SOLRØD KOMMUNE. Kravspecifikation. Drift af Plejecentret Christians Have og levering af hjemmepleje Kontraktbilag 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SOLRØD KOMMUNE. Kravspecifikation. Drift af Plejecentret Christians Have og levering af hjemmepleje Kontraktbilag 1"

Transkript

1 SOLRØD KOMMUNE 2017 Kontraktbilag 1

2 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING VÆRDIGHEDSPOLITIK Livskvalitet og selvbestemmelse Mad og ernæring En værdig død Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen GENERELLE KVALITETSKRAV VISITATIONSPRAKSIS IT-AFTALE Aftalens indhold PC-arbejdsplads Mobil device aftale Telefoniaftale PLEJECENTERDRIFT Idegrundlag Kvalitets- og opgavekrav Beskrivelse af plejepakker Kontaktperson og handleplan Fastvagt Lokaleoversigt LEVERING AF HJEMMEPLEJE Opstarten af indsatsen Forebyggelse og tidlig opsporing Kvalitets- og opgavekrav Indsatskatalog Delegering af sygeplejeydelser... 39

3 Side 3 1. INDLEDNING Nærværende dokument har til hensigt at beskrive opgaverne og kravene til opgaveløsningen i relation til driften af 52 boliger på Plejecentret Christians Have og levering af hjemmeplejeydelser. en fungerer som bilag til kontrakten og indgår dermed i kontraktgrundlaget. Indledningsvist beskrives s værdigrundlag i forhold til levering af omsorg og pleje - værdighedspolitikken - og en række forhold, der gælder for såvel plejecenterdriften som levering af hjemmeplejeydelserne. 2. VÆRDIGHEDSPOLITIK For er et værdigt liv forskelligt fra menneske til menneske, og derfor er det kun borgeren selv, som kan vurdere, hvad værdighed er for denne. har derfor i det omfang det er muligt, fokus på hvad borgen ønsker og ikke ønsker frem for hvad borgen er og ikke er berettiget til. Samarbejdspartnere i arbejdet med at skabe et værdigt liv for borgeren, er pårørende, netværk og fagprofessionelle, men først og fremmest borgeren selv. Det er borgeren, der så vidt muligt har stafetten i samarbejdet. Når udgangspunktet for ageren bliver borgerens livsfortælling og ønsker for tilværelsen kan forskellige fagligheder spille sig selv på banen i et konstruktivt tværfagligt samarbejde, der understøtter borgerens oplevelse af et værdigt liv. Rollen som fagprofessionel handler om at sikre de rigtige forudsætninger for værdighed. Det betyder, at medarbejderne skal være spørgende og lyttende i samarbejdet med borgeren. Med udgangspunkt i den enkeltes faglighed, s økonomiske grundlag og lovgivningen skal der arbejdes for at skabe de nødvendige rammer for, at borgeren kan udleve sin forestilling om et værdigt liv Livskvalitet og selvbestemmelse For er livskvalitet og selvbestemmelse grundlæggende for et værdigt liv. Når borgeren har indflydelse på og mulighed for at bevare sit personlige udtryk og udleve det, som er vigtigt, oplever denne værdighed. Men hvad der er vigtigt, afhænger af den enkelte. Det betyder, at fagpersonalet skal assistere borgeren i at klare sig bedst muligt i eget liv. Med udgangspunkt i borgerens ønsker tilbydes stimulerende aktiviteter, der vedligeholder den enkeltes ressourcer. skal skabe grundlaget for, at borgeren oplever indflydelse på eget liv. Dette gøres ved hele tiden at spørge ind til borgerens ønsker i samarbejdet. De nødvendige forudsætninger og rammer med inddragelse af pårørende og netværk leveres i den udstrækning borgeren ønsker dette.

4 Side Mad og ernæring I er der fokus på ernæringsrigtig mad og gode spisesituationer for den enkelte såvel som grupper med respekt for borgerens valg. Hvilke ønsker har borgeren til mad og ernæring? Hvilken type mad ønsker borgeren? Hvornår vil borgeren spise sin mad? Det nogle af de mange spørgsmål, som skal indgå i dialogen med borgeren En værdig død skal skabe muligheden for en dialog med borgeren om dennes forventninger til en værdig død. Men borgerens ønske om dialog skal respekteres. Ønsker borgeren ikke samtalen, skal den ikke påtvinges. Det er en del af det at have selvbestemmelse over eget liv. Det skal derudover sikres, at medarbejderne til en hver tid er klædt på til at tale med borgeren om døden og løbende følger op på borgerens ønsker i den forbindelse. Rollen betyder samtidig, at borgerens ønsker om at dø i eget hjem eller et andet sted under rolige og trygge omgivelser skal understøttes i det omfang det er muligt Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen For at understøtte borgerens mange forskelligartede behov er der i fokus på tværfaglighed såvel internt som eksternt. Med udgangspunkt i borgerens funktionsniveau tilrettelægges en pleje/behandling af høj kvalitet og med de rette kompetencer. Kommunikation og dokumentation er centralt, sådan at viden kan overleveres fra en medarbejder til en anden og hermed sikre høj faglighed og sammenhæng i plejen. Den faglige kvalitet er afgørende for at borgeren kan undgå unødige indlæggelser. 3. GENERELLE KVALITETSKRAV Borgerne skal være tilfredse med den pleje og omsorg, der leveres på såvel plejecentret som i eget hjem. Dette betyder konkret, at: mindst 80 pct. af beboerne/borgerne skal udtrykke tilfredshed eller stor tilfredshed med opgavevaretagelsen, både generelt og specifikt rettet imod de enkelte kvalitetsområder samt personalets adfærd. Personalet skal udøve professionel adfærd i relation til leveringen af plejen og omsorgen på såvel plejecentret som i borgernes eget hjem, hvilket konkret betyder, at: arbejdet skal udføres med respekt for beboernes/borgernes personlige integritet.

5 Side 5 arbejdet skal udføres med høj faglighed - faglighed bygger på viden og forudsætter evnen til at analysere en given situation, omsætte denne til praktisk anvendelige handlinger, og evnen til at reflektere over egen praksis. der skal tages individuelle hensyn i forbindelse med udførelsen af den tildelte hjælp. der skal være fokus på observationer og formidlinger af relevante oplysninger. der skal være fokus på et samarbejde med beboeren/borgeren således, at det tilstræbes at fremme et aktivt liv og at hjælpen ydes ud fra en tilgang om rehabilitering i hverdagen. dialogen med beboeren/borgeren skal tage udgangspunkt i ligeværdighed. der skal komme færrest mulige medarbejdere i hjemmet. Personalet skal både i forhold til plejecenterdriften og leveringen af hjemmepleje have kendskab til de rammer, som gælder for deres arbejde samt sørge for at disse overholdes, hvilket betyder, at: arbejdet udføres ud fra værdighedspolitikken arbejdet udføres ud fra kvalitetskravene arbejdet udføres fra gældende principper for offentlig forvaltning. Aftaler der er indgået med såvel beboere på plejecentret som borgere i eget hjem skal overholdes, hvilket konkret betyder, at: aftaler i forhold til hjælpens indhold skal overholdes under hensyntagen til fleksibilitet i opgaveløsningen. der skal ydes erstatningshjælp i fornødent omfang og efter forskrifterne herfor. pårørende skal inddrages i videst mulig omfang, under hensyntagen til beboerens/borgernes ønsker. 4. VISITATIONSPRAKSIS har valgt at basere visitation/sagsbehandling til hjemmehjælp, hjemmesygepleje, hjælpemidler, m.m. ved hjælp af KL s redskab Fælles sprog II. Med udgangspunkt i Fælles Sprog II udarbejdes en helhedsvurdering af borgeren, som har til formål at afdække borgerens oplevelser af egne evner og muligheder. Helhedsvurderingen består dels af en faglig vurdering, dels af en vurdering af andre faktorers indflydelse på borgerens evner og muligheder. vil ultimo 2017 overgå til Fælles Sprog III samtidig med opstart af nyt EOJ-system. Dette betyder, at der vil blive udarbejdet nyt indsatskatalog, men med et uændret serviceniveau.

6 Side 6 5. IT-AFTALE, v/ TEAM IT leverer og drifter IT for Leverandøren til brug for opgaveløsningen på Plejecentret Christians Have og leveringen af hjemmeplejeydelserne og Leverandøren er forpligtet til at indgå aftale herom med. IT-aftalen vil blive indgået simultant med indgåelse af kontrakt om plejecenterdrift og levering af hjemmepleje Aftalens indhold Support og åbningstider Leverandøren har adgang til support i almindelig arbejdstid. Adgang til fejlmelding udenfor arbejdstid afregnes særskilt. Arbejdstiderne er for tiden mandag-onsdag kl , torsdag kl samt fredag kl Telefonisk henvendelse skal ske på lokal Sager kan endvidere oprettes enten direkte i helpdesken på IT-portalen på Intranettet, eller ved at sende en mail til hotline@solrod.dk (hele døgnet) Superbruger Leverandøren er forpligtet til at have en eller flere superbrugere blandt sit personale, som kan varetage firstlevel support on-site. Leverandøren kan få oprettet det nødvendige antal brugere efter samme retningslinjer som gælder for administrationen i, jf. IT-sikkerhedsprocedurer for henholdsvis IT-sikkerhedsregler for. Begge dokumenter kan hentes på s intranetportal Sol-nettet. Oprettede brugere skal gøres bekendt med sikkerhedsreglerne og respektere dem. Kun medarbejdere der er oprettet som brugere på s administrative netværk må benytte PC ere leveret af Team IT, ligesom kun medarbejdere, der er registreret som brugere hos og i EOJ-systemet må benytte mobile enheder leveret af Team IT. Hvis der konstateres misbrug af udstyr, netværk eller programmer vil der blive lukket for adgang for navngivne brugere eller om nødvendigt for hele organisationen Rådgivning og opfølgning TEAM IT fungerer som sparringspartner for Leverandøren i IT-spørgsmål.

