Kære forældre og sejlere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kære forældre og sejlere"

Transkript

1 Kære forældre og sejlere Her i Horsens Sejlklub er det vores mål at skabe positive oplevelser for sejlerne og deres forældre. Det er vores erfaring, at de første gange på havnen som nye sejlerforældre og børn godt kan være forvirrende, derfor har vi lavet denne info brochure for at hjælpe jer forældre og jeres børn bedst muligt i gang i Horsens Sejlklub. Målet er at gøre turen på havnen til god og spændende oplevelse for både børn og forældre. På de næste sider vil vi forsøge at besvare de mest basale spørgsmål, som hvem der gør hvad, hvad man skal og må osv. Desuden er der oversigter over jollens vigtigste betegnelser, disses funktion samt en liste over de vigtigste begreber på vandet. Brochuren skal naturligvis ikke erstatte den personlige kontakt på havnen til trænere og ledere, men blot gøre den til tider lidt hektiske aktivitet mere overskuelig for nye forældre. Derfor kære forældre, vær opsøgende, spørg når der er noget I er i tvivl om, så vil vi bestræbe os på at hjælpe jer og jeres barn rigtig godt i gang som sejler og sejlerforældre. Med sejlerhilsen Ungdomsformand Klaus Schubert

2 Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2017 Optimist-joller Feva-joller

3 Information om optimistsejlads Horsens Sejlklub (HSH) Klubben har en velfungerende ungdomsafdeling, som har fokus på godt kammeratskab og sejlads på højt niveau. Vi opfylder Dansk Sejlunions kriterier for Ungdomsvenlig Sejlklub og tilrettelægger aktiviteterne med udgangspunkt heri. Sejlerne deles op i storjolle-sejlere, Feva-sejlere (to-mandsjoller) og optimist-sejlere, som også er holdopdelte med hver sin træner. Målsætning for Horsens Sejlklubs Ungdomsafdeling Det er ungdomsafdelingens målsætning at Skabe sejlere for livet Gøre det sjovt at komme på havnen Have glade børn både på land og når vi sejler Opdrage til godt sømandskab sikkerhed til søs og praktisk samt moralsk og etisk rigtig opførsel Tilbyde træning med uddannede trænere Arbejde ud fra tesen, at ud af bredden kommer eliten Skabe rammer for det gode kammeratskab Opfordre til kapsejlads og give gode rammer for at dyrke kapsejlads Sejlerbørn - Som en støttende forældre til sejlerbørn giver du dit barn en masse gode og spændende oplevelser. Du får en masse gode stunder sammen med dine børn og bliver en del af deres fritid i de år, hvor det ellers normalt bliver svært som forældre at følge med i børnenes interesser og fritid. Sejlerbørn lærer mange ting, bl.a.: Selvstændighed man lærer selv at træffe afgørende beslutninger. Selvtillid succesen ved selv at få båden til at sejle og senere til kapsejladser selv få succesen - eller nedturen hvis valget om at sejle ud på en bestemt fløj var forkert. Samarbejde med de andre børn. Specielt til holdsejlads, hvor 3-5 børn sammen skal hjælpe hinanden til at blive bedre placeret end et andet hold. Desuden lærer børnene hurtigt at hjælpe hinanden på havnen, idet der er mange ting, som man skal være 2 personer til. Kende sine grænser og selv sætter grænser og ikke mindst selv sige fra.

4 Respekt for naturen og andre mennesker lærer at respektere andre sejlere, konkurrenter, trænere og ledere samt respektere vandet og vinden for den kraft, som naturen har. Disciplin (de lidt mere erfarne sejlere) Hvis man vil være god til at sejle, så er det timer på vandet som tæller. Hvis man vil være god, må man derfor træne meget det er kun sejlerne, som kan træffe det valg, og de skal selv have disciplinen til at vedligeholde det. Hvordan foregår en træningsaften? Når sejleren ønsker at stifte bekendtskab med jollesejlads, møder man blot op på pladsen til de ugentlige træningsaftener, og træneren eller juniorudvalgets medlemmer vil introducere den nye sejler og forældrene. Her vil man med det samme få tildelt en jolle og blive skrevet på en mail-liste, så man får alle relevante oplysninger om arrangementer m.v. For nye sejlere er der skippermøde kl , så det er en god idé at være på havnen ca. ½ time før. Når der er skippermøde, forventes det At du er der At du er omklædt At din jolle er rigget, så den er klar til søsætning, når din træner giver besked At du er parat til at høre efter, så du kender aftenens træningsprogram. Som forældre er det vigtigt, at du er til stede under træninge,n indtil dit barn er tryg ved sejlads. Træneren meddeler, hvad der skal ske. Efter skippermødet tager sejlerne ud på vandet. Nogle skal have en hjælpende hånd, så giv den gerne. I det omfang der er plads til forældre, er de meget velkomne i ledsagerbådene. Dette aftales med de enkelte trænere. Da vi i klubben sætter sikkerheden højt, kommer ingen med på vandet uden redningsvest. Klubben råder over få låneveste. Der vil som noget nyt i sæsonen 2013 forsøges at arrangere kølbåds-sejlads 1 gang om måneden for de nye forældre der evt. kunne få lyst til selv at prøve at sejle hvis man ikke har prøvet det før. Der henvises dog til afsnittet om forældrehjælp. Sejlads i optimistjolle er for børn mellem 7 til 15 år. Man skal være medlem af Horsens Sejlklub, enten som juniormedlem eller i et familiemedlemskab.

