Onsdag 23. september kl Så syng da, Danmark! DR PigeKoret NOAH Dirigent og vært: Michael Bojesen PRO

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Onsdag 23. september kl Så syng da, Danmark! DR PigeKoret NOAH Dirigent og vært: Michael Bojesen PRO"

Transkript

1 Onsdag 23. september kl Så syng da, Danmark! Dirigent og vært: Michael Bojesen PRO

2 Torsdagskoncert Så syng da, Danmark! Koncerthuset DR Koncerthuset 2008/ /16 2 Introduktion Så syng da, Danmark! Onsdag 23. sep. kl DR Koncerthuset, Koncertsalen Michael Bojesen, dirigent, vært, pianist Kaspar Vadsholt, bas Program : Danmark, nu blunder den lyse nat Se, det summer af sol over engen De blå og grønne nætter Et hav der vugger sig til ro nu Over byen Godnat København Nu er jord og himmel stille Lyse nætter Elefantens vuggevise Jeg drømte om atten svaner i nat Under stjernerne på himlen Dine fodspor Tilbage til mig selv Fred hviler over land og by Godmorgen lille land har siden oprettelsen i 1938 varet synonymt med den danske sang og den rene, nordiske korklang. Nar koret synger, løfter loftet sig, og lytteren inviteres indenfor i fantastiske fortolkninger af den danske sang. Koret kaster sig med samme iver over klassiske værker, sange og salmer, som de kaster sig over nye kompositioner samt nyfortolkninger af popsange eller stiller op som backingkor for landets mest populære artister. Uanset om man er vokset op med, eller om man stifter bekendtskab med koret for første gang, så byder koret altid på en uimodståelig kombination af tradition og nye oplevelser. har eksisteret i 76 år, og drivkraften bag korets store succes har altid varet glæden ved sangen i alle dens former og begejstringen over at kunne dele den med andre. Ensemble- og orkesterchef: Kim Bohr Producent/produktionsleder: Signe Møldrup Zink Lydproducer: Jan Oldrup Runner: Camilla Kaufmann Redaktion: Ragnhild Bjørk Evensen Korrektur: Magna Blanke Design: E-types A/S

3 Torsdagskoncert Så syng da, Danmark! Introduktion Koncerthuset 2008/ /16 3 Michael Bojesen Michael Bojesen er synonym med kunstnerisk engagement og store musikalske oplevelser. På mange fronter slår den populære dirigent et slag for den fremtidige musikalske udvikling i Danmark. Han var i chefdirigent for, og under hans ledelse opbyggedes DR's Korskole. Som medlem af bl.a. redaktionsudvalget af Højskolesangbogen, initiativtager til Sangens År 2008 og DR's populære Så syng da Danmark -koncerter arbejder Michael Bojesen for at få alle danskere til at synge, og uanset om det er foran de professionelle kor og orkestre, amatør - eller børnekorene, er man ikke i tvivl om, at Michael Bojesen ikke blot dirigerer, men også inspirerer og fylder den enkelte sanger og musiker med entusiasme og smittende sangglæde. Michael Bojesen blev i 2013 direktør for og kunstnerisk leder af Copenhagen Opera Festival. I 2013 slog deres navn fast med hit på hit fra debut- og gennembrudsalbummet. Hitmagerne er nu tilbage med første single Før Vi Falder fra kommende nyt album og en række koncerter til november og december. Som lynet fra en skyfri himmel bragede duoen ind på den danske musikscene med hits som Alt Er Forbi, Over Byen og Det Okay. Og det må siges at være gået mere end okay for Troels Gustavsen og Lasse Dyrholm, der med deres stærke popsange har ramt en nerve i danskerne, der har betydet hit på hit! er garant for dansksproget pop fra allerøverste hylde, og med deres velkendte, nordiske tone af melankoli har duoens singler gjort deres indtog på de danske radiostationer og streamingtjenester. Flere end 20 millioner streams er det blevet til, dobbeltplatinsingler på stribe, udsolgte koncerter landet over, og på dansk radio markerede sig tilmed som det andet mest spillede act i hele tager både deres hits og flere nye sange med på turné, når de tager landet rundt til november og december.