7 Side 7 Der afholdes statusmøder efter behov, dog mindst en gang om året. Det er som udgangspunkt Leverandøren der initierer mødeindkaldelse. Team IT kan ikke svare på spørgsmål vedrørende brug af fagsystemer, men kan være behjælpelig i forhold til support på udstyr og basissystemer Levering og aflevering af udstyr Bestilt udstyr skal afhentes hos Team IT på Solrød Bibliotek. Ligeledes skal afmeldt udstyr leveres tilbage til Team IT. Opsætning af udstyr og leverandørspecifik opsætning/tilføjelser af apps og programmel på mobile enheder foretages af leverandøren selv. Har leverandøren ikke en superbruger eller bruger med flair for it, kan der aftales hjælp fra Team IT. Dette kan dog forlænge leveringstiden, da det skal passes ind i dagligdagsopgaver i Team IT. Leverandøren skal selv nedtage udstyr, som afleveres til Team IT (uanset om det er til reparation eller tilbagelevering). Har leverandøren ikke en superbruger eller bruger med flair for it, der kan gøre det, kan der aftales hjælp fra Team IT. Dette kan dog forlænge ekspeditionstiden, da det skal passes ind i dagligdagsopgaver i Team IT. Leverandøren skal selv sørge for, at der er tilført strøm, netværksforbindelse og internetforbindelse i umiddelbar nærhed af, hvor PC-arbejdspladsen skal sættes op. TEAM IT rådgiver gerne, men er ikke praktisk udførende eller betalende på opgaven Ophævelse misligholdelse TEAM IT er ikke gearet til at levere specifikke ydelser, der er afgørende forskellige fra de ydelser, der skal leveres til de primære kunder, nemlig kommunens administration. Leverandøren kan, hvis der opstår en situation, hvor TEAM ITs ydelser ikke er relevante for Leverandøren, ophæve aftalen med udgangen af et år. Udstyr og programmer forbliver TEAM ITs ejendom. I tilfælde af misligholdelse fra Leverandørens side vil adgang til netværket blive lukket eller begrænset øjeblikkeligt, og aftalen ophævet. IT-aftalen følger løbetiden på hovedaftalen PC-arbejdsplads Der leveres PC-arbejdspladser med tilhørende printmulighed til Leverandørens plejegrupper. Aftalen tager udgangspunkt i den standard-pc TEAM IT leverer til administrationen i (og dermed også til den kommunale del af plejecentret). TEAM IT leverer PC er med programmer, adgang til Internettet, til KMD, til filserver, elektronisk

8 Side 8 post og kalender med videre. Der sørges for sikkerhed i forhold til Internettet og på PC en i form af virusbeskyttelse. Leverandøren har desuden adgang til s omsorgssystem, EOJ-system. Det må ikke foretages ændringer i PC erne uden at TEAM IT har sagt god for det. TEAM ITs anvisninger skal altid følges. Inkluderet i aftalens leverance er: Hardware: Udskiftning af hardware (PC, skærm, mus, tastatur), både hvis hardware bliver defekt og når hardware runder de 6 år. Der kan vælges mellem stationær eller bærbar pc. Efter behov leveres netværks- eller USB-printer med. Software: Basissoftware inkluderer al opsætnings- og sikkerhedsmæssigt software (f.eks. kryptering og antivirus) samt fællessoftware som Officepakken, mailsystem (inkl. spamfilter), billedbehandling samt adgang til Internettet, KMD, Portalen, blanketter mv. Alt software bliver distribueret centralt og installeret automatisk og licensstyring bliver varetaget af Team IT. Der afregnes pr. arbejdsplads pr. år (2017 prisen er under beregning, forventes klar medio februar). Der afregnes årligt forud. Første afregning foretages, når PCarbejdspladserne er installeret og i drift. Regulering af prisen forventes at følge almindelig løn- og prisudvikling. Priser er opgivet uden moms. Ekstra udstyr såsom scannere, DVD-brændere eller lignende betales af Leverandøren selv, men skal bestilles og indkøbes via TEAM IT. Andre ydelser, for eksempel nødvendiggjort af EOJ-systemet eller ændret lovgivning, betales af Leverandøren. Leveringstid ved bestilling af PC er 10 arbejdsdage Mobil device aftale TEAM IT leverer det fornødne antal mobile enheder der skal til, for at Leverandøren kan udføre opgaven. Aftalen tager udgangspunkt i de standardenheder der leveres til s hjemmepleje. Enhederne har adgang til den mobile version af s EOJ-system. Der må ikke foretages ændringer i enhederne uden at TEAM IT har sagt god for det. TEAM ITs anvisninger skal altid følges. Inkluderet i aftalens leverance:

9 Side 9 Hardware: Udlevering af mobil enhed (pt. Samsung Galaxy s6 eller tablet), med mobilsecure forbindelse til s EOJ-system. Software: Nødvendig software bliver installeret og distribueret af Team IT. Herunder mobil version af EOJs-sytem, samt MDM-software der skal benyttes til at administrere de mobile enheder. Telefoni abonnement, Mobilt bredbånd / Mobile Secure forbindelse: Abonnementet skal bestilles igennem Team IT, med angivelse af Leverandørnavn, faktureringsadresse, brugernavn og kontaktperson. Leverandøren skal selv betale udgifterne til mobile secure-abonnementet på den mobile enhed direkte til Solrød Kommunes tele-leverandør. Mobile Secure forbindelsen har fri tale og 10 GB data pr mdr. Mobile enheder indkøbes til dagspris af på indkøbsaftale og viderefaktureres til Leverandøren. Pr. 1. januar 2017 er dagsprisen på en Samsung Galaxy s ,- kr. Dagsprisen for en Samsung Galaxy tablet er 1.836,- kr. Priserne gælder både ved nyindkøb, samt ved udskiftning som følge af selvforskyldt skade. Mobile secure -abonnement afregnes direkte til s teleleverandør (TDC) 84 kr. pr. abonnement, pr. kvartal (2017 pris). Serviceaftale, der dækker ovenfor beskrevne ydelser og programmel opkræves årligt pr enhed. (2017 prisen er under beregning, forventes klar medio februar). Priser er opgivet uden moms. Serviceaftalen afregnes årligt forud i forbindelse med øvrige afregninger mellem Leverandøren og Solrød kommune, eller efter nærmere aftale. Første afregning foretages, når de første mobile enheder er installeret og i drift. Regulering af prisen forventes at følge almindelig løn- og prisudvikling. Andre ydelser, der for eksempel bliver nødvendiggjort af EOJ-systemet eller ændret lovgivning, herunder også covers eller anden beskyttelse af enheden, betales af Leverandøren. Leveringstid ved bestilling af mobil device er afhængig af leveringstid fra SKIaftalepartner. Team IT forventer at kunne levere enheden til Leverandøren senest 10 arbejdsdage efter modtagelse fra SKI-aftalepartner Telefoniaftale Telefoni foretages via LYNC enten på PC eller opstillet bordtelefon. Samtaler internt er uden beregning. Der opkræves for eksterne samtaler ud fra samtaleoversigt med de på tidspunktet afregnede priser i forhold til TDC.

10 Side PLEJECENTERDRIFT Plejecenterdriften omfatter levering af sygepleje, hverdagsrehabilitering, personlig pleje og praktisk hjælp i en samlet løsning (plejepakke) til de borgere der bor på Plejecentret Christians Have. Endvidere skal diverse administrative opgaver i relation levering af plejeopgaverne varetages. Ejendomsdrift mv. er ikke omfattet af opgaven. Udbuddet omfatter 52 af de i alt 102 plejeboliger på plejecentret. De 52 boliger er fordelt på 6 boenheder. Tyngden i plejeopgaverne, dvs. beboernes funktionsniveau mv., kan og vil variere i kontraktperioden. I løbet af 2018 forventes plejecentret at blive udvidet med 40 plejeboliger. Boligerne forventes at være klar til ibrugtagning ved årsskiftet Fordelingen af plejeboligerne i mellem den kommunale og private leverandør vil blive besluttet, når indflytningen nærmere sig. Leverandørerne forpligtes til at acceptere en mulig udvidelse af kontrakten på et yderligere antal plejeboliger, men har ikke krav på sådan en udvidelse. Nedenfor beskrives krav til opgaveløsning og leverandør i relation til plejecenterdriften. Indledningsvist gives en beskrivelse af idegrundlaget for plejecentret Idegrundlag Idegrundlaget for plejecentret tager udgangspunkt i tanken om et leve-bo miljø. Det vil sige et center, hvor bo- og levesituationen for den enkelte ældre i meget høj grad minder om tiden før, man blev svækket. Der skal skabes mulighed for, at den enkelte beboer så vidt muligt kan bevare en tilværelse præget af daglige gøremål, men under trygge og overskuelige rammer, uanset beboernes fysiske og/ eller psykiske behov Boenhederne Beboerne bor i lejede boliger, som de selv med hjælp fra pårørende og/eller personale indretter. Boligerne er grupperet omkring fællesarealer i små boenheder med mellem 6 og 10 individuelle boliger tilknyttet. I boenhederne eksisterer fælles køkkenfaciliteter, hvor den daglige forplejning tilberedes. Personalet er tilknyttet de enkelte boenheder, med det formål at fremme medansvar og engagement samt glæden for både personalet og beboerne. Arealer fælles for beboerne i boenhederne, rummer et helt hjems normale dagligdags faciliteter som spise-, hygge- og aktivitetsplads samt for alle øvrige dagligdags gøremål. Det vil sige, at der til hver boenhed er køkken med komfur, køleskab og opvaskemaskine, bryggers med fryser, vaskemaskine og tørretumbler.

11 Side 11 Boenhederne skal efter ønske og behov være åbne for beboernes familie og venner mellem kl og kl Det tilstræbes i det hele taget at gøre boenhederne så indbydende og hjemlige som muligt, således at alle skal føle sig velkomne. Boligen rummer fleksible stue- / opholds- / soveplads samt rummelige badefaciliteter. Køkkenniche med bordplads og vask, samt mulighed for at sætte kogefacilitet ind efter ønske og behov Køkkenet Køkkenet i boenheden er omdrejningspunktet i beboernes behov for forplejning. Det skal i de enkelte boenheder kunne rummes, at beboerne efter behov og ønske: - køber ind, helt eller delvist, - forarbejder egne eller fra andre leverede råvarer, helt eller delvist, Fødevarelovgivningens regler og forordninger om hygiejne og egenkontrol skal overholdes, således at der sikres en forsvarlig omgang med fødevarerne ved opbevaring, forarbejdning og håndtering. Endvidere skal ernæringen til beboerne tilrettelægges, så den lever op til de gældende normer og retningslinjer i Den Nationale Kosthåndbog og Anbefalinger for den danske institutionskost Servicearealerne Servicearealer i bygning A kan anvendes til fællesaktiviteter arrangeret af leverandørerne, frivillige og/eller beboernes pårørende. Der er desuden mulighed for, at en beboer, selv eller sammen med pårørende, kan afholde mindre arrangementer f.eks. fødselsdage Udearealerne Udendørsarealerne er tilpasset beboernes behov, f.eks. indrettet som små gårdhaver, hvor der er mulighed for at beboerne kan have blomster og dyrke grøntsager. Der er et større have-/parkanlæg, hvor der er plads til både aktive og passive gøremål efter ønsker og behov Personale Personalet skal til enhver tid arbejde efter s værdighedspolitik. Personalet skal udvise høj grad af fleksibilitet i varetagelsen af pleje, omsorg, praktisk bistand, aktiviteter og i den almindelige omgang med beboere og pårørende. Personalets indsats skal til enhver tid og i alle forhold tilpasses beboernes aktuelle behov.