5 Sejlerne deles ind i hold, sådan at man starter på begynderhold (hold 4) og fortsætter på hold 1, som er holdet for de bedste sejlere, dvs. klubbens landsholdsejlere samt de sejlere, som er på ranglisteniveau. Det er trænerne, som vurderer, hvilket hold sejleren tilhører ved placering på hold lægges vægt på færdigheder i sejlads, men det tilstræbes også, at man rykker flere op sammen med kammeraterne, sådan at man ikke bryder etablerede venskaber. Efter optimistjollen er der i HSH flere muligheder for sejlads i klubbens større joller og kølbåde. For de børn, der er større/tungere eller har lyst til at sejle 2-mands jolle har vi også 2 stk. Feva-joller. Sommer - Træning / sejlads. I sommerhalvåret træner vi alle tirsdage og torsdage. Hold 1 og 2 starter sæsonen ca. 1. april, og de nye sejlere (hold 3 og 4) starter ca. 1. maj. Træningen for alle hold fortsætter indtil 1. oktober kun afbrudt af sommerferie (skoleferie). For hold 3 og 4 afholdes der skippermøde kl. 18:00. Umiddelbart efter skippermødet tager vi på vandet, dvs. sejleren skal være omklædt og parat kl. 18:00, hold 3 og 4 slutter kl. 20:00. (hold 1 og 2-17:30 til 20:30) I sommerperioden er der udover aftentræning også stævner i weekenderne - i HSH men også udenbys. I ferien afholder HSH sommerlejr på Borre Knob yderst i Horsens Fjord første weekend i skoleferien (torsdag til søndag). Denne lejr er for mange årets højdepunkt og henvender sig til alle hold (forældre og søskende er også velkomne). Vinter Træning / gymnastik / teori / svømning. Om vinteren afholdes gymnastik/træning om tirsdagen og svømning onsdag eller torsdag aften. Derudover afholdes der nogle weekendlejre (med og uden sejlads) samt juleafslutning. For de øvede sejlere (hold 1 og 2) tilbydes der om vinteren sejlads hver anden weekend. For at deltage i vintersejlads (november til april) er det en forudsætning, at man har en tørdragt. Se oversigt over årets gang på bagsiden.

6 Trænerne i juniorafdelingens trænerstab består primært af unge erfarne jollesejlere. Alle trænere gennemgår Dansk Sejlunions trænerkurser, og udgifter hertil betales af klubben. Trænerne søges løbende udviklet ved opfølgningskurser, og ved at deltage som assistenter for mere erfarne trænere. Træningen er baseret på Dansk Sejlunions træningskoncept ATK Aldersrelateret træning i sejlsport hvor der tages udgangspunkt i sejlerens alder og færdigheder. Herunder også Diplomskolen med logbog for sejlerne, så de kan følge med i hvad de lærer. De enkelte trænere laver programmer for deres træning herunder målsætning for de enkelte sejlere i deres gruppe. For optimistsejlere trænes der på 4 niveauer. Hold 4 begyndere (nye C-sejlere). Hold 3 dem der har sejlet ½-1 sæson på hold 4 (C-sejlere). Hold 2 - (øvede C-sejlere og B-sejlere). Hold 1 - øvede (A-sejlere og øvede B-sejlere). Storjolle-sejlerne trænes særskilt. I det omfang, det er muligt, trænes hver gruppe af samme træner sæsonen igennem, således at kontinuiteten i undervisningen bliver bedst mulig. Trænerne underskriver en jobbeskrivelse, der beskriver trænerens opgaver og rettigheder m.v. Der indhentes børneattester for alle trænere og ledere. Optimistjoller. Hvis du ikke har din egen jolle, kan du leje en klubjolle lejen dækker omkostninger til slidtage og hændelige skader, dog forventes det, at man selv (forældre) deltager i vedligeholdelse af jollen. Både dagligt vedligehold som vask og polering samt større ting som udskiftning af liner, udstyr mv. Se særskilt skriv herom. Hvis man ønsker bedre udstyr end det, som stilles til rådighed (f.eks. sejl), skal man selv købe det. Det forventes, at jollen leveres tilbage i samme stand og med samme eller bedre udstyr. De bedste og nyeste joller tildeles de bedste sejlere (hold 1); det er trænere og styregruppens vurdering af sejlerens niveau, ambitioner samt evner til at passe på grejet, som afgør, hvornår en bedre jolle bliver tildelt. Når man begynder at sejle kapsejlads på et vist niveau, må man påregne ekstra omkostninger til køb af sejl (brugt eller nyt kr )

7 Personligt udstyr. Det er et krav, at man bærer redningsvest, inden man går ud på broen. Redningsvest kan evt. lånes af klubben de første par gange. Ud over redningsvest er det vigtigt at være klædt varmt på med noget vandtæt tøj yderst. Man skal altid huske skiftetøj, da man risikerer at blive våd under sejlads. Se særskilt folder om optimistjollen. Den bedste beskyttelse mod kulden er en tørdragt, som evt. kan købes brugt et billigere alternativt er en våddragt, som også beskytter mod det kolde vand. Personligt udstyr kan af og til evt. købes brugt i klubben eller på optimist organisationens hjemmeside ( Ved vintersejlads er tørdragt et krav (november til april) Forældrehjælp er en nødvendighed. Det er målet, at nye forældre føler sig velkomne i klubben og på havnen. Det er ligeledes målet, at forældrene motiveres til aktivt at tage del i ungdomsarbejdet. Vi har alle prøvet at være nye på havnen og ikke rigtig helt vide, hvad man kan og skal hjælpe med. Der er mange ting, der skal klares, inden børnene kan på komme på vandet og sejle. Derfor er det vigtigt, at børnene bliver støttet og hjulpet af deres forældre, ledere og trænere på havnen. Vi har derfor listet op, hvad forældre kan hjælpe med på havnen: Jollen vendes om af to personer, en i hver ende af jollen løfter og vender den rundt. Derefter hentes rig i masteskuret og sættes ned gennem toften i mastefoden. Sprydet sættes, så der ikke er folder i sejlet, når der hales ind i skødet. Bomnedhalet sættes, så det er nogenlunde stramt, men dog så det er lidt løst, når man tager bommen ned mod hjørnet på essingen i jollens agter. Dernæst hentes ror og sværd i masteskuret og lægges ned i jollen (det kan sejlerne selv gøre) Det sikres, at øse og evt. padle er bundet godt fast i jollen Så er jollen tilrigget og klar til at komme i vandet! Husk at tage redningsvest på Jollen løftes over på en jolletrailer og trækkes ned til slæbestedet og skubbes i vandet. Jollen holdes (i mast eller essing), mens sejleren sætter sig ned i båden, sætter skødet i hanefod og får ror og sværd på. Det er vigtigt, jollen ikke banker mod broen, da glasfiberen tager skade ved slag.

