og voksenuddannelse Undervisningsministeriet Indhold Afsæt for reformen, mål og overordnede initiativer Nedslagspunkter: Optagelse

Læs mere

EUX ER EN DOBBELTUDDANNELSE

EUX ER EN DOBBELTUDDANNELSE EUX BUSINESS en ny dobbeltuddannelse VELKOMMEN TIL EUX BUSINESS Med EUX Business får du både EN ERHVERVSUDDANNELSE OG EN GYMNASIAL EKSAMEN. EUX Business gennemføres på HANDELSSKOLEN, enter for Kontor og

Læs mere

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Landbrugsskolen Sjælland Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Landbrugsskolen Sjælland Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! EUX DYREPASSER Grøn uddannelse - ét skridt foran! Landbrugsskolen Sjælland Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde Roskilde Tekniske Skole Mere end en dyrepasseruddannelse Er du i tvivl om du skal tage en erhvervsuddannelse

Læs mere

Informationsmøde om skolepraktik. Svendborg Erhvervsskole

Informationsmøde om skolepraktik. Svendborg Erhvervsskole Informationsmøde om skolepraktik Svendborg Erhvervsskole Uddannelser Svendborg Erhvervsskole er godkendt Praktikcenter for Smedeuddannelsen Tømrer Elektriker Snedkeruddannelsen Ernæringsassistent Svendborg

Læs mere

Informationsaften om ungdomsuddannelserne. Velkommen til

Informationsaften om ungdomsuddannelserne. Velkommen til Informationsaften om ungdomsuddannelserne Velkommen til Elever og forældre i 8. klasse Repræsentanter fra ungdomsuddannelserne UU vejledere fra UU Aarhus-Samsø Program 1. Uddannelsesparathed v/uu Aarhus-Samsø

Læs mere

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve)

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) VEJLEDNING VIRKER Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) Baggrund I informationen om uddannelsesparathed er beskrevet, at lovgivningen om uddannelsesparathed indebærer: At

Læs mere

Tradium Business. GF1 for EUD Business og EUX Business

Tradium Business. GF1 for EUD Business og EUX Business Tradium Business GF1 for EUD Business og EUX Business Hvornår tager man grundforløb 1 (GF1) på Tradium Business? Du skal normalt altid begynde på grundforløb 1 (GF1) direkte efter folkeskolens 9. eller

Læs mere

VEJLEDNING VIRKER Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelse Optagelse.dk 2016

VEJLEDNING VIRKER Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelse Optagelse.dk 2016 VEJLEDNING VIRKER Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelse Optagelse.dk 2016 Indledning Hvad vælger de unge efter skolen, og er de vurderet uddannelsesparate til deres valg? Primo marts 2016 afleverede

Læs mere

Brobygning. For alle 10. klasser. Uge 46. den 10 15. november 2014. Brobygningsugen Uge 46. 10 klasse Morgenprocedure: INGEN MORGENLØB

Brobygning. For alle 10. klasser. Uge 46. den 10 15. november 2014. Brobygningsugen Uge 46. 10 klasse Morgenprocedure: INGEN MORGENLØB Derefter morgennad I skal også smøre madpakker, da det varme mad serveres til aften Køkkenhold omkring spisesal mm. Kl. 08.00-17.20 Skema i naturvidenskabelige discipliner 10 klasse Morgenprocedure: Brobygningsugen

Læs mere

Delegering til det lokale uddannelsesudvalg Uddannelsesaftaler Sagsbehandlerhåndbog

Delegering til det lokale uddannelsesudvalg Uddannelsesaftaler Sagsbehandlerhåndbog Uddannelsesaftaler Sagsbehandlerhåndbog April 2017 Uddannelsesnævnet De faglige udvalgs delegering til de lokale uddannelsesudvalg Den 1. august 2015 trådte en reform af erhvervsuddannelserne i kraft,

Læs mere

DI s vejledning om euv (erhvervsuddannelse for voksne)

DI s vejledning om euv (erhvervsuddannelse for voksne) DI s vejledning om euv (erhvervsuddannelse for voksne) Vejledningen er udarbejdet med baggrund i de regelændringer, som følger af den nye erhvervsuddannelseslov, der træder i kraft den 1. august 2015.

Læs mere

Delegering til det lokale uddannelsesudvalg Uddannelsesaftaler og skolepraktikelever Sagsbehandlerhåndbog

Delegering til det lokale uddannelsesudvalg Uddannelsesaftaler og skolepraktikelever Sagsbehandlerhåndbog Uddannelsesaftaler og skolepraktikelever Sagsbehandlerhåndbog November 2015 Uddannelsesnævnet De faglige udvalgs delegering til de lokale uddannelsesudvalg Den 1. august 2015 trådte en reform af erhvervsuddannelserne

Læs mere

AALBORG HANDELSSKOLE

AALBORG HANDELSSKOLE AALBORG HANDELSSKOLE EUX Business kombinerer gymnasiale fag med seriøs erhvervserfaring. Med EUX Business får du dobbelt op på muligheder, uddannelse og faglighed. HAR DU ADGANG TIL EUX BUSINESS? HAR

Læs mere

EUV HVORDAN GØR VI? VISIONER OG FORVENTNINGER ANDERS BOJESEN, UDDANNELSESPOLITISK KONSULENT, HK STAT. HK præsentation

EUV HVORDAN GØR VI? VISIONER OG FORVENTNINGER ANDERS BOJESEN, UDDANNELSESPOLITISK KONSULENT, HK STAT. HK præsentation EUV HVORDAN GØR VI? VISIONER OG FORVENTNINGER ANDERS BOJESEN, UDDANNELSESPOLITISK KONSULENT, HK STAT HK præsentation 1 2 VISION FOR FREMTIDENS ERHVERVSUDDANNELSE ERHVERVSUDDANNELSERNES UDVIKLING EUD REFORM

Læs mere

ETU - VID EUD/EUX Business

ETU - VID EUD/EUX Business ETU - VID EUD/EUX Business Handlings- og opfølgningsplan 2016 Alle erhvervsuddannelser har i oktober/november 2015 gennemført en elevtrivselsundersøgelse. Spørgerammen er udarbejdet af Ministeriet for

Læs mere

Den Merkantile erhvervsuddannelse

Den Merkantile erhvervsuddannelse erhvervsuddannelse Kontor, handel og forretningsservice Hans Henning Nielsen Folkeskole Odense HF fra Odense Katedralskole Lagerarbejder på Gasa Odense Rengøringsarbejde Jysk Rengøring Fabriksarbejder

Læs mere

Erhvervsuddannelsesreformen

Erhvervsuddannelsesreformen Erhvervsuddannelsesreformen v. Helle Kristensen, Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet KL s temadag om eud-reformen den 3. juni Side 1 Program 1. Erhvervsuddannelse for voksne

Læs mere

Informationsmøde om skolepraktik

Informationsmøde om skolepraktik Informationsmøde om skolepraktik TECH Side 1 Uddannelser med skolepraktik på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier Smed Personvognsmekaniker Elektriker Gastronom Ernæringsassistent Tømrer Snedkeruddannelsen

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? Uddannelserne på EUX Byggeri og håndværk giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

HUSK. Merkantil EUX HUSK JOBSØGNINGSCAFE HVER TORSDAG EFTER SKOLE PRAKTIK I GALLAFEST GALLAFEST. åbne med en. 25. april 2014. 25.

HUSK. Merkantil EUX HUSK JOBSØGNINGSCAFE HVER TORSDAG EFTER SKOLE PRAKTIK I GALLAFEST GALLAFEST. åbne med en. 25. april 2014. 25. Merkantil EUX JOBSØGNINGSCAFE R AG R E på ge er ej n e ng HVER TORSDAG EFTER SKOLE Vi byder på te og kage og hjælper dig på vej med den perfekte ansøgning HUSK PRAKTIK I Hold dine muligheder UDLANDET?

Læs mere

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Uddannelsesvalg Hvad vil du være? Hvem vil du være? Hvad kan du styre efter, når du skal vælge uddannelse? God, grundig og rigelig uddannelse? Hvad du er god

Læs mere

Praktikcenter INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK

Praktikcenter INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK Praktikcenter INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK Program Hvad er Skolepraktik Uddannelser i skolepraktik Optagelse EMMA-kriterierne Skolepraktikelevers retslige stilling Økonomi Ferie Om Praktikcentret Hvad er skolepraktik?

Læs mere

Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg. Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015

Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg. Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015 Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015 Program 13.00 13.10 Velkomst og status på reformen v/ Nanna Højlund, formand PASS 13.10 14.15 Form

Læs mere

Guide til gamle HG beviser Detailhandelsuddannelse med specialer

Guide til gamle HG beviser Detailhandelsuddannelse med specialer Guide til gamle HG beviser etailhandelsuddannelse med Ministeriets tolkning af overgangsregler i forbindelse med Reform 2015 har gjort det nødvendigt at have et overblik over, hvilke gamle HG beviser der

Læs mere

Vejledning om beviser inden for erhvervsuddannelserne

Vejledning om beviser inden for erhvervsuddannelserne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Prøver, Eksamen og Test Vejledning om beviser inden for erhvervsuddannelserne Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk

Læs mere

Der bliver tale om en model med 20 ugers grundforløb 1 og 20 ugers grundforløb 2 på både de merkantile og de tekniske erhvervsuddannelser.

Der bliver tale om en model med 20 ugers grundforløb 1 og 20 ugers grundforløb 2 på både de merkantile og de tekniske erhvervsuddannelser. Hovedtræk i forliget Grundforløb De 12 indgange reduceres til 4 hovedområder. Den endelige navngivning drøftes i REU. o Omsorg, sundhed og pædagogik o Kontor, handel og forretningsservice o Fødevarer,

Læs mere

Bliv dus med de nye uddannelsesbekendtgørelser vol. 2

Bliv dus med de nye uddannelsesbekendtgørelser vol. 2 Bliv dus med de nye uddannelsesbekendtgørelser vol. 2 Konference om Erhvervsuddannelsesreformen i praksis September 2015 Oplæg af Chefkonsulent Anne Nyegaard, Industriens Uddannelser Program for workshop

Læs mere

AALBORG HANDELSSKOLE

AALBORG HANDELSSKOLE AALBORG HANDELSSKOLE EUX Business kombinerer gymnasiale fag med seriøs erhvervserfaring. Med EUX Business får du dobbelt op på muligheder, uddannelse og faglighed. HAR DU ADGANG TIL EUX BUSINESS? HAR

Læs mere

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesaften På vej mod ungdomsuddannelse Program Velkomst Præsentation Forældrenes rolle Første fælles opgave Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav E - Vejledningen Ansøgning og optagelse

Læs mere

LANDMAND. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole PULSEN Roskilde. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

LANDMAND. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole PULSEN Roskilde. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! LANDMAND Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole PULSEN 10 4000 Roskilde - ét skridt foran! Roskilde Tekniske Skole Landmand På landbrugsuddannelsen kan du tage ét af følgende specialer: Husdyr Planter

Læs mere

Eud-reformen i praksis Workshop 7 Jørgen Torsbjerg Møller Kontorchef Undervisningsministeriet

Eud-reformen i praksis Workshop 7 Jørgen Torsbjerg Møller Kontorchef Undervisningsministeriet Eud-reformen i praksis Workshop 7 Jørgen Torsbjerg Møller Kontorchef Undervisningsministeriet Eud-reformen i praksis workshop 7, Odense, 18. marts 2015 Side 1 Generelt Loven styrer overordnet Kun en del

Læs mere

EUX HÅNDVÆRKER ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN

EUX HÅNDVÆRKER ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN EUX åbner mange nye veje for mig. Jeg vil gerne læse til maskinmester og starter med mekanikeruddannelsen. Jeg har hele tiden gerne villet have en erhvervsuddannelse, og det er fint, at jeg har mulighed

Læs mere

Grundforløb 1 for EUD og EUX. Tradium, Vester Alle 26, Randers

Grundforløb 1 for EUD og EUX. Tradium, Vester Alle 26, Randers Grundforløb 1 for EUD og EUX Tradium, Vester Alle 26, Randers Er en erhvervsuddannelse noget for dig? Her har du mulighed for en vekseluddannelse mellem skole og virksomhed, hvor både hoved og hænder bliver

Læs mere

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! EUX DYREPASSER Grøn uddannelse - ét skridt foran! Roskilde Tekniske Skole Mere end bare en dyrepasseruddannelse Er du i tvivl, om du skal tage en erhvervsuddannelse eller gå den gymnasiale vej? Drop tvivlen

Læs mere

Eux - to i en. håndværker og student i én uddannelse

Eux - to i en. håndværker og student i én uddannelse Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse Eux kort fortalt Eux er en helt ny ungdomsuddannelse, hvor du både bliver håndværker og student i én og samme uddannelse. Den tager 4,5 år, hvis du vælger

Læs mere

Uddannelsesinfo. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesinfo. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesinfo På vej mod ungdomsuddannelse Program Klar til at træffe det overordnede valg EUD - GYM High School - 10. Klasse? Første overordnede valg Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav

Læs mere

Vejledning for ansøgere, der har forladt grundskolen. Brugervejledning til Optagelse.dk

Vejledning for ansøgere, der har forladt grundskolen. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning for ansøgere, der har forladt grundskolen Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning for ansøgere, der har forladt grundskolen Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

Elever 2017 Sanistål Herning søger elever med speciale i Stål og VMT

Elever 2017 Sanistål Herning søger elever med speciale i Stål og VMT Sanistål Herning søger elever med speciale i Stål og VMT Drømmer du om at blive Danmarks bedste sælger? Som salgselev i Sanistål får du alle muligheder for at sætte dit eget aftryk på uddannelsen. Med

Læs mere

Et godt afsæt. Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Erhvervsuddannelse HG

Et godt afsæt. Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Erhvervsuddannelse HG Erhvervsuddannelse HG Et godt afsæt Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Erhvervsuddannelse HG HG - din vej til en spændende erhvervskarriere Med en HG uddannelse fra Varde Handelsskole

Læs mere

MERCANTEC. Kontaktlærerhåndbog

MERCANTEC. Kontaktlærerhåndbog MERCANTEC håndbog Revideret August 2014 funktionen Målet med kontaktlærerfunktionen er, at læreren ved siden af de sædvanlige lærerroller skal være kontaktperson for elever, der har forskellige uddannelsesplaner

Læs mere

Vejledning for elever i 9. og 10.klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk

Vejledning for elever i 9. og 10.klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning for elever i 9. og 10.klasse Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning for elever i 9. og 10.klasse Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen

Læs mere

10. AABENRAA FYRAFTENSMØDE DEN NOVEMBER KLOKKEN ca

10. AABENRAA FYRAFTENSMØDE DEN NOVEMBER KLOKKEN ca 10. AABENRAA FYRAFTENSMØDE DEN 3. + 5. NOVEMBER 2014 KLOKKEN 17.30 ca. 19.30 PROGRAM UDDANNELSESPARATHED STANDPUNKT TIDSRAMME ELEVEVALUERING BROBYGNING UGE 47,48 PRAKTIK UGE 47,48 ANDRE PRAKTIKMULIGHEDER

Læs mere

Workshop Tema 2 De unge skal have et godt afsæt for at kunne træffe deres uddannelsesvalg

Workshop Tema 2 De unge skal have et godt afsæt for at kunne træffe deres uddannelsesvalg Workshop Tema 2 De unge skal have et godt afsæt for at kunne træffe deres uddannelsesvalg Ved Ole Ervolder, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) Formål med workshop Kort oplæg med fokus på (5-10

Læs mere