12 Side 12 Det er vigtigt ikke at skabe et institutionsmiljø, men derimod at skabe et miljø, hvor et antal private hjem også er arbejdsplads for professionelle hjælpere. Personaledækningen i de enkelte boenheder skal være ressourcestyret, så de er tilpasset beboernes behov/ plejetyngde, tid, faglig uddannelse, menneskelige evner, erfaring og evt. belastninger. Der er indrettet mødelokaler i servicearealerne i bygning A, som personalet kan benytte til personalemøder Kvalitets- og opgavekrav Kvalitets- og opgavekrav i relation til plejecenterdriften følger de til enhver tid gældende kvalitetsstander for. Der kan forekomme ændringer i kravene i kontraktperioden. Beskrivelsen nedenfor støtter sig til de i øjeblikket vedtagne kvalitetstandarder. Beskrivelsen af kvalitets- og opgavekrav er opdelt i beboerrelaterede opgaver henholdsvis administrative ydelser. Beskrivelsen af de beboerrelaterede ydelser er centreret omkring de enkelte kvalitetsområder, som har hver deres typiske opgaver og krav. Opgaverne er beskrevet ud fra så rene indholdskrav som muligt, idet valg af metode skal være frit for Leverandøren. Der er ved opgørelse af kravene taget hensyn til den oplevede kvalitet samt den faglige og organisatoriske kvalitet Indflytning Ved indflytning på plejecentret skal der etableres et kontinuerligt, sikkert og roligt forløb, hvor beboeren bl.a.: oplever at være velorienteret om plejecentret og opholdet har medindflydelse på plejeplan og livssituation føler sig tryg Opgavens indhold: Information om plejecentret: - Kommende beboer tilbydes besøg i plejecentret inden indflytning. - Orientering om valgmuligheder, støtte og hjælp ved valg. - Afklaring af forventninger. - Kontaktperson blandt personalet udpeges. Indflytning: - Introduktion til plejecentret/velkomstmappe/håndbog. - Vejledning om indretning af bolig. - Introduktion til boenheden. - Ajourføring af EOJ-systemet efter Kommunens anvisning. - Forventningssamtale med beboeren og netværk i forbindelse med indflytning. - Udarbejdelse (i samråd med beboeren) af individuel skriftlig plejeplan med beskrivelse af mål og indsatser m.v. indenfor 2 uger. - Opfølgning på indflytning efter 4 uger.

13 Side 13 - Opfølgningssamtale ud fra plejeplan efter 6 uger, derefter ad hoc., dog mindst en gang hvert halve år. Administrative opgaver: (hvor beboeren ikke har et netværk eller netværket ikke medvirker) - Meddelelse til folkeregister, øvrige adresseændringer. - Forsikringsforhold afklares. - Øvrige praktiske opgaver i og udenfor lejlighed og boenhed (nøgler, navn, personlige ønsker m.v.) i samspil med ejendomsadministrator. - Evt. fritagelse for elektronisk post Praktisk hjælp Der skal efter en faglig vurdering være hygiejnisk, rent og pænt omkring den enkelte beboer og i bo-enheden, således at beboerne bl.a. oplever: at boligen og boenheden er pæn og ren altid at have rent tøj på Opgavens indhold: Generelt: - Den enkelte beboer skal have medindflydelse på indhold og tidspunkt for udførelsen af opgaverne, dog under hensyntagen til planlægningen i øvrigt, således at beboeren kan få størst mulig sammenhæng i sin hverdag. - Den enkelte beboer skal motiveres - så vidt muligt og rimeligt - til deltagelse i de daglige opgaver for at bevare flest færdigheder. Opvask m.v. - Opgaven omfatter opvask, aftørring, hensætning osv. således at køkken, køkkenredskaber og service er hygiejnisk rene og pæne. Opgaven udføres typisk i bo-gruppens fælles køkken og bryggers, men kan også forekomme i den private del af boligen. - Der skal vaskes op mindst efter hvert af de tre hovedmåltider. Forbehold: Opvask efter egen madlavning og gæstebud kan ikke tilbydes. Tøjvask m.m. - Beboernes personlige tøj vaskes i bo-gruppens vaskemaskine. - Leje og vask af linned forelægges hos ekstern leverandør. - Opgaven omfatter ud over selve vasken sortering af vasketøj/linned, sammenlægning og på-plads-lægning af rent vasketøj, opskylning af kompressionsstrømper og bandager, bistand ved kontakt til renseri, samt lejlighedsvis bistand ved isyning af knapper og lignende. - Tøjvask foretages så hyppigt at beboerne hele tiden har et passende udvalg af rent tøj. Rede seng - Rede seng og lægge tæppe på foretages dagligt. - Skift af sengelinned foretages efter behov og minimum hver 3. uge. Rengøring af egen bolig - Der skal gøres rent i den private del af boligen såvel som i den fælles del i bo-gruppen, i alt 65 m2 pr. beboer. - Opgaven omfatter generel udluftning, oprydning, støvsugning af gulve, tæpper, paneler, møbler, gulvvask, aftørring af støv og spindelvæv i nå-

14 Side 14 højde, afvaskning af frie overflader, lamper, billeder, døre, møbler, hjælpemidler, hylder, vindueskarme, kontakter, låger og håndtag i nå-højde, afvaskning af personlige hjælpemidler og senge, samt andre tiltag, der normalt er omfattet af begrebet rengøring. For badeværelser omfatter opgaven ud over det generelle: - Afvaskning af håndvask, fliser, armaturer, frie skabe og hylder, brusekabine i nå-højde, rengøring af toilet, afvaskning af spejle og sæbeholder. For køkken og bryggers (fællesarealer) omfatter opgaven ud over det generelle: - Afvaskning af frie sider på køkkenborde, hårde hvidevarer, skabe (indvendigt ved skraldespand og køleskab), og fliser i nå-højde, afkalke kaffemaskiner og lignende, rengøring af anvendt rengøringsmateriel. Rengøring af servicearealer uden for boenheden og gulvarealer i bogruppens fællesarealer: - Kommunen forestår via ekstern rengøring af servicearealer, f.eks. trapper, elevatorer m.v., udenfor boenhederne på plejecentret og vask af gulvarealer i bogruppernes fællesarealer og servicearealer. Diverse: - Vande, arrangere, nippe blomster, ryste måtter, og lignende naturlige husførelsesopgaver. Hyppighed for rengøring: - I den private boligdel rengøres hver 3. uge, men opgaven kan evt. også tilrettelægges på anden vis efter aftale med Kommunen. - Boenhedens fællesarealer skal rengøres ugentligt. - Toiletter og håndvaske skal rengøres dagligt efter behov. - Hovedrengøring kan bestilles af beboeren mod betaling. Forbehold: Det forudsættes, at gæster selv sørger for den umiddelbare rengøring efter besøget Mad og måltider Den ernæring, der tilbydes beboerne skal i det store hele leve op til gældende anbefalinger for ældreernæring, dog med respekt for den enkeltes præferencer. Måltidernes fysiske og sociale rammer skal bidrage til gode spisesituationer for den enkelte såvel som grupper med respekt for borgerens valg. Beboerne skal opleve maden og måltiderne som gode, hvilket bl.a. betyder, at: de kan lide maden de oplever at der er nærvær i spisesituationerne de har indflydelse på madens indhold, tilberedning og anretning de oplever maden som veltilberedt, varieret og indbydende de oplever at maden afspejler højtidernes traditioner og vaner Opgavens indhold: Generelt: - Tilberedning, anretning og servering af morgen- og frokostmåltidet. - Tilberedning og servering af drikkevarer og mellemmåltider.

15 Side 15 - Tilberedning, anretning og servering af middagsmåltid. - Leverandøren har efter ordinært gennemført tilsyn af Fødevarestyrelsen modtaget en glad smiley i forbindelse med hygiejne og egenkontrol. Udarbejdelse af menuplan under hensyn til ernæringsmæssige, anbefalede behov for den pågældende aldersgruppe samt indkøb/varebestilling i samarbejde med beboeren i boenhederne. 1 - Inddrage beboerne i opgaveløsningen med henblik på at fastholde beboernes evne til at varetage almen livsførelse. - Sikre borddækning og afrydning. - Evt. hjælp og guiding ved måltidet. - Friske drikkevarer skal altid være til rådighed og om nødvendigt tilbydes beboeren. - Bakkeservering efter behov. Vurdering af ernæringstilstand og handlig ud fra dette: - Der skal løbende foretages observation og dokumentation af beboerens almentilstand, vægt og ernæringstilstand. Herunder skærpet opmærksomhed på nedsat appetit og dyfagi. - For beboere med særlige ernærings- og hydreringsproblemer foretages hyppigere vurdering af og dokumentation for ernæringstilstand og dennes udvikling. - På baggrund af observation og dokumentation skal beboerne tilbydes tilstrækkelig ernæring og antal måltider / mellemmåltider. Mad- og måltidsambassadører: - Der skal i hver leve-boenhed udpeges 2 3 mad- og måltidsambassadører (dækkende dag og aften) som skal fungerer som faglig sparringsgruppe med fokus på mad og måltider Netværk og interesser Beboernes selvværd og livskvalitet skal bevares og udvikles med fokus på den rehabiliterende indsats gennem udvikling og fastholdelse af flest mulige interesser, aktiviteter og netværk, således at beboerne bl.a. oplever: en indholdsrig hverdag, som i videst muligt omfang viderefører tidligere normer og livsstil Opgavens indhold: Fastholdelse af netværk og interesser: - Hjælpe og støtte beboeren til for eksempel: o o o o o o Brug af interaktive skærme. Samtale/dialog/samvær. Være opmærksom på beboerens behov for kontakt. Fysisk aktivitet/motion. Høre og se TV/radio. Avislæsning; brevlæsning/skrivning. 1 Pedersen, A. N. & Ovesen, L., 2015: Anbefalinger for den danske institutionskost. 5. udgave. Fødevarestyrelsen, Sundhedsstyrelsen og DTU Fødevareinstituttet.