8 Når jollen ligger i vandet bindes mastesikringen op over bomnedhalsklampen på masten (råbåndsknob). Mastesikringen sikrer, at masten ikke ryger op af mastefoden under evt. kæntring og ødelægger toften. Når sejleren er klar, skubbes jollen forsigtigt væk fra bro/slæbested. Medens sejlerne er på vandet, er der havnevagt. Havnevagtens opgave er bl.a. at få sat gummibåde i vandet, hjælpe sejlere med at få rigget til, hjælpe sejlere som evt. kommer tidligere ind særlig instruks følger når det er tid for dette arbejde. Denne opgave går på skift blandt forældrene. Der er 2 hold forældre hver gang om denne opgave. Nye forældre har ikke vagt det første stykke tid men bliver stille og roligt hjulpet ind i arbejdsopgaverne af de erfarne forældre. Når sejlerne kommer ind igen, tages imod jollen, mastesikringen bindes op, skødet tages af, ror og sværd lægges i jollen under den agterste pude, og jollen løftes op på jollevognen og køres op på pladsen, hvor den skylles og lægges på plads. Hvis jollen har været kæntret, skal sejl og rig skylles, masten skylles indvendig ved sprydsystemet. Øvrigt udstyr skylles og hænges på plads. Det er desuden forældrenes pligt at sørge for, at børnene er forsvarligt klædt på, dvs. iført redningsvest og ordentligt tøj. Det er helt fint, at C- sejlere kommer i regntøj og gummistøvler. For at undgå skader på optimistjoller er det vigtigt, at der er voksne, som hjælper til bl.a. på broen til at modtage børnene, når de sejler ind til broen ikke kun egne børn, men også andre som har brug for hjælp. Ved håndtering af joller er det vigtigt, at de ikke beskadiges f.eks. ved bådbroen eller under kørsel med jollevogn mv. Bemærk, der er nogle, der har deres egne private jollevogn ofte med navn på. Der bliver årligt afholdt forældresejlads i forbindelse med vores sommerlejr på Borre Knob, samt arrangement med resten af klubben i juni måned, hvor forældrene har mulighed for at prøve at sejle en optimistjolle. Det er en enestående chance for at prøve, hvor svært det egentligt er at få jollen til at sejle. Som tommelfingerregel tager det cirka børnene 1 år, inden de har styr på jollen, og cirka 2 år, inden sejleren for alvor kan kontrollere jollen 100 %. Det er altså en langsommelig læreproces, hvor vandet ofte kan virke voldsomt på den nye sejler, derfor er vigtigt at du støtter dit barn meget aktivt i processen.

9 Stævner/kapsejlads. Man kan deltage i mindre stævner (kapsejlads), når man har lært at styre jollen og kan sejle forskellige kurser (kryds, læns, halvvind mv.). Særskilt vejledning herom, når det bliver aktuelt. Hvert år afholder vi selv 2 til 3 stævner for optimistjoller derudover er der gode begynderstævner i naboklubber som Vejle, Kolding, Skanderborg, Egå, Marselisborg og Kaløvig mfl. Trænerne vil hjælpe med at få sejlerne motiveret til stævner, og der vil stå erfarne forældre klar til at hjælpe til. Der findes informationer og tilmelding til disse stævner på klubbernes hjemmeside. På (Optimist Kalender), samt informationsmail fra Optimist afdeling kan du også følge med i kommende arrangementer. Nye sejlere, som ikke har sejlet stævner, skal tilmeldes som C-sejlere, uanset om de sejler på hold 2, 3 eller 4 er du i tvivl om, hvornår du rykker op til B eller A - spørg din træner. Ofte vil flere fra HSH tage af sted til samme stævne sammen med træneren, som vil være på vandet i gummibåd. Alternativt kan forældre booke en af klubbens gummibåde som hjælperbåd, dog skal man for at anvende HSH s gummibåde som minimum have speedbåds-kørekort, derudover skal man være fortrolig med brug af båd, motor og trailer (herunder fastgøring af båd under kørsel) spørg efter særskilt vejledning herom. Hvis mange skal til samme stævne, kan man med fordel pakke jollerne på optimisttraileren, som kan laste ca. 8 joller. Husk at medbringe opti-jollevogn, forsikringspapirer og registreringsattest på trailer. Kontingent. Ungdomssejler-kontingent (helårligt): kr. 850,00 ved opstart august betales der ½ kontingent. Familiekontingent (helårligt): kr ,00 Jolleleje (helårligt): kr. 800,00 - ved opstart august betales der ½ jolleleje. De første 2-3 uger har sejleren ret til at deltage gratis til træning tirsdag og torsdag for at se, om sejlads er noget. Herefter er man forpligtet til at blive medlem af Horsens Sejlklub.

10 Hvor finder jeg information om klubben og andre nyttige links: På klubbens hjemmeside Optimist-klassens hjemmeside: Dansk Sejlunions hjemmeside Min Båd Bådmagasinet DMI-Vejret/byvejr/farvandsudsigter

11 Her er årets gang som nystartet optimistsejler i Horsens Sejlklub. Hvis du har spørgsmål, kan du sende en mail til: hsh.optimist@gmail.com Fra denne mailadresse udsendes også div. informationer vedr. træning, stævner, lejre osv. (info fra træner og styregruppe).

