Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub"

Transkript

1 Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub

2 Information til sejlere og forældre Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub. Skanderborg Junior Sejlklub (SJS) er en klub for unge sejlere. Vi har plads til sejlere på alle niveauer. Det vigtigste er socialt samvær og glade sejlere. Du skal være 8 år og kunne svømme, før du kan starte som sejler i SJS. Klubben blev startet i 1981 og har alle årene holdt til på Vestermølle, hvor frivillige har bygget klubbens lokaler op helt fra bunden. Da klubben flyttede ind, var der stald og høloft, hvor der nu er omklædning, køkken og klublokale. I vinterhalvåret bruger Skanderborg Vinterbadeklub lokalerne noget af tiden. Træningsaftener Vi træner tirsdag og torsdag fra starten af april og frem til efterårsferien. Der er skippermøde kl. 18 og inden da skal jollen være rigget til og du skal være omklædt klar til at gå på vandet bagefter. På skippermødet får du information om, hvad programmet for træningen er. Vi sejler 1-2 timer. Er vejret ikke til at gå på vandet har træneren et alternativt program med teori og socialt samvær. Forældrenes rolle For at kunne eksistere som klub er det nødvendigt, at I som forældre hjælper med de praktiske opgaver. Det gælder både på træningsaftener som ved arrangementer. Der laves en liste, som hænges op i klubhuset her kan du se hvilke opgaver, der skal hjælpes med. Sikkerhed Når man færdes i klubben og tager med på vandet, skal alle både børn og voksne have redningsvest på. Dette gælder både ved træning, isætning af følgebåde og ved arrangementer. Klubben har sejlerveste sejlerne kan låne i starten. Trænerne sejler i følgebåde blandt sejlerne. Når sejlerne lige er startet, er de med i en følgebåd og skiftes til at sejle i optimistjollen. På træningsaftener må ingen sejlere gå på vandet, før der er en følgebåd klar til at tage imod dem ude på søen. Det er også en del af sikkerheden at prøve at kæntre under kontrollerede forhold og lære at komme op i jollen igen og tømme den for vand. Det trænes tit, så det til sidst bliver rutine. De første gange dit barn er på vandet, kan det være en stor og grænseoverskridende oplevelse, det at man er alene i jollen og skal få den til at sejle kræver, at du som forældre er i nærheden, hvis der bliver behov for lidt trøst.

3 Påklædning Det er vigtigt at dit barn som sejler føler sig godt tilpas og er klædt på efter vind- og vejrforholdene. Det er altid koldere ude på vandet end det er på land. Det er også en del af sikkerheden ikke at fryse på vandet. I starten er det fint med varmt og vindtæt tøj, så som regntøj og sko. Hvis interessen varer ved, kommer der efterhånden et ønske om at investere i bedre sejlertøj, våd- eller tørdragt og lignende. Vi anbefaler, at du snakker med nogle af de mere erfarne forældre om, hvad der er nødvendigt. Det er vigtigt at medbringe skiftetøj og et håndklæde, hvis man skulle være uheldig at blive våd. Klubben har omklædningsrum med badefaciliteter for piger og drenge. Leje af jolle Jollerne i klubben bliver tildelt i starten af sæsonen af klubbens materialeansvarlig Kristian. Førsteårssejlerne får de deres egen jolle efter sommerferien. SJS garanterer alle førsteårssejlere, at de kan leje en optimistjolle af klubben. Prisen for at leje en jolle er fra 800 kr. for en hel sæson (2019 priser). Der skal passes godt på udstyret, man skal altid være to til at vende jollen og løfte den over på jollevognen. Gennemgå altid jollen sammen med dit barn og kontakt træneren, hvis der er tvivl om noget. Brovagt På hver træningsaften er der nogle voksne, der opholder sig på eller tæt ved broen. De hjælper med at tage imod de sejlere, der kommer ind, før træningen er slut og er i kontakt med trænerne via radio. Brovagten er en at de opgaver forældrene deles om. Indmelding De første par gange er prøveture, hvor man kan finde ud af om sejlads er noget for ens barn. Herefter melder man sig ind, der udleveres en blanket. Der er et særligt introduktionstilbud til nye sejlere. Her er prisen 400 kr. frem til sommerferien. Hvis dit barn fortsætter efter ferien, betales kontingent og jolleleje for et halvt år. Helårsprisen for at leje en optimistjolle afhænger af jollen, og svinger mellem kr/år (2019 priser) Vi glæder os til mange hyggelige timer sammen med jeres barn og jer som forældre.

4 Forældre guide Som forældre til en ny sejler kan det være svært at give en hånd med til træningsaftenerne, primært fordi man ikke ved, hvad man kan hjælpe med. Dette er en kort guide til forældre, som har en ny sejler i Skanderborg Junior Sejlklub. Livet i sejlklubben afhænger i høj grad af forældregruppens indsats, og vi har en stolt tradition for en stærk forældregruppe, som hjælper med at give børn såvel som voksne et frirum med sejlads og i klubben. En træningsaften kan godt virke kaotisk med både og børn overalt, men vi har forsøgt at gøre det overskueligt ved at dele opgaverne op i tre kategorier - Før dit barn går på vandet - Mens dit barn er på vandet - Efter dit barn har været på vandet Overordnet set ønsker vi at udvikle selvstændige sejlere, der selv kan rigge båden til og gøre klar, men i starten er forældrenes hjælp til barnet nødvendig. Før dit barn går på vandet Når du ankommer med dit barn, skal det først klæde om og have redningsvest på og I er klar til at rigge til, hvis ikke andet er aftalt med træneren. Al erfaring viser, at det er en rigtig god idé at minde sejleren om toiletbesøg før træningen! Optimistjollerne ligger med bunden i vejret på stativerne, nogle af jollerne har dækkener over, andre ikke. Sammen med dit barn finder I den jolle, barnet har fået tildelt (i starten deles flere sejlere om de samme joller og hjælpes ad med at rigge dem til). Når jollen er vendt husk at I altid skal være to om at vende jollen - kan I finde ror, sværd og mast med sejl i bådhuset. Jollerne har et nummer, som også står på udstyret. Hvis der er en ledig jollevogn, kan jollen løftes igen en to mandsopgave over på den før masten sættes på. De øvrige udstyr lægges ned i jollen. Vær opmærksom på at al tovværk er filtret ud, så der ikke går kluddermutter i det, når dit barn er klar til afgang. Når jollen er i vandet, bliver dit barn ved broen indtil det har sat ror og sværd på jollen, til sidst sættes skødet fast og sejlerne får lov at sejle ud til de ventende trænere. Måske kan du også hjælpe med at sætte følgebåde i vandet, finde bøjer frem til trænerne.

5 Mens dit barn er på vandet Der skal altid være to brovagter klar til at hjælpe sejlere, der kommer ind, før træningen er slut (apropos det med at klare toiletbesøg inden træning). Hvis en sejler ikke skal være mere på vandet, hjælper brovagten med at tage jollen op. Tjansen med brovagt går på skift mellem forældrene. Der findes lister med forældreopgaver, f.eks. brovagten, inde i klubhuset. Hvis du ikke har brovagten, er der stadig opgaver, du kan hjælpe med, lokalerne skal gøres rene, måske skal der laves nogle praktiske opgaver, andre har lyst til at stå for at lave mad til en fælles spisning. Og så er der også plads til at snakke med de andre forældre, er der ikke frisk kaffe på kanden, må man gerne selv sætte en kande over. Efter dit barn har været på vandet Når sejlerne kommer ind, skal de have hjælp til at få jollerne på land. Her kan du hjælpe med at holde jollen, mens de tager ror og sværd af, stå klar med en jollevogn, hjælpe med at løfte og vende jollen, når den er rigget af og med at få udstyret på plads i bådhuset. Har man lånt en svømmevest af SJS skal den hænges/lægges på plads igen. Alle børn kan have brug for hjælp, når træningen er slut, så giv en hånd til andre børn, så alle kan komme op fra træningen. For at give trænerne de bedste muligheder for at gennemgå dagens træning med sejlerne, er det en stor hjælp, hvis følgebådene tages op og køres på plads i bådhuset Før I forlader klubben, skal I sige farvel til en træner, så trænerne er klar over, at I er gået. Det var en kort guide til, hvilke opgaver du som ny forældre skal varetaget i forbindelse med en træningsaften. Vi håber at det gør mødet med SJS nemmere og husk at spørge, hvis du er i tvivl om noget. Det er vigtigt for os, at Skanderborg Junior Sejlklub er et sted, hvor det er rart at være og et sted, hvor både børn og voksne glæder sig til at komme.

6 Sådan passer jeg min klubjolle Når du lejer en klubjolle, er det vigtigt at du passer godt på den. Klubjollen skal holde i mange år og den der lejer den efter dig, vil også gerne sejle i en pæn og god jolle. Klubjollen er typisk en optimistjolle for den helt unge sejler. Du får udleveret en jollekontrakt, som beskriver jollen og dens tilhørende udstyr. Her er en kort gennemgang af, hvordan du passer godt på din klubjolle (Optimistjollen) Sejl med klassemærke Sprydstage Mast Sejlpind Bom Spryd-hal Bom-gaffel Bom-udhal Ror med rorpind Bom-nedhal Før hver sejlads Skøde og hanefod Sværd Andet udstyr i båden: Luftsække Fangline Vindpil Mastesikring Øsekar Man skal altid være to når jollerne skal vendes og flyttes til jollevognen. Du må aldrig trække jollen fra stativet og over på jollevognen. Selv meget små sandkorn laver lange ridser i jollen. Når du rigger til, skal du se efter om alle dele på jollen er der, og der ikke er skader. Pust luft i luftsækkene, så de er helt fyldte. Pas på ikke at puste for meget luft i, da de derved nemt ødelægges. Husk at sætte mastesikring på og at skødet først skal gøres fast lige inden du sejler ud. Skøde og fangline skal være fri for knuder og lægges pænt i jollen, så de er nemme at få fat på, når du skal rigge til. Sprydstage og bomudhal skal strammes, træneren eller de mere erfarne sejlere kan vise, hvor meget de skal strammes.

7 Efter hver sejlads Når du kommer ind, skal du huske at løsne skødet og tage ror og sværd af inden jollen tages på land. Er der kommet snavs på jollen skal den skylles. Før jollen vendes skal der tages en smule luft ud af luftsækkene. Øsekar, skøde og mastesikring skal fastgøres i jollen, så det ikke rører jorden. Husk at man altid skal være to personer, når jollen flyttes fra jollevognen og vendes på stativet. Sejl, ror og sværd sættes på plads i bådhuset. Hvis jollen skal med til stævne Husk at sørge for at alle dele er med og i orden. Sejlet skal være tørt før det rulles sammen. Har du sejlet i saltvand skal alle dele skylles godt. Hvis der sker skader på jollen Sker der skader på jollen eller den udstyr, skal du straks give besked til trænerne eller vores materialeansvarlige (Kristian). Selvom man passer godt på materiellet, kan der ske skader. Hvis skaden ikke er sket ved skødesløshed eller med vilje, er der ingen der vil bebrejde dig for det. Alle sejlere skal selv have en ansvarsforsikring, der dækker skader på andre personer og deres ting. Tjek om det er dækket af jeres indboforsikring. Vinterklargøring Når sæsonen er slut, skal alle joller og følgebåde gøres klar til at komme i vinterhi. Jollen vaskes og tørres, sejl, mast, ror og sværd pakkes ned i jollen og alle joller sættes på plads i bådhuset. Der er mødepligt på denne dag og alle skal hjælpes ad også med at gøre følgebåde og de fælles joller klar.

Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015. Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif

Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015. Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015 Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif Hvad hedder udstyret på optimistjollen Længde: Bredde: Skrogvægt: 230 cm 113 cm 35 kg Sejlareal:

Læs mere

Skælskør Amatør-Sejlklub

Skælskør Amatør-Sejlklub Information til nye sejlere og forældre i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling (SAS) Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting der er

Læs mere

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre.

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre. Information til nye sejlere og forældre. Velkommen Velkommen som sejler og forældre i. Vi gælder os til at, I bliver en del af vores klub. Der er en del nye ting at forholde sig til, når man starter i

Læs mere

Marselisborg Sejlklubs

Marselisborg Sejlklubs Marselisborg Sejlklubs Ungdomsafdeling Information til nye sejlere og forældre Velkommen som sejlerforældre Velkommen i Marselisborg Sejlklubs (MS) Ungdomsafdeling. I skal vide at sejlads er en tidskrævende

Læs mere

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen:

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen: Klubbens forventninger til sejlerforældre Alle aktiviteter i klubben drives af frivillige forældre og aktiviteterne afhænger af forældrenes indsats. Klubbens minimum forventninger til jer som forældre,

Læs mere

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Information til nye sejlere og forældre i Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Korsør Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting

Læs mere

MIDDELFART SEJLKLUB. Information til nye sejlere og forældre i Middelfart Sejlklubs Ungdoms- og Jolleafdeling. Side 1

MIDDELFART SEJLKLUB. Information til nye sejlere og forældre i Middelfart Sejlklubs Ungdoms- og Jolleafdeling. Side 1 MIDDELFART SEJLKLUB Information til nye sejlere og forældre i Middelfart Sejlklubs Ungdoms- og Jolleafdeling Middelfart Sejlklub Østre Hougvej 5500 Middelfart www.middelfartsejlklub.dk Side 1 Velkommen!

Læs mere

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling I har vist interesse for, at jeres barn skal begynde til sejlads. Med dette skriv bliver I klogere på, hvad vi tilbyder vores juniorer, den praktiske

Læs mere

Nyborg Sejlforenings håndbog til sejlerforældre

Nyborg Sejlforenings håndbog til sejlerforældre Nyborg Sejlforenings håndbog til sejlerforældre Velkommen til Optimistafdelingen i Nyborg Sejlforening! Nyborg Sejlforening ønsker dig rigtig god fornøjelse med din nye sport Junior- og Optimistudvalget

Læs mere

Sejlklubben Rødvig Stevns Ungdomsvenlig Sejlklub

Sejlklubben Rødvig Stevns Ungdomsvenlig Sejlklub Sejlklubben Rødvig Stevns Ungdomsvenlig Sejlklub Funktionsbeskrivelser Grej (reservedele): Holde status og indkøbe Flydeliner (fangliner) Bensler 2 og 3 mm Hanefod Øsekar Løbende min. 1 gang pr. måned

Læs mere

OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION

OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION 1 GENEREL INFORMATION GÆLDER ALLE Jolle og udstyr: Husk alt: Jolle, mast, sprydstage, bom, sejl, ror, sværd, vindpil og værktøjskasse Placering

Læs mere

DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre

DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre Kerteminde Jolleteam Marinavej 2 5300 Kerteminde www.kertemindesejlerne.dk Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Mission og formål... 3 Information...

Læs mere

Kære forældre og sejlere

Kære forældre og sejlere Kære forældre og sejlere Her i Horsens Sejlklub er det vores mål at skabe positive oplevelser for sejlerne og deres forældre. Det er vores erfaring, at de første gange på havnen som nye sejlerforældre

Læs mere

Velkomstinformation til nye forældre i Køge Sejlklub Jolleafdeling

Velkomstinformation til nye forældre i Køge Sejlklub Jolleafdeling Velkomstinformation til nye forældre i Køge Sejlklub Jolleafdeling Velkommen til jolleafdelingen i Køge Sejlklub Køge Sejlklub forkortes med KJS Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben,

Læs mere

FSK s håndbog for sejlerforældre

FSK s håndbog for sejlerforældre FSK s håndbog for sejlerforældre Velkommen til ungdomsafdelingen i Faaborg Sejlklub! Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben, og derigennem prøve at give svar på nogle af de mange spørgsmål,

Læs mere

Sæl diplom. At han/hun kan: At han/hun ved: At han/hun tør: har vist

Sæl diplom. At han/hun kan: At han/hun ved: At han/hun tør: har vist Sæl diplom Tømme båden for vand. Svømme m med redningsvest Få båden til at ligge stille i vindøjet og få den til at sejle igen. Lave råbåndsknob og ottetalsknob. Nævne navnene på holdkammeraterne og træneren.

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 28. juli fre 2. august 2013 Så er det igen tid for tilmelding til årets super sommersejlercamp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Denne sikkerhedspolitik beskriver hvorledes Strandby Sejlklub prioriterer sikkerhed såvel til lands og til

Læs mere

Funktionsbeskrivelser for juniorafdelingen

Funktionsbeskrivelser for juniorafdelingen Funktionsbeskrivelser for juniorafdelingen Disse beskrivelser af funktionerne i juniorafdelingen er udarbejdet for at sikre en kontinuitet i ungdomsarbejdet i. Alle funktioner kan varetages af et større

Læs mere

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 JNM i 2018 i BÅSTAD I SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til NM, som afholdes i perioden fra d.30.

Læs mere

Lær at sejle i Nivå Bådelaugs Optimist- og Ungdomsafdeling

Lær at sejle i Nivå Bådelaugs Optimist- og Ungdomsafdeling Lær at sejle i Nivå Bådelaugs Optimist- og Ungdomsafdeling Sejlads er en fantastisk sport fuld af vind og vejr, udfordringer og godt kammeratskab. Hos os i Nivå Bådelaug kan børn komme i gang med at sejle

Læs mere

- Håndbog for sejlerforældre. Velkommen til ungdomsafdelingen i Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg. Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg forkortes her med SSV

- Håndbog for sejlerforældre. Velkommen til ungdomsafdelingen i Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg. Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg forkortes her med SSV Sejlklubben - Håndbog for sejlerforældre Velkommen til ungdomsafdelingen i Sejlklubben Sejlklubben forkortes her med SSV Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben, og derigennem prøve at give

Læs mere

Håndbog til ungdomssejleren og sejlerforældre

Håndbog til ungdomssejleren og sejlerforældre Håndbog til ungdomssejleren og sejlerforældre Velkommen til Ungdomsafdelingen i Nyborg Sejlforening Nyborg Sejlforening ønsker dig rigtig god fornøjelse med din nye sport Side 1 af 16 Kære forældre Nyborg

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1/5 Senest revideret: 13. marts 2019 Hvilke fartøjer gælder denne sikkerhedsinstruks for? Seks optimistjoller, tre zoom 8 joller og 2 ynglinge. Alle

Læs mere

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2016 i ESTLAND. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.28/7-6/8 2016.

Læs mere

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2017 i SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.26/7-5/8 2016.

Læs mere

Optimist Trim Guide fra UK Sails

Optimist Trim Guide fra UK Sails Optimist Trim Guide fra UK Sails Der er ikke nogen præcis facitliste på hvordan vores Optimistsejl skal trimmes. Det afhænger nemlig af flere faktorer, bl.a: Sejlerens vægt Sejlerens fysiske styrke Sejlerens

Læs mere

MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D

MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D. 2.07. 2018 VIL DU GÅ GLIP AF 5 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Hvornår er det?: Indkvartering er søndag d. 1.07.2018 kl. 20.00 22.00 Afhentning

Læs mere

Velkomstinformation til nye forældre i Vedbæk Sejlklub Jolleafdeling

Velkomstinformation til nye forældre i Vedbæk Sejlklub Jolleafdeling Velkomstinformation til nye forældre i Vedbæk Sejlklub Jolleafdeling Velkommen til jolleafdelingen i Vedbæk Sejlklub Vedbæk Sejlklub forkortes med VS Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben,

Læs mere

Tennissommerskole i Odder Tennisklub

Tennissommerskole i Odder Tennisklub Tidspunkt Februar/marts Tilmelding til DTF Aktion og kommentarer Mail fra DTF om tennissommerskole. Klubben skal tilmelde sig en tennisskolepakke inden en bestemt dato (medio april). Gør opmærksom på ved

Læs mere

Optimistsejler i Sletten Bådeklub

Optimistsejler i Sletten Bådeklub Optimistsejler i Sletten Bådeklub Velkommen som optimistsejler og forældre til optimistsejlere. I Sletten bådeklub er det nemt at komme til at sejle Optimistjolle! Du behøver ikke at have din egen jolle,

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig.

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig. ÅRHUSKLUBBERNE OG DANSK SEJLUNION BYDER VELKOMMEN TIL TUNØ SEJLERLEJR D. 2. 7. AUG. VIL DU GÅ GLIP AF 6 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Alle optimister og juniorsejlere fra sejlklubberne i Århus, Egå, Kaløvig,

Læs mere

VSK s håndbog for sejlerforældre

VSK s håndbog for sejlerforældre VSK s håndbog for sejlerforældre Velkommen til ungdomsafdelingen i Vallensbæk Sejlklub! Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben og derigennem prøve at give svar på nogle af de mange spørgsmål,

Læs mere

Invitation til Sommerlejr for Optimistjolle og Feva sejlere.

Invitation til Sommerlejr for Optimistjolle og Feva sejlere. KØS-Sejlsport, Juniorafdelingen, Svaneknoppen 5, 2100 København Ø. Invitation til Sommerlejr for Optimistjolle og Feva sejlere. Kære opti-sejlere, Feva-sejlere og forældre Vi er nu godt i gang med forberedelserne

Læs mere

Børnesvømning Revideret maj 2010

Børnesvømning Revideret maj 2010 Børnesvømning Revideret maj 2010 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 2 Fodvorter, - hvad gør vi og hvad gør du... 2 Hygiejne... 2 Svømning... 2 Badetøj... 2 Omklædning og ordensregler i svømmehallen...

Læs mere

KOLDING SEJLKLUB UNGDOM

KOLDING SEJLKLUB UNGDOM 2 3 KOLDING SEJLKLUB UNGDOM Kolding Sejlklub Ungdom/KSU Ungdoms/Junior afdelingen blev til ved en generalforsamling i 1932. Ungdomsafdelingen har i dag både klublokaler, omklædnings- og baderum samt en

Læs mere

Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013

Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013 Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013 Aftenens program Skovshoved Sejl Center Præsentation af ungdomsafdelingen Præsentation af trænere Sæsonplaner En typisk

Læs mere

Nyhedsbrev Februar 2015

Nyhedsbrev Februar 2015 Fælles for hele Børnehuset Nyhedsbrev Februar 2015 Fødselsdag for hele Børnehuset: Tirsdag den 3. Februar holder vi fødselsdag for hele børnehuset med bla. Underholdning fra børnene og fællesspisning.

Læs mere

Velkommen til SFO Fryndesholm Skole

Velkommen til SFO Fryndesholm Skole Velkommen til SFO Fryndesholm Skole 1/10 Velkommen Hensigten med denne folder er at give en kortfattet orientering om skolefritidsordningen, dens dagligdag, traditioner og andre emner, som vi tror, er

Læs mere

5turs-kortet. Til foreninger i ishøj. Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet. Ishøj Kommune 1

5turs-kortet. Til foreninger i ishøj. Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet. Ishøj Kommune 1 5turs-kortet Til foreninger i ishøj Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet Ishøj Kommune 1 5turs-kortet Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet Hvis du er mellem syv og tolv år,

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 50 skolebørn og 4 voksne. Men i den

Læs mere

Brenderup Idrætsforening

Brenderup Idrætsforening Velkommen i Brenderup Idrætsforening - Fodboldafdelingen Brenderup Idrætsforening Fodbold Gymnastik Håndbold Badminton Motion Brenderup Idrætsforening holder til i Brenderup Aktivitetscenter, Kirkevej

Læs mere

V4 / PROGRAM 2015. Opdateret 1. marts 2015. Følg med på http://www.psk.dk/ungdom/ PSK Ungdom Program 2015

V4 / PROGRAM 2015. Opdateret 1. marts 2015. Følg med på http://www.psk.dk/ungdom/ PSK Ungdom Program 2015 V4 / PROGRAM 2015 Opdateret 1. marts 2015 Følg med på http://www.psk.dk/ungdom/ PSK Ungdom Program 2015 Forældremøde og trænermøde (intro) Dato 19. marts 18:00 Sted Skipperkroen Opti VM aften med Oliver

Læs mere

Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen.

Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen. Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen. Vi er glade for I ønsker at repræsentere de danske farver ved NM i Horten. Med venlig hilsen Hold lederne

Læs mere

Stjernebrevet. SFO1 Pavillonen oktober 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41

Stjernebrevet. SFO1 Pavillonen oktober 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Stjernebrevet SFO1 Pavillonen oktober 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Efteråret er så småt begyndt at trænge sig på og vi vil derfor for alvor begynde med inde-aktiviteterne i Pavillonen. Dette betyder blandt

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Kære forældre Som skrevet ud til jer tidligere har vi fået et par nye ansigter i SFO. Shannon er vores nye studerende, som er her ½ år. Kristian er medhjælper og er her

Læs mere

Aabenraa Friskoles. Fritidsordning

Aabenraa Friskoles. Fritidsordning Side 1 af 8 Aabenraa Friskoles Fritidsordning Side 2 af 8 Adresse: Bakketoppen Aabenraa Friskole Bjerggade 26 6200 Aabenraa Tlf. 74 62 86 10 / 51 92 79 97 Mail: kr@aabenraafriskole.dk Åbningstider: Mandag

Læs mere

Håndbog i MEGIN-joller Til brug i Grejbanken på Brejning Efterskole v. 1.03.01-20040606 anden info på www.brejning.dk/megin

Håndbog i MEGIN-joller Til brug i Grejbanken på Brejning Efterskole v. 1.03.01-20040606 anden info på www.brejning.dk/megin Side I Håndbog i MEGIN-joller Til brug i Grejbanken på Brejning Efterskole v. 1.03.01-20040606 anden info på www.brejning.dk/megin Formålet med hæftet er at man på forhånd har mulighed for at danne sig

Læs mere

BORK BÅDELAUG BYDER I SAMARBEJDE MED RINGKØBING OG SUNDS SEJLKUB VELKOMMEN TIL

BORK BÅDELAUG BYDER I SAMARBEJDE MED RINGKØBING OG SUNDS SEJLKUB VELKOMMEN TIL BORK BÅDELAUG BYDER I SAMARBEJDE MED RINGKØBING OG SUNDS SEJLKUB VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP D. 27/6-2017 VIL DU GÅ GLIP AF 3 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Hvornår er det?: Indkvartering er fra tirsdag d.

Læs mere

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN DYKNING DYKNING Til dykning lærer du at bevæge dig under vandet og får en god fornemmelse for din krop og din vejrtrækning. Når du skal lære at dykke, er der både teoriundervisning på land og praktisk

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

Velkommen til Rising Børnehus

Velkommen til Rising Børnehus Velkommen til Rising Børnehus Velkommen Personalet i Rising Børnehus vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet

Læs mere

Ble eller potte. Pjece om barnets renlighed til forældre

Ble eller potte. Pjece om barnets renlighed til forældre Ble eller potte Pjece om barnets renlighed til forældre Barnet får en fysisk fornemmelse af blæren og tarmens funktion i 1 ½ - 2 års alderen. Her begynder barnet at vise interesse for hvad der sker i bleen

Læs mere

Arrild Privatskole. Torsdag d påbegyndes sammenbygningen af Børnehuset og Multihuset.

Arrild Privatskole. Torsdag d påbegyndes sammenbygningen af Børnehuset og Multihuset. -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 06/2018 Kære bruger

Læs mere

Gråsten Sejlforening byder velkommen til. Sommerlejr. d. 29/6 til 2/7 2018

Gråsten Sejlforening byder velkommen til. Sommerlejr. d. 29/6 til 2/7 2018 Gråsten Sejlforening byder velkommen til Sommerlejr d. 29/6 til 2/7 2018 Er du Vild med vand? Er du Vild med sjove og spændende oplevelser? Er du Vild med hygge både sammen med andre sejlere og familien?

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 27. juli fre 1. august 2014 Så er det igen tid for tilmelding til årets super Sommer sejler camp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

Velkommen til. Kongehøjskolens SFO og Klub

Velkommen til. Kongehøjskolens SFO og Klub Velkommen til Kongehøjskolens SFO og Klub Velkommen til Kongehøjskolens SFO og Klub Kongehøj Kongehøjskolen er en ny skole med kun få år på bagen. Der er ca. 850 elever på hele skolen, hvoraf de ca. 310

Læs mere

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD og KDY s Ungdomscenter i Rungsted inviterer til træningslejr den 29.- 30. marts samt den 5.- 6. april. Lejrene er åbne for alle A- og B- sejlere. Alle A- sejlere skal

Læs mere

Sejlklubben Greve Strand SIKKERHEDSPOLITIK

Sejlklubben Greve Strand SIKKERHEDSPOLITIK SIKKERHEDSPOLITIK Gældende fra den 24. april 2008 I Sejlklubben Greve Strand (SGS) prioriterer vi sejlernes sikkerhed højt. En klar ansvarsfordeling under afvikling af uddannelse, træning og sejladser

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

SØNDERBORG YACHT-CLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERLEJR D JUNI 2017

SØNDERBORG YACHT-CLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERLEJR D JUNI 2017 SØNDERBORG YACHT-CLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERLEJR D. 23. 26. JUNI 2017 VIL DU GÅ GLIP AF SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Vi glæder os til at se sejlere sammen med deres forældre og søskende til gode

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

AFRIGGERGILDE. Lørdag den 1. november 2003 kl. 18.30 i klubhuset Levende musik Menu : 3 retters menu er hemmelig endnu Kaffe Kuvertpris 150 kr

AFRIGGERGILDE. Lørdag den 1. november 2003 kl. 18.30 i klubhuset Levende musik Menu : 3 retters menu er hemmelig endnu Kaffe Kuvertpris 150 kr Formanden har ordet Det kan være en lidt trist årstid, vi netop nu går i møde. Træernes blade bliver brune, luften koldere, og snart skal vi også tænke på at få bådene op, hvilket jo bliver ekstra spændende

Læs mere

Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub. incl. en goodiebag med gaver til alle

Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub. incl. en goodiebag med gaver til alle Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub incl. en goodiebag med gaver til alle Middelfart Sejlklub byder velkommen til Sommercamp 2019 fra søndag den 30. juni til fredag den 5. juli I løbet af ugen

Læs mere

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams:

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams: Nyt fra de forskellige teams: Juni 2013 Team 00. klasse: Om mandagen og torsdagen har børnene lavet førskole-opgaver, hvor deres kommende børnehaveklasselærere har deltaget. Mange af børnene har været

Læs mere

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Velkommen til Bredebro SFO. Det er dejligt at kunne sende denne folder ud til jer, for nu nærmer vi os snart begyndelsen på den nye struktur. Vi glæder os meget

Læs mere

Hørning d Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Hørning d Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Hørning d. 2.1.2012 Kære Forældre Godt nytår til alle familier og tak for godt samarbejde og samvær i 2011. Ovenpå en dejlig lang juleferie glæder vi os til at tage fat på et nyt arbejdsår med jer og jeres

Læs mere

Velkommen til Hals Ro- og Kajakklub

Velkommen til Hals Ro- og Kajakklub Velkommen til Hals Ro- og Kajakklub Støt vores lokale sponsorer: Bilsyn Ulsted Mejdahls Bageri XL Byg Hals Lund El Hals Marine Forening og Skyttelaug Byens Kiosk Gandrup Element Claudi Fisher Lund Dahl

Læs mere

Så nærmer vi os s mmerferien og det glæder såvel voksne som børn sig til. Der skal dog stadig foregå noget spændende i de 3 uger SFO har åbent i

Så nærmer vi os s mmerferien og det glæder såvel voksne som børn sig til. Der skal dog stadig foregå noget spændende i de 3 uger SFO har åbent i Så nærmer vi os s mmerferien og det glæder såvel voksne som børn sig til. Der skal dog stadig foregå noget spændende i de 3 uger SFO har åbent i sommerferien så hermed et program for uge 27 28 og 29. I

Læs mere

Krudthusets Nyhedsbrev Juni 2014

Krudthusets Nyhedsbrev Juni 2014 Krudthusets Nyhedsbrev Juni 2014 I dette nummer: Nyt fra Krudthuset Personalesituation Forældrerådet Praktiske oplysninger Glemt tøj Sommerferievandplaskeri Vigtige datoer 2014 Lukkedage 2014 Håndhygiejne

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2011 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2011 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2011 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31 den 31 juli - 6. august 2011 Så er det igen tid for tilmelding til årets super sommersejlercamp i Frederikssund i uge 31. Vi

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

Hårslev Gymnastikforening

Hårslev Gymnastikforening Hårslev Gymnastikforening Byder velkommen til en ny sæson 2017 / 2018 Sæsonprogram Hårslev Gymnastikforening. Nye og gamle ledere byder velkommen til en ny sæson. Mød op første gang, eller ring til en

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Velkommen i skole Dansk

Velkommen i skole Dansk Velkommen i skole Dansk Favrskov Kommune Her kan du og dine forældre få information om det at gå i skole i Danmark. Enkelte punkter kan være forskellige fra skole til skole, så spørg din lærer, hvis du

Læs mere

Nyhedsbrev. Valby Boldklub

Nyhedsbrev. Valby Boldklub Nyhedsbrev Valby Boldklub NYHEDER FRA UNGDOMSAFDELINGEN Ny klubtrøje: Valby Ungdom præsenterer hermed afdelingens nye klubtrøje. Tanken med den nye trøje er, at den kan benyttes hver gang, vi skal til

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE Motalagade 6, 8200 Århus N, Tlf.: 23265305 E-mail: brittm@aarhus.dk Velkommen Vi er en idrætsinstitution normeret til 53 børn, hvoraf de 12 er vuggestuebørn. Institutionen

Læs mere

Aktiviteter og træning året rundt

Aktiviteter og træning året rundt Aktiviteter og træning året rundt agenda Nicolas erfaring omkring at lykkedes med aktiviteter med trænerens perspektiv Dittes bud på klubaktiviteter i og udenfor sæsonen Refleksion over input til aktiviteter

Læs mere

SFO1 Pavillonen april 2013. Tlf. nummer: 36 37 83 41

SFO1 Pavillonen april 2013. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Stjernebrevet SFO1 Pavillonen april 2013 Tlf. nummer: 36 37 83 41 I april måned holder støttebenet børnebanko i Pavillonen for alle medlemmer af støttebenet. Fra personalets side vil vi gerne benytte lejligheden

Læs mere

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter vågner nu op igen og jollerne er pakket ud igen på Jollepladsen ved Frederikssund Lystbådehavn før påsken. Nu

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Syddjurs Friskole Ugebrev 15

Syddjurs Friskole Ugebrev 15 Syddjurs Friskole Ugebrev 15 2018 Ugebrevet udkommer normalt i weekenden Indlæg sendes senest fredage kl. 20.00 til syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: 10. april. Syddjurs Friskoles generalforsamling

Læs mere

Program for sommerlejren i. Sønderborg Yacht Club. 23. til 26. juni, 2017

Program for sommerlejren i. Sønderborg Yacht Club. 23. til 26. juni, 2017 Program for sommerlejren i Sønderborg Yacht Club 23. til 26. juni, 2017 Velkomst På vegne af Sønderborg Yacht Clubs junior afdeling vil jeg gerne byde jer hjertelig velkommen til sommerlejeren for sejlere

Læs mere

I ABC Til forældre 1

I ABC Til forældre 1 I ABC Til forældre 1 Formål og mål for førskolen Hvad er formålet med sammenhænge/overgange set fra et læringsperspektiv: Der laves en ramme som ruster barnet til: At barnet bliver klar til at mestre livet

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

Velkommen til Horsens Kajakklub

Velkommen til Horsens Kajakklub Velkommen til Horsens Kajakklub Vi stiller trænere og materiel til rådighed og forventer så af dig, at du har lysten og viljen til: At lære at ro kajak At du efter endt træning deltager i den sociale del

Læs mere

Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling

Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling PRAKTISK AT HUSKE: Træningen starter præcis. Skulle du af en eller anden grund være forhindret, så husk at melde afbud. Gangen før - sms til træneren,

Læs mere

Vejledning i kæntringsøvelse

Vejledning i kæntringsøvelse Vejledning i kæntringsøvelse Denne vejledning er lavet ud fra de erfaringer, jeg har fra Rungsted Roklub og de steder, jeg har været med til at gennemføre en kæntringsøvelse suppleret med den viden jeg

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Må beklage at jeg ikke kan skrive norsk endnu, men vil begynde at prøve at lære at skrive det.

Må beklage at jeg ikke kan skrive norsk endnu, men vil begynde at prøve at lære at skrive det. Kære Norske Zoom 8 sejlere. Som ny national coach for Zoom 8 Norge, vil jeg gerne byde jer velkommen til VM i Kaløvig - Danmark. Jeg ser meget frem til, at være en del af det norske hold. Må beklage at

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie.

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. På Fredensgård har vi fokus på at være ude i naturen. Derfor vil

Læs mere

Tourmanual. Nordisk Mesterskab Optimistjolle Aabenraa 2003. Stort tillykke med din udtagelse til Nordisk Mesterskab i Optimistjolle

Tourmanual. Nordisk Mesterskab Optimistjolle Aabenraa 2003. Stort tillykke med din udtagelse til Nordisk Mesterskab i Optimistjolle Tourmanual Nordisk Mesterskab Optimistjolle Aabenraa 2003 Stort tillykke med din udtagelse til Nordisk Mesterskab i Optimistjolle 1 Denne mappe tilhører dig og din familie og fortæller om jeres kommende

Læs mere

Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre

Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre April 2014 1 Kære sejlere og forældre Vi håber, at denne håndbog kan være med til, at I og jeres børn får en god og spændende tid

Læs mere

Hvis du bliver i tvivl, så spørg formanden eller næstformanden. Fx hvis der ikke er retningslinier og bestemmelser om det, som du er i tvivl om.

Hvis du bliver i tvivl, så spørg formanden eller næstformanden. Fx hvis der ikke er retningslinier og bestemmelser om det, som du er i tvivl om. Retningslinier og aftaler i Kerteminde Kajakklub Drøftet 1. gang på bestyrelsesmøde den 28/8-2012 Drøftet på klubmøde den. Vedtaget i bestyrelse den. Sidst revideret den 19. juni 2015 af GRL Forord hvad

Læs mere

Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset.

Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset. Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset. Sommerlejren: er absolut en af klublivets højdepunkter, den går i år til

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen. Oktober Kære forældre.

Nyhedsbrev Regnbuen. Oktober Kære forældre. Kære forældre. Nyhedsbrev Regnbuen Oktober 2016 Efteråret er i fuld gang og vi har nydt det fantastiske vejr, som vi har haft i september. Vi er snart klar til indflytning af børnehaven og med dette nyhedsbrev,

Læs mere