4 Koncerthuset 2014/15 4 Danmark, nu blunder den lyse nat Tekst: Thøger Larsen (1914) Melodi: Oluf Ring (1922) Danmark, nu blunder den lyse nat bag ved din seng, når du sover. Gøgen kukker i skov og krat, Vesterhavet og Kattegat synger, imens det dugger, sagte som sang ved vugger. Danmark, du vågner med søer blå mætte som moderøjne. Alt, hvad i dine arme lå, lader du solen skinne på ser, hvor det yppigt glider, frem af forgangne tider. Lærker, som hopped af æg i vår, svinder i himlens stråler. Tonerne ned med lyset går, samme sang som i tusind år. Lykken fra glemte gruber klinger af unge struber. Se, det summer af sol over engen Tekst: Holger Drachmann (1897) Melodi: Stephen Foster (1856) Se, det summer af sol over engen, honningbien vil fylde sin kurv, og der pusles ved bordet og sengen af den fattigste sisken og spurv; og der jubles hele dagen, men mod kvælden bli'r alting så tyst, våren synger sin sang, det er sagen, og mit hjerte bli'r voks i mit bryst. Der er sølvklang i majbækkens vove, gyldent skær gennem aftenen lang, hver en grøft bliver blomstrende skove langs den kornrige, bølgende vang: disse bølger, o, de stiger med min sjæl over solskyens rand rundt i verden er dejlige riger, ingen vår som en maj i vort land! Hyldene dufter i stuen ind ude fra Danmarks haver. Kornet modnes i sommervind. Hanegal over lyse sind stiger bag gavl og grene, hvæsset som kniv mod stene. Køer og heste og får på græs hen over brede agre, åbne lader for fulde læs, sejl, som stryger om klint og næs, byger, som går og kommer, det er den danske sommer. Pigernes latter og lyse hår, leg, som får aldrig ende, øjnene blå som vand i vår mildt om et evigt Danmark spår, sol over grønne sletter, lykke og lyse nætter.

5 Et hav, der vugger sig til ro Tekst: Juliane Preisler (1997) Melodi: Matti Borg (2000) Et hav, der vugger sig til ro nu en strand der mørkner så blidt, en ren orangerød magi en fred, der rækker vidt mens vi holder hænder. En nat der nærmer sig så blødt nu en lyd der stilner om os en lillalyserød magi ko en sjæl, der kaster los mens vi lytter bølger. Et lys der sænker sig så tavst nu en sol så langsomt på vej en sommernatteblå magi et sind, der åbner sig mens vi fanger stjerner. Nu er jord og himmel stille Tekst: Marinus Børup (1938) Melodi: C.M. Bellmann (1790) Nu er jord og himmel stille, vinden holder tyst sit vejr, og der lyder ingen trille fra de høje stille træ r, kun de fjerne frøers kvækken, køers kalden over vang og et dæmpet slag af bækken til vor egen stille sang. Men når sangen er forstummet, vil vi høre end en klang lys og klar fra himmelrummet, det er lærkens aftensang. Fra i morges inden gryet har den jublet glæden ud og sin himmelflugt fornyet med endnu en tak til Gud. Tak for dagen, som er omme, for en lang og dejlig dag, tak for dage, som skal komme, og for dem, der ligger bag. I det høje, lyse fjerne mødes sangen mild og klar med den første aftenstjerne som et kærligt smil til svar.

6 Lyse nætter Tekst: Alberte Winding (1991) Melodi: Aske Bentzon (1991) Nu kommer fuglene igen, og lyset vælter pludselig ind. Det kommer gennem alle sprækker, lyse nætter er tilbage. Alt, hvad der rørte sig blev gemt, da du var rejst var det så nemt. Men hjertet ved godt, hvad det ønsker sig, at pynte sig for dig. Du er tilbage, du er hos mig. Du er tilbage, med varme dage, Du er hos mig Nu kommer lydene igen, og verden vælter pludselig ind med parasoller og sandaler, bølger maler alt i sand. Jeg havde huset fuld af vind og nye frugter båret ind. Men hjertet ved godt, hvad det ønsker sig, at pynte sig for dig. Du er tilbage, du er hos mig. Du er tilbage, med varme dage, Du er hos mig Jeg drømte om atten svaner i nat Tekst: Cornelius Vreeswijk (1972) Dansk oversættelse: Poul Sørensen (1972) Melodi: Andersson & Ulvaeus (1972) Jeg drømte om atten svaner i nat og såmænd også lidt om dig, og du bad mig om atten kys i min drøm, og jeg gad ikke sige nej. Min ven, lad mig vide, om du kunne lide, hvis jeg bare var vågnet, da jeg drømte, du kom så du intet fik bedt mig om. Jeg så dig skam fra mit vindu' i går, men du så ikke mig, min ven. Jo, du kom her forbi mit vindu' i går, men forsvandt så, gud ved hvorhen. Min ven, lad mig vide, om du kunne lide, hvis jeg havde slå't vinduet op en-to-tre, og du så, der var én at se. Min drøm nu i dag, den regner det i, og jeg gi'r dig min paraply. Under den er du tryg i læ og ly for hvert eneste utæt sky. Min ven, lad mig vide, om du kunne lide, hvis jeg blot lod det regne, så du stod der konfus li'så våd som en druknet mus. Jeg drømte om atten svaner i nat, og såmænd også lidt om dig, og du bad mig om atten kys i min drøm, og jeg gad ikke sige nej. Min ven, lad mig vide, om du kunne lide, hvis jeg bare var vågnet, da jeg drømte, du kom så du intet fik bedt mig om.

7 Under stjernerne på himlen Tekst: Keld Heick (1993) Musik: Tommy Seebach (1993) Jeg sætter mig på kanten af din seng, og du ler til mig. Verden svinder ind til ingenting, når jeg ser på dig. Du ligger li'så musestille, og virker ubeskriveligt lille imellem dine mange sjove dyr. Men i drømmelegen finder vi to vejen ud mod nye eventyr. Under stjernerne på himlen sejler du med mig. Luk nu stille dine øjne, så er vi på vej. Vi sejler over vandet og ind i drømmelandet, du og jeg. Og hvis du bliver skræmt af vinden, så kysser jeg dig blidt på kinden. Hvor du end er i fantasi'n, vil jeg altid være her hos dig, min kære. Læg nu trygt din hånd i min. Under stjernerne på himlen, sejler du med mig. Luk nu stille dine øjne, så er vi på vej. Vi sejler over vandet og ind i drømmelandet, du og jeg. Drømmelandet, du og jeg. Godmorgen, lille land Tekst: Niels Brunse (1998) Melodi: Carsten Johs. Mørch (1998) Godmorgen, lille land! Et land med sol, et land med dis, med kyst af sten og sand, som havets bølger slikker, med bakker skabt af is, koldt eller venligt skiftevis. Godmorgen, ø ved ø! Nu ser vi Danmarks buetegn med blink af hav og sø, de slanke, lyse broer. I sol, i blæst, i regn bærer de os fra egn til egn. Godmorgen, hver og en, som sidder ved et morgenbord fra Skagens hvide gren til Gedsers lange odde, på vores prik mod nord her på den kuglerunde jord. Godmorgen, stå nu op! Stå ud af drøm og tankespind og stræk din tunge krop, for ingen er alene; når verden lukkes ind, bygger vi bro fra sind til sind. Så syng da, Danmark, kommende koncerter: Onsdag 9. marts 2016 kl Koncerthuset, Koncertsalen DR KoncertKoret Onsdag 1. juni 2016 kl Koncerthuset, Koncertsalen DR VokalEnsemblet Køb billetter via dr.dk/koncerthuset

8 Adresse: Ørestads Boulevard Kbh S Tlf.: drkoncerthuset@dr.dk HVAD, HVOR OG HVORDAN I DR KONCERTHUSET Restauranten: Supplér din koncertoplevelse med en hyggelig og lækker middag i DR Koncerthusets Restaurant. På dr.dk/koncerthuset kan du læse mere om restauranten og månedens menu. Det er nødvendigt at reservere bord i forvejen, og det kan gøres på adressen book1bord@dr.dk eller telefonisk på (hverdage 12-16). Garderoben er bemandet, gratis og befinder sig ved indgangen samt i foyeren. Af sikkerhedshensyn er det ikke tilladt at medbringe overtøj og store tasker i koncertsalen. Pausedrinken kan bestilles og forudbetales i baren inden koncerten så står den klar til dig i pausen. ZERVED: På koncertdagen kan du også købe din pausedrink ved hjælp af en smartphone: 1. Download gratis Zerved (via app-store eller Google Play) 2. Bestil og betal 3. Hent din drink i vores Zerved-bar Parkeringen: Vi har fået nyt parkeringssystem, der er forudbetalt. Det vil sige, at man køber en P-billet i billetautomaten til et bestemt tidsrum og placerer den synligt i forruden på bilen. Det er ikke længere muligt at forudbetale sin parkering inde i DR Koncerthuset. Rundvisninger: DR har en række rundvisningstilbud og tilpasser gerne rundvisninger efter dine behov. Besøg drkoncerthuset.dk. Udlejning/konferencer: DR Koncerthuset danner en unik og professionel ramme om ethvert arrangement. Læs mere på DR Koncerthusets hjemmeside eller kontakt os direkte på lejkoncerthuset@dr.dk. Gruppearrangementer: DR Koncerthuset kan altid skræddersy et gruppearrangement til dig, fx en middag med rundvisning og efterfølgende koncert. Du kan kontakte os på eller på adressen gruppesalg@ dr.dk og få et uforpligtende tilbud. FÅ NYHEDER OM DR KONCERTHUSET Nyhedsbrevet: Få alle nyheder om kommende koncerter, konkurrencer og specialtilbud direkte i din indbakke. Tilmeld dig på drkoncerthuset.dk. Facebook: Koncerthuset Klassisk er også på Facebook. Her kan du få krydderier til din koncertoplevelse, kommentere, stille spørgsmål og få svar med det samme. Følg os på

Ordblindhed og andre læse-skrivevanskeligheder: tidlig identifikation og pædagogisk indsats

Ordblindhed og andre læse-skrivevanskeligheder: tidlig identifikation og pædagogisk indsats Ordblindhed og andre læse-skrivevanskeligheder: tidlig identifikation og pædagogisk indsats Temadag arrangeret af ROAL i samarbejde med UC Lillebælt Tirsdag d. 10. maj 2016, Odense Danmark nu blunder den

Læs mere

Gudstjenestens forløb

Gudstjenestens forløb Gudstjenestens forløb Klokkeringning fra Funder, Balle, Alderslyst, Dybkjær kirker Præludium og fane-indmarch alle rejser sig Indgangsbøn siddende Salme: Det dufter lysegrønt af græs Præst: Hilsen kollekt

Læs mere

Sommersange for guitar. Mogens Sørensen

Sommersange for guitar. Mogens Sørensen Sommersange for guitar Mogens Sørensen 1 Se, det summer af sol over engen...3 Det var en skærsommerdag...4 En yndig og frydefuld sommertid...5 Se dig ud en sommerdag...6 Jeg er Havren...7 2 Se, det summer

Læs mere

Velkommen til. Skt. Hans Aften på Marienborg. 23. juni 2013 Kl. 19.00-22.30

Velkommen til. Skt. Hans Aften på Marienborg. 23. juni 2013 Kl. 19.00-22.30 Velkommen til Skt. Hans Aften på Marienborg 23. juni 2013 Kl. 19.00-22.30 Velkommen til Marienborg Marienborg er den til enhver tid siddende statsministers officielle embedsbolig, som også anvendes til

Læs mere

Velkommen til TÅRNBORGKONFERENCEN 2015

Velkommen til TÅRNBORGKONFERENCEN 2015 Velkommen til TÅRNBORGKONFERENCEN 2015 Uddannelsespolitik og praksis Rapporten peger på syv punkter, der er bred enighed om kan løfte et skolevæsen: Investering i undervisning og lærere At sætte høje mål

Læs mere

Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene

Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene Program forårsmøde 2017 Velkomst v/ borgmester Erik Buhl - Vi begynder med en sang Dagsorden for mødet Rigets tilstand v/ borgmester Erik Buhl Hovedtema:

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JULI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JULI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JULI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JULI 2014 PLEJECENTERET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JULI 2014 PLEJECENTERET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JULI 2014 PLEJECENTERET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Eva Toftebjerg 55 36 39 41 evto@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Vejlby Strand Grundejerforening 27. april 2013 kl i Harboøre Centeret

Vejlby Strand Grundejerforening 27. april 2013 kl i Harboøre Centeret Vejlby Strand Grundejerforening 27. april 2013 kl. 10.00 i Harboøre Centeret Indlæg omkring kloakering og drænprojektet i Vejlby strands område. Jesper Primdahl fra Lemvig Vand og Spildevand Kloakering

Læs mere

Søndag 9. oktober 2016 kl DR PigeKoret i mørke. DR PigeKoret Phillip Faber Duo Askou/Andersen Povl Dissing/Odessa Voll Romer Alsted PRO

Søndag 9. oktober 2016 kl DR PigeKoret i mørke. DR PigeKoret Phillip Faber Duo Askou/Andersen Povl Dissing/Odessa Voll Romer Alsted PRO Søndag 9. oktober 2016 kl. 16.00 DR PigeKoret i mørke DR PigeKoret Phillip Faber Duo Askou/Andersen Povl Dissing/Odessa Voll Romer Alsted PRO DR PigeKoret i mørke Program Koncerthuset 2008/09 2016/17 2

Læs mere

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø Gudstjeneste (1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets børn, at natten hun er nu omme! (2) Den

Læs mere

Godmorgen, lille land! Melodi: Carsten Johs. Mørch Tekst: Niels Brunse

Godmorgen, lille land! Melodi: Carsten Johs. Mørch Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land! Melodi: Carsten Johs. Mørch Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land! Et land med sol, et land med dis, med kyst af sten og sand, som havets bølger slikker, med bakker skabt af

Læs mere

Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse

Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land! Et land med sol, et land med dis, med kyst af sten og sand, som havets bølger slikker, med bakker skabt af

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i Nazaret kirke. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside www.fredensognazaret.dk. Her kan du

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Torsdag 17. september kl. 19.30. Znaider & Bruckners 9. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Nikolaj Znaider PRO

Torsdag 17. september kl. 19.30. Znaider & Bruckners 9. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Nikolaj Znaider PRO Torsdag 17. september kl. 19.30 Znaider & Bruckners 9. DR SymfoniOrkestret Dirigent: Nikolaj Znaider PRO Torsdagskoncert Znaider & Bruckners 9. Introduktion Program DR Koncerthuset 2015/16 2008/09 2 Torsdag

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Lørdag 26. november 2016 kl JUL MED DR SYMFONIORKESTRET OG BØRNEKOR DR SymfoniOrkestret DR BørneKoret Dirigent: Michael Bojesen

Lørdag 26. november 2016 kl JUL MED DR SYMFONIORKESTRET OG BØRNEKOR DR SymfoniOrkestret DR BørneKoret Dirigent: Michael Bojesen Lørdag 26. november 2016 kl. 15.00 JUL MED DR SYMFONIORKESTRET OG BØRNEKOR DR SymfoniOrkestret DR BørneKoret Dirigent: Michael Bojesen Program DR Koncerthuset 2016/17 2 Lørdag 26. nov. kl. 15.00 DR Koncerthuset,

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148 Alfabetisk register A Adventskransen nu vi tænder................................ 65 All night, all day.......................................... 226 Alle, både høj og lav......................................

Læs mere

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND Danmark, nu blunder den lyse nat bag ved din seng, når du sover. Gøgen kukker i skov og krat, Vesterhavet og Kattegat synger, imens det dugger, sagte som sang ved

Læs mere

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Det magiske spejl - At elske sig selv og bygge selvværd Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen

Læs mere

DR PIGEKORET I MØRKE. DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent Kirstine Schneider, violin Bodil Jørgensen/Benjamin G. Breiner

DR PIGEKORET I MØRKE. DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent Kirstine Schneider, violin Bodil Jørgensen/Benjamin G. Breiner Søndag 8. oktober 2017 kl. 16.00 DR PIGEKORET I MØRKE DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent Kirstine Schneider, violin Bodil Jørgensen/Benjamin G. Breiner DR PigeKoret i mørke Program DR Koncerthuset 2017/18

Læs mere

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Boble-Byen - Et indre rum af ro og styrke Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

Gudstjenestens forløb

Gudstjenestens forløb Gudstjenestens forløb Klokkeringning fra Funder, Balle, Alderslyst, Dybkjær kirker Præludium og fane-indmarch alle rejser sig Indgangsbøn siddende Salme: Det dufter lysegrønt af græs Præst: Hilsen kollekt

Læs mere

KFUM og KFUK i Danmark Valby Langgade 19 DK-2500 Valby +45 36 14 15 33 national@kfum-kfuk.dk www.kfum-kfuk.dk

KFUM og KFUK i Danmark Valby Langgade 19 DK-2500 Valby +45 36 14 15 33 national@kfum-kfuk.dk www.kfum-kfuk.dk Above All Aftenhimlens strålesymfoni Aftenrøde over tage Almagts Gud, velsignet vær Altid frejdig, når du går Amazing grace At lege er at bryde At stå en morgen At tænde et lys Barnlig undren Blomstre

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Sanghæfte ved Leifs 60 års fødselsdag den 12. november 2017.

Sanghæfte ved Leifs 60 års fødselsdag den 12. november 2017. Sanghæfte ved Leifs 60 års fødselsdag den 12. november 2017. Fødselsdagssang: I dag er det Leif s fødselsdag, hurra hurra hurra. Han har nu fået et gavebord, så tak er kun et fattigt ord så der er petit

Læs mere

Onsdag, den 17 oktober 2012

Onsdag, den 17 oktober 2012 Ved bisættelse Onsdag, den 7 oktober 0 754 Se, nu stiger solen af havets skød Mel.: Lars Nielsen 89 Oluf Ring omkring 95 Se, nu stiger solen af havets skød, luft og bølge blusser i brand, i glød; hvilken

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Søndag 24. september 2017 kl & Din Danske Sang #5 DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent & vært Nabiha, solist Henrik Dam Thomsen, cello

Søndag 24. september 2017 kl & Din Danske Sang #5 DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent & vært Nabiha, solist Henrik Dam Thomsen, cello Søndag 24. september 2017 kl. 14.00 & 16.30 Din Danske Sang #5 DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent & vært Nabiha, solist Henrik Dam Thomsen, cello Program DR Koncerthuset 2017/18 2 Søndag 24. september

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig at et sort hul kan være til at overse et solsystem er først ude af balance når solen

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Aarhus Symfoniorkester. Musikkens Børn. Sanghæfte nr /20. S y n g m e d t i g e r e n

Aarhus Symfoniorkester. Musikkens Børn. Sanghæfte nr /20. S y n g m e d t i g e r e n Aarhus Symfoniorkester Musikkens Børn Sanghæfte nr. 2 2019/20 Tu tti S y n g m e d t i g e r e n 1. SYMFONI NR. 6, 2. SATS (ANDANTE) Musik: Antonín Dvořák 2. HEJ HEJ Tekst og melodi: Signe Thorborg Addison

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

Hvad er det du siger -1

Hvad er det du siger -1 Hvad er det du siger -1 Guds ord skaber Mål: Børn indser, hvor meget godt Gud har skabt ved sit ord. Når Gud taler, så sker det. Det bliver ligesom, han har sagt sikken en magt Gud har, og hvor er det

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

Barndommens Gade. Så råbte vi op - cigaretternes glød brændte røde huller i tågen, og det blev sent i den mørke port, men gaden var altid vågen.

Barndommens Gade. Så råbte vi op - cigaretternes glød brændte røde huller i tågen, og det blev sent i den mørke port, men gaden var altid vågen. Barndommens Gade Skrevet af Tove Ditlevsen I Det stormer derude - far hen, far hen, lad faldne de visnede blade, det stemmer så godt med mit sind i dag så længes mod barndommens gade. Når regnen siled,

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET

VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET DR Koncerthuset i DR Byen har vundet stor international anerkendelse og mange priser for både arkitektur og akustik. Koncerthuset afvikler årligt flere end 250 koncert- og tv-produktioner

Læs mere

PRO. Din Danske Sang #1. DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent og vært Pernille Rosendahl, vokal Henrik Dam Thomsen, cello

PRO. Din Danske Sang #1. DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent og vært Pernille Rosendahl, vokal Henrik Dam Thomsen, cello Søndag 25. september 2016 kl. 15.00 Din Danske Sang #1 Phillip Faber, dirigent og vært Pernille Rosendahl, vokal Henrik Dam Thomsen, cello PRO Koncerthuset 2016/17 2 Søndag 25. sept. kl. 15.00 DR Koncerthuset,

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Vinter. Det er hvidt derude

Vinter. Det er hvidt derude Vinter Det er hvidt derude Tekst: St. St. Blicher, 1838; Melodi: Thomas Laub, 1914 Det er hvidt herude, kyndelmisse slår sin knude overmåde hvas og hård, hvidt forneden, hvidt foroven, pudret tykt står

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Den lille sol s rejse

Den lille sol s rejse Den lille sol s rejse - Kropsskanning Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Salmesangsdage Skole-Kirke-Samarbejdet i Sydthy, Thisted og Morsø Provstier

Salmesangsdage Skole-Kirke-Samarbejdet i Sydthy, Thisted og Morsø Provstier Salmesangsdage Skole-Kirke-Samarbejdet i Sydthy, Thisted og Morsø Provstier Måne og sol Måne og sol, vand, luft og vind og blomster og børn skabte vor Gud. Himmel og jord, alting er hans, Herren vor Gud

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Børnenes favoritter 2

Børnenes favoritter 2 Børnenes favoritter 2 Linda Lehun Pris Bøger: Børnenes favoritter 2 pdf - (KR 0.00); Børnenes favoritter 2 fb2 - (KR 0.00); Børnenes favoritter 2 epub - (KR 0.00); Børnenes favoritter 2 doc - (KR 0.00);

Læs mere

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706)

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706) Advent I advent tager flere af teksterne fra Det Gamle Testamente udgangspunkt i det golde ørkenlandskab og forjættelsen af ny frugtbarhed. Hos Esajas hører vi til 3. søndag i advent om dette tørre land

Læs mere

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst Skagenrosen Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst kunne man ikke kalde den, for den havde ingen krone kun en stilk med nogle grønne blade. Hver dag kiggede den ud over det åbne hav, og når det

Læs mere

Søndag d. 5. februar 2017 kl Din Danske Sang #3 DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent & vært Oh Land, vokal Henrik Dam Thomsen, cello

Søndag d. 5. februar 2017 kl Din Danske Sang #3 DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent & vært Oh Land, vokal Henrik Dam Thomsen, cello Søndag d. 5. februar 2017 kl. 15.00 Din Danske Sang #3 DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent & vært Oh Land, vokal Henrik Dam Thomsen, cello Program DR Koncerthuset 2016/17 2 Søndag 5. februar kl. 15.00

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Søndag 28. januar 2018 kl Din Danske Sang #6 DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent & vært Bisse, solist Henrik Dam Thomsen, cello

Søndag 28. januar 2018 kl Din Danske Sang #6 DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent & vært Bisse, solist Henrik Dam Thomsen, cello Søndag 28. januar 2018 kl. 15.00 Din Danske Sang #6 DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent & vært Bisse, solist Henrik Dam Thomsen, cello Program DR Koncerthuset 2017/18 2 Søndag d. 28. januar 2018 kl. 15.00

Læs mere

David (Torben S. Callesen/Gospelroots)

David (Torben S. Callesen/Gospelroots) David (Torben S. Callesen/Gospelroots) David var en ung, flot fyr, og hyrde var hans job. Sang og spilled, mens han værned om sin fåreflok. Davids hjerte var af guld, og Herren var med ham. Derfor blev

Læs mere

HVERDAGENS KAMPE FOR FANDEN, JENS!

HVERDAGENS KAMPE FOR FANDEN, JENS! FOR FANDEN, JENS! 31 En personlig beretning af Jens Rønn om faglige ambitioner og angsten for at blive syg igen. Af Jens Rønn Jeg hører sjældent musik. Ja, det er ikke mange gange i mit liv, jeg har hørt

Læs mere

1.Mos.1.v.1. Gud sagde:»der skal være lys!«og der blev lys.

1.Mos.1.v.1. Gud sagde:»der skal være lys!«og der blev lys. 1.Mos.1.v.1 Gud sagde:»der skal være lys!«og der blev lys. Gud så, at lyset var godt, og Gud skilte lyset fra mørket. Gud kaldte lyset dag, og mørket kaldte han nat. Så blev det aften, og det blev morgen,

Læs mere

Marimbas Rejse. En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma

Marimbas Rejse. En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma Marimbas Rejse En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma Opført af: Cahit Ece (musiker) Jimmi Mhukayesango (fortæller) I hæftet finder du historien om Marimba og forslag

Læs mere

RØNTGEN. digte Daniel Boysen

RØNTGEN. digte Daniel Boysen RØNTGEN digte Daniel Boysen RØNTGEN Daniel Boysen og, 2015 Grafisk tilrettelæggelse Omslagsmaleri: Susser Vincentz Bogen er sat med Garamond Trykt hos ISBN: Til min far I MIN verden, som blomstrer, bærer

Læs mere

10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; ; 192(alterg.); 7

10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; ; 192(alterg.); 7 10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; 300-332; 192(alterg.); 7 Lad os alle bede: Kære hellige ånd, vi beder dig tale til vores hjerte, så vi ser, hvad der rummes

Læs mere

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor?

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor? Læringsspørgsmål til de 15 sange Askepot 1. Hvorfor er det figuren Askepot, der er hovedperson? 2. Hvad er Askepots drøm? 3. Hvad er Askepots virkelighed? 4. Hvad vil Shu- Bi- Dua gerne fortælle med denne

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Så blev der festet. Der blev også plads til kaffe og jordbærlagkage

Så blev der festet. Der blev også plads til kaffe og jordbærlagkage Juni nr. 6 Se, det summer af sol over engen, honningbien vil fylde sin kurv, og der pusles ved bordet og sengen af den fattigste sisken og spurv: og der jubles hele dagen, men mod kvælden bli'r alting

Læs mere

Christfulness: Ingen er glemt af Gud

Christfulness: Ingen er glemt af Gud Christfulness: Ingen er glemt af Gud Om et øjeblik siger jeg en sætning. Du skal bare lytte til den måske gentage den inde i dit hovedet men ellers bare lytte og lade den sætning svæve i luften bare svæve

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Befrieren. Li' så langt som øst det er fra vest, har han taget synden bort, vi kan trække vejret frit, for vi er:

Befrieren. Li' så langt som øst det er fra vest, har han taget synden bort, vi kan trække vejret frit, for vi er: Befrieren Vi har vendt os om, har vendt ryggen til, rettet blikket frem vi ser os ik tilbag, og vi kigger op, slipper glæden løs, og vi priser Gud, for han har sat os fri! Li' så langt som øst det er fra

Læs mere

til lyden af det. Men jeg kan ikke høre andet end folk, der skriger og udslynger de værste ord. Folk står tæt. Her lugter af sved.

til lyden af det. Men jeg kan ikke høre andet end folk, der skriger og udslynger de værste ord. Folk står tæt. Her lugter af sved. Over havet De vender alle sammen ryggen til os. Her må være tusinder af mennesker. Vi står på stranden, men jeg kan ikke se havet. Der er for mange rygge. Jeg har aldrig set havet. Jeg ved bare, at vi

Læs mere

Historien om Tankernes Hus

Historien om Tankernes Hus Historien om Tankernes Hus På en måde kan man godt sige, at tankerne bor inde i hovedet. Forestil dig, at tankerne bor i et hus med mange rum, hvor du kan bevæge dig rundt og opdage dem. Når du skal opdage

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 4.s.e.hel3konger side 1. Prædiken til 4. s. e. Hellig 3 Konger Tekst: Matt. 8,

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 4.s.e.hel3konger side 1. Prædiken til 4. s. e. Hellig 3 Konger Tekst: Matt. 8, side 1 Prædiken til 4. s. e. Hellig 3 Konger 2017. Tekst: Matt. 8, 23-27. Hvorfor sover du? Jeg tænker ikke på den som får sig et blund under prædikenen, tryg og varm på kirkebænken. Eller på den lille

Læs mere

Sange til min Mor. Teksthæfte. Indhold

Sange til min Mor. Teksthæfte. Indhold Sange til min Mor Teksthæfte Indhold 1. Lys nu min engel 2. 3. Skyld 4. Dine øjne 5. Det går over 6. Tarvelig tango 7. Giv mig et råd 8. Angst SANGE TIL MIN MOR - FRANS BAK 1 1 - Lys nu min engel Du havde

Læs mere

I al sin glans. Elevhæfte. Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse. Kolofon. Materialet er skrevet af

I al sin glans. Elevhæfte. Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse. Kolofon. Materialet er skrevet af Elevhæfte I al sin glans Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse Kolofon Materialet er skrevet af Skole-Kirke-Samarbejdet i Sydthy, Thisted og Morsø Provstier Konsulent Svende Grøn t: 23432337

Læs mere

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise.

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. Bali 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. 4. I går skulle jeg bestige en kæmpe vulkan. 5. Jeg var så sulten, så

Læs mere

Højt fra træets grønne top. Bjældeklang

Højt fra træets grønne top. Bjældeklang Højt fra træets grønne top Melodi: Peter Faber Højt fra træets grønne top stråler juleglansen; spillemand spil lystigt op! Nu begynder dansen. Læg nu smukt din hånd i min, ikke rør ved den rosin! Først

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder Smag for leg Tekster og akkorder Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk +45-28 40 66 95 morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg... s. 3 Hvem vil lave suppe... s. 4 Grøntsagsgymnastik...

Læs mere

Torsdag 11. juni kl. 19:30. Wiener Filharmonikerne PRO. Dirigent: Franz Welser-Möst

Torsdag 11. juni kl. 19:30. Wiener Filharmonikerne PRO. Dirigent: Franz Welser-Möst Torsdag 11. juni kl. 19:30 Wiener Filharmonikerne Dirigent: Franz Welser-Möst PRO Torsdagskoncert Wiener Filharmonikerne Introduktion Program DR Koncerthuset 2014/15 2008/09 2 Torsdag 11. juni kl. 19.30

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

KRISS (VO) Linda må gå i kjoler der er lidt for små for at tjene penge som champagnepige. LINDA De er vist en værre een?