16 Side 16 o o o o o o o Tømning af postkasse. Bestilling af lydbånd. Passe blomster. Skabe rammer for refleksion, afslapning og ro. Hobbyaktiviteter, spil m.v. Motivere til aktiviteter udenfor hjemmet samt støtte til samme. Arrangere aktiviteter udendørs og udenfor plejecentret. - Der skal være opmærksomhed på beboerens behov for kontakt til venner, foreninger, medlemsblade m.v., og der skal gives støtte til fastholdelse eller udvidelse af netværket. - Der kan eventuelt opfordres/skabes kontakt til besøgsven-ordning. Planlægning og gennemførelse af aktiviteter for en gruppe beboerne i plejecentret: - Arrangere og medvirke til: o Samvær i grupper. o Udflugter. o Festlige og kulturelle arrangementer. o Støtte beboerne til deltagelse i udadvendte tilbud. Hyppigheden for sådanne tiltag afhænger af behovet. Planlægning og gennemførelse af aktiviteter for grupper af beboere på tværs af boenheder og leverandører. - Leverandøren nedsætter i samarbejde med den kommunale leverandør et aktivitetsudvalg bestående af repræsentanter fra begge leverandører, der skal arrangere og medvirke til: o Tre aktiviteter om ugen, der finder sted i servicearealerne i stuen og som tilbydes alle beboere på tværs af boenhederne. o Udarbejdelse af månedlig aktivitetsplan med de nævnte aktiviteter, der skal hænges op i samtlige bogrupper. o Arrangere og medvirke til kirkelige handlinger i plejecentret. - Den private og kommunale leverandør afholder i fællesskab udgifterne til arrangementerne. Eventuel deltagerbetaling fra beboerne aftales på møde i Koordinationsforum. Individuel, nødvendig ledsagelse og tilrettelæggelse af kørsel: - Ledsage, når der ikke er øvrigt netværk og når støtte er nødvendig til planlæggelse og medvirken til: o (Special-)læge og undersøgelser. o Sygehusindlæggelse. o Indkøb og regnskab. o Bankbesøg. o o Gåture. Hyppigheden af ledsageopgaverne afhænger af behovet og planlægningen i øvrigt. Højtidsbestemte og andre særlige begivenheder: - Inddrage beboerne og deres netværk ved markeringen af alle traditionelle markeringsdage såsom personlige mærkedage, jul, nytår, påske, pinse, Sankt Hans og andre begivenheder som beboerne ønsker at fejre. - Efter aftale ydes hjælp og støtte til at pynte op og pynte af.

17 Side Personlig pleje og hygiejne Den enkelte beboer skal understøttes i at varetage sin personlige hygiejne og oprette sit velbefindende med et formål beboeren bl.a. oplever, at: føle sig ren og pæn livsstil, værdighed og identitet er bevaret Opgavens indhold: Daglig hygiejne - Øvre- og nedre toilette, brusebad eller sengebad. - Tandbørstning / protesebørstning. - Barbering. - Make-up. - Frisering. - Negle- og hudpleje. - Toiletbesøg, skift af ble. - Skift af stomiposer, kateterposer m.v. - Af- og påklædning som inkluderer hjælp til støttestrømpe, proteser, støttekorset, høreapparat, briller m.v. - Observation, vurdering og fyldestgørende handling. Special hudpleje / soignering / mundpleje - Hjælp og støtte til: o Renholdelse af hud. o Forebyggelse af tryksår. o Påsmøring af cremer. o Pleje af hænder og fødder. o Udførelse af speciel mundpleje. o Observation af tænder, protese, mund og slimhinder. o Observering, vurdering og fyldestgørende handling. Forflytning - Hjælp og støtte til forflytninger i samt til og fra seng, stol, bækkenstol, badebænk, kørestol m.v Tryghedskald Den enkelte beboer skal kunne tilkalde hjælp og skal i den forbindelse bl.a. opleve, at tryghedskaldene altid besvares Opgavens indhold: - Vurdere hvorvidt beboeren har behov for tryghedskald. - Sikre opsætning og nedtagningen af tryghedskald til depot på plejecentret. - Besvare tryghedskald i alle døgnets timer alle årets dage. - Iværksætte passende handlinger straks Sensoralarm Ved behov etableres en sensoralarm. Sensoralarmen har til formål at skabe tryghed og borgens skal bl.a. opleve, at: alarmen altid besvares

18 Side 18 Opgavens indhold: - I samråd med beboer og deres pårørende at vurdere hvorvidt beboeren har behov for sensoralarm. - Sikre opsætning og nedtagningen af sensoralarm til depot på plejecentret. - Dokumentere beboerens samtykke. - Reagere på sensoralarmer til gavn for den enkelte beboer. - Iværksætte passende handlinger straks Psykisk pleje og støtte Beboerne skal have dækket deres behov for psykisk pleje og støtte i hverdagen, således at de bl.a.: Oplever tryghed og selvværd Om muligt giver udtrykt for at opleve støtte Opgavens indhold: Psykisk pleje: - Opbygning af relation. - Støtte til at få praktisk og mental struktur i dagligdagen, f.eks. til håndtering og accept af psykiatriske symptomer, diagnoser, behandling og afledte problemer. Psykisk støtte: - Støtte til at mestre dagligdagen. - Støtte til at bevare livskvalitet. - Forbedre mulighederne for livsudfoldelse og forebygge forværring. - I samarbejde med kommunens demenskoordinator at iværksætte fyldestgørende indsats til beboer med demenssymptomer Bevarelse af daglige færdigheder/hverdagsrehabilitering Beboerne skal støttes i hverdagen, således at de bl.a. oplever, at: der bliver taget vare på at sikre bevarelse af og udviklingen i deres færdigheder Opgavens indhold: - Observere og vurdere beboerens aktuelle formåen - Indgå i løbende dialog med kommunens terapeuter i forbindelse med en beboers rehabiliterings- eller genoptræningsforløb, herunder at modtage og udføre anbefalinger fra terapeuterne. - Støtte og motivere beboeren i at udføre f.eks.: o Forflytning. o Personlig pleje og hygiejne. o Praktiske opgaver. - Hjælpe, guide og støtte i daglige situationer som f.eks.: o Personlig hygiejne. o Spisesituationer, herunder observationer og forholdsregler ved dysfagi. o Medicinindtagelse. o Praktiske opgaver. o Aktivering og træning. - Oplæring: o Oplære beboeren og/eller pårørende i at varetage hele eller dele af en indsats, fx sårbehandling, blodsukkermåling, stomi- og kateterpleje, brug

19 Side 19 af personlige og ortopædiske hjælpemidler samt medicinadministration Pleje og omsorg ved akut sygdom eller terminalt forløb Der skal ydes pleje og støtte til akut syge og terminale beboere, således at disse og deres pårørende bl.a. oplever: en meningsfuld omsorg i relation til situationen Opgavens indhold: Pleje i forbindelse med akut sygdom - Med udgangspunkt i TOBS-skema foretages observation og kommunes akutteam tilkaldes. - Ud fra en faglig vurdering aftales, iværksættes og følges op på relevante/forebyggende handlinger, der afhjælper og begrænser akut opstået sygdom, herunder evt. hospitalsindlæggelse. - Relevante samarbejdspartnere inddrages hurtigst muligt i opgaveløsningen, således at plejen i forbindelse med den akutte sygdom sker med udgangspunkt i et bredt samarbejde mellem beboer, netværk samt interne og eksterne samarbejdspartnere. Støtte til alvorligt syge og dødende - Målrettet samtale. - Støtte og lindring af angst og uro. - Fysisk tilstedeværelse. - Kontakt og samarbejde med netværk og samarbejdspartnere efter beboerens ønsker og behov, herunder eventuelt kontakt til vågekonetjeneste. Ved dødsfald: - Formidle kontakt til efterladte. - Almen soignering af den afdøde beboer samt iklædning af ønsket beklædning, smykker, m.v. - Oprydning i hjemmet. - Støtte og rådgive de efterladte. - Underrette myndigheder. - Aftale om underretning til beboere m.v. - Sikre opsigelse af lejemål. - Aflåsning af dødsboet. - Flagning Sygepleje Der skal leveres en god og tilstrækkelig sygeplejefaglig indsats, således at beboerne bl.a. oplever: stabilitet, kontinuitet og høj faglig kompetence i forbindelse med indsatserne respekt, integritet og værdighed at være orienteret om betydningen af den iværksatte pleje Opgavens indhold: Sygeplejefaglig udredning, koordinering og opfølgning: - Systematisk udredning og analyse af data om beboernes aktuelle tilstand.

20 Side 20 - Systematisk koordinering af kommunale og tværsektorielle aktørers indsatser til beboernes, f.eks egen læge, demenskoordinator, Genoptræningen, akutteamet. - Systematisk opfølgning på beboernes helbredstilstande og fastsættelse af mål for indsatser. Indsatser. - Anlæggelse og pleje af kateter: o Midlertidig eller permanent anlæggelse af kateter, skylning af kateter, tømning og skift af kateterpose, kontrol af kateterballon samt skift af forbinding og pleje af hud ved indstikssted. - Behandling med ortopædiske hjælpemidler: o Fx anlæggelse af og støtte til brug af ordinerede arm-, ben- og knæskinner, armslynger og korsetter. - Behandling og pleje af hudproblem: o Behandling og pleje af hud samt forebyggelse af tryksår og andre sårtyper. - Behandling og pleje af mave-tarmproblem: o Vejledning om kost, væskeindtag, fysisk aktivitet og gode toiletvaner samt vurdering af medicinsk behandling. - Cirkulationsbehandling: o Måling af vægt, venepumpeøvelser og evt. anlæggelse af stumpforbinding efter amputation. - Dialyse: o Enten håndtering af posedialyse fx klargøring af dialysemaskine, klargøring af posevæsker, til- og frakobling af poser og behandling og pleje af indstikssted og dialysekateter eller observation efter hæmodialyse. - Drænpleje: o Sikring af afløb, tømning og skylning af dræn, skift af forbinding og pleje af hud ved indstikssted. - Ernæringsindsats: o Løbende vægtkontrol, kostvejledning og støtte til indtagelse af mad og drikke. - Ernæringsscreening: o Afdækning af evt. ernæringsproblem og identifikation af evt. behov for ernæringsindsats. - Forflytning og mobilisering: o Forflytning omfatter fx træk, skub og flytning vha. hjælpemidler. Mobilisering omfatter fx støtte til at bevæge sig rundt vha. gangstativ. - Iltbehandling: o Saturationsmåling, indstilling af iltmængde iht. Ordination, skift og rengøring af iltkatetre og andet udstyr samt vejledning i korrekt håndtering af iltudstyr. - Inkontinensbehandling: o Kontinensudredning, bækkenbundstræning, vejledning i blære- og tarmtømning, toiletvaner og brug af kontinenshjælpemidler. - Intravenøs væskebehandling: o Tilkobling af infusionssæt, til- og frakobling af infusionsvæsker, indstilling af infusionshastighed samt behandling og pleje af indstikssted. - Intravenøs medicinsk behandling: o Dispensering og administration af medicin, der skal gives intravenøst. Ved medicin forstås ordinerede lægemidler, naturlægemidler og kosttilskud. Indsatsen omfatter typisk behandling og pleje af iv-adgang og indstikssted samt indgift af medicin. Indsatsen kan også omfatte anlæggelse af iv-adgang.

21 Side 21 Ovenstående indsats leveres alene i tæt samarbejde med behandlende læge og Kommunens akutteam. - Kompressionsbehandling: o Anlæggelse og aftagning af kompressionsforbinding eller kompressionsærmer, -handsker og strømper, vejledning i venepumpeøvelser samt hudpleje. - Medicinadministration: o Udlevering og/eller tilføring af medicin. Ved medicin forstås ordinerede lægemidler, naturlægemidler og kosttilskud. Når medicinadministration og medicindispensering effektueres i en og samme handling, som det fx er tilfældet med øjendrypning og injektion, registreres det som medicinadministration. - Medicindispensering: o Bestilling, modtagelse, kontrol, opbevaring, klargøring og bortskaffelse af medicin samt dokumentation, opfølgning på medicinsk behandling og receptfornyelser. Ved medicin forstås ordinerede lægemidler, naturlægemidler og kosttilskud. Klargøring omfatter typisk ophældning, optrækning, opløsning eller blanding af medicin. Indsatsen omfatter både medicin, der modtages maskinelt dosisdispenseret og medicin, der dispenseres (manuelt) umiddelbart før administration. - Parenteral ernæring: o Klargøring af ordineret ernæringspræparat, herunder tilsætning af vitaminer, samt tilkobling af infusionssæt, tilslutning til og frakobling fra ivadgang, indstilling af infusionshastighed, skift af forbinding og pleje af ivadgang og indstikssted. - Pleje ved anvendelse af personlige hjælpemidler: o Vejledning i og støtte til brug af personlige hjælpemidler, fx rensning af glasøje og vedligeholdelse af høreapparat. - Rehabilitering o Indsatsen omfatter en korterevarende, tidsafgrænset, helhedsorienteret og tværfaglig tilrettelæggelse og træning af aktiviteter, der er genkendelige og betydningsfulde for beboeren. - Respirationsbehandling: o Behandling med fx CPAP-, PEEP- eller BIPAP-maske og vejledning i vejrtrækningsteknikker og mundpleje. - Samarbejde med netværk: o Samarbejde med pårørende om de indsatser, der ydes til beboeren, fx støtte til pårørende til en beboer med demens eller psykisk sygdom. - Sekretsugning: o Sugning af mundhule og svælg, udførelse af eller støtte til mundhygiejne og instruktion i korrekt hosteteknik. - Smertevurdering: o Afdækning af smerteproblem og identifikation af evt. behov for smertelindring, enten farmakologisk eller nonfarmakologisk Sondeernæring: o Anlæggelse af sonde, indgift af næring og væske via sonde og skift af forbinding og hudpleje ved indstikssted. Stomipleje: o Skift af pladesystem og pose/tømning af pose samt hudpleje. Støtte til ADL-aktiviteter: o Støtte til at udføre eller udførelse af aktiviteter i alm. Daglig livsførelse (ADL), fx påklædning, madlavning, spisning, telefonering, oprydning, rengøring og betaling af regninger.

22 Side 22 - Subkutan væskebehandling: o Anlæggelse af subkutan kanyle, samt tilkobling af infusionssæt, tilslutning og afkobling af infusionsvæsker, indstilling af infusionshastighed og pleje af hud ved indstikssted. - Særlig kommunikationsform: o Samtale med beboeren og evt. også med pårørende ved hjælp af tolk og/eller instrumentelle kommunikations-hjælpemidler som fx pc eller pegeplade. - Sårbehandling: o Skift af forbinding, sårbehandling og hudpleje. Indsatsen kan fx også omfatte trykaflastning, VAC-behandling samt fjernelse af suturer og agraffer. - Trakeostomipleje: o Skift af trakealkanyle, skift af forbinding og pleje af hud ved indstikssted. - Undersøgelse og måling af værdier: o Indsatsen omfatter lægeordineret undersøgelse af urin og afføring og målinger af fx blodsukker, temperatur, blodtryk og puls. - Vejledning o Indsatsen omfatter typisk samtale om, hvordan beboeren kan håndtere og agere ift. fysiske, psykiske, sociale og åndelige potentielle og/eller aktuelle tilstande. - Vurdering af søvnmønster: o Afdækning af evt. søvnproblem og identifikation af evt. behov for særlig indsats. - Væske per os: o Støtte til indtagelse af væske; fx registrering af væske-indtag i væskeskema samt udregning af væskebalance Administrative ydelser Administrative ydelser og funktioner skal varetages med henblik på at opretholde et optimalt samarbejde med andre aktører. Leverandøren sidestilles med den kommunale udfører i forhold til overholdelse af tidsfrister for aflevering af materiale til Visitation- og Koordinationsenheden, Økonomiafdelingen m.v. Der er i beskrivelsen ikke medtaget interne, administrative opgaver. Opgavens indhold: Klagesager - Alle klager, både mundtlige og skriftlige, skal journaliseres og besvares. Chefen for Visitations- og Koordinations-enheden i Kommunen skal orienteres om alle klager. - Ved klager over afgørelser vedrørende servicelovens 83 (personlig og praktisk bistand) skal Leverandøren, såfremt beboeren ønsker at klage, være behjælpelig med at sende klagen til Visitations- og Koordinationsenheden. Beboeroversigter - Ajourføring af beboerlister (til- og afgang = belægnings-dage). Navne på oversigtstavler og postkasser ajourføres løbende. Anmeldelser af arbejdsskader - Alle arbejdsskader eller formodning om arbejdsskader skal indberettes efter gældende regler.

23 Side 23 Udarbejdelse af brand og evakueringsplan samt instruks om brandalarmering til sikring af beboere, personale og besøgende - Brand- og evakueringsplan samt instruks om brandalarmering skal indeholde oplysninger vedr. evakuering af beboere, personale og besøgende. Indberetning af magtanvendelse overfor beboere - Indberettes til Visitations- og Koordinationsenheden efter gældende regler. Indberetning af utilsigtede hændelser - Indberettes elektronisk og behandles af den kommunale risikomanager i. Ansøgning om værgemål-/umyndiggørelse - Ansøgning sendes til chefen for Visitations- og Koordinationsenheden i Solrød Kommune, som videreformidler ansøgningen til Statsforvaltningen Sjælland. Omsorgstandpleje - Såfremt beboeren ikke er i stand til at benytte egen tandlæge kan beboeren visiteres til omsorgstandpleje. Egen læge/speciallæge - Ordinationer og aftaler ajourføres i EOJ-systemet. Sygehus eller anden regional institution - Ordination og aftaler ajourføres i EOJ-systemet. Øvrige samarbejdsrelationer foregår jf. gældende sundhedsaftaler. Retlig opholdskommunerefusion - Omkostninger / leverede ydelser vedrørende beboere fra andre kommuner skal kunne opgøres, så det er muligt at oplyse om udgiften vedrørende de pågældende beboere. Movias handicapkørsel - Støtte, råde og vejlede beboere, beboer/pårørende vedr. regler for bevilling og evt. at hjælpe med udfyldelse af ansøgningsskema, der formidles til visitator. Hjælpemidler - bevilger hjælpemidler inkl. APV-hjælpemidler til beboere med varige lidelser i overensstemmelse med reglerne i serviceloven (servicelovens 112 og 113), som også gælder for s øvrige borgere. - Leverandøren er forpligtet til at bistå beboere med at ansøge Visitations- og Koordinationsenheden om et hjælpemiddel, som beboeren måtte have brug for, herunder hjælp med udfyldelse af ansøgningsblanketter og kontakt til visitator. Hjælpemidlet er personligt og må ikke udlånes/overdrages til andre. - Hvis hjælpemidlet går i stykker eller på anden måde skal vedligeholdes, er Leverandøren forpligtet til at formidle kontakt mellem beboeren og Solrød Kommune. Procedurer vedr. beboernes ejendele i fællesareal - Hvis en beboer placerer en ejendel i fællesarealet, skal denne mærkes med label, hvorpå beboerens navn og fødselsdag er anført. Ejendelen kan derved let udleveres til de pårørende i tilfælde af dødsfald/fraflytning.

24 Side 24 - Hvis en beboer/pårørende forærer en ejendel til husets fælleseje skal genstanden beskrives på et specielt skema. Samtidig skal beboeren/de pårørende skrive under på, at ejendelen er foræret til bo-gruppen. Administration af husholdningskasser - Der etableres en husholdningskasse pr. bo-gruppe til dækning af fælles udgifter vedr. beboernes daglige fornødenheder. - Byrådet fastsætter regler og rammer for denne opgave. - Leverandøren skal sikre at, der bliver ført regnskab for husholdningskassen Beskrivelse af plejepakker På baggrund af den faglige vurdering i helhedsvurderingen bevilger visitator hjælp. Hjælpen er inddelt i tre grundpakker A, B og C og to tillægspakker D & E. - Grundpakke A: pakken er et udtryk for et gennemsnitligt grundlæggende behov for hjælp og støtte inden for hovedområderne dagligliv og aktiviteter, pleje og omsorg samt sygepleje. Endvidere er her indeholdt tid til administrative opgaver, rettet mod såvel beboerne som rettet mod personalets administrative gøremål. - Grundpakke B: pakken tildeles beboere, som vurderes gennemsnitligt at ligge i funktionsniveau 3 indenfor mere end 66% af vurderingsområderne. - Grundpakke C: pakken tildeles beboere, som vurderes gennemsnitligt at ligge i funktionsniveau 4 indenfor mere end 50% af vurderingsområderne. I grundpakke B og C er der taget højde for behov for anvendelse af to personer til opgaveløsning efter behov. - Tillægspakke D: pakken tildeles beboere med svære demenssymptomer eller med komplekse fysiske/psykiske problematikker. Tillægspakken dækker hele døgnet. - Tillægspakke E: pakken E tildeles beboere med svære demenssymptomer eller med komplekse fysiske/psykiske problematikker. Tillægspakken dækker almindelig dagtid.

