Rettigheder og pligter. som frivillig i hjemmeværnet. Vi træder frem, hvor andre viger tilbage

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rettigheder og pligter. som frivillig i hjemmeværnet. Vi træder frem, hvor andre viger tilbage"

Transkript

1 Rettigheder og pligter som frivillig i hjemmeværnet. Vi træder frem, hvor andre viger tilbage

2 Hjemmeværnsledelsens forord Som frivillig i hjemmeværnet har du en række rettigheder, som du bør være opmærksom på. Endvidere er du pålagt visse pligter, som du skal have kendskab til. I denne folder er de væsentligste forhold på disse områder beskrevet. Hjemmeværnet er en helt særlig organisation, hvor ca medlemmer (pr. januar 2007) frivilligt stiller sig til rådighed for at hjælpe og beskytte samfundet. Vi kan med kort varsel stille en betragtelig styrke til rådighed for vore samarbejdspartnere - bl.a. forsvar, politi og redningsberedskab - og med de mange medlemmer kan vi også skabe en robusthed i støtten, når den strækker sig over længere tid - og vi kan vel og mærke gøre det over alt i landet. Vi er stolte over at stå i spidsen for en organisation, hvor medlemmerne træder frem og tager ansvar og i bogstaveligste forstand gør en forskel. Der er i befolkningen generelt meget stor forståelse for hjemmeværnets opgaver - og en tillid til, at vi kan løse dem. Vi har både folkelig og politisk opbakning, og det er vigtigt, at vi arbejder hårdt for at bibeholde den. Det er grundlaget for vores fremtidige virke. Denne forståelse og accept hviler i høj grad på, at vi løser vore opgaver effektivt og troværdigt - og det enkelte medlem er gennem sit virke og sin fremtræden med til at tegne hele organisationen. Jan Norgaard generalmajor Chef for Hjemmeværnet Ulrik Kragh Kommitteret for Hjemmeværnet

3 Uddannelse Grunduddannelse/lovpligtig uddannelse Du skal inden for de første tre år af dit medlemskab gennemføre en lovpligtig uddannelse med en varighed på timer, hvoraf selve grunduddannelsen varer 100 timer. Grunduddannelsen er samtidig en forudsætning for, at du kan få udleveret et våben. Hvis du har aftjent værnepligt eller har været ansat som soldat i Forsvaret, skal du kun gennemføre en reduceret grunduddannelse/lovpligtig uddannelse. Du kan få oplysninger om det nøjagtige omfang af dit uddannelsesbehov ved din underafdeling. Funktionsuddannelse Ud over de timers lovpligtig uddannelse skal du gennemføre en funktionsuddannelse afhængig af den funktion, du skal bestride i hjemmeværnet. Din nærmeste fører kan hjælpe dig med at vælge den rette funktion og den tilhørende uddannelse. Du kan finde flere oplysninger om funktioner i hjemmeværnet og de tilknyttede

4 uddannelseskrav på hjemmeværnets internetside. Hjemmeværnets uddannelser giver dig i øvrigt en række kompetencer, som du også kan bruge civilt. Det kan f.eks. være grundlæggende brandbekæmpelse, livreddende førstehjælp samt instruktør- og lederuddannelser.

5 Tjeneste Hjemmeværnet er opdelt i en aktiv styrke og i hjemmeværnets reserve. Som nyt medlem indgår du i den aktive styrke. For at du kan forblive medlem af den aktive styrke, skal du efter at have afsluttet den lovpligtige uddannelse udføre mindst 24 timers funktionsrelateret tjeneste årligt. Funktionsrelateret tjeneste Det er chefen for underafdelingen, som afgør, om du opfylder kravene til funktionsrelateret tjeneste og kan forblive medlem af den aktive styrke. En eventuel klage over denne afgørelse skal du rette til chefen for distriktet. Reserven Når du har afsluttet den lovpligtige uddannelse, kan du blive overflyttet til hjemmeværnets reserve, hvis du ikke har tid til at yde de 24 timers funktionsrelaterede tjeneste. Du vil i reserven fortsat være tilknyttet din egen underafdeling, men du vil ikke få tildelt en funktion. Der stilles ikke krav om årlig tjeneste. Du vil heller ikke få udleveret våben eller funktionsudrustning, men du beholder din uniform og personlige udrustning. Som medlem

6 af reserven vil du fortsat modtage HJV-magasinet, regions-, distrikts- og underafdelingsblade, nyheder m.v., og du er velkommen til at deltage ved foredrag, paroler, opmærksomhedsuddannelse og lignende. Når du igen får tid, kan du genoptages i den aktive del af hjemmeværnet.

7 Mødepligt Ved din underskrift på kontrakten har du forpligtiget dig til at udføre tjeneste ved hjemmeværnet også under ekstraordinære forhold, hvor du har mødepligt - og det gælder både for den aktive del og for reserven. Det er regeringen, der erklærer en situation som værende ekstraordinære forhold. Du har også pligt til at møde, hvis der erklæres katastrofealarm i fredstid. Den lokale politidirektør kan erklære katastrofealarm i et område, hvis det vurderes nødvendigt. Din kontrakt med hjemmeværnet forhindrer dig ikke i midlertidigt at rejse udenlands eller tage andet opholdssted. Men du har pligt til at holde din underafdeling orienteret om, hvordan du kan kontaktes, ligesom du skal meddele adresseændring af midlertidig eller varig karakter til folkeregisteret.

8 Uniform og udrustning Du får udleveret uniform og personlig udrustning, som kun må anvendes, når du deltager i uddannelse og anden tjeneste i hjemmeværnet. Herudover kan du som medlem af den aktive styrke få udleveret et personligt våben samt eventuel ekstra funktionsudrustning, som hører til den funktion, du får. Udlevering af våben kan først finde sted, når du i forbindelse med grunduddannelsen har gennemført våbenuddannelsen, og når din chef har godkendt opbevaringsmulighederne på din bopæl. Din underafdelingschef kan til enhver tid beslutte, at du ikke kan have våben udleveret, hvis det vurderes, at du ikke opfylder kravene, f.eks. ved ændring af bopæl, hvor opbevaringsforholdene ikke er tilfredsstillende, bopæl i udlandet eller som følge af andre personlige forhold.

9 Opbevaring Du har pligt til at opbevare og vedligeholde den udleverede udrustning, herunder evt. våben, i overensstemmelse med de retningslinier, som er gennemgået med dig ved udleveringen. Det er meget vigtigt, at du altid opbevarer og transporterer dit våben efter bestemmelserne. Hvis du alligevel mister eller får stjålet udrustning eller våben eller har mistanke om, at nogle vil forsøge at stjæle eller franarre dig dit våben, skal du øjeblikkeligt kontakte din nærmeste fører. Hvis du har våben udleveret, skal du bestå en årlig prøve i våbenbetjening samt en årlig kontrolskydning med tilfredsstillende resultat. Du skal desuden fremvise dit våben ved et årligt våbeneftersyn. Du skal være opmærksom på, at du har pligt til at erstatte tab af udleveret udrustning, hvis du er skyld i tabet. Spørg din nærmeste fører, hvis du er i tvivl om noget af dette.

10 Tilskadekomst i tjenesten Som frivillig i hjemmeværnet er du omfattet af lov om erstatning til tilskadekomne værnepligtige m.fl. i tilfælde af uheld/tilskadekomst, mens du udfører befalet hjemmeværnstjeneste. Du vil være omfattet af loven i perioden, fra du forlader din bopæl, og indtil du er hjemme igen. Ydelserne efter lov om erstatning til tilskadekomne værnepligtige m.fl. er: Sygebehandling, optræning og hjælpemidler m.m. Erstatning for tab af erhvervsevne Erstatning for varigt mén Overgangsbeløb til efterladte ved dødsfald Erstatning for tab af forsørger Dette er de samme ydelser, som gælder i lov om arbejdsskadesikring. Du kan få disse love udleveret ved henvendelse til din kommandobefalingsmand. Du er også omfattet af lov om dagpenge ved sygdom, hvis du kommer til skade under tjenesten,

11 eller hvis du bliver ramt af sygdom, der skyldes tjenesten eller de forhold, som tjenesten foregår under. Dette betyder i praksis, at du kan modtage sygedagpenge fra kommunen fra den første sygedag, hvis du er dagpengeberettiget. Du skal derfor være opmærksom på, om du i givet fald vil være berettiget til dagpenge, hvilket f.eks. ikke gælder for selvstændige. Hvis du ikke får dækket din manglende indkomst i forbindelse med tilskadekomst i tjenesten af det normale offentlige ydelsessystem (f.eks. selvstændige), er det med virkning fra 2007 besluttet, at der i sådanne tilfælde kan ydes en særlig kompensation for din tabte arbejdsindkomst.

12 Ydelser Du modtager ikke løn under tjeneste og uddannelse. Du kan derimod modtage forskellige former for kompensation for de udgifter, der er forbundet med tjenesten, i form af omkostningsdækkende ydelser. De omkostningsdækkende ydelser kan være: Forplejning i form af kost, feltrationer eller i særlige tilfælde økonomisk godtgørelse. Befordringsgodtgørelse ved brug af privat køretøj eller køb af tog- og busbillet i forbindelse med aktiviteter, der er godkendt af din chef. Godtgørelse til hundeførere, som kan udbetales under nærmere betingelser som kompensation for dokumenterede udgifter. Tilskud til medlemmer af musikkorps for dokumenterede udgifter til vedligeholdelse af privatejede instrumenter. Tilskud til kaffe mm. samt kommunikationsudgifter. Der kan normalt ikke ydes kompensation til medlemmer i reserven.

13 Tabt arbejdsfortjeneste Ved indsættelse af længere varighed eller ved akut indsættelse kan der efter særlige regler ydes kompensation for tabt arbejdsfortjeneste. Du kan få nærmere oplysninger herom hos din kommandobefalingsmand. Vederlag I visse funktioner kan du modtage rådighedsvederlag. Ved løsning af visse opgaver kan du modtage et i forvejen aftalt vederlag. Vederlagene kan udbetales til instruktører og hjælpere, når der forud for aktiviteten er indgået aftaler herom. Satsen på vederlagene afhænger af tjenestens karakter og anvendes alene i forbindelse med aktiviteter godkendt af distrikter og højere myndigheder. Hvis du modtager arbejdsløshedsunderstøttelse, sygedagpenge eller er på efterløn, skal du være opmærksom på, at vederlagene fra hjemmeværnet i visse tilfælde kan medføre fradrag i de offentlige ydelser.

14 Sanktioner Ved din underafdeling vil du blive orienteret om de særlige krav og pligter, du som medlem af en militær organisation skal overholde. I modsat fald kan du i daglig tjeneste risikere at få en mundtlig eller en skriftlig tilrettevisning samt bortvisning fra uddannelsen på skoler og kurser. Som yderste konsekvens kan du få opsagt din kontrakt med hjemmeværnet. Herudover er du omfattet af den civile straffelov, uanset om du er i tjeneste eller ej. Militær straffelov Hvis du indsættes under ekstraordinære forhold eller krig, er du omfattet af reglerne i militær straffelov og militær disciplinarlov. Der vil i disse situationer påhvile dig en række særlige militære pligter, hvis manglende overholdelse kan sanktioneres enten med straf eller disciplinarmidler. Det skal dog samtidig bemærkes, at de omtalte love også er en sikring af dine rettigheder.