KRISS (VO) Linda må gå i kjoler der er lidt for små for at tjene penge som champagnepige. LINDA De er vist en værre een? 34 INT/DANSERESTAURANT/AFTEN SORT/HVID-FILM, latter, Linda sidder ved et bord med en ældre libertiner med et imponerende overskæg, INDUSTRIFYRSTEN, de konverserer og skåler i champagne og Linda ler igen

Læs mere

DEN DAG VICTOR VAR EN HELT

DEN DAG VICTOR VAR EN HELT Læs den søde historie om Victor, der en dag på vej hjem fra skole sammen med sin ven Romario bliver helt. Minibogen, der indeholder flotte illustrationer egner sig godt til højtlæsning og dialogisk læsning

Læs mere

En Hilsen til Danmark

En Hilsen til Danmark Børnebogsforfatteren HOLGER BUCHHAVE skrev i 1956 Sangen: Nu har vi altså Jul igen. - Komponisten, Dirigenten og Korlederen HENNING ELBIRK satte musik til, og den blev sunget af Radiodrengekoret. - - -

Læs mere

detektiven udsagnsord Med Benny på jagt efter Dansk 3. klassetrin

detektiven udsagnsord Med Benny på jagt efter Dansk 3. klassetrin Med detektiven enny på jagt efter udsagnsord Dansk 3. klassetrin Udsagnsord er alle de ting vi gør. Man kan sætte AT eller JEG foran. Udsagnsordene bestemmer tiden i en tekst altså om det er nutid eller

Læs mere

Endnu en gang stod fuldmånen på himlen. En kølig blæst strøg gennem skovens mørke og fik bladene til at rasle. De to blodsøstre Hævn og Hunger sad på

Endnu en gang stod fuldmånen på himlen. En kølig blæst strøg gennem skovens mørke og fik bladene til at rasle. De to blodsøstre Hævn og Hunger sad på Endnu en gang stod fuldmånen på himlen. En kølig blæst strøg gennem skovens mørke og fik bladene til at rasle. De to blodsøstre Hævn og Hunger sad på en splintret stamme. Vores søster Harm er sent på den,

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Bendt Astrup. 5 Årstidssange. For blandet kor. trofe

Bendt Astrup. 5 Årstidssange. For blandet kor. trofe 5 Årstidssange For blandet kor 2004 trofe 5 Årstidssange Trykt i Exprestrykkeriet Printed in Denmark 2004 trofe 0204 B trofe MMIV 4 4 Til foråret Harald Herdal Œ U Ó 4 4 Tøv ik- ke me- re men 4 kom vi

Læs mere

Positive Bekræftelser stress/depression. Positive Bekræftelser

Positive Bekræftelser stress/depression. Positive Bekræftelser Kathe Daewaell Grønning Positive Bekræftelser stress/depression Positive Bekræftelser stress/depression Chi Publishing 1 Positive Bekræftelser stress/depression Kathe Daewaell Grønning Tekst og foto: Kathe

Læs mere

Musikstafetten med Danmarks Underholdningsorkester og Tante Musika VIDEO 2 WOLFGANG, JEPPE OG CARL

Musikstafetten med Danmarks Underholdningsorkester og Tante Musika VIDEO 2 WOLFGANG, JEPPE OG CARL VIDEO 2 WOLFGANG, JEPPE OG CARL Jens Vejmand med fagter!!! Se også øve-video Tekst: Jeppe Aakjær, 1905 Melodi: Carl Nielsen, 1907 1. Hvem sidder der bag skærmen (hænder holdes op som skærm på hver side

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer:

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: 15 292 448 403 352-353 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Der var et menneske,

Læs mere

Sammen I Lyset - T & M: Joachim Hejslet

Sammen I Lyset - T & M: Joachim Hejslet Sammen I Lyset - T & M: Joachim Hejslet Hm /f# /f# Hm /f# /f# Vi lever sammen i lyset Vi lever sammen lige her Hm Vi lever sammen i lyset /f# Vi lever sammen Lige her BREK Lige her! Hm Sammen med dig er

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Tekster. Velkommen til ordenes Univers

Tekster. Velkommen til ordenes Univers Tekster Velkommen til ordenes Univers Her kan du læse et lille udvalg af egne tekster: digte, salmer og sange Mit mål er, at det inden længe bliver muligt at lytte til nogle af mine salmer Jeg ønsker dig

Læs mere

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys I dette hæfte skal vi beskæftige os med et musikværk, der hedder Feens kys. Det bliver spillet af et stort symfoniorkester. Musikken er

Læs mere

Pro gram. Blomstedt & Bruckner DR SymfoniOrkestret Dirigent: Herbert Blomstedt. Torsdag 24. oktober kl Koncerthuset, Koncertsalen

Pro gram. Blomstedt & Bruckner DR SymfoniOrkestret Dirigent: Herbert Blomstedt. Torsdag 24. oktober kl Koncerthuset, Koncertsalen 13 14 Koncerthuset Klassisk Sæson Torsdag 24. oktober kl. 19.30 Koncerthuset, Koncertsalen Lørdag 26. oktober kl. 16.00 Ribe Domkirke Blomstedt & Bruckner DR SymfoniOrkestret Dirigent: Herbert Blomstedt

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere