Nyhedsbrev September 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev September 2014"

Transkript

1 Nyhedsbrev September 2014, Formand Efter en rigtig god sommer er efteråret kommet over os Det betyder også mere indeliv, hvilket giver os mulighed for at løse nogle af de opgaver, vi har givet os selv. Vi er i gang med arbejdet med pjecerne. Vi har fastlagt principperne, formen og antallet, så nu ser vi på den konkrete tekst. Forhåbentlig får vi de første pjecer klar i løbet af efteråret. En anden opgave, der er ved at være på vingerne, er opstart af nye grupper. Vores tiltag på dette område er beskrevet herunder. I et tilbageblik over de tre sommermåneder kan vi glæde os over resultatet af vores deltagelse i SuperBrugsens donationsprojekt. For det første vandt vi projektet, hvilket indbragte os 6.ooo kr. For det andet gav uddeler Christian Müller i Super- Brugsen Jægergårdsgade udtryk for, at vi er velkomne til at komme igen med et projekt. Det er vi naturligvis glade for, hvilket betyder, at vi i bestyrelsen betragter SuperBrugsen Jægergårdsgade og dens kunder som sponser for Bedre Psykiatri Aarhus.

2 Endelig har vi netop afviklet dette kvartals frivilligmøde, deltaget i en konference og været på et weekendseminar. Disse tre arrangementer og meget andet - er omtalt herunder. Grupper Som nævnt ovenfor er vi ved at være klar med nye grupper, og nye grupper betyder ikke, at de kendte ikke fortsætter. Sanne Resen har stadig sin sædvanlige gruppe. Hun fortsætter også med både mindfulness både for nye og hold fast - funktionen. Herudover har vi tre nye tilbud. Mande-café Dette tilbud har vi sendt flyer ud om. Det starter tirsdag den 30. september i Frivilligcenter Aarhus, Grønnegade 80. Det er et tilbud kun for mænd. Her får mænd mulighed for at tale med andre mænd om de udfordringer, de oplever som pårørende til en nærtstående, som er psykisk sårbar. Man tilmelder sig ved at ringe på mobil: Forældre/pårørende til børn med psykiske udfordringer I denne netværksgruppe kan du i dialog med andre, som står i samme situation, få redskaber til at klare hverdagen og fremtiden. Intentionen med gruppen er, at I ved afslutningen af forløbet kan bruge hinanden i fremtiden evt. med lidt støtte et par gange. Gruppen, som starter onsdag den 5. november i Frivilligcenter Aarhus, Grønnegade 80, ledes af Susanne Meibom og Lis Lønborg. Deltagelse i gruppen sker via en samtale med Sanne Roesen.

3 Nærvær og bevidsthed et gruppeforløb Gruppen er for pårørende mellem ca. 20 og ca. 35 år, der ønsker mulighed for, i støttende omgivelser sammen med andre pårørende, at finde ind til eget nærvær og egen bevidsthed. Formålet med gruppeforløbet er at finde konkrete redskaber til at rumme livet som pårørende, hvor nøgleord som tålmodighed, støtte, omsorg og ansvar er en stor del af hverdagens udfordringer. Vi inddrager fysiske øvelser med dertil guidende og støttende dialog ud fra relevante livstemaer for pårørende. Dette med henblik på, at vi går fra rummet med fornyet overskud og bevidsthed om egen evne til tilstedeværelse i nuet og derved at støtte os selv og vores nærmeste på bedst mulig måde. Gruppen, som starter mandag den 27. oktober, har psykomotorisk terapeut Mie Priess Loft som leder. Gruppen vil holde til på Graham Bells Vej 18 i Skejby (ved Ikea) Deltagelse i gruppen sker via en samtale med Sanne Roesen. Rådgivning I sidste nyhedsbrev skrev jeg, at vi i vores åbne rådgivning gerne vil have en frivillig til at være med sammen med Jeanette Guldfeldt, så vi er mindre sårbare, når en af rådgiverne af den ene eller anden grund er forhindret i at være til stede. Vi har i bestyrelsen besluttet at knytte Gitte Hovgaard til den åbne rådgivning sammen med Jeanette. Gitte læser psykologi på universitetet. Vi får med de kompetencer, Gitte besidder, styrket den åbne rådgivning.

4 Konferencen Mere menneske mindre system Konferencen, som var arrangeret af Aarhus Kommune, Magistraten for Sundhed og Omsorg i samarbejde med Region Midtjylland, fandt sted onsdag den 27. august. Bedre Psykiatri Aarhus var som den eneste forening indenfor det psykiatriske område inviteret til at deltage. Vi var inviteret til at have en inspirationsstand og så i øvrigt deltage i konferencen. Vi er selvfølgelig meget beærede over at være inviteret til at fortælle om Bedre Psykiatri. Vores stand fik overskriften Pårørende en ressource. Dagen bød på flere gode og inspirerende foredrag og workshops alle med fokus på mennesket. Systemet skal stille spørgsmålet Hvad kan vi gøre for dig? og ikke Hvad kan du gøre for systemet? Systemet er til for mennesket og ikke omvendt. Weekendseminar I weekenden den september var vi 4 fra Aarhus, der deltog i landsforeningens weekendseminar i Svendborg. Dette seminar var anderledes end normalt. Vi skulle inspireret af hinanden prøve at formulere foreningens visioner/mål frem mod Weekendens aktiviteter veksle-

5 de mellem foredrag, interview og open space, som er en anderledes måde at danne grupper på. Absolut spændende. Ikke mindst spændende var det, at der var afsat tid til, at vi mødtes regionsvis. Dette skulle sætte nyt liv i samarbejdet mellem lokalafdelingerne i den enkelte region. Det resulterede i, at vi i Region Midtjylland aftalte et møde den 10. november i Viborg. På mødet skal vi som noget meget væsentligt blandt andet drøfte, hvad vi vil bruge samarbejdet til og hvordan vi vil samarbejde. Det møde venter vi os meget af. Nyhedsbrevet og hjemmesiden/facebook Jeg vil gerne her gentage, at vi holder fortsat fast i, at nyhedsbrevet kun kan fås på mail eller ses på vores hjemmeside. Her kan man i det hele taget holde sig orienteret om, hvad der sker i lokalafdelingen. Vi forsøger at holde vores hjemmeside opdateret. Hjemmesiden findes på Følg også Bedre Psykiatri Aarhus på Facebook. Se indlæg herunder.

6 Følg os på Facebook Camilla Christensen Med over 2 millioner danske brugere, skal Bedre Psykiatri Aarhus selvfølgelig også være på Facebook. Ud over at være til stede, har vi det sidste halve år bestræbt os på at være aktive og nærværende ved at tilbyde forskellig information om vores forening og lokale tilbud samt at besvare henvendelser via Facebook. Forleden rundede vores Facebook-side Bedre psykiatri Aarhus 400 LIKES. Det var en vigtig milepæl, som vi er meget glade for at have nået. Men vi drømmer stadig om endnu flere LIKES. Facebook har nemlig vist sig at være et fremragende værktøj til at udbrede viden og i samme ombæring nedbryde tabuer. Vil du være med? Så smut ind og gi os et LIKE Camilla Christensen Nyt omkring udviklingen hos de frivillige i Aarhus afdelingen. Lise Buhr, Næstformand I juni gennemførte vi både frivilligcafe og et kursus med Sanne Roesen som ansvarlig instruktør. Dette med henblik på at kvalificere os til at udføre vores frivillige arbejde bedst muligt professionelt.

7 Kursusvirksomheden for de frivillige med Sanne Roesen fortsætter. Den 22. juni fra kl gennemførte vi som planlagt første halvårs sidste kursus for frivillige. Vi arbejdede videre med tematikken i det at være en god og kompetent rådgiver. Ud over, at give deltagerne et fælles fagligt løft, er disse temadage også med til at styrke den fællesskabsfølelse, der kræves, når mange frivillige personligheder skal kittes sammen til en helstøbt gruppe. Fællesaften for frivillige - kaldet frivilligcafe Vi havde frivilligcafe den 18. september, hvor der blev orienteret om udviklingen i foreningen siden sidst. Herefter gik vi over til at beskrive de gode grunde, vi hver især har, til at være frivillige i Bedre Psykiatri Aarhus. Dette vil udkomme i redigeret form ved lejlighed, når vi er klar til det. Vi fordelte alle de praktiske opgaver, der er i dette halvår i forhold til at synliggøre foreningen, og vi uddelte stickers til opklæbning på steder, hvor man har fået lov at gøre det. De har budskabet. Jeg støtter Bedre Psykiatri Aarhus. Skulle der sidde nogen, der læser dette, som kunne være interesserede i at få nogle eksemplarer til lovlig opklæbning på postkassen, på uddannelsesinstitutionen eller i lægehuset osv. kan henvendelse ske til formanden. Formanden træffes på telefon torsdag og fredag kl

8 Det frivillige arbejde i Bedre Psykiatri Aarhus. Det går godt med det frivillige arbejde for tiden. Vi har haft en god tilgang af frivillige de seneste måneder. De har haft mange nye kompetencer med sig ind i organisationen. Kompetencer, som vi tænker, vi kan gøre god brug af. Lige nu er de fleste frivillige sat i gang med at udføre funktioner, hvor de gør en forskel i hverdagen. Vi har ingen udækkede behov for nye frivillige, idet vi mener, at det er vigtigt at hver eneste frivillige oplever sine kompetencer som vel anvendte og jævnligt i brug. Som konsekvens heraf har vi på sidste bestyrelsesmøde vedtaget at stoppe for tilgang af nye frivillige indtil videre. Derfor er Frivillig søges opslaget fjernet fra hjemmesiden. Temaaftener I efteråret har vi kun en enkelt temaaften på tapetet. Den afvikles den 23. oktober i Auditoriet på Psykiatrisk Hospital. Overskriften er: Når ensomhed og afmagt tager over- oplysning til forældre til psykisk sårbare børn og unge. Det er SIF natværket, der arbejder med familier til hjemmeboende børn fra år med psykisk sårbarhed, der står bag. Vi venter os meget af denne aften. Meget passende starter vi en netværksgruppe op her i efteråret for forældre med udfordringer hos sårbare børn. Se mere herom ovenfor.

9 Til foråret har vi planlagt hele tre temaaftener: Den 12. marts: At være forældre til et barn med udfordringer. Det er landsformanden for Autisme Heidi Thamestrup, der er oplægger. Den 23. april. Mani. Set gennem den professionelles, de pårørendes og patientens briller. Det er Krista Straarup, der er en ansat ved Maniklinikken, der er oplægger. Hun har et par pårørende og en patient med til at brede emnet ud. Den 28. maj bliver overskriften Borderline. Det er Ole Svejstrup, der beriger os denne aften med sin store viden om emnet. Mere udkommer, når alle tre aftaler er helt på plads. Lise Buhr Høringssvar Siden sidste nyhedsbrev har Aarhus Kommune atter haft en byrådsindstilling til høring. Det drejer sig om oprettelse af et velfærdslaboratorium til afløsning for de to sociale forbrugerråd, som har eksisteret siden Vi valgte at afgive høringssvar. Svaret er aftrykt herunder

10 23. august 2014 Aarhus Kommune Magistraten for Sociale Forhold og Beskæftigelse Magistraten for Sundhed og Omsorg Høringssvar vedr. Samskabelse i Velfærdslaboratorium I Bedre Psykiatri Aarhus har vi med interesse læst byrådsindstillingen om nedlæggelse af De Sociale Forbrugerråd og oprettelse af Samskabelse i Velfærdslaboratorium. Vi er enige i konklusionen af evalueringen af De Sociale Forbrugerråd. Engagementet er ikke på et tilfredsstillende niveau. Engagementet har sammenhæng med den indflydelse man som medlem oplever at have. Desuden har relevansen af dagsordens indhold efter vores menig ikke altid været tilstrækkelig. Derfor skal der en ændring til. Bedre Psykiatri Aarhus kan derfor støtte nedlæggelsen af De Sociale Forbrugerråd. Ideen bag Samskabelse i Velfærdslaboratorium har flere gode tiltag. Vi er dog meget betænkelige ved organiseringen. Vi kan frygte, at velfærdslaboratoriet har en for løs struktur, hvilket vil gøre det ineffektivt. Vi mener, det mangler en fast styring samt deltagelse af repræsentanter fra embedsværket. Denne del af indstillingen, mener vi, skal strammes op. Kommunen skal ved sin deltagelse støtte innovationen, den skal styre og facilitere dette nye organ, hvis laboratoriet skal bringes til at fungere efter hensigten. På vegne af Bedre Psykiatri Aarhus Formand

11 Ambassadører Som vi fortalte i sidste nummer af nyhedsbrevet, forsøger vi at få aftaler med kendte mennesker, hvis ansigt, vi må bruge, fordi de støtter Bedre Psykiatri Aarhus. Vores første ambassadør blev Jørgen Skouboe, som vi også har fået lavet stickers med. Vores ønske om at få flere ambassadører, som med deres kendthed og et kort udsagn giver udtryk for, at de støtter det arbejde, vi udfører for at hjælpe og støtte de pårørende til psykisk syge. Bedre Psykiatri Aarhus nye ambassadør er Camilla Fabricius

12 Sponsorer En af de ting vi endnu ikke har fået rigtig gang i, er ønsket om at få tilknyttet nogle sponsorer. Vi har på nuværende tidspunkt ingen aftaler. Jeg vil her dog gerne nævne SuperBrugsen Jægergårdsgade. Her har vi to gange deltaget i deres donationsprojekter, hvilket senest indbragte os en donation på kr.

Nyhedsbrev Juni 2014

Nyhedsbrev Juni 2014 Nyhedsbrev Juni 2014, Formand Metrologerne kalder månederne juni, juli og august for sommernånederne: I år kan vi også godt sige, at sommeren begyndte med juni måned, og snart er ferien over os alle. I

Læs mere

Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe

Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe Kristian Buhr Velkommen til Bedre Psykiatri Aarhus tilbud på Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe Med denne pjece vil vi oplyse om, hvilke tilbud vi har til pårørende til personer med en psykisk

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2016

Nyhedsbrev Juni 2016 Nyhedsbrev Juni 2016, Formand Sommerferien er begyndt for skolerne. Det betyder også, at ferietiden begynder for rigtig mange mennesker - og det betyder, at de frivillige i Bedre Psykiatri Aarhus vil holde

Læs mere

ÅRSBERETNING. om Lokalafdelingens virksomhed BEDRE PSYKIATRI Aarhus Lokalafdeling af BEDRE PSYKIATRI - Landsforeningen for pårørende

ÅRSBERETNING. om Lokalafdelingens virksomhed BEDRE PSYKIATRI Aarhus Lokalafdeling af BEDRE PSYKIATRI - Landsforeningen for pårørende ÅRSBERETNING om Lokalafdelingens virksomhed 2014 Skrevet af: Kristian Buhr, formand Lise Buhr, næstformand Heidi Christensen, bestyrelsesmedlem Thyge Buhr, bestyrelsesmedlem Lykke Garding, bestyrelsesmedlem

Læs mere

Nyhedsbrev Marts 2015

Nyhedsbrev Marts 2015 Nyhedsbrev Marts 2015 Kristian Buhr, Formand Lokalafdelingens regnskabsår følger kalenderåret. For bestyrelsen begynder det nye år med generalforsamlingen, som jo blev afholdt den 24. februar. Den er omtalt

Læs mere

Nyhedsbrev December 2014

Nyhedsbrev December 2014 Nyhedsbrev December 2014 Kristian Buhr, Formand Snart har vi årets mørkeste dag, og vi kan igen se frem til, at dagene bliver længere. Samtidig nærmer julen sig lysenes og hjerternes fest. Endelig går

Læs mere

Nyhedsbrev Marts 2014

Nyhedsbrev Marts 2014 Nyhedsbrev Marts 2014 Kristian Buhr, Formand Med dette nyhedsbrev tager vi informationsmæssigt fat på et nyt foreningsår, hvor nye opgaver ligger foran os. Vi har p.t. ansøgninger om midler til projekter

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2018

Nyhedsbrev Juni 2018 Nyhedsbrev Juni 2018, Formand Sommerferien for landets skoler står for døren. Det betyder også ferietid for rigtig mange mennesker - og dermed, at de frivillige i Bedre Psykiatri Aarhus også vil holde

Læs mere

Nyhedsbrev/julebrev. BEDRE PSYKIATRI Aarhus

Nyhedsbrev/julebrev. BEDRE PSYKIATRI Aarhus Nummer 4 Nyhedsbrev/julebrev December 2013 Kristian Buhr Formand Vi er i den mørkeste tid på året, men snart går det mod lysere tider og så nærmer julen sig, hjerternes fest. De fleste af os har i december

Læs mere

Nyhedsbrev September 2016

Nyhedsbrev September 2016 Nyhedsbrev September 2016, Formand Ifølge kalenderen har det været efterår i en månedstid. Dog har vi fortsat sommertid, og det har det faktiske vejr levet op til. Det ændrer ikke på, at vi har passeret

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015

Nyhedsbrev Juni 2015 Nyhedsbrev Juni 2015 Kristian Buhr, Formand Foråret synes at have bidt sig fast det er blevet langt og har bredt sig langt ind i årets første sommermåned. Med juli måned lige om hjørnet får vi forhåbentlig

Læs mere

Kurser sommer/sensommer 2011

Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser og foredrag Sommeren i Frivilligcenter Aarhus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser og en temaaften at byde på. Skab overskud og trivsel i dit frivillige

Læs mere

Nyhedsbrev. BEDRE PSYKIATRI Aarhus

Nyhedsbrev. BEDRE PSYKIATRI Aarhus nummer 3 Nyhedsbrev September 2013 Kristian Buhr Formand Nu må vi nok erkende, at sommeren er ovre for i år. Vi kan se tilbage en rigtig dejlig sommer med megen sol og kun meget lidt regn. I august og

Læs mere

ÅRSBERETNING. om Lokalafdelingens virksomhed BEDRE PSYKIATRI Aarhus

ÅRSBERETNING. om Lokalafdelingens virksomhed BEDRE PSYKIATRI Aarhus ÅRSBERETNING om Lokalafdelingens virksomhed 2017 1 Skrevet af: Kristian Buhr, formand Lise Buhr, næstformand Thyge Buhr, bestyrelsesmedlem Heidi Christensen, bestyrelsesmedlem Lykke Garding, bestyrelsesmedlem

Læs mere

Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! REFERAT GENERALFORSAMLING D. 26.4.2015 1. Valg af stemmetællere Ingen valgt, da der ikke mentes at være behov for det. 2. Valg af dirigent/ordstyrer Kjeld Holm 3.

Læs mere

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER oversigt: SPARRINGSMØDE TIL VINDUE FOR EN FORENING August 2012

Læs mere

2011 var et blandet år med såvel meget stille som hektiske perioder for DE9.

2011 var et blandet år med såvel meget stille som hektiske perioder for DE9. Årsberetning 2011 Til behandling på generalforsamlingen d. 7. juni 2012 Indledning 2011 var et blandet år med såvel meget stille som hektiske perioder for DE9. Presset på det psykiatriske område fortsatte

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Nyhedsbrev Oktober 2013 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Heri kan du læse seneste nyt fra satspuljeprojektet, og hvad der ellers rører sig. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

R E C O V E R Y KURSUS KATALOG C O L L E G E VINTER FORÅR V E J L E FOTO: HELLE FISKER

R E C O V E R Y KURSUS KATALOG C O L L E G E VINTER FORÅR V E J L E FOTO: HELLE FISKER R E C O V E R Y C O L L E G E KURSUS KATALOG VINTER FORÅR 2018 FOTO: HELLE FISKER V E J L E Velkommen til Recovery College Vejle Recovery College Vejle tilbyder kurser, workshops og lignende aktiviteter

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Syddanmark TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Syddanmark Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Midtjylland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Midtjylland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn Året 2017 har budt på mange spændende og givende oplevelser og arbejdsopgaver for foreningen Frivilligcenter

Læs mere

Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev

Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev I dette nyhedsbrev kan du læse om hvad der sker netop nu i projekt Børn som pårørende i psykiatrien. Projekt Børn som pårørende i psykiatrien er et tre årigt samarbejdsprojekt

Læs mere

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1 Børn Unge & Sorg Susanne Svane 1 BØRN, UNGE & SORG Program Præsentation Børn, Unge & Sorg Projekt Unfair De frivillige fortæller deres historie Evaluering og implementering af Unfair Diskussion MÅLGRUPPEN

Læs mere

Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge

Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge rådgivning, hjælp og støtte for familier til børn og unge med psykiske vanskeligheder Et 4-årigt projekt i Landforeningen BEDRE PSYKIATRI i perioden

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Midtjylland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION MIDTJYLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Sjælland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Sjælland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015 Landsforeningen Lænken Nyhedsbrev sommer 2015 Lænkens sommertræf 2015 Så blev det endelig UGE 27, hvor over 80 glade voksne og børn tog afsted til Laugesens Haver nær Herning for at hygge sig i en lille

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Syddanmark Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION SYDDANMARK VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Hovedstaden Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION HOVEDSTADEN VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Syddanmark TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Syddanmark Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Sjælland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION SJÆLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller en

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Hovedstaden TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Hovedstaden Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015

Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015 Ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde efter 18-3. runde 2015 Nr. Ansøger Målgruppe ------------------------ Aktivitet/projekt Tidligere bevilget i 2012, 2013 og 2014 Kr. Ansøgt beløb (afr.

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Nordjylland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION NORDJYLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2015

Nyhedsbrev Oktober 2015 Nyhedsbrev Oktober 2015 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev I dette nyhedsbrev kan du læse vores statusrapport for 3 kvartal i satspuljeprojektet. Efter sommerferien har der været særdeles

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Nordjylland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Nordjylland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Frivilligheden er vores fælles ansvar

Frivilligheden er vores fælles ansvar Frivilligheden er vores fælles ansvar Konferenceaften om strategiske pejlemærker for frivilligheden i Slagelse Kommune Gerlev Idrætshøjskole Tirsdag d. 25. november fra kl. 16.30-21.00 Klingeberg 14, st.

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende

Psykiatri. INFORMATION til pårørende Psykiatri INFORMATION til pårørende 2 VELKOMMEN Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er du en vigtig person både for patienten og for os som behandlere. For patienten er du en betydningsfuld

Læs mere

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017 Frivilligcenter Furesø Status - projekter og samarbejder 2017 Formål og vision Kvalitet & Mangfoldighed Støtte, udvikle og inspirere frivillige foreninger og initiativer Hjælpe nye foreninger i gang Udfoldelse

Læs mere

Nyhedsbrevet. Å r g a n g N r. 2 - A p r i l

Nyhedsbrevet. Å r g a n g N r. 2 - A p r i l Nyhedsbrevet Å r g a n g 1 5 - N r. 2 - A p r i l 2 0 0 9 Et fantastisk forår. Jo tak, foråret griber om sig og sætter sit præg på huset. Vi vil ud under åben himmel og vi vil opleve og gøre noget. Huset

Læs mere

Det gode liv. Med døden til kaffe. Pårørende til syge. Sct. Michaels Nat. Ny protektor for Røde Kors. Røde Kors-indsamlingen. Sundhedsugen i Slagelse

Det gode liv. Med døden til kaffe. Pårørende til syge. Sct. Michaels Nat. Ny protektor for Røde Kors. Røde Kors-indsamlingen. Sundhedsugen i Slagelse Nyhedsbrev fra Røde Kors Slagelse. Nyhedsbrevet udkommer omkring den 20. hver måned undtaget juli. Det vil indeholde informationer om, hvad der sker i Røde Kors Slagelse s mange aktiviteter. Der vil være

Læs mere

Familieplejen. Kurser efterår 2019

Familieplejen. Kurser efterår 2019 Familieplejen Kurser efterår 2019 Når et plejebarn i puberteten skal finde sit ståsted i en digitaliseret verden Arbejde med plejebarn i puberteten For en del børn og unge kan vejen til voksenlivet være

Læs mere

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår 2017 - Undervisning for alle Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery er et ord venligst udlånt

Læs mere

REFERAT. Møde nr Torsdag den 22. februar 2018 kl , Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset.

REFERAT. Møde nr Torsdag den 22. februar 2018 kl , Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. REFERAT Møde nr. 02-2018 Torsdag den 22. februar 2018 kl. 17.00 18.30, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden nr. 02-2018 den 22.02.2018. 2. Godkendelse

Læs mere

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening En guide til etablering af nye lokalforeninger Indholdsfortegnelse 1.1 Etablering af ny lokalforening... 1 1.2 Roller i lokalforeninger... 3 1.3 Ansvarsområder i lokalforeninger... 4 1.4 Eksempel på en

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Kontaktsted No 5

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Kontaktsted No 5 Tilsynsrapport Viborg Kommune Socialfaglige tilsyn Kontaktsted No 5 Uanmeldt tilsyn August 2018 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt socialfagligt

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2014

Nyhedsbrev Oktober 2014 Nyhedsbrev Oktober 2014 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Dette er vores tredje nyhedsbrev i år. Siden sidst har der været sommerferie, og i dette kvartal har satspuljeprojektet haft

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Nyhedsbrev September 2017

Nyhedsbrev September 2017 Nyhedsbrev September 2017 Kristian Buhr, Formand Ifølge kalenderen har det været efterår i en månedstid. Dog har vi fortsat sommertid, og det har da også været en lidt lun september, som dog har været

Læs mere

Evalueringsrapport af Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgining i Ringsted Et samarbejde mellem Ringsted Kommune og Forbrugerrådet Tænk

Evalueringsrapport af Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgining i Ringsted Et samarbejde mellem Ringsted Kommune og Forbrugerrådet Tænk Evalueringsrapport af Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgining i Ringsted Et samarbejde mellem Ringsted Kommune og Forbrugerrådet Tænk Ringsted Kommune og Forbrugerrådet Tænk indgik i december 2014 en samarbejdsaftale

Læs mere

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 Meld dig ind i den lukkede Facebook-gruppe Scleroseforeningen Nordvestsjælland - og del DINE idéer til kommende arrangementer! Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018

KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018 KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018 Mobilselvskab 87% NU! Kalb Kurser Sted: Åvedvej 7,1.sal, Løgumkloster 30 min Kalb Kurser Sted: Åvedvej 7,1.sal, Løgumkloster De sociale medier er her, der og alle vegne. De

Læs mere

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1 Børn Unge & Sorg Susanne Svane 1 Der er mange ting, der gør det enormt svært at gå i gymnasiet, når man mister en forælder. Det var rigtig svært for mig at se mine karakterer dale, netop fordi jeg var

Læs mere

Kære generalforsamlingsdeltagere: Jeg vil gerne, som formand for bestyrelsen, byde jer alle sammen velkommen til den 100. generalforsamling i Hvalsø Brugsforening. 100-års jubilæum. Som sagde i min velkomst

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde på Nørholm Skole

Skolebestyrelsesmøde på Nørholm Skole 1 Skolebestyrelsesmøde på Nørholm Skole Dato: Torsdag d. 26/1-2017 kl. 17.30-20.00 Sted: Nørholm Skoles personalerum Der vil blive serveret en let anretning Fraværende med afbud: Anders Efter hvert punkt

Læs mere

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2016 Indledning 2016 var det tredje år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet for Handicapcenter København

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland kan med glæde og stolthed fortælle, at vi har modtaget Handicapprisen 2014 uddelt af Handicaprådet i Sorø Nyhedsbrev Januar 2015 Aktivitetskalender

Læs mere

status Lever du livet eller lever livet dig?

status Lever du livet eller lever livet dig? Daisy Løvendahl Personlig rådgiver status Lever du livet eller lever livet dig? www.daisylovendahl.dk Vælg til og fra #1. tid til at tjekke ind Fælles for de mennesker, jeg arbejder med, er, at det, de

Læs mere

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen Velkommen til børnepsykiatrisk afsnit, U3. Vi har lavet dette brev, fordi vi håber, at du og dit barn vil føle jer godt tilpas og i trygge hænder her hos os. Vi ønsker

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Viden og værktøj Temadag København d. 22.o2.2014

Viden og værktøj Temadag København d. 22.o2.2014 Viden og værktøj Temadag København d. 22.o2.2014 Pårørende til personer med Spiseforstyrrelse Viden og værktøj Temadag Kirsten Kallesøe Konsulent og rådgiver i Pårørende Dl personer med Spiseforstyrrelse

Læs mere

Indstillinger til. Patienternes Pris 2016 Psykiatrien

Indstillinger til. Patienternes Pris 2016 Psykiatrien Indstillinger til Patienternes Pris 2016 Psykiatrien Forord Region Nordjylland og Patientinddragelsesudvalget ønsker at få tilfredsheden frem. Derfor er Patienternes Pris stiftet. Indstillingerne fortæller

Læs mere

KURSUSTILBUD forår 2015

KURSUSTILBUD forår 2015 KURSUSTILBUD forår 2015 Om os Rådgivningsafdelingen Rådgivningsafdelingen er en afdeling under Autismecenter Nord-Bo. Vi udbyder autismefaglig rådgivning, supervision, vejledning og undervisning både internt

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Torsdag den 23. april 2015 afholdtes bestyrelsesmøde i Amager Badminton Club.

Bestyrelsesmøde. Torsdag den 23. april 2015 afholdtes bestyrelsesmøde i Amager Badminton Club. Bestyrelsesmøde Torsdag den 23. april 2015 afholdtes bestyrelsesmøde i Amager Badminton Club. På mødet deltog fra bestyrelsen Morten Munch, Thomas Kledal, Susan Christensen og Julie Schramm Rasmussen og

Læs mere

Rådg ivningsce n t e r Kø be nh av n. Aktivitetsplan forår 2014

Rådg ivningsce n t e r Kø be nh av n. Aktivitetsplan forår 2014 Rådg ivningsce n t e r Kø be nh av n Aktivitetsplan forår 2014 1 indhold 3-6 Foredrag/temamøder 7 Kurser 8 Uderådgivning 9-10 Faste tilbud 11 Lad dig inspirere Bliv gratis medlem af Hjerteforeningen Meld

Læs mere

Foreningsplatformen 2015/16. Gratis kurser til fritids- og foreningslivet

Foreningsplatformen 2015/16. Gratis kurser til fritids- og foreningslivet Foreningsplatformen 2015/16 Gratis kurser til fritids- og foreningslivet FORENINGSPLATFORMEN 2015/16 Gratis kurser til fritids- og foreningslivet Hvad er Foreningsplatformen? En mulighed, hvor du som foreningsaktiv

Læs mere

Dag 1. 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød. 09:00 Kurset starter. 09:05 Formiddagen er en vekselvirkning mellem.

Dag 1. 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød. 09:00 Kurset starter. 09:05 Formiddagen er en vekselvirkning mellem. Dag 1 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød 09:00 Kurset starter Underviser: Thomas Middelboe, Klinikchef, ph.d., speciallæge i psykiatri Region Hovedstadens Psykiatri, Psykiatrisk Center Gentofte

Læs mere

NYHEDSBREV. Sommer 2018 NYE FILM

NYHEDSBREV. Sommer 2018 NYE FILM NYHEDSBREV Sommer 2018 Skub i forankringen i alle tre byer Med et halvt år tilbage af projektperioden er der efterhånden godt gang i forankringsprocessen i både Aarhus, Viborg og Randers. Det er nu, det

Læs mere

DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro. Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper

DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro. Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper EFTERÅR 2015 1 2 I Københavns Kommune er der fem Rådgivningscentre for mennesker med en demenssygdom

Læs mere

Deltagere: Heidi Mørch, Carina Heiberg Jensen, Poul Tønder, Jan Raben, Preben Møller, Hanne Frisgaard, Tanja G. Olsen, Rune Ibsen, Kim B.

Deltagere: Heidi Mørch, Carina Heiberg Jensen, Poul Tønder, Jan Raben, Preben Møller, Hanne Frisgaard, Tanja G. Olsen, Rune Ibsen, Kim B. DAGSORDEN Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 27. januar 2015 Kl. 18-21 Møde indkaldt af Kim, Heidi og Carina Deltagere: Heidi Mørch, Carina Heiberg Jensen, Poul Tønder, Jan Raben, Preben Møller, Hanne Frisgaard,

Læs mere

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Kære Repræsentantskab Først og fremmest skal I have tak for jeres fine bidrag til Rådets arbejdsweekend i februar. Det var meget interessant og vigtigt

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Projekt Skejby verdens sundeste erhvervsområde

Projekt Skejby verdens sundeste erhvervsområde Baggrund Skejby erhvervsområde har i løbet af få år ca. 25.000 vidensmedarbejdere og studerende på et relativt lille geografisk område. Som uddannelsesinstitution med beliggenhed midt i dette område giver

Læs mere

Hvad børn ikke ved... har de ondt af SNAK OM DET...!

Hvad børn ikke ved... har de ondt af SNAK OM DET...! Hvad børn ikke ved... har de ondt af SNAK OM DET...! Side 1 Når børn er pårørende! Paradoks: Trods HØJ politisk prioritering gennem 20 år Der er fortsat ALT for mange oversete børn: Der var ingen, der

Læs mere

SKOLEN FOR RECOVERY. Årsrapport for Marts 2019

SKOLEN FOR RECOVERY. Årsrapport for Marts 2019 SKOLEN FOR RECOVERY Årsrapport for 2018 Marts 2019 Kompetencecenter for Rehabilitering og Recovery Psykiatrisk Center Ballerup Region Hovedstadens Psykiatri http://www.skolen-for-recovery.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013.

Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013. Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013. Til stede: Henning Nygaard, Verner K. Andersen, Carsten Petersen, John Christiansen, Michael Magnussen, Knud Erik Laursen,

Læs mere

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHD MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHDNORDSJÆLLAND SIDE 3 5 Nyt fra bestyrelsen 7 Fisketur med SKJOLD på Øresund 11 Café for voksne med ADHD 13 Besøg foreningens hjemmeside

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 3/2017

NYHEDSBREV NR. 3/2017 NYHEDSBREV NR. 3/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om - dage i frivillighedens tegn - (gen)opstart af netværksgruppen Spise med gutterne - nye grupper på vej Selvhjælp Ringkøbing-Skjern Nørredige

Læs mere

Samarbejde med kommunen - samskabelse. Dannie Larsen Frivilligcentre og Selvhælp Danmark (FriSe)

Samarbejde med kommunen - samskabelse. Dannie Larsen Frivilligcentre og Selvhælp Danmark (FriSe) Samarbejde med kommunen - samskabelse Dannie Larsen Frivilligcentre og Selvhælp Danmark (FriSe) 71 Frivilligcentre fordelt på 64 kommuner Et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har mulighed for

Læs mere

Nyhedsbrev. BEDRE PSYKIATRI Aarhus

Nyhedsbrev. BEDRE PSYKIATRI Aarhus Nummer 2 Nyhedsbrev Juni 2013 Kristian Buhr Formand De seneste tre måneder har budt på mange forskelligartede opgaver i Bedre Psykiatri Aarhus. Vi har fået svar på alle vore forskellige ansøgninger. Desværre

Læs mere

Frørup September 2015

Frørup September 2015 Smørhullet Skolen Mandag 31 Kampagne: Alle børn cykler 7.45-8.00: uddeling af flyers 8.00: indvielse af cykelbane Tirsdag 1 17.00-18.30: 3F forældremøde Onsdag 2 8.00-15.00: 4F ud i det blå Torsdag 3 Fredag

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING JULI KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke

KORSLØKKE AFDELING JULI KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende Ballerup Kommune har en række tilbud til demensramte borgere og deres pårørende. Her i pjecen kan

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus

Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2013/2014 i Tånum Forsamlingshus. Med sommeren på hæld tager vi fat på en ny sæson i vores fælles forsamlingshus.

Læs mere

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende Vil du vide mere? Kommunens hjemmeside: www.ballerup.dk Demenslinien - telefonrådgivning: 5850 5850 Alzheimerforeningen: 3940 0488, www.alzheimer.dk www.videnscenterfordemens.dk Når hukommelsen svigter

Læs mere

DANSK SYGEPLEJESELSKAB

DANSK SYGEPLEJESELSKAB DANSK SYGEPLEJESELSKAB STRATEGI 2020 www.dasys.dk dasys@dasys.dk 1 FORORD DASYS strategi består af seks strategiske visioner med tilhørende indsatsområder. De seks visioner er: En faglig vision, en organisatorisk

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Forårsprogram 2016 Arrangementer i foråret: MS kost og livsstil METAsundhed hvofor bliver vi syge? Ensomhed - et foredrag Stavgang ved Tangkrogen Årsmøde

Læs mere

Veteran kom helt hjem

Veteran kom helt hjem Veteran kom helt hjem Krig, fællesskab og familie Pilotprojekt v. Inge Mørup, Malene Andersen og Luan Haskaj Indhold Forord... 2 Hvem er vi?... 3 Inge Mørup... 3 Malene Andersen... 3 Luan Haskaj... 3 Introaften...

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Efterårsprogram 2016 Arrangementer i efteråret: Frokost ved Egå Marina Stavgang ved Tangkrogen Regionalt medlemsmøde Oplæg om hjælpemidler og forbrugsgoder

Læs mere

Referat generalforsamling Sektionen for Selvstændige 1. marts 2013

Referat generalforsamling Sektionen for Selvstændige 1. marts 2013 Notat Dato 6. marts 2013 CH Side 1 af 5 Referat generalforsamling Sektionen for Selvstændige 1. marts 2013 Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning v/ellen Hansen 3. Debat om vigtige

Læs mere

Statusnotat. Inddragelse af frivillige i Psykiatrien. PsykInfo

Statusnotat. Inddragelse af frivillige i Psykiatrien. PsykInfo Statusnotat Inddragelse af frivillige i Psykiatrien PsykInfo Louise Friis Kusk, konsulent Anne Mette Billekop, leder 1. februar 2017 Baggrund Siden december 2014 har der været ansat én frivillighedskoordinator

Læs mere

SAMS Aarhus Bestyrelsesmøde D. 27.11.2013

SAMS Aarhus Bestyrelsesmøde D. 27.11.2013 SAMS Aarhus Bestyrelsesmøde D. 27.11.2013 Leder af mødet: Cathrine Nørgaard. Deltagere: Cathrine Nørgaard, Pernille Libach Hansen, Pernille Nikolajsen, Tessa Dahl-Jensen og Helene Hørløck. 1. Underskrift

Læs mere

KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018

KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018 KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018 Mobilselvskab 87% NU! Kalb Kurser Sted: Åvedvej 7,1.sal, Løgumkloster 30 min Kalb Kurser Sted: Åvedvej 7,1.sal, Løgumkloster De sociale medier er her, der og alle vegne. De

Læs mere

Familieplejen. Kurser forår 2019

Familieplejen. Kurser forår 2019 Familieplejen Kurser forår 2019 Arbejdet som familieplejer Obligatorisk grunduddannelse for alle, der ønsker at blive godkendt som familieplejer. Som plejefamilie skal I kunne varetage omsorgen for plejebarnet,

Læs mere