25 Side 25 Plejepakkeoversigt over hjælp til beboere på plejecentret: Grundpakke A Moderate begrænsninger indsatsens sigte er vejledning og støtte Hovedområde Kvalitetsområde Opgave Daglig liv og aktiviteter Mad og drikke Netværk og interesser Husførelse Pleje og omsorg Personlig pleje / hygiejne Støtte og motivere til bevarelse af daglige færdigheder Psykisk pleje og omsorg Pleje og omsorg ved akut el. kronisk sygdom Tilberedning og anretning af måltider fremstillet af leveret råvarepakke eller af egne indkøbte råvarer. Opretholde ernæringstilstand og væske balance. Skabe rammer for aktiviteter og interesser. Støtte til at fastholde og skabe netværk. Planlægning og udførelse af aktiviteter for boenheden. Individuel, nødvendig ledsagelse og tilrettelæggelse af kørsel. Højtidsbestemte og andre særlige begivenheder. Håndtering af vasketøj. Oprydning. Sengeredning. Rengøring. Bankbesøg. Daglig hygiejne. Forflytning. Daglig vedligeholdelse af færdigheder. Struktur i hverdagen. Søvn, hvile og lejring. Gøre i stand ved dødsfald. Pleje ifm. Akut sygdom. Sygepleje Sygepleje Dosisdispensering/medicinadministration. Sygepleje til beboerne med ernærings og/ eller hydreringsproblemer. Øjen- og øredrypning samt pleje ifm. Hermed Sårpleje. Sygepleje til beboere med KAD. Sygepleje til beboere med respirationsproblemer. Sygepleje til beboere med kredsløbsproblemer. Sygeplejehandling ifm. Prøvetagning / undersøgelser.

FSIII Fælleskommunalt indsatskatalog (Sundhedslov) version 1.0 Februar 2016

FSIII Fælleskommunalt indsatskatalog (Sundhedslov) version 1.0 Februar 2016 FSIII Fælleskommunalt indsatskatalog (Sundhedslov) version 1.0 Februar 2016 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 0-ydelser... 6 Sygeplejefaglig udredning... 6 Koordinering... 6 Opfølgning... 6 Generel

Læs mere

INDSATSKATALOG SUNDHEDSLOVEN (SUL) INDSATSKATALOG I NEXUS

INDSATSKATALOG SUNDHEDSLOVEN (SUL) INDSATSKATALOG I NEXUS INDSATSKATALOG I NEXUS SUNDHEDSLOVEN 138 Generelt: Sundhedsfremme og forebyggelse er en integreret del af enhver sygeplejefaglig indsats. Det samme er gældende for vejledning og oplæring. Men til de behov,

Læs mere

FSIII Fælleskommunalt indsatskatalog (Sundhedslov)

FSIII Fælleskommunalt indsatskatalog (Sundhedslov) FSIII Fælleskommunalt indsatskatalog (Sundhedslov) Version 1.5 30. Juni 2017 Version Dato Kommentar 1.5 30.06.17 Tilføjet indsatserne "Personlig pleje" og "Vurdering" samt diverse korrekturrettelser 1

Læs mere

INDSATSKATALOG SUNDHEDSLOVSYDELSER FÆLESSPROG III 2018

INDSATSKATALOG SUNDHEDSLOVSYDELSER FÆLESSPROG III 2018 INDSATSKATALOG SUNDHEDSLOVSYDELSER FÆLESSPROG III 2018 S. 1/12 INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold Introduktion... 4 Indsatser Sundhedslovsydelser 138... 5 O - YDELSER... 5 0.1 Sygeplejefaglig udredning 5 0.2

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for ydelser i plejebolig

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for ydelser i plejebolig Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for ydelser i plejebolig 2015 Indledning Plejeboliger i Fredensborg Kommune er særligt indrettede boliger med sygeplejefaglig og plejefaglig døgnbemanding.

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre 2 Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre Formålet med hjælpen Hvem kan få hjælp? Der er to formål med hjælpen: - at du får den

Læs mere

Indholdsfortegnelse side

Indholdsfortegnelse side Ydelseskatalog Personlig og praktisk hjælp for borgere i eget hjem 1. januar 2013 Indholdsfortegnelse side Forord... 3 Praktisk hjælp til borgeren Rengøring... 4-5 Tøjvask... 5 Indkøb... 5 Personlig hjælp

Læs mere

Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter på rehabiliteringscenter Læringspakke 11, april 2018

Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter på rehabiliteringscenter Læringspakke 11, april 2018 Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter på rehabiliteringscenter Læringspakke 11, april 2018 Indhold Observationer til administrative opgaver, kommunikation med

Læs mere

Lov om social service 83

Lov om social service 83 7.0 Ydelsesbeskrivelser 7.1 Personlig pleje 7.1.1 Hjælp til personlig hygiejne indgår i Borgeren kan ikke eller delvist ikke varetage personlig hygiejne pga. en væsentlig funktionsnedsættelse. nedenstående

Læs mere

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre 2 Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre Formålet med hjælpen Der er to formål med hjælpen: - at du får den nødvendige hjælp

Læs mere

Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre

Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre Formålet med hjælpen Der er to formål med hjælpen: - at du får den nødvendige hjælp og støtte til daglige gøremål og aktiviteter. - at hjælpen medvirker til,

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for ydelser i plejebolig

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for ydelser i plejebolig Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 26 Kvalitetsstandard for ydelser i plejebolig 2017 1 Indledning Plejeboliger i Fredensborg Kommune er særligt indrettede boliger med sygeplejefaglig og plejefaglig

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte til beboere på plejecentre

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte til beboere på plejecentre Kvalitetsstandard for hjælp og støtte til beboere på plejecentre Lovgrundlag/mål Lovgrundlag: - Lov om social service 83, 86 stk. 2, 88, 89 og 161. Formål: " At borgerens funktionsniveau både fysisk og

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre

Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig og dine

Læs mere

Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker på plejecentre Læringspakke: 11, april 2018

Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker på plejecentre Læringspakke: 11, april 2018 Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker på plejecentre Læringspakke: 11, april 2018 Indhold Observationer til administrative opgaver og kommunikation med myndighed... 1 Observationer til at dokumenteres

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring.

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring. Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring. For borgere udenfor plejecenter. Lovgrundlag: Ydelser inden for personlig pleje og 83 i Lov om Social Service (LSS). Ved personlig pleje og ernæring forstås

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring For borgere udenfor plejecenter.

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring For borgere udenfor plejecenter. Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring For borgere udenfor plejecenter. Lovgrundlag: personlig pleje og 83 og 83a i Lov om Social Service (LSS). Ved personlig pleje og ernæring forstås ydelser

Læs mere

Personlige opgaver. Kvalitetsstandard

Personlige opgaver. Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Personlige opgaver Lovgrundlag Lov om Social Service 1, 83 og 95 Visitation Alle borgere kan henvende sig direkte til Sundhed & Omsorgs Visitation, der har bevillingskompetencen.

Læs mere

Kvalitetsstandard: Plejeboliger

Kvalitetsstandard: Plejeboliger 2013 Kvalitetsstandard: Plejeboliger Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 192. Lov om Almene Boliger 5, stk. 2. Hvilke behov dækker ydelsen Plejebolig kan bevilges af kommunens visitator til borgere

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG ARBEJDSMARKED KVALITETSSTANDARD I PLEJEBOLIGER

SOCIAL, SUNDHED OG ARBEJDSMARKED KVALITETSSTANDARD I PLEJEBOLIGER SOCIAL, SUNDHED OG ARBEJDSMARKED KVALITETSSTANDARD I PLEJEBOLIGER 3 udgave april 2018 Kvalitetsstandarden beskriver serviceniveauet for den hjælp, der tilbydes beboeren i Holstebro Kommunes plejeboliger.

Læs mere

Kvalitetsstandard: Plejeboliger i tæt plejemiljø

Kvalitetsstandard: Plejeboliger i tæt plejemiljø Kvalitetsstandard: Plejeboliger i tæt plejemiljø 2013 Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 192. Lov om Almene Boliger 5,stk. 2. Hvilke behov dækker ydelsen Plejebolig i tæt plejemiljø kan bevilges

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig

Læs mere

Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard

Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2017

Plejebolig Kvalitetsstandard 2017 Plejebolig Kvalitetsstandard 2017 Hvad er formålet? Hvem kan få plejebolig? Hvad tilbydes i en plejebolig? Formålet med kommunens boligtilbud er, at du har en bolig der tilgodeser dit behov for pleje,

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for personlig pleje og 2 Kvalitetsstandard for personlig pleje og (for borgere uden for plejecenter) Formålet med personlig pleje og Formålet med hjælp til

Læs mere

Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion

Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion Hvad er en plejebolig? Plejeboliger er særligt indrettede boliger med sygeplejefaglig og plejefaglig døgnbemanding. Plejeboliger er indrettet,

Læs mere

Kvalitetsstandard for Personlig pleje. Samsø Kommune

Kvalitetsstandard for Personlig pleje. Samsø Kommune Kvalitetsstandard for Personlig pleje Samsø Kommune Hjemmeplejen Juli 2014 Kvalitetsstandard for personlig pleje Denne pjece indeholder Kvalitetsstandarden for Samsø Kommunes tilbud om personlig pleje.

Læs mere

Ydelses- og plejepakkebeskrivelse

Ydelses- og plejepakkebeskrivelse Ydelses- og plejepakkebeskrivelse for Personlig pleje 2015 FORORD... 3 AKTIV HVERDAG... 3 PLEJEPAKKER... 3 PLEJEPAKKE - DAG 1... 4 PLEJEPAKKE - DAG 2... 5 PLEJEPAKKE - DAG 3... 6 PLEJEPAKKE - DAG 4...