Skælskør Amatør-Sejlklub

Skælskør Amatør-Sejlklub Information til nye sejlere og forældre i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling (SAS) Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting der er

Læs mere

Marselisborg Sejlklubs

Marselisborg Sejlklubs Marselisborg Sejlklubs Ungdomsafdeling Information til nye sejlere og forældre Velkommen som sejlerforældre Velkommen i Marselisborg Sejlklubs (MS) Ungdomsafdeling. I skal vide at sejlads er en tidskrævende

Læs mere

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen:

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen: Klubbens forventninger til sejlerforældre Alle aktiviteter i klubben drives af frivillige forældre og aktiviteterne afhænger af forældrenes indsats. Klubbens minimum forventninger til jer som forældre,

Læs mere

Håndbog til ungdomssejleren og sejlerforældre

Håndbog til ungdomssejleren og sejlerforældre Håndbog til ungdomssejleren og sejlerforældre Velkommen til Ungdomsafdelingen i Nyborg Sejlforening Nyborg Sejlforening ønsker dig rigtig god fornøjelse med din nye sport Side 1 af 16 Kære forældre Nyborg

Læs mere

Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub

Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub Information til sejlere og forældre Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub. Skanderborg Junior Sejlklub (SJS) er en klub for unge sejlere. Vi har plads til sejlere

Læs mere

Nyborg Sejlforenings håndbog til sejlerforældre

Nyborg Sejlforenings håndbog til sejlerforældre Nyborg Sejlforenings håndbog til sejlerforældre Velkommen til Optimistafdelingen i Nyborg Sejlforening! Nyborg Sejlforening ønsker dig rigtig god fornøjelse med din nye sport Junior- og Optimistudvalget

Læs mere

- Håndbog for sejlerforældre. Velkommen til ungdomsafdelingen i Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg. Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg forkortes her med SSV

- Håndbog for sejlerforældre. Velkommen til ungdomsafdelingen i Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg. Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg forkortes her med SSV Sejlklubben - Håndbog for sejlerforældre Velkommen til ungdomsafdelingen i Sejlklubben Sejlklubben forkortes her med SSV Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben, og derigennem prøve at give

Læs mere

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre.

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre. Information til nye sejlere og forældre. Velkommen Velkommen som sejler og forældre i. Vi gælder os til at, I bliver en del af vores klub. Der er en del nye ting at forholde sig til, når man starter i

Læs mere

SBK Ungdom. Informationer til nye sejler, surfere og forældre i Ungdomsafdelingen i Skærbæk Bådeklub

SBK Ungdom. Informationer til nye sejler, surfere og forældre i Ungdomsafdelingen i Skærbæk Bådeklub SBK Ungdom Informationer til nye sejler, surfere og forældre i Ungdomsafdelingen i Skærbæk Bådeklub 1 Kære ny forældre Denne folder giver en kort indsigt til sejler, surfere og forældre, der ønsker at

Læs mere

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling I har vist interesse for, at jeres barn skal begynde til sejlads. Med dette skriv bliver I klogere på, hvad vi tilbyder vores juniorer, den praktiske

Læs mere

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Information til nye sejlere og forældre i Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Korsør Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting

Læs mere

FSK s håndbog for sejlerforældre

FSK s håndbog for sejlerforældre FSK s håndbog for sejlerforældre Velkommen til ungdomsafdelingen i Faaborg Sejlklub! Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben, og derigennem prøve at give svar på nogle af de mange spørgsmål,

Læs mere

MIDDELFART SEJLKLUB. Information til nye sejlere og forældre i Middelfart Sejlklubs Ungdoms- og Jolleafdeling. Side 1

MIDDELFART SEJLKLUB. Information til nye sejlere og forældre i Middelfart Sejlklubs Ungdoms- og Jolleafdeling. Side 1 MIDDELFART SEJLKLUB Information til nye sejlere og forældre i Middelfart Sejlklubs Ungdoms- og Jolleafdeling Middelfart Sejlklub Østre Hougvej 5500 Middelfart www.middelfartsejlklub.dk Side 1 Velkommen!

Læs mere

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig.

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig. ÅRHUSKLUBBERNE OG DANSK SEJLUNION BYDER VELKOMMEN TIL TUNØ SEJLERLEJR D. 2. 7. AUG. VIL DU GÅ GLIP AF 6 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Alle optimister og juniorsejlere fra sejlklubberne i Århus, Egå, Kaløvig,

Læs mere

Lær at sejle i Nivå Bådelaugs Optimist- og Ungdomsafdeling

Lær at sejle i Nivå Bådelaugs Optimist- og Ungdomsafdeling Lær at sejle i Nivå Bådelaugs Optimist- og Ungdomsafdeling Sejlads er en fantastisk sport fuld af vind og vejr, udfordringer og godt kammeratskab. Hos os i Nivå Bådelaug kan børn komme i gang med at sejle

Læs mere

Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015. Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif

Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015. Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015 Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif Hvad hedder udstyret på optimistjollen Længde: Bredde: Skrogvægt: 230 cm 113 cm 35 kg Sejlareal:

Læs mere

SBK Junior. Informationer til nye sejler og forældre i Juniorafdelingen i Skærbæk Bådeklub

SBK Junior. Informationer til nye sejler og forældre i Juniorafdelingen i Skærbæk Bådeklub SBK Junior Informationer til nye sejler og forældre i Juniorafdelingen i Skærbæk Bådeklub 1 Kære ny forældre I første omgang vil vi gerne sige mange tak på vegne af vores entusiastiske børn og unge fordi

Læs mere

Velkomstinformation til nye forældre i Køge Sejlklub Jolleafdeling

Velkomstinformation til nye forældre i Køge Sejlklub Jolleafdeling Velkomstinformation til nye forældre i Køge Sejlklub Jolleafdeling Velkommen til jolleafdelingen i Køge Sejlklub Køge Sejlklub forkortes med KJS Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben,

Læs mere

VSK s håndbog for sejlerforældre

VSK s håndbog for sejlerforældre VSK s håndbog for sejlerforældre Velkommen til ungdomsafdelingen i Vallensbæk Sejlklub! Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben og derigennem prøve at give svar på nogle af de mange spørgsmål,

Læs mere

Optimistsejler i Sletten Bådeklub

Optimistsejler i Sletten Bådeklub Optimistsejler i Sletten Bådeklub Velkommen som optimistsejler og forældre til optimistsejlere. I Sletten bådeklub er det nemt at komme til at sejle Optimistjolle! Du behøver ikke at have din egen jolle,

Læs mere

Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013

Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013 Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013 Aftenens program Skovshoved Sejl Center Præsentation af ungdomsafdelingen Præsentation af trænere Sæsonplaner En typisk

Læs mere

KOLDING SEJLKLUB UNGDOM

KOLDING SEJLKLUB UNGDOM 2 3 KOLDING SEJLKLUB UNGDOM Kolding Sejlklub Ungdom/KSU Ungdoms/Junior afdelingen blev til ved en generalforsamling i 1932. Ungdomsafdelingen har i dag både klublokaler, omklædnings- og baderum samt en

Læs mere

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 JNM i 2018 i BÅSTAD I SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til NM, som afholdes i perioden fra d.30.

Læs mere

Sejlklubben Rødvig Stevns Ungdomsvenlig Sejlklub

Sejlklubben Rødvig Stevns Ungdomsvenlig Sejlklub Sejlklubben Rødvig Stevns Ungdomsvenlig Sejlklub Funktionsbeskrivelser Grej (reservedele): Holde status og indkøbe Flydeliner (fangliner) Bensler 2 og 3 mm Hanefod Øsekar Løbende min. 1 gang pr. måned

Læs mere

DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre

DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre Kerteminde Jolleteam Marinavej 2 5300 Kerteminde www.kertemindesejlerne.dk Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Mission og formål... 3 Information...

Læs mere

Velkomstinformation til nye forældre i Vedbæk Sejlklub Jolleafdeling

Velkomstinformation til nye forældre i Vedbæk Sejlklub Jolleafdeling Velkomstinformation til nye forældre i Vedbæk Sejlklub Jolleafdeling Velkommen til jolleafdelingen i Vedbæk Sejlklub Vedbæk Sejlklub forkortes med VS Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben,

Læs mere

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2017 i SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.26/7-5/8 2016.

Læs mere

Sæl diplom. At han/hun kan: At han/hun ved: At han/hun tør: har vist

Sæl diplom. At han/hun kan: At han/hun ved: At han/hun tør: har vist Sæl diplom Tømme båden for vand. Svømme m med redningsvest Få båden til at ligge stille i vindøjet og få den til at sejle igen. Lave råbåndsknob og ottetalsknob. Nævne navnene på holdkammeraterne og træneren.

Læs mere

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2016 i ESTLAND. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.28/7-6/8 2016.

Læs mere

Invitation til Sommerlejr for Optimistjolle og Feva sejlere.

Invitation til Sommerlejr for Optimistjolle og Feva sejlere. KØS-Sejlsport, Juniorafdelingen, Svaneknoppen 5, 2100 København Ø. Invitation til Sommerlejr for Optimistjolle og Feva sejlere. Kære opti-sejlere, Feva-sejlere og forældre Vi er nu godt i gang med forberedelserne

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 28. juli fre 2. august 2013 Så er det igen tid for tilmelding til årets super sommersejlercamp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1/5 Senest revideret: 13. marts 2019 Hvilke fartøjer gælder denne sikkerhedsinstruks for? Seks optimistjoller, tre zoom 8 joller og 2 ynglinge. Alle

Læs mere

Til alle sejlere og forældre i ungdomsafdelingen

Til alle sejlere og forældre i ungdomsafdelingen Til alle sejlere og forældre i ungdomsafdelingen Her kommer årets forårsbrev med informationer om den sommer sæson som meget snart tager sin begyndelse. Forårs brevet er i år lidt mere opdelt end normalt.

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 27. juli fre 1. august 2014 Så er det igen tid for tilmelding til årets super Sommer sejler camp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder praktisk

Læs mere

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO K E R T E M I N D E S E J L K L U B OPTIMIST STORJOLLER KØLBÅDE KLASSEBÅDE SEJLERSKOLE TURSEJLADS FYN RUNDT SAIL EXTREME HAVNEFEST www.kerteminde-sejlklub.dk

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

ZOOM8 EM 2017 ØSTRIG FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2017 ØSTRIG FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 EM i 2017 i ØSTRIG. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra d.11/4-15/4 2017.

Læs mere

U7-fodbold AAIF forår 2011. Onsdag den 13. april 2011 kl. 20:00

U7-fodbold AAIF forår 2011. Onsdag den 13. april 2011 kl. 20:00 U7-fodbold AAIF forår 2011 Onsdag den 13. april 2011 kl. 20:00 Agenda Træner team Spillere Træning Kampe Projekt nye spilletrøjer Forældre www.aabybrofodbold.dk Praktiske informationer Støt klubben Evt.

Læs mere

MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D

MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D. 2.07. 2018 VIL DU GÅ GLIP AF 5 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Hvornår er det?: Indkvartering er søndag d. 1.07.2018 kl. 20.00 22.00 Afhentning

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo

Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012 1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. 2 punkter til evt. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo 2. Bordet

Læs mere

Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling

Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling PRAKTISK AT HUSKE: Træningen starter præcis. Skulle du af en eller anden grund være forhindret, så husk at melde afbud. Gangen før - sms til træneren,

Læs mere

Dagsorden. - Kåring af sejlere - Gymnastik og teori - Evaluering af sæsonen 2010

Dagsorden. - Kåring af sejlere - Gymnastik og teori - Evaluering af sæsonen 2010 Dagsorden - Kåring af sejlere - Gymnastik og teori - Evaluering af sæsonen 2010 - Fremadrettede opgaver og planer for 2011 - Træning og tilbud - Havnesituationen - Sponsorer - Kraftcentret - Teambuilding

Læs mere

SBK Ungdom. Sæson Forældremøde

SBK Ungdom. Sæson Forældremøde SBK Ungdom Sæson 2018 Forældremøde 2018.05.22 Program: Ungdomsorganisation 2018 Hold og trænerbesætning Aktiviteter og årsplan Sikkerhed på træningsaftener / Nødberedskab Træningsaften set up Forældrehjælper

Læs mere

Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen.

Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen. Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen. Vi er glade for I ønsker at repræsentere de danske farver ved NM i Horten. Med venlig hilsen Hold lederne

Læs mere

SSK Ungdom. Ny strategi for Ungdomsafdelingen. Godkendt af bestyrelsen februar 2008. Beretning på generalforsamling 27.

SSK Ungdom. Ny strategi for Ungdomsafdelingen. Godkendt af bestyrelsen februar 2008. Beretning på generalforsamling 27. SSK Ungdom Ny strategi for Ungdomsafdelingen Godkendt af bestyrelsen februar 2008. Beretning på generalforsamling 27. februar 2008 Ungdomsafdelingens fremtid - opgaveformulering Udvalget skal arbejde med

Læs mere

Mød HAVMÆNDENE. Søspejdergruppen på Skovshoved havn. Vi er spejdere med lyst til at sejle eller lære at sejle

Mød HAVMÆNDENE. Søspejdergruppen på Skovshoved havn. Vi er spejdere med lyst til at sejle eller lære at sejle Mød HAVMÆNDENE Søspejdergruppen på Skovshoved havn. Vi er spejdere med lyst til at sejle eller lære at sejle Velkommen til Havmændene søspejderne i Skovshoved Havmændene er den eneste egentlige søspejdergruppe

Læs mere

Optimist Trim Guide fra UK Sails

Optimist Trim Guide fra UK Sails Optimist Trim Guide fra UK Sails Der er ikke nogen præcis facitliste på hvordan vores Optimistsejl skal trimmes. Det afhænger nemlig af flere faktorer, bl.a: Sejlerens vægt Sejlerens fysiske styrke Sejlerens

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 1-6-2015

Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 1-6-2015 Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 1-6-2015 Deltagere: Kim, Rene, Mikkel, Lars, Alex og Maybritt Referent: Maybritt Dagsorden: Godkendelse af referat fra sidste møde (i må meget gerne

Læs mere

Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre

Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre April 2014 1 Kære sejlere og forældre Vi håber, at denne håndbog kan være med til, at I og jeres børn får en god og spændende tid

Læs mere

BORK BÅDELAUG BYDER I SAMARBEJDE MED RINGKØBING OG SUNDS SEJLKUB VELKOMMEN TIL

BORK BÅDELAUG BYDER I SAMARBEJDE MED RINGKØBING OG SUNDS SEJLKUB VELKOMMEN TIL BORK BÅDELAUG BYDER I SAMARBEJDE MED RINGKØBING OG SUNDS SEJLKUB VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP D. 27/6-2017 VIL DU GÅ GLIP AF 3 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Hvornår er det?: Indkvartering er fra tirsdag d.

Læs mere

Funktionsbeskrivelser for juniorafdelingen

Funktionsbeskrivelser for juniorafdelingen Funktionsbeskrivelser for juniorafdelingen Disse beskrivelser af funktionerne i juniorafdelingen er udarbejdet for at sikre en kontinuitet i ungdomsarbejdet i. Alle funktioner kan varetages af et større

Læs mere

ZOOM8 EM 2018 SPANIEN FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2018 SPANIEN FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for at kunne tilbyde dig fuld træner-support til Zoom8 EM i 2018 i SPANIEN. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra

Læs mere

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Denne sikkerhedspolitik beskriver hvorledes Strandby Sejlklub prioriterer sikkerhed såvel til lands og til

Læs mere

ungdomsfolder 2018/2019

ungdomsfolder 2018/2019 ungdomsfolder 2018/2019 Velkommen som ungdomsmedlem i Århus Floorball Klub TST. Vi bestræber os på at skabe et attraktivt idrætstilbud for børn og unge i Tilst vigtig information Historie: Stiftet i slutningen

Læs mere

ZOOM8 EM 2016 PALAMOS FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2016 PALAMOS FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 EM i 2016 i SPANIEN. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra d.19/3-26/3 2016.

Læs mere

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD Besøg os på: www.saif.dk FAKTA OM SANKT ANNÆ IDRÆTSFORENING Idrætsforening blev stiftet i 1973. I idrætsforeningens første år var det et

Læs mere

Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub. incl. en goodiebag med gaver til alle

Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub. incl. en goodiebag med gaver til alle Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub incl. en goodiebag med gaver til alle Middelfart Sejlklub byder velkommen til Sommercamp 2019 fra søndag den 30. juni til fredag den 5. juli I løbet af ugen

Læs mere

KDY Rungsted September 2014 SEJE PIGER SEJLER OPTIMISTJOLLE I KDY UNGDOMSCENTER RUNGSTED

KDY Rungsted September 2014 SEJE PIGER SEJLER OPTIMISTJOLLE I KDY UNGDOMSCENTER RUNGSTED KDY Rungsted September 2014 SEJE PIGER SEJLER OPTIMISTJOLLE I KDY UNGDOMSCENTER RUNGSTED DER SKAL SKE NOGET NU! Det er en kedelig kendsgerning at for få piger sejler i Danmark. Mindre end 25% af Optimist

Læs mere

Fredericia Sejlklub Ungdomsafdelingen. Organisering

Fredericia Sejlklub Ungdomsafdelingen. Organisering Fredericia Sejlklub Ungdomsafdelingen 2009 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 splan - Ungdomsudvalget... 3 Styregruppe... 4 Formand...4 Elitesejlere...4 Kraftcenter...4 Økonomi...

Læs mere

Tera camp oktober 2017

Tera camp oktober 2017 Tera camp 6.-8. oktober 2017 Ønsker du at lære mere om din terajolle, have det sjovt og få nye sejlervenner? Vi tilbyder en Tera weekend-camp for alle danske terasejlere. Du kan evt. leje en jolle af os

Læs mere

Juelsminde Sejlklub. Forslag til strategiplan

Juelsminde Sejlklub. Forslag til strategiplan Juelsminde Sejlklub Forslag til strategiplan for perioden 2012-2017 1 Baggrund og formål: Sejlklubbens formål er ifølge vedtægternes paragraf 2 følgende: Foreningen og dens formål er at fremme et aktivt

Læs mere

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012 CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS

Læs mere

Velkommen til GBK. Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. USU Velkomstfolder Publiceret: september 2014

Velkommen til GBK. Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. USU Velkomstfolder Publiceret: september 2014 Velkommen til GBK Information til ungdomsspillere og deres forældre. Gentofte Badminton Klub. Ved Stadion 4, 2820 Gentofte. Tel: +45 3965 0400 - gbk@gbk.dk. Side 1 af 6 Velkommen Ungdomsspillerudvalget

Læs mere

En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år.

En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år. En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år. Sejlklubben Fælleskabet Attraktive Aktiverende Uddannelse Trænere og som aktivitets og den frivillige sejladstilbud sejladser og træning instruktører

Læs mere

OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION

OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION 1 GENEREL INFORMATION GÆLDER ALLE Jolle og udstyr: Husk alt: Jolle, mast, sprydstage, bom, sejl, ror, sværd, vindpil og værktøjskasse Placering

Læs mere

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget Holdninger & Handlinger Retningslinier Krav Visioner Værdier Missioner Roller Målsætninger Børnefodbold 2009 Udarbejdet af Fodbold-udvalget 1 1. Præsentation af Klubben. 1.1. Mission: IF62 Fodbold skal

Læs mere

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter vågner nu op igen og jollerne er pakket ud igen på Jollepladsen ved Frederikssund Lystbådehavn før påsken. Nu

Læs mere

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD og KDY s Ungdomscenter i Rungsted inviterer til træningslejr den 29.- 30. marts samt den 5.- 6. april. Lejrene er åbne for alle A- og B- sejlere. Alle A- sejlere skal

Læs mere

Må beklage at jeg ikke kan skrive norsk endnu, men vil begynde at prøve at lære at skrive det.

Må beklage at jeg ikke kan skrive norsk endnu, men vil begynde at prøve at lære at skrive det. Kære Norske Zoom 8 sejlere. Som ny national coach for Zoom 8 Norge, vil jeg gerne byde jer velkommen til VM i Kaløvig - Danmark. Jeg ser meget frem til, at være en del af det norske hold. Må beklage at

Læs mere

Kære Sail Extreme deltager

Kære Sail Extreme deltager Kære Sail Extreme deltager Endelig er resultatet af de mange måneders forberedelser ved at være på plads, og nu mangler vi bare en masse glade og spændte sejlere og deres familier. Vi glæder os i Kerteminde

Læs mere

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Kan du løse Soduko? Sæt tallene fra 1-9 ind vandret og lodret. Svært? spørg din far og mor eller din pædagog Kære forældre Vedr. pasning

Læs mere

Tourmanual. Nordisk Mesterskab Optimistjolle Aabenraa 2003. Stort tillykke med din udtagelse til Nordisk Mesterskab i Optimistjolle

Tourmanual. Nordisk Mesterskab Optimistjolle Aabenraa 2003. Stort tillykke med din udtagelse til Nordisk Mesterskab i Optimistjolle Tourmanual Nordisk Mesterskab Optimistjolle Aabenraa 2003 Stort tillykke med din udtagelse til Nordisk Mesterskab i Optimistjolle 1 Denne mappe tilhører dig og din familie og fortæller om jeres kommende

Læs mere

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Indbydelse til: Det 5. Sail extre-mas Fredag den 12. til søndag den 14. december 2008 Deltagere: A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Ideen bag Sail extre-mas Sail extre-mas er ment som en

Læs mere

Aktiviteter og træning året rundt

Aktiviteter og træning året rundt Aktiviteter og træning året rundt agenda Nicolas erfaring omkring at lykkedes med aktiviteter med trænerens perspektiv Dittes bud på klubaktiviteter i og udenfor sæsonen Refleksion over input til aktiviteter

Læs mere

Nyhedsbrev. Valby Boldklub

Nyhedsbrev. Valby Boldklub Nyhedsbrev Valby Boldklub NYHEDER FRA UNGDOMSAFDELINGEN Ny klubtrøje: Valby Ungdom præsenterer hermed afdelingens nye klubtrøje. Tanken med den nye trøje er, at den kan benyttes hver gang, vi skal til

Læs mere

Juelsminde Sejlklub. Strategiplan

Juelsminde Sejlklub. Strategiplan Juelsminde Sejlklub Strategiplan for perioden 2013-2018 1 Baggrund og formål: Sejlklubbens formål er ifølge vedtægternes paragraf 2 følgende: Foreningen og dens formål er at fremme et aktivt klubliv. at

Læs mere

Holdbeskrivelse og tider / sæson 2016

Holdbeskrivelse og tider / sæson 2016 Gravid svømning Gravidsvømning foregår i Forum Horsens varmtvandsbassin. Bevægelse i vand er den bedste motion for gravide. Fysisk og psykisk velvære under graviditeten. Svømning afhjælper bl.a. graviditetsgener.

Læs mere

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN DYKNING DYKNING Til dykning lærer du at bevæge dig under vandet og får en god fornemmelse for din krop og din vejrtrækning. Når du skal lære at dykke, er der både teoriundervisning på land og praktisk

Læs mere

Harboe Cup 2012. Skælskør Amatør-Sejlklub Lørdag d. 29. og søndag d. 30. september 2012 INDBYDELSE

Harboe Cup 2012. Skælskør Amatør-Sejlklub Lørdag d. 29. og søndag d. 30. september 2012 INDBYDELSE Skælskør Amatør-Sejlklub Lørdag d. 29. og søndag d. 30. september 2012 Optimist A+B+C, Zoom 8, Feva XL, Tera Sport, Tera Pro, OK, 0, Trapez, Hobie Cat, Hobie Cat 16 spi, A-Cat, 29 er, 420 og Formula DANMARKSMESTERSKAB

Læs mere

Program åbning af Den Blå Rambla, søndag den 24. august 2014

Program åbning af Den Blå Rambla, søndag den 24. august 2014 Program åbning af Den Blå Rambla, søndag den 24. august 2014 1. Strandbaren 2. Kajakpolobane 3. Beachvolleybaner 4. Streetbasketbane 5. Skatepark 6. Havkajakker på vandet 7. Faldskærmsudspring 8. Ungdomssejlads

Læs mere

Kontakt Sejlerskoleudvalget:

Kontakt Sejlerskoleudvalget: Hvor varmt skal man være påklædt? Hav hellere for meget tøj på end for lidt. Vær klædt på i lag på lag det er varmest og det gør det let at regulere tøjmængden. Der er koldere på vandet end i land, særligt

Læs mere

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Træningslejr for hold 1 og 2 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer Kære spillere

Læs mere

Fynske Bank Cup 2016 Optimist A, B, C, RS Tera, RS Feva, Zoom8, 29er Svendborg Sunds Sejlklub juni 2016 INDBYDELSE

Fynske Bank Cup 2016 Optimist A, B, C, RS Tera, RS Feva, Zoom8, 29er Svendborg Sunds Sejlklub juni 2016 INDBYDELSE Fynske Bank Cup 2016 Optimist A, B, C, RS Tera, RS Feva, Zoom8, 29er Svendborg Sunds Sejlklub 11-12 juni 2016 INDBYDELSE 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler incl.

Læs mere

Sejlklubben Greve Strand SIKKERHEDSPOLITIK

Sejlklubben Greve Strand SIKKERHEDSPOLITIK SIKKERHEDSPOLITIK Gældende fra den 24. april 2008 I Sejlklubben Greve Strand (SGS) prioriterer vi sejlernes sikkerhed højt. En klar ansvarsfordeling under afvikling af uddannelse, træning og sejladser

Læs mere

Kompasset november 2016

Kompasset november 2016 Kompasset november 2016 Standernedhaling Standernedhalingen 2016 blev afholdt i fint vejr søndag 30. oktober. I denne weekend blev samtidigt afholdt et juniorarrangement med overnatning, klubmesterskab

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2009.

Nyhedsbrev juni 2009. Sallingsund Sejlklub 17.06.09. Nyhedsbrev juni 2009. Stemningsbillede fra sommerudflugten 2008. 1 Nyt fra bestyrelsen. Siden sidste nyhedsbrev har vi haft generalforsamling med et stopfyldt klubhus. Der

Læs mere

Så tager vi fat på en ny vinterskydesæson i Gundsølille SG&IF

Så tager vi fat på en ny vinterskydesæson i Gundsølille SG&IF Træningsprogram Ungdom 8. oktober 4. december 2007 Hej Skytter Så tager vi fat på en ny vinterskydesæson i Gundsølille SG&IF Forord Man skyder ganske enkelt, til man har ramt plet, og så fortsætter man

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning Hvordan kommer du eller dit barn i gang med at dyrke idræt i Danmark 3 At gå til idræt er en helt enestående

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning At gå til idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget og

Læs mere

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03 1. Valg af dirigent Per Selmose 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Storjolle udvalg. Evt. link til film fra Youtube. Kapsejladsudvalg Optimist afdeling

Læs mere

Forenings-SFO Tingstrup Skole

Forenings-SFO Tingstrup Skole Forenings-SFO Tingstrup Skole - Et nyt tiltag i Thisted Kommune Tillykke! - Jeres SFO bliver snart til en forenings-sfo Forenings-SFOen er et udvidet samarbejde mellem SFOer og folkeoplysende foreninger.

Læs mere

KARLSLUNDE FODBOLD TRÆNER- OG LEDERINFORMATION

KARLSLUNDE FODBOLD TRÆNER- OG LEDERINFORMATION KARLSLUNDE FODBOLD TRÆNER- OG LEDERINFORMATION Velkommen til Karlslunde Fodbold Tak fordi du har meldt dig som træner og leder i Karlslunde Fodbold. Med denne folder vil vi sørge for, at du kommer godt

Læs mere

Skælskør Amatør Sejlklub. Oplæg til VISION 2015 for Skælskør Amatør Sejlklub

Skælskør Amatør Sejlklub. Oplæg til VISION 2015 for Skælskør Amatør Sejlklub Oplæg til VISION 2015 for være Slagelse Kommunes foretrukne havn og sejlklub udvikle havnefaciliteter så klubben sikres et solidt medlemsgrundlag fremover have plads til både motorbåds-, kølbåds- og småbådssejlere

Læs mere

En Sejlklub med puls ATK OG KAPSEJLADS

En Sejlklub med puls ATK OG KAPSEJLADS En Sejlklub med puls ATK OG KAPSEJLADS Sejlklubben som aktivitets center Fælleskabet og den frivillige kultur Attraktive sejladstilbud og bådtyper Aktiverende sejladser Uddannelse og træning Trænere og

Læs mere

Velkommen til Thisted Sejlklub, vi er altid glade når vi får et nyt medlem. Det er

Velkommen til Thisted Sejlklub, vi er altid glade når vi får et nyt medlem. Det er Velkommen til Thisted Sejlklub, vi er altid glade når vi får et nyt medlem. Det er vigtigt for os at du som nyt medlem får den bedst mulige start i sejlklubben. Dette vil vi gerne sikre med nedenstående

Læs mere

Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt.

Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt. Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt. Tilstede: Finn, Michael, Søren, Steen, Helle, Arne Afbud: Bent Hansen Dagsorden: Pkt. 01. Velkomst

Læs mere

SØNDERBORG YACHT-CLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERLEJR D JUNI 2017

SØNDERBORG YACHT-CLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERLEJR D JUNI 2017 SØNDERBORG YACHT-CLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERLEJR D. 23. 26. JUNI 2017 VIL DU GÅ GLIP AF SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Vi glæder os til at se sejlere sammen med deres forældre og søskende til gode

Læs mere

Nivå Bådelaugs Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Bådelaugs Sejlerskole

Nivå Bådelaugs Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Bådelaugs Sejlerskole Nivå Bådelaugs Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Bådelaugs Sejlerskole Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder

Læs mere