Supplerende behandlingspladsassistentuddannelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Supplerende behandlingspladsassistentuddannelse"

Transkript

1 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.a, side 1 Supplerende behandlingspladsassistentuddannelse Nærværende uddannelsesplan er ændret i forhold til skift i terminologi fra venteplads til behandlingsplads øvrigt indhold er uændret. Formål Formålet med uddannelsen er at give deltagerne en sådan viden og sådanne færdigheder, at den pågældende kan forebygge og afhjælpe mindre skader hos tilskadekomne på en behandlingsplads uden præhospital lægestøtte. Mål Ved uddannelsens afslutning skal deltageren ved hjælp af lokalt indkøbt behandlingspladsmateriel og eventuelt supplerende materiel, kunne oprette og nedlægge samt virke på en behandlingsplads uden præhospital lægestøtte i fast lokalitet, telt eller container. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren demonstrerer sine færdigheder ved: - opsætning af afspærring og lys, indretning af behandlingspladsens indgangsområde/ samlingssted, modtageområde/triageområde, behandlingsområde, observations- og borttransportområde samt depot for materiel. - behandling af småsår, sår, led og muskelskader. - at yde hjælp ved sygdomme og sygdomsrelaterede skader. - at afhjælpe muskelømhed og muskeltræthed. - kommunikation med de tilskadekomne. - At medvirke til et konstruktivt samarbejde. Indhold Behandlingspladsens organisation med og uden præhospital lægestøtte Behandlingspladsens samarbejdspartnere med og uden præhospital lægestøtte Behandlingspladsens udstyr og materiel med og uden præhospital lægestøtte Oprettelse og indretning af behandlingspladsen med og uden præhospital lægestøtte Drift af behandlingspladsen med og uden præhospital lægestøtte Sygdomslære Sygdomsrelaterede skader Ledskader Muskelskader RICE-behandling Småskader Hygiejniske regler/krav Muskeloveranstrengelse Samtaleteknik Etik Undersøgelse for skader Aktiv lytning Tid 37 timer Særlige bestemmelser Deltagerne Minimum have gennemført modulerne A, D, F og H i den modulopbyggede basisuddannelse samt 20 timers Fællesuddannelse Førstehjælp med et

2 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.a, side 2 tilfredsstillende resultat jvf. de generelle bestemmelser. Det anbefales endvidere, at Håndtering af tilskadekomne supplerende er gennemført. Kontrol Deltagernes færdigheder vurderes gennem hele uddannelsesforløbet. Uddannelsesbevis Der udstedes uddannelsesbevis til de deltagere, der har gennemgået uddannelsen med et tilfredsstillende resultat, jf. de generelle bestemmelser. Andet Uddannelsen kan endvidere anvendes ved uddannelse af samarittere, og enhedstimerefusion kan gives såfremt forudsætningerne er opfyldt.

3 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.a, side 3 Emneoversigt for Supplerende behandlingspladsassistentuddannelse Lektion Emner Velkomst og introduktion. Behandlingspladsens organisation med og uden præhospital lægestøtte. Personellet på behandlingspladsen uden præhospital lægestøtte Arbejdet på behandlingspladsen uden præhospital lægestøtte. Behandlingspladsens udstyr og materiel. Anlæggelse og kontrol af forbindingstyper. Plastre og gazer m.v. Støtteforbindinger. Årsager, virkning, symptomer og førstehjælp til sygdomme og sygdomsrelaterede skader. Undersøgelse af led- og muskelskader. RICE-behandling af led- og muskelskader. Behandling af småskader. Forebyggelse af skadens udvikling. Behandling af muskelømhed og muskeltræthed. Strækøvelser, mobiliseringsøvelser og ernæring. Samtaleteknik. Den tilskadekomnes fysiske og psykiske tilstands indflydelse på samtalen. Etik og etiske grundregler. Undersøgelse af den tilskadekomne. Repetition af genoplivning. Praktik/kontrol. Evaluering og afslutning.

4 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.a, side Velkomst og introduktion. Behandlingspladsens organisation med og uden præhospital lægestøtte. Ved lektionens afslutning skal deltageren have kendskab til organisationen af behandlingspladsen med og uden præhospital lægestøtte. Endvidere skal deltageren være orienteret om uddannelsens mål, indhold og gennemførelse. - Gengiver behandlingspladsens organisatoriske forhold med og uden præhospital lægestøtte. - Gengiver behandlingspladsassistenternes samarbejdspartnere når behandlingspladsen er oprettet med præhospital lægestøtte. - Gengiver behandlingspladsassistenternes samarbejdspartnere når behandlingspladsen er oprettet uden præhospital lægestøtte. Håndbog om sundhedsberedskabet. Lokale bestemmelser for oprettelse, drift og retablering af behandlingsplads uden præhospital lægestøtte.

5 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.a, side Personellet på behandlingspladsen uden præhospital lægestøtte. Arbejdet på behandlingspladsen uden præhospital lægestøtte. Ved lektionens afslutning skal deltageren kunne oprette behandlingspladsen, til brug uden præhospital lægestøtte. - Sammen med andre behandlingspladsassistenter under anvendelse af materiellet indretter behandlingspladsen, så den kan virke uden præhospital lægestøtte, under hensyntagen til adgangsforholdene, de forbehandlingsde arbejdsopgaver og disses forbehandlingsde indbyrdes størrelse, den aktuelle bemanding, hygiejne og den forbehandlingsde funktionsperiode samt vejrliget. - Håndterer blanketgangen journal, rapporter, blanketter mv. - Rekvirerer ambulance jf. rekvireringsprocedure af ambulance. - Sammen med andre behandlingspladsassistenter nedlægger behandlingspladsen efter endt brug. - Optæller samt supplerer materiellet efter pakningslisterne. - Gengiver de enkelte behandlingspladsassistenters funktion og arbejdsområde/- opgaver i forbindelse med driften af behandlingspladsen. Håndbog om Sundhedsberedskabet. Lokale bestemmelser for oprettelse, drift og retablering af behandlingsplads uden præhospital lægestøtte. Lokalt udarbejdede rapporter, blanketter mv. samt lokalt udarbejdede procedurer og retningslinier.

6 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.a, side Behandlingspladsens udstyr og materiel. Hygiejniske regler/krav. Funktionsbaseret arbejdsteknik samt optagelse på båre. Ved lektionens afslutning skal deltageren kunne anvende supplerende indkøbt udstyr og materiel til brug på behandlingspladsen uden præhospital lægestøtte samt kunne håndtere og efterleve de hygiejniske krav/regler på behandlingspladsen. Endvidere skal deltageren kunne anvende arbejdsteknikker og have forståelse for vigtigheden af disse, således at deltageren i det fortsatte praktiske arbejde fremover anvender grundreglerne for løft og sætning, bæring, trækning og drejning med byrder samt overholder sikkerhedsbestemmelser for omgang med det anvendte materiel. - Før brugen samler, klargører og funktionsprøver udstyret/materiellet. - Under brugen kontrollerer tilstand og funktion af udstyret/materiellet. - Efter brugen rengører, adskiller og optæller udstyret/materiellet. - Ved arbejde anvender rygsøjlens stærke positioner og undgår at bruge rygsøjlens svage positioner. - Ved arbejde anvender grundreglerne for løft, bæring, trækning og skub. - Sammen med kollegaer optager den tilskadekomne på båre under hensyntagen til den ydede førstehjælp samt at hoved, hals, rygsøjle og bækken ikke bevæges under optagelsen. - Om påkrævet indpakker den tilskadekomne så skånsomt som muligt i tæpper eller lignende for at beskytte mod klimaet, og det gøres under hensyntagen til den tilskadekomnes skader, tilstand og den ydede førstehjælp. - Ud fra den tilskadekomnes skader, tilstand og den ydede førstehjælp vælger den bedst egnede lejringsmetode for den tilskadekomne og lejrer den tilskadekomne på en så optimal måde som muligt. - Sammen med kollegaer er i stand til at transportere den tilskadekomne på båren under hensyntagen til den tilskadekomnes skader, tilstand og den ydede førstehjælp. - Efterlever de hygiejniske regler/krav på behandlingspladsen for så vidt angår materiel-, behandlingsplads- og personlig hygiejne samt efterlever regler/krav for minimering af smitte fra tilskadekommen til tilskadekommen, fra tilskadekommen til assistent og fra assistent til tilskadekommen. Manualer og brugsanvisninger til det supplerende materiel. Diverse publikationer fra Arbejdsmiljøfondet. Brancheudvalgene for uddannelse inden for landtransportområdet. "Arbejdsstillinger, Grundregler, Gravearbejde". Håndtering af til skadekomne. Anvisninger for fysisk uddannelse og træning specialtræning, FGS 3 3. del, Forsvarets Gymnastikskole Mundtlig feedback og anvisninger i lektionens forløb. Indhold: Lokalt indkøbt udstyr og materiel, eksempelvis: - Radiomateriel. - FHJ-tasker el.lign. - Behandlingstasker. - Telt el.lign. - Bårer. - Funktionsbaseret arbejdsteknik. - Optagelse på båre. - Lejer. - Fikseringsmaterialer. - Anlæggelse og kontrol af fikseringer. - Hygiejne. - Krav / regler.

7 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.a, side Forbindinger og plastre. Ved lektionens afslutning skal deltageren kunne anvende supplerende indkøbt forbindingsmaterialer til dækning af sår og anlæggelse af støtteforbindinger på alle led undtagen rygsøjlen. - Forbinder de åbne sår uden at berøre de sterile dele af forbindingsmaterialerne og således at hele såret er dækket af sterilt materiale. - Udvælger og tildækker de forskellige typer af sår ved hjælp af plastermateriale. - Ved anlæggelsen af støtteforbinding lægger forbindingen stramt uden at afskære blodtilførslen og nervebanerne, dækker ca. to tredjedele af den foregående rundtur og starter støtteforbindingen over leddet og afslutter den nedenfor leddet. - Vurderer om den tilskadekomne skal tilses af/sendes til læge for behandling med det samme. - Vurderer om den tilskadekomne efter behandling på behandlingspladsen skal efterbehandles/tilses af læge eller lignende. Manualer og brugsanvisninger til det supplerende indkøbte forbindingsmateriel. Kompendie vedrørende støtteforbindinger. Førstehjælpsbøger. Indhold: Anvendelsen af supplerende indkøbte forbindings-materialer, eksempelvis: - Plasterforbindinger. - Plastertyper. - Gazetyper. - Gelatine. - Kunstig hud. - Elastiske forbindinger. - Forbindingsmateriale r. - Anlæggelse og kontrol af forbindinger. - M.v.

8 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.a, side Sygdomme og sygdomsrelaterede skader. Ved lektionens afslutning skal deltageren kunne yde førstehjælp til og have for-ståelse af årsager, symptomer og virkninger til sygdomme og sygdomsrelaterede skader. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren med egne ord forklarer årsager, symptomer og virkninger til: - Sygdomsfremkaldte kramper og sørger for at vedkommende ikke skader sig selv og efterfølgende kommer under tilsyn af en læge. - Sukkersyge og hvis vedkommende udviser symptomer på sukkersyge (med for højt insulinniveau) sørger for at denne spiser eller drikker noget sukkerholdigt. - Hedeslag/solstik og bringer vedkommende væk fra solen/varmen, køler fødder, hænder, isse m.v. med køligt vand. - Astma og lejrer vedkommende siddende, løsner stramtsiddende tøj og hjælper vedkommende med at tage sin medicin eller sørger for at vedkommende bliver tilset af en læge. - Dehydrering/væskeunderskud og giver vedkommende rigeligt med vand at drikke, samt kan afgøre om eventuel hovedpine skyldes dehydrering/væskeunderskud eller slag mod kraniet (hjernerystelse). - Allergiske reaktioner og lejrer vedkommende siddende og i ro samt sørger for at vedkommende bliver tilset af en læge ved bevidstløshed trinvis førstehjælp. - Skovflåt og fjerner den med en pincet eller tang inden for 24 timer. - Alkoholforgiftning og observerer vedkommende; ved svære tilfælde sørger for at vedkommende bliver tilset af en læge. - Forgiftninger og forsøger at fremkalde opkastning samt efterfølgende sørger for at vedkommende bliver tilset af en læge. - Hyperventilation og forsøger at standse denne ved kontrolleret at nedsætte iltindholdet i indåndingsluften. - Kollaps/udmattelse og yder trinvis førstehjælp/almindelig førstehjælp afhængig af den tilskadekomnes øjeblikkelige almentilstand. - Samt gengiver og efterlever reglerne for administration af medicin. Førstehjælpsbøger. Lærebog for instruktører i førstehjælp, Beredskabsstyrelsen. Lokalt udarbejdede retningslinier/procedurer. Stoffer, hvad gør jeg? af Peter Piil. dk menupunkt Borgerinfo Indhold: - Kramper. - Hedeslag/solstik. - Alkoholforgiftning. - Forgiftning (rusmidler). - Sukkersyge. - Astma. - Dehydrering/væskeunderskud. - Allergiske reaktioner. - Skovflåt. - Hyperventilation. - Kollaps/udmattelse. - Administration af medicin.

9 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.a, side Knoglebrud samt led- og muskelskader. Ved lektionens afslutning skal deltageren kunne yde førstehjælp til akut opståede knoglebrud samt led- og muskelskader ved hjælp af RICEprincippet. - Er i stand til at undersøge for og konstaterer eventuelle muskelskader, forstuvninger, ledskred og/ eller brud hos den tilskadekomne. - Undersøger for og ved brud på ekstremiteterne yder situationsbestemt og målrettet førstehjælp ved anlæggelse af til formålet egnet fikseringsmateriale samt minimerer shock, under efterlevelse af sikkerhedsbestemmelser for anlæggelse af fikseringsmateriel - Undersøger det pågældende led for skader på ledbåndene. - Undersøger det pågældende led for skader på ledfladerne. - Undersøger det pågældende led for forstuvning og ledskred. - Undersøger musklen for fibersprængninger, samt er i stand til at vurdere fibersprængningens dybde. - Undersøger for bristninger i knogletilhæftninger (mellem sene og knogle) og i muskeltilhæftninger (mellem sene og muskel). - Behandler den akut opståede led- og/eller muskelskade ved at holde den skadede legemsdel i Ro, lægge Is på det skadede område, anlægge Compression (stramt elastikbind) på det skadede område og Elevere (hæve) det skadede område, under efterlevelse af sikkerhedsbestemmelser for anlæggelse af forbindinger. Rolf Wirhed: Anatomi og bevægelseslære i Idræt. Lars Peterson og Per Ren-ström: Idrætsskader Idræts-træning. Emnehæfte Idrætsskader nej tak fra Dansk Idræts Forbund. Artikel fra bladet Instruktøren nummer 6- se Indhold: - Knoglebrud. - Forstuvninger. - Muskelskader. - Ledbåndsskader. - Undersøgelse af led og muskler. - RICE (ICE). Lektionen kan med fordel gennemføres af en idrætsfysioterapeut.

10 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.a, side Behandling af småskader. Ved lektionens afslutning skal deltageren kunne behandle småskader, forebygge forværring af småskader og vurdere hvornår skaden skal behandles af læge. med de supplerende indkøbte materialer, under hensyntagen til skadens størrelse og infektionsfare, behandler eller færdigbehandler: - Mindre snitsår og rifter ved afrensning og efterfølgende anlægger steril forbinding. - Hudafskrabninger ved afrensning med neglebørste og sæbe for at forebygge asfalt-eksem og efterfølgende anlægger steril forbinding. - Splinter ved at trække splinten ud samme vej som den er kommet ind. - Vabler der skal drænes med et drænhul på ca. 1-1½ mm i diameter og efterfølgende anlægger steril forbinding. - Vabler der ikke skal drænes med en aflastende og forebyggende steril forbinding. - Ved sårrensning anvender rent vand og sæbe samt eventuelt en neglebørste. - Ved buler, hæmatomer og blå mærker køler det berørte område inden for de første 24 timer og derefter varmebehandler det berørte område. - Ved øjenskyldning skyller inde fra næseryggen og udefter, når det er ætsende stoffer i øjet. - Ved øjenskyldning skyller udefra og indefter mod næseryggen, når det er fremmedlegemer i øjet. - sørger for, at skader der ikke færdigbehandles, bliver tilset af en læge. Førstehjælpsbøger. DRK, bladet Førstehjælp og sundhedsfremme, nummer 83 og 90. Indhold: - Snitsår. - Hudafskrabninger. - Rifter. - Brandvabler. - Slidvabler. - Splinter. - Infektionsforebyggels e. - Vurdering af vabler. - Vurdering af småskader. - Sårrensning. - Øjenskyldning.

11 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.a, side Behandling af muskelømhed og muskeltræthed. Ved lektionens afslutning skal deltageren kunne lindre/afhjælpe muskelømhed og muskeltræthed som følge af overanstrengelse eller overbelastning. - Øger blod- og væskegennemstrømningen i musklen ved anvisning og demonstration af strækøvelser for de overanstrengte/-belastede muskler. - Øger blod- og væskegennemstrømningen i musklen ved anvisning og demonstration af mobiliseringsøvelser for de overanstrengte/-belastede muskler. - Kommer med forslag til simple væske- og kostindtagelse for at bedre restitutionen af de overanstrengte/-belastede muskler. Idrættens Træningslære (udgivet i samarbejde med Dansk Idræts Forbund). Team Danmark hæfte: Kost og præstation. Sven-Anders Sölveborn: Stretching. Lars Peterson og Per Ren-ström: Idrætsskader Idræts-træning. Indhold: - Strækøvelser. - Mobiliseringsøvelser. - Ernæring.

12 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.a, side Samtaleteknik. Etik. Afdækning af skader og den almene tilstand. Ved lektionens afslutning skal deltageren kunne afdække den tilskadekomnes skader/almene tilstand gennem en systematisk række af spørgsmål og kunne anvende en hensigtsmæssig samtaleteknik i samtalen med den tilskadekomne, under hensyntagen til den tilskadekomnes fysiske og psykiske tilstand samt etiske grundregler. - Anvender en systematisk række af specifikke spørgsmål for at afdække ikke synlige skader og/eller den almene tilstand hos den tilskadekomne. - Anvender åbne og/eller lukkede spørgsmål efter den tilskadekomnes tilstand. - Stiller informative og opklarende spørgsmål og derigennem bibeholder en åben dialog. - Stiller spørgsmålene efter princippet om aktiv lytning og derigennem kommer om bag den tilskadekomnes situation. - Efterlever de etiske grundregler i kommunikationen med den tilskadekomne. Førstehjælpsbøger. Ledelse og Uddannelse (Forsvarskommandoen 1998). Robert Eggersen: Om undervisning. Lokalt udarbejdede retningslinier/procedurer. Indhold: Samtale med: - Typiske tilskadekomne. - Paniske. - Berusede/påvirkede. - Spørgeteknik for at afdække skader og almen tilstand. - Etiske grundregler.

13 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.a, side Repetition af genoplivning. Ved lektionens afslutning skal deltageren kunne anvende basal genoplivning (BLS) til en bevidstløs uden livstegn. Resultatet er tilfredsstillende, såfremt deltageren: - sikrer sig at ulykken er standset - undersøger bevidsthedsniveau ved at tale, ruske og evt. smertepåvirke - bruger hoved-bøj kæbe-skub ( head-tilt/chin-lift maneuver ) til at skabe frie luftveje - undersøger vejrtrækning ved at se, føle og lytte - opretholder frie luftveje under kunstigt åndedræt - benytter mund-til-mund-metode som førstevalg og mund-til-næse-metode som andet valg ved kunstigt åndedræt - ved kunstigt åndedræt blæser til brystkassen hæver sig - ved konstatering af livstegn observerer for: - vejrtrækningsforsøg - bevægelse/trækninger - hoste - udpeger trykstedet til nederste halvdel af brystbenet uanset aldersgruppe - giver hjertemassage med frekvensen minimum 100 tryk min -1 uanset aldersgruppe - anvender forholdet 15:2 (tryk/kunstigt åndedræt) ved voksne og 5:1 (tryk/kunstigt åndedræt) ved spædbørn og småbørn Førstehjælpsbøger. Håndtering af tilskadekomne. Samt med egne ord forklarer, at kontrol af livstegn ikke omfatter pulskontrol, såfremt førstehjælperen er lægperson.

14 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.a, side Øvelse. Evaluering og afslutning. Ved lektionens afslutning skal deltageren have virket på en behandlingsplads uden præhospital lægestøtte. Endvidere skal deltageren have haft mulighed for at fremkomme med konstruktiv kritik af uddannelsen og uddannelsesforløbet. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren som praktikant på en behandlingsplads uden præhospital lægestøtte, under overvågning af instruktøren har anvendt den indlærte viden og demonstreret sine færdigheder ved: - Opstilling, drift og sammenpakning af behandlingspladsens udstyr og materiel. - Behandling af småsår, sår, led og muskelskader. - At yde hjælp til sygdomme og sygdomsrelaterede skader. - At afhjælpe muskelømhed og muskeltræthed. - Kommunikationen med de tilskadekomne. - Håndtering og efterlevelse af de hygiejniske krav/regler på behandlingspladsen. Praktisk kontrol under observation af en instruktør på en behandlingsplads uden præhospital lægestøtte. Er det ikke muligt at foretage kontrollen under virket på en behandlingsplads uden præhospital lægestøtte eller der ikke er repræsenteret opgaver fra alle lektionerne, kan kontrollen helt eller delvist gennemføres som handleprøver med momenter fra lektionerne 1 til 10.

Supplerende behandlingspladsassistentuddannelse vedligeholdelse

Supplerende behandlingspladsassistentuddannelse vedligeholdelse i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.b, side 1 Supplerende behandlingspladsassistentuddannelse vedligeholdelse Nærværende uddannelsesplan er ændret i forhold til skift i terminologi fra venteplads til

Læs mere

Grundkursus i førstehjælp

Grundkursus i førstehjælp Bestemmelser for funktionsbestemte uddannelser i redningsberedskabet 5. del, afsnit 6, side 1 Grundkursus i førstehjælp Formål Formålet med uddannelsen er, at deltagerne tilegner sig teoretisk forståelse

Læs mere

Førstehjælp ved tilskadekomst. Uddannelsesplan

Førstehjælp ved tilskadekomst. Uddannelsesplan på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 1 Uddannelsesplan Side 1 af 8, maj 2009 på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 2 Uddannelsesplan Formål Formålet

Læs mere

Rutinering i livreddende førstehjælp B

Rutinering i livreddende førstehjælp B 1 Uddannelsesplan Formål: Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved ulykker, der medfører nedsat

Læs mere

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 1 Uddannelsesplan Side 1 af 6, maj 2009 på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 2 Uddannelsesplan Formål Formålet

Læs mere

Eksamenslektioner - førstehjælpsinstruktør Emne: 1

Eksamenslektioner - førstehjælpsinstruktør Emne: 1 Hjerte-lunge-redning til voksne (fra modulet Hjerte-Lunge-Redning, lektion 1) Emne: 1 Lektionen gennemføres som teoriundervisning og dels som demonstration/indledende indøvning. Mundtlig feedback igennem

Læs mere

Håndtering af tilskadekomne

Håndtering af tilskadekomne i redningsberedskabet 5. del, afsnit 7b, side 1 tilskadekomne Formål Formålet med uddannelsen er at øge deltagernes teoretiske kendskab og færdigheder i håndtering af tilskadekomne, således at deltageren

Læs mere

Vedligeholdelse i førstehjælp Uddannelsesplan

Vedligeholdelse i førstehjælp Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 7 Uddannelsesplan Formål Formålet er at genopfriske og ajourføre den viden, de færdigheder og de holdninger hos deltagerne, der sætter dem i stand til fortsat at kunne yde Hjerte-Lunge-Redning

Læs mere

KURSUS I FØRSTEHJÆLP

KURSUS I FØRSTEHJÆLP SØREN BRANDT KURSUS I FØRSTEHJÆLP FØRSTEHJÆLP FOR BØRN DE KÆRE BØRN 2010 n HUMLEMARKEN 10, ST. MF. 3060 ESPERGÆRDE TLF. 20 76 41 90 E MAIL: SOREN@FORSTEHJAELP.EU KURSUS I FØRSTEHJÆLP 2 FØRSTEHJÆLP FOR

Læs mere

Rutinering i livreddende førstehjælp C Uddannelsesplan

Rutinering i livreddende førstehjælp C Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 6 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved ulykker,

Læs mere

Behandlingspladsassistentuddannelsen

Behandlingspladsassistentuddannelsen i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9, side 1 Behandlingspladsassistentuddannelsen Nærværende uddannelsesplan er ændret i forhold til skift i terologi fra venteplads til behandlingsplads øvrigt indhold

Læs mere

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 6, nov 2006 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en

Læs mere

Livreddende førstehjælp. Uddannelsesplan

Livreddende førstehjælp. Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 7 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved ulykker.

Læs mere

Færdselsrelateret førstehjælp Uddannelsesplan

Færdselsrelateret førstehjælp Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 7 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved trafik-

Læs mere

Rutinering i livreddende førstehjælp B Uddannelsesplan

Rutinering i livreddende førstehjælp B Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 6 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved ulykker,

Læs mere

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan. Side 1 af 6

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan. Side 1 af 6 Uddannelsesplan Side 1 af 6 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en livløs person

Læs mere

Hjerte-Lunge-Redning. Tlf. (+298) 23 58 00 Teldupost: tbs@tbs.fo. Uddannelsesplan. Formål: Mål: Indhold: Tid: Særlige bestemmelser: Instruktører:

Hjerte-Lunge-Redning. Tlf. (+298) 23 58 00 Teldupost: tbs@tbs.fo. Uddannelsesplan. Formål: Mål: Indhold: Tid: Særlige bestemmelser: Instruktører: 1 Hjerte-Lunge-Redning Uddannelsesplan Formål: Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en livløs person

Læs mere

Rutinering i livreddende førstehjælp A. Uddannelsesplan

Rutinering i livreddende førstehjælp A. Uddannelsesplan på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 1 Uddannelsesplan Side 1 af 6 på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 2 Uddannelsesplan Formål Formålet er at

Læs mere

Førstehjælp ved sygdomme Uddannelsesplan

Førstehjælp ved sygdomme Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 8 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde almindelig førstehjælp ved alvorlige

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved skader på bevægeapparatet inkl. hovedskader. Varighed 90 minutter. Maj 2015

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved skader på bevægeapparatet inkl. hovedskader. Varighed 90 minutter. Maj 2015 Uddannelsesplan Varighed 90 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS- UDDANNELSE Funktions - uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for.

Læs mere

Vedligeholdelse i førstehjælp og hjertestarter. Uddannelsesplan. Side 1 af 9

Vedligeholdelse i førstehjælp og hjertestarter. Uddannelsesplan. Side 1 af 9 Uddannelsesplan Side 1 af 9 Uddannelsesplan Formål Formålet er at genopfriske og ajourføre den viden, de færdigheder og de holdninger hos deltagerne, der sætter dem i stand til fortsat at kunne yde Hjerte

Læs mere

Færdselsrelateret førstehjælp Modul a 4 timer Instruktørvejledning

Færdselsrelateret førstehjælp Modul a 4 timer Instruktørvejledning Instruktøren: Skal selv udarbejde sin egen lektionsplan med en detaljeret planlægning af de enkelte emner, der bør være så aktiverende for kursisten som muligt, der skal lægges vægt på praktiske opgaver

Læs mere

Kursuskatalog Førstehjælpskurser

Kursuskatalog Førstehjælpskurser Kursuskatalog skurser 2015 1 Modulopbygning af vores førstehjælpskurser Kurserne er opbygget af moduler á 4 timers varighed. Kalaallit Røde Korsiat udbyder de nye kompetencegivende uddannelses niveauer

Læs mere

Kursuskatalog Førstehjælpskurser 2012-2013

Kursuskatalog Førstehjælpskurser 2012-2013 Kursuskatalog skurser 2012-2013 under arktiske forhold Formål: Mål: Indhold: Formålet med kursus er at give deltagerne teoretisk kendskab og praktisk viden og kunnen i førstehjælp. Ved kursets afslutning

Læs mere

Allroundkursus i førstehjælp august 2010

Allroundkursus i førstehjælp august 2010 Allroundkursus i førstehjælp august 2010 Haldum-Hinnerupskolen Førstehjælp instruktørfirma EBrejnegaard www.brejnegaard.com EBrejnegaard, CVR: 32215351 Hammelvej 25, 8370 Hadsten, Tlf: 29 46 83 90 info@brejnegaard.com

Læs mere

FØRSTEHJÆLP SKRIFTLIG PRØVE B

FØRSTEHJÆLP SKRIFTLIG PRØVE B Tid til rådighed: Reference: 20 minutter. Førstehjælpsbog anbefalet af Dansk Førstehjælpsråd Besvarelsen skal ske selvstændigt. Hvert spørgsmål indeholder en kort beskrivelse af en problemstilling, samt

Læs mere

Førstehjælp ved tilskadekomst Modul a 3 timer Instruktørvejledning

Førstehjælp ved tilskadekomst Modul a 3 timer Instruktørvejledning Instruktøren: Skal selv udarbejde sin egen lektionsplan med en detaljeret planlægning af de enkelte emner, der bør være så aktiverende for kursisten som muligt, der skal lægges vægt på praktiske opgaver

Læs mere

Livreddende førstehjælp Modul a 3 timer Instruktørvejledning

Livreddende førstehjælp Modul a 3 timer Instruktørvejledning Instruktøren: Skal selv udarbejde sin egen lektionsplan med en detaljeret planlægning af de enkelte emner, der bør være så aktiverende for kursisten som muligt, der skal lægges vægt på praktiske opgaver

Læs mere

BEREDSKAB JAMMERBUGT. Kursuskatalog

BEREDSKAB JAMMERBUGT. Kursuskatalog Kursuskatalog BEREDSKAB JAMMERBUGT Side 2 Indhold Førstehjælp, lavt niveau... 5 Førstehjælp, mellem niveau... 7 Førstehjælp til børn... 9 Hjerte-Lunge-Redning (HLR)...11 Livreddende førstehjælp... 13 Førstehjælp

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved småskader. Varighed 90 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved småskader. Varighed 90 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 90 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS- UDDANNELSE Funktions - uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Varighed:

Læs mere

FØRSTEHJÆLP. Kursuskatalog 2016

FØRSTEHJÆLP. Kursuskatalog 2016 FØRSTEHJÆLP Kursuskatalog 2016 INDHOLD BASISUDDANNELSER Førstehjælp ved hjertestop 4 timer Kurset henvender sig til alle der har et ønske om at kunne bistå i tilfælde af et hjertestop. TILVALG TIL BASISUDDANNELSER

Læs mere

En mand på hotellet har fået et fremmedlegeme i halsen, han kan ikke tale.

En mand på hotellet har fået et fremmedlegeme i halsen, han kan ikke tale. En mand på hotellet har fået et fremmedlegeme i halsen, han kan ikke tale. A: Fjerner fremmedlegemet med to fingre, ringer 112 og starter Hjerte-Lunge-Redning. B: Giver 5 hårde slag mod ryggen og giver

Læs mere

Babyførstehjælp. Stands ulykken Livreddende førstehjælp Alarmering, ring Almindelig førstehjælp

Babyførstehjælp. Stands ulykken Livreddende førstehjælp Alarmering, ring Almindelig førstehjælp Babyførstehjælp Stands ulykken Livreddende førstehjælp Alarmering, ring 1-1-2 Almindelig førstehjælp Forebyg ulykker med børn Børn på pusleborde Forebyg inden ulykken sker. Lad aldrig baby ligge på et

Læs mere

Førstehjælp. - på SOSU-Syd

Førstehjælp. - på SOSU-Syd Førstehjælp - på SOSU-Syd Undervisning i førstehjælp Førstehjælpsmodulerne er udarbejdet af Dansk Førstehjælpsråd i samarbejde med bl.a. Beredskabsstyrelsen, Falck og Røde Kors. Maximum deltagerantal på

Læs mere

Tilmelding sker via www.efteruddannelse.dk for AMU-uddannelserne. For de øvrige kurser sker tilmeldingen via skolens hjemmeside www.sosufyn.

Tilmelding sker via www.efteruddannelse.dk for AMU-uddannelserne. For de øvrige kurser sker tilmeldingen via skolens hjemmeside www.sosufyn. Social- og Sundhedsskolen Fyn Efter- og videreuddannelse Vestre Stationsvej 8-10 5000 Odense C Telefon 63 10 27 00 E-mail kursus@sosufyn.dk www.sosufyn.dk Frste hjælp Uddannelser i førstehjælp Vi vil med

Læs mere

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan 4 timer

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan 4 timer Uddannelsesplan 4 timer Side 1 af 8 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en

Læs mere

Modulopbygget Basisuddannelse

Modulopbygget Basisuddannelse 1 opbygget Basisuddannelse Formål Formålet med uddannelsen er at orientere deltagerne om de krav og forventninger, der stilles til frivillige i beredskabet Formålet med uddannelsen er endvidere at give

Læs mere

F Ø R S T E H J Æ L P S - K U R S E R 2013

F Ø R S T E H J Æ L P S - K U R S E R 2013 HOVEDSTADSREGIONENS UDDANNELSESFORUM Vester Voldgade 100, 1. 1552 København V Tlf. 7940 4900 www.dgi.dk/huf Maj 2013 F Ø R S T E H J Æ L P S - K U R S E R 2013 GENEREL INFORMATION OM KURSERNE Hovedstadsregionens

Læs mere

Uddannelsesplan. Medborgerførstehjælp. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Uddannelsesplan. Medborgerførstehjælp. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 420 minutter Maj 2015 Særtillæg - Medborger - 1,5 time Førstehjælp ved ulykker - 1,5 tiimer Førstehjælp ved hjertestop - 4 timer Basisuddannelser Tilvalgsuddannelser FUNKTIONS-

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved blødninger. Varighed 90 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved blødninger. Varighed 90 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 90 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS- UDDANNELSE Funktions - uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Varighed:

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælpere med særligt ansvar. Varighed 720 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælpere med særligt ansvar. Varighed 720 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan ere med særligt Varighed 720 minutter Juli 2016 ved skader på bevægeapp. ved blødninger ved sygdomme Særtillæg Særligt, 0,5 time ved småskader ved hjertstop 4 timer ved ulykker - Basisuddannelser

Læs mere

FØRSTEHJÆLP SKRIFTLIG PRØVE A

FØRSTEHJÆLP SKRIFTLIG PRØVE A Tid til rådighed: 20 minutter. Reference: Førstehjælpsbog anbefalet af Dansk Førstehjælpsråd Besvarelsen skal ske selvstændigt. Hvert spørgsmål indeholder en kort beskrivelse af en problemstilling, samt

Læs mere

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 8 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en livløs person

Læs mere

FØRSTEHJÆLP SKRIFTLIG PRØVE 1

FØRSTEHJÆLP SKRIFTLIG PRØVE 1 Tid til rådighed: Reference: 20 minutter. Førstehjælpsbog godkendt af Dansk Førstehjælpsråd Besvarelsen skal ske selvstændigt. Hvert spørgsmål indeholder en kort beskrivelse af en problemstilling, samt

Læs mere

Notater om førstehjælp Til dagplejen, institutioner og skoler

Notater om førstehjælp Til dagplejen, institutioner og skoler Førstehjælp_Gent_kom_12s 30/01/02 11:16 Side 1 1. Stands blødningen ved at løfte det sårede sted højt. 2. Rens såret med vand og sæbe. 1. Vask såret med sæbe og vand, fjern grus og småsten. 2. Undgå helst

Læs mere

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører 1. Uddannelsens formål m.v. Uddannelsen gennemføres af en af Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer i overensstemmelse

Læs mere

ved pludselige skader på knogler, muskler, sener, ledbånd eller hud. Hold den skadede legemsdel i ro Afkøl legemsdelen med koldt vand, is e.lign.

ved pludselige skader på knogler, muskler, sener, ledbånd eller hud. Hold den skadede legemsdel i ro Afkøl legemsdelen med koldt vand, is e.lign. Muskelskader Førstehjælp ved pludselige skader på knogler, muskler, sener, ledbånd eller hud. Har du været udsat for et traume (slag, forstrækning, forstuvning) mod knogle, muskel, sene, ledbånd eller

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp og forebyggelse til børn. Varighed 150 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp og forebyggelse til børn. Varighed 150 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 150 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS- UDDANNELSE Funktions - uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved skader i forbindelse med temperaturpåvirkninger Varighed 60 minutter. Maj 2015

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved skader i forbindelse med temperaturpåvirkninger Varighed 60 minutter. Maj 2015 med temperaturpåvirkninger Varighed 60 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS UDDANNELSE Funktions uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan

Læs mere

Førstehjælpskurser 2019 til BUF

Førstehjælpskurser 2019 til BUF 1 Førstehjælpskurser 2019 til BUF Kurser på minimum niveau: Førstehjælp til mindre børn (0-6 år) Hovedstadens Beredskabs eget kursus Varighed: 4 timer Deltagerantal: Max. 16 HLR () til børn Blokerede luftveje

Læs mere

Guide til farer i sommerlandet Med denne guide er du altid forberedt på de mest almindelige farer, du kan støde på udendørs.

Guide til farer i sommerlandet Med denne guide er du altid forberedt på de mest almindelige farer, du kan støde på udendørs. Guide til farer i sommerlandet Med denne guide er du altid forberedt på de mest almindelige farer, du kan støde på udendørs. Forfatter: Thomas Egesborg Pedersen, førstehjælpsfaglig konsulent fra Dansk

Læs mere

Fremmedlegeme i øjet Førstehjælp til fremmedlegemer i øjet

Fremmedlegeme i øjet Førstehjælp til fremmedlegemer i øjet Fremmedlegeme i øjet Førstehjælp til fremmedlegemer i øjet Øjet skylles med vand, der har kropstemperatur. Brug et specielt øjenskylleglas og isotonisk saltvand. - eller brug bare et snapseglas og postevand.

Læs mere

Grunduddannelse Indkvartering - Forplejning

Grunduddannelse Indkvartering - Forplejning i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side 1 Grunduddannelse Indkvartering - Forplejning Formål: Formålet med uddannelsen er at give deltageren den viden og de færdigheder samt holdninger, der sætter

Læs mere

Digeberedskabsuddannelse

Digeberedskabsuddannelse Bestemmelser funktionsbestemte uddannelser FBUDD, JUL 2003 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 52, side 1 Digeberedskabsuddannelse Formål Formålet med uddannelsen er at give deltageren udsætninger at

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved kemiske påvirkninger. Varighed 30 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved kemiske påvirkninger. Varighed 30 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 30 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS- UDDANNELSE Funktions - uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Varighed:

Læs mere

Førstehjælp. Basisuddannelse

Førstehjælp. Basisuddannelse Kursuskatalog 2016 Førstehjælp Basisuddannelse Uddannelsesplan for Førstehjælp ved hjertestop Varighed: 4 timer (240 minutter) Velkomst og præsentation Præsentation af uddannelsens rammer, undervisningsform

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælpere med særligt ansvar. Varighed 720 minutter. Maj Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælpere med særligt ansvar. Varighed 720 minutter. Maj Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Førstehjælpere med særligt Varighed 720 minutter 1. hjælp skader på bevægapp. 1,5 1. hjælp ved blødninger 1,5 Særtillæg Særligt 1. hjælp ved hjertestop - 4 timer Maj 2015 1. hjælp ved sygdomme

Læs mere

Førstehjælpskurser 2017 til BUF Akademi

Førstehjælpskurser 2017 til BUF Akademi Førstehjælpskurser 2017 til BUF Akademi Kurser på minimum niveau: Førstehjælp til mindre børn (0-6 år) (HBR uddannelse) Varighed: 4 timer Deltagerantal: Max. 16 personer HLR (Hjerte-Lunge-Redning) til

Læs mere

Førstehjælp til søs. Ømhed direkte og indirekte, løshed, hævelse og blåmisfarvning

Førstehjælp til søs. Ømhed direkte og indirekte, løshed, hævelse og blåmisfarvning Indholdsfortegnelse Formål...1 Førstehjælpskassen...1 Skadebehandling...1 Sårbehandling...2 Brandsår...3 Ætsninger...3 Solskoldning...3 Søsyge...4 Hjernerystelse...4 Afkøling...4 Genoplivning ved hjertestop...4

Læs mere

DentalKurser - kontakt os i dag!

DentalKurser - kontakt os i dag! 09-04-2015(23) DentalKurser - kontakt os i dag! Er I på klinikken klar til at yde førstehjælp? Vi er nok mange der kan stille dette spørgsmål. Hvornår kan man bruge førstehjælp? Altid Vi skræddersyr kurserne

Læs mere

TRYG DEN AF KURSUSKATALOG

TRYG DEN AF KURSUSKATALOG TRYG DEN AF KURSUSKATALOG ALS RESEARCH TRYG DEN AF KURSUSKATALOG I dette katalog kan du læse nærmere om de to gratis kurser som udbydes som en del af projektet Tryg den af Partnerskab for et sikkert natteliv

Læs mere

DentalKurser - kontakt os i dag!

DentalKurser - kontakt os i dag! 07-01-2015(23) DentalKurser - kontakt os i dag! Er I på klinikken klar til at yde første hjælp? Det er vi nok mange der kan stille dette spørgsmål. Hvornår kan man bruge første hjælp? Altid Vi skræddersyer

Læs mere

IKV Via Erhvervsuddannelser - Horsens

IKV Via Erhvervsuddannelser - Horsens Baggrund I Horsens Kommune er der lavet en aftale om, at rengøringsmedarbejdere, der har gennemført 3 ugers kursus i erhvervsrengøring, får en lønforbedring på 1 løntrin. Kurset indeholder det, der svarer

Læs mere

Forberedende test, del 1

Forberedende test, del 1 Forberedende test, del 1 Introduktion Denne test er en vigtig del af din forberedelse til samariteruddannelsen som du om kort tid skal gennemføre. På uddannelsens første del får du Lærebog for samaritter

Læs mere

Velkommen til. Frivilligcenter Hedehusene. Afbud / for sent ankomst melde til uddannelseslederen. Kantine: Formiddagskaffe Frokost Eftermiddagskaffe

Velkommen til. Frivilligcenter Hedehusene. Afbud / for sent ankomst melde til uddannelseslederen. Kantine: Formiddagskaffe Frokost Eftermiddagskaffe Velkommen til Frivilligcenter Hedehusene Praktiske forhold Afbud / for sent ankomst melde til uddannelseslederen. Kantine: Formiddagskaffe Frokost Eftermiddagskaffe Rygning: I rygeomåde ved indgangen Udenfor

Læs mere

Investeringen starter ved 500 kr. pr. medarbejder (Førstehjælpskursus Minimum Niveau ekskl. moms med 12 deltagere).

Investeringen starter ved 500 kr. pr. medarbejder (Førstehjælpskursus Minimum Niveau ekskl. moms med 12 deltagere). Førstehjælp betyder forskellen på liv og død For hvert minut, der går efter et hjertestop, mindskes chancen for at overleve med 7-10 procent På kun 6 timer kan du lære at gøre forskel på liv og død Hurtig

Læs mere

Den bedst mulige adfærd vil altid være afhængig af sund fornuft og godt sømandsskab.

Den bedst mulige adfærd vil altid være afhængig af sund fornuft og godt sømandsskab. 1 Førstehjælp til søs er på mange måder anderledes end på land: Vigtigt at sikre båden inden der gives førstehjælp Pladsforholdende er trange Ofte afhængigt af vejret Førstehjælp er grundlæggende den samme

Læs mere

Redning. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2011

Redning. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2011 Redning Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2011 Redning/Vedligeholdelsesuddannelse Redning 2011 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2011 Nedenfor er anført vejledende plan for

Læs mere

Psykisk Førstehjælp. Have forståelse for: hvornår der er behov for en professionel hjælp

Psykisk Førstehjælp. Have forståelse for: hvornår der er behov for en professionel hjælp Bestemmelser for funktionsbestemte uddannelser Førstehjælp Formål Formålet med uddannelsen er at give deltageren - uanset funktionsområde - en sådan almen viden om psykisk førstehjælp, at vedkomne kan

Læs mere

SPORTSSKADE KURSUS DEL 1 1 KURSUS I SPORTSSKADER - FOREBYGGELSE-TRÆNING -BEHANDLING FORMÅL MED KURSET SKADES DEFINITION ÅRSAG OPSTÅR BEDRING EKSEMPLER

SPORTSSKADE KURSUS DEL 1 1 KURSUS I SPORTSSKADER - FOREBYGGELSE-TRÆNING -BEHANDLING FORMÅL MED KURSET SKADES DEFINITION ÅRSAG OPSTÅR BEDRING EKSEMPLER KURSUS I SPORTSSKADER - FOREBYGGELSE-TRÆNING -BEHANDLING AKUT SKADE OG GENOPTRÆNING FORMÅL MED KURSET AT I LÆRER AT UDFØRE KORREKT AKUT SKADES- BEHANDLING AT I FÅR INDSIGT I KROPPENS ADVARSELSSIGNALER

Læs mere

Fagplan for. Førstehjælp

Fagplan for. Førstehjælp Titel lang: Førstehjælp Titel kort: FØHJ Fagplan for Førstehjælp A. Mål: Ved uddannelsens afslutning skal soldaten kunne standse en ulykke, give livreddende førstehjælp, alarmere telefonisk, give almindelig

Læs mere

En trafikulykke (øvelse)

En trafikulykke (øvelse) En trafikulykke (øvelse) Naja står på ski i vejkanten, da hun pludselig ser en hund komme løbende. Hun trækker lidt ud på vejen for ikke at køre ind i hunden. Arqalo og Bendo kommer kørende på snescooter.

Læs mere

Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS

Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS Bilag 1 Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS 2005 For hver af de 12 øvelser er nedenfor anført, hvad øvelsen skal omhandle. Indholdet svarer til en del af

Læs mere

Uddannelsesoversigt. Nødbehandlerbil i Skagen, Region Nordjylland.

Uddannelsesoversigt. Nødbehandlerbil i Skagen, Region Nordjylland. Uddannelsesoversigt Nødbehandlerbil i Skagen, Region Nordjylland. 1. Uddannelsens bestemmelse Nødbehandleruddannelsen gennemføres for det kommunale beredskab i Frederikshavn, som har indgået samarbejdsaftale

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp for erhvervschauffører Varighed 180 minutter. December Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp for erhvervschauffører Varighed 180 minutter. December Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Førstehjælp for erhvervschauffører Varighed 180 minutter December 2018 Særtillæg: Førstehjælp ved livstruende blødninger 0,5 time Særtillæg: Førstehjælp ved store knoglebbrud 0,5 time Førstehjælp

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved kemiske påvirkninger. Varighed 30 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved kemiske påvirkninger. Varighed 30 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 30 minutter Juli 2016 Basisuddannelser TILVALGS- UDDANNELSE Funktions - uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for

Læs mere

FORSVARETS 30 TIMERS FØRSTEHJÆLPSUDDANNELSE

FORSVARETS 30 TIMERS FØRSTEHJÆLPSUDDANNELSE FORSVARETS 30 TIMERS FØRSTEHJÆLPSUDDANNELSE FSU 165 FAGPLAN Fagplanen er udarbejdet på baggrund af FKOPUB PS. 180-6 INDHOLDSFORTEGNELSE EMNE SIDE Forord 2 1. Formål 3 2. Mål 3 3. Indhold 4 4. Tid 5 5.

Læs mere

Almindelig Fællesuddannelse

Almindelig Fællesuddannelse Aldelig Fællesuddannelse Formål Formålet med uddannelsen er at give deltageren - uanset funktionsområde - en sådan almen viden og sådanne generelle færdigheder, at den pågældende kan gennemføre grund-

Læs mere

Liv reddes i nuet, og som mennesker skal vi tage ansvar

Liv reddes i nuet, og som mennesker skal vi tage ansvar Liv reddes i nuet, og som mennesker skal vi tage ansvar for hinanden. Der er ingen anden mulighed! Hver dag året rundt rammes 10 danskere af hjertestop på arbejdspladsen, på gaden eller i hjemmet. Her

Læs mere

FØRSTEHJÆLP. Hvad vi kan gøre her og nu, når uheldet er ude. Rødding Dyrehospital, Fagdyrlæge Gunnar Gram

FØRSTEHJÆLP. Hvad vi kan gøre her og nu, når uheldet er ude. Rødding Dyrehospital, Fagdyrlæge Gunnar Gram Hvad vi kan gøre her og nu, når uheldet er ude. Shock Kredsløbssvigt, dvs. ikke nok blod og dermed ilt ud i kroppens væv herunder hjernen. Hvis reaktionen ikke stoppes, skades nyrer, lever, hjerte og lunger,

Læs mere

Investeringen starter ved ca. 400 kr. pr. medarbejder (4 timers hjertestartertræning med 12 deltagere ekskl. moms).

Investeringen starter ved ca. 400 kr. pr. medarbejder (4 timers hjertestartertræning med 12 deltagere ekskl. moms). Din indsats betyder forskellen på liv og død For hvert minut, der går efter et hjertestop, mindskes chancen for at overleve med 7-10 procent På kun 6 timer kan du lære at gøre forskel på liv og død Hurtig

Læs mere

Redning. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2015

Redning. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2015 Redning Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2015 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2015 Nedenfor er anført vejledende plan for den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse, der

Læs mere

Beredskabsplan for Outrup Skole

Beredskabsplan for Outrup Skole Beredskabsplan for Outrup Skole Formål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for børn,

Læs mere

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Program. Præsentationsrunde

Slide 1. Slide 2. Slide 3. Program. Præsentationsrunde Slide 1 Udarbejdet af Bo Kvorning Slide 2 Program 10.00 Velkommen 10.15 Præsentationsrunde 10.30 Hvad er en hjælpetræner? 11.00 Hvorfor opvarmning? 11.45 Den gode hjælpetræner 12.00 Middag 12.30 Medbragte

Læs mere

Akut skadesbehandling - Fysioterapeut Katrine Boel Gjerum

Akut skadesbehandling - Fysioterapeut Katrine Boel Gjerum Katrine Boel Gjerum 1 Få den skadede til at holde sig i ro Stop al aktivitet omkring den skadede Lav hurtigt en grov-vurdering af skadens alvorlighed Lokalitet? Bløder det? Tilkald hjælp/redskaber (fx

Læs mere

af 5 10-12-2005 10:37

af 5 10-12-2005 10:37 Førstehjælp At-meddelelse nr. 4.04.19 Oktober 1995 Erstatter: December 1991 Baggrund Bekendtgørelse om byggepladsers og lignende arbejdssteders indretning. Bekendtgørelse om faste arbejdssteders indretning.

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop Varighed 4 timer. Version 1.0, revideret i november 2012. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop Varighed 4 timer. Version 1.0, revideret i november 2012. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Førstehjælp ved hjertestop Varighed 4 timer Version 1.0, revideret i november 2012 Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Førstehjælp ved hjertestop

Læs mere

Udsigt og indsigt - værdifuld læring...

Udsigt og indsigt - værdifuld læring... PAMU-UDDANNELSER - PRIVATE DAGPLEJERE - UDDANNELSER I ÅR 2018 Udsigt og indsigt - værdifuld læring... ucsyd.dk Førstehjælp 12 timers førstehjælp med bevis Indhold Du lærer, hvad du skal gøre, hvis du

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp og forebyggelse til børn. Varighed 150 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp og forebyggelse til børn. Varighed 150 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 150 minutter Juli 2016 Basisuddannelser TILVALGS- UDDANNELSE Funktions - uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for

Læs mere

Overvej f.eks.: - Hvilket idrætsbillede ønskes fremmet? - Hvilke normer og pædagogiske principper bør indgå i idrætsarbejdet?

Overvej f.eks.: - Hvilket idrætsbillede ønskes fremmet? - Hvilke normer og pædagogiske principper bør indgå i idrætsarbejdet? HVORDAN BLIVER MAN KLAR IGEN? Husk når noget går i stykker, skal det heles! Undgå derfor konkurrencepræget aktivitet indtil funktionen er genvundet fuldstændig. Planlæg i samarbejde mellem aktiv/træner

Læs mere

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Fomål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for

Læs mere

Uddannelsesplan. Medborgerførstehjælp. Varighed 420 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Uddannelsesplan. Medborgerførstehjælp. Varighed 420 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 420 minutter Juli 2016 Særtillæg - Medborger - 1,5 time Førstehjælp ved ulykker - 1,5 tiimer Førstehjælp ved hjertestop - 4 timer Basisuddannelser Tilvalgsuddannelser FUNKTIONS-

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp for voksne med ansvar for børn. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp for voksne med ansvar for børn. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Førstehjælp for voksne med ansvar for børn Førstehjælp og forebyggelse til børn - 2,5 timer Særtillæg - 0,5 timer Førstehjælp ved hjertestop - 4 timer Varighed 420 minutter Maj 2015 Basisuddannelser

Læs mere

Uddannelsesplan. Generhvervelse af Førstehjælp på erhvervsuddannelserne. Varighed 390 minutter. Juli 2016

Uddannelsesplan. Generhvervelse af Førstehjælp på erhvervsuddannelserne. Varighed 390 minutter. Juli 2016 Uddannelsesplan Generhvervelse af Førstehjælp på erhvervsuddannelserne Varighed 390 minutter Brancherelateret førstehjælp og forebyggelse Førstehjælp ved ulykker Førstehjælp ved hjertestop Juli 2016 Basisuddannelser

Læs mere

Grunduddannelse Redningshund

Grunduddannelse Redningshund i redningsberedskabet 5. del, afsnit 14, side 1 Grunduddannelse Redningshund Formål Formålet med uddannelsen er, at sætte fører og hund i stand til at færdes sikkert i et indsatsområde samt finde og påvise

Læs mere

Disse områder beskrives :

Disse områder beskrives : Disse retningslinjer er lavet for at sikre, at I ved, hvordan I skal forholde jer, når et barn har brug for hjælp i forhold til sygdom eller tilskadekomst. Hvis et barn kommer til skade eller bliver syg

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ombord på mindre fartøjer og i søsport Varighed 480 minutter. April Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ombord på mindre fartøjer og i søsport Varighed 480 minutter. April Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Førstehjælp ombord på mindre fartøjer og i søsport Varighed 480 minutter April 2017 Særtillæg - Førstehjælp ved Særtillæg - livstruende akutte sygdomme blødninger 1 time 0,5 time temperaturpåvirkninger

Læs mere

Førstehjælp ved kulilteforgiftning

Førstehjælp ved kulilteforgiftning Førstehjælp ved kulilteforgiftning Kulilte udvikles blandt andet ved ildebrand, udstødningsgasser fra motorer og ved dårlig forbrænding i anlæg, der forbrænder for eksempel gas, olie eller træ. Kulilten

Læs mere

Hvide kitler. Førstehjælpskurser. Strandvej 22, 4220 Korsør 18. Hvide kitler v/ Ken Kürstein Indehaver og civiløkonom

Hvide kitler. Førstehjælpskurser.  Strandvej 22, 4220 Korsør 18. Hvide kitler v/ Ken Kürstein Indehaver og civiløkonom Førstehjælpskurser Er I i virksomheden klar til at yde førstehjælp? Vi er nok mange der kan stille dette spørgsmål. Vi skræddersyr kurserne, så I får det, I har behov for i jeres virksomhed. Vi har flere

Læs mere