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2016

Plejebolig Kvalitetsstandard 2016 Plejebolig Kvalitetsstandard 2016 Hvad er formålet? Hvem kan få plejebolig? Hvad tilbydes i en plejebolig? Formålet med kommunens boligtilbud er, at du har en bolig der tilgodeser dit behov for pleje,

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2015

Plejebolig Kvalitetsstandard 2015 Plejebolig Kvalitetsstandard 2015 Hvad er formålet? Hvem kan få plejebolig? Hvad tilbydes i en plejebolig? Formålet med kommunens boligtilbud er, at du har en bolig, der tilgodeser dit behov for pleje

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring 2 Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring (for borgere uden for plejecenter)

Læs mere

Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard

Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Ingen Lette begrænsninger begrænsning

Ingen Lette begrænsninger begrænsning Sundhed & Omsorg Katalog over indsatsområder Indsatsområde: Vedligeholde/kompensere 2.1.1 Rengøring Indsats med henblik på at sikre/udføre rengøringsopgaver i borgerens hjem. Lovgrundlag Lov om Social

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring

Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring 2 Kvalitetsstandard for personlig pleje og ernæring (for borgere uden for plejecenter)

Læs mere

Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker i hjemmeplejen Læringspakke 11, april 2018

Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker i hjemmeplejen Læringspakke 11, april 2018 Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker i hjemmeplejen Læringspakke 11, april 2018 Indhold Observationer til administrative opgaver, kommunikation med myndighed, planlægger og læge... 1 Observationer

Læs mere

Observationer i Cura Målgruppe: Social- og sundhedsassistenter på plejecentre Læringspakke: 11, april Revideret 19. juni 2018.

Observationer i Cura Målgruppe: Social- og sundhedsassistenter på plejecentre Læringspakke: 11, april Revideret 19. juni 2018. Observationer i Cura Målgruppe: Social- og sundhedsassistenter på plejecentre Læringspakke: 11, april 2018. Revideret 19. juni 2018. Indhold Observationer til administrative opgaver og kommunikation med

Læs mere

Hjemmesygeplejeindsatser mappet til helbredstilstande

Hjemmesygeplejeindsatser mappet til helbredstilstande Hjemmesygeplejeindsatser mappet til helbredstilstande version 1.21 (09.10.17) En indsats kan leveres til flere FSIII mapningerne er ikke udtømmende og ikke evidensbaseret. De er udarbejdet i projektet

Læs mere

Personlig pleje. Ydelsestype Personlig pleje (1) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83

Personlig pleje. Ydelsestype Personlig pleje (1) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83 Ydelsestype (1) Ydelsens Serviceloven 83 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten (Serviceloven

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard Psykisk pleje og omsorg Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne pjece indeholder Kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte til personlig pleje

Kvalitetsstandard for støtte til personlig pleje Kvalitetsstandard for støtte til personlig pleje Denne kvalitetsstandard beskriver det serviceniveau, der gælder, når du bevilliges støtte til personlig pleje i Lejre Kommune. Kvalitetsstandarden er gældende

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016 Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune 2016 Gældende fra xxx 2016 Indhold Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje...2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp...5 Kvalitetsstandard for rehabilitering

Læs mere

Indledning: Fælles sprog definition af funktionsniveauer... 4

Indledning: Fælles sprog definition af funktionsniveauer... 4 Ydelseskatalog 1 Indledning:... 3 Fælles sprog definition af funktionsniveauer... 4 Personlig hjælp og pleje:... 4 Morgenpleje/bad:... 5 Støttestrømper:... 5 Morgenmad:... 5 Middagsmad:... 6 Aftensmad...

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje

Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje Lovgrundlag: Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje 138 i Sundhedsloven. Ydelser inden for hjemmesygepleje: Ved sygepleje forstås opgaver i relation til: Målrettede pædagogiske opgaver. Sygeplejefagligt

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje.

Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje. Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje. Lovgrundlag: Ydelser inden for hjemmesygepleje: 138 i Sundhedsloven. Ved sygepleje forstås opgaver i relation til: Målrettede pædagogiske opgaver. Sygeplejefagligt

Læs mere

Kvalitetsstandarder for ældreområdet Samsø Kommune. Kvalitetsstandarder for personlig pleje og praktisk hjælp

Kvalitetsstandarder for ældreområdet Samsø Kommune. Kvalitetsstandarder for personlig pleje og praktisk hjælp Kvalitetsstandarder for ældreområdet Samsø Kommune Kvalitetsstandarder for personlig pleje og praktisk hjælp 1. Udvikle/fastholde...2 1.1 Hverdagens aktiviteter...2 1.1.4 Måltider, mad og drikke...4 1.1.4.1

Læs mere

Kommunal sygepleje. efter sundhedslovens 138 og 119. Kvalitetsstandard. Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang.

Kommunal sygepleje. efter sundhedslovens 138 og 119. Kvalitetsstandard. Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Kommunal sygepleje efter sundhedslovens 138 og 119 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2009

Plejebolig Kvalitetsstandard 2009 Plejebolig Kvalitetsstandard 2009 Du kan blive visiteret til en plejebolig, hvis du på grund af en væsentlig nedsat funktionsevne har brug for hjælp og støtte hele døgnet. Hvad er formålet? Formålet med

Læs mere

Indsatskatalog, Personlig og praktisk hjælp

Indsatskatalog, Personlig og praktisk hjælp Klippekort Målgruppe Målgruppen er de svageste ældre, der i forvejen modtager daglig hjælp til personlig pleje. Følgende kriterier skal være opfyldt: Borgeren kan ikke selv dække behovet for aktivitet/samvær

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for psykisk pleje og omsorg

Læs mere

Undersøgelser og behandling

Undersøgelser og behandling Ydelsestype (4) Ydelsens ydelsen ydelsen er ifølge Vejledning til hjemmesygepleje: At forebygge sygdom, fremme sundhed, yde sygepleje og behandling, rehabilitering og palliation til patienter, der har

Læs mere

Hverdagsrehabilitering

Hverdagsrehabilitering Ydelsestype Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 a Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune Praktisk hjælp, personlig pleje og madservice

Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune Praktisk hjælp, personlig pleje og madservice Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune 2014 Praktisk hjælp, personlig pleje og madservice 1 Indholdsfortegnelse Indhold Baggrund... 3 Formål med indsatserne... 3 Samspillet med borgerne...

Læs mere

Indholdsfortegnelse side

Indholdsfortegnelse side Ydelseskatalog Personlig og praktisk hjælp for borgere i eget hjem 1. januar 2012 Indholdsfortegnelse side Forord...3 Praktisk hjælp til borgeren Rengøringer...4-5 Tøjvask... 5 Indkøb... 5 Personlig hjælp

Læs mere

Ydelseskatalog. for personlig og praktisk hjælp i Haderslev Kommune

Ydelseskatalog. for personlig og praktisk hjælp i Haderslev Kommune Ydelseskatalog for personlig og praktisk hjælp i Haderslev Kommune Indholdsfortegnelse side Forord...3 Praktisk hjælp til borgeren Rengøringer...4 Tøjvask... 5 Indkøb... 5 Personlig hjælp til borgeren

Læs mere

Ydelseskatalog for hjemmeplejen. Lov om Social Service 83

Ydelseskatalog for hjemmeplejen. Lov om Social Service 83 skatalog for hjemmeplejen Lov om Social Service 83 Indledning og formål skatalog er et arbejdsredskab for visitatorer i Jammerbugt Kommune. Kataloget synliggør det gældende serviceniveau. Det vil sige,

Læs mere

Kvalitetsstandarder sygeplejeydelser 2013

Kvalitetsstandarder sygeplejeydelser 2013 Kvalitetsstandarder sygeplejeydelser 2013 1. Lovgrundlag Lovgrundlaget for sygeplejen er 138 i Sundhedsloven, hvorefter kommunalbestyrelsen er ansvarlig for, at der ydes vederlagsfri hjemmesygepleje efter

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp 2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp (for borgere uden for plejecenter) Formålet med praktisk hjælp

Læs mere

råd og vejledning i udførelse af opgaverne

råd og vejledning i udførelse af opgaverne Personlig hjælp og pleje efter Servicelovens 83 samt træning efter Servicelovens 86 stk 2 samt vedligeholdende træning Indledning Denne tekst beskriver Gribskov Kommunes personlige hjælp og pleje til borgere

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for praktisk hjælp 2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp (for borgere uden for plejecenter) Formålet med praktisk hjælp Hvem kan få hjælp? Formålet med praktisk

Læs mere

Personlig pleje. Ydelsestype Personlig pleje (1) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83

Personlig pleje. Ydelsestype Personlig pleje (1) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83 Personlig pleje Ydelsestype Personlig pleje (1) Ydelsens Serviceloven 83 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundheds- og Ældreområdet Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 Fax nr.: 9684 0304 E-mail:

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR Praktisk bistand

KVALITETSSTANDARD FOR Praktisk bistand KVALITETSSTANDARD FOR Praktisk bistand August 2011 1 Langeland Kommune Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1 nr. 2 Modtager af indsatsområderne Formål Hvad indeholder indsatsområdet Borgere, der på

Læs mere

PLEJECENTRE. Kvalitetsstandard. Norddjurs Kommune

PLEJECENTRE. Kvalitetsstandard. Norddjurs Kommune PLEJECENTRE Kvalitetsstandard 2012 December 2011 Norddjurs Kommune 1. Indledning...3 2. Ydelserne...3 2.1 Tildeling af hjælp...3 2.2 Praktiske opgaver...4 2.3 Personlig hjælp og pleje...5 2.4 Demens...5

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Primære mål... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.3 Forudsætninger for

Læs mere

Ballerup Kommunes kvalitetsstandard for støtte på plejecentrene

Ballerup Kommunes kvalitetsstandard for støtte på plejecentrene Ballerup Kommunes kvalitetsstandard for støtte på plejecentrene Redigeret november 2015 Kvalitetsstandarden beskriver den støtte, du som borger kan forvente at få af Ballerup Kommune, når du bliver visiteret

Læs mere

Handicap-Psykiatriafdelingen har adresse på: Midtpunktet, Jernbanegade 77, 5500 Middelfart. Tlf. 8888 4680.

Handicap-Psykiatriafdelingen har adresse på: Midtpunktet, Jernbanegade 77, 5500 Middelfart. Tlf. 8888 4680. Indledning I Lov om Social Service 85, er det muligt at søge Handicap- og Psykiatriafdelingen om at få socialpædagogisk støtte i eget hjem. For at blive tildelt socialpædagogisk støtte, skal du have en

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig og dine pårørende

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Praktisk hjælp i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Primære mål... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.3 Forudsætninger for

Læs mere

Dragør Kommune Kvalitetsstandard / leverandørkrav

Dragør Kommune Kvalitetsstandard / leverandørkrav 1 / 5 Dragør Kommune Kvalitetsstandard / leverandørkrav Personlig pleje :, psykisk pleje og omsorg, ernæring Formål/ mål med ydelsen Personlig pleje Give til borgere, der midlertidigt eller varigt ikke

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte på plejecentrene

Kvalitetsstandard for støtte på plejecentrene Social og Sundhed Hjælpemidler og Visitation August 2018 Kvalitetsstandard for støtte på plejecentrene Kvalitetsstandarden beskriver den støtte, du som borger kan forvente at få af Ballerup Kommune, når

Læs mere

Den kommunale sygepleje. Kvalitetsstandard Kommunal sygepleje efter sundhedslovens 138 og 119

Den kommunale sygepleje. Kvalitetsstandard Kommunal sygepleje efter sundhedslovens 138 og 119 Den kommunale sygepleje Kvalitetsstandard 2017 Kommunal sygepleje efter sundhedslovens 138 og 119 Indholdsfortegnelse Kvalitetsstandard 3 Kvalitetsstandard for kommunale sygepleje 4 Om den kommunale sygepleje

Læs mere

FÆLLES SPROG III & KMD NEXUS. NY DOKUMENTATIONSPRAKSIS 12. September 2017 Pia Ravnsbæk Bjærge

FÆLLES SPROG III & KMD NEXUS. NY DOKUMENTATIONSPRAKSIS 12. September 2017 Pia Ravnsbæk Bjærge FÆLLES SPROG III & KMD NEXUS NY DOKUMENTATIONSPRAKSIS 12. September 2017 Pia Ravnsbæk Bjærge RANDERS KOMMUNE 98.251 indbyggere Ca. 3800 modtager sygepleje/ hjemmepleje Omsorgsområdet overgår fra 1. november

Læs mere

Værdighedspolitik Fanø Kommune.

Værdighedspolitik Fanø Kommune. Værdighedspolitik Fanø Kommune. I Fanø Kommune skal vi sikre værdighed for alle borgere uanset udgangspunkt. Vi ønsker at understøtte den enkelte borger i det liv vedkommende ønsker at leve. Samtidigt

Læs mere

KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE

KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN December 2013 KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE Der er i Lemvig Kommune et politisk ønske om at fokusere på borgernes muligheder

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp For borgere udenfor plejecenter.

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp For borgere udenfor plejecenter. Kvalitetsstandard for praktisk hjælp For borgere udenfor plejecenter. Lovgrundlag: Ydelser inden for praktisk hjælp: 83 og 83a i Lov om Social Service (LSS). Ved praktisk hjælp forstås ydelser i relation

Læs mere

Rengøring, tøjvask og indkøb

Rengøring, tøjvask og indkøb Indholdsfortegnelse Visitationskriterier... 3 Vurderingsområder... 3 Funktionsniveauer Serviceniveau... 4 Kvalitetsstandarder Plejeboliger... 5 Personlig pleje... 5 Ernæring... 6 Praktisk hjælp - Rengøring...

Læs mere

Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune Praktisk hjælp, personlig pleje og madservice

Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune Praktisk hjælp, personlig pleje og madservice Kvalitetsstandarder - Sundhed og Omsorg i Dragør Kommune 2015 Praktisk hjælp, personlig pleje og madservice 1 Indholdsfortegnelse Indhold Baggrund... 3 Formål med indsatserne... 3 Samarbejdet med borgeren

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Træning og Omsorg, Visitationsafsnittet. Kvalitetsstandard

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Træning og Omsorg, Visitationsafsnittet. Kvalitetsstandard Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Træning og Omsorg, Visitationsafsnittet Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje samt hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet, jævnfør 83

Læs mere

Medicingivning / Medicinadministration

Medicingivning / Medicinadministration Medicingivning / Medicinadministration Ydelsestype Medicingivning / Medicinadministration (6) Ydelsens ydelsen ydelsen er ifølge Vejledning om hjemmesygepleje: At forebygge sygdom, fremme sundhed, yde

Læs mere

Observationer i Cura Målgruppe: Social- og sundhedsassistenter i hjemmeplejen Læringspakke 11, april Revideret 19. juni 2018.

Observationer i Cura Målgruppe: Social- og sundhedsassistenter i hjemmeplejen Læringspakke 11, april Revideret 19. juni 2018. Observationer i Cura Målgruppe: Social- og sundhedsassistenter i hjemmeplejen Læringspakke 11, april 2018. Revideret 19. juni 2018. Indhold Observationer til administrative opgaver, kommunikation med myndighed,

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Personlig pleje. Ydelseskatalog 2015 ny

Faaborg-Midtfyn Kommune. Personlig pleje. Ydelseskatalog 2015 ny Faaborg-Midtfyn Kommune Personlig pleje Ydelseskatalog 2015 ny 1 Ydelseskataloget beskriver, hvad en borger kan modtage hjælp til jævnfør Faaborg Midtfyn Kommunes kvalitetsstandard. Ydelserne kombineres

Læs mere

Morsø Kommune Social og Sundhed KVALITETSSTANDARD FOR PERSONLIG PLEJE

Morsø Kommune Social og Sundhed KVALITETSSTANDARD FOR PERSONLIG PLEJE Morsø Kommune Social og Sundhed KVALITETSSTANDARD FOR PERSONLIG PLEJE Revideret april 2015 Hvad er hjælpens lovgrundlag? Lov om Social Service 83 og 83 a Hvilken hjælp er omfattet? Hjælp til personlig

Læs mere

Værdighedspolitik for Fanø Kommune

Værdighedspolitik for Fanø Kommune Værdighedspolitik for Fanø Kommune Vedtaget i Social- og sundhedsudvalget den 30.10.2018 Værdighedspolitik Fanø Kommune I Fanø Kommune skal vi sikre værdighed for alle borgere uanset udgangspunkt. Vi ønsker

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjemmehjælpsydelser til borgere, der er visiteret til plejebolig

Kvalitetsstandard for hjemmehjælpsydelser til borgere, der er visiteret til plejebolig SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Kvalitetsstandard for hjemmehjælpsydelser til borgere, der er visiteret til plejebolig Emne Lovgrundlag Grundlag for bevilling Hvilke behov skal dække Hvad er formålet

Læs mere

Kvalitetsstandard: Skærmede boliger

Kvalitetsstandard: Skærmede boliger 2013 Kvalitetsstandard: Skærmede boliger Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 192. Lov om Almene Boliger 5,stk.2. Hvilke behov dækker ydelsen Skærmet bolig kan bevilges af kommunens visitator til

Læs mere

Kvalitetsstandard: Rengøring og tøjvask

Kvalitetsstandard: Rengøring og tøjvask 2013 Kvalitetsstandard: Rengøring og tøjvask Ydelsens lovgrundlag Lov om social service 83 Hvilke behov dækker ydelsen Hjælp/støtte/guidning til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet, som borgeren ikke

Læs mere

Hverdagsrehabilitering

Hverdagsrehabilitering Ydelsestype Ydelsens Serviceloven 83 a og Sundhedsloven 138 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse

Læs mere

Kvalitetsstandard: Praktisk hjælp

Kvalitetsstandard: Praktisk hjælp 2017 Kvalitetsstandard: Praktisk hjælp Ydelsens lovgrundlag Lov om social service 83. Hvilke behov dækker Hjælp/støtte/rehabilitering til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet, som borgeren ikke selv

Læs mere

Hverdagsrehabilitering efter servicelovens 86. Kvalitetsstandard

Hverdagsrehabilitering efter servicelovens 86. Kvalitetsstandard Hverdagsrehabilitering efter servicelovens 86 Kvalitetsstandard 2 Kvalitetsstandard for hverdagsrehabilitering efter servicelovens 86 Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes

Læs mere

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet.

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december 2014 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.1 RENGØRING GRUNDPAKKE, R1-pakke Hvem kan få hjælp Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver

Læs mere

Indhold Forord Kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarderne har til formål

Indhold Forord Kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarderne har til formål Indhold 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...2 3.0 Hvordan søges om Personlig hjælp og pleje?...2 3.1 Sagsbehandlingstid og iværksættelse...2 3.2 Klageadgang...2 4.0 Målgruppe - Hvem kan modtage Personlig

Læs mere

Generel information om hjemmehjælp. Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice.

Generel information om hjemmehjælp. Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice. Generel information om hjemmehjælp 2015 Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice. Hvem kan få hjemmehjælp? I Nyborg Kommune har vi en

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp 2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp (for borgere uden for plejecenter) Formålet med praktisk hjælp

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2018

Plejebolig Kvalitetsstandard 2018 Plejebolig Kvalitetsstandard 2018 Hvad er en plejebolig: Hvem kan få plejebolig: Visitation: Kriterier for godkendelse til en ældrebolig: En plejebolig er en bolig særligt indrettet til borgere, med stort

Læs mere

Til Medarbejder på DANAHØJ

Til Medarbejder på DANAHØJ Til Medarbejder på DANAHØJ På Danahøj er det besluttet, at tilgangen til beboerne altid skal være med udgangspunktet i brugerindflydelse og den rehabiliterende tankegang, således vi sammen med beboerne

Læs mere

SYGEPLEJEN/JOB OG VELFÆRD. Sygepleje. Kvalitetsstandard

SYGEPLEJEN/JOB OG VELFÆRD. Sygepleje. Kvalitetsstandard SYGEPLEJEN/JOB OG VELFÆRD Sygepleje Kvalitetsstandard Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om sygepleje til borgere, som bor i eget hjem, på plejecenter eller på korttidsplads.

Læs mere

Rehabiliteringspakkerne tager afsæt i en bevilling efter 83 a, som i den praktiske udførelse sker i en tværfaglig kontekst

Rehabiliteringspakkerne tager afsæt i en bevilling efter 83 a, som i den praktiske udførelse sker i en tværfaglig kontekst INDSATSKATALOG Lovgrundlag Indsatskataloget er Faxe Kommunes udmøntning af kvalitetsstandarderne indenfor fritvalgsområdet. Dette område omfatter servicelovens 83 samt 83 a: Stk. 1. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1. 1.2 Politiske målsætninger

1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1. 1.2 Politiske målsætninger Kvalitetsstandard Personlig pleje til borgere i eget hjem 1. januar 2015 1. Overordnede rammer: Personlig hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1, nr. 1 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere