5-1. Prøver og recertificering. Der skelnes mellem syv påtegninger/certifikater i svejsepasset: BASIS, PLADE, RØR, UVE, USME, GAS og MEMBRAN.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "5-1. Prøver og recertificering. Der skelnes mellem syv påtegninger/certifikater i svejsepasset: BASIS, PLADE, RØR, UVE, USME, GAS og MEMBRAN."

Transkript

1 5-1 Prøver og recertificering Der skelnes mellem syv påtegninger/certifikater i svejsepasset: BASIS, PLADE, RØR, UVE, USME, GAS og MEMBRAN. BASIS = Svejsning af tykvæggede plastmaterialer ved metoderne varmluft-, ekstruder-, stuk-, muffe- samt elektrosvejsning. PLADE = Svejsning af tykvæggede plastmaterialer ved metoderne varmluft- og ekstrudersvejsning. RØR = Svejsning af rørsystemer i plast ved metoderne ekstruder-, stuk-, muffe- samt elektrosvejsning. UVE = Udvidet til varmluft- og ekstrudersvejsning. USME = Udvidet til stuk-, muffe- og elektrosvejsning. GAS = Gasforsyning og gassens egenskaber MEMBRAN = Svejsning af polymermembraner ved metoderne varmluft-, kontaktvarme- samt ekstrudersvejsning. For at opnå disse påtegninger, skal man deltage og bestå uddannelsen med afsluttende prøve inden for den kategori, man ønsker at blive certificeret efter. Generelt for BASIS, PLADE, RØR og MEMBRAN stilles følgende krav til uddannelse: Plastsvejseren skal mindst have en grunduddannelse svarende til den danske folkeskole og have gennemført et af Arbejdsmarkedsstyrelsens godkendte uddannelser i almene fag eller for området relevant faglig uddannelse som fx plastmager. (Se adgangsbetingelser i afsnit: Deltageren). Prøveomfang og bedømmelsesgrundlag er beskrevet i DS 2383/SBC 243 Anneks B, C og D. Krav for opnåelse af plastsvejsecertifikat med påtegning BASIS En person, der opfylder adgangskravene (se deltageren) til BASIS, gennemfører uddannelsen og består den afsluttende prøve, kan mod at indbetale gebyr indløse et plastsvejsecertifikat med påtegningen BASIS. (Prøven er beskrevet i og skal bestås i henhold til SBC 243). Krav for opnåelse af plastsvejsecertifikat med påtegning PLADE En person, der opfylder adgangskravene (se deltageren) til PLADE, gennemfører uddannelsen og består den afsluttende prøve, kan mod at indbetale gebyr indløse et plastsvejsecertifikat med påtegningen PLADE. (Prøven er beskrevet i og skal bestås i henhold til SBC 243). Krav for opnåelse af plastsvejsecertifikat med påtegning RØR En person, der opfylder adgangskravene (se deltageren) til RØR, gennemfører uddannelsen og består den afsluttende prøve, kan mod at indbetale gebyr indløse et plastsvejsecertifikat med påtegningen RØR. (Prøven er beskrevet i og skal bestås i henhold til SBC 243). Krav for opnåelse af plastsvejsecertifikat med påtegning UVE En person, der opfylder adgangskravene (se deltageren) til UVE, gennemfører uddannelsen og består den afsluttende prøve, kan mod at indbetale gebyr indløse et plastsvejsecertifikat med påtegningen UVE. (Prøven er beskrevet i og skal bestås i henhold til SBC 243).

2 5-2 Krav for opnåelse af udvidet plastsvejsecertifikat med påtegning USME En person, der opfylder adgangskravene (se deltageren) til USME, gennemfører uddannelsen og består den afsluttende prøve, kan mod at indbetale gebyr indløse et plastsvejsecertifikat med påtegningen USME. (Prøven er beskrevet i og skal bestås i henhold til SBC 243). Krav for opnåelse af udvidet plastsvejsecertifikat med påtegning GAS En plastsvejser med gyldigt plastsvejsecertifikat med påtegning USME kan efter uddannelsen gå op til en udvidet prøve GAS. Prøven er beskrevet i og skal bestås i henhold til SBC 243. Krav for opnåelse af udvidet plastsvejsecertifikat med påtegning MEMBRAN En person, der opfylder adgangskravene (se deltageren) til MEMBRAN, gennemfører uddannelsen og består den afsluttende prøve, kan mod at indbetale gebyr indløse et plastsvejsecertifikat med påtegningen MEMBRAN. (Prøven er beskrevet i og skal bestås i henhold til SBC 243).

3 5-3 Recertificering Der skal altid foreligge et gyldigt plastsvejsecertifikat, hvis man skal recertificeres. Fælles for recertificering af BASIS - PLADE - RØR - UVE - USME og MEMBRAN: (Omprøvning ved recertificering: Se anneks I) Prøvens indhold og bedømmelse følger de samme retningslinjer som ved 1. gangs certificering dog for BASIS, PLADE, RØR og MEMBRAN uden teoriprøve. For praktikprøven ved BASIS, PLADE - RØR - UVE - USME er opgavemængden reduceret (se DS 2383/SBC 243 Anneks I). Ved recertificering MEMBRAN er prøven lig førstegangscertificering. B-svejsecertifikatet skal ikke fornys, hvis indehaveren er i besiddelse af både UVE og USMEsvejsepas. Det er ikke et krav, at svejsecertifikater med påtegningen PLADE fornys, hvis indehaveren er i besiddelse af et UVE-svejsecertifikat. Det er ikke et krav, at svejsecertifikat med påtegningen RØR fornys, hvis indehaveren er i besiddelse af et USME-svejsecertifikat. Fornyelse af plastsvejsecertifikat GAS DS-plastsvejsecertifikatet (afsnit GAS) er knyttet til plastsvejsecertifikatet med påtegning USME og er gyldigt, så længe plastsvejseren opretholder fornyelsen af dette plastsvejsecertifikat. Note: Plastsvejsecertifikatet med påtegning GAS er kun gyldigt sammen med plastsvejsecertifikatet med påtegning USME. Har plastsvejseren været uden gyldigt plastsvejsecertifikat (afsnit USME) mere end 1 år, men erhverver dette på ny, henvises plastsvejseren til en godkendt plastsvejseskole og må her gennemgå en til formålet godkendt repetitionsuddannelse, afsluttende med en prøve efter samme retningslinjer som ved 1. gangs prøven til GAS. Recertificering af plastsvejsekyndige undervisere/faglærere Den plastsvejsekyndige underviser/faglærer skal recertificeres i lighed med plastsvejserne. Recertificeringen foretages hvert andet år i form af en arbejdsprøve i henhold til DS 2383 pkt Recertificeringen sker ved underviseren gennemfører og består de praktiske prøver (arbejdsprøver), som afholdes i forbindelse med en lærerkonference hvert andet år. P.t. planlagt til ulige årstal 2015, (Se uddannelsesplan: Recertificering af plastsvejsekyndige undervisere).

4 Ved recertificeringen medvirker alle de af P17 godkendte censorer ved bedømmelsen af faglærerens arbejdsprøver. Censorerne skal nå til enighed om bedømmelsen. Endvidere medvirker en fagkyndig person udpeget af P17 som observatør (se afsnittet - Prøver og recertificering). Censorer og observatør virker samtidig som tilsynsvagt under prøveafviklingen. Honorar, og eventuelle ændringer af honorar, i forbindelse med recertificering af plastsvejsekyndig undervisere/faglærere aftales mellem P17 og censorgruppen. Arbejdsprøvens form Svejseopgaverne udvælges fra gang til gang af det tekniske udvalg (P17 adhoc-gruppe) og godkendes af P17. Opgaverne skal repræsentere et bredt udsnit af opgaverne fra BASIS - PLADE- RØR - UVE - USME - MEMBRAN. Note: For MEMBRAN gælder kun aktuelle faglærere. Faglæreren har lov til at svejse de aktuelle opgaver tre gange, inden han afleverer til bedømmelse. Faglæreren har i forbindelse med opgaver, der kræver en medhjælper, lov til at få den fornødne hjælp af en kollega, men svejsearbejdet foregår på faglærerens (eksaminandens) ansvar. Det er faglæreren, der udvælger de emner (et for hver svejseopgave), han ønsker bedømt. Herved har faglæreren mulighed for at fravælge emner, hvor han har været uheldig, men samtidig også vise sine færdigheder til at vurdere svejsearbejdet. Faglærerens fremlagte svejsearbejde vurderes af de af P17 godkendte censorer samt en fagkyndig person (observatør) udpeget af P17. Hvis et eller flere af de fremlagte emner ikke kan godkendes, svejser faglæreren 1 nyt emne svarende til hvert af de kasserede, og disse fremlægges til vurdering. Hvis der ikke under prøven inden for den afsatte tid kan fremstilles godkendte emner til alle svejseopgaver, skal faglæreren og dennes aktuelle skoleledelse drøfte, hvad der kan gøres for, at faglæreren opnår de fornødne kvalifikationer. Når disse er gennemført, afholdes en ny prøve hos Teknologisk Institut - dog inden for ½ år. Svejseopgaverne udvælges af teknisk udvalg (P17 ad-hoc gruppe) og godkendes af P17 på basis af den tidligere gennemførte prøve. Såfremt en faglærer er forhindret i at deltage ved selve arbejdsprøven, skal prøven i stedet aflægges hos Teknologisk Institut. Til vurdering af opgaverne medvirker de godkendte censorer. Det er et krav, at censorerne når til enighed. Faglærere, der har bestået prøven jf. DS 2383/SBC 243, får fornyet certifikatet for UVE, USME og MEMBRAN for en 2-årig periode. Note: For MEMBRAN gælder kun aktuelle faglærere. Note: I praksis betyder det, at den skole der gennemfører recertificeringsprøven, også indsender faglærernes certifikater til SP-sekretariatet.

5 I forbindelse med prøveaflæggelsen skal Regulativ for aflæggelse af certifikatprøver i plastsvejsning overholdes (se SBC 243 Anneks J).

6 6-1 Censor Er i denne sammenhæng en person, der medvirker ved afsluttende teoretiske/praktiske prøver, der giver adgang til certificering i henhold til DS Efter anmodning fra P17 udpeges den plastsvejsekyndige inspektør (censor) af et institut, der er akkrediteret på plastområdet, og som står inde for inspektørens kvalifikationer. En plastsvejsekyndig inspektør er efter SBC 243 en person, der mindst har en relevant faglig uddannelse. Har gennemført efteruddannelse inden for de i DS 2383 omhandlede svejsemetoder samt uddannelsen i svejseteknisk tilsyn og mindst inden for de sidste 2 år primært beskæftiget sig med plastsvejsning, tilsyn og afprøvning af svejste plastemner. Den plastsvejsekyndige inspektør skal kunne lede en procedureprøve samt have indgående kendskab til kontrol og afprøvning efter gældende normer og standarder (visuel - destruktiv) af svejste emner udført efter de i DS 2383 omhandlede svejsemetoder. P.t. består censorgruppen af tre plastsvejsekyndige inspektører fra: Teknologisk Institut Teknologisk Institut Teknologisk Institut Teknologisk institut Taastrup Taastrup Aarhus Plastteknologi Plastteknologi Plastteknologi Flemming Humble Flemming Gudbergsen Jesper V. Knudsen Tlf.: Tlf.: Tlf.: Skolernes koordinerede uddannelsesplan sendes til censor på nedenstående mailadresse. Censor reserverer de dage, hvor den afsluttende prøve skal afvikles. Jvk@teknologisk.dk Ved eventuelle ændringer i planen kontaktes censor af den aktuelle skole. Censor skal stå til rådighed for P17 ved en eventuel elevklage og om nødvendigt møde på den aktuelle skole. Pris, og eventuelle prisændringer, for censurering i forbindelse med eksamen aftales mellem P17 og censorgruppen.

7 6 2 Prøver Teoretiske prøver genereres elektronisk ved registrering af plastsvejserens certifikat. Efter plastsvejserens digitale løsning af den teoretiske prøve overfører systemet prøveresultatet til registreringssystemet. Censor bedømmer de praktiske prøver i henhold til DS 2383/SBC 243 og registrerer resultaterne elektronisk i registreringssystemet. Gennemførelse af den teoretiske og praktiske prøve er beskrevet i procedurebeskrivelse herfor.

8 7-1 Plastsvejsepas og certifikater Et plastsvejsepas er en registrering af svejserens personlige oplysninger. I tilknytning til registreringen udstedes et personligt plastsvejsekort med oplysninger om: Navn Cpr.nr Svejsepasnummer QR kode til opslag i SP-sekretariatets database Et DS-Plastsvejsecertifikat dokumenterer plastsvejsens kompetencer indenfor de i afsnit 5 1 nævnte betegnelser. Svejsecertifikatet er et digitalt certifikat som er registreret i SP-sekretariatets database hvor der findes oplysninger om certifikattype og gyldighedsperiode. Aktuelle priser for udstedelse af plastsvejsecertifikat, efterfølgende certifikater og recertificeringer kan ses på SP-sekretariatets hjemmeside: Kontakt: SP-sekretariatet, Industriens Uddannelser, 1780 København V Tlf.: , mail: info@industriensuddannelser.dk Hvis et plastsvejsekort er bortkommet, kan der mod gebyr udstedes et nyt ved henvendelse til SP-sekretariatet.

5-1. Prøver og recertificering. Der skelnes mellem syv påtegninger i svejsepasset: BASIS, PLADE, RØR, UVE, USME, GAS, MEMBRAN og RØRMONTAGE.

5-1. Prøver og recertificering. Der skelnes mellem syv påtegninger i svejsepasset: BASIS, PLADE, RØR, UVE, USME, GAS, MEMBRAN og RØRMONTAGE. 5-1 Prøver og recertificering Der skelnes mellem syv påtegninger i svejsepasset: BASIS, PLADE, RØR, UVE, USME, GAS, MEMBRAN og RØRMONTAGE. BASIS = Svejsning af tykvæggede plastmaterialer ved metoderne

Læs mere

1-1 P17. P17 består af medlemmer og et mindre antal tilforordnede. I P17 sidder repræsentanter fra hver af de følgende organisationer.

1-1 P17. P17 består af medlemmer og et mindre antal tilforordnede. I P17 sidder repræsentanter fra hver af de følgende organisationer. Certificeringsudvalget for plastsvejsere - P17 Håndbog for plastsvejsecertificering 1-1 P17 Certificeringsudvalget P17 er nedsat af DS Certificerings direktion til at forvalte certificeringsordningen for

Læs mere

Deltageren 4-1. Typiske arbejdsområder. Plastindustrien Metalindustrien VVS Bygge og anlæg Anden industri, hvor der forekommer plastsvejsning

Deltageren 4-1. Typiske arbejdsområder. Plastindustrien Metalindustrien VVS Bygge og anlæg Anden industri, hvor der forekommer plastsvejsning 4-1 Deltageren Deltageren er i denne håndbog en person, der søger uddannelse til plastsvejser på en plastsvejseskole, som er godkendt til at gennemføre et eller flere af uddannelserne: BASIS - PLADE -

Læs mere

Deltageren 4-1. Typiske arbejdsområder. Plastindustrien Metalindustrien VVS Bygge og anlæg Anden industri, hvor der forekommer plastsvejsning

Deltageren 4-1. Typiske arbejdsområder. Plastindustrien Metalindustrien VVS Bygge og anlæg Anden industri, hvor der forekommer plastsvejsning 4-1 Deltageren Deltageren er i denne håndbog en person, der søger uddannelse til plastsvejser på en plastsvejseskole, som er godkendt til at gennemføre et eller flere af uddannelserne: BASIS - PLADE -

Læs mere

1-1 P17. P17 består af medlemmer og et mindre antal tilforordnede. I P17 sidder repræsentanter fra hver af de følgende organisationer.

1-1 P17. P17 består af medlemmer og et mindre antal tilforordnede. I P17 sidder repræsentanter fra hver af de følgende organisationer. 1-1 P17 Certificeringsudvalget P17 er nedsat af DS Certificerings direktion til at forvalte certificeringsordningen for plastsvejsere og plastsvejseskoler i henhold til DS 2383 med tilhørende SBC 243.

Læs mere

1-1 P17. P17 består af udpegede medlemmer samt et antal tilforordnede. I P17 sidder repræsentanter fra hver af følgende organisationer.

1-1 P17. P17 består af udpegede medlemmer samt et antal tilforordnede. I P17 sidder repræsentanter fra hver af følgende organisationer. 1-1 P17 Certificeringsudvalget P17 er nedsat af Dansk Standards direktion til at forvalte certificeringsordningen for plastsvejsere og plastsvejseskoler i henhold til DS 2383 med tilhørende SBC 243. P17

Læs mere

Prøven afvikles efter de i DS 2383 og de i denne SBC gældende regler. Til den teoretiske prøve er afsat 60 min. Prøven afvikles iht. Anneks J.

Prøven afvikles efter de i DS 2383 og de i denne SBC gældende regler. Til den teoretiske prøve er afsat 60 min. Prøven afvikles iht. Anneks J. Side 1 : Prøveaflæggelse Dette Anneks har samme status som SBC 243 This Annex forms an integral part of SBC 243 B.1 Teoretiske opgaver BASIS, PLADE, RØR og MEMBRAN Prøven afvikles efter de i DS 2383 og

Læs mere

Kursus i Plastsvejsning. Academy

Kursus i Plastsvejsning. Academy Plastsvejsning GPA Academy Kursus i Plastsvejsning Academy Vores kursustilbud Her finder du vores kursustilbud hos det vi kalder GPA Academy. Dette er de standardkurser vi kan tilbyde. Finder du ikke det

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2757 Titel: Plastsvejsning Kort titel: Plast Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Plastsvejsning indebærer sammenføjning

Læs mere

P17, Dagsorden

P17, Dagsorden P17 møde den 09. okt. 2012 kl. 10.00 hos: TEKNIQ, Paul Bergsøes Vej 6, 2600 Glostrup Deltagere: Erik Klemmsen (EK) (Formand) Claus Eskesen (CE) (Næstformand) Mark Krølner (MK) Jørgen Bo Nielsen (JBN Jesper

Læs mere

P17, Dagsorden 04-04-2013. P17 møde den 08. maj. 2012 kl. 10.00 hos: Teknologisk, Kongsvangsallé 29, 8000 Aarhus C.

P17, Dagsorden 04-04-2013. P17 møde den 08. maj. 2012 kl. 10.00 hos: Teknologisk, Kongsvangsallé 29, 8000 Aarhus C. P17 møde den 08. maj. 2012 kl. 10.00 hos: Teknologisk, Kongsvangsallé 29, 8000 Aarhus C. Deltagere: Erik Klemmsen (EK) (Formand) Claus Eskesen (CE) (Næstformand) Mark Krølner (MK) Jørgen Bo Nielsen (JBN

Læs mere

Kvalitetskontrol. Plastsvejsning. Kursusnummer 42852

Kvalitetskontrol. Plastsvejsning. Kursusnummer 42852 Kvalitetskontrol Plastsvejsning Kursusnummer 42852 Dansk Standard Dansk Standards mission - Vi udvikler standarder og leverer rådgivning, der styrker erhvervslivet og det danske samfunds konkurrenceevne

Læs mere

PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 2-3 TERMOFORMNING 4 EKSTRUDERING 5 PLASTSVEJSNING 6-7 EPOXY 8-9 POLYESTER 10-11 VOKSEN PLASTMAGER 12-14

PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 2-3 TERMOFORMNING 4 EKSTRUDERING 5 PLASTSVEJSNING 6-7 EPOXY 8-9 POLYESTER 10-11 VOKSEN PLASTMAGER 12-14 PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 2-3 TERMOFORMNING 4 EKSTRUDERING 5 PLASTSVEJSNING 6-7 EPOXY 8-9 POLYESTER 10-11 VOKSEN PLASTMAGER 12-14 SPRØJTESTØBNING SPRØJTESTØBNING KURSUSBESKRIVELSER 40727 5 dg Du

Læs mere

Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen

Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen Udstedelsesdato: 15. juli 2014 Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang produktion

Læs mere

Orienteringspunkt fra VVS energiuddannelsen v/kristian Henriksen

Orienteringspunkt fra VVS energiuddannelsen v/kristian Henriksen P17 møde den 19. juni 2018 hos: UPONOR, Middelfart Deltagere: - Karsten Høllund (KH) (Formand) - Morten Christensen (MC) (Næstformand) - Jørgen Hagelund (JH) - Jørgen Bo Nielsen (JBN) - Jesper Knudsen

Læs mere

Kølemontørcertifikat. Indholdsfortegnelse. 1. Emne og anvendelsesområde...2. 2. Referencer...2. 3. Definitioner...2. 4. Lokalt uddannelsesudvalg...

Kølemontørcertifikat. Indholdsfortegnelse. 1. Emne og anvendelsesområde...2. 2. Referencer...2. 3. Definitioner...2. 4. Lokalt uddannelsesudvalg... Vejledning ved udstedelse af certifikat til montører ved udførelse af visse arbejdsopgaver på køleanlæg SBC/ Særlige Bestemmelser for Certificering ved udstedelse af Kølemontørcertifikat på Den jydske

Læs mere

Skærpede krav til svejsere

Skærpede krav til svejsere Skærpede krav til svejsere skærpede krav til svejsere 2013 1 Skærpede krav til svejsere Senest 1. juli 2014 skal stål- og aluminiumkonstruktioner være CE-mærket, når de bliver leveret til brug i bygge-

Læs mere

Eksempler på udfyldelse af fejlregistreringsskema: (Se endvidere dette anneks side 4-5)

Eksempler på udfyldelse af fejlregistreringsskema: (Se endvidere dette anneks side 4-5) Side 1 : Fejlregistreringsskema UVE Dette Anneks har samme status som SBC 243 This Annex forms an integral part of SBC 243 Fejlregistreringsskema UVE Dette skema er et tilbud til svejseren, da der ikke

Læs mere

Kølemontørcertifikat. Indholdsfortegnelse

Kølemontørcertifikat. Indholdsfortegnelse Kølemontørcertifikat Vejledning ved udstedelse af certifikat til montører ved udførelse af visse arbejdsopgaver på Køleanlæg. SBC/ Særlige Bestemmelser for Certificering ved udstedelse af Kølemontørcertifikat

Læs mere

2) Godkendelse af resume Godkendt med den tilføjelse at Torben Andresen Lindhardt ikke var nævnt som deltager

2) Godkendelse af resume Godkendt med den tilføjelse at Torben Andresen Lindhardt ikke var nævnt som deltager Medlemmer af P16 København den 25. februar 2014 Resume af møde i P16 Certificeringsudvalget for stålsvejsning afholdt den 24. februar 2014. 10.00 hos Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D, lilla mødelokale

Læs mere

Emne og anvendelsesområde... 2. Referencer... 2. Definitioner... 2. Lokalt uddannelsesudvalg... 2. Udstedelse af certifikat... 3

Emne og anvendelsesområde... 2. Referencer... 2. Definitioner... 2. Lokalt uddannelsesudvalg... 2. Udstedelse af certifikat... 3 Vejledning ved udstedelse af certifikat til montører ved udførelse af visse arbejdsopgaver på Køleanlæg. SBC/ Særlige Bestemmelser for Certificering ved udstedelse af Kølemontørcertifikat på Den jydske

Læs mere

Certificerende kursus i plastsvejsning. Academy

Certificerende kursus i plastsvejsning. Academy Plastsvejsning GPA Academy Certificerende kursus i plastsvejsning Academy GPA kan som de første i Sverige tilbyde kurser i plastsvejsning, hvor deltagerne har mulighed for at blive certificeret af Svejsekommissionen,

Læs mere

PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 2-3 TERMOFORMNING 4 EKSTRUDERING 5 PLASTSVEJSNING 6-7 EPOXY 8-9 POLYESTER VOKSEN PLASTMAGER 12-14

PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 2-3 TERMOFORMNING 4 EKSTRUDERING 5 PLASTSVEJSNING 6-7 EPOXY 8-9 POLYESTER VOKSEN PLASTMAGER 12-14 PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 2-3 TERMOFORMNING 4 EKSTRUDERING 5 PLASTSVEJSNING 6-7 EPOXY 8-9 POLYESTER 10-11 VOKSEN PLASTMAGER 12-14 SPRØJTESTØBNING SPRØJTESTØBNING 40727 5 dg Du lærer selvstændigt

Læs mere

Certificeringsudvalget for skolecertificering af plastsvejsere i henhold til DS 2383 og SBC 243.

Certificeringsudvalget for skolecertificering af plastsvejsere i henhold til DS 2383 og SBC 243. Forretningsorden for P17: Certificeringsudvalget for skolecertificering af plastsvejsere i henhold til DS 2383 og SBC 243. 1. Udvalgets nedsættelse P17 er nedsat af Dansk Standards direktion. P17 har indstillet

Læs mere

SVEJSEPASSEKRETARIATET

SVEJSEPASSEKRETARIATET SVEJSEPASSEKRETARIATET Ansøgningsblanket og checkliste til præ-evaluering og audit i henhold til SBC 244:2007, Særlige Ansøgerens navn (Svejseskolens navn, der skal anføres på certifikatet): Vejledning

Læs mere

Svejsekonference Vingstedcenteret 24.-26. juni 2014

Svejsekonference Vingstedcenteret 24.-26. juni 2014 Kvalitetskrav og kontrol af tyndvæggede rustfrie rørsystemer der anvendes i fødevare og medicinalindustrien Svejsekonference Vingstedcenteret 24.-26. juni 2014 Jørgen Melchior Force Technology Danmark

Læs mere

Installation af solvarmeanlæg, VE direktivet. Leon Buhl Teknologisk institut Energi & Klima

Installation af solvarmeanlæg, VE direktivet. Leon Buhl Teknologisk institut Energi & Klima Installation af solvarmeanlæg, VE direktivet og KSO ordningen Leon Buhl Teknologisk institut Energi & Klima KSO ordningen 2011 Hovedoversigt for indlæg Hvad er KSO ordningen i dag Status for ordningen

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis

Læs mere

PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 3-5 TERMOFORMNING 6-7 EKSTRUDERING 8-9 PLASTSVEJSNING EPOXY POLYESTER 14-15

PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 3-5 TERMOFORMNING 6-7 EKSTRUDERING 8-9 PLASTSVEJSNING EPOXY POLYESTER 14-15 PLASTUDDANNELSER SPRØJTESTØBNING 3-5 TERMOFORMNING 6-7 EKSTRUDERING 8-9 PLASTSVEJSNING 10-11 EPOXY 12-13 POLYESTER 14-15 ERHVERVSUDD. TIL PLASTMAGER 16-22 Har du job i plastbranchen? Eller tænker du på

Læs mere

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Generelt... 2 1.1 Målgruppe... 2 1.2 Fagligt ansvar... 2 1.3 Lærere og censorer... 2 2 Teoretisk efteruddannelse (EUSR)... 2 2.1 Mål... 2 2.2 Forudsætninger for deltagelse...

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven på Grundforløb 2 SSH og SSA. Online. Elev og censor. SOSU Esbjerg

Prøvevejledning for grundforløbsprøven på Grundforløb 2 SSH og SSA. Online. Elev og censor. SOSU Esbjerg Prøvevejledning for grundforløbsprøven på Grundforløb 2 SSH og SSA Online Elev og censor SOSU Esbjerg Grundforløbsprøven er obligatorisk. Grundforløbet afsluttes med en prøve der ud fra onlineundervisningen

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter Marts 2016 1 Indholdsfortegnelse BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN 3 BESTEMMELSER

Læs mere

Vedtægter. Yderligere information kan fås ved henvendelse til: Fjernvarmens Serviceordning Teknologisk Institut Gregersensvej 2630 Taastrup

Vedtægter. Yderligere information kan fås ved henvendelse til: Fjernvarmens Serviceordning Teknologisk Institut Gregersensvej 2630 Taastrup FI0612 Vedtægter Yderligere information kan fås ved henvendelse til: Fjernvarmens Serviceordning Teknologisk Institut Gregersensvej 2630 Taastrup Tlf.: 72 20 25 50 fjr-ordning@teknologisk.dk www.fjr-ordning.dk

Læs mere

Certificering af svejsere og svejseoperatører

Certificering af svejsere og svejseoperatører Certificering af svejsere og svejseoperatører Revideret 20-3-2014 Indhold Anvendelse af denne guide til gyldighed for svejsercertifikater... 3 Svejsning af prøveemne... 4 NDT og mekanisk prøvning... 4

Læs mere

Anneks G: Kriterier for visuel bedømmelse af svejste plastmembraner

Anneks G: Kriterier for visuel bedømmelse af svejste plastmembraner Side 0 : Kriterier for visuel bedømmelse af svejste plastmembraner Dette anneks har samme status som SBC 243 This annex forms an integral part of SBC 243 Forord Kriterier for visuel bedømmelse af plastmembraner

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedshjælperuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedshjælperuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedshjælperuddannelsen Gældende for hold med start efter 1. august 2018 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Kompetencemål...

Læs mere

Seminar for NDT nivå 3 Personell. Thon Hotel Opera, Oslo Jørgen Melchior Force Technology Danmark

Seminar for NDT nivå 3 Personell. Thon Hotel Opera, Oslo Jørgen Melchior Force Technology Danmark Seminar for NDT nivå 3 Personell Thon Hotel Opera, Oslo 2012-11-20 Jørgen Melchior Force Technology Danmark Hvorfor denne Guideline? Ideen til denne guideline er fremkommet på opfordring fra brugere i

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 015 Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Udstedt af det Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 494 af /04/015 om erhvervsuddannelsen til

Læs mere

SVE JSNING AMU-KURSER 2 019

SVE JSNING AMU-KURSER 2 019 SVE JSNING AMU-KURSER 2 019 Skovsbovej 43 5700 Svendborg Tlf.: +45 72 22 57 00 mail@sesg.dk Ryttervej 65 5700 Svendborg Tlf.: +45 72 22 57 00 mail@sesg.dk Porthusvej 71 5700 Svendborg Tlf.: +45 72 22 57

Læs mere

Lokomotivfører. Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence. HR sikkerhedsuddannelser Side 1

Lokomotivfører. Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på kompetence. HR sikkerhedsuddannelser Side 1 Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) / Prøver / Opfølgning på Lokomotivfører - Efteruddannelse (EUSR)/ Prøver/Opfølgning på HR sikkerhedsuddannelser 19.01.2017 Side 1 Version Dato Udarbejdet af Godkendt

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedsassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven. Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedsassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven Grundforløb 2 rettet mod social og sundhedsassistentuddannelsen Gældende for hold med start efter 1. august 2018 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Kompetencemål:...

Læs mere

Sådan vælges tilsyn på frie grundskoler

Sådan vælges tilsyn på frie grundskoler Sådan vælges tilsyn på frie grundskoler Valg af tilsynsmodel Valg af Offentliggøre liste over Valg af én flere Underrette og Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen om Offentliggøre Valg af tilsyn Anmode kommune

Læs mere

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet Masteruddannelse ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet 2009-retningslinjer i henhold til Bekendtgørelse af 29. november 2013 Bekendtgørelse om fleksible forløb inden for videregående uddannelser

Læs mere

Uddannelse af lokomotivfører til kørelærer

Uddannelse af lokomotivfører til kørelærer DSB Risk Management Uddannelsesstandard Sølvgade 40 Ustd nr. 9-13 1349 Kbh. K Uddannelse af lokomotivfører til kørelærer 1. Indledning Denne standard er udarbejdet som følge af bekendtgørelsen om udstedelse

Læs mere

KURSER I METALSVEJSNING

KURSER I METALSVEJSNING KURSER I METALSVEJSNING TAG DIT AMU KURSUS I SLAGELSE Metalsvejsning Svejsning er et stort og spændende arbejdsområde inden for metalindustrien, og efterspørgslen efter kvalificerede svejsere er stor.

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R. September 1998

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R. September 1998 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I K I N A - S T U D I E R September 1998 Senest revideret maj 2007 Kapitel 1: Formål og faglig beskrivelse 1.

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 11. juni 2014

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 11. juni 2014 Lovtidende A 2014 Udgivet den 11. juni 2014 1. juni 2014. Nr. 578. Bekendtgørelse af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne Herved bekendtgøres

Læs mere

Folkeskolens afsluttende prøver Prøver og censur 2006/07

Folkeskolens afsluttende prøver Prøver og censur 2006/07 Gladsaxe Kommune Bilag BUU december 2006 Børne- og kulturforvaltningen LA Folkeskolens afsluttende prøver Prøver og censur 2006/07 Indhold: Side Oversigt over folkeskolens obligatoriske afgangsprøver 3

Læs mere

Nyt fra Dansk Standard

Nyt fra Dansk Standard Nyt fra Dansk Standard Jørgen Hagelund Dansk Standard Svejsekonferencen Vingsted 2018 SBC 244 - revision EN ISO 9606 serien ny idé EN ISO 15614-1 ændring på vej EN 1090-2 Ny version 1 SBC 244 - Sættes

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis som

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Socialog sundhedsassistentuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Sagsnr.: 060.09S.54. Ikrafttrædelsesdato: [dato. måned. år] Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Udstedt af det Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. [x] af [dato] om uddannelsen

Læs mere

NatioNal SvejSekoordiNator

NatioNal SvejSekoordiNator NatioNal SvejSekoordiNator CE-mærkning er et lovkrav fra juli 2014. Bliv klar og bliv opkvalificeret med uddannelsesforløbet til National svejsekoordinator Nyt attraktivt uddannelsesforløb national svejsekoordinator

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B. August 1997

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B. August 1997 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B August 1997 Senest revideret august 2007 2 KAPITEL 1: FORMÅL OG FAGLIG BESKRIVELSE

Læs mere

Certificering af svejsere

Certificering af svejsere Dansk standard DS 322 7. udgave 2014-06-02 Certificering af svejsere Approval testing of welders DS 322 København DS projekt: M286309 ICS: 25.160.01 Første del af denne publikations betegnelse er: DS,

Læs mere

KURSER I METALSVEJSNING

KURSER I METALSVEJSNING KURSER I METALSVEJSNING INDEN KURSETS START Der vil blive foretaget en individuel visitation, så indplaceringen i et forløb bliver så korrekt som muligt. EFTER ENDT KURSUSFORLØB Efter kursusforløbet, kan

Læs mere

Prøvevejledning til den afsluttende prøve

Prøvevejledning til den afsluttende prøve Prøvevejledning til den afsluttende prøve Den pædagogiske assistentuddannelse Formål At give mulighed for at vurdere og dokumentere elevens opnåede erhvervsfaglige kompetencer som fremgår af uddannelsens

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod pædagogisk assistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod pædagogisk assistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod pædagogisk assistentuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis

Læs mere

Konference for Skuemestre ved Ejendomsserviceteknikeruddannelsen

Konference for Skuemestre ved Ejendomsserviceteknikeruddannelsen Konference for Skuemestre ved Ejendomsserviceteknikeruddannelsen 23.- 9.- 2013 Oplæg vedr.: Kvalitet i erhvervsuddannelserne Erfaringer fra Kvalitetspatruljen 7-trinsskalaen Regler og procedurer (Censorrollen)

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod pædagogisk assistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod pædagogisk assistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod pædagogisk assistentuddannelsen Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis

Læs mere

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3 Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: 1. Definitioner Dancerts bestemmelser for certificering af ledelsessystemer omfatter: - Alm. vilkår for certificerings,

Læs mere

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) Retningslinjer for efteruddannelse (EUSR) for lokomotivførere. Side 1

Lokomotivfører Efteruddannelse (EUSR) Retningslinjer for efteruddannelse (EUSR) for lokomotivførere. Side 1 Retningslinjer for efteruddannelse (EUSR) for lokomotivførere Side 1 Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Områdechef for Organisationsudvikling, Katrine

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 6-03 Bestemmelser om certificering, generelt Udgave 6, 9. november 2004 I medfør af 32, stk. 2, 34, 37, 38, 73 og 149, stk. 10, i lov om luftfart,

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne

Bekendtgørelse af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne LBK nr 578 af 01/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 14/006467 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Prøvevejledning til afsluttende prøve

Prøvevejledning til afsluttende prøve Prøvevejledning til afsluttende prøve Social og sundhedsassistentuddannelsen Formål At give mulighed for at vurdere og dokumentere elevens opnåede erhvervsfaglige kompetencer som fremgår af uddannelsens

Læs mere

Information om DANAK-akkreditering til

Information om DANAK-akkreditering til Information om DANAK-akkreditering til Prøvning Kalibrering Medicinsk undersøgelse Certificering af referencematerialer Præstationsprøvning Akkrediteringsforløbet trin for trin December 2010 DANAK Dyregårdsvej

Læs mere

Bestemmelser for afholdelse af eksamen på farligt gods chaufførkurser

Bestemmelser for afholdelse af eksamen på farligt gods chaufførkurser Bestemmelser for afholdelse af eksamen på farligt gods chaufførkurser Center for Forebyggelse Bestemmelse for afholdelse af eksamen på farligt gods chaufførkurser Bestemmelser for afholdelse af eksamen

Læs mere

VAND & DESIGN Plastsvejsning og skræddersyede specialløsninger

VAND & DESIGN Plastsvejsning og skræddersyede specialløsninger Modtaget. Den fixer vi! VAND & DESIGN Plastsvejsning og skræddersyede specialløsninger Ja dav. Jeg vil godt bestille en 2.400 mm PE-plastbrønd med svejst opdriftsikret dobbeltbund. Og den må godt ha en

Læs mere

Anordning om sygeplejerskeuddannelsen

Anordning om sygeplejerskeuddannelsen Anordning nr. 1 af 29. januar 1979. Anordning om sygeplejerskeuddannelsen Vi MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I henhold til 2, stk. 5, i lov nr. 7 af 25. maj 1956 om

Læs mere

Information om akkreditering til

Information om akkreditering til Information om akkreditering til Prøvning Kalibrering Medicinsk undersøgelse Certificering af referencematerialer Præstationsprøvning Akkrediteringsforløbet trin for trin Oktober 2017 DANAK Dyregårdsvej

Læs mere

FRI Høringssvar til Udkast om bekendtgørelse om certificeringsordninger for dok. af tekniske forhold

FRI Høringssvar til Udkast om bekendtgørelse om certificeringsordninger for dok. af tekniske forhold Skabelon til kommentering FRI Høringssvar til Udkast om bekendtgørelse om certificeringsordninger for dok. af tekniske forhold Afsender: Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI Inge Ebbensgaard ime@frinet.dk

Læs mere

Dancert 4. BYGGESTEN AF BETON OG POREBETON 5. BYGNINGSKALK 6. DELMATERIALER TIL BETON. Udg. 9

Dancert 4. BYGGESTEN AF BETON OG POREBETON 5. BYGNINGSKALK 6. DELMATERIALER TIL BETON. Udg. 9 Supplerende bestemmelser for produktcertificering Dato 2015-06-16 Sign: Side 1 af 8 0. GENERELT Nærværende supplerende bestemmelser for produktcertificering gælder som tillæg til Dancerts Almindelige vilkår

Læs mere

Uddannelsesordning for digital media uddannelsen

Uddannelsesordning for digital media uddannelsen Uddannelsesordning for digital media uddannelsen 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Udstedt af det faglige udvalg for digital media i henhold til bekendtgørelse nr. 470 af 16. april 2015 om digital

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om Plastsvejseuddannelsen

Vejledning til bekendtgørelse om Plastsvejseuddannelsen Vejledning til bekendtgørelse om Plastsvejseuddannelsen Undervisningsministeriet Uddannelsesstyrelsen 1 Vejledning til bekendtgørelse om Plastsvejseuddannelsen Forord Uddannelsesbekendtgørelsen og denne

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til støberitekniker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til støberitekniker BEK nr 326 af 26/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august 2015 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.23T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

26 kurset følger den nedenstående uddannelsesplan og gennemføres for Agroskolens elever af underviser Børge Fisker.

26 kurset følger den nedenstående uddannelsesplan og gennemføres for Agroskolens elever af underviser Børge Fisker. 26 Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og termisk skæring samt slibning i tilknytning hertil, jf. gældende regler om foranstaltninger til forebyggelse af kræftrisikoen ved arbejde med stoffer og materialer.

Læs mere

Skuemestervejledning. November 2010. Cykelmekaniker. Knallertmekaniker. Cykelmontør. Motorcykelmekaniker

Skuemestervejledning. November 2010. Cykelmekaniker. Knallertmekaniker. Cykelmontør. Motorcykelmekaniker November 2010 Skuemestervejledning Cykelmekaniker Knallertmekaniker Cykelmontør Motorcykelmekaniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL

Læs mere

Information om certificering af tilsynsførende for de frie grundskoler

Information om certificering af tilsynsførende for de frie grundskoler Information om certificering af tilsynsførende for de frie grundskoler Certificeringsudvalget Oktober 2016 Sådan er (i hovedtræk) certificeringsprocessen for tilsynsførende på frie grundskoler Indstilling

Læs mere

VELKOMMEN TIL TEKNOLOGISK INSTITUT

VELKOMMEN TIL TEKNOLOGISK INSTITUT VELKOMMEN TIL TEKNOLOGISK INSTITUT KSO ordningen 2012 Leon Buhl Teknologisk institut Energi & klima KSO-ordningen 2012 Status for ordningen Aktiviteter inden for ordningen VE direktivet Godkendte solvarmeanlæg

Læs mere

BESKRIVELSE AF NUVÆRENDE AFKLARINGSPRAKSIS AF KURSISTER INDENFOR AMU-SVEJSNING PÅ DE 4 DELTAGENDE UDDANNELSESINSTITUTIONER TUP 2012

BESKRIVELSE AF NUVÆRENDE AFKLARINGSPRAKSIS AF KURSISTER INDENFOR AMU-SVEJSNING PÅ DE 4 DELTAGENDE UDDANNELSESINSTITUTIONER TUP 2012 1 Udgangspunktet for beskrivelsen er de 4 uddannelsesinstitutioner/amu-udbydere som deltager i projektet It-støttet afklaringsredskab til brug for IKV indenfor svejseområdet 1. Beskrivelse af nuværende

Læs mere

Studieordning for FAGLIG SUPPLERING I M U S I K V I D E N S K A B. November 2002

Studieordning for FAGLIG SUPPLERING I M U S I K V I D E N S K A B. November 2002 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for FAGLIG SUPPLERING I M U S I K V I D E N S K A B November 2002 Senest revideret november 2002 Faglig supplering i Musikvidenskab Kapitel 1:

Læs mere

Bekendtgørelse om den kompetencegivende kloakmestereksamen

Bekendtgørelse om den kompetencegivende kloakmestereksamen BEK nr 858 af 03/07/2014 Udskriftsdato: 9. april 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00010 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

Bekendtgørelse om NemID med offentlig digital signatur til fysiske personer samt NemID til medarbejdere i juridiske enheder

Bekendtgørelse om NemID med offentlig digital signatur til fysiske personer samt NemID til medarbejdere i juridiske enheder Bekendtgørelse om NemID med offentlig digital signatur til fysiske personer samt NemID til medarbejdere i juridiske enheder I medfør af 1, stk. 1 og 2 samt 2, i lov nr. 150 af 8. maj 2018 om udstedelse

Læs mere

Lokomotivfører med B-certifikat Retningslinier for efteruddannelse og prøve i infrastrukturkendskab

Lokomotivfører med B-certifikat Retningslinier for efteruddannelse og prøve i infrastrukturkendskab INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Gyldighed... 2 2 Kategorier... 2 3 Mål... 2 3.1 Efteruddannelse... 2 3.2 Prøve... 2 4 Generelle forhold vedrørende gennemførelsen af kurserne... 2 4.1 Forudsætninger for deltagelse...

Læs mere

Generelle prøvebestemmelser. April 2013.

Generelle prøvebestemmelser. April 2013. Generelt. Reglerne i de generelle prøvebestemmelser tager udgangspunkt i Ministeriet for Børn og Undervisnings bekendtgørelse om prøver og eksamen i grundlæggende erhvervsrettede uddannelser nr. 863 af

Læs mere

Claus Eskesen Hans Knudsen Jens Krogsgaard Verner Seibæk Torben Andresen Lindholm Leif E. Andersen Carl Pedersen (gæst/vært) Jørgen Bo Nielsen

Claus Eskesen Hans Knudsen Jens Krogsgaard Verner Seibæk Torben Andresen Lindholm Leif E. Andersen Carl Pedersen (gæst/vært) Jørgen Bo Nielsen Medlemmer af P16 København den 19. november 2012 Referat fra møde i P16 Certificeringsudvalget for stålsvejsning afholdt den 15. november 2012. Ved mødet deltog: Claus Eskesen Hans Knudsen Jens Krogsgaard

Læs mere

Prøvebestemmelser Grundfagsprøver

Prøvebestemmelser Grundfagsprøver Prøvebestemmelser Grundfagsprøver Social- og Sundhedsassistentuddannelsen Social- og sundhedsassistent Januar 2017 SOSU OJ 1 Prøvebestemmelser for prøve i grundfag, Social- og Sundhedsuddannelsen, Social-

Læs mere

Censorvejledning for. Teknisk designer

Censorvejledning for. Teknisk designer November 2010 Censorvejledning for Teknisk designer Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk 2 Generel vejledning 3 Indledning 3 Censorerne 3 Honorarregler

Læs mere

November 2010. Skuemestervejledning. Mekaniker. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.

November 2010. Skuemestervejledning. Mekaniker. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser. November 2010 Skuemestervejledning Mekaniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING 3 Indledning 3 Skuemestrene 3 Begrænsninger

Læs mere

Gas svejsning Rør Alle Pos Max 10 dage

Gas svejsning Rør Alle Pos Max 10 dage Navn: Kabinenr. Elevtype: IA nr. 76 Dato: Firma: Gas svejsning Rør Alle Pos Max 0 dage Målbeskrivelse: nr. 76 Mål: Du kan med svejseproces, gassvejsning, svejse stumpsømme i rør i positioner på niveau

Læs mere

Ramme for grundforløbsprøve. PAU, SSH, SSA og SSA EUX August 2018

Ramme for grundforløbsprøve. PAU, SSH, SSA og SSA EUX August 2018 Ramme for grundforløbsprøve GF2 PAU, SSH, SSA og SSA EUX August 2018 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 286 af 18/04/2018 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 448 af 07/05/2018

Læs mere

SVEJSECERTIFICERING OG TRÆNING HERNINGSHOLM VIRKSOMHEDSCENTER

SVEJSECERTIFICERING OG TRÆNING HERNINGSHOLM VIRKSOMHEDSCENTER SVEJSECERTIFICERING OG TRÆNING HERNINGSHOLM VIRKSOMHEDSCENTER VARMT ARBEJDE - KURSUS Varmt arbejde omfatter bygningsarbejde med maskiner og værktøj, som afgiver gnister eller varme og derfor kan være årsag

Læs mere

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Serviceassistentuddannelsen

Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Serviceassistentuddannelsen Prøvevejledning for grundforløbsprøven, rettet mod Rengøringsteknikker og Grundforløbets 2. del Grundforløbsprøven tager udgangspunkt i en helhedsorienteret tænkning, der afspejler den praksis som eleverne

Læs mere

PRØVEVEJLEDNING. Dansk Niveau F, E, D og C

PRØVEVEJLEDNING. Dansk Niveau F, E, D og C PRØVEVEJLEDNING Dansk Niveau F, E, D og C Gældende for hold med start efter 1. januar 201 Indhold Mål... 3 Forudsætning for prøven... 3 Prøveform... 3 Prøvens tilrettelæggelse... 4 Eksaminationsgrundlag...

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017

Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017 Ramme for afsluttende prøve PAU August 2017 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1638 af 15/12/2016 bekendtgørelse om den pædagogiske assistentuddannelse. BEK. nr. 41 af 16/01/2014 bekendtgørelse

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter

Vejledning til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter Vejledning til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter Denne vejledning beskriver, hvordan man udfylder skemaet til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter.

Læs mere

Prøvevejledning Pædagogisk Assistent Uddannelsen Afsluttende tværfaglig prøve August 2016

Prøvevejledning Pædagogisk Assistent Uddannelsen Afsluttende tværfaglig prøve August 2016 Prøvevejledning Pædagogisk Assistent Uddannelsen Afsluttende tværfaglig prøve August 2016 Lovgrundlag Retningslinjerne i prøvevejledningen tager udgangspunkt i: Undervisningsministeriet bekendtgørelse

Læs mere

Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015

Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015 Ramme for grundforløbsprøve GF2 SOSU og GF2 PAU August 2015 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 1010 af 22/09/2014 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 298 af 24/03/2015 bekendtgørelse

Læs mere