Redningsmidler vedligehold og udvikling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redningsmidler vedligehold og udvikling"

Transkript

1 Redningsmidler vedligehold og udvikling Søren Enemark Jensen Skibsinspektør Søfartsstyrelsen Hans-Henrik Madsen Global service direktør - VIKING

2 MSC Circ.1206 Hvorfor er MSC Cirkulære 1206 blevet til? Historik Problemer i forbindelse med implementering Løsninger på problemet Status Hvordan forventes dette nye krav om årlig certificeret kontrol at blive udført?

3 Hvorfor er MSC Cirkulære 1206 blevet til? Baggrunden er et uacceptabelt højt antal ulykker med personskade, når skibenes besætning afholder de lovpligtige øvelser med redningsbådene. Dette har medført, at IMO har udarbejdet MSC Cirkulære 1206, som i realiteten er en sammenskrivning og opdatering af en række tidligere MSC Cirkulærer, der alle relaterede sig til øvelser og vedligehold af redningsmidler.

4 Historik MSC75 i 2002, konkluderede, at antallet af ulykker med redningsudstyr i forbindelse med øvelser var uacceptabelt højt. Det blev endvidere konstateret, at ulykkerne overvejende skyldtes mangelfuld og uautoriseret vedligehold af udstyret særligt i forbindelse med: Redningsbådens on load-release kroge og tilhørende kabler, interlock og udløserhåndtag Kritiske dele af udsætningsarrangementet (bremser, wirer, endestop og blokke). Dette medførte, at MSC godkendte cirkulære 1049, der indeholdt en række opfordringer til flagstater, skibsbesætninger, fabrikanter af redningsbåde, klassifikationsselskaber m.v. om at tage de fornødne skridt til at forbedre sikkerheden for dette udstyr. Med henblik på at gøre erhvervet bekendt med disse opfordringer, udstedte Søfartsstyrelsen i 2002 en vejledning, der gennemførte cirkulærets opfordringer.

5 Historik Med baggrund i de erfaringer og midler som de forskellige administrationer havde tilegnet sig siden indførelsen af MSC cirkulære 1049, fandt IMO det hensigtsmæssigt, at foretage en sammenskrivning og opdatering af MSC cirkulære 1049 ulykker med redningsbåde, MSC cirkulære 1093 Retningslinier for periodisk service og vedligehold af redningsbåde, udsætningsarrangementer og kroge, 1136 øvelser med redningsbåde og 1137 simuleret udsætning af fritfaldsbåde. Denne sammenskrivning blev til MSC cirkulære Cirkulæret indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan udstyret skal kontrolleres. Som noget helt nyt er kravet om årligt certificerede eftersyn indført.

6 Problemer i forbindelse med implementering Det primære problem er kravet om at det årlige eftersyn nu skal udføres af en person certificeret af fabrikanten IMO havde ved udarbejdelsen ikke forudset, at det kunne være problematisk at nå at udvikle et netværk af certificerede personer, der kunne foretage det årlige krævede eftersyn. Medlemslandene var endvidere ikke enige om niveauet og kriterierne for en sådan certificering.

7 Løsninger på problemet Med henblik på at sikre ensartede certificeringer af personer, der kan foretage det årlige eftersyn, instruerede DE 50 en arbejdsgruppe i at udarbejde et udkast til hvordan denne certificering kunne foregå. Der blev opfordret til at tage udgangspunkt i Resolution A761(70) om godkendelse af servicestationer for redningsflåder. Der blev endvidere på MSC 83 opnået generel støtte til et forslag om, at det ikke kun var personer autoriseret af fabrikanten, der skulle kunne udføre det årlige syn. Baggrunden var, at flere lande forudser store problemer med overhovedet, at få et tilstrækkeligt netværk, der kan dække behovet, samt at mange skibe kan være udstyret med flere fabrikater af redningsudstyr hvilket i så fald ville medføre, at der skulle indtil flere certificerede personer om bord i skibet, for at udføre den årlige kontrol af udstyret.

8 Status IMO har opfordret medlemslandene til at vente med at implementere Cirkulæret, foreløbig indtil 2010, med henblik på at få infrastrukturen på plads. DE 50 instruerede ILAMA om at få foretaget en kortlægning af de nuværende fabrikanter, med henblik på at vurdere om det vil være teoretisk muligt at Cirkulæret vil kunne finde anvendelse fra ILAMA skal forelægge denne kortlægning for DE 51 i februar 2008.

9 Hvordan forventes det, at denne årlige kontrol kommer til at blive udført? En certificeret person udpeges af enten flagstaten eller fabrikant, i henhold til IMO s retningslinier. (retningslinierne kommer til at ligne Resolution 761(18) om godkendelse af servicestationer). Denne person foretager den årlige kontrol af udstyret, i henhold til Cirkulære 1206, og udsteder derefter et statement om, at udstyret er kontrolleret og fundet i orden. Flagstat eller klassifikationsselskab anvender derefter dette statement, i forbindelse med den årlige endossering eller udstedelse af skibets sikkerhedscertifikat.

10 Marked & Baggrund VIKING estimerer, at servicemarkedet er på redningsbåde, fritfaldsbåde og MOB-både med tilhørende udsætningsarrangementer og udløsersystemer/kroge I dag er der ca serviceudbydere på verdensplan med tilstrækkelige kompetencer til at udføre en kvalitetsmæssig rigtig service Til sammenligning er der ca serviceudbydere til service af opblæsbare redningsflåder og et tilsvarende antal til service af maritimt brandudstyr Den største udfordring ved MSC Circ.1206 er, at ca. 40% af alle redningsbåde, udsætningsarrangementer og udløsersystemer/kroge ikke længere er understøttede af producenterne

11 VIKING Netværk & Status på implementering VIKING går ind på dette servicemarked baseret på vores erfaringer som tidligere redningsbådsproducent og nuværende producent af MOB-både I dag kan vi udføre service på 18 datterselskaber, og vi estimerer, at af vores 230 autoriserede redningsflåde servicestationer er i stand til at udføre denne service På nuværende tidspunkt har vi servicesamarbejde med 10 forskellige producenter og har opnået 120 personlige certifikater til vores serviceteknikere VIKING vil forsætte en global indsats på dette område med det mål at blive en multi-brand serviceudbyder i 2010, hvor vi forventer at MSC Circ.1206 vil træde i kraft

12

13 Dansk forslag om en IMO standard for redningsflåder med forlænget serviceinterval (30 måneder) Oversigt Grundlag Baggrund for standarden Teknisk indhold af standarden Implementering af standarden Status

14 Oversigt Forslaget indeholder en standard for godkendelse af redningsflåder med op til 30 måneders serviceinterval Hensigten med forslaget er at sikre, at sådanne flåder i fremtiden vil blive underkastet en ensartet godkendelse, uanset hvor i verden godkendelsen foretages

15 Regelgrundlag Redningsflåder, skal i henhold til SOLAS underkastes et serviceeftersyn med højest 12 måneders interval. SOLAS kap III regel åbner dog mulighed for, at novel equipment altså udstyr, der adskiller sig fra det traditionelle og kendte, kan godkendes af flagstaten til længere eftersynsintervaller Danmark har godkendt redningsflåder med op til 30 måneders serviceinterval, indtil flådens 10. leveår, i henhold til reglen om novel equipment. Der er dog fortsat krav om en årlig udvendig inspektion af flåden. Disse godkendelser er baseret på tests, hvor flåderne inden den endelige godkendelse har været underkastet en 30 måneders forsøgsperiode på forskellige skibe. Inspektionen ved ud pakningen efter testen har afsløret, at der ikke er grund til at antage, at flåderne ikke skulle kunne fortsætte med dette eftersynsinterval.

16 Baggrund for standarden Danmark er af den opfattelse, at efterspørgslen på flåder med forlænget serviceinterval vil stige i fremtiden, og at flere lande derfor vil være tvunget til at opfinde egne procedurer og testkriterier ved godkendelse af sådanne flåder Det må derfor anses som hensigtsmæssigt, at der udarbejdes en international standard, der sikrer, at flåderne bliver underkastet en ensartet godkendelse - uanset hvilken flagstat, der foretager godkendelsen Danmark har endvidere et ønske om at få udarbejdet en teststandard, der på en relativ kort tidsperiode kan simulere den full scale test, der tidligere lå til grund for godkendelserne

17 Teknisk indhold i standarden Det er et alment kendt problem, at materialerne som flåderne er opbygget af, nedbrydes hurtigere under fugtige forhold. Samtidig kan det konstateres, at flåderne bliver udsat for kraftige rystelser og G-påvirkninger, der kan medføre indvendig slidtage m.v. Med henblik på at sikre, at disse forhold ikke forringer flådens funktionsevne mellem serviceintervallerne, indeholder standarden bl.a. krav om at: Redningsflåden, dens udstyr og fittings skal kunne holdes tør eksempelvis ved at indkapsle flåden i en lufttæt barriere eller pose, før den bliver lagt i flådecontaineren Flåden underkastes en tæthedsprøve i en prøveopstilling, hvor den over en periode på 4 døgn bliver udsat for skiftende temperaturer og overrislet med meget store vandmængder (DHC test IEC ). Efter denne test må fugtigheden inde i flåden ikke have ændret sig med mere end 2 %.

18 Teknisk indhold i standarden Der etableres mulighed for at kontrollere fugtigheden inde i flåden, ved den årlige inspektion om bord. Fugtigheden må ved den årlige inspektion ikke overstige en given grænse. Flåden underkastes en længere vibrations- og rystelses prøve (IEC ), hvor den udsættes for disse påvirkninger omkring de 3 frihedsgrader (x, y og z), med henblik på at simulere de påvirkninger som flåden bliver udsat for om bord på et skib i hårdt vejr. Flåden i tillæg til de normale testprocedurer bliver underkastet en række yderligere prøver, bl.a. pressure test og floor seam test.

19 Implementering af standarden Standarden bliver indarbejdet i de relevante dele af: SOLAS LSA koden Resolution A.689(17) Testing of life-saving Appliances (amended med MSC 81(70)) Resolution A.761(18) Recommendation on conditions for the approval of servicing stations for inflatable liferafts.

20 Status Der er etableret en korrespondancegruppe under DE 50, som skal fremsende et endeligt udkast til fremlæggelse på DE 51 i februar Der har været en generel bred enighed om forslaget i korrespondancegruppen, så det forventes, at DE 51 anerkender forslaget.

21 Målingskoncept

22 Godkendelseskriterier & Serviceprocessen 30 months 30 months 30 months 30 months 12 months 12 month 12 month 12 month 12 month 12 month 12 month 12 month 12 month Onboard inspection every 12 month 30 months 60 months 90 months 120 months Approved Approved Approved Approved Inspection by certified servicing station Inspection by certified servicing station Inspection by certified servicing station Inspection by certified servicing station

23 Serviceomkostninger - Scenariet Planning/administration Logistics Crane and support Transport Direct Service cost 12 month Conventional raft 30 month Extended Service Interval raft

24 PATENT PENDING Nyt Produkt Arktiske Redningsflåder Arktisk redningsflåde-koncept - mere et feature-koncept end et nyt produkt Baseret på en standard redningsflåde pakket i en container med indbyggede silikonegummivarmemadrasser designet til vindmølleindustrien Den udvendige kontrolboks kan levere strøm til 2 redningsflåder Interne tests og de endelige godkendelsestests med RMRS og DNV er gennemført i 3. kvartal Produktprogrammet er pt. begrænset til 6 DK+, 16 DK(F)+, 20 DK(F)+ og 25 DK(F)+

25 Nyt produkt VELS & SMS System AW Systemet fik Safety at Sea Award 2007 prisen for de innovative elementer i det forbedrede evakuerings forløb, hvor der kræves færre besætningsmedlemmer til at udsætte systemet. AR D W IN NI NG PR OD UC T

26 Nyt produkt VIKING Thermal Sensor Technology (TST) Intelligent beklædning

Regler vedr. brug af varmtvandskedler

Regler vedr. brug af varmtvandskedler Regler vedr. brug af varmtvandskedler Bo Ransfort Marine Engineer Inspector Pressure equipment Direct: +45 43 26 70 00 Mobile: +45 22 69 73 58 4. marts 2011 Bekendtgørelser 4 væsentlige bekendtgørelser:

Læs mere

Redningsflåden skal virke

Redningsflåden skal virke Tema om redningsflåder Redningsflåden skal virke Det kan få katastrofale følger, hvis redningsflåden ikke virker. Det kan ske, hvis den er pakket eller monteret forkert, eller hvis udløser-relæet er sat

Læs mere

NATIONAL CARGO SHIP SAFETY CERTIFICATE Nationalt sikkerhedscertifikat for lastskibe

NATIONAL CARGO SHIP SAFETY CERTIFICATE Nationalt sikkerhedscertifikat for lastskibe NATIONAL CARGO SHIP SAFETY CERTIFICATE Nationalt sikkerhedscertifikat for lastskibe This certificate shall be supplemented by a Record of Equipment (Form N) Dette certifikat skal suppleres med en udrustningsfortegnelse

Læs mere

SIKKER DRIFT. Det anbefaler en arbejdsgruppe under Fiskeskibsudvalget, som netop er kommet med en færdig rapport.

SIKKER DRIFT. Det anbefaler en arbejdsgruppe under Fiskeskibsudvalget, som netop er kommet med en færdig rapport. Enmandsbetjente fartøjer SIKKER DRIFT Informations-kampagner, periodiske syn, arbejdsmiljøsyn og risikovurdering - det er nogle af de ting, der skal forsøges for at gøre det mere sikkert at fiske på de

Læs mere

Navit sp/f. Del A Gennemførelse

Navit sp/f. Del A Gennemførelse Den Internationale Kode for Sikker Drift af Skibe og Forebyggelse af Forurening (International Safety Management-koden (ISM-koden)) Med rettelser gældende pr. 1. juli 2010 Del A Gennemførelse 1. Generelt

Læs mere

Basic Safety Training

Basic Safety Training Basic Safety Training Approved by Det Norske Veritas according to the GWO-standard Hvorfor GWO Formålet med GWO standarden er at forebygge og forhindre ulykker og arbejdsskader i vindmølleindustrien.

Læs mere

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0208 Offentligt

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0208 Offentligt Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0208 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 1.4.2014 COM(2014) 208 final 2014/0119 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som skal indtages på Den Europæiske

Læs mere

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion Version 1 / 30. september 2014 Indhold Hvorfor typegodkendelse? Hvem berører det? CoC og CoP De tre alternativer Forpligtelser og ansvar VBG GROUP SALES

Læs mere

Agri-Tank. Den professionelle landmands valg A CONSULT

Agri-Tank. Den professionelle landmands valg A CONSULT Agri-Tank Den professionelle landmands valg A CONSULT Vi er din ansvarlige samarbejdspartner Når du skal vælge den rigtige gylletank, er der mange faktorer, der skal tages hensyn til. Hvor stort er behovet

Læs mere

Service & Support Service Desk konference 16-17/11 2011

Service & Support Service Desk konference 16-17/11 2011 Service & Support Service Desk konference 16-17/11 2011 Indlæg Viking Viking IT Inspiration eller religion Forandringsledelse Incident i små bidder Resultater 10 bud VIKING Life-Saving Equipment Privatejet

Læs mere

Teknologi vs. kompetance Ved Mads Friis Sørensen FURUNO INS Training Center

Teknologi vs. kompetance Ved Mads Friis Sørensen FURUNO INS Training Center Teknologi vs. kompetance Ved Mads Friis Sørensen FURUNO INS Training Center Problemstilling: Meget har ændret sig omkring det udstyr man sætter ombord på skibene i dag, men efteruddannelsen er ikke nødvendigvis

Læs mere

Nyt Skibsinspektør & HSQE surveyor netværk. Velkommen til det første møde i det "nye" Skibsinspektør og HSEQ surveyor. netværk.

Nyt Skibsinspektør & HSQE surveyor netværk. Velkommen til det første møde i det nye Skibsinspektør og HSEQ surveyor. netværk. Velkommen til det første møde i det "nye" Skibsinspektør og HSEQ surveyor netværk. S Nyt Skibsinspektør & HSQE surveyor netværk Dit personlige Videns netværk kom og vær med til opstart af netværket EMUC

Læs mere

Kapitel II-1 Konstruktion bygning, inddeling og stabilitet, maskineri og elektriske anlæg. Afsnit A-1 Bygning af skibe

Kapitel II-1 Konstruktion bygning, inddeling og stabilitet, maskineri og elektriske anlæg. Afsnit A-1 Bygning af skibe Kapitel II-1 Konstruktion bygning, inddeling og stabilitet, maskineri og elektriske anlæg Afsnit A-1 Bygning af skibe 1 Følgende nye regel 3-12 tilføjes efter den eksisterende regel 3-11: "Regel 3-12 Beskyttelse

Læs mere

Spillemyndighedens certificeringsprogram. Retningslinjer for sårbarhedsscanning SCP.05.00.DK.1.0

Spillemyndighedens certificeringsprogram. Retningslinjer for sårbarhedsscanning SCP.05.00.DK.1.0 SCP.05.00.DK.1.0 Indhold Indhold... 2 1 Formålet med retningslinjer for sårbarhedsscanning... 3 1.1 Overblik over dette dokument... 3 1.2 Version... 3 2 Certificering... 3 2.1 Certificeringsfrekvens...

Læs mere

Spillemyndighedens certificeringsprogram. Teststandarder for online væddemål SCP.01.01.DK.1.0

Spillemyndighedens certificeringsprogram. Teststandarder for online væddemål SCP.01.01.DK.1.0 SCP.01.01.DK.1.0 Indhold Indhold... 2 1 Formålet med teststandarderne... 3 1.1 Overblik over dette dokument... 3 1.2 Version... 3 2 Certificering... 3 2.1 Certificeringsfrekvens... 3 2.1.1 Første certificering...

Læs mere

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender Fødevarestyrelsen 7. februar 2007

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender Fødevarestyrelsen 7. februar 2007 Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 206 Offentligt Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender Fødevarestyrelsen 7. februar 2007 NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til ændring af Kommissions

Læs mere

Godkendelse af husstandsmøller

Godkendelse af husstandsmøller Godkendelse af husstandsmøller Temadag om mini- og husstandsmøller Fredag den 14. september 2012 i Messe C i Fredericia Peggy Friis DTU Vindenergi Energistyrelsens Godkendelsessekretariat Energistyrelsens

Læs mere

Bilag til bekendtgørelse om teknisk forskrift om udstyr i skibe. Udstyr i skibe skal opfylde bestemmelserne i følgende direktiv:

Bilag til bekendtgørelse om teknisk forskrift om udstyr i skibe. Udstyr i skibe skal opfylde bestemmelserne i følgende direktiv: Bilag 1 Bilag til bekendtgørelse om teknisk forskrift om udstyr i skibe Udstyr i skibe skal opfylde bestemmelserne i følgende direktiv: RÅDETS DIREKTIV 96/98/EF af 20. december 1996 om udstyr på skibe

Læs mere

Regler for servicering af husstandsmøller i alle aldre og størrelser

Regler for servicering af husstandsmøller i alle aldre og størrelser Regler for servicering af husstandsmøller i alle aldre og størrelser Temadag om mini- og husstandsmøller Fredag d. 20. september, 2013 Messe C i Fredericia Peggy Friis DTU Vindenergi Energistyrelsens Godkendelsessekretariat

Læs mere

Kabel- og rørforseglinger

Kabel- og rørforseglinger Kabel- og rørforseglinger KLIKSEAL KLIKSEAL Klikseal Klikseal er en revolutionerende to-komponent forsegling med kabelforankring noget helt nyt på markedet. Forseglingerne er designet med innovation og

Læs mere

Bilag 1 af 28. juni 2017 Reg. nr Annex 1 of 28th June 2017

Bilag 1 af 28. juni 2017 Reg. nr Annex 1 of 28th June 2017 Specifikation af akkrediteringsområde Trykbærende udstyr PED 2014/68/EU som implementeret ved Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 190/2015: Trykbærende udstyr - alt Godkendelse af procedurer og metoder

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe) Lovtidende A Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe) I medfør af 24 b, i lov om skibes besætning, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv Færgefart Kurser for ansatte inden for færgefart Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus grundlæggende STCW regulation A/VI/1-1, A-VI/1-3 og A-VI/1-4 Varighed:

Læs mere

Høringssvar til udkast af bekendtgørelse om drift m.v. af offshoreanlæg m.v.

Høringssvar til udkast af bekendtgørelse om drift m.v. af offshoreanlæg m.v. Dok.nr: 48618 v1 Ref.: PB/PB E-mail: pb@frinet.dk Energistyrelsen 6. december 2010 ENS j.nr. 1129/1079-0023 Høringssvar til udkast af bekendtgørelse om drift m.v. af offshoreanlæg m.v. Foreningen af Rådgivende

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0593 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0593 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0593 Bilag 2 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 27. februar 2006 /DAL Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om rederes erstatningsansvar

Læs mere

MLC 2006 Implementering. Tim Engell Pedersen H.S.E.Q. Manager / DPA, herning shipping a.s.

MLC 2006 Implementering. Tim Engell Pedersen H.S.E.Q. Manager / DPA, herning shipping a.s. MLC 2006 Implementering Tim Engell Pedersen H.S.E.Q. Manager / DPA, herning shipping a.s. Agenda Regelsættet Regeleksempler Implementering Udfordringer Status MLC 2006 Formål Yderligere sikring af søfarendes

Læs mere

Oplæg til fremtidig dansk. Teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling og opstilling af vindmøller

Oplæg til fremtidig dansk. Teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling og opstilling af vindmøller 10. juli 2007 Oplæg til fremtidig dansk Teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling og opstilling af vindmøller Baggrund Den nuværende danske godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling

Læs mere

Bekendtgørelse om Meddelelser fra Søfartsstyrelsen B, teknisk forskrift om skibes bygning og udstyr m.v. asfaf

Bekendtgørelse om Meddelelser fra Søfartsstyrelsen B, teknisk forskrift om skibes bygning og udstyr m.v. asfaf Bekendtgørelse om Meddelelser fra Søfartsstyrelsen B, teknisk forskrift om skibes bygning og udstyr m.v. asfaf Kapitel XIII Kapitel XIII Afsnit A Regel 1 Regel 2 Afsnit B Regel 3 Regel 3-1 Regel 4 Regel

Læs mere

Webstech trådløs overvågning af din Biomasse

Webstech trådløs overvågning af din Biomasse Diameter 91 mm Ekst. antenne længde 2,77 m Kabinet: Interval Frekvens Rækkevidde op til 50 m (placeret i fri luft, foroven på biomassen) TEMPERATUR Målingsskala - 20 til 80 C Nøjagtighed +/ - 0,4 C (mellem

Læs mere

Offshore service skibe Lovgivning og regler Status og fremtiden

Offshore service skibe Lovgivning og regler Status og fremtiden Offshore service skibe Lovgivning og regler Status og fremtiden Mandag d. 9. marts 2015 Katrine Lee Jørgensen, Skibsteknisk konsulent, Søfartsstyrelsen Oversigt Introduktion Lovgivning for offshore service

Læs mere

DNV i funktionen som egenkontrol

DNV i funktionen som egenkontrol DNV i funktionen som egenkontrol INDEX DNV kort fortalt Dansk lovgivning og egenkontrolprincippet Verifikationstjenester i Danmark Verifikationstjenester offshore DNV kort fortalt Global Organisation DNV

Læs mere

Spillemyndighedens certificeringsprogram. Retningslinjer for indtrængningsefterprøvning SCP DK.1.1

Spillemyndighedens certificeringsprogram. Retningslinjer for indtrængningsefterprøvning SCP DK.1.1 SCP.04.00.DK.1.1 Indhold Indhold... 2 1 Formålet med retningslinjer for indtrængningsefterprøvning... 3 1.1 Overblik over dette dokument... 3 1.2 Version... 3 1.3 Anvendelsesområde... 3 2 Certificering...

Læs mere

Aftale om samarbejde mellem Søfartsstyrelsen og Energistyrelsen om varetagelse af kompetenceområder efter offshoresikkerhedsloven m.v.

Aftale om samarbejde mellem Søfartsstyrelsen og Energistyrelsen om varetagelse af kompetenceområder efter offshoresikkerhedsloven m.v. Aftale om samarbejde mellem og om varetagelse af kompetenceområder efter offshoresikkerhedsloven m.v. 1. Indledning. Denne aftale indgås mellem og på den måde, at den praktiske udmøntning af aftalen varetages

Læs mere

Valg af automationsplatform

Valg af automationsplatform Valg af automationsplatform - i en global virksomhed En global markeds leder VELUX Gruppens nøgle tal 40 salgs selskaber i hele verden 23 produktions fabrikker I elleve lande 10,000 ansatte globalt Technology

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT Bruxelles, den 10. juli 2018 Ophæver og erstatter meddelelsen af 27. februar 2018 MEDDELELSE TIL INTERESSENTER DET FORENEDE KONGERIGES

Læs mere

Når kunden spørger til certificeringer af produktion af fødevarekontaktmaterialer

Når kunden spørger til certificeringer af produktion af fødevarekontaktmaterialer Når kunden spørger til certificeringer af produktion af fødevarekontaktmaterialer Baggrund Der findes omfattende international og national lovgivning og regler på fødevareområdet, men modsat den almindelige

Læs mere

Forebyggende arbejde

Forebyggende arbejde Seminar om arbejdsulykker Forebyggende arbejde Anmeldelse af arbejdsulykker bliver ikke kun brugt til erstatningssager. Både Fiskeriets Arbejdsmiljøtjeneste og Søfartsstyrelsens OK-Enhed bruger anmeldelserne

Læs mere

SØULYKKESRAPPORT FRA OPKLARINGSENHEDEN. D U E O D D E A r b e j d s u l y k k e d e n 1 3. a p r i l 2 0 1 0

SØULYKKESRAPPORT FRA OPKLARINGSENHEDEN. D U E O D D E A r b e j d s u l y k k e d e n 1 3. a p r i l 2 0 1 0 SØULYKKESRAPPORT FRA OPKLARINGSENHEDEN D U E O D D E A r b e j d s u l y k k e d e n 1 3. a p r i l 2 0 1 0 SØFARTSSTYRELSEN, Vermundsgade 38 C, 2100 København Ø Tlf. 39 17 44 00, Fax: 39 17 44 16 CVR-nr.:

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 463 af 29. juli 1988 om syn og certifikater m.v.

Bekendtgørelse nr. 463 af 29. juli 1988 om syn og certifikater m.v. Bekendtgørelse nr. 463 af 29. juli 1988 om syn og certifikater m.v. Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, og 28 i lov nr. 98 af 12. marts 1980

Læs mere

Periodiske undersøgelser af: Trykbeholdere Rørsystemer Dampkedler Enheder Notified body no. 1727

Periodiske undersøgelser af: Trykbeholdere Rørsystemer Dampkedler Enheder Notified body no. 1727 Guide for periodiske undersøgelser jf. bekendtgørelse nr. 100 Periodiske undersøgelser af: Trykbeholdere Rørsystemer Dampkedler Enheder Notified body no. 1727 Revideret 24-3-2014 Forord Inspecta udfører

Læs mere

Sikkerhedsarbejde om bord i skibe

Sikkerhedsarbejde om bord i skibe Sikkerhedsarbejde om bord i skibe I denne pjece kan du læse om sikkerhedsarbejde i skibe. Pjecen fortæller om bestemmelserne i kapitel XIA i Meddelelser fra Søfartsstyrelsen A om sikkerhedsarbejde i handelsskibe,

Læs mere

Yvirlit við links til avsnittini:

Yvirlit við links til avsnittini: DEL A OBLIGATORISKE KRAV VEDRØRENDE BESTEMMELSERNE I KAPITEL XI-2 I DEN INTERNATIONALE KONVENTION OM SIKKERHED FOR MENNESKELIV PÅ SØEN, 1974, MED ÆNDRINGER Yvirlit við links til avsnittini: 1. 1. Generelt

Læs mere

Den Europæiske Unions Tidende L 91/7

Den Europæiske Unions Tidende L 91/7 3.4.2009 Den Europæiske Unions Tidende L 91/7 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 272/2009 af 2. april 2009 om supplering af de fælles grundlæggende normer for civil luftfartssikkerhed som fastlagt i bilaget

Læs mere

BUCCMA ENERGY SPIRAL System Runde ventilationskanaler og fittings

BUCCMA ENERGY SPIRAL System Runde ventilationskanaler og fittings BUCCMA ENERGY SPIRAL System Runde ventilationskanaler og fittings Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i dimensioner og tekniske data på produkterne pga. deres løbende forbedringer. BUCCMA ENERGY

Læs mere

Politik om bekæmpelse af bestikkelse

Politik om bekæmpelse af bestikkelse Politik om bekæmpelse af bestikkelse Indledning RPC koncernen Plc ( selskabet ) fører en nultolerancepolitik i forhold til bestikkelse og korruption i sine globale forretningsaktiviteter, i både den offentlige

Læs mere

AVN HYDRAULIK AVN HYDROPOWER HYDRAULIK WE KNOW HOW

AVN HYDRAULIK AVN HYDROPOWER HYDRAULIK WE KNOW HOW AVN HYDROPOWER AVN HYDRAULIK HYDRAULIK WE KNOW HOW SERVICE REPARATION MONTAGE KOMPONENTSALG 3 NAVNE ÉN VIRKSOMHED BEDSTE SERVICE Vores kompetente serviceteam renoverer og servicerer alle fabrikater. Med

Læs mere

Baggrund om projektet Certificering af skoventreprenører en genvej til certificering af mindre skovejendomme

Baggrund om projektet Certificering af skoventreprenører en genvej til certificering af mindre skovejendomme Baggrund Mens FSC og PEFC skovcertificering er blevet stadigt mere udbredt blandt større statslige, andre offentlige og private skov ejere verden over, er det samme ikke tilfældet for små og mindre ejendomme

Læs mere

Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten

Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten Punkt 1 med underpunkter indarbejdes i samarbejdsbilaget, mens punkt 2 indarbejdes i bilag 1 (tidsplanen) og 3 samt 4 med underpunkter

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 30.5.2018 DA L 133/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINER KOMMISSIONENS ENNEMFØRELSESFORORDNIN (EU) 2018/773 af 15. maj 2018 om krav til design, konstruktion og ydeevne samt prøvningsstandarder

Læs mere

Trafikministeriet. Notat : 119-1. : 14. november 2002. : 2. Kontor

Trafikministeriet. Notat : 119-1. : 14. november 2002. : 2. Kontor Trafikministeriet Notat Dato J.nr. Sagsbeh. Org. enhed : 14. november 2002 : 119-1 : JLo : 2. Kontor Foreløbig orientering om kommende internationale regler om forebyggelse af terrorhandlinger m.v. mod

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0590 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0590 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0590 Bilag 2 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 17. marts 2006 /jlo Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om de grundlæggende

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 3. maj Bekendtgørelse om verificering af vægten på pakkede containere. 29. april Nr. 397.

Lovtidende A Udgivet den 3. maj Bekendtgørelse om verificering af vægten på pakkede containere. 29. april Nr. 397. Lovtidende A 2016 Udgivet den 3. maj 2016 29. april 2016. Nr. 397. Bekendtgørelse om verificering af vægten på pakkede containere I medfør af 1, stk. 3, 3, stk. 1, nr. 1, 2, 6 og 10, 4, stk. 2, 24, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om anerkendelse og autorisation af organisationer, som udfører inspektion og syn af skibe 1)

Bekendtgørelse om anerkendelse og autorisation af organisationer, som udfører inspektion og syn af skibe 1) Bekendtgørelse om anerkendelse og autorisation af organisationer, som udfører inspektion og syn af skibe 1) I medfør af 22, stk. 1 og 2, i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse nr. 72 af 17.

Læs mere

NOTAT. J.nr. MST-719-00054 Ref. ANNSC/SORNM Den 13. april 2012. GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT til FOLKETINGET

NOTAT. J.nr. MST-719-00054 Ref. ANNSC/SORNM Den 13. april 2012. GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT til FOLKETINGET Europaudvalget 2011 KOM (2012) 0118 Bilag 1, KOM (2012) 0120 Bilag 1 Offentligt NOTAT J.nr. MST-719-00054 Ref. ANNSC/SORNM Den 13. april 2012 GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT til FOLKETINGET Kommissionens forslag

Læs mere

Stenca Trading. Penetration Seals Den optimale form for brandbeskyttelse

Stenca Trading. Penetration Seals Den optimale form for brandbeskyttelse Penetration Seals Den optimale form for brandbeskyttelse Penetration Seal / et fleksibelt passiv brandsikringssystem. Stenca Penetration Seals er udviklet og testet for at imødegå de nyeste standarder

Læs mere

Godkendelse af LNG-bunkring

Godkendelse af LNG-bunkring Udkast (16/12-2013) Godkendelse af LNG-bunkring 1 Dette notat er en oversigt over de forhold, der skal overvejes i forbindelse med en ansøgning om bunkring af LNG i Danmark. Forholdene vedrører: Sikkerhed,

Læs mere

UDTALELSE nr. 5/2007 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR

UDTALELSE nr. 5/2007 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR UDTALELSE nr. 5/2007 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR om muligheden for at ændre forordning (EF) nr. 1702/2003, for så vidt angår gennemførselsbestemmelserne for miljøcertificering af luftfartøjer

Læs mere

Sikkerhedsarbejde. Afsnit A Sikkerhedsarbejde i handelsskibe og større fiskeskibe. Regel 1 Anvendelse og definitioner. Regel 2 Passagerskibe

Sikkerhedsarbejde. Afsnit A Sikkerhedsarbejde i handelsskibe og større fiskeskibe. Regel 1 Anvendelse og definitioner. Regel 2 Passagerskibe GÆLDENDE Sikkerhedsarbejde Kapitel XI af 1. september 2013 Afsnit A Sikkerhedsarbejde i handelsskibe og større fiskeskibe Regel 1 Anvendelse og definitioner 1 I handelsskibe, hvor den fastsatte besætning,

Læs mere

Fællesmøde om liquefied natural gas i danske havne

Fællesmøde om liquefied natural gas i danske havne Fællesmøde om liquefied natural gas i danske havne Status på arbejdet i IMO og ESSF Samarbejde mellem danske myndigheder Kosan Crisplant den 27. november 2014 Palle Kristensen Søfartsstyrelsen Indhold

Læs mere

Fiskeriets Arbejdsmiljøråd inviterer alle fiskere, deres pårørende og andre interesserede til åbningen af Projekt Hanstholm.

Fiskeriets Arbejdsmiljøråd inviterer alle fiskere, deres pårørende og andre interesserede til åbningen af Projekt Hanstholm. 26-02-2004 Tema om Projekt Hanstholm 3 MÅNEDER I ARBEJDSMILJØETS TEGN 15. marts inviterer Fiskeriets Arbejdsmiljøråd alle til åbningen af Projekt Hanstholm. Det kommer til at løbe over tre måneder. Den

Læs mere

VURDERING AF ERHVERVSØKONOMISKE KONSEKVENSER I BEKENDTGØRELSER

VURDERING AF ERHVERVSØKONOMISKE KONSEKVENSER I BEKENDTGØRELSER VURDERING AF ERHVERVSØKONOMISKE KONSEKVENSER I BEKENDTGØRELSER Titel på bekendtgørelse: Bekendtgørelse om Meddelelser fra Søfartsstyrelsen B, skibes bygning og udstyr m.v. Der er tale om en dansk implementering

Læs mere

HSEQ set fra underleverandør siden

HSEQ set fra underleverandør siden April 1, 2004 HSEQ set fra underleverandør siden HSEQ HSEQ Kvalitetsbegrebet Sikkerhedsniveau Indhold Lovgivningsstruktur IMO Konventioner, Koder, Resolutioner,Cirkulærer EU Direktiver, ISO/CEN Standarder

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0555 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0555 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0555 Bilag 1 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 2. februar 2012 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID

RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID HER KAN DU FÅ DÆKKET DINE KRAV TIL SLID Det slidbestandige Raex-stål er designet til Stålkonstruktioner, der udsættes for slitage. Det slidbestandige Raex-stål kan forlænge

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. april 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. april 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. april 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0080 (NLE) 8249/17 FORSLAG fra: modtaget: 12. april 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: MAR 77 OMI 22 EU-GNSS

Læs mere

ERTMS versioner, funktionalitet og forenelighed

ERTMS versioner, funktionalitet og forenelighed Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt ERTMS versioner, funktionalitet og forenelighed 19.06.2018 Præsenteret af Jens Holst Møller 1 Hovedkonklusion Problemstilling:

Læs mere

Sotea A/S 19. april 2016 version 1.0 1

Sotea A/S 19. april 2016 version 1.0 1 version 1.0 1 1.... 3 2.... 3 3.... 4 4.... 5 5.... 5 6.... 6 7.... 6 version 1.0 2 1. Nærværende Service Level Agreement dokumenterer det aftalte serviceniveau, og beskriver kundens garanti i forbindelse

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2009R0272 DA 21.03.2013 003.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 272/2009 af 2. april 2009 om supplering

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 320/8 Den Europæiske Unions Tidende 17.11.2012 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 1078/2012 af 16. november 2012 om en fælles sikkerhedsmetode for overvågning, der skal anvendes af jernbanevirksomheder

Læs mere

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret HØR ING SN OT AT EK ST ERNE HØR INGSPART ER 25. Juni 2012 J.nr. 2110/1181-0208 Ref. spo Skriftlig høring om udkast til bekendtgørelse om teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling, opstilling,

Læs mere

. Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten

. Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten . spe. Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten Nedenstående er opdelt i to afsnit. Første afsnit indeholder bestemmelser, der forventes indarbejdet i Samarbejdsbilaget. Andet

Læs mere

Thomas Bruun, ETA-Danmark A/S

Thomas Bruun, ETA-Danmark A/S Thomas Bruun, ETA-Danmark A/S Tekniske specifikationer Harmoniserede standarder Europæiske tekniske godkendelser ETA er i forhold til standarder CE Mærkning Attestering af overensstemmelse Systemer Fabrikskontrol

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

Maritime Labor Convention - MLC 2006. Hvordan gik det så og hvor er vi egentlig henne i dag

Maritime Labor Convention - MLC 2006. Hvordan gik det så og hvor er vi egentlig henne i dag Maritime Labor Convention - MLC 2006 Hvordan gik det så og hvor er vi egentlig henne i dag Jens Nielsen Master Mariner, Senior Surveyor, MMS Auditor, ILO Inspector Copenhagen Marine Management Services

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK 31.10.2003 L 283/81 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE af 23. oktober 2003 om de deltagende medlemsstaters transaktioner med deres arbejdsbeholdninger i udenlandske valutater

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0300 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0300 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0300 Bilag 1 Offentligt NOTAT Den 7. juni 2013 GRUND- og NÆRHEDSNOTAT til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Miljøudvalg Kommissionens forslag til rådsbeslutning om

Læs mere

DIN PARTNER PÅ ENERGIEFFEKTIVISERING

DIN PARTNER PÅ ENERGIEFFEKTIVISERING DIN PARTNER PÅ ENERGIEFFEKTIVISERING Korrekt indretning og køling af serverrum Reducer energiomkostningerne Forøg effektiviteten Få sikrere drift Lad os rådgive om korrekt køling og indretning af serverrum

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK 19.10.2001 DA De Europæiske Fællesskabers Tidende L 276/21 II (Retsakter hvis offentliggørelse ikke er obligatorisk) DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE af 27. september

Læs mere

Maritime helikopteruddannelser og FELS. Hvorfor FELS? KK Søren Tversted, pens. pva Center for Taktik. Temadage om Fjernundervisning 2016

Maritime helikopteruddannelser og FELS. Hvorfor FELS? KK Søren Tversted, pens. pva Center for Taktik. Temadage om Fjernundervisning 2016 KK Søren Tversted, pens. pva Center for Taktik Hvorfor FELS? Temadage om Fjernundervisning 2016 Lidt historik Helikopterbærende enheder Ambitionsniveauet Udfordringen / Uddannelsesbehov Løsning => FELS

Læs mere

Meget mere end bare fugebånd

Meget mere end bare fugebånd Meget mere end bare fugebånd Bedre isoleringseffekt Markedets bedste garantier Sikker support på byggepladsen December 2015 Professionelle fugeløsninger til professionelle fagfolk Stærke løsninger overalt

Læs mere

Inspektion på Marine og Offshore kraner på skibe. By Ian Fleming McCurdie 20. November 2014, version 1

Inspektion på Marine og Offshore kraner på skibe. By Ian Fleming McCurdie 20. November 2014, version 1 Inspektion på Marine og Offshore kraner på skibe. By Ian Fleming McCurdie 20. November 2014, version 1 Alle skibe har kraner som skal kontrolleres årligt og re-certificeret hvert 5 år. Kraner er ikke underlagt

Læs mere

TRADITION MØDER DOKUMENTATION. Af teknik udvalget

TRADITION MØDER DOKUMENTATION. Af teknik udvalget 1 TRADITION MØDER DOKUMENTATION Af teknik udvalget PROBLEMSTILLING. Brandbeskyttelse af stålkonstruktion til R 60 ( BD 60) Tradition Dokumentation Anvendelse af 3 lag beklædning med samlet tykkelse på

Læs mere

Lovpligtige eftersyn. Indledning

Lovpligtige eftersyn. Indledning Lovpligtige eftersyn Indledning Selvom maskiner og andre tekniske hjælpemidler anvendes og indrettes forsvarligt, er der behov for at gå dem igennem med jævne mellemrum for at se, om sikkerhedsforanstaltningerne

Læs mere

BILAG 2. UDKAST (10. juli 2015)

BILAG 2. UDKAST (10. juli 2015) BILAG 2 UDKAST (10. juli 2015) Bekendtgørelse om verificering af vægten på pakkede containere I medfør af 1, stk. 3, 3, stk. 1, nr. 1, 2, 6 og 10, 4, stk. 2, 24, stk. 2, og 32, stk. 8, i lov om sikkerhed

Læs mere

SKABELON FOR VURDERING AF ERHVERVSØKONOMISKE KONSEKVENSER I BEKENDTGØRELSER

SKABELON FOR VURDERING AF ERHVERVSØKONOMISKE KONSEKVENSER I BEKENDTGØRELSER SKABELON FOR VURDERING AF ERHVERVSØKONOMISKE KONSEKVENSER I BEKENDTGØRELSER Titel på bekendtgørelse: Bekendtgørelse om Meddelelser fra Søfartsstyrelsen B, skibes bygning og udstyr m.v. Der er tale om en

Læs mere

Dansk Akvakulturs politik til sikring af bæredygtig åleopdræt

Dansk Akvakulturs politik til sikring af bæredygtig åleopdræt Dansk Akvakulturs politik til sikring af bæredygtig åleopdræt Politik Dansk Akvakultur arbejder proaktivt for at sikre et bæredygtigt Dansk opdræt af ål. Det kræver tiltag på en række centrale områder,

Læs mere

Temadag om husstandsmøller

Temadag om husstandsmøller Temadag om husstandsmøller Typegodkendte husstandsmøller på det danske marked Fredag den 18. september 2015 i Fredericia Peggy Friis Energistyrelsens Godkendelsessekretariat for Vindmøller (EGV) DTU Vindenergi

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0208 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0208 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0208 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.4.2013 COM(2013) 208 final 2013/0111 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på vegne

Læs mere

UDTALELSE nr. 02/2006 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR

UDTALELSE nr. 02/2006 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR UDTALELSE nr. 02/2006 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR om muligheden for at ændre artikel 7, stk. 3, litra c), i Kommissionens forordning (EF) nr. 2042/2003 om vedvarende luftdygtighed af

Læs mere

NOTAT UDBUDSBESKRIVELSE. Nabotjek af overimplementering og nationale særregler for danskflagede

NOTAT UDBUDSBESKRIVELSE. Nabotjek af overimplementering og nationale særregler for danskflagede NOTAT UDBUDSBESKRIVELSE Nabotjek af overimplementering og nationale særregler for danskflagede skibe Regeringens implementeringsudvalg har besluttet, at der skal udføres et nabotjek af, hvorvidt dansk

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.6.2019 C(2019) 4548 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 26.6.2019 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2016/1629 om fastsættelse

Læs mere

Ships and marine technology Survival equipment for survival craft and rescue boats

Ships and marine technology Survival equipment for survival craft and rescue boats Dansk standard DS/ISO 18813 1. udgave 2006-05-19 Skibs- og marineteknologi Overlevelsesudstyr til redningsbåde og mand-overbord-både Ships and marine technology Survival equipment for survival craft and

Læs mere

Keep up the good work LIFTING & SECURING. Fakta om AGON stropper.

Keep up the good work LIFTING & SECURING. Fakta om AGON stropper. Keep up the good work LIFTING & SECURING OM AGON - Skandinaviens største Virksomheden blev grundlagt i 2000, som en handelsvirksomhed. Udviklingen har været stærk og positiv, så vi i dag både har egenproduktion

Læs mere

XFlow. Vandtågesystem. Til landapplikationer. Fire Fighting

XFlow. Vandtågesystem. Til landapplikationer. Fire Fighting XFlow Vandtågesystem Til landapplikationer Fire Fighting XFlow Vandtågesystem Spar tid, plads og penge... og red liv, hvis uheldet er ude der er masser af fordele ved et XFlow Vandtågesystem XFlow er et

Læs mere

RCM-procedure Fejlkoder

RCM-procedure Fejlkoder FMECA RCM-procedure Fejlkoder Kode Forklaring Kode Forklaring BLOK Blokkeret/tilstoppet OVER Overhedning DEFO Deformeret REV Revet over FAST Sidder fast REV Revnet FORB Dårlig forbindelse RYST Ryster/vibrerer

Læs mere

VEJLEDNING OM SKIBETS SIKRINGSALARMSYSTEM (SHIP SECURITY ALERT SYSTEM SSAS)

VEJLEDNING OM SKIBETS SIKRINGSALARMSYSTEM (SHIP SECURITY ALERT SYSTEM SSAS) VEJLEDNING OM SKIBETS SIKRINGSALARMSYSTEM (SHIP SECURITY ALERT SYSTEM SSAS) Søfartsstyrelsen, 27. november 2007 Alle skibe omfattet af ISPS koden skal udstyres med et sikringsalarmsystem efter nærmere

Læs mere

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 19 Offentligt

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 19 Offentligt Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del EU Note 19 Offentligt Europaudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer 8. april 2014 EU-dom giver Rådet og Parlamentet et skøn mht. at vælge mellem

Læs mere

Service og reparation af hydrauliske systemer. PMC Technology A/S

Service og reparation af hydrauliske systemer. PMC Technology A/S Service og reparation af hydrauliske systemer PMC Technology A/S Vi har alt, hvad man kan tænke sig af sin serviceleverandør Det er dyrt, når hydrauliske systemer står stille. Derfor er der behov for en

Læs mere