15 Tavshedspligt Du har pligt til at overholde den militære tavshedspligt - også efter at du er udtrådt af hjemmeværnet. Det betyder blandt andet, at du ikke må oplyse uvedkommende om tjenestlige eller private forhold, som er kommet til dit kendskab som medlem af hjemmeværnet. Opsigelse og ophævelse af kontrakt Du kan opsige din kontrakt med hjemmeværnet med tre måneders varsel. Dette gælder dog ikke under ekstraordinære forhold, eller hvis Danmark er erklæret i krig - altså når du har mødepligt. Hjemmeværnet kan ophæve kontrakten uden varsel, hvis du ikke lever op til de kontraktmæssige forpligtigelser, eller hvis du er kommet i konflikt med lovgivningen på en måde, som betyder, at du ikke længere findes værdig til at være medlem af hjemmeværnet. Du skal i den sammenhæng vide, at der foretages en undersøgelse af hjemmeværnets medlemmer i kriminalregistret, og at hjemmeværnet vil få meddelelse om, hvis du registreres der. Ambassadør for hjemmeværnet Som medlem - og i øvrigt også som ansat - er det vigtigt, at du altid optræder som en god ambassadør for hjemmeværnet, uanset om du er i uniform eller i civilt tøj. Når du færdes i uniform, er det vigtigt at huske, at det også er dine hjemmeværnskammeraters omdømme, der skades ved uheldig opførsel. Husk derfor altid at være korrekt påklædt og at optræde på en måde, som hjemmeværnet og dine kammerater kan være stolte af. Tak fordi du vil være med til at synliggøre hjemmeværnet på en positiv måde.

16 Hjemmeværnskommandoen Generalstok - Kastellet København Ø - hjk@hjv.dk

Rettigheder og pligter som medlem af Hjemmeværnet. hjemmeværnet

Rettigheder og pligter som medlem af Hjemmeværnet. hjemmeværnet Rettigheder og pligter som medlem af Hjemmeværnet hjemmeværnet Ledelsens forord Læs om Side: Ledelsens forord 3 Indholdsfortegnelse Tjeneste 6 Udrustning Hjemmeværnsledelsens og våben forord 8 En fælles

Læs mere

Orienteringssamtale (samtaleskema) Andet sted:

Orienteringssamtale (samtaleskema) Andet sted: HJEMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST 410-100 Orienteringssamtale (samtaleskema) Navn: Samtale afholdt den / 20 Adresse på ansøgning kontrolleret med sundhedskort. På ansøgers: Bopæl Andet sted: Du har søgt optagelse

Læs mere

Orienteringssamtale (inkl. vejledning til ansøgningsskema)

Orienteringssamtale (inkl. vejledning til ansøgningsskema) Orienteringssamtale (inkl. vejledning til ansøgningsskema) Ansøgers fulde navn: Samtale afholdt den / 20 Du har søgt optagelse i (distrikt og underafdeling): Samtalen er gennemført mellem ansøger og ansøgers

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Tjeneste i Hjemmeværnet, LPU 1, 1001 Lovpligtig uddannelse, modul 1, 1000 Udgivelse MAR 2014 Kort navn TJ i HJVLPU 1 2. FAGETS MÅL Faget skal give kursisten en sådan viden

Læs mere

Orienteringssamtale (incl. vejledning til ansøgningsskema)

Orienteringssamtale (incl. vejledning til ansøgningsskema) Orienteringssamtale (incl. vejledning til ansøgningsskema) Ansøgers fulde navn: Samtale afholdt den / 20 Du har søgt optagelse i (distrikt og underafdeling): Samtalen er gennemført mellem ansøger og ansøgers

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE Mellem [virksomhedens navn] [virksomhedens adresse] [virksomhedens cvr.nr.] [virksomhedens telefonnummer og mailadresse] (herefter kaldet Virksomheden ) og [lederens navn]

Læs mere

REDEGØRELSE FOR OVERVEJELSER OG F ORSLAG VEDRØRENDE UDLEVERING OG OPBEVARING AF VÅBEN OG AMMUNITION TIL HJEMMEVÆRNSMEDLEMMER.

REDEGØRELSE FOR OVERVEJELSER OG F ORSLAG VEDRØRENDE UDLEVERING OG OPBEVARING AF VÅBEN OG AMMUNITION TIL HJEMMEVÆRNSMEDLEMMER. Redegørelse for overvejelser og forslag vedr. udlevering og opbevaring af våben og ammunition til hjemmeværnsmedlemmer. HJEMMEVÆRNSKOMMANDOEN 4. februar 2002 REDEGØRELSE FOR OVERVEJELSER OG F ORSLAG VEDRØRENDE

Læs mere

mike benson jørgensen en forskel FLYVER

mike benson jørgensen en forskel FLYVER Mike Benson Jørgensen Lyst til at gøre en forskel FLYVER hjemmeværnet Lyst til at gøre en forskel Mike Benson Jørgensen er 35 år og har været frivillig i hjemmeværnet hele sit voksne liv. Fællesskabet

Læs mere

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 MAR 2013 Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning)

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning) ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning) Mellem [virksomhedens navn] [virksomhedens adresse] [virksomhedens cvr.nr.] [virksomhedens telefonnummer og mailadresse] (herefter kaldet

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 406 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K.

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 406 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K. Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 406 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K. Administrationsafdelingen Dato: 11. oktober 2007 Kontor: Budget- og Planlægningskontoret

Læs mere

Vilkår for Frivillig arbejds skade forsikring for selvstændige

Vilkår for Frivillig arbejds skade forsikring for selvstændige Vilkår for Frivillig arbejds skade forsikring for selvstændige Vilkårene gælder for selvstændige erhvervs drivende og medarbejdende ægtefæller og dækker i overensstemmelse med Lov om arbejdsskadesikring

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om hjemmeværnet. Maj 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om hjemmeværnet. Maj 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om hjemmeværnet Maj 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om hjemmeværnet (beretning nr. 7/03) 3. maj 2010 RN A505/10 I. Indledning

Læs mere

1. Dækningsområde Denne aftale omfatter rammevilkår for kortvarige udstationeringer til udlandet, inkl. Færøerne og Grønland.

1. Dækningsområde Denne aftale omfatter rammevilkår for kortvarige udstationeringer til udlandet, inkl. Færøerne og Grønland. Lokalaftale nr. 11.E Redigeret 2013 Rammevilkår for kortvarige udstationeringer Tele Danmark A/S og Telekommunikationsforbundet har i forbindelse med tilpasning af Landsoverenskomst mellem Tele Danmark

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om hjemmeværnet (Ændring af reglerne om uddannelse, udpegelse til distriktsudvalg m.v.)

Forslag. Lov om ændring af lov om hjemmeværnet (Ændring af reglerne om uddannelse, udpegelse til distriktsudvalg m.v.) UDKAST 8. november 2005 Forslag til Lov om ændring af lov om hjemmeværnet (Ændring af reglerne om uddannelse, udpegelse til distriktsudvalg m.v.) 1 I lov om hjemmeværnet, jf. lovbekendtgørelse nr. 80 af

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM. [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet "Virksomheden")

ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM. [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet Virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet "Virksomheden") OG [Medarbejderens navn og adresse] (herefter kaldet "Medarbejderen") (herefter tilsammen kaldet "Parterne")

Læs mere

HJEMMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST DEC 2015

HJEMMMEVÆRNSKOMMANDOEN HJVBST DEC 2015 2. GENERELLE BESTEMMELSER 2.1. Generelt. Hjemmeværnets (HJV) uniformsbestemmelser er primært udarbejdet til brug for frivilligt personel i Hjemmeværnet og er derfor ikke fuldt dækkende for ansat militært

Læs mere

Dreist Advokater CVR: 17 00 32 75

Dreist Advokater CVR: 17 00 32 75 Side 2 af 5 2. ANSÆTTELSESFORHOLDETS BEGYNDELSESTIDSPUNKT OG VARIGHED 2.1. Ansættelsen sker til tiltrædelse den 2.2. Såfremt ansættelsesforholdet er midlertidigt, angives en slutdato: ARBEJDSSTED 3. 3.1.

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE SCENOGRAFER. løsning af scenografiske enkeltopgaver

OVERENSKOMST. mellem SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE SCENOGRAFER. løsning af scenografiske enkeltopgaver DR HR Personale 12. november 2007 2007 OVERENSKOMST mellem DR og SAMMENSLUTNINGEN AF DANSKE SCENOGRAFER om løsning af scenografiske enkeltopgaver Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Almindelige

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet

Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet 1 Lokalaftale nr. 11.F Redigeret 2013 Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet Tele Danmark A/S og Telekommunikationsforbundet har i forbindelse

Læs mere

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 JAN 2017 Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker, der tilgodeser

Læs mere

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse, modul 1 (HHV, FHV, MHV) Tjenestekendskab

Læringsplan for Lovpligtig uddannelse, modul 1 (HHV, FHV, MHV) Tjenestekendskab Læringsplan for Lovpligtig uddannelse, modul 1 (HHV, FHV, MHV) Tjenestekendskab Udarbejdet af: AG LPU Dato og år: 01-10-2016 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Beskrivelse af faget:

Læs mere

Lov om arbejdsskadesikring

Lov om arbejdsskadesikring Lov om arbejdsskadesikring og andre erstatningsmuligheder Ved Socialpædagogernes Arbejdsskadeteam Formål med arbejdsskadeloven At yde erstatning til personer der bliver påført en personskade, som skyldes

Læs mere

Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær

Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær (Opfindelser & Kreativitet anbefaler at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Aftalens parter og arbejdssted (Navn og adresse på medarbejder)

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT. for. butiksansatte funktionærer uden overenskomst

ANSÆTTELSESKONTRAKT. for. butiksansatte funktionærer uden overenskomst ANSÆTTELSESKONTRAKT for butiksansatte funktionærer uden overenskomst mellem [virksomhedens navn] [Vejnavn og nr.] [Postnummer - By] [CVR.nr. xxxxxxxx] (herefter kaldet Virksomheden ) og [Medarbejderens

Læs mere

Arbejdsskade En kort vejledning til medlemmer af Fængselsforbundet

Arbejdsskade En kort vejledning til medlemmer af Fængselsforbundet Arbejdsskade En kort vejledning til medlemmer af Fængselsforbundet Denne pjece er tænkt som din førstehjælp ved en arbejdsskade. Dit medlemskab af Fængselsforbundet giver ret til bistand i arbejdsskadesager.

Læs mere

førerpladsforsikring Forsikringsbetingelser version 01-02 Juli 2012 Administration ProSam Forsikring Agentur A/S Vestervænget 6, 8381 Tilst

førerpladsforsikring Forsikringsbetingelser version 01-02 Juli 2012 Administration ProSam Forsikring Agentur A/S Vestervænget 6, 8381 Tilst førerpladsforsikring Forsikringsbetingelser version 01-02 Juli 2012 Administration Vestervænget 6, 8381 Tilst Telefon: 70 228 448 Email: mail@prosam.dk Web: prosam.dk Cover underwritten 100% by Qudos Insurance

Læs mere

Udkast Ændringer i lov om aktiv socialpolitik

Udkast Ændringer i lov om aktiv socialpolitik Arbejdsmarkedsudvalget, Skatteudvalget 2009-10 AMU alm. del Bilag 104, SAU alm. del Bilag 125 Offentligt Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2010-0002188 Udkast Ændringer i lov om aktiv socialpolitik xx I lov

Læs mere

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 JAN udgave

Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 JAN udgave Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse HVS UNR-0004 JAN 2017 4. udgave Vi bidrager til forsvaret og beskyttelsen af Danmark med en troværdig og fleksibel kapacitet ved at levere militære, frivillige styrker,

Læs mere

Forslag. til. 2. 7, nr. 30, ophæves.

Forslag. til. 2. 7, nr. 30, ophæves. Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 L 32 Bilag 3 Offentligt Forslag til Lov om ophævelse af lov om udbetaling af ydelser til militære invalider og deres efterladte i de sønderjyske landsdele samt om ændring

Læs mere

Vilkår for Selvbetjening Erhverv

Vilkår for Selvbetjening Erhverv Vilkår for Selvbetjening Erhverv Juni 2016 1. Aftalen For aftaler om Selvbetjening Erhverv, der udbydes af TDC A/S (herefter TDC) gælder følgende vilkår for Selvbetjening Erhverv i supplement til Generelle

Læs mere

Ansøgning om medlemskab

Ansøgning om medlemskab Ansøgning om medlemskab 1 Personlige oplysninger Cpr-nummer Navn Post og by Telefon E-mail 2 Oplysninger om ansættelsessted Ansættelsessted Privat virksomhed Offentlig Selvejende institution Andet Branche

Læs mere

Bekendtgørelse om ferie

Bekendtgørelse om ferie Bekendtgørelse om ferie I medfør af 11, 22, 33, stk. 3-6, 34 c, 41, 42, stk. 2, 43, stk. 3, og 47, stk. 4, i lov om ferie, jf. lovbekendtgørelse nr. 202 af 22. februar 2013 fastsættes: Kapitel 1 Definitioner

Læs mere

Militærnægteradministrationen Januar 2012

Militærnægteradministrationen Januar 2012 Militærnægteradministrationen Januar 2012 AFTALE Militærnægteradministrationen og udstationeringsstedets aftale om betingelserne for udstationering af en militærnægter Postadresse Jonstrupvej 240 2750

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN AFTALE OM MIDLERTIDIG TJENESTE I HØJERE STILLING

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN AFTALE OM MIDLERTIDIG TJENESTE I HØJERE STILLING Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE OM MIDLERTIDIG TJENESTE I HØJERE STILLING 2015 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. AFTALENS OMRÅDE... 3 2. BETALINGEN... 3 3. MIDLERTIDIG

Læs mere

Opkvalificeringskursus Instruktørvirke i Forsvaret Opkvalificeringskursus Instruktørvirke i Forsvaret

Opkvalificeringskursus Instruktørvirke i Forsvaret Opkvalificeringskursus Instruktørvirke i Forsvaret Opkvalificeringskursus Instruktørvirke i Forsvaret 22 23 FEB 2019 (Nymindegab) 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset

Læs mere

Hjemsendt. For sva ret

Hjemsendt. For sva ret Hjemsendt For sva ret 2 Indhold Bopælsændring... 3 Økonomi... 3 Skat... 3 Feriegodtgørelse... 4 Arbejds- eller uddannelsessøgende... 4 Afgang fra uddannelsen i utide... 4 Arbejdsformidling på Jobcentret...

Læs mere

Gruppeførerkursus, modul 1

Gruppeførerkursus, modul 1 24 26 AUG 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn for dig og din enhed. Formål

Læs mere

ARBEJDS SKADE Forløbet af sager om arbejdsskade og erstatning

ARBEJDS SKADE Forløbet af sager om arbejdsskade og erstatning ARBEJDS SKADE Forløbet af sager om arbejdsskade og erstatning INDHOLD 4 FÅ KLARHED OVER FORLØBET I DIN SAG 4 TO HOVEDOMRÅDER FOR ERSTATNING 5 LOV OM ARBEJDSSKADESIKRING 6 DETTE DÆKKER LOVEN 7 DIN SKADE

Læs mere

Vejledning til Design denmark Dansk Erhvervs Standardkontrakt for funktionærer

Vejledning til Design denmark Dansk Erhvervs Standardkontrakt for funktionærer Vejledning til Design denmark Dansk Erhvervs Standardkontrakt for funktionærer Ansættelseskontrakt for funktionærer er udarbejdet med henblik på opfyldelse af betingelserne i Lov om arbejdsgiverens pligt

Læs mere

VEJLEDNING OM SYGDOM

VEJLEDNING OM SYGDOM VEJLEDNING OM SYGDOM INDHOLD MEDARBEJDERENS PLIGT TIL AT MELDE SYGEFRAVÆR... 3 KONSEKVENS AF MEDARBEJDERENS MANGLENDE OVERHOLDELSE AF RETNINGSLINJER OM SYGEMELDING... 3 DEN LOVPLIGTIGE SYGEFRAVÆRSSAMTALE...

Læs mere

Lovpligtig uddannelse, modul 2. Lovpligtig uddannelse, modul 2

Lovpligtig uddannelse, modul 2. Lovpligtig uddannelse, modul 2 Lovpligtig uddannelse, modul 2 02 11 NOV 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til Lovpligtig uddannelse, modul 2. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver

Læs mere

Timeplan til Instruktørkursus. 15 17 JAN 2016 og 29-31 JAN 2016 ved Uddannelsescenter Nordjylland DEC 2015

Timeplan til Instruktørkursus. 15 17 JAN 2016 og 29-31 JAN 2016 ved Uddannelsescenter Nordjylland DEC 2015 Timeplan til Instruktørkursus 15 17 JAN 2016 og 29-31 JAN 2016 ved Uddannelsescenter Nordjylland 1 DEC 2015 Velkommen på kursus Med denne folder vil vi gerne byde dig velkommen på kursus ved Uddannelsescenter

Læs mere

Lovpligtig uddannelse,

Lovpligtig uddannelse, Lovpligtig uddannelse, modul 4 09-11 NOV 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til Lovpligtig uddannelse, modul 4. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver

Læs mere

Lovpligtig uddannelse, modul 2. Lovpligtig uddannelse, modul 2

Lovpligtig uddannelse, modul 2. Lovpligtig uddannelse, modul 2 Lovpligtig uddannelse, modul 2 08 17 FEB 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn

Læs mere

Lovpligtig uddannelse,

Lovpligtig uddannelse, Lovpligtig uddannelse, modul 4 15 17 FEB 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til Lovpligtig uddannelse, modul 4. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver

Læs mere

Bekendtgørelse om overgang til efterløn samt beregning og udbetaling af efterløn

Bekendtgørelse om overgang til efterløn samt beregning og udbetaling af efterløn BEK nr 402 af 26/04/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 24. maj 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 17/03342 Senere

Læs mere

OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt?

OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt? OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt? IDA er i fuld gang med at forhandle de offentlige overenskomster. Ved fornyelse af enhver overenskomst er der altid en risiko for konflikt. Denne vejledning

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal September 2012 2012 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. Indholdsfortegnelse: 1. Overenskomstens anvendelse... 3 2. Ansættelse...

Læs mere

Hvis du kommer til skade...

Hvis du kommer til skade... Forsvarets Personeltjeneste Forsvarets Arbejdsskade- og Erstatningskontor Januar 2010 Erstatningsforhold ved tilskadekomst og dødsfald under udsendelse i internationale operationer (INTOPS), dvs. konfliktforebyggende,

Læs mere

Foreninger skal forsikre sig før skaden sker Arbejdsskade- og erhvervsansvarsforsikring

Foreninger skal forsikre sig før skaden sker Arbejdsskade- og erhvervsansvarsforsikring Foreninger skal forsikre sig før skaden sker Arbejdsskade- og erhvervsansvarsforsikring Forsikringsoplysningen Indholdsfortegnelse Arbejdsskadeforsikring en lovpligtig forsikring 2 Erhvervsansvarsforsikring

Læs mere

R E P R Æ S E N T A N T S K A B E T

R E P R Æ S E N T A N T S K A B E T PRAKTISKE OPLYSNINGER R E P R Æ S E N T A N T S K A B E T Indholdsfortegnelse 1. Repræsentantskabet... 4 2. Repræsentantskabet medlemmer og stedfortrædere... 4 3. Diæter og dagpenge mv.... 5 3.1. Fra den

Læs mere

Aftale nr.: Dato: 1. december Tillægsaftale om Udlevering af NT-bokse. mellem. xxx TDC A/S

Aftale nr.: Dato: 1. december Tillægsaftale om Udlevering af NT-bokse. mellem. xxx TDC A/S Aftale nr.: Dato: 1. december 2001 Tillægsaftale om Udlevering af NT-bokse mellem xxx og TDC A/S 1. INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.1. BILAGSLISTE... 2 2. PRÆAMBEL... 3 3. PARTERNE... 3 4. AFTALENS IKRAFTTRÆDEN...

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER 1. BAGGRUND 1.1 Klienten ønsker at modtage økonomisk rådgivning og er derfor blevet enig med Konsulenten om, at denne mod betaling af vederlag skal varetage Klientens økonomi.

Læs mere

Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af yy 2006 om arbejdsmarkedsydelse

Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af yy 2006 om arbejdsmarkedsydelse 4. april 2006 FM 2006/25 Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af yy 2006 om arbejdsmarkedsydelse I medfør af 2 i lov nr. 580 af 29. november 1978 for Grønland om arbejds- og socialvæsenet fastsættes:

Læs mere

Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret

Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret 25-26 MAJ 2018 (Skive) 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Uddannelsescenter Nord- og Midtjylland i Skive

Læs mere

Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør

Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør Eksempel på ansættelseskontrakt for direktør (Detanbefales at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Aftalens parter Mellem undertegnede Virksomhedsnavn Adresse Reg.nr. SE-nr. (kaldet

Læs mere

Jydske Dragonregiment UGE

Jydske Dragonregiment UGE Erhvervspraktik Jydske Dragonregiment UGE Denne folder skal du vise dine nærmeste pårørende samt din klasselærer/skolevejleder - HUSK det! Velkommen til erhvervspraktik Jeg vil herved gerne byde dig velkommen

Læs mere

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Mellem undertegnede læge/lægehus (i det følgende kaldet A) Navn: Klinikadresse: og speciallæge i almen medicin (i det følgende kaldet B) Navn:

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. Dansk Metal 2017 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. 0 2017 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse

Læs mere

flemming omel hansen bedst egnede FLYVER

flemming omel hansen bedst egnede FLYVER Flemming Omel Hansen Blandt de bedst egnede FLYVER hjemmeværnet blandt de bedst egnede Som 26-årige begyndte Flemming Omel Hansen sin karriere i hærhjemmeværnet som delingsfører og patruljefører. Men i

Læs mere

hvis du kommer til skade på jobbet

hvis du kommer til skade på jobbet hvis du kommer til skade på jobbet Hvis du kommer til skade på jobbet Hvis du kommer til skade i forbindelse med dit arbejde, har du mulighed for at få erstatning. Men der er mange regler, der skal tages

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere

Ledighedserklæring - for nyuddannede og værnepligtige

Ledighedserklæring - for nyuddannede og værnepligtige AR 265 Ledighedserklæring - for nyuddannede og værnepligtige AR 265-2011 - v01 Denne erklæring skal udfyldes når: - Du er optaget i en a-kasse efter, at du har afsluttet en uddannelse. - Du er optaget

Læs mere

Forslag. Lov om afgift af bidraget til Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring og af arbejdsulykkeserstatninger m.v. 1)

Forslag. Lov om afgift af bidraget til Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring og af arbejdsulykkeserstatninger m.v. 1) Til lovforslag nr. L 68 Folketinget 2012-13 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 17. december 2012 Forslag til Lov om afgift af bidraget til Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring og af arbejdsulykkeserstatninger

Læs mere

Bekendtgørelse om overgang til efterløn samt beregning og udbetaling af efterløn

Bekendtgørelse om overgang til efterløn samt beregning og udbetaling af efterløn Bekendtgørelse om overgang til efterløn samt beregning og udbetaling af efterløn I medfør af 74 i, stk. 2, 74 l, stk. 19, 74 n, stk. 2, 11 og 12, og 74 o, stk. 6, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.,

Læs mere

NOTAT. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer. 1. Generelt om udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste

NOTAT. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer. 1. Generelt om udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste NOTAT Dato Borgmestersekretariatet Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Tlf. 56 67 67 67 1. Generelt om udbetaling af

Læs mere

Jydske Dragonregiment UGE

Jydske Dragonregiment UGE Erhvervspraktik Jydske Dragonregiment UGE Denne folder skal du vise dine nærmeste pårørende samt din klasselærer/skolevejleder - HUSK det! Velkommen til erhvervspraktik Jeg vil herved byde dig velkommen

Læs mere

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE. SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE, lokalkursus HVF244

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE. SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE, lokalkursus HVF244 SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE, lokalkursus HVF244 16 17 FEB 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden,

Læs mere

Ansøgning om plejevederlag efter servicelovens 119

Ansøgning om plejevederlag efter servicelovens 119 Ringsted Kommune Social- og Sundhedscenter Amtsstue Alle 71 4100 Ringsted Kontaktperson Telefon 57627900 E-mail MYNDIGHEDSENHEDEN@RINGS TED.DK Sagsidentifikation - 5 708410 042898 Ansøgning om plejevederlag

Læs mere

OPSTALDNINGSKONTRAKT

OPSTALDNINGSKONTRAKT OPSTALDNINGSKONTRAKT Opstaldningskontrakten er indgået mellem Mosegården og den i kontrakten nævnte hest og hesteejer. Opstaldningskontrakten kan ikke overdrages til anden hesteejer eller anden hest, med

Læs mere

Vejledning. - om sygdom

Vejledning. - om sygdom Vejledning - om sygdom Indhold Medarbejderens pligt til at melde sygefravær.... 3 Konsekvens af medarbejderens manglende overholdelse af retningslinjer om sygemelding... 3 Den lovpligtige sygefraværssamtale...

Læs mere

Videregående Instruktørkursus Videregående Instruktørkursus

Videregående Instruktørkursus Videregående Instruktørkursus Videregående Instruktørkursus 02 07 SEP 2018 (Nymindegab) 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til Videregående Instruktørkursus. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber,

Læs mere

Håndbog for Uddannelsesstøtteofficerer

Håndbog for Uddannelsesstøtteofficerer Håndbog for Uddannelsesstøtteofficerer HVS 3413-001-01 OKT 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 5 HVS-INFO... 6 Hvad finder man på HVS-INFO...6 Uddannelseskrav... 8 Den lovpligtige uddannelse (LPU)...9

Læs mere

Bliv din egen træner Bliv din egen træner

Bliv din egen træner Bliv din egen træner 30 31 MAR 2019 (Vordingborg) 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn for dig og din

Læs mere

Bekendtgørelse om overgang til efterløn samt beregning og udbetaling af efterløn

Bekendtgørelse om overgang til efterløn samt beregning og udbetaling af efterløn BEK nr 1175 af 26/09/2018 Udskriftsdato: 12. april 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 17/17210 Senere ændringer

Læs mere

Arbejdsskadeforsikring. Forsikringsbetingelser. Arbejdsskade-betingelser-v4.docx - 3. oktober /5

Arbejdsskadeforsikring. Forsikringsbetingelser. Arbejdsskade-betingelser-v4.docx - 3. oktober /5 Arbejdsskadeforsikring Forsikringsbetingelser Arbejdsskade-betingelser-v4.docx - 3. oktober 2018 1/5 Indholdsfortegnelse 1 Forsikringens omfang 3 2 Forsikringens ikrafttrædelse 3 3 Forsikringstagerens

Læs mere

Juli Forsvarsministeriets Personalestyrelse Værnepligtssektionen Lautruphøj 8, Postbox Ballerup.

Juli Forsvarsministeriets Personalestyrelse Værnepligtssektionen Lautruphøj 8, Postbox Ballerup. Juli 2016 AFTALE Forsvarsministeriets Personalestyrelse og udstationeringsstedets aftale om betingelserne for udstationering af en militærnægter Forsvarsministeriets Personalestyrelse Værnepligtssektionen

Læs mere

Konkurrence- og kundeklausuler for funktionærer

Konkurrence- og kundeklausuler for funktionærer Konkurrence- og kundeklausuler for funktionærer Dette vejledningsmateriale er et redskab til dig som arbejdsgiver til brug for dine overvejelser og eventuelle brug af en konkurrence- og/eller kundeklausul

Læs mere

Navn: Adresse: Postnr. og by: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer:

Navn: Adresse: Postnr. og by: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer: Direktørkontrakt 1 Parterne Imellem Direktør (herefter kaldet Direktøren) Navn: Adresse: Postnr. og by: Og Selskabet (herefter kaldet Selskabet) Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer: er d.d.

Læs mere

Praktiske svar på spørgsmål om strejken

Praktiske svar på spørgsmål om strejken Praktiske svar på spørgsmål om strejken Afspadsering Er afspadsering påbegyndt før strejkens/lockoutens iværksættelse, afbrydes den ved konfliktens start. Medlemmer på afspadsering deltager således i konflikten

Læs mere

U d k a s t. Forslag til Lov om ændring af lov om forsvarets personel

U d k a s t. Forslag til Lov om ændring af lov om forsvarets personel Den 23. juli 2018 Version 7 U d k a s t Forslag til Lov om ændring af lov om forsvarets personel (Udvidelse af ordninger om pensionslignende ydelse og kulancemæssig godtgørelse for svie og smerte for udsendt

Læs mere

LOG-Specialistkursus 2

LOG-Specialistkursus 2 LOG-Specialistkursus 2 11-15 MAR 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til LOG-Specialistkursus 2. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden,

Læs mere

Kontrakt. Præmie Ved indgået forsikringsaftale, forpligter du dig til at lave max. én forsikringsydelse indenfor en bindingsperiode på et år.

Kontrakt. Præmie Ved indgået forsikringsaftale, forpligter du dig til at lave max. én forsikringsydelse indenfor en bindingsperiode på et år. Kontrakt Introduktion Denne forsikringsaftale er udarbejdet på baggrund en standard affektionsværdiforsikring. Ønsker du at acceptere aftalen, skal vedlagte samtykkeerklæring underskrives og videregives.

Læs mere

Ansættelsesbevis for medarbejdere med enten (1) fast arbejdstid på mindre end 8 timer om ugen eller (2) gennemsnitligt mindre end 8 timer om ugen

Ansættelsesbevis for medarbejdere med enten (1) fast arbejdstid på mindre end 8 timer om ugen eller (2) gennemsnitligt mindre end 8 timer om ugen Ansættelsesbevis for medarbejdere med enten (1) fast arbejdstid på mindre end 8 timer om ugen eller (2) gennemsnitligt mindre end 8 timer om ugen Dette ansættelsesbevis udleveres til medarbejdere, hvor

Læs mere

Et samarbejde mellem forsvaret og civile virksomheder

Et samarbejde mellem forsvaret og civile virksomheder Et samarbejde mellem forsvaret og civile virksomheder tilmeld også din virksomhed Hvad er InterForce? InterForce er et samarbejde mellem forsvaret og den private og offentlige sektor om forsvarets brug

Læs mere

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE 25 26 FEB 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn

Læs mere

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden.

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. Aftalens omfang 1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. 1.2 Personoplysninger, der behandles af Leverandøren,

Læs mere

Instruktørkursus. Instruktørkursus

Instruktørkursus. Instruktørkursus 13 18 APR 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn for dig og din enhed. Formål

Læs mere

Klub: (herefter benævnt klubben) Navn: (herefter benævnt berideren)

Klub: (herefter benævnt klubben) Navn: (herefter benævnt berideren) Ansættelseskontrakt (Berider) Ved underskrivelse af denne kontrakt ansætter bestyrelsen i Klub: (herefter benævnt klubben) Adresse: Navn: (herefter benævnt berideren) Adresse: CPR.nr.: Ansættelsen sker

Læs mere

16. marts Styrelsen for Videregående Uddannelser. Bredgade København K Tel Fax Mail Web

16. marts Styrelsen for Videregående Uddannelser. Bredgade København K Tel Fax Mail Web Styrelsen for Videregående Uddannelsers klausuler nr. 1.0 for forsikring ved udsendelse af studerende på videregående uddannelser og elever på erhvervsrettede grund- og efteruddannelser gennem EU-programmet

Læs mere

Navn: Adresse: Postnr. og by: CPR-nummer: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer:

Navn: Adresse: Postnr. og by: CPR-nummer: Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer: Direktørkontrakt 1 Parterne Imellem direktør (herefter kaldet direktøren) Navn: Adresse: Postnr. og by: CPR-nummer: Og selskabet (herefter kaldet selskabet) Navn: Adresse: Postnr. og by: SE- eller CVR-nummer:

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 2 af 15. maj 2014 om arbejdsmarkedsydelse

Inatsisartutlov nr. 2 af 15. maj 2014 om arbejdsmarkedsydelse Inatsisartutlov nr. 2 af 15. maj 2014 om arbejdsmarkedsydelse Kapitel 1 Definitioner 1. Ved selvforskyldt ledighed forstås, at en person uden rimelig grund opsiger eller forlader sit arbejde eller bliver

Læs mere

Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret. Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret

Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret. Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret Opkvalificering af Instruktørvirke i Forsvaret 17 18 AUG 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnskolen og håber, at du får en viden, som er

Læs mere

STANDARDAFTALE FOR PROJEKTORIENTEREDE FORLØB Med kommentarer

STANDARDAFTALE FOR PROJEKTORIENTEREDE FORLØB Med kommentarer STANDARDAFTALE FOR PROJEKTORIENTEREDE FORLØB Med kommentarer Mellem undertegnede [indsæt navn, adresse og CVR-/SE-nummer] (herefter kaldet virksomheden) og undertegnede [indsæt navn, adresse og CPR-nummer]

Læs mere

Vedtægter. for. Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune

Vedtægter. for. Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune Center for Byråd, Personale og Strategi Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 84.12.00-P21-1-18 Ref.: Caspar Halbye chalb@mariagerfjord.dk

Læs mere

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26.

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26. J.nr.: 8915980 VFN/KRM Kontrakt om mellem Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) og [ ] (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København

Læs mere

Typisk stillede spørgsmål vedrørende den lovpligtige uddannelse

Typisk stillede spørgsmål vedrørende den lovpligtige uddannelse Typisk stillede spørgsmål vedrørende den lovpligtige uddannelse Ved overgang fra struktur for den lovpligtige uddannelse til den nye mere forenklede struktur er der en række spørgsmål, som ofte stilles

Læs mere

Til tilknytningsaftalen for vikarbureau-vikarer

Til tilknytningsaftalen for vikarbureau-vikarer Til tilknytningsaftalen for vikarbureau-vikarer Dansk Erhvervs tilknytningsaftale for vikarbureau-vikarer og tilhørende jobbekræftelse er udarbejdet med henblik på at opfylde betingelserne i Lov om arbejdsgiverens

Læs mere

Ansættelseskontrakt for højskolelærere

Ansættelseskontrakt for højskolelærere Folkehøjskolernes Forening i Danmark og Højskolernes Lærerforening Ansættelseskontrakt for højskolelærere 1. Parterne Undertegnede højskole (som er arbejdsstedet) Navn Adresse CVR Telefon ansætter herved

